На живо

Ден 46: Памперси по сградата на Министерския съвет и решения за демонстрации утре (хронология)

Ден 46: Памперси по сградата на Министерския съвет и решения за демонстрации утре (хронология)

© Велко АнгеловДенят, в който България почита паметта на жертвите на тоталитарните режими премиерът Бойкио Борисов написа във Фейсбук, че "разбирателство се постига с диалог, а не с юмрук", а на 46-я пореден протести с искане на оставката му протестиращите възразиха, че стиснатият юмрук не означава насилие, а е символ на борбата за власт на народа, на сплотеността.


В София остават палатковите блокади пред Министерския съвет, на Орлов мост и пред Ректората на Софийския университет. Тази вечер протестиращите хвърляха памперси по сградата на Министерския съвет и решиха утре да поднасят цветя от 8.30 часа пред сградата на администрацията на Софийска област, а 10 часа да се съберат пред резиденция "Бояна", където ще се състои Националното съвещание на прокуратурата, за да поискат оставката на главния прокурор Иван Гешев. За шеста поредна вечер граждани организират контрапротест на кръстовището при Румънското посолство. Те обявиха, че ще събират подписи за импийчмънт на президента Румен Радев.


"Дневник" проследи в реално време събитията около сблъсъците между институциите и протестите в страната.
Концерт на Орлов мост

Спокойно преминава днешният ден на протести в София. На Орлов мост се изнася концерт:


Ден 46: Памперси по сградата на Министерския съвет и решения за демонстрации утре (хронология)

© Велко Ангелов

Уточнени бяха проявите утре

Започна и традиционното шествие от пл. "Независимост" до Орлов мост. Протестиращите осъществиха видеовръзка с блокадата на едно от централните кръстовище във Варна От трибуната на т. н. "граждански мегдан на Орлов град" обявиха и протестните прояви утре, съобщи БНР.


От 8:30 ч. пред сградата на администрацията на Софийска област ще се поднасят цветя. Демонстрантите ще изразят недоволството си от управителя на Софийска област Илиян Тодоров заради негова публикация във фейсбук, в която той нарече протестиращите "алкохолизирана тълпа".


От 10 ч. ще има и демонстрация пред резиденция "Бояна", където ще се състои Националното съвещание на прокуратурата, където главният прокурор Иван Гешев ще се срещне със 700 прокурори от страната.


Не се планира блокада на някоя от институциите в страната.

Тиква с бонбони от майките

Ден 46: Памперси по сградата на Министерския съвет и решения за демонстрации утре (хронология)

© Велко Ангелов


Майките на деца с увреждания от инициативата "Системата ни убива" са приготвили специална тиква, пълна с бонбони, която провесиха на един от светофарите. Всеки, който желаеше, можеше да удря тиквата.


Ден 46: Памперси по сградата на Министерския съвет и решения за демонстрации утре (хронология)

© Велко Ангелов

"Зимнина за Гешев" на протеста във Варна

Във Варна тема на протеста тази вечер е "DMS Зимнина за Гешев! От нашите мази за вашите гуши!" Пред палатковия лагер пред общината протестиращите носят буркани със зимнина, съобщи БНР. После се отправиха на шествие до сградата на съда.

Памперси по Министерския съвет

Ден 46: Памперси по сградата на Министерския съвет и решения за демонстрации утре (хронология)

© Велко Ангелов


Към сградата на Министерския съвет полетяха памперси, хвърлени от протестиращите, на които беше написано "Оставка". Арман Бабикян от "Отровното трио" обяви: "Някой горе, там, в онази сграда може да ги ползва за страх, но всъщност памперсите са с надпис "оставка" и това е в името на тези 7000 софийски деца, за които за поредна година няма детска градина в София. Ние не искаме тези деца да растат в такава държава и при такава власт".
Бабикян коментира и публикацията на премиера Борисов по повод за Деня за почит към жертвите на тоталитарните режими в Европа. Според него, Борисов няма право да говори за тоталитарен режим, защото "самият той е въвел меката диктатура в България".


Ден 46: Памперси по сградата на Министерския съвет и решения за демонстрации утре (хронология)

© Велко Ангелов

Контрапротестът ще събира подписи за импийчмънт на Радев

За шеста поредна вечер граждани организират контрапротест на кръстовището при Румънското посолство. Целта им е да не допуснат блокада там. Хората наричат себе си "гражданска стража" и разчитат на полицията да им помогне, тъй като са подали уведомление за протеста си.


От понеделник контрапротестът ще обхване още една точка - пилоните пред НДК, където ще се събират подписи с искане за импийчмънт на президента Радев като "разединител на нацията", съобщи БНР. В четвъртък идната седмица се предвижда контрапротестът да прерасне и в шествие от НДК до сградата на президентството.

Българи се събраха на протест и в Люксембург:


Снимка: Протестиращи българи в Люксембург

Снимка: Протестиращи българи в Люксембург

Започна 46-ят протест

Денят, в който България почита паметта на жертвите на тоталитарните режими е и 46-ят ден на протести срещу правителството и главния прокурор. В София остават палатковите блокади пред Министерския съвет, на Орлов мост и пред Ректората на Софийския университет.

Малко хора има на площад "Независимост" за началото на протеста. Пред БНР част от тях коментираха поста на премиера Борисов в социалните мрежи, в който той заявява, че "развитие и разбирателство се постигат с диалог, а не с юмрук". Според тях стиснатият юмрук не означава насилие, а е символ на борбата за власт на народа, на сплотеността.


От 20 ч. до 22 ч. пред Румънското посолство е планиран и традиционният вече протест срещу блокадите.

БСП е решила какви да са мерките за социално и икономическо развитие на северозападния район, съобщи лидерът на партията Корнелия Нинова в Козлодуй. Тя обикаля Врачанска област с общинските структури на БСП в
Козлодуй, Мизия, Оряхово, Хайредин, Борован, Бяла Слатина, Мездра, Роман, Криводол и Враца.


"Първото ни конкретно предложение е "Национален фонд за сближаване между регионите". Оттам трябва да дойде ресурс за даване на тласък за здравеопазване, образование, работни места, за да имат хората условия да остават да живеят тук и да идват нови. Ключов въпрос е този за укрепването на местната икономика. Последната
подобна мащабна политика по отношение на работни места и стимулиране на местната индустрия е правен в началото на 70-те години", заяви Нинова.

Протестираха живеещи в Белгия българи


Днес за пореден път българи, живеещи в Белгия, излязоха на протест между сградите на Европейската комисия и Съвета на Европейския съюз в подкрепа на сънародниците си в България и срещу престъпното управление на страната, съобщиха протестиращите пред "Дневник".


Снимка: Протестиращи българи в Брюксел

Снимка: Протестиращи българи в Брюксел


С демонстрация "Със завързани очи пред европейските институции" те изразиха недоволството си от продължаващото мълчание и бездействие от тяхна страна за случващото се в България. До момента единствената публична подкрепа българските граждани получиха от Европейската зелена партия и групата им в Европейскя парламент.


Протестиращите изслушаха и аплодираха посланията, които двамата съпредседатели на Европейската зелена партия, Евелин Хойтебрук и Томас Вайц, публикуваха по-рано този месец, в подкрепа на протестите за оставка и нови избори в България и за върховенството на закона.


Снимка: Протестиращи българи в Брюксел

Снимка: Протестиращи българи в Брюксел


Демонстрацията съвпадна с тази, която се провеждаше по същото време в Манхайм, Германия. Протестиращите от двете държави осъществиха видеовръзка, в която се подкрепиха в общите си искания за оставка на кабинета Борисов 3 и на главния прокурор Иван Гешев и за върховенство на закона. Към протеста в Брюксел се присъедини и българка, живееща в Англия.


Протестиращите подкрепиха и хората на Беларус в борбата им за демокрация.


Специално изготвена листовка с информация за случващото се в България бяха раздавани на случайните минувачи. Следващият протест е планиран за следващата неделя, 30 август, отново пред европейските институции.


Манолова: Омбудсманът да се избира пряко от народа

Сред предложенията на гражданската платформа "Изправи се БГ", които ще бъдат внесени в парламента, ще е законодателна инициатива на омбудсмана и омбудсманът да се избира пряко от народа. Това заяви председателят на платформата Мая Манолова в свое видео във Фейсбук.


"Проектът за нова Борисовска конституция е юридическо дъно и срам. Пътят, който трябва да поеме, е не към пленарна зала, а към кошчето. Правата и свободите на гражданите и ролята на омбудсмана в тяхна защита, необяснимо защо, са преместени от началото на конституцията - втора глава, в девета глава", каза Манолова.


Според нея подозрението, че лобисти са писали този проект, има своето ярко потвърждение в частта, в която от правомощията на омбудсмана е изключено правото да защитава правата на българските граждани по отношение на банки, колектори, бързи кредити, некоректни и нагли работодатели.

Карта на протестиращи през уикенда българи по света

На страницата на протестиращите зад граница във Фейсбук е публикувана карта за протестите през този уикенд българи в чужбина с искане на оставката на правителството на Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев.


Иван Гешев: Поклон пред всички българи, загинали за идеалите си

"Има Православие у нас, има български народ; няма Православие - няма български народ!" - думите са на Митрополит Климент. Поклон пред всички българи загинали за идеалите си!". Това написа в Tуитър главният прокурор Иван Гешев.


"Благодаря на БПЦ и на отец Йоан за освещаването на един възстановен параклис", пише още той. Към публикацията си главният прокурор добавя и снимки от освещаването на параклиса, на което е присъствал.


Разбирателство се постига с диалог, а не с юмрук, написа Борисов

Ден 46: Памперси по сградата на Министерския съвет и решения за демонстрации утре (хронология)

© Георги Кожухаров


"Тоталитарните режими прекършиха милиони човешки съдби. Насилието и жестокостта, с които бяха потъпквани основни свободи, нямат място в днешния свят! Няма място и за националсоциализъм и комунизъм. Убеден съм, че няма място и за реваншизъм и разделение. Вдигнатите юмруци и умишленото подклаждане на напрежение между гражданите не са символ на демокрацията". Това написа премиерът Бойко Борисов в профила си във Фейсбук по повод днешния ден, в който Европа отдава почит на жертвите на национал-социалистическия, комунистическия и други тоталитарни режими. У нас този ден се отбелязва от 10 години, след като е приета Резолюцията на Европейския парламент.


Преди седмици президентът Румен Радев завърши обръщението към събралите се на площада пред сградата на президентството хора, които протестират срещу днешната безпрецедентна акция на прокуратурата в администрацията на държавния глава с вдигнат юмрук и призива ."Не на страха. Ще си върнем България. Мутри, вън!", а по-късно от ГЕРБ го обвини, че с призивите си за протест иска метеж и президентска република.


"Правова държава не се постига с грубо нарушаване на правовия ред, както се внушава днес. Историята трябва да се помни, за да се взимат правилните решения дори когато са трудни за взимане. Вярвам, че ред, развитие и разбирателство се постигат с диалог, а не с юмрук! Затова нека ги отстояваме с дела", посочва още Борисов в статуса си.В София денят беше отбелязан край мемориала на загиналите в парка до НДК.

Днес е 45-ият ден на протестите с искане на оставката на правителството на Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев. Остават трите палаткови лагера - на Ларгото, на Орлов мост и до Софийския университет.


На контрапротест в района на столичния булевард "Ситняково", граждани се обявиха срещу продължаващите блокади на ключови пътни артерии в София и поискаха оставка на президента Румен Радев. Контрапротест ще има и днес.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (458)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4818 Неутрално

  ОСТАВКА . Като иска диалог къде е ?
  Даотиде и да говори с хората.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 2. 2 Профил на Big Muzzy
  Big Muzzy
  Рейтинг: 1435 Неутрално

  Ти затова ли 'наби' оня дето разплакал дъщеря ти?

 3. 3 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2656 Неутрално

  Орешарски каза същото през 2013-та. Тогава платени герберски протестиращи го замеряха с предмети, като излезе да преговаря - та си отиде без преговори. Сега Борисов и той искал да преговаря - сам пада в гроба, който сам изкопа за друг.

 4. 4 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1769 Неутрално

  Хубави думи на Борисов за тоталитаризма и правовата държава. А на практика сливане на изпълнителна и законодателна власт, подчиняване на съдебната, власт на олигархията - въобще моделът на Путин. Оставка!

 5. 5
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 7. 7 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2767 Неутрално

  Ма разбира се, преди няколко дни нали ви обясних как. Начи излъчвате си представителство, диалогизирвате си с Него, помагате Му, когато е на зор, после, след като ви е бил дузпата, разказва как сте лазили пред Него и Му сте се молили за постове.

  Да, ама кака се ожени вече.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 8. 8 Профил на Vivian Apostolov
  Vivian Apostolov
  Рейтинг: 528 Неутрално

  Първите 4 тролчета се изокаха.
  Браво на Борисов. Чакаме Радев да отбележи деня с пламенна протестърска реч. Пишете му я по бързо, че стана пладне.

  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
 9. 9 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4618 Весело

  Бойко никога не е ползвал юмрук, той ползваше бухалка 😂😂😂

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 10. 10 Профил на Лопе де Вега
  Лопе де Вега
  Рейтинг: 15 Неутрално

  Браво, боко. Знаеш как се постига разбирателство. Много правилно. А знаеш ли, че ние просто искаме оставката ти, а не разбирателство. С такива като теб може да се извърши само предателство, както и да го наричаш.

  без подпис!
 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 12. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 14. 14 Профил на j2100
  j2100
  Рейтинг: 32 Неутрално

  То и гавренето с Конституцията и принизяването й до толетна хартия не е символ на демокрацията. Както и сливането на властите. Както и кражбата на милиарди от евросредства. Както и да наричаш председателя на НС ТКП. Както и да пребиваш мирно протестиращи младежи...
  #ОСТАВКА

 15. 15 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3133 Неутрално

  А някога и с монолог постигаше много Борисов "Тоя ще му размажа физиономията дето .."

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 16. 16 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 3773 Неутрално

  До коментар [#1] от "КМЕТ В СЯНКА":

  ОСТАВКА . Като иска диалог къде е ?Даотиде и да говори с хората.
  —цитат от коментар 1 на КМЕТ В СЯНКА

  С кои хора да говори бе, кметче?
  С "Боец", С "Възраждане", с Мая, с БСП - русофили, с Копейкин, с Христо, с бездетните майки?...
  Поканиха ги да си излъчат преговарящи и нищо не стана. Само дето Отровеното трио на Бозаджан, Халваджан и Бабишкян обявиха курс на въстание и въоръжена борба.

  Ето ти обратната теза:
  Аз пък искам оставката на Радев. Защо Радев не дойде да говори с мен? Защото го е страх, нали?

  п.п. И аз искам оставката на Борисов. Защото не може да се справи с шепа лица, нарушаващи ежедневно и с нахалство обществения ред.

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 17. 17 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2827 Весело

  Диалогът трябва да го водиш в съда. Гешефт няма да е вечен.

 18. 18 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3395 Неутрално

  Боко вече пише и говори само на себе си. Той е убеден привърженик на криминалната демокрация, щото смята, че е по-добра от комунистическата. Но е още по-лоша. Бандитизмът е най-отвратитена форма на комунизъм.

 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 20. 20 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 458 Весело

  Да, бе... диалог... на записите само монолози слушахме.

 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 22. 22 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3857 Неутрално

  Разбирателство не се постига с юмруците на Делта Гард и на паравоенни отряди, появили се НЕЗНАЙНО ОТКЪДЕ ;) на сборището на управляващите в София Тех Парк.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 24. 24 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2729 Неутрално

  До коментар [#23] от "Чимиджимичамиджоми":

  Така се получава като се съберат много умни и красиви на едно място :)

 25. 25 Профил на Michael Jordan
  Michael Jordan
  Рейтинг: 1185 Неутрално

  Борисов може би не е добре обучен,
  но винаги е бил напълно откровен.

 26. 26 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 3773 Неутрално

  Брей, всички комунисти се събрали под тази статия да плюя... комунизма, тоталитарните режими и Боко.
  И опорката им от една флашка идва...
  Вместо да наведете глави пред жертвите. Вашите и бащите и дядовците ви...
  Щото нямаше лустрация!

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 29. 29 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 959 Весело

  ОСТАВКА!
  СЪД!
  ЗАТВОР!

  В Русия съм! В Русия съм!
 30. 30
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 31. 31 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 1075 Неутрално

  Баце е както винаги верен на себе си. Отново лукави празни приказки за успиване на излязлата за момент от 10 годишна дрямка рая. Ама иначе ги размазва с 200 и им го набива...

  Айде, живи и здави и оставка Баца, да си гледаш внуците на спокойствие.

 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 35. 35 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 959 Любопитно

  Няма какво да,преговаряме!
  Искам да знам
  Защо Горанов е още на свобода?
  И защо джипове още се качват към Рилските езера? Къде е властта? Има ли въобще някой в самолета???

  В Русия съм! В Русия съм!
 36. 36 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 906 Неутрално

  Думите на Борисов са правдиви. Делата му не са. Хората имат право да му искат оставката. Имат право да поискат оставката и на пРезидента. Истински ще съм доволен и радостен ако Борисов, Гешев и Радев до подадат оставките, без значение по какъв хронологичен ред. Тримата мислят в с категории и понятия подходящи за миналия век.

  Малко отклонение. Ако сте забелязали драги форумци, изключвам троловете, от близо две десетилетия всички политически субекти, отдават голямо значение на борбата с корупцията в програмите си. Но, когато са в парламента и/или в управлението, не се получава някакъв задоволителен резултат. Та значи, ако гражданите не упражняват постоянен натиск, нищичко не ще се промени в тази насока. Бъдете активни. Не само искайте, но изисквайте. Не проявявайте търпимост дори ако корумпетата са от партията на която сте член/симпатизант или гласоподавател. България може само да спечели от борбата с корупцията и свеждането и до ниски нива. Корупция, значи разложение. Никой редови Българин няма интерес от този феномен.

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 40. 40 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 3214 Неутрално

  Изпя си песента ти вече, господине.

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 41. 41 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2205 Неутрално

  Диалог с мутри няма да има!
  ОСТАВКА и незабавни предсрочни избори!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 43. 43 Профил на Skydiver
  Skydiver
  Рейтинг: 1172 Неутрално

  Те и тоталитарните режими точно това обясняват като някой почне да протестира срещу тях - трябвало да има законност, ред, и т.н.
  А самият Борисов до неотдавна обясняваше неща в стил "глас народен - глас божи", но това беше когато народният глас не му искаше още оставката. Решението изобщо не би трябвало да е трудно.

 44. 44 Профил на petyo9
  petyo9
  Рейтинг: 820 Неутрално

  Когато диктатурата е факт, революцията е дълг. За какво разбирателство става въпрос след като си заличил разделението на властите и си ги поставил в подчинение на себе си, след като си обвързал цялата държава в тежки корупционни зависимости? А? Това твойто е пълзящ опит за осъществяване на диктатура, а искаш да се разбираме. Кой народ се е разбрал с диктатора си? Дай пример и си подай оставката!

 45. 45 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 959 Весело

  До коментар [#16] от "Депутат 241":

  "Ето ти обратната теза:
  Аз пък искам оставката на Радев. "

  Що? Пълни чекмеджета? Подарил е 700 000 000 на олигарх?
  Жена му строи стена за птички?

  В Русия съм! В Русия съм!
 46. 46 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 578 Неутрално

  Не, Мутро непоносима!!! Не се преговаря и не се води диалог с национални предатели, терористи и престъпници.
  Защото ти и мутрокомунистическите кръгове около теб сте преки отговорници за подлагането на геноцид на българския народ. Вие сте пряко отговорни за първото място в света, което България заема по смъртност на глава от населението.
  Вие сте виновни и пряко отговорни за тотални срив на институциите, за тоталната мизерия, за тоталното разграбване и тоталното превземане на държавата.
  И някой хора ми казват - нека да го оставим Борисов да си тръгне достойно, да си задържи откраднатото в шкафчетата само и само да се махне без да му се търси отговорност.
  Не съм съгласен!!!
  Този социопат трябва да си понесе пълната отговорност за националните предателства и издевателства над българския народ, защото няма нищо по страшно, ужасно и гнусно от сатрап, който избива собствения си народ, за да си пълни шкафчетата с имане.
  Оставка, ревизия, лустрация съд и затвор!!!

  Това е годишния доклад на най-авторитетен демографски справочник в света - Световния Преглед на Населението.
  Браво Борисов, браво управляващи - България на първо място в СВЕТА!!!
  България има най-високата смъртност в света от 15.433 смъртни случая на 1000 души. Според Световната здравна организация причините за смъртта в България са същите като тези в други европейски страни, включително неинфекциозни заболявания (заболявания на кръвоносната, храносмилателната или дихателната система) и ракови заболявания. В момента в България се наблюдава спад на населението, започващ от около 9 милиона през 2000 г. и се очаква да достигне между 2,8 милиона и 5 милиона.;
  В същото време България е на дъното на ЕС по доходи и БВП на глава от населеинето, което обяснява порочния кръг между здравна система в окаяно състояние, ниски доходи /поради корупция и лошо управление", висока емиграция /спад на населението в детеродна възраст.
  Само това е достатъчно за да бъдат изгонени от властта настоящите мутри. Те поставиха нацията на ръба на изчезването и.

  https://worldpopulationreview.com/country-rankings/death-rate-by-country?fbclid=IwAR2UJGj19jNTyRTc8yri1dN10MUw01mGxQ3o3gNA1EPafTpNJ8QD37ZnrFs

 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 48. 48 Профил на Are de
  Are de
  Рейтинг: 263 Неутрално

  С мутра-терорист диалог не може да има. Мутрите Борисов-Пеевски-Доган-Гешев-Цацаров и всички в ОПГ-тата им трябва да бъдат свалени и натикани в панделата, едва тогава може да има диалог леви-десни политики и тн. Септември месец всички срещу мутрите, да си върнем държавата и достойнството!

 49. 49 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2344 Неутрално

  Досега, виждам, че Борисов води диалог така:
  – Оставка на правителството;
  – в отговорът удар с юмрук.
  – Оставка на Гешев;
  – в отговор удар с юмрук.
  – Оставка на Борисов и Гешев;
  – в отговор удар с юмрук.

  Борисов, това е не диалог, а бандитско поведение на бандитска власт!

  "Чуждестранен агент"
 50. 50 Профил на owen
  owen
  Рейтинг: 589 Неутрално

  който го. е изсмисли този пост да се гръмне. нерде националсоциализъм, нерде протести. и откога протестите нямат място в демокрацията? йайде стига сте правили хората на маймуни.
  хората искат оставка, не разбирателство.

 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 52. 52
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 54. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 55. 55 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 2060 Неутрално

  Цитирам последното изречение на Борисов " Поклон пред паметта на жертвите на тоталитарните режими!"
  Как мислите, оня с юмрука дали ще каже нещо такова? И ако каже, дали ще бъде искрен?

 56. 56 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1057 Неутрално

  До коментар [#23] от "Чимиджимичамиджоми":

  Щом и такива като теб търпят, значи положението наистина не е розово. Единственото ти спасение като трол е в ПИК. Но дори в официоза ви положението на ГЕРБ е толкова отчайващо, че Близалко Недялков е спрял коментарите, за да не ви направи смешни някое невръстно дете, което му е омръзнало да играе на пясъчника.

 57. 57 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3857 Неутрално

  До коментар [#43] от "Skydiver":

  "Те и тоталитарните режими точно това обясняват като някой почне да протестира срещу тях - трябвало да има законност, ред, и т.н."

  А като видят зора - почват да променят конституцията.

  Справка: Ердоган, Путин, Лукашенко, Бокушенко...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 58. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 59. 59 Профил на citoplast
  citoplast
  Рейтинг: 1148 Неутрално

  ОСТАВКА и си влачи жалкия еднокнижен животец, към затвора!

  Имало едно време ссср...
 60. 60
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 61. 61 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2205 Неутрално

  Няма какво да,преговаряме!Искам да знамЗащо Горанов е още на свобода?И защо джипове още се качват към Рилските езера? Къде е властта? Има ли въобще някой в самолета???
  —цитат от коментар 35 на Веселин Дечев


  Самолета е на автопилот от 10 години! Шофьор на джип с една прочетена книга в живота си, самолет не може да управлява.
  През тези 10 години мутренска власт не видяхме нито една свършена докрай реформа! Не успяхме да се освободим от лапите на корупцията и си останахме най-бедния народ в ЕС!
  За сметка на това обаче турците от върхушката на ДПС и сопола Доган се охраниха много добре! Сдобиха се с летен сарай за милиони, ТЕЦ на безценица подарен великодушно от мутрата Борисов и още ред сладки парични придобивки, покрай обществените поръчки, които герб великодушно възлагаше до сега на Пеевски....!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 62. 62 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 1801 Весело

  Бойко, Бойко!!! И на Путин не му вървят далаверите напоследък. И от него помощ няма да дочакаш.

  подпис
 63. 63
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 64. 64
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 65. 65 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 1801 Весело

  И Путин не одобрява комунизма, но запази най-ретроградните институции на комунизма - КГБ.
  И Бойко не харесва комунизма, но си създаде ретроградни институции по мозела на КГБ.

  подпис
 66. 66 Профил на Dobromir Dobrev
  Dobromir Dobrev
  Рейтинг: 216 Неутрално

  Добре, че е Шехерезада и другите пиари на Тиквун Тъпанаров, за да му напишат и сложат в устата думички, които той фунционално не вдява. ОСТАВКА, МУТРО!

 67. 67
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 68. 68 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4818 Весело

  До коментар [#8] от "Vivian Apostolov":

  Драга, нещо по същество имаш ли да ни кажеш? Нали си ни "умничка" !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 69. 69
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 70. 70 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1428 Неутрално

  Шофьор на джип с една прочетена книга в живота си,

  А некой чели книги по плит-икономика,други Ленин и Тодор Живков ,трети гледали карти на горските наследствени масиви.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 71. 71 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 1801 Весело

  Бойко Борисов построи с наши пари тръбопровод за Путин. Но май ще се окаже, че го е построил за Ердоган.
  Във всички случаи за нас остават само да плащаме.

  подпис
 72. 72 Профил на nwj49315903
  nwj49315903
  Рейтинг: 314 Неутрално

  Между жертви и престъпник разбирателство не може да има.
  Тояга задължително за всеки, който е злоупотребявал с власт влияние и не на последно място е нарушил закона.

 73. 73
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 74. 74
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 75. 75 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4818 Весело

  До коментар [#16] от "Депутат 241":

  Отиди на фонтана мамин и ще го срещнеш.
  Много тъзно ми е за теб и вожда ти.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 76. 76 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 906 Неутрално

  До коментар [#58] от "Чимиджимичамиджоми":

  Чао и прав ти път. Помня времето преди Дневник да беше налазен от тролчета. Въпреки че имаше хора с различни политически позиции, ставаха сносни дискусии. Радикалната промяна настъпи когато Орешарски стана премиер. Точно тогава, организирани групи бесепарски тролове опорочиха диспутите. След падането на правителството на БСП, кАмунистическите агитки бяха заменени от герберски такива. В резултат на тролската активност, форумчето се превърна в зверилник и нивото на диспутите падна катастрофално.

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 77. 77 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1428 Неутрално

  Самолета е на автопилот от 10 години

  То пък като имаше пилот-командир,пилот с синя кръв и троен пилот много летеше.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 78. 78 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1057 Неутрално

  До коментар [#39] от "Чимиджимичамиджоми":

  ”Но понеже тотално ми се гади от това място, сега искам да обясня на другите”

  Ясно. Пишеш тук с омерзение, за да просветлиш невежите умнокрасивци. Иначе, не си трол. Хич даже, а буден гражданин в защита на демокрацията.
  Троловете са на Дойче веле, Шпигел и останалите западно европейски медии, нали? Ти си на правилната страна, на страната на Бойко...
  Абе, някак си, никой не ти вярва, освен колегите ти милиционери от ГЕРБ, що тъй?

 79. 79 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2445 Весело

  Цитат:"Разбирателство се постига с диалог, а не с юмрук, написа Борисов"

  Искаме да се разберем!
  Подавайте оставка! Всички посочени, подред, или вкупом!
  Друг диалог няма да има!
  ОСТАВКА!

 80. 80
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 81. 81
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 82. 82 Профил на witch_doctor
  witch_doctor
  Рейтинг: 731 Весело

  Самолета е на автопилот от 10 годиниТо пък като имаше пилот-командир,пилот с синя кръв и троен пилот много летеше.
  —цитат от коментар 77 на deepblue


  Кога е имало такъв пилот?

 83. 83 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1220 Неутрално

  До коментар [#81] от "deepblue":

  Ами подавай.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 84. 84 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2344 Любопитно

  До коментар [#35] от "Веселин Дечев":

  Няма какво да,преговаряме!
  Искам да знам
  Защо Горанов е още на свобода?
  И защо джипове още се качват към Рилските езера? Къде е властта
  ▪️▪️▪️
  🧐
  Тоест, вие самите все още не сте в състояние да разберете това, че:
  – "защото Борисов е още на власт"

  "Чуждестранен агент"
 85. 85
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 86. 86 Профил на скоро на екран ИЗЧЕГЪРТВАЧИТЕ III
  скоро на екран ИЗЧЕГЪРТВАЧИТЕ III
  Рейтинг: 1279 Неутрално

  Няма политическа криза. Има двадесетина палатки...

 87. 87
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 88. 88 Профил на skeptichen
  skeptichen
  Рейтинг: 390 Неутрално

  Диалогът е възможен само когато има доверие. След записите, чекмеджетата и браненето на Доган с цяло тяло, Борисов няма никакво доверие, и полза от диалог с него няма.

  Диалогът само ще опетни и дискредитира протеста.

 89. 89 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 2274 Неутрално

  До коментар [#55] от "stedim":

  Ммда едно от престъпленията на комунягите е възродителния процес, в който ББ си признава дейното участие...Да сте чули извинения от него?

 90. 90 Профил на къдрав и сам се стриже
  къдрав и сам се стриже
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Постига се с тропане по масата, назидателен тон и внушения как все другите са виновни

 91. 91 Профил на mrvain
  mrvain
  Рейтинг: 8 Весело

  "Ще му размажа на онзи физиономията за дето не се съобразява с мене"

  Друго няма каква да се каже :)

 92. 92
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 93. 93
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 94. 94 Профил на Йордан Кирчев
  Йордан Кирчев
  Рейтинг: 18 Неутрално

  До коментар [#23] от "Чимиджимичамиджоми":

  Истината. Браво!

 95. 95
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 96. 96
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 97. 97 Профил на Мисисипски
  Мисисипски
  Рейтинг: 450 Неутрално

  [quote#88:"skeptichen"]Диалогът е възможен само когато има доверие.
  ------------------------------------
  Не забелязвам някой от протестиращите да иска диалог.....

  Пази Боже сляпо да прогледа и във фейсбук да почне да пише
 98. 98 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2251 Неутрално

  Няма ГЕРБЕР без чекмедже . С изолирането на 1500 гербави ,и държавата е напред с 2 милиарда. Съкращаване на 50% от администрация , които са калинки и колорадки бръмбари ...още 2 милиарда. Много елементарна съпоставка на имоти/имущество и доходи за ГЕРБ.., още милиарди. Наритване на ГЕРБ и ДПС фирмите от обществените поръчки ...много милиарди. Забрана за частна охранителна дейност ....пак миярди.

 99. 99 Профил на registriran
  registriran
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Боко вече пише и говори само на себе си. Той е убеден привърженик на криминалната демокрация, щото смята, че е по-добра от комунистическата. Но е още по-лоша. Бандитизмът е най-отвратитена форма на комунизъм.
  —цитат от коментар 18 на Judjuk


  Нима ти вярваш ,че ББ ги пише тези неща?Неее,това не са негоови мисли..на една пиарка са.Неговият език е съвсем друг-цветущ и лесно разбираем от неговите фенове, прочели не повече една книга като него.

 100. 100 Профил на balkantourist
  balkantourist
  Рейтинг: 959 Неутрално

  Снощи в градинката Кристал имаше повече младежи пиещи бира, разговарящи и се забавляващи, отколкото на т.нар. протест!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK