Борисов е готов да си тръгне, ама друг път (допълнена)

Борисов е готов да си тръгне, ама друг път (допълнена)

© Цветелина Белутова, КапиталНа извънредно събрание на ГЕРБ премиерът и партиен лидер Бойко Борисов обяви, че обмисля всякакви варианти, в т.ч. и да си тръгне, а правителството да остане, но не може да каже нищо, защото трябва да разговаря с коалиционните си партньори от "Обединените патриоти", за да осигурят стабилността.


С 25-минутното си изказване пред елита на партията и близо 4000 активисти от цялата страна в "София тех парк" Борисов сякаш подготви почвата за оттеглянето си. Отвън имаше протестиращи, които викаха "Оставка" и "Мафия".


Макар да не коментира с подробности предпочитания вариант, от думите му се разбра, че обмисля той да се оттегли, а правителството да продължи да работи с друг премиер - вариант, в който Борисов трябва само да излезе в отпуск. Той каза, че не се страхува от служебно правителство, но парламентът трябва да продължи да работи по причини, които изчете - приемане на нови мерки заради кризата, гласуване на извънредно положение, ако ситуацията с коронавируса изисква, приемане на бюджета за 2021 г., гласуване на промени в Изборния кодекс, които ще регламентират в детайли машинното гласуване и др.
"Аз съм готов по всяко време да си тръгна, правил съм го, готов съм... Заради мене по никакъв начин не искам да има напрежение. Аз не съм Радев да се радвам, когато хората се бият по улиците; не съм Радев да се радвам, когато затварят кръстовище. Ако ние сме толкова силни и толкова единни, колкото казвате, какъв е проблемът да има служебно правителство? Какъв е проблемът? Страх ни е? От кой? От кое се срамуваме", каза Борисов, а от публиката се чуваше "Не" и "Бой-ко". Преди това обяви: "Аз обичам хората, обичам да са добре."


"Аз ще продължа разговорите със своите коалиционни партньори и ще предложа варианти, включително и вариант аз да си тръгна и да продължи правителството. Вижте, понеже тука е елитът на партията ГЕРБ - ние трябва да поработим със структурите. На места има деребеи, които, ако не се намеся лично, да отида там, да чуя хората и да го променя, ние ще продължим да страдаме и да ни се приписват чужди грехове. Пак казвам - аз държа на подписа си и ще ги убеждавам коалиционните партньори. Тогава правителството може да остане, да има парламент, а тези, които са водачите на протестите, да дойдат и да кажат как го виждат и те. Имаме всякакви варианти и ние трябва да работим върху тях", обяви още Борисов.


Пред партийците той продължи да говори: "Не съм човек, който може да се опиянява от масата и да казва - ето, понеже сме повече, сме по-хубави... Имаме да направим много работи в партията ГЕРБ, много. И маса от обвиненията към нас са прави. Това може да стане на място с хората."


"Поел съм ангажимент, иначе още днес щях да кажа датата, в която си подавам оставка. Искам с моите колеги и приятели, с които три години и половина изкарахме и свършихме толкова добри неща.... Трябва да осигурим почва за стабилността, идват много тежки месеци и дори бих казал години.... Зимата ще бъде много трудна и на нас ни трябва вот, на нас ни трябва подкрепа, ако народът избере нас. За да можем да застанем и да кажем - да, пак ще затворим, пак еди-кво си", каза лидерът на ГЕРБ.


"Не ви казвам нищо днеска, защото казвам и сутринта много говорих с Каракачанов и Симеонов, надявам се да намерим варианти. Ясен ли съм или не съм? Никога не съм ви подвел и затова ГЕРБ винаги е печелила изборите. Ние сме партия, създадена от народа... Нашата сила са хората и всичко правим заради тях. Един ден повече не трябва да стоим в управление, ако хората не ни искат", продължи Борисов. После препоръча на партийците да си мислят, да разговарят с хората, тъй като се били откъснали, и да не влизат в провокации.


"Продължаваме, обмисляме, каквото и да ни струва на партията, ние сме за единство на нацията", каза още Борисов. После поиска предложения от протестиращите към Народното събрание.


"Най-лесно е да атакуват ГЕРБ за Гешев"


В изказването си Борисов едва засегна другия повод за протестите - главния прокурор Иван Гешев.


"Какво усещам? Усещам напрежение в обществото не заради многото свършена работа, а заради искането за справедливост. Най-лесно е да ни атакуват, че ние имаме отношение по избора на главен прокурор. Единственото, което не сме направили, е, че не издигнахме кандидат на ГЕРБ, сиреч на правителството - за главен прокурор. Представете си ако Емо Радев или някой от нашите юристи беше главен прокурор. Това е невъзможно. Не моя подпис седи под указа на президента Радев, а неговия", каза министър-председателят.


По-късно се обърна към евродепутата Емил Радев, чието име се коментираше като възможен кандидат на ГЕРБ, с думите: "Емо, съжалявам, че не те издигнахме за главен прокурор тогава, но никога не сме се месили в съдебната власт."


Борисов е готов да си тръгне, ама друг път (допълнена)

© Цветелина Белутова, Капитал


След като обяви, че е печелил избори и след служебни правителства, Бойко Борисов каза, че се наслагва, че го е страх от служебно правителство, но е точно обратното. "Да, ние не вярваме на Радев, не вярваме, че ще бъдат честни и почтени, но какъв ни е проблемът със служебно правителство - никакъв", каза лидерът на ГЕРБ. По-късно вметна, че при предишния му служебен кабинет липсвали 100 млн. лв. в приходната част на бюджета.


После прочете какво не може да се прави без Народно събрание, заради което иска да има парламент - нови мерки срещу кризата, ново извънредно положение, решение за включване в обща поръчка за ваксина, актуализация и нов бюджет, отсрочки за данъци, удължаване на ТЕЛК-ове, актуализация на заплати, помощи, промени в мярката 60/40, увеличения на обезщетения за безработица, промени за дистанционното обучение, за да не бъде загубена следващата учебна година, и др.


Премиерът акцентира, че за да се гарантират честни избори, Народното събрание трябва да приеме детайлите за машинното гласуване - да се определи и редът на закупуване на машини и техният брой.


"Никога с ДПС. Никога"


След като каза, че управляващите са нарушили комфорта на контрабандисти и олигарси, както и милиардите, които са влизали в техните джобове и всички са забравили "фъстъците, пилешки бутчета, агнешки главички", Бойко Борисов тръгна да се разграничава от ДПС.


"Ние от ГЕРБ не сме правили коалиция с ДПС никога. И никога няма да правим коалиция", обяви лидерът на ГЕРБ. Той каза, че има и решение да няма коалиция с БСП, а приемливите партньори на ГЕРБ са "патриотите" и СДС - лидерите на които бяха на събитието.


"Аз не знам дали колегата Христо Иванов, който се има за десен, си дава сметка, че с това, което прави, връща точно тези хора на власт, срещу които се борим. Не знам дали си дава сметка", обяви Борисов. По-късно каза, че бившият шеф на кабинета му Румяна Бъчварова е довела Иванов задкулисно в офиса на ГЕРБ да му каже колко го обича и че ще си махне постовете. Той спомена и Мая Манолова - "единия го правихме омбудсман", и Георги Георгиев, който лежал пред партийната централа, за да се срещне с него; и скулпторът.


"Демократичните хора не ходят да плашат бебета и деца, а те това направиха първо пред къщата на Фандъкова, а после и пред моята... Нека да им видим акъла на демократите - ако демокрацията са бесилки, черни знамена... Такава демокрация до 89 г. имахме", каза Борисов и пак каза, че е потърпевш и член на неговото семейство е убит.


Борисов не се притеснявал от компромати


В изказването си Борисов спомена и записите и снимките, които излизат срещу него. Той вметна, че страната е в банковия съюз и т.нар. чакалня за еврозоната, а това ядосвало олигарсите, които нямало да могат да фалират банки и затова му правели компромати. "Както виждате - това не ме притеснява много. Да продължават", каза премиерът.


Преди това в публиката имаше човек, който се опита да го провокира заради един от диалозите в записите, в който Цвета Караянчева е наречена с нецензурни думи.


Изказването на Борисов започна с призив да няма провокации на протестите и обяснение, че е избрал събитието да се проведе в "София тех парк", защото е най-видимо за десет години какви промени е направил - иновации, сюперкомпютър, а неговите опоненти не могат да покажат такива неща. Изброявайки успехите на кабинета, той обяви още, че морето ни е най-чисто, има магистрали, които могат да блокират, или да идат да си играят с метрото, третият лъч на което ще бъде пуснат до седмици, но най-важното били финансовата стабилност, високият брутен вътрешен продукт и ниският дълг, както и че сме се справили най-добре с пандемията от коронавирус.


След това Борисов каза, че има теми, които заслужават внимание, и една от тях е корупцията. В отклонение той каза, че е имало руски и американски знамена на протестите, а не се виждало как в тези страни разчиствали протестиращите. "Тези, които ми правят профил на мене, знаят, че съм добър човек. Аз съм най-проверяваният политик в България - маса данъчни ревизии през всичките години. Затова ордите на Бареков, ТВ7, Мая Манолова бяха пред дома ми, сега пак са пред дома ми всичките участници", вметна Борисов. Той разказа и как е тръгнала ГЕРБ от народа, как минавали и "Станишев, и Царя".


Накрая пак предупреди хората да не участват в провокации и ги изпрати да се връщат на работа, че по думите му събитието било в обедната почивка.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (196)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2487 Неутрално

  Oнези с лимузините с леснозапомнящите се номера са го подсетили да мисли и за тяхното бъдеще.

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 3. 3 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4235 Разстроено

  Ако човек не знае коя година сме и помни Бай Тодор, ще си помисли, че се е върнал назад във времето.....Друго няма какво да споделя.

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 4. 4 Профил на pukii
  pukii
  Рейтинг: 226 Разстроено

  Ей, насила ще ни накарате да гласуваме за герберите при едни предсрочни избори. Толкова глупости и простащини, както от управляващи, така и от кряскащите по плащадите, че да се чуди човек - това всичко нарочно ли го правите или просто си ви идва отвътре....

 5. 5 Профил на Dankol
  Dankol
  Рейтинг: 1002 Неутрално

  От умнокрасивата Медиапул :


  Първият етап е появата на конфликти вътре в олигархията. Тъй като живее от крадене на общи ресурси, на олигархията никога не ѝ стига присвоеното. Винаги трябва още. А ресурсите не са безгранични. Рано или късно се стига до момента, в който олигарсите започват да се ритат по кокалчетата заради недостига на ресурси за всички. Настъпват вътрешни раздори. Едни се съюзяват, за да изгонят други и да им вземат богатството. На мястото на изгонените се поставя някой по-сговорчив. В България този етап започна в момента, в който се сблъскаха Валентин Златев и Кирил Домусчиев. Златев изхвръкна от олигархията, а Домусчиев влезе на негово място. Последва вял опит за изгонване на Ковачки, който не успя. Изгонен беше обаче Васил Божков. През последните години сътресения вървят и в редица местни олигархични групи.

  Вторият етап започва тогава, когато сътресенията вътре в олигархията станат видими. Тогава по-млади, по-гладни и по-зли кандидат-олигарси, държани вън от същинската олигархия, започват да опипват почвата дали имат силите да разритат старата олигархия и да се наместят на нейно място. В България тази роля играе Иван Гешев, който нахлува в установената олигархия със своите претенции и със своите хора. На местно и на секторно равнище нещата се случват в по-класически вид: старата олигархия се подменя от новите собственици на бизнеси, конфискувани (чрез държавните институции) от предишните собственици.

  Историята учи, че сътресенията в и около олигархията започват да тресат и властта. В държавата настъпва хаос, всеки прави, каквото си иска – обикновено защото маневрира, за да стане или остане олигарх. Разпада се елементарният всекидневен ред. Трусовете започват да усложняват живота на обикновените граждани. Тогава идва третият етап на разпад на олигархичния модел на управление: на гражданите им писва, грабват тоягите и прогонват всички олигарси.


  Защо ли ми се струва че още сме на втория етап и протестиращите са употребени от едните олигарси за защита на своята собственост от другите олигарси !?

 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 7. 7 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3423 Неутрално

  Чакам Поли Паунова и Генка Шикерова да разкажат те как са се срещнали с ГЕРБ.

 8. 8 Профил на Барбас-Шехерезадов-КапуТски
  Барбас-Шехерезадов-КапуТски
  Рейтинг: 8 Неутрално

  ........На извънредно събрание на ГЕРБ премиерът и партиен лидер Бойко Борисов обяви, че обмисля всякакви варианти, в т.ч. и да си тръгне.....'


  Човече, тоя е досущ като едно голямо Живково дежявю. Навремето Бай Тошо ги приказваше същите неща но изобщо не искаше да си годи доброволно. Затова и онзи негов насран поглед на пленума на БКП остгана в историята.

  Тиквата и той си е отишъл ама не иска да си ходи. Ако Бай Тошо го свалиха своите мирно и кротко, Тиквата е прост и по скоро ще яде бая павета на зима.

 9. 9 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2836 Неутрално

  Подготвя се за избори човека :)

  Да гледат и да се учат другите как се печелят избори :)

 10. 10 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3515 Неутрално

  Продължавате да дъвчете глупостите?

  Тая, че е "готов всеки момент да си тръгне, ама ..." и "само да ..." за кой път я разиграва?

  За п-ти път ще се повторя - това са само празни лакардии, димки, които са само "пасивно да отбият" в момента ситуацията, да протакат, да се подменя фокуса на проблемите и дебата. Докато утече ...

  И докато в същото време зад кулисите трескаво се действа.
  Разставят се "правилните хора" по капиите, залагат се сделки, влачат се милиони ...

  Престанете да се литкате по глупостите, защото директно ви бъркат в джоба дори!

 11. 11 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1853 Неутрално

  До коментар [#4] от "pukii":
  До коментар [#5] от "Dankol":

  Свържете се с координатора си! Или по добре с лекар, че днес по обяд слънцето беше доста силничко.

 12. 12 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3442 Весело

  “Премиерът не лъже само когато спи, но и това не е сигурно!”

  д-р. Тони Филипов

  klimentm
 13. 13 Профил на danubian.whale
  danubian.whale
  Рейтинг: 404 Неутрално

  Баце все още не иска да осъзнае, че приключи и даже май се напъва да стане нещо като почетен председател като идола си и свой ментор Ахмед Доган. Винаги си е бил селски тарикат, но преди имаше усет за обществените настроения и винаги се отдръпваше, когато станеше напечено. Сега е изгубил и това единствено свое качество.

 14. 14 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1542 Неутрално

  Обичайните тъпотии. Най-важното беше опрадванието, че не носи вина за избора на Гешев, не се месел в съдебната власт. В същото време мутрички като онези, които идваха да плашат протестиращите срещу Гешев миналото лято, биеха протестиращите сега. Разделение на властите по Бойковски и Гешевски.

 15. 15 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 2781 Неутрално

  патрЕтотие на предсрочни избори са олетели с 200, та сега си натискат парцалите и се чудят какво да правят.

 16. 16 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2795 Весело

  С 2 думи без бай Х еднокнижника сме загубени ! Кой ще ни псува после ?

 17. 17 Профил на marian_jack_assa
  marian_jack_assa
  Рейтинг: 281 Гневно

  Защо трябваше да разкарва толкова хора и нищо да не каже?!
  Друг е въпроса защо са отишли....

 18. 18 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3515 Весело

  Талпата дали няма да пробва номера с почетен председател на ОПГ герб?
  —цитат от коментар 6 на telqk


  Няма как.
  Това не ви е ДПС. Онези ги споява етническият елемент, Възродителният процес ...
  Докато при гербиджа е само за кокъла. Друго не ги обединява, дори общото им минало на членове на БКП ...

 19. 19 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1325 Неутрално

  Като си тръгне Мутрата и кой ще дойде? Ицето дето изведнъж реши да го играе бунтар ли?

  ДБ=БКП
 20. 20 Профил на Dankol
  Dankol
  Рейтинг: 1002 Неутрално

  До коментар [#12] от "klimentm":

  "Д-р" се пише , а не "д-р." !

  Източник
  Официален правописен речник на българския език. С., БАН, Просвета, 2012, с. 70, т. 71.

 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 23. 23 Профил на Penka Nikolova
  Penka Nikolova
  Рейтинг: 12 Неутрално

  Борисов, както е тръгнал, ако го питат как му е името, ще отговори: Радев!

 24. 24 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2836 Неутрално

  До коментар [#13] от "danubian.whale":

  Напразни надежди, човека ще се натиска да е премиер следващия път. :)

  След като ГЕРБ остане първа политическа сила, трудно ще е да му кажат копче. Хората на него са гласували доверие, не на другите там 2-3-4 подредени. :)

 25. 25 Профил на Dimiter Monev
  Dimiter Monev
  Рейтинг: 96 Неутрално

  Много добро заглавие!

 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 27. 27 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2091 Весело

  Браво за заглавието!

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 28. 28 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 985 Неутрално

  Баце, за продължението на турски поток и за загробените там 2,5млрд.лв ще отговаряш, няма да се отървеш

 29. 29 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1325 Неутрално

  Интересно за какво да си тръгне Мутрата? За това, че една шепа народ му искала оставката ли? Според проведените социологически изследвания Герб продължава да бъде първа политическа сила и в момента.

  ДБ=БКП
 30. 30
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 31. 31 Профил на Dankol
  Dankol
  Рейтинг: 1002 Неутрално

  Съдия Ченалова за главен прокурор !

 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 33. 33 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 846 Неутрално

  До коментар [#6] от "telqk":


  Талпата дали няма да пробва номера с почетен председател на ОПГ герб?
  —цитат от коментар 6 на telqk


  Ха-ха!
  От КАПО да стане КАПО ДИ ТУТИ КАПИ?
  Тц! Капо Боко е свикнал да се отчита пред някого!

 34. 34 Профил на Ipolit
  Ipolit
  Рейтинг: 292 Неутрално

  Вероятно ще си подаде оставката. За мен индикации за приближаващи избори най-вече са събарянията на цигански къщи, а те вчера почнаха да гътат в Стара Загора.

 35. 35 Профил на Ivan Prodanov
  Ivan Prodanov
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Така наречената конференция на ГЕРБ в София Тех Парк /да се чуди човек защо стотици милиони левове европейски и държавни пари бяха дадени за това празно място, в което в делничен ден се правят партийни сборища, а не кипи от работа на компании във високите технологии - бел. авт./, прилича много на сборищата на пожизнения партиен и държавен ръководител на Туркменистан Гурбангули Бердимухамедов... Същите хвалебствия на местните дерибеи и трудовите колективи, същият малоумен вожд, гледащ с леко подигравателна усмивка на сборището... Безсмислени упражнения. Оставка!

  Иван Костов е за съд!
 36. 36 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2033 Неутрално

  А бе, Що му се сърдите на Бойко? Готов е да подаде оставка, ама има работа да се работи. Ако не е той, кой ще я свърши работата?

 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 38. 38 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1325 Неутрално

  Бях писал преди време, че Мутрата ще изкара още един мандат и едва после ще даде властта. Няма да го свалят от власт, а той ще се откаже вече да се кандидатира. И вече не знам кой ще застане начело на Герб.
  И то не че е много добър политик Мутрата, но комнкуренцията е много слаба.

  ДБ=БКП
 39. 39 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 818 Весело

  Баце към "красивите": Ще ви "купя колело", ама друг път!

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 43. 43 Профил на Kamenarski
  Kamenarski
  Рейтинг: 293 Неутрално

  Талпата дали няма да пробва номера с почетен председател на ОПГ герб?
  —цитат от коментар 6 на telqk


  За тоз тулуп - 140 кила, тва с газовия пистолет ще изглежда смешно... Ако ше си организира нещо подобно, мое да го посъветвам да ползва мутри с бухалки да му направят пернишки масаж с освобождаване, да е по- автентично...

  НЕ ЦЪКАЙТЕ МИНУСИ НА ТРОЛА! ТЕ ПЕЧЕЛЯТ ДЕНЬГИ И ОТ ТОВА!
 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 45. 45
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 46. 46 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1684 Неутрално

  До коментар [#37] от "Барба-Ганьос-Тулуп":

  Абе прав си, ама кажи кой е с повече %-ти? Или по-скоро, кажи кой не е политически труп?

 47. 47 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5004 Неутрално

  До коментар [#5] от "Dankol":

  "Защо ли ми се струва че още сме на втория етап и протестиращите са употребени от едните олигарси за защита на своята собственост от другите олигарси !?"

  Бихте ли дал определение на думичката "олигарх"?

  Предварително благодаря!

 48. 48 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 826 Неутрално

  Оставката на Шрьодингер - хем я има, хем я няма

 49. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 50. 50 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5004 Неутрално

  Подготвя се за избори човека :)Да гледат и да се учат другите как се печелят избори :)
  —цитат от коментар 9 на realguru


  За да може такива като Барба Ганьос да печелят избори е необходимо първо да си отгледат електорат от 80% дебили!

 51. 51 Профил на sbaleev
  sbaleev
  Рейтинг: 103 Неутрално

  Оставката е през март-2021!

  свиквайте с тази мисъл пучинистчета

 52. 52 Профил на Барбас-Шехерезадов-КапуТски
  Барбас-Шехерезадов-КапуТски
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#37] от "Барба-Ганьос-Тулуп":Абе прав си, ама кажи кой е с повече %-ти? Или по-скоро, кажи кой не е политически труп?
  —цитат от коментар 46 на nema_labavo


  Не, кажи ми ти, коя друга партия е упрвлявала в продължение на 11 години (след 89 та), която има изградени структури, кметове и т.н. и е стигнала до 14%? И ако това не е пълен ровал. Дори БКП си отиде с по-голямо доверие през 89 та.

 53. 53 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5004 Неутрално

  Само в Дневник можеш да получиш две кошници с минуси като копи/пейстнеш статия от сестринската Медиапул !
  —цитат от коментар 22 на Dankol


  Особено, ако пейстнатата статия не е по темата!

 54. 54 Профил на mtl
  mtl
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Защо Борисов трябва да си тръгне?

  Защото Борисов не иска да си тръгва. Това е най-краткият отговор не само на този въпрос, но и на всички важни въпроси свързани с властта в България днес.

 55. 55 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5004 Неутрално

  Борисов, както е тръгнал, ако го питат как му е името, ще отговори: Радев!
  —цитат от коментар 23 на Penka Nikolova


  Не! Ще отговори Пеевски, защото Борисов вижда Пеевски в огледалото!

 56. 56 Профил на Nikolai Tsekov
  Nikolai Tsekov
  Рейтинг: 427 Неутрално

  До коментар [#38] от "anonim440":

  Глупости! Дончев е също много начетен и свестен човек. Със сигурност Бб ще го направи свой приемник. ГЕРБ не е като Курнела Бийч, дето са се хванали всеки гуша за гуша за по-голяма гуша. През март пак сме номер едно, на някой това да не му е ясно??

 57. 57 Профил на mtl
  mtl
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Защо Борисов трябва да си тръгне?

  Защото Борисов не иска да си тръгва. Това е най-краткият отговор не само на този въпрос, но и на всички важни въпроси свързани с властта в България днес.

  Тук проблемът не е кой ще дойде на власт след Борисов. Нито дали държавата ще се "счупи," ако правителството не изкара мандата. Проблемът е дали Борисов ще остане след мандата. В началото на годината, премиерът пожела стабилност. Стабилност за неговото управление и за държавата. Премиерът не пожела благоденствие. Защото благоденствието в България се постига с реформи, а не със стабилност.

  България днес е изправена пред дилемата или да остане демокрация, с всичките й трудности, разочарования и промени, или да се превърне в автокрация, с типичната за този режим "стабилност," контрол и неподвижност.

  Кой ще възрази, че Борисов не цели автокрация? Премиерът казва, че днес всички имаме правото и свободата да говорим и протестираме. Но правото да се говори и протестира не е право и свобода да се решава. Днес всички имаме право да критикуваме, но не всички имаме възможност да решаваме. Кой решава в тази държава? Премиерът обикаля България, инспектира проекти, строежи, преговаря в Европа. Впечатлението, което създава, е, че той е човекът, който лично решава, който договаря европейски пари за страната, който дава пари на болници, на професионални браншове и организации, на пенсионери и инвалиди.

  Премиерът поема отговорност за успеха и отбягва неуспеха. Днес премиерът поздравява министърът на финансите за влизането на България в "чакалнята на Европа." Утре го уволнява за зле свършената (друга) работа. Така успехът и неуспехът на Горанов, става двоен успех за Борисов: веднъж, че го е избрал за добрата работа, и втори път, че го е уволнил за лошата.

  Очевидно, в България днес има една константа—Бойко Борисов. Министри, правителства и олигарси се сменят, протести и протестиращи също, партии и политици идват и си отиват, но Борисов остава. Борисов създава впечатление за вечност.

  България, изглежда, си е намерила "майстора"—тя вече е "стабилна" държава. Но стабилната държава, ръководена от дългогодишен "опитен" лидер, е също така държава с растяща концентрация на власт, и следователно с растяща корупция. "Властта корумпира, а абсолютната власт корумпира абсолютно," бе казал един католически мислител. Казвайки това, и бидейки християнин, лорд Актън е нямал предвид материалната корупция, а моралната, т.е., далеч по-лошата. При абсолютната морална корупция преходното се представя за вечно, а вечното е сакрално.

  Суверенът, обаче, надживява всяка преходна власт. Днес суверенът говори от улицата, воден не от разума си, а от инстинкта си. И това, което народът не казва, но иска, e не "оставка," а демокрация. Затова днес той не излъчва и не подкрепя лидери. Днес народът е лидера. Демокрацията, в същността си, е система на проверки и баланси—институционални, политически, икономически, и дори морални. Днес, за съжаление, балансът в България е нарушен до такава степен, концентрацията на власт е толкова силна, че единствената й противотежест остава народа.

  Време е Борисов да си ходи, за да не "счупи" демокрацията. Време е премиерът и всички български политици да разберат, че истинската демокрация е режим на народа, а не на вечните лидери.

 58. 58 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1783 Неутрално

  Ама другия път ще си тръгне пълзешком.

 59. 59
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 60. 60 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5794 Неутрално

  Боце натегна обръчите на актива и се готви за окопна война.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 61. 61
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 62. 62
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 63. 63 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 513 Неутрално

  Тежко болен човек

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 64. 64 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1506 Неутрално

  Всеки ден във властта е по едно ново чекмедже с кинти. И за партейногеносите също.

 65. 65 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1506 Неутрално

  Всеки ден във властта е по едно ново чекмедже с кинти. И за партейногеносите също.

 66. 66 Профил на Voiko
  Voiko
  Рейтинг: 947 Неутрално

  Хубаво говори днес Борисов на пресконференцията. Само че доверието вече го няма. Готов бил да си тръгне. Предстои да видим дали това ще стане.

 67. 67 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2836 Неутрално

  Време е Борисов да си ходи, за да не "счупи" демокрацията. Време е премиерът и всички български политици да разберат, че истинската демокрация е режим на народа, а не на вечните лидери.
  —цитат от коментар 57 на Mtl


  Доколкото знам това се решава на избори, а не във Фейсбук :)

  Начи Меркел може да е вечен лидер - това хубаво.
  Ама ако някой друг е вечен лидер - това лошо. :)

  Ми направете едно полит-бюро да казва кой да си ходи и кой не и после едно министерство на истината да казва кое хубаво и кое лошо. :)

  Нещо член 1 от старата конституция ли искате да връщате, а ще ми се правите на демократи. :)

 68. 68 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1684 Неутрално

  До коментар [#52] от "Барба-Ганьос-Тулуп":

  Задаваш отговори. Никоя друга партия не е имала повече от един мандат под ред. За това, след три поредни, може би е нормално толкова малко одобрение. Че е наложителна промяна, е наложителна. Но ей тук идва проблема. Познавайки българския избирател, или няма да се яви на избори, или ще си поръча пак от същото.

 69. 69 Профил на zegi
  zegi
  Рейтинг: 564 Неутрално

  До коментар [#49] от "Nikolai Tsekov":
  Модераторите я карат напоследък по банкянските критерии, "проста кърджалийска путка", "наебал с двеста", "на прост човек кур се набива" са благопристойни изрази. Щом вожда може да пцува , се разрешава и на всичкото индианец. Виж, ако герберите си свалите вожда, заради псувните и останалото, тогава се прави на културен.

 70. 70 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2836 Неутрално

  Само че доверието вече го няма.
  —цитат от коментар 66 на Voiko


  Това звездите ли ти го говорят? ;)

  А ако ГЕРБ начело с Баце е пак първа политическа сила, пак ли ще излизате на протести. Ама то тогава ще е зима и ще е малко студено. :)

 71. 71
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 72. 72 Профил на Nelumbo
  Nelumbo
  Рейтинг: 705 Весело

  До коментар [#12] от "klimentm":"Д-р" се пише , а не "д-р." ! ИзточникОфициален правописен речник на българския език. С., БАН, Просвета, 2012, с. 70, т. 71.
  —цитат от коментар 20 на Dankol


  Май не знаете кой е д-р Тони Филипов.
  Специално за Вас:

  https://www.reduta.bg/бойчето-си-отива-преговор-на-материал/

 73. 73 Профил на ddd palamudiy lefferski
  ddd palamudiy lefferski
  Рейтинг: 844 Неутрално

  Всъщност, аз мислех, че това искате. Мама му да еба! Язък. Ама то се набутАло вече у дупарата и си се такова, и си се върти, да, и си става. Сутринта имАх случай и това и Горанов беха, Сотир, Гешев…по телефона и се смеят тихо. И накрая Гешев вика: “Абе, аз обичам да се праим на луд, ама вие, г-н премиер, май се прайте много успешно."

  ИДИОТ = ТРОЛ, който си е сложил за ф. подпис безподобна глупост като тази: "ДБ=БКП"
 74. 74 Профил на Nikolai Tsekov
  Nikolai Tsekov
  Рейтинг: 427 Неутрално

  Хубаво говори днес Борисов на пресконференцията. Само че доверието вече го няма. Готов бил да си тръгне. Предстои да видим дали това ще стане.
  —цитат от коментар 66 на Voiko


  ББ няма да си тръгне под натиск на МАФИЯТА, бе умнико! Не ви ли влиза в тиквите тази съвсем ясна картинка! Никога февруари 2013 с продължение Орешарски и предложение Пеевски за шеф - предложението бе на СерГея и Маяма като уточнение за склеротиците в чата. Само при СерГея от спирането на еврофондовете България загуби 20 милиарда евро - парите за цялатна магистрала Хемус, за тунели при Петрохан и Шипка и трети мост на Дунав, а ще останат и 10 млрд за образование и екология.

 75. 75 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1622 Неутрално
 76. 76
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 77. 77 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4036 Неутрално

  Толкова жалки клинчове само и само да запазиш властта на всяка цена с тези клизми и мимикрии - усещането е нещо средно между отвращение и презрение !!!

 78. 78 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1783 Неутрално

  До коментар [#77] от "samoedin":

  Ще доведе страната до гражданска война.

 79. 79 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3515 Неутрално

  До коментар [#38] от "anonim440":Глупости! Дончев е също много начетен и свестен човек. Със сигурност Бб ще го направи свой приемник. ГЕРБ не е като Курнела Бийч, дето са се хванали всеки гуша за гуша за по-голяма гуша. През март пак сме номер едно, на някой това да не му е ясно??
  —цитат от коментар 56 на Nikolai Tsekov


  Кой, квазимодото Дончев с нАукообразните си и кухите му професионалообразни си алабализми? Тоя, с обаянието на тухла единичка, извадена от стар дувар?

  Вие вслушвали ли сте се в "начетеният и свестен човек"? Какви ги плещи?
  А какви ги свърши?
  Кой му беше ресорът, а? И след години,например, се сетИ за образованието. След като година след година излизат позорни резултати на PISA и матурите. И след последният провал на матурите се сетИ за ОбразУванието! Да даде с набърчено чело кахърна, бащински загрижена пресконференция. И после - пак нищо!
  Ами електронното правителство? Дето му е ресор?
  Ами заплахите с Гражданска война, на този "свестният"?

  Смешници!

  И само се чуйте - Баце щял да го "направи" "свой приемник"!
  Ако Дончев беше нещо истинско - отдавна да се беше сам "направил".
  Баце да те "прави", при това когато си вече на зряла възраст не е ласкателно, да ви кажа!
  И ... "приемник"?
  Във вашата Шайка или Феод може да е така, но тук става дума да се ръководи Държавата.
  "Назначенията" се "правят" по друг начин. И от други ...

 80. 80 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1622 Неутрално

  Мутрите и Тулупите ви няма да си тръгнат. Те ще бъдат изгонени.

 81. 81
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 82. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 83. 83
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 84. 84
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 85. 85 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 792 Неутрално

  До 38:"anonim440"....И то не че е много добър политик Мутрата, но комнкуренцията е много слаба...."

  какво значи добър политик? Тарикат ли? Ти как виждаш Борисов в телевизионен дебат?
  С който и да е!

 86. 86 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 792 Неутрално

  "А ако ГЕРБ начело с Баце е пак първа политическа сила, пак ли ще излизате на протести. Ама то тогава ще е зима и ще е малко студено."

  Зимата Бойко може и бой да яде.

 87. 87 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2169 Неутрално

  Ся не разбрах деребеите техни ли са, или чужди? Тва като чистачите.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 88. 88
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 89. 89 Профил на vzoran
  vzoran
  Рейтинг: 454 Неутрално

  Без Борисов няма ГЕРБ, затова е прав че бяма да ги подведе. Може да се оттегли и да остане почетен председател.

 90. 90 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3515 Весело

  А ако ГЕРБ начело с Баце е пак първа политическа сила, пак ли ще излизате на протести. Ама то тогава ще е зима и ще е малко студено. :)
  —цитат от коментар 70 на realguru


  Пич, нещо съвсем сте забравили реалността и сте се изнежили.

  Баце беше свален от протести през февруари 2013 година!

 91. 91 Профил на stanchopansa
  stanchopansa
  Рейтинг: 368 Неутрално

  "Ние от ГЕРБ не сме правили коалиция с ДПС никога. И никога няма да правим коалиция"

  И аз не виждам смисъла да се коалираш сам със себе си.

 92. 92 Профил на Nelumbo
  Nelumbo
  Рейтинг: 705 Весело

  Без Борисов няма ГЕРБ, затова е прав че бяма да ги подведе. Може да се оттегли и да остане почетен председател.
  —цитат от коментар 89 на vzoran


  И Водородното дружество с още един почетен член......

 93. 93 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2836 Неутрално

  За да може такива като Барба Ганьос да печелят избори е необходимо първо да си отгледат електорат от 80% дебили!
  —цитат от коментар 50 на vassilun


  Какво пречи на другите да си отгледат умен и красив електорат :)

  Или да крадат от неговия електорат, а после да си прокарват умните и красиви идеи :)

 94. 94 Профил на rdb41527334
  rdb41527334
  Рейтинг: 903 Неутрално

  Радан кънев е готов да влезе в парламента ама друг път.....

 95. 95 Профил на gorodetski
  gorodetski
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Накрая ще бъде изринат със шутове, той това явно иска.

 96. 96 Профил на Александър
  Александър
  Рейтинг: 0 Весело

  На следващите избори ще видим коя ще е първата политическа сила.
  Да не се окаже, че ДеБъ с големите протестни напъни пак едва, едва ще
  влезнат в парламента. Бойкикиев всеки ден да плува с лодката пак няма да събере кой знае колко проценти. Просто прогресивно-либералните формациики с празни шаблони като съдебна реформа нямат голям шанс. В тяхната програма има само 2 точки и едната от тях е да се започне преподаването на ЛГБТ и еднополова любов в училищата..

 97. 97 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 387 Неутрално

  Ако Борисов сдаде властта, от това веднага ще се възползва зеленият чорап Радев и ще състави служебно правителство от генерали и адмирали. Така военната хунта ще се настани във властта и ще управлява без парламент и без каквито и да било корективи. Това ще им даде възможност да си присвоят парите от ЕС отпуснати за коронавируса. Дай Боже всекиму такъв подарък.

 98. 98 Профил на qek32648665
  qek32648665
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#97] от "proza":

  по-добре мебелните фирми да имат поръчки за шкафчета

 99. 99 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3927 Неутрално

  Това си беше чисто и просто среща на акционерите с главния акционер...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 100. 100 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3515 Весело

  Накрая ще бъде изринат със шутове, той това явно иска.
  —цитат от коментар 95 на gorodetski


  Ми май Му е станало навик ... И вече Му наближава срока за поредната доза, та поизпада в абстиненция, май ... Като ацидоза някаква Го тресе ...

  То и за опъването срещу Служебно правителство Му става навик.
  Това Му е втория път, да припомня.
  Забравихте ли сагата?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK