ГЕРБ предлага по-строги наказания за шофиране и катастрофи след алкохол и наркотици

Автомобилът на Милен Цветков бе ударен в задната част на кръстовището пред мол "Парадайс".

© Булфото

Автомобилът на Милен Цветков бе ударен в задната част на кръстовището пред мол "Парадайс".Няколко дни след тежката катастрофа, в която загина журналистът Милен Цветков, управляващите внесоха законови промени, с които предлагат по-строги наказания при причиняване на катастрофи. Става въпрос за промени в Наказателния кодекс, внесени днес от депутатите от ГЕРБ Красимир Ципов, Анна Александрова и Десислава Атанасова.


Предлага се наказанията за причинена смърт при пътнотранспортно пътешествие се увеличават на лишаване от свобода от 3 до 8 години, а при особено тежки случаи - от 4 до 12 години. В момента наказанията са съответно от 2 до 6 години и от 3 до 10 години затвор.


При смърт - по-високо минимално наказание


Ако катастрофата е причинена в пияно състояние или след употреба на наркотични вещества и се е стигнало до смърт, се предлага минималното наказание да бъде 5 години лишаване от свобода, а не - 3, както е в момента. Същото предложение е внесено и от депутатите от ВМРО Александър Сиди и Милен Михов, както и от народния представител от "Воля" Елена Пешева. В особено тежки случаи ГЕРБ предлага минималното наказание да бъде 6 години затвор, а не - 5. Максималните наказания не се променят - в първия случай остава 15 години лишаване от свобода, а във втория - 20.
Ако катастрофата е причинена в пияно състояние или след употреба на наркотични вещества и се е стигнало до тежка или средна телесна повреда, ГЕРБ предлага наказанието да е от 2 до 8 години лишаване от свобода (същото предлага и "Воля"), а в особено тежки случи - от 3 до 12 години. В момента наказанията са съответно затвор от 1 до 6 и от 2 до 10 години.


ГЕРБ предлага още строг режим на осъдените на лишаване на свобода за умишлени престъпления, при които съдът е постановил принудително лечение на алкохолна и/или наркотична зависимост. В умишлено причиняване на смърт е обвинен шофьорът на джипа, убил Милен Цветков.


Коалиционният партньор ВМРО иска шофьорите, употребили наркотични вещества, да работят в моргите, реанимациите и травматологиите, за да видят какво са причинили на жертвите си.


При алкохол - по-дълъг затвор


ГЕРБ предлага да се увеличат санкциите за шофиране в нетрезво състояние. При концентрация на алкохол в кръвта над 1.2 на хиляда се предлага лишаване от свобода от 1 до 5 години и глоба от 500 до 1000 лв. В момента максималното наказание е 3 години затвор, а санкцията - от 200 до 1000 лв.


При концентрация на алкохол в кръвта над 0.5 на хиляда и след осъдително решение, се предлага наказание от 2 до 6 години затвор и глоба от 1000 до 5 хил. лв. В момента наказанието е от 1 до 5 години затвор и глоба от 500 до 1500 лв.


Който управлява моторно превозно средство след употреба на наркотични вещества или техни аналози, ГЕРБ предлага да се наказва с лишаване от свобода от 1 до 5 години и глоба от 1000 до 5 хил. лв. Максималното наказание сега е 3 години затвор, а санкцията - от 500 до 1500 лв. ВМРО и "Воля" предлагат само увеличение на глобата от 1500 до 3 хил. лв. Ако деянието е извършено повторно, ГЕРБ предлага наказанието да стане лишаване от свобода от 2 до 6 години и глоба от 2 до 10 хил. лв. В момента затворът е от 1 до 5 години, а санкцията - от 500 до 1500 лв.


Без книжка за по-дълго време


ГЕРБ предлага и промени в Закона за движение по пътищата, с които при отказ за тест за наркотици или изследване за алкохол на шофьори с концентрация на алкохол в кръвта над 0.5 на хиляда, прекратяването на регистрацията на пътно превозно средство да е за срок от 1 до 5 години. В момента прекратяването е от 6 месеца до година.


Предлага се при шофиране след употреба на алкохол свидетелството за шофиране да се отнема за по-дълъг период от време, а глобите - да са по-големи. За алкохол над 0.5 до 0.8 до хиляда отнемането на шофьорската книжка се предлага да е за една година, вместо за шест месеца, а санкцията - 1000 вместо 500 лв. За алкохол до 1.2 на хиляда книжката се предвижда да се отнема за 2 години вместо за една, а санкцията да е 2 хил. лв. вместо 1000 лв. При повторни нарушения се предлага санкция от 2 до 4 хил. лв., вместо сегашната от 1000 до 2 хил. лв. При отказ от проверка санкцията ще бъде отнемане на шофьорска книжка за 3 години вместо за 2, а глобата - 3 хил. лв.

Ключови думи към статията:

Коментари (56)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 5140 Любопитно
 2. 2 Профил на kdr15649879
  kdr15649879
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#1] от "Николай Бучков":

  Веждичката

 3. 3 Профил на kdr15649879
  kdr15649879
  Рейтинг: 0 Неутрално

  алкохолът е наркотик, следователно изразът "алкохол и наркотици" е лишен от смисъл

 4. 4 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 471 Неутрално

  Пак тичаме след събитията и правим кризисен PR. Това трябваше да е инициатива на полицията.

 5. 5 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 3170 Неутрално

  Трябва и специална алинея към закона! Как ще се процедира с пияни и дрогирани депутати, министри, кметове, мутри, богаташи, синовете и дъщерите им, сватовете, шуринайките?

 6. 6 Профил на pinoccio
  pinoccio
  Рейтинг: 781 Гневно

  Тея са ебаси ретардите...

  Защо нещо трябва да се случи, та да се сетят и да реагират?

  Банда кухи калинки - това са гроп!

 7. 7 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4551 Неутрално

  Поредните гробарски ШМЕНТИ КАПЕЛИ !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 8. 8 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4551 Гневно

  КЪДЕ Е ГРОБАРСКАТА АГЕНЦИЯ ЗА БЕЗОПАСНОСТ НА ДВИЖЕНИЕТО !?!?!?
  КАКВО НАПРАВИ ЗА 2 ГОДИНИ???
  ОСТАВКИ !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 9. 9 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 2429 Неутрално

  ГЕЕБерасти и ПиаРатура те това е

 10. 10 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2854 Неутрално

  "предлагат по-строги наказания при причиняване на катастрофи." - правилата трябва да се спазват - леки, строги, каквито са за всички. Това, че сега има винаги изключения, дебати, загриженост не прави нови правила по-различни, ако НЯМО КОЙ ДА СЛЕДИ за спазването им, за САНКЦИИ, за всяко нарушение. Какво е състоянието на пътищата, такова е и отношението към ПДВ, какво е колегиалност между шофьорите, такова е и реакцията след всяко ПТП. Периодично се сеща НЯКОЙ, че не трябва да има компромиси, но за малко - после пак същото.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 11. 11 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 956 Любопитно

  офф ,за кой ли път, при тези освен пиар на пожар , друго няма

 12. 12 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4551 Неутрално

  Бойко , КЪДЕ СКРИХТЕ МАЛИНА КРУМОВА !?!?!?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 13. 13 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3558 Неутрално

  Само се вдигат санкции и се увеличават наказания, за да хвърлят прах в очите на хората ! Стигне ли се до отговорност на замесени депутати, министри и функционери от ГЕРБ - нищо ! Ми то именно от недосегаемостта и безнаказаността на една арогантна прослойка около управляващите и техните обръчи от фирми, се е стигнало дотука !

 14. 14 Профил на Lilith
  Lilith
  Рейтинг: 575 Весело

  "ГЕРБ предлага промени в Наказателния кодекс..."

  А обосновка дава ли? Щото има разни науки, дето обясясняват кое как действа, до кога действа,защо дейста, до какви последици ще доведе, като превенция ли ще действа, като възпираща мярка, като морално задължение, като преоценка на приоритетит, като промяна в мирогледа или поради обикновена законопослушност? Те к'во казват?
  Има ли оценка на това, дали можем да си позволим да вкараме толкова народ по затворите за по-дълго време от понастоящем предвиденото? Статистика, оценка на капацитет на пенитенциарните заведения от всички видове, кадри, техническа поддръжка, обезпечение с медицински и образователен персонал?
  Има ли разиграни сценарии, в тясно сътрудничество със съдебната система, кое, как и защо може да се случи?
  Ако няма- ми к'во правим тогава? Предлагаме си, колкото да минава времето?
  Въпроси, въпроси...

 15. 15 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 2871 Неутрално

  Не одобрявам!
  Моята логика винаги е била в полза на относително скромните наказания, прилагани редовно при висок контрол. Така грешникът /не престъпникът/
  ще получи бащински шамар зад врата, но и няма да мисли, че ще му се размине.
  Преди 6 години в Австрия други българи бяха решили, че може и без колани. Още първия ден ги хванаха и отнесоха по 35 езро, което е нищо за тамошния стандарт. Но си знаеш, че няма разминаване и туряш колана. Тука всеки обяснява как щели да го хванат...за шлифера.

  Еретик
 16. 16 Профил на venci4
  venci4
  Рейтинг: 1256 Любопитно

  Ето джип Субару същия модел като на М. Цветков, ударен с 80км/ч на полигон и джипа на журналиста! Кой с каква скорост предполага, че се движел шофьора?

  https://www.facebook.com/353988078058649/posts/1660801714043939/

  Платени форумни тролчета, така ли ви възпитават на Позитано? http://prikachi.com/images/793/8000793h.jpg
 17. 17 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5736 Неутрално

  Какво предлагате, ПРИЕМАЙТЕ и тогава се хвалете

 18. 18 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3558 Любопитно

  До коментар [#5] от "Таралеж":

  " Трябва и специална алинея към закона! Как ще се процедира с пияни и дрогирани депутати, министри, кметове, мутри, богаташи, синовете и дъщерите им, сватовете, шуринайките?"

  Това не се решава със законови разпоредби, а е свързано с търпимостта на хората към престъпните безобразия на властта и ще съществува, докато има такава към арогантната клика, която ни управлява ! Иначе тях закон не ги лови и ще си платят където и колкото трябва, за да изкарат жертвата виновна, а себе си - целите в бяло !

 19. 19 Профил на john_3volta
  john_3volta
  Рейтинг: 867 Весело

  Алкохол? ОК, C2H5OH! Наркотици? Ъъъъъъ?
  Ами това е, дебили, милорд!

 20. 20 Профил на Ridiculous Върнете стария сайт!
  Ridiculous Върнете стария сайт!
  Рейтинг: 829 Неутрално

  Милиционерщината е в настъпление откакто герб са на власт, но в момента са е във вихъра си. И за съжаление се подкрепя от маса народ, включително от хора, за които няма и да ти мине през ума, че могат да я подкрепят.
  Зокривай!

 21. 21 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3558 Неутрално

  До коментар [#15] от "Костадин Иванов":

  " Не одобрявам!
  Моята логика винаги е била в полза на относително скромните наказания, прилагани редовно при висок контрол. Така грешникът /не престъпникът/
  ще получи бащински шамар зад врата, но и няма да мисли, че ще му се размине.
  Преди 6 години в Австрия други българи бяха решили, че може и без колани. Още първия ден ги хванаха и отнесоха по 35 езро, което е нищо за тамошния стандарт. Но си знаеш, че няма разминаване и туряш колана. Тука всеки обяснява как щели да го хванат...за шлифера."

  То това се прави с една основна причина - да не си отговорим на въпроса КОЙ опъва чадър над схемите на такива изверги, а да се радваме, че властта се разтичала да мисли за хората, след поредния скандал, завършил с поредния отнет човешки живот, който няма да се върне повече назад !

 22. 22 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3174 Неутрално

  А предлагат ли да отпаднат условните присъди при убит човек от пиян или дрогиран шофьор? Ето това е важното, а не размерът....

 23. 23 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8128 Неутрално

  Не правят нищо, за да предотвратят тези трагедии,а наказанията и сега не са малки, но кой е осъден на максималния срок. Никой!

 24. 24 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 758 Неутрално

  хахаха. Сега ще го отнесе градската художествена интелигенция и селските разбирачи. Именно тия, които правят такива нарушения. Мутрите са повечето с шофьори, които са отлични водачи, а богатите хора у нас, карат скъпи коли, но доста внимателно.
  Сега да видим такива като Бахаров и разни други, ще трябва да лежат по десети години, на наша издръжка. Страхотно е когато обществото е съдник, а няма елементарни познания. Всичко ще стане хаос.
  Тази, катастрофа, не беше изобщо типова за средата. Това даже не е 1 % от катастрофите. С ускорение и без спирачен път. Това не биваше да служи за нищо, но форумните разбирачи писнаха до небето. И то за човек, който има също ПТП под въздействие на алкохол.

 25. 25 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2176 Неутрално

  Глупости на търкалета от прости депутати! Те сегашните наказания не се налагат .... щели да ги увеличат. Няма наказан със затвор за катастрофа и убийство на максимална присъда!!! Когато съда наложи максималното наказание и то не е достатъчно.... тогава да увеличат!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 26. 26 Профил на Das Territorium
  Das Territorium
  Рейтинг: 1796 Разстроено

  Ма що така на дребно, бе?
  Просто задраскайте целия НК и приемете един единствен текст:
  "Член единствен, алинея първа. За всяко престъпление, извършено на Територията, се налага строго наказание.
  Алинея втора. Размерът на наказанието се определя ad hoc от народното събрание за всеки отделен случай по предложение на най-малко една четвърт от депутатите.
  Алинея трета. Главният прокурор на Територията определя кое деяние е престъпление и внася обвинението в съда.
  Алинея четвърта. Съдът на Територията приема обвинението на главния прокурор и наказва дееца с наказанието определено от народното събрание".
  Хайде, давайте.

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 27. 27 Профил на ПАСТОРА
  ПАСТОРА
  Рейтинг: 766 Неутрално

  Експресното задействане на управляващите заедно с предложените промени показват само едно - управляващите не могат да осъзнаят къде е проблема.
  Ако загиналия не бе известна личност то инцидента щеше да съществува само по сводките.Ако наркотизирания бе някой пропаднал наркоман то реакцията също щеше да е друга.Това означава, че реакцията е в зависимост от ситуацията и ако няма такава ситуация то няма да има такава реакция а следователно и проблем.
  Може ли някой от отговорните лица да каже за няколко години колко присъди с максимални параметри са били отсъдени?
  Въпроса е не в размера а в начина на прилагането.
  Ще се приемат в закон поправките за повишени наказания и управляващите ще отчетат че са свършили много работа. Всичко обаче ще си продължи по старому - ниско качество на обучението на младите шофьори, придобиването на свидетелства от хора, които не могат дори да се изразят, а да не кажем че могат да пишат, потулване на леки случаи срещу възмездие и използването на условни присъди.
  Няма как да очакваме, че някой ще реши проблема ако той не може да го види и осъзнае. Няяма как да стигне до дълбочината, където е неговия корен. Ще излезе един велик умняга и ще заяви че няма непропорционална диспропорция!

 28. 28 Профил на antikvarno
  antikvarno
  Рейтинг: 571 Любопитно

  " При концентрация на алкохол в кръвта над 1.2 на хиляда се предлага лишаване от свобода от 1 до 5 години и глоба от 500 до 1000 лв. В момента максималното наказание е 3 години затвор, а санкцията - от 200 до 1000 лв.


  При концентрация на алкохол в кръвта над 0.5 на хиляда и след осъдително решение, се предлага наказание от 2 до 6 години затвор и глоба от 1000 до 5 хил. лв. В момента наказанието е от 1 до 5 години затвор и глоба от 500 до 1500 лв.""

  Значи над 1,2 -от 1г до 5г
  а над 0,5-от 2г до 6г? ?????????😮

 29. 29 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2610 Неутрално

  А смисъл? Колко получи онзи с джипа, дето сгази дете в пешеходна зона? И колко от тях изобщо излежа? Хайде достигнете предела на сегашните наказания, пък тогава мислете за нови. Добре, че поне Джамбазки, като се качва на градус, внимава...

 30. 30 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3558 Любопитно

  До коментар [#24] от "grayeagle":

  хахаха. Сега ще го отнесе градската художествена интелигенция и селските разбирачи. "......."

  Би ли ни светнал "кой го отнасяше" досега и как по точно ? ГЕРБ и ОПГ - то във властта ? Тяхните държанки в скъпите лимузини и джипове ли ? Бизнесменчетата с протекции от властта, докато им пълнят сметките и касите с престъпен капитал и кражби от обществените поръчки ? КОЙ ? Кой го отнесе с тази катастрофа, при която загина човек ? Татовият ? ДФЗ, покривал схемите на тази мутреса и синчето и ?
  Щели д го отнесат " сега" обикновенните хора ! Ми те го отнасят през цялото време ! Защото имат търпимост към престръпната пасмина, която им се е качила на главите, затова ! Не задруго !

 31. 31 Профил на antikvarno
  antikvarno
  Рейтинг: 571 Любопитно

  Дали да не почнат от корупцията на пътя?

 32. 32 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 2158 Любопитно

  Това за всички ли ще важи, или за само за "простолюдието".

 33. 33 Профил на Полковник за европейско развитие на България
  Полковник за европейско развитие на България
  Рейтинг: 1724 Неутрално

  Отнемане на книжка завинаги! Другото са глезотии.

  Ние сме в държавата и държавата е в нас! Ние събираме бюджета и го раздаваме помежду си.
 34. 34 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 649 Неутрално

  По-голямо наказание от това ГЕРБ и останалата мутрокомунистическа паплач от полумозъци в парламента да предлагат и налагат ритард "законотворчеството" си на оцелелите до момента от геноцида им българи едва ли има...

 35. 35 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 956 Любопитно

  какво получи прокурорският син помел и убил двама на булевард България ,не беше ли условна ,а какво получи пияният депутат джамбазки, не беше ли НИЩО, гербавите го играят, все едно че са на власт от една година

 36. 36 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3558 Любопитно

  До коментар [#24] от "grayeagle":

  ".....Тази, катастрофа, не беше изобщо типова за средата. Това даже не е 1 % от катастрофите. С ускорение и без спирачен път. Това не биваше да служи за нищо, но форумните разбирачи писнаха до небето. И то за човек, който има също ПТП под въздействие на алкохол."

  Ми има си хас катастрофи в градски условия, без грам спирачен път със синчета - галеници на близки до властта да стават всеки ден ! Нали се сещаш колко дълго ще се задържи каквото и да е управление след няколко такива поредни катастрофи ?
  Търпимост, овчедушие, примиренчество - това са истинските виновници за подобни урудливи явления в обществото ни ! Мутресата имала схеми, толерирани от ДФЗ т.е властта ! Голяма работа, вика средностатистическия човек, сипва си ракията, гаврътва я на екс и вика : всички са маскари ! За какво да се ядосвам, мен това какво ме касае ?
  Я сега да започне едно разследване какво са правили от ДФЗ за източените от Миню Стайков и компания 17 милиона евросредства, та да видим какво ще излезе ! А ДАНС, ГДБОП, икономическа полиция, прокуратура - те каде са спали ? Гонят престъпници като Трайчо Трайчов, нали ? Само че в нормална европейска страна хората се вдигат, почистват си обществото от подобни ОПГ - та и идват следващите ! Ама на тях ще им запари малко повече под лъжичката, като разберат какви са правилата на играта ! Сегашните хвърлят прах в очите на хората и така - докато минава номера !

 37. 37 Профил на kamenof
  kamenof
  Рейтинг: 353 Неутрално

  алкохолът е наркотик, следователно изразът "алкохол и наркотици" е лишен от смисъл
  —цитат от коментар 3 на kdr15649879


  То и кофеинът е наркотик, но да не буквоядстваме :)

 38. 38 Профил на Сахаров
  Сахаров
  Рейтинг: 328 Неутрално

  А превенция кога? Наркотърговец, производител или голям дилър?
  Риторични въпроси... Всички знаем, че гарван гарвану око не вади... Таман си наредиха монопола над страната, остана и да тръгнат да се саморазследват и самоарестуват...
  Малко ПР за матриала и опорки за тролетарията... Стабилно ми е

  I shave with Occam's razor
 39. 39 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 1803 Гневно

  Тея са ебаси ретардите...Защо нещо трябва да се случи, та да се сетят и да реагират?Банда кухи калинки - това са гроп!
  —цитат от коментар 6 на pinoccio


  С много (може би дори повечето?) български закони е така! Не знам кой пише проекто-законите, но толкова ли е трудно да ги премислят (примерно, да си зададат въпрос "а какво трябва да е наказанието ако има убити?", "справедливо ли е това наказание, ако детето ми е жертвата?", "справедливо ли е това наказание, ако детето ми извърши престъплението?"

  Сега законите са с дупки като швейцарско сирене! Адвокатите дори не трябва да се напъват да освободят престъпниците от справедливи наказания. Съдиите си измиват ръцете със законите, а депутатите избягват гнева на избирателите като ремонтират законите след всяко престъпление за което има отзвук в пресата.

  Не може законите да се ремонтират по-често от калпаво изпълнените държавни поръчки! Това не е върховенство на закона, това е пародия на върховенство на закона!

 40. 40 Профил на C est la vie
  C est la vie
  Рейтинг: 644 Неутрално

  "ГЕРБ предлага по-строги наказания за шофиране и катастрофи след алкохол и наркотици"

  герб не стават и предлагам на изборите да ги изритаме тези алчни некадърници. Десет години управляват България и постигнаха едно голямо нищо. Единствено метрото признавам за успех. Коя политическа партия
  не би го строила? По отношение на реда и сигурността, герб са трагедия. Чудя се за престъпниците ли работят или за народа? Май е за първото? Досега не се справиха и сега идват с поредната порция наказания. И нещо ще се промени ли?

  Технологиите трябва да вършат тежката работа, за да могат хората да вършат нещата, които ги правят най-щастливи. Лари Пейдж, Гугъл
 41. 41 Профил на tqh42306221
  tqh42306221
  Рейтинг: 553 Неутрално

  Кат сте тръгнали да го променяте кодекса пишете и един член-"Министер на транспорта кога кара моторна шейна на Боровец и утрепе детето си-дело да не се води въобще".

  Мама,льотчика люблю,я без льотчик не магу.Он летает на высока,набывает на дълбока!
 42. 42 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 2138 Неутрално

  А този наркоман само е приемал наркотици или е и разпространявал наркотици?

 43. 43 Профил на just
  just
  Рейтинг: 644 Неутрално

  Хората зад океана са го дефинирали- шофиране под въздействие, включва множество в-ва с въздействие върху ЦНС, и това там е Криминално престъпление, няма условна присъда, има само ефективна, НЕЗАВИСИМО дали е причинено произшествие а камо ли смърт. Арестува се на място
  веднага се кара в областния затвор където 24 часа има дежурен прокурор и съдия, по експресна процедура се
  осъжда на лишаване от свобода, ефективно, първоначално за 3 месеца, не може да сключва споразумения. През това време се повдига ново обвинение и се разглежда от съда, за да се реши
  каква ще е окончателната присъда. Минимума при убийство е 10год при чисто съдебно минало.
  Допълнително се съди за имуществени и неимуществени вреди.
  Осъдените никога не могат да заемат държавна длъжност, а и повечето качествени компании никога няма да го приемат на работа.

 44. 44 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2140 Любопитно

  Не одобрявам!Моята логика винаги е била в полза на относително скромните наказания, прилагани редовно при висок контрол. Така грешникът /не престъпникът/ще получи бащински шамар зад врата, но и няма да мисли, че ще му се размине. Преди 6 години в Австрия други българи бяха решили, че може и без колани. Още първия ден ги хванаха и отнесоха по 35 езро, което е нищо за тамошния стандарт. Но си знаеш, че няма разминаване и туряш колана. Тука всеки обяснява как щели да го хванат...за шлифера.
  —цитат от коментар 15 на Костадин Иванов


  Правилно !
  Например - някой убива на пътя човек на 54. С предполагаем остатъчен живот от 20-25 години. После по костадиновоивановата логика осъждат убиеца на 5-8 години, той излежава ефективно най-малко три и всичко е пито платено: 25 за 3.
  Нали така, логико? Ако убият сина ти / примерно - на 25/ - с радост ще подкрепиш присъда от 5 години за убиеца му? Понеже държиш на мнението си?
  Кажи, чичка, какво ти шепне на ушенце логиката в подобни случаи?

  Истинско удоволствие за полуграмотни хора, като мен, е да общуват с големите демократично-джазови интелектуалци от форума на Дневник!
 45. 45 Профил на irc84
  irc84
  Рейтинг: 359 Неутрално

  Е тогава на 100% винаги ще отказваш алкохолна проба и това. Книжката на трупчета за 3 год. И ти е чиста главата, па ако ще и с 5 промила да си бил

  "Live fast, die young, and have a good-looking corpse"
 46. 46 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2140 Весело

  Кой ще е вносител ?!
  —цитат от коментар 1 на Николай Бучков


  Лъчо Мозъка, разбира се ;)

  Истинско удоволствие за полуграмотни хора, като мен, е да общуват с големите демократично-джазови интелектуалци от форума на Дневник!
 47. 47 Профил на svoboden izbor
  svoboden izbor
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Поредното подмазване на Гробарите за пред народа !
  Да той не е от най-смелите - но определено СТРАХА в управляващите е по-голям!
  Проблем за ГРОБ - партията на Везира и калинките му !

 48. 48 Профил на Yard
  Yard
  Рейтинг: 1510 Неутрално

  Никое пиянде или наркоман няма да се трогне, че вдигали присъдите от 2 години на 3 години.

  А според мен тия глоби са смешни. При първо хващане да караш пиян (без катастрофа или нещо подобно) трябва да ти вземат книжката за 10 години и после ти се дава втори шанс. Ако след тия 10 години пак те хванат пиян - книжката доживот и при бай Ставри. Аман от убийци дето "много носят".

 49. 49 Профил на m_style
  m_style
  Рейтинг: 714 Гневно

  Всичкото това лаене защо не го предложиха, когато хванаха Джамбазки пиян на мотика?

 50. 50 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 4017 Неутрално

  Глупости!
  И сега е забранено да се шофира с 250 км по АМ Тракия! Е и?
  И сега е забранено да се минава на червено, а хората го правят, и качват клипове? Е и?
  А какво да кажем за хилядите неработещи камери по градовете? Или за неправомерното използване на мобилни камери?

 51. 51 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 4017 Неутрално

  До 8:"Yard"....Никое пиянде или наркоман няма да се трогне, че вдигали присъдите от 2 години на 3 години. А според мен тия глоби са смешни. При първо хващане да караш пиян (без катастрофа или нещо подобно) трябва да ти вземат книжката за 10 години и после ти се дава втори шанс. Ако след тия 10 години пак те хванат пиян - книжката доживот и при бай Ставри. Аман от убийци дето "много носят"...."

  Има разлика между пиян, и употребил алкохол. А досегашният бг опит свидетелства единствено, че високите глоби водят единствено до по-голяма корупция сред контролните органи.

 52. 52 Профил на Барба Ганьос прУфесУр доФтор на нЕУките
  Барба Ганьос прУфесУр доФтор на нЕУките
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Никой, никъде по света не е постигнал намаляване на престъпността разчитайки само на репресия. Нивото на мислене на гербавите е на нивото на Средновековните пеналисти.

  Бай Ганьо уби Алеко, Барба Ганьос - Милен!
 53. 53 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 758 Неутрално

  До коментар [#30] от "samoedin":

  Ти си доста елементарен, май......
  Според теб, нарушенията по пътищата са дело само на хората от властта и с протекции във властта.
  Прегледай се.
  Същия Милен Цветков има катастрофа след употреба на алкохол.
  Признал си е вината, щетите са ниски.
  Та ти , по същество, предлагаш да лежи 10 години ли...

  Твоята политизация ти пречи на разсъдъка.

  И ще ми дава пример с Трайчо Трайков. Човека, който захлеби стотици хиляди в бордовете на едно общинско дружество.
  Чавека, който излезе, че докато критикува олигархията станал един от тях.
  Купил си акции в Химимпорт.
  Химимпорт е ............ ТИМ, нали бе разбирач.........

  8 влога и депозити в левове и евро на обща стойност от 1,659 млн. лв. , отделно 28 000 лв. Акции в 19 предприятия- „Софарма“, „Градус“, „Трейс Груп“, „Евроходл“, „Химко“ и „Химимпорт“, два апартамента в София, апартамент в Банско, вила в Киноцентъра в столицата и, а извинявай и ..... BMW

  Това олигарх ли е бе.

  Три знаеш ли какво е Трейс Груп
  А Химимпорт.....

 54. 54 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 7164 Неутрално

  По строгите наказания може да отрезвят пияндета и наркоманчета.

 55. 55 Профил на irc84
  irc84
  Рейтинг: 359 Неутрално

  До коментар [#50] от "historama":

  То стана модерно, кой ще вдигне повече и в 19 ще го дават по новините, знаеш ли колко му е за 1000лв глоба, една вечеря, ама ще се хвали пред аверите, че е тв звезда

  "Live fast, die young, and have a good-looking corpse"
 56. 56 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 4017 Неутрално

  До коментар [#50] от "historama":То стана модерно, кой ще вдигне повече и в 19 ще го дават по новините, знаеш ли колко му е за 1000лв глоба, една вечеря, ама ще се хвали пред аверите, че е тв звезда
  —цитат от коментар 55 на irc84


  Тях не ги глобяват, бъди сигурен! Въпрос на престиж е, те да са различни от другите, обикновените, простите, и правилата за тях да не важат.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK