Ремонт по Борисов: разместване на пешки, мълчание за ДПС и пари за всички

Ремонт по Борисов: разместване на пешки, мълчание за ДПС и пари за всички

© Цветелина Белутова, КапиталСериозният ремонт" на кабинета, който премиерът Бойко Борисов обеща в отговор на двуседмичните масови протести с искане за оставката му, се сведе до раздяла с "министри на ДПС", вкарване на две нови лица в кабинета (без сигурност дали нямат подобни обвързаности), няколко вътрешни рокади и засега не особено ясни обещания за мерки, които да успокоят бизнеса в условията на икономически трудности заради CОVID-кризата. Борисов няма да подава оставка засега, въпреки твърденията на ГЕРБ, че се обсъжда неговото оттегляне, но направи заявка, че след края на мандата ще си гледа партията и няма да участва в управлението директно.


Неофициалните коментари от представители на управляващата коалиция показват, че стратегията за момента е промените - персонални и законодателни по мерките, да минат максимално бързо през парламента, след което депутатите да излязат във ваканция с готовност да бъдат свикани, ако се наложат по-радикални действия от страна на премиера, но с надеждата през почивния август протестите да се успокоят и оставка на Борисов да бъде отложена. Сходна тактика изглежда, че ще следва и в съдебната власт, след като също в четвъртък Висшият съдебен съвет гласува двумесечна ваканция, така че практически направи почти невъзможна и без това малко вероятната процедура за отстраняване на главния прокурор, което е другото основно искане на протестиращите.


В четвъртък Борисов забрави темата за разграничаване от ДПС и ремонтът на кабинета засега не доказва достатъчно ясно намаляване на влиянието на партията спрямо премиера и вземането на решения.


Операция "Промяна" и "министри на ДПС"
Въпреки очакванията в управляващата партия рокадите да бъдат обсъждани поне до края на седмицата, след заседанието на лидерите на управляващата коалиция - ГЕРБ и "Обединени патриоти", Бойко Борисов обяви отстраняването на четирима министри - Владислав Горанов (финанси), Емил Караниколов (икономика) и Младен Маринов (вътрешни работи), чиито оставки анонсира преди седмица, а след това сякаш замрази, и Николина Ангелкова (туризъм).


Освобождаването на тримата миналата седмица премиерът обясни с "внушенията, че са в пряка зависимост от ДПС и Делян Пеевски" и в опит да се успокоят протестиращите. Днес обаче Борисов избегна темата за ДПС и изнесе други мотиви и за тримата, макар и без подробности:

Обяснението за Горанов беше липсата на контрол в Комисията по хазарта. Органът "пропуснал" да прибере около 700 млн. лв за пет години от такси за хазартни игри, организирани от фирми с участие на Васил Божков.


За Караниколов премиерът посочи, че започнал да чува "за неща, които се случват във връзка с раздадените бонуси или грантове в министерството на икономиката".


Маринов се оказа жертва на поведението на полицията по време на протестите, след като стана известно за бити протестиращи, и изпращането на полиция в парка Росенец по време на протестното "ходене на плаж" около резиденцията на почетния лидер на ДПС Ахмед Доган.


За Ангелкова, която беше изненада, мотиви не бяха оповестени и се знае единствено, че тя отдавна е "на мушката" на лидера на НФСБ Валери Симеонов (още четете тук). Сега туризмът минава под негово влияние. Ангелкова беше критикувана и за забавянето и неясните мерки за туризма, блокиран от кризата с коровируса.


Рокади и нови лица


Отстраняването на Владислав Горанов, който до последно демонстрираше увереност, че ще остане на поста си, доведе до логична рокада в кабинета - в Министерството на финансите ще се върне дългогодишният зам.-министър Кирил Ананиев, който беше изваден от ведомството по спешност през 2017 г., за да замени първия освободен министър на кабинета "Борисов "3 - Николай Петров. Част от екипа на министерството в няколко правителства и с опит в него от 1980 г., известният като "главен бюджетар на България" ще се върне в свои води. Предстои му доста работа по бюджета за догодина, който трябва да бъде внесен в парламента до края на октомври.


Друго вътрешно разместване ще реши въпросителната в Министерството на икономиката - то ще бъде поето от сегашния ресорен зам.-министър в кабинета Лъчезар Борисов. Той е председател на Надзорния съвет на Българската банка за развитие (ББР), който одобри кредит от 75 мл. лв. на дружество, свързано с колекторската фирма "С. Г. груп" - скандалът, който доведе до уволнението на управителния съвет на банката, начело със Стоян Мавродиев. ББР през последните години финансира и проекти, свързани с депутата от ДПС Делян Пеевски. Затова тази рокада оставя онователни съмнения, че нищо във влиянието на т.нар. неофициален партньор на ГЕРБ в управлението (ДПС) и политиката на министерството няма да се промени.


Близкият до Валери Симеонов вицепремиер Марияна Николова пък ще поеме министерството на туризма. Така след три години на окопна война и остри сблъсъци с Николина Ангелкова, Симеонов на практика овладява ресора, в който имаше поредица от шумни акции заради шума и нарушенията в строителството на заведения.


Здравното министерство ще премине в ръцете на директора на Александровска болница проф. Костадин Ангелов (повече за него тук). По информация на "Капитал" той беше един от вариантите за поста още при сформирането на това правителство. Рокадата идва на фона на прогнозите за обостряне на COVID-кризата в края на октомври и началото на ноември, когато освен коронавируса, ще се засилят сезонните вирусни инфекции и се очаква здравната система отново да бъде поставена под натиск. В социалните мрежи веднага бяха припомнени благодарностите на проф. Ангелов за дарителя Пеевски, свързани с коронакризата.


Второто ново лице в управлението е бъдещият вътрешен министър Христо Терзийски, който в момента е директор на "Национална полиция". За него се знае, че е професионалист от кариерата и е израснал в МВР от най-ниското до най-високото ниво. Известно е също, че от 20 г. работи рамо до рамо с досегашния министър Младен Маринов, като по собствените му обяснения са си началници един другиму през известно време.


Ивайло Мирчев от "Да, България" реагира на новото назначение с припомняне, че Терзийски по думите на Маринов е бил на място в парк "Росенец", когато полицията не допускаше протестиращите на "Демократична България" към лятната резиденция на Ахмед Доган. Тогава Борисов поиска оставката на шефа на МВР в Бургас, той я подаде, но вътрешният министър не я прие. "Борисов сменя човека на Пеевски в МВР с човек на Пеевски: Посоченият за министър Терзийски лично потвърждава, че е ръководил операция "Росенец" на място. Цяла България видя, че тази операция бе целенасочена провокация от страна на Пеевски и ДПС срещу законен протест на хора, които искат достъп до плажа на Росенец. Когато накрая принудихме жандармерията да ни пуснат да минем, се видя, че е имало начин ние да стигнем до брега безконфликтно. Но полицията часове наред държа всички в изкуствено създадена ситуация на противопоставяне", пише Мирчев във "Фейсбук" и публикува неизлъчвани кадри от опита за спиране на Христо Иванов.


Други промени в кабинета не са невъзможни, но към момента не изглеждат планирани макар - според източници от ГЕРБ, да е имало очаквания за оставките на Данаил Кирилов (правосъдие) и Боил Банов (култура). Преди ден в управляващите партии имаше мнения, че ще се следят протестите и ще се вземе решение колко да е голям ремонтът на правителството.


От кабинета, дето му го реди Шиши


Промените сочат, че двама от министрите, които предстои да бъдат одобрени от парламента още в петък (24 юли), са били членове на служебното правителство на Огнян Герджиков, за което премиерът Борисов обяви миналата седмица, че е било наредено не от президента Румен Радев, а от бизнесмена и депутат от ДПС Делян Пеевски, когото нарече "Шиши". В кабинета, който управлява след оставката на "Борисов" 2, Кирил Ананиев беше финансов министър, а Лъчезар Борисов - икономически зам.-министър.


От ДПС от миналата седмица досега отказват да коментират рокадите, като само нарекоха "небивалици" твърденията, че Горанов, Младенов и Караниколов са техни министри. Партията засега запазва пълно мълчание и за политическата криза и действията на Борисов.


Депутати или не


Промените в кабинета ще бъдат обсъдени от парламента в петък и се очаква да минат без проблем при комфортното мнозинство на ГЕРБ и "Обединените патриоти".


Според представители на ГЕРБ Николина Ангелкова ще се върне като народен представител от партията на Борисов в парламента, измествайки неизвестния си колега Валентин Милушев.


Владислав Горанов още обмислял решението си, казаха източници от мнозинството. През 2014 г - докато ГЕРБ беше в опозиция на кабинета "Орешарски", той напусна депутаската банка и обяви, че ще се занимава с частни проекти, като намекна, че те отговарят по-добре на очакванията му за заплата. Ако все пак реши да се върне, той ще измести музиканта Калин Вельов, който стана депутат едва преди седмица след напускането на Джема Грозданова.


Какво ще правят в бъдеще Емил Караниколов и Младен Маринов не се коментира.


"Пари за всички"


В опит да се успокои бизнеса в кризата заради коронавируса, управляващите ще разширят и икономическите мерки. Според представители на ГЕРБ ще има "помощи за всички", като специално ще се мисли за подпомагане на туристическия бизнес. Според "патриоти" част от мерките, които ще се изработят до понеделник, ще бъдат "шокиращо добри". Малкият коалиционен партньор ще настоява още негови идеи да станат факт до пролетта, за да ги отчете като изпълнени на избирателите си. По неофициална информация именно тези мерки са били условието на ВМРО, докато НФСБ се е борила за ресора туризъм.


В деня на ремонта Борисов даде да се разбере, че сред новите мерки са увеличение на парите за здравните инспектори, лаборантите и хората от някои държавни агенции. Конкретните предложения обаче ще бъдат отсъдени от коалиционните партньори в понеделник, след което и представени.


Очакванията на депутатите са другата седмица да се изработи и приеме спешно законодателство, което ще е необходимо за прилагане на мерките, след което Народното събрание да излезе в традиционната си ваканция през август.


Освен мълчание за влиянието на ДПС, Борисов се измъкна и от отговор на въпроса каква е позицията на ГЕРБ за оставка на главния прокурор и се опита да се разграничи от Гешев. Повече за това и какви са плановете му след изборите четете тук


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (127)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4086 Весело

  😁😁😁😁😁😁 Голяма въртележка и пак нищо или по скоро същото. Извадиха Догановите министри и сложиха тези за които самия Бойко определи при Орешарски като ПОДРЕДЕНИ от Пеевски 😁😁😁😁😁😁

  ПЪЛНА ИЗМАМА

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 3. 3 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1226 Неутрално

  "Премиерът даде знак на протестиращите, че след редовните избори няма да е в управлението."

  Думата на премиера не струва и стотинка.
  Той е осъден лъжец.

 4. 4 Профил на papunqk
  papunqk
  Рейтинг: 800 Неутрално
 5. 5 Профил на Dobromir Dobrev
  Dobromir Dobrev
  Рейтинг: 178 Неутрално

  Както казваше смешника Болен Лидеров: "Бойко, ку*во!"

 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 7. 7 Профил на chudomor
  chudomor
  Рейтинг: 736 Неутрално

  https://www.youtube.com/watch?v=VSXsZHNam3Q
  ,,, а иначе ОСТАВКА
  Пък сега леви и десни тролове да скачат на клавиантурите...

  От идиоти отговор не чакам
 8. 8 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4086 Весело

  "Премиерът даде знак на протестиращите, че след редовните избори няма да е в управлението."Думата на премиера не струва и стотинка. Той е осъден лъжец.
  —цитат от коментар 3 на yavooor


  Няколко пъти 😁😁😁😁😁😁😁😁😁

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 9. 9 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2578 Неутрално

  " управляващите ще разширят и икономическите мерки" - ЩЕ, ЩЕ, ЩЕ... Но нЕма начин да не изтъкнат, че щом досега са "издържали", т.е. не са умрели от глад, значи са били прави, да не дадат по нЕкой лев когато най-много трябваше. Баш Боса имаше теория за продажби на скъпите коли на бизнесмените, после се трогна, та отпусна по 60 на 40, че и 80 на 20, а сега и ще налива още. Това е ТОЙ - благодаря МУ е малко. Такова управление едва ли има по света - пазарлъци и тарикатлъци, но заради ползата от властта.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 10. 10 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 520 Неутрално

  Айде де, пари за всички, а на мен от след военната служба и войнишка заплата...Вече 27 години от държавата никой не ме е потърсил да ми даде 1 стотинка дори. Само си тегли проценти за здраве, пенсии, краде ме с ДДС, с плоския данък и 16 вида акцизи.

  мурзилка
 11. 11 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3404 Неутрално

  До коментар [#1] от "padrino":

  "😁😁😁😁😁😁 Голяма въртележка и пак нищо или по скоро същото. Извадиха Догановите министри и сложиха тези за които самия Бойко определи при Орешарски като ПОДРЕДЕНИ от Пеевски 😁😁😁😁😁😁

  ПЪЛНА ИЗМАМА"

  Даже не съм и се поинтересувал кои са " новите " министри ! С тоя кабинет - дотук ! Време е ДПС да си ходи, защото реално именно те са на власт !

 12. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 13. 13 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3404 Неутрално

  До коментар [#3] от "yavooor":

  " "Премиерът даде знак на протестиращите, че след редовните избори няма да е в управлението."

  Думата на премиера не струва и стотинка.
  Той е осъден лъжец."

  Аз очаквам точно обратното на това, което е казал този премиер ! Ще се натиска до последно с болното си его и собствената си " простотия" по неговите собствени думи !

 14. 14 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 931 Весело

  😁😁😁😁😁😁 Голяма въртележка и пак нищо или по скоро същото. Извадиха Догановите министри и сложиха тези за които самия Бойко определи при Орешарски като ПОДРЕДЕНИ от Пеевски 😁😁😁😁😁😁ПЪЛНА ИЗМАМА
  —цитат от коментар 1 на padrino


  Не е бе, не е измама, това е само началото.

  Сега ще пребоядисат и офисите, може да сменят и бюрата, и тогава реформата ще е пълна! 😂😂😂😂

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 15. 15 Профил на Полковник за европейско развитие на България
  Полковник за европейско развитие на България
  Рейтинг: 1676 Неутрално

  Тънък стратег, мъдър психолог и опитен сърцевед е г-н Борисов.

  Ние сме в държавата и държавата е в нас! Ние събираме бюджета и го раздаваме помежду си.
 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 20. 20 Профил на Hepo
  Hepo
  Рейтинг: 1791 Неутрално

  Господин Методиев е сменял вече министри в това правителство. Какво промени смяната? Нищо. Затова и хората са улицата.

  SHADOWS of SOFIA
 21. 21 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2935 Весело

  И в същото ЕП разтури седянката на "Сахар" и наложи ремонт на договорките

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 22. 22 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4146 Неутрално

  Поредната политическа излагация- "Гарантирано от ГЕРБ"

 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 24. 24 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 846 Неутрално

  Ремонт по Борисов: разместване на пешки, мълчание за ДПС и пари за всички

  Ремонт на каквото и да е , обикновено се прави от Майстор, или най- малкото от калфа . Занатчия , останал години наред в един занаят на позицията на чирак , може да носи само кафи да мете работилницата и подрежда инструментите . Но когато Баш майстора е милозлив или г доверчив , оставя чирака да си разиграва коня и да се мисли за МВайстор . Докато запали дюкяна .

 25. 25 Профил на Lazarus
  Lazarus
  Рейтинг: 1011 Неутрално

  "сред новите мерки са увеличение на парите за здравните инспектори, лаборантите и хората от някои държавни агенции"
  Все едно има голям глад за кадри в тези търтейски служби.

 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 27. 27 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1327 Любопитно

  Герберчетата във форума бяха в ступор две седмици. Гледам, че се активираха и започнаха по-малко да надигат глава от блатото в което ги вкара слугата на Доган Бойко Методиевич Барисов

 28. 28 Профил на debruckere
  debruckere
  Рейтинг: 1740 Неутрално

  😁😁😁😁😁😁 Голяма въртележка и пак нищо или по скоро същото. Извадиха Догановите министри и сложиха тези за които самия Бойко определи при Орешарски като ПОДРЕДЕНИ от Пеевски 😁😁😁😁😁😁ПЪЛНА ИЗМАМА
  —цитат от коментар 1 на padrino


  Напълно споделям.
  Заменка на лоялни и зависими с лоялни и зависими. А "новия" министър на финансите няма да го коментирам :)

 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 30. 30
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 31. 31 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 846 Неутрално

  Неофициалните коментари от представители на управляващата коалиция показват, че стратегията за момента е промените - персонални и законодателни по мерките, да минат максимално бързо през парламента, след което депутатите да излязат във ваканция с готовност да бъдат свикани, ако се наложат по-радикални действия от страна на премиера, но с надеждата през почивния август протестите да се успокоят и оставка на Борисов да бъде отложена. Сходна тактика изглежда, че ще следва и в съдебната власт, след като също в четвъртък Висшият съдебен съвет гласува двумесечна ваканция, така че практически направи почти невъзможна и без това малко вероятната процедура за отстраняване на главния прокурор, което е другото основно искане на протестиращите.

  На коалицията от разнородните представители на протестите , , наречени от хиените и пиявицити Отечествен фронт , Трите власти създадоха остта МС , НС , , Съдебна власт . Всички срещу протетите І Отечествения фронт . С една едничка цел - да не им провалят рахатлъка , граден повече от десет годино . Да не им провалят мераците два месеца да си маат гащи по море , Спа-цинтрове и чужбински курорти . Време е Отечествения фронт да промени тактиката . Като вземе терк от протестите в" НАЙ- ДЕМОКРАТИЧНАТА " държава в света . Където Тръмп се чуди на коя страна да се обърне . От жегата СРЕЩУ полицията .

 32. 32 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2299 Неутрално

  Мен повече ми прилича на рокадо с Ананиев.

 33. 33 Профил на gaq09398612
  gaq09398612
  Рейтинг: 30 Неутрално

  Попълване на колекцията от идиоти....ама в СVто после ...работил като министър...една седмица

 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 36. 36 Профил на geordgeo
  geordgeo
  Рейтинг: 1223 Разстроено

  Бе как така някой си гласува (!?) ДВУМЕСЕЧЕН отпуск? Ма кви са тия от виШия съдебен съвет, бе? А заплатките ще си ги получават, нали? ЗАЩО да плащаме на някакви мекотели, които не само, че НЕ работят, когато са на работа, ами и през отпуските им, които са 2 месеца?!?!? Докога ще търпим това издевателство над нас в тая държава? ДОКОГА?

  Мамицата ви мръсна, крадлива, долна и мързелива!!!

 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 38. 38 Профил на edin drugii
  edin drugii
  Рейтинг: 2166 Неутрално

  Време е за море , всички фактори отиват на море ,така ,че протестите могат да си продължават до припадък!

 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 40. 40 Профил на tigervi
  tigervi
  Рейтинг: 706 Неутрално

  Бойко Методиев Борисов, не, Бойко "Меди" Борисов!

  Eddie lives... somewhere in time!
 41. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 42. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 43. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 44. 45
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 45. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 46. 47 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2875 Неутрално

  До коментар [#34] от "sgs50669822":

  Не може, мило. Когато един простак пише простотии от едно ай-пи и повече или по-малко видимо е платен, нищо не може да се направи. Нещата, които пишат, са глупави и неморални, но, докато не псуват прекалено, не могат да бъдат санкционирани за мненията си. Когато преминат границата на приличното поведение, ги докладвайте, иначе ги наградете с презрение.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 47. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 48. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 49. 50 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 1675 Неутрално

  https://www.youtube.com/watch?v=VSXsZHNam3Q ,,, а иначе ОСТАВКАПък сега леви и десни тролове да скачат на клавиантурите...
  —цитат от коментар 7 на chudomor  По кои клавиаНтури бе, умен ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 50. До коментар [#44] от "vms2O659369":

  Каква кожа? Това са глупости. Борисов ако си поиска може да изкара 2 мандата президент на Република България. Това са 10 години на власт. За него ще гласуват милиони българи.

 51. 52
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 52. 53 Профил на Hepo
  Hepo
  Рейтинг: 1791 Неутрално

  Горанов свърши много хубава работа. И за това сега ще го сменя.
  Вероятно господин Борисов не съвсем добре е разбрал какво му е написал ПРа.

  SHADOWS of SOFIA
 53. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 54. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 55. 56 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2205 Неутрално

  Бойко пада ама много бавно!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 56. 57 Профил на Alex Ivanov
  Alex Ivanov
  Рейтинг: 1370 Неутрално

  Големият проблем са Ахмед Доган и Делян Пеевски, не някакви министри-бушони и калинки, от които никога нищо не е зависело .... отново гледаме пълна бутафория.

  Сараите са мястото, където трябва да се пипа, където трябва да отиде незабавно Гешев .....

 57. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 58. 59 Профил на kesh
  kesh
  Рейтинг: 1848 Разстроено

  .......пълна лудницааа.......

  България .....!!!!!.... на ТРИ .....ПИТИЕТААА......!!!!...
 59. 60 Профил на Hepo
  Hepo
  Рейтинг: 1791 Неутрално

  Големият проблем са Ахмед Доган и Делян Пеевски, не някакви министри-бушони и калинки, от които никога нищо не е зависело .... отново гледаме пълна бутафория. Сараите са мястото, където трябва да се пипа, където трябва да отиде незабавно Гешев .....
  —цитат от коментар 57 на Alex Ivanov


  По-дълбок е проблема. Не му разрешават да подаде оставка. Вече тече информация , че е дал гаранции за руските проекти.
  Щом такава информация тече от Фактор които е про герб сайт , нещата са сериозни.

  SHADOWS of SOFIA
 60. 61
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 61. 62
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 62. 63 Профил на Al Tikvone
  Al Tikvone
  Рейтинг: 651 Неутрално

  Три дена след поставянето на България под карантина РИОСВ Варна издава решение че удълбаването на каналите на Варненското езеро не подлежи на ОВОС и оценка за съвместимост с Натура 2000, независимо, че се намира в защитена зона. Удълбаването ще ни струва 350 милиона лева и включва изземване на 8 до 9 милиона кубически метра наноси, като осигури достъп до пристанището на Доган възможност на дълбокогазещи кораби. Решението не казва къде ще се депонират тези 8 милиона кубика наноси. След два месеца става ясно къде ще отидат поне 3 милиона от тях - ще се насипят в самото езеро в депото Налбанка, което ще доведе до изплитняване на 361 декара до 50 сантиметра под нивото на водата. За останалите 5 милиона кубически метра наноси продължава да не е ясно.

  Когато става въпрос за подарък към Доган за 350 милиона няма значение унищожаването на езерото. Закона изисква поне произнасяне дали е необходим ОВОС, защото водните пътища са включени в приложение 2 на ЗООС. Всичко показва, че РИОСВ Варна са си затворили очите и са нарушили ЗООС и ЗБР, но кой може да откаже на Доган, когато държавата му дарява услуга за 350 милиона?

  Дълбнето вече се осъществява от руска фирма избрана без процедура по закона за обществените поръчки.

  Така е в завладната държава където няма върховенство на закона.

  Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either, because if we go in we might learn something that they don't know. And that makes us a little out of their control. Ken Kesey
 63. 64 Профил на Al Tikvone
  Al Tikvone
  Рейтинг: 651 Неутрално

  Борисов остава премиер или поне анонсира че ще пада за дузпа, ще се влачи по земята само и само за да спечели няколко месеца.
  Той просто няма друг ход защото само властта го спасява от срив на личността, поради почти наркотичната зависимост от нея.
  Идеята че може да се върне в Банкя и да бъде никой е по-страшна от ритуалното политическо самоубийство.
  Създаде ГЕРБ, ще я унищожи.
  Другата му цел е да предотврати бързи избори защото социолози са му дали проучване в което доверието в ГЕРБ се срива, както и в БСП, и във всички системни партии. ДБ вдига процентите, но най-важното е че има мегдан поне от 30 процента за нова партия.
  Има и данни за повишена готовност на повече хора да отидат до изборите и тази енергия може да обърне колата на Системата.
  За това задкулисието му е наредило.първо да държи властта до последно, и второ да не позволява тази протестна енергия да се обедини и произведе Алтернатива от типа движение "Анти Мафия".

  Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either, because if we go in we might learn something that they don't know. And that makes us a little out of their control. Ken Kesey
 64. 65
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 65. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 66. 67
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 67. 68 Профил на chudomor
  chudomor
  Рейтинг: 736 Неутрално

  Алооо, Дневник що не публикуваш нещо от САЩ 94. Ама сте...

  От идиоти отговор не чакам
 68. 69
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 69. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 70. 71
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 71. 72 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2101 Неутрално

  До коментар [#55] от "gvf45672044":

  Пиле, ти заради мен ли днес си направи регистрация?

  Русия- проказата на планетата Земя.
 72. 73
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 73. 74
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 74. 75
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 75. 76 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1127 Весело

  Бойко пада ама много бавно!
  —цитат от коментар 56 на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи


  .... но ще тупне тежко :) Толкова е свикнал с властта, че трябва да се готви за тежка абстиненция ... може и да изперка, ама не го мисля. Какво ще прави обаче пасмината некадърни гъзолизци около него ми е интересно :) Ще драпат инак до последно обаче да изкарат мандата, защото са заложили куп проекти за ... усвояване на средства. За качеството на тези проекти ... със сигурност следващите трябва да планират средства за ремонти ... герберска класика :)

  простотията ходи по хората, затова обичам животните ...Цъкам само "+" ... но не на всеки!
 76. 77
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 77. 78 Профил на tda10501756
  tda10501756
  Рейтинг: 296 Неутрално

  Мъка, мъка голяма. Ще ни се да се докараме до стола на Борисов, но не става, ще ни се да махнат тоя прокурор които ни обвинява но не става. Един генерал Румен Решетников ни остана, но и той се скри в мрака, а какво ще прави след 30 когато КС отговори на Гешев не ми се мисли.

 78. 79
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 79. 80
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 80. 81
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 81. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 82. 83 Профил на elgin
  elgin
  Рейтинг: 350 Неутрално

  До коментар [#80] от "juu11669836":

  Още един рег. на 06 юли 2020 в 15: 34.

 83. 84
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 84. 85
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 85. 86 Профил на elgin
  elgin
  Рейтинг: 350 Неутрално

  До коментар [#77] от "wsp07669832":

  А, още едно кутевче рег. на 06 юли 2020 в 15: 34,

 86. 87 Профил на elgin
  elgin
  Рейтинг: 350 Неутрално

  До коментар [#84] от "gvf45672044":

  Кути ,кутевче ти си закъснял с регистрацията. 07 юли 2020 в 21:00. Резнали са ти един надник.

 87. 88
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 88. 89 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 2746 Неутрално

  "Сериозен" ремонт и още по-"сериозноО" обещание за неучастие в управлението на държавата след мандата - и едното и другото от ден до пладне

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 89. 90 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 846 Неутрално

  Операция "Промяна" и "министри на ДПС"

  Въпреки очакванията в управляващата партия рокадите да бъдат обсъждани поне до края на седмицата, след заседанието на лидерите на управляващата коалиция - ГЕРБ и "Обединени патриоти", Бойко Борисов обяви отстраняването на четирима министри - Владислав Горанов (финанси), Емил Караниколов (икономика) и Младен Маринов (вътрешни работи), чиито оставки анонсира преди седмица, а след това сякаш замрази, и Николина Ангелкова (туризъм).

  Страх тресе Простия , въпреки , че се прави на герой след воаяжа до Брюксел , откъдето си мисли , че е докарал някакви пари . След дълги и мъчителни преговори и титанична борба за спасяване на българите от бедност и нищета след Короната . Докарал е грънци . Докато видим пари от този бюджет , ЕС може да тръгне усилено към разпад . Сега Европарламенто ще почне дърляне с Комисията , докато изгладят противоречията ще мине време . След това Комисията ще трявба да преразгледа бюджете и разпределението му . Следват още техвологични стъпки и всичко това изисква време . И най- накрая може да се започне раздаването , но пък тогава ще се намесят контролните органи , за да проверят Националните планове за харченето на парите . Още необходимо време . А накрая може да се окаже че плановете ни не съответстват на условията . Така че Простия непрекъснато вика ХОП , преди още дори да е видял препятствията . Но страха от изгубването на властта , отваря устата ме за неконт ролируеми плещения за огромните си заслуги за все още виртуални пари .

 90. 91
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 91. 92 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 846 Неутрално


  За Ангелкова, която беше изненада, мотиви не бяха оповестени и се знае единствено, че тя отдавна е "на мушката" на лидера на НФСБ Валери Симеонов (още четете тук). Сега туризмът минава под негово влияние. Ангелкова беше критикувана и за забавянето и неясните мерки за туризма, блокиран от кризата с коровируса.

  Е ,най- после Валерката може спокойно да диша и да контролира източника на просперитет и за неговото хотелче . Или Хотелчета ???. Още повече , че е известен ценител на женската красота и Ангелкова явно не се вписва с извинение ,в неговия ареал .

 92. 93
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 93. 94 Профил на elgin
  elgin
  Рейтинг: 350 Неутрално

  До коментар [#91] от "ssw18669839":

  Още едно кутевче пег. на 06 юли 2020 в 15: 34. Дневник се превърна в помийна яма.

 94. 95
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 95. 96 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 846 Неутрално

  Друго вътрешно разместване ще реши въпросителната в Министерството на икономиката - то ще бъде поето от сегашния ресорен зам.-министър в кабинета Лъчезар Борисов. Той е председател на Надзорния съвет на Българската банка за развитие (ББР), който одобри кредит от 75 мл. лв. на дружество, свързано с колекторската фирма "С. Г. груп" - скандалът, който доведе до уволнението на управителния съвет на банката, начело със Стоян Мавродиев

  Преоблякъл се Илия , погледнал се - пак в тия . Нарозорния съвет на Банката беше замесен и в аферата ЧЕЗ - вЪРБАКОВА но тогава всичките акаха в едно гърне и Мавродиев се държеше нахално и безскрупулно . Но накрая бе изритан и повлече целият надзорен съвет . С това нацначение даже и слепците виждат , че връзката на Герб с ДПС не само е явна , но и прикриването й съвсем не е старателно.

 96. 97
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 97. 98
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 98. 99
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 99. 100 Профил на Enter_K
  Enter_K
  Рейтинг: 1192 Неутрално

  Така, нещата се изясниха.
  Парите пак ще зачезнат по чекмеджетата.
  Да се сменят безскруполни крадци с по-малко крадливи е все тая.
  Оставка и съд..при друг прокурор.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK