Президентът иска проверка на сараите на Доган и НСО да свали охраната от него и Пеевски

Президентът иска проверка на сараите на Доган и НСО да свали охраната от него и Пеевски

© Георги КожухаровПрезидентът Румен Радев поиска правителството, прокуратурата и местната власт да извършат проверка на обектите в парка "Росенец", сред които е т.нар. лятна резиденция на почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Държавният глава е настоял и още утре да се преразгледа необходимостта Националната служба за охрана (НСО) да пази Доган и бизнесмена и депутат от ДПС Делян Пеевски.

Президентът направи изявление по темата, след като във вторник съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов и съпартийци се опитаха да стигнат до плажа в база "Росенец", но не бяха допуснати от анонимни охранители. Според участвалите в инцидента политици гардовете са от НСО (още четете тук).


Днес държавният глава потвърди, че охранителите, бутали Иванов и другите, са от НСО. Той каза, че е имал разговор с началника на службата Красимир Станчев и че тече проверка за правомерността на действията на гардовете на брега на "Росенец".


"Редно е правителството, прокуратурата и местната власт да извършват проверка на обектите в парк "Росенец" и при отклонения от законите да се набележат мерки", каза още Румен Радев.


Кой гласува охрана за Доган
Държавният глава припомни, че още през декември е заявил, че Делян Пеевски и Ахмед Доган не трябва да се охраняват от НСО, но това зависи от изпълнителната власт в лицето на премиера Бойко Борисов. Той цитира закона, според който кого допълнително ще охранява службата не зависи от президента, а от тричленна комисия, в която влизат началникът на ДАНС, главният секретар на МВР и началникът на НСО. Според правилника за прилагане на закона решенията се взимат с обикновено мнозинство.


"Именно подопечните на премиера - ДАНС и МВР определят дали към някое лице има заплаха, а НСО осъществява охраната", каза Румен Радев. Той обяви, че днес е настоял Красимир Станчев още утре да свика комисията, за да се разгледа отново необходимостта от охрана от НСО на Доган и Пеевски, след като през декември представителите на изпълнителната власт са я потвърдили въпреки неговото искане.


Контролът над службата


Румен Радев каза, че очаква ресорната комисия в парламента да изпълнява контролните си функции над НСО. В отговор на призивите да упражни правомощията си относно НСО, той каза, че приетият през 2015 г. закон реално е отнел тези правомощия - допълнително охраняваните лица се определят от изпълнителната власт, а контролът е в Народното събрание.


"Ако някой не могат или не искат да въдворят ред в службите, но ми вменяват морална отговорност, то нека ми се възстановят правомощията по закон", завърши Радев.

Отдавна заявих, че г-н Пеевски и г-н Доган не трябва да се охраняват от НСО. Това обаче зависи от изпълнителната власт в лицето на г-н Борисов.


Румен Радев,

президент на България


В изявлението си държавният глава каза още: "Неведнъж съм заявявал, че България ще се превърне в просперираща европейска държава, когато се преборим с беззаконието, укрепим върховенството на правото и отстоим правата на българските граждани. За съжаление, законите и правата на гражданите продължават да се погазват. Примерите са много, но когато публично се нарушават основни конституционни права, това ерозира и без това разклатеното доверие в държавността. В такива ситуации е критично важно институциите да поднесат истината като гарант за установяване на общественото доверие".


НСО: Всичко е тайна


От пресслужбата на НСО казаха пред "Дневник", че няма промяна в обявената вчера официална позиция (службата избегна конкретни отговори с обяснението, че няма да допусне да бъде въвличана в "политическа акция"). На въпрос има ли наказани вече служители, отговорът беше, че в четвъртък ще бъде назначена служебна проверка. Ако тя установи неправомерни действия на служители на НСО, "ще бъде понесена отговорност" според законодателството. Подобни проверки обикновено траят около месец.


На конкретен на въпрос от пресслужбата нито потвърдиха, нито отрекоха че въоръжените мъже на крайбрежната ивица са служители на НСО. Отказаха и отговор дали в четвъртък началникът на НСО ще участва в комисията, тъй като и събирането й, и решенията й са държавна тайна. От там казаха още, че и информацията за служителите, и за охраняемите лица е тайна.


Бившият зам.-председател на ДПС Осман Октай заяви пред "Фрог нюз", че според негови източници гардовете от НСО са били уволнени още същия ден, но със задна дата. Той допълни, че след това те са били назначени в охранителна фирма, свързана с Доган и Пеевски. "Имам информация, че фирмата "Хермес Солар", която е собственик на имота, планира утре да вдигне бариерата, която досега блокираше общинския път към двореца на Доган. Освен това събота, когато се планира масово посещение, фирмата ще влезе в ролята на концесионер на плажа и ще пусне хората да плажуват срещу 10 лева", добави Октай. Какво още каза той четете тук.


Христо Иванов: Топката сега е у Борисов


"След изявлението на Радев, топката сега е у Борисов. Трябва ясно обяснение защо държавата досега е осигурявала охраната на Доган и Пеевски и колко е струвало на данъкоплатците? С какво точно са ценни те за националната сигурност? Бедни ли са, че не могат сами да осигурят охраната си? И, разбира се, тази охрана от НСО трябва да бъде безусловно свалена", написа в профила си във "Фейсбук" лидерът на "Да, България" Христо Иванов след реакцията на президента.


Според него вчера от НСО вместо да признаят фактите и да се извинят, че са излъгали гражданите. Иванов допълва, че е нужно ръководителят на службата да подаде оставка, а служителите, охраняващи Ахмед Доган да бъдат уволнени.


"Тези български офицери и гардове от националната служба за сигурност бяха лоялни лично на Доган и мафиотската омерта около него, и бяха готови да унижават знамето, в което би трябвало да са се клели. С поведението си вчера ген. Станчев показа, че проблемът е системен, защото също опита да опазва тази омерта", написа още Иванов. Той напомни, че очаква да върнат и знамето, което "Демократична България" иска трайно да постави на плажа.


Другият съпредседател на "Демократична България" - Атанас Атанасов, заяви пред БНР, че "Доган не се охранява по закон, а по решение на специална комисия".


"Оттук нататък би следвало Народното събрание, колкото и нисък рейтинг да има, да състави анкетна комисия, по възможност на паритетен принцип, и тази комисия да изясни на какво основание е взето решение от тази специална комисия Доган да бъде охраняван", каза още той, като допълни, че председателят на ДАНС и главният секретар на МВР, които са част от специалната комисия, трябва да представят конкретни данни за заплаха на живота и здравето на Ахмед Доган.


Политическите коментари дойдоха след изявлението на президента


По-рано през деня "Дневник" направи опит да събере коментари от партиите в парламента, но от там отказаха да коментират темата. Едва след изявлението на президента последваха и политическите реакции.


Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова обяви, че единствено в правомощията на президента Румен Радев е да назначи проверка за случая със служителите от НСО. Тя обаче така и не даде конкретен отговор на въпроса защо гардовете от службата за охрана не допускат граждани до плажа, който е държавна собственост. Какво още каза тя четете тук.


Коментар от името на ДПС направи зам.-председателят на ДПС Янко Янков. Пред dariknews.bg той обяви, че охраната на Ахмед Доган и Делян Пеевски е назначена по закона за НСО, а президентът е ръководител на службата. Именно заради това "той трябва да е абсолютно наясно кои са причините, за да има такава охрана".


"Има неща, които са изключително конфиденциални за България, но сигурно това са неща, които трябва да се знаят от президента, от премиера, ръководителите на НСО и ДАНС, от главния секретар на МВР, и ние да им имаме доверие на тези хора - щом са разрешили охрана, значи това е необходимо, важно е за националната сигурност на България", каза още Янков.


По странен начин пък коментира случая правосъдният министър Данаил Кирилов. В профила си във "Фейсбук" той нападна Христо Иванов и саркастично започва с думите: "СпонджБоб Квадратните гащи (SpongeBob SquarePants) отишъл на море да се прави на областен управител, с лодка". След това той сравнява героя в разказа си на "конкистадор, заевоевател, утвърдител на собствеността". Публикацията на Кирилов вижте тук.


БНТ не излъчи изявлението


Любопитна подробност е, че БНТ не излъчи директно изявлението на президента. Потърсен за коментар директорът на телевизията Емил Кошлуков обясни пред "Дневник", че телевизията има задължението да излъчва пряко обръщения към нацията, но не и изявленията за медиите. Той допълни, че изявлението на Румен Радев ще бъде излъчено преди новините в 20 часа. Такова е било и желанието на държавния глава, изразено в писмо до БНТ.


Ситуацията е интересна предвид факта, че през миналата седмица прессекретариатът на президента поиска право на отговор от БНТ, тъй като в новинарски емисии "По света и у нас" не е представена цялата позиция на президентската институция, а само част от нея, като дори била интерпретирана "манипулативно и с внушения".


Става въпрос за централната и късната новинарски емисии на БНТ от 30 юни т.г., в които са излъчени репортажи за разследване на прокуратурата за комуникацията на президентския секретар Пламен Узунов с бизнесмена Пламен Бобоков. Според "Дондуков" 2 са представени в цялост "интерпретациите и твърденията на прокуратурата", но не и отговора на президентството. Това показвало "едностранно отразяване" и "сериозно отстъпление от обективността и професионалните стандарти в журналистиката".


Видео от случая гледайте тук.
Какво каза Бойко Борисов четете тук.
Кой пази плажа до морския сарай на Ахмед Доган четете тук.
Какво казаха партиите четете тук.

Ключови думи към статията:

Коментари (285)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 1365 Неутрално

  Беше длъжен да го направи, но въпросът е, ЗАЩО ЧАК СЕГА???

 2. 2 Профил на Chubachubs
  Chubachubs
  Рейтинг: 635 Неутрално

  Браво на президента, показа че има достойнство за разлика от Боко Футболистчето.

 3. 3 Профил на TheGreatest
  TheGreatest
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Нали НСО не охраняват г-н Доган, а момчетата от клипчето не са служители на НСО?!

 4. 4 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2807 Гневно

  "т.нар. лятна резиденция на почетния председател на ДПС Ахмед Доган" - щом властта търпи и се прави, че не я засягат салтанатите на господина, за каква власт гласуват българите!? Султан, бей, бос... ОПДържавна група за изнудване на българския народ.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 5. 5 Профил на Chubachubs
  Chubachubs
  Рейтинг: 635 Неутрално

  До коментар [#3] от "TheGreatest":

  Току-що президентът потвърди, че охранителите от инцидента вчера са служители на НСО.

 6. 6 Профил на Rational
  Rational
  Рейтинг: 915 Неутрално

  Беше длъжен да го направи, но въпросът е, ЗАЩО ЧАК СЕГА???
  —цитат от коментар 1 на moreee


  По принцип бързите действия не са добри. По-добре стъпките да са обмислени, важното е накрая да се вземе правилното решение. Както е в случая. Браво.

 7. 7 Профил на tgapple
  tgapple
  Рейтинг: 241 Разстроено

  Фейк нюз...не може тея момчета да са от НСО.

  #повръщаМиСе

 8. 8 Профил на Александър
  Александър
  Рейтинг: 51 Неутрално

  На президента се очаква да му спретнат скалъпени обвинения много скоро от прокуратурата.

 9. 9 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1344 Неутрално

  На ход е прокуратурата! Съд за мурите! Шефа на НСО трябваше да бъде уволнен още днес, както и шайката мутри окупирали плажа до двореца на Доган!

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 10. 10 Профил на KRAFTWERK
  KRAFTWERK
  Рейтинг: 1109 Неутрално

  Хоп ! Радев в час ........ или руснаците разлюбиха Доган ?!........

 11. 11 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4439 Неутрално

  Кофти пас за бойко и аверите му.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 12. 12 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2807 Любопитно

  Баш Босия, съвместно с любителя на каскети ще е оправдаят, че затова правят паралелна на НСО служба, а за досегашното положение, ще е виновно международното положение. Въпросът е как се допуска на служба човек, който не зачита БЪЛГАРСКОТО знаме? Като какъв защитава интересите на България?

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 13. 13 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4509 Любопитно

  Този от НСО, кагегория "разперена муха", който хвърли в боклука националния флаг, още ли не е арестуван?!

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 14. 14 Профил на danubian.whale
  danubian.whale
  Рейтинг: 759 Весело

  Каскет, ще си причиниш ли нещо по въпроса или шефовете от Сараите не дават?

 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 16. 16 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2881 Неутрално

  Правилен ход на президентът ....... И проверка на община Бургас също трябва, цялостна..... И за продажбата на болницата в Меден Рудник под данъчна оценка и т.н и т.н ........ дето Константин Бачийски говори от доста време......

 17. 17 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 1365 Любопитно

  До коментар [#6] от "Rational":

  "По принцип бързите действия не са добри. По-добре стъпките да са обмислени, важното е накрая да се вземе правилното решение. Както е в случая. Браво."

  На четвъртата година от мандата си Радев разбра, че НСО охранява Доган и Пеевски?!?

 18. 18 Профил на Chubachubs
  Chubachubs
  Рейтинг: 635 Неутрално

  До коментар [#9] от "Viva la Evolution":

  Изгледай цялото изявление на президента или като излезе в текст го прочети.
  Президентът каза, че кого да охраняват НСО става в три членна комисия - председател на ДАНС, главен секретар на МВР (или министъра на министерството - не помня) и шефа на НСО. Първите двама изготвят докладите за причините за необходимата охрана, шефа на НСО на база на тези становища възлага охраната. Тази тричленка се контролира от парламента.

 19. 19 Профил на antikvarno
  antikvarno
  Рейтинг: 566 Неутрално

  Поздравления за Христо Иванов!
  Поздравления и за Президента!

 20. 20 Профил на Infernus
  Infernus
  Рейтинг: 503 Неутрално

  Бибитко сега вече прегря жичката, президентът много лошо го вкара в обяснителен режим.

  Дела трябват, а не думи.
 21. 21 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 2099 Гневно

  За какво пишете "Браво на президента"? Все едно току що е научил , че подчинени на него служители охраняват оня.............. И си мълчи като нещо за поруганото българско знаме.

 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 24. 24 Профил на Weingro
  Weingro
  Рейтинг: 871 Неутрално

  По принцип бързите действия не са добри. По-добре стъпките да са обмислени, важното е накрая да се вземе правилното решение.
  —цитат от коментар 6 на Rational


  По-интересното е защо законността не работи "сама", защо хората с власт, службите и институциите не работят "сами", а е необходимо да се вдигне пушилка. Иска ми се да мисля, че президентът е действал принципно, а не след съответните консултации (а дано, ама...).

  Хубаво е (засега), че има реакция на случая. Да видим докъде ще стигне. И поздравления за Христо Иванов и другите с него! Има поне някакъв смисъл. И то не само за тоя конкретен случай, а за показване на населението, че от някои неща има смисъл. 25. 25 Профил на marian_jack_assa
  marian_jack_assa
  Рейтинг: 354 Неутрално

  Браво. Можем да критикуваме за забавена реакция, но по добре късно, отколкото никога.

 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 28. 28 Профил на chara
  chara
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Очаквам комисията за контрол в Народното събрание да изпълнява функциите си за контрол и охрана. Редно е правителството, прокуратурата и местната власт да извършат проверка и при констатирано отклонение от законите да се предприемат мерки.

  Приетия през 2015 г. реално отне правомощията на президента за контролът, който е в ръцете на изпълнителната власт и НС. Ако някои не могат, или не искат да упражняват контрол, нека ми възстановят правомощията .

  Вече стана ясно кой за какво отговаря и с какви правомощия е.

 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 30. 30 Профил на zero_day
  zero_day
  Рейтинг: 733 Неутрално

  Първоначално, когато го избраха за президент, много го плюех, но се оказа, че има далеч по-голямо достойнство от другите сламени генерали, дето ги снимат дронове...

 31. 31 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1273 Неутрално

  Не чувам нищо за хвърлената "пръчка с шарения парцал". Еничарчето дето я хвърли защо не е задържан за поругаване не държавен символ?

  простотията ходи по хората, затова обичам животните ...Цъкам само "+" ... но не на всеки!
 32. 32 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4396 Неутрално

  Хоп ! Радев в час ........ или руснаците разлюбиха Доган ?!........
  —цитат от коментар 10 на KRAFTWERK


  Руснаците вече започват да вдяват че разпасала се руска прислуга
  като Доган ще стане причина България да се откъсне от руската орбита
  по УКРАИНСКИ СЦЕНАРИИ където руската марионетка Янукович стана
  причина за ДЕРУСИФИКАЦИЯТА на УКРАИНА

 33. 33 Профил на Sadio Mane
  Sadio Mane
  Рейтинг: 8 Весело

  Ей, това се казва неблагодарност. Резидентът беше избран с гласовете на ДПС, все пак.

 34. 34 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 1127 Неутрално

  До коментар [#17] от "moreee":

  На ощипана мома ли се правиш? Какво зависи от него? А колко пъти е питано за тази охрана, но вождът ви мълчи винаги, а реално зависи от него?

 35. 35 Профил на Александър
  Александър
  Рейтинг: 51 Неутрално

  Президентът не иска да бъде част от хунтата.
  Затова и шайката ще направи всичко възможно,
  неговия образ да бъде демонизиран, а репутацията
  му разбита на пух и прах.

 36. 36 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4396 Неутрално

  Руснаците вече започват да вдяват че разпасала се руска прислуга
  като Доган ще стане причина България да се откъсне от руската орбита
  по УКРАИНСКИ СЦЕНАРИИ където руската марионетка Янукович стана
  причина за ДЕРУСИФИКАЦИЯТА на УКРАИНА
  —цитат от коментар 32 на Hawaii


  Руските проксита в Украина станаха причина щото ВСИЧКИ УКРАИНЦИ

  от обикновените трудЯщи се до олигарсите ДА СЕ НАСТРОЯТ

  АНТИ РУСКИ

  АНТИ СЪВЕТСКИ

  АНТИ ПУТИНСКИ

  Тук наблюдаваме началото на същото нещо

 37. 37 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5555 Неутрално

  Беше длъжен да го направи, но въпросът е, ЗАЩО ЧАК СЕГА???
  —цитат от коментар 1 на moreee


  Защото сега стана скандал.

 38. 38 Профил на danubian.whale
  danubian.whale
  Рейтинг: 759 Неутрално

  На тия примати от НСО им плащаме заплатите от нашите пари, за да пазят замъка на престъпник, построен пак с откраднатите наши пари. И ни бият, ако минем през плажа до въпросния замък. Това е само върха на айсберга, който е видим с просто око. Всичко това се случва във всички прогнили "институции" на всички нива в държавата. България е превзета изцяло.

 39. 39 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4496 Неутрално

  На 100% подкрепям този ход на г-н Президентът

 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 41. 41 Профил на carmello
  carmello
  Рейтинг: 812 Неутрално
 42. 42 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 1698 Неутрално

  Не всички гербаджии, патриоти и комунисти са мошеници и далавераджии, роби на Свинята. Призовавам всички честни сред тях да се качват на колите и да се присъединят към голямото плажуване в събота!

  За коалиция Анти-Пеевски: ДБ+Слави+Мая+БСП
 43. 43 Профил на Alex Ivanov
  Alex Ivanov
  Рейтинг: 1508 Неутрално

  До коментар [#9] от "Viva la Evolution":

  Прокуратура няма, има ДОГАНатура ...... в превод - не очаквай нищо.

 44. 44 Профил на Sadio Mane
  Sadio Mane
  Рейтинг: 8 Весело

  Резидента реши да се включи, само за да отклони огъня. Негов съветник е арестуван като руски шпионин.

 45. 45 Профил на Dark
  Dark
  Рейтинг: 1834 Неутрално

  Буци сигурно е пред инфаркт. Проектът Бойо Борисов се изчерпа. Давайте следващия, че тоя се омаца яко.

 46. 46 Профил на bramasole
  bramasole
  Рейтинг: 3864 Неутрално

  Освен, че е крайно време НСО да престане да бъде ползвана за подобни ... лица, трябва да разберем колко точно сме платили всички ние за тази охрана.
  Ако сме общество, ще изискаме и възстановяване на сумите; подсказвам - може да се приспаднат от парите за "студения резерв" на ТЕЦ "Варна".

  "На народите с къса памет преходите са им много дълги." Тони Филипов, д-р
 47. 47 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 1705 Неутрално

  Гешев, пак ти си на ход!

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 48. 48 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 2365 Любопитно

  браво... и му трябваха 24 часа за тва нема нищо дето го изрецитира, м... освен да е тренирал ръкомахането, друго обяснение нема

  и как точно ония мутри там на камъните охраняваха Доган, като на видеото никакъв Доган не се виждаше... освен да е с*рял в храстите?

 49. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 50. 50 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4439 Неутрално

  До коментар [#21] от "stedim":

  Смешник. Я покажи една заповед с която разпорежда на НСО !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 52. 52 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7962 Неутрално

  ГЕРБ иска само властта, отговорността оставя за другите...ако се разчуе.

 53. 53 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7962 Неутрално

  ГЕРБ иска само властта, отговорността оставя за другите...ако се разчуе.

 54. 54 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1202 Неутрално

  За какво пишете "Браво на президента"? Все едно току що е научил , че подчинени на него служители охраняват оня.............. И си мълчи като нещо за поруганото българско знаме.
  —цитат от коментар 21 на stedim

  И все едно е поискал незабавното уволнение на горилите от видеото и оставката на шефа на НСО.

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 55. 55 Профил на kazushi
  kazushi
  Рейтинг: 1041 Неутрално

  Беше длъжен да го направи, но въпросът е, ЗАЩО ЧАК СЕГА???
  —цитат от коментар 1 на moreee


  Е той нищо не е направил. Даже казва, че не може да направи нищо, защото охраната зависи от шефа на ДАНС и шефа на МВР, не от президента.

 56. 56 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4439 Неутрално

  До коментар [#42] от "cinik":

  Ти ще ходиш ли ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 57. 57 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 1698 Неутрално

  На ход е прокуратурата! Съд за мурите! Шефа на НСО трябваше да бъде уволнен още днес, както и шайката мутри окупирали плажа до двореца на Доган!
  —цитат от коментар 9 на Viva la Evolution


  Да изпускат вентила докато е време, че гръмне ли накрая, ще има вдигане на пленения български флаг, окраденото от ВМРО червено-черно знаме, съчетано с преминаване на пленените знамена на ГЕРБ, ДПС, БСП, Атака, НСФБ, Воля, Бареков и с-ие

  За коалиция Анти-Пеевски: ДБ+Слави+Мая+БСП
 58. 58 Профил на nfy59662417
  nfy59662417
  Рейтинг: 10 Неутрално

  Освен отстраняване от длъжност, въпросните момчета трябва да и бъдат съдени за това че са надхвърлили отговорностите си чрез работата си като наказателен отряд който прикрива и защитава незаконно придобито/окупирано имущество и куп други престъпления. Това със знамето е сигурно най-лекото им провинение. Дано майките и бащите им да са видяли какви долни уроди са отгледали. Публикувайте имената и снимките им да се знае кои са еничарите.

 59. 59 Профил на kazushi
  kazushi
  Рейтинг: 1041 Неутрално

  За какво пишете "Браво на президента"? Все едно току що е научил , че подчинени на него служители охраняват оня.............. И си мълчи като нещо за поруганото българско знаме.
  —цитат от коментар 21 на stedim


  В интерес на истина не го е научил току що и е повдигал въпроса и преди.

 60. 60 Профил на Лопе де Вега
  Лопе де Вега
  Рейтинг: 218 Неутрално

  Защо толкова късно? Разрешение ли е искал от някого?

  без подпис!
 61. 61 Профил на ewu2164947O
  ewu2164947O
  Рейтинг: 3 Неутрално

  Беше длъжен да го направи, но въпросът е, ЗАЩО ЧАК СЕГА???
  —цитат от коментар 1 на moreee

  В смисъл? Четете ги тия статии бе:

  "Държавният глава припомни, че още през декември е заявил, че Делян Пеевски и Ахмед Доган не трябва да се охраняват от НСО, но това зависи от изпълнителната власт в лицето на премиера Бойко Борисов".

 62. 62
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 63. 63
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 64. 64 Профил на nfy59662417
  nfy59662417
  Рейтинг: 10 Неутрално

  До петък трябва НСО да се махнат от там. Законните собственици идват да си вземат тяхното.

 65. 65 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3418 Неутрално

  "Ако някой не могат или не искат да въдворят ред в службите, но ми вменяват морална отговорност, то нека ми се възстановят правомощията по закон", завърши Радев."

  Главнокомандващия на Българската армия не може да моли шайката да му възстановява правата. Те са регламентирани от Конституцията и той е длъжен да ги упражнява. Ако някой пречи, ...............!!!!!!!?

 66. 66 Профил на Schopenberg
  Schopenberg
  Рейтинг: 642 Неутрално

  Надуваемият Държавен глава пак се тика с чужда пита актив да трупа. След адмиралския десант с надуваемия крайцер на Да,Бг, оживлението сред опозицията "Въздух под налягане" е видимо.

  Наглед наивната акция на Христо Иванов ще е добър повод за закриването на НСО. Пък ако Боко арестува ДоганПеевски в суматохата, ще трябва поне два мандата да му целува ръка.

  „Когато сте в политиката, просто трябва да се приспособите към новите реалности и ситуации. Това е вашата работа“.
  А.М.

  ...

  Navigare Necesse Est
 67. 67 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2881 Неутрално

  Падне ли ГЕРБ.....много хора ще се разприказват ......

 68. 68 Профил на Rocketman
  Rocketman
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Беше длъжен да го направи, но въпросът е, ЗАЩО ЧАК СЕГА???
  —цитат от коментар 1 на moreee


  Ми може би защото проверката отнема време. Едва ли с 1 ден чакане ти е станало нещо.

 69. 69
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 70. 70 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2168 Неутрално

  Вместо да дъвчите сараите..... попитайте кой засипва морето северно от сараите и кой направи 300 метровия вълнолом??? По коя програма с европейски пари се направи вълнолома. Дали Дневник или Бивол ще посмеят да попитат?

  Русия- проказата на планетата Земя.
 71. 71 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 1365 Неутрално

  До коментар [#61] от "ewu2164947O":

  "В смисъл? Четете ги тия статии бе:

  "Държавният глава припомни, че още през декември е заявил, че Делян Пеевски и Ахмед Доган не трябва да се охраняват от НСО"

  Декември добре, но Радев беше избран 2016 г.

 72. 72 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 2642 Неутрално

  Toя път не мога да съм против Льотчика!
  НЕКА БОКО ДА ОТГОВОРИ!
  ПО НЕГОВА ЗАПОВЕД ЛИ СЕ ОХРАНЯВАТ ПРАСЧО И ДРЪНДАРСКИЯ ГОРГОРБАШИЯ!
  И ако ДА, ЗАЩО?

 73. 73 Профил на debruckere
  debruckere
  Рейтинг: 1942 Неутрално

  Не съм му фен, но това е единствената смислена реакция от висш политик по повод безумието НСО да охранява Пеевски и Доган!
  И е прав, че кого охранява НСО, решава правителството , а не президента.

 74. 74 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 1654 Неутрално

  Трябва пак да се поясни историята на придобивката. Това го направи тази сутрин по БНР Димитър Стоянов от сайта "Биволъ":
  "Парцелът, на който е построен този сарай - лятната резиденция на Ахмед Доган – е част от активите, които някога са принадлежали на „Нефтохим – Бургас“ и са приватизирани от правителството на ОДС. Мисля, че е от 1999 година сделката и „Нефтохим - Бургас“ става част от масата, която е приватизирана от „Лукойл - България“. "Лукойл" буквално предоставя във възмездна сделка, на фирма, свързана с Ахмед Доган, този парцел. Сараят е построен с кредит от фалиралата КТБ - 20 милиона лева. Фирма, която официално се занимава с изграждане на зелени паркове – ВЕИ-та - получава кредитната линия. Кредитът остава в графата „лоши кредити“." Край на цитата. Какъв кмет на Бургас, какви пет лева? Иначе Радев този път е напълно адекватен. НСО-то му плаче за реформа. Патриотите май искат да го закрият в сегашния му вид, поне.

 75. 75 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3498 Неутрално

  Мисля, че всички свестни хора очакваха дая видят именно тази позиция на преидента ! На самозабравилия се и разпасан башибозук от НСО е необходимо да му се потърси сметка за това, което извърши пред очите на цялото общество ! За почетния - там нещата изискват намеса на прокуратура, съд, комисия за конфискация....службите, за да се започне разплитане на чорапа, но всички знаем, че това изобщо няма да се случи просто с една проверка на сараите и салтанатите му ! Навременна реакция на президента !

 76. 76 Профил на olexander
  olexander
  Рейтинг: 1620 Весело

  До коментар [#11] от "КМЕТ В СЯНКА":
  Кмете, като говорим за пасове, нали се усещаш, че ДъБъ потбутнаха топката към Рум. Радев.
  На Доган му е през ... дипломата.. дали ще го пази НСО или ще се пази сам. Що толкова лесно се ловите на примамки за шарани? Чекмеджета, "свидетели", борци за плажна независимост...

  Победителите първо печелят, а след това отиват на война; победените първо отиват на война, а след това търсят начин да я спечелят.
 77. 77 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3498 Неутрално

  " ой цитира закона, според който кого допълнително ще охранява службата не зависи от президента, а от тричленна комисия, в която влизат началникът на ДАНС, главният секретар на МВР и началника на НСО."

  Т.е от главния разбойник, казано накратко !

 78. 78 Профил на pesho79
  pesho79
  Рейтинг: 310 Неутрално


  Руснаците вече започват да вдяват че разпасала се руска прислуга
  като Доган ще стане причина България да се откъсне от руската орбита
  по УКРАИНСКИ СЦЕНАРИИ където руската марионетка Янукович стана
  причина за ДЕРУСИФИКАЦИЯТА на УКРАИНА
  —цитат от коментар 32 на Hawaii


  Руските проксита в Украина станаха причина щото ВСИЧКИ УКРАИНЦИ

  от обикновените трудЯщи се до олигарсите ДА СЕ НАСТРОЯТ

  АНТИ РУСКИ

  АНТИ СЪВЕТСКИ

  АНТИ ПУТИНСКИ

  Тук наблюдаваме началото на същото нещо
  —цитат от коментар 36 на Hawaii


  А имаш ли обяснение, защо Путин е допуснал в "русифицираната" България - бази на САЩ, купуване на непроизведени изтребители от САЩ, влизане в НАТО, изгонване на Решетников и разни такива неща?

 79. 79
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 80. 80 Профил на Alex Ivanov
  Alex Ivanov
  Рейтинг: 1508 Неутрално

  До коментар [#74] от "nik_77.":

  А така, значи сараят е построен и с кредит от КТБ ........ естествено, "кредитът" не е върнат.

  Гешев, къде си ??

 81. 81 Профил на nebido
  nebido
  Рейтинг: 951 Неутрално

  Представителите на изпълнителната власт решават кои други да бъдат охранявани от НСО.
  Шофьорът на джипка и изживяващ се като строителен надзор знае ли за връзката си с изпълнителната власт?
  Или си спинка сладко?
  Коалицията е ясна: ГЕРБ+ОП+ДПС+Марешки+Гергов(БСП).
  И кой е в опоозиция?
  Остана само народа да е в опозиция. Груба грешка на ......

 82. 82 Профил на Мизийски
  Мизийски
  Рейтинг: 825 Неутрално

  Като опря ножът до кокала и руско-турската марионетка даде назад.

  Спаси, Господи, Твоите чеда и благослови наследството си, като даряваш на православния български народ победа над враговете му и го запазваш с Твоя кръст. ☦
 83. 83
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 84. 84 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3498 Неутрално

  " Днес държавният глава потвърди, че охранителите, бутали Иванов, са от НСО. Той каза, че е имал разговор с началника на НСО Красимир Станчев и че тече служебна проверка за правомерността на действията на гардовете на брега на "Росенец"."

  Честно казано, подобна проверка е абсолютно излишна - пред очите на хиляди чнаблщдаващи събитието по изблъскването на Христо Иванов в реално време, мутрите от НСО погазиха закона, без да се чувстват длъжни дори да се представят !

 85. 85 Профил на Капабланка
  Капабланка
  Рейтинг: 811 Неутрално

  Значи все пак мутрите на плажа се оказаха от НСО, а?!
  И защо чак сега /п/резидентът реши, че трябва проверка, а не още вчера, когато се покри, като каза, че от него нищо не зависи?Но нали той назначава шефа на НСО?Може да го смени и да сложи достоен човек, който да не се опитва да казва истината, както НСО отговори вчера на въпросите - че не се намесвали в политически игри.
  Но в сравнение с реакциите на Борисов и Гешев - това му решение на Радев е направо чудо!
  Дано това е началото на края на шайката на каскетаджиите - Борисов, Гешев и всичките там нещастници, които дори не крият, че са слуги на Доган и Пеевски.Май не си направиха добре сметките този път?Опитаха бързо да завземат всичко, но Божков, Осемте джуджета, а сега и Росенец...Трябва и ние, като общество да им се опълчим, че утре не плаж, ами къщите ни ще вземат, защото така им харесва на онези от Залива на прасетата!!!

 86. 86 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3418 Неутрално

  "Румен Радев поиска правителството, прокуратурата и местната власт да извършат проверка."

  МЕСТНАТА ВЛАСТ!!!!!!?
  Любимият кмет и той е в кюпа!
  То не че е изненада де!

 87. 87 Профил на taratanki
  taratanki
  Рейтинг: 1559 Неутрално

  Този път Президентът (този път го пиша с главна буква) е изключително точен. Толкова, че да получи масово одобрение от целокупното форумно общество. Което става рядко.

 88. 88 Профил на voodoo_child
  voodoo_child
  Рейтинг: 24 Любопитно

  Съпредседателят на ДБ планира ли подобна акция на приватизирания от Евгения Живкова плаж, малко по на юг?

 89. 89 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2433 Неутрално

  До коментар [#36] от "Hawaii":

  Няма проблем човек да си говори сам:)) Стига да не чува гласове, а очевидно си в такава фаза. Путин, Русия , комунизъм :)
  Думата комунизъм е ОК,докато ЛИБЕРАЛ запчва да се свързва с мародерство , кражби, наркотици, примитивизъм в изказ, гордост от липсата ОБРАЗОВАНИЕ ...

 90. 90 Профил на Rocketman
  Rocketman
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Поздравления за президента Радев за мъжката позиция и още веднъж поздравления за Христо Иванов .

  Сега да очакваме комикът пародия на главен прокурор на републиката познат под името "Каскета" да изкара смешни обвинения и/или записи за "големи" провинения за които да поиска импичмант на Президента някакво скалъпено обвинение срещу Иванов.

 91. 91 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2881 Весело

  До коментар [#70] от "chichka":

  ======300 метровия вълнолом??? По коя програма с европейски пари се направи вълнолома=== а то остава и това... в община Бургас, не са чували, че има такъв, поне официално в ПУП-а.......а кмета на Бургас твърди че е малко хидросъоражение - Пристан, и е със статут на частна собственост - по документи хидротехническо съоръжение.........
  https://bit.ly/2VAVrQf

 92. 92 Профил на 88
  88
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Ако на някой не му е ясно, защо се направи опит за ново НСО, то надявам се вече е ясно. НСО е подчинено на президента и отдавна пази другарите БСП по кражби, а именно турските ръководители като Ахмед Доган и Делян Тюфлека.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 93. 93 Профил на maddrum
  maddrum
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Не съм много фен на Радев, ама направи Бойко за смях.

 94. 94 Профил на maddrum
  maddrum
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Не съм много фен на Радев, ама направи Бойко за смях.

 95. 95 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3498 Весело

  До коментар [#47] от "neut":

  " Гешев, пак ти си на ход!"

  Нали знаеш КОЙ стои зад избора на Гешев ? Той е на ход !

 96. 96 Профил на Stoyan Dimitrov
  Stoyan Dimitrov
  Рейтинг: 190 Неутрално

  НСО (държавата) пази мафията (ДПС)

 97. 97 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2881 Любопитно

  То няма да е лошо "Дневник" едно интервю да вземе на Константин Бачийски ......тои отдавна ги говори тея неща, и ги знае с подробности ,но не му се дава възможност за изява в казионните медии....

 98. 98
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 99. 99
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 100. 100 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1202 Весело

  ... След адмиралския десант с надуваемия крайцер на Да,Бг, оживлението сред опозицията "Въздух под налягане" е видимо.Наглед наивната акция на Христо Иванов ще е добър повод за закриването на НСО. Пък ако Боко арестува ДоганПеевски в суматохата, ще трябва поне два мандата да му целува ръка...
  —цитат от коментар 66 на Schopenberg

  Муаа-ха-хаааааа, Боко да арестува Доган и Пеевски!😂😂😂😂
  Вас с какво ви зобят, бе, милиционерски троле?

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK