Борисов отново се обяви за жертва на компромати и атакува Радев и Цветанов (обобщение)

Борисов отново се обяви за жертва на компромати и атакува Радев и Цветанов (обобщение)

© ДневникНа извънреден брифинг в централата на ГЕРБ в сряда вечер премиерът Бойко Борисов обяви, че го атакуват с компромати, защото не могат да го бият на избори и защото България върви към отпадане на мониторинга от Брюксел и към финансова и парична независимост. Той спомена разпространения преди пет дни аудиозапис с глас, приличащ силно на неговия, както и разпратени днес снимки, на които се вижда спящ в спалня мъж.


В отговор на въпроси на журналисти за атаките обвини основно президента Румен Радев, БСП, напусналия ГЕРБ свой бивш заместник Цветан Цветанов, и в по-малка степен - инициаторите на нови политически проекти Мая Манолова и Слави Трифонов, както и ДСБ. Той обяви, че целта е да се убие флагманът Борисов и да се разпилее вотът. На въпрос дали ДПС има общо, каза, че "ДПС действа отзад". (Видео - тук)


Досега в продължение на дни Борисов омаловажаваше съдържанието на анонимния аудиозапис, в който глас, приличащ на неговия, говори за натиск чрез държавен регулатор над частна компания, за атака срещу кандидат за евродепутат от опозицията в разгара на скандала около къщите за гости миналата година и че има предварителна информация кога предстои да бъде обвинен зам-министър. Във вторник обаче президентът Румен Радев призова казусът да се разследва, а в сряда главният прокурор обяви, че прокуратурата се е самосезирала и започва проверка. Денят обаче започна с ново твърдение на обвиняемия бизнесмен Васил Божков, че е предал 67 млн. лева в брой "на Владислав Иванов Горанов и Бойко Методиев Борисов чрез посочени от него лица само за последните 3 години". А малко покъсно медии получиха снимки на спящ мъж, приличащ на Борисов, пистолет на нощната масичка, банкноти от по 500 евро и кюлчета злато в чекмеджето му. Автентичността им не беше потвърдена, но някои сайтове започнаха да ги публикуват, а близки до премиера медии да атакуват НСО.
Часове по-късно премиерът и лидер на ГЕРБ свика извънредна пресконференция в централата на партията, в която беше обграден от партийния актив - председателя на Народното събрание Цвета Караянчева (по адрес на която в записа се чуват цинизми), вицепремиера Томислав Дончев, финансовия министър Владислав Горанов, кмета на София Йорданка Фандъкова.


Премиерът обясни атаките с това, че е твърде вероятно идния месец България да се присъедини към т. нар. чакалня на еврозоната и към банковия съюз, което ще сложи под контрол паричните потоци в страната и банковите операции и "ще им попречи да изнасят милиони". Борисов съобщи, че в четвъртък официално ще бъде обявено за сделка с консорциум от "Росатом", "Фраматом" и "Дженерал електрик" (вероятно за АЕЦ "Белене"), а строителството на газопровода "Балкански поток" и газовата връзка с Гърция напредвало. В продължилото почти 40 минути изявление и отговори на въпроси, той намеси и другите си любими теми - магистрали и строежи. Сред обяснения и недоизказвания той призна за част от записи и комуникация - повече тук. Той обобщи пускането на снимките - като "удариха дъното".


Този път оставка - не


Борисов заяви, че в тази ситуация няма да подава оставка и добави, че "някой иска служебно правителство, за да харчи милиарди". Повод за това е поисканата му оставка от бизнесмена с обвинения за 18 престъпления Васил Божков, както и намерението на БСП да внесе искане за вот на недоверие на кабинета заради корупцията.


Той заяви: "Юли месец е важен месец - нито ще ме откажат, нито ще ме спрат. След юли - да правят каквото искат". Според Борисов България ще влиза в банковия съюз през следващия месец и това е основната причина за атаката. (Вижте повече по темата за защо и геополитически е важен в края на текста.)


Той намеси и покупката на F16 - "станахме неугодни, когато извадихме България от една орбита и я пратихме в истинската евроатлантическа общност. Оттогава се роди омразата към нас",


Според Борисов компроматът (снимките) е направен като по учебник на КГБ (не за първи път говори за този учебник) - "да създадеш такъв


компромат, с който да отвратиш този, който го гледа."


Той направи връзка между записа, засягащ него, и записа от телефонен разговор на президента, изтекъл от прокуратурата преди време. По думите му да не е само президентът в калта със записи, искали и него да вкарат. И заяви, че заплахи идвали директно от Радев без да изясни. Но коментира още "нали уж съм най-пазен бе, така писахте. Що имам пистолет? Като имам пистолет имам наум, че някоя служба не ми мисли доброто. И точно от нейния полигон дойдоха най-големите заплахи - да си отива с добро." (Във вторник президентът каза, че записът трябва да бъде разследван по време на демонстрации на НСО).


Борисов разказа, че в рамките на резиденция "Бояна" неговата охрана и тази на президента дели един двор и Радев пуска и управлява лично дрон, подарен му от Китай, с който го следи. Той дори сравни, че дронът може да носи и взрив.


"Президентът мина границите. Искам да кажа, че той си позволява да се вдига дрон и да ме снима и като кажа на охраната, че ще го сваля, те му казват, и той го прибира. Докарва ми го на терасата, пред входа..."


Бойко Борисов,

премиер


От пресцентъра на Радев казаха, че той ще коментира в четвъртък по време на посещение в Перник.


Борисов добави, че ще преосмисли дали ще остане в резиденцията (от известно време твърдеше, че живее само в къщата си в Банкя и то в пристройка на двора) и дали ще ползва услугите там, с което подсказа, че Националната служба за охрана не се ползва с доверието му. В друг момент обаче той се изказа много положително за гардовете.


Междувременно самата служба започна вътрешна проверка как е допуснато премиерът да бъде сниман, съобщи БНТ. Оттам са уверили, че "в нито един момент сигурността на министър-председателя не е била компроментирана".


В типичния за него монолог Бойко Борисов обяви: "Ние сме жертва, ние не сме инициаторите на това" и "Целта е да ни смачкат психически, а


след това ще ни посегнат и физически


Аз нито от Сретен Йосич се уплаших, нито от Божков ще се уплаша". (бел. ред. Разпространението на анонимните файлове съвпадна по време и с изявите от Дубай на обвинения за 18 престъпления бизнесмен Васил Божков, който нарича управлението "хунта" и обвинява премиера в корупция. Сръбският наркотрафикант Сретен Йосич бе арестуван в България (през 2002г.) по времето, когато Борисов беше главен секретар на МВР и екстрадиран в Нидерландия. В медиите в България имаше публикации, че във връзка с този арест е било подготвяно убийството на Борисов).


При обясненията си той потвърди, че снимките са от интериора на вилата му в резиденция Бояна и предположи - заради вида на мокета, че компроматът е от преди година - по време на подготовката на европейските избори, когато се е срещал там и със съпартийците си. Дори допусна, че може да го е записал някой член на ГЕРБ (изпълнителното бюро ходело в Бояна). По думите му обаче те са монтаж и само липсвало "малко момче в спалнята". Той каза, че


не спи с пистолет до главата, но може и да започне


От изказванията му се разбра, че се притеснява за живота си, но няма да го принудят да живее в страх.


Борисов отрече за пореден път аудиозаписът да е истински и като аргумент изтъкна, че не пие алкохол и изимитира гласа от записа, който не изговаря ясно думите. "Да пуснат компромат, да ме скарат с Цвета, да си тръгне Кърджалийската организация с Цвета. И тя, и мъжът й знаят колко я уважавам", каза още той по повод циничните думи от записа по адрес на председателя на Народното събрание. Борисов допълни, че не е вземал нито евра, нито злато от Васил Божков.


За бившия втори човек в партията - Цветан Цветанов, който днес върна партийната си книжка и ще прави нов проект, коментира: "Желая му успех, но до вчера викаше зад гърба ми "победа". Сега тези, които ги виждате тука, са боклуци".


В отговор на въпрос знаел ли е, че зам.-министърът на икономиката Александър Манолев ще бъде обвинен от прокуратурата - както твърди гласът от записа, отговори, че е бил сигурен в това, но не защото е получил информация от прокуратурата, а защото разследванията на медиите са показали нарушението му с къщата за гости. В отговор на друг въпрос отрече да се е месил в работата на Комисията за финансов надзор, което следва от съдържанието на записа.


В отговори на въпроси на журналисти той призна, че есемес разговорът за двамата футболисти с Васил Божков съществува, но искал да помогне и му ги пратили от футболния му отбор. (Повече - тук)


"Не съм се гърчил пред никого - каквото ми е писано, аз сладко спинкам", завърши Бойко Борисов. Настоя, че има право на лично пространство: "Гол, премиерът спи...навремето като главен секретар ме сравняваха с Чък Норис - аз не спя, аз не почивам." Присъстващите в залата представители на ГЕРБ ръкопляскаха от време на време на отговорите му.


Още някои изказвания на премиера и контекст към тях:


"Имам много важни геостратегически задачи през юли. Аз имам да вкарам държавата в Банковия съюз и в еврозоната", изтъкна на два пъти Борисов. Това е повторение на думите му от март месец, че трябва да вкара България в "чакалнята" на еврото през април. Това не стана заради неспособността на Първа инвестиционна банка да събере 200 млн. лв увеличение на капитала, както препоръча Европейската централна банка. ПИБ не успя да убеди частни инвеститори и през юни и се наложи намеса на държавата през Българската банка за развитие (ББР).


Никоя институция или рейтингова агенция не се ангажира, че това е достатъчно да бъдат покрити всички изисквания. Малко по-рано в свой конвергентен доклад ЕЦБ посочи, че България не покрива два от четирите критерия за еврото (които би могла да коригира, докато е в механима ERM II - бел.ред.) и има твърде слаби институции, но един от тях - ценовата стабилност, е особено проблемен с тенденция за влошаване заради кризата, причинена от пандемията. Тази седмица в интервю Фабио Панета, член на управителния съвет на ЕЦБ каза, че гледат на т.нар. конвергенция много по-сериозоно заради случилото се с Гърция. България и Хърватия предприеха решителни мерки "и ако този процес приключи успешно, те може да влязат в ERM II до края на годината", а най-ранното им влизане в еврозоната би било през 2023 г.


"Всички подчертават, че България единствена се справи с миграционната криза. Запазихме българите, запазихме България от това, което се случи в целия Европейски съюз", каза за пореден път премиерът. В действителност заслугата е на Европейския съюз и основно на канцлера Ангела Меркел за сключването на специално споразумение с Анкара от март 2016 г. Съгласно него Турция спира мигрантите да не поемат на запад и прибира от Европа тези, на които е отказано убежище, а в замяна ЕС привежда милиарди евро за настаняване на бежанците.


"Банковият съюз - вече не могат да фалират банки, не могат да препират пари, не могат така да се движат милиони, да се изнасят навън. Това страшно ги притеснява", заяви Борисов. Банковият съюз поставя по-висок иизисквания към управлението и стабилността на банките, както и прозрачност как и защо държавата, националните банки или ЕЦБ могат да им помогнат при затруднение. Но огромният скандал за трансфери на вероятно над 200 млрд. евро със съмнителен произход, извършени през поделение на "Данске банк" в Естония в периода 2007-2019 г., показва, че банковият съюз не е гаранция срещу пране на пари. Причината е, че Банковият съюз се състои от два механизма и ЕЦБ извършва надзор над дейността само на големи, важни за банковата структура на дадена страна, институции. По-малките банки се надзирават от националните банки съгласно втори механизъм. Иначе казано, и при членство в Банковия съюз теоретично остава възможност за допускане на лошо управление и дори пране на пари от по-малки банки.


"Навремето един директор на ЦРУ ми казваше "Бойко, ще знаеш, че България се е откъснала, когато дойдат някои от тримата "Дженерал" - Илектрик, Моторс или Дайнамикс".Това е доста старомодна позиция - от години водещите компании на САЩ, а и в света, са технологичните от Силициевата долина. Затова за критерий за привлекателност се смята, ако в една държава влязат "Гугъл", "Епъл", "Фейсбук", "Амазон", Ай Би Ем, "Оракъл".


"Друг колега ми казваше, че когато ИКЕА дойде в България, тогава ще е дошла демокрацията. Те отиват само там, където има подобно нещо." Това не е вярно, защото ИКЕА има десетина магазина в Русия и 30 в Китай.


Редакционната позиция на "Дневник" е да не публикува кадъра със спящия премиер, защото не показва нищо съществено, освен че е правен от някого с близък достъп до Борисов. Детайл от него, на който се вижда пистолета на шкафчето, което предизвика объркано обяснение от премиера и други кадри, за които Борсов твърди, че са компромати - вижте в този материал.


Какво си призна Борисов - тук.
Какво съдържа аудиозаписът четете тук
Как коментира записа президентът четете тук.
Реакцията на прокуратурата вижте тук.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (307)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7307 Неутрално

  В злобата си вече не знае, какво говори.

 2. 2 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1841 Неутрално

  Божееее, изчакайте края. Невероятно е.

 3. 3 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1655 Неутрално

  Току що Бойко извърши огромен гаф. каза ,ч е той е писла СМС за футболистите. СМС ите са на кирилица! Нали имаше 10 годишно телефонче, дето нямало киролоица

 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 5. 5 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 1003 Любопитно

  Според Явор Дачков тия снимки са кризисен ПР на Борисов.
  Като гледам развитието е напълно прав.

 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 7. 7 Профил на Das Territorium
  Das Territorium
  Рейтинг: 1285 Весело

  Баце изтреще.
  Ма Той бил много лесен, бе.
  😁

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 10. 10 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3313 Весело

  Хей,доктори с бели премени спите ли.

 11. 11 Профил на Тасе Делев
  Тасе Делев
  Рейтинг: 40 Неутрално

  Започна да става много интересно, ще видим, как ще се развие сагата. Имам чувството, че записът и снимките са само началото, може би идея за сплашване от това, което може всъщност да изскочи.

  Слепотата на масата не прави виждащия сляп.
 12. 12 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 554 Неутрално

  Е СА ГО ФАНАА И БЕЗ ДА ИСКА СИ ПРИЗНА УМНИКА ЧЕ ЕСЕМЕСИТЕ ДЕТО УЖ ТОЙ НЕ ГИ Е ПРАЩАЛ НА КИРИЛИЦА НА БОЖКОВ , ПРИЗНА СИ В ПРАВ ТЕКСТ ЧЕ ТОЙ ГИ Е ПРАЩАЛ , САМ СИ СЕ УЛИЧИ В ЛЪЖА

 13. 13 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3135 Неутрално

  До коментар [#3] от "Doge":

  Каза препратил, подготвен беше

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 15. 15 Профил на Uprsport
  Uprsport
  Рейтинг: 707 Неутрално

  Събрал е целия ГЕРБ актив (разбойници), които изглеждат доста притеснени, особено караянчева и дариткова и доста глупости избръщолеви, просто нямат край. това, че президента го следи с дрон беше върха. Дончев също изглежда доста притеснен.

 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 17. 17 Профил на Niko Kostantinov
  Niko Kostantinov
  Рейтинг: 231 Неутрално

  Аеде, смс-ите истина, снимките истина, ми то май всичко се оказва истина покрай тоя тулип. Сега всички гербав тикви на амбразурата и хич да не им пука кой ще ги *ука

 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 19. 19 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 856 Любопитно

  офф ,пак са го "поръчали" ,този е способен да превърне и агонията си в чалга ,жалка и отвратителна история

 20. 20 Профил на MititU
  MititU
  Рейтинг: 1027 Весело

  вземи патлака от нощното шкафче и го думни тоя лош дрон:D:D:D:D
  ПС:тая охрана семейства няма ли си или е от оная другата "охрана":D:D:D:d

  "Колкото повече толкова повече" Мечо ПУХ
 21. 21 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2521 Разстроено

  Падението на БЪЛГАРСКАТА управленска класа ни ГО дават по ТВ!?!
  Бурни РАКопляскания... Цялата ГРЕБ кохорта зад Баш Българина, влюбени и покорни, но мощ, сила и... И съ потят, ама не от притеснение... Хвали мъ усто... Един, който нЕма да го коментирам, уж обединява нацията, независим, дет отиде на пленум... Сиреч, всички ми казват да нИ съ плаша, щото съм Бойко... За к,во служебно правителство, к,ви милиарди шъ им дадат без мен... Е, цАлувам я ЦветИто, с новата подстрижка... Ами, ако бех се развил, докат си спинкам... Радев дали си говори така стерилно... Първо беше Радев, да ни прави лоши неща... Но моя дедо са го били комунистите, но нас не могат да ни бият... Стабилност, евроатлантически видими неща и понеже БСП изостават, да се убие флагмана Борисов... БСП, Цветанов, Мая, Слави... да се прегърнат... ДПС и Делян са опозиция, ама действат отзад... В двора на президента Радев... ме следи с дрон, от Китай... НСО и те МУ казват, щото нЕма "Грипен"... Имам много важни задачи... Още днес ЩЕ се самосезират... Силната ми политическа воля... Безукорно честен човек съм... ама само за футболистите...
  Как да не се размият нещата, да се разтекат, оттекат в канала... Чехия, Давид Черни, имидж... СРАМ, СРАМ, СРАМ... Благодаря... Бурни РАКопляскания...

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 22. 22 Профил на Geburg
  Geburg
  Рейтинг: 8 Весело

  Осъзнавам че в лицето на Б.Борисов -Българската кинематография е загубила страхотно много. Голям артист!

 23. 23 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1701 Неутрално

  Рапсодия в тъжно!

  SHADOWS of SOFIA
 24. 24 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2522 Неутрално

  Мача за ГЕРБ свърши. Бойко е невероятен :)))) Това с дрона е най- малката издънка на тази пресконференция !

 25. 25 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1655 Неутрално

  До коментар [#13] от "дерибеев":

  Как препратил?

 26. 26 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4615 Неутрално

  Хитрата сврака с двата крака ! Народна поговорка.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 27. 27 Профил на Nil satis nisi optimum
  Nil satis nisi optimum
  Рейтинг: 439 Любопитно

  Мен не ме интересува кой, как и защо атакува някого. Интересува ме дали фактите са верни. Ако са верни атакуваният трябва, меко казано, да носи отговорност. Ако фактите са лъжа - тагава - атакуващият. Другото е фонов шум...

  Не поставям нищо - нищо, над преценката на собствения си разум.
 28. 28 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 554 Неутрално
 29. 29 Профил на nodamncat
  nodamncat
  Рейтинг: 498 Неутрално

  Баце почна да издиша и да се чуди как да се оправдае.

 30. 29 Профил на Капабланка
  Капабланка
  Рейтинг: 603 Неутрално

  Този няма равен в простотиите, които ръси!Пак си го изберете!
  Да ще да може и за пРезидента да се покаже нещо такова - та двамцата, за ръчичка - марш!
  А ако можи и всички партии в парламента да изчезнат - ей на това му се вика ново начало!
  Ама аз пък как се размечтах!

 31. 31 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 828 Неутрално

  Глупости, президентът комунист е избран по волята на ГЕРБ. Издигайки изключително умната, начетена, гладко обръсната дисидентка ЦЦ от градската организация на БКП в окръг Плевен, Баце бетонира избора за льотчика.
  На Баце пиара се разработи, с опроки от хиляда и една нощ - всички други са виновни и комунисти, само ние сме антикомунисти и бием всичко на изборите.
  Това да ти го каже член на БКП, дето се кълнял в Партията майка...

 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 33. 33 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 1003 Неутрално

  До коментар [#14] от "buu06666161":

  Снимките с пачките са очевиден фейк. Още една точка за мнението на Дачков. Правят ви на луди от ГЕРБ.

 34. 34 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1655 Неутрално

  До коментар [#33] от "Paolo Di Canio":

  Защо би се вкарал в режим да се обяснява и да се поти на спешни предконфернеции.

 35. 35 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1701 Неутрално

  Този няма равен в простотиите, които ръси!Пак си го изберете! Да ще да може и за пРезидента да се покаже нещо такова - та двамцата, за ръчичка - марш! А ако можи и всички партии в парламента да изчезнат - ей на това му се вика ново начало! Ама аз пък как се размечтах!
  —цитат от коментар 29 на Капабланка


  Хубаво е да го изберат отново. Това ще го изчерпи съвсем.
  Тази политическа аномалия е време да утихне.

  SHADOWS of SOFIA
 36. 36 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4615 Неутрално

  До коментар [#33] от "Paolo Di Canio":

  Защо мислиш така ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 37. 37 Профил на Александър
  Александър
  Рейтинг: 0 Весело

  Тва наистина заприлича на сапунка...
  Единият вади комикси, на другия му
  правят преврат, а третия
  пуска дронове. 😂😂😂

 38. 38 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3952 Весело

  "В отговор на въпроси на журналисти за атаките той обвини президента Румен Радев, БСП, напусналия ГЕРБ Цветан Цветанов, Мая Манолова, Слави Трифонов, ДСБ и подземните кълбета. Той обяви, че целта е да се убие флагманът Борисов и да се разпилее вотът."

  А защо го няма Костов сред заподозрените ? Разстроен съм от подобен пропуск !

 39. 39 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3469 Разстроено

  На моменти даже беше комично....

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 40. 40 Профил на danubian.whale
  danubian.whale
  Рейтинг: 399 Весело

  Паника тресе кочината.

 41. 41 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 504 Неутрално

  Горкият Борисов, целият свят е против него

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 42. 42 Профил на pantyshot
  pantyshot
  Рейтинг: 791 Весело

  Тиквун подготвя почвата, че да може да пледира за невменяемост.

 43. 43 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3313 Весело

  Пикливите са на поста си в защита на джипката.Китайците били подарили дрона на Радев.Изтрещяха.Лош вирус.

 44. 44 Профил на t5eyes
  t5eyes
  Рейтинг: 633 Неутрално

  снимките на кюлчетата злато и пачки по 500 ЕВРО (както и снимка на същото шкафче претъпкано с пачки) са качени в http://afera.bg/ и те са под постоянна атака, но не се притеснявайте, освен мен и още много други хора са свалили цялата статия и снимките към нея. Пачките на чувалчета, чувалчетата на правителствения самолет и внасяни в офшорните сметки

  свят, спри да се кланяш на богинята Кали
 45. 45 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4615 Неутрално

  Правя обосновано предположение, че е снимала Златното руно .

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 46. 46 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 1724 Весело

  Радев следи Борисов направо с МиГ-29.
  Както каза Гешев - "г-н премиер, много успешно се правите на луд."

 47. 47 Профил на linard
  linard
  Рейтинг: 217 Разстроено

  Оф, рептилите и Бил Гейтс е пропуснал "флагмана ни жертва"!
  Досадно и жалко е вече, голяма сапунка, запази един път достойнство!

 48. 48 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3952 Весело

  До коментар [#19] от "Stewie":

  "офф ,пак са го "поръчали" ,този е способен да превърне и агонията си в чалга ,жалка и отвратителна история"

  Тия театрални пози хващат дикиш веднъж, дваж ! Всеки път не става ! И в Банкя да ходи да вдига кръвно, вече отиде коня в ряката......

 49. 49 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1701 Неутрално

  Тва наистина заприлича на сапунка...Единият вади комикси, на другия муправят преврат, а третия пуска дронове. 😂😂😂
  —цитат от коментар 37 на Александър


  Ами то Е сапунка! Каквито актьорите такива и режисьорите.

  SHADOWS of SOFIA
 50. 50 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 1724 Весело

  Току що Бойко извърши огромен гаф. каза ,ч е той е писла СМС за футболистите. СМС ите са на кирилица! Нали имаше 10 годишно телефонче, дето нямало киролоица
  —цитат от коментар 3 на Doge


  Е сега, изпуснал се че е лъгал....
  Някой изненадан?

 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 52. 52 Профил на cavenn
  cavenn
  Рейтинг: 356 Неутрално

  хахах... Според на снимките е спалнята на Ненчо Балабанов. Парите, пистолет и тн. Са реквизит за постановка в народния театър. Най-смешната държава, най-смешният мин.пред.

 53. 53 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3885 Неутрално

  Държавата ни се превърна в евтин цирк.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 54. 54 Профил на danubian.whale
  danubian.whale
  Рейтинг: 399 Неутрално

  Кво стана баце....май те "наебаха с 200".
  —цитат от коментар 51 на Свинчуга


  И си се върти.

 55. 55 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4615 Неутрално

  До коментар [#53] от "Norman Granz":

  Циркът всъщност е дозта скъп за хората.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 56. 56 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3952 Весело

  " В типичния за Бойко Борисов монолог той обяви: "Ние сме жертва, ние не сме инициаторите на това""

  А успелият ( не вече толкова) млад мъж е несправедлива мишена на цялото общество, който на това отгоре само с благотворителност се занимава ( последните 2 месеца) !
  Престъпните групировки във/около властта са жертва на инсинуации и спекулации.....
  Има и други небивалици, които могат да се напишат в подобен стил, но посланието, мисля, е пределно ясно ! Вече е време за край на седянката !

 57. 57 Профил на Are de
  Are de
  Рейтинг: 177 Неутрално

  Нито отрече записа, нито отрече снимките, но все пак ги нарече компромати. Възмути се, че са можели да снимат и мъжкото му достойнство и даде на Караянчева целувка, като на кученце. Призна, че СМС-ите на божков са истински и го нарече жена, че ги бил пазил. Обвини президента, че лично управлява дрон, подарък от китай, с който го следи и който дрон приближавал на 1 метър от него. Останалото бяха някакви паник брътвежи на изпушил негодник, който се опитва да се изкара спасител на света. Останалите видни гербаджии стояха и гледаха, все едно са на погребение, от време на време нервно се хилеха на "шегите" на буда. Не мога да повярвам какво слушах и гледах току що. Тази пресконференция ще влезне със сигурност в историята.

 58. 58 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1012 Неутрално

  Най-красиво беше, когато пускаха аплодисменти на запис...
  И думите, че всички слушат чалга...
  И за големите студия...
  И разбрах!
  Инж. Митко Димитров от Пайнер е отговорен за всичко.

 59. 59 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2720 Неутрално

  До коментар [#7] от "BG Territory":

  Баце изтреще.Ма Той бил много лесен, бе.😁
  —цитат от коментар 7 на BG Territory


  Разбира се, че е лесен. Той е образ, раздухан от медиите.

  След като се изчерпа ще бъде изритан както беше създаден.

 60. 60 Профил на kya05558835
  kya05558835
  Рейтинг: 171 Неутрално

  Аз като гледах снимката на която спи си мислех че е фотошоп, вижте главата как е като после сложена. Ама той пък си призна сам че била истинска... хах въобще тоя човек нещо не е на себе си. Призна си всичко и за смс-те и за записите дефакто си призна че са истински.

 61. 61 Профил на stein
  stein
  Рейтинг: 776 Любопитно

  Да не би премиерът-слънце да е изперкал?

  "Свободата започва там, където свършва невежеството." Виктор Юго.
 62. 62 Профил на Nikolay Pavlov
  Nikolay Pavlov
  Рейтинг: 92 Весело

  Както е казал класикът , "то се набутало вече у дупарата и си се такова, и си се върти"

 63. 63 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3885 Неутрално

  “... обвини президента Румен Радев, БСП, напусналия ГЕРБ Цветан Цветанов, Мая Манолова, Слави Трифонов, ДСБ и подземните кълбета.”

  😁😁😁😁😎

  Това за подземните кълбета ми напомня за онзи герой от главата “Швейк в лудницата”, който твърдял, че вътре е земното кълбо имало друго, много по-голямо от външното. 👿

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 64. 64 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 995 Неутрално

  Мен не ме интересува кой, как и защо атакува някого. Интересува ме дали фактите са верни. Ако са верни атакуваният трябва, меко казано, да носи отговорност. Ако фактите са лъжа - тагава - атакуващият. Другото е фонов шум...
  —цитат от коментар 27 на Nil satis nisi optimum


  Абсолютно точно!

  Помните ли- преди време- изтекоха някакви записи. Цацаров-ци- след известно ослушване- се самосезирали, и почвали проверка.

  Проверката не се състояла в това- дали казаното е истина, ми в това- как бил направен записа. Очевидно- май- важното на записите е- дали е правен с магнетофон Кащан, или с касетофон Хитачи.

  Пък когато онова куку- от БСП-то- изкара някви други записи- пак се потр0шиха да проверяват. Поискаха... оригиналния телефон, с който бил правен записа... Пък дали това в записа е вярно, или не- майната му...

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 65. 65 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3952 Любопитно

  " "Целта е да ни смачкат психически, а след това ще ни посегнат и физически". Той обяви, че нито евра, нито злато е взел от Васил Божков, както и че само едно малко момче е липсвало в спалнята. От изказваният му се разбра, че се притеснява, но няма да го принудят да живее в страх."

  Човекът вече започва да изпада в състояния ! Разбирам го, от толкова лъжи и демагогия се стига до личностни разстройства, примесени с зле изпълнен артистизъм и позьорство, които водят и до подобни бъртвежи !

 66. 66 Профил на Гарван
  Гарван
  Рейтинг: 811 Весело

  Отдавна не се бях смял така. Баце имал ПВО срещу дронове, но е ларж и дава на Радев да го следи.

 67. 67 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2984 Любопитно

  Голям цирк, Борисов за първи път е вкаран в обяснения. На мен ми изглеждаше притеснен. Няма да издържи до края на мандата, така мисля.

 68. 68 Профил на regular_observer
  regular_observer
  Рейтинг: 821 Неутрално

  Мутрите го издигнаха.
  Мутрите ще го свалят.
  За да си изберат друга мутра.

  Народът гледа и си брои стотинките.

 69. 69 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 1724 Весело

  Между другото, вкарването на сюжета на "Радев ме следи с дрон",
  много ми напомня на забравения сюжет с "Доган ме поръча".

 70. 70 Профил на Niko Kostantinov
  Niko Kostantinov
  Рейтинг: 231 Неутрално

  До коментар [#67] от "boevbisser":

  Няма да издържи до края на мандата, така мисля.
  ___________________________________________
  Ще устиска, защото ако пак хвърли кърпата няма да е Огнян Герджиков след него. Може да му сложат прангите

 71. 71 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3952 Любопитно

  До коментар [#22] от "Geburg":

  " Осъзнавам че в лицето на Б.Борисов -Българската кинематография е загубила страхотно много. Голям артист!"

  Тоя пошъл сериал отдавна вече е омръзнал на всички ни !

 72. 72 Профил на nebido
  nebido
  Рейтинг: 871 Неутрално

  Кое е липсващото момче от снимката със спящият Борисов?

 73. 73 Профил на nebido
  nebido
  Рейтинг: 871 Неутрално

  Бенатова е била в спалнята на Бойко.
  Много лош вкус за жени.

 74. 74 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 5510 Неутрално

  Не му трябваше трети мандат, народната поговорка за стомната, 15 години вече всичко омръзва, но кой да му каже като край него са семпли хорица, заемат постове които дължат единствено на него, дори патриотите, Воля на Марешки не искат комфортът да свършва.

 75. 75 Профил на Nikolay Pavlov
  Nikolay Pavlov
  Рейтинг: 92 Весело

  До коментар [#72] от "nebido":

  Кмето на Симитли

 76. 76 Профил на danubian.whale
  danubian.whale
  Рейтинг: 399 Весело

  Кое е липсващото момче от снимката със спящият Борисов?
  —цитат от коментар 72 на nebido


  Влади?

 77. 77 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Държавата ни се превърна в евтин цирк.
  —цитат от коментар 53 на Norman Granz


  ти па много ги жалиш.
  по скоро сега видяхте ли
  какъв всъщност евтин цирк
  е държавата.

 78. 78 Профил на Borko
  Borko
  Рейтинг: 378 Весело

  Ако продължи тази помия в стил ДС, нищо чудно Герб пак да спечелят изборите. Но това е не само заради хазарта, а и заради съпротивата против банковия съюз - ако ни приемат има вероятност няколко собственици да загубят контрола върху банките си.

 79. 79 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3952 Любопитно

  До коментар [#68] от "regular_observer":

  " Мутрите го издигнаха.
  Мутрите ще го свалят.
  За да си изберат друга мутра.

  Народът гледа и си брои стотинките."

  По общо правило, който те издига, той може и да те свали ! Не съм сигурен, дали човекът в сараите е точно мутра, но определено е един от най - дейните участници във всички големи престъпни схеми у нас още от зората на демокрацията !

 80. 80 Профил на Niko Kostantinov
  Niko Kostantinov
  Рейтинг: 231 Неутрално

  До коментар [#73] от "nebido":

  Бенатова е била в спалнята на Бойко.
  Много лош вкус за жени.
  ____________________________________
  Да не бъркаш Бенатова с Беновска. Едното наистина щеше да е много перверзен вкус за жени😁

 81. 81 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 995 Весело

  Пикливите са на поста си в защита на джипката.Китайците били подарили дрона на Радев.Изтрещяха.Лош вирус.
  —цитат от коментар 43 на chicago514


  Недолюбвам Радев, ма това с дрона наистина звучи наивно- по детински.

  А дори да е вярно- остава само да гадаем дронът ли е слагал кинти и кюлчета из чекмеджетата, и дронът ли е дал дефиницията за Караянчева. 😂😂😂

  Ако все пак е вярно- моля Радев, а и който и да е друг- да ми пратят дрон и на мен. За да не затруднявам дрона- тази нощ ще оставя всички чекмеджета отворени- сутринта очаквам да са пълни. 😂😂😂

  Какво ще говори дронът за Караянчева- докато работи по първата част- ми е през... коляното, да го речем модератору-угодно.

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 82. 82 Профил на vadrigar
  vadrigar
  Рейтинг: 482 Разстроено

  Сега ще ви кажа какво ще стане. Баце ще вкара схемата Доган и ще сложи за лидер я Дончев, я някой друг послушко и ще продължава да си получава пачките ойро. Гледайте пак да го изберете...

 83. 83 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2225 Неутрално

  Какъв мониторинг, той не отпадна ли още миналата година, при смяната на състава на ЕК? Всички медии съобщиха. Даже министъра на правосъдието се беше заканил да подава отставка, до колкото си спомням.

 84. 84 Профил на Python
  Python
  Рейтинг: 8 Неутрално

  А вие защо биете негрите?

 85. 85 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3885 Неутрално

  До коментар [#77] от "mihail_p":

  “... ти па много ги жалиш.”

  Ни най-малко не ги жаля, предизвикват ми гадене.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 86. 86 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2225 Неутрално

  Мутрите го издигнаха.Мутрите ще го свалят.За да си изберат друга мутра.Народът гледа и си брои стотинките.
  —цитат от коментар 68 на regular_observer


  Всеки народ си заслужава управниците. Или по-точно, всеки народ го управляват така, както си е заслужил.

 87. 87 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 1607 Гневно

  ИЛИ ПРЕКИ ДОКАЗАТЕЛСТВА за твърдения и обвинения , или наистина избори.......народът няма нужда от инсинуации от никоя от страните , защото жертвата е той , а не те !

 88. 88 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 531 Неутрално

  снимките на кюлчетата злато и пачки по 500 ЕВРО (както и снимка на същото шкафче претъпкано с пачки) са качени в http://afera.bg/ и те са под постоянна атака, но не се притеснявайте, освен мен и още много други хора са свалили цялата статия и снимките към нея. Пачките на чувалчета, чувалчетата на правителствения самолет и внасяни в офшорните сметки
  —цитат от коментар 44 на t5eyes


  в трезори в катар са внасяни.
  ти да не мислиш, че става като по филмите.
  ама всъщност е точно, като по филмите.
  имаше един филм, в който Дензъл Уошингтън
  играеше мафиот, който прекарваше хероин
  във военни самолети. American Gangster е филма.

 89. 89 Профил на Тиква загубена
  Тиква загубена
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Сърцето ми се къса. Плача и стена. Той се оказа жертва. Всички са срещу него. Президентът. КГБ. Бившият му заместник. И цяла орда от медии, които Той не контролира по никакъв, ама по абсолютно никакъв начин. Мразели го заради успехите. Омразата към тях станала огромна, защото купили самолетите. Защото Доналд Тръмп го потупал по рамото пред камината. Те не са партия. Те са отбор от ангели. И ги гледаш зад него едни невинни лица, едни небесни физиономии, едни носители на чистота, ценности и успехи. Жертви на подлите комунисти и задграничните олигарси. И най-вече на кръволока Румен Радев, този ненаситен организатор на преврати и потаен ингригант. Ударили го докато спи - нямат милост и не и искат да го убият. В началото си мислех, че няма да стигне дотам, но го произнесе - искали да ги ликвидират физически...
  Моноспектакълът премина през всякакви фази - гняв, ръмжене, шегички, целувки с Цвета Караянчева. Но като цяло риалитито този път беше лишено от вдъхновение и заряд. Това са панирани и уплашени хора и съответно заради това стават още по-опасни. И, разбира се, нито един автентичен отговор. Нито едно реално твърдение. Борисов е паяжина от повтарящи се клишета. Пред нас виждам банда, която е повярвала на собствената си пропаганда и това е последният стадий на политическото разкапване. Но плача от горест. Те са жертви....

  Приживе на всички в устата ви срах, серете и вие на гроба ми без страх, че мъртвец от гроба не може да се вдигне, серящия гъз с хуй да достигне!
 90. 90 Профил на Niko Kostantinov
  Niko Kostantinov
  Рейтинг: 231 Неутрално

  Дека е сега бургашкия аптекар да го защити

 91. 91 Профил на Гарван
  Гарван
  Рейтинг: 811 Весело

  Баце беше прав за едно, че ДПС не правели така. Те действали отзад.

 92. 92 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3952 Весело

  До коментар [#59] от "Един препатил":

  " Баце изтреще.Ма Той бил много лесен, бе.😁
  —цитат от коментар 7 на BG Territory


  Разбира се, че е лесен. Той е образ, раздухан от медиите.

  След като се изчерпа ще бъде изритан както беше създаден."


  Еми вече изглежда на силно изчерпан ! Та сега остава останалата част, тая с изритването, де.......

 93. 93 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1655 Неутрално

  "В отговор на въпроси на журналисти за атаките той обвини президента Румен Радев, БСП, напусналия ГЕРБ Цветан Цветанов, Мая Манолова, Слави Трифонов, ДСБ и подземните кълбета.

  Ако тези са опозиция, ясно е кои са коалиционните партньори. НФСБ, ДПС и Марешки. Не , че не знаехме, ама друго си е да си го признае.

 94. 94 Профил на Geburg
  Geburg
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#71] от "samoedin":

  Така е. В случая и киното и народа губят.

 95. 95 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 531 Неутрално

  [quote#86:"ivanpopov"][/quote]

  така е и не е така.
  когато на всеки метър те лъжат,
  крадат и рекетират насилствено,
  какво правиш. опълчваш се, доколкото можеш.
  но не са виновни хората, че са подлагани на системно
  промиване на мозъците им от любен гоцев и сие,
  за да останат овчедушни гласоподаватели.
  вината е поделена между такива като нас, които
  не сме достатъчно смели да се разбунтуваме и
  отчуждението на хората. не може, както тук много хората
  казват, матряла ала бала. тези хора са такива навсякъде по света.
  това е целта на десе. да сме ние и матряла, ние и те, а не всички заедно.
  и койхто продължава садистично да казва за хората, че са матрял и еди кво си, просто
  не иска да се бори, а само да раздава присъди, като кибик на шах.

 96. 96 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1354 Любопитно

  Мда-а-а-а, пусналите компроматите за Баце му направиха огромна услуга, без да искат! Сега той се чувства предупреден, а предупреденият човек струва колкото двама! Да не говорим за това, че това не е инициатива на един център, а на един общ фронт срещу ГЕРБ. Само че отделните участници в този „общ фронт“ как ще бъдат сигурни, че за тях също не се правят компромати с цел утре, когато влязат във властта, да бъдат елиминирани, за да бъдат присвоени без тях определени фондове или парични маси? Имат ли гаранции?

 97. 97 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2522 Неутрално

  Висшият еталон на ГЕРБ не можа да спре Б/Б от тази самодейност :)) Днес ако са имали малко проценти доверие ....май ги изгориха на ХАЗАРТ.

 98. 98 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5684 Весело

  Боце, пали джипката и карай бързо пред дрона на зиг-заг! Може и да ти се размине!

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 99. 99
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 100. 100 Профил на pantyshot
  pantyshot
  Рейтинг: 791 Неутрално

  Свинопаякът е жертвал тиквата. Сега въпросът е дали тиквун ще се опита да завлече сопола и свинята.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK