На живо

Ден 64: Десетки хиляди се възмутиха: Бъркате адреса на мафията (хронология)

Ден 64: Десетки хиляди се възмутиха: Бъркате адреса на мафията (хронология)

© Георги КожухаровДнес е 64-ият ден от началото на протестите с искане на оставката на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев. Днес протестът започна от сутринта под мотото "Велико народно въстание 2". Засега атмосферата е спокойна и нагласата и на протестиращите, и на полицията е да не се допуска насилие, както стана преди седмица.


Репортаж от протеста през деня четете тук.


Политическите събития и коментари от деня проследете тук:
Какво съобщи МВР, четете тук.


Следете случващото се на живо във видеото, излъчвано от журналиста и общински съветник на "Демократична България" Иво Божков и "Господари на ефира":


В момента част от хората се разотиват, но пък пристигат други. "Отровното трио" съобщи, че към протестиращите в София се е присъединила група от Пазарджик, пристигнала току що.


Протестът днес бе съсредоточен на пл. "Александър Батенберг" в по-широкото и добре осветено пространство между Националната художествена галерия и Градската градина, а не пред бившия партиен дом, където станаха сблъсъците на 2 септември. Именно слабо осветеното пространство пред Партийния дом стана арена на атаки с бомбички и пиратки преди седмица, след което последва полицейска акция по разчистване на пространството.


Повечето от полицаите към момента също са свалили шлемовете и маските, едва 20-30 души са в готовност с щитове срещу евентуални провокации.

"Няма да си тръгнем, останете колкото искате, ще слушаме музика, обичайте се", каза пиар експертът Арман Бабикян от "Отровното трио" по повод предварителните предупреждения на полицията, че протестът има разрешение до 22 часа. В момента на площада звучи хитът на "Ахат" "Черна овца". Преди това прозвуча химнът на страната.

Някои от хората започват да се разотиват. Други обаче и след края на изказваният на ораторите остават в пространството между площадите "Независимост" и "Александър Батенберг". Обстановката е спокойна. От колоните звучат възрожденски песни.

С напредването на вечерта силите на реда са в бойна готовност. Сравнете кадрите, заснети около 21.30 ч. и час по-рано.


Ден 64: Десетки хиляди се възмутиха: Бъркате адреса на мафията (хронология)

© Георги Кожухаров


Ден 64: Десетки хиляди се възмутиха: Бъркате адреса на мафията (хронология)

© Георги Кожухаров

Велико Търново: Народът не е мафия

Антиправителственият протест във Велико Търново мина под мотото, че народът не е мафия. Демонстрантите затвориха с протестно шествие главната улица в града, съобщи БНР.


Няма да има бъдеще България без обществото и политиците да се обърнат към нормалното, протестите ще продължат под всякаква форма, заявиха пред паметника "Майка България" протестиращите жители на града.
Ето какво казаха участници в протеста пред репортер на радиото:


"Крайно време е да започнат нещата да се случват по правилния начин – да има работещи институции, хората да знаят, че има правосъдие, че има справедливост".


"Посланието ми е да бъдат просто българи, по-човечни и да чуват повече народа".


"Искаме промени, не ни удовлетворява на нашите деца да им завещаем такава държава".


"Не може ние да се срамуваме от това, че сме българи".

Горан Благоев призова Църквата да подкрепи протеста в името на морала

Мощно освиркване от страна на протестиращите предизвика споменаването на БНТ, като медиа която отразява проправителствено новините.


Журналистът и създател на предаването "Варя и общество" по БНТ Горан Благоев, в което представители на Светия Синод отказват да участват, призова митрополитите да застанат до хората на улицата.


Той призова Българската православна църква да остане крепител на морала и духовността, а не българските духовници да се страхуват да излязат на улицата. "Дай, Боже, на този площад да се твори бъдещето на свободна България, освободена от корупция, продажни политици и медии, България, за която да кажем: На многая лета!", каза Благоев от трибуната.


Веднага след изказването му прозвуча и "Многая лета"

Със светнати фенерчета протестиращите показват колко са много


И Мизия, Тракия и Македония са срещу този диктатор, обяви от трибуната архимандрит Дионисий, който е редовен участник в протестите, но е в конфликт със Светия Синод. . Той допълни, че полицаите правилно са обърнали гръб на Народното събрание (сградата се пада зад гърба им) и на тази корумпирана власт, като остава и да се присъединят към народа срещу нея.


Със светнати фенерчета на телефоните си хилядите на площада демонстрират колко са много, като на спират да скандират "Оставка"

Ден 64: Десетки хиляди се възмутиха: Бъркате адреса на мафията (хронология)

© Георги Кожухаров


Протестът в София вече доближава по масовост този от 2 септември, като продължават да идват още хора. Обстановката е спокойна.

В Русе протестираха и срещу мръсния въздух

Протестиращи срещу замърсяването на въздуха в Русе и срещу управлението на България блокираха тази вечер движението в района на ГКПП "Дунав мост", съобщи БТА. Така 30 г. след падането на тоталитарния режим на Тодор Живков русенци се оказват отново пред същия проблем - промишлено замърсяване на въздуха, което беше причина и за първите протести срещу тоталитарното управление.


Участниците в недоволството спряха автомобилите си в кръговото кръстовище край граничния пункт. Част от тях бяха облекли тениски с надпис "Мутри вън", а други - "Мръсният въздух ни убива".


По повод на замърсяването на въздуха в града кметът Пенчо Милков (БСП) заяви преди ден, че държавата не оказва необходимото съдействие за решаване на проблема. Той каза още, че наскоро е получил писмен отказ от министъра на околната среда и водите за закупуването на мобилна станция за анализ на качеството на въздуха. В писмо до централната власт кметът настоява да се установят замърсителите и в най-кратки срокове да се осигури адекватна, модерна и мобилна техника за анализ на качеството на въздуха в града. Общинският съвет подкрепи искането на кмета.


Несъгласните с властта във Варна правят колекция от касови бонове от заредено минимално количество гориво от бензиностанциите на лидера на партия "Воля" Веселин Марешки, информира БНР. Специално табло бе поставено за тази цел до арт инсталацията с авариралата тръба. "Марешки изтъргува гласовете на партия "Воля" в подкрепа на Конституцията срещу концесия на плаж "Кабакум", гласи надпис, залепен на паното. От палатковия лагер призовават "всеки решил да "подпомогне" бизнеса на политика да залепи касова бележка или фактура.


В този час протестиращите преминават в шествие през централните улици на града.

В сравнение със същият час на първото Велико народно въстание, провело се на 2 септември, хората са доста по-малко. За разлика от онзи протест, на койт овъв вечерните часове се стигна до хвърляне на бомбички и сблъсъци с полицията, сега почти няма семейства, тийнейджъри и деца, които си играят между възрастните.


Имаме сведения за подготвяни провокации и днес, каза адвокат Николай Хаджигенов от "Отровното трио". Според него и днес МВР "няма да си мръдне пръста", за да ги спре.


Ден 64: Десетки хиляди се възмутиха: Бъркате адреса на мафията (хронология)

© Георги Кожухаров

Вижте на живо кадри от протеста:


Представители на над 45 града са на площада, според организаторите

Ден 64: Десетки хиляди се възмутиха: Бъркате адреса на мафията (хронология)

© Георги Кожухаров


На площада има хора от над 45 града, съобщиха организаторите. Според тях продължават да се спират автобуси, идващи от страната.


Организаторите опровергаха слуховете, че на КПП-тата на подстъпите към протеста не се пропускат хора. Те призоваха присъстващите да съобщят на своите познати и приятели, че това не е така.


Дунав мост е затворен от протестиращи, беше съобщено на протеста, като новината беше посрещната с аплодисменти.

Протестите започнаха като анархо-левичарски, но вече има разграничаване

Месеците на протести имат за резултат ерозия към правителството, парламента и на политическата подкрепа на ГЕРБ. Това коментира пред БНТ управляващият партньор на социологическата агенция "Алфа рисърч" Боряна Димитрова. Останалите политически играчи, по думите й, са в процес на наместване.


Ако тази картина се запази, следващото управление ще е от поне три коалиционни партньора, прогнозира социологът и постави въпроса за това кои политически сили имат сходни политики, които да постигнат желаната от протестиращите демократизация.


"Фалшивото единство няма как да доведе до положителен резултат"


Боряна Димитрова,

Алфа Рисърч


Според социолога протестите започнаха и се развиха "под знамето на агресивно налагана теза на анархо-левичарството и различни сили и групи да бъдат опаковани така, че в следващ момент да носят бонуси на определени политически сили". някои дори казвали, че нямат значение възгледите и политическите биографии, а важното е да се участва в протеста.


"Фалшивото единство няма как да доведе до положителен резултат и затова правилно има разграничаване на отделни платформи и групи граждани. Това е нормален процес на обособяване на различни политики", каза Димитрова.


До този момент днешният протест е относително ограничен и мирен, основно това са представители на средната класа, които не са революционери, на работа са и не могат да прекарат целия ден на протеста, коментира Димитрова. И добави, че провокаторите обичат сенките и тъмнината и няма да се изявят през деня.

Ден 64: Десетки хиляди се възмутиха: Бъркате адреса на мафията (хронология)

© Георги Пауновски


Пред официалният вход на новата сграда на парламента полицията е инсталирала четири двойки високоговорители. По тях вероятно ще се отправят предупреждения към протестиращите, ако отново се стигне до хвърляне на пиратки и бомбички по полицията, както стана на 2 септември.


За момента хора има само около фонтана пред президентството. Там са и тонколоните, по които вървят познати хитове, както и такива с позната мелодия, но с призив Борисов да си ходи. За разлика от предишните протести, няма сцена.

Ден 64: Десетки хиляди се възмутиха: Бъркате адреса на мафията (хронология)

© Георги Кожухаров


На площад Независимост започнаха да се събират участниците във второто вечерно издание на Великото народно въстание. Така се наричат планираните като най - масови протести с искане на оставката на правителството и главния прокурор. При първото "въстание" на 2 септември се стигна до безредици и сблъсъци между полиция и протестиращите.


"Въстанието" започна в 8 ч. сутринта, но по обед броят на участниците му значително намаля.


В този час на площад Независимост започнаха да се събират участниците във вечерната част.


На всеки от подходите има КПП- та като се проверяват чантите на пристигащите, но не се прави претърсване, като преди мачовете. Изземват се спрейове и дезодоранти


3.5 тона дезодоранти, червила и парфюми са конфискувани, каза току що Арман Бабикян от Отровното трио.


Той съобщи, че са спирани автобуси са пълна проверка, която е отнемала часове.

Ключови думи към статията:

Коментари (317)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7634 Неутрално

  Вече и от дезодоранти и червила се плашат.

 2. 2 Профил на polivanov
  polivanov
  Рейтинг: 364 Неутрално

  Отровното трио отрови протеста. Похаби гржданската енергия и не постигна нищо. Протестът стана вече нещо банално и досадно. Първо се броеше по дни, сега вече и на "въстание" едно, "въстание"две, и даже на "дневна и вечерна част" на "въстанието"... ПР похватите на Бабикян се спихнаха съвсем.

 3. 3 Профил на EU Fighter
  EU Fighter
  Рейтинг: 671 Неутрално

  Оставка на мутрокрацията! Най- сетне либералната демокрация трябва да се наложи, като най-добър пример за управление! Въпреки, че балканите са мрачно и не особено приветливо място...

 4. 4 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 1224 Неутрално

  Някой разбирач да ми обясни к'ъф е този номер да проснеш националното знаеме на земята пред милицьонерите? Та ако някой го настъши-да го обвинят в поругаванео на флага? Не съм юрист ама ми се струва че и да проснеш знамето на паветата (па били и те жълти) също е поругаване на флага.

  П/С. Това с 3.5 тона дезодоранти НЕ ГО ВЕРВАМ! Някойя мисирка ли е объркала количеството, или това е този бабикян? Дезодоранти нейсе, ама червила що взимат?

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 5. 5 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2127 Неутрално

  Преминали са 300 човека, но от тях са иззети 3 тона дезодоранти!!!!! Всеки е носил по 10 кила дезодоранти и червила? Тоя като лъже за пари нека си лъже. Но защо в редакцията на Дневник му върват и разпространяват лъжите!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 6. 6 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4310 Любопитно

  Дезодорантите да не са 30 тона, да няма грешка?!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 7. 7 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1476 Неутрално

  До коментар [#4] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":

  Огромното национално знаме е в арсенала на партийките от кръжока KLETA MAJKA BYLGARIQ. Простестът започна да мирише яко на пот от лоши хигиенни навици, татуировки на Левски по бедрата и незавършено средно образование.

  Автентичните десни cinik и niksan1 ще гласуват за Мая Манолова на балотажа.
 8. 8 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1476 Любопитно

  До коментар [#5] от "chichka":

  Отговори си сам на въпроса. Както и на този коло още лъжи ще прочетеш тук.

  Автентичните десни cinik и niksan1 ще гласуват за Мая Манолова на балотажа.
 9. 9 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2127 Неутрално

  Някой разбирач да ми обясни к'ъф е този номер да проснеш националното знаеме на земята пред милицьонерите? Та ако някой го настъши-да го обвинят в поругаванео на флага? Не съм юрист ама ми се струва че и да проснеш знамето на паветата (па били и те жълти) също е поругаване на флага.П/С. Това с 3.5 тона дезодоранти НЕ ГО ВЕРВАМ! Някойя мисирка ли е объркала количеството, или това е този бабикян? Дезодоранти нейсе, ама червила що взимат?
  —цитат от коментар 4 на МОЙШЕ ТОЛКОЗ


  Нема ора за знамето, затова са го затиснали с бутилки вода. И да, всеки от присъстващите е носил по 10 кг. дезодоранти!!! които полицията му е иззела! Тоя верва ли си?

  Русия- проказата на планетата Земя.
 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 11. 11 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2137 Весело

  3.5 тона дезодоранти! 200-та човека от седянката с раници пълни с дезодоранти ли са били там? Кой ще повярва на брътвежите на Бабикян? Ясно е че той говори неадекватни неща. Пита се обаче докъде ще стигне Дневник ако прихваща от всяка партенка и я слага за заглавие? Поне да бяха добавили "според Бабикян дзибао".

  МАЖОРИТАРНИ ИЗБОРИ СА ЕДИНСТЕНИЯТ ИЗХОД ОТ ПАТОВАТА ПАРЛАМЕНТАРНА СИТУАЦИЯ. НЕ СИ ЗАТВАРЯЙТЕ ОЧИТЕ!
 12. 12 Профил на znaya
  znaya
  Рейтинг: 635 Неутрално

  Че следствието и прокуратурата имат превратно разбиране за анархизъм, мога да приема, но и че Боряна Димитрова го приписва на левичарството и протестите вече им идва в повече.
  Прочетете нещо по-различно от антикварни учебници, моля. Малко висока теория.

 13. 13 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1601 Неутрално

  Някой разбирач да ми обясни к'ъф е този номер да проснеш националното знаеме на земята пред милицьонерите? Та ако някой го настъши-да го обвинят в поругаванео на флага?
  —цитат от коментар 4 на МОЙШЕ ТОЛКОЗ

  Точно това обяснение ми дойде на ум като го видях. Малка провокацийка, полицията тръгва напред и ето ги скандалните снимки как кубинките тъпчат знамето. Аз да съм на полицията когато дойде време за разчистване на площада /протеста е разрешен до 23:30ч/ първо ще сгъна знамето. Или ще го заобиколя от Дондуков.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 14. 14 Профил на znaya
  znaya
  Рейтинг: 635 Весело

  Подведена от заглавието тъкмо се уплаших от нереалния есенциален размах на протестиращите, пък то Бабикян го бил казал това - ще мирише колкото и да се дезодорира.

 15. 15 Профил на the_flea
  the_flea
  Рейтинг: 1058 Неутрално


  "...3.5 тона дезодоранти, червила и парфюми са конфискувани, каза току що Арман Бабикян от Отровното трио."

  Изцепка на бабикян.....иронизира действията на полицията......

  Истината НЕ Е въпрос на гледна точка! Истината е истинна! А е А!
 16. 16 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1601 Неутрално

  Преминали са 300 човека, но от тях са иззети 3 тона дезодоранти!!!!! Всеки е носил по 10 кила дезодоранти и червила? Тоя като лъже за пари нека си лъже. Но защо в редакцията на Дневник му върват и разпространяват лъжите!
  —цитат от коментар 5 на chichka


  Бабикян като лъже му слагате коефициент поне 1000. Беше отчел митинг 100,000 души върху площад с площ 10,000 кв.м., т.е. 10 души на квадратен метър. От която поне 1/3 неизползваема поради остъкляването.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 18. 18 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2127 Неутрално

  До коментар [#5] от "chichka":Отговори си сам на въпроса. Както и на този коло още лъжи ще прочетеш тук.
  —цитат от коментар 8 на nv


  Че аз последните два месеца в Дневник освен лъжи и манипулации друго не съм прочел. Дори ако напиша някоя истина или неоспорим факт... веднага ме трият!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 19. 19 Профил на Иван Петров
  Иван Петров
  Рейтинг: 793 Неутрално

  От 45 града по един автобус с 40 човека = 1800 човека.
  От тях 1600 са отишли по магазините или да пият бира, на софиянци не им пука за въстанието и на площада останали 200, на които не им стигат парите за бира.

 20. 20 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1928 Гневно

  Падение на протестиращите, националното знаме на земята!

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 21. 21 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2127 Неутрално

  До коментар [#16] от "Fred":

  Проблема не са лъжите на Бабикян, това му е плрофесията. Защо медия като Икономедия повтаря лъжите???

  Русия- проказата на планетата Земя.
 22. 22 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 2060 Любопитно

  " На площада има хора от над 45 града, съобщиха организаторите. Според тях продължават да се спират автобуси, идващи от страната."
  Наистина ли има в България толкова градове? И от тях мераклии да видят София вечер.

 23. 23 Профил на buljubei
  buljubei
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#6] от "hamiltonf":

  Дезодорантите да не са 30 тона, да няма грешка?!ч
  ..........
  300 тона са минимум.
  И Борисов лично ги е прибрал в шкафчето.
  ")

 24. 24 Профил на Иван Петров
  Иван Петров
  Рейтинг: 793 Неутрално

  До коментар [#20] от "zz_s":

  Че те не са българи.
  Поне не по душа.

 25. 25 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2729 Неутрално

  Кво става сега - много сме, силни сме :)

  Сутринта имало около 1200 човека :)

  Тая вечер до 5 хил ще стигнете ли? ;)

  https://i.pik.bg/gallery/387/27c4cfa92052ceabf1ddb64d8b132f5c.jpg

  https://i.pik.bg/gallery/387/d1866b6f7be305804167fcde39866b22.jpg

  И малко за боя и цвят имало даже :)

  https://i.pik.bg/gallery/387/772f0abf8e1a33466ef74a91667390c1.jpg

  https://i.pik.bg/gallery/387/d910cb112932bf0556be3e6c0cb355e3.jpg

 26. 26 Профил на Dankol
  Dankol
  Рейтинг: 1149 Неутрално

  При толкова много конфискувани дезодоранти и червила се предполага , че и мъжете на протестчето идват с червило , фон дьо тен и дезодорант !

  Ха-ха-ха-ха-ха !

 27. 27 Профил на konservator.bg
  konservator.bg
  Рейтинг: 1295 Неутрално

  Голямото Народно Въстание се оказа Голямото Народно Излагане!

 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 29. 29 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2127 Неутрално

  До коментар [#25] от "realguru":

  С последните две снимки ме съкруши! Предавам се. Хем умни хем красиви. Малко неграмотни, но.... като победят ще управляват!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 30. 30 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2729 Неутрално

  До коментар [#25] от "realguru":С последните две снимки ме съкруши! Предавам се. Хем умни хем красиви. Малко неграмотни, но.... като победят ще управляват!
  —цитат от коментар 29 на chichka


  Евтино земат, затуй ги наели :)

 31. 31 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2729 Неутрално

  Голямото Народно Въстание се оказа Голямото Народно Излагане!
  —цитат от коментар 27 на konservator.bg


  Да, бе баси държавата и на протестъри не случихме начи :)

 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 33. 33 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2127 Неутрално

  Полицията е виновна, веднага оставки! Да приберат мунициите навъстаниците скрити в градинките! Да не ги пускат с водни пистолети, че бензина им откриха, сега как ще пръскат и палят по полицията?

  Русия- проказата на планетата Земя.
 34. 34 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4095 Неутрално

  Много хитро са проснали българското знаме на паважа пред Министерския съвет. Целта е да обвинят протестиращите, ако започнат да го тъпчат, в оскверняване българска светиня. Така полицията си осигурява предпазна полоса , която да разделя протестиращите от полицаите на достатъчно голямо разстояние. Предполагам ще има "осквернители" на българското знаме , които ще са нарочно пратени там провокатори.

 35. 35 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1928 Неутрално

  Много хитро са проснали българското знаме на паважа пред Министерския съвет. Целта е да обвинят протестиращите, ако започнат да го тъпчат, в оскверняване българска светиня. Така полицията си осигурява предпазна полоса , която да разделя протестиращите от полицаите на достатъчно голямо разстояние. Предполагам ще има "осквернители" на българското знаме , които ще са нарочно пратени там провокатори.
  —цитат от коментар 34 на tacheaux


  Ти в ред ли си, знамето е постлано от протестиращите.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 36. 36 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4095 Весело

  До коментар [#25] от "realguru":
  "Тая вечер до 5 хил ще стигнете ли? ;)"

  И толкова да са ,малко ли са? Според Бойко протестират мафиоти , които искат да го свалят. Пет хиляди мафиота събрани на едно място!? Вярно , че сме били мафиотска държава.

 37. 37 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4095 Неутрално

  До коментар [#35] от "zz_s":
  "Ти в ред ли си, знамето е постлано от протестиращите."

  Нима? Каква им е целта?

 38. 38 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2510 Неутрално

  Преди беше хлор от Румъния. Сега откъде е? Или е държавна тайна и по-добре да не питаме,?

 39. 40 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 5237 Неутрално

  До коментар [#2] от "polivanov":

  Отровното трио ръководи протеста, те събраха участниците в протеста, за да се въздържат от провокации, "Възраждане" и "Боец", например, не че ще ги чуят. Ама и полицията с нейните свидетели, да представя един свидетел на седем различни места по едно и също време, няма ли да го подведат под отговорност за лъжесвидетелстване.

 40. 41 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7634 Неутрално

  Пак се върнахме десетилетия назад.

 41. 42 Профил на Иван Петров
  Иван Петров
  Рейтинг: 793 Неутрално

  "Несъгласните с властта във Варна правят колекция от касови бонове от заредено минимално количество гориво от бензиностанциите на лидера на партия "Воля" Веселин Марешки"

  "Всяко яйце - пирон в ковчега на империализЪма!"
  Всеки бон - стотнка в джоба на Марешки.

 42. 43 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1641 Неутрално

  "В Русе протестират и заради мръсния въздух"
  ...............
  И какво общо има този протест с Тримата свързочници?

 43. 44 Профил на bpcorp
  bpcorp
  Рейтинг: 735 Неутрално

  Дали ще се научите някога, че ЗНАМЕТО НЕ СЕ ОСТАВЯ НА ЗЕМЯТА!
  Не се носи като наметало, забрадка, кърпа за глава, не се слага на откършени клони и не се влачи по земята, защото си се уморил да го носиш.
  Не се купуват знамена с гербове от Китай, защото това не е българското национално знаме.
  Ако ще носиш знаме, носи го с уважението, което заслужава. Защото не е твое, а е на всички. Символ е на цялата българска държавност и народ.

 44. 45 Профил на Michael Jordan
  Michael Jordan
  Рейтинг: 1185 Неутрално

  Сега в България масово се протестира,
  а пък иска като Швейцария да се котира.

 45. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 46. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 47. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 48. 49 Профил на Аскет
  Аскет
  Рейтинг: 2835 Неутрално

  Тва трио "Новичок" и то май ще излезе менте като руското изделие...

 49. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 50. 51 Профил на hasmokar
  hasmokar
  Рейтинг: 864 Неутрално

  Е, ние от Гълъбово като протестирахме,некого да стресна. Управлението се сменя, интересите на беззаконието остават,като част от лелеяния капитализъм,който си избрахме.

 51. 52 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3000 Неутрално

  ,,Ден 64: В Русе протестират и заради мръсния въздух,,

  Леле теа повече и от сутрешните протестъри в Софето

 52. 53 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5213 Любопитно

  Народно въстание ли, по скоро бабикянско и хаджиганско излагане. От 45 града автобуси ли, че имало ли е повече от 1000 човека?

 53. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 54. 55 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4075 Неутрално

  До коментар [#37] от "tacheaux":

  "Нима? Каква им е целта?"

  Пишеше го в коментарите по - горе - знамето е от протестиращи от Пловдив ! Каква може да е целта при разпъването на такъв национален трибагреник ? Борба в името на родината за изчистване на мутрите и еничарите от държавността ни ! Народът представлява държавността с трибагреника и, не шайка окупирали се в институциите корумпирана политическа групировка......

 55. 56 Профил на Lord Elrond
  Lord Elrond
  Рейтинг: 413 Неутрално

  от 20 кибика стана на 25 кибика...

 56. 57 Профил на N I K E
  N I K E
  Рейтинг: 447 Неутрално

  Толкова е многоброен че ако махнем журналята могат да играят спкойно футбол е верно на големи врати 😊

 57. 58 Профил на Vivian Apostolov
  Vivian Apostolov
  Рейтинг: 528 Неутрално

  Милиони пръснаха бандитите с бели якички за този некадърен пърформанс. Циничното е, че тези милиони са откраднати от всички нас.

  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
 58. 59 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4075 Любопитно

  В момента, доколкото виждам от live канала, събралите се протестиращи са около 4 500 - 5 000 души, за тези, които се интересуват от бройката ! Мен лично не точно това ме интересува, а настроението на хората и излъчването им на протеста ! Засега всичко е спокойно, но хората имат ясно искат промяна за изстрадалата ни държава.......

 59. 60 Профил на xyi25666099
  xyi25666099
  Рейтинг: 160 Неутрално

  две хилки мунчак.

  Мангите лис вършиха?

  "Дневник" следи в реално време събитията около сблъсъците между институциите и протестите срещу правителството и главния прокурор, които навлизат в 266-cтия си ден
 60. 61 Профил на smotlixx
  smotlixx
  Рейтинг: 657 Неутрално

  До коментар [#59] от "samoedin":

  KLETA MAJKA BALGARIQ

 61. 62
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 62. 63 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4095 Неутрално

  До коментар [#50] от "nv":

  Вместо да ме обвиняваш в постотии , ако имаш информация, кажи кой е проснал знамето на паважа пред МС?
  Аз преположих , че е полицията и изложих своите предположения защо го правят и какво целят с това.
  Друг форумец ме контрира , че знамето било проснато от протестиращите. Попитах защо , но не получих отговор.
  Няма разумно обяснение , ако знамето е проснато от протестиращите ,защо го правят и какво целят с това.
  Впрочем има обяснение и то е , че протестиращите от простотия са проснали българското знаме на паважа , без да си дават сметка, че то ще бъде тъпкано и осквернявано.

 63. 64
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 64. 65 Профил на xyi25666099
  xyi25666099
  Рейтинг: 160 Неутрално

  Като прострат знамето като парцал просто изглеждат повече, баджакянски трикове

  "Дневник" следи в реално време събитията около сблъсъците между институциите и протестите срещу правителството и главния прокурор, които навлизат в 266-cтия си ден
 65. 66 Профил на 06210311
  06210311
  Рейтинг: 313 Неутрално

  До коментар [#25] от "realguru":"Тая вечер до 5 хил ще стигнете ли? ;)"И толкова да са ,малко ли са? Според Бойко протестират мафиоти , които искат да го свалят. Пет хиляди мафиота събрани на едно място!? Вярно , че сме били мафиотска държава.
  —цитат от коментар 36 на tacheaux


  Мафиотите зад т. нар. "протест" са една шепа а петте хиляди сте овчиците им....

 66. 67
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 67. 68
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 68. 69 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3000 Неутрално

  До коментар [#13] от "Fred":

  Аз пък бих заповядал друго. В 23,31 часа, полицаите внимателно вдигат знамето пред себе си си със знамето напред срещу протестиращите. Бих осигурил и да го кажа в прав ред атакуващи полицаи скрити в сянката които ако някой протестиращ напъне срещу знамето и безоръжните полицаи, атакуващите излизат, полицаите със знамето вдигат леко знамето, така че атакуващите с палките да преминат под знамето и по нататък ви предоставям на вас

 69. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 70. 71 Профил на rodrigo
  rodrigo
  Рейтинг: 91 Весело
 71. 72 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1928 Гневно

  До коментар [#50] от "nv":Вместо да ме обвиняваш в постотии , ако имаш информация, кажи кой е проснал знамето на паважа пред МС?Аз преположих , че е полицията и изложих своите предположения защо го правят и какво целят с това.Друг форумец ме контрира , че знамето било проснато от протестиращите. Попитах защо , но не получих отговор.Няма разумно обяснение , ако знамето е проснато от протестиращите ,защо го правят и какво целят с това.Впрочем има обяснение и то е , че протестиращите от простотия са проснали българското знаме на паважа , без да си дават сметка, че то ще бъде тъпкано и осквернявано.
  —цитат от коментар 63 на tacheaux


  Ми проснато е от протестиращите, защото нямат уважение към националните символи. Те го внесоха в началото на митинга на площада. Питай ги с какъв акъл го положиха на земята. После почнаха спекулациите, че полицаите нямало да смеят да го прекрачват (прави си сметка).
  Не знаете ли кога знамената са на земята, така се отнасят победителите със знамената на победените.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 72. 73 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4095 Неутрално

  До коментар [#55] от "samoedin":

  Одобряваш ли тази простотия , да проснат българското знаме на паважа пред МС?
  Много жалко, това осквернява протеста.

 73. 74
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 74. 75
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 75. 76
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 76. 77 Профил на 06210311
  06210311
  Рейтинг: 313 Весело

  До коментар [#66] от "06210311":Абе какви 5 хил - какви 5 лева? Сега на фонтана през резидентството има един файтон лумпенаж!
  —цитат от коментар 68 на David Moyseev


  Така де така :)... Опитах се да съм широко скроен и да ги полаская...нека са пет хиляди с роднините им ..

 77. 78 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2405 Неутрално

  Вече и от дезодоранти и червила се плашат.
  —цитат от коментар 1 на Роси  Това е само началото ...
  Като изгубят изборите и започнат да се скапват, ще се плашат и от сенките си, особено онези калинки от шайката, които ще очакват МЕТЛАТА, заради нарочно раздутата администрация - цели 400 000 ... !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 78. 79 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3000 Неутрално

  До коментар [#63] от "tacheaux":

  Те затова вече им викам умнопрости. Защото не знаят и другото значение на проснатото върху земята знаме, признак на безусловна капитулация. И затова повтарям. Полицаите в 23,31 часа внимателно да вдигнат знамето и с него на ръце да тръгнат срещу протестиращите

 79. 80
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 80. 81 Профил на doxen
  doxen
  Рейтинг: 584 Неутрално
 81. 82 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2729 Неутрално

  До коментар [#59] от "samoedin":

  То сички искаме промяна :)

  Ама аз искам промяна в коренно различна посока, която се предлага от протеста.

 82. 83 Профил на Konstant Ray
  Konstant Ray
  Рейтинг: 365 Неутрално

  Браво, сто хиляди достойни български граждани на площада срещу управляващата мафия, има надежда за България!

 83. 84 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2127 Неутрално

  До коментар [#66] от "06210311":

  Много повече от 5 хиляди са само на ден! Не хората, парите на мафията похарчени за масовката, оформлението, биячите....

  Русия- проказата на планетата Земя.
 84. 85 Профил на Zizu
  Zizu
  Рейтинг: 1082 Весело

  Като гледам площта на която са се разположили протестиращите - бройката ив е около 600 - 700 човечета!!!!

  Машини прости, народ неук.
 85. 85 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1601 Любопитно

  Колко по-многоброен? На 2-ри септември според Бабикян протеста беше 100,000 души /10 протестиращи на квадратен метър/, сега докараха ли го поне до 150,000?

  https://frognews.bg/novini/mejdu-70-000-100-000-choveka-imalo-snoshti-protesta-sofiia.html
  Между 70 000 и 100 000 човека е имало снощи на протеста в София

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 86. 87 Профил на rodrigo
  rodrigo
  Рейтинг: 91 Весело

  Браво, сто хиляди достойни български граждани на площада срещу управляващата мафия, има надежда за България!
  —цитат от коментар 83 на Konstant Ray


  Е, подценяваш нещата. Така, на око, ги виждам поне половин милион (без полицаи, жандари и журналя)

 87. 88 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2127 Неутрално

  До коментар [#66] от "06210311":Абе какви 5 хил - какви 5 лева? Сега на фонтана през резидентството има един файтон лумпенаж!
  —цитат от коментар 68 на David Moyseev


  Вече са повече..... но от колоните гърмят пляски и оставка..... като в шоуто на Слави, бурни аплаузи и викове оставка.

  Русия- проказата на планетата Земя.
 88. 89 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 412 Неутрално

  "Фалшивото единство няма как да доведе до положителен резултат и затова правилно има разграничаване на отделни платформи и групи граждани."
  Фалшиво единство, това е истината. Протестърите не са обединени от една и съща идея, обединява ги само искането за оставката на Борисов. Както и народът е разединен, някои искат оставка, други не, защото не знаят кои ще дойдат след оставката.

 89. 90 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1057 Неутрално

  200-та човека от седянката с раници ...
  —цитат от коментар 11 на emil


  Само 200 - в гербавите мечти. Иначе, който не е гербав или кьорав, вижда около 5 хиляди.
  Доста по-малко от 2 септември, но това нищо не значи. Управляващите се грижат непрекъснато да генерират безобразия, тоест сами се грижат да подхранват протеста.
  Гарантирано от ГЕРБ!

 90. 91 Профил на Ana Toneva
  Ana Toneva
  Рейтинг: 87 Неутрално

  И колко е многоброен? Имате на мястото репортери. Защо не казвате никога приблизително колко са?
  Като кажете хиляди уточнете горе-долу колко са.
  Между 1000 и 999 999 има голяма разлика. Защо не сте обективни? Нима управляващите са ви цензурирали?
  Не ни смятайте за глупави.
  Има цензура при вас и тя е от тези , които ви издържат и ви плащат заплатите.
  Не е морално да говорите че няма свобода на словото, защото не искате да има.

 91. 92
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 92. 93
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 93. 94
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 94. 95 Профил на gogo63
  gogo63
  Рейтинг: 825 Неутрално

  Ко стана с втора серия на най-тъпия сериал за последните 30 години?
  Мутрите вън ли са вече? Или може би са все още вън (в смисъл вън, по площадите)?

  Предполагайки, че трета серия ще излезе през октомри, имам идея за име! Ще я споделя срещу скромно възнаграждение... Всъщност майната му на възнаграждението, не им ща даже отровата на отровеното трио, а и дирхамът не е най-удобната валута...

  Ето го предложението: ВОСР. Разшифровам за младите, които са учили история по учебниците на "професор" Искра Баева - Велика Октомврийска Социалистическа Революция!

 95. 96
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 96. 97 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2127 Неутрално

  До коментар [#87] от "Rodrigo":

  Към 21,00 часа на площада вече са 12-15 милиона, а протестиращите по света и по другите земни кълбета са над милиард!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 97. 98
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 98. 99
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 99. 100 Профил на rodrigo
  rodrigo
  Рейтинг: 91 Весело

  "Ден 64: Протестът в София става все по-многоброен"Хи-хи.Некъв тъпчо вика - Да се върне властта на народа...
  —цитат от коментар 93 на palav_nik


  Ако е под 80 годишна възраст, значи имаме проблем.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK