ГЕРБ ще даде Нинова на прокурор за всяване на паника заради водата в Хасково

Корнелия Нинова, лидер на БСП

© Георги Кожухаров

Корнелия Нинова, лидер на БСПГЕРБ ще внесе сигнал до главния прокурор срещу лидера на БСП Корнелия Нинова за всяване на паника по темата за водата в Хасково. Това обяви на брифинг в парламента депутатът от ГЕРБ Евгения Ангелова.


"В последните пет дни няколко пъти Корнелия Нинова изрича неистина от най-високата трибуна - трибуната на Народното събрание", заяви Ангелова и обясни, че става дума за изказвания по темата за качеството на водата в Хасково.


В продължение на близо три години жителите на града и някои околни села не можеха да използват водата за питейни нужди заради установени наднормени стойности на уран. Заради кризата правителството през 2017 г. отпусна 2 млн. лева за изграждане на кладенци и довеждащи водопроводи, така че кризата да бъде преодоляна. В средата на май здравната инспекция на Хасково определи водата в града като годна за питейно-битови нужди.
"Когато лидер на голяма политическа сила в страната застане на най-високата трибуна на страната и говори неистини, говори неща, които притесняват хората, за нас това е притеснително", заяви днес Евгения Ангелова. Тя посочи, че става дума за изказване на Нинова в петък в декларация, прочетена в пленарната зала. По думите на Ангелова, когато Нинова е говорила от парламентарната трибуна в петък, от ГЕРБ първоначално си помислили, че не е разбрала.


"Но когато тази сутрин отново повтори същото, наистина тук е моментът ние да предприемем някакви действия. Точно заради това ние днес ще подготвим сигнал до главния прокурор, като ще поискаме той да провери действията на Корнелия Нинова, дали те са законосъобразни, дали там има всяване на страх, паника, дали това касае националната сигурност - нещата, които тя говори, и се надяваме това разследване да бъде направено така че да има едно успокоение за жителите на града и да има яснота, че водата в Хасково е годна за пиене", заяви депутатът от ГЕРБ.


"Ние сме свикнали г-жа Нинова да казва неистини, но когато говориш от парламентарната трибуна и изричаш неистини, които създават психоза, това наистина вече е много грубо", заяви депутатът Георги Станков и добави, че хора от региона са му звънели притеснени от думите на лидера на социалистите.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK