На живо

Политическата криза: нов министър на правосъдието и промени в изборния кодекс (хронология)

Политическата криза: нов министър на правосъдието и промени в изборния кодекс (хронология)

© Георги Кожухаров



В разпространено на страницата си във "Фейсбук" видео т нар. Отровно трио, което е сред инициаторите на протестите, обвиниха за сблъсъците снощи главния прокурор Иван Гешев и премиера Бойко Борисов.


От МВР съобщиха, че снощи са пострадали 80 полицаи и за целия ден са били арестувани 126 души. По-късно от прокуратурата съобщиха, че 24 от арестуваните ще останат в ареста за 72 часа.


Европейската комисия предупреди, че всяка употреба от властите на сила срещу протестиращи трябва да е пропорционална на заплахата срещу органите на реда.




На този фон на първо четене с гласовете на ГЕРБ и "Обединени патриоти" депутатите одобриха промени в Изборния кодекс, а Десислава Ахладова беше избрана за нов министър на правосъдието.


Повече вижте в хронологията

Кои независими подкрепиха Конституцията

Спас Панчев, който излезе от групата на БСП, и Ангел Исаев, избран от ДПС, са двамата независими народни представители, които са подкрепили с подписите си проекта на ГЕРБ за нова конституция. Това става известно от внесения в деловодството на Народното събрание документ.


Управляващата коалиция получи и десет от 12-те депутатски подписа на "Воля", включително този на лидера Веселин Марешки. Не са се включили единствено зам.-председетелят на парламентарната група Кръстина Таскова и Елена Пешева. "Воля" осигури на мнозинството изискваната подкрепа само няколко часа след изявлението на Марешки, че няма да го направи. Какво съдържа новият проект за конституция - тук.

За 72 часа в ареста остават 24 арестувани на протеста

Във връзка със сблъсъците между протестиращи и полицаи вчера до 15.30 часа днес в Софийска районна прокуратура са образувани 24 бързи производства за хвърляне на самоделни взривни устройства, бутилки, камъни и павета. По тях със заповед по реда на Закона за МВР са задържани общо 40 души, като трима от тях са осъждани, съобщиха от прокуратурата.


34 лица са привлечени към наказателна отговорност за извършени престъпления от общ характер. От тях за хулиганство, са привлечени 30 лица. Трима души са привлечени към наказателна отговорност за причиняване на телесна повреда на полицейски служител. Един човек е обвинен за отправяне на закани с убийство.


До 15,30 часа днес 24 лица са задържани за срок до 72 часа. На останалите обвиняеми е определена мярка за неотклонение "гаранция в пари" или "подписка".

Одобрението на промени в конституцията ще става с референдум, на съдебната власт няма да се даде законодателна инициатива, а индивидуалната конституцуионна жалба ще е възможна само след приключване на всички възможни съдебни инстанции.
Това са част от корекциите в проекта на нова конституция, който беше внесен в Народното събрание на 2 септември. Големи промени не са включени, като за разлика от първоначалния проект, във внесения има преамбюл. Под текстовете са се подписали депутатите от ГЕРБ, "Обединени патриоти", "Воля" и независими. Към проекта има и мотиви.


Повече по темата четете тук.

Еврокомисията: Употребата на сила трябва да е пропорционална

Всяка употреба от властите на сила срещу протестиращи трябва да е пропорционална на заплахата срещу органите на реда. Това заяви говорител на Европейската комисия на редовния брифинг днес в отговор на въпрос как ще коментира разгонването на протеста в София с последвалите арести на десетки хора.


Повече по темата четете тук.

На първо четене с гласовете на ГЕРБ и "Обединени патриоти" депутатите одобриха промени в Изборния кодекс, с които в секциите с над 300 избирателни освен задължително машинно гласуване остава възможността и за хартиена бюлетина. Решението беше очаквано, тъй като предложенията на управляващата партия вече бяха одобрени от правна комисия. Ако текстовете бъдат одобрени и на второ четене, с машини и бюлетини ще може да се гласува на парламентарни и президентските избори, които предстоят догодина.


Подробности четете тук.

"Искам само да благодаря за оказаното ми удоволствие. Надявам се, че ще оправдая доверието ви", обяви новоизбраният министър на правосъдието Десислава Ахладова от парламентарната трибуна, цитирана от агенция "Фокус", след като положи клетва. Тя заема поста на подалия оставка Данаил Кирилов.


По-късно пред медиите обяви за свой приоритет електронното правосъдие. Повече четете тук.


Без дебати депутатите с почти пълно мнозинство и само за няколко минути приеха оставката на председателя на Централната избирателна комисия (ЦИК) Стефка Стоева. Председателският пост в ЦИК може да бъде наследен от Кристина Цанкова-Стефанова ("Воля"), Силва Дюкенджиева (БСП) или Таня Йосифова ("Обединени патриоти").

Участници в протеста снощи, а и в предишни дни, разказват за полицейското насилие, на което са станали обект, без да са го предизвикали.


Разказите им пред репортер на "Дневник" четете тук.

Припаднала жена бе откарана с линейка

Свидетел на случилото се разказа, че жената е припаднала от напрежение.


Отровното трио: Случилото се снощи е поръчка на Гешев и Борисов

В разпространено на страницата си във "Фейсбук" видео т нар. Отровно трио, което е сред инициаторите на протестите, обвиниха за сблъсъците снощи главния прокурор Иван Гешев и премиера Бойко Борисов. Те подчертаха, че случилото се не може да ги уплаши и призоваха тази вечер в 20 ч. всички, които искат оставките на двамата да се съберат на пл. "Независимост".


"Бесни сме на това, което се случи снощи след тази поръчка на Гешев и Борисов за окървавяване на протеста", каза Велислав Минеков.


"Провокаторите, кръвта, лютивият спрей, сълзотворният газ, битите жени – всичко това се случваше през целия ден. Всичко това е лицето на Борисов. Ние нямаме шпицкоманди, нямаме полиция, нямаме и палки", добави Арман Бабикян.


Кордон от полицаи пречи на протестиращи да напуснат пространството пред президентството и да се доберат до бул. "Цар Освободител" и да блокират движението. С такава паралелна верига отговориха и хората.


Политическата криза: нов министър на правосъдието и промени в изборния кодекс (хронология)

© Велко Ангелов

Палатковият лагер пред община Варна е бил премахнат, съобщава БНР. Кръстовището е освободено и е отворено за преминаване на превозни средства. Остават обаче палатките на площада до общината. Действията следват тези в София, при които от 3 ч. през нощта е започнала операция по разчистване на палатковите лагери на трите ключови кръстовища.

Полицаи: Атаката беше брутална

На втори брифинг от сутринта в СДВР трима полицаи бяха представени пред медиите да разказват преживяванията си в нощта на протеста, когато са пострадали. Разказаха с какви предмети са били подложени "на канонада" от настроени агресивно граждани, които са били на протеста. "Атака беше брутална", заяви един от тях. Друг посочи, че час и половина са били подложени на "бомбардировка" и че авторите й в един момент са се смесили с "нормалните" протестиращи граждани и не е имало как действията на полицията да ги отсеят.


Викове "Оставка" и "Мафия" край парламента

Близо до сградата на президентството, където са изтикани събралите се протестиращи в този час се чуват призиви за оставка.


Политическата криза: нов министър на правосъдието и промени в изборния кодекс (хронология)

© Велко Ангелов


Във видео от мястото се видя жена, която е седнала на земята и човек, който се представя за неин съпруг твърдеше, че тя е пребита. Свидетел на случката разказа, че полицай се е пресегнал през нея по начин, при който ръката му е била на гушата й и е имало опасност да я задуши.


Полицията изтласка хората там, които закратко успяха да блокират движението в района, което тази нощ бе освободено. От кадри се вижда, че полицията е повече от протестиращите.


БСП: Този парламент няма политическа логика

Днес ние не се регистрирахме в зала и смятам, че ще продължим да го правим, защото този парламент няма никаква политическа логика и е напълно обезсмислен. Заседание днес има заради ГЕРБ и Обединени патриоти, обявиха от БСП в декларация от парламентарната трибуна.


Заради ескалациите на антиправителствения протест снощи дневният ред на депутатите в Народното събрание започна с декларации на парламентарните групи, като двете най-големи партии се обявиха в подкрепа: БСП на протестите, ГЕРБ на полицията.


Подробности четете тук.

Зам.-председател на Европарламента: Българското правителство пуска фалшиви новини

Заместник-председател на Европарламента обвини българското правителство в публикуване на фалшиви новини. Става въпрос за Катарина Барли, която е и член на Комисията по граждански свободи (LIBE) и на Работната група за върховенството на закона, която миналата седмица изслуша представители на българската власт и гражданско общество за ситуацията в страната.


Тя заяви, че след срещата от петък българското правителство е публикувало "абсолютно лъжлива информация за съдържанието ѝ, всъщност фалшива новина".


Повече по темата четете тук.

Сметката трябва да се даде на г-н Борисов, на управляващото мнозинство, защото те предизвикаха този хаос на улицата. Това е най-грешната политика, обяви Иван Иванов от БСП.


Колегата му Манол Генов пък обяви, че не е лицеприятно Вежди Рашидов да говори в тази зала за нападнатите полицаи след като той през 2001 г. като общински съветник е псувал полицай.

Рашидов: Сметката за метежа да се плати от бездарното трио

Според него протестиращите са подложили българските полицаи на крайно унижение.


Поразен бях след махането на палатките да видя гледката, от която човек може единствено да изпита погнуса: мръсотия, самоделни бомби.


Вежди Рашидов,

депутат от ГЕРБ


Той апелира властите и Столичната община сметката за разходите за протестите да бъде връчена на инициаторите на "тези метежи". "Тази сметка е изцяло на гърба и отговорността на организаторите. Онова безотговорно и бездарно трио", каза още Рашидов.


Политическата криза: нов министър на правосъдието и промени в изборния кодекс (хронология)

© Велко Ангелов

По време на протестите вчера полицаите са били замеряни с множество пиротехнически средства - химически и газови, твърди предмети – бутилки, камъни, столове, пейки, велосипеди, тротинетки, пътни знаци, знамена, транспаранти, табели и др. Това обяви пред депутатите министърът на вътрешните работи Христо Терзийски, който по покана на ГЕРБ бе изслушан за събитията вчера.


Политическата криза: нов министър на правосъдието и промени в изборния кодекс (хронология)

© Велко Ангелов


Той повтори обявеното вече сутринта от директора на СДВР за развитието на събитията и броя на ранените и арестуваните. Докато обясняваше за решението през нощта да бъдат премахнати блокадите на трите софийски кръстовища и усилията да полицията да не се стигне до проливане на кръв депутатите от ГЕРБ ръкопляскаха на думите му.


Депутатът Георги Свиленски от БСП възрази, че всичко това е било обявено още сутринта и депутатите са очаквали министърът да обясни повече за случаите на насилие над участници в протеста. "Времето ви изтече, време е за оставка", обърна се той към мнозинството в залата.


АЕЖ осъди полицейското насилие над журналисти

Асоциацията на европейските журналисти - България остро осъжда незаконния арест и полицейското насилие над журналиста и писател Димитър Кенаров. Организацията настоява за пълно разследване и наказване на всички замесени и за поемане на отговорност от страна на ръководството на МВР, се казва в позицията до медиите.


В нея се казва, че е задържан с часове, но няма връчвана заповед за задържане, отказан му е и достъп до адвокат. Организацията е уведомила пресцентъра и ръководителите на операцията пред бившия партиен дом. "Въпреки че беше ясно посочено, че става дума за журналист, който е задържан, докато отразява протестите, представителите на МВР не съдействаха за откриването и освобождаването на Кенаров", се допълва в позицията. Освен травми в областта на лицето и главата, при задържането си Кенаров е останал и без камера, която е била счупена, лежала е на площада и впоследствие изчезнала, докато той е бил с белезници.


АЕЖ осъжда полицейското насилие над журналисти, отразяващи протестите и посочва, че ще уведоми международните си партньори за бруталните полицейски действия срещу Димитър Кенаров.

ГЕРБ ще покани министъра на вътрешните работи в Народното събрание, за да даде информация за действията на полицията и пълната картина на вчерашните протести в столицата. Очаква се това да стане в рамките на днешното пленарно заседание, съобщи БНР.


Парламентарната група на социалистите не се регистрира в пленарната зала преди началото на днешното заседание.


"След вчерашните ексцесии ние няма да подадем оставка, защото ако това стане, ще значи, че всяко правителство може да бъде свалено от криминалния контингент. За нас този дебат приключи. От тук нататък започваме дебат за свикване на Велико народно събрание", обяви в декларация от името на ГЕРБ депутатът Тома Биков.

"През последните дни имаше многократни призиви за проява на насилие. Един от организаторите в неделя призова да дойдат винкелите. Президентът Радев в последните месеци призовава за радикализация на протеста. Вчера всички ние бяхме свидетели на тази радикализация", допълни той. Посочи, че президентът Радев носи политическата отговорност за събития в 56-ия ден на протеста.

По-малко от час преди началото на втория парламентарен ден пред новата сградата на Народното събрание (бившия партиен дом) все още няма протестиращи, но пък има десетки полицаи и коли на жандармерията, които са обградили сградата. Машини почистват след пиковия протестен ден, но следите от бомбички, яйца, плодове и зеленчуци са ясно видими. През охранявания периметър минават депутати и журналисти, след като покажат журналистическа карта. За 9 часа от "Отровното трио" призоваха хората да се съберат пред Министерския съвет.


Политическата криза: нов министър на правосъдието и промени в изборния кодекс (хронология)

© Златина Зехирова

Над 60 протестиращи и над 30 полицаи са били прегледани на място след сблъсъците снощи, съобщи пред "Нова телевизия" говорителят на столичната Спешна помощ Катя Сунгарска. Тя уточни, че почти всички пострадали са с контузии по главите и ръцете. Двама души са с по-тежки наранявания и са с черепно-мозъчни травми. Няма опасност за живота им.


Момент от протеста снощи

© Георги Кожухаров

Момент от протеста снощи

Симеонов: Зад ексцесиите стоят агитки и Радев

След вчерашните събития няма място за нормални и разумни хора на такъв протест. Това каза пред "Нова телевизия" съпредседателят на "Обединени патриоти" Валери Симеонов, като уточни, че ако в самото начало на протестите е било подходено "по-твърдо и здравословно", едва ли щяло да се стигне до снощните ексцесии. Той призна, че премахването на палатковия лагер на Орлов мост преди месец е станало под натиска на "Обединени патриоти". Според него зад ексцесиите стоят платени футболни агитки и президентът Румен Радев.


"Вчера беше финалът на амбициите на президента за овладяване на изпълнителната власт. Той се оказа некомуникативен, с тесногръдо мислене и страда от тежък нарцисизъм. С действията си допринесе за липсата на каквато и да е комуникация между протестиращи и управляващи. Той и водачите на протеста не желаят никакви преговори", каза още Симеонов.


Момент от премахването на палатковия лагер на Орлов мост.

© Булфото

Момент от премахването на палатковия лагер на Орлов мост.

Полицията: Палатките са премахнати, защото служат за прикритие

Палатковите лагери са били премахнати през нощта, защото те се ползвали за прикритие да се складират материали, с които да бъдат атакувани полицаите, охраняващи протестите. Това обяви тази сутрин на брифинг Георги Хаджиев, директор на СДВР. Обяви, че в палатка на площад "Независимост" е бил открит "коктейл "Молотов", който вероятно бил подготвен за атака срещу полицията.


"Широко прокламираните палаткови лагери като свободна форма на протест се оказаха много добро прикритие за складиране на самоделни взривни устройства, на павета"ы изреди той и уточни, че това се установило от видеонаблюдението на полицията. затова и в 3 ч. през нощта се стигнало до разчистване на лагерите, което е минало безпроблемно.


Цената на гражданския мир вчера е 80 ранени полицаи, един е с фрактура на дясната ръка, други имат изгаряния по лицата, има с разкъсно-контузни рани, обобщи той след напрегнатия ден и вече на протест вчера. Обяви, че противно на различни твърдения полицията е използвала "пейпър спрей". "Станахме свидетели на брутална агресия, част от която срещу полицаи. Вечерта в продължение на часове полицейските служители бяха обстрелване с пиротехнически средства, камъни, метални тръби, павета, самоделни бомби", обобщи той.


Задържани вчера са били 126 души "заради агресия срещу полицаи" като 60 са с криминални регистрации, обяви още Хаджиев.


Политическата криза: нов министър на правосъдието и промени в изборния кодекс (хронология)

© Велко Ангелов

В профила си във "Фейсбук" Благовеста Кенарова съобщава, че синът й - журналистът Димитър Кенаров, се е прибрал преди малко (04:30ч. сутринта) от МВР. Той разказва, че е бил задържан от полицията и е стоял на тротоар с белезници часове, въпреки че неколкократно се е легитимирал като журналист. Обявява и че е бил ритан в главата.

В дневния ред на парламента днес влиза гласуването на две оставки. Едната е на правосъдния министър Данаил Кирилов, който подаде оставка изненадващо през миналата седмица. Вчера премиерът Бойко Борисов номинира за поста Десислава Ахладова.


Депутатите ще гласуват и оставката на председателя на Централната избирателна комисия Стефка Стоева. Преди да обяви решението за своята оставка, Стефка Стоева критикува последната промяна в Избирателния кодекс, с която отговорността за покупката на машините за гласуване се прехвърля изцяло на ЦИК. За председателя на комисията по-разумното решение е те да се придобият от държавата.


В репортаж от сградата на бившия партиен дом, където вече заседават депутатите, БНТ показа, че и тази сутрин има плътен кордор от полицейски автомобили както вчера, за да не се допускат до сградата евентуални протестиращи.

Полицията отново раздига блокадата на Орлов мост

След пиковия 56-ти ден на от началото на протестите срещу управлението и с искане на оставката на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев, около 3 часа през нощта полицията и жандармерията са премахнали палатковия лагер на Орлов мост.


Тази сутрин кръстовището е измито и свободно за движение на автомобили, пазят го няколко групи от по десетина полицаи. Свободно е и кръстовището пред Софийския университет. Видео от раздигането на блокадата пусна младежката организация на "Да, България" във "Фейсбук". Разчистен е и палатковият лагер между президентството и Министерския съвет.



Повторната блокада на Орлов мост продължи близо месец, след като на 7 август полицията премахна палатковите лагери от възловите кръстовища в София, Пловдив и Варна също в ранните часове на деня. Тогава действията на полицията обаче предизвикаха обратен ефект. Петнайсет часа по-късно палатковите лагери в София и Варна се върнаха на старите места, при това в София - и на по-широка площ. А на Орлов мост беше издигната и барикада.


Протестът вчера започна от сутринта пред бившия Партиен дом, където депутатите се събраха за първото след лятната ваканция заседание, но продължи и след полунощ. Протестът ескалира до сблъсъци на няколко пъти, а вечерта полицаите бяха обстрелвани с димки, фойерверки, пиратки и бомбички от членове на футболни агитки. Десетки протестиращи и полицаи бяха ранени и обгазени, задържани бяха около 100 души.


Политическата криза: нов министър на правосъдието и промени в изборния кодекс (хронология)

© Юлия Лазарова


Развитието на политическите събития и хода на протеста вчера от сутринта до 18 ч. можете да проследите тук, а протеста вечерта - тук.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (481)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 5. 5
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 12. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 15. 15 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2471 Неутрално

  Министърът на вътрешните работи и шефът на столичното МВР носят пряка отговорност за провокацията с ултрасите, довела до репресии срещу протестиращите и премахването на блокадите. Заедно с тях Борисов и Каракачанов трябва да бъдат изправени пред съд за полицейски произвол и насилие , както и за престъпен заговор.

 16. 16 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2471 Неутрално

  Надявам се, че след измитането на доганово-пеевските гербаджии, МВР да бъде разследвано за организираните провокации, за незаконното снимане , следене и подслушване и за полицейското насилие. Крайно време е престъпниците надянали униформи да бъдат изхвърлени от МВР и съдени.

 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 19. 19 Профил на WWW
  WWW
  Рейтинг: 681 Неутрално


  Много силен ход на българската полиция !

  Мислат за хората !

 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 21. 21 Профил на ocean
  ocean
  Рейтинг: 361 Неутрално

  Аз, пък не искам да са блокирани основни пътни артерии в София.

 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 23. 23 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2471 Неутрално

  До коментар [#18] от "bpcorp":

  Флоров ще ги организира.

 24. 24 Профил на sbaleev
  sbaleev
  Рейтинг: 429 Неутрално
 25. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 26. 26 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2471 Неутрално

  До коментар [#19] от "WWW":

  Страхотен ход. Когато на площада останаха 300 души домъкнаха агитки и уж заради тях атакуваха и останалите, а после в ранни зори се направиха на мъже спрямо хората в палатките. Така действат бандитите.

 27. 27 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 937 Неутрално

  До коментар [#18] от "bpcorp":

  Ти ще "патрулираш" ли ?

 28. 28 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2471 Неутрално

  До коментар [#17] от "Lazar Petrov":

  Пеевски и Доган и марионетката им Борисов- първи борци срещу Москва.
  Турски поток и АЕЦ Белене - гвоздей в ковчега на руското влияние !

 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 30. 30
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 31. 31 Профил на Ivan Ivanov
  Ivan Ivanov
  Рейтинг: 815 Неутрално

  Милиционерска работа

 32. 32 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2471 Неутрално

  Борисов май ще бъде първият премиер след 1989 г. влязъл в затвора.

 33. 33 Профил на WWW
  WWW
  Рейтинг: 681 Неутрално

  Тези които блокират кръстсовища да ги вкарат по бързата процедура в панделата.

  Има няколко закона които са нарушени с блокажа.

 34. 34 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2471 Неутрално

  До коментар [#29] от "sbaleev":

  Севдалинке, тези опорни точки вече се изтъркаха. Номерът "Мутрата вика дръжте мутрите" не минава, особено след сцените на милиционерски произвол и провокациите с ултрасите.

 35. 35 Профил на 4okuto
  4okuto
  Рейтинг: 575 Неутрално

  Добра работа на полицията. Можеше да се стигне до много грозни неща, но те проявиха сериозно търпение. А за мен всяко посегателство над полицай трябва да се наказва строго. Това е неуважение и посегателство на държавата, институциите, които трябва да гарантират обществения ред.

 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 42. 42 Профил на pesho79
  pesho79
  Рейтинг: 331 Неутрално

  руския метеж се провали. с него си заминаха и недоразумения като Да България. Горките глупаци, хванаха се на хорото на рубладжиите и се осраха пред цялата страна. Тези полезни идиоти за 20 години как не разбраха че България не почва и свършва с жълтите павета. не знам колко трябва да си прост да започнеш нещо с хора като румен петков, маяма, йоло денев, копейкин, гошо тъпото, бабикян и т.н. И накрая осиране до ушите.
  —цитат от коментар 17 на Lazar Petrov


  това гледам го постваш в няколко сайта - на пост ли ти плащат?

 43. 43 Профил на Студио Х
  Студио Х
  Рейтинг: 81 Неутрално

  Ще го построим довечера по-голям! По-голям и по-здрав! Няма да се предадем, няма да се откажем! Всички на Орлов мост довечера!!

 44. 44 Профил на Скелета
  Скелета
  Рейтинг: 89 Неутрално

  Ще го построим довечера по-голям! По-голям и по-здрав! Няма да се предадем, няма да се откажем! Всички на Орлов мост довечера!!
  —цитат от коментар 43 на Студио Х


  Интересно, ха да видим как ще стане.
  Снощи прекалихте с агресията, дотук бяхте.

 45. 45
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 46. 46 Профил на vesselin5
  vesselin5
  Рейтинг: 781 Неутрално

  Няма да стане без бой явно.

 47. 47 Профил на Lazar Petrov
  Lazar Petrov
  Рейтинг: 804 Неутрално

  До коментар [#28] от "antonio_vivaldi":

  руското влияние си заминава с Ф16 и еврозоната. факт!! факт!!! факт!!! трябва да си много неграмотен да не видиш решетников зад румен радев. нека видимФактите - белене борисов не го строи, а го спря. за първи път миналата година делът на руския газ тук намалява. борисов ще пусне скоро и газ от азърбайджан. факти, факти маладец!!

 48. 48 Профил на vesselin5
  vesselin5
  Рейтинг: 781 Неутрално

  До коментар [#45] от "Zizu":

  Снощи имаше 40 000 души, скандиращи за оставка. Излез от паланкатаь

 49. 49 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 893 Весело

  До коментар [#17] от "Lazar Petrov":

  Руски метеж има само у герберунгелските кратуни.

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 50. 50 Профил на rexdog2004
  rexdog2004
  Рейтинг: 1244 Неутрално

  До коментар [#8] от "Мунчету на Боеку":

  Не, лъжеш се. Само го подготви . Самото завръщане ще бъде на изборите. Въпреки че не са си отивали никога

 51. 51 Профил на zegi
  zegi
  Рейтинг: 433 Неутрално

  Боко е вдигнал цялата народна милиция, да пази сараите на Доган и евраците в чекмеджето. Толкова ченгета на в центъра на София е нямало от Виденовата зима. Не е лесна борбата с мафията , когато те си имат държава.

 52. 52
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 53. 53 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 893 Весело

  До коментар [#33] от "WWW":

  Я гледай ти, герберския пуйкинофил, вече се изявява като юрист че и присъди е готов да раздава.

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 54. 54 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2195 Неутрално

  За съжаление мафията вчера победи народа.Тъпата тиква постигна своята цел-избори през март.Надеждата на мутро милиционерите от ГЕРБ е до тогава с различни властови,процедурни,административни и финансови хватки да съберат необходимите 160 гласа.Вчерашният ден ясно показа,че в сградата на мафията НС има достатъчно продажни душички които са вътре само за лична облага.Жалко за младите у нас и по света.Мечтите и вярата на още едно поколение млади хора бяха стъпкани и хвърлени в калта по най безцеремонен начин от мутро-милиционерската управляваща банда.Пак сме в безвремието.

 55. 55 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 893 Весело

  До коментар [#39] от "xkz38522096":

  Я виж какво е тълкуването на думичката "пуч", пък след това пиши. Забелязвам че от известно време у форумчето се подвизават индивиди със слаба функционална грамотност.

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 57. 57 Профил на PMG Baba Tonka Tonka
  PMG Baba Tonka Tonka
  Рейтинг: 90 Неутрално

  Това бяха служители на делта гард! Паравоенна организация, която охранява фирмите на Пеевски и изземва функциите на полицията! Никаква милост към тях! Браво на протестиращите, че се опълчиха! Българи юнаци!

 58. 58 Профил на rexdog2004
  rexdog2004
  Рейтинг: 1244 Неутрално

  До коментар [#49] от "tsyrvulan":

  Не знам, Боко си плаща всяка година данък Русия. Белене, сръбски поток. И въпреки това зад протеста стоят най ретроградните и антибългарски сили - Радев, Нинова, Копейкин, Слави Трифонов и т.н. Защо руснаците са пуснали кучетата си срещу верния им слуга. Или не е чак толкова верен или десетките милиарди които отиват в Москва вече не им стигат и те искат промяна на геополитическа ориентация на страната. Излизане от НАТО и ЕС

 59. 59 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 977 Неутрално

  София -Свободен град.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 60. 60 Профил на pavelsilistra
  pavelsilistra
  Рейтинг: 683 Неутрално

  ЩО не уточнявате "членовете на футболните агитки" ?? Фенове на Септември или файтона привърженици на Славия са вандалите нападащи българските полицаи ? Айде да го кажем : фенове на сините от Подуене са в сговор с партизаните ! Вечна дружба !

 61. 61 Профил на АмброзСП
  АмброзСП
  Рейтинг: 886 Неутрално

  МУНЧО въстаника-разеденител,ОСТАВКА!!!

  Има три вида истина-моята,твоята и ИСТИНАТА Радев - ОСТАВКА
 62. 62 Профил на 4okuto
  4okuto
  Рейтинг: 575 Неутрално

  До коментар [#54] от "chicago514":

  Стига патетични глупости... Кой спира младите да се развиват? Кой пречи на младите да успеят? Кой ги спира да обикалят свят? Толкова свобода и възможности те никога не са имали в историята ни... А България е член на НАТО и ЕС, върви към Евро зона и Шенген. Какво безвремие? Тоба безсмислено мрънкане и хейт ми идват в повече. На нашата страна не е необходимо нищо друго освен една реална алтернатива, която се позиционира в дясно от Герб и е с умерени консервативни ценности, или пък "изповядва" класически либерализъм. Ако и Тръмп спечели изборите в САЩ, предстоят чудесни времена за България.

 63. 63 Профил на rexdog2004
  rexdog2004
  Рейтинг: 1244 Неутрално

  До коментар [#54] от "chicago514":

  Ако народа иска на изборите ще насмете всеки. Ако народа иска на улицата ще са стотици хиляди на улицата в цялата страна. Избори ще има, никой не е забранил протеста. Засега народа не подкрепя масово протеста. Какво ще стане на изборите ще разберем. Надявам се организаторите на протеста да не ги спечелят

 64. 64
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 65. 65 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 893 Неутрално

  До коментар [#58] от "rexdog2004":

  Зад протеста не седят споменатите. Те се опитват да яхнат и използват недоволството за собствените си цели. Отворете си малко очите. Няма как споменатите да изкарат млади, стари, на средна възраст, образовани и необразовани, студенти в странство и България, хора с добри доходи и такива с мизерни. Единствената сила възможна да обедини хора с различен социален статус, различен произход ако щете, се нарича - недоволство.

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 66. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 67. 67
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 68. 68 Профил на rexdog2004
  rexdog2004
  Рейтинг: 1244 Неутрално

  До коментар [#51] от "zegi":

  Видял си ти виденовата зима

 69. 69
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 70. 70 Профил на Lazar Petrov
  Lazar Petrov
  Рейтинг: 804 Неутрално

  До коментар [#49] от "tsyrvulan":

  вярно прав си! проста кратуна съм. Вчера кротки студентчета от Харвард протестираха. Но нали съм проста кратуна виждам копейкин и неговите престъпници с руските знамена. виждам радев грипена и т.н. какво да направя толкова ми е акъла.

 71. 71 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 902 Неутрално

  БКП се върна в Партийния си дом. С това комунистът Борисов завърши тридесетгодишния "преход" в Бълхария.
  —цитат от коментар 8 на Мунчету на Боеку


  По-зле. Вместо БКП, в Партийния дом се върнаха ПКП.

 72. 72 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 893 Весело

  До коментар [#47] от "Lazar Petrov":

  Бух...и кога ще влиза в Еврозоната? Щото Дания например, е вече към десет годинки в ЕРМ, ама в зоната не влязла. Дали и кога БГ ще се присъедини към общата валута, зависи от решението на страните членки на Еврото. С Ф-16, си заминават само старите съветски таралясници.

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 73. 73 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 649 Неутрално

  Вчера арестуваха копейкин, днес трябва да арестуват и хаджиженчо, бабикян и останалите отровни.

  Над 20 полицая са били ранени преди да разчистят площада.

 74. 74
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 75. 75 Профил на Dimov
  Dimov
  Рейтинг: 37 Неутрално
 76. 76 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 977 Неутрално

  Радев дали ще се извини за своите (наложени от някой) действия.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 77. 77 Профил на patrokalche
  patrokalche
  Рейтинг: 413 Неутрално

  Браво на полицията браво на властта!

  Седянката ви приключи!

  Малко сте и повечето хора в страната не ви подкрепят.

 78. 78
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 79. 79 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2195 Весело

  До коментар [#54] от "chicago514":Стига патетични глупости... Кой спира младите да се развиват? Кой пречи на младите да успеят? Кой ги спира да обикалят свят? Толкова свобода и възможности те никога не са имали в историята ни... А България е член на НАТО и ЕС, върви към Евро зона и Шенген. Какво безвремие? Тоба безсмислено мрънкане и хейт ми идват в повече. На нашата страна не е необходимо нищо друго освен една реална алтернатива, която се позиционира в дясно от Герб и е с умерени консервативни ценности, или пък "изповядва" класически либерализъм. Ако и Тръмп спечели изборите в САЩ, предстоят чудесни времена за България.
  —цитат от коментар 62 на 4okuto
  За младите съм съгласен.Имат много свобода и възможности.Даже ще ти кажа няколко възможности.Германия,САЩ,Австралия и други подобни възможности за да се спасят от мутро-милиционерската управляваща банда.Мутро-милионерската банда/един от нея нарече протестиращите - маймуни,друга мутра нарече протестиращите-дегенерати и алкохолици.

 80. 80 Профил на Konstant Ray
  Konstant Ray
  Рейтинг: 316 Неутрално

  Заради абсолютно неопрВданата полицейска бруталност, оставка на управляващата шайка още ДНЕС!

 81. 81 Профил на rexdog2004
  rexdog2004
  Рейтинг: 1244 Неутрално

  До коментар [#65] от "tsyrvulan":

  Протеста е овладян тотално от проруските сепаратисти. Опитай се да издигнеш проевропейски и пронатовски лозунги на протеста. В Черна гора го изиграха същия сценарий

 82. 82 Профил на Скелета
  Скелета
  Рейтинг: 89 Неутрално

  До коментар [#54] от "chicago514":Стига патетични глупости... Кой спира младите да се развиват? Кой пречи на младите да успеят? Кой ги спира да обикалят свят? Толкова свобода и възможности те никога не са имали в историята ни... ... На нашата страна не е необходимо нищо друго освен една реална алтернатива, която се позиционира в дясно от Герб и е с умерени консервативни ценности, или пък "изповядва" класически либерализъм. Ако и Тръмп спечели изборите в САЩ, предстоят чудесни времена за България.
  —цитат от коментар 62 на 4okuto


  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 83. 83 Профил на voodoo_child
  voodoo_child
  Рейтинг: 325 Неутрално

  До коментар [#1] от "Мунчету на Боеку":

  Твърде жалък виц. Дори да се включат и Паунка, Шикерка и Гарафа, ще си остане немощен. 🤑

 84. 84
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 85. 85 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 893 Весело

  До коментар [#70] от "Lazar Petrov":

  И само тях ли видя бре гербоядче? От хилядите събрали се да протестират, герберите виждат няколко десетки. Герберунгелска работа.

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 86. 86 Профил на rexdog2004
  rexdog2004
  Рейтинг: 1244 Неутрално

  До коментар [#74] от "zegi":

  Кой набор си. Бил ли си роден. Чакал ли си от три часа сутринта за един хляб и мляко.Колко дни стачкува ефективно

 87. 87 Профил на voodoo_child
  voodoo_child
  Рейтинг: 325 Весело

  До коментар [#80] от "Konstant Ray":

  Да, добре!

 88. 88 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1233 Неутрално

  Борисов май ще бъде първият премиер след 1989 г. влязъл в затвора.
  —цитат от коментар 32 на antonio_vivaldi


  Що май, не трябваше ли на 02.09?

 89. 89
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 90. 90
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 91. 91 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 1542 Неутрално

  мутромилиционерската хунта тласка България към гражданска война
  - нито един въпрос не е разрешен! Полицейското показване на сила
  е автогол за управляващите. В никакъв случай не подкрепям протестърите и "градската десница" , както бомбичките и паветата срещу полицията, но и не приемам да се пръскат с лют спрей мирно протестиращи и да не се закачат провокаторите.
  Като гледам коментарите - хората ще започнат да се разправят и саморазправят помежду си, ако не могат да си кажат мнението на площада.
  :-) Явно моделът се е изчерпил и е време за ПРОМЯНА ! Мутрите вън !

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 92. 92
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 93. 93
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 94. 94 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8282 Неутрално

  Радев и бябикяните да отидат и да почистят...

  [email protected]
 95. 95 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8282 Неутрално

  Преди да чуем колко нечовешки се е отнесла полицията с тях?

  [email protected]
 96. 96
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 97. 97 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8282 Неутрално

  Или по традиция великото въстание - както другите !?
  В България въстанията приключват с бягство на войводите през Дунав във Влашко или в СССР !!!

  [email protected]
 98. 98 Профил на Dimitar Kunev
  Dimitar Kunev
  Рейтинг: 357 Неутрално

  Щом видях европейско знаме/на/ на протестите, не ги посещавом. Западът 5 века е убивал и грабел света, отвсякъде ги гонят - Африка, Азия, Латинска Америка - ние каним вълците в кошарата. Иначе съм съшо против Бойко, НФСБ, ВМРО.

 99. 99
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 100. 100 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 893 Весело

  Сега гледам по БТВ, един кАмунистически демагог от ГЕРБ, се кара с друг кАмунистически демагог от БСП. Мила родна картинка.

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.




За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK