"Демократична България" обяви план за рестарт на системата

"Демократична България" обяви план за рестарт на системата

© Юлия ЛазароваВъвеждане на дистанционно гласуване, възможност граждани да инициират законодателни промени и да подават жалба до Конституционния съд, парламентът да избира главния прокурор, а анкетните комисии да бъдат съставяни от опозицията - това са част от законодателните инициативи, които "Демократична България" предлага и които ще залегнат в бъдещата предизборна платформа на политическото обединение. Това обявиха в съвместно изявление съпредседателите на формацията Христо Иванов ("Да, България") и Атанас Атанасов (ДСБ), които настояват за предсрочни парламентарни избори. В среднощно изявление в събота премиерът Бойко Борисов заяви, че няма да подава оставка, защото се задава най-тежката финансова криза, а останалите са показали, че не могат да се справят с управлението.


"В центъра на кризата в момента е проблемът на правовия ред в страната, както и съзнанието, че отдавна законът важи за едни, а беззаконието е привилегия на други. Тези, чиято привилегия е беззаконието, го осребряват и са изградили една система на власт, която е фасадна, и тази власт я осъществява Бойко Борисов, но тази власт е зависима и слаба, изпразнена от съдържание. Реалната власт в задкулисието се държи от Делян Пеевски и това, което наричаме събирателно Сараите. Това трябва да бъде спряно. Това искат гражданите на улицата", заяви днес Христо Иванов.


Той добави, че е нужен рестарт на българския правов ред и демократичен процес и модернизация на страната, а затова е необходима "рецепта". Тази рецепта условно раздели на две части, които ще залегнат в предизборна платформа на "Демократична България".
Христо Иванов посочи, че формацията настоява за оставката на главния прокурор Иван Гешев още отпреди избора му, но "за да не бъде сменен Гешев от Франтишек", е необходима системна реформа, която включва реално разделяне на Висшия съдебен съвет (ВСС) и отчетност прокуратурата. Димитър Франтишек бе ръководител на Специализираната прокуратура, но изненадващо напусна в края на май, а по-късно името му бе замесено в разследването на антикорупционния фонд "Осемте джуджета".


Разделяне на ВСС и избор на главния прокурор от парламента


Христо Иванов изтъкна, че е необходимо ВСС да бъде "разделен окончателно и напълно на съдийски съдебен съвет и това да бъде сърцето на съдебната власт в България". По думите му следва в него да има минимална обществена квота, за да се избегне капсулация на професионалното съсловие.


"Отделно изборът и освобождаването на главния прокурор трябва да бъдат подчинени на Народното събрание", заяви Иванов. По думите му този избор трябва да става с голямо мнозинство, например 3/5, а обвинител №1 да се отчита пред парламента.


"Системният проблем е, че имаме прокурорска власт, която не се отчита пред суверена. Виждаме ежедневно в поведението на Гешев човек, който се държи като политически играч, като част от някаква мафиотска организация, която е завзела властта в страната и който абсолютно не смята, че дължи на някого обяснение за своите действия. Мястото, чрез което в една демокрация се осъществява демократичната отчетност, е парламентът", изтъкна Иванов.


Дистанционно гласуване


Съпредседателят на "Демократична България" посочи, че една част от българите - тези, живеещи в чужбина, са изтласкани от изборния процес. Затова предлага въвеждане на дистанционно гласуване и посочи, че формацията има капацитета да въведе електронно дистанционно гласуване, но предложи и друг вариант.


"Имаме конкретно законодателно предложение за въвеждането на гласуване по пощата. Това се прилага във всички развити демокрации от XIX век. Ако не можем да влезем XXI век, поне да приложим решения, които са известни от XIX век", призова Иванов.


Пряка конституционна жалба


Въвеждането на възможността за пряка конституционна жалба съпредседателят на "Демократична България" обоснова с необходимостта "българския Конституционен съд да престане да бъде форум само на политическия елит" и изолацията на политическия елит да бъде прекратена.


"Това означава въвеждане на пряка конституционна жалба - всеки български гражданин да може да осъществява своите права пред Конституционния съд и да прилага конституцията пряко", заяви Иванов.


Гражданска законодателна инициатива


Идеята тук е по предложение на 10 хиляди граждани и без посредничеството на политически партии да може да се внасят законодателни инициативи в Народното събрание


Анкетните комисии - на опозицията


Друго посочено предложение е парламентарните анкетни комисии, които не са постоянно действащ орган, а се създават само по конкретни проблеми, да бъдат съставяни само от опозицията.


"Това означава, че в следващия парламент, независимо кой ще бъде в опозиция, опозицията ще има едни много важен инструмент - да рестартира българския парламентаризъм, който в момента е сведен до абсолютна нула. Българският парламент е гумен печат", заяви Христо Иванов.


Промяна в конституцията


"Искаме чрез промяна на конституцията да бъде въведена реална лустрация, за да бъдат прекратени всички онези отровни връзки между тоталитарното комунистическо минало и днешния политически живот, защото те не са прекратени. И днес виждаме, че почетен председател на българското задкулисие е Ахмед Доган, сътрудник на Държавна сигурност. Виждаме, че в управляващата партия е човекът, който спря предишния опит за лустрацията в Конституционния съд - Георги Марков, също доносник на Държавна сигурност", заяви Иванов.


Той добави, че предложеният от "Демократична България" пакет изисква промени в конституцията и в изборното законодателство, но не и свикване на Велико народно събрание, което по думите му щяло да осигури още месеци живот на сегашното Народно събрание, което определи като безплодно.


Атанас Атанасов посочи, че предложенията не са плод на скорошни хрумвания, а проект от създаването на политическото обединение. Двамата днес настояха и за оставка на вътрешния министър Младен Маринов и заявиха, че ако тя не стане факт до края на деня, в 18 ч. ще отидат пред МВР, за да я настояват лично за нея.


Коментари (207)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 1935 Неутрално

  ПОДКРЕПЯМ НАПЪЛНО

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 2. 2 Профил на Xoxo
  Xoxo
  Рейтинг: 244 Неутрално

  ОСТАВКА МУТРИ !!! Това Ви чака, гарантирано от народа!!!

 3. 3 Профил на NIKE
  NIKE
  Рейтинг: 8 Любопитно

  Тези съпредседатели не бяха ли четерима ?

 4. 4 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1124 Неутрално

  Подкрепям

  "Светът няма да бъде разрушен от тези, дето вършат зло, а от тези, дето ги наблюдават без да направят нещо по въпроса" Алберт Айнщайн.
 5. 5 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1837 Неутрално

  Всичко това е нужно, но коренът на злото е в една етническа, противоконституционна партия, която на гърба на гарантирания си електорат се оказа най-подходяща за гръбнак на олигархичния модел. Тази партия е на власт - формално или неформално, почти през всичките години след 1989 и само по времето на Иван Костов 1997-2001 беше отбита от властта. Заради което участва във връщането на Сакскобургготски.

 6. 6 Профил на vasill
  vasill
  Рейтинг: 647 Неутрално
 7. 7 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 409 Неутрално

  А какво стана с мажоритарния вот, който беше одобрен на референдума, или това не е от значение. Целият досегашен политически "елит" се страхува от мажоритарния вот, защото при този вот повечето ще оттекат в канала.

 8. 8 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3722 Неутрално

  "Съпредседателят на "Демократична България" посочи, че една част от българите - тези, живеещи в чужбина, са изтласкани от изборния процес. Затова предлага въвеждане на дистанционно гласуване и посочи, че формацията има капацитета да въведе електронно дистанционно гласуване, но предложи и друг вариант.
  Имаме конкретно законодателно предложение за въвеждането на гласуване по пощата. Това се прилага във всички развити демокрации от 19 век. Ако не можем да влезем 21 век, поне да приложим решения, които са известни от 19 век", призова Иванов."  Браво!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 9. 9 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5066 Неутрално

  +++

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 10. 10 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 1383 Неутрално

  Тази работа само с рестарт не става - пълно преисталиране с предварително форматиране пардон лустиране!

 11. 11 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3702 Неутрално

  До 1 и 4:

  Аз също, с убеденост.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 12. 12 Профил на olexander
  olexander
  Рейтинг: 659 Неутрално

  Рестарт на системата искаше и Станислав Трифонов... Тогава му се смееха, сега го копират. Аман от популисти. И как си представят рестартът че нещо не ми е ясно? Чисто и просто искат избори на които се надяват да прескочат 3 %.... това е цулата истина.

  Победителите първо печелят, а след това отиват на война; победените първо отиват на война, а след това търсят начин да я спечелят.
 13. 13 Профил на Daria
  Daria
  Рейтинг: 796 Неутрално

  Интересно Христо Иванов докато беше вице на Боко Тиква не знаеше ли че е зависим от Доган-Пеевски? Или че корупцията е обсебил отгоре надолу държавата? И сега точно проблемът плажа на Доган ли е или масовите зулуми на държавни поръчки и опоскването на еврофондовете? Аман от поредните изменяни. Всички сте за затворите само играете игрички и крадете.

 14. 14 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1124 Неутрално

  https://demokrati.bg/natsionalna-grazhdanska-initsiativa-za-demokratichna-balgariya/

  "Светът няма да бъде разрушен от тези, дето вършат зло, а от тези, дето ги наблюдават без да направят нещо по въпроса" Алберт Айнщайн.
 15. 15 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 527 Неутрално

  Разумни предложения

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 16. 16 Профил на Miroslav Vladimirov
  Miroslav Vladimirov
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Как ще се справи конституционния съд ако бъде "задръстен" умишлено с 50 000 или 100 000 ???

  Мирослав Владимиров
 17. 17 Профил на N I K E
  N I K E
  Рейтинг: 316 Неутрално

  Рестарт с г-н Атанасов, не мерси!!!!!!!

 18. 18 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2093 Неутрално

  Разумни предложения. Работеща демокрация е разделение на властите, контрол върху управляващите. И работеща демокрация не идва за ден, два, или за 30 години. Естествено е че всички ние нямаме търпение да дойде, затуй и досега се надявахме все на рицарите на Бели коне, които до един се оказваха разбойници. Радвам се че все пак има хора с разумни предложения, макар че мнозинството политици само искат да се наредят на трапезата на крадците. Радвам се също че се създава и гражданско общество с нетърпимост към пладнешките грабежи. Успех!

 19. 19 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 981 Весело

  А световен мир? Защо са го пропуснали???

  Знанието е сила, информацията - власт
 20. 20 Профил на Kamenarski
  Kamenarski
  Рейтинг: 462 Неутрално

  Подкрепям напълно! Единствено за конституционния съд може да се поошлайфа още малко...

  НЕ ЦЪКАЙТЕ МИНУСИ НА ТРОЛА! ТЕ ПЕЧЕЛЯТ ДЕНЬГИ И ОТ ТОВА!
 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 22. 22 Профил на Инженер Раул Викторов
  Инженер Раул Викторов
  Рейтинг: 623 Неутрално

  Бивши ченгеджии ще рестартират?

 23. 23 Профил на hasmokar
  hasmokar
  Рейтинг: 947 Неутрално

  Само и радостта от порива остава. Случването не е последователна сентентенция.

 24. 24 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2716 Неутрално

  ДБ, първо да да спечелят доверието на народа.
  Техните грандомански планове са си само техен проблем.

 25. 25 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2933 Неутрално

  Бабикян , Миниеков, Хаджигенов да укротят малко революционния плам :) Всички искат заедно 4-5 неща, до разкарването на МУ...

 26. 26 Профил на lpi31580057
  lpi31580057
  Рейтинг: 308 Неутрално

  мъж си Ице. ама защо се обвърза с този компрометиран човек?

 27. 27 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 892 Разстроено

  Съмнявам се много силно и аргументирано че точно тези хора ще рестартират държавата!
  Иначе и ние така си мислехме преди 30 години
  И сега сме тук------

 28. 28 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1609 Неутрално

  Много добре, чак изненадващо добре. Тоя път, чисто, ясно и директно, без обичайните отнесени и дълги изявления.
  Може би пък да са напипали вече точния изказ.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 29. 29 Профил на crusible
  crusible
  Рейтинг: 344 Неутрално

  Това е алтернативата! Управляващите така са се уплели в зависимост, че е достатъчно няколко промени по същество, като предложениете, за да изпадне крадливата им система в тотален дизонанс.

 30. 30 Профил на Ганьо фурията
  Ганьо фурията
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Боко да не се офлянква, а да си събира разпрания химен и д се маха.

 31. 31 Профил на waterfall
  waterfall
  Рейтинг: 812 Неутрално
 32. 32 Профил на blurred
  blurred
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Eто го начина България бързо и трайно да излезне от блатото, в което се намира от много години.
  Кратко и ЯСНО!

  ПОДКРЕПЯМ С ДВЕ РЪЦЕ!!!

  Гешев е ПОЗОР. Оставка и ЗАТВОР!
 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 34. 34 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2834 Неутрално

  за да бъдат прекратени всички онези отровни връзки между тоталитарното комунистическо минало и днешния политически живот, защото те не са прекратени."

  Е то няма да останат фейсбуци за цитиране

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 35. 35 Профил на klecho
  klecho
  Рейтинг: 1249 Неутрално

  Наистина, чудесни инициативи.

  Сега да ги консолидира в политическа платформа, да ги заложи в предизборната си кампания догодина и ако убеди достатъчен брой избиратели да го подкрепят, ще се радвам да наблюдавам как ги осъществява на практика.

 36. 36 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1476 Неутрално

  Глей ся как чупят мутренската държавица на тулупа!!!!!

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 37. 37 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1476 Неутрално

  Изритайте руснака Христо Иванов.
  —цитат от коментар 33 на EU defender

  Милиционер, скрий са на Пееф... знаеш къде!

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 38. 38 Профил на Мизийски
  Мизийски
  Рейтинг: 482 Неутрално

  Според настроенията които виждам в моята работна и лична среда, едно нещо става пределно ясно. Случва следното - истинските антикомунисти, които все още гравитират около този бъркоч наречен ДБ, се насочват към по-малкото зло (ГЕРБ или Патриотите). Тъй като това са (предимно) обществено активни хора, те са принудени да направят някакъв избор. Този процес ще продължи да се ускорява, защото всичко лъсна със страшна сила. По този начин ДБ ще се разрои, което им гарантира не повече от 1,5% подкрепа. ЧеситУ!

  Не участвувайте в безплодните дела на тъмнината; напротив, изобличавайте ги. Защото за онова, което нечестивците скришом вършат, срамно е и да се говори (Еф. 5:11-12).
 39. 39 Профил на Niko Kostantinov
  Niko Kostantinov
  Рейтинг: 904 Неутрално

  Това с главният прокурор да се назначава от парламента и да може да се маха с 3/5 не мисля, че е добро. Те ще го на значат, а после той ще ги преследва? 3/5 е около 140 депутати, не е много. Една партия взела мнозинство ще може да го смени без много зор. Как ще ги разследва прокурора ако знае, че могат да го махнат. Трябва да се обмисли по-добре

 40. 40 Профил на pantyshot
  pantyshot
  Рейтинг: 1041 Неутрално

  Само въвеждането на дистанционното гласуване ще е достатъчно да докара ДпС да се бори за 4%

 41. 41 Профил на clarkv622
  clarkv622
  Рейтинг: 1284 Неутрално

  "Демократична България" обяви план за рестарт на системата
  ===
  В първия момент, помислих, че са обявили план за развитие на държавата и си викам еййй, най-после. Пък те ислкали рестарт - пак да ни спират тока демек.

  България е на 111 място по свобода на словото. Ако дневник се откаже от грантовете ще се изкачим до 110
 42. 42 Профил на clarkv622
  clarkv622
  Рейтинг: 1284 Неутрално

  възможност граждани да инициират законодателни промени и да подават жалба до Конституционния съд
  ===
  Под граждани НПОта ли да разбираме?

  България е на 111 място по свобода на словото. Ако дневник се откаже от грантовете ще се изкачим до 110
 43. 43 Профил на Ше шчупат държавата          на Пеевски
  Ше шчупат държавата на Пеевски
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#5] от "spiegel":

  Бързаш, остай тая работа за послъ, тя й сложна и тънка и треа съ пумисли.

  Днес може би имате възможност да направите едно от най-смислените неща през целия си живот! Излезте и покажете позиция!
 44. 44 Профил на klecho
  klecho
  Рейтинг: 1249 Неутрално

  До коментар [#37] от "virtual brain":

  Баце, май само ти не си чувал за Мария Бойкиева?

  Родена в Масква, като баща и емигрира от Европа в СССР?

 45. 45 Профил на Драга
  Драга
  Рейтинг: 352 Разстроено

  А, да ги нямаме такива. Без Асамблея „Знаме на мира" Няма да ги подкрепя...
  Хахахах!
  Жалко, много жалко.

  ПП. имаше момент, когато си мислех, че все пак ще излезе нещо полезно за България от тези партии. Но беше отдавна, много отдавна. ..

  Ако животът ти поднесе лимон, се огледай на кого да го изцъркаш в очите.
 46. 46 Профил на Ше шчупат държавата          на Пеевски
  Ше шчупат държавата на Пеевски
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#28] от "Darth Plagueis":

  Някои добре, други за сега могат да са само пожелания. Ама тва е друга тема. Има време да се обсъжда всичко.

  Първо ГешеФ!

  Днес може би имате възможност да направите едно от най-смислените неща през целия си живот! Излезте и покажете позиция!
 47. 47 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1476 Неутрално

  Рестарт с г-н Атанасов, не мерси!!!!!!!
  —цитат от коментар 17 на N I K E

  Е друго си е с Доган, Пееф, Гешев и Тиквата!

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 48. 48 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 927 Весело

  И аз подкрепям! Настоявам и за рестарт на избирателите! Да бъдат шкартирани 4-5 милиона и внесен 4-5 милиона демократични избиратели! Само така могат да бъдат избрани демократичните депутати на бъдещото Велико Народно Събрание, да се слави името му! С тези избиратели шанс няма!

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 49. 49 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 1118 Неутрално

  Не искам да се занимавам с комунистическите идеи подробно, но само две неща:

  1. Конституционния съд , се състои от обикновено най- квалифицираните юристи, които имат дълъг стаж. Това е орган, който се занимава само с фините настройки на конституционната система. Той не заседава ежедневно, не е масов съд. Ако всеки го сезира, следва и той да отговори с акт на всеки. Той реално ще бъде затрупан от молби , на хора, които си нямат понятие от правово ред. Значи, той трябва да уголеми щата си и да заседава постоянно. Ако това стане, ще е първото такова нещо в историята на държавите по света.
  /утопична и непрактична идея, а и ненужна/.

  2. Избирането на Главен Прокурор от народното събрание, няма да го направи автоматично честен. Нека си спомним, че Филчев/предложен от ОДС мисля/, имаше пълно единодушие в Народното събрание, от всички партии, защото той бе безспорен авторитет и преподавател на повечето юристи в НС. Видяхме, какво бе управлението на Филчев.

 50. 50 Профил на BezEmotsia
  BezEmotsia
  Рейтинг: 603 Неутрално

  Всъщност, преди 5 години, по предложение на Христо Иванов се направи реформа в съдебната система.

  Сега ХИ има нови идеи защото не си харесва старите, така ли?

  Какво ще иска да се промени от това което сега мисли след 3 години?

  Двамата от снимката разбират ли какво предлагат? Ето няколко въпроса към тях:

  1. За т.нар. Гражданска законодателна инициатива - Ако всеки гражданин на БГ предложи по 3 промена на три различни закона (около 15млн. предложения), кой ще ги анализира и кой ще отговори на инициатора? Това е неработещо предложение!

  2. За т.нар. Пряка конституционна жалба - Ако всеки гражданин на БГ се жали за минимум 3 неща (дори без да съзнава дали са предмет на конституционно тълкуване) кой ще ги анализира и кой ще отговори на жалбоподателя? И това е неработещо предложение!

  3. За т.нар. Разделяне на ВСС и избор на главния прокурор от парламента - Защо политизирате изборите в съдебната власт, като преди 5 години точно от това бягахте? Защо?

  Всъщност, не ми е нужен отговор от ХИ, защото каквото и да каже, утре с безпаметен плам ще се бори срещу това, което е казал.

 51. 51 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1476 Неутрално

  До коментар [#37] от "virtual brain":Баце, май само ти не си чувал за Мария Бойкиева? Родена в Масква, като баща и емигрира от Европа в СССР?
  —цитат от коментар 44 на klecho

  Чувал съм бе. Христо е гей, също така. И това знам.
  Айде, марш да лижеш под опашката на прасето сега, суджука не мерише!

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 52. 52 Профил на encor3
  encor3
  Рейтинг: 902 Неутрално

  Главния прокурор да се избира от парламента си е глупост. Сега ревем, че изп. власт го избирала, а мнозинството в парламента какво е? Ако ще е така, направо като в САЩ, да правим правосъдния министър /не точно този / и главен прокурор и да се знае, кой къде е .

 53. 53 Профил на Avalon Blackmore
  Avalon Blackmore
  Рейтинг: 115 Неутрално

  На тези им дайте всичко, но не и власт.Има поне 10 причини за последното.

  олекна ми на душата, возвисих ся!
 54. 54 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4176 Неутрално

  Да не се повтаряме излишно, но рестарт на каквото и да било, без търсене на каквато и да е отговорност за дете ето, в което ОПГ-то постави всички нас е невъзможно ! А без пълна реформа в прокуратурата и смяна на главния прокурор, това на свой ред е утопично.....

 55. 55 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1532 Неутрално

  И аз подкрепям напълно!
  Това е пътят към промяната!

 56. 56 Профил на N I K E
  N I K E
  Рейтинг: 316 Неутрално

  [quote#47:"virtual brain"][/quote]

  като си почнал да ги изреждаш трябва да сложиш Атанасов най-отпред...
  ако си мислиш, че е по различен значи имаш къса памет...

 57. 57 Профил на taratanki
  taratanki
  Рейтинг: 1029 Неутрално

  Само с позицията "Главен прокурор" не съм съгласен. Вместо него трябва да има Прокуроски съвет, колегия или както и да го наречете. Но да са няколко души, защото се видя, че с Уан мен шоу не става.

 58. 58 Профил на bobinews
  bobinews
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Рестарт на системата точно с тия двамата? И особено с Атанасов? Не, мерси. Как изобщо някои хора им се връзват на простотиите и ходят да ги подкрепят по протести и "плажуване"..
  За дистанционното гласуване - ок, но не и за българите в чужбина. Щом са решили да живеят и да плащат данъци там - нямат никакво право да гласуват в БГ и да определят политиката тук.

 59. 59 Профил на danvan
  danvan
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Браво, напълно подкрепям !

  Българите са малък, но изключително прост народ. Sapienti Sat
 60. 60 Профил на Darulio
  Darulio
  Рейтинг: 1569 Неутрално

  Не е ли време всички да признаете, че в тая държава ИМА хора с план за България? Подкрепям с някои условия всички предложения.

  "Една от най-долните привички на дребните души е да приписват своите низости и на другите." Оноре дьо Балзак, "Дядо Горио"
 61. 61
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 62. 62 Профил на otrqdnik
  otrqdnik
  Рейтинг: 2344 Неутрално

  Идвай народе, политическата сергия е отворена, ще ви обещаем всичко!

  Това ми звучи познато някак си :)

  Нелепо е учстници във власта, бивши министри, да искат промяна.

  Както казва великият Хашек:
  Нека е било, както и да е било, все е някак си било, още никога не е било, някак да не е било.
  Няма мръсни думи, има мръсни хора.

 63. 63 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 347 Неутрално

  Рестарт на системата точно с тия двамата? И особено с Атанасов? Не, мерси. Как изобщо някои хора им се връзват на простотиите и ходят да ги подкрепят по протести и "плажуване"..За дистанционното гласуване - ок, но не и за българите в чужбина. Щом са решили да живеят и да плащат данъци там - нямат никакво право да гласуват в БГ и да определят политиката тук.
  —цитат от коментар 58 на bobinews


  ей смърдел, тея дето живеят там, дават по 1 милард на година,
  на тея дето живеят тук, техните бедни и опърпани роднини,
  набалбукали се с магистрали и спортни зали.

 64. 64 Профил на валентин николов
  валентин николов
  Рейтинг: 603 Неутрално
 65. 65 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4795 Любопитно

  Рестарт с г-н Атанасов, не мерси!!!!!!!
  —цитат от коментар 17 на N I K E


  Рестарт с Баце викаш става, нали?

 66. 66 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 347 Неутрално

  До коментар [#62] от "otrqdnik":

  щом няма мръсни думи мое ли да ти го **** * *****.

 67. 67 Профил на Boris Gaganelov
  Boris Gaganelov
  Рейтинг: 481 Неутрално

  Интересно Христо Иванов докато беше вице на Боко Тиква не знаеше ли че е зависим от Доган-Пеевски? Или че корупцията е обсебил отгоре надолу държавата? И сега точно проблемът плажа на Доган ли е или масовите зулуми на държавни поръчки и опоскването на еврофондовете? Аман от поредните изменяни. Всички сте за затворите само играете игрички и крадете.
  —цитат от коментар 13 на Daria


  Само аз ли помня че работи над реформи, направи предложение за ракидални промени в съдебната система и след като ГЕРБ го отхвърлиха - човекът видя че така не става и си подаде оставката?

  https://www.mediapool.bg/gerb-blamira-sadebnata-reforma-hristo-ivanov-podade-ostavka-news242864.html

 68. 68 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2682 Весело

  Рестарт на ...? "Българския парламентаризъм"?! Хахахаххахахахахахахаха
  Хохохохохохохохохохохохох....
  Смешковци-и-и-и! Комуняги-и-и-и!

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 69. 69 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4176 Весело

  До коментар [#64] от "валентин николов":

  " Клоуни"

  Вече никой не си дава зор да брои бисерите на главния разбой...пардон клоун !

 70. 70 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 1387 Неутрално

  Христо, евала за това, което направи на Росенец. Сега отиваш на избори, влизаш в парламента и действаш за горните промени.

 71. 71 Профил на otrqdnik
  otrqdnik
  Рейтинг: 2344 Неутрално

  До коментар [#65] от "vassilun":

  Много ясно, ако ще сменяме Баце с тези, по-добре изобщо да не го сменяме. Това са хора от едно котило, те не искат промяна, а подмяна - да бъдат и те нахранени.

 72. 72 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 744 Неутрално

  ДБ е единствената политическа организация, която от години предупреждава къде тласкат майковината герпъфите и техните комуноидни съдружници. И винаги е посочвала как да превърнем територията в нормална държава. Христо Иванов хвърли какък в блатото и хлопна боко, пеефски и дръндарски по тиквите. С този акт спечели моето уважение и мисля, че може да бъде политически лидер на протестиращите хора, желаещи да отвоюват държавата от мафията. Публикуваният текст е доказателството.

 73. 73 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 1118 Неутрално

  До коментар [#8] от "hamiltonf":

  Ами, това е нож с две остриета.
  В Турция, ежегодно се раждат десетки хиляди деца, които се записват като български граждани. Знам от мой познат в посолството в Анкара, че първото нещо, което правят местните, е да запишат детето за българско гражданство. Това са хора, които си живеят там, не се прибират/за разлика от тия, които идват да гласуват/, не знаят български и нямат намерение да се занимават с нищо у нас. Просто паспорта ни е конвертируем.

  Предвид демографските процеси и предвид единоначалието в Република Турция, може да добием по този начин един Северномакедонски вариант, където албанците демографски взимат все повече места в парламента.
  Дали сте мислили по този въпрос, който ще ни изправи пред една хомогенна и много по- голяма от ДПС, турска по същността си партия.

 74. 74 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 1935 Неутрално

  [quote#67:"Boris Gaganelov"][/quote]

  Не си струва да отговаряте на някои колеги.

  Много добре знаят защо Иванов си подаде оставката.

  Обичат да спускат такива опорки за размиване на темата и разговора се насочва в друга посока.

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 75. 74 Профил на olexander
  olexander
  Рейтинг: 659 Неутрално

  До коментар [#38] от "Мизийски":
  Имам абсолютно същото наблудение. От който ме е яд. Защото наистина искам да има силна дясна партия... Но с тия вождове, толкова. Жалко.

  Победителите първо печелят, а след това отиват на война; победените първо отиват на война, а след това търсят начин да я спечелят.
 76. 76 Профил на olexander
  olexander
  Рейтинг: 659 Весело

  До коментар [#63] от "mihail_p":
  Ми тогава хайде да направим гласуваето пропорционално на данъците, които плащаш: с пенсийка - полвин глас,минимална заплата 1 глас, Божков - 10 000+, айде Прокопи също има 7-8 000 :)

  Победителите първо печелят, а след това отиват на война; победените първо отиват на война, а след това търсят начин да я спечелят.
 77. 77 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 347 Неутрално

  До коментар [#74] от "olexander":

  ти си толко десен колкото аз съм олександър усик.

 78. 78 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2716 Неутрално

  Сорос обяви план за рестарт на системата.

 79. 79 Профил на EU Fighter
  EU Fighter
  Рейтинг: 549 Неутрално

  Браво! Би трябва бой по булгарска мафия на комунисти !

 80. 80 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4176 Неутрално

  До коментар [#5] от "spiegel":

  Затова и смятам, че без реална битка и изрязване на тумора сараи, заедно с отровните му метастази навсякъде в обществото, всичко е обречено да си остане такова, каквото е ! А с този главен прокурор сараите са над всичко !!!

 81. 81 Профил на wkk57607068
  wkk57607068
  Рейтинг: 578 Неутрално

  Купихме модерни самолети. Ще купуваме модерни бойни кораби. А трима човека с една надуваема лодка ни разказа играта.

 82. 82 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2128 Весело

  Едноклетъчните в България са потресени.Те не могат да повярват,че има и по висши организми от чехълчето.Това демократично ли е-ами как ще се оправя чехълчето в такъв свят в който трябва да мисли!?

 83. 83 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2682 Весело

  Чудех се на кого ми напомнят тия двамцата пишман "революционери" на снимката. Зачетох се за Френската революция, но от всички определения за типа поведение и нагласи, като че ли по-скоро в случая става дума за руските якобинци, хахах...
  "Руски якобинци се наричат привържениците на политическо-заговорническото направление в народническото движение през втората половина на 19 век. Въпреки господстващата в революционните среди вяра в победата на евентуална селска революция, руските якобинци поставят под съмнение революционните способностите на селските маси и считат, че революцията трябва да започне с държавен преврат, осъществен от силите на организирано революционно малцинство, което, завземайки властта, да установи революционна диктатура и да наложи с декрети определени социални преобразувания. За разлика от френските якобинци, руските били социалисти–утописти и в организационно и идейно отношение били близки до френските бланкисти."

  Та и нашичките Робеспиер и Дантон са решили с маймуни трици да ловят. Държавен преврат ще ми правят като плажуват, пристават на Доганя и искат оставката на вътрешния министър, хахахахаха...
  Ма четете историята, бе пухльовци, четете!

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 84. 84 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2884 Неутрално

  Радан Кънев подкрепи про-джендърската Истамбулска конвенция и с това ме загуби безвъзвратно.

  Любовта ще спаси света!!!
 85. 85 Профил на lout66
  lout66
  Рейтинг: 917 Неутрално

  До коментар [#7] от "proza":
  "А какво стана с мажоритарния вот, който беше одобрен на референдума, или това не е от значение. Целият досегашен политически "елит" се страхува от мажоритарния вот, защото при този вот повечето ще оттекат в канала."

  Напротив при мажоритарен вот ще печелят основно ГЕРБ И ДПС , тук там ще се промъкне и някой кандидат на комунистите .При мажоритарен вот е достатъчно в района да имаш 20-30 процента подкрепа ,а останалите 70-80 процента от гласоподавателите остават без представители в парламента .

 86. 86 Профил на my_self
  my_self
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Браво, целта е ясно формулирана!
  Трябва да изметем мутрите от управлението на държавата!

 87. 87 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1633 Неутрално

  Аз продължавам с протеста, но съм крайно резервиран за ДБ, защото след фиаското на Реформаторския блок, който също яхна вълната на протестите, десните хора в България не си взеха поука. Какви гаранции имаме, че ДБ няма да се коалира с ГЕРБ след едни евентуални избори? За да "не дойдат комунистите на власт" примерно?

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 88. 88 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2884 Неутрално

  Групата във Фейсбук против Истамбулската конвенция и законодателството срещу отнемане на деца е 400 000 човека.

  Любовта ще спаси света!!!
 89. 89 Профил на Jordan J
  Jordan J
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Начинът на избиране на главния прокурор и отчетността са съществен момент, но много по-важно е да се реформира структурата на самата Прокуратура, категорично да бъде извадена от Съдебната власт. Безумният 7-годишен мандат на главпрока трябва да се намали наполовина. Иначе остават всички възможности за функциониране на "държава" в държавата.
  Подкрепям напълно идеите на ДБ, но те трябва да са само етап към създаване и приемане на Нова Конституция от Велико Народно Събрание, заедно с Пълна Лустрация. Това, че е сложен процес, не означава, че не трябва да се подготвя без всякакво отлагане. Защото иначе ще се вайкаме още 30 години, че след доносниците на ДС/КГБ , на главите ни ще се тресат и техните наследници

 90. 90 Профил на eqf28366123
  eqf28366123
  Рейтинг: 255 Неутрално

  Ок.
  Ето това е нещо конструктивно и мога да се съглася с него.
  Но с цирка с "протестите" не мога да се съглася.
  Успех на изборите и нека по-добрият да спечели.

 91. 91 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1941 Неутрално

  Тея надминаха Маямата по лакърдии! Ей, тези наистина ще качат Нинова за Премиер!

  Русия- проказата на планетата Земя. Гребете роби, фараона ще кара водни ски!
 92. 92 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 347 Неутрално

  Радан Кънев подкрепи про-джендърската Истамбулска конвенция и с това ме загуби безвъзвратно.
  —цитат от коментар 84 на hope


  и аз я подкрепям.
  джен-дър, джен-дър
  гуем съм джендър.
  ти си носи вмирисаното рокерско яке,
  слушай си епизод и се напивайте на копринка
  с неколко патреоти на маса.

 93. 93 Профил на bruno__dante
  bruno__dante
  Рейтинг: 980 Неутрално

  я бана изтекъл!
  па да питаме тогаз
  Бойкик бей интересира ле го
  що патрулка МВР нон стоп пази олигарха Прокоп паша?
  ели само за другите олигарси са тревожи?

 94. 94 Профил на witch_doctor
  witch_doctor
  Рейтинг: 607 Неутрално

  Рестарт с г-н Атанасов, не мерси!!!!!!!
  —цитат от коментар 17 на N I K E


  Само, че вече няма кой да ви чака и позволи на вас тъпите герберастунгери да рестартирате отново тулупа!

 95. 95 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 347 Неутрално

  До коментар [#91] от "chichka":

  ти гласувай за демократите, не
  се прави на големия анализатор.

 96. 96 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1866 Неутрално

  Не знам за другите, ама аз съм на средна възраст и през последните 30 години доста често съм чувал лозунги за "рестарт на системата".

  Обикновено резултатите са доста скромни - ако изобщо ги има.

  Аз предлагам да я ремонтираме системата там където не работи, а не на всеки няколко години да се опитваме да почваме отначало.

  Първо, това с лустрацията дори бачо им Иван не успя да го направи. Сега хич не го виждам как ще стане. Не, че няма да е добре. Ама ДС-ари са начело на няколко политически формации - нереалистично е да се очаква, че ще гласуват против себе си.

  Има и някои откровени недомислици като пряката конституционна жалба. Това си е рецепта за dDOS атака - дори само Йоло Денев ще успее да осигури работа за КС до 2050-та.

  Най-смисленото нещо е идеята за пощенски вот. Това нещо трябваше да стане още преди 20 години.

 97. 97 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 1118 Неутрално

  Истината е , че явно Радев ще управлява със Слави, Мая и "патриотите". Радев има потенциал да има добър резултат на избори, но задължително трябва да направи партия или коалиция, като той ще трябва да погълне/и ще го направи/ електората на БСП.

  Радев, /ако погълне БСП, както Путин навремето взе повечето гласоподаватели на КПСС/, ще вземе 22-25%.

  Слави 10-4%

  ВМРО - 4-5%

  ДБг няма как да вземе над 10 % и затова сега иска да пренареди правилата за да има повече проценти, което няма как да стане за тези избори.

  ДПС не знам колко ще има- предполагам 14-15%

  Герб сигурно 18-20%.

  Чака ни червено управление.

  Нещата са прости. Това са реалностите.

 98. 98 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 347 Неутрално

  До коментар [#87] от "Darcas":

  не си взе поука ли.
  ти на кой свет си бе алоо.
  борисов му се изплю тна Христо Иванов с сурата,
  като го прееба за съдебната реформа и по руски
  образец, направи показно отношение, като отиде да рита.
  на къв ми се праиш.

 99. 99 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 744 Неутрално

  До коментар [#27] от "selqnin":

  Да тук сме, но защото ''тези хора'', които са въоръжени с горните идеи от 20 години целенасочено и последователно са плюти, обругавани и обливани с кал. Комуноидо-герпъвата пропагандна фекална машина преследва всеки извън мафиотския сговор, насажда омерзение и непоносимост към нормалната експерност и коректност. Резултатът е ''управленската мощ'' на онова интелектуално недоразумение ''височеството'', Сергей, Доган, Орешарски и боко за десерт. Та за това сме, където сме. Надявам се, че нормалните хора са разбрали необходимоста от нормални, можещи и отговорни политици. Ако пък не, ще е пак същото. Слави чака.

 100. 100 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2288 Неутрално

  Апсолютно популистки,неизпълними,а някои и вредни за България предложения.Разбира се,това не пречи на аФтентичните в захлас да повтарят,колко правилни и навремени са,без да се опитат критично да ги осмислят.Добре е,че тук пишат и нормални хора,които показаха несъстоятелността на предложения "план".

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK