"Да си в ГЕРБ вече не е повод за гордост": Цветанов напусна партията и тръгва към своя

Цветан Цветанов

© Цветелина Белутова, Капитал

Цветан ЦветановДокато официалните и неофициални коментари, че предстои да създаде нов политически проект, се засилват, бившият втори в ГЕРБ Цветан Цветанов обяви днес, че напуска партията на Бойко Борисов заради несъгласие с управлението на страната и ГЕРБ, заради които дори неговият висок праг на търпимост бил надскочен.


В дълъг пост във "Фейсбук", придружен от снимка как подава заявлението си за напускане, Цветанов, който беше сред създателите и ръководителите на ГЕРБ, обявява, че това вече не е партията, с която дълги години е бил свързан, и отправя поредна порция критики към бившия си близък приятел Борисов, макар и без да споменава името му.


Миналата пролет - след скандала с луксозния апартамент в столичния квартал "Изток", купен на по-ниски от пазарните цени, Цветанов беше принуден да напусне зам.-председателското място в ГЕРБ и лидерското в парламентарната група, но остана редови член на партията. Разривът между него и Борисов дойде след близо 20 години публична съвместна работа - от 2001 г., когато Цветанов се появи пред медиите за първи път като сътрудник на тогавашния главен секретар на МВР. Скоро след напускането той създаде неправителствена организация, а от известно време обикаля из страната, като неформалната тема на разговори, според присъствали на срещите му, е нов политически проект. В интервюта в последните седмици - след като прокуратурата отказа да го разследва заради апартамента, той обяви, че съвсем скоро ще реши дали ще прави партия.
"Напускам ГЕРБ, защото съм от хората, които имат енергия и хъс да изграждат. Не искам да виждам как граденото и с моите усилия отива по дяволите и как в партията постепенно намират място страх, подмазвачество, интригантство и посредственост", пише дългогодишният втори човек в партията. И допълва, че от известно време "членството в ГЕРБ не е повод за гордост - нито за мен, нито за немалко други членове на партията".


Фотогалерия: Тандемът Борисов - Цветанов през годините >


"Предателство е, ако остана в ГЕРБ"


В публикацията си във "Фейсбук" Цветан Цветанов обявява, че като редови член се е опитал да бъде продуктивен коректив на случващото в партията, но опитите му да сподели мнения и позиции останали медийни изяви. Според него партията все по-малко се вслушва в членовете се и това се е видяло на местните избори миналата година, когато на места ръководството на партията е играло срещу волята на местните структури и от това не е последвало нищо добро. В София ГЕРБ за първи път от създаването си имаше сериозни проблеми да осигури гласове за кандидата си за кмет, а Цветанов, който през всичките години преди това изнасяше работата по избори, критикува партията за допуснатия отлив на гласове.

"Все по-ясно става и това, че на хоризонта пред ГЕРБ няма дългосрочни цели, които да обединяват и мобилизират националния ресурс. Работи се на ремонтен график, на парче, на приливи и отливи, като често хората виждат зад всичко това и персонални мотиви", пише още Цветанов. Допълва, че не може да понася разочарованието и болката на много от онези, които лично е агитирал и ангажирал с политиките на ГЕРБ.

Цветанов заявява, че "дълго и безпардонно" се е спекулирало с лоялността му, която била най-малко укоримата му страна, защото никого не е предавал: "Оттук нататък предателство от моя страна би било само едно - ако остана член на ГЕРБ. Предателство спрямо моя труд, спрямо политическите ми принципи и спрямо онези, които са ми се доверявали".


В публикацията той казва, че е взел решението си сам и не страда от болни амбиции, но не иска да гледа как ГЕРБ вече не води онзи вътрешен живот, който дълги години осигурявал изборни победи на партията, и как членовете на ГЕРБ се свиват под ударите на обществено недоволство, за което нямат вина. "И още - не мога да приема, че няма кой да поеме вината и отговорността за очевидно сбъркани политики", подчертава Цветанов.

Не се гордея и с компетентността на някои от говорещите от името на ГЕРБ, нито с организационните им умения


Цветан Цветанов,

бивш зам.-председател на ГЕРБ


Новият хоризонт: дясно, експерти, евроатлантизъм


Откакто в края на май прокуратурата обяви, че няма да го разследва за имотния скандал, станал известен като "Апартаментгейт", се засилиха слуховете, че Цветан Цветанов ще оглави нов политически проект. Бойко Борисов дори публично го анонсира, обявявайки, че бившият му заместник е обиден и вероятно ще направи партия.


В две радиоинтервюта след това - пред БНР и пред Дарик радио, Цветанов допусна, че до два-три месеца може да обяви политически проект, с който да участва в парламентарните избори догодина. Той трябвало да е дясноцентриски, да изповядва евроатлантически ценности и да включва интелигентни хора, а постовете да бъдат заемани от експерти.


В ГЕРБ се спекулира, че Цветанов се опитва да привлече бивши членове на партията, но партийци казват, че той не е заплаха за формацията. Пред БНР във вторник административният секретар на партията Цветомир Паунов коментира, че бившият зам.-председател е затворена страница за ГЕРБ.


Напоследък проблеми си проличаха в три структури на партията - в Русе, Видин и Плевен. След разлома в структурата във Видин, когато напуснаха 48 членове, Цветанов отиде в дунавския град и се срещна с част от отцепниците. Официален повод за разговора бе годишният анализ за 2019 г. на Евроатлантическия център за сигурност - неправителствената организация, която оглавява. На срещата обаче е коментиран и евентуален политически проект.


"Според Цветан Цветанов на фона на случващото се в страната и процесите в ГЕРБ България има нужда от такъв проект, който да е създаден на принципна основа и да не бъде лидерски, а решенията да се вземат на база на мненията на експерти", обяви пред "Дневник" Огнян Ценков, бивш кмет на Видин от ГЕРБ, който официално даде заявка, че би участвал в новия проект на Цветанов.


В неправителствената си организация Цветанов работи с експерти като проф. Румен Кънчев - експерт по международна сигурност, ген. Съби Събев - бивш кандидат за вицепрезидент на тогавашния Реформаторски блок, Христо Казанджиев - експерт по енергетика, проф. Евелина Келбечева - преподавател в Американския университет в Благоевград и специалист по история на тоталитарния режим, Христо Христов - журналист, и др.

Ключови думи към статията:

Коментари (191)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на WWW
  WWW
  Рейтинг: 461 Неутрално

  няма такова нещо като човек Цветан Цветанов

  има марионетка на име Цветан Цветанов, която се финансира и курира от някои отвъд океана

 2. 2 Профил на Dark
  Dark
  Рейтинг: 1661 Неутрално

  Никога не е било гордост да си част от ОПГ, съсипваща държавата, в която всички живеем.
  Но да не се прави на светец, АпартаментГейт не приключва с оставка и нова партия.
  ВИП асансьорът и той си стои.

 3. 3 Профил на lpi31580057
  lpi31580057
  Рейтинг: 354 Неутрално
 4. 4 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1110 Весело

  Да видим прането на царя колко още може да се изтисква😁😁😁

 5. 5 Профил на anonim440
  anonim440
  Рейтинг: 2356 Неутрално

  За жалост на България ѝ липсват дългосрочни политически проекти с ясна визия за целите и за бъдещето. И това, което най-много ѝ липсва са умни хора. Това е първото нещо. Като няма умствен (което включва и нравствеността) потенциал вече на татък всичко е трудно, даже невъзможно.

 6. 6 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 1066 Неутрално

  Не съм му фен, но в случая е прав. Един ден в учебниците по история ще пише: Срамна страница в историята на България, драха народа си както и турчин не го обирал и.т.н.!

 7. 7 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 2746 Неутрално

  Задава се нов вреден за страната проект

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 8. 8 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7938 Неутрално

  " в партията постепенно намират място страх, подмазвачество, интригантство и посредственост"
  Че какви други ще членуват в тази мафиотска партия.

 9. 9 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 2641 Любопитно

  Започва началото на края....май!!

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 10. 10 Профил на WWW
  WWW
  Рейтинг: 461 Неутрално

  Куклата Цветан Цветанов мърда по начин които и кажат хората , силите, структурите които финансират, покриват, осигуряват недииното покритие на Цветановото НПО:

  ЕВРО-АТЛАНТИЧЕСКИ ЦЕНТЪР ЗА СИГУРНОСТ
  https://easecurity.org/

 11. 11 Профил на бАрни
  бАрни
  Рейтинг: 544 Неутрално

  Бяга от следващия "народен съд" но няма да се спаси от справедливия гняв на хората.

 12. 12 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1436 Неутрално

  Глинената къщурка Герб започва да се разпада

 13. 13 Профил на Kik
  Kik
  Рейтинг: 434 Неутрално

  няма такова нещо като човек Цветан Цветановима марионетка на име Цветан Цветанов, която се финансира и курира от някои отвъд океана
  —цитат от коментар 1 на WWW


  под "отвъд океана" вероятно имаш предвид бургаски залив, летните сараи:Д

 14. 14 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3404 Неутрално

  Започва битката за електорат ! За бащина ми дружина ! За власт, а тя винаги е в комплект с пари, пардон, евроатлантически ценности ! А кой от какво се гордее или срамува - това отдавна съм се отказал да коментирам !

 15. 15 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2434 Неутрално

  Хехе, самоизяждането в буркана започна...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 16. 16 Профил на WWW
  WWW
  Рейтинг: 461 Неутрално

  ЕВРО-АТЛАНТИЧЕСКИ ЦЕНТЪР ЗА СИГУРНОСТ
  https://easecurity.org/

  НАШИЯТ ЕКИП
  ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ
  СОФИЯ ПЕТКОВА
  ХРИСТО ХРИСТОВ - този е бивш служител на Капитал/Дневник , стар НПО активист от други направления

  Въпроса е кои ги курира и финансира?
  Америкаснки пари ли са или англииски?
  Христов пише и прокарва тезата , че Георги Марков е убит от ДС , а не от МИ6 в Лондон, следователно може и да е англииски агент.

 17. 17 Профил на 堅不可摧
  堅不可摧
  Рейтинг: 343 Неутрално

  Пияният селяндур, който попържа и сипе заплахи идва твърде много в повече и никой нормален човек не би могъл да понесе тая ваварщина! Държавата има нужда от разграждане и разследване на тая порочна структура и създаването на нова конфигурация, която да промени лицето на страната както пред местните, така и пред света!

 18. 18 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1226 Неутрално

  Дончев пак ще се юрне да раздава членски книжки, за да потули напускането на Цв.

 19. 19 Профил на АмброзСП
  АмброзСП
  Рейтинг: 840 Неутрално

  То си беше ясно,сега само трябва да се узакони!

  Има три вида истина-моята,твоята и ИСТИНАТА Радев - ОСТАВКА
 20. 20 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3404 Весело

  Повод за забогатяване е ! Бързо ! В много милиони ! Малко ли е за голяма част от електората, да въздиша по положението на пиарката на Б.Б. - изплатила 300 хиляди за 3 години ! С помощ от близките, де ! И вила за милион.....

 21. 21 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1436 Неутрално

  Проектът "Цветанов" ще е следващият коалиционен партньор на мястото на така наречените "обединени патриоти"!
  Схемата е одобрена от....когото трябва, където трябва....

 22. 22 Профил на WWW
  WWW
  Рейтинг: 461 Неутрално

  СОФИЯ, УЛ. "ОСМИ ДЕКЕМВРИ" №13, ОФИС №8

  това е някъде към Студендски град
  май не са му дали много пари засега, офиса изглежда скромен.
  Офис 8 какво е ? една стая ли , що ли?

  може да го залъгват засега да се мирне

 23. 23 Профил на робин от Крузо
  робин от Крузо
  Рейтинг: 632 Весело

  Хммм ... години наред след като се озовах сам-самичък на този малък остров, в ушите ми все още кънти гласът на капитана, който възпираше моряците да не скачат във водата:
  " спокойно моряци, корабът потъва, вода ще има за всички"
  Поздрави от непознат остров.

  robin ot Crusoe
 24. 24 Профил на АмброзСП
  АмброзСП
  Рейтинг: 840 Неутрално

  Пияният селяндур, който попържа и сипе заплахи идва твърде много в повече и никой нормален човек не би могъл да понесе тая ваварщина! Държавата има нужда от разграждане и разследване на тая порочна структура и създаването на нова конфигурация, която да промени лицето на страната както пред местните, така и пред света!
  —цитат от коментар 17 на averatec


  Демек,нови гладни измамници!Вяра нямам,пари нямам,една душа ми остана!

  Има три вида истина-моята,твоята и ИСТИНАТА Радев - ОСТАВКА
 25. 25 Профил на pesho79
  pesho79
  Рейтинг: 299 Неутрално

  Това ми харесва - мишките започват да напускат потъващия кораб

 26. 26 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3411 Весело

  Цветанът - спасителната писта за герберастията!
  Асансьорът им към моралното и идейно извисяване и спасение ...

  Баси колко требе да си зле, та да спасяваш "честта и идеите си" при тоа!

 27. 27 Профил на WWW
  WWW
  Рейтинг: 461 Неутрално

  помните ли кои отстрани ЦЦ от политиката, голямата?

  Разселдване на Свободна Европа (КОнгреса) и Фонда за Борба с Корупцията (АзБ/Стайков)

  След сделката за самолетите.
  ББ е поискал в пакета за сдлеката да има и отстраняване н ЦЦ, лазим му е явно по нервната ситема напоследък

  ЦЦ кротна за година, казали са му от САЩ - кротувай , ще ти дадем ляб, сега ни е важно самолетите да поръча БГ, това са 2-3 млрд суха пара.
  Явно са му обещали после да го компенсират с нещо ...

  Е това е компенсацията на ЦЦ за 10 години вярна служба за скужбите на САЩ.

  Ще видим колко ще го бутат и докъде.

 28. 28 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5296 Весело

  Значи Цв.Цв. ще ги "цепи"

 29. 29 Профил на Darulio
  Darulio
  Рейтинг: 939 Весело

  До коментар [#16] от "WWW":

  Бе като ти гледам коментарите, сякаш най-важното е кой те курира тебе. Явно е, че си на повикване, въпросът е кого обслужваш.

  Perhaps you and I have lived with this miracle too long to be properly appreciative. Freedom is a fragile thing and is never more than one generation away from extinction. It is not ours by inheritance; it must be fought for and defended constantly by each generation, for it comes only once to a people. Those who have known freedom and then lost it have never known it again. #ОСТАВКА
 30. 30 Профил на danubian.whale
  danubian.whale
  Рейтинг: 843 Весело

  Га яди кифтетата, ни рива.

 31. 32 Профил на stein
  stein
  Рейтинг: 917 Весело

  Да си гербер е "някакъв позор".

  "Свободата започва там, където свършва невежеството." Виктор Юго.
 32. 33 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2434 Неутрално

  До коментар [#29] от "Darulio":

  "Явно е, че си на повикване, въпросът е кого обслужваш."

  Той е сталинист-путинджия-бойковист.

  И явно не намира никакво противоречие между "афилиациите" си.

  Между другото, аз също не намирам. ;)

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 33. 34 Профил на АмброзСП
  АмброзСП
  Рейтинг: 840 Весело

  До коментар [#16] от "WWW":Бе като ти гледам коментарите, сякаш най-важното е кой те курира тебе. Явно е, че си на повикване, въпросът е кого обслужваш.
  —цитат от коментар 29 на Darulio


  Четейки коментарите си в 10-ката за точно тези за който мислиш!
  Едните зад океана,другите зад Черно море!!!

  Има три вида истина-моята,твоята и ИСТИНАТА Радев - ОСТАВКА
 34. 35 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2357 Любопитно

  Ох, Цветанов, Цветанов! Ако беше отвратен от начина, по който те употребиха, не би се докоснал до политика.

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 35. 36 Профил на gianni
  gianni
  Рейтинг: 888 Неутрално

  Въпроса е кои ги курира и финансира?Америкаснки пари ли са или англииски?Христов пише и прокарва тезата , че Георги Марков е убит от ДС , а не от МИ6 в Лондон, следователно може и да е англииски агент.
  —цитат от коментар 16 на WWW


  А бе Шорош ги финансира. Иска да попречи на Барба Ганьос да ни построи ядрения самовар в Белене, за да стоим на свещи. Тъй като е още по-лош, пречи също на Ганьос да построи на Газпром патока през България.

 36. 37 Профил на WWW
  WWW
  Рейтинг: 461 Неутрално

  Хехе, самоизяждането в буркана започна...
  —цитат от коментар 15 на Norman Granz


  това е !

  Следете Грънце и подобни.
  Такива като него са неформалния глас на хората които движат нещата в БГ.

  Най-старта тактика на света - разделяй и владей.
  Подкокоросват ЦЦ да играе сечено на ББ в правителството , например да иска да обявим Хизнула за атентата в Бургас , и го крепят на международно равнище - ЗАкусва в Белия Дом.

  С ББ се доковярят да махнат ЦЦ, ползват Свободна Европа и дръгата американска агентура.

  След като са го махнали , сега пък му дават пари и подкрепа да удря по ГЕРБ и ББ.

  Сещате ли се?
  Разделяй и владей !

  Всичко това се върти от Козяк.
  Отслабване на българкото правителство.

 37. 38 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3411 Неутрално

  Га яди кифтетата, ни рива.
  —цитат от коментар 30 на danubian.whale


  Тогава шушнеше гръмогласно на удостоената с Височайше Посещение местна калинка да каже специално, високо, ясно и лично на Премиера "Blagodaria"!

 38. 39 Профил на anonim440
  anonim440
  Рейтинг: 2356 Неутрално

  Проблемът на България в момента е, че ако падне Герб и автоматически идват БКП на власт. И тогава идва такава криза, каквато българите никога не са виждали след 1878 г.
  Защото БКП са доказано некадърни. Проблемът е в липсата на реална опозиция. Примерно да има избор между Герб и ДБ, тогава ще можем да говорим за алтернатива. За целта БКП трябва да изчезне.

 39. 40 Профил на canuck99
  canuck99
  Рейтинг: 632 Неутрално

  Не се ли пръкнаха рвирде много проекти, все с дясна или дясноцентристка ориентация и всичките с евроантлантическа ориентация. То не остана матрял вече за тях. Само дето умни глави няма.

 40. 41 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1226 Неутрално

  Каква ирония!
  Откраднаха бизнеса на сума ти хора чрез ГЕРБ, а сега Борисов
  открадна ГЕРБ от Цв.
  А тя, партията, беше на Цветанов. Борисов го каза.
  Е, асансьорите се движат и надолу, не само нагоре.

 41. 42 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1436 Весело

  До коментар [#27] от "WWW":

  Прекрасно е, че можете да познавате буквите и да четете!
  Моля сега помечтайте на тема : "Ако можех и да РАЗБИРАМ прочетеното"!!!!
  Спокойно, мечтите са безплатни!!!

 42. 43 Профил на WWW
  WWW
  Рейтинг: 461 Неутрално

  За да е слаба една държава хората в нев трябва да се разделят на групи , и тези групи да почнат да се хулят и нападат помежду си.

  Какво става тогава с държавата?
  Отслабва и не може да си защитава интересите.

  Само за първата половина нна тази година виждаме две комбинации на Козяк, с които удрят България :
  - Божков които се крие в американския протекторат ОАЕ
  - ЦЦ които първо бе ударен от Козяк, а след година вече настървен го пускат да хули бившия си шеф ББ, и колегите си от ГЕРБ

  Разделяй и владей !
  С хитри комбинации и врътки.

 43. 44 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1436 Весело

  До коментар [#29] от "Darulio":

  Обслужва предимно здравословният си статус, човечецът....

 44. 45 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3673 Весело

  А преди беше и налапа 6/7 апартамента?!

  klimentm
 45. 46 Профил на grajdanin1
  grajdanin1
  Рейтинг: 655 Неутрално

  Има една поговорка: "Изтъка си платното и ритна кросното". ГЕРБ създаде Цв. Цв. Към дългия списък на простотии на въпросния човек прибавам и нелоялност, злобливост и склонност на реваншизъм. Май той каза "не чакайте да кажа лоша дума за ГЕРБ". Нито интелект нито образование, склонен да употребява думи, чието значение не разбира. Сега някои се мъчат да го величаят и реабилитират. За мен ще си остане едно нищо със шест апартамента, подарени от тъща му и друг апартамент с частен асансьор (със здраве да се вози, поне от Covid няма да го е страх) на специални цени и в блок, излъчващ много позитивна енергия.

 46. 47 Профил на Кум Лисан
  Кум Лисан
  Рейтинг: 633 Неутрално

  Голям праз, няма да липсва на никой този крадльо.

  Много хитър
 47. 48 Профил на odz156497O6
  odz156497O6
  Рейтинг: 0 Весело

  А как се надяваше само ББ да се кандидатира за президент и вечно втората цигулка Цвък да заеме лидерското место в партията... Ех, мечти милиционерски, чак очите му светваха като заговореше за тоя вариант. Представям си колко мъжка злоба и завист е насъбрал, нищо чудно именно той да е пуснал записчето, сигурно е събрал доста с цецомобила.

 48. 49 Профил на diegos
  diegos
  Рейтинг: 772 Неутрално

  Чудя се, хора без достойнство, а се правят на принципни и едва ли не дисиденти в рамките на партията... а само като си спомниш това:

  https://www.youtube.com/watch?v=_IdzgJkTuNY

  ... и ти стига да разбереш какво нещо седи насреща ти.
  Цецо, пазиш ли си часовниците с които се гордееше?
  :)

 49. 50 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3673 Весело

  Цветанов и отвращение са две взаимно противополжни, самоизключващи се неща! Още помним как целуваше шлифера и ръцете на Методиев

  klimentm
 50. 51 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4086 Весело

  За другите незнам, но ако този пропее тогава на Боко и компания света ще им стане малък да се крият 😁

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 51. 52 Профил на vlq37647807
  vlq37647807
  Рейтинг: 11 Весело  До коментар [#39] от "anonim440":


  За целта БКП трябва да изчезне.
  —цитат от коментар 39 на anonim440


  Наивник, тези глупости ги приказвате от 1989г.
  За това време изчезнаха партията на М. Неделчев, движенията на Ж.Желев и на Собаджиев. И всичко това се случи когато водач на опозицията беше Иван Костов.
  Социалистите на БСП може да бъдат победени само от комунистите на ГЕРБ.

  До коментар [#39] от "anonim440":

 52. 53 Профил на Strygalldwir
  Strygalldwir
  Рейтинг: 686 Неутрално

  Доган явно е дал благословията за нова партия, халал да ви е!

  Всичко което ми трябваше да знам за християнството го научих от тези които взривяват гинекологични клиники.
 53. 54 Профил на gembirdkz
  gembirdkz
  Рейтинг: 512 Неутрално

  Дано успее да повлече повече хора.

 54. 55 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2544 Весело

  Да не са го направили "защитен свидетел" от някоя партньорска служба????

 55. 56 Профил на WWW
  WWW
  Рейтинг: 461 Неутрално

  Забележете как хитро отигра ЦЦ.

  Явно е казал на ББ неформално че няма да се занима с политика, за да натисне ББ и да не го съдят за аферата с апартамента, асансьора и другите дреболии дето му ги стовари Свободна Европа.

  И преди време , месец ли, два ли, мина новината че някаква комисия е прецелнила че няма закононарушения с тези афери на ЦЦ, даже не помня коя точно институция го избели и препра официално.

  ЦЦ се ослуша, явно е питал в ЦРУ - вече чист ли съм по апартаментите?
  Казли са му - да, чист си вече.

  И изненадата предполагам за ББ , дали са му карт бланш да играе в политиката с/у бившите си колеги от ГЕРБ .
  Разделяй и владеи !

  Ако ББ е хитър, а той е, трябва да е запазил някои още коз таен по имотите на ЦЦ и сега да го изненада изодзад с нещо ...
  Някои комисия ли, прокуратура ли ...

  Да видим .

 56. 57 Профил на АмброзСП
  АмброзСП
  Рейтинг: 840 Неутрално

  За другите незнам, но ако този пропее тогава на Боко и компания света ще им стане малък да се крият 😁
  —цитат от коментар 51 на padrino


  Как да пее,като той беше главния солист?

  Има три вида истина-моята,твоята и ИСТИНАТА Радев - ОСТАВКА
 57. 58 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2434 Неутрално

  До коментар [#49] от "diegos":

  "Чудя се, хора без достойнство, а се правят на принципни и едва ли не дисиденти в рамките на партията... "

  Неоживковизъм, колега.

  Преди малко писах в една друга тема, че след дворцовия преврат, в който смъкнаха бае Тодар, хора от най-близкото му обкръжение като Добри Джуров, Петър Младенов-Мастиката и Андрей Луканов се писаха ... "репресирани" и дисиденти, а Луканов дори оглави "комисия за раззследване на деформациите"...

  С какво герболяка да са по-добри, като на всички бащите им са или АБПФК, или висши милиционерски кадри, или обслужващ персонал към ЦК, УБО и т.н.?

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 58. 59 Профил на WWW
  WWW
  Рейтинг: 461 Неутрално

  Доган явно е дал благословията за нова партия, халал да ви е!
  —цитат от коментар 53 на Strygalldwir


  Доган от една страна:
  - няма интерес да пада кабинета
  - има интерес да отслаби ББ и ГЕРБ, за да има по силни позиции с ДПС

  дали може да е помогнал на ЦЦ?

 59. 60 Профил на Николай Николов
  Николай Николов
  Рейтинг: 1194 Неутрално

  До коментар [#58] от "Norman Granz":
  Абсолютно точно!
  Ако ги беше напуснал през 2010 г., можеше и да му повярвам на мотивацията.
  Добре е да се припомня на всеки, който си мисли, че Цветанов е някаква, че и по-добра алтернатива на ГРОБ, че именно Цвинокио беше начело на офанзивата по подчиняване на съдебната власт през първия мандат на Боко.
  Цацаров и след него Гешев са "плодове" и на неговия "труд".

 60. 61 Профил на WWW
  WWW
  Рейтинг: 461 Неутрално

  А как се надяваше само ББ да се кандидатира за президент и вечно втората цигулка Цвък да заеме лидерското место в партията... Ех, мечти милиционерски, чак очите му светваха като заговореше за тоя вариант. Представям си колко мъжка злоба и завист е насъбрал, нищо чудно именно той да е пуснал записчето, сигурно е събрал доста с цецомобила.
  —цитат от коментар 48 на odz156497O6


  Да, има логика.
  Атаката на ЦЦ съвпада с пускането на записа.

  Едва ли технически ЦЦ е курирал акцията с записа.
  По скоро тези които са направили записа , курират и Цветанов.

 61. 62 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3411 Неутрално

  Доган явно е дал благословията за нова партия, халал да ви е!
  —цитат от коментар 53 на Strygalldwir


  Ъъъ ...

  По-скоро от другаде е дадена команда, за да ги запее Цветанът такива.

  Май оная за доклад на Херо ще се окаже не само вярна, а май вече е получила въз основа на него директива и Цветанът е активиран на макс.

  На Баце Му е намазана пързалката, а този "ясен знак и силен сигнал" от Цветанът вероятно ще отприщи лавината, която да Го отнесе ...

 62. 63 Профил на citoyen
  citoyen
  Рейтинг: 723 Неутрално

  Накои го наричат политическо номадство. Но този случай е знаменателен и показва, че в ГЕРБ нещата почват силно да куцат. Може и по-драматично да стане.

 63. 64 Профил на WWW
  WWW
  Рейтинг: 461 Неутрално

  Има една поговорка: "Изтъка си платното и ритна кросното". ГЕРБ създаде Цв. Цв. Към дългия списък на простотии на въпросния човек прибавам и нелоялност, злобливост и склонност на реваншизъм. Май той каза "не чакайте да кажа лоша дума за ГЕРБ". Нито интелект нито образование, склонен да употребява думи, чието значение не разбира. Сега някои се мъчат да го величаят и реабилитират. За мен ще си остане едно нищо със шест апартамента, подарени от тъща му и друг апартамент с частен асансьор (със здраве да се вози, поне от Covid няма да го е страх) на специални цени и в блок, излъчващ много позитивна енергия.
  —цитат от коментар 46 на grajdanin1


  Май той каза "не чакайте да кажа лоша дума за ГЕРБ


  Имаше май такава работа :)
  Тоест тогава е играл за заблуда на ГЕРБ че няма да плюва по тях, за да може да го преперат за имотите офицаилно, с комисии и други формалности.

  Сега вече препран , и почуствал се уверен в себе си - няма да ме съдят, почва да атакува ГЕРБ.
  Загърбва какво е казал - "не чакайте да кажа лоша дума за ГЕРБ", и клетвата си да не се занимава с политика.

 64. 65 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3411 Неутрално

  Накои го наричат политическо номадство. Но този случай е знаменателен и показва, че в ГЕРБ нещата почват силно да куцат. Може и по-драматично да стане.
  —цитат от коментар 63 на citoyen


  Ба, номадство!
  Номадство е да се влачиш с ибрика подир синекурата.

  Това е политическо канибалство.
  И със сигурност ще става все по-драматично!

  Прочее ... мен лично започва и да ме е яд.
  Сега ще стоварят всички криви дърва за гюбрето и задаващата се криза на гърба на баце и само на неговият гръб.
  Де факто гледаме дежа-вю на Двадесетия Конгрес на КПСС. Където Хрусчов обвини Сталин за всичко ...

 65. 66 Профил на SoloV
  SoloV
  Рейтинг: 631 Неутрално

  https://news.bg/world/baydan-vodi-s-13-na-tramp.html ............................................
  Така безславно ще завърши догодина на напролет и нашенският Бай Дончо Барба Ганьос- Тръмп. Ако сега, след поредицата скандали, се направи една обективна социология и тя ще даде горе долу същите резултати.
  Пожелавам успех и попътен вятър на партията на Цветанов. Защо ли ? Защото ще спомогне за настъпването на края на това посредствено и безлично управление.

 66. 67 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3411 Весело

  До коментар [#65] от "xm...":

  Опс!
  Хрушчов, разбира се ...

  Хрус- хрус ще има, та затова ...

 67. 68 Профил на Полковник за европейско развитие на България
  Полковник за европейско развитие на България
  Рейтинг: 1676 Неутрално

  Два герба паднаха, третият стои, четвърти няма да има.

  Ние сме в държавата и държавата е в нас! Ние събираме бюджета и го раздаваме помежду си.
 68. 69 Профил на rvr12572942
  rvr12572942
  Рейтинг: 391 Неутрално

  [quote#40:"canuck99"]Не се ли пръкнаха твърде много проекти, все с дясна или дясноцентристка ориентация ....................

  Което при брутално ляв народ като българския, е меко казано странно. Но мода, какво да правиш. То вече не се наричат и партии, а проекти, което е показателно за непредставянето на която и да била част от обществото от дадения проект. Въпросът е кого или какво репрезентират.

 69. 70 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 856 Любопитно

  „Напускам ГЕРБ, защото съм от хората, които имат енергия и хъс да изграждат“. Ама разбира се, че имаш енергия и хъс да изграждаш, хеле пък що се отнася до апартаменти! Изгради шест – да е жива и тъщата – а после шитна два, че да се разположиш в един, ама със собствен асансьор от гаража до мезонета! И сега какво – само пет апартамента! Нали, Цецко? Я да те видим сега какво ще изградиш, но си припомняй на колко хора разби съдбите, докато изграждаше! Гради, че само с диплома от ВИФ нали знаеш за къде си и за какво си?

 70. 71 Профил на WWW
  WWW
  Рейтинг: 461 Неутрално

  Тука му е НПО-то, до Икономическия :

  https://www.google.com/maps/@42.6517201,23.3518046,3a,75y,180.66h,81.2t/data=!3m6!1e1!3m4!1s4oWXENudpPrl-aaX3_PCzg!2e0!7i16384!8i8192

  Там е била телвизиа БИТ, още има надписи, или гугл мапс има стари снимки от локяцията.

  офис 8 е интересно колко е голям
  Може да се съди колко пари се инвестират в проекта

 71. 72 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 468 Неутрално

  До коментар [#58] от "Norman Granz":Абсолютно точно!Ако ги беше напуснал през 2010 г., можеше и да му повярвам на мотивацията.Добре е да се припомня на всеки, който си мисли, че Цветанов е някаква, че и по-добра алтернатива на ГРОБ, че именно Цвинокио беше начело на офанзивата по подчиняване на съдебната власт през първия мандат на Боко.Цацаров и след него Гешев са "плодове" и на неговия "труд".
  —цитат от коментар 60 на Николай Николов  До коментар [#60] от "Николай Николов":

  Не е чак, толкова чудно, че ще има хора, които да видят в Цв.Цв. "алтернатива". Напоследък тази дума в България загуби всякакъв смисъл, когато става въпрос за политика. Щом има хора, които да виждат "алтернатива" в Мая Манолова или в Нинова, Слави Трифонов, дори във Васил Божков, защо да не се намерят избиратели и за този? Явно в България идиотите преобладават. Започва битката за гласовете им.

 72. 73 Профил на SoloV
  SoloV
  Рейтинг: 631 Неутрално

  [quote#59:"WWW"][/quote]

  Може и да е "помогнал" на Цветанов, преценявайки, че евентуален негов проект ще отслаби Борисов като същевременно подкрепата за него няма да е достатъчна, че да влезе в парламента. И с това ще се засили още повече зависимостта на Баце от ДПС. Представи си обаче и чисто теоретично в парламента да влязат едновременно бъдещата формация на Цветанов, партия на Слави Трифонов и Демократична България, а в същото време патреотчетата/дори и формат ВМРО/ и Воля да не влязат. Тогава възможностите да се поддържа досегашния формат на управление със задкулисно участие на ДПС във властта биха били доста ограничени, а ДПС внезапно биха се оказали в изолация. Така че сметките на Доган биха могли да излязат и криви..

 73. 74 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2544 Неутрално

  В ГЕРБ не "вече" а никога не е било повод за гордост....

 74. 75 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 1949 Неутрално

  Дългоушко ще прави партия Герб 2 и нови десет години грабежи и безвремие.

 75. 76 Профил на jojo231
  jojo231
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#5] от "anonim440":

  Да, най вече умни , защото ми омръзна от милиционери и военни..

 76. 77 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1436 Неутрално

  До коментар [#72] от "zle_platen_trol":

  Прав сте!
  За съжаление това е "Игра с нулева сума"!!!!
  Общественият договор и общественият интерес очевидно не са в сферата на интересите на хората и "партиите", които зоват себе си "политически"...кой знае защо!

 77. 78 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2544 Весело

  Ще прави той....... Партия с.Шума

 78. 79 Профил на jojo231
  jojo231
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Всеки може да прави каквото си иска... той и Първанов направи партия...но какво стана с него...?

 79. 80 Профил на coffee.bean
  coffee.bean
  Рейтинг: 588 Неутрално

  Желаем му успех в новото начинание, но остава едно усещане, че ще играе в полза на някого или в зависимост от някого или прокарващ чуждестранни интереси.

 80. 81 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1666 Весело

  Задава се нов вреден за страната проект
  —цитат от коментар 7 на neut


  От гледна точка на отломките в Позитано 20 - да!
  От гледна точка на мутренската шайка-строител на АЕЦ БелЯне герб - да!

  От всяка друга гледна точка - няма нищо по-хубаво от още един проевропейски и пронатовски проект!

  Подкрепям Цветанов и му желая успех!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 81. 82 Профил на Николай Николов
  Николай Николов
  Рейтинг: 1194 Неутрално

  До коментар [#72] от "zle_platen_trol":

  Това е абсолютно закономерно. Демографията на тази територия е увредена до степен, че населението й не се вписва в дефиницията за нация, която да има право на своя държава, еле пък с демократично избрано политическо представителство.
  Няма как 80% от избирателите да са дебили и от това да бъде излъчено почтено и отговорно представителство в управлението. За всеки с коефициент на интелигентност над стайната температура е достатъчно да се огледа в средата за живот, която тукашното население си е създало, в поведението на масата в най-банални, битови ситуации, за да се ориентира за "ценностната" система на нашето "общество". Тя не е по-различна от ценностната система на управляващите, излъчени с гласовете на дебилите. Просто във властта възможностите да се "прилага" на практика тази ценностна система са по-големи, а резултатите "по-видими".

 82. 83 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2463 Весело

  Даже и име си има за новата партия-,,Латинка”.

 83. 84 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1627 Неутрално

  Разпърдява се и този фейк проект, ГЕРБ...

  Обичам да грухтя и плюскам.
 84. 85 Профил на Николай Николов
  Николай Николов
  Рейтинг: 1194 Неутрално

  До коментар [#79] от "jojo231":

  Първанов персонално едва ли е за оплакване. А точно като лидер на АБВ и депутат от нейната група при втория мандат на Боко именно Гоце внесе в последния момент предложения за критични корекции в проекта с конституционните промени, изготвен от екипа на Христо Иванов, под който си бяха сложили подписите "конституционно мнозинство" дупетати. На следващия ден дупетатите от "управляващото мнозинство" си плюха на подписите, торпилираха съдебната реформа, Христо Иванов подаде оставка, докато Боко риташе футбол...
  Та, макар и с една уж маргинална партийка, Гоце си изпълни ролята, за която го бяха сложили Сараите и господарите му от североизток...

 85. 86 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2892 Любопитно

  Абе не знам дали и какъв проект ще прави , но Борисов тежко сгреши с него. Трябваше да му намери някаква синекура, гледай само какви записи взеха да изскачат. А може да има и още.

 86. 87 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3283 Неутрално

  Обяснението на Цветанов звучи много познато!
  Като извинително-самокритичните послания на БКП, които обикновено бяха следвани от по-крупни подмени в ръководните органи на комунягите. Силно раздувани и изпълнени с нови клетви и обещания подмени, които обаче нямаха никакви по-съществени цели намеренния, а от там и ппоследствия.
  Ма то винаги е така, когато мисленето и възприемането на света си остават същите.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 87. 88 Профил на Strygalldwir
  Strygalldwir
  Рейтинг: 686 Неутрално

  От всяка друга гледна точка - няма нищо по-хубаво от още един проевропейски и пронатовски проект!
  —цитат от коментар 81 на Рим


  Една от най-мащабните лъжи на нашето време е твърдението че на Цветанов му пука за европейските или атлантическите ценности.

  Всичко което ми трябваше да знам за християнството го научих от тези които взривяват гинекологични клиники.
 88. 89 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2345 Неутрално

  Мдааа ..ГЕРБ2. Нещата който говори са : анти Русия ; против Газопроводи ; против АЕЦ; за търсене на икономически руски шпиони и поречие. Дивотии естествено но се покрива в 100 % с НЕЩАТА на ДСБ :) Там също са на мнението ,че капитализма е прекрасен..., но 1000 души, и най-вече 100 са за смяна на хората, и така нещата тръгват прекрасно.

 89. 90 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4146 Неутрално

  За първи път да харесам нещо казано от Цецо Цветанов!Боце се сдоби с един много сериозен съперник в негово лице!!!!

 90. 91 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5768 Весело

  Нов борец за докопване на заветните 4% . С Черепа, Тпифонов, Манолова, и останалите състезатели по градска автентичност, се заформя пъстра извънрарламентарна детска градина.
  Боце прави два тигела с джипката и ги отнася...

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 91. 92 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3283 Весело

  До коментар [#72] от "zle_platen_trol":Прав сте!За съжаление това е "Игра с нулева сума"!!!!Общественият договор и общественият интерес очевидно не са в сферата на интересите на хората и "партиите", които зоват себе си "политически"...кой знае защо!
  —цитат от коментар 77 на selqnin


  Кво общество бе!?
  Къв обществен договор!?
  Тука става дума за....ехе..е..е..е...голямата политика.
  Тая политика дето те праща на посещение в Белия дом, в Елисейския дворец....

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 92. 93 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3411 Неутрално

  Обяснението на Цветанов звучи много познато!Като извинително-самокритичните послания на БКП, които обикновено бяха следвани от по-крупни подмени в ръководните органи на комунягите. Силно раздувани и изпълнени с нови клетви и обещания подмени, които обаче нямаха никакви по-съществени цели намеренния, а от там и ппоследствия.Ма то винаги е така, когато мисленето и възприемането на света си остават същите.
  —цитат от коментар 87 на Храбър


  Мдам.

  И ще стане точно като при бащите им:

  При Баце България достигна на ръба на пропастта, при Цветанът ще направи решителна крачка напред!

 93. 94 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2544 Неутрално

  Като няма правосъдие е така....хора, които във всяка нормална страна, щяха да са най-малко политически трупове ...тук се правят на ментори на обществото.......и умуват...

 94. 95 Профил на Лопе де Вега
  Лопе де Вега
  Рейтинг: 410 Неутрално

  Гордост е да си гербав... докато ти дават да лапаш. Следват десноцентристките и евроатлантически ценности, което в превод значи почти същото.

  Спомних си как в Народното събрание изникна представител на герб още преди да се регистрират като партия. Този Мозък (абе, що му викате така?) още си стои там на сухо и проветриво място.

  без подпис!
 95. 96 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3283 Неутрално

  За първи път да харесам нещо казано от Цецо Цветанов!Боце се сдоби с един много сериозен съперник в негово лице!!!!
  —цитат от коментар 90 на bat_plamen


  Цветанов се опитва да влезе в ареала на ДСБ, на ДБ, но мотивите му едва ли са благородни. Тези мотиви едва ли биха довели до по-добри резултати за истинските десни! По-скоро - обратното.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 96. 97 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 468 Неутрално

  До коментар [#81] от "Рим":

  Специално за полуиди....абе за такива, като теб ми се ще да напомня, че и Боко Тиквата стартира ГЕРБ, като проевропейска и пронатовска партия. Предполагам, че тогава си му пожелавал късмет и на него.

 97. 98 Профил на GMO VACCINES CHEMICALS
  GMO VACCINES CHEMICALS
  Рейтинг: 2445 Неутрално

  Нема да му ставам фен на този апартаменталист, ама гледам, че яко е разлаял мурзилките :)

  ☠ ☠ ☠ Long after humanity and its works were dust, the Sun engulfed Earth, heaved its last gasp of energy out into an insouciant cosmos, and died.
 98. 99 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1436 Весело

  До коментар [#84] от "Свинчуга":

  Раничко, неуместно и неинформирано се радвате!
  Предстоят малко по-различни неща!
  Вероятно ще останете неприятно изненадан и силно учуден....

 99. 100 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2544 Неутрално

  .... Димитър Николов, кмета на Бургас дето и той е до гушата в..... може да е поредният избягал от Титаник

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK