Караянчева: Резолюцията е политически акт, от който ще се възползва опозицията

Караянчева: Резолюцията е политически акт, от който ще се възползва опозицията

© Юлия ЛазароваПредседателят на Народното събрание Цвета Караянчева, която е обект на множество критики напоследък в социалните мрежи заради свои изказвания и постъпки, днес лансира тезата, че резолюцията, приета снощи в европарламента в защита на законността и просетите в България, е политически акт. Тя няколко пъти обяви това независимо от въпросите пред журналисти във Велико Търново. Изявата й бе предавана на живо във фейсбук профила й.


"Резолюцията е един политически акт, който няма нито правна, нито законодателна стойност. Ние сме показали, че се съобразяваме с препоръките в докладите, което е поето като ангажимент да работим по реформите", обяви тя. Обяви, че документът ще се ползва единствено от опозицията, и "ще видите какво ще стане другата седмица". На уточняващ въпрос какво има предвид тя обяви, че предполага говорене върху резолюцията. "Защото това е един политически акт, който те ще използват и в предизборната си кампания, разбира се. А ние ще отговорим с делата, които сме направили, с това, което предстои да направим с предстоящия бюджет", обяви тя, като още веднъж цитира лансираните през последната седмица намерения всички деца да получават помощи от догодина независимо от дохода на семействата, а пенсиите да се увеличат.


На въпрос това не са ли популистки ходове на управляващите на фона на предстоящи избори Караянчева обясни, че това е изпълнение на предизборната програма на управляващата коалиция "стъпка по стъпка".
Връщайки се отново към темата за резолюцията, тя обяви, че в нея има двоен стандарт, защото там не са попаднали забележките на евродепутатите на ГЕРБ. "Там нямаше нищо за това, което се случва в президентството с доказателства, със записи, които са разписани от съдиите. И всъщност за нас това е един политически акт", заключи тя. Сутринта в парламента нейният колега Тома Биков застъпи друга теза - че резолюцията е петно върху България, предизвикано от български евродепутати, които не отстояват националния интерес.


На въпрос за исканата й от ДПС оставка Караянчева отговори, че е готова винаги да дебатира по темата, ако се съберат и внесат 80 подписа за това.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (163)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на danvan
  danvan
  Рейтинг: 558 Неутрално

  ГЕРБ са жертвани. Ако това не им е ясно, значи са по глупави дори отколкото изглеждат. Лошото е че са в позиция да осерат всичко, което могат, а се задава нова тиква - Слави ... Радев също не е цвете. А Борисов жертва рейтинга и следващ мандат на ГЕРБ, жертва своята политическа кариера с една цел - да завърши руския проект Турски поток навреме. Това е истината. Ако беше дал оставка още през юли, когато протестите започнаха и когато хората все още не се бяха ориентирали кой за какво се бори, Борисов щеше да отиде на избори с висок рейтинг и щеше да ги спечели тъкмо сега, през септември, в една далеч по-спокойна ситуация. Правил го е два пъти поред и този номер безотказно работи. Този път обаче не послуша съветите на Томислав Дончев, който настояваше за същото. Залогът беше твърде голям, за да си играе на предсрочни избори. Защото ако беше дал оставка, щеше да изгуби много време за съставяне на ново правителство, за парламентарни боричкания, а Турски поток по договор трябваше да е готов на 1 януари 2021 година. Борисов е поел ангажимент пред Путин по въпроса. Освен това отлично знае, че всяко забавяне увеличава американския натиск за спирането на проекта, което може да провали целия замисъл на Кремъл и да доведе до ярост Путин. Вероятно завършването на Турски поток за Борисов е било въпрос на живот и на смърт. В резултат, разбира се, неговата кариера като премиер завърши, а ГЕРБ вероятно ще споделят съдбата на НДСВ след отеглянето на Царя.

  Българите са малък, но изключително прост народ. Sapienti Sat
 2. 2 Профил на danvan
  danvan
  Рейтинг: 558 Гневно

  Което не означава, разбира се, че не е необходима незабавна #оставка както на Борисов, така и на Гешев!

  Българите са малък, но изключително прост народ. Sapienti Sat
 3. 3 Профил на danvan
  danvan
  Рейтинг: 558 Неутрално

  ПКП не я коментирам - тя е просто фигурант в тая игра и ще бъде жертвана като пешка ако се наложи в името на голямата цел.

  Българите са малък, но изключително прост народ. Sapienti Sat
 4. 4 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 2909 Неутрално

  Цветооооооо, цветенцееее, резолюцията е изкарване на показ на всички кирливи ризи, с които ни облякохте вие.

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 5. 5 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4085 Весело

  Цвети, ако е останал един от персийските, да го изпратиш до читалището на гр. Чепеларе, че на децата зимата им замръзват краченцата...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 6. 6 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1755 Весело

  Как бе, тука Unvest, обяснява, как "Раданъ" бил се погребал политически, щото там янкакви поправки, които били "останали в съзнанието на хората". Герболяка айде сверявайте си опорките да не се излагате по форумите. Или Караянчева не знае за прозренията на форумния гуру Unvest.

 7. 7 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3151 Весело

  ...лансира тезата, че резолюцията, приета снощи в Европарламента, в защита на законността и просетите в България, е политически акт. Тя няколко пъти обяви това, независимо от въпросите, пред журналисти във Велико Търново ...

  Тя няколко пъти обяви това, независимо от въпросите ...

  Като всеки слаб ученик, който е назубрил само за краставицата.
  И това дрънчи ли дрънчи като ехо в поцинкована кофа ...

 8. 8 Профил на danubian.whale
  danubian.whale
  Рейтинг: 429 Неутрално

  ПКП, резолюцята е официална позиция на ЕП, в който са представени всички граждани на ЕС. Опитите за омаловажаване на този "политически акт" и представянето му като някаква анти-българска крайно лява пропаганда прави ГЕРБ да изглеждат жалки и откъснати от реалността. Каквито всъщност сте.

 9. 9 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4080 Весело

  Защо така ? Не беше ли обективна оценка, дадена от приятел ?

 10. 10 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 1112 Весело

  Като няма стойност защо драпахте да се впишат тъпотиите за президента и съветниците му, а ПКП?

 11. 11 Профил на Deinio
  Deinio
  Рейтинг: 509 Неутрално

  Постоянно затвърждава определението дадено от вожда

 12. 11 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1755 Неутрално

  [quote#8:"danubian.whale" прави ГЕРБ да изглеждат жалки и откъснати от реалността. Каквито всъщност сте.[/quote]

  Някой беше казал. Те са в делириум.

 13. 13 Профил на Deinio
  Deinio
  Рейтинг: 509 Неутрално

  Постоянно затвърждава определението дадено от вожда

 14. 14 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1815 Неутрално

  ""Защото това е един политически акт, който те ще използват и в предизборната си кампания, разбира се. А ние ще отговорим с делата, които сме направили с това, което предстои да направим с предстоящия бюджет", обяви тя като още веднъж цитира лансираните през последната седмица намерения всички деца да получават помощи от догодина независимо от дохода на семействата, а пенсиите да се увеличат."

  Странно ПКП от герб казва, че декларацията щяла да се ползва като предизборна кампания а, те щели да отговорят с действията по бюджета и цитира намеренията за увеличаване на детските. Аз пък с ушите си чух, че Сачева казва: "По думите ѝ тези действия на кабинета не се правят с цел печелене на гласове. "Не ми минава през ума, че чрез социална политика се купуват гласове, защото това е неморално", добави Сачева."

  Ся последно - предизборно ли правят номера с детските или не е предизборно, щото ПКП казва, че на предизборните работи с резолюцията те щели да отговорят (очевидно предизборно) с действията си т.е. детските ..

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 15. 15 Профил на z_axis
  z_axis
  Рейтинг: 777 Неутрално

  "Връщайки се отново към темата за резолюцията, тя обяви, че в нея има двоен стандарт, защото там не са попаднали забележките на евродепутатите на ГЕРБ."


  Естествено, че има не двоен, а троен зелено-червен-лилав стандарт.
  От днес нататък, всеки ден без изключение, трябва да се показва какво какво съдържа и кой го гласува - БСП + Деструктивна България (Радань КънеФ). ТОЧКА ПО ТОЧКА. Особено тези межу 15 и 20. Нека всеки за себе си да прецени има или няма двоен стандарт.

  https://www.europarl.europa.eu/doceo/document/B-9-2020-0309_BG.html

 16. 15 Профил на Дисидент в ЕССР
  Дисидент в ЕССР
  Рейтинг: 310 Неутрално

  Не защитавам ПКП, но някои от вас се правят че не виждат как стоят нещата. Тази резолюция е подкрепена от розовочервените партии в ЕП, просто защото ЕНП им е идеологически противник.

  Ако БСП, Зелените, "Да, България" или ДЕОС са на власт, такива резолюции ще се приемат от ЕНП и реформистите, а розовочервените ще си мълчат.

  "Нашите деца не получават образованието, от което имат нужда. Те трябва да бъдат обучавани в традиционните морални ценности, но вместо това им се казва, че имат изконното право да бъдат гей. Това е измама, която ги отклонява от верния път в живота." - Маргарет Тачър, 1987
 17. 17 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3151 Весело

  Защо така ? Не беше ли обективна оценка, дадена от приятел ?
  —цитат от коментар 9 на samoedin


  Е,да, ама дадена ... с двесте ...

  И ся кофти, че остава да се врЪти ...

 18. 18 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4080 Весело

  До коментар [#6] от "Doge":

  " Как бе, тука Unvest, обяснява, как "Раданъ" бил се погребал политически, щото там янкакви поправки, които били "останали в съзнанието на хората". Герболяка айде сверявайте си опорките да не се излагате по форумите. Или Караянчева не знае за прозренията на форумния гуру Unvest."

  Аз пък все някак си свенливо очаквам някое герерско депутатче да обяви, че Божков е корумпирал и европарламента.......

 19. 19 Профил на Emil Daskalov
  Emil Daskalov
  Рейтинг: 9 Неутрално

  Цветунгелица явно все още не е осъзнала какво точно е значението на въпросната резолюция на Европарламента. Вероятно и' е трудно да се приземи от висотата на своята кърджалийска кула до низините на европейското простолюдие!

 20. 20 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1755 Неутрално

  До коментар [#15] от "z_axis":

  Всъщност единствения двоен стандарт идва от ЕНП. Да говориш за пари срещу върховенство на закона и същевременно да подкрепяш ГЕРБ, е дори повече. Това е политическа шизифрения.

 21. 21 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1755 Неутрално

  До коментар [#15] от "z_axis":

  Всъщност единствения двоен стандарт идва от ЕНП. Да говориш за пари срещу върховенство на закона и същевременно да подкрепяш ГЕРБ, е дори повече. Това е политическа шизифрения.

 22. 22 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3709 Неутрално

  Не я е срам тази опозиция, дето ще се възползва от революция на Европарламента срещу проваленото управление на една крадлива и безхаберна шайка! ☠️

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 23. 23 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3709 Неутрално

  До коментар [#22] от "Norman Granz":

  “революция” >> реЗолюция, разбира се. 😁😁

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 24. 23 Профил на Минас Бахдасарян
  Минас Бахдасарян
  Рейтинг: 728 Неутрално

  До коментар [#6] от "Doge":" Как бе, тука Unvest, обяснява, как "Раданъ" бил се погребал политически, щото там янкакви поправки, които били "останали в съзнанието на хората". Герболяка айде сверявайте си опорките да не се излагате по форумите. Или Караянчева не знае за прозренията на форумния гуру Unvest." Аз пък все някак си свенливо очаквам някое герерско депутатче да обяви, че Божков е корумпирал и европарламента.......
  —цитат от коментар 18 на samoedin


  И, аз така. И, все още се чудя, кой беше този миндил, който наля в устата на тази кака от Малта толкова подробна рецитация. Ама пусти инат, продължават да си настояват на своето, еле цветенцето най паче.

  Da mihi factum, dabo tibi ius.
 25. 25 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 501 Неутрално

  "Връщайки се отново към темата за резолюцията, тя обяви, че в нея има двоен стандарт, защото там не са попаднали забележките на евродепутатите на ГЕРБ."Естествено, че има не двоен, а троен зелено-червен-лилав стандарт.От днес нататък, всеки ден без изключение, трябва да се показва какво какво съдържа и кой го гласува - БСП + Деструктивна България (Радань КънеФ). ТОЧКА ПО ТОЧКА. Особено тези межу 15 и 20. Нека всеки за себе си да прецени има или няма двоен стандарт.https://www.europarl.europa.eu/doceo/document/B-9-2020-0309_BG.html
  —цитат от коментар 15 на z_axis


  Пиленце, малко си се объркало, защото е ЕП са над 700 души, които СА ГИ ИЗБРАЛИ всички страни в ЕС! Аз знам, че в ГЕРП има опорка, че до власт трянва само те да се допускат, но оставете правото на нормалните страни да гласуват, за който си пожелаят!!!!!

 26. 26 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 2034 Неутрално

  До коментар [#19] от "Emil Daskalov":

  И какво е значението?

  ДБ ВЪРНАХА ДПС И БСП В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
 27. 27 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 501 Неутрално

  Не защитавам ПКП, но някои от вас се правят че не виждат как стоят нещата. Тази резолюция е подкрепена от розовочервените партии в ЕП, просто защото ЕНП им е идеологически противник.Ако БСП, Зелените, "Да, България" или ДЕОС са на власт, такива резолюции ще се приемат от ЕНП и реформистите, а розовочервените ще си мълчат.
  —цитат от коментар 15 на Дисидент в ЕССР


  Ти правиш ли разлика между българска партия и чужда? Ако не знаеш България има 17 от 751 дупутати.
  Айде да си сменяте името ГРБ, щото Е-то явно ви пречи вече.
  Нали сте за Европейско развитие бе, що ви пречи европарламента? Да не би щото се избира пряко и не можете да го с 200?

 28. 28 Профил на Минас Бахдасарян
  Минас Бахдасарян
  Рейтинг: 728 Неутрално

  До коментар [#19] от "Emil Daskalov":И какво е значението?
  —цитат от коментар 26 на kaiser


  Чавдар Николов от днес!

  https://terminalno.com/wp-content/uploads/2020/10/Борисов-Александър-Йорданов-петно-Европа-ЕС-Брюксел-Еврозолюция-ЕП-300x194.jpg

  Da mihi factum, dabo tibi ius.
 29. 29 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 501 Неутрално

  Цветунгелица явно все още не е осъзнала какво точно е значението на въпросната резолюция на Европарламента. Вероятно и' е трудно да се приземи от висотата на своята кърджалийска кула до низините на европейското простолюдие!
  —цитат от коментар 19 на Emil Daskalov


  На ПКП няма ли кой да и обясни, че тя е председател на политически орган и като плюе ЕП все едно плюе себе си - щото разликата е само, в избирателите, но не и в типа на представителството на гражданите.

 30. 30 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5475 Неутрално

  "Караянчева: Резолюцията е политически акт, от който ще се възползва опозицията"

  Да обсъдят причините довели до резолюцията и ролята на ГЕРБ

 31. 31 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 501 Неутрално

  ПКП ти що си председател на политическа институция, дето политически гласува политически актове? хОди пеша у вас ма!

 32. 32 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 1732 Неутрално

  Резолюцията е жалката истина, че сте приватизирали държавата и крадете на корем!

 33. 33 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 501 Неутрално

  Ся някой ще обясни ли от днес как в ГЕРБ го разбират европейското развитие?
  Май днес обявиха, че тях не ги интересува част от европейското щото имало малко ГЕРБ-ери там.

 34. 34 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 788 Неутрално

  Публикувам едно много интересно четиво, може и да сте попадали на него. Сбито, точно и с малко хумор Чипола обрисува едни персони, с които всеки от нас е имал среща в различен период. И докато в ежедневието си успяваме да се дистанцираме от тях, то по мое мнение е, че имаме уникалния шанс (не ми е ясно как сме го постигнали) да имаме поне 240 такива в парламента и преобладаващ брой в изпълнителната и местна власт. От тук нататък, ако искаме някаква нормалност, по-важното е при следващия кастинг да не ни е приоритет партийна принадлежност, а недопускането на подобен типаж до пост, от който зависи живота ни. Авторът е Карло Чипола.
  ПЕТТЕ ЗАКОНА НА ГЛУПОСТТА
  Първи закон на Карло Чипола: Винаги подценяваме броя на идиотите, които ни заобикалят
  Италианският икономист и историк Карло Чипола изпитвал нескрит интерес към проявленията на глупостта. Дългите години научна работа, а и житейският му опит, му помагат да формулира пет универсални закона, които важат за всеки и във всяко общество.
  Оказва се, че глупостта е много по-опасна, отколкото сме свикнали да мислим. Чипола написва ироничното есе "Основните закони на човешката глупост", което, макар и да не е базирано на реални проучвания, ни кара да се замислим дали пък в тези изводи не се крие повече от едно зрънце истина.
  Първи закон на глупостта:
  "Винаги подценяваме броя на идиотите, които ни заобикалят". Звучи банално и високомерно, но животът доказва правдивостта на това твърдение. Както и да преценявате хората, непрекъснато ще се сблъсквате със следните ситуации:
  - Човек, който винаги ви е изглеждал умен и рационален, във важна ситуация ще се прояви като пълен глупак.
  - В най-неподходящите ситуации и моменти отнякъде винаги се появяват глупави хора, за да объркат плановете ви.Втори закон на глупостта:

  "Вероятността един човек да е глупав не зависи от останалите му качества"

  Години наблюдения и опити ме наведоха на мисълта, че хората не са равни едни са глупави, други не, и това качество е вложено у нас от природата, а не от културните фактори. Човекът е глупак точно така, както някои имат рижи коси, а други кръвна група А. Образованието също няма нищо общо с ума или глупостта. Многобройни експерименти в университети потвърдиха това. Проучих пет групи хора: студенти, служители в офис, обслужващ персонал, администратори и преподаватели. Съотношението между умни и глупави хора се оказа едно и също както сред нискоквалифицираните, така и сред високообразованите. Това така ме порази, че реших да проуча и интелектуалния елит - нобеловите лауреати. Резултатът потвърди невероятната сила на природата: същият процент лауреати се оказаха глупаци.Трети закон на глупостта: "Глупакът е човек, чиито действия водят до загуби за някой друг и при това не носят ползи на действащия даже могат да се обърнат срещу него". Третият закон указва, че хората се делят на 4 групи простаци (П), умници (У), бандити (Б) и глупаци (Г). Ако Петър прави нещо, от което той самият губи, но Иван печели, то той е простак. Ако прави нещо, от което печели и той, и Иван, то той е умник. Ако действията на Петър му носят полза, но вредят на Иван, то той е бандит. А глупакът Петър прави неща, от които страдат както той, така и Иван. И точно това прави глупака опасен ние можем да разберем логиката на бандита, той е предсказуем. Но да прогнозираш действията на глупака е невъзможно той действа без причина, без цел, без план, на най-неочакваното място и в най-невероятния момент. Няма начин да предскажете кога идиотът ще нанесе своя удар. Дори когато атаката стане очевидна, срещу нея няма защита, защото тя няма рационална структура.Както е писал Шилер, Срещу глупостта са безсилни дори боговете!.

  Четвърти закон на глупостта:

  "Не-глупаците винаги подценяват разрушителния потенциал на глупаците"

  Те винаги забравят, че да си имаш работа с глупав човек означава да направиш грешка, която ще ти излезе скъпо. Хората от типа П например трудно разпознават опасността от зона Г, което не е учудващо. Странното е, че глупците са подценявани и от умниците, и от бандитите. В присъствието на глупак те се отпускат и се наслаждават на интелектуалното си превъзходство, вместо да се мобилизират и да намалят щетите, които той ще нанесе. Според разпространения стереотип глупакът вреди само на себе си. Това не е така. Не бъркайте глупаците с безпомощните простаци. Никога не си партнирайте с тях, въобразявайки си, че можете да използвате глупостта им за собствена изгода ако направите така, очевидно не познавате природата на глупостта. Така сами давате на глупака възможност да вилнее.Пети закон на глупостта:

  "Глупакът е най-опасният човек"

  Глупакът е по-опасен от Бандита. Резултатът от действията на идеалния бандит е простото преминаване на блага от един човек към друг. Обществото като цяло не губи много от това. Ако всички членове на едно общество са бандити, то би било прогнило, но живо. На върха отново биха излизали най-талантливите. Когато на сцената излизат глупаци обаче, картинката се променя. Те носят вреда, без да извличат изгода от това. Така благата се унищожават и обществото обеднява.

  Историята доказва, че обществата напредват тогава, когато на власт в тях има достатъчно умни хора, за да неутрализират активните глупаци и да не им позволяват да разрушат онова, което са създали умните. В регресиращите държави има същия брой глупци, но във властта се наблюдава ръст от глупави бандити, а сред останалото население на наивни простаци. Това разпределение на силите неизменно засилва разрушителните действия на глупаците и цялата страна отива по дяволите.

 35. 35 Профил на Voiko
  Voiko
  Рейтинг: 1013 Неутрално

  Вярно е. Опозицията ще има официален документ на който да се опре критиките си към властта, а властта трябва да се коригира по много основни въпроси. Разбира се едва ли е нужно да се юрне да приема Истанбулската конвенция, след като има решение на КС или пък да признава някакво несъществуващо македонско малцинство. Резолюцията е препоръчителна.

 36. 36 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4242 Гневно

  това е изпълнение на предизборната програма на управляващата коалиция "стъпка по стъпка".

  Три и половина години стояха на място, а като ги подгониха с яйца и домати се затичаха полвин година преди изборите - това в езика на ГЕРБ се нарича стъпка по-стъпка!

  Само дето има поговорка: "Пристъпи, Тодоре, пристъпи, Тодоре, пристъпи, лудо магаре! " (за този, когото трябва много да го канят за да тръгне "стъпка по стъпка"). Само че тази поговорка е била измислена по времетои от хора, когато "лудо магаре" е била най-голямата обида, а според Бобо и ТКП "ние така си говорим в ГЕРБ и се не обиждаме"!

 37. 37 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7654 Неутрално

  Щом казваш... само не разбрах, за кои реформи говориш.

 38. 38 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 501 Неутрално

  Резолюцията е жалката истина, че сте приватизирали държавата и крадете на корем!
  —цитат от коментар 32 на Гражданин


  А сакън! Днес Емил Радев обясни, че не били крадяли много щото усещането за корупция било само 81% и имало цели 5 (или 15 беше, забравих) държави преди нас.
  Зачудих се кой е по-зле - че да поплача за него, ама не каза!
  Ей ГЕРБ, абе не си ли остахте в Е-то и Б-то от името си, така като ви гледам не сте и граждани, ами сте си Върхушка.
  Рзвитие имате иначе! Развивате се като дюнер, който си го хванал за единия край на навитото.

 39. 39 Профил на Софи
  Софи
  Рейтинг: 299 Неутрално

  ПКП-та се изявява като още по-проста П!

  Скандали, корупция, оакване, ама все друг им е виновен!

  Оставка!

 40. 40 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 501 Неутрално

  Вярно е. Опозицията ще има официален документ на който да се опре критиките си към властта, а властта трябва да се коригира по много основни въпроси. Разбира се едва ли е нужно да се юрне да приема Истанбулската конвенция, след като има решение на КС или пък да признава някакво несъществуващо македонско малцинство. Резолюцията е препоръчителна.
  —цитат от коментар 35 на Voiko


  Да се коригира? Демек да си ги премести от чекмеджето и да не е с 200, а с 300?

 41. 41 Профил на z_axis
  z_axis
  Рейтинг: 777 Неутрално

  До коментар [#25] от "Oleg Shishmanov":

  "Пиленце, малко си се объркало, защото е ЕП са над 700 души, които СА ГИ ИЗБРАЛИ всички страни в ЕС!"


  Всеки има право да си гласува както си иска, ясно. Но в Бълвоча точките за корупция са няколко от 25. Което значи, че е това основносто. И всички са написани от либерастите, това е проблемът. И бяха подкрепени от БСП + къртицата Радань заедно с всички зелено-червено-розови. Факт, неприятен за ДемБГ.

 42. 42 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 501 Неутрално

  До коментар [#25] от "Oleg Shishmanov":"Пиленце, малко си се объркало, защото е ЕП са над 700 души, които СА ГИ ИЗБРАЛИ всички страни в ЕС!"Всеки има право да си гласува както си иска, ясно. Но в Бълвоча точките за корупция са няколко от 25. Което значи, че е това основносто. И всички са написани от либерастите, това е проблемът. И бяха подкрепени от БСП + къртицата Радань заедно с всички зелено-червено-розови. Факт, неприятен за ДемБГ.
  —цитат от коментар 41 на z_axis


  Член 1-ви ли ви е нужен?

 43. 43 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 501 Неутрално

  1. изразява дълбоко съжаление относно факта, че събитията в България доведоха до значително влошаване по отношение на зачитането на принципите на правовата държава, демокрацията и основните права, включително независимостта на съдебната система, разделението на властите, борбата срещу корупцията и свободата на медиите; изразява своята солидарност с българския народ в неговите легитимни искания и стремежи за справедливост, прозрачност, отчетност и демокрация;

 44. 44 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 501 Неутрално

  2. подчертава, че е от основно значение да се гарантира, че ценностите, изброени в член 2 от ДЕС, се спазват изцяло и че са гарантирани основните права, определени в Хартата на основните права; призовава българските органи да осигурят пълно и безусловно спазване на тези ценности и права;

 45. 45 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 501 Неутрално

  3. отбелязва предложението за свикване на Велико народно събрание с цел приемане на нова конституция; подчертава, че всяка конституционна реформа следва да бъде предмет на задълбочен и приобщаващ дебат и да се основава на подходящи консултации с всички заинтересовани страни, особено с гражданското общество, както и да бъде приета с най-широкия възможен консенсус; приема за сведение писмото, изпратено от председателя на Народното събрание до председателя на Венецианската комисия на 18 септември 2020 г., с което се представя официално искане за предоставяне на експертна помощ и издаване на становище на Венецианската комисия относно проекта на нова конституция на Република България; призовава българските органи проактивно да търсят оценка от страна на Венецианската комисия и други съответни международни организации във връзка с обсъжданите мерки преди окончателното им одобряване;

 46. 46 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 501 Неутрално

  4. отбелязва приемането на второ четене на измененията на българския Изборен кодекс; отбелязва със загриженост, че българският парламент понастоящем е в процес на приемане на нов изборен закон, а редовните парламентарни избори трябва да се проведат след не повече от седем месеца; призовава българските органи да осигурят пълно съответствие на изборното законодателство с всички препоръки на Венецианската комисия и БДИПЧ към ОССЕ, особено що се отнася до стабилността на основополагащите елементи на изборното законодателство, които не следва да подлежат на изменения по-малко от година преди избори;


 47. 47 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 501 Неутрално


  5. изразява твърдото убеждение, че българският парламент следва да играе основна роля в осигуряването на отчетността на изпълнителната власт и е един от необходимите участници с оглед на контрола чрез взаимозависимост и взаимоограничаване на властите, за да се постигне спазване на принципите на правовата държава; изразява загриженост относно практиката на управляващото мнозинство набързо да приема законодателство, често пъти без необходимите разисквания или консултация със заинтересованите страни; отбелязва много ниското обществено доверие в българския парламент[8]; изразява съжаление относно неотдавна наложените ограничения на журналистите в помещенията на Народното събрание, с които се намаляват техният достъп до парламентаристите и оттам – и възможностите за медиен контрол над работата на законодателния орган;

 48. 48 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 501 Неутрално

  6. изразява дълбока загриженост, че остават нерешени някои системни въпроси в съдебната система, установени от Европейския съд по правата на човека и Венецианската комисия, по-конкретно за разпоредбите, свързани с Висшия съдебен съвет и главния прокурор – и по-специално липсата на ефективни механизми за отчетност и на функциониращ контрол чрез взаимозависимост и взаимоограничаване по отношение на тяхната работа; настоява българските органи да спазват изцяло съдебната практика на Европейския съд по правата на човека и препоръките на Венецианската комисия и Групата държави срещу корупцията (GRECO), отнасящи се до съдебната система, по-специално по отношение на Висшия съдебен съвет и статута на главния прокурор, за да се осигури независимостта на съдебната система; отбелязва, че в доклада на Комисията от 22 октомври 2019 г. за напредъка на България в рамките на МСП се споменава, че в медиите е имало широк дебат, като някои заинтересовани страни са изразили загриженост относно процедурата за номиниране и основния кандидат за главен прокурор, както и че организации на гражданското общество са организирали улични протести;


 49. 49 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4080 Неутрално

  До коментар [#19] от "Emil Daskalov":

  "Цветунгелица явно все още не е осъзнала какво точно е значението на въпросната резолюция на Европарламента. Вероятно и' е трудно да се приземи от висотата на своята кърджалийска кула до низините на европейското простолюдие!"

  А, много добре е осъзнала какво става и затова вие жалко, но какъв избор има освен да плещи това, което виждаме ?

 50. 50 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 501 Неутрално

  7. изразява загриженост във връзка с продължаващата липса на разследвания за корупция по високите етажи, които да водят до осезаеми резултати; отбелязва, че корупцията, неефективността и липсата на отчетност продължават да бъдат широко разпространени проблеми в съдебната система и че общественото доверие в съдебната система продължава да бъде ниско поради впечатлението, че магистратите са податливи на политически натиск и няма равнопоставеност при раздаването на правосъдие; отбелязва увеличения брой разследвания на корупцията по високите етажи, включително по случаи с трансгранични аспекти, образувани срещу високопоставени длъжностни лица и известни обществени фигури; отбелязва със загриженост несъответствията между решенията на съдилищата от първа и от по-горна инстанция, които също така допринасят за липсата на окончателни и ефективни осъдителни присъди; изтъква необходимостта от провеждане на сериозни, независими и активни разследвания и постигане на резултати в борбата с корупцията, организираната престъпност и изпирането на пари, както и от задълбочено проучване на твърденията за корупция по високите етажи след звукозаписите, появили се през лятото на 2020 г., както и във връзка със скандала „Апартаментгейт“, скандала с къщите за гости, аферата с танкера, случая с крайбрежния имот в „Росенец“ и скандала, свързан с предполагаемото незаконно прехвърляне на пари от Българската банка за развитие, като всички те – взети заедно – говорят за дълбоки и системни слабости във връзка с принципите на правовата държава и антикорупционните мерки в България; освен това изразява загриженост от привлеклите по-слабо обществено внимание примери за недостатъци, свързани с принципите на правовата държава в България, например третирането на собствениците на апартаменти в „Сънсет ризорт“ в Поморие; приветства създаването на нова единна агенция за противодействие на корупцията в България; призовава българските органи да гарантират, че агенцията е в състояние да управлява ефективно целия си широк кръг отговорности, включително предотвратяването, разследването и отнемането на незаконно придобито имущество;

 51. 51 Профил на z_axis
  z_axis
  Рейтинг: 777 Неутрално

  До коментар [#42] от "Oleg Shishmanov":

  "Член 1-ви ли ви е нужен?"


  Нищо подобно, просто престанете да лъжете хората, че либерстко-интересчийското формирование Деструктивна България е дясно. И всичко ще си дойде на мястото, като си седнете отляво. И никой няма да ви обвинява.

 52. 52 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 501 Неутрално

  8. изразява дълбока загриженост от сериозното влошаване на свободата на медиите в България през последното десетилетие; призовава българските органи да насърчават благоприятна среда за свободата на изразяване на мнение, по-специално като увеличават прозрачността на собствеността върху медиите и предотвратяват прекомерната концентрация на собственост върху медиите и разпространителските мрежи, включително чрез правилно прилагане на съществуващата законодателна рамка, както и чрез отмяна на наказателноправните разпоредби срещу клевета; подчертава, че е необходимо да се повишат независимостта и ефективността на състава и мандата на Съвета за електронни медии; изразява загриженост относно съобщенията за продължаващата практика на оказване на влияние върху медиите чрез преференциално отпускане на средства на Съюза за приятелски настроени към правителството медии;

 53. 53 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 501 Неутрално

  До коментар [#42] от "Oleg Shishmanov":"Член 1-ви ли ви е нужен?"Нищо подобно, просто престанете да лъжете хората, че либерстко-интересчийското формирование Деструктивна България е дясно. И всичко ще си дойде на мястото, като си седнете отляво. И никой няма да ви обвинява.
  —цитат от коментар 51 на z_axis


  ЧЕТИ!!!!!

 54. 54 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 501 Неутрално

  9. отбелязва, че защитата на журналистите е от жизненоважен интерес за обществото; призовава българските органи да гарантират защитата на журналистите по всяко време и по този начин да защитават тяхната независимост; решително осъжда случаите, в които критични към правителството журналисти са станали обект на клеветнически кампании, и призовава българските органи да възпрепятстват тези недемократични практики; изразява съжаление относно случаите на насилие срещу репортери и унищожаване на техническото им оборудване; настоятелно призовава българските органи да започнат всеобхватно разследване на всички случаи на насилие срещу журналисти, отразяващи протестите; призовава българските органи да гарантират, че полицейските служители и другите длъжностни лица зачитат свободата на печата и позволяват на журналистите и работещите в медиите да отразяват по безопасен начин демонстрациите; подчертава, че насилието от страна на държавни служители противоречи на задължението на държавите членки да зачитат свободата на печата и да защитават безопасността на журналистите[9];

 55. 55 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 501 Неутрално

  10. призовава българските органи да разгледат изцяло и изчерпателно всички сигнали, подадени чрез платформата на Съвета на Европа за насърчаване на защитата на журналистиката и безопасността на журналистите, и да се придържат изцяло към препоръките на комисаря на Съвета на Европа по правата на човека, за да се гарантира безопасна среда за журналистите в България;

 56. 56 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 501 Неутрално

  11. изразява недвусмислената си подкрепа за българския народ в неговите легитимни искания и стремежи за справедливост, прозрачност, отчетност и демокрация; изразява твърдо убеждение, че мирните демонстрации са основно право във всяка демократична държава, и подкрепя правото на хората да протестират мирно; осъжда всяка форма на насилие срещу мирни демонстрации; подчертава, че свободата на изразяване на мнение и свободата на информацията трябва да се зачитат по всяко време; подчертава, че е неприемливо използването на насилие и непропорционална сила; изразява особена тревога във връзка с твърденията за използване на сила срещу жени и деца, включително деца с увреждания; изразява загриженост във връзка с незаконните и прекомерни одити на частни предприятия, които публично са изразили своята подкрепа за протестите; осъжда насилствената и непропорционална намеса на полицията по време на протестите през юли, август и септември 2020 г.; призовава българските органи да гарантират пълно, прозрачно, безпристрастно и ефективно разследване на действията на полицията;

 57. 57 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1755 Неутрално

  До коментар [#41] от "z_axis":

  Всъщност, успехът на "Ранданъ" да убеди депутати от различни парламентарни групи, да гласуват за тази декларация, е ВИСШ ДИПЛОМАТИЧЕСКИ ПИЛОТАЖ. Така става , когато вкараш в парламента истински политик. От шесте тикви на ГЕРБ, полза никаква.

 58. 57 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 501 Неутрално

  12. осъжда нехуманните условия в българските затвори, констатирани от Европейския съд по правата на човека, включително наличието на пренаселеност, лоши санитарни и материални условия, ограничени възможности за дейности извън килиите, недостатъчно добри медицински грижи и продължително прилагане на ограничителни режими в местата за лишаване от свобода[10];


 59. 59 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 501 Неутрално


  13. изразява дълбока загриженост от факта, че след повече от 45 съдебни решения срещу България, произнесени от Европейския съд по правата на човека, българските органи не са спазвали задължението си за провеждане на ефективни разследвания; счита, че тези повтарящи се недостатъци разкриват наличието на системен проблем[11]; подчертава, че според годишния доклад на Съвета на Европа за 2019 г. относно надзора върху изпълнението на решения на Европейския съд по правата на човека има 79 основополагащи съдебни решения срещу България, които не са изпълнени;

 60. 60 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1728 Неутрално

  Гнусна резолюция, родена от нечистоплътни помисли.
  Българските предатели са ясни.
  БСП, ДПС и Радан Кънев.
  За съжаление и такива хора ражда България...

 61. 61 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 501 Неутрално

  14. изразява загриженост, че въпреки съществуването на няколко директиви на ЕС за процесуалните права на заподозрените и обвиняемите, посочени в пътната карта от 2009 г., в България процесуалните права не се зачитат в достатъчна степен; счита, че това оказва дълбоко въздействие върху основните права[12];

 62. 62 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 501 Неутрално

  Гнусна резолюция, родена от нечистоплътни помисли.Българските предатели са ясни.БСП, ДПС и Радан Кънев.За съжаление и такива хора ражда България...
  —цитат от коментар 60 на НеКой


  Льольо, ДПС не я гласуваха!

 63. 63 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 501 Неутрално

  До коментар [#41] от "z_axis":Всъщност, успехът на "Ранданъ" да убеди депутати от различни парламентарни групи, да гласуват за тази декларация, е ВИСШ ДИПЛОМАТИЧЕСКИ ПИЛОТАЖ. Така става , когато вкараш в парламента истински политик. От шесте тикви на ГЕРБ, полза никаква.
  —цитат от коментар 57 на Doge


  Как да няма полза, те ловят танкери!

 64. 64 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 501 Неутрално

  15. осъжда всички случаи на слово на омразата, дискриминация и враждебност срещу хора от ромски произход, жени, ЛГБТИ лица и лица, принадлежащи към други малцинствени групи – въпрос, който продължава да буди сериозна загриженост; призовава органите да реагират енергично при случаи на слово на омразата, включително от страна на високопоставени политици, да засилят правната защита срещу дискриминацията и престъпленията от омраза и ефективно да разследват и подлагат на наказателно преследване тези престъпления; приветства съдебната забрана на ежегодния неонацистки „Луков марш“ и започването на разследване на организацията, стояща в основата му – „БНС“; призовава българското правителство да засили сътрудничеството с международните и местните наблюдатели на правата на човека и да предприеме всички необходими мерки за ефективна защита на правата на малцинствата, по-специално правата на свобода на изразяване на мнение и свобода на сдружаване, включително чрез изпълнение на съответните решения на Европейския съд по правата на човека[13]; призовава българските органи и длъжностни лица да осъждат категорично всички актове на насилие и слово на омразата срещу малцинства;

 65. 65 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 501 Неутрално

  16. изразява съжаление за атмосферата на враждебност срещу хората от ромски произход в някои населени общности, особено срещу онези, които е трябвало да напуснат домовете си след протестни събирания, насочени срещу техните общности, в няколко селища; изразява съжаление във връзка с тормоза и насилственото прогонване от домовете на роми в района на Войводиново; призовава органите спешно да вземат мерки за положението на засегнатите лица; счита, че следва да се продължи с решителните мерки за подобряване на общото положение с жилищното настаняване на хората от ромски произход; счита, че е необходимо да се премахне напълно образователната сегрегация на децата от ромски произход; призовава органите да прекратят словото на омраза и расовата дискриминация срещу хора от ромското малцинство в отговор на COVID-19 и да спрат полицейските операции, насочени срещу ромски квартали по време на пандемията;

 66. 66 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1728 Неутрално

  До коментар [#64] от "Oleg Shishmanov":

  Шишманов, 100 коментара сложи на тази статия.
  Знаем ви, че сте тук постоянно.

 67. 67 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1755 Неутрално

  Как да няма полза, те ловят танкери!
  —цитат от коментар 63 на Oleg Shishmanov


  Как смееш да му разбиваш опорките с факти.

 68. 68 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1755 Неутрално

  До коментар [#62] от "Oleg Shishmanov":


  До коментар [#67] от "Doge":

  Имах предвид
  "Льольо, ДПС не я гласуваха! "

 69. 69 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 501 Неутрално

  Тука измежду телстовете за ЛГБТ общноста да отбележим, че ГЕРБ правят разлика между ЛГБТ и ЛГБТ. Ако си от опозицията, за тях си абсолютен педал, но ако си от ГЕРБ - виж Костадин Ангелов!

 70. 70 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1755 Неутрално

  До коментар [#66] от "НеКой":

  Не бе, човека ти я постнал да ти е удобно да я проечетеш. Щото явно не си. По мненията ти съдя.

 71. 71 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 501 Неутрално

  До коментар [#64] от "Oleg Shishmanov":Шишманов, 100 коментара сложи на тази статия.Знаем ви, че сте тук постоянно.
  —цитат от коментар 66 на НеКой


  Няма да го прочетете наведнъж и ще си дрънкате глупости.

 72. 72 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 501 Неутрално  17. отбелязва решението на Конституционния съд от 27 юли 2018 г. относно несъответствието на Истанбулската конвенция с Конституцията на България; изразява съжаление, че това решение възпрепятства България да ратифицира Конвенцията; изразява дълбока загриженост, че продължава публично да се говори по отрицателен и изопачаващ начин за Конвенцията под влияние на широкоразпространената кампания за дезинформация и оклеветяване, която последва негативното отразяване на темата от различни медии, за които се твърди, че имат връзки с правителствени и опозиционни партии; това е още по-обезпокоително поради участието на политици и политически партии, представени в българския парламент; изразява загриженост, че продължаващото отрицателно отношение към Конвенцията допълнително допринася за стигматизирането на уязвимите групи, изложени на риск от основано на пола насилие, чието положение е особено утежнено от COVID-19 и ограничителните мерки в цяла Европа, включително в България, и допълнително одързостява извършителите на престъпления, основани на пола, и им дава усещане за безнаказаност; изразява съжаление, че неотдавнашните промени в Наказателния кодекс, които въведоха по-строги наказания за насилието, основано на пола, се оказаха недостатъчни, за да се справят със сложността на проблема и преди всичко да го предотвратяват; поради това призовава българските органи да засилят превенцията и борбата срещу домашното насилие, да направят необходимото, за да се даде възможност за ратифициране на Конвенцията от Истанбул, и да въведат колкото е възможно повече елементи от Конвенцията, които съответстват на конституционния ред в България, като същевременно търсят по-широко решение за останалите елементи, както и да увеличат броя на защитените домове и другите социални услуги, необходими за подкрепа на жертвите на домашно насилие;

 73. 73 Профил на z_axis
  z_axis
  Рейтинг: 777 Неутрално

  До коментар [#71] от "Oleg Shishmanov":

  "Няма да го прочетете наведнъж и ще си дрънкате глупости."


  Още има, довърши!

 74. 73 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2216 Весело

  Кърджалийският театър да покани Ив Енслър, за да добави още един монолог. Като записва ценните мисли на Цветанка.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 75. 75 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 501 Неутрално

  18. счита, че е необходимо да се премахне дискриминацията срещу лица, основана на тяхната сексуална ориентация или полова идентичност, както в законодателството, така и в практиката във всички области; призовава българските органи да изменят Закона за защита от дискриминация, за да включат изрично половата идентичност като основание за дискриминация; призовава българските органи да изменят действащия Наказателен кодекс, за да включат в обхвата му престъпленията от омраза и словото на омразата въз основа на сексуална ориентация, полова идентичност, изразяване на полова принадлежност и полови белези; призовава българските органи да приложат съответната съдебна практика на Съда на ЕС и на Европейския съд по правата на човека и в този контекст да обърнат внимание на положението на съпрузите и родителите от един и същи пол, за да се гарантира упражняването на правото на недискриминация от правна и фактическа гледна точка и да се създаде подходяща правна рамка, даваща еднакви права на всички двойки;

 76. 76 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 501 Неутрално

  19. изразява загриженост, че лица, които може да се нуждаят от международна закрила, са били възпрепятствани да влязат на територията на България или експулсирани, понякога с употреба на сила, без възможност да кандидатстват за убежище и без индивидуализирана преценка[14]; изразява особена загриженост от обезпокоителното депортиране на членове на турската опозиция в нарушение на международните договори и въпреки валидните съдебни решения, постановени от компетентни български съдилища[15]; призовава българските органи да гарантират пълно съответствие на законодателството и практиката в областта на убежището с достиженията на правото на ЕС в областта на убежището и Хартата на основните права; призовава Комисията да третира като приоритет производството за установяване на нарушение срещу България;

 77. 77 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 501 Неутрално

  20. изразява дълбока загриженост от предложените изменения на Закона за юридическите лица с нестопанска цел; тези изменения биха създали силно враждебна среда за организациите на гражданското общество със статут на общественополезни организации, които получават чуждестранно финансиране, и има риск да влязат в противоречие с принципа на свобода на сдружаване и правото на неприкосновеност на личния живот[16]; настоятелно призовава българските органи да разгледат задълбочено установената съдебна практика на Съда на Европейския съюз в това отношение;

 78. 78 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 501 Неутрално

  21. отбелязва, че България е постигнала известен напредък по МСП; призовава българското правителство да си сътрудничи с Комисията в съответствие с принципа на лоялно сътрудничество, посочен в ДЕС, за да продължи изпълнението на своите ангажименти; призовава българските органи да се въздържат от провеждане на всякакви едностранни реформи, които биха изложили на риск зачитането на принципите на правовата държава, по-специално независимостта на съдебната власт и разделението на властите; отбелязва, че Комисията е посочила, че все още няма да отмени МСП за България; призовава Комисията да продължи да наблюдава реформата на съдебната система и борбата с корупцията в България в рамките на МСП, докато не се въведе напълно функциониращ механизъм за наблюдение на зачитането на демокрацията, принципите на правовата държава и основните права, приложим еднакво за всички държави членки; освен това призовава Комисията да използва и други налични инструменти, когато е целесъобразно, включително производства за установяване на нарушение, уредбата за укрепване на принципите на правовата държава и бюджетни инструменти, когато такива бъдат налични

 79. 79 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 501 Неутрално

  23. подчертава необходимостта българското правителство в сътрудничество с Комисията да гарантира по-строг контрол върху начина, по който се изразходват средствата на Съюза, и незабавно да реагира във връзка с опасенията, че пари на данъкоплатците се използват за обогатяване на кръгове, свързани с управляващата партия;

 80. 80 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 501 Неутрално  24. отново изразява своята позиция относно предложението за регламент на Европейския парламент и на Съвета относно защитата на бюджета на Съюза в случаите на широко разпространено незачитане на принципите на правовата държава в държавите членки[17], включително необходимостта от защита на правата на бенефициерите, и призовава Съвета да започне междуинституционални преговори възможно най-скоро;

 81. 81 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 501 Неутрално

  И накрая черешката на тортата, която за ГЕРБ не е от значение:  24. отново изразява своята позиция относно предложението за регламент на Европейския парламент и на Съвета относно защитата на бюджета на Съюза в случаите на широко разпространено незачитане на принципите на правовата държава в държавите членки[17], включително необходимостта от защита на правата на бенефициерите, и призовава Съвета да започне междуинституционални преговори възможно най-скоро;

 82. 82 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 501 Неутрално

  сори 25 е последното, което не е важно за ГЕРБ, но не се е копирало:

  25. възлага на своя председател да предаде настоящата резолюция на Комисията, на Съвета, на правителствата и парламентите на държавите членки, на Съвета на Европа, на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа и на Организацията на обединените нации.

 83. 83 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 1586 Гневно

  Аз вярвам на Бойко Борисов.

 84. 84 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1398 Неутрално

  "С делата, които сте направили", плачете за затвора, госпожо Караянчева. И ви уверявам, че този момент наближава. Скоро.

 85. 85 Профил на parcaleste
  parcaleste
  Рейтинг: 923 Неутрално

  Караянчева: Резолюцията е политически акт, от който ще се възползва опозицията
  —цитат от коментар 0 на статия


  Евала, Шерлок.

 86. 86 Профил на olimpipanov
  olimpipanov
  Рейтинг: 863 Неутрално

  към определнието от баце трябва да се добави и тъпа и става ТПКТ

 87. 87 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3402 Весело

  Ха-хааааа

  Порестата Кърджалийска Пърхутка

  този път надмина дори себе си

  Бравос !

 88. 88 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 2034 Весело

  Изразява съжаление
  Подчертава
  Отбелязва
  Изразява убеждение
  Изразява загриженост
  Призовава
  Осъжда
  Отново изразява

  :))))))))))

  ДБ ВЪРНАХА ДПС И БСП В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
 89. 89 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3151 Неутрално

  Аз вярвам на Бойко Борисов.
  —цитат от коментар 83 на Virgin


  Че ПКП да не казва нещо различно?
  "Политика" и "реалност" явно за нея са две напълно различни и нямащи нищо общо едно с друго неща. За нея "политика" и "пропаганда" си е явно едно и също. А "реалността" е това, където ТЕ са Властта и което те кажат и укажат.

  Баце казва непрекъснато същото ...
  Пунта Мара, шменти-капели, мат'рял, толупи ... Монолозите Му от жипката ...

  Мирогледът е един и същ!
  Те шо мислите, че са се сбрали от през девет баира ...

 90. 90 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3259 Неутрално

  До коментар [#85] от "parcaleste":

  "Караянчева: Резолюцията е политически акт, от който ще се възползва опозицията"
  ==============
  Не. Със или без резолюция, истерията ще продължи. Като че ли досега нямаше вой. Опозицията е прегладняла, Радев иска власт, Борисов не я дава, защото за разлика от първите мандати, когато казавше, че не иска напрежение и излизаше ларж, сега ще е капитулация. Предварително всички се точат да оспорват изборите, ако не им харесат.
  И Гандалф да дойде, ще има вой, който няма да затихне скоро.

  Еретик
 91. 91 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 1285 Неутрално

  Гледайки словесната диария на тази женица се зачудих дали има друг председател на парламент от ЕС, който дава интервю на журналисти, така плътно обграден от гардовете си - сякаш е не един народен избранник, а по-скоро някакъв съвременен Ал Капоне...

 92. 92 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3151 Весело

  До коментар [#90] от "Костадин Иванов":

  Не трябва вой, ами бой!

  Димитър Благоев, когато отишли при него студенти да му кажат за акцията по освиркването на Фердинанд, се поусмихнал и им рекъл: "Момчета, тя тая работа със свирки не става! Ама щом искате ..."

  Та и с воя така ...

 93. 93 Профил на z_axis
  z_axis
  Рейтинг: 777 Неутрално

  До коментар [#65] от "Oleg Shishmanov":


  Четох всичко няколко пъти още вчера и е възмутително какви неща се искат от България. От т.16

  "че следва да се продължи с решителните мерки за подобряване на общото положение с жилищното настаняване на хората от ромски произход;"

  Жилищно настаняване на хората от ромски произход?!? Естествено безплатно. Защо не настанят теб, мен или нашите родители?


  "враждебност срещу хората от ромски произход в някои населени общности, особено срещу онези, които е трябвало да напуснат домовете си след протестни събирания"

  Дали пък тия хора не са направили нещо нередно, та ги гонят??

 94. 94 Профил на abl48682537
  abl48682537
  Рейтинг: 20 Неутрално

  Кофата да се маха, стига е ръсила глупости, писна ни, на кофата....

 95. 95 Профил на z_axis
  z_axis
  Рейтинг: 777 Неутрално

  До коментар [#64] от "Oleg Shishmanov":


  "осъжда всички случаи на слово на омразата, дискриминация и враждебност срещу хора от ромски произход, жени, ЛГБТИ лица и лица, принадлежащи към други малцинствени групи"

  А словото на омраза и действия от изброените групи има ли? За мекиците знаем, че са все недоволни. С какво са по-равни от нас. И защо жените са поставени като отделна група?

 96. 96 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3542 Неутрално

  ....Ся последно - предизборно ли правят номера с детските или не е предизборно, щото ПКП казва, че на предизборните работи с резолюцията те щели да отговорят (очевидно предизборно) с действията си т.е. детските .. ..
  —цитат от коментар 14 на bludniq_sin


  Абе щом тези 40 - 50 лева ли добавки към пенсиите щели да ги дават само до изборите прави му сметката за какво ги дават.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 97. 97 Профил на z_axis
  z_axis
  Рейтинг: 777 Неутрално

  До коментар [#77] от "Oleg Shishmanov":

  От т.20

  "изразява дълбока загриженост от предложените изменения на Закона за юридическите лица с нестопанска цел; тези изменения биха създали силно враждебна среда за организациите на гражданското общество със статут на общественополезни организации, които получават чуждестранно финансиране"


  Защо не се изветлят НПО-тата? Защо толкова ги е страх да се знае кой дава парите за антидържавната дейност?

 98. 98 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1064 Неутрално

  Герб щели да правят реформи по план? Че той, единственият капацитет в тази партия, барни ръбъл си замина бре, кой ще ги прави тези реформи? ПКП? Не думай

 99. 99 Профил на z_axis
  z_axis
  Рейтинг: 777 Неутрално

  До коментар [#75] от "Oleg Shishmanov":

  от т. 18

  "да изменят действащия Наказателен кодекс, за да включат в обхвата му престъпленията от омраза и словото на омразата въз основа на сексуална ориентация, полова идентичност, изразяване на полова принадлежност и полови белези; "


  Какви изменения се искат? Какво е това "полова идентичност", "изразяване на полова принадлежност? По долу пише и за съпрузи от един и същи пол...
  За такива промени на законите става въпрос??

 100. 100 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 501 Неутрално

  До коментар [#85] от "parcaleste":"Караянчева: Резолюцията е политически акт, от който ще се възползва опозицията"============== Не. Със или без резолюция, истерията ще продължи. Като че ли досега нямаше вой. Опозицията е прегладняла, Радев иска власт, Борисов не я дава, защото за разлика от първите мандати, когато казавше, че не иска напрежение и излизаше ларж, сега ще е капитулация. Предварително всички се точат да оспорват изборите, ако не им харесат. И Гандалф да дойде, ще има вой, който няма да затихне скоро.
  —цитат от коментар 90 на Костадин Иванов


  Затова за шеф на ЦИК назначиха нещо подобно на Кирилов дето си е сменял цветовете!
  Знаеш ли кво ще стане накрая? Новия т.нар. председател на ЦИК няма да намери НИТО една машина или 100-200 броя и ще си направите изборите като местните - само с харитя, където гласовете за ГЕРБ са обратнопропорционални на броя гласували.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK