След извънредното положение мерките срещу коронавируса ще останат легитимни със закон (хронология)

След извънредното положение мерките срещу коронавируса ще останат легитимни със закон (хронология)

© Юлия ЛазароваПо искане на БСП парламентът изслуша премиера Бойко Борисов за ситуацията с коронавируса и предприетите мерки у нас. След изслушването Борисов обяви, че след края на извънредното положение противоепидемичните мерки ще останат да важат. Това ще стане възможно чрез законови промени, които да направят легитимни сегашните заповеди на здравния министър и след 13 май т.г. "Дневник" представя хронология на събитията.


10:24 Премиерът Бойко Борисов каза, че в момента юристите работят по закон, с който след като се махне извънредното положение, което в момента е до 13 май т.г, противоепидемичните мерки от заповедите на здравния министър да останат легитимни, т.е. да продължат да важат. Сред вече въведените мерки са задължението да се носят маски, затварянето на някои обекти, ограниченията за пътуване между градовете и др. Кои мерки ще останат предстои да се разбере.


Според депутати от ГЕРБ все още не е измислен законовият начин за запазване на мерките, но се върви към отмяна на извънредното положение след 13 май.
Премиерът потвърди, че парад за 6 май няма да има, но са обсъждали парашутните войски и авиацията да направят едно движение.


10:22 След изслушването пред журналисти премиерът Бойко Борисов каза, че разходите за борба с коронавируса са публични, тъй като такива били постановленията, с които се въвеждат. Той каза, че не е чел позицията на президента Румен Радев за публичен регистър на разходите, но обяви, че непублични били разходите, решени от служебното му правителство да отидат за купуване на изтребители "Грипен".


По-късно и финансовият министър Владислав Горанов обяви, че разходите са публични.


БСП и ДПС искат антикризисен план


10:18 Според лидера на "Воля" Веселин Марешки заради лични амбиции БСП се опитвала да превърне парламента в зрелище, а социалистите си играят на партизани. Той попита защо силен човек като Бойко Борисов угажда на прищявките на един политически лидер - Корнелия Нинова. Накрая призова субсидиите на партиите да бъдат нула лева до края на мандата.


10:12 Според Искрен Веселинов от "Обединени патриоти" политическите сили трябва да минат в режим на работен диалог, а не да търсят телевизионни изяви. Той каза, че БСП трябва да вземе пример от испанските социалисти.


10:07 Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ каза, че здравните мерки са добри, а икономическите на този етап са задоволителни. По думите му от тук нататък кризата изисква нов подход - план за управление на кризата и секторни стратегии за възстановяване на икономиката, тъй като тя ще се премоделира в световен план, което е шанс за икономики като българската.


10:06 Според Корнелия Нинова думите на Бойко Борисов звучали като да спасял правителството, а после хората да се оправят.


След извънредното положение мерките срещу коронавируса ще останат легитимни със закон (хронология)

© Юлия Лазарова


10:01 Лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че новината от днешното изслушване е, че правителството няма план за излизане от кризата, а само сбъркани прогнози и действия на парче. "Всявате страх у хората, абдикирахте държавата", обяви още Нинова. Тя отново припомни, че в други държави има безвъзмездна помощ, а в България - само "проба-грешка".


Корнелия Нинова обяви, че една вечер към 22 часа Борисов я е поканил да се включи в работата на щаба, но по думите й това не е нормално. Тя каза, че мястото е парламента. По думите й преди всяко свое решение Ангела Меркел ходи в Бундестага и се съветва там.


Възстановяване на икономиката чрез помощ за производство и спешни реформи - това предвиждат предложенията на БСП за излизане от кризата. Според Нинова Борисов трябва да разучи какво е направила Япония след Втората световна война - целево кредитиране на най-добрите сектори. Тя обяви още, че за да се увеличи потреблението, трябва да се увеличат доходите. И предложи да има реформа в здравеопазването.


След извънредното положение мерките срещу коронавируса ще останат легитимни със закон (хронология)

© Юлия Лазарова


9:54 Възможността за въпроси бе изчерпана. Накрая Александър Ненков от ГЕРБ обобщи, че страната се справя много добре и изброи постиженията. Той призова БСП за обединение на политическата класа, тъй като невидимата заплаха ще продължи много дълго.


9:52 Борисов каза, че откакто работи мярката средно да ден има намаление на регистрираните в бюрата за безработица с 400 души, а за две седмици - от 7 хил. души, регистрирани на ден, сега се регистрират по 2 хил. души на ден.


9:50 Зам.-председателят на парламентарната група на ДПС Йордан Цонев попита Борисов дали има анализ и как може да бъде подобрена мярката 60/40, която определи за работеща.


След извънредното положение мерките срещу коронавируса ще останат легитимни със закон (хронология)

© Юлия Лазарова


9:47 Премиерът обяви, че правителството има задача да запази парите за пенсионерите и хората в социалната система, както и за армията, полицаите и служителите на първа линия. "В момента, в който свършат парите, няма бизнесът да ни се притече на помощ", каза Борисов. Той призова БСП да му казват да не харчи пари, а да не харчи, за да има после за тях.


9:44 Депутатите от ГЕРБ и "Обединени патриоти" не задават въпроси. От БСП го попитаха дали след като правителството няма икономически план за излизане от кризата поне има социален. Социалистите искат да знаят колко от дълга от 10 млрд. лв. ще иде при хората.


9:42 В отговор на независимия депутат Спас Панчев за земеделието Бойко Борисов каза, че всеки има възможност да иде да работи на полето. Той обяви, че мислят за водопровод "Дунав", тъй като сушата е огромна.


България има само 60 хил. теста


9:35 Към момента страната има 60 хил. PSR теста за коронавирус, обяви премиерът Бойко Борисов, след което изчете справка за тестването в последните дни, което е между 300 и 1200 души на денонощие. По думите на премиера щабът много внимателно подбира групите, които ще се тестват.


"Преди месец и половина сме поръчали от Европейската комисия един милион теста, досега няма нито един", обяви Борисов. Той каза, че Турция има тестове, но те не са сигурни. После обяви, че ще тестуват повече, като получат тестове от ЕС.


9:32 Зам.-председателят на парламента Нигяр Джафер от ДПС обяви, че България е на последно място по тестове в Европа, което трябва да се промени. Според нея Германия е тествала 25 хил. души на един милион население, а Гърция и Румъния - по 5 хил. на един милион, докато България - само 3 600 на един милион.


Над 101 хил. работници по 60/40


9:26 Премиерът информира, че досега по мярката 60/40 са подадени 7403 заявления и от нея са се възползвали над 101 хил. работници, а до края на месеца те ще станат - 120 хил.


"Вие искате - изваждаме и раздаваме парите за един месец, но после дали бизнесът ще се отзове, като няма пари. Малко ви завиждам, вие може да обещавате всичко на всички", обяви още Борисов. Той каза още, че САЩ са дали пари на хората, но това не им е помогнало особено, тъй като има много болни. Накрая призова БСП за реалистични идеи, тъй като не е ясно колко ще продължи кризата.


След извънредното положение мерките срещу коронавируса ще останат легитимни със закон (хронология)

© Юлия Лазарова


9:25 "Ако някъде имаше план, който да гарантира икономическото развитие, щяхме да го препишем", каза Борисов. Той допълни, че селското стопанство, строителството и ИТ сектора у нас работят, а другата седмица се очаква да почнат да работят и автомобилни заводи. Най-големият проблем бил туризмът и ситуацията там е обсъдена от коалиционните партньори, но трябвало да се внимава хотелите да не бъдат превърнати в болници.


9:22 ГЕРБ няма въпроси към премиера, а БСП попита за икономическите мерки и схемата 60/40, която не работела. Според БСП работодателите смятали, че мерките не работят и трябва нов план.


9:21 Премиерът Бойко Борисов каза, че е "факт, че сме се справили със здравето и разхлабваме мерките". Според думите му след платото са възстановени женските консултации и ваксинации, отворени са парковете, а българите могат да ходят до магазин и банка без да бъдат следени.


9:14 Премиерът Бойко Борисов обяви, че в началото на пандемията се обадил на лидера на БСП Корнелия Нинова и й предложил заедно да минат през това, но тя отказала. По думите му в момента се правел театър.


Министър-председателят каза, че България е на първо място в Европа и има най-ниска заболяваемост и на трето - по ниска смъртност, след Словакия и Латвия. Той каза още, че това доказва, че мерките са взети навреме. Според него мерките у нас са съобразени с народопсихологията и са най-либералните в Европа.


"Никаква контролирана среда", каза още Борисов и обяви, че всички медии могат да задават въпроси и да получат отговори от щаба.


След извънредното положение мерките срещу коронавируса ще останат легитимни със закон (хронология)

© Юлия Лазарова


9:12 БСП иска Борисов да предостави план за излизане от ситуацията, който да се обсъди и приеме в парламента. Социалистите критикуваха премиера, че създал щаб, който да не може да бъде контролиран от Народното събрание, вместо да работи по закона за бедствията и авариите.


9:09 Според зам.-председателя на парламента Кристиан Вигенин от БСП в една класическа демокрация нямало да бъде нужно БСП да свиква извънредно заседание на Народното събрание, а премиерът сам периодично щял да иска да идва да информира депутатите за ситуацията с коронавируса и предприетите мерки. По думите му така правели европейските му колеги, а Борисов давал информация в контролирана среда - на пресконференции.


"В антиутопия сигурно може да се управлява от телевизионния екран, но в демокрация не е възможно", смята Вигенин. Той се обърна към премиера с призив да спре да говори за трупове.


9:07 По предложение на ГЕРБ депутатите решиха заседанието да се предава по БНР и БНТ.


Писмен контрол над министрите


9:05 Председателят на парламента Цвета Караянчева съобщи, че от 26 март до 27 април т.г. писмено към министрите са зададени 132 въпроса и едно питане, от които не е отговорено само на 34. Откакто страната е в извънредно положение няма парламентарен контрол, а досега ГЕРБ отказваше на БСП да го възстанови.


9:01 Заседанието започна. По процедура премиерът има право на изложение от няколко минути, а всяка парламентарна група може да му зададе до два въпроса и да вземе отношение по отговорите.


8:59 Премиерът Бойко Борисов вече е в пленарна зала. С него са вицепремиерът Томислав Дончев и министрите на финансите, на труда и социалната политика и на вътрешните работи Владислав Горанов, Деница Сачева и Младен Маринов.


След извънредното положение мерките срещу коронавируса ще останат легитимни със закон (хронология)

© Юлия Лазарова


8:57 Три минути преди началото на заседанието са регистрирани 126 депутати и има кворум.


8:30 След половин час трябва да започне заседанието на парламента, на което по искане на БСП за здравните и икономическите мерки срещу коронавируса трябва да бъде изслушан премиерът Бойко Борисов. Регистрацията на депутати вече тече. За кворум са необходими 121 души, а депутатите от ГЕРБ, които миналата седмица провалиха кворума, обявиха, че ще се регистрират.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (143)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Мизийски
  Мизийски
  Рейтинг: 466 Неутрално

  "Дневник" мога да ви поздравя за пръв път, защото тази сутрин ваша репортерка постави ребром въпроса на щаба за циганските заразявания. Интересен беше отговорът. Към деня на въвеждане на КПП в двата цигански квартала на София, тридесет човека (от общо 40 за страната) от критичнте случаи са точно от тези квартали, а смътните са били шест от общо тридесетина (към онзи момент) в цяла България. Както виждате процентите са 75% и 20% съответно. И това само от два квартала на София, а както знаем в България има стотици такива местообитания. Тези "хора" освен, че разнесоха вируса навсякъде в страната, са и неосигурени... Затова пък оставиха десетки хиляди хора без работа и сринаха бизнеса на хиляди фирми. Който има глава да мисли, нека мисли!

  Не участвувайте в безплодните дела на тъмнината; напротив, изобличавайте ги. Защото за онова, което нечестивците скришом вършат, срамно е и да се говори (Еф. 5:11-12).
 2. 2 Профил на ПИК е велик
  ПИК е велик
  Рейтинг: 290 Неутрално

  Многострадалният светец ББ ще отговаря на удобните въпроси на ГЕРБ...

  Спечелихме битка, но не и войната!
 3. 3 Профил на lig35561597
  lig35561597
  Рейтинг: 81 Неутрално

  И сега вдигнаха КПП-тата фуражките, а цяла София заради мангалите трябва да е под карантина. Кого си мислят, че заблуждават, като над 90% от миналите през Пирогов са цигани ? Защо си мислите, че има толкова много персонал заразен там ? Защото мангалите крият, и ще продължават да го правят. Сега следват Сливен, Столипиново, Токайто.... И нека продължават да заблуждават, че обикновените софиянци разнасят заразата. То накрая ще се разбере истината.

 4. 4 Профил на Taiga
  Taiga
  Рейтинг: 1175 Неутрално

  Време е Чорбаджията да се самопохвали колко добре се е справил и обезателно да акцентира върху това как едва ли не е спасил населението от Армагедон.

  "АМЕРИКАНСКИ ГЕОЛОЗИ, ПРОУЧВАЙКИ ПОРЕДНОТО НЕФТЕНО НАХОДИЩЕ НА США, С ИЗНЕНАДА УСТАНОВИХА, ЧЕ НАД НЕГО ИМА НЯКАКВА АРАБСКА ДЪРЖАВА"
 5. 5 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2039 Неутрално

  До коментар [#3] от "lig35561597":

  Ами кметицата на София да огради и закове кварталите както направи кметицата на Казанлък още първият ден. Заковаха всички дупки в гетото и оставиха едно КПП.
  Не съм гледал някой "хуманист" още да е подел темата.
  Значи може.

 6. 6 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4016 Любопитно

  Не виждам какъв е смисъла от изслушвания и контрол над премиер, който не носи никаква отговорност пред никого за нищо, кара се на всички останали, обижда, сменя си позицията на дневна база ! Всичко е просто един тотален фарс !

 7. 7 Профил на АмброзСП
  АмброзСП
  Рейтинг: 1235 Весело

  До коментар [#3] от "lig35561597":Ами кметицата на София да огради и закове кварталите както направи кметицата на Казанлък още първият ден. Заковаха всички дупки в гетото и оставиха едно КПП.Не съм гледал някой "хуманист" още да е подел темата.Значи може.
  —цитат от коментар 5 на Да вярваме на истината


  Те софийските не са като каънлъчани,те са столичани!!!

  Има три вида истина-моята,твоята и ИСТИНАТАП!Говоря,пиша и правя това,което искам! 21.11.21 - черна дата за БЪЛГАРИЯ
 8. 8 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1817 Неутрално

  Време е Чорбаджията да се самопохвали колко добре се е справил и обезателно да акцентира върху това как едва ли не е спасил населението от Армагедон.
  —цитат от коментар 4 на Taiga


  Спаси го, като отмени парада на 09.05. и се скри в бункера. Защо ли?

 9. 9 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2477 Неутрално

  Парламентът ще изслуша премиера за мерките срещу коронавируса ...
  —цитат от коментар 0 на Статия


  Никога не съм възприемал борисов като премиер!
  За мен и преди и сега, това просто е една комунистическа мутра от началото на прехода, която с измами, далавери и незаконна търговия е натрупала значително състояние, част от което е трансформирано в къщата в Барселона!

  За това, най-точно е "парламентът" ще изслуша комунистическата мутра борисов - подизпълнител на руските енергийни корупционни проекти!
  Парламентът е в кавички, заради критично ниското ниво на доверие, до което е достигнал!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 10. 10 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2088 Весело

  Дали ще дойде с джипката-НСО отпред джипката с човека Пенкилер - НСО отзад и тази пъстра светеща колона посрещната от китка свежи мисирки.

 11. 11 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2788 Любопитно

  "Премиерът Бойко Борисов вече е в пленарна зала." - това е СЪБИТИЕТО на месеца ли?!? Футболът МУ липсва, но някакво си НАРОДНО събрание МУ е последна грижа на Баш Бос-а на Република България!? Когато си по-често в жипката, това е диагноза.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 12. 12 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2764 Неутрално

  До коментар [#1] от "Мизийски":

  Ребром беше "лошата държава, дискриминира точно тези квартали" ... "Имате ли статиската за другите 700 болни по квартали" показва контекста. И да щаба действително беше подготвен за подобен контекст

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 13. 13 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4872 Неутрално

  До момента само нищоговорене.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 14. 14 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3533 Весело

  Бойко ще ги разпилее като пилци, червени пилци...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 15. 15 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4016 Любопитно

  До коментар [#9] от "Рим":

  Прословутата къща в Испания е най - малкия проблем тук, треторазрядни те участници в схемите на сараите имат подобни палати почти във всички европейски столици и градове ! Корупцията и организираната престъпност, създадена от един участник в ранните преразпределение между мутрите на престъпни територии и сфери на влияние по времето на " прехода", е направило върху обществото ни такива поражения, които ковида и години да върлува у нас не може да постигне ! Държавата ни е превърната в разбойнически вертеп !

 16. 16 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3084 Неутрално

  И кво очакват да чуят от него!? Как ша цъфним и ша вържим по време на епидемия!!!?

 17. 17 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2477 Весело

  Мутрата: "... с варели симеонов се разбрахме за ваучерите..."

  Валери Симеонов от мястото на което седи: ....съглашателско намигане с дясното око в посока мутрата...

  Вижте записа от тази комедия за да се убедите...

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 18. 18 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2477 Неутрално

  До коментар [#9] от "Рим":Прословутата къща в Испания е най - малкия проблем тук, треторазрядни те участници в схемите на сараите имат подобни палати почти във всички европейски столици и градове ! Корупцията и организираната престъпност, създадена от един участник в ранните преразпределение между мутрите на престъпни територии и сфери на влияние по времето на " прехода", е направило върху обществото ни такива поражения, които ковида и години да върлува у нас не може да постигне ! Държавата ни е превърната в разбойнически вертеп !
  —цитат от коментар 15 на samoedin


  Не е малък проблемът, щом става дума за премиер.

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 19. 19 Профил на so
  so
  Рейтинг: 420 Гневно

  "българите могат да ходят до магазин и банка без да бъдат следени"

  Уау! Благодаря ти, ББ! Наистина се чувствам... страхотно, прочитайки тази новина. В собствената ни държава, мога да отида до банка или магазин без да ме проследи милицията! Продължавай да говориш в същия дух, въобще не ни дразниш...

 20. 20 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2764 Неутрално

  До коментар [#14] от "hamiltonf":

  Всъщност идеята на парламентарната демокрация е не някой да разпилява някого, а назначения да се отчита пред избраните. Избраните от своя страна са длъжни да контролират назначения. Иначе това би означавало управител на твоя аптека назначен от теб да те "разпилее" теб за радост пом. фармацевтката.

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 21. 21 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6163 Весело

  Да изслушваш Боце, е като да слушаш Лили Иванова. Мълчиш и накрая ръкопляскаш. Това е положението!

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 22. 22 Профил на ТНТ
  ТНТ
  Рейтинг: 630 Весело

  9:26 "Малко ви завиждам, вие може да обещавате всичко на всички", обяви още Борисов.

  Ми то като на циганска сватба - обещава се, ама изпълнението - друг път...

  "Последният комунист на планетата ще умре в България." Димитър Талев, "На завой"
 23. 23 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2477 Неутрално

  Турците в "парламента" : "....България е на дъното по броя на тестванията на един милион население! "

  Другарю генерал, (мутафчийски е бил член на бкп като младши офицер в казармите на 4-ти км. - София и точно там е изостанал съществено от колегите си...), другарю борисов, (борисов е бил страстен член на бкп, под чието крило е вършил зулумите си като член на СИК), вярно ли е това, което турците твърдят!

  Или понеже 500 г сме били под турско робство - да си гледат работата...

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 24. 24 Профил на Десен екстремист
  Десен екстремист
  Рейтинг: 1059 Неутрално

  За да получа вливане като онкоболна, вчера бях ПРИНУДЕНА да платя 29 лв. Днес научавам, че този китайски тест струвал 9$. Благодаря ти, Бойко!

  "Много съм във час! Осем години праим бюджети."- ББ ;)
 25. 25 Профил на bacillus
  bacillus
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Барба Ганьос - номер 1 сме не само на планетата Земя, но и в цялата Галактика.

 26. 26 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2477 Весело

  Не разбирам, това по челото на "премиера" пот ли е или мас?

  Да ме извинява премиера, но задавам този въпрос, защото знам от него че обича филии намазани с мас...

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 27. 27 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1482 Неутрално

  И като имаме 60 000 теста, защо се правят под 1000 средно на ден? Тествайте повече контактни и рискови групи. За догодина ли ги пазим? Или ще ги пестим и ще продаваме спестените?

 28. 28 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 1242 Неутрално

  За да получа вливане като онкоболна, вчера бях ПРИНУДЕНА да платя 29 лв. Днес научавам, че този китайски тест струвал 9$. Благодаря ти, Бойко!
  —цитат от коментар 24 на Десен екстремист


  Тъй като всеки ден следим Националния оперативен щаб и информацията, която ни предоставят.
  Относно тестовете, няколко пъти казаха,че се правят на хора със симптоми и на такива,които са имали контакт и т.н. ,като никой не е плащал за тях. А за останалите е по желание.
  Да ама не е баш така...
  Не знам с колко хиляди теста разполагат болниците ,които са им дарение! Повтарям ДАРЕНИЕ!
  Днес трябваше да изследват съпруга ми в болница Токуда. Изследването му не го поемала здравната каса (скенер на черен дроб) върнали ли са го , защото трябвало да си направи тест за коронавирус, защото било задължително.
  Тъй като никъде не упоменато,че е задължително той почнал да задава въпроси и му казали в прав текст,че ако не си направи тест ,няма да го приемат.
  В такъв момент, когато изследването ти е важно си принуден да платиш на болницата 130 лева за нещо ,което трябва да е безплатно. Тук е тънкият момент,че когато те задължават,но не е официално оповестено излиза,че теста за 130 лева си го е направил доброволно, защото той е поискал. Реално няма на кой да се оплаче.
  Почти сме сигурни,че лекаря ни излъга,че не може с направление да си направи въпросният скенер,но ни е спешен и решихме да не се занимаваме ,а да си го платим (220лева), но това с теста беше безумно...
  Имайте едно наум, защото злоупотребите с вируса от страна на лекари и болници тепърва започва.

  от фейсбук;

  https://www.facebook.com/groups/500138280669319/permalink/525978531418627/

 29. 29 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 910 Весело

  В момента ДПС чрез Данчо Ментата го подаде на гербавите. Сложете червена точка, че сигурно и деца могат да видят този извратен секс между управляващи и "опозиция".

 30. 30 Профил на evtimvz
  evtimvz
  Рейтинг: 872 Неутрално

  Тези, които не са се влели в БСП напускали ли са БКП? Имат ли документ за напускане на БКП? Ако да - да го покажат

 31. 31 Профил на Niko Kostantinov
  Niko Kostantinov
  Рейтинг: 859 Неутрално

  Тиквата тази маска освен за лигавник я има и за играчка.Кога ще му лепнат глоба?

 32. 32 Профил на evtimvz
  evtimvz
  Рейтинг: 872 Неутрално

  И друго, от кои тестове имаме 60000? От бързите или ПСР? Бързите са 8 пъти по-евтини, но и 8 пъти по-неточни.

 33. 33 Профил на bacillus
  bacillus
  Рейтинг: 8 Неутрално

  А Данчо Ментата е наше момче, ще се наведе и за 10 стинки. Все пак говорим за политически шизофреник, сменил няколко партии

 34. 34 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 2257 Неутрално

  Да изслушваш Боце, е като да слушаш Лили Иванова. Мълчиш и накрая ръкопляскаш. Това е положението!
  —цитат от коментар 21 на Незнайко в Слънчевия град


  Абе... можеш и да не ръкопляскаш, а още по-добре - изобщо да не участваш в концерта.

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 35. 35 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3533 Весело

  И за всичко това ли беше денонощния рев на съпартийците на Нинова?!
  Смях...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 36. 36 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2477 Неутрално

  Говорителят на комунистическата мутра борисов - депутатчето ненков: "...защо говорите само за икономика.... Виждате че ние справяме отлично...."

  Това, дали се справяте "отлично" зависи в голяма степен от ролята на ИМУНИТЕТА!
  Ако ролята на имунитета се окаже че е съществена, то "затварянето", като отлична самооценка на мутрите от герб и "щаба" ще се превърне автоматично в оценка "слаб 2"! Т.е. България ще стане част от държавите с най-слаб имунитет и с най-продължителен период на атака от вируса!

  А за икономиката питайте някой от опашките за безработни, които заедно с управляващите и в тон с най-тъпите реклами, припяваха ежедневно "...стойте си у дома, .....стойте си у дома, .....стойте си у дома....

  Ние си стоим у дома, докато другите държави изграждат имунитет...

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 37. 37 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2166 Неутрално

  За да получа вливане като онкоболна, вчера бях ПРИНУДЕНА да платя 29 лв. Днес научавам, че този китайски тест струвал 9$. Благодаря ти, Бойко!
  —цитат от коментар 24 на Десен екстремист


  Надявам се,не мислиш,че този тест се прави сам.Медикът взимащ ти пробата,лаборантът обработващ теста,разхода на лабораторията ,всичко това струва пари.

 38. 38 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3047 Неутрално

  Няма ясен отговор защо не тестват по- активно, и те не знаят - има тестове, има лаборатории...

 39. 39 Профил на Padrino
  Padrino
  Рейтинг: 4738 Любопитно

  "Зам.-председателят на парламента Нигяр Джафер от ДПС обяви, че България е на последно място по тестове в Европа, което трябва да се промени. Според нея Германия е тествала 25 хил. души на милион население, а Гърция и Румъния - по 5 хил. на милион, докато България - 3 600 на милион."

  Което означава че за близо 6 седмици са тествани 21000 души или по 500 души на ден.... какъв успех, какво чудо......:)

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 40. 40 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2764 Неутрално

  До коментар [#39] от "padrino":

  И покрай най малко тестове имаме и най ниска смъртност сред изброените. Да сме обективни все пак

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 41. 41 Профил на aralambi
  aralambi
  Рейтинг: 616 Неутрално

  "Всявате страх у хората, абдикирахте държавата", обяви още Нинова. “

  Тая женица дали знае какво значи “абдикация”? Абдикират монарси, за избраните или назначени държавни служители се казва “подаване на оставка”. А държава да абдикира е абсолютна безсмислица, която може да я измисли само социалист и/или умнокрасивец.

 42. 42 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2477 Неутрално

  "Патриотите", които в същност са най-простата и елементарна форма на расистите и ксенофобите в Европа: "... най добре е да бъдем единни..."

  Винаги съм бил единен със себе си!
  Но никога няма да бъда единен, с ксенофоби, националисти, пияници, комунисти и наркомани!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 43. 43 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1460 Неутрално

  "сме поръчали от ЕК един милион теста, досега няма нито един"

  Е, трябвало е по-с мярка. Ама то сегашните наяждане немат. Особено като чуха за европарите. И сега като им произведат 1 млн. след половин година, да си тикат у з...а.
  Но истината е, че тези тестове са само в устата на някои...
  Лакоми дуп.та...

 44. 44 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 910 Весело

  Тука вече станА шведска тройка... гербави+дпс+Марешки... Извратеняци

 45. 45 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3047 Неутрално

  До коментар [#40] от "дерибеев":

  А може би сред починалите последните 40 дни има и такива с неоткрит вирус. Не може и не бива да се тества толкова ограничено. За икономическите мерки е рано за коментари, но за това - не е, търпят критика.

 46. 46 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3106 Неутрално

  До коментар [#5] от "Да вярваме на истината":

  Е,е Казанлък мже да нама "хуманисти" ,ни в София има цвла прослпйка,които от това се изхранват!

 47. 47 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2764 Неутрално

  До коментар [#45] от "boevbisser":

  Разбира се, че може да има , както има такива и в изброените първенци по тестове. Смъртността в момента в БГ не е по различна от други години.

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 48. 48 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3106 Неутрално

  До коментар [#9] от "Рим":

  Че как?!Не е ли Бойкикев премиер?Аз мислех,че е той!

 49. 49 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3106 Любопитно

  До коментар [#9] от "Рим":

  А,като спомена,как върви грандиозното "Испания разследва Борисов за пранне на пари" ?!Или Руските Зетьове от прогнози зс времето в Москва нямат време да напишат някой пасквил?!

 50. 50 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3106 Любопитно

  До коментар [#23] от "Рим":

  Естествено е,че ще се тества по-малко,ксто кма малко болни,и съоъветно малко контактни!Кога щр спрете със славчовите глупости за "масово" тестване на който му хрумне?!

 51. 51 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 2277 Любопитно

  По-следващият закон е важен......

 52. 52 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2380 Неутрално

  Някой да иде, най-накрая, и да му вземе НОРМАЛНА маска! Тази, дето ползва НЕ СТАВА. Платът е много плътен и не може да се диша нормално през нея. Няма метална вложка, която да нагласиш по формата на носа си, заради което постоянно или пада от лицето или се качва на очите. Освен това, както е ушита, без гънки, притиска устните и ти пречи да говориш.
  Аз го усетих върху себеси, когато вместо стандартната медицинска маска използвах модела, който носи Бате. За половин час с нея, съм я пипал/нагласявал поне 10 пъти, а дори не ми се е налагало да говоря много или да правя физически услия, които да ускоряват дишането.
  Единственият плюс е, че е черна и сигурно си въобразяват, че им придава някакъв стил. Май единственият, който е сложил малко по-подходящ модел, е горанов, макар че и неговата не е от най-удобните.

 53. 53 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 910 Неутрално

  До коментар [#37] от "uvtest":

  Колко пари струва бе гербав? Как пък в Хърватия например не струва пари? В Сърбия също?

 54. 54 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 893 Любопитно

  безспорно, безсрамното публичното фелацио което магарешки извъртя на герб ,беше най силната част в това иначе доста меко ПОРНО

 55. 55 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2166 Весело

  До коментар [#9] от "Рим":А,като спомена,как върви грандиозното "Испания разследва Борисов за пранне на пари" ?!Или Руските Зетьове от прогнози зс времето в Москва нямат време да напишат някой пасквил?!
  —цитат от коментар 49 на yanne


  Не знаеш ли,Боко купи и испанската прокуратура,за това няма резултат.Обаче сега се е задействала гръцката,разследва му острова.Ако и там ударим на камък,остава ни последната надежда,другарката Елена Йончева.

 56. 56 Профил на svoboden izbor
  svoboden izbor
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Странната епидемия на "Короната", даде мощен импулс на привържениците на "здравата ръка" в начина на управление на държавите !
  На въпроса , кой имаше нужда от това - отговора е ясен !
  Така когато извънредното положение стане със закон постоянно такова - сме на практика в - здравите обятия тоталитарна държава !
  Но не е виновен смелия тарикат , а страхливия глупак!

 57. 57 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3047 Любопитно

  До коментар [#47] от "дерибеев":

  Така е, слава богу, но все още не разбирам защо не се тества по-масово.
  Ще излезе, че ние сме по-умни от всички останали. Имаше един виц - да не се дебнем, че ще се хванем....

 58. 58 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#45] от "boevbisser":

  Със сигурност има. Но това е така навсякъде. А един бегъл поглед в сайтовете, които предоставят данни за епидемията по държави показва, че навсякъде, където се взеха навременни мерки, а ние макар и не много дисциплинирани сме от тези държави, заразата следва сходен път на развитие. Затова и почти цяла Европа започва да разхлабва мерките горе-долу по едно и също време, включително и ние. Тук поради ограниченото тестване официалния брой заразени е по-малък, но реалното положение едва ли е по-различно от сходните ни по население държави. Което всъщност е добре, защото въпреки глупостите за втори, трети и Н-ти пик изначава, че епидемията върви към затихване.

 59. 59
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 60. 60
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 61. 61 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2764 Неутрално

  До коментар [#57] от "boevbisser":

  Ок, 2000 теста на ден - 300 заразени - паника по три - презапасявене - бой за тоалетна хартия.

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 62. 62 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3047 Неутрално

  До коментар [#58] от "zle_platen_trol":

  Дай боже да си прав и да върви към затихване. Аз не съм убеден.
  Малкото тестовете не дават ясна и най-вече представителна картина - 27000 теста за 7 000 000 население са 0.00385 на сто....
  Как с толкова незначителен брой проверени правиш изводи и вземаш решения.
  Иначе напълно одобрявам ограничителните мерки - там се справихме добре и колкото и да не ми се ще - трябва да продължат до 13 май. А вече ги разхлабиха.
  Абе объркана работа.

 63. 63 Профил на usernotfound
  usernotfound
  Рейтинг: 29 Неутрално

  След изслушването Борисов обяви, че след края на извънредното положение, което е до 13 май, противоепидемичните мерки ще останат да важат. Това ще стане възможно чрез законови промени, които да направят легитимни сегашните заповеди на здравния министър и след 13 май.

  дано това отрезви всички облъчени от "пандемията".

 64. 64 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3047 Весело

  До коментар [#61] от "дерибеев":

  Абе така едва ли ще стане, но липсата на информация не е позитив. Малко като при Бай Тошо - да се снишиме да ни отмине бурята....
  Засега, за моя изненада, ни отминава.

 65. 65 Профил на so
  so
  Рейтинг: 420 Неутрално

  Нека се поддържат и контролират АДЕКВАТНИ мерки, да се работи от вкъщи, когато е възможно, личната хигена да бъде на много високо ниво. Но затваряне на паркове и планини, КПП-та и други милиционерщини просто... Освен това е редно да заработят нотариуси, съд и други важни звена за да се завърнем плавно към нормалния живот.

 66. 66 Профил на montale
  montale
  Рейтинг: 155 Неутрално

  Дълго ще живеем с това, защото в момента света си играе на карантина.
  В Италия има по 3000 новозаразени на ден, при положение че са в карантина от 11 март. Това е невъзможно. Както и при нас, очевидно и там се нарушава.
  Мисля, че карантината трябва да е повсеместна и много по-строга. Ако цяла Европа се затвори плътно - без право да излизаш от вкъщи, с разнасяне на храна, за два месеца вирусът изчезва.
  Това положение в момента ще го влачим докато се открие ваксина или вируса изчезне сам. Испанският грип от 1918, както и SARS изчезнаха сами, само че 1,5г след появяването им. Учените казват, че ваксина за коронавирус можем да очакваме след 1-1,5г. Мерките ще се разхлабват, заразените ще се увеличават, после мерките ще се втвърдяват и така до безкрай. Това е много по-неприятно отколкото два месеца пълен локдаун. Не мога да разбера как политиците не проумяват това. Никой политик не може да си позволи да не втвърди ограниченията, ако броя на новозаразени и умрели се покачва.
  Последиците от два месеца почти пълно спиране на икономиката ще са много-по малки отколкото от 1-1,5г. влачене и параноя. Сектори като туризъм, авто и авио транспорт, ресторантьорство, културни и спортни събития няма да съществуват докато има вероятност от масово заразяване.
  Ето - Европа е вече почти два месеца в "локдаун" и резултата е никакъв... Ако имаше пълен локдаун, можеше след две седмици да сме приключили с тоя вирус.

 67. 67 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 1207 Весело

  Дрогарете от БСП имат винаги един и същи икономически план:
  Дайте да дадете...

 68. 68 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 910 Неутрално

  До коментар [#60] от "uvtest":

  Гербав, питах те конкретно защо в Хърватия и Сърбия не струва пари? Толкова ли крадците които подкрепяш не могат да поемат теста на сериозно болните? До онкоболните ли опряхте да крадете?

 69. 69 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2764 Неутрално

  До коментар [#63] от "usernotfound":

  Точно, "аз ви опазих живи водейки ви през ада, свалям извънредното положение. За другото се сърдете на НС ,Нинова и Радев"

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 70. 70 Профил на Локомотив
  Локомотив
  Рейтинг: 584 Гневно

  Марешки каза, че парламентарната демокрация е нещо лошо, а "силният лидер" (фюрер) не трябва да се съобразява с парламента.
  И това 30 години след 1989 г.!?!

 71. 71
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 72. 72 Профил на dolna4erti4ka
  dolna4erti4ka
  Рейтинг: 994 Неутрално

  Леля Кури получи шамарче,но не от Борисов а от Марешки.Той и го каза право куме в очи-заради вътрешнопартийните борбички в една западаща партия тя организира заседание на народното събрание.Е наистина-изложи се пълно.Нямамисъл за България за кризата-има мисъл само за преизбирането и на поста.Е да и е честит-да остане вечно на поста генерален секретар докато останат стотина члена и членска маса конгрес и национален съвет се обединят в едно.

 73. 73 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2166 Неутрално

  До коментар [#66] от "montale":

  Чудесна идея,но развий я още малко.Какво става след тези 2 месеца?Европа плътно се затваря и вече нито един жител на друг континент не влиза и нито един европеец не излиза?Това ли е?

 74. 74 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2166 Неутрално

  До коментар [#66] от "montale":

  Чудесна идея,но развий я още малко.Какво става след тези 2 месеца?Европа плътно се затваря и вече нито един жител на друг континент не влиза и нито един европеец не излиза?Това ли е?

 75. 75 Профил на Eд
  Рейтинг: 284 Неутрално

  До коментар [#41] от "aralambi":

  Ламби, нов акаунт? Да ти пусна ли един линк към речника? Фразата "Х абдикира отговорностите си" е добре позната в българския език. Ама нека говорим по темата - ти просто искаше да кажеш нещо за "умнокрасивите" нали, тролче гадничко?

 76. 76 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 789 Неутрално

  Направо чудесно, ГРОБ. Да разбираме ли, че докато не отмените малоумните си закони, трябва всички да ходят с намордници, да бъдат глобявани за разходки в парка, да минават през КПП-а ?! Лошо няма, избори все пак идват.

 77. 77 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 864 Неутрално

  Ако ше носим маски, поне да отпаднат ограниченията и да отвори бизнеса. Аман вече.

 78. 78 Профил на montale
  montale
  Рейтинг: 155 Неутрално

  До коментар [#66] от "montale":Чудесна идея,но развий я още малко.Какво става след тези 2 месеца?Европа плътно се затваря и вече нито един жител на друг континент не влиза и нито един европеец не излиза?Това ли е?
  —цитат от коментар 73 на uvtest


  Влиза след кръвна проба. И така година и половина, докато вируса не изчезне в целия свят. Досега известните ни вируси са изчезвали сами след около година и половина или сме намирали ваксина срещу тях.

 79. 79 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2764 Неутрално

  До коментар [#72] от "dolna4erti4ka":

  След като демокрацията се изчерпва с "Леля Кури получи шамарче.." как я разделяте от комунизма? Та и там "шамарчетата" ги раздаваше представител на трудовия колектив , а не директно партийния председател. Демокрацията е нещо различно като нагласа и усещане от слагане на бадж " кой не скача е червен"

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 80. 80 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1347 Гневно

  А ние ще приемем ли безропотно след отмяна на извънредното положение да остане следенето на телефоните без съдебна заповед, задължителното "маскиране", забраната на протестите под предлог ограничаване събирането на много хора на едно място и другите унизителни за човешкото достойнство на българите , "противоепидемични мерки", сътворени от корумпираните и некадърни управляващи? Докога – още година, пет години, десет години? Аз не искам да живея в затвор, както беше преди 1989 година! А вие? Ще се съгласите ли? Помислете над това!

 81. 81 Профил на Al Tikvone
  Al Tikvone
  Рейтинг: 378 Неутрално

  Бой до дупка.
  БОЕЦ внесохме официални Заявления по ЗДОИ до Министерски съвет и Националната референтна лаборатория, с които изискваме информация и документи за:
  1. Колко пъти e изследван Бойко Методиев Борисов, премиер на Република България по PCR методика за наличие на коронавирус – COVID19?
  2. Колко пъти е изследван Бойко Методиев Борисов, премиер на Република България с така наречените „бързи тестове” за наличие на IgM и IgG, антитела за коронавирус – COVID 19?
  3. Колко случая има на отказ да бъдат изследвани проби за COVID 19 по PCR методика изпратени в НАЦИОНАЛЕН ЦЕНТЪР ПО ЗАРАЗНИ И ПАРАЗИТНИ БОЛЕСТИ - НРЛ „Грип и остри респираторни заболявания”? Изискваме списък по дни и брой на отказаните проби, както и основанието за отказа и от къде са били изпратени пробите, без имена и лични данни.
  4. Колко случая има на върнати проби за COVID 19 за изследване по PCR методика изпратени в НАЦИОНАЛЕН ЦЕНТЪР ПО ЗАРАЗНИ И ПАРАЗИТНИ БОЛЕСТИ - НРЛ „Грип и остри респираторни заболявания”? Изискваме списък по дни и брой на върнатите проби, както и основанието за връщането и от къде са били изпратени пробите, без имена и лични данни.
  5. На какво основание и по чие нареждане са върнати от НАЦИОНАЛЕН ЦЕНТЪР ПО ЗАРАЗНИ И ПАРАЗИТНИ БОЛЕСТИ - НРЛ „Грип и остри респираторни заболявания”? получените на 02.04.2020г. от РЗИ Видин проби за изследване по PCR методика на контактни лица, включително и медици с проявени грипоподобни симптоми за COVID 19?
  6. Колко са изследваните проби от НАЦИОНАЛЕН ЦЕНТЪР ПО ЗАРАЗНИ И ПАРАЗИТНИ БОЛЕСТИ - НРЛ „Грип и остри респираторни заболявания” по PCR методика по дни за времето от 13.03.2020г. до 26.04.2020г.?
  7. Какъв е дневният капацитет на НАЦИОНАЛЕН ЦЕНТЪР ПО ЗАРАЗНИ И ПАРАЗИТНИ БОЛЕСТИ - НРЛ „Грип и остри респираторни заболявания” да извършва изследване по PCR методика?
  Питаме и какви са статута и правомощията на Националният оперативен Щаб (НОЩ), КОЙ и на какво основание предложи сформирането и състава на НОЩ, както и Мутафчийски за председател на Щаба? Кой и как упражнява контрол върху дейността на НОЩ и каква отговорност носи Щаба за своята дейност и изявления? И други въпроси и документи.

  Да видим ЗАЩО за Буда и депутатите има тествое, а за видинските медици и много други контактни лица НЯМА тестове бяха отказани такива? Заради това разкритие повдигнаха обвинения на Георги Георгиев, след като от БОЕЦ сезирахме прокуратурата за отказа да се тестват видинските медици, в резултат на което във Видин има взрив на заразата и над 30 заразени лекар, сестри и санитари и десетки заразени граждани и пациенти.

  За тези разкрития лъжеца Мутафчийски мълчи и отрича, но за сделката за фурмите ни обясняваше как България е получила 15 тона "медицински материали и защитни средства"! Мутафчийски не пропуска да ни информира и за "даренията" на Пеевски направени с откраднатите от нас пари, но пропуска да отговаря на въпросите за отказите да се тестват контактни и поканата към него да посети Видин и да отговаря на място пред гражданите и медиците.
  Битката продължава.
  #БОЕЦсрещуМАФИЯТА

  Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either, because if we go in we might learn something that they don't know. And that makes us a little out of their control. Ken Kesey
 82. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 83. 83 Профил на div_petel
  div_petel
  Рейтинг: 24 Неутрално

  Ако не беше тъжно щеше да е смешно....

 84. 84 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 893 Любопитно

  До коментар [#70] от "Локомотив":

  магарешки е отявлена руска марионетка, и винаги е ненавиждал демокрацията ,жалко ако има все още някой, който не е разбрал този факт

 85. 85 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1631 Разстроено

  А ние ще приемем ли безропотно след отмяна на извънредното положение да остане следенето на телефоните без съдебна заповед, задължителното "маскиране", забраната на протестите под предлог ограничаване събирането на много хора на едно място и другите унизителни за човешкото достойнство на българите , "противоепидемични мерки", сътворени от корумпираните и некадърни управляващи? Докога – още година, пет години, десет години? Аз не искам да живея в затвор, както беше преди 1989 година! А вие? Ще се съгласите ли? Помислете над това!
  —цитат от коментар 80 на murry


  Овцете си искат "здравата ръка", някой да ги оправя и спасява. Те са неспособни на критично мислене, не умеят да понесат отговорност за собствените си живот и действия - някой трябва да им нарежда какво да правят и да ги ръга с остена да не се отклоняват от правата линия. На тях им е добре някой да мисли вместо тях (доколко мисли е отделен въпрос), докато те си блеят безметежно с фалшиво чувство за сигурност. Господарите ще им подхвърлят по някоя оглозгана коричка от време на време, например ще им "отворят парковете" и овчето щастие ще е пълно.
  Неслучайно България беше най-безропотният и верен поддръжник на СССР - с такъв овчи народ, това е положението.

  Some say the end is near, Some say we'll see Armageddon soon, I certainly hope we will, I sure could use a vacation from this bullshit three-ring circus sideshow.
 86. 86 Профил на usernotfound
  usernotfound
  Рейтинг: 29 Неутрално

  А ние ще приемем ли безропотно след отмяна на извънредното положение да остане следенето на телефоните без съдебна заповед, задължителното "маскиране", забраната на протестите под предлог ограничаване събирането на много хора на едно място и другите унизителни за човешкото достойнство на българите , "противоепидемични мерки", сътворени от корумпираните и некадърни управляващи? Докога – още година, пет години, десет години? Аз не искам да живея в затвор, както беше преди 1989 година! А вие? Ще се съгласите ли? Помислете над това!
  —цитат от коментар 80 на murry


  гладният тъпак, който представлява над 80% от населението ще се съгласи, за живурка поне нахранен и "спасен" от болестта.

 87. 87
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 88. 88 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 727 Неутрално

  Тоест завинги.

  The best way to predict the future is to invent it.
 89. 89 Профил на aralambi
  aralambi
  Рейтинг: 616 Неутрално

  До коментар [#41] от "aralambi":Ламби, нов акаунт? Да ти пусна ли един линк към речника? Фразата "Х абдикира отговорностите си" е добре позната в българския език. Ама нека говорим по темата - ти просто искаше да кажеш нещо за "умнокрасивите" нали, тролче гадничко?
  —цитат от коментар 75 на


  “Новият” ми акаунт е от 2010, не съм си сменял нищо по него. Та пусни ми го този линк, щото в тълковния речник пише
  “ абдикираш, несв. и св. За монарх – отказвам се от престол или от наследственото си право на престол“
  Защо да не кажа нещо за “умнокрасивите”, (в кавички, щото нито са умни, нито красиви, само озлобени.

 90. 90 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1321 Неутрално

  Евала Бойко, премиер на всички цигани и калинки!

  Обичам да грухтя и плюскам.
 91. 91 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 884 Весело

  До коментар [#89] от "aralambi":

  Май те объркаха с мен :)

  Иначе умнокрасивците в тая тема гледам иззлобяват диво, явно са се надявали на некви скендъли в НС а то всичко културно и революцията се отлага

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 92. 92 Профил на Visoka Topola
  Visoka Topola
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Опитах да гледам въпросното изслушване, но след 15-тина минути се отказах. По точно е момента, когато г-жа Нинова (в първата си изява, после не гледах) и още един от БСП (преди нея) излязоха и си изчетоха предварително подготвени опирни точки, които нямаха нищо общо с въпросите и отговорите преди това. Конкретно например:

  "Нямало план за излизане от икономическата криза"

  Само за туризма днес министър Ангелкова говори около час за развитието в момента и близкото бъдеще, след това имаше въпроси. Борисов пък конкретно отговаря на такъв въпрос и също спомена, че още в началото е поканил БСП за общо разглеждане на мерките и вземане на решения, на което те са отказали и т.н. и т.н..

 93. 93 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1347 Неутрално

  До коментар [#76] от "Индиана":

  Само че ГЕРБ си правят сметката да няма избори... Под претекст, че не е отминала "епидемията". Помнете ми думата. Дали трябва да им го позволим?...

 94. 94 Профил на bobyb
  bobyb
  Рейтинг: 802 Неутрално

  До коментар [#89] от "aralambi":Май те объркаха с мен :)Иначе умнокрасивците в тая тема гледам иззлобяват диво, явно са се надявали на некви скендъли в НС а то всичко културно и революцията се отлага
  —цитат от коментар 91 на Saint of Me


  Кви скендъли? БКП1 и БКП2 да се карат за кокала или кво?

 95. 95
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 96. 96 Профил на Asparuh Khanev
  Asparuh Khanev
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Оставка на корумпираните! Слуги на банкстерската мафия!

 97. 97 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2477 Неутрално

  Кристалина Георгиева: ''Бойко, тази вечер на мека пухена възглавничка сладък сън ще спиш''

  Срамувам се от положителните коментари които съм писал за тази жена!
  Оказа се боклук, не по различен от нено, лъчо мозъка, цецо, цеца, пламен георгиев или тъпото дани стигнало до министър на правосъдието!

  С тази си реакция, въпросната Георгиева е срам за България!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 98. 98 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3051 Гневно

  Време е Чорбаджията да се самопохвали колко добре се е справил и обезателно да акцентира върху това как едва ли не е спасил населението от Армагедон.
  —цитат от коментар 4 на Taiga


  От коментара ти веднага става ясно, че не знаеш никакви пподробности....т.е. пишеш от Масква.
  Толкова общ коментар може да направи само личност която просто не знае какво става.
  Защо се месиш в българските работи бе руски навлек!?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 99. 99 Профил на realismisthename
  realismisthename
  Рейтинг: 568 Неутрално

  Ваща майка да ебем шашава, да идеш до кауфланд гъз врез глава - напъпно окей. Да тръгнеш сам от вкъщи, сам в кола и да стигнеш в осамотената ти вила - рисков ход.

 100. 100 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3051 Гневно

  Кви скендъли? БКП1 и БКП2 да се карат за кокала или кво?
  —цитат от коментар 94 на bobyb


  Все пак в тази разправия казаното от ....(пу-пу-пу! Щях да напиша Нора ананиева)...Нинова е много вярно.
  Че ГЕРБ нямат план за бъдещите си действия, че изобщо не са имали такъв още от началото на пандемията е пълната истина.
  Герберите се бяха изплашили като бити гъ.ове и се страхуваха да се покажат пред хората.
  Всъщност, точно заради страха на Борисов герберите изработиха този номер с нерегистрацията си. Борисов и сега умира от страх да не му падне реномето.
  .....
  Както и да е, сега е необходима съвместна работа за излизане от кризата. Хуманитарната и икономическата, като на втората трябва да се наблегне много силно.
  Не се карайте сега бе глупаци такива, защото на следващите избори народът и на двете ми глутници ще подлее водата.
  Има на кой да се опре.
  Мислете му!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK