Изтеклите лични документи ще важат до 31 януари

Архив

© Анелия Николова

АрхивСрокът за валидност на изтеклите лични документи ще се удължи до 31 януари догодина. Това ще стане с промени в закона за извънредното положение, внесени от ГЕРБ.


В момента срокът е до 31 октомври. Според Красимир Ципов от ГЕРБ целта на удължаването е да се избегне струпване на опашки пред службите на МВР в студентите зимни месеци при пандемия от коронавирус. Освен това ще се оптимизират и разходите на ведомството.


Мярката ще засегне над 410 хил. българи, които трябва да сменят личните си документи. Става въпрос за изтичащи над 300 хил. лични карти и около 110 хил. международни паспорти.
До момента 48 държави са признали за валидни изтеклите български лични документи.


По информация на управляващите след изтичането на извънредното положение, при което срокът на валидност на изтеклите документи бе удължен до 31 октомври, в летните месеци са издадени над 381 хил. лични карти, над 181 хил. паспорти и над 201 хил. шофьорски книжки.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK