Депутатите за 9 септември: от "порив по различен живот" до "политическо насилие"

Депутатите за 9 септември: от "порив по различен живот" до "политическо насилие"

© Цветелина БелутоваСлед трудности заради "срив в тока" в новата сграда на Народното събрание (бившия партиен дом) в крайна сметка се регистрираха 126 депутати - с пет над изискуемия минимум за кворум. Представителите на партиите в парламента гласуваха програмата си, но вместо с първата точка за прекратяване на пълномощията на Данаил Кирилов като депутат народните представители започнаха с декларации по повод 9 септември.


Инициативата поде депутатът от БСП Александър Симов, започвайки с думите "Тази дата продължава да предизвиква политически страсти, което показва най-малкото, че в нея има живот, че в нея е скрита истина". В този момент народните представители от другите парламентарни групи напуснаха залата.


"Когато легионите на реваншизма се опитаха да превземат учебниците по история, от тях със злоба беше изхвърлено всичко, което дори намеква за битката срещу фашизма в България. Трябваше да се научим да вярваме, че в България фашизъм не е имало и това направи избитите без съд и присъда хилядите жертви на кафявата чума абсолютно неудобни", продължи Симов, като даде и пример от семейната си история с двамата си дядовци, които живеели в "мизерни" условия в две села и с това депутатът защитава тезата, че през 40-години на миналия век животът в България не е бил хубав.
"Можем до утре да си говорим за грешките след девети септември, но отричането на самата дата означава да отречем порива по различен живот. Поривът за социална държава. Идеята за една друга възможна България", каза още депутатът.


След декларацията на Александър Симов (БСП) от трибуната се изказа Тома Биков (ГЕРБ), който започна с думите, че в нощта на 9 септември е извършен преврат срещу правителството на Константин Муравиев. Той е начело на управлението за седмица, като в този период България прекъсва дипломатическите си отношения с нацистка Германия.


"След 9 септември властта на Отечествения фронт организира масови репресии и ескалира политическото насилие, като го довежда до крайна форма на политическо насилие, осъществявано от държавата в продължение на 45 години", каза Тома Биков, като в този контекст защити прехода "демократичния преход" на България през последните 30 години, защото била "прекратена практиката на политическо насилие, осъществявано от държавата".


На декларацията на БСП се противопоставиха и "Обединени патриоти" и я определиха като "основана на груба историческа фалшификация". Депутатът от ВМРО Милен Михов, който е историк, се позова на изводи на академик Илчо Димитров (член на БКП, министър в правителство на БСП от 1986 г.):


"Още през 80-те години той доказа, че в България фашистки режим, подобно на този в Италия и национал-социалистическия режим подобно на този в Германия, никога не е съществувал. В България е имало фашистки партии и организации, но те никога не са упражнявали политическата власт. Последното правителство преди 9 септември е излъчено от демократичната опозиция, в което правителство са запазени четири места за министрите от Отечествения фронт", каза Милен Михов.


Развитието на политическата криза в реално време - тук
Снимка на паметника на Бузлуджа за филм-антиутопия на Теодор Ушев - тук
За новите роли на бившия министър на туризма Николина Ангелкова - тук

Коментари (59)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7759 Любопитно

  Аман бе ?
  Кой реално има файда - 2020 - от противопоставяне по оста комунизъм - антикомунизъм. !??

  [email protected]
 2. 2 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7759 Любопитно

  Нека оставим историята да се напише след 50 години и как ще се гледа тогава на този период.
  09,09, 2020 - МИСЛЯ, ЧЕ В България има много по-важни проблеми !

  [email protected]
 3. 3 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1910 Неутрално

  Днешната дата е сред най-мракобесните в новата ни история!!!

 4. 4 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 3802 Неутрално

  До коментар [#3] от "selqnin":

  И една от любимите на ГЕРБ.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 5. 5 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2713 Неутрално

  Другарят Симов споменал ли е колко хора са избити без съд и присъда ,след тази"светла дата"?

 6. 6 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2713 Неутрално

  Другарят Симов споменал ли е колко хора са избити без съд и присъда ,след тази"светла дата"?

 7. 7 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 3802 Весело

  До коментар [#6] от "uvtest":

  Датата ли ги е убила !!! Блестящ си както винаги !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 8. 8 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7759 Любопитно

  Цитат от форума на ''Сега '' по темата, която е безсмислена, но коментарът е смислен:
  ''Дискусията, дали България е щяла да се развие по-добре икономически и да просперира при капиталистическа ориентация в сравнение със социализма или е щяла да си остане аграрна изостанала държава, е безсмислена. Това като да се ожениш за една жена и да ти се родят няколко прекрасни деца. После намразваш жената, развеждаш се, но резултата - децата си остават. И си викаш: ако не бях взел тази вещица, а се бях оженил за друга... Децата щяха да са други, с други черти и характери, но пак щеше да ги има като резултат от връзката. (дано съм бил разбираем) ''

  [email protected]
 9. 9 Профил на The Shadow
  The Shadow
  Рейтинг: 1112 Неутрално

  Симов, Симов, твоята ***** **** комунистическа, нещастен плешив ***** такъв.

  “In a world of 7 billion people, we, 500 million Europeans, will have to stick together, or European prosperity and values will both go down the drain” A.Merkel
 10. 10 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7759 Любопитно

  Факт е, че страната попада в сферата на влияние на Съветския съюз. За това партнерите могат да се сърдят само и единствено на сър Уинстън Чърчил, който договаря с чичо Джо на октомврийската им среща през 1944 г. в Москва сферите на влияние: за България 75% СССР, 25% Англия.

  [email protected]
 11. 11 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7759 Любопитно

  Факт е присъединяването ни към Тристранния пакт - едно много черно петно за страната ни. Това, че не воювахме на фронтовете срещу Антихитлеристката коалиция и взехме участие в заключителната фаза на ВСВ изми до голяма степен срама от недалновидните действия на буржоазните правителства и спомогна за смекчаване на наказанието ни.

  [email protected]
 12. 12 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7759 Любопитно

  Бяхме извадени от групата на Унгария, Словакия, Румъния, като страни воювали с Германия срещу Съюзниците. Вярно, че трябваше да платим репарации 60 милиона долара на Гърция и 20 милиона на Югославия, но това беше цената да се радваме за 3 години на възстановяването на България в историческите й граници.

  Не можаха или не пожелаха тогава управниците да спасят 15 000 Беломорски евреи, както не позволиха да бъдат депортирани българските евреи.

  [email protected]
 13. 13 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 748 Неутрално

  Порив по различен живот?

  Доста нагло, но типично за комунисти.

  The best way to predict the future is to invent it.
 14. 14 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7759 Любопитно

  ФАКТИ !
  От 1944 г. до началото на 80-те в страната са построени около 5000 заводи и предприятия. От аграрна се превърнахме в развита индустриална страна.

  Работа имаше за всички, всяко градче имаше цехове за нещо си.

  Безплатно за хората здравеопазване и образование. Достъпна за всеки почивка в стотиците ведомствени почивни станции и санаториуми.

  Изкуство и култура на световно ниво.

  Наука и иновации.

  Дали щеше да е същото при друга ориентация на страната? Сигурно - можеше да е така, можеше да е по-добре, а можеше и да е по-зле .
  Кой може да знае?

  [email protected]
 15. 15 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3101 Неутрално


  9-ти септември е един добър ден за премахване паметника на Съветската армия.

 16. 16 Профил на ПРИСМЕХУЛНИК
  ПРИСМЕХУЛНИК
  Рейтинг: 55 Неутрално

  Влизането в ПСВ на страната на Тройния съюз е грешка /пост фактум/, но преврата срещу Ал. Стамболийски е историческа грешка.

  Абе... точно тогава започва реваншизмът и търсенето на грешките за нац. катастрофи...

 17. 17 Профил на Dark
  Dark
  Рейтинг: 1186 Гневно

  9ти септември няма нюанси - това е гнусна комунистическа дата!

 18. 18 Профил на Darulio
  Darulio
  Рейтинг: 1101 Любопитно

  Дали членът на БКП Борисов застава зад декларацията на собствената му парламентарната група? Или предпочита тази на БСП?

  "Една от най-долните привички на дребните души е да приписват своите низости и на другите." Оноре дьо Балзак, "Дядо Горио"
 19. 19 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7759 Любопитно

  Няма смисъл да се нарежда и да се съжалява как щяло да бъде, ако бяхме се присъединили 1944 -ТА към "свободния свят".
  Можеше от България да остане само Мизия със Софийското поле !

  Много от ревящите и съжаляващите са се изучили и живели именно в оня "лош" социализъм". Станаха лекари, юристи, инженери, архитекти, хора именно при социализма. Децата им са играли и расли спокойно и сигурно при социализма.

  Затова смирение и спокойствие.

  [email protected]
 20. 20 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2441 Неутрално

  И пак говорят само за първия епизод, а имаше и други не по-малко интересни: раздаването на куфарчетата, оправянето за 800 дни, банкянската зора над родината и пр.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 21. 21 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4074 Неутрално

  "Порив по разричен начин на живот"?! Или преведено, порив на голтаците, мързеливците и неграмотните към живота, имотите и земята на умните, работливите и спестовните!
  Да горите в ада!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 22. 22 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2441 Неутрално

  Всичко това е също девети септември.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 23. 23 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 1020 Неутрално

  За добро или лошо 9-ти септември е част от нашата история

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 24. 24 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2441 Неутрално

  Изобщо един дълъг ден, дето 70 години го чакаме да свърши и, докато дочакаме, цяла Европа май ще стане деветосептемврийска.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 25. 25 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5062 Неутрално

  Основно в парламента депутатите се "дърлят". За всичко.

 26. 26 Профил на Darulio
  Darulio
  Рейтинг: 1101 Любопитно

  До коментар [#8] от "karabastun":

  Само виж съседните ни държави. Кои от тях попаднаха в сферата на влияние на СССР и кои - на Запада?
  СССР и комунизмът са чуми, заради които днес продължава да страда България и ще продължи да страда докато има хора, които мислят като теб. И ние като евреите ще трябва да обикаляме пустинята на комунистическото си минало, докато не остане нито един роден под комунистическо робство.

  "Една от най-долните привички на дребните души е да приписват своите низости и на другите." Оноре дьо Балзак, "Дядо Горио"
 27. 27 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 639 Неутрално

  Има си действащ

  ЗАКОН ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В БЪЛГАРИЯ ЗА ПРЕСТЪПЕН

  Обн. ДВ. бр.37 от 5 Май 2000г

  Съгласно действащия НК, чл 108, ал1 днешните изяви на БСП са подсъдими. Обаче изглежда, че прокуратрата не иска да си причинява да повдигне обвинения вече 15 години и вместо това всяка година им слушаме глупостите в парламента да си мерят дядовците кой фашист, кой комунист.

 28. 28 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2002 Неутрално

  Червените зарази няма да спрат да пръскат бацили и отрова докато ги има!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 29. 29 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 639 Неутрално

  До коментар [#27] от "Котаракът на Шрьодингер":

  подсъдими-> подсъдни

  Извинявам се.

 30. 30 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7759 Любопитно

  До коментар [#26] от "Darulio":

  Коя съседна държава - Турция ли ни е за завиждане ?
  Румъния, Сърбия, Гърция, Македония, Албания ...???
  Коя съседна държава е по-добре от нас , че не те разбрах ?

  [email protected]
 31. 31 Профил на Darulio
  Darulio
  Рейтинг: 1101 Неутрално

  До коментар [#30] от "karabastun":

  И Турция, и Гърция са по-добре от нас. И статистически, и реално като качество на живота. Да твърдиш противното е лудост.

  "Една от най-долните привички на дребните души е да приписват своите низости и на другите." Оноре дьо Балзак, "Дядо Горио"
 32. 32 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7759 Любопитно

  До коментар [#31] от "Darulio":

  Ми реално съм бил навсякъде ... не съм забелязал да са по-добре от нас.:)
  Ти къде си ходил и какво по-добро забеляза ?
  Статистики не ща да обсъждам, че там като почнем от фалиралата финансово и загробена в стотин милиарди дългове Гърция и минем през почти 100 % неграмотност на населението в Анадола - доникъде няма да стигнем :)

  [email protected]
 33. 33 Профил на Boris Gaganelov
  Boris Gaganelov
  Рейтинг: 499 Неутрално

  От една страна и управляват шофьорите и обслужващия персонал на престъпния режим, от друга - опозицията са им кръвосмесените им наследници.

  Тъжно. Всеки гласуващ за тези партийки да си прави изводите.

 34. 34 Профил на The Shadow
  The Shadow
  Рейтинг: 1112 Неутрално

  Цитат от форума на ''Сега '' по темата, която е безсмислена, но коментарът е смислен:''Дискусията, дали България е щяла да се развие по-добре икономически и да просперира при капиталистическа ориентация в сравнение със социализма или е щяла да си остане аграрна изостанала държава, е безсмислена. Това като да се ожениш за една жена и да ти се родят няколко прекрасни деца. После намразваш жената, развеждаш се, но резултата - децата си остават. И си викаш: ако не бях взел тази вещица, а се бях оженил за друга... Децата щяха да са други, с други черти и характери, но пак щеше да ги има като резултат от връзката. (дано съм бил разбираем) ''
  —цитат от коментар 8 на karabastun


  Метафората ти ще е коректна ако замениш "ожениш" с "отвлечеш, затвориш и изнасилваш в продължение на 45 години".

  “In a world of 7 billion people, we, 500 million Europeans, will have to stick together, or European prosperity and values will both go down the drain” A.Merkel
 35. 35 Профил на Darulio
  Darulio
  Рейтинг: 1101 Неутрално

  До коментар [#32] от "karabastun":

  И въпреки това българите ходят да почиват и работят в Гърция и Турция, а не обратното. Махни ги статистиките, това не ти ли прави впечатление?

  "Една от най-долните привички на дребните души е да приписват своите низости и на другите." Оноре дьо Балзак, "Дядо Горио"
 36. 36 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3696 Весело

  До коментар [#14] от "karabastun":

  Като те чета имам чувството че сме живели в две различни държави! Пропускаш да споменеш
  Телените огради по границите, “свободните избори”, невъзможноста да напуснеш не само “рая “ но и града в който си се родил, цензурата на печат, книги и филми, член 1 на конституцията, доносите на куките, партийните и комсомолски секретари, чувството на безнадежност че това ще продължи вечно, за хилядите простотии от битов характер дори не отваряме реч!
  И да, Чърчил е писал на салфетката но е писал също че неотменимо условие за изпълнение на тези условия е провеждането на честни избори в страните окупирани от СА нещо което чичо Коба забравя да направи!

  klimentm
 37. 37 Профил на Делян Ковачев
  Делян Ковачев
  Рейтинг: 634 Неутрално

  Винаги съм казвал, че комунисти още има, но в прикритие!

 38. 38 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 969 Неутрално

  Инициативата поде депутатът от БСП Александър Симов, започвайки с думите
  Трябва да се напише:

  Инициативата поде говедото от БСП Александър Симов, започвайки с думите

 39. 39 Профил на Делян Ковачев
  Делян Ковачев
  Рейтинг: 634 Неутрално

  До коментар [#14] от "karabastun":

  С други думи, БКП-то ти свали цурвулите след 9-ти септември, научите да ходиш с обувки и сега след 10-ти ноември като изпусна кокала си им много благодарен!

  И забележи какви глупости пишеш, комунизмът построил 5000 заводи! Ти глупав ли си или да?

  Глупендер, комунизмът разруши 5000 частни завода и затова икономиката не е работела дори и до сега!

  И за първи път чувам, че "държавата" може да строи заводи! Частната инициатива строи заводи докато държавата РЕГУЛИРА глупендер.....

  През комунизма е нямало държава. Имало е режим!

 40. 40 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3457 Неутрално

  До коментар [#15] от "Един препатил":

  " -ти септември е един добър ден за премахване паметника на Съветската армия."

  Датата няма грешка за премахването на ред съветски паметници у нас, но какво правим с ОПГ-то, което налива милиарди в руски проекти у нас ?

 41. 41 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 3114 Неутрално

  Девети септември е надежда за всеки непрокопсаник, да гепи апартамент у градо, като се постави в услуга на Русия да коли и беси други българи.

 42. 42 Профил на Hristo Daskalov
  Hristo Daskalov
  Рейтинг: 436 Неутрално

  9 септември вече е почти забравен. А тези, които си спомнят за него имат различни становища. Лично аз съм с негативно отношение, най-малкото защото разни "народни борци" заграбиха по безпардонен начин родната ми къща. "Народната" власт бе власт на примитивната простотия.

 43. 43 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1086 Неутрално

  Честит празник на ДаЙ ни България, присъдружната организация на БСП! Припомням:

  https://btvnovinite.bg/bulgaria/bsp-prizovava-simpatizantite-si-na-protesta-pred-narodnoto-sabranie-utre.html
  БСП призовава симпатизантите си на протеста пред Народното събрание на 2 септември

  БСП призовава симпатизантите си на протеста пред Народното събрание на 2 септември
  Нинова призова на балотажа да се гласува за кандидати на Демократична България

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 44. 44 Профил на GMO VACCINES CHEMICALS
  GMO VACCINES CHEMICALS
  Рейтинг: 2570 Неутрално

  До коментар [#2] от "karabastun":

  т.е. през 1944 не е било редно да пишат за Руско-турската война, трябвало е да ичакат още 50 години :) :) :) :) :)
  аман от комунисти...
  докато има червеени чугини, ще има противопоставяне на чугините

  ☠ ☠ ☠ Long after humanity and its works were dust, the Sun engulfed Earth, heaved its last gasp of energy out into an insouciant cosmos, and died.
 45. 45 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1086 Неутрално

  Пропуснал съм вторият линк. Накратко, без масираната но анонимна подкрепа от БСП на "демократите" от ДайБГ нито кметове ще имат, нито протест като хората.

  https://www.dnevnik.bg/politika/2019/11/01/3986011_ninova_prizova_na_balotaja_da_se_glasuva_za_kandidati/
  Нинова призова на балотажа да се гласува за кандидати на Демократична България

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 46. 46 Профил на GMO VACCINES CHEMICALS
  GMO VACCINES CHEMICALS
  Рейтинг: 2570 Неутрално

  До коментар [#5] от "uvtest":

  Сашко Симов дето преди 15 години обясняваше как САЩ са върха на сладоледа, а сега голям комунист и русофил :)

  ☠ ☠ ☠ Long after humanity and its works were dust, the Sun engulfed Earth, heaved its last gasp of energy out into an insouciant cosmos, and died.
 47. 47 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7033 Неутрално

  До коментар [#19] от "karabastun":

  А тези, дето живяха при капитализма, така и си останаха без образование, бедни и болни. Престанете да казвате, че БКП ни е дала образование, защото родителите работеха за мизерни заплати и едва дочакваха края на месеца. А нашето следване им струваше живота.

 48. 48 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7759 Любопитно

  „По настояване на Чърчил започват англо-американски бомбардировки не само над военни, но предимно над цивилни обекти и гражданско население в Дупница, София, Скопие, Стара Загора, Казанлък, Враца, Горна Оряховица, Ниш, Карлово и други български градове, които малобройната българска авиация заедно с подпомагащи я немски сили бранят.“ - bg.wikipedia.org/wiki/България_във_Втората_световна_война
  Някой да знае как българските комунисти изразяват възмущението си от варварското бомбардиране на български цивилни обекти и на гражданското население от англо-американските империалисти?

  [email protected]
 49. 49 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7759 Разстроено

  До коментар [#47] от "Роси":

  Най-голямото престъпление след 10 ноември, не е разграбването и унищожаването на построеното, не е харизването на подземните богатства за 100 години напред, а унищожаването на създадения през годините на социализма реален, градивен кадрови потенциал - инженери, архитекти, лекари, учители, техници, квалифицирани работници от всички професии.

  [email protected]
 50. 50 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7759 Весело

  До коментар [#39] от "Делян Ковачев":

  ''През комунизма е нямало държава''.
  :)

  [email protected]
 51. 51 Профил на pinoccio
  pinoccio
  Рейтинг: 900 Гневно

  Тоя Симов трябва да виси, като всичките му съпартийци на късо въже и да проритва!

  БКП/БСП съсипа държавата и народа на България робувайки на още по-ужасно образувание - СССР!

 52. 52 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1169 Весело

  не ни пука кой какав е. баце да падне

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 53. 53 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 639 Неутрално

  Моят приятел карабастуна, най-върлия противник на протеста и защитник на Борисов, който уж ни пазел от комунистите и червения Радев, всъщност се оказа каракомунист и живковист като Бойко. Някой изненадан?

 54. 54 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 1955 Неутрално

  .....През комунизма е нямало държава. Имало е режим!
  —цитат от коментар 39 на Делян Ковачев


  Комунизъм не е имало никъде и никога.
  В България имаше социализъм и точно тогава имаше държава.
  Режим - да, имаше.
  Но режим има и сега.

 55. 55 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3709 Неутрално

  Днес Народното събрание има кворум ,защото депутати от БСП са дошли да проведат комунистическа пропаганда от трибуната на Парламента в нарушение на закона за обявяване на комунистическия режим за престъпен.
  Възникват няколко въпроса:
  Защо депутатите от ГЕРБ допускат комунистическа пропаганда в Парламента?
  Не трябваше ли точно на този ден парламента да няма мноизнство и да не работи , както в предишните дни?
  Защо Дневник цитира дословно комунистическата пропаганда на депутатите от БСП?

 56. 56 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3709 Неутрално

  До коментар [#27] от "Котаракът на Шрьодингер":

  Представи си в Бундестага в деня на възкачването на Хитлер на власт , някоя "крайно дясна" партия оттрибуната на техния парламент да започне да възхвалява Хитлер и неговото управление.
  Нещо подобно се случва в днешния ден в българския Парламент.
  Сега си престави немските вестници подробно да цитират хвалебствените приказки за Хитлер и неговото управлени
  Точно това прави Дневник като цитира подробно комунистическата пропаганда , която се е изливала от трибуната на НС.

 57. 57 Профил на GMO VACCINES CHEMICALS
  GMO VACCINES CHEMICALS
  Рейтинг: 2570 Неутрално

  До коментар [#54] от "Virgin":

  айде още един руснак го изби на семантика, не стига че ни натресоха това недоносче през 1944 ми и пордължават да ни занимават със себе си

  ☠ ☠ ☠ Long after humanity and its works were dust, the Sun engulfed Earth, heaved its last gasp of energy out into an insouciant cosmos, and died.
 58. 58 Профил на proudbulgarian
  proudbulgarian
  Рейтинг: 450 Весело

  До коментар [#49] от "karabastun":
  Бастунче, ама съм радостен, че титани на мисълта и образованието като теб са се запазили! Абе днес за Вас не е ли официален празник? Ще вземеш двойна надница на амбразурата, ама в евро или в рубли, я кажи?

 59. 59 Профил на tedif
  tedif
  Рейтинг: 675 Гневно

  До коментар [#4] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Е,тук се осра тотално,говедо!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK