На живо

Политическата криза: Борисов нито потвърди, нито отрече, че може да подаде оставка (хронология)

Политическата криза: Борисов нито потвърди, нито отрече, че може да подаде оставка (хронология)

© Юлия ЛазароваРазговорите за бюджета и пакета за възстановяване на Европейския съюз продължават в Брюксел, а Борисов каза, че е подкрепил всички варианти за върховенството на закона. Пред "Дневник" той нито потвърди, нито отрече, че може да подаде оставка, искана му на протести в България и живеещи в Европа българи. Президентът Румен Радев призова към протести до оставки, а инициаторите на протеста в София днес потвърдиха заявения на протеста снощи призив за гражданско неподчинение и бойкот на парламента и съдебните палати в държавата от понеделник.


"Дневник" проследи ситуацията около сблъсъка на институциите в реално време. Как преминава 11-ят протест в страната тази вечер следете на живо тук.
Марешки се обяви за "правителство от експерти и патриоти"

България се нуждае от правителство експертно правителство, обединяващо патриоти и прагматици, което да изведе България от кризата и да организира честни избори. Това заяви Веселин Марешки пред руската държавна медия "Спутник" броени дни преди гласуването на вот на недоверие срещу правителството на Бойко Борисов.


Неговата партия "Воля" има 12 депутати и пред "Спутник" той твърди, че категорично били опозиция на всички и няма да си сътрудничат нито с ГЕРБ, нито с БСП.


Нещо повече, Марешки обяснява, че "Воля" била "представител на протестиращите, на искащите отмъщение и справедливост", но била най-малко представената в парламента. Той допълва, че представлявали протеста, защото партията била основана на принципите на борбата с корупцията и елитите.


"Няма протести срещу "Воля". Ние сме иденствените, за които няма факти или подозрение в корупция или нечестни действия... Мисля, че българите оценяват какво сме постигнали и вярвам, че ще сме единствените, постигнали на следващите избори по-добри резултати в сравнение с предишните."

Масов пикник край Росенец

След масовото ходете на плаж край "Росенец" миналата събота, днес последва нова акция - масов пикник на плаж "Чукалята". Събитието беше организирано в социалните мрежи, съобщи БНР. Стоян Царев, който е заместник председател на партия "Средна Европейска Класа" покани "всички почитатели на морския туризъм, чистия въздух, красивите гледки, морето и вълните" да се включат в пикника.


Хората обаче бяха възпрепятствани да стигнат до плаж "Чукалята" край лятната резиденция на почетния председател на ДПС Ахмед Доган от временна ограда. В началото на седмицата Върховната административна прокуратура възложи проверка на концесионера на пристанищен терминал "Росенец".

Според синдикатите няма условия за национална стачка

"Когато един човек участва в стачка, той доброволно се отказва от дохода си за периода, в който участва в стачката. Не е като да говориш на площада". Това заяви пред БНР президентът на Конфедерация на труда "Подкрепа" Димитър Манолов, който коментира призива на инициаторите на протеста от "Отровното трио" за общонационална стачка. Той добави, че с него не са водени разговори по темата за участие на синдиката и подчерта нуждата от сериозна мотивация.


"Синдикатите са най-големите организирани групи от хора и в тях членуват всякакви хора. Тоест, за да бъдат убедени толкова различни хора за тази крайна стъпка, за която говорят, то хората трябва да имат много сериозни мотиви. Тези неща, за които се говори, съвсем общо и неадресирани извън двете постоянни искания, съвсем не са достатъчни за стачка", заяви Манолов.


Президентът на КНСБ Пламен Димитров заяви пред БНР, че и с него не са водени разговори. И според него няма условия за национална стачка. "Не са се свързвали с нас по-никакъв начин организаторите на протеста. Ние заявихме своите позиции и предишна подкрепа за всички мирни протести. Начинът обаче, по който се постигат исканията, трябва да бъдат коментирани отделно", заяви Димитров.

"Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел ни информира за резултатите от консултациите по новия бюджет, които провежда с лидерите на страните-членки", написа в профила си във "Фейсбук" премиерът Бойко Борисов. Срещата е на Мишел с премиерите на България, Малта, Хърватия и Словения и президентът на Румъния.


Той подчерта, че е заявил "категоричната подкрепа на България за обвързването на европейското финансиране с върховенството на закона". Все още обаче има дебели червени линии между позициите на отделните групи от страни. Няма и ново предложение за преговорна кутия по Многогодишната финансова рамка, с което да влезем на заседание на Съвета. Преговорите между отделните държави и формати продължават в търсенето на решение, удовлетворяващо всички страни", написа премиерът на България.


На снимката са председателят на Европейския съвет Шарл Мишел, премиерите на България, Малта, Хърватия и Словения и президентът на Румъния.

© Фейсбук на Бойко Борисов

На снимката са председателят на Европейския съвет Шарл Мишел, премиерите на България, Малта, Хърватия и Словения и президентът на Румъния.

Радан Кънев: Борисов не успява да уговаря пари в Брюксел

Поколението български граждани, израсло в държава член на Европейския съюз, които се виждат на протестите, не могат да приемат двойния стандарт на ценностите. Това мнение изрази пред БНР евродепутатът от ЕНП/"Демократична България" Радан Кънев. "Вярвам, че ще изградят политическа система, която отговаря на европейските стандарти", заяви той.


По думите му правителството не може да се включи адекватно и в европейската политика. "Българското правителство трябва да бъде определено и като опасно за икономиката на страната. Дали поради езиковата бариера или заради друго, Борисов не успява да уговаря пари в Брюксел, той е извън дебата. Като нямаш цели, не може да има успех за теб. Това правителство е във фактическа оставка, трябва да стане и в юридическа. Днешният парламент няма капацитет", заяви Кънев.

Управляващите имат "ясни аргументи" защо изборите не трябва да се проведат четири месеца по-рано. "Тези месеци ще са с висока икономическа и социална цена за цялото общество", заяви пред БНР депутатът от ГЕРБ Тома Биков. По думите му без парламент не може да се гласува нито една икономическа или социална мярка в ситуация с кризата заради коронавируса. "Ние сме подавали оставка през 2016 г., без да има нито един човек на улицата. Тогава имахме доверие и президентската институция, която става особено важна при подаване на оставка на правителството", обясни Биков.


"Освен това имаме президент, който твърди, че не може да провежда диалог между основни политически сили. Това означава, че служебното правителство ще е вземане на властта по нелегитимен път", добави Биков. По думите му президентът Румен Радев е част от опита да се предизвика политическа криза".


Според Биков партия ГЕРБ се е разграничила от ДПС още в началото на мандата, влизайки в коалиция с "Обединените патриоти", а не с ДПС.

Бившият служебен министър-председател Ренета Инджова призова премиерът Бойко Борисов и главният прокурор Иван Гешев да си подадат незабавно оставките. "Не мога да бъда в обувките на премиера, затова го призовавам по най-бързия начин да подаде оставка, да разпусне узурпирания от него парламент, защото той е убежището, което гласува за неговото оставане. След това оставка да подаде главният прокурор на страната", каза тя в интервю за Би Ти Ви. Тя каза, че заяви, че всеки ден от началото на протестите е пред Министерския съвет. "Винаги съм се борила срещу мафията, дали в МС, дали в чужбина. Сега съм там заради децата на България", коментира тя.


Сшпред Инджова през последния месец България е в световните медии "с един и същ профил - чекмеджета с пари, оръжие на бюрото. Той (Бойко Борисов) с нищо не направи усилие да покаже, че това е аранжировка", изтъкна тя.

Протест на българи в Брюксел

Със скандирания "Оставка" и "Мафията вън", днес българи, живеещи в различни градове на Белгия, се събраха в Брюксел, на метри от сградата на Съвет на ЕС, съобщиха пред "Дневник" протестиращи. Там премиерът Бойко Борисов за пореден ден участва в преговорите за бюджета за Фонда за възстановяване на ЕС и дългосрочния бюджет на съюза.


Исканията на протестиращите прозвучаха на български, френски, нидерландски, английски и немски. Те изразиха своята съпричастност към сънародниците си в България, поискаха за пореден път оставките на премиера Борисов и главния прокурор Гешев. Те се обърнаха към европейските лидери и институции с призив да отворят очите си за случващото се в България и да потърсят отговорност за липсата на върховенство на закона в България, като член на ЕС и за корупцията по високите етажи на властта.


Снимка: Българи в Брюксел

Снимка: Българи в Брюксел

Протестиращи искат да блокират пътя към Гърция

В Благоевград протестът е насрочен за в 18 ч. Групите са две: едната е в центъра на града, другата - на пътя за Гърция. Пред Би Ти Ви младежи от града заявиха, че са недоволни от всичко, което се случва в България. Те смятат, че от плажа до планините има много поводи за протест.

Българи в Копенхаген, Франкфурт и Виена протестираха

Около 150 българи протестираха пред българското консулството във Франкфурт. Те настояват за оставката на правителството и на главния прокурор.


Снимка: Българи в Дания

Снимка: Българи в Дания


"Отново днес българита в Дания сме пред българското посолство в подкрепа на нашите сънародници в България", написаха до "Дневник" участници в протеста в Копенхаген.


Протестът във Виена

© Елица Ценова, Елица Ценова

Протестът във Виена


Близо 200 души преминаха в шествие през центъра на Виена с искане за спиране на корупцията. Това е втори протест в австрийската столица за седмицата. Видео от протеста можете да видите тук.


Протестът във Виена

© Елица Ценова

Протестът във Виена


Протестът във Виена

© Елица Ценова

Протестът във Виена

Столичната полиция призова да се запази протестът мирен

Столичната полиция е предприела мерки за опазване на обществения ред, обяви на брифинг заместник-директорът й Антон Златанов, цитиран от БНТ. Той призовава да се запази протестът с искане на оставките на правителството на Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев мирен. "И организатори, и протестиращи да отправят посланията си към управляващи, но в рамките на закона", призова той и добави, че институциите трябва да бъдат оставени да работят. На протеста в събота инициаторите му призоваха за гражданско неподчинение от понеделник, 20 юли, когато протестиращите са призовани в 7 часа сутринта да блокират Народното събрание и съдебните палати в страната.


"Нека има протестиращи, но институциите трябва да работят. МВР е деполитизирана структура и следва да запазим реда", коментира Златанов. Той отново призовава организаторите мероприятията да се заявяват в Столичната община и да бъдат в светлата част на денонощието и предварително да бъдат съобщени местата за протести.


"Ние сме деполитизирана структура, следва да запазим правата на всички граждани. Основното е, че гражданите, които трябва да дойдат на протест, не трябва да слушат призиви да се нарушава закона и мира", каза още Златанов.


Той съобщи още, че на 10-ия протест в събота е задържан човек с газов пистолет.

Борисов нито потвърди, нито отрече, че може да подаде оставка

,Потърсен от "Дневник" с въпрос за намеренията на премиера и правителството в напрегнатата от гражданските протести ситуация в страната, премиерът Бойко Борисов нито потвърди, нито отрече че може да подаде оставка в близко време. "Има закони и конституция, действаме според Конституцията", каза неопределено Борисов.


В кратък разговор по телефона от Брюксел той заяви, че главната му задача сега е да бъде договорено добро финансиране за България и че прави всичко по силите си да бъде удържан българският интерес.


Запитан конкретно дали дама ще поеме премиерския пост, ако все пак подаде оставка, той каза само: "Глупости", без да поясни дали думата се отнася за това кой ще го наследи или за възможността въобще да подаде оставка.


Бойко Борисов приключи разговора с коментар, от който открито струеше горчивина и неизказана увереност, че смята себе си за прав : "Каквото си направи един народ, никой не може да му го направи. А после ще съжалява. Мъчно ми е, но това е..."

Българи протестират в Мюнхен и Нюрнберг

Снимка: Българи в Нюрнберг

Снимка: Българи в Нюрнберг


"Подкрепата за будното гражданско общество в България, искащо промяна, идва от всички краища на света, където има българи, включително и от двата най-големи града в германската провинция Бавария – Мюнхен и Нюрнберг", съобщиха пред "Дневник" Мирослав Тодоров от Мюнхен и Габриела Бенчева, Нюрнберг.


Повече от 30 души са се събрали в Нюрнберг, за да подкрепят протестиращите в България със следните искания:

закон и правов ред, които важат за всички
изкореняване на порочните практики и модели в управлението на институциите
граждански диалог за реални решения между българите зад граница и държавните органи
честни избори при променена изборна система, осигуряваща гласуване по електронен и пощенски път

За 15 ч. българско време е насрочен протестът в Мюнхен, пред сградата на Генерално консулство на България.


Снимка: Българи в Нюрнберг

Снимка: Българи в Нюрнберг

Около 58% от българите смятат, че правителството трябва да подаде оставка, сочат данните от експресен сондаж на "Галъп Интърнешънъл". Според изпълнителният директор на социологическата агенция Първан Симеонов предстои да се види дали протестът ще се радакализира. "Младите хора на протеста изразяват своя културен шок от начина, по който изглежда властта в България. Този протест е естетически бунт и прилича на бунт на умни срещу тъпи, с извинение", каза той в интервю за БНР.


"Вижда се как ГЕРБ се опитва да застане на анти ДПС вълна. ГЕРБ са добри в това да се мъчат да сърфират върху вълната срещу себе си. ДПС да е контрапункт е удобно и за самото ДПС, защото така стяга електората си", каза още социологът.

Намаляване на грантовете за сметка на заемите

Във включване на живо от срещата на върха в Брюксел премиерът Бойко Борисов обясни, че реалните предложения за бюджета все още не са обсъдени, а само рамката. "Има предложение на Европейската комисия, на финландското председателство, предложение на председателя на европейския съвет Шарл Мишел, план за възстановяване по предложение на ЕК..." изброи Борисов. "Всички тези цифри са различни, всички съм ги дал на екипа на финансите, на Томислав Дончев, които на живо всяка една цифра я гледат, пресмятат, защото това са 27 колеги плюс комисията, плюс съвета, които правят предложения, всеки се бори за повече пари, а всъщност парите в бюджета са и по-малко. Но още не сме стигнали до реалните цифри, освен рамката", разясни премиерът. По думите му цяла нощ българският екип е работил, защото "една цифричка да не се забележи, влиза в протоколите и след това става голям проблем".


Премиерът посочи, че се предлага намаляване на грантовете с 50 млрд. евро за сметка на увеличаване на заемите с 50 млрд. евро. "Това е предложение, което тепърва ще обсъждаме", каза Борисов.


Какво още каза Борисов четете тук.
Как продължават разговорите на срещата на върха в Брюксел - тук.

Борисов подкрепил всички варианти за върховенството на закона

Във включване на живо от Брюксел премиерът Бойко Борисов заяви, че основната тема на разговорите до сега, в третия ден от обсъждането на бюджета и пакета за възстановяване на Европейския съюз, е била върховенството на закона и той го е подкрепил във всичките му варианти. Трети ден лидерите на страните от Европейския съюз преговарят в търсене на консенсус за икономическо възстановяване и за бюджетната рамка на съюза до 2027 г.


"До сега основната тема на разговорите е върховенството на закона и кой какво разбира под тази тема. Аз съм подкрепил всичките му варианти, но има държави членки, които се притесняват. Примерно словенският колега, който е бил вкаран в затвора от поръчкови съдии и прокурори, след това, кагато излезе, е спечелил изборите с болшинство и отново е премиер. И ми ги разказа тия работи. Как може едно върховенство на закона всъщност да унищожи човек. Други държави членки имат притеснения относно Истанбулска конвенция, гей бракове, забрана на аборти, малцинства", посочи Борисов и повтори, че позицията на България е да подкрепи върховенството на закона във всичките му варианти. "Що се касае до върховенството на закона, аз мисля, че дори не трябва да го коментираме, това е в основата на всяка демокрация", каза и вчера Борисов в Брюксел.


Борисов не казва за какво точно подкрепя Словения, а това е важно. В страната управлява консервативна антиимигрантска и евроскептична партия, която е смятана за близка до унгарската "Фидес" и Виктор Орбан. В събота вечерта в Брюксел имаше тристранна среща Словения-Унгария-Полша, на която са съгласувани позициите на трите държави. Днес словенският премиер Янез Янша настоя, че не е вярно, че трите страни са против обвързването на върховенство на закона с достъпа до евросредства. Всъщност Полша обяви, че не е съгласна с предложен нов механизъм за оценка върховенството на закона като критерий за достъп.


Янша настоява в Брюксел същото, което твърди от години ГЕРБ - че е против двойни стандарти в Европа и трябвало да има еднакви критерии за оценка за всички страни членки. С тази позиция страни като Унгария, България и Полша в същото време потъват в авторитетни класации за качество на демокрацията, върховенство на закона и свобода на медиите.


Тази година в Европейския парламент група депутати повдигна въпроса вярно ли е, че през Словения партията на Орбан саботира проевропейското правителство на Зоран Заев в Северна Македония.


Какво още каза Борисов четете тук.
Как продължават разговорите на срещата на върха в Брюксел - тук.

Минеков: Разходките по паветата са успокоителни за управляващите

Разходките по паветата са безполезни и успокоителни за правителството и главния прокурор. Затова трябва да се поема нова посока. Това каза пред БНР проф. Велислав Минеков, един от инициаторите на продължаващия десети ден антиправителствен протест. "Ние, гражданите, сме тези, които трябва да срутим тази система", каза той.


По думите му на площада са хора, лично засегнати. "Става дума за лично чувство, не са партийни причините. Там са деца на компютрите, те сравняват с това, което са видели в чужбина. Виждат, че това е ненормална държава, която се управлява от шайка. Тези хора знаят, че това, което се случва, е огромна нищета и че бандитската система трябва да се премахне по-бързо, за да имат бъдеще", заяви той.


Според проф. Минеков настоящият парламент е напълно ненужен. "Вотът на недоверие е безсмислен. Трябва нов парламент, нови избори, но честни. Нужно е дистанционно гласуване, дори гласуване по пощата, машинно гласуване. От това ги е страх, защото само тогава вотът не може да бъде контролиран", посочи той.


Проф. Велислав Минеков

© Анелия Николова

Проф. Велислав Минеков

Бойко Рашков: Гешев излага България пред света

Призивите на протестиращите за оставка на главния прокурор Иван Гешев са напълно основателни - това каза пред БНР бившият директор на Националната следствена служба и бивш председател на Националното бюро за контрол на СРС Бойко Рашков, който беше наскоро назначен за член на правния съвет към президента.


"Това са безпрецедентни действия на главен прокурор в световен мащаб. В старанието си да благодари на Бойко Борисов, че го е посочил за главен прокурор, той нарушава законите в страната", посочи Рашков.


Главният прокурор използва резултатите от СРС не за целите на наказателните дела, а да удари опонент на премиера Бойко Борисов в лицето на президента, коментира още Рашков. По думите му надпартийността, заложена в Закона за съдебната власт, се потъпква от Иван Гешев. "Главният прокурор не може да изнася СРС-та, те са предназначени само за наказателните дела", коментира Рашков оповестените от прокуратурата разговори между президентски съветници, политици и укриващия се в Дубай бизнесмен Васил Божков, който е с 18 повдигнати обвинения. Рашков оглавяваше Бюрото за контрол на специалните разузнавателни средства и преди да бъде отстранен понесе атаките на тогавашния главен прокурор Сотир Цацаров и ДАНС, защото, изпълнявайки задълженията си, разобличаваше нарушенията на Закона за СРС.


"Основанията за освобождаването на главния прокурор са в Конституцията. Ситуацията е такава, че може да се обсъжда само това дали главният прокурор нарушава законите на страната и дали не уронва престижа на съдебната власт, и на базата на това Висшият съдебен съвет да вземе своето решение", каза още Рашков и изрази надежда Борисов, "който ръководи Иван Гешев изкъсо, да му каже да не излага българската държава пред света".

Повече от седмица след като България бе приета заедно с Хърватия в т.нар. чакалня на еврозоната управляващите изтъкват колко историческа е тази крачка за страната, но не говорят за важно условие в нея - ангажимент за борба с корупцията в страната. Това е записано в официалното съобщение на Европейската централна банка и на Българската народна банка от 10 юли. Такова изречение обаче няма в съобщението за приемането на Хърватия в механизма ERM II.


Повече по темата - тук.

Румен Радев призова към протести до оставки

Пред БНР президентът Румен Радев отговори на призивите за политически диалог, които вчерая отправи парламентарният председател Цвета Караянчева.


"Трябваше да водят диалог с хората, когато беше времето. Те стояха надменно отгоре, без да откликват на техните нужди, сега е късно за диалог. Хората вече не го искат", каза президентът Радев в град Левски, където присъства на тържествената заря - проверка по случай 183-годишнина от рождението на Апостола не свободата и празника на града. "Докато паднат тези, които трябва да си заминат", отговори президентът на въпроса докога ще продължат протестите.


Политическата криза: Борисов нито потвърди, нито отрече, че може да подаде оставка (хронология)

© прессекре

Срещата в Брюксел продължава трети ден

Разговорите за бюджета и пакета за възстановяване на Европейския съюз продължават в Брюксел днес по обяд след почти пълно денонощие двустранни преговори и почти две денонощия след началото на срещата. И снощи лидерите на 27-е страни не постигнаха компромис.


Подробности - тук.

Протестите продължават

Политическата криза: Борисов нито потвърди, нито отрече, че може да подаде оставка (хронология)

© Велко Ангелов


Протестите в България и на българи в чужбина с искане за оставката на правителството на Бойко Борисов и оставката на главния прокурор Иван Гешев продължават и днес. Снощи инциаторите им от "Отровното трио" призоваха към гражданско неподчинение и блокиране на парламента и съдебните палати в страната от 7 часа сутринта в понеделник, 20 юли.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (555)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3708 Неутрално

  И без да призовава, хората протестират и искат оставката на Боко, шайката и Гешев.

 2. 2 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1678 Неутрално

  ДБ със сигурност ще подкрепят призива на Радев.

 3. 3 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 2109 Неутрално

  Оставки за да ни ощастливят г-жа Нинова, г-жа Манолова под мъдрото ръководство на пРезидента.
  Скъпи десни ,този само заради това, че въртеше и сучеше и се чудеше как да не вземем Ф-16 трябва да ви е ясно какво представлява.
  Много от протестиращите са искренни, но с действията си отварят път на антинатовски и проруски политически интереси.

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 4. 4 Профил на Силвия Колева
  Силвия Колева
  Рейтинг: 247 Неутрално

  Румен Радев да си затваря устата!
  Къде беше Румен Радев миналата година, когато протестирахме срещу назначението на Гешев за главен прокурор?
  Ами нали точно Румен Радев подписа назначението на Гешев!
  Аман от лицемерие!

 5. 5 Профил на balkantourist
  balkantourist
  Рейтинг: 1123 Неутрално

  Днес протеста да започне с молебен и коленичене пред Президентството!

 6. 6 Профил на три
  три
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Следващия път, когато се явявате на избори си отваряйте очите и спуснати от никъдето резиденти им бийте шута още преди да си отворят устите, защото виждате какъв цирк е този!

 7. 7 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 3390 Неутрално

  Румен Радев призова към протести до оставки
  ––––––––––––––––––––––––––––
  И аз призовавам към протести до оставката на резидента Румен Радев.
  п.п. Няма ли кой да прочете Конситуцията и да го обеси тоя изрод (чучелото му!) на площада?

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 8. 8 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 3390 Неутрално

  До коментар [#1] от "Vlado Nikolov":
  И защо бе, Владко? Имаш ли някаква причина или някакво доказателство?

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 9. 9 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4560 Неутрално

  До коментар [#7] от "Депутат 241":

  Ти виж какво става в Брюксел. Пътници сте милиционерите.
  МАФИЯТА ВЪН !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 10. 10 Профил на 堅不可摧
  堅不可摧
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Шофьорската гилдия(резидента и Мадуро) нещо се вземат много на сериозно! Очакваме с нетърпение решението на конституционния съд за да видим изправен пред правосъдието предателя на България!

 11. 11 Профил на zakary
  zakary
  Рейтинг: 640 Неутрално

  Всички централни медии, бидейки контролирани от един и същ тлъст организъм неистово се опитват да създадат впечатлението, че протестиращите тръгват зад т.нар. пРезидент. Че той е развял знамето на протеста и че той събира четите си под него. Изкуствено го героизират и му придават незаслужена значимост. Това никак не е случайно. Съвсем реалистично това да е една многоходова хибридна постановка с по-далекобоен обхват. Дали тя е на ген. Решетников или на нашите драматурзи - това едва ли ще разберем. Но така или иначе всички централни медии правят кълбета назад и напред за да изместят епицентъра, акцента и смисъла на протестите.
  А протестите са заради сливането на трите власти и поставянето им в услуга на управляващата партия и нейния вожд. Заради използването на органите на реда, съда и (най-вече) на прокуратурата като репресивни органи, но (забележете!) не срещу престъпността а срещу неудобните на властта. Заради завладяването на цялата държава от мафията и заради задкулисното разпределяне на порциите. Не на последно място и заради овладяването на четвъртата власт - медиите от държавното пред- и зад- кулисно управление.
  И това, че ген. Румен Радев, в качеството си на официална държавна институция, е в унисон с всичко това е само мимикрия, само опит да генерира положителен рейтинг и симпатии които да капитализира в онзи момент в който му натиснат копчето от Москва.
  Към горното мога да добавя, че в пълен синхрон със завладените медии самата ПП ГЕРБ барабар с всичките и хардлайнери и лично нейният вожд - Бойко Борисов с не по-малък ентусиазъм и жар се опитват да създадат същото впечатление. Че основен подбудител и двигател на протестите е Румен Радев. Защо? Защо му изграждат незаслужен имидж? Явно задкулисието, в т.ч. и ББ разчитат на това Румен Радев да има устойчив положителен рейтинг който да употребят. След като фактите са налице - свидетели сме, че са впрегнати всички контролирани медии (барабар с БНТ !!!), платени политически анализатори, целият ресурс (от калинки) на ПП ГЕРБ, самият вожд и Главният Прокурор за да се преекспонира заслугата на Румен Радев за протестите - бъдете сигурни, че това никак не е случайно.

 12. 12 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3345 Неутрално

  До коментар [#4] от "Силвия Колева":

  "Румен Радев да си затваря устата!
  Къде беше Румен Радев миналата година, когато протестирахме срещу назначението на Гешев за главен прокурор?"

  Съгласен!

  Опитите на политически лешояди да използват протеста на хората за собствените си непосредствени цели трябва да бъдат разобличавани и парирани.

  Румен Радев е в същата степен продукт на корумпираната система, както и Бойко Борисов. Той е и НЕГОВ продукт, защото ако Бойко Борисов беше издигнал избираем кандидат за президент, Румен Радев нямаше да помирише Дондуков.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 13. 13 Профил на Niko Kostantinov
  Niko Kostantinov
  Рейтинг: 816 Неутрално

  Не се напъвайте гербави тролове. Бай Тулупа е пътник

 14. 14 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 2414 Гневно

  Г-н Радев защо не даде пример и не подаде оставка? Политическата класа в България е гнила, и той не е изключение!

 15. 15 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4560 Неутрално

  До коментар [#10] от "RumenTheKite":

  Братиньо !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 16. 16 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 800 Неутрално

  Фатмашка история.

  Вместо да упражнява депресиращото си слово за сметка на Левски, нека размени местата и размера на паметниците на Апостола и въъоръжения Иванушка Глупака в Пловдив.

  На първо време, де, защото няма място за паметници на ушанки от онази армия в страната.

 17. 17 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3099 Любопитно

  Др.резидент,промяната в България влкючва задължително и вашашта оставка!!!!!!Както и зачеркване на манипулатори и мошеници като Капейкин,Манолова,Нинова,Р.Петков и сие

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 18. 18 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1665 Неутрално

  При всичките ми резерви към Румен Радев, днес той е жертва на политическа репресия. Присъединяването му към каузата на протестите е важна, това добавя тежестта на една институция. Така беше и през 2013, когато президентът Плевнелиев беше на страната на протестиращите. Оставка Гешев, оставка Бойко!

 19. 19 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3345 Неутрално

  До коментар [#11] от "petyo9":

  "А протестите са заради сливането на трите власти и поставянето им в услуга на управляващата партия и нейния вожд. "

  Бях съгласен с всичко казано, до това изречение.

  Управляващата партия и нейният вожд са сами по себе си прислуга на друг, много по-мощен властови център, зад който прозира озъбената физиономия на Зануления Братушка.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 20. 20 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2193 Неутрално

  Е какво да каже президента след като вижда че никакви положителни промени не се извършват ВЪПРЕКИ протеста. Дори оставката на Горанов все още я мъдри Бойко😤

 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 22. 22 Профил на BLM
  BLM
  Рейтинг: 8 Неутрално

  ДБ със сигурност ще подкрепят призива на Радев.
  —цитат от коментар 2 на Николов


  Да, иначе сами нямаше да се сетят, гений.

  Абе кво става, още ли си маниакално обсебен от Мангъров?

 23. 23 Профил на 堅不可摧
  堅不可摧
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Завладяващ е патоса с който погнати от закона кримки опитват да насаждат и манипулират обществените процеси и настроения през контролираните от тях медийни групи! Крайно примитивна форма на манипулация прокопи!

 24. 24 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4560 Неутрално

  До коментар [#17] от "Willy Messerschmitt":

  Сбогом на мутрите. Изчезвайте с 300.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 25. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 26. 26 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1709 Неутрално

  Айде сега комунистите от ДБ веднага на направят протест по заповед на Резидента.
  Как не ви е срам бе!!!

  Мы идем широкими полями На восходе утренних лучей. Мы идем на бой с большевиками За свободу Родины своей.
 27. 27 Профил на borifour
  borifour
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Десните доскоро плюеха левия президент избран с гласовете на БСП и ДПС ,както и с доста десни гласове ,уж бил избор на Решетников,бил Резидент,бил шофьор на самолет със зелен чорап,руския патриарх го бил наемал,бил искал комисионна за Грипен,Деса била простакеса ,НСО я возело на шопинг,баща му блъскал инвалиди и прочее ,и прочее...
  Сега обаче изведнъж ДеБъ припознаха Радев като свой водач и мигом го залюбиха и не се усещат,че за всичко ,което го плюха сега им се лепна на тях и станаха роби на БСП и ДПС.
  Ако не им харесват тези партии ,то станаха роби на Нинова,Доган,Пеевски,Черепа и отровното трио...

 28. 28 Профил на Max91
  Max91
  Рейтинг: 472 Неутрално

  Аз пък призовавам този "руски" кон да си затваря устата и да не се опитва да извлича политически дивиденти от ситуацията,защото той е същия само че без власт.Ако беше в НС щеше да е в "кюпа" с тия.

 29. 29 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2193 Неутрално

  ОСТАВКИ ТРЯБВА ДА ХВЪРЧАТ БЕ БОРИСОВ!
  Какво се кутите по отгоре? Нали щеше да се разграничаваш от ДПС? Какво стана?

 30. 30 Профил на 堅不可摧
  堅不可摧
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Сбогом на резидентите! Изчезвайте с 300!

 31. 31 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4560 Неутрално

  До коментар [#23] от "RumenTheKite":

  Дай доказателства . Ама нямате !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 32. 32 Профил на rexdog2004
  rexdog2004
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Радев играе ва банк. Съмнявам се че призива му има нещо общо с институцията. Да призовава за отказ от диалог, за незачитане на законите и конституцията. Явно има информация че каскета му е дигнал мерника да го вкара в затвора. Бори се освен за приза най полезен на черепа и за собствения си живот. Да окажеш диалог с тези които само преди няколко месеца спечелиха местните избори и то след като редовните избори са след няколко месеца. Разбирам го, и на него му се живее, но не го подкрепям, но му съчуствам.

 33. 33 Профил на LudLustrator
  LudLustrator
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Тиквайте свиквайте че отекохте в канала!!!
  ==================
  Молете са на Маркс, да вземат властта тези 2% под опашката на коня, демократите са възпитани хора и само ще ви помолят да мажете филията с мас и да хващате гората след козата, а дойдат ли на власт червените дренки които ви назначиха за пазачи, а вие си повярвахте, ще ви пръснат трътките..вярно е че сте свикнали Доган и Шиши да ви караманьолат, ама сега ще в по-болезнено!!!!

 34. 34 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1709 Неутрално

  Агент Михайлов като дойде от Масква да му се кара на Резидента и ДБ ще направят митинг за да го защитят...

  Мы идем широкими полями На восходе утренних лучей. Мы идем на бой с большевиками За свободу Родины своей.
 35. 35 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 800 Неутрално

  Айде сега комунистите от ДБ веднага на направят протест по заповед на Резидента.Как не ви е срам бе!!!
  —цитат от коментар 26 на anonim440


  Питах те нещо наскоро. Ще отговориш ли?

 36. 36 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1709 Неутрално

  ДБ удари дъното.

  Мы идем широкими полями На восходе утренних лучей. Мы идем на бой с большевиками За свободу Родины своей.
 37. 37 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2193 Неутрално

  До коментар [#26] от "anonim440":


  НЯМА ДЕСНИ НЯМА ЛЕВИ- ВСИЧКИ КОРУМПЕТА ВЪН!!!

 38. 38 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 708 Неутрално

  И без да призовава, хората протестират и искат оставката на Боко, шайката и Гешев.
  —цитат от коментар 1 на Vlado Nikolov

  С поведението си "Боко, шайката и Гешев" заслужават протести. Основната кауза "Против" е ясна. Каузата "За"???
  Кои са лидерите на протестите? Засега основният и като че ли единствен представящ се за такъв е президентът.
  Как виждат промяната протестиращите? Много от тях изпазяват желания за окончателно елиминиране на мафията, в която освен ГЕРБ включват БСП и ДПС.
  Какви са въжможните резултати след евентуална оставка на правителството. БСП не са готови, не могат и нямат желание да управляват. ДПС са ясни. Техните 10-15% са достатъчни за силово присъствие (някои ги наричат балансьор) в политическия живот. Като че ли най-реално продължение е президентско правителство. Което може да бъде наричано с всякакви гръмко звучащи названия. Някой очаква ли това праителство да води политика против БСП и за утвърждаване на България като "европейска държава"? Никой ли не очаква това правителство да подготви почвата за нова управляваща коалиция? Един нов ОФ под ръководната роля на БСП. Не е трудно да се предположи кои партии и коалиции, респ. кои личности и експерти биха членували в коалицията, в парламентарната листа, в правителството, в областните и общински власти. Не е трудно да се предположи и посоката на вектора Политика на България под ръководството на тази коалиция.
  Между другото, без да претендирам за точност, не съм чул ярко изразена позиция против подоен развой.

 39. 39 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 800 Неутрално

  Десните доскоро плюеха левия президент избран с гласовете на БСП и ДПС ,както и с доста десни гласове ,уж бил избор на Решетников,бил Резидент,бил шофьор на самолет със зелен чорап,руския патриарх го бил наемал,бил искал комисионна за Грипен,Деса била простакеса ,НСО я возело на шопинг,баща му блъскал инвалиди и прочее ,и прочее...Сега обаче изведнъж ДеБъ припознаха Радев като свой водач и мигом го залюбиха и не се усещат,че за всичко ,което го плюха сега им се лепна на тях и станаха роби на БСП и ДПС.Ако не им харесват тези партии ,то станаха роби на Нинова,Доган,Пеевски,Черепа и отровното трио...
  —цитат от коментар 27 на Borifour


  Кога ДБ припознаха фатмака за свой водач?

 40. 40 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 837 Весело

  герберята с малоумните ви 'кадри' вместо да се скриете вие нови по тъпи опорки..милиционерска му работа,и хич не ви се пуска кокала...ама сте на път...

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 41. 41 Профил на Roumen Stoilov
  Roumen Stoilov
  Рейтинг: 629 Неутрално

  До коментар [#3] от "kvasimodo":

  Радев поразително прилича на Нинова в маниера и смисъла на говоренето си.

 42. 42 Профил на Александър
  Александър
  Рейтинг: 67 Неутрално

  Аз бих казал - протести до оставки и осъдителни присъди.

 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 45. 45 Профил на borifour
  borifour
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#39] от "До руските мекерета":

  Още от първия ден на протестите!

 46. 46 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1709 Неутрално

  Протестите разчистват пътя на неокомунизма към властта под аплодисментите на мафията и на кремълската имперска агентура

  Няма да участвам в митинг, в който Румен Радев се аплодира с овчи ентусиазъм

  https://faktor.bg/bg/articles/novini-balgariya-protestite-razchistvat-patya-na-neokomunizma-kam-vlastta-pod-aplodismentite-na-mafiyata-i-na-kremalskata-imperska-agentura

  Мы идем широкими полями На восходе утренних лучей. Мы идем на бой с большевиками За свободу Родины своей.
 47. 47 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2193 Неутрално

  До коментар [#44] от "Депутат 241":


  Всеки да си гледа Деса-та!

 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 49. 49 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 800 Неутрално

  Другари гербери, кога ДБ припознаха фатмака за свой водач?

  Другари гербери, кога протестиращите припознаха фатмака за свой водач?

  Някой знае ли?

  Не питам PIG.

 50. 50 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 800 Неутрално

  До коментар [#39] от "До руските мекерета":Още от първия ден на протестите!
  —цитат от коментар 45 на Borifour  Вярно? Как се случи?

 51. 51 Профил на Соломон Гилотен
  Соломон Гилотен
  Рейтинг: 0 Весело

  До коментар [#10] от "RumenTheKite":Братиньо !!!
  —цитат от коментар 15 на КМЕТ В СЯНКА


  Роналдиньо?

  Много съм тъп
 52. 52 Профил на LudLustrator
  LudLustrator
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#43] от "Borifour":

  //Виж сега ,мутрите винаги ще управляваме България,защото вие селтаците не можете!//
  ===============
  Абе манго, ти ли беше оня най-черния на антипротестта от село Чепръчево, бегай за жица щото чавтата няма да има какво да ядът!!!

 53. 53 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1709 Неутрално

  "Ех, #Yvette Dobromirova
  , ех... Ивет! "Най-добрата публична комуникаторка", по нейно твърдение, си призна и се гордее (в смисъл, че не я е срам), че ръководи комуникационно протестите организирани от Божков в подкрепа на Радев. Пък и юмручето, което вдигна (п)Резидентът са го планирали прадварително за да изкопират плаката от 2013 и ни го пробутат през 2020 в призива за протестта. Милите разбирачи по "психология на масите".... 🙁
  Ама аз съм се пенсионирал с професура по разпознаване на ченгеджийските номера, сладка ми, надменна, Yvette Dobromirova.
  За последните 30 години се сменят играчите, но треньорите(сценаристите) ви са същите.
  Yvette Dobromirova, може и да не ми отговаряш. Но...
  Цинизъм е да будалкате младите хора да застанат под и зад юмрука на (п)Резидентът Радев.
  #ВремеЗаПротест ???"

  Евгени Михайлов

  Мы идем широкими полями На восходе утренних лучей. Мы идем на бой с большевиками За свободу Родины своей.
 54. 54 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2193 Неутрално

  ПРОТЕСТИ ДОКАТО ВСИЧКИ КОРУМПЕТА НАПУСНАТ ВЛАСТТА!

 55. 55 Профил на BLM
  BLM
  Рейтинг: 8 Неутрално


  И това, че ген. Румен Радев, в качеството си на официална държавна институция, е в унисон с всичко това е само мимикрия, само опит да генерира положителен рейтинг и симпатии които да капитализира в онзи момент в който му натиснат копчето от Москва.
  .
  —цитат от коментар 11 на petyo9


  Макар да съм съгласен с повечето казано от теб, мисля, че за Радев тази битка е преди всичко от инстинкт за самосъхранение. Прокуратирата и индиректно ГЕРБ го притиснаха в ъгъла прекалено много, до степен в която той съвсем естествено започна да се страхува за свободата си. То не бяха разследвания, записи, обвинения в държавна измяна и чашата преля с нахлуването в президентството. Радев просто извади своя наличен арсенал от хора и възможности в отговор.

  А иначе, кафевите медии го бяха взели на прицел от поне една година, и някакси не мога да видя връзка на това с кремълските му обвързаности. Тези обвързаности останаха на заден план и Радев няма друг избор да оцелее политически, освен ако демонстративно не ги загърби.

 56. 56 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 1393 Неутрално

  Др.резидент,промяната в България влкючва задължително и вашашта оставка!!!!!!Както и зачеркване на манипулатори и мошеници като Капейкин,Манолова,Нинова,Р.Петков и сие
  —цитат от коментар 17 на Willy Messerschmitt


  Трябва да останат само ГЕРБ, Доган, Пеевски, Валери Симеонов, Марешки.
  И да се запише като чл. 1 в Конституцията!

 57. 57 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1709 Неутрално

  - Приятел, защо клатиш лодката?
  - Тоя капитан трябва да си ходи! Не се търпи вече!
  - Какво не можеш да търпиш? Човекът ни докара почти до брега без проблеми, върши си работата добре, здрави сме, сити сме…
  - Не ме интересува! Не мога да го търпя повече!
  - А кого ще сложим за капитан?
  - Ето оня моряк там, мой човек е. Виж как хубаво държи знамето…
  - Че той не е капитан?!? Къде ще ни закара, като не знае как се управлява лодката? Виж каква гъста мъгла е паднала, брегът изобщо не се вижда - на Запад ли е, на Изток ли е?....
  - Няма значение. Все ще ни закара някъде.
  - Добре де, защо клатиш лодката? Нали скоро ще имаме събрание, ще се съберем матросите, ще обсъдим въпроса и ще го изберем твоя човек, ако заслужава.
  - Не мога да чакам, бе! Трябва да обърнем лодката, за да падне старият капитан.
  - Хубаво, ама като обърнеш лодката, новият капитан какво ще управлява?
  - Няма значение какво, важното е старият да падне зад борда!
  - Ама аз не мога да плувам. А и ти също не можеш, нали?
  - Няма значение. Да става каквото ще! Аз повече няма да търпя. А ти се хващай за лодката и клати!

  Мы идем широкими полями На восходе утренних лучей. Мы идем на бой с большевиками За свободу Родины своей.
 58. 58 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 1247 Неутрално

  До коментар [#3] от "kvasimodo":

  Скъпи ми квазимодо,
  само за турски поток и никому ненужните железа за беляне шофьора от джипката трябваше отдавна да е зад решетките. Това е особено актуално след изрази от типа "каквото кажат началниците"!

 59. 59 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1665 Неутрално

  До коментар [#44] от "Депутат 241":

  Забравихте как цацаратурата ви направи Костинброд, забравихте как повдигна 4 скалъпени обвинения на Цветанов, които паднаха в съда, забравихте как БСП-ДПС-Атака направиха правителство благодарение на действията на тази прокуратура и сега се съюзихте с нея. Мислите си, че вие държите тази бухалка. Да, ама не. Ще се стовяри и по вашите глави. Но, нищо. И вас ще ви приемем на протестите, както сега приемаме Радев, Мая Манолова и всеки, който иска законност, без значение ляв ли е или десен.

 60. 60 Профил на zakary
  zakary
  Рейтинг: 640 Неутрално

  До коментар [#11] от "petyo9":"А протестите са заради сливането на трите власти и поставянето им в услуга на управляващата партия и нейния вожд. "Бях съгласен с всичко казано, до това изречение.Управляващата партия и нейният вожд са сами по себе си прислуга на друг, много по-мощен властови център, зад който прозира озъбената физиономия на Зануления Братушка.
  —цитат от коментар 19 на Norman Granz


  Не мога да разбера с какво се разминаваме в мненията си. Целият ми пост е точно в тази посока. Знаем чия креатура е Румен Радев и кой къс диктатор му е пряк началник. Свидетели сме и на мощната подкрепа и съдействие от страна на Бойко Борисов по изпълнението на планът на ген. Решетников по инсталирането на Румен Радев за президент. Няколко месеца по-късно непослушният му език (за кой ли път) пак му скрои номер и го издаде. В ефир ББ сам си призна, че е съдействал за инсталирането на Румен Радев. Свидетели сме как си завиждат едни на други БСП и ГЕРБ за това кой по-ниско се е поклонил на Путин и кой по-силно си е ударил челото си о земи пред него. ТОЧНО ТОВА, колега, ме навежда на мисълта, че конфронтацията между Румен Радев и Бойко Борисов е плод на умела драматургия и не изключих ген. Решетников да е главният режисьор.

 61. 61 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 2253 Гневно

  Дневник" следи ситуацията около сблъсъка на институциите в реално време.
  ....
  Въобще не става въпрос за сблъсък на институции.
  Става дума за един мафиот, държащ стотици хиляди евро, килограми злато ис оръжие на нощното си шкафче!
  Как може такъв да ни е премиер!
  ОСТАВКА!

  В Русия съм! В Русия съм!
 62. 62 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1565 Весело

  ........ ..............Нямат друга игра ГЕРБерастите ....... ======Разделяй и владей (на латински: divide et impera) е принцип в държавната власт, към който често прибягват правителствата на държави, състоящи се от разнородни части, и съгласно който най-добрият метод за управление на такава държава е разпалване и използване на враждата между неговите части...........=====

 63. 63
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 64. 64 Профил на spas_spasov
  spas_spasov
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Всички централни медии, бидейки контролирани от един и същ тлъст организъм неистово се опитват да създадат впечатлението, че протестиращите тръгват зад т.нар. пРезидент.
  ...
  Защо? Защо му изграждат незаслужен имидж? ...
  —цитат от коментар 11 на petyo9


  Ами защото го следвате като кученца бе, миличък! Щото не го освиркахте, като излезе с вдегнат юмрук като шумкар на 9 септември! Щото не му искате оставката, макар че имате много повече основания, отколкото да искате оставката на Гешев, който просто реши да си върши работата, за разлика от всички негови предшественици. И защото независимо какво си мислите, че правите, наливате вода в неговата мелница и искате да му предоставите цялата власт в държавата, включително и възможността да сформира военна хунта и да повика руски войски на помощ.

 65. 65 Профил на АмброзСП
  АмброзСП
  Рейтинг: 1142 Неутрално

  РУМЕН РАДЕВ- (0)нула Е,
  такъв страх го е стиснал за гушата,чак зъбите му изтръпват!
  30.07.2020г

  Има три вида истина-моята,твоята и ИСТИНАТАП!Говоря,пиша и правя това,което искам! 21.11.21 - черна дата за БЪЛГАРИЯ
 66. 66 Профил на borifour
  borifour
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#50] от "До руските мекерета":

  Беше любов от пръв поглед,но стана брак по сметка...

 67. 67 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2193 Неутрално
 68. 68 Профил на rexdog2004
  rexdog2004
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Когато арестуваха военния му съветник за изнасяне на секретни документи, при първия разпит той натопи радев, че му е дал документите. После веднага се отметна и каза че ги е намерил в касата си.Хванаха го, но не го хванаха да предава на руски агент информацията. Може и нарочно да направиха този показен арест , за да се провали разработката и уличаването на радев в държавна измяна. У нас всичко е възможно, само нормалното не

 69. 69 Профил на borifour
  borifour
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#64] от "spas_spasov":


  Как да отсвирят президента ,за който са гласували?

 70. 70 Профил на Соломон Гилотен
  Соломон Гилотен
  Рейтинг: 0 Любопитно

  [quote#60:"petyo9"][/quote]

  И на кое красивоумно събрание решихте,че Радев е на къса каишка от Масква?И сигурно швецките самальоти "Грипен"....са савецки?

  Много съм тъп
 71. 71 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1761 Неутрално

  До коментар [#7] от "Депутат 241":Ти виж какво става в Брюксел. Пътници сте милиционерите.МАФИЯТА ВЪН !!!
  —цитат от коментар 9 на КМЕТ В СЯНКА


  Какво става Бай Тотьо? На лозУнги го докарваш. Напиши какво следва! С кого ще управлявате, ще пращате ли Йотова да пада на колене в Масква , след ставащото в Брюксел? Какви са ви позициите на вас в Брюксел? Как ще процедирате след провала на Баце?

 72. 72 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2638 Неутрално

  Умни ГЕРБЕРИ ден и нощ повтарят вече за СПРАВЕДЛИВИТЕ ПРОТЕСТИ, но.......президента:))
  Никой не ви брой , вие сте АНТИКА , която повтаря че КРУМ е постъпил НЕХУМАННО към Византия през ...Хората виждат едното и другото, и могат да сравняват .
  Последно много се кефят че дрона на ПРЕЗИДЕНТА влиза в стаята на ...и слага пачки, злато и други неща. Естествено много СЕРИОЗНО приемат вижданията ,че това се прави по заръка на ПУТИН :)))

 73. 73 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 708 Неутрално

  ...
  Кога ДБ припознаха фатмака за свой водач?
  [quote#39:"До руските мекерета"][/quote]
  ДБ, а и останалите т.нар. десни партии, изразили ли са официалната позиция относно действията на президента Радев през последните 2 седмици? ДБ, а и останалите т.нар. десни партии, изразили ли са ясна позиция каква политика желаят да води България след евентуалните промени? Ясна позиция, с програма? ДБ, а и останалите т.нар. десни партии имат ли програма? Могат ли да съставят програма?
  ДБ, а и останалите т.нар. десни партии десни ли са? Могат ли да формулират основните принципи на дясна политика?
  Преходът от 1 милион на Орлов мост до 1% на избори е упешно реализират и отразява логично реалностите в България.

 74. 74 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1709 Неутрално

  До коментар [#67] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  Е като стига защо аплодирате комунистическият Резидент?
  Защо не скандирате за декомунизация? Защо няма една дума срещу БКП по тези "протести"?

  Мы идем широкими полями На восходе утренних лучей. Мы идем на бой с большевиками За свободу Родины своей.
 75. 75 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3739 Неутрално

  UNUTED EU UNION

  Демократична България
  Да, България
  Президентът
  Председателката на парламента
  Свободни надпартийнии граждани
  Надпартийни трудови колективи
  Членове и членки на партии стари и нови
  ...

  Ми да... само некой отчаян маргинал би се пълчил
  против Върховеството на закона и волята на нацията

  До коментар [#2] от "Николов":

  ДБ със сигурност ще подкрепят призива на Радев.

 76. 76 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4560 Неутрално

  До коментар [#43] от "Borifour":

  Скоро ще видиш. Кой ти направи регистрацията в Дневник ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 77. 77 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 3390 Весело

  До коментар [#13] от "nkk81":

  Понеже не съм нито гербав, нито трол, ще те попитам да ме информираш: кой или какво ще дойде след бай ти тулуп?
  Видно баба Ванга и Кашпировски ти шепнат в ушенцето...

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 78. 78 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1709 Неутрално

  Младите верно може да са гласували за Резидента. Толкова им е акъла.

  Мы идем широкими полями На восходе утренних лучей. Мы идем на бой с большевиками За свободу Родины своей.
 79. 79 Профил на klecho
  klecho
  Рейтинг: 1137 Неутрално

  Полека-лека протестите отичат в канала (лично мнение, има поне 10% вероятност, Баце така и да не подпише оставката на Горанов) и се налага пълно разкриване. Днес Резидента, утре спонсорите.

 80. 80 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 2022 Неутрално

  Каквото и да става БСП в никакъв случай не бива да се домогва до власт. Точно те прокараха този корупционен модел и са в основата на проблема.

 81. 81 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2193 Неутрално

  Румен Радев още отначало започнаха да го плюят. Е хубаво ама пачките евро и кюлчетата злато не бяха в неговото нощно щкафче. Подкрепя народа който се е вдигнал на протест СРЕЩУ СВОЕВОЛИЯТА НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ който имаха достатъчно време да променят недъьоте в управлението. Вместо това обаче ЗАТЪНАХА В ОЩЕ ПО-ГОЛЕМИ СКАНДАЛИ

 82. 82 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2193 Весело

  До коментар [#77] от "Депутат 241":


  Някой който поне знае английски😂👍

 83. 83 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 2022 Неутрално

  Румен Радев не го плюят без причина. Проруски управници не ни трябват, затънали сме достатъчно в Евразийска кал, трябва да излезем от там, не да каляме още повече.

 84. 84 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 800 Неутрално

  До коментар [#50] от "До руските мекерета":Беше любов от пръв поглед,но стана брак по сметка...
  —цитат от коментар 66 на Borifour


  Това не е отговор на един сравнително лесен въпрос. Отговорът би трябвало да е някакъв факт, просто въпросът е такъв.

  Иначе е факт това, което плодовият зеленчук призна - за да не преяде с власт, е пуснал целенасочено срещу фатмака куцо магаре. Явно иначе е трябвало да си купува още шкафчета.

 85. 85 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2663 Любопитно

  Този сега какво, иска да угаси протестите с дискретния си чар ли? Както прави кушловизията -- дочувам, че сутрешните коментатори били Татяна Бураджиева-Лукова и др. Томов, готов да естатиа произволен брой системи, стига да има някой луд да му ги даде.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 86. 86 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4560 Неутрално

  До коментар [#71] от "4ort":

  Няма да те отварям. Ще разбереш като му дойде времето.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 87. 87 Профил на borifour
  borifour
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#76] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Решетников!
  Освен това ми плаща и в 500 еврови банкноти,а за бонус дава и кюлчета злато!

  Други въпроси имате ли клюкарките от Сусурлево?

 88. 88 Профил на BLM
  BLM
  Рейтинг: 8 Неутрално


  Щото не му искате оставката, макар че имате много повече основания, отколкото да искате оставката на Гешев,
  —цитат от коментар 64 на spas_spasov


  Няма никакви основания за оставка на Радев.

  За Гешев има поне 10 причини изобщо да не заема този пост на първо място, а след като го зае с безпрецедентната подкрепа на кафевите медии, само доказа, че не става.

  И изобщо, като ги пишете тия мантри без конкретика, слагайте по едно разяснение, че сте верни последователи на банкянския, та да се знае защо си изкревяте така нещата в съзнанието.

 89. 89 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1709 Неутрално

  До коментар [#82] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  Много груб език... Твърд.

  Мы идем широкими полями На восходе утренних лучей. Мы идем на бой с большевиками За свободу Родины своей.
 90. 90 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 800 Неутрално

  ...Кога ДБ припознаха фатмака за свой водач?[quote#39:"До руските мекерета"]
  —цитат от коментар 73 на zhivko6461
  ДБ, а и останалите т.нар. десни партии, изразили ли са официалната позиция относно действията на президента Радев през последните 2 седмици? ДБ, а и останалите т.нар. десни партии, изразили ли са ясна позиция каква политика желаят да води България след евентуалните промени? Ясна позиция, с програма? ДБ, а и останалите т.нар. десни партии имат ли програма? Могат ли да съставят програма? ДБ, а и останалите т.нар. десни партии десни ли са? Могат ли да формулират основните принципи на дясна политика?Преходът от 1 милион на Орлов мост до 1% на избори е упешно реализират и отразява логично реалностите в България.[/quote]

  Ясно и точно описаха какви промени трябва да бъдат осъществени.

  Това, че не си ги чел, не означава, че не съществуват.

 91. 91 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 708 Неутрално

  [quote#60:"petyo9"]
  —цитат от коментар 70 на Соломон Гилотен
  И на кое красивоумно събрание решихте,че Радев е на къса каишка от Масква?И сигурно швецките самальоти "Грипен"....са савецки?[/quote]
  Би трябвало като истински глашатай на форума да излезете с тъпана и три пъти да извикате, т.е да напишете с главни букви:
  "Самолетите, които желаем не са шведски, а съветски. Не са Грипен, а МИГ и СУ. Баба няма да дава на войника, а България ще дава на Русия. Всичко необходимо и пожелано за самальоти."

 92. 92 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1709 Неутрално

  Оставка... Резидента да си ходи...

  Мы идем широкими полями На восходе утренних лучей. Мы идем на бой с большевиками За свободу Родины своей.
 93. 93 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 800 Неутрално

  До коментар [#13] от "nkk81":Понеже не съм нито гербав, нито трол, ще те попитам да ме информираш: кой или какво ще дойде след бай ти тулуп? Видно баба Ванга и Кашпировски ти шепнат в ушенцето...
  —цитат от коментар 77 на Депутат 241


  Ще дойде този, когото си изберем.

 94. 94 Профил на BLM
  BLM
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Могат ли да формулират основните принципи на дясна политика?.
  —цитат от коментар 73 на zhivko6461


  По интересното в случая е ти можеш ли (без Гугъл)?

 95. 95 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 3390 Неутрално

  Чудя се кой подкрепя най-силно протеста...
  Ами май само оперативно-интересните и криминално-проявени на правораздавателната система - Васил Божков, Цветан Василев, Румен Радев...

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 96. 96 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1709 Неутрално

  Мога и аз да отида на "протеста" и да викам "Оставка за Резидента! Върви си червен боклук!"...

  Мы идем широкими полями На восходе утренних лучей. Мы идем на бой с большевиками За свободу Родины своей.
 97. 97 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1565 Весело

  Акълът идвал с времето....... Как па на някой не им дойде поне след избора за кмет на София..... Хепи ли сте, че Фандъкова е кмет отново???........

 98. 98 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 800 Весело

  Полека-лека протестите отичат в канала (лично мнение, има поне 10% вероятност, Баце така и да не подпише оставката на Горанов) и се налага пълно разкриване. Днес Резидента, утре спонсорите.
  —цитат от коментар 79 на klecho


  Т.е. Баце ще излъже за първи път в кариерата си? Не вярвам.

 99. 99 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2309 Неутрално

  ДБ със сигурност ще подкрепят призива на Радев.
  —цитат от коментар 2 на Николов


  По скоро Радев подкрепя Демократична България, но това не е важно!
  Най-важно е, хората от Протеста да не позволяват на мутри и комунисти да ги разделят по принадлежност към една или друга политическа партия!
  Всички трябва да бъдат единни и твърди до постигане на крайните цели - първо оставка на мутрата-комунист Борисов и незабавни предсрочни избори и второ, оставка на политическото лице Гешев!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 100. 100 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1709 Неутрално

  Истината е, че ДБ се комунизира. Просто явно Ицо е решил, че така е нужно. За колко се продаде Ице?

  Мы идем широкими полями На восходе утренних лучей. Мы идем на бой с большевиками За свободу Родины своей.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK