На живо

Ден 56: Ври държавата - агитки в атака, сблъсъци и множество арестувани (хронология)

Избрано от редактора

Днес бе пиковият 56-ти ден от началото на протестите срещу управлението и с искане на оставката на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев.


Протестът започна от сутринта пред бившия Партиен дом, където депутатите се събраха за първото след лятната ваканция заседание, но продължи и след полунощ. Пред депутатите президентът Румен Радев призова за оставка и предсрочни избори. Управляващите ГЕРБ и Обединени патриоти бойкотираха изказването му като излязоха от пленарната зала. След това ДПС призова за оставката и на президента. В края на работния ден ГЕРБ съобщи, че е успяла да събере общо 127 гласа подкрепа за проекта си за нова Конституция, с което управляващите си осигуряват поне още два месеца парламентарен живот.


Ден 56: Ври държавата - агитки в атака, сблъсъци и множество арестувани (хронология)

© Юлия Лазарова
Протестът продължи в тъмните часове на деня (часове след извеждането на депутатите от сградата) като сградата на бившия Партиен дом бе обстреляна с димки, фойерверки, пиратки и бомбички. МВР разпозна в извършителите членове на футболни агитки, за които "организаторите е трябвало да знаят".


Развитието на политическите събития и хода на протеста от сутринта до 18 ч. можете да проследите тук.


Събитията на площад "Независимост" можехте да следите в реално време във видеото, излъчвано от общинския съветник на "Демократична България" и журналист Иво Божков.


Задържани са над 60 агресивни

При масови безредици има пострадали от двете страни, но полицаите са тук за да пазят институциите, заяви главният секретар на МВР Ивайло Иванов на извънреден брифинг час след полунощ.


Над 60 най-агресивни участници в протеста са задържани като за целта протестиращите са били разделени на три групи, поясни той. По думите му има пострадали и сред протестиращите, и сред полицаите. Не приемаме опитите за противопоставяне между полицията и българския народ, подчерта полицейският шеф.


"Поздравявам хората, които протестираха мирно и бяха разочаровани от спрейовете и ваденето на павета, те се отстраниха . Границата беше премината от агресивни няколкостотин лица, които изчакаха тъмните часове на нощта", добави той.


Ден 56: Ври държавата - агитки в атака, сблъсъци и множество арестувани (хронология)

© Юлия Лазарова


Силовият вицепремиер и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов призова президента и върховен главнокомандващ Румен Радев "ако не като президент, то поне като български офицер, да защити полицията, която е подложена на безпрецедентен терор, от страна на платени групи от хора, които нямат нищо общо с протестите на нормалните български граждани".


В социалната мрежа "Фейсбук" Каракачанов написа, че като българин и като вицепремиер по сигурността застава твърдо зад действията на българската полиция за "озаптяване на провокаторите". Според него "на българската нация е нужна не кръв, а диалог". Каракачанов публично призова и премиера Бойко Борисов "да застане зад действията на полицията и да разпореди необходимите законови мерки да възстанови реда в държавата".


С бърз щурм полицията освободи и градинката пред Народния театър. Там се бяха събрали петдесетина младежи, които хвърляха бомбички по силите на реда.


Около 300 души са останали между сградите на БНБ и Народното събрание към този час.


Част от щитовете на полицаите са повредени от бомбичките, видя репортер на "Дневник".


Според главния секретар на МВР Ивайло Иванов напрежението е било предизвикано от представителите на футболните агитки. "За нас е ясно кои са хората и мога да ви кажа, че действията им са абсолютно режисирани. Опитвам се да сме безпристрастни, те търсят кръв. Полицаите са живи хора. Организаторите, които се разграничават, няма как да не са знаели", заяви Иванов пред Нова телевизия


Ден 56: Ври държавата - агитки в атака, сблъсъци и множество арестувани (хронология)

© Юлия Лазарова

Кой провокира напрежението

По данни на свидетели нарастването на напрежението е започнало малко след 21:30 ч. от представителите на футболни агитки. За последното свидетелства, че все повече на протеста се чуваше: "Еничари" и "Бойко, к***о". Според журналиста от "Свободна Европа" Полина Паунова в един момент протестът се е разделил на две и пред централния вход на бившия Партиен дом са останали хора, които не искат да бъдат снимани, да говорят и прикриват лицата си, докато останалата част от протеста се е изместила встрани. Към полицията летяха бомбички, фойерверки, камъни и други предмети

Полицията навлезе агресивно в тялото на протеста - хората бяха изтласкани към ул. Съборна на юг и към пл. "Ал. Батенберг" на изток. Има и сблъсъци.


Към 23.30 ч. цялото каре между бул. "Мария Луиза", ул. "Съборна" и бул. "Дондуков" е свободно от гражданско присъствие. Хора има единствено от страната на БНБ и Археологическия музей.

Жена призовава полицаите да си свалят щитовете. "Нали сте с нас?! Бъдете с нас!" призова тя, но не предизвика ответна реакция. Последваха викове "Не ви ли е срам?!".


Сред протестиращите в този периметър беше забелязана Мая Манолова. - лидер на движението "Изправи се", която предпочете кариерата на извънпарламентарен политик пред това да бъде омбудсман.


Междувременно полицията отправи предупреждение към присъстващите да се разпръснат, а водното оръдие излезе на позиция. Полицейският кордон върви по линията на тротоара.


Участници в протеста пуснаха димки.

След поредица от фойерверки, които припламнаха над главите на протестиращите и полицията пред бившия Партиен дом, силите на реда отцепиха агресивната група от протеста. Те поеха контрола над цялото пространство като избутаха протестиращите изцяло към страната на президентството. Очевидно идеята е цялото Ларго да бъде освободено.

Репортер на "Дневник" видя десетина коли и камионетки на жандармерията да се насочват по улиците "Раковски" и "Дондуков" към Ларгото с включена сигнализация.


На кръстовището на "Дондуков" и "Раковска" полицай се обърна към колега, опитал да обясни на шофьор, че не може да мине към Ларгото, с думите: "Колега, няма какво да обясняваш. Ври държавата".


Ври държавата


анонимен служител на МВР

Ден 56: Ври държавата - агитки в атака, сблъсъци и множество арестувани (хронология)

© Георги Кожухаров


На входа на Партийния дом полицията се активизира и бързо изтласка агресивните протестиращи и освободи по-широк периметър. Всички цивилни са изтласкани отвъд тротоара, а полицаите го охраняват в плътен кордон. Към тях летят бутилки, пиратки и бомбички.


На площада остават предимно млади мъже, а полицията постепенно разширява охранявания периметър въпреки че почти непрестанно е под обстрела на бомбички. Един млад мъж беше издърпан зад полицейския кордон.


Към 22.25 ч. основната част от хората са от страната на президентството и около фонтана, а цялото пространство пред площада на бившия Партиен дом е освободено. Обстрелването с бомбички обаче продължава и дори се засилва, а полицаите се противопоставят като изграждат заслон с щитовете.


Палатките при президентството вече ги няма. Обитаващите ги ги изнесоха от района на конфликта.


Вижда се висок камион с пуснати лампи, вероятно водно оръдие, но пътят му е препречен от палатките на майките на деца с увреждания от "Системата ги убива"


Бомбички гърмят върху щитовете над главите на полицаите.

Ден 56: Ври държавата - агитки в атака, сблъсъци и множество арестувани (хронология)

© Лора Филева


Въпреки че мнозинството от хората все още остават в района на площадите "Независимост" и "Батенберг", край старата сграда на Народното събрание на пл. "Цар Освободител" също има засилено присъствие на силите на реда, видя репортер на "Дневник". Те са наредени в три редици, като държат в ръцете си каски. Не се виждат шлемове. За да се премине към района на катедралата "Св. Александър Невски" трябва да се заобиколи през градинката с паметника
на "Св. Климент Охридски".


Почти всички коментират засиленото присъствие на полицията наоколо.

Нова канонада от бомбички и пиратки пред централния вход на новата сграда на Народното събрание. Тя беше последвана от скандирания "Българи, юнаци", познати от футболните мачове.


Вижте още кадри на Иво Божков


Писателят Захари Карабашлиев сподели във "Фейсбук" видео от пространството пред БНБ, където обстановката е по-спокойна. Участниците вдигат над главите си телефоните с включени фенерчета и така заявяват присъствието си на протеста.


В този час редиците на полицаите се подсилват от допълнителни сили, а атаките с бомбички срещу тях се засилват. Според репортер на "Дневник" бомбичките са от тези, които обикновено се хвърлят по мачовете. Над 50 бомбички полетяха към полицаите за последния половин час, свидетелстват очевидци. Те казват, че това е дело на провокатори


Вижте кадри на "Дневник" на живо от мястото на събитието:


Пиратки полетяха към полицаите

Речите от трибуната на протеста приключиха, но хората не се разотиват. Не се чува и изпълнение на националния химн, което обичайно бележи края на изказванията и начало на шествието към Орлов мост.


Няколко пиратки полетяха към полицаите, охраняващи Партийния дом и паднаха зад гърбовете им.


Полицаите на първа и на втора линия вече са с каски, а щитовете са над главите им.


Мощна бомбичка избухна пред главния вход на сградата. Последва друга - в краката на полицаите. Няма пострадали.


Чуват се мощни освирквания, но и много хора си тръгват.


Взривовете на още няколко мощни пиратки, хвърлени към силите на реда, отново повишиха градусите на напрежението. Група участници в протеста, между които и адв. Николай Хаджигенов от "Отровното трио", опитват да направят жива верига между протестиращите и полицаите.


Мъж викаше на хората в тази част на площада: "Отдръпнете се", докато извеждаше друг мъж, който се държеше за главата. Обстрелът с бомбички и пиратки продължава, но всички те падат зад гърбовете на полицаите.


Това е най-неосветеният участък на протеста. На пл. "Александър Батенберг" около БНБ и Националната художествена академия обстановката е видимо по-спокойна, чува се музика, хората разговарят и се разхождат.

Бизнесмен: Обгазяват и ослепяват децата ни

Изпълнителният директор на "Хиполенд" Мариан Колев съобщи, че 17-годишният му син е бил напръскан с лютив спрей от полицай на протеста днес.


Във "Фейсбук" бизнесменът иронично благодари и на министъра на вътрешните работи, наредил "да се обгазяват мирни и невинни граждани, журналисти, общественици, младежи и хора на почтена възраст, чиято единствена вина е, че не са съгласни повече да живеят в страх и сляпо подчинение и имат смелостта открито да отстояват позицията си". Горд съм, че през целия си съзнателен живот съм създал и развивам бизнес, че давам работа на над 350 човека, че плащам до стотинка предвидените от законите данъци и осигуровки, за да осигурявам заплатите включително на хората, които днес ни "пазят", обгазявайки и ослепявайки децата ни, написа Колев. Вече без ирония той благодари на лекарите, оказали първа помощ на сина му.


Задържан е лидерът на "Възраждане"

Задържан е лидерът на "Възраждане " Костадин Костадинов. МВР потвърди съобщението на партията като го назова само с инициалите му и посочи възрастта. От съобщението се разбира, че той ще бъде принудително отведен във Варна. "К. К. (41 г.) от Варна е задържан днес в столицата. Задържането е в изпълнение на постановление за принудително довеждане от следовател по описа на Окръжната следствена служба - Варна. К. К. ще бъде конвоиран", се казва в съобщението.


По-рано днес СДВР съобщи за над 35 задържани на протеста, като описа повечето от тях като представители на "политическа партия, за която прокуратурата поиска отмяна на регистрацията" и така подсказа, че вероятно става дума за членове на "Възраждане".


В позиция на политическата формация до медиите се казва, че "арестуваните симпатизанти на Възраждане са седем човека и нито един от тях няма криминална регистрация".

Ден 56: Ври държавата - агитки в атака, сблъсъци и множество арестувани (хронология)

© Георги Кожухаров


Докато в предишни дни в този час обикновено протестиращите тепърва започват да се събират, днес не е така - в посока към университета хората са до сградата на Националната художествена галерия, а в обратната достигат до средата на сградата на Министерския съвет.


С всяка следваща мотриса на метрото към площад "Независимост" идват още хора, наметнати със знамена, видя репортер на "Дневник". Има млади, възрастни, деца с велосипеди. Присъстващите спазват дистанция. Някои от тях носят бели тениски с надпис "мутри вън", какъвто беше призивът за днес.


Под колоните около главния вход на Министерския съвет има струпани служители на жандармерията с щитове и каски, но за момента не са се екипирали. На всички подходи към площада има полицаи, които проверяват чантите на желаещите да се присъединят към протеста. Полицейски кордон има и пред служебния вход на Министерския съвет.


На практика около целия площад има непрекъсната верига полицаи със свалени щитове и каски.


Ден 56: Ври държавата - агитки в атака, сблъсъци и множество арестувани (хронология)

© Георги Кожухаров

"Тук ще се увеличаваме до победата на нашето въстание, ако до утре няма оставка", това обяви Велислав Минеков от трибуната на "Отровното трио" пред събралите се на площада между президентството и бившия партиен дом.


Освен събралите се на площад "Независимост" хиляди хора се движат в пространството до Орлов мост.

Сигурно е, че отиваме категорично към по-добро, а това не го е имало никога, заяви пред присъстващите банкерът Мартин Заимов, който в миналото беше шеф на управление "Емисионно" в БНБ и отговаряше за функционирането на валутния борд. По думите му "въпросът вече не е за оставка, а "кога" и "как". Мотивацията ни е "сега" и "тук", но трябва още малко търпение. Убеден съм, че ще стане. Оставка!", завърши словото си той.


Въпросът вече не е за оставка, а кога и как. Сега. И тук.


Мартин Заимов,

банкер

Ден 56: Ври държавата - агитки в атака, сблъсъци и множество арестувани (хронология)

© Георги Кожухаров


"Бойко, чакаме те на площада! Излез, не се крий!" - призова участничка в протеста от микрофона. Тази вечер изказванията започнаха над два часа по-рано от обичайното, а броят на желаещите да произнесат слово пред множеството не секва. Призивът на ораторката идва след като по-рано днес премиерът Борисов не дойде на официалното откриване на парламентарната сесия в новата зала за заседания в бившия Партиен дом. БСП отправи официална покана към премиера да се присъедини, но това така и не стана.

Вижте кадри от протеста, заснети от фоторепортерите на "Дневник"


Ден 56: Ври държавата - агитки в атака, сблъсъци и множество арестувани (хронология)

© Юлия Лазарова


На протеста в София след многократни призиви полицаите от защитния кордон пред Партийния дом си свалиха щитовете и шлемовете. Жестът идва след множество сблъсъци през деня и оповестени от СДВР данни за над 100 полицаи, на които е оказана медицинска помощ. Какво съобщи ръководството на столичната дирекция на полицията вижте тук.

Протест с метли в Никозия

Ден 56: Ври държавата - агитки в атака, сблъсъци и множество арестувани (хронология)

© Иво Христов


Под мотото "Изметете ги" протестираха българи, живеещи в Кипър пред посолството на България в Никозия, съобщиха за "Дневник" участници. Десет български граждани, въоръжени с метли, и с единствен призив към нашите сънародници в България: да обединят усилията си и незабавно да изчистят България от Борисов и Гешев. Още днес", заяви Иво Христов. Участниците в протеста в Кипър съобщават, че са посетили и представителствата на Европейската комисия и Европейския парламент в Никозия, където са оставили будилници, "за да ги събудим от дълбокия им сън".

Световните агенции съобщават за протеста

Ден 56: Ври държавата - агитки в атака, сблъсъци и множество арестувани (хронология)

© Георги Кожухаров


Световните агенции отразяват антиправителствения протест в София и сблъсъците между демонстрантите и полицията.


Хиляди българи се събраха днес пред парламента в София в един от най-големите протести по време на продължаващите от два месеца демонстрации с искане за оставка на премиера Бойко Борисов, предаде Ройтерс. Агенцията информира за избухналите сблъсъци между протестиращи и полиция, която е използвала лютив спрей и е задържала няколко души.


Хиляди демонстранти скандираха пред парламента "Оставка!" и "Мафия" по адрес на консервативния министър-председател Бойко Борисов. Най-малко 16 души - протестиращи и полицаи, са били обгазени и са настанени в болница, според службата за спешна помощ, допълва "Франс прес". Съобщава се също, че главният ГКПП между България и Румъния е бил блокиран от протестиращи.


Това беше най-голямата демонстрация от избухването на антиправителствените протести преди близо два месеца, отбелязва Асошиейтед прес

Вече 10 часа продължава протестът

Ден 56: Ври държавата - агитки в атака, сблъсъци и множество арестувани (хронология)

© Максим Караджов


Вече десет часа продължава протестът пред бившия Партиен дом, където от днес се провеждат пленарните заседания на Народното събрание. Хиляди хора продължават да скандират "Оставка" на площад "Независимост" при засилено присъствие на полицията. Очаква се броят на протестиращите да продължи да нараства с края на работния ден.


Гледайте по-долу първата част от видеото, излъчвано от общинския съветник от "Демократична България" Иво Божков:


Как се стигна дотук

Днес е пиковият 56-ти ден на граждански протести срещу корупцията в управлението.


Протестите по дати:

 • 7 юли - Христо Иванов дебаркира на плажа "Росенец"
 • 8 юли - президентът иска сваляне на охраната на Доган и Пеевски
 • 9 юли - прокурори и въоръжени нахлуват в президентството
 • 9 юли - първи протест, свикан от "Правосъдие за всеки"
 • 29 юли - на "Орлов мост" е разпънат първият палатков лагер
 • 1 август - полицията блокира буса на "Системата ни убива"
 • 7 август - нощен опит на полицията да вдигне блокадите
 • 13 август - първа блокада пред Румънското посолство
 • 17 август - ГЕРБ депозира свой проект за Конституция
 • 24 август - Гешев свиква национално съвещание на прокуратурата
 • 31 август - акция "Широко затворени очи" пред представителството на ЕК
 • 2 септември - Велико народно въстание


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (393)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 2. 2 Профил на Червен дисибар
  Червен дисибар
  Рейтинг: 354 Неутрално

  Ден 56: Над 10 часа продължава протестът

  И е време да си ходят да си лягат.

 3. 3 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 2393 Неутрално

  Предстоят им не повече от още 3-4 дни......( после ще стане по-лошото , защото над 30 години минаха и на хората им писна от десетилетни лъжи .)

 4. 4 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1278 Неутрално

  Бойко не успЕ а ги успИ.

 5. 5 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1984 Неутрално

  ПРОТЕСТИ ДО ОСТАВКА!!!
  ПЪЛЕН ОТПОР НА НАТРАПНИЦИТЕ!!!
  ДАЙТЕ ИМ ТОВА КОЕТО СИ ПРОСЯТ

 6. 6 Профил на pippo
  pippo
  Рейтинг: 257 Гневно

  няма да изтраят дълго на власт тиквите. щом днес на м. Тракия са спирали преди тунела всяка една кола и са питали къду отиват. същотото и на м. Струма. даже междуградските автобуси са спирали... няма да издянат много... със страх само наливат масло в огъня

 7. 7 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3396 Весело

  А байгън, кой откъде е , че да не ви прибере бай Ставре :)

  [email protected]
 8. 8 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 2034 Неутрално

  В никакъв случай не трябва да се дава властта в ръцете на Радев и БСП.

  ДБ ВЪРНАХА ДПС И БСП В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
 9. 9 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1984 Неутрално

  До коментар [#6] от "pippo":

  Готвят от 18-ти да върнат КПП-така...

 10. 10 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3396 Весело

  10 часа продължи Велоикото народно нищо....:)
  Все е файда ! :)

  [email protected]
 11. 11 Профил на валчан
  валчан
  Рейтинг: 463 Неутрално

  БЪЛГАРИ ЮНАЦИ ПОКЛОН ПРЕД ВАС. ОСТАВКА.

 12. 12 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1543 Неутрално

  9 юли - България официално бе приета в чакалнята за влизане в банковия съюз на Европа. ЕЦБ фиксира курса на българския лев спрямо еврото на 1,95583.
  Сигнал за стабилност на банковата система. повод за протест на онези , които се страхуват от стабилност ????

 13. 13 Профил на vro24683646
  vro24683646
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Слушам с едно ухо малкото прасе при Цветанка общата.
  Сякаш се е насрал от страх.

 14. 14 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1984 Неутрално

  11 ГОДИНИ СПАХА И .,УСВОЯВАХА”, сСЕФА СА СЕ СЕТИЛИ ЗА НОВА КОНСТИТУЦИЯ ЗАЩОТО СТАРАТА НЕ ИМ ВЪРШИ РАБОТА...

 15. 15 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1984 Неутрално

  КОЛКОТО И НОВИ КОНСТИТУЦИИ ДА ПРАВИТЕ- НЕ ВЪРШИТЕ РАБОТА!
  РАЗБИРАТЕ ЛИ?

 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 17. 17 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1956 Неутрално

  Обяснявам ви как ще ви изобли Тиквоча (не съм му фен, но ме кефи как ви хака). Ще направи гласуването в парламента, за свикване на ВНС, тайно и отичате. Това е, защото ще падне психологическта бариера на онези депутати, които искат нова конституция, но ги е страх да не бъдат заклеймени от своите. Вот понимаете, товарищи?! Пак сте от губещата страна. Бу-ха-ха!
  —цитат от коментар 1 на Мизийски


  Всички знаен, че не си му фен, но и ти деца храниш.

 18. 18 Профил на Psycho the rapist
  Psycho the rapist
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Боко Тиквата го връткат бавно на шиш.

 19. 19 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1984 Неутрално

  ТОВА Е НАЙ-АВТОРИТАРНОТО И НАЙ-КОРУМПИРАНОТО УПРАВЛЕНИЕ КОЕТО ОЧИТЕ МИ СА ВИДЯЛИ

 20. 20 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4080 Неутрално

  Полицаите и жандармерията си свалиха каските и шлемовете пред хората - много красив и достоен жест на силите за сигурност, зад които се крие ОПГ - то !!! Поздравление за тези момчета и мъже, които го направиха пред народа си, за да покажат, че и те не са СРЕЩУ НЕГО !!!

 21. 21 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1984 Неутрално

  НЕ СЕ ОТКАЗВАЙТЕ!!!
  НЕ ПОЗВОЛЯВАЙТЕ ДА ВИ МАНИПУЛИРАТ!!!
  ПРОТЕСТИ ДО ОСТАВКА!!!
  ВЛАСТТА Я ДАВАМЕ НИЕ И Я ВЗИМАМЕ НИЕ- НАРОДА!!!

 22. 22
  Resurrection
  Рейтинг: 1984 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 25. 25 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1984 Неутрално

  ТОВА Е ПОДМЯНА НА ВОТА КОЙТО ИМ ДАДОХМЕ!

 26. 26 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4363 Неутрално

  До коментар [#20] от "samoedin":
  "Полицаите и жандармерията си свалиха каските и шлемовете пред хората "

  Това може да се тълкува като жест на добра воля и солидарност с протестиращите , но може да се обясни и с това , че в тази жега трудно се издържа да бъдеш с каски и шлемове часове наред.

 27. 27 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 1586 Весело

  Обяснявам ви как ще ви изобли Тиквоча (не съм му фен....)
  Бу-ха-ха!
  —цитат от коментар 1 на Мизийски


  Явно си фен на господарите му.
  Бу-ха-ха!

 28. 28 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4363 Неутрално

  Притеснява ме това , че протестната енергия на хората се изхабява без да има реален ефект. От днешното заседание на НС се разбра, че депутатите нямат намерение да скъсяват мандата на сегашното правителство, респективно своя мандат като народни представители..

 29. 29 Профил на chepokalipsis
  chepokalipsis
  Рейтинг: 625 Неутрално

  До коментар [#20] от "samoedin":

  Не че нещо, но е и 30 градуса навън, а те са няколко часа екипирани по тоя начин. Достатъчно за да се обезводниш.

 30. 30 Профил на Борис
  Борис
  Рейтинг: 1047 Неутрално

  Законните начини за разпускане на НС и предсрочни избори са: оставка под натиска на протестите, разпадане на управляващата коалиция или оставка под натиска на генерална стачка, която да парализира цялата държава. Предвид високите залози на управляващите - първите два начина изглеждат малко вероятни.

 31. 31 Профил на Lilith
  Lilith
  Рейтинг: 703 Любопитно

  До коментар [#26] от "tacheaux":

  Те издържаха в най-голямата жега.
  В 18 и 40 се беше направо хладно. Така че може и да е солидарност, знае ли човек...

 32. 32 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1984 Неутрално

  До коментар [#1] от "Мизийски":

  ХА ПОЗНАЙ ОТ ТУК НАТАТЪК КОЙ ЩЕ Е ОТ ГУБЕЩАТА СТРАНА.........

 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 34. 34 Профил на 1001
  1001
  Рейтинг: 1874 Весело

  БЪЛГАРИ ЮНАЦИ ПОКЛОН ПРЕД ВАС. ОСТАВКА.
  —цитат от коментар 11 на валчан


  велико
  Никой още не е искал оставка на Българи юнаци

 35. 35 Профил на vro24683646
  vro24683646
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Не съм наясно защо Борисов толкова пъти толкова много се страхува да подаде оставка. Обаче това е стратегическа грешка.

 36. 36 Профил на 1001
  1001
  Рейтинг: 1874 Весело

  До коментар [#21] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  кои сте вие
  Имена ако може иначе въздух в свирката

 37. 37 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4363 Неутрално

  НЕКА СЕДЕМ МЕСЕЦА ДА УПРАВЛЯВАТ СРЕД ПРОТЕСТИ!!!О С Т А В К А
  —цитат от коментар 22 на Аз съм българче обичам наште планини зелени


  Орешарски управляваше така цяла година.

 38. 38 Профил на Вилдирас Владиленов
  Вилдирас Владиленов
  Рейтинг: 2644 Неутрално

  До коментар [#19] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  е ти си от поколенито зет, ама аз съм виждал и управлението на БКП

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 39. 39 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1956 Неутрално

  До коментар [#12] от "doroteus":

  Стабилно на последно място по доходи, образование, свобода на словото.

 40. 40 Профил на yrush
  yrush
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Какво стана ,победихме ли?

  Великото народно въстание приключили вече?

 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 42. 42 Профил на buljubei
  buljubei
  Рейтинг: 562 Неутрално

  До коментар [#15] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  КОЛКОТО И НОВИ КОНСТИТУЦИИ ДА ПРАВИТЕ- НЕ ВЪРШИТЕ РАБОТА!
  РАЗБИРАТЕ ЛИ?
  ................
  Лельо - а ти не разбра ли, че с тез големи букви и този кавгаджийски тон се излагаш.
  Ако у вас на село сте свикнали да си крещите през оградите - тука има и културни, възпитани хора. Ха заспри са малко с това крещяне.

 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 44. 44 Профил на buljubei
  buljubei
  Рейтинг: 562 Неутрално

  До коментар [#43] от "Да вярваме на истината":

  Не само
  Влизайки в еврозоната има и политически дивиденти, които не са в полза на Русия.
  Не виждаш ли, че в Метежа участват само доказани руски подлоги.
  ............
  Така е.
  Има и "полезни" лели от Каспичан. Много обичат нашите планини зелени.
  На такива като тяхне вярвам да им плащат, щото ще си е жива загуба. С такива поддръжници, врагове не ти трябват.

 45. 45
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 46. 46 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2017 Неутрално

  До коментар [#44] от "buljubei":

  Те за тях още не е ясно. Може да се окажат най-върли русофили. Нищо, че днес се бяха свили на стълбите на банката.
  Нормално. Редовите симпатизанти на ДСБ няма как да ги изкараш в тази компания.

 47. 47 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2493 Неутрално

  Както е казал Чърчил, или приблизително: Празна жипка спря пред Министерския съвет и от нея слезе ББ.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 48. 48 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2493 Неутрално

  До коментар [#20] от "samoedin":Не че нещо, но е и 30 градуса навън, а те са няколко часа екипирани по тоя начин. Достатъчно за да се обезводниш.
  —цитат от коментар 29 на chepokalipsis


  Да де, протестиращите им дадоха и водичка.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 49. 49 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 980 Неутрално

  Къде е Бойко? Народа го чака с оставка да подпише. Полицате кога ще спрат да са национални предатели? Пуснете ни в тая комунистическа гнусария

 50. 50 Профил на falcone
  falcone
  Рейтинг: 1012 Неутрално

  Тролове айде елате да броите на площада сега! Шубета гнусни.

 51. 51 Профил на xyi25666099
  xyi25666099
  Рейтинг: 49 Неутрално

  Начи не било 2ри.
  Абе и трети е ден, четвърти е хубав, пети не е лош.
  Та така.

  "Дневник" следи в реално време събитията около сблъсъците между институциите и протестите срещу правителството и главния прокурор, които навлизат в 266-cтия си ден
 52. 52 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1448 Неутрално

  До коментар [#7] от "karabastun":

  Гербав, какво стана, преброи ли на видеото протестиращите трима ли са или петима? 😂😂
  На мен ми се виждат малко повече... 😁
  Вожда ви в коя дупка се свря, нали народът много го обича? 😂😂 Май здраво сте напълнили гащите...
  А за бай Ставри не се притеснявай. Както мъдро заяви вашия Вожд, акъл се набива на умни хора, на вас бай Ставри едва ли ще ви набива акъл. 😂😂😂

 53. 53 Профил на xyi25666099
  xyi25666099
  Рейтинг: 49 Неутрално

  От 35 арестувани 30 с криминални дела.
  Евала на демократите и младите

  "Дневник" следи в реално време събитията около сблъсъците между институциите и протестите срещу правителството и главния прокурор, които навлизат в 266-cтия си ден
 54. 54 Профил на Lilith
  Lilith
  Рейтинг: 703 Весело

  До коментар [#41] от "1001":

  Предполагам визирате чл. 99 от конституцията ни. Моля да обърнете внимание, че не само има доста писано по темата от юристи ( аз не съм), но можете и да разгледате най-различни гледни точки от целия спектър на професии в страната- мнение по темата имат от тираджиите до ядрените физици.
  Като тъпа софиянка да си споделя и моето, в тоя ред на мисли.

  Президентът тая работа я е свършил с най-голямата парламентарно представена група. Логично следва следващата по големина.... трудно ми е да се сетя коя беше и с кой може да състави кабинет... 'Ко нещо се прецака- стигаме до овчаркото куче май, то ще сложи Биби за шеф на шефовете, ко-министър-председател заедно със себе си, 'щото иначе Биби много ще плаче, сигурна съм... Тия мечти на ДПС, патриотари и вся осталная... за повторна връткам и Биби пак шеф могат да бъдат забравени- всеки второкурсник по право с лекота може да обясни защо. На Биби мечтите той да подаде оставка, ма министрите му да останат- също. Чл. 111, ал. 2 от основния закон. Той, Биби, ни е Блясъчко Мечтателника принципно, ма в последно време е на тежки халюциногени.
  Ако нещо се обърка- служебно и давай от начало. Президентът е " в срок на годност" до 2022г. Прочее- хубаво е да напомни някой на ДПС, че нашият президент си има вице, та и те да не се размечтават много ( чл. 97, ал. 3 от К.)

  Надявам се да Ви отговорих как според мен би трябвало да се случат нещата. И дори и след проучвания- Биби ще е в небитието доста по-предсрочно, отколкото си го е представял.
  За пореден път.

 55. 55 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1448 Неутрално

  До коментар [#44] от "buljubei":”Не виждаш ли, че в Метежа участват само доказани руски подлоги.”

  Що? Марешки и Борисов ли участват в протеста?
  Не мЪ разсмивай, гербав.

 56. 56 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7654 Неутрално

  Засрамиха ли се? Засрамиха ли се, толкова тежко натруфени срещу хора по фанелки и с къси панталони.

 57. 57
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 58. 58 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2332 Неутрално

  ? Пуснете ни в тая комунистическа гнусария
  —цитат от коментар 49 на #ОСТАВКА


  Ама и вие сте ми едни револуционери,на кандърми го ударихте.Французите дали са се молили да ги пуснат в Бастилията,или руснаците -в Зимния дворец?Ама така е,като я няма Красная армия на Дунава,ще се молите на полицаите.Добрата новина е,че няма кой да откликне на горещите ви молби,никой не харесва руски петоколоници.

 59. 59
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 60. 60 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2227 Неутрално

  В никакъв случай не трябва да се дава властта в ръцете на Радев и БСП.
  —цитат от коментар 8 на kaiser  Ами нека мнозинството от българите гласуват за « Да, България « и ето ти правителство и парламентарно мнозинство, БЕЗ комунисти !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 61. 61
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 62. 62 Профил на Vlado
  Vlado
  Рейтинг: 10 Неутрално

  Днес са на двойна надница, затова са толкова старателни. Но как ще се приберат в къщи като знаят колко народ са обгазили и вкарали в болница.

 63. 63 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1761 Неутрално

  А има ли много хора на митинга? Казват, че днес е имало повече от хиляда и двеста човека пред парламента!

 64. 64 Профил на Skydiver
  Skydiver
  Рейтинг: 950 Неутрално

  Французите дали са се молили да ги пуснат в Бастилията,или руснаците -в Зимния дворец?
  —цитат от коментар 58 на uvtest


  Иска ми се да мисля че все пак има поне няколко депутати от ГЕРБ с минимум нужния морал да се дистанцират от партията преди да стигнем до кръвопролития.

 65. 65 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2227 Неутрално

  Божков ще трябва да плаща за извънреден труд.Всеки час след 8 часов работен ден се заплаща допълнително.
  —цитат от коментар 23 на kwy38371721  Не го учи, плаща си редовно човека ...
  Аз захлебих още от американците, които ни плащаха да изритаме Луканов и Виденов, днес цоцкам от Божков и съм си доволен .
  А как сте вие от тролската бригада на мутрата ? Жълти стотинки, а ?
  « И не завиждайте «, една от десетте Божи заповеди !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 66. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 67. 67 Профил на vys18530578
  vys18530578
  Рейтинг: 229 Неутрално

  До коментар [#60] от "niksan1":

  А внукът на Недялко Бойкикев какъв е?

 68. 68 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2227 Неутрално

  Не съм наясно защо Борисов толкова пъти толкова много се страхува да подаде оставка. Обаче това е стратегическа грешка.
  —цитат от коментар 35 на vro24683646  Мутрата няма избор и никой не се интересува от мнението му .
  Казано му е да не дава оставка и той слушка, иначе много, много по-лошо за него .
  Да напомням ли за Луканов, Илия Павлов, Кюлев и останалите, които си повярваха и престанаха да слушкат ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 69. 69 Профил на Lilith
  Lilith
  Рейтинг: 703 Разстроено

  До коментар [#64] от "Skydiver":

  "Надежда всяка тука оставете.."
  Данте

 70. 70 Профил на Al Tikvone
  Al Tikvone
  Рейтинг: 393 Неутрално

  Путинското прокси Буда Борисов си отива , защото само глупаците не разбраха, че идеята за ВНС и нова българска конституция е написана в Москва.
  И след успешното й изпълнение в Русия е спусната от Путин като директива за изпълнение в България и Беларус (Лукашенско също предложи нова конституция в момента, когато започнаха първите протести срещу него.)
  .
  ГЕРБ и московските патриоти в момента спасяват кабинета да остане на власт, докато завърши руския газов поток през България към Сърбия.
  Какъвто и да е опит на Борисов и ГЕРБ да свикат ВНС, моментално ще ги бламира от тази власт под единен и брутален международен натиск.
  Няма да е само САЩ – геополитическият покер рязко се промени и Франция, Германия и въобще европейският Запад вече са в пълен синхрон. И никаква надежда няма, че изборите в САЩ биха променили нещо – голямото решение е взето и всеки президент ще го изпълнява.
  .
  По онова, което стигна до мен от полуготовите текстове на проекта, той ограничава гражданските свободи и поставя под съмнение международни съюзи на България. На всички е ясно , че Буда се опитва да изкара България от ЕС.
  Херо Мустафа още в началото на най-големите простести от 30 г насам показаха червен картон на Гешев ( марионетка на Юри Чайка) и комуниста Борисов.
  Меркел и нейните партньори заклеймиха русофилските напъни на ДС агент Буда

  Пълен разгром за московското хибридно мероприятие “ Великото народно събрание и Конституция “

  Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either, because if we go in we might learn something that they don't know. And that makes us a little out of their control. Ken Kesey
 71. 71 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4405 Неутрално

  UNITED EU UNION

  Поздравления!
  Браво на всички свестни.

  Всички, заедно, обезоръжиха провокаторите (засега).

  Знак, че полицаите не се страхуват от преобладаващо мирния характер
  на Народно т.нар. въстание.

  Знак за Диалог.

  Знак за задкулисие т.нар. пъ(л)зливо:
  да не страхува се, а излезе на светло с един-два свои Лидера и
  влезе в Диалог с равен брой Лидера на Народното т.нар. въстание.

  "Ден 56: Полицаите свалиха щитовете и шлемовете"

 72. 72 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2216 Неутрално

  Само да ви кажа,че Марешки днес са му подписали концесията за Кабакум-Север2 за още 20 години. И цената е доста по-ниска от досегашната.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 73. 73 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 1313 Весело

  До коментар [#59] от "Dimov":

  ПовЕрвах ти. Пиеш уиски в Ларгото и тролиш в Дневник. Тука име един обстул-бастун-бей и той все се хвали как пие уиски и скъпарски питиета докато троли.

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 74. 74 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 1313 Неутрално

  Сега, шегата на страна, но аз очаквам в скоро време Европейския Парламент да се занимава с положението в Родината. Вече, дори те не се правят на слепи.

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 75. 75
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 76. 76
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 77. 77
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 78. 78 Профил на Иван Лалев
  Иван Лалев
  Рейтинг: 229 Весело

  До коментар [#51] от "xyi25666099":
  Както са я подкарали май чакат " 9 ти септември" ! 6 ти не е удобен защото в този ден Българите се Съединиха в една държава напук на Руската империя -"освобадителка/Разединителка" на България. Нито една от Великите Европейски Сили от 19в. не против Съединението. Факт: Турската Империя също!
  Но РИ / и Сърбия като неин сателит/ е против!!!!
  Време е Горския да разбута катуните и ако не искат да "къмпингуват" у кауша за 78часа "оллинклузив" с безплатен "масаж", Кой откъдето е !!!

 79. 79
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 80. 80 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2227 Неутрално

  До коментар [#44] от "buljubei":Те за тях още не е ясно. Може да се окажат най-върли русофили. Нищо, че днес се бяха свили на стълбите на банката.Нормално. Редовите симпатизанти на ДСБ няма как да ги изкараш в тази компания.
  —цитат от коментар 46 на Да вярваме на истината  Абе умен,
  нали Божков плаща ? Е, какво го интересува кой от коя партия е, или какви са политическите му напъни - трябва да си заработва надницата, нали ?
  Е, излиза, че хората от ДСБ плюят на плащачите, нали ?
  Айде, у лево миризлив герболяк !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 81. 81 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4405 Неутрално

  UNITED EU UNION

  аферта для масковска канститурция...

  NO WAY.

  коментар [#70] от "Kingpin":

  Путинското прокси Буда Борисов си отива , защото само глупаците не разбраха,
  че идеята за ВНС и нова българска конституция е написана в Москва.

  И след успешното й изпълнение в Русия е спусната от Путин като директива за изпълнение в България и Беларус (Лукашенско също предложи нова конституция в момента, когато започнаха първите протести срещу него.).

  ГЕРБ и московските патриоти в момента спасяват кабинета да остане на власт, докато завърши руския газов поток през България към Сърбия
  .
  Какъвто и да е опит на Борисов и ГЕРБ да свикат ВНС, моментално ще ги бламира от тази власт под единен и брутален международен натиск.

  Няма да е само САЩ – геополитическият покер рязко се промени и Франция, Германия и въобще европейският Запад вече са в пълен синхрон. И никаква надежда няма, че изборите в САЩ биха променили нещо – голямото решение е взето и всеки президент ще го изпълнява.

  По онова, което стигна до мен от полуготовите текстове на проекта, той ограничава гражданските свободи и поставя под съмнение международни съюзи на България.
  На всички е ясно , че Буда се опитва да изкара България от ЕС.

  Херо Мустафа още в началото на най-големите простести от 30 г насам показаха червен картон на Гешев ( марионетка на Юри Чайка) и комуниста Борисов.

  Меркел и нейните партньори заклеймиха русофилските напъни на ДС агент Буда

  Пълен разгром за московското хибридно мероприятие “ Великото народно събрание и Конституция “

 82. 82 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1761 Неутрално

  До коментар [#72] от "Николай Колев":


  Само да ви кажа,че Марешки днес са му подписали концесията за Кабакум-Север2 за още 20 години. И цената е доста по-ниска от досегашната.
  —цитат от коментар 72 на Николай Колев


  А Вие подадохте ли оферта?

 83. 83 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2332 Неутрално

  Сега, шегата на страна, но аз очаквам в скоро време Европейския Парламент да се занимава с положението в Родината. Вече, дори те не се правят на слепи.
  —цитат от коментар 74 на tsyrvulan


  Още един пораженец.Ти не знаеш ли,че днес избухна "великото народно възтание"?Не знаеш ли ,че до час-два,хунтата пада.Какъв ЕП,какво занимаване с Родината?

 84. 84
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 85. 85 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2493 Неутрално

  До коментар [#50] от "falkoneti":Шепа хора. Какво да броим. Пия си уискито в Ларгото и ви гледам какви сте лупени.
  —цитат от коментар 59 на Dimov


  С лед или греяно?

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 86. 86 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3297 Любопитно

  От няколко живи включвания личи, че има над 15-20 000 човека в момента, а сутринта имаше още повече, но бяха блокирани.
  Протестът не е приключил, но дали ще им оставка - не знам.

 87. 87 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 1313 Неутрално

  До коментар [#83] от "uvtest":

  Днеска имаше протести. Бяха по-масови от преди. За въстание е необходимо много повече. Примерно когато сваляхме Виденов, може да се нарече въстание.

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 88. 88 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 1313 Весело

  До коментар [#85] от "Един вампир броди из Европа":

  Ъъъ...уиски след или греяно не се пие. На стайна температура, то ест около 18 градуса и може да добавиш малко хладка вода.

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 89. 89 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2227 Неутрално

  До коментар [#60] от "niksan1":А внукът на Недялко Бойкикев какъв е?
  —цитат от коментар 67 на vys18530578  Човек с два крака, две ръце и достатъчно ум в главата, за да разрита кочината, КОЕТО И НАПРАВИ !
  Ако имаш други умни въпроси, давай докато съм топъл .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 90. 90
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 91. 91 Профил на gpb42643987
  gpb42643987
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Вече не е ли въстание? Вече митинг ли е? Или сборище на криминално проявени екземпляри! Крайно време е в Дневник да проговори съвестта, ако там всички не са купени от мутрите на олигархията.

 92. 92 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2017 Неутрално

  До коментар [#86] от "boevbisser":

  Амме 150 000 човека имаше. Минимум.
  Хайде от тебе не очаквах лъжи и пропатанда.
  Но явно с каквито с събереш такъв ставаш.
  15 000 човека се събират от статуята на София до бившият мавзолей:) У то ако има по двама на квадратен метър.

 93. 93 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4405 Неутрално

  ВИИ Маркс имени В.И.Лелина

  Не и Фашнашсган.
  Копейкин заработил копеек.

  Набълбука се с валюта секи прав и верен ;)

  До коментар [#61] от "Венко":

  Либералната сган вие на умряло ;)
  толкова много енергия и инвестиции,
  накрая едно голямо нищо.

 94. 94 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1091 Любопитно

  До коментар [#60] от "niksan1":

  у софето си гласувате заедно сите болшевики, що си мислиш, че искам и в парламента да гледа мораво червена фракция?

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 95. 95 Профил на Avalon Blackmore
  Avalon Blackmore
  Рейтинг: 273 Неутрално

  До коментар [#16] от "ukj22671720":

  За да може матриала да си избере следващите.

  олекна ми на душата, возвисих ся!
 96. 96 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3297 Весело

  До коментар [#91] от "gpb42643987":

  Що не си пиеш хаповете? Ако мислиш, че на огромното мнозинство от хората сутринта и сега някой плаща, значи имаш сериозна нужда от специализирана помощ. Познавам подходящ психиатър, та....

 97. 97 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1091 Любопитно

  До коментар [#64] от "Skydiver":

  ко кво ша праите тая вечер? бихте баби и жени, разнасяхте черни чували, бесилки и ковчези. нещо ново ли сте намислили?

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 98. 98 Профил на rexdog2004
  rexdog2004
  Рейтинг: 656 Неутрално

  Интересно хората сега са доста повече от сутръ, когато трябваше да се притисне парламента. Сутринта по едно време към обед нямаше и хиляда души. Сега са няколко хиляди. Може би след първите митинги сега има повече хора. Но задачата да не се допуска внасяне на промените в конституцията не се изпълни.

 99. 99
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 100. 100 Профил на Lilith
  Lilith
  Рейтинг: 703 Весело

  До коментар [#98] от "rexdog2004":

  Нормално, работен ден е. :)

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK