Едно наум: Патриотите обвиниха Еврокомисията, че налага гей браковете

Едно наум: Патриотите обвиниха Еврокомисията, че налага гей браковете

© Анелия Николова"Едно наум" е рубрика на "Дневник", в която публикуваме прессъобщения, откъси от материали, изказвания и други текстове, които трябва да се четат с едно наум.


В навечерието на 21 ноември - Деня на християнското семейство, и четири месеца преди парламентарните избори коалиционният партньор на ГЕРБ - "Обединени патриоти", отново заговориха за т. нар. от тях джендър идеология. В декларация от парламентарната трибуна те обявиха, че Европейската комисия (ЕК) и лично председателят й Урсула фон дер Лайн ще предложат законодателни промени, с които държавите-еврочленки да бъдат задължени да признават гей браковете, родителските права на еднополови двойки, както и транссексуалните хора в целия Европейски съюз. В документа се заявява, че това ще стане чрез стратегията на ЕК за равнопоставеност на лесбийките, гейовете, бисексуалните, транссексуалните, небинарните, интерсексуалните и куиър индивиди, известни като ЛГБТИ.


Със стратегията ЕК наистина ще предложи законодателни промени, с които държавите членки да признават родителските права на еднополови двойки. Това обаче не означава, че ще задължи отделните държави да легализират гей браковете.
Другата идея е Брюксел да предложи eврoпeйcкo зaкoнoдaтeлcтвo, което да възприeмa кaтo прecтъплeниe пoceгaтeлcтвaтa и рeчтa, пoрoдeни oт oмрaзa срещу ЛГБТ общността, както и да осигури правна помощ за борба с дискриминацията, включително на пазара на труда.


В декларацията се говори и за "вредните либерални опити за налагането на полове, извън традиционните мъжки и женски". Всъщност обаче никой не оспорва, че човек се ражда с един от двата биологични пола, законодателството за сексуалните малцинства третира социалния пол, т.е. как се чувства и като какъв би искал да бъде приеман човек.


"Противопоставяме се на соросоидни неправителствени организации като Български хелзински комитет и други неправителствени организации, известни с антибългарската си дейност. А и на либерални партии като "Да, България", които лансират у нас джендър-идеологията и стават съучастници на разрушаването на основни морални ценности в Европа", се посочва в декларацията на "Обединени патриоти", които твърдят, че алтернативата е патриотизмът.


Всъщност термин "джендър идеология" няма - това е пропагандно словосъчетание, налагано в България от кампанията срещу Истанбулската конвенция, предвождана от т.нар. патриоти.


Декларацията изкривява фактите като подчертава, че битката за защита на традиционните християнски семейни ценности вече е основна битка в Европа". Всъщност член 2 на Договора за Европейския Съюз прогласява, че "зачитането на правата на човека, включително правата на лицата, които принадлежат към малцинства, е основна ценност за членовете на съюза".

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK