След Гергьовден ще се решава кои ограничения ще останат и след извънредното положение

След Гергьовден ще се решава кои ограничения ще останат и след извънредното положение

© Юлия ЛазароваИзвънредното положение заради коронавируса в България все пак ще продължи до 13 май въпреки декларираното от премиера Бойко Борисов желание да падне по-рано. След това формално ще бъде отменено, но ограниченията, въведени с цел да се спре разпространението на заразата, ще продължат да важат, след като парламентът ги направи легитимни чрез друг закон.


За този анонсиран от премиера Бойко Борисов вариант се готвят управляващите, макар и епидемиологичната обстановка да не се е подобрила, а напротив - в последните ежедневно у нас се регистрират средно по 30-40 нови случая на коронавирус. Решението се очаква да бъде взето от парламента след предстоящите празници - Деня на труда на 1 май и Гергьовден на 6 май. Дотогава ще продължава и обсъждането кои мерки биха могли да се смекчат. Засега управляващите нямат крайно решение докога ще останат затворени заведенията и големите търговски обекти, които спряха работа в средата на март. Учениците пък няма да се върнат в клас до края на учебната година с изключение на седмокласниците и зрелостниците, които ще се явят в училищата, но само за да положат изпитите си.


Два месеца след въвеждането му на 13 март
за ново удължаване на извънредното положение не се мисли,


потвърдиха източници от управляващата партия. По неофициална информация една от причините е да бъдат обезсилени критиките от страна на опозицията, че премиерът Бойко Борисов управлява еднолично и понеже няма план за изход от кризата, налага силови мерки.


Освен това при отмяна на извънредното положение парламентът трябва да започне работа, а депутатите, министър-председателят, министрите и политическите им кабинети да започнат да получават заплати. От 1 април те останаха без възнаграждение по предложение на ГЕРБ, като беше съобщено, че парите ще бъдат насочвани за борба с коронавируса. Стигна се до ситуацията и главният здравен инспектор, който е член на националния оперативен щаб срещу болестта, да остане без заплата, тъй като е член на политическия кабинет на здравния министър.


Кои мерки докога ще останат в сила все още не се знае. В началото на следващата седмица министерствата трябва да направят


предложения кои мерки да останат,


но за разхлабването на ограниченията ще се иска мнението и на националния оперативен щаб срещу коронавируса. Началникът на щаба ген. Венцислав Мутафчийски вече неколкократно подчерта, че всяко смекчаване ще "струва" нови болни и трябва да е добре премерено, за да бъде одобрено от него и колегите му. Така набързо беше забравена лансираната в събота от премиера идея къщите за гости и малките хотели да заработят, ако приемат гости, които остават в изолация.


Според представители на управляващите партии, с които "Дневник" разговаря, след извънредното положение вероятно ще се запазят голяма част от ограниченията. Очаква се да останат останат задължителни:

- носенето на маски
- забраната за събиране на много хора на едно място
- ограниченията за придвижване и за работа на някои обекти
- икономическите мерки, сред които и схемата 60/40, която засега е с валидност до три месеца от одобряването на кандидата

Въпрос на закон


Юристи от Министерския съвет и парламента все още мислят през какви законопроекти да легитимират въведените със заповеди на здравния министър ограничения, на които се разчита да не позволят разпространението на COVID -19. Такива са карантината, задължението за носене на предпазни маски и спазването на дистанция, забраните за работа на заведения и големи търговски обекти, за пътуване и др.
Най-обсъжданият вариант е това да стане през Закона за здравето, който и в момента позволява на здравния министър да въвежда забрани.


Останалите мерки, които би трябвало да спрат да действат след отмяната на закона за извънредното положение, вероятно ще бъдат прокарани с допълнение в преходните и заключителните разпоредби на Закона за здравето - така ще се изменят законите, към които мерките пряко се отнасят.


Друг обсъждан вариант е мерките да останат да действат чрез промени в Закона за бедствията и авариите, в който се предвиждат действия по време на криза. Малко вероятен е вариант да се пише нов закон, макар и според юристи сегашният закон за извънредното положение да може да бъде преправен и от него просто да се махне терминът "извънредно положение".


Какво следва след 13 май


ще стане известно в началото на следващата седмица, когато се очаква да има готов законопроект на базата на работата на юристите и предложенията на различните министерства, твърдят представители на управляващите.
Най-вероятно парламентът ще го гласува след Гергьовден - на 8 май, и ще има няколко дни, докато отпадне извънредното положение.


В това време внимателно ще се наблюдават и данните за заболеваемостта от COVID -19 в страната, които ще са ключовият фактор за това в каква посока ще се върви. Все още не е решено и дали новите законови текстове, които ще легитимират взетите мерки, ще имат предварително посочени крайни дати на действие, или ще бъдат оставени без срок и ще се отменят с нови законови поправки, когато бъде преценено, че опасността е преминала.


Вероятно е обаче в закона да залегнат нови мерки, касаещи туризма. За такива вече се обявиха "Обединените патриоти", които предлагат ваучери за почивки в родни курорти и др.

Ключови думи към статията:

Коментари (61)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3135 Неутрално

  Задължително трябва да отпадне носенето на маски и други видове покривала на открити пространства.

 2. 2 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3827 Весело

  Остава задължително и да се вика "Осана" когато се появи Митодиев със спусната под носа маска и жълта фанела!

  klimentm
 3. 3 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1174 Неутрално

  Ако зависи от родните заптиета за 650 лева горница ще искат да илядат.

 4. 4 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1898 Неутрално

  ...след Гергьовден.... да може около Гергьовден заразените които се прибраха със самолета да ни изпозаразят...
  И след Гергьовден ,,ще видим”...

 5. 5 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2833 Любопитно

  "но ограниченията, въведени с цел да се спре разпространението на заразата, ще продължат да важат" - което показва, че не реалната обстановка, поредните пикови статистики, е това, заради което се прави "закон", а понеже и изобщо някъде го правят така и наш`те като там. Колкото и да вменяват задълженията на гражданството, колкото и ПРОЗрАчно да го правят, резултатите ще са в полза роду, но за определените родове. Парламентарната република я кара като племенно-роднинско, партийно де, общество с вождизъм, който е удобен за всички.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 6. 6 Профил на philipeto
  philipeto
  Рейтинг: 217 Весело

  Закон за ограничаване на придвижването без да има извънредно положение?

  Хахаахаххахахахаххаа.

 7. 7 Профил на krasi_kara
  krasi_kara
  Рейтинг: 506 Неутрално

  "Очаква се да останат останат задължителни:
  - носенето на маски"

  Ех, а беше само преди година-две, когато масово тук, в същия този форум, се ревеше против бурките и цял закон се прие в парламента да ги забраняват. Не е ли иронично (по Аланис Морисет)?

  Ислямска държава сигурно ги болят коремите от смях как цял свят общо взето се забули. И трябва да призная, че на мен също ми е забавно как тълпата се лашка насам-натам като вестник по стърнище (както винаги).

 8. 8 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 782 Гневно

  Единственото, което трябва да остане е носенето на маски в магазини, училища, университети, и др. закрити обществени пространства, хигиенни изисквания и физическа дистанция! Всички други декларации, за придвижване, и тем подобни са просто гавра!

 9. 9 Профил на Lazarus
  Lazarus
  Рейтинг: 1003 Неутрално

  Има нещо по-важно от здравето и това е свободата. Това по-добре го осъзнава свободният човек, отколкото робът с робска психика.

 10. 10 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 389 Неутрално

  Трябва да остане една единствена мярка.
  Всички пристигащи от летище София да изкарват 14 дневна карантина в къщата на Баце в Банкя.
  Всяка сутрин навикват хората да не излизали в парка, да ходели само да аптеката и магазина , а в същото време хора с висока температура едвам дишащи кацат на летище София и си хващат таксита да се разхождат из България.
  А за пред мисирките правиха едни учения на летище София, как идва линейка със специални носилки и веднага в болница.

 11. 11 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 389 Неутрално

  Вчера Борката обявява 4400 починали от вируса в Англия, а Баце и щаба разрешават полетите от Лондон.
  Всеки ден като кацат по 5 самолета от Холандия, Англия и къде ли не със заразени, качващи се в таксита, метро, трамваи и къде ли не ...
  Вчера доктора го каза, няма как да се справим, като всеки ден си внасяме заразени от къде ли не .
  И за всичко това лично трябва да благодарите на Бойко Методиев Борисов.

 12. 12 Профил на Чоко и Боко
  Чоко и Боко
  Рейтинг: 544 Неутрално

  Тя сметката си се пише. Виждат, че нещата не са добре за управляващите и ще се опитат да задържат власта с всички средства. При 10 заразени карантина, при 90 - отхлабваме. Т.е. това не е медицински обосновано.

  Кога ще почне да се пише колко хора са умрели в резултата на мерките? Не диагностицирани навреме онкоболни- съкращаване на живота. Инфаркти, стрес, самоубийства, инсулти и...няма край този лист.

  Има доста текстове в НК, под които попадат действията на властимащите. Сега въпросът е ще успеят ли нас да ни затворят? Ако не успеят, то те са в панделата.

  Левски до Каравелов: Дочувам, че сте решили да докарате миризливият казашки бутуш в Булгурско? Ако туй е тъй то аз с моите кунки ще ви отрежа чепките.“
 13. 13 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 4422 Неутрално

  А маските за народонаселението остават ли, защото за премиера не е задължително, дори в парламента.

 14. 14 Профил на Nil satis nisi optimum
  Nil satis nisi optimum
  Рейтинг: 439 Неутрално

  До коментар [#9] от "Lazarus":

  Има нещо по-важно от здравето и това е свободата. Това по-добре го осъзнава свободният човек, отколкото робът с робска психика.
  —цитат от коментар 9 на Lazarus


  ++++

  Не поставям нищо - нищо, над преценката на собствения си разум.
 15. 15 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 782 Гневно

  До коментар [#11] от "001":

  Именно, можеш да долетиш от майната си болен, и никой те не спира, ама здрав, до вилата или до града, където имаш наследствено жилище не може!

 16. 16 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2887 Неутрално

  Според Герджиков единствено извънредното положение (облечено в закон) може да , ограничава права , тоест през закон за здравето (примерно ) не можеш да ограничаваш пътуване

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 17. 17 Профил на krasi_kara
  krasi_kara
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Има нещо по-важно от здравето и това е свободата. Това по-добре го осъзнава свободният човек, отколкото робът с робска психика.
  —цитат от коментар 9 на Lazarus


  В допълнение - Свободата, Санчо, свободата. Нищо не струва, но пък е най-скъпото нещо на света!

 18. 18 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 2221 Весело

  След Гергьовден идва 24-ти май.....после и ........ разни рождени дни...….та чак до 9 -ти септември......после пак ще се завръщат за зимата от гурбет...….ясно , влизаме в постоянна карантина , а ако не е заради вируса , ще се измисли нова причина...….ясно !

 19. 19 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 1047 Неутрално

  А чуен 1. кога ще се връща?

 20. 20 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 675 Неутрално

  Извънредното положение става нормално положение.

  The best way to predict the future is to invent it.
 21. 21 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 4422 Неутрално

  До коментар [#18] от "Николай Бучков":

  Извънредното положение продължава до 13 май, така че трябва да го удължат, но едва ли ще стане, маските в затворени помещения и дистанция ще си спазваме и без извънредно положение, но да ходим по празни улици с маски е пресилено, очевидно са внесли много маски, които няма кой да купи.

 22. 22 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 777 Гневно

  Тези малоумници трябва да пускат и вечерно издание на "Държавен вестник",че да си насмогнат на простотиите.

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 23. 23 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1380 Неутрално

  Бе нема страшно. Като дойде единият млн. тестове от ЕС, ще ги излавяме още у въздуха коронясаните...

 24. 24 Профил на БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  Рейтинг: 1023 Неутрално

  значи - има увеличение на заразените, ама въпреки това ще махнем извънредното положение заради политически ПР - явно това е по-важно от живота и здравето на хората

  ще махнат извънредното положение за да не изглеждал като диктатор, ама ще вкарат същите забрани като нормални закони - така че да могат да важат месеци и години

  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ е ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА с ясни и прозрачни идеи и цели !!!
 25. 25 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 4422 Неутрално

  Министрите забучили нос в телефоните като тийнейджъри.

 26. 26 Профил на so
  so
  Рейтинг: 362 Неутрално

  Има нещо по-важно от здравето и това е свободата. Това по-добре го осъзнава свободният човек, отколкото робът с робска психика.
  —цитат от коментар 9 на Lazarus


  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  Да знам, че има хора мислещи като Вас ми оправят деня! Успешен ден!

 27. 27 Профил на zero_day
  zero_day
  Рейтинг: 475 Неутрално

  Сега виждате ли какво се готви?! Изпод носа ви псевдо демокрацията се превръща в тоталитаризъм, ама вие си им вярвайте, всичко това е за ваше добро... Не народ, а мърша!

 28. 28 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2413 Неутрално

  Единственото, което трябва да остане е носенето на маски в магазини, училища, университети, и др. закрити обществени пространства, хигиенни изисквания и физическа дистанция! Всички други декларации, за придвижване, и тем подобни са просто гавра!
  —цитат от коментар 8 на ban  До коментар [#8] от "ban":

  Гавра и репресия. Както комунистическият режим преди "10-ти" репресираше българите като им забраняваше да пътуват в чужбина. Плюс софийското гражданство... И ако си спомняте когато човек отиде на гости в друг град,беше задължително да се обади на тамошната милиция.

 29. 29 Профил на BBKing
  BBKing
  Рейтинг: 8 Весело

  Много се кефя, като малките деца сме. Продължаваме си играта на доброто и лошото ченге. Баценка иска много, ама лошия НОЩ не му дава. Единия така, другия така. Иначе далаверите вървят, нали?! Да не се притесняваме, че сте престанали с краденето.

 30. 30 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 884 Неутрално

  Некадърността убива, сега ще долетят болни от Англия. Оставете маските и пускайте хората на свобода, не се издържа вече. И спазвайте проклетите правила, не знам защо е толкова трудно да си миете ръцете.

 31. 31 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 1501 Неутрално

  "След Гергьовден ще се решава кои ограничения ще останат"

  А преди Гергьовден ще слушаме плача на Мутафчийски и Ивайло Иванов от МВР как българите не се съобразяват и отново хукнаха към вилите и селата. Сламените генерали не се усещат, че вече са смешни.

 32. 32 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 983 Неутрално

  Теменужка имале извънредна пресконференция за да каже, че плащането на сметките от 29 дни се увеличава на 30 дни. Голяма новина, огромна даже. Заслужава си извънредната пресконференция.

 33. 33 Профил на so
  so
  Рейтинг: 362 Неутрално

  Хората "хукнаха" за да избягат от тази лудница и да не гледат наглия сурат на г-н Мутафчийски всеки ден. След като пуснат още 50 самолета с болни да пътуват с таксита из София и намерят още 1000 болни из гетата ще кажат - заради пътуванията на първи май и Гергьовден беше... Абе... е** ** ******* *******!

 34. 34 Профил на eminem9876
  eminem9876
  Рейтинг: 288 Неутрално

  Носенето на маски трябва да отпадне.

 35. 35 Профил на eminem9876
  eminem9876
  Рейтинг: 288 Неутрално

  значи - има увеличение на заразените, ама въпреки това ще махнем извънредното положение заради политически ПР - явно това е по-важно от живота и здравето на хоратаще махнат извънредното положение за да не изглеждал като диктатор, ама ще вкарат същите забрани като нормални закони - така че да могат да важат месеци и години
  —цитат от коментар 24 на ТиквунскаСтабилност


  Бизнеса фалира.
  Безработицата се увеличи.
  Финансираме няколко хиляди полицаи въпреки че голяма част може да бъдат изпратени в неплатена отпуска.

 36. 36 Профил на eminem9876
  eminem9876
  Рейтинг: 288 Неутрално

  Единственото, което трябва да остане е носенето на маски в магазини, училища, университети, и др. закрити обществени пространства, хигиенни изисквания и физическа дистанция! Всички други декларации, за придвижване, и тем подобни са просто гавра!
  —цитат от коментар 8 на ban


  Носенето на маски независимо къде се носят трябва да е по желание на гражданите, а не да е насилствено.

 37. 37 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1311 Любопитно

  "Въпрос на закон

  Юристи от Министерския съвет и парламента все още мислят през какви законопроекти да легитимират въведените със заповеди на здравния министър ограничения, на които се разчита да не позволят разпространението на COVID -19."

  Да ги уволнят веднага.
  Да ги уволнят барабар и заедно с назначилия ги.
  Има си действащ закон, написан и публикуван. Да си го спазват.... но е скъпичко..
  И за Влади и за "бизнеса", който е призоваван, заради виещите от глад телевизионни зрители, да си продава ламборджинитата и яхтите...
  А зрителите, макар и гладни, вият после от радост, щото са много умни.
  Има ли във форума гражаданин, който да помогне на гражданите с действащото законодателство?

  Ecrasez l’infâme
 38. 38 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 1131 Весело

  Фередже, фередже,
  за дамите от сърце!
  А за мъжете - противогаз
  знам педалите ви вас!

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 39. 39 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2300 Неутрално

  Има нещо по-важно от здравето и това е свободата. Това по-добре го осъзнава свободният човек, отколкото робът с робска психика.
  —цитат от коментар 9 на Lazarus


  +++++++++++++++++++

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 40. 40 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 888 Весело

  Нов закон за "Не-извънредното положение"...........

 41. 41 Профил на leslin
  leslin
  Рейтинг: 495 Неутрално

  Против съм да остане носенето на маски на открито.Масово се носят на брадите,пипат се с мръсни ръце и ще донесат повече вреда.Пример за това ни дава и вожда на снимката към статията. Маската на брадата,че е по-лесно,и немитата ръка непременно на устата.А ни учат непрекъснато да не го правим.

 42. 42 Профил на zero_day
  zero_day
  Рейтинг: 475 Неутрално

  Против съм да остане носенето на маски на открито.Масово се носят на брадите,пипат се с мръсни ръце и ще донесат повече вреда.Пример за това ни дава и вожда на снимката към статията. Маската на брадата,че е по-лесно,и немитата ръка непременно на устата.А ни учат непрекъснато да не го правим.
  —цитат от коментар 41 на leslin


  На вожда толкова му е акъла, да не говорим и че главата му е толкова голяма (не от мозък), че трудно ще му стане маска.

 43. 43 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 528 Неутрално

  Кога ще започнат съкращенията в държавните и общински администрации? Има ли криза или ще плащаме двойно? ДА СЕ МАХАТ И ТЕЗИ КПП... пълна простотия. Кой не е поискал, той не е пътувал. Маските да се носят само на закрити места, че сега с топлото време ще започнат инфаркти. И не си бъркайте в носа, мийте ръцете и пазете възрастните. Това е.

 44. 44 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2300 Весело

  Извънредното положение става нормално положение.
  —цитат от коментар 20 на EU defender


  Ограничавайки правата и свободите на хората с извънреден закон, мутренската власт продължава да реже изсъхналия клон на който се е настанила от 10 години!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 45. 45 Профил на almladenov
  almladenov
  Рейтинг: 8 Неутрално

  За да си подадеш данъчна декларация чрез е-портала на нап е необходим пик код. Заявяваш го в е-услуги. Прекрасно! Браво! И след това трябва до отидеш лично дс си го вземеш от нап... А в нап е лудница, тесен коридор пълен с хора. Никаква дистанция. Хаос! ? Важното е да им платим парите, а те да ни играят сценко по телевизора, как мнооого се грижат за здравето ни. Благодаря на Вожда и Учителя!

 46. 46 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1618 Неутрално

  До коментар [#44] от "Рим":

  И на мен ми се ще да е така, но уви не е. Смачканият народен ще продължи да си обича бащицата и колкото повече го мачкат, толкова повече ще си го обича, както си обичаше Тато

 47. 47 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1344 Неутрално

  Дано Свети Георги вкара малко повече ум в главите на нашите предводители и къде по-бързо, къде по-бавно се измъкнем от тази, в голяма степен измислена история с пандемията.
  А за да може да хващат място сред хората по света и у нас, трябва да се почне една много по-тежка борба - с пандемията на простотията. Тя е поразила и/или държи в плен огромен процент от населението.

 48. 48 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3021 Весело

  Времето се затопля… Плавно преминаваме от греяна ваксина, към ваксина на кристали… :)

  [email protected]
 49. 49 Профил на Atanas Yankov
  Atanas Yankov
  Рейтинг: 726 Неутрално

  Ще шием знаци и ще ни водят на баня, скоро...
  И ние сме жаби в тенджера, бавно ни подгряват...

 50. 50 Профил на bguser
  bguser
  Рейтинг: 367 Гневно

  трябва да отпаднат КПП-тата излишна безсмислена простотия само губене на време
  и маските трябва да отпаднат няма смисъл а и утре като стане 30 градуса...

  It's not impossible, it just costs more!
 51. 51 Профил на nqb29617416
  nqb29617416
  Рейтинг: 38 Неутрално

  До коментар [#6] от "philipeto":

  И на мен ми е чудно как ще ограничат придвижването при липса на извънредно положение.

 52. 52 Профил на Evgeni Petrov
  Evgeni Petrov
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#9] от "Lazarus":

  Абсолютно! Как така ще ограничават движението ни без да сме в извъндредно положение? Това е абсурдоно! Да не говорим че тази мярка е супер скъпа и няма никакъв резултат за борбата с вируса!

 53. 53 Профил на The Shadow
  The Shadow
  Рейтинг: 1335 Гневно

  Вие НОРМАЛНИ ли сте бе!
  Тия парцали на лицето само на ЗАТВОРЕНО публично място ги оставете, както е във всяка нормална държава.
  А ограниченията за пътуване из България трябва да отпаднат НЕЗАБАВНО!

  “In a world of 7 billion people, we, 500 million Europeans, will have to stick together, or European prosperity and values will both go down the drain” A.Merkel
 54. 54 Профил на bguser
  bguser
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#51] от "nqb29617416":

  ще приемат закон и всичко ще е както сега ще трябват декларации а премиера ще ходи за ягоди с охрана и ще слуша македонска музика

  It's not impossible, it just costs more!
 55. 55 Профил на kazushi
  kazushi
  Рейтинг: 421 Неутрално

  Единственото, което трябва да остане е носенето на маски в магазини, училища, университети, и др. закрити обществени пространства, хигиенни изисквания и физическа дистанция! Всички други декларации, за придвижване, и тем подобни са просто гавра!
  —цитат от коментар 8 на ban


  Според мен трябва да има и някакви ограничения за пътуване, особено за държави като Италия, Испания, Иран, Франция и т.н.

 56. 56 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Докато не се продадат маските, забраната за носенето им няма да отпадне.

 57. 57 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 1501 Неутрално

  "...А преди Гергьовден ще слушаме плача на Мутафчийски и Ивайло Иванов от МВР....
  —цитат от коментар 31 на мики маус


  Хленченето започна!
  Пъпешите в униформа дадоха зашеметяваща пресконференция! Нещо като открит урок в помощно училище.

 58. 58 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7064 Неутрално

  Досега по кой закон ни ги налагаха.

 59. 59 Профил на kazushi
  kazushi
  Рейтинг: 421 Неутрално

  Между другото когато има извънредно положение поне се предполага, че някога ще свърши. Сега мерките стават перманентни и Борисов става божество завинаги.

 60. 60 Профил на crq18506084
  crq18506084
  Рейтинг: 1027 Неутрално

  Колко лесно хвана дикиш измамата корона вирус. Че и повечето още ги държи. Щели да продължават да си носят маски, свикнали, и спазвали. Как да не им продаваш, каквото и да е.
  Чудя се, какъв щам ще измислят за догодина! Сценаристите да сядат да пишат, търговците какво да продават, СЗО от какво да ни „лекува“!
  Но пък всеки българин, вече ще е вирусолог. Трябва да е нещо друго, да е изненада.

 61. 61 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 480 Неутрално

  "По неофициална информация една от причините е да бъдат обезсилени критиките от страна на опозицията, че премиерът Бойко Борисов управлява еднолично и понеже няма план за изход от кризата, налага силови мерки."

  Една слаба опозиция уплаши безстрашния премиер

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK