Предизборно с бюджета за 2021 г. Борисов обеща помощи за всички семейства с деца

Предизборно с бюджета за 2021 г. Борисов обеща помощи за всички семейства с деца

© Правителствена информационна пресслужбаВ проектобюджета за 2021 г., когато би трябвало да има редовни парламентарни избори, настоящите управляващи, които неведнъж заявиха ,че нямат планове да подават оставка, ще включат перо, по което всички родители независимо от дохода си, ще получат детски надбавки. Това пъво бе обявено през седмицата от социалния министър Деница Сачева, а днес, когато правителството заседава, премиерът го обявява във фейсбук профила си.


Според написаното в проектобюджета ще бъдат заложени помощи, които ще обхванат 1.2 млн деца. Размерът на помощите ще е като този в момента - за семейства с едно дете - 40 лв., за семейства с две деца - 90 лв., за семейства с три деца - 135 лв.


"По този начин ще разширим подкрепата за всички родители в България във времето на пандемия", пише премиерът без да обосновава нуждата от това да се подпомагат и родители с високи доходи, които нямат нужда от парите.


От началото на годината помощта се отпуска при завишен с 10 лв. праг на дохода в семействата заради повишението на минималната работна заплата. Така в момента подобна помощ се получава, когато средномесечният доход на член от семейството е до 410 лева, за да получава пълния размер на помощта. И между 410 и 510 лева, за да получава 80% от нея. През 2019 г. подобна помощ са получавали 370 хил. семейства.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK