На живо

Ден 31: Протестиращите пазят Орлов мост след заканата на полицията да премахне барикадите

Ден 31: Протестиращите пазят Орлов мост след заканата на полицията да премахне барикадите

© Георги КожухаровХиляди се събраха на протест в София в очакване столичната полиция да раздигне барикадите тази нощ. Тази заявка направи шефът на СДВР Георги Хаджиев. Малко след официалното начало на протеста тази вечер в столицата започна да вали силен дъжд, който не спря протестиращите да направят шествие от Министерския съвет до Орлов мост. Впечатление направи големият брой жени и деца, които се включиха в недоволството тази вечер. Друг любопитен момент беше малкият брой полицаи, които пазеха събитието. Малко след полунощ на Орлов мост останаха около 300 души, като другите протестиращи потърсиха място, където да се скрият от дъжда. Много от останалите хора обявиха, че няма да си тръгнат цяла нощ, за да могат да реагират, ако полицията се опита да премахне барикадите.

Малко след 4:20 настъпи кратко напрежение - според присъстващи то е предизвикано от провокатори. Момче е започнало да бута пейки и да псува. Последваха реакции и то беше подгонено в посока стадион "Васил Левски".


Други протестиращи призоваха всички, които тръгват в тази посока да се върнат към барикадите и да пазят там, защото това може да е тест от полицията.


Появи се патрулва кола и полицаите направиха проверка на младежа.


На Орлов мост продължават да са и Мая Манолова (Изправи се.бг), и Христо Иванов (Демократична България).

На Орлов мост продължава да е оживено.


Нови полицейски сили не са се появили в района. Сред протестиращите се обсъжда, че може би акцията е отложена след реакцията им и различните призиви.


Ден 31: Протестиращите пазят Орлов мост след заканата на полицията да премахне барикадите

© Георги Кожухаров

На Орлов мост е спокойно, скандират "Оставка"

Около 1 часа след полунощ дъждът в центъра на София спря и това оживи протестиращите. Преди това те пееха патриотични песни, а в последния час често се чуват викове "Оставка". Поне 300 човека има около блокадата.


Към 1:10 часа в района дойдоха и лидерът на "Демократична България" Христо Иванов и Иво Мирчев.


Иванов призова Борисов и Гешев да дойдат на Орлов мост и да погледне в очите гражданите, а не да се крие три дни и да праща полиция. Той каза пред "Дневник", че ще остане до сутринта на блокадата.


Граждани продължават да носят храна на пазещите барикадата. Лелята на участник в протеста беше направила баница и кекс, от които той раздаваше за подкрепа към 2 часа.


В района продължава да не се забелязва засилено полицейско присъствие, а хората коментират, че ако има обещаната намеса на органите на реда сигурно ще бъде отново около или след 4 часа както предната вечер.


Линейки преминават лесно през кръстовището.


Ден 31: Протестиращите пазят Орлов мост след заканата на полицията да премахне барикадите

© Максим Караджов


Около 300 души останаха на Орлов мост, за да протестират. Голяма част от недоволните потърсиха място, където да се скрият от силния дъжд в София. Други пък най-вероятно са се прибрали по домовете си. Около половината от останалите на Орлов мост са жени. Единствените полицаи в района са тези, които отклоняват движението.


Ден 31: Протестиращите пазят Орлов мост след заканата на полицията да премахне барикадите

© Георги Кожухаров

"Демократична България" призова Фандъкова да спре полицията

Столичните общински съветници от "Демократична България" излязоха с позиция, в която призовават кметът на София Йорданка Фандъкова да спре полицията от намерението ѝ да вдигне барикадите на протестиращите тази нощ. Според тях тя има законови правомощия "да забрани опита на Столичната дирекция на вътрешните работи да въведе столицата в гражданска война"."Столичният кмет отговаря за опазването на обществения ред, като за осигуряването му издава писмени заповеди, задължителни за началниците на съответните структури на Министерството на вътрешните работи. Изразяваме нашето основателно съмнение, че чрез действията си Министерство на вътрешните работи се опитва да изпълнява поръчки, надвишаващи техните правомощия. И ако става наистина дума за придвижването в столицата – то е било затруднявано многократно и в много по-голяма степен от постоянните ремонти на ремонтите", пишат общинските съветници, като посочват и някои от ремонтите в града в последните години.


Ден 31: Протестиращите пазят Орлов мост след заканата на полицията да премахне барикадите

© Георги Кожухаров


"Обръщаме внимание на г-жа Фандъкова, че цялата отговорност за всичко, което ще се случи на улиците на София, ще носи лично тя, заедно с директора на СДВР. Призоваваме всички общински съветници от СОС да подкрепят нашето искане за свикване на извънредно заседание, посветено на ситуацията в столичния град", завършва декларацията на "Демократична България".


Повече четете тук.

Притесняват ли се протестиращите от дъжда и ще ги откаже ли лошото време от блокадата им на Орлов мост? Това бяха част от въпросите, които репортер на "Дневник" зададе на множеството, събрало се на ключовото кръстовище в София. Какво мислят хората вижте във видеото:


Палатковият лагер на Орлов мост се разраства

Въпреки силния дъжд, който вали в центъра на София, палатковият лагер на Орлов мост се разраства. Събралите се на едно място протестиращи разпънаха и още няколко шатри, за да се крият под тях, докато вали.


Ден 31: Протестиращите пазят Орлов мост след заканата на полицията да премахне барикадите

© Георги Кожухаров


Фирма за доставка на храна е поискала да зареди с вода и храна протестиращите, но за целта трябва неин бус да стигне до протестиращите. В момента хората обсъждат дали да се възползват от предложението. Подхвърлят се и реплики, че трябва първо да се изчака какво ще се случи тази вечер, за да не полицаите, които трябва да раздигат през нощта барикадите, да ядат от храната на сутринта.

Българският аниматор Теодор Ушев използва профила си във "Фейсбук", за да изрази подкрепата си за протестите. Той публикува постер, на който пише "Оставка! Без насилие".


Протестиращите тръгнаха на шествие, много жени и деца се включиха в него

Протестиращите в пространството пред Министерския съвет и президентството тръгнаха на шествие към Орлов мост, за да се слеят с групата, която е барикадирала ключовото столично кръстовище. Около 1500 души се придвижват по жълтите павета с възгласи "оставка". Въпреки дъжда, все още продължават да идват още протестиращи. Полицейското присъствие не е толкова засилено. По време на придвижването бяха хвърлени и три пиратки.Сред тълпата има много жени с малки деца. Тази сутрин на брифинг от полицията уточниха, че не са премахнали новите блокади още тази нощ, тъй като е имало много жени сред протестиращите.


Ден 31: Протестиращите пазят Орлов мост след заканата на полицията да премахне барикадите

© Георги Кожухаров

От сдружение БОЕЦ призоваха всички свои симпатизанти да помогнат за удържането на блокадата на Орлов мост, която би трябвало да бъде раздигната тази вечер от столичната полиция. На страницата си във "Фейсбук" от организацията твърдят, че полицията може да използва водно оръдие, ако не успее лесно да разпръсне протестиращите."За да го неутрализираме трябва да го задържим на разстояние от блокадата. Обръщаме се с призив към нашите приятели и съмишленици от София, с които заедно водим битката срещу мафията и държим блокадата на Орлов мост - елате и с колите си и ги разположете в подстъпите към моста. Улиците са затворени за движение, спрете колите по начин, че да реагирате и препречите пътя на камиона с водното оръдие. Трябва да имаме по няколко коли във всяка пряка и на булеварда от двете страни също", пишат от БОЕЦ.


Ден 31: Протестиращите пазят Орлов мост след заканата на полицията да премахне барикадите

© Георги Кожухаров

Протестиращите замерят с яйца Министерския съвет

Хиляди се събраха за началото на протеста в района на Министерския съвет и президентството. В откриващата за вечерта реч, единият от инициаторите на протеста Арман Бабикян обяви, че заедно с другите двама членове на Отровното трио - Велислав Минеков и Николай Хаджигенов са направили номер на полицията. "Тъй като знаем, че не ни подслушват телефоните, ние си говорихме как ще блокираме магистрала "Марица". Освен това в групата ни във "Фейсбук" написахме на нашите симпатизанти днес да не пътуват до Турция. Днес на магистралата имаше много полиция, като дори беше отклонено движението на камиони", обясни той.След речта му Хаджигенов поведе група от хора, на която раздаваше яйца, с които те замеряха сградата на Министерския съвет.

Полицията се опитва да прехвърли отговорността върху гражданите за действията, които мислят да предприемат. Така съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов коментира днешното предупреждение на шефа на СДВР Георги Хаджиев, че по някое време тази нощ барикадите в града ще бъдат вдигнати от страна на силите на реда. Според Иванов това е "абсолютно скандално"."Отговорността за всичко което се случва е на правителството. Гражданите имат право на протест. Орлов мост е мястото, където българските граждани се превръщат в копия и щикове, които искат своята свобода", добави той.

Около 500 души са се събрали в пространството пред Министерския съвет и президентството, където се очаква да започне протестът тази вечер. Сред недоволните се чуват гласове никой да не се подава на провокации от полицията и да избягват разговори със силите на реда.


Ден 31: Протестиращите пазят Орлов мост след заканата на полицията да премахне барикадите

© Максим Караджов

Протести има в още няколко големи града в страната. Във Варна към момента ситуацията е спокойна. Все още протестиращите се събират в района край палатковия лагер, полицията е по-малко и не се е разположила по начин, който да подсказва, че ще се опитат да спрат хората да проведат традиционното шествие. Към 19 часа блокади няма. Шествието тази вечер ще върви към катедралния храм "Св. Успение Богородично", съобщава БТВ. В Пловдив също са се събрали стотици протестиращи.

Протестно автошествие премина през София

Протестно автошествие премина през цяла София, като основните му точки бяха сградите на няколко министерства. Колоната от автомобили тръгна от резиденция "Бояна", а първата спирка беше "Булгартабак". След това шествието премина през Министерствата на спорта, на финансите, на икономиката и на здравеопазването. След това колите се насочиха към Съдебна палата, посолствата на Франция и Германия и накрая с натискане на клаксони протестиращите преминаха покрай палатковия лагер пред Министерския съвет.


Десетки протестиращи се събраха пред т.нар. подпорна стена на строителния обект на плажа на Алепу. Сред тях имаше природозащитници и представители на инициатива "Правосъдие за всеки". Те организираха масово плажуване и издигнаха грамада от камъни и надпис "Оставка".


Обстановката в София е спокойна преди началото на протеста тази вечер. Барикадирани са три кръстовища в София, като движението на линейки се пропуска.


Ден 31: Протестиращите пазят Орлов мост след заканата на полицията да премахне барикадите

© Лора Филева


Все още не са се събрали много хора. Основната група се е съсредоточила на Орлов мост, където са разпънати няколко палатки и шатри.


На брифинг в 16 ч. шефът на столичната полиция Георги Хаджиев обяви, че по някое време тази нощ полицията ще раздига блокадата. Такива действия имаше и вчера рано сутринта, когато протестиращите от трите кръстовища бяха изтласкани на тротоарите. Това предизвика реакция, като в края на деня отново бяха разпънати палаткови лагер на същите места.


Ден 31: Протестиращите пазят Орлов мост след заканата на полицията да премахне барикадите

© Лора Филева

От фондация "Антикорупционен фонд", на която журналистът Николай Стайков е съосновател, поиска пълно разследване на издадената заповед за задържането му. "Всяка полицейска заповед трябва да бъде правно състоятелна и солидно аргументирана, защото другото име на случайното задържане е полицейски произвол", заяви директорът на АКФ Бойко Станкушев. СДВР не обяви този арест в редовния си сутрешен брифинг на 8 август, като според организацията това повдига сериозни съмнения в статистиката, която системата на МВР дава.

Полицията предупреди, че ще премахне барикадите в София тази нощ

Директорът на столичната полиция Георги Хаджиев обяви на брифинг, че по някое време тази нощ ще бъдат премахнат блокадите в София. Ще се действа както вчера сутринта, когато полицаи обградиха протестиращите на трите ключови кръстовища и ги принудиха да премахнат палатките и шатрите, които бяха разпънали. Пресконференцията на СДВР дойде след като в социалните мрежи се появиха предупреждения, че полицията готви нов щурм срещу барикадите и е разпоредена мобилизация на униформените. "СДВР ще възстанови нормалния ритъм, барикадите ще бъдат премахати. Отговорността ще се носи от нарушителите на закона", заяви Хаджиев.


Ден 31: Протестиращите пазят Орлов мост след заканата на полицията да премахне барикадите

© Дневник


Той добави, че през изминалата нощ е бил направен неуспешен опит "да се пролее кръв в центъра на града и да бъде взривен гражданския мир". Според него целта на снощните протести е била намесата на полицията и окървяването на проявата, но полицаите не се били поддали на провокациите. По-рано през деня на друга пресконференция на СДВР беше обявено, че полицията не е действала по-силово, защото на протеста е имало много жени.


"Служителите на СДВР установиха груби, хулигански и вандалски прояви от страна на незаконно протестиращите лица, чиято кулминация бе в района на Орлов мост. Те се изразяваха в къртене на преместваеми съоръжения, на пейки и на кофи за боклук, както и изграждане на барикади", добави той.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова се оплака, че председателят на Народното събрание Цвета Караянчева не ѝ вдига телефона, за да я попита кога възнамерява да свика извънредно парламента, който в момента е във ваканция. От БСП внесоха необходимите подписи за свикването на извънредно заседание, на което да се обсъди актуализация на бюджета. Нинова настоява и за дебати за насилието над протестиращи граждани и журналисти.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова призова протестиращите да пуснат движението по трите ключови кръстовища в София, които барикадираха повторно снощи. Според нея не това е начинът да се покаже недоволството на хората, въпреки че "най-новата ни история често се пише не само на жълтите павета, но и на Орлов мост".


"Промяната, която се иска, с енергията на хиляди млади хора всяка вечер, е неизбежна. И политици от целия политически спектър вече го знаят", написа тя в профила си във "Фейсбук".


Повече четете тук.

Доган разговаря с протестиращи на плажа в парк "Росенец"

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган излезе на оградата на летния си сарай в парка "Росенец", за да разговаря с протестиращите на плажа до имота. В момента там се провежда демонстрация, наречена "Dogan Saray Beach Festival", която е част от протести в цялата страна. Събитието бе организирано в социалните мрежи под наслов "Искаме Доган да уволни Борисов".От излъчвано на живо видео във фейсбук страницата на "Евроком" се видя как Доган поговори с част от протестиращите. Той основно се усмихваше, а на въпросите отговаряше с "да" и "добре". До напрежение не се стигна.


Един от протестиращите призова да започнат да се спазват законите, а жена се обърна към Доган с думите "Нали вие разпределяте баницата, разпределяйте я точно, защото и ние искаме да живеем". На това почетният лидер на ДПС отговори "Да, добре". Друг мъж поиска от Доган да "свали Бойко и Гешев", на което той също отговори с "Да, добре".


Повече четете тук.


Снимка: архив

© Георги Кожухаров

Снимка: архив

С демонстрация, наречена "Dogan Saray Beach Festival", десетки протестиращи подкрепиха недоволствата в цялата страна, като се събраха на плажа край "летните сараи" на почетния председател на ДПС Ахмед Доган в парка "Росенец". Протестиращите са издигнали грамада с камъни, които покриваха плажа. На нея те поставиха българския флаг, съобщава БНР. Събитието бе организирано в социалните мрежи под наслов "Искаме Доган да уволни Борисов".Днес природозащитници организират и масово плажуване на плажа пред т.нар. подпорна стена на строежа на плажа при Алепу. Обектът се намира на брега на морето и попада в едноименната защитена местност. До подпорната стена ще бъде струпана грамада от камъни и надпис "Оставка". Недоволството е подкрепено от инициатива "Правосъдие за всеки".

Протестиращите на Орлов мост започнаха да издигат шатри. През ключовото кръстовище е оставен коридор, през който преминават линейки.


Заради блокадата на движението в центъра на София е променено разписанието и маршрута на част от линиите на градския транспорт в столицата, съобщиха от Центъра за градска мобилност.


Автобусни линии: 9, 72, 75, 76, 84, 94, 184, 204 и 604 и тролейбусни линии 1, 2, 4, 5, 7, 8 и 11 са отклонени както следва – автобусите по линии 9 и 75 обръщат на Военна академия "Г.С. Раковски", автобусите по линии от линии № 84, 184, 280 посока Орлов мост обръщат преди Орлов мост и обратно по маршрута. Автобусни линии № 72, 76, 204 и 604 са отклонени по бул. "Драган Цанков", бул. "П.Яворов" и по маршрута двупосочно. Автобусите по линия № 94 обръща на ул. "Гурко" и обратно по маршрута, автобусите от линия № 213 е отклонен по бул. "Мадрид", бул."Ситняково" и по бул."Цариградско шосе" по маршрута си двупосочно, тролейбусите от линии № 4, 5, 8 и 11 посока Орлов мост въртят преди Орлов мост и обратно по маршрута. Тролейбусите от линии № 1, 2, 5, 7 и 8 посока Софийски университет "Кл. Охридски" обръщат на кино Одеон, тролейбусите от линия № 7 от район "Люлин" обръща на Сточна гара, тролейбусите по линии № 1, 2, 4 и 11 обръщат на ул. "Оборище" и бул."Васил Левски".

Съпредседателят на "Демократична България" Атанас Атанасов дойде рано сутринта при палатковия лагер на Орлов мост, за да се срещне с протестиращите. Според него остава много малко време преди управляващите да подадат оставка. Пред Би Ти Ви той призова хората да бъдат настойчиви и да се стигне до предсрочни избори. "Ако оставим тази власт да организира редовни избори, тя ще си ги купи", каза още Атанасов.

Въпреки че по-рано през деня от СДВР обявиха, че няма нито един задържан на протестите в София, журналистът Николай Стайков обяви, че е бил арестуван около 3-3:30 ч. тази сутрин заедно с още един човек. По думите му това е станало на около 300 метра от Орлов мост, в близост до езерото "Ариана". Той разкри, че е бил задържан без никакво обяснение и без да бъде поискано да се легитимира. След това е бил отведен в Четвърто районно управление.Стайков обясни, че е бил задържан, защото полицията имала сведения, че е участвал в унищожаването на пейки. Той отрече това да е вярно и затова не е подписал заповед за задържане. Според него до задържането се е стигнало, защото полицаите трябвало да отчетат дейност. Журналистът уточни, че ще се консултира с адвокат, за да потърси правата си.


Повече четете тук.

Три ключови кръстовища в София са блокирани

Трите кръстовища в София, върху които бяха разположени палатковите лагери на протестиращите пред да бъдат премахнати от полицията вчера рано сутринта, отново са блокирани. На Орлов мост, пред Софийския университет и в пространството между Министерския съвет и президентството отново са разпънати палатки и движение на превозни средства не се допуска.В ранните часове на деня единият от инициаторите на протеста Велислав Минеков застана пред голяма група полицаи, за да им изнесе "морализаторска реч", както я определи самият той пред БНР. Малко след това полицията е напуснала района на протестите.


По данни на БНР около Министерския съвет палатките са разположени така, че линейка може да премине. На кръстовището пред Ректората протестиращите са направили заграждение от кашпи и пейки и там е затруднено преминаването на каквито и да е превозни средства. Най-плътна и с най-голямо присъствие е барикадата на Орлов мост. Там движение на автомобили със специален режим не може да се осъществява. Заради блокадите отново има промени в маршрута на градския транспорт.


Ден 31: Протестиращите пазят Орлов мост след заканата на полицията да премахне барикадите

© Георги Кожухаров

Затруднено е преминаването на линейки, твърди полицията

Няма задържани по време на снощните протести в София, съобщи на брифинг главен инспектор Красимира Стоядинова от СДВР. Тя обясни, че събралите се граждани снощи на Орлов мост са започнали да изграждат барикади, като са вързали кофи за смет една за друга и са преместили пейки върху пътното платно. По думите ѝ блокадата пречи и на преминаването на линейки, пожарни и други превозни средства със специален режим. Тя добави, че протестиращите са отказали да водят разговори с полицията за премахването на блокадата.Стоядинова каза още, че около палатковия лагер на Орлов мост са били събирани камъни и стъклени бутилки, като недоволните коментирали между тях, че ще ги използват, ако бъдат атакувани или пристигнат нежелани на протеста граждани. Тя добави, че на протеста има много жени, което ограничава възможността на полицията да се намеси. От СДВР изтъкнаха, че предстоят нови разговори с хората, а целта е да се възстанови общественият ред.

Ден 31: Протестиращите пазят Орлов мост след заканата на полицията да премахне барикадите

© Георги Кожухаров


В този час обстановката на кръстовището на "Орлов мост" е спокойна, липсва и реакция на силите на реда на блокадата. От протестиращите това се оценява като тактически ход след като лидери на управляващата коалиция вчера заявиха, че целта на премахването на блокадите миналата нощ е била да се избегне "малка гражданска война" .

Полицейски бус се приближи до кръстовището на "Орлов мост", но спря преди да навлезе в него, предизвиквайки единствено възобновяване на скандиранията за оставка. Протестиращите в различни точки на града обменят информация помежду си, която обаче не дава еднозначен отговор дали МВР ще ги атакува, или не. Предположенията са, че едва ли това ще се случи на разсъмване.

Ето какво предават камерите на инициативата "Правосъдие за всеки" от мястото.


Очакванията за полицейско насилие се потвърждават и от Отровното трио. Преди час един от членовете му Велислав Минеков предупреди във "Фейсбук" протестиращите да очакват до два-три часа удара. "Бъдете плътно един до друг.
Няма сила, която може да арестува плътна маса от протестиращите. Не разрешавайте да бъдем арестувани един по един !" написа Минеков.


Ден 31: Протестиращите пазят Орлов мост след заканата на полицията да премахне барикадите

© Георги Кожухаров


Заради очакванията на нова атака на полицията присъствието на протестиращи на Орлов мост в този час е по-голямо от обичайното.


Около 2 ч. на 8 август петдесетина полицаи опитаха да навлязат в кръстовището, но бързо се оттеглиха. Проследете във видеото случващото се на "Орлов мост" в реално време в първите часове на 31-ия ден на протестите срещу корупцията в сегашното управление.Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (712)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Dimiter Monev
  Dimiter Monev
  Рейтинг: 449 Неутрално

  Едва ли ще посмеят тази нощ. Не е имало коалиционен съвет днес.

 2. 2 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2513 Неутрално

  Палатите срещу платките.

 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 4. 4 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 4017 Неутрално

  .....Наистина ли са толкова прости и не могат да осъзнаят, че голямото лапане свърши?!?.....
  —цитат от коментар 3 на vhv


  Лапането е свършило, но обещаното още не е направено. Знаем ли тримата какви ангажименти са поели към Кремъл? А кремльовци не прощават, топчета мачкат, че дори и по-лошо може да стане !

 5. 5 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4595 Весело

  Атака и контраатака се очертава в тази футболна нощ в ШЛ. Само без "симулации"...
  И ако се забележи журналистка с розови дрехи, внимателно, както с нея, така и с тези около същата...

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 6. 6 Профил на venci4
  venci4
  Рейтинг: 1256 Неутрално

  Приключи царството на Боко Тиквони.

  Платени форумни тролчета, така ли ви възпитават на Позитано? http://prikachi.com/images/793/8000793h.jpg
 7. 7 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4595 Весело

  Надежда Йорданова, член на НС на "Да, България!":
  "НЕ Е РАБОТА НА ПРЕЗИДЕНТА ДА ПИШЕ СТРАТЕГИЯ ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА ДЪРЖАВАТА"!!!  Какво можем да кажем, освен едно голяма БРАВО!

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 9. 9 Профил на phuncky
  phuncky
  Рейтинг: 586 Неутрално

  До коментар [#8] от "Отнесен":

  Внимавай като спиш да не дойде Торбалан да те открадне.

  Късата памет е най-големият враг на българите.
 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 12. 12 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1682 Неутрално

  До коментар [#8] от "Отнесен":

  Да бе, те гласуващите за ДПС ще си отдъхнат ако ги няма. Те гласуват от страх, не от възхищение

  Не ме търсете преди обяд
 13. 13 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1243 Неутрално

  Надежда Йорданова, член на НС на "Да, България!": "НЕ Е РАБОТА НА ПРЕЗИДЕНТА ДА ПИШЕ СТРАТЕГИЯ ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА ДЪРЖАВАТА"!!!Какво можем да кажем, освен едно голяма БРАВО!
  —цитат от коментар 7 на hamiltonf


  Наивност. Той и Болен Сидеров лаеше срещу Доган да се представи че е срещу ДПС. Пък като дойде времето на властта набързо стана Златният Пръст.

  ТЕЗИ са едно цяло, независимо какво говорят. Преструват се на различни за да привлекат повече глупаци но когато е напечено действат заедно.

  Ако не вярваш спомни си 2013г и активното ДС/КГБ мероприятие Костинброд, ЗАЕДНО бяха. Или изборите за кметове втори тур, Нинова официално призова членовете на БСП да гласуват за ДБГ. Голям глупак трябва да е човек да вярва на думите не на делата. Е, освен ако е платен трол.

  https://www.dnevnik.bg/politika/2019/11/01/3986011_ninova_prizova_na_balotaja_da_se_glasuva_za_kandidati/
  Нинова призова на балотажа да се гласува за кандидати на Демократична България

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 14. 14 Профил на fiona
  fiona
  Рейтинг: 467 Неутрално

  В 3,15 ч. е забелязано струпване на полицаи съвсем близо то палатковия лагер на Орлов мост. Явно атаката предстои. Има ли телевизионни камери? Или стриймва само "Правосъдие за всеки"?

  fff
 15. 15 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 500 Неутрално

  До коментар [#4] от "historama":

  Тиквата го лъгаха, че е нещо по-различно от селски бек и той си въобрази, че е "международник" (по кънчо-райчевците)... Един простак без образование и възпитание, по случайност попаднал в политиката, си въобрази, че ще "балансира" между Москва и Брюксел, между Москва и Вашингтон, между Анкара и Брюксел...
  Те луканов курбан направиха, с този глупак, който едно свързано изречение на български не може да сглоби, ще се церемонят...

 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 17. 17 Профил на STRATOR38
  STRATOR38
  Рейтинг: 348 Неутрално

  Опълченците през деня спят, а нощем бранят прохода с голи гърди...
  А, кой ще работи?

 18. 18 Профил на Alex Ivanov
  Alex Ivanov
  Рейтинг: 1538 Неутрално

  До коментар [#5] от "hamiltonf":

  Със сигурност, обаче, няма да се забележи Иван Гешев най-сетне да си мръдне пръста и да предприеме нещо срещу купищата беззакония на Ахмед Доган и Делян Пеевски.

 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 21. 21 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2054 Неутрално

  До коментар [#5] от "hamiltonf":Със сигурност, обаче, няма да се забележи Иван Гешев най-сетне да си мръдне пръста и да предприеме нещо срещу купищата беззакония на Ахмед Доган и Делян Пеевски.
  —цитат от коментар 18 на Alex Ivanov


  Ами накарай го!
  Събираш доказателства и ги предаваш в прокуратурата.
  Те са длъжни да направят проверка и да ти се отчетат в писмена форма.

 22. 22 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3815 Весело

  До коментар [#21] от "atmanpg":

  Ха ха само това остава ! Не щеш ли сетне и да го арестува?

  klimentm
 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 24. 24 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1673 Неутрално

  Трябва да им съставят актове не само за спирането на движението, но за нанесени щети на пътната настилка от предмети като кофи, пейки и др. Във Варна пък камъни бяха натрупали на тротоара. Не може заради някакви престъпници да се рушат градовете.

 25. 25 Профил на Александър
  Александър
  Рейтинг: 51 Любопитно

  И кво, всички тия панаири дали наистина са необходими, когато изборите са след 6 месеца?

 26. 26 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3815 Весело

  До коментар [#24] от "ggot":

  Нищо де гледай от добрата страна,после що ремонти ще напрайте!

  klimentm
 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 28. 28 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3815 Весело

  До коментар [#25] от "Александър":

  ".......след 6 месеца?"


  Толкоз време ли ви трябва да откраднете новите фондове отЕС?!

  klimentm
 29. 29 Профил на Dark Avenger alias Дечо Пора
  Dark Avenger alias Дечо Пора
  Рейтинг: 1110 Гневно

  мда, който сее вятър, жъне буря !
  всичко се пише на дупето на бай Тиквоч Барселонски !
  Затвор и лъжичка рициново масло, да изаааака златните кюлчета !

  Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher. Albert Einstein
 30. 30 Профил на realismisthename
  realismisthename
  Рейтинг: 759 Неутрално

  До коментар [#28] от "klimentm":

  На вас колко ви трябва да направите партия на нормалните българи, че не ми се гласува за слави или мая маноловна?

 31. 31 Профил на Dark Avenger alias Дечо Пора
  Dark Avenger alias Дечо Пора
  Рейтинг: 1110 Любопитно

  До коментар [#25] от "Александър":

  И кво, всички тия панаири дали наистина са необходими, когато изборите са след 6 месеца?
  —цитат от коментар 25 на Александър


  и да изберат празнодумеца Слави ?
  в коя миша дупка ли се е скрил тоя циркаджия ?

  Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher. Albert Einstein
 32. 32 Профил на realismisthename
  realismisthename
  Рейтинг: 759 Неутрално

  1. Обама, Тръмп, Макров, Путин, Си Дзинпин.
  2. Кич Чен Ун, Пеевски, Борисов, Хр Иванов, Каракачанов.

  Разликата между група 1 и 2 е че ТУМБАЦИТЕ са във втората група. Защо другите страни не си избират шкембовци за лидери?

 33. 33 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2054 Неутрално

  До коментар [#21] от "atmanpg":Ха ха само това остава ! Не щеш ли сетне и да го арестува?
  —цитат от коментар 22 на klimentm


  Не!
  Затова си има други органи.
  Идеята ми беше, че когато обвиняваш някого в нарушаване на закона - трябва да имаш доказателства.
  А ако имаш доказателства - нищо не ти пречи да сезираш прокуратурата.

 34. 34 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1673 Неутрално

  До коментар [#26] от "klimentm":

  Добрата страна е да си платите за направените щети.

 35. 35 Профил на Dark Avenger alias Дечо Пора
  Dark Avenger alias Дечо Пора
  Рейтинг: 1110 Неутрално

  До коментар [#16] от "STRATOR38":

  Невероятна драма,пубери бранят нещо или свалят нещо... Ама, ако ги питаш 5-6 въпроса от обща полит.култура и вдигат рамене.Поне здравни осигуровки, имат ли?
  —цитат от коментар 16 на STRATOR38


  тия "пубери" за разлика от тебе и мене имат топки от желязо !
  за тяхното бъдеще се борят, предишните генерации (в това число и моята от 50 г. на миналия век) се провалихме (оз) срамно, както се хвалеше един наш юнак:
  по високо от жена аз не се качвам !
  и затова сега ще измрем на боклуджийските гюмове !

  Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher. Albert Einstein
 36. 36 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1243 Неутрално

  Невероятна драма,пубери бранят нещо или свалят нещо... Ама, ако ги питаш 5-6 въпроса от обща полит.култура и вдигат рамене.Поне здравни осигуровки, имат ли?
  —цитат от коментар 16 на STRATOR38


  Именно защото са пубери и нямат нашите спомени. 1989-97г те още не са били родени или са мокрели памперсите. А ние сме ги виждали всичките тези които сега ги водят за носа на власт и добре знаем какво ще стане ако отново я вземат.

  А за общата култура Коритаров направо ги направи за смях. Някакво предаване на телевизията на Слави Трифонов, опитват се да го затапят с ДС миналото му а той непрекъснато им задава въпроси и непрекъснато се оказва, че те не знаят дори елементарни неща. И все ги питаше "Как ще управлявате като не знаете нищо?".

  И накрая напълно ги заби, оказа се че има някаква награда от Свободна Европа за серията репортажи довели до свалянето на Милошевич! Гледаха го "великите демократи" като отровени, те единствено с празно плямпане по телевизиите могат да се похвалят.

  Като знам каква неописуема простотия бълва образователната ни система, как непрекъснато сме на последните места в класациите по PISA треска ме тресе като си помисля какви управници ни се задават. Какво да говорим повече, Слави Трифонов трета политическа сила, майко мила! .

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 37. 37 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3815 Весело

  До коментар [#30] от "realismisthename":

  нормална партия няма как да съществува в страна в която няма истинска средна класа на икономически независими от държавата хора,това от своя страна изисква истински свободни пазарни отношения а не мутренско/феодални такива.Честно казано аз съм загубил надежда.

  klimentm
 38. 38 Профил на realismisthename
  realismisthename
  Рейтинг: 759 Неутрално

  До коментар [#37] от "klimentm":

  Май и аз, но ще продължавам да гласувам по съвест, дори и да не воязат в парламента избранниците ми. Пък все си мисля, че може да се появи кадърен лидер от някъде.

 39. 39 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 822 Неутрално

  на шипка всичко е спокойно засега

 40. 40 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1243 Неутрално

  Нещо платени от гербавите ми изглеждат тези блокирания, защото не един човек чух вече, че ще гласува за герберите напук на протрстиращите (срещу хора в отпуска). Ама радост да има!
  —цитат от коментар 23 на realismisthename

  Не са, елементарни глупаци са. Познавам ги добре още от свалянето на Орешарски, тогава доста наблюдения си направих да разбера какво става и КОЙ стои отзад.

  Дори някои от големите трансперанти са ми познати от онова време, скътани са били някъде. За тях протеста е шоу и хепънинг, и цигарки предавани от ръка на ръка съм виждал. Перманентни протестъри, за някои развлечение и игра на революционери, други и платени.

  Тази нощ няма да ги пипнат, ще ги оставят известно време да поиграят по нервите на столичани с простотиите си и пак някоя нощ ще ги изненадат.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 41. 41 Профил на Dark Avenger alias Дечо Пора
  Dark Avenger alias Дечо Пора
  Рейтинг: 1110 Неутрално

  До коментар [#38] от "realismisthename":

  не ти завиждам, ако все още не си го открил !

  До коментар [#37] от "klimentm":

  нормална партия няма как да съществува в страна в която няма истинска средна класа на икономически независими от държавата хора,това от своя страна изисква истински свободни пазарни отношения а не мутренско/феодални такива.Честно казано аз съм загубил надежда.
  —цитат от коментар 37 на klimentm


  нормална партия ли ?
  ляво, дясно, център, тази координатна система не важи,
  има само партии "за" и "против" корупцията !
  всъшност има само една формация, за която бих гласувал: Демократична България !
  при всичките и кусури !

  Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher. Albert Einstein
 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 43. 43 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3815 Неутрално

  До коментар [#41] от "Dark Avenger alias Дечо Пора":

  Разбира се това е най важната и неотложна задача,без отстраняването на мафиотите от власт нищо не може да бъде постигнато.

  klimentm
 44. 44 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4551 Неутрално

  До коментар [#34] от "ggot":

  Какви щети бе мамин ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 45. 45 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4551 Неутрално

  До коментар [#33] от "atmanpg":

  Кои органи , тия дето не щат да си го причинят ли сладурче?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 46. 46 Профил на asroma1927
  asroma1927
  Рейтинг: 764 Неутрално

  До коментар [#8] от "Отнесен":

  Имаше едно изследване преди време в световен мащаб и се оказа, че държавите, в които се случват протести, а дори и по-екстремални събития, като тези с жълтите жилетки във Франция, са значително по-богати от тези, в които няма и следа от гражданско общество.

  Но подобни закономерности е трудно да бъдат осъзнати от хора с базови и първични интереси - хранене, спане и отделяне

 47. 47 Профил на Dark Avenger alias Дечо Пора
  Dark Avenger alias Дечо Пора
  Рейтинг: 1110 Неутрално

  До коментар [#46] от "asroma1927":

  ... Но подобни закономерности е трудно да бъдат осъзнати от хора с базови и първични интереси - хранене, спане и отделяне
  —цитат от коментар 46 на asroma1927


  така е, обяснението идва от Махатма Ганди:
  "най- бруталното насилие, което се упражнява върху хората, е бедноста !"

  Цената на 45 години комунизъм беше масова бедност (изключение: номенклатурата)!
  и от този капан не сме излезли и след 30 години преход !

  Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher. Albert Einstein
 48. 48 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1673 Неутрално

  За последните 20 години 6 пъти са се провеждали избори за парламенти и е потвърдено, че такива като Демократична България хората не ги желаят. Защо протестират за избори, достатъчно избори е имало.

 49. 49 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4551 Неутрално

  Хайде герберчета мамини, защо се скрихте? Къде ви отиде милиционерския кураж и здравата партийна вяра ???
  Къде ви е слънцето???

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 50. 50 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4551 Неутрално

  До коментар [#48] от "ggot":

  Кажи защо се крие вождът ти и не отиде ей сегинка на орловия мост?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 51. 51 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1673 Неутрално

  До коментар [#50] от "КМЕТ В СЯНКА":
  Може да е от полза, ако се направи един протест пред посолството на ОАЕ за екстрадирането на вашия вожд. Не искате ли и той да е Орлов мост?

 52. 52
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 53. 53 Профил на jmf29537805
  jmf29537805
  Рейтинг: 633 Неутрално

  Дали са напълнили водното оръдие!

 54. 54 Профил на Dark
  Dark
  Рейтинг: 1842 Неутрално

  Милицията на мафията ни обгражда!! Ще има щурм! Елате и се борете за нормална държава!

 55. 55 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4551 Неутрално

  До коментар [#53] от "jmf29537805":

  Отдавна но ви е страх от ХОРАТА !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 56. 56 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1673 Неутрално

  Вашите фекали са по уличици в буквалния смисъл на думата, затова и тези избори ще загубите.

 57. 57 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4551 Неутрално

  До коментар [#56] от "ggot":

  Доста плоско. Кажи съде е главната мишка. Къде се крие. Хората чакат да ги поведе!!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 58. 58 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1673 Неутрално

  До коментар [#57] от "КМЕТ В СЯНКА":
  Чакате да Ви поведе, ама в Дубай.

 59. 59 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4551 Неутрално

  Говори с имена и представи доказателстава както направих аз. Иначе олекваш и ставаш за смях на форума.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 60. 60 Профил на атанас
  атанас
  Рейтинг: 1150 Неутрално

  Вижте ги хубавците "патриоти" как Волен Сидеров разпространявал лъжи, че ще влизат в правителство с ГЕРБ. h ttp s: / / youtu.be/25XFbgmLAQY около 10та минута.
  А защо и как те днес натискат Борисов да не подава оставка и да прави глупости не е ясно.

 61. 61 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1673 Неутрално

  До коментар [#59] от "КМЕТ В СЯНКА":
  Аз имена и доказателства не виждам. Е за теб нали се грижат "възвишени" адвокати.

 62. 62 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4551 Неутрално

  До коментар [#61] от "ggot":

  Като не виждаш не пускай фалшиви новини защото е наказуемо.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 63. 63
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 64. 64 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4551 Неутрално

  До коментар [#63] от "ggot":

  Скоро ще го разбереш.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 65. 65 Профил на bpcorp
  bpcorp
  Рейтинг: 907 Неутрално

  Конституция на Република България

  Чл. 6.
  (1) Всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права.
  (2) Всички граждани са равни пред закона. Не се допускат никакви ограничения на правата или привилегии, основани на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, религия, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично и обществено положение или имуществено състояние.

  Чл. 28.
  Всеки има право на живот. Посегателството върху човешкия живот се наказва като най-тежко престъпление.

  Чл. 30.
  (1) Всеки има право на лична свобода и неприкосновеност.

  Чл. 32.
  (1) Личният живот на гражданите е неприкосновен. Всеки има право на защита срещу незаконна намеса в личния и семейния му живот и срещу посегателство върху неговата чест, достойнство и добро име.

  Чл. 35.
  (1) Всеки има право свободно да избира своето местожителство, да се придвижва по територията на страната и да напуска нейните предели.  ЗАКОН ЗА СЪБРАНИЯТА, МИТИНГИТЕ И МАНИФЕСТАЦИИТЕ

  Чл. 5. (Изм. - ДВ, бр. 52 от 2019 г.) Събрания, митинги и манифестации могат да се провеждат по всяко време на денонощието освен в часовете от 22,00 до 8,00 ч.

  Чл. 12. (1) (Изм. - ДВ, бр. 24 от 2010 г.) Когато времето и мястото на събранието, на митинга или пътят на движението на манифестацията създават условия за нарушаване на обществения ред или безопасността на движението, кметът на общината, предлага промяната им.
  (2) (Изм. - ДВ, бр. 24 от 2010 г.) Кметът на общината може да забрани провеждането на събранието, митинга или манифестацията, когато има несъмнени данни, че:
  1. (изм. - ДВ, бр. 24 от 2010 г.) са насочени към насилствено изменение на конституционно установения ред или срещу териториалната цялост на страната;
  2. застрашават обществения ред в съответното населено място;
  3. застрашават народното здраве при предварително обявена епидемична обстановка;
  4. нарушават правата и свободите на другите граждани.

  Чл. 13., ал. 1 от ЗАКОН ЗА СЪБРАНИЯТА, МИТИНГИТЕ И МАНИФЕСТАЦИИТЕ или Кметът на общината, прекратява събранието, митинга или манифестацията, когато не са организирани или не се провеждат при условията и по реда, установени с този закон.

  Тоест съгласно Конституцията и Закона за събиранията, митингите и манифестациите, органите на реда не само, че имат право, но и са задължени да разчистят кръстовищата от хора и вещи!

 66. 66 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4551 Неутрално

  До коментар [#65] от "bpcorp":

  Не винаги. То трябва и малко акъл. Никой не пуши до разлят бензин независимо колко е част другарю милиционер.
  Освен това камерите работят и светът ви гледа в реално време какви ги вършите и как биете хората.
  Апропо - по кой закон ги биете и снимате разголени с личните ви телефони ???
  Къде са записите от камерите на МС !?!?!?
  ЗАЩО ГИ КРИЕТЕ ?!?!?!?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 67. 67 Профил на our12595545
  our12595545
  Рейтинг: 316 Неутрално

  След 1989 всички избори минаха под същото мото - да спрем корупцията и кражбите.

 68. 68 Профил на shrink
  shrink
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#8] от "Отнесен":

  Каза ли нещо или муха бръмна?

  Не дискутирам с мурзилоиди, живеещи в ЕС и САЩ.
 69. 69 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 1094 Неутрално

  Най-силният аргумент на троловете на Шайката се оказа Божков. 18-кратния обвиняем се споменава на лягане и ставане,като се пропуска очевидния факт,че е обвиняем от прокуратура с манталитета на сомалийски пират.Всеки момент ще се окаже,че протестиращите са му обещали пълен съпорт срещу 20 милиона годишно,че протестиращите са получили ценни напътствия от Квартиранта,как да заобиколят законите и протестиращите са гласували в НС закон с корупционна насоченост.

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 70. 70 Профил на shrink
  shrink
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#17] от "STRATOR38":

  Ще работят маймуните като теб, за да станат хора.

  Не дискутирам с мурзилоиди, живеещи в ЕС и САЩ.
 71. 71 Профил на bib45647808
  bib45647808
  Рейтинг: 506 Весело

  „Маймунарниците по кръстовищата са разчистени.
  Браво на МВР“ – антикомуниста и БГ-„демократа“ Александър Йорданов

  Копирано от
  https://www.168chasa.bg/article/8886591
  ---------------------------------------------------------
  „Борисов е най-добрия политик на прехода“ – другия антикомунист и БГ-„демократ“ Георги Марков от фейсбука

 72. 72 Профил на shrink
  shrink
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#16] от "STRATOR38":

  Научи се да пишеш пфавилно на български, неграммотник.

  Не дискутирам с мурзилоиди, живеещи в ЕС и САЩ.
 73. 73 Профил на Чимиджимичамиджоми
  Чимиджимичамиджоми
  Рейтинг: 1154 Неутрално

  До коментар [#49] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Щото стана тъпо и скучно. Да се рита умряло куче е проява на лош вкус, а освен това ти се цапат и осмърдяват обувките. За т. нар. "протест" - или добро или нищо и така поне 40 дена.

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 74. 74
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 75. 75 Профил на kokoto2
  kokoto2
  Рейтинг: 507 Неутрално

  До коментар [#23] от "realismisthename":

  Много оригинално!
  1. Народното събрание не е задължено да ползва отпуска през август, особенно когато хиляди са по улиците и искат възмездие за ширещата се корупция и беззаконие.
  2. Протестите не са започнали след излизането на парламента в отпуск.
  3. И без това отпуските на депутатите са над 50 дни годишно. Могат поне тази година да ги намалят с 20. Нали?

  Пишете грамотно на кирилица! Shift + ь = ѝ
 76. 76 Профил на realismisthename
  realismisthename
  Рейтинг: 759 Неутрално

  До коментар [#75] от "kokoto2":

  Протестите - не; блокажа на инфраструктура - да.
  Така се прави! РАДОСТ! Да ги научат тези депутати в ОТПУСКА. Напред

 77. 77 Профил на Alex Ivanov
  Alex Ivanov
  Рейтинг: 1538 Неутрално

  До коментар [#21] от "atmanpg":

  Моя работа ли е това - да събирам доказателства и да разследвам ?? На тая прокуратура защо им плащаме тлъстите заплати ??!

 78. 78
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 79. 79 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 2667 Неутрално

  До коментар [#23] от "realismisthename":


  ...за да блокирате кръстовища и бременни софиянки да припадат в 35 градуса жега в градския в задръствания...
  —цитат от коментар 23 на realismisthename


  Лоши хора, бе! Те не знаят ли че протести се правят само, когато им каже Бай Боко от Банкя? Ще ми протестират, когато искал да почива...
  Неблагодарници! Не стига, че им направи толкова магистрали!
  (Е... сега трябва да се и ремонтират малко, но това са подробности...)

 80. 80 Профил на Alex Ivanov
  Alex Ivanov
  Рейтинг: 1538 Неутрално

  До коментар [#33] от "atmanpg":

  Тя многократно е сезирана досега от много хора, но резултатът е нулев.

 81. 81
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 82. 82 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 1220 Весело

  До коментар [#80] от "Alex Ivanov":

  осемте джуджета...реакция 00 две нули...

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 83. 83 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 2667 Неутрално

  До коментар [#78] от "Мунчету на Боеку":


  ...Барисич не свика ли конгрес?
  —цитат от коментар 78 на Мунчету на Боеку


  Барисич запрати България в Трета Глуха за 13 години!
  Друго не успя!

 84. 84 Профил на Ronald Reagan
  Ronald Reagan
  Рейтинг: 1009 Неутрално

  Той Минеков да не би да стои цяла нощ на Орлов мост. Това не му пречи да дава мъдри наставления от вкъщи колко да са силни протестиращите 😄!

  agent
 85. 85
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 86. 86 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 5140 Неутрално

  Вече е време да се помага !

 87. 87
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 88. 88 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2845 Неутрално

  Предстоят кадрови промени в ДАНС. Явно, неподаването на оставки има не една цел. Освен придвижването на руските проекти, целта е и да се окопаят по-дълбоко нужните за нататък хора в различни ключови институции.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 89. 89
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 90. 90 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 1123 Неутрално

  Вся власть Советам! Съветите на Кака Ни, президента, Майчето. Може да е и един общ Съвет. Смело другари в борбата! Спазвайте инструкциите и мъдрите напътствия! Съветите очакват победата. Да я извоювате. Очакват властта. Да им я поднесете.

 91. 91 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3705 Неутрално

  До коментар [#21] от "atmanpg":

  Кога? Другият век ли?

 92. 92 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 893 Неутрално

  Надежда Йорданова, член на НС на "Да, България!": "НЕ Е РАБОТА НА ПРЕЗИДЕНТА ДА ПИШЕ СТРАТЕГИЯ ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА ДЪРЖАВАТА"!!!Какво можем да кажем, освен едно голяма БРАВО!
  —цитат от коментар 7 на hamiltonf


  То може и така да е. Но стратегия за управлението трябва да има, а както става безпощадно ясно, сегашния "началник" едва ли има капацитет, визия и каквато и да е идея в тиквата си за такава дейност. Нито пък има уменията да се огражда с умни и кадърни хора, които да компенсират неговите, да ги наречем "бели" петна...

  Та въпросът си остава да виси със страшна сила - кой аджеба, да я пише таз' стратегия, а ощо по-щекотливият въпрос е - кой да я прилага.

 93. 93 Профил на profesionalist
  profesionalist
  Рейтинг: 1343 Неутрално

  Бои до победимо!Къде е Гаврош с револвера?

 94. 94 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3705 Неутрално

  До коментар [#46] от "asroma1927":

  Ясно! Значи и Русия е от богатите държави, защото в Хабаровск протестират от седмици! А до вчера разни пишещи тук ни убеждаваха, че там ядат шишарки, пият препарати за вана и живеят в прости колиби, за да оцелеят! Вай, вай, вай!

 95. 95 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 893 Неутрално

  И кво, всички тия панаири дали наистина са необходими, когато изборите са след 6 месеца?
  —цитат от коментар 25 на Александър


  Изборите всъщност могат да станат най-рано през юли 2021 - освен ако сметките нещо не ме бъркат.

 96. 96
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 97. 97 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3705 Весело

  До коментар [#71] от "bib45647808":

  А някои смятат Сандо балона и агент Николай за истински демократи?! Сняг в залата! 😀

 98. 98 Профил на Мондиана
  Мондиана
  Рейтинг: 1429 Неутрално

  Снимката ме раздразни. Като искат барикади, да си донесат диваните от вкъщи, ане да съсипват пейките и да пречат на старите хора и децата да седнат в градината.
  Не съм за ББ (ако щете ми вярвайте), но вандализмът ме изпълва с ярост и бяс.

 99. 99 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 893 Неутрално

  За последните 20 години 6 пъти са се провеждали избори за парламенти и е потвърдено, че такива като Демократична България хората не ги желаят. Защо протестират за избори, достатъчно избори е имало.
  —цитат от коментар 48 на ggot


  Защото за 20 години демографския профил на избирателите се променя, и - искрено се надявам - на все повече независими млади хора да започне да им пука кой ще определя съдбата на България. Така че не бъди толков категоричен - може следващия път, доста повече избиратели да "пожеляат" ДБ.

 100. 100 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 783 Неутрално

  Гледам форума се е напълнил с късопаметни мислители. Припомням:

  1. Законите ги пише мнозинството, чрез своите избраници в НС. Ако не отговарят на желанията на мнозинството, законите могат да бъдат променяни.
  2. Ако всички постъпваха според закона, още щяхме да строим развития социализъм, начело с БКП.
  Когато бях по барикадите през 1989-1991 година, ни обвиняваха в същото - незаконни масови прояви, окупиране, призиви за промяна на законно установения ред и за сваляне на законното правителство. Трябваше ли да оставя да ни управляват Лилов, Младенов и Луканов и да не протестирам срещу управлението на БКП.
  3. За най-късопаметнете и нискочелите припомням, че сегашното управляващо мнозинство дойде на власт точно след едногодишни ”незаконни” протести с цел сваляне на законно избраното правителство на Орешарски. Точно тогава, никой нискочел гербер не се сети, че е незаконно да се окупира Орлов мост... що тъй?
  4. За късопаметните, припомням също, че сегашното правителство на Борисов дойде на власт точно след служебно правителство на Герджиков, назначено от Радев, за който сега герберастията твърди, че иска да получи еднолична власт чрез служебно правителство и щял да завлече България в Азия, да ни подчини на Путин и да съсипе страната. Нищо подобно не се случи при служебното правителство на Радев.

  Та другари късопаметни, взимайте Гинко Билоба.
  Старците казват, че пимага. 😂

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK