"Не за постове, а за лостове за промяна на България": Нинова пожела БСП да спечели изборите

"Не за постове, а за лостове за промяна на България": Нинова пожела БСП да спечели изборите

© Георги КожухаровИзбраната за втори мандат като лидер Корнелия Нинова обяви, че ще направи всичко по силите си с честни и последователни политики да превърне БСП в първа политическа сила в България. В едночасово изказване пред 50-ия конгрес на партията в НДК днес Нинова на няколко пъти каза, че БСП трябва да спечели предстоящите парламентарни избори, за да променя България, но нито веднъж не спомена, че те трябва да са предсрочни.


"Политика с грижа за хората, морал и организация - това е пътят ни към победа на парламентарните избори. Не за постове, а за лостове за промяна на България", обяви Корнелия Нинова и допълни, че вярва, че с чест и здрав разум БСП ще управлява държавата с грижа за хората. Също така призова социалистите никога да не се предават и никога да не се консолидират със задкулисието.


Целта не била власт, а стабилност на България, сигурност и спокойствие на българите, правова и демократична държава.
"Времето не е за тяснопартийно мислене, а за държавнически решения. Всяка партия, вгледана в пъпа си, пропуска България", каза Корнелия Нинова. Тя се обяви за фронт за промяна, в който да се включва ляво и прогресивно мислещи хора. И още веднъж каза - че изборите трябва да са честни и свободни и БСП да ги спечели ударно. После обяви, че т. нар. Визия за България е планът за управление на БСП.


След това се обяви за възстановяване на държавността, възстановяване на разделението на властите и престижа на парламента, гарантиране на свобода на честните предприемачи и на словото, икономика с дългосрочно планиране, нова структура на земеделието, образование обърнато към дигиталното поколение, семейно подоходно облагане за младите хора и преизчисляване на всички пенсии, грижа за екологията - като тема на новото ляво, нормализиране на отношенията с Русия, спиране на разделението - фили и фоби, балансирана външна политика и др.


Накрая каза, че БСП е патриотична и парламентарна част от световната левица, а ценностите й са свобода, справедливост, солидарност, хармония и родолюбие.


Критики към всички други партии


Корнелия Нинова показа две видеа - от 2017 г., когато на конгрес казва, че проблемът на България е паралелната държава и БСП ще се бори срещу нея; и от протестите сега - когато всички искали същото. Според лидера след като първа е назовала проблема, партията има право да претендира за автентичен носител на промяната.


След като каза, че социалистите са хулени, а общественото мнение е манипулирано, но БСП не е пречупена, парафразирайки мисъл на Елинор Рузвелт, Нинова призова партийците да са като великите умове, които коментират идеи, а не като малките, които коментират хора, защото България има нужда от нов път на развитие и БСП трябва да я води.


"Не за постове, а за лостове за промяна на България": Нинова пожела БСП да спечели изборите

© Георги Кожухаров


"Не искаме да яхаме протеста, да си го присвояваме, но го подкрепяме. Други мълчаха, а ние 4 г. показваме уродливите прояви на паралелната държава", каза още Нинова, след което обяви, че спойката на тази държава е правена през целия преход, когато "икономически кръгове си купиха политици от всички цветове".


Корнелия Нинова критикува всички партии, но започна от ГЕРБ - при която властта била авторитарна, корупцията станала държавна политика, а свободата на словото била нарушена. "Този модел не може да бъде кърпен, той трябва да бъде сменен", смята лидерът на БСП.


След като обяви, че и ДПС, и "Обединените патриоти" правят опити тройната коалиция между тях и ГЕРБ да се официализира, като предлагат експертно правителство за комфортно излизане на Бойко Борисов от властта, Корнелия Нинова каза, че БСП нито ще гласува за Велико Народно събрание за нова конституция, нито ще участва в такова правителство.


"БСП няма да влиза през задния вход на властта за три месеца, ще влезе през официалния - ако народът ни даде това право", каза Корнелия Нинова. Тя се обяви за нови избори и нова легитимност, дадени от суверена на когото той реши.


Лидерът на БСП критикува и десните партии, питайки ги къде са били, когато левицата се е опитвала да иска промяна в съдебната система в парламента. След като ги обвини в остаряла антикомунистическа реторика, която младите на площада не разбират, тя попита още къде е планът им за промяна в икономиката и решаване на демографската криза.


БСП консолидирана, но не със задкулистието


Изказването си Корнелия Нинова започна с отчет за първия мандат и благодарност за подкрепата на първия пряк избор на лидер. За нея гласуваха над 43 хил. социалисти, или 81.5% от гласувалите при 14.9% за основния й опонент Кирил Добрев.


"Не за постове, а за лостове за промяна на България": Нинова пожела БСП да спечели изборите

© Георги Кожухаров


"Шапка ви свалям", каза Нинова в коментар за прекия избор на лидер на БСП. Тя благодари за активността и организационната и институционална култура на партията, защото вътрешните избори били подредени като аптека.


"Доказахме, че сме модерна и демократична партия. Ние показахме на практика как народът решава. Благодаря за доверието, с което ме избрахте. Ще направя всичко по силите си, за да изпълня това доверие с честни и последователни политики за превръщаме на БСП в първа политическа сила в България", обяви Нинова.


Според новоизбрания лидер е потвърден курсът на БСП, а не е избран човек. Той е към чистота на идеите, неподкупност на хората и налагане на лява алтернатива.


Корнелия Нинова смята още, че партията е консолидирана и единна, а не разединена и е време политолози и социолози да си сменят опорната точка, че това не е така. По думите й консолидация е около принципи в политиката и морал в нейното провеждане.


"Подаваме ръка на всеки, който е готов да работи безкористно за отечеството; добре дошъл е всеки, който иска да прави политика с грижа за хората", обяви лидерът на БСП и призова да се отворят клубовете и да се приемат нови хора в партията. После обаче обяви, че консолидация, единение и сговор със задкулисието в държавата и в партията не може да има, както и не може да има консолидация за използващите политиката за лични цели.


"Не за постове, а за лостове за промяна на България": Нинова пожела БСП да спечели изборите

© Георги Кожухаров


Корнелия Нинова отчете, че в първия си мандат е изпълнила няколко основни задачи. Първата - БСП е станала ударна опозиция на порочния модел на управление на Бойко Борисов, а червените депутати - по думите й - се превърнали в бойци, като внасяли алтернативни закони за борба с корупцията и за реформи в здравеопазването и образованието и преизчисляване на пенсиите, искали вот на недоверие и внасяли питания в Конституционния съд.


Втората - БСП не влязла в скрити и задкулисни договорки, макар и да е била подмамвана с моркова и бита с тоягата. Третата - чрез срещи с хората направила план за управление, т.нар. Визия за България. Четвъртата - БСП бавно вървяла нагоре като спечелила президентските избори и увеличила броя на депутатите и евродепутатите си. Петата - БСП доказала, че може да направи промяната, като започнала промяната от себе си - въвела мандатност за депутатите и заради това имала млади народни представители, които се борели с корупцията; както и провела пряк избор за лидер, който също има мандатност, което доказвало, че БСП е единствената нелидерска партия в България. Шеста - партийни медии; седма - работа извън страната.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (89)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 3572 Весело

  Умна и красива!
  И ще стане първа сила в държавата!
  На куково лято...

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 2. 2 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1787 Неутрално

  Господ да ни е на помощ, ако желанието на Нинова се сбъдне.

 3. 3 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1760 Неутрално

  Тея ако спечелят и пак ще започне масово бягство от държавата. То след като се отвориха границите бягството си е перманентно но най се усилва по време на управление на БКП. Луканов, Виденов, Орешарски...

  ДБ=БКП
 4. 4 Профил на stein
  stein
  Рейтинг: 759 Неутрално

  Докато в целите на БСП е "нормализиране на отношенията с Русия", ще има да гледат на властта отстрани. Колко трябва да си глупав, че да не виждаш агресивната политика на Пут-ин и заплахата за българските национални интереси?

  "Свободата започва там, където свършва невежеството." Виктор Юго.
 5. 5 Профил на Taiga
  Taiga
  Рейтинг: 1210 Неутрално

  Пабеда БСП!

  "АМЕРИКАНСКИ ГЕОЛОЗИ, ПРОУЧВАЙКИ ПОРЕДНОТО НЕФТЕНО НАХОДИЩЕ НА США, С ИЗНЕНАДА УСТАНОВИХА, ЧЕ НАД НЕГО ИМА НЯКАКВА АРАБСКА ДЪРЖАВА"
 6. 6 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1760 Неутрално

  До коментар [#4] от "stein":

  Ами те са си болшевики в БКП също като Путин.

  ДБ=БКП
 7. 7 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3396 Весело

  Остава само Нинова да се надява изборите да са на Коледа !
  Защото на Коледа стават чудеса :)

  [email protected]
 8. 8 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1760 Неутрално

  До коментар [#5] от "Taiga":

  Руският ви е на ниво...

  ДБ=БКП
 9. 9 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6204 Весело

  Пабеда БСП!
  —цитат от коментар 5 на Taiga


  Пабеда БСП? Леко с правописа!!!
  Пак беда БСП, е правилното изречение!

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 10. 10 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1543 Неутрално

  Господ да ни е на помощ, ако желанието на Нинова се сбъдне.
  —цитат от коментар 2 на stedim


  Ще се сбъдне защото умно красивите работят за това ! Също и "отровните "!
  ""Не за постове, а за лостове за промяна на България": Нинова пожела БСП да спечели изборите " Как няма да желае ! Щом има пари за "усвояване "!

 11. 11 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1251 Неутрално

  Никаква опозиция не са БСП. Това е нагло лицемерие. Достатъчна е да си спомнем как са гласували в ТОВА Народно събрание по въпроси, свързани със съдебната система, с назначението на Цацаров и пр. Нещата са пределно ясни - искат те /БСП/ да раздават порциите, защото доста огладняха. Не е толкова далече времето, когато се раздаваха разни благинки в определено съотношение между БСП, ДПС, НДСВ и когато се целуваха /с ДПС/ по мегдани и кьошета. По-гнусни са ми от ГЕРБ /или поне толкова/ Като си спомня писмо на Корнела от меналата година относно Георги Димитров и съждения на нар. представители от БСП за"Народния"съд ми се ПОВРЪЩА

 12. 12 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 1034 Неутрално

  Нещата са пределно ясни - искат те /БСП/ да раздават порциите, защото доста огладняха. Не е толкова далече времето, когато се раздаваха разни благинки в определено съотношение между БСП, ДПС, НДСВ и когато се целуваха /с ДПС/ по мегдани и кьошета.
  —цитат от коментар 11 на daam


  БСП ще си останат нефелна опозиционна партия, след провала на метежа дори няма да цоцат през служебното правителство!

 13. 13 Профил на Michael Jordan
  Michael Jordan
  Рейтинг: 1463 Неутрално

  Какво “щастие” имахме,
  че с комунисти живяхме.
  И винаги така си продължаваме,
  дивотиите да им наблюдаваме.

 14. 14 Профил на Michael Jordan
  Michael Jordan
  Рейтинг: 1463 Неутрално

  Корнелия документи не употребява,
  тя всичко в момента си го съчинява.

 15. 15 Профил на Michael Jordan
  Michael Jordan
  Рейтинг: 1463 Неутрално

  Корнелия на свойте съселяни си е обещала,
  че един ден премиер на България ще стана.

 16. 16 Профил на Michael Jordan
  Michael Jordan
  Рейтинг: 1463 Неутрално

  Когато в шумата се търкаляха,
  от глад всички мандри обраха.
  Сега с мимлиарди те разполагат,
  но помощи на бедните, не дават.

 17. 17 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1125 Неутрално

  Пабеда БСП!
  —цитат от коментар 5 на Taiga


  Защо на руски, дървесен?

 18. 18 Профил на petyo9
  petyo9
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Тея ако спечелят и пак ще започне масово бягство от държавата. То след като се отвориха границите бягството си е перманентно но най се усилва по време на управление на БКП. Луканов, Виденов, Орешарски...
  —цитат от коментар 3 на anonim440


  Това е майтап, нали? Наистина, по времето на Луканов и на Виденов бягството от държавата беше по-масово, но по времето на Бойко Борисов е по-масово отколкото по времето на Орешарски. И то след като тук, в България бяхме останали тези които по принцип нямахме намерение да я напускаме. Недоумявам каква разлика виждаш между БКП и ГЕРБ. Просто БКП нЕмА шанса да разпределя евросубсидиите. И това е то.

 19. 19 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3396 Любопитно

  До коментар [#10] от "doroteus":

  Те си знаят лекцията на Георги Димитров - как се прави ОФ - военните на Радев, умно-красивите от Софето, земеделците / в случая нямаме земеделци, но имаме цървули , организирани от бабикяните / и под водещата роля на БСП !!!
  НИЩО НОВО !!
  Освен лозунга, че не е '' Смърт на фашизма !Свобода за Народа !'', а е ''Не мое повече така!Дайте път на младите !''
  Т....ш..к !!!

  [email protected]
 20. 20 Профил на Michael Jordan
  Michael Jordan
  Рейтинг: 1463 Неутрално

  Което комуниста Ви обещава,
  никога не ще го осъществява.

 21. 21 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3542 Неутрално

  БСП просто не може да спечели изборите:
  1. Заради наличието на твърде много. прекалено богати личности в редовете си, които на всичкото отгоре са забогатели благодарение на олигархичните си връзки по времето когато БСП бе на власт.
  2. Защото през цялото време на многомандатното управление на ГЕРБ така и не можа да се докаже като действителна опозиция.
  3. Заради близките и връзки с ДПС, както по произход, така и по интереси.
  4. Заради липсата на стабилна пробългарска и проевропейска политическа насоченост.
  5. Заради двойнствената си политическа ориентация. Колкото и да се декларират като леви, те не могат да бъдат обявени за леви. Особено след като имат толкова богати бизнесмени помежду си.
  6. Също като ГЕРБ те също имат интересчийски характер.
  Също като ГЕРБ, по времето когато се преименуваха от БКП в БСП те действаха като своеобразен филтър, отхвърлиха истински честните по душа хора, вярващи в идеите на комунизма, но за сметка на това задържаха пресметливите, интересчиите, манипулаторите и алчни личности в редовете си.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 22. 22 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1417 Неутрално

  До коментар [#5] от "Taiga":Тайчо, да не ти пука! От тази публика други коментари не може да чакаш.

 23. 23 Профил на Ronald Reagan
  Ronald Reagan
  Рейтинг: 975 Неутрално

  Баба Корнеляна Драги ми смехурко взе да си мечтае !

  agent
 24. 24 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3200 Неутрално

  До коментар [#1] от "Депутат 241":

  Ами дотам я докараха ГЕРБ...! БСП почти се изравни с тях, а Борисов се крие като мишок.
  И ако на следващите избори ГЕРБ все пак е победител, с кого ще прави коалиция според теб?

  Бивш tww09306483.
 25. 25 Профил на petyo9
  petyo9
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#4] от "stein":Ами те са си болшевики в БКП също като Путин.
  —цитат от коментар 6 на anonim440


  Така е, спор няма. Но ще си позволя да отбележа, че дневният ред на Москва (и на Путин) се изпълнява отлично към днешна дата и без БКП да са на власт. Още едно доказателство, че между БКП и ГЕРБ няма никаква разлика. Нещо повече - днешните БСП(к) ревнуват като виждат как Бойко Борисов прави по-ниски и по-изтънчени метани на Путин отколкото Корнелия Нинова.

 26. 26 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3542 Неутрално

  Ще се сбъдне защото умно красивите работят за това ! Също и "отровните "!
  —цитат от коментар 10 на doroteus


  Престани да пишеш глупости бе!
  Ако е за работа вие сте по-леви от тях.
  В редовете на ГЕРБ има повече бивши комунета, които на всичкото отгоре са били и на ръководни постове.
  Всъщност точно вашият магарешки инат и глупавите ви твърдения, че сте били десни работят много сериозно именно за успеха на БСП.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 27. 27 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3200 Неутрално

  До коментар [#21] от "Храбър":

  Не се знае... БСП са почти изравнени с ГЕРБ, а Борисов изглежда доста жалко. За да потръгнат нещата ДБ трябва да е втора политическа сила, което ми се струва почти невъзможно.

  Бивш tww09306483.
 28. 28 Профил на bora bora
  bora bora
  Рейтинг: 1056 Неутрално

  До коментар [#7] от "karabastun":

  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂 Тенис😃

 29. 29 Профил на bora bora
  bora bora
  Рейтинг: 1056 Неутрално

  До коментар [#7] от "karabastun":

  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂 Тенис😃

 30. 30 Профил на Michael Jordan
  Michael Jordan
  Рейтинг: 1463 Неутрално

  Ако Корнелата наистина премиер ще става,
  държавата в тежко положение се очертава.

 31. 31 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3542 Весело

  До коментар [#19] от "karabastun":
  .... И ако на следващите избори ГЕРБ все пак е победител, с кого ще прави коалиция според теб?[/quote]

  ГЕРБ победител!?
  Пълен абсурт!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 32. 32 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3542 Весело

  Пабеда БСП!
  —цитат от коментар 5 на Taiga


  Твоятя агитация миличко, всъщност има точно обратния на желания от теб ефект!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 33. 33 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3259 Неутрално

  До коментар [#24] от "Petleshev":

  "И ако на следващите избори ГЕРБ все пак е победител, с кого ще прави коалиция според теб?"
  ===========
  С всички възможни патерици, дори ако трябва и с Чалгарев, който ще целуне ръка, подобно на Яне, дето уволняваше Бойко. БСП и ДПС в опозиция, но с някой подхвърлен кокал.

  Еретик
 34. 34 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 2980 Неутрално

  доста мързеливи овации от залата прожектираха от речта на другарката нинова. соц актива още седи заспал

 35. 35 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3259 Неутрално

  До коментар [#21] от "Храбър":Не се знае... БСП са почти изравнени с ГЕРБ, а Борисов изглежда доста жалко. За да потръгнат нещата ДБ трябва да е втора политическа сила, което ми се струва почти невъзможно.
  —цитат от коментар 27 на Petleshev


  ДБ няма да е втора полит. сила, а и да е първа, нищо няма да се оправи.
  Все едно Радан като влезе в ЕП и гравитацията работи по друг начин.

  Еретик
 36. 36 Профил на PETZL
  PETZL
  Рейтинг: 567 Неутрално

  Червени боклуци. Анти българска партия. Убийци на български генерали преди и след 9.9.44. Руски подлоги.

  99,9% от всички хора, умрели от рак, приживе са яли краставици.
 37. 37 Профил на PETZL
  PETZL
  Рейтинг: 567 Неутрално

  До коментар [#5] от "Taiga":

  Секс играчката на джуджето се обажда.

  99,9% от всички хора, умрели от рак, приживе са яли краставици.
 38. 38 Профил на БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  Рейтинг: 1126 Неутрално

  без изненади - НИТО ДУМА за каскета и прокуратурата, само празни приказки и сакън да не забравим да говорим за русия

  отивайте заедно с ГЕРБ в кошчето на историята

  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ е ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА с ясни и прозрачни идеи и цели !!!
 39. 39 Профил на АмброзСП
  АмброзСП
  Рейтинг: 1021 Неутрално

  бсп е вредна за България!

  Има три вида истина-моята,твоята и ИСТИНАТА 21.11.21 - черна дата за БЪЛГАРИЯ
 40. 40 Профил на Мизийски
  Мизийски
  Рейтинг: 494 Неутрално

  Другарко Нинова, бъдете спокойна. На площада рамо до рамо с те с АБВ, Възраждане, русофили, Боец, Да България, Чалгаря, русофили, Мая Галева-Пеевска, Сашо Томов - Лупи и друг лилаво-червен боклук. Победата ви е сигурна. Сега има много за крадене. Сборен образ на протестиращите можете да видите тук: https://cache1.24chasa.bg/Images/Cache/513/Image_9042513_1126.jpg

  Не участвувайте в безплодните дела на тъмнината; напротив, изобличавайте ги. Защото за онова, което нечестивците скришом вършат, срамно е и да се говори (Еф. 5:11-12).
 41. 41 Профил на dfjftriktrcdt
  dfjftriktrcdt
  Рейтинг: 2529 Неутрално

  Пабеда БСП!
  —цитат от коментар 5 на Taiga


  Пабеда БСП...на кукувое лето....Га-га..

  shlshlshlshl
 42. 42 Профил на Voiko
  Voiko
  Рейтинг: 1013 Неутрално

  Едно е да поискаш, друго е да го направиш. Твърде много са кандидатите за следващото правителство. Парламента ще е много шарен и изобщо не се знае дали ще е възможно сформиране на правителство веднага след изборите.

 43. 43 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5475 Неутрално

  Колкото и да се "пличкат" с топла вода на този 50-ти юбилеен, истината е една - навряни са в ъгъла от години и там им е мястото

 44. 44 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 1879 Неутрално

  Тези доста поогладняха след толкова години извън властта. Може и да им се отвори парашутът със съдействието на някои "мъдри" политици и шоумени играещи си на политици.

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 45. 45 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 2393 Весело

  Дано лостовете са метафора , защото , ако са метални , явно се готвят да бият.......

 46. 46 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3542 Неутрално

  Татяна Дончева онзи ден ви го каза.
  Не вярвайте на поръчковите институции за изследване на общественото мнение.
  Те имат гръмки имена, но лъжат като селски клюкарки и винаги в интерес на този който им заплати.
  Избирателят вече едва ли ще се прилъже на тези с големите обещания, които после ги забравят съвсем....
  Да не говорим за тези дето едно говорят, а после правят точно обратното.
  Единствените които са стоели винаги на твърди и неизменни позиции са истинските десни в Демократична България.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 47. 47 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1401 Неутрално

  За целта трябва пълна мобилизация на електората и никакво разпиляване на корпоративния вот към ДБ

 48. 48 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 396 Неутрално

  "Политика с грижа за хората, морал и организация - това е пътят ни към победа на парламентарните избори"
  Демагогията на партийното говорене ни е известна, Нинова не е открила топлата вода. Обещавай наедро, а после те си знаят. Тази партия отдавна е загубила доверието на електората.

 49. 49 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1760 Неутрално

  БКП са най-яркият модел на олигархичната държава, на превзетата държава, на корумпираната държава, на безправната държава. Те не са пускали властта.

  ДБ=БКП
 50. 50 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 1732 Неутрално

  Кога ли някой ще го направи не за постове, лостове и кинти, а за родината си?

 51. 51 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 1732 Неутрално

  До коментар [#46] от "Храбър":

  За съжаление глас в пустиня ...

 52. 52 Профил на Вилдирас Владиленов
  Вилдирас Владиленов
  Рейтинг: 2644 Неутрално

  Нинова сънува просо...

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 53. 53 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4085 Весело

  Другарката едно време нито лостове, нито постове я интересуваха, най-важното бе, да я сложат собственичка на най-голямото външнотърговско дружество в България.... Гласувайте за нея другарки и другари, пенсионери и уж демократи...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 54. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 55. 55 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4085 Весело

  До коментар [#54] от "GMO VACCINES CHEMICALS":

  Че съм гласувал един два пъти, и няколко пъти за кмет на Бургас - да. Драмата е, че в момента протичаше третата част от квалификацията в Сочи, и детето ме пита, за кой/кого ще гласуваш (навършва пълнолетие февруари). Почнах да обяснявам, че да гледа партиите, тепърва ще има и нови, и да си избере, но че трябва да се гласува. Обяних също, че 40% не гласуват и т.н. Детето мисли, мисли, и каза, ами няма за кого, няма да гласувам, всичките ми приятели са на това мнение. Оффф, почвам пак аз, ами нали за това говорим, че трябва да се Гласува. Позамисли се вече по-сериозно, и ми обеща да проследи кампаните...
  Важното е да се гласува...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 56. 56 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4085 Весело

  До коментар [#54] от "GMO VACCINES CHEMICALS":

  Че съм гласувал един два пъти, и няколко пъти за кмет на Бургас - да. Драмата е, че в момента протичаше третата част от квалификацията в Сочи, и детето ме пита, за кой/кого ще гласуваш (навършва пълнолетие февруари). Почнах да обяснявам, че да гледа партиите, тепърва ще има и нови, и да си избере, но че трябва да се гласува. Обяних също, че 40% не гласуват и т.н. Детето мисли, мисли, и каза, ами няма за кого, няма да гласувам, всичките ми приятели са на това мнение. Оффф, почвам пак аз, ами нали за това говорим, че трябва да се Гласува. Позамисли се вече по-сериозно, и ми обеща да проследи кампаните...
  Важното е да се гласува...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 57. 57 Профил на Александър
  Александър
  Рейтинг: 39 Неутрално

  Другарката Нинова си личи, че е много негативен човек.
  В погледа и се чете отчаяние и стремеж да вземе властта на всяка цена.
  Нищо, че ако БСП упраляват страната отново ще ни върнат в 90-те години и празните щандове.

 58. 58 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 727 Неутрално

  Надежди говежди.

  The best way to predict the future is to invent it.
 59. 59 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 980 Неутрално

  БКП са призрак. И фалшива опозиция. Те искат само да са паразит и сателит на Русия

 60. 60 Профил на 1107
  1107
  Рейтинг: 730 Неутрално

  Някой да помни, кога БСП са управлявали без да служат безпрекословно на ДпС?

 61. 61 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 2013 Весело

  До коментар [#46] от "Храбър":

  Десни? Кой бе? Кой е десен? Радан? Христо?

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 62. 62 Профил на snk22555877
  snk22555877
  Рейтинг: 234 Неутрално

  БС(к)П е най-вредната партия. Проклети да са онези, които волно или неволно, с дело, дума или мисъл предпоставят завръщането им на власт.

 63. 63 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3200 Неутрално

  До коментар [#47] от "ggot":

  Това е много тъпо, дори и като за ГЕРБ-ер!

  Бивш tww09306483.
 64. 64 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2462 Неутрално

  До коментар [#4] от "stein":Ами те са си болшевики в БКП също като Путин.
  —цитат от коментар 6 на anonim440


  Не си в час = комунистите в Русия са опозиция на Путин.

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 65. 65 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3200 Неутрално

  До коментар [#62] от "snk22555877":

  Това го кажи на тукашните ГЕРБ-ери. :)))

  Бивш tww09306483.
 66. 66 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2961 Неутрално

  До коментар [#11] от "daam":

  Никаква опозиция не са БСП. Това е нагло лицемерие. Достатъчна е да си спомнем как са гласували в ТОВА Народно събрание по въпроси, свързани със съдебната система, с назначението на Цацаров и пр. Нещата са пределно ясни - искат те /БСП/ да раздават порциите, защото доста огладняха. .....
  —цитат от коментар 11 на daam


  Извинете - откъде правите извода, че са огладнели? Нещо хич ми нямат вид на изпосталели. От какви порции ги е лишил Борисов? Как си го представяте него да посмее да им дръпне канчето? Папкат си, папкат си заедно с него на софрата - и затова са опозиция само на думи.

 67. 67 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2462 Неутрално

  Умна и красива!И ще стане първа сила в държавата!На куково лято...
  —цитат от коментар 1 на Депутат 241


  С НАТОвщини и Брюкселщини БСП никога няма да станат първа сила !
  Червените не припознават БСП за лява ... и пак ще отидат за гъби,
  но няма да гласуват за дясна консервативна партия на олигархията .!.

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 68. 68 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3542 Неутрално

  До коментар [#21] от "Храбър":Не се знае... БСП са почти изравнени с ГЕРБ, а Борисов изглежда доста жалко. За да потръгнат нещата ДБ трябва да е втора политическа сила, което ми се струва почти невъзможно.
  —цитат от коментар 27 на Petleshev


  Разбира се че е невъзможно!
  Демократична България ще е първа политическа сила.
  Те са единствената политическа сила, която не се е изложила пред електората си, а и пред цялата българска общественост.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 69. 69 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2782 Неутрално

  "Проклети да са онези, ....., с дело, дума или мисъл пред поставят завръщането им на власт" . Сега правиш три обиколки на КООПЕРАЦИЯТА , заплюй първото дърво и ДВЕ КЪЛБЕТА :)))) Сега аз за БСП няма да гласувам (твърде е брюкселска)...., но ти се приготви психологически за спечелване на изборите от БСП.

 70. 70 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 1034 Неутрално

  Трябва ли да си правим извода, че Корнелия е отменила курса на "въоръжена борба чрез въстания"?

  Ни най-малко! БСП няма никаква програма, с която биха могли да привлекат много гласове. Второ всеки знае когато са управлявали как са крали и дори ЕС ни спряха парите!

  ЕТО ЗАЩО КУРСЪТ ЧРЕЗ МЕТЕЖ поне да се докопат до служебно правителство е актуален. Но засега няма изгледи за успех.

 71. 71 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3542 Неутрално

  БКП са призрак. И фалшива опозиция. Те искат само да са паразит и сателит на Русия
  —цитат от коментар 59 на #ОСТАВКА


  Техните олигарси са икономически свързани с Русия.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 72. 72 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 1260 Неутрално

  говежди надежди ... :)

  другарко сланинова, не е забравено корумпето-продажник орехов и вашите сластни целувки с високопарно говорещия, подпечатващи задругата за разграбването на България!

 73. 73 Профил на constatator
  constatator
  Рейтинг: 1129 Любопитно

  На следващите избори гласовете на българите, ще се разпилеят в многото стари и нови партии. Ако подкрепата за ГЕРБ падне с много, тогава БСП ще е първа политическа сила. Следващата голяма партия ще си остане ДПС, но при скандалите в БСП може и да я изпревари. И следващия лидер на България, ако ГЕРБ не са първи ще е Нинова или Карадайъ. А може и новата русофилска партия да дръпне гласовете на БСП и те да минат назад. Съжалявам, че не написах нищо за десните партии извън ГЕРБ, но докато те не се обединят и не излъчат нов и харизматичен лидер, нищо няма да постигнат.

 74. 74 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2592 Неутрално

  До коментар [#21] от "Храбър":

  А коя според вас ще бъде втората по големина партия в парламента - ДБ ли ?. Дето няма един кмет в цялата държава и има само 8 районни кметове в София (от общо 22'ма) и само 1 водеше на първи тур т.е другите 7 са от сделката с Мая?!?

 75. 75 Профил на ND
  ND
  Рейтинг: 494 Неутрално

  До коментар [#2] от "stedim":

  Една драма съзирам още от сега - хората ще останат БЕЗ ДЪРВА за ОГРЕВ.
  Нинова се изцепи, че ще секат САМО ДЪРЖАВНИТЕ ЛЕСНИЧЕЙСТВА !

 76. 76 Профил на snk22555877
  snk22555877
  Рейтинг: 234 Неутрално

  “Съжалявам, че не написах нищо за десните партии извън ГЕРБ, но докато те не се обединят и не излъчат нов и харизматичен лидер, нищо няма да постигнат.” И най-вече да престанат с тая модерна леволибералщина. Да застъпят нормални десноконсервативни платформи и посока за правене на политика. Но като за начало може да приключат с тва прегръщане по площадите с комунистическите фейсове на Манолова Петков лупи копейкин и тем подобни червени фашкии.

 77. 77 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3200 Неутрално

  До коментар [#66] от "Един препатил":

  Аха...! Те БСП-то са от казионната опозиция. Ръководството им са от милионер нагоре. Кадрите им по всички нива в министерства и агенции. По-върли опозиционери са само в ДПС...! :)))

  Бивш tww09306483.
 78. 78 Профил на galiwer1880
  galiwer1880
  Рейтинг: 284 Весело

  Не за постове, а за лостове за промяна на България",Нещо не ми се вързват тия две неща,"постове" и "лостове".Не мога да разбера за какви "лостове говори Генер. секретар.Има най разлияни да повдигнеш нещо, на автомобил,на машини и тия за "играчки"да си каже за кои точно говори ,ако е за последните си има цяло Политбюро на разположение. А и някой от тях да се откаже от пост? Да се лиши от всичко което носи да си МИНИСТЪР!!! И как ще се обръщаме към нея Мин. Председател другарката ..............Леле ...до къде стигнах с тия разсъждения.... ,дано е само сън.

 79. 79 Профил на oua58686497
  oua58686497
  Рейтинг: 647 Неутрално

  Уф , много се вдъхновиха от протестите . Мечтаят че като падне Борисов вратата на властта е отворена за тях .
  Вече не мога да ги броя партиите дето се нароиха .
  Така се разпиляха че предвиждам че ДПС ще спечели изборите .

 80. 80 Профил на konservator.bg
  konservator.bg
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Деветдесет и пет процента 95% от хората, които гледаме всеки ден – които се изявяват в публичното пространство са хора близки до или зависими от комунистическата номенклатура и службите на ДС!
  Ако не се отворят всички досиета, прехода ще продължава вечно, както е в Русия – шепа милиардери и милионери и мнозинство много беден народ!
  Така, че този смешен протест да спре да ни хвърля прах в очите и да ни маскира истинските проблеми в обществото!
  Желанието на Трифонов за Референдума беше хората да бъдат питани по тези въпроси:
  1. Намаляване на народните представители на 120
  2. Да избираме директорите в МВР
  3. Задължителното гласуване на изборите
  4. Електронно гласуване
  5. Въвеждане на мажоритарна избирателна система
  6. Субсидията за партиите да стане 1 лев!

  Кажете ми този Референдум с какво ще помогне да спрат да се въртят тези същите още тридесет години (30 г.) Заради тези точки, които половината бяха отхвърлени учиндолския "мъдрец" стана топ-политика на 2020 г. Хайде, сега ми кажете, че това не прах в очите и отклоняване на вниманието в друга посока! Защо не му дойде наум да предложи отварянето на всички досиета – да видим и ТОЙ КОЙ Е!
  ОТВАРЯНЕ НА ВСИЧКИ ДОСИЕТА – НЕ ВИДИМ ЛИ КОЙ КОЙ Е! ЕДВА ТОГАВА ЩЕ РАЗБЕРЕМ КОЙ НА КОЙ СЛУЖИ!

  Ако има дискусия за нещо, за което не сте достатъчно запознати, устоявайте на желанието да се включите.
 81. 81 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7654 Неутрално

  До коментар [#6] от "anonim440":

  Точно така, в БКП, откъдето произхожда и Борисов.

 82. 82 Профил на Анти Шишковци
  Анти Шишковци
  Рейтинг: 531 Неутрално

  "Моделирането" на изборните резултати за запазване на властта на #КОЙ изключва предсрочна оставка на правителството и гласуване само с машини. За да се гарантира продължаването на властта на #КОЙ, очевидно се залага на нов политически играч, съдейки от прогнозите на придворните социологически агенции. Изглежда вече не се залага на така наречените патриоти/националисти и нещото като нищо, известно като "Воля". Кой е този нов политически играч/патерица? В прогнозите на придворните социологически агенции единствено се очертава театрално създадената партия на Слави Трифонов като печелеща големи изборни резултати. Театралниченето при регистрирането и явно цели да се внуши, че няма нищо общо с играчите зад завесата, които изглежда са изчислили, че новата патерица трябва да вземе минимум 15 %, което да им бетонира мнозинство в следващия парламент: ГЕРБ, Слави Трифонов и ДПС. Това, между другото, слага знак за равенство между #КОЙ и ДПС и доказва, че истинските създатели на ДПС са онези, които някога детронираха Тодор Живков, за да докажат, че са демократи. Това е и причината партията на Слави Трифонов да получи разрешение от Шиши да го "споменава" от време на време като лошото момче. Същото разрешение го беше получила и сестра Галева по времето на напъните и за кметица, която виждайки очертаващата се загуба, изведнъж получи катарзис във финалната част на състезанието. Онова недоразумение - премиер, по-известно като тиква и той очевидно е получил разрешение, но страхливата му природа го кара плахо да споменава името на лошото Шиши. Важното е да не се изпусне властта. Останалото са подробности.
  В подкрепа на плановете на #КОЙ е и странното нежелание на придворните медии да очернят партията на Слави на фона на яростните атаки срещу Демократична България и комбинаториката от изпуснати изявления на ДПС, че оставка трябва да подадат тиквата и президента заедно. Но техният човек, оня с каскета, в никакъв случай не трябва да се пипа или пък виждането им, че след два месеца се очаквала оставка. Приказки за наивници. Ако беш жив Радой Ралин, щеше да каже: Гласувайте за този, от който властта най-много се страхува. Кой е той? Лесно се разбира от придворните медии. Радой би добавил и пожелание за масово гласуване. При малко гласуващи винаги печели този, който брои гласовете. В битката за нормална държава срещу #КОЙ, БСП е огромна пречка!!!

 83. 83 Профил на konservator.bg
  konservator.bg
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Това, което повтарям от 10 години, че българина е непоправима сган, виновна на 100 % за битието си и възпроизвеждаща едни същи комунистически грабители да го крадат безмилостно и цинично, това същото го е видял преди повече от 20 години и го е споделил с народа си Станислав Стратиев... и какво от това! Ето какво е казал:

  "За да стане човек друг, трябва най-напред да разбере какъв е всъщност! Колкото по-жестоко и точно разбере истината за себе си, толкова по-бързо ще се промени! Всъщност ние искаме да се промени нашето положение, а не ние самите, парадоксът е, че докато не се променим ние няма да се промени и положението ни."

  Станислав Стратиев – 1997 г.

  Ако има дискусия за нещо, за което не сте достатъчно запознати, устоявайте на желанието да се включите.
 84. 84 Профил на Michael Jordan
  Michael Jordan
  Рейтинг: 1463 Неутрално

  Корнелия промяни в държавата ще създава,
  като на Тошо диктатурата ще я внедрява.

 85. 85 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2561 Неутрално

  "....нормализиране на отношенията с Русия, спиране на разделението - фили и фоби, балансирана външна политика и др."

  Чувам виене на хиени.

 86. 86 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2561 Неутрално

  Преди време Явор Дачков, който беше отявлен антикомунист, каза, че за жалост БСП останала единствената читава партия в България. Разбира се и там има много "гнили ябълки". Дъртите комуняги особено вдъхват само отврат. Но все пак се опитват да правят нещо. Защото като изключим ДБ останалата маса политици си е една тотална измет. Можем да се надяваме само на новообразуващи се структури. Нямам предвид сценаристите на Слави. То умни, интелигентни и работливи хора има, но или разчитат на успешен бизнес, или са отчаяни от обстановката и "международното положение". Каквото е писано, ще стане.

 87. 87 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 934 Неутрално

  Някой да помни, кога БСП са управлявали без да служат безпрекословно на ДпС?
  —цитат от коментар 60 на 1107


  Като бяха БКП. Тогава не служеха на ДПС, а на КПСС.

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 88. 88 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2561 Неутрално

  "Като бяха БКП. Тогава не служеха на ДПС, а на КПСС."
  До коментар [#87] от "Дедов'та Колюуа Унукя!":

  Не беше Корни в БКП-то, Боко беше. Ми внимавай де!

 89. 89 Профил на Michael Jordan
  Michael Jordan
  Рейтинг: 1463 Неутрално

  България, който и да е управлява,
  пак бивш комунист ще се явява.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK