Борисов обяви ново ниво - "санитарно извънредно положение" и разхлабване на мерките

Борисов обяви ново ниво - "санитарно извънредно положение" и разхлабване на мерките

© Правителствена информационна пресслужбаВ тона си от сутринта, когато се накара на медиите (за това четете тук) и на цялото общество, премиерът Бойко Борисов обяви по обяд разхлабването на някои от въведените ограничения и това, че до понеделник сутринта ще е готов проектозакон, който да замени този за извънредното положение.


В присъствието на основните членове на щаба - Венцислав Мутафчийски, Ангел Кунчев, Тодор Кантарджиев, както и на здравния, транспортния и вътрешния министър, той обяви, че брифингът е на живо само по желание на медиите, които го излъчват, и възложи на Кантарджиев да изреди професионалните визитки на тримата заради упреците, които получавали, че не били компетентни по епидемиология.


Самият Борисов обявяваше мерките, като всеки път осведомяваше дали е имало пълно съгласие от всички - щаб и управляващи, или е имало разногласие. На ръководителя на щаба генерал Венцислав Мутафчийски почти не бе дадена думата, а и самият той се пазеше да отговаря, като вместо него на медицински въпроси отвръщаше Ангел Кунчев. Премиерът потвърди, че само веднъж седмично щабът ще се появява пред медиите, но не се разбра кога.
Разчитаме на дисциплината и че трябва да свикнем да живеем с вируса, той няма да мине поне година-две, обяви премиерът. Обяви, че предстои в коалицията във вторник да бъдат обсъдени и разхлабване на други мерки, които да донесат приходи в бюджета, докато за обявените решение явно е взето във времето между двата брифинга.


Кои мерки се отпускат и кога


- Обучението на водачи за всички видове транспорт може да започне от понеделник. След разговор с Борисов инструкторите са поели ангажимент курсовете да минават с поставени маски, да се дезинфекцират автомобилите, а теоретичната подготовка и изпитите да минават онлайн или при спазване на дистанция в зали.


- Индивидуални спортове - разрешава се тенис, тичане на стадионите, в парка, плуване в басейни, но не и състезания. Не се разбра дали това може да са басейни към СПА центрове. Сядането по пейките в парковете остава все така забранено. Борисов обяви, че това са мерки, които са добри за психичното здраве на хората. Те могат да се прилагат при спазване на дистанция и конкретно хигиената в съблекалните на басейните и дезинфекция на пространствата около тях. "Лично Мутафчийски настоя за плувните басейни", обяви Борисов.


- Терасите на заведенията и масите на открито - разрешава се след проверка и одобрение на мерките за хигиената и дистанция от страна на РЗИ и агенцията по храните да отворят. Предстои да се разработят основни правила, на които да отговарят заведенията - за разстояние между гостите и масите, за предпазни средства за персонала и др. Не е известно откога могат да отворят, но ще става след одобрение за всеки обект.


- Отпадат КПП-тата в покрайнините на градовете - очаква се това да стане следобед на 6 май, "защото, ако го направим днес, мен ме е страх, че масово стотици хиляди ще се изнесат, а целта е да продължи дистанцията", обясни премиерът. Заграждения при нужда ще се поставят на отделни улици, квартали или махали. Това ще спести работа на 11 500 полицаи в цялата страна по изчисление на премиера.


- Детските градини и яслите няма да отворят засега. Причината е, че децата може да пренесат заразата върху персонала и близките си, макар те самите да са в относителна безопасност. "И тогава ще има епидемия според генерала и аз му вярвам", обяви Борисов, като посочи, че Мутафчийски не е съгласен с промяната на това ограничение. Ще се наблюдава какви са последствията от отварянето на детските градини в няколко държави от 4 май и после ще се обмисли евентуална промяна и в България. Самият Мутафчийски обяви, че когато има достатъчно натрупани данни от това разхлабване по света, ще се прецени какво да се прави в България.


- Учениците от 7 и 12 клас ще имат матури, като не се посочиха конкретни дати и няма решение дали ще бъдат проведени в зали или на открито, по описанието на премиера. Междувременно по БНР министърът на образованието Красимир Вълчев обяви, че изпитите няма да включват целия материал. Още тук.


- Тировете и автобусите, които преминават транзитно през България, няма да попълват декларации на границата, защото отнемат време и се образуват опашки. Това е договорено с регионалните здравни инспекции.


Колективният имунитет не сработи никъде, PCR тестовете се оказаха несигурни, никой доктор не може досега да ми се подпише под нищо. Само колективната дисциплина и ред могат да ни облекчават мерките. Не сработи ли - веднага КПП, веднага затваряме, обобщи Борисов.


Обяви, че България ще участва със 100 хил. евро в попълването на общи европейски фонд за разработване на ваксина срещу вируса.


Положението става извънредно санитарно


Премиерът обяви, каквито заявки вече имаше от последните дни, че извънредното положение ще бъде заменено със санитарно извънредно, като мотивира това, че "дума извънредно положение създава стрес". Обяви, че новият проектозакон ще бъде написан до понеделник сутринта. Не можа да обясни повече и даде думата на транспортния министър Росен Желязков в качеството му на бивш главен секретар на Министерския съвет.


Той посочи, че тъй като извънредното положение изтича на 13 май, това означава, че всичко, обвързано с него, трябва да се прекрати. Затова ще има нов закон, в който ще се включат всички права, сега записани в закона за извънредното положение, а ограниченията ще останат в заповеди на здравния министър или като препоръки на щаба и в Закона за здравето.


Въпроси - не, разпитваха ни прокурори


Въпреки че от обяви, че няма да има възможност за въпроси, на много от тях отговори лично, винаги с уточнението, че някой несправедливо го критикува и упреква. На други макар и неохотно отговори Ангел Кунчев, съвсем малко говори ръководителят на щаба ген. Мутафчийски.


"Въпроси не, защото с това създаваме паника. Бяхме разпитвани, включително много от нас, и от прокурори, така че само който иска, само по желание, само тази медия, която на своя отговорност си губи от времето, само за тях може", обяви Борисов. Не се разбра кой и защо е разпитван и каква е връзката това с работата на журналистите.


Не се разбра и какво имаше предвид премиерът, като каза, че след като отмине кризата, ще се изяснят много въпроси като този за плащане на ДДС. Преди това той коментираше, че изведнъж от началото на пандемията с 50% са намалели инфарктите, а те са скъпа клинична пътека. Но обяви, че не са верни упреците, че здравната система в България не работи добре, след като това е единствената страна, в която "като кихнеш и идва лекар", за разлика от Западна Европа, където се чака по 2 месеца за преглед. "А и е добре финансирана", допълни той, като намекна за нередности, на които да се обърне внимание след овладяването на кризата с коронавируса.


Ситуацията с коронавируса в България в развитие можете да следите тук.


Реакцията на лидера на БСП Корнелия Нинова на днешните събития четете тук.


Коментарът за харченето на пари за коронавируса на евродепутата Радан Кънев вижте тук.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (326)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 1716 Неутрално
 2. 2 Профил на АмброзСП
  АмброзСП
  Рейтинг: 1041 Весело

  Кризисен ПР.
  —цитат от коментар 1 на Virgin


  Вярно ли?

  Има три вида истина-моята,твоята и ИСТИНАТА Радев - ОСТАВКА Ако срещу Радев се яви г-н/жа "ФИЛАНКИШИЯТА",аз ще гласувам за втория!
 3. 3 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 1863 Любопитно

  Айде пак проектозакон.... До сега какво правиха? Не гласуваха ли закони за извънредно положение?

 4. 4 Профил на deutschland
  deutschland
  Рейтинг: 587 Неутрално

  Браво на Мутафчийски барнал се е като абитюрент, мани ги тея униформи повече не я слагай. Не се базикам, така си по-добре.

 5. 5 Профил на save_knforest
  save_knforest
  Рейтинг: 638 Любопитно

  Представям си ако г-н Ксавие Бетел, г-жа Софи Уилмес, г-н Марк Рюте се обърнат към поданиците на държавите на които се премиери, с наименованието "толупи", какво ще последва на секундата от страна на медиите и политическите субекти. За данъкоплатците да не говорим.
  Първите 14-сет години от домашното възпитание на Бай Х ги няма никакви, ама абсолютно никакви.

  ПС. Посочените от мен премиери са съответно на Велико Херцогство Люксембург, Кралство Белгия, Кралство Нидерландия и са в основата на изграждането на ЕС под името "Бенелюкс" още от края на 50-те години на миналият век.

 6. 6 Профил на Yotce
  Yotce
  Рейтинг: 1318 Неутрално

  Поредната олигофрения... Отварят кръчмите, но груповите тренировки продължават да са забранени...

 7. 7 Профил на АмброзСП
  АмброзСП
  Рейтинг: 1041 Весело

  Браво на Мутафчийски барнал се е като абитюрент, мани ги тея униформи повече не я слагай. Не се базикам, така си по-добре.
  —цитат от коментар 4 на deutschland


  Добрия кон и под скъсан чул си личи!!!

  Има три вида истина-моята,твоята и ИСТИНАТА Радев - ОСТАВКА Ако срещу Радев се яви г-н/жа "ФИЛАНКИШИЯТА",аз ще гласувам за втория!
 8. 8 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 1863 Неутрално

  Шофьорски курсове, паркове,барове,детски градини... А нещо като безвъзмездна финансова помощ за работещи в малките и средни предприятия?
  ... или това са подробности?...

 9. 9 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3177 Весело

  Борисов обяви нов ниво ....."

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 10. 10 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 1625 Неутрално

  Това с бадейните е гениално!
  Там всеки плюе, а всеки втори се секне във водата.

 11. 11 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1040 Неутрално

  Борисов е с невероятен тен. Явно пи(си)арката му Арнаудова го къпе в белина, а после го облъчва с УВ лампа.
  Грижи се за него и държавата като майка, тази Севдалина!

 12. 12 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1583 Неутрално

  И НОЩ и другите изприказваха маса глупости на тая "пик".

  Никакъв "пик" не сме достигали.

  Дневният ръст на заразените се закотви на около 3-4% в средата на април и от тогава не е мърдал. Което е по-добре от ръста през март (тогава беше над 10%), ама пак си е геометрична прогресия.

  И на този фон започваме масово олабване на ограниченията. Натискът е да паднат повечето ограничения. Това е много силен лобистки и политически натиск и Борисов като ловък популист ще си измие ръцете и ще каже "Ами хората го искат това".

  И никой не се замисля, че при тази в момента сравнително бавно растяща епидемия имаме вече затворена болница в общински център и двама умрели медици. Дано бъркам, ама няма да са само те. В момента има около 200 заразени медици и броят им расте. Т.е. най-вероятно ще има още смъртни случаи. Така, че колапс като този във Видин ще се повтори другаде.

  Това е, което всеки с математика за 5-ти клас може да схване.

  И на този фон ние се каним да отваряме кафенета и заведения.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 13. 13 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5713 Неутрално

  До коментар [#5] от "save_knforest":

  В Бенелюкса няма ТОЛУПИ.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 14. 14 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 1625 Весело

  Браво на Мутафчийски барнал се е като абитюрент, мани ги тея униформи повече не я слагай. Не се базикам, така си по-добре.
  —цитат от коментар 4 на deutschland


  Мутафчийски като кокоше яйце, Баце като гъше.

 15. 15 Профил на zippie
  zippie
  Рейтинг: 426 Весело

  До коментар [#4] от "deutschland":

  Това е и за мен позитивната новина на деня - махнаха пагоните и униформите.
  Макар, че ми се вижда професионално "барнат" ... ;)

 16. 16 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 1863 Неутрално

  Хем ,,разхлабване на мерките” хем ,,санитарно извънредно положение”...
  ОМГ!

 17. 17 Профил на The Shadow
  The Shadow
  Рейтинг: 1212 Неутрално

  Най-значимата новина от днес: махат глупавите, безумни, излишни КПП-та и отново сме свободни да дишаме въздух и да ходим сред природата за здраве.

  “In a world of 7 billion people, we, 500 million Europeans, will have to stick together, or European prosperity and values will both go down the drain” A.Merkel
 18. 18 Профил на zippie
  zippie
  Рейтинг: 426 Весело

  До коментар [#10] от "мики маус":

  Ами, значи е време да спреш ти лично да правиш така, както и да приемеш, че другите също не го правят.

 19. 19 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 1863 Неутрално

  До коментар [#12] от "Николов":


  Е да ама виж при нас колкото повече медици умират ние толкова повече се опитваме да се харесаме на масата люде дето врещи да хойка на Витоша...

 20. 20 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2662 Неутрално

  Не разбрах най-важното,всички ли КПП-та се премахват? Комуниста Борисов пак си оставя врата да върне КПП-та.

  Виц.

  Търпите индийските сериали две години,а "генерала" изтърпяхте само два месеца.

 21. 21 Профил на Nil satis nisi optimum
  Nil satis nisi optimum
  Рейтинг: 451 Неутрално

  Писна ми и от щама и щаба му, и от министъра и председателят му, и от социалното и дистанцията му...
  Върнете ми свободата!

  Не поставям нищо - нищо, над преценката на собствения си разум.
 22. 22 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5713 Весело

  До коментар [#11] от "yavooor":

  Тръмп, и той е с някакъв странен тен и бели зони около очите. Боце може да го е питал, как го постига...

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 23. 23 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 1716 Неутрално

  [quote#2:"АмброзСП"][/quote]

  2 пресконференции за 4 часа.
  В които ни се обясняваше кои са тулупи, какво правел Мутафчийски в банята и т.н.

 24. 24 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1903 Неутрално
 25. 25 Профил на vtl53383951
  vtl53383951
  Рейтинг: 270 Неутрално

  Бойко откъде е хванал този тен??

 26. 26 Профил на The Shadow
  The Shadow
  Рейтинг: 1212 Неутрално

  "Колективният имунитет не сработи никъде, PCR тестовете се оказаха несигурни, никой доктор не може досега да ми се подпише под нищо. Само колективната дисциплина и ред могат да ни облекчават мерките. "

  Ами, точно така е. Единствените 100% ефективни мерки са повишената хигиена и спазването на известна дистанция на публични места.
  Всичко друго беше по метода на пробата и грешката, и в крайна сметка не се видя да има някакъв ефект (освен утежняващ икономически и изнервящ за всички).
  Държави с армии по улиците като съседна Сърбия, го изкараха много по-тежко от такива с доста по-леки мерки (като нас).
  В крайна сметка всеки има глава на раменете, каквото можеше и здравната система да се подготви, това е, трябва да продължим напред.

  “In a world of 7 billion people, we, 500 million Europeans, will have to stick together, or European prosperity and values will both go down the drain” A.Merkel
 27. 27 Профил на Черноморец
  Черноморец
  Рейтинг: 692 Неутрално

  разгеле
  два месеца цирк , за да вземе България 10 млрд лева заем .

  а от кой ще се вземат тези 10 млрд?

 28. 28 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 1625 Неутрално

  До коментар [#18] от "zippie":

  На басейн не ходя!

 29. 29 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1283 Неутрално

  До коментар [#12] от "Николов":

  Борисов е лош, че налага карантина, нищо че и в Япония налагат такава!
  Борисов е лош, че сваля част от ограниченията, нищо че в Германия и Франция част от ограниченията също отпадат!
  Борисов е диктатор, когато налага ограничения и популист, когато ги премахва!

 30. 30 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 1625 Неутрално

  До коментар [#23] от "Virgin":


  Навремето дори изявите на Брежнев и Живков не бяха толкова натрапчиви!

 31. 31 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1552 Неутрално

  Обичайното профанско ниво.
  Но това:

  Колективният имунитет не сработи никъде ... обобщи Борисов
  —цитат от коментар 0 на Статията

  кой му го е казал?

  Напротив, това е най-вероятната точка точка на изход от кризата. Проверена с милиони години еволюция. Впрочем, мама Меркел го каза на германците още в началото на март: " ... през тази зараза ще мине 70% от населението ни ...". И очевидно това не е нейно лично предположение, а на германските лекари и учени. И както обикновено, ще се окаже, че германците не грешат...

 32. 32 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1583 Неутрално

  прод. от #12

  Кошмарното е като осъзнаеш колко много хора не умеят да боравят със сложна лихва.

  Представете си спестовен влог дето Ви дава 3% ДНЕВНА лихва.

  Такава лихва дори и най-кожодерските фирми за бързи кредити не взимат.

  Това е лихвата дето я взима у нас к-вируса ВСЕКИ ДЕН.

  Сложете в един калкулатор 50 заразени (колкото е средната дневна бройка сега) и сметнете колко ще е след 30 дена. И колко ще е след 60 дена. И колко ще е след 90 дена.

  Това е тенденцията В МОМЕНТА. На този фон ние се каним да олабваме ограниченията. Т.е. "лихвата" може да стане дори по-висока.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 33. 33 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3770 Неутрално

  “Учениците от 7 и 12 клас ще имат матури, като не се посочиха конкретни дати и няма решение дали ще бъдат проведени в зали или НА ОТКРИТО, по описанието на премиера.”

  WTF?

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 34. 34 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 837 Весело

  " В тона си от сутринта, когато се накара на медиите и на цялото общество"

  Всъщност се накара на мисирките, които едва ли може да ги броим за цялото общество...

 35. 35 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 1716 Неутрално

  Бойко откъде е хванал този тен??
  —цитат от коментар 25 на vtl53383951

  от #stayathome

 36. 36 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 688 Неутрално

  И НОЩ и другите изприказваха маса глупости на тая "пик". Никакъв "пик" не сме достигали.Дневният ръст на заразените се закотви на около 3-4% в средата на април и от тогава не е мърдал. Което е по-добре от ръста през март (тогава беше над 10%), ама пак си е геометрична прогресия.И на този фон започваме масово олабване на ограниченията. Натискът е да паднат повечето ограничения. Това е много силен лобистки и политически натиск и Борисов като ловък популист ще си измие ръцете и ще каже "Ами хората го искат това".И никой не се замисля, че при тази в момента сравнително бавно растяща епидемия имаме вече затворена болница в общински център и двама умрели медици. Дано бъркам, ама няма да са само те. В момента има около 200 заразени медици и броят им расте. Т.е. най-вероятно ще има още смъртни случаи. Така, че колапс като този във Видин ще се повтори другаде.Това е, което всеки с математика за 5-ти клас може да схване.И на този фон ние се каним да отваряме кафенета и заведения.
  —цитат от коментар 12 на Николов


  Във Франция удължават извънредното положение до края на Юли. Явно са много тъпи. Ние сме най-умните.

  The best way to predict the future is to invent it.
 37. 37 Профил на Вера Су
  Вера Су
  Рейтинг: 371 Неутрално

  Значи не е проблем да седиш на 20 см. в кола, да се плацикаш с куцо и сакато по бесейните, да си пиеш бира на открито в кръчмите, обаче пустите му пейки (щото са безплатни) няма да се ползват. Почти повярвахме, че е за наше "благо", а не за конкретни бизнеси на (вероятно) конкретни люде. Не, че нещо, но масовите обществени басейни се броят на пръсти. За сметка на това повечето хотели, които изобщо не бяха затваряни, имат и градини с маси, и баесйни. Ангелкова да почерпи, сезонът беше предсрочно открит.

 38. 38 Профил на zippie
  zippie
  Рейтинг: 426 Любопитно

  До коментар [#28] от "мики маус":
  Като не ходиш, от къде я взе тази информация?!

  Това с басейните е гениално!Там всеки плюе, а всеки втори се секне във водата.
  —цитат от коментар 10 на мики маус

  Аз пък твърдя, че светът върви на добре и хората, към днешна дата, са доста по-самоосъзнати и обществено отговорни ...

 39. 39 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1034 Любопитно

  В 22 ч. ли ше бъде следващият седмичен брифинг за деня?

 40. 40 Профил на ACER
  ACER
  Рейтинг: 126 Неутрално

  Айде, пак лафчета.

  Не било извънредно, ами санитарно извънредно?!

  Мерките се разхлабват, ама ще ги сложим в закон?!

 41. 41 Профил на montale
  montale
  Рейтинг: 235 Неутрално

  Дълго ще живеем с това, защото в момента света си играе на карантина.
  В Испания има по 3000 новозаразени на ден, при положение че са в карантина от 14 март. Това е невъзможно. Както и при нас, очевидно и там се нарушава.
  Мисля, че карантината трябва да е повсеместна и много по-строга. Ако цяла Европа се затвори плътно - без право да излизаш от вкъщи, с разнасяне на храна, за два месеца вирусът изчезва.
  Това положение в момента ще го влачим докато се открие ваксина или вируса изчезне сам. Испанският грип от 1918, както и SARS изчезнаха сами, само че 1,5г след появяването им. Учените казват, че ваксина за коронавирус можем да очакваме след 1-1,5г. Мерките ще се разхлабват, заразените ще се увеличават, после мерките ще се втвърдяват и така до безкрай. Това е много по-неприятно отколкото два месеца пълен локдаун. Не мога да разбера как политиците не проумяват това. Никой политик не може да си позволи да не втвърди ограниченията, ако броя на новозаразени и умрели се покачва.
  Последиците от два месеца почти пълно спиране на икономиката ще са много-по малки отколкото от 1-1,5г. влачене и параноя. Сектори като туризъм, авто и авио транспорт, ресторантьорство, културни и спортни събития няма да съществуват докато има вероятност от масово заразяване.
  Ето - Европа е вече почти два месеца в нещо като локдаун и резултатът е съмнителен... Ако имаше пълен локдаун, можеше след две седмици да сме приключили с тоя вирус.

 42. 42 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2671 Неутрално

  До коментар [#2] от "АмброзСП":

  Не. Обичайният ПиАр. Глуповат, тъповат и обикновено неясен. Но, като за мат`ряла - става.

  Бивш tww09306483.
 43. 43 Профил на Ivan Stoev
  Ivan Stoev
  Рейтинг: 194 Неутрално

  Писна ми и от щама и щаба му, и от министъра и председателят му, и от социалното и дистанцията му...Върнете ми свободата!
  —цитат от коментар 21 на Nil satis nisi optimum


  "Свободата. Санчо, е на върха на копието.."

 44. 44 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 3701 Весело

  До коментар [#1] от "Virgin":

  Кризисен ПР.
  —цитат от коментар 1 на Virgin

  По-скоро твоят тъжен възглас прилича на кризисен коментар. Щото червените мушмороци сте в криза!

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 45. 45 Профил на zippie
  zippie
  Рейтинг: 426 Любопитно

  До коментар [#36] от "EU defender":

  Във Франция удължават извънредното положение до края на Юли. Явно са много тъпи. Ние сме най-умните.
  —цитат от коментар 36 на EU defender

  А в Германия вече поразхлабиха и още ще разхлабват.
  За да сме "най-умните" по коя държава трябва да се водим?! Пък и защо изобщо?

 46. 46 Профил на deutschland
  deutschland
  Рейтинг: 587 Весело

  До коментар [#4] от "deutschland":Това е и за мен позитивната новина на деня - махнаха пагоните и униформите.Макар, че ми се вижда професионално "барнат" ... ;)
  —цитат от коментар 15 на zippie


  Униформата много лъже.

 47. 47 Профил на vagabond66
  vagabond66
  Рейтинг: 2021 Весело

  Разчитаме на дисциплината и че трябва да свикнем да живеем с вируса, той няма да мине поне година-две, обяви премиерът.
  —цитат от коментар 0 на статията  Му-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха!
  Стигнах до тук и прихнах да се смея!
  Не мога да я довърша, тази статия!
  Поне още година-две, ще я чета та да се смея!

 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 49. 49 Профил на pitanka_3
  pitanka_3
  Рейтинг: 885 Неутрално

  И солта изядохме и боя , и сега ще си платим. Създоха отново корупционни практики след като оставиха РЗИ тата да преценяват за терасите.

 50. 50 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 835 Неутрално

  Тоя е тъп на гъдулка. ОСТАВКА ВИНЕТУ!! Само положението те спасява от протести, тулуп!

 51. 51 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1769 Любопитно

  В Лас Вегас всичко е затворено. Може би те са тъпи и искат да губят пари?!
  https://www.youtube.com/watch?v=Q7oswgzGIK0

 52. 52
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 53. 53 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 2996 Весело

  Това с бадейните е гениално!Там всеки плюе, а всеки втори се секне във водата.
  —цитат от коментар 10 на мики маус


  Посещението е разрешено, не задължително.
  Няма басейн без химикали.
  Но, хората като нас, дето се впечатляват от плюнки в басейна, така или иначе няма да се цамбуркат.

  Еретик
 54. 54 Профил на Manol Nedyalkov
  Manol Nedyalkov
  Рейтинг: 565 Неутрално

  До тук добре. Сега внимателно и постепенно.

 55. 55 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 2996 Весело

  До коментар [#19] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  "Е да ама виж при нас колкото повече медици умират ние толкова повече се опитваме да се харесаме на масата люде дето врещи да хойка на Витоша..."
  ===========
  Ти лично не ходи!
  На хората угодия няма. Като не беше разрешено - рев, сега пак. Защо ВМ бил с пагони? Защо махнал пагоните?
  Долу! Долу!
  Гандалф президент!!!

  Еретик
 56. 56 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 681 Неутрално

  Цитат от материала:

  "В присъствието на основните членове на щаба - Венцислав Мутафчийски, Ангел Кунчев, Тодор Кантарджиев, както и здравния и транспортния министър, тоя обяви, че брифингът е на живо само по желание на медиите"

  Дневник, този "тоя" го класифицирам като "грешката е вярна".
  Апропо, този "тоя" е Премиер на България. Като не ви харесва, направете си партия. Легална.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 57. 57 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1040 Неутрално

  Целта на всички досегашни мерки беше да се даде шанс на здравната система да посрещне болните.
  Сега, когато разхлабват мерките, искам да попитам здравната ни система по-здрава ли е от преди?
  Колко нови легла за интензивна грижа са открити, колко лекари са подготвени за работа в реанимация, колко сестри, колко санитари, колко... Колко?
  Верният отговор е НУЛА.
  Извадиха се пари от резерва, взеха се заеми, раздадоха се кредити...
  ГЕРБ си купиха време чрез извънредното положение за извънредно крадене.
  Аз ги видях, а вие?

 58. 58 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1583 Неутрално

  Най-циничното в тази история е, че животът и здравето на българските медици се оказаха евтина разменна монета - оборотът на заведенията се оказа по-важен.

  Ако бях медик щях да на момента да си бия дузпата и да оставя сервитьори и бармани да дежурят с линейки и да обслужват спешните отделения.

  И като гледам овчия възторг на матр'яла от това, че пак ще може да иде на ресторант да се наплюска - явно си го заслужава го напълно.

  Жалко, че лекарката си остави живота и детето си сирак да спасява задниците на такива ганьовци.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 59. 59 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 2996 Весело

  До коментар [#41] от "montale":

  "Ето - Европа е вече почти два месеца в нещо като локдаун и резултатът е съмнителен... Ако имаше пълен локдаун, можеше след две седмици да сме приключили с тоя вирус."
  ============
  Ами, в Европа е пълно с "борци за човешки права", поощрявани от левите медии.

  Еретик
 60. 60 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 681 Неутрално

  Тоя е тъп на гъдулка. ОСТАВКА ВИНЕТУ!! Само положението те спасява от протести, тулуп!
  —цитат от коментар 50 на Ksharp


  Гони ви абстиненцията нещо. Отне ви ковидчо възможността за допълнителни доходи, нали??

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 61. 61 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 681 Неутрално

  До коментар [#41] от "montale":"Ето - Европа е вече почти два месеца в нещо като локдаун и резултатът е съмнителен... Ако имаше пълен локдаун, можеше след две седмици да сме приключили с тоя вирус."============ Ами, в Европа е пълно с "борци за човешки права", поощрявани от левите медии.
  —цитат от коментар 59 на Костадин Иванов


  Днес съобщиха, че само дни след разхлабването на мерките, смъртността се е увеличила във Виена обезпокоително. Напомниха, че в рамките на май месец ще се вземе решение дали мерките да бъдат върнати. От 13.03. Колко хора ще платят с живота си за месец експерименти с материала. Щото явно за някои политици сме опитни зайчета.
  Стойте си в къщи.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 62. 62 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1552 Неутрално

  На любителите на рубриката "открийте разликите", предлагам следния материал:

  https://clubz.bg/95454-merkel_70_naj_veroqtno_shte_se_razboleqt_ot_koronavirus

  Извън очевидната разлика: 11.03. спрямо 03.05., какво по-ново, по-умно, или по-работещо имат да ни кажат с днешна дата Борисов и НОЩ, спрямо германците към онзи момент?
  Нищо.

  Решението го имаме още от 11.03. Време е мерките да минават на заден план, а животът да си продължава.

 63. 63 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1616 Неутрално

  До коментар [#57] от "yavooor":

  Това, което си пропуснал да видиш, е че всъщтност ГЕРБ пуснаха вируса. И с този гениален план, да го пуснат първо в Китай, ще им се размине. Никой не се усети.

 64. 64 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2910 Неутрално

  Ами така де, да оставим малко и естественият подбор да си свърши работата.
  Все още има хора, които сравняват Ковид19 с птичия и свинския грип.
  Не вярват на статистики и факти, всичко им изглежда конспирация.
  Да излизат навън и да започват да увеличават потреблението!!!

  Любовта ще спаси света!!!
 65. 65 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 681 Неутрално

  Най-циничното в тази история е, че животът и здравето на българските медици се оказаха евтина разменна монета - оборотът на заведенията се оказа по-важен.Ако бях медик щях да на момента да си бия дузпата и да оставя сервитьори и бармани да дежурят с линейки и да обслужват спешните отделения.И като гледам овчия възторг на матр'яла от това, че пак ще може да иде на ресторант да се наплюска - явно си го заслужава го напълно.Жалко, че лекарката си остави живота и детето си сирак да спасява задниците на такива ганьовци.
  —цитат от коментар 58 на Николов


  Между другото лекарката е имала законното право/астма/, да излезе в отпуск. Защото е попадала в графата "застрашени".

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 66. 66 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 1863 Неутрално

  До коментар [#55] от "Костадин Иванов":

  В момента не угодията на хората е важна драги, а справянето със заразата.
  Виждаш че ,,мерките” всеки път някой си ги ,,Мери” не според реалната обстановка а според настроенията на различни хора.
  Това НЕ Е ПЛАН ЗА СПРАВЯНЕ СЪС ЗАРАЗАТА, а си е ЖИВ ПОПУЛИЗЪМ...
  Сакън да не загубим гласоподаватели...

 67. 67 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2910 Неутрално

  Най-циничното в тази история е, че животът и здравето на българските медици се оказаха евтина разменна монета - оборотът на заведенията се оказа по-важен.Ако бях медик щях да на момента да си бия дузпата и да оставя сервитьори и бармани да дежурят с линейки и да обслужват спешните отделения.И като гледам овчия възторг на матр'яла от това, че пак ще може да иде на ресторант да се наплюска - явно си го заслужава го напълно.Жалко, че лекарката си остави живота и детето си сирак да спасява задниците на такива ганьовци.
  —цитат от коментар 58 на Николов


  ——-

  Напълно подкрепям това, което казваш.

  Любовта ще спаси света!!!
 68. 68 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 2996 Неутрално

  До коментар [#58] от "Николов":

  "Ако бях медик щях да на момента да си бия дузпата и да оставя сервитьори и бармани да дежурят с линейки и да обслужват спешните отделения.
  И като гледам овчия възторг на матр'яла от това, че пак ще може да иде на ресторант да се наплюска - явно си го заслужава го напълно."
  =============
  При това е убеден, че истинската демокрация е точно това. Не съвсем де, най-важни са МОЛ - овете.

  Еретик
 69. 69 Профил на zippie
  zippie
  Рейтинг: 426 Весело

  До коментар [#56] от "Реми":

  Много лично го приемате. Дребна клавиатурна грешка, в бързината ;)
  Имаше в текста и един "началник на каЛинета" (вече коригирано). Първото, което ми дойде на ум - сигурно от кал ще да произлиза. Ама, в крайна сметка, и тази грешка е от съседни бутони ...

 70. 70 Профил на Yotce
  Yotce
  Рейтинг: 1318 Весело

  И НОЩ и другите изприказваха маса глупости на тая "пик". Никакъв "пик" не сме достигали.Дневният ръст на заразените се закотви на около 3-4% в средата на април и от тогава не е мърдал. Което е по-добре от ръста през март (тогава беше над 10%), ама пак си е геометрична прогресия.
  —цитат от коментар 12 на Николов

  Николов, слушай внимателно, няма да повтарям:
  - Геометрична прогресия се учи в 10-ти клас, а не в 5-ти. Рудиментарните ти познания в математиката се дължат или на това, че си стигнал само до 8-ми клас, или още в пети-шести си се мислел за толкова умен, че не си внимавал в час.. Само ти си знаеш, кое от двете е вярно;
  - За последните 10-тина дни коефициентът на увеличаване на общия брой диагностицирани случаи НЕПРЕКЪСНАТО НАМАЛЯВА, до 1.01 (ЕДНО ЦЯЛО НУЛА ЕДНО) днес. Тоест, към днешна дата положението е овладяно, и е нормално да се помисли за разхлабване на мерките;
  - За последните 10-тина дни коефициентът на нарастване на активните случаи НЕПРЕКЪСНАТО НАМАЛЯВА, до 0.996 (НУЛА ЦЯЛО ДЕВЕТ ДЕВЕТ ШЕСТ) днес. Тоест, към днешна дата започваме да преминаваме пика на заболеваемостта.

 71. 71
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 72. 72 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1583 Неутрално

  До коментар [#65] от "Реми":

  Ти поне като медик би трябвало да осъзнаш колко евтино Борисов изтъргува живота и здравето на българските медици.

  За да се хареса на агресивната ганьовщина за която правото да се наплюска в ресторант е по-важно от това, че това увеличава риска за медиците.

  При тази сравнително бавна епидемия имаме около 200 заразени медици. А сега като му отпуснат края колко ще станат?

  Колко семейства на български медици трябва да бъдатр почернени и децата им да растат сираци за да може Ганьо да се наплюска в ресторант и да хвърля салфетки в чалготеката?

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 73. 73 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1521 Неутрално

  За да сме "най-умните" по коя държава трябва да се водим?! Пък и защо изобщо?
  —цитат от коментар 45 на zippie


  Това е класическата дилема на опашкаря в класа. Тук въпросът "Аз (ние) да не сме по - умни?" или обратната конструкция "Те да не са по - прости?" е реторичен, понеже отговорът на него се знае.
  Та дилемата е от кого точно да препише на контролното, понеже при предишни контролни се е случвало тоя от когото си преписал да е сгрешил.

 74. 74 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 2066 Неутрално

  До коментар [#31] от "inn":

  Много рядко, но и германците грешат ... и тогава става мммммтааас си джаса.

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 75. 75 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1552 Неутрално

  Най-циничното в тази история е, че животът и здравето на българските медици се оказаха евтина разменна монета - оборотът на заведенията се оказа по-важен.
  —цитат от коментар 58 на Николов


  Извън дълбоката почит, която всеки нормален човек трябва да изпитва към труда на медиците, във формулата ти има и нещо дълбоко превратно.
  Излиза така, че който е заинтересуван от резултата, той е отговорен и за белята. Например, ти очакваш в супера да има хляб, мляко и пържола, отиваш и си ги плащаш. Но много професионални шофьори гинат в катастрофи, докато ти ги карат до супера, за да можеш да си ги купиш. Извод: ти си убиец на шофьорите, защото искаш стоката си в супера...
  Кофти манипулация, нали?

 76. 76 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1957 Неутрално

  До коментар [#10] от "мики маус":

  Ами някой задължава ли те да ходиш на басейн?

  А цялата статия е разказ по картинка, гледана с огледало! Днес го казаха, умуваме за това и това, ще предложим в парламента промяна..... и мисирките вече коментират колко ще е чурката на нероден Петко!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 77. 77 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 681 Неутрално

  До коментар [#56] от "Реми":Много лично го приемате. Дребна клавиатурна грешка, в бързината ;)Имаше в текста и един "началник на каЛинета" (вече коригирано). Първото, което ми дойде на ум - сигурно от кал ще да произлиза. Ама, в крайна сметка, и тази грешка е от съседни бутони ...
  —цитат от коментар 69 на zippie


  Ще ти издам една тайна. Всичко, което ни касае в нашия живот е лично. Затова има и думичката "личност". е, само ако искаме да не сме стадо. Не им е за пртв път на Дневник да се "изпускат' с подобни мънинки манипулативни УЖ грешчици.
  Но аз не им се сърдя. Толкова могат.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 78. 78 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1583 Неутрално

  До коментар [#70] от "Yotce":

  Иллитерат загубен - иди на

  https://en.wikipedia.org/wiki/2020_coronavirus_pandemic_in_Bulgaria

  и виж дневния ръст в проценти. Трябва да цъкнеш на графиката - казвам го да не се затрудниш.

  Дневен ръст от 3% ВСЕКИ ДЕН е ГЕОМЕТРИЧНА прогресия с коефициент 1.03.

  Вземи един най-прост калкулатор и сметни колко ще са дневно заразените след 30 или след 60 дена.

  И после се радвай, че ще можеш да хвърляш гюбеци в чалготеката.

  Само се надявай да има още някой останал медик в спешните отделения. Че бармана в чалготеката може и да не може да оперира с респиратор.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 79. 79 Профил на dxd41539708
  dxd41539708
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#12] от "Николов":

  Аман от хипохондрици.

 80. 80 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1583 Неутрално

  До коментар [#12] от "Николов":Аман от хипохондрици.
  —цитат от коментар 79 на dxd41539708


  Не - аман от хора дето не могат да боравят със сложна лихва.

  Математика за 5 клас.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 81. 81
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 82. 82 Профил на Виктор М
  Виктор М
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Добре бе, не виждате ли как ви габаркат. Лекарката от Сливен е била с астма и е пусната на първа линия. Лекарката от Св. Анна НЕ е имала Коронавирус, починала е от друго.

 83. 83 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1828 Неутрално

  До коментар [#19] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  Какво общо има (не)ходенето на Витоша със смъртта на двете лекарки? Нали тулупите, които са виновни, спят до обяд, а после постват — значи нямат кога да ходят на Витоша.
  И се моля да няма повече жертви сред медиците! Дано се обърне сериозно внимание на вътрешноболничната инфекция и да бъде предотвратена!

 84. 84 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1583 Неутрално

  Дано всички ГЕРБаджии да пукнат от тежко и нелечимо заболяване и тогава ще видят какво значи раково-болни да нямат достъп до болница.
  —цитат от коментар 81 на бАрни


  И те, и феновете на Телевизионния Лечител.

  Заслужават напълно кашата дето ще стане саме след няколко седмици.

  Случката във Видин ще е песен.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 85. 85
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 86. 86 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1828 Неутрално

  До коментар [#82] от "Виктор М":

  От какво е починала?

 87. 87 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 681 Неутрално

  До коментар [#65] от "Реми":Ти поне като медик би трябвало да осъзнаш колко евтино Борисов изтъргува живота и здравето на българските медици. За да се хареса на агресивната ганьовщина за която правото да се наплюска в ресторант е по-важно от това, че това увеличава риска за медиците.При тази сравнително бавна епидемия имаме около 200 заразени медици. А сега като му отпуснат края колко ще станат?Колко семейства на български медици трябва да бъдатр почернени и децата им да растат сираци за да може Ганьо да се наплюска в ресторант и да хвърля салфетки в чалготеката?
  —цитат от коментар 72 на Николов


  Добре де, знаете че живея в Австрия. Следя новините доста редовно. Дало Курц не разхлаби мерките дори по-рано от Борисов? При над 15 000 заразени? Тук /ако трябва да им вярвам/ кривата тръгнала надолу. Ами че тя тръгна надолу заради строгите мерки. Сега като ги отмениха и като се юрнат към ресторантите в края на май...ще се четем пак. Защото ще е чудо. Курц също клекна на истеричните писъци на бизнеса, През юни ще ни се поднесе сметката. И тя ще е солена.
  Пак ще кажа, всекимедик, който има хронични заболявания, които го правят рисков, има право да излезе в платен отпуск. Тук даже ги задължават да го сторят.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 88. 88 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 1863 Неутрално

  До коментар [#83] от "Fiji":


  Общото е че лекарките ПРЕДИ ДА ДОЙДАТ ЗАРАЗЕНИТЕ В БОЛНИЦИТЕ си бяха здрави!
  Сега разбра ли какво е общото?

 89. 89 Профил на Виктор М
  Виктор М
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#85] от "Николов":

  Умира се, когато се комбинира коронавирус с астма, литерат такъв.

 90. 90 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 1863 Неутрално

  Ако върви така с лекарите скоро ще сме в ситуацията да няма кой да ни лекува.

 91. 91 Профил на dxd41539708
  dxd41539708
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#80] от "Николов":

  Николов, за какво си тук и бълваш в несвяст? Скучаеш? Друго?

 92. 92 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1828 Неутрално

  До коментар [#88] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  Не, не разбрах. Защото на Витоша беше забранено да се ходи. Логично е болните да не са се заразили на Витоша, а другаде.

 93. 93 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 1863 Неутрално

  До коментар [#92] от "Fiji":


  Ще е логично,ако са се тествали и пробите им са се оказали отрицателни.
  Но все още никой от врякащите не е платил за PCR...

 94. 94 Профил на zippie
  zippie
  Рейтинг: 426 Любопитно

  До коментар [#77] от "Реми":

  Струва ми се, че съзираш умисъл там, където няма никаква мисъл, а само желание или опит по-бързо да се натрака материала. Да, получил се е каламбур, ама защо се набираш, че е по адрес на харесван от теб човек. Малко хумор или самоирония, било то и на собствен гръб, не е ли по-добре?

  Аз често се ям с Дневник, че волно или неволно скапват езика, ама няма как да са перфектни, а и предполагам, че се на педали с тези новини а ла "на живо" ...

  П.П. Ако искаш да си поправят теста, пусни един коментар, започващ с "@Дневник". Не знам дали със сигурност върши работа, но поне наблюденията ми са такива, че май - да.

 95. 95 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1583 Неутрално

  До коментар [#87] от "Реми":

  Борисов преписва като лош ученик - без да разбира.

  Казвам го като някой, който до сега (с редки изключения) не е бил против Борисов.

  Борисов не схваща, че в Австрия (и някои др. страни) дневния прираст заразени е под 1%. Т.е. Австрия е излязла от фазата на геометричната прогресия и там епидемията действително е близко до своя пик.

  А у нас дневния прираст е 3% и сме далеч от пик.

  Разликата е, че в Австрия ще сложат съчки в един пламък дето в момента вече почти е станал само дим и сажди. А в нашия огън въглените са още живи.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 96. 96 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 681 Неутрално

  Дано всички ГЕРБаджии да пукнат от тежко и нелечимо заболяване и тогава ще видят какво значи раково-болни да нямат достъп до болница.
  —цитат от коментар 81 на бАрни


  Ти или някой от близките ти е с онкологично заболяване, нали? Само така мога да разбера гневното ти пожелание. И те съжалявам. И близките ти. Защото не се пишат/пожелават/мислят подобни неща в тези трудни времена.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 97. 97 Профил на бАрни
  бАрни
  Рейтинг: 531 Гневно

  До коментар [#41] от "montale":

  Ще започна с това,че си глупав!
  Слет това ще добавя,че си малоумен и накрая,че няма лечение за теб!

 98. 98 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1565 Неутрално

  Това с бадейните е гениално!Там всеки плюе, а всеки втори се секне във водата.
  —цитат от коментар 10 на мики маус


  А всеки първи пикае.

 99. 99 Профил на zippie
  zippie
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#77] от "Реми":

  Вече е коригирано.
  👍 👍 👍

 100. 100 Профил на Виктор М
  Виктор М
  Рейтинг: 8 Неутрално
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK