След призивите за Истанбулската конвенция Нинова иска от Станишев и Йончева месечен отчет и план за работа

Корнелия Нинова, Сергей Станишев и Елена Йончева преди европейските избори.

© Юлия Лазарова

Корнелия Нинова, Сергей Станишев и Елена Йончева преди европейските избори.Избори 2022

След критичната резолюция на Европейския парламент, в която се подкрепят протестите и върховенството на закона в България и се призовава за ратификация на Истанбулската конвенция, тясното ръководство на БСП ще изисква от евродепутатите на партията отчет за свършената работа и план за предстоящата всеки месец.


Инициативата е на Корнелия Нинова, а мярката според социалисти е насочена срещу бившия лидер на БСП Сергей Станишев и журналиста Елена Йончева - двама от петимата евродепутати на БСП.


Станишев е един от критиците на Нинова и бе отстранен от широкото ръководство на партията, а Йончева, която бе близка до лидера, я обвини, че бездейства за корупцията в България и не е подписала нито един от изготвените от нея сигнали, в т.ч. и за къщата в Барселона.
Заради искането за ратификация на Истанбулската конвенция от няколко дни БСП се оправдава и за резолюцията на Брюксел, един от инициаторите на които е Йончева.


Според съобщение на пресцентъра на БСП нова задача на новото Изпълнително бюро на партията е въвеждането на правила за работа на групата на БСП в Европейския парламент. Отсега нататък избраните от социалистическата партия евродепутати следва всеки първи вторник от месеца да присъстват на заседанието на Изпълнителното бюро. На него те трябва да представят отчет за свършеното през изминалия месец и план за работа, който да се одобри и съгласува с ръководството - текстове за резолюции, планирани проекти, мероприятия (конференции, семинари, обучения), инициативи, дейности, важни гласувания, официални връзки с други групи и организации.


"Провежданата политиката следва да е в унисон с националната политика на БСП и да е тясно координирана и одобрявана от ръководните органи на партията", се посочва в съобщението.

Избори 2022

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK