ГЕРБ за експертизата на записа с глас като на Борисов: Не трябваше да бъде изнасян така

ГЕРБ за експертизата на записа с глас като на Борисов: Не трябваше да бъде изнасян така

© Велко АнгеловДепутатът от ГЕРБ Валентин Радев заяви, че не е трябвало записът на гласа, приличащ на този на премиера Бойко Борисов, да бъде изнасян по този начин навън и призова да се вярва на българските институции. Той направи коментара пред Би Ти Ви, след като вчера евродепутатът Елена Йончева съобщи, че е дала аудиозаписа за изследване в американска лаборатория и експертизата е показала, че записът е автентичен, а гласът е на Бойко Борисов.


"Манолев ще изгори, ще му повдигнат днеска, утре обвинение и ще го съсипем. Аз го предупредих. Аз ще изгоря всичко, за да изгори Елена Йончева. Един няма да пощадя от наште", е една от фразите в разпространения в началото на юни запис. Повече за него четете тук.


"Това не трябва да бъде изнасяно по този начин. Има си български институции, нека те да свършат първо работата и ако те са се произнесли - съд, преди това прокуратура, съд - и ако те са казали нещо, което е противно на това, което тя изнася, тогава да се дебатира. Но предварително да се разказва, нека чуем това което ще каже съдът - дали това е автентично, или не е", заяви днес Валентин Радев.
Той добави, че на Елена Йончева "не ѝ вярвам докрай", откакто спорели покрай разследването ѝ за оградата по южната граница на България. "Не ѝ вярвам, откакто прави с политически уклон разследвания", изтъкна депутатът.
"България се бори буквално за питата в Европа и такива ходове не знам доколко са уместни", изтъкна Радев.


Вярваме на премиера


Попитан за смените на министри и защо точно тези хора бяха отстранени, Радев заяви, че "аз не съм някаква самостоятелна единица и вярвам на премиера". В коментар за смяната на министъра на туризма Николина Ангелкова заяви, че вярват на Борисов, че смяната е правилна, "защото ние имаме слабости там и то от години".


"Аз бих посочил и други министри, които според мен би трябвало да бъдат подложени под лупа и да се каже там какво се случва, но той е преценил, и ние считаме, че той има повече информация от нас и погледът му е по-верен", заяви Валентин Радев.


"Кое правителство се бетонира? Третото правителство на Бойко Борисов? Два пъти то отказва властта, няма такъв случай в новата ни история", изтъкна още той.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK