На живо

Политическата криза: Протестът обстреля с яйца и централата на ДПС (хронология)

Политическата криза: Протестът обстреля с яйца и централата на ДПС (хронология)

© Видка Атанасова"Дневник" следи в реално време събитията около сблъсъците между институциите и протестите срещу правителството и главния прокурор, които навлизат в 78-ия си ден.
Гледайте на живо видеото, излъчван от Отровното трио .


Следете на живо хода на протеста във видеото, разпространявано във "Фейсбук" от Отровното трио.
Централата на ДПС се оказа новата цел в маршрута на протестиращите срещу корупцията в управлението граждани. Протестиращите обявиха, че макар и ДПС да се обявява за опозиция, иска експертен кабинет, което според тях е запазване на властта на управляващата партия и на премиера Бойко Борисов.


Охраната на сградата и полицията не се намесиха, докато протестиращите хвърляха яйцата и пликчета с боя. Акцията продължи около 10 - 15 минути, след което шествието напусна района и се върна към обичайния си маршрут - сградата на президентството и Орлов мост.


Политическата криза: Протестът обстреля с яйца и централата на ДПС (хронология)

© Видка Атанасова


Протестиращите в София в този час са пред сградата на централата на ДПС на бул. "Александър Стамболийски" и я обстрелват с яйца. Скандират "Мафия" и "Оставка" Районът се охранява от голямо количество полицаи.


Политическата криза: Протестът обстреля с яйца и централата на ДПС (хронология)

© Видка Атанасова

Шествието потегли към централата на ДПС. Това е новата дестинация на протеста, за която вчера загатнаха инициаторите от Отровното трио. Идеята е да се протестира срещу скритите лостове на влияние върху сегашното управление на държавата от страна на депутата от движението и медиен магнат Делян Пеевски.

Политическата криза: Протестът обстреля с яйца и централата на ДПС (хронология)

© Юлия Лазарова


Ораторите в София коментират обясненията на премиера Бойко Борисов за снимките , разпространени анонимно от дома му в правителствената резиденция "Бояна". В средата на юли Борисов беше атакуван с видео от спалнята си, а експерти обърнаха внимание, че в едно от огледалата в помещенията се отразява силует на снимаща с телефон жена. Едва днес - два и половина месеца по-късно, Борисов артикулира версията, че президентът Радев в негово отсъствие е изпратил "една прекрасна госпожа", да "нащрака" спалнята му.


Участниците в днешния протест задават въпроси защо премиерът реагира с тази версия едва сега и искат обяснение.

Пловдив събира книги за министрите

Протестиращи в Пловдив блокираха Сточна гара, съобщи БНР. Преди това - около 18.30 часа, пред Централна поща, бе организирано "Всенародно четене с Бойко Борисов". Инициативата събра около 20 души.
Една от книгите за четене е "Първият милион" на журналиста Крум Благов, а откъс в нея, разказва как "Пловдив стана Герговград".


Стихотворения от П. К. Яворов са с послание към "Бойко Методиев Борисов с любов от Пловдив". Друга книга, която протестиращи донесоха е История на България - научен труд на Съюза на учените в Пловдив. Идеята е събраните книги да бъдат занесени пред Министерския съвет.

Русенци протестираха срещу мръсния въздух

Протест за чист въздух се състоя тази вечер на централния площад в Русе, пред сградата на Съдебната палата.
Участниците в недоволството поискаха предприятията да спрат да замърсяват въздуха в града. Те заявиха, че е нужна мобилната станция за органични замърсители, строг контрол от Регионалната инспекция по околната среда и водите, недопускане на нови мръсни производства, съобщи БТА.


Протестиращите носеха маски и транспаранти с надписи - "Мръсният въздух ни убива!", "Спасете Русе!", "Ще се борим за чист въздух!", "Искаме да дишаме!".

Започна 78-ият протест с искане на оставката на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев.
Отровното трио обеща изненада - протестиращите да отидат до ново място. Участниците са поканени да носят яйца и домати.

Георги Икономов

© Юлия Лазарова

Георги Икономов


В декларация, разпратена до медиите, местната организация на ГЕРБ в Банско призовава бившия кмет на града Георги Икономов да подаде оставка от настоящия си пост - общински съветник, след като напусна управляващата партия и се присъедини към бъдещия политически проект на доскорошния втори човек в ГЕРБ - Цветан Цветанов.


В края на миналата седмица Икономов влезе в инициативния комитет за учредяването на бъдещата партия "Републиканци за България", заедно с други вече бивши знакови лица на ГЕРБ, като дългогодишния шеф на парламентарната външна комисия Джема Грозданова и благоевградския кмет два мандата Атанас Камбитов.


"След подаденото от самия него заявление за напускане на партията, г-н Икономов трябва да извърви докрай пътя на честта и да се оттегли и като общински съветник в местния парламент. С цялото ни уважение към него, бихме искали да му припомним, че той в момента е общински съветник само и единствено защото бе водач на партийната листа на ГЕРБ на последните местни избори, а не заради преференциален вот за него като личност", се казва в декларацията, в която се изказва и благодарност на Икономов "за всеотдайната работа за Банско".

Политическата криза: Протестът обстреля с яйца и централата на ДПС (хронология)

© Георги Кожухаров

Един ръководен служител и трима редови полицаи от столичната полиция са били наказани за превишаване полицейски правомощия по време на протеста на 10 юли, при който под колоните на сградата на Министерски съвет имаше документирани случаи на полицейско насилие, съобщи министърът на вътрешните работи Христо Терзийски. Заедно с главния секретар на МВР Ивайло Иванов той беше изслушан от комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в парламента.


Ивайло Иванов пък обяви, че при последното Велико народно въстание - на 22 септември, протестиращите са търсили конфликт и за малко да го получат.


Подробности тук

Обясненията на МВР за сблъсъците на протестите

Огнян Минчев: оставането във властта стопява капитала на ГЕРБ

Оставането в управленска позиция на настоящето правителство и на Бойко Борисов стопява както политическия капитал на ГЕРБ, така и неговия личен политически капитал, коментира пред БНР политологът Огнян Минчев.


По думите му експертно правителство може да бъде победа за Борисов, ако така той успее да направи крачка назад и да подреди редиците в партията си за следващите избори. "В същото време подобен ход крие рискове, тъй като не се знае колко време би могло да издържи подобно експертно правителство начело на страната и то може да бъде само кратка прелюдия към служебно правителство", смята Минчев.


Според политолога призивът на вицепремиера Красимир Каракачанов за експертен кабинет е


опит да съхрани собствената си политическа позиция


и политическо наследство, ако Борисов "изгърми" по време на сегашното противопоставяне: "Ако в един момент самият премиер или настоящата политическа конфигурация се наложи да направят крачка назад вследствие на протеста или на други, съпътстващи протеста явления, протичащи зад сцената, то тогава на обществото и държавата остава един основен политически избор – или служебен кабинет начело с Радев, или програмно коалиционно правителство, което да доведе страната до предсрочните избори."

Министърът на финансите Кирил Ананиев ще поиска да се възстанови работата по законопроекта за местното самоуправление и местната администрация, който бе изготвен преди година. Такъв ангажимент е поел той на среща с кметове, съобщава ведомството му. Тя идва след указания от миналата седмица от страна на премиера Бойко Борисов заради протест на кметове на малки общини, които се оплакаха, че големите не допускат до тях средства.


Ананиев ще разговаря с Менда Стоянова, председател на бюджетната комисия, и с Искрен Веселинов – на регионалното развитие, да се създаде работна група, която "да съживи" работата по проекта. От сдружението на кметовете са настояли по време на срещата да се гарантира законодателно получаването на бюджетни средства в малките населени места.

Политическата криза: Протестът обстреля с яйца и централата на ДПС (хронология)

© Георги Кожухаров

Гражданското сдружение БОЕЦ и организации, свързани с блокадата на Орлов мост предния месец, настояват да участват в утрешното издание на седмичното обзорно предаване за политика на БНТ "Панорама". Във видео, излъчвано на живо в страницата на БОЕЦ във "Фейсбук", лидерът на формацията Георги Георгиев обяви, че утре вечерта в 19.30 ч. пред сградата на обществената телевизия ще бъде свикано събитие под наслов "Граждански форум Орлов мост" с искане за свобода на медиите. Очакването на организаторите, сред които бяха посочени групите "Орлово гнездо", "Зелена Младост" и "Граждански мегдан", е да получат възможност да говорят за протестите.


Участниците в събирането ще останат пред входа на БНТ на столичната улица "Сан Стефано" 29 до началото на предаването "Панорама" в 21 ч., съобщи Георгиев. Той не уточни краен час на събитието. В последните два месеца гости на предаването - предимно от управляващата партия ГЕРБ, на няколко пъти бяха възпрепятствани от протестиращи да напуснат сградата на БНТ и посрещани на изхода с викове "Оставка" и освиркване. До сблъсъци с полицията се стигна при гостуванията на шефа на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова и на социалния министър Деница Сачева. Двете бяха изведени с автомобили и под засилена охрана. Полицейски кордон пазеше през юли и лидера на БСП Корнелия Нинова при излизането й от телевизията след участие в "Панорама".


"Не можем да говорим за свобода и справедливост, когато истината се говори със страх и когато обществените медии заливат с помия всеки, който не приема властта на мафията. Една от стъпките към свободата е да си върнем гражданските медии", заяви във видеото Георги Георгиев и отново призова за оставка на генералния директор на БНТ Емил Кошлуков.

Президентът: диалогът не може да бъде опрощаване

"Не виждам смисъл да ни тикат постановка, в която диалогът да бъде опрощаване - за шкафчета, за начин на порочно управление, за корупция. Няма как да стане. Не може хората с пълни шкафчета, да канят на диалог тези с празни", каза президентът Румен Радев пред журналисти, след като присъства на учението "Тракийска пепелянка" на авиобаза "Граф Игнатиево". Той повтори виждането си, че диалог може да има след като бъде изнесена истината за всички корупционни схеми, "които са се случвали и продължават да се случват в държавата".

Борисов отказа предложението за експертен кабинет

Политическата криза: Протестът обстреля с яйца и централата на ДПС (хронология)

© Фейсбук профил на Бойко Борисов

"Експертен кабинет устройва ГЕРБ най-много" - това каза премиерът Бойко Борисов пред журналисти при инспекцията на строящия се участък на автомагистрала "Хемус" край Буховци. Коментарът е по повод призива на вицепремиера и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов за диалог между Борисов и президента Румен Радев за съставяне на експертен кабинет, който да довърши мандата. За такъв се обяви и ДПС.


По думите на Борисов експертен кабинет е удобно решение, но не е правилно: "Това е правилно само ако има висока политическа култура във всички, защото светът влиза в страхотна депресия".

Всички, които искат да влязат в парламента, ги познавам много добре - едни са ми били вицепремиери, други са ми били министри, трети са ми били в екипа, зная им качествата.


Бойко Борисов,

премиер


"Мен ме устройва най-много, защото ще мога да си работя за партията", каза днес премиерът. Той подчерта, че управляващите вече били свършили важните неща за България в този мандат и изреди за пореден път: увеличение на заплатите на учители и университетски преподаватели, нулева миграция, водеща роля в региона и ролята на България в конфликта в Средиземно море, влизане в чакалнята на еврозоната. Подробности - тук

И отново по искането за оставка на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева - обобщението на карикатуриста Христо Комарницки във вестник "Сега":

Джема Грозданова напуснала ГЕРБ заради десните и парламента

Отношението на управляващите към десните партии, отказът им да работят по важните за хората проблеми и свалянето на темата за външната политика от дневния ред на парламента след края на европредседателството - това са трите причини, които дългогодишният депутат от ГЕРБ Джема Грозданова посочи като аргумент за решението си да напусне и да премине в бъдещия политически проект "Републиканция за България" на някогашният втори човек в партията Цветан Цветанов.


В интервю за Би Ти Ви тази сутрин Грозданова подчерта, че като лидер на структурата на ГЕРБ в софийския район "Средец" е била обвинявана в липсата на агресия към десните партии. При напускането си тя получила упрек от административния секретар на партията Цветомир Паунов, че не е впрегнала целия си интеректуален потенциял в битката с десните. "Аз не искам да се боря, а да си сътруднича с десните", заяви Грозданова, потвърждавайки неколкократните анонси на Цветан Цветанов в последния месец за бъдещо сътрудничество с формациите десния спектър.


Джема Грозданова

© Юлия Лазарова

Джема Грозданова

Като лично разочарование от действията на управляващата партия Джема Грозданова описа беузспешните си опити в продължение на четири години да спре незаконен строеж в двора на кооперацията, където живеела, при който бил разрушен паметник на културата. По думите й след четири години на безплодни жалби до Столичната община, през 2018 г. проблемът бил разрешен лично от Цветан Цветанов по нейна молба. Това я накарало да се замисли за начина, по който функционира ГЕРБ, обясни тя.


Грозданова е депутат от ГЕРБ от 2009 г., а от 2014 г. ръководеше неизменно външната парламентарна комисия. Днес тя разказа, че е поканена в партията през 2005 г. от Цветан Цветанов, с когото се познавала, тъй като била зъболекар на децата му. Тя уточни, че кариерата й във външната политика е започнала с работата в постоянната делегация в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа, а липсата на образование в тази сфера наваксала с "много четене". Тя подчерта, че не е лично близка с Цветанов, но работила и може да работи с него вбъдеще.


Грозданова критикува маниера на взимане на решения в ГЕРБ и пълното игнориране на парламента, като даде да се разбере, че вината за това е на лидера Бойко Борисов. За бившия шеф на парламентарната група Цветан Цветанов тя обясни, че очевидно е осъзнал нуждата от промяна на този маниер. Цялото интервю - във видеото.

Хамид Хамид

© Юлия Лазарова

Хамид Хамид

ДПС продължава да търси подкрепа за внасяне на проект за решение за освобождаване на председателя на парламента Цвета Караянчева, каза пред Би Ти Ви депутатът от партията Хамид Хамид. За внасянето му са необходимо поне 80 подписа на народни представители, а движението има 25. Хамид смята, че Караянчева системно неизпълява задълженията си и не е на висотата на поста, който заема. Плачевна е организацията в новата сграда на парламента е неговото мнение.


Депутатът повтори, че за ДПС изходът от политическата криза е в оставката на правителството и президента, след което да се създаде експертен кабинет с премиер от най-голямата политическа партия - ГЕРБ, и вицепремиер от втората по популярност - БСП.


Според него на държавата е нужно успокояване, защото предстоят важни решения за години напред. По повод протестите, Хамид каза, че те са инструмент на демокрацията, но в момента хората на улицата нямат изчистени искания и не предлагат решения.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (209)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1859 Неутрално

  Нали всички сме наясно, че истинската мишена не е Председателя на парламента?!?!?!
  Очаквам новата целувка с език на Орлов мост между мазната политическа корпорация дпс и комуноидната бсп!!!
  ГНУС И ОТВРАТ!!!

 2. 2 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1658 Неутрално

  "Депутатът повтори, че за ДПС изходът от политическата криза е в оставката на правителството и президента....."
  .................
  В тази хипотеза/оставка на пРезидента/ ДПС остава в коалиция с БСП, поради простата причина, че Йотова, ще го замести
  Какво по-добро за БСП!?!?!?!

 3. 3 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4029 Неутрално

  “... предстоят важни решения за години напред.”

  Най-важното от които е как да бъдат източени парите за Ковида и за следващия планов период.

  Явно Бай Х вече е дискредитиран до такава степен, че Сарая е решил да провери сифона на друга сламена кукла.

  Интересно ми е как почитателите на Каскетя и Барба Ганьос ще се разкъсат в лоялностите си към двамата, когато Каскетя бъде изкомандван да сложи прангите на Барба Ганьос.

  Нали не смятате този сценарий за невъзможен?

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 4. 4 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1975 Неутрално

  ,,..да се създаде експертен кабинет с премиер от най-голямата политическа партия - ГЕРБ, и вицепремиер от втората по популярност - БСП.”

  Не искаме нито ГЕРБ, нито БСП, нито ДПС!
  Това все още ли не го разбрахте?

 5. 5
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 6. 6 Профил на djb95
  djb95
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Колко са двулични само. Вчера си скъсаха задниците да осигурат кариерни бонуси на зависимите магистрати и да ги бетонират в системата. Но ровят за Караянчева.Не , че не е ТКП , но това е друга тема

 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 8. 8 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1975 Неутрално

  До коментар [#6] от "djb95":

  Ти остави това ами как ги виждаш- почетния им председател се прочу с незаконните строежи, КАРАДАЙЪ негови близки и роднини се възползвали от европроекти в Борино...и тръгнали да дават акъл кой трябвало да си подаде оставката...
  Нахалство!

 9. 9 Профил на bobyb
  bobyb
  Рейтинг: 836 Неутрално

  “... предстоят важни решения за години напред.”Най-важното от които е как да бъдат източени парите за Ковида и за следващия планов период.Явно Бай Х вече е дискредитиран до такава степен, че Сарая е решил да провери сифона на друга сламена кукла.Интересно ми е как почитателите на Каскетя и Барба Ганьос ще се разкъсат в лоялностите си към двамата, когато Каскетя бъде изкомандван да сложи прангите на Барба Ганьос.Нали не смятате този сценарий за невъзможен?
  —цитат от коментар 3 на Norman Granz


  Стар разбойник е Барба Ганьос, с чекмеджето все ще успее да си провре път, ако требва и с пистолета ще си помогне. Па като пресече границата при преатела Тайпи оттам ще е лесно да отиде при парите си.

 10. 10 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1975 Неутрално

  ИСКАМЕ ВСИЧКИ КОМПРОМЕТИРАНИ ЛИЦА ДА НАПУСНАТ ПОЛИТИКАТА!
  ИСКАМЕ ЧЕСТНИ, ДОСТОЙНИ И ОТГОВОРНИ УПРАВЛЯВАЩИ!

 11. 11 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 2000 Неутрално

  Хайде хаирлия да е! Днес кърджалийската,утре банкянския!

 12. 12 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1975 Неутрално

  ДПС са една партия която само гледа да се присламчи около тази, която управлява и да намаже каквото може ,,с извиване на ръце”... (ще гласуваме за определяна политика АКО...!)
  Те никога са нямали ясна позиция как трябва да се развива държавата.

 13. 13 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1975 Неутрално

  До коментар [#11] от "3biri":

  А дръндарския?

 14. 14 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 2000 Неутрално

  До коментар [#5] от "4ort":

  Ти се притеснявай за бащицата си, че там текат разследванията от европейските служби.

 15. 15 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1633 Неутрално

  ДпС го играе уж срещу Мутрата, а всъщност по този начин го подкрепя. Защото всички знаят колко обичана е ДпС в България. Та щом ДпС са против някой, значи на този някой му се вдигат акциите уж.
  Което не значи, че ще подкрепя протеста, защото в София да ми протестират комунисти е срамота. Това е син град, такъв беше такъв е и такъв надявам се ще бъде винаги. Тук червеното не вирее. Такива сектанти като "Кмета" са малцинство.

  ДБ=БКП
 16. 16 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1859 Неутрално

  До коментар [#4] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  Това разбрахме, но всички все4 още тръпнем в очакване какво /кого точно исткате?
  -една биволица - ездачка?
  -един чичко без коса от плевенските села?
  -една маяма галева - известна и като костинбродска?
  -един копеийкин?
  -една североизточна малинка?
  Защото до момента това има на терена!!!

 17. 17 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1859 Весело

  До коментар [#10] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  Значи чакаме точно Вас!!!

 18. 18 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 2000 Неутрално

  До коментар [#12] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  Това, което ти прилича на сламки за присламчване, всъщност са конци, с които управляват марионетките си.

 19. 19 Профил на venci4
  venci4
  Рейтинг: 1318 Неутрално

  Местят циганите от виетнамските общежития в нови къщи от контейнери...

  Платени форумни тролчета, така ли ви възпитават на Позитано? http://prikachi.com/images/793/8000793h.jpg
 20. 20 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 1621 Неутрално

  Не вярвам на ДПС.
  Може и да обявяват отстраняването на ПКП, но със сигурност целта им е друга.
  Скоро ще разберем какъв е бил замисълът на Сараите.

 21. 21 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2454 Неутрално

  Хайде хаирлия да е! Днес кърджалийската,утре банкянския!
  —цитат от коментар 11 на 3biri  Не съм капризен - може и по обратния път .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 22. 22 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3159 Неутрално

  До коментар [#4] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  Ама 80-те процента искат...! ;)

  Бивш tww09306483.
 23. 23 Профил на Daria
  Daria
  Рейтинг: 817 Неутрално

  ДПС след като вече дори идиотите разбраха че са главните архитекти на проекта Боко тиква се опитват да измислят схема как да ьалъжст електората отново че са уж опозиция.

 24. 24 Профил на Лопе де Вега
  Лопе де Вега
  Рейтинг: 8 Любопитно

  Може ли и аз да се подпиша?

  без подпис!
 25. 25 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 382 Неутрално

  До коментар [#1] от "selqnin":

  На всички е ясно, че герб и дпс са партньори. Цирковите представления, както винаги с наближаване на избори, са само за простият електорат на гербаджиите.

 26. 26 Профил на ПИК е велик
  ПИК е велик
  Рейтинг: 311 Неутрално

  ДПС може и да свършат нещо полезно, ако успеят с това си искане :)

  Спечелихме битка, но не и войната!
 27. 27 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2454 Неутрално

  До коментар [#15] от "anonim440":


  « Това е син град ...
  Тук червеното не вирее ... «


  Една от поредните ти простотии !!!
  София ли е син град ? От колко години се управлява от « синята « Фандъкова ? На последните кметски избори, коя беше алтернативата на Фандъкова ? Не беше ли другата « синя « Мая Манолова ?
  БАСИ ПРОСТОТИЯТА !!!

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 28. 28 Профил на ПИК е велик
  ПИК е велик
  Рейтинг: 311 Любопитно

  Питам се, ако аз в този форум нарека шефката на парламента по същия начин, по който Бац€ я нарече публично, модераторът ще ме изтрие ли?

  Спечелихме битка, но не и войната!
 29. 29 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4029 Неутрално

  До коментар [#25] от "truly":

  "На всички е ясно, че герб и дпс са партньори."

  Не бих казал. Думата "партньори" предполага равнопоставеност.

  Всъщност Сарая е центърът на властта, а ГЕРБ са обслужващият персонал.

  Преди бяха БСП, преди това - царистите.

  Борбата е кой да служи, за да топне зурличка в копанята.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 30. 30 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1603 Неутрално

  Колко са двулични само. Вчера си скъсаха задниците да осигурат кариерни бонуси на зависимите магистрати и да ги бетонират в системата. Но ровят за Караянчева.Не , че не е ТКП , но това е друга тема
  —цитат от коментар 6 на djb95


  Има ли още наивници , които смятат , че ДПС и БСП не са двете лица на една монета ??? От какъв зор ДПС ще вършат работата на БСП - да искат оставка на Председателя на парламента ??? Колкото до експертния кабинет - не беше ли експертен този на Беров ???? И до какво доведе ???

 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 33. 33 Профил на Тиква загубена
  Тиква загубена
  Рейтинг: 0 Неутрално

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅

  Приживе на всички в устата ви срах, серете и вие на гроба ми без страх, че мъртвец от гроба не може да се вдигне, серящия гъз с хуй да достигне!
 34. 34 Профил на valtoro
  valtoro
  Рейтинг: 983 Неутрално

  А тях няма ли кой да ги забрани защото са във разрез със конституцията ???

 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 36. 36 Профил на Yana Derevyanchenko
  Yana Derevyanchenko
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Тука си разтягате локуми... политическа криза има само на сайта на Дневник , нарочно не влизах 7-8 дни , да видя дали ще ме споходи някаква информация на криза... отговорът е НЕ. Замислете се върху това. Ако по тълковния смисъл от речника четем - Политическа криза , то такава няма . Ако по принцип говорим за липса на политики и политици - че тя политическата криза я има последните 20 години...

 37. 37 Профил на iiu09354227
  iiu09354227
  Рейтинг: 451 Неутрално

  До коментар [#30] от "doroteus":

  Нещо бъркаш - това не е Председателка на Парламента. Тя с мълчанието си призна, че е ПКП в партиен дом.

 38. 38 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1859 Неутрално

  До коментар [#25] от "truly":

  За съжаление ВСИЧКИ политически партии през последните 30 години, които твърдят, че са "български" поставиха себе си и Отечеството в услуга на мазната политическа корпорация дпс.
  Чрез нея по време на правителството беров мафията придоби първо контрола, а после и собствеността върху Държавата ни!!!

 39. 39 Профил на LudLustrator
  LudLustrator
  Рейтинг: 306 Неутрално

  До коментар [#30] от "doroteus":

  //Има ли още наивници , които смятат , че ДПС и БСП не са двете лица на една монета ???//
  =================
  Не, няма наивници които да смятат че ГЕРБ и ДПС, не пърдят в едни гащи.....а в същност има, цял бостан!!!

 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 42. 42 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2042 Неутрално

  А така, "Политическата криза..." Уплаших се без тема в Дневник да не е преминала кризата. И дайте протестите, милиони са на улиците, а вие не ни ги показвате. Кога ще е следващото бутане в полицаите....туй дето му казвате Велико народно въстание?

  Русия- проказата на планетата Земя.
 43. 43 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2454 Неутрално

  До коментар [#38] от "selqnin":


  Малко по-леко за последните 30 години ...
  За периода 1997-2001 година по времето на ОДС и Костов, тези от ДПС бяха безгласни букви в ъгъла .
  Костов винаги е твърдял, че ДПС и лично Доган, са проклятието на България .
  Така, че от тези 30 години, извади поне 4 .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 44. 44 Профил на LudLustrator
  LudLustrator
  Рейтинг: 306 Неутрално

  До коментар [#27] от "niksan1":

  //София ли е син град ? От колко години се управлява от « синята « Фандъкова ?//
  =============
  София по дух винаги е била СИНЯ, а че преднамерено 30г. се пробутва всякакъв червен отпадък за кмет, не променя факта че София е синя!!!
  =============
  Гласувалите за кмет на София на последните избори с разни врътки бяха под 25%, повечето "софиянци" в повече!!!

 45. 45 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4029 Неутрално

  До коментар [#43] от "niksan1":

  "За периода 1997-2001 година по времето на ОДС и Костов, тези от ДПС бяха безгласни букви в ъгъла ."

  Както и Мултигруп, уродливото отроче на генералите и ДПС, начело с тогавашния Пейо - борчето Павлов.

  Той дори прописа жални рапсодии как "в новите условия" гущерът трябвало да откъсне опашката си,, за да не му откъснат главата.

  При Костов и черните джипове-кубчета бяха позачезнали, но се появиха отново, когато Царо стана премиер, а Пожарникаро - главсек на МВР.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 46. 46 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1859 Неутрално

  До коментар [#43] от "niksan1":

  С известна условност бих могъл да се съглася с Вас за периода на Костов, въпреки, че макари на по-ниско ниво съм участвал в процеса и имам лични впечатления, според които наистина ОТНОСИТЕЛНО по- ниско ниво на комфорт по това време имаше мазната политическа корпорация!
  Костов беше прав, че това е проклятието на България, но тогава някой не го разбраха, а други се направиха, че не го разбират...

 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 48. 48 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5035 Любопитно

  До коментар [#4] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  А какво искате?

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 49. 49 Профил на Dimiter Monev
  Dimiter Monev
  Рейтинг: 79 Неутрално

  Щом ДПС са й вдигнали мерника, ще стане.

 50. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 51. 51 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5035 Любопитно

  До коментар [#11] от "3biri":

  А в други ден - харманлийския.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 52. 52 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 3222 Весело

  До коментар [#4] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":
  И как ще стане това на практика? Едва ли след изборите ще се получи такава конфигурация в парламента, която да позволи изключването от управлението едновременно на БСП, ГЕРБ и ДПС. Затова казвам, че ситуацията е патова: няма полезен ход.
  И с този пРезидент картинката се очертава още по-безнадеждна.
  Чудя им се на такива като Хр. Иванов, които искат незабавни избори без да са готови да ги спечелят. 10 години се пропиляха без да се създаде нова алтернатива на сегашната власт и единственото, което може да стане е властта да се даде в ръцете на БСП и Радев. Е, ако това им е "победата" да вкарат няколко души в парламента... значи целите им не са достатъчно високи и трябва да се търсят нови лица за лидери на опозицията.

 53. 53 Профил на LudLustrator
  LudLustrator
  Рейтинг: 306 Неутрално

  До коментар [#43] от "niksan1":

  //Костов винаги е твърдял, че ДПС и лично Доган, са проклятието на България .//
  ===============
  И като е твърдял, защо не проведе ЛУСТРАЦИЯ като имаше повече власт от Тодор Живков, а и най-важното, огромната подкрепа дейните хора. Не ми обяснявай че Жоро Дантелата е спрял лустрацията!!!
  ==============
  Апропо, я ми кажи къде са сега Сивият кардинал и Ментата, или поне на един негов министър и сподвижник който да не е сменил боята!!!

 54. 54 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2454 Неутрално

  До коментар [#42] от "chichka":


  « И дайте протестите, милиони са на улиците ... «


  Не, не са милиони на улицата, но спестиха едни 55 милиона за студен резерв и още милиони за охраната на султана Доган и неговия пръв везир Дебелян . Ако не ме лъже паметта, изритаха камара министри от шайката и направиха маса пробойни на капера ГЕРБ .
  Да напомням ли, че една мутра, вече три месеца не е в работният си кабинет, а обикаля с джипката по селата и беседва сам със себе си, в очакване на гилотината ?
  Да гапомням ли, че същите НЕмилиони, дадоха на съд една ПКП за клевета и, че същата вече е приключила с политическата си кариера ?
  Да напомням ли, че същите НЕмилиони, приковаха вниманието на Брюксел и всички световни медии върху себе си %.

  « Количеството, никога не е било качествен показател «

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 55. 55 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4029 Неутрално

  До коментар [#54] от "niksan1":

  "...една мутра, вече три месеца не е в работният си кабинет, а обикаля с джипката по селата и беседва сам със себе си, в очакване на гилотината ..."

  Доста точно описание на случващото се. ;)

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 57. 57 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 1363 Весело

  Вяло, вяло .... върви политическата криза. Студеният резерв отвръща с гореща омраза!

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 58. 58 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 1038 Неутрално

  ,,..да се създаде експертен кабинет с премиер от най-голямата политическа партия - ГЕРБ, и вицепремиер от втората по популярност - БСП.”Не искаме нито ГЕРБ, нито БСП, нито ДПС!Това все още ли не го разбрахте?
  —цитат от коментар 4 на Аз съм българче обичам наште планини зелени


  По-ясно няма как да се каже! Искаме нормална демокрация!

 59. 59 Профил на LudLustrator
  LudLustrator
  Рейтинг: 306 Неутрално

  До коментар [#57] от "Сатана Ликующий":

  //Вяло, вяло .... върви политическата криза. //
  ================
  Вяло, вяло колко вяло -> къде го Баце, по села и паланки да огледа бостаня, тиквено време е, ама тикви на жълтите "плочки" не виреят!!!

 60. 60 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 3222 Неутрално

  До коментар [#58] от "#ОСТАВКА":

  А кой от политическите субекти с потенциал да спечели изборите може да го осигури?

 61. 61 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2491 Неутрално

  Две трети от статията са посветени на партията "Цветанов" и накрая е писано малко и за заглавието. Днес нещо сте го ударили на сервилничене? :)

 62. 62
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 63. 63 Профил на Voiko
  Voiko
  Рейтинг: 1043 Неутрално

  ДПС вероятно ще събере 80 подписа, защото и депутати от БСП ще се подпишат, но няма да намери подкрепа за едновременна оставка и на правителството и на президента.

 64. 64 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 3222 Весело

  До коментар [#62] от "LudLustrator":

  Който смята, че в България няма нормална демокрация е тиква, така ли?
  Много интересно...
  Само че нито ГЕРБ нито БСП, а най-малкото ДПС искат да променят нещата. Така, че искането за прозрачно управление няма да се осъществи и след изборите.

 65. 65 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3327 Неутрално

  До коментар [#10] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  "ИСКАМЕ ВСИЧКИ КОМПРОМЕТИРАНИ ЛИЦА ДА НАПУСНАТ ПОЛИТИКАТА!
  ИСКАМЕ ЧЕСТНИ, ДОСТОЙНИ И ОТГОВОРНИ УПРАВЛЯВАЩИ!"
  ==============
  Не разбираш ли, че няма как да стане.
  Да, искаме го, но искаме да сме млади, здрави, богати.... и ако не вярваме в чудеса, знаем че няма да стане.

  Еретик
 66. 66 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5035 Неутрално

  До коментар [#56] от "niksan1":

  Оставката означава да се даде властта на Льотчика и БСП(к) без избори. Явно сте много умни, за да не го разбирате. Или, всъщност, точно това искате, защото работите за комунистите.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 67. 67 Профил на Emil Nikolov
  Emil Nikolov
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#56] от "niksan1":

  Вие пък кои бяхте и за какво се борите?Президентска република?

 68. 68 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2042 Неутрално

  До коментар [#56] от "niksan1":

  "Вече 77 дни го казваме в прав текст - оставка на мутрата, мутренското правителство и каскета-бухалка .
  Глух ли си, сляп ли си, малоумен ли си ?"
  Напълво съм съгласен с оставките и измитането на герберастите! Но в момента в който ги махнем, трябва да срожим някого на тяхно място, нали. Трябва някой да подпише заплатите за месеца, да преведе пенсиите, да преведе парите на болниците, министър да утвърди месечен график за водоползването......... Ако ще е служебното правителство на РРадев, да го покаже, хората да не се страхуват, че Деса ще е министър на поне три министерства или че ХаджиБабикянМинеков ще са министри. Дали Черепа не е предвиден за служебен премиер? Ти как мислиш?
  Затова хората мислят преди да съборят къщата си, къде ще живеят докато строят новата, имат ли достатъчно средства за новата къща....
  Иначе знаем:
  Кубертен измисли олимпиадата.
  Сталин измисли спартакиадата.
  РРадев и Черепа измислиха лумпениадата!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 69. 69 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 1363 Неутрално

  До коментар [#55] от "Norman Granz":


  До коментар [#54] от "niksan1":"...една мутра, вече три месеца не е в работният си кабинет, а обикаля с джипката по селата и беседва сам със себе си, в очакване на гилотината ..."Доста точно описание на случващото се. ;)
  —цитат от коментар 55 на Norman Granz


  Норман Фейк-Нефелни, както винаги имаш полюции и халюцинации! Борисов се срещна завчера със представители на ВУЗ/овете в България и съобщи за увеличаване на заплатите на преподавателите. Срещата е била в Министерския Съвет. Но не ти изнася, нали!
  Борисов не е положителен образ, но не е толкова примитивен както искаш да го изкараш. Той има докторска степен и е бил успешен преподавател. Както и Божков е завършил приложна математика. Не съм приврженик на Борисов и Божков, но не ги подценявам, понеже аз самия съм доктор и бивш преподавател и знам за какво става въпрос. Та чиба с глупавите ти подстрекателства!

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 70. 70 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2042 Неутрално

  До коментар [#69] от "Сатана Ликующий":

  +++ Не се хаби да спориш. Публиката не може да си представи, че в "пожарникарския" факултет само изпитите по висша математика са 4 на брой!
  Но защо Дневник не ни информира какво се случва с убиеца на Милен Цветков? Вече е на свобода!!!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 71. 71 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2042 Неутрално

  Дневник, големи освирквания и викове за оставка посрещнаха РРадев на база Граф Игнатиево!!! Нещо да публикувате? В духа на политическата криза е! Правителството ще го свалим, но като махнем и червения президент.... кой ще назначи Черепа за служебен премиер?

  Русия- проказата на планетата Земя.
 72. 72 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 1363 Неутрално

  До коментар [#70] от "chichka":

  ++++ Аз не споря а информирам. Малко от премиерите на България са имали докторска степен и академично звание. Иван Костов е доцент, доктор, Любен Беров е професор и доктор, Бойко Борисов е доктор, един от служебните премиери беше професор доктор. Ако съм пропуснал някой от премиерите - допълни. Не говоря за председателите на Народното Събрание, макар че там най-високият в научната йерархия (проф, д-р, акад. Благовест Сендов) бе свален и изгонен с гръм, трясък и дюдюкания.

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 73. 73
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 74. 74 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 999 Весело

  Нещо за освиркването и исканията за оставка на Радеф в Граф Игнатиево, а?
  Неее, това не е (правилна) новина....

  Знанието е сила, информацията - власт
 75. 75
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 76. 76 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 999 Весело

  До коментар [#4] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":А какво искате?
  —цитат от коментар 48 на Alarmstufe: Rot


  Е, какво може да иска една фрустрирана провинциална домакиня в зряла възраст?
  "ВСИЧКО, ВЕДНАГА И НА МОМЕНТА, ПЪК!!!"

  Знанието е сила, информацията - власт
 77. 77 Профил на marian_jack_assa
  marian_jack_assa
  Рейтинг: 301 Неутрално

  Поредната порция глупости от ББ. Днес едно, утре друго и тн.

 78. 78 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 2118 Неутрално

  До коментар [#56] от "niksan1":

  Заради вас ли да си подадат оставката, или заради Черепа, щото и той има същите искания.

  ДБ ВЪРНАХА ДПС И БСП В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
 79. 79 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5035 Неутрално

  https://faktor.bg/bg/articles/grazhdani-osvirkaha-rumen-radev-na-vlizane-v-aviobaza-graf-ignatievo

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 80. 80 Профил на dedo_goshko
  dedo_goshko
  Рейтинг: 289 Весело

  До коментар [#70] от "chichka":++++ Аз не споря а информирам. Малко от премиерите на България са имали докторска степен и академично звание. Иван Костов е доцент, доктор, Любен Беров е професор и доктор, Бойко Борисов е доктор, един от служебните премиери беше професор доктор. Ако съм пропуснал някой от премиерите - допълни. Не говоря за председателите на Народното Събрание, макар че там най-високият в научната йерархия (проф, д-р, акад. Благовест Сендов) бе свален и изгонен с гръм, трясък и дюдюкания.
  —цитат от коментар 72 на Сатана Ликующий


  Колега, една титла нищо не означава - имал съм преподаватели в СУ, които са били професори и са преподавали супер зле, имал съм асистенти, на които съм се възхищавал за начина на структуриране на материала и на изразяване :) Пример - лекциите по Търговско право на уважаемия от мен ТЕОРЕТИК /и ужасно слаб практик!/ проф. Огнян Герджиков нищо не струваха пред лекциите на тогава доцент Ангел Калайджиев /може би не толкова добър теоретик, но отличен практик!/. Така че Барба Ганьос е бил само по документи доктор и преподавател, защото от над 10 години е по медиите и е очеИЗвадно, че интелектуалното ниво на този човек е ужасно ниско и че евентуалното му преподаване няма как да вдигне толкова много летвата, че слушащите го да млъкнат в захлас :):):):) А и не мисля, че има нормален човек, който да смята, че споменаването на Барба Ганьос и експертен в едно изречение си е или лапсус, или нонсенс :):):):)

 81. 81 Профил на dedo_goshko
  dedo_goshko
  Рейтинг: 289 Весело

  До коментар [#56] от "niksan1":Заради вас ли да си подадат оставката, или заради Черепа, щото и той има същите искания.
  —цитат от коментар 78 на kaiser


  А заради Вас ли да стоят на власт, защото и Шиши, и Доган, и ДомуЗчиеви имат същите искания? :):):)

 82. 82 Профил на Born
  Born
  Рейтинг: 571 Весело

  Ще откаже разбира се. Кой ще му е премиер на това експертно правителство?
  Че то има ли по-голям експерт от него в държавата.

 83. 83 Профил на Барбас-Шехерезадов-КапуТски
  Барбас-Шехерезадов-КапуТски
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Нали всички сме наясно, че истинската мишена не е Председателя на парламента?!?!?!Очаквам новата целувка с език на Орлов мост между мазната политическа корпорация дпс и комуноидната бсп!!!ГНУС И ОТВРАТ!!!
  —цитат от коментар 1 на selqnin


  Имаш против хората под дъгата ли? Днес е модерно да си гей и черен (най-добре и двете). Не е модерно обаче ТКП! Бих добавил и проста към ТКП 😁😁😁

 84. 84
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 85. 85
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 86. 86 Профил на xyi25666099
  xyi25666099
  Рейтинг: 55 Неутрално

  Лилавата мъгла опитва да скъса синджира, ама не можа

  "Дневник" следи в реално време събитията около сблъсъците между институциите и протестите срещу правителството и главния прокурор, които навлизат в 266-cтия си ден
 87. 87 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4146 Весело

  До коментар [#69] от "Сатана Ликующий":

  ".....Борисов не е положителен образ, но не е толкова примитивен както искаш да го изкараш. Той има докторска степен и е бил успешен преподавател. ...."  Да се чуди човек да се смее ли, да плаче ли :


  " По следите на дисертацията на д-р Борисов. По какво е доктор премиерът
  Автор Мирослав ИвановПубликувано на22 ноември 2017 Сподели
  „Давам думата на г-н Бойко Борисов, министър-председател на република България, който е и наш академичен колега като доктор по психология и бивш ръководител на катедра в Академията на МВР.“

  Така ректорът на Университета за национално и световно стопанство (УНСС) проф. Стати Статев представи премиера Бойко Борисов преди лекцията му, изнесена в понеделник. Събитието беше представено като „публична академична лекция“ на тема „България, Балканите, Европа и светът“.

  „Тази лекция е знак на уважение към академичната общност на УНСС – най-големият и най-старият бизнес университет“, добавя ректорът при представянето на премиера Борисов.

  Следва лекция на премиера, в която той застъпва главно теми за сигурността в Европа, за интеграцията на Западните Балкани в ЕС на мястото на Великобритания и др. Борисов без съмнение има политическия опит, а навярно и познания за подобен вид лекция.

  По каква наука обаче е доктор премиерът?

  Въпроса задава журналистът Иван Бакалов в свой текст в сайта е-vestnik.bg. На практика Борисов не е никакъв доктор, коментира Бакалов. Премиерът прави дисертация през 1989 г. и получава титлата кандидат на науките. Кандидат на физкултурните науки. Тогава има друга система за научни звания. След промените в закона кандидатите на науките от миналото са приравнени към доктор на науките днес. Но вече няма и категория „физкултурни науки”, затова дисертацията на Борисов е категоризирана в „психология”. И той някак изведнъж става „доктор по психология”.

  Каква е темата на дисертацията му? Забележителен труд – „Психофизическа подготовка на оперативния състав на противопожарна охрана за действие в екстремална ситуация на пожар”. „Типична измислена тема за тогавашното Милиционерско училище, както наричаха още Школата в Симеоново. Сега е Академия на МВР“, пише Бакалов.

  „Студия Трансмедия“ също проучи въпроса с дисертацията на Бойко Борисов. Справка в Националния център за информация и документация (НЦИД) показва, че на името на Бойко Методиев Борисов наистина има присъдена научна степен „кандидат на науките“ със специален научен съвет „Физкултурни науки“. Има издадена диплома No: 20109 / 08.05.1990, която е утвърдена с Протокол No: 1 / 11.04.1990.

  НЦИД дава кратко описание на научния принос, който дисертацията е дала:

  „Създадена е система за класификация на пожарите по екстремалност, на базата на интегралните фактори на екстремално въздействие на средата, степен на трудност и опасност и са разкрити значителни корелационни връзки между определени физически и психически качества, които служат като база за разработване на ефективен учебно-тренировъчен процес. Създаден е лабораторен комплекс с широки възможности за подготовка на служителите от противопожарната охрана, чрез моделиране на различни екстремални ситуации при пожар, който представлява и аргумент за надежден подбор на кандидат-курсантите за Факултет „Противопожарна охрана“ и кандидат – служителите. Създадени са и са апробирани нови надеждни методи за измерване на психофизическата и физическата готовност за действие в екстремална ситуация при пожар чрез съчетаване на механични устройства за управление и обработване на информацията. Разработени са модели за ефективна психофизическа подготовка на курсантите от Факултет „Противопожарна охрана“ и служителите с различен срок на обучение и подготовка и са разработени нормативи. Има 8 приложения, 22 таблици, 3 чертежа, 28 графики и 5 схеми.“

  В публикацията си е-vestnik цитира данни, според които за научна разработка премиерът Борисов е изследвал 656 пожарникари за психическа и физическа годност, „чрез тестове, наблюдения, беседи и анкети”. Дисертацията имала и внушителен списък на използвана литература от 133 заглавия, които започват с Маркс и Енгелс. Има и заглавия на руски, както му е редът, а накрая в списъка има и литература на английски и немски."

  " Каква е темата на дисертацията му? Забележителен труд – „Психофизическа подготовка на оперативния състав на противопожарна охрана за действие в екстремална ситуация на пожар”. „Типична измислена тема за тогавашното Милиционерско училище, както наричаха още Школата в Симеоново. Сега е Академия на МВР“, пише Бакалов."

  https://www.transmedia.bg/2017/11/22/по-следите-на-дисертацията-на-д-р-борис/


  И това се твърди от някой, който със сигурност знае какво мисли сам премиера за себе си ( аз съм прост...)

  А не сте ли чули и за дядото на този премиер, колко е бил репресиран от комунистите ? А за прадядото му, който е бил измъчван от турците ?

  😂

 88. 88 Профил на xyi25666099
  xyi25666099
  Рейтинг: 55 Неутрално

  Не виждам смисъл да ни тикат постановка, - за шкафчета,

  Ааа ще видиш, ще видиш. Само чакай да излезеш от президенския чадър...

  Мачкай Гешев!

  "Дневник" следи в реално време събитията около сблъсъците между институциите и протестите срещу правителството и главния прокурор, които навлизат в 266-cтия си ден
 89. 89 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 1363 Неутрално

  До коментар [#80] от "dedo_goshko":


  Колега, една титла нищо не означава - имал съм преподаватели в СУ, които са били професори и са преподавали супер зле, имал съм асистенти, на които съм се възхищавал за начина на структуриране на материала и на изразяване :) Пример - лекциите по Търговско право на уважаемия от мен ТЕОРЕТИК /и ужасно слаб практик!/ проф. Огнян Герджиков нищо не струваха пред лекциите на тогава доцент Ангел Калайджиев /може би не толкова добър теоретик, но отличен практик!/. Така че Барба Ганьос е бил само по документи доктор и преподавател, защото от над 10 години е по медиите и е очеИЗвадно, че интелектуалното ниво на този човек е ужасно ниско и че евентуалното му преподаване няма как да вдигне толкова много летвата, че слушащите го да млъкнат в захлас :):):):) А и не мисля, че има нормален човек, който да смята, че споменаването на Барба Ганьос и експертен в едно изречение си е или лапсус, или нонсенс :):):):)
  —цитат от коментар 80 на dedo_goshko


  Аз самият съм преподавал 40 години в СУ и познавам машината отвътре. Не мога да не се съглася с теб. Има всякакви носители на докторски титли. Но веднъж като си доктор, доктор си! Не защото си добър, знаещ, кадърен или талантлив. А защото има докторски минимум, който се защитава с положени изпити и си си направил труда да напишеш и защитиш докторски труд. Сведенията за Борисов обаче са че е бил и преподавател дори, добър при това. А това че по форумите се тиражат глупости за Винету на Карл Май, хм ... Борисов по скоро е Поразяващата Ръка.
  Верно е, че повечето преподаватели са Бай Ганьовци. Тук си прав. Но тези които критукуват Борисов са под неговото ниво. Вземи един Норман Фейк и нивото му. Такива простотии рядко се срещат в жълтата преса. Норман Фейк нито пък ти сте доктори, а се изказвате непочтително. Може да се критукува (никой не оспорва това ваше право, а и аз съм съгласен принципно с вашата критика за корупцията особенно), но не по този примитивен начин. Просто е долно!

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 90. 90 Профил на Ivan Ivanov
  Ivan Ivanov
  Рейтинг: 938 Весело

  До коментар [#1] от "selqnin":

  другарю селянин,държавната инвестиция към ТЕЦ-а на доган + пристанището на доган отива към 1 млрд лева държавна пара,та по-скоро очакваме бойко да роди от колкото нещо друго

 91. 91
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 92. 92 Профил на Ivan Ivanov
  Ivan Ivanov
  Рейтинг: 938 Весело

  До коментар [#68] от "chichka":

  чичка,споко,новата власт няма да пипа пенциите

 93. 93 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 444 Неутрално

  До коментар [#54] от "niksan1":"...една мутра, вече три месеца не е в работният си кабинет, а обикаля с джипката по селата и беседва сам със себе си, в очакване на гилотината ..."Доста точно описание на случващото се. ;)
  —цитат от коментар 55 на Norman Granz


  и това очакване на гилотината
  е префасонирано в щял да си работи за партията.
  демек да сади пипера на село под формата на
  уиски и белот с валентин златев под звуците на
  ивана.

 94. 94 Профил на deutscher._
  deutscher._
  Рейтинг: 568 Неутрално

  Заглавието на статията "Борисов отказа предложението да експертен съвет " нещо не ми се връзва с неговите цитатите в коментара на Анна Христова където той на 2 пъти казва , че уж е съгласен но не знам какво било . . .,, но главното е "БИЛ ДЪГЛАСЕН И ТАКА МУ БИЛО ПО - ЛЕСНО " ?
  Дневник защо така , или аз нещо не разбирам от глупост ? ! ?

 95. 95 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 1363 Неутрално

  До коментар [#87] от "samoedin":

  Цитат>
  който е и наш академичен колега като доктор по психология и бивш ръководител на катедра в Академията на МВР
  Край на цитата.

  Издаде се ти без да се усетиш!

  Аз не знаех, че Борисов е бил и ръководител на катедра.

  Каквато и да е специалността на Борисов, не ти, а ВАК потвърждава коректността на защитата пред съответния Специализиран Научен Съвет. Ако имаш възражения - отправи ги да Академията на МВР. Научни степени могат и да се отнемат!


  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 96. 96 Профил на deutscher._
  deutscher._
  Рейтинг: 568 Неутрално

  Към моя коментар :
  Да се чете " експертен кабинет " - с извинение !

 97. 97 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4146 Любопитно

  До коментар [#80] от "dedo_goshko":

  " Колега, една титла нищо не означава - имал съм преподаватели в СУ, които са били професори и са преподавали супер зле, имал съм асистенти, на които съм се възхищавал за начина на структуриране на материала и на изразяване :) Пример - лекциите по Търговско право на уважаемия от мен ТЕОРЕТИК /и ужасно слаб практик!/ проф. Огнян Герджиков нищо не струваха пред лекциите на тогава доцент Ангел Калайджиев /може би не толкова добър теоретик, но отличен практик!/. Така че Барба Ганьос е бил само по документи доктор и преподавател, защото от над 10 години е по медиите и е очеИЗвадно, че интелектуалното ниво на този човек е ужасно ниско и че евентуалното му преподаване няма как да вдигне толкова много летвата, че слушащите го да млъкнат в захлас :):):):) А и не мисля, че има нормален човек, който да смята, че споменаването на Барба Ганьос и експертен в едно изречение си е или лапсус, или нонсенс :):):):)"

  По гражданскоправните науки, по мое мнение, най - добре се представяше Таков ( вече не между живите), който беше добър и като теоретик, и като арбитър, а и има много ценни трудове в областта на облигацията и търговското право, като например за банковата гаранция, изследване въпроса за каузата при сделките, разглеждане на алтернативните задължения, сериозен и задълбочен анализ на ЗЗД с множество препратки, коментари и отграничения. Мисля, че е почнал да пише цялостен учебник по облигация, но времето не му стигна да го завърши.....

 98. 98 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1975 Неутрално

  До коментар [#48] от "Alarmstufe: Rot":

  Искаме прокуратирата да третира равно всеки нарушил закона!
  Това не се случва за някои личности... Нали виждаш.

 99. 99 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 2118 Неутрално

  къде тук се съдържат обидни и незензурни квалификации. Нали каскет не е обидна и нецензурна квалификация.

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

  За да видите коментара кликнете тук.

  Пълен текст на коментара:

  До коментар [#3] от "Norman Granz":

  Всичко е възможно.
  Още по-възможно е, каскета да сложи прангите на резидента.

  ДБ ВЪРНАХА ДПС И БСП В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
 100. 100 Профил на Кайзер Созе
  Кайзер Созе
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Само така, Боко!
  Ние, хората с интелект над средния, сме зад теб!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK