Кой и накъде ще води ДПС

Мустафа Карадайъ е избран за председател на ДПС на 24 април 2016 г.

© Надежда Чипева, Капитал

Мустафа Карадайъ е избран за председател на ДПС на 24 април 2016 г."При условията на демокрация всеки може да се опита да стане председател на ДПС, но опитът да заеме мястото на Мустафа Карадайъ е все едно да тръгне с колело да покорява Луната."


Това според сайта 24rodopi.com е реплика на Ахмед Доган от миналата година. Потвърждение от партийния елит дали това са наистина думи на почетния председател на ДПС няма, но твърдението изглежда близко до истината.


При избора на нов председател на ДПС тази събота (12 декември) няма интрига, доколкото единственият кандидат е сегашният ръководител Мустафа Карадайъ. А ако нямаше законови изисквания, националната конференция на партията щеше да бъде отлагана още.
Очакванията към събитието са дали и каква реч ще има Доган (преди изнасяше доклади) - насочена повече към членове и симпатизанти или за външна употреба, след като последната му публично видяна изява беше в началото на август зад храстите на резиденцията му в Росенец с няколко реплики към протестиращите срещу незаконното строителство на т.нар. летни сараи и срещу модела "Пеевски". Месец по-рано ДПС струпа там членове, докарани от цялата страна, за да пазят като жив щит незаконните огради и ограничения достъп до плажа. Малка група от тях бяха допуснати в двора, а партията разпространи видеокадри, в които Доган им каза само, че се гордее с тях и че за пореден път установил, че много ги обича. Затова пък от импровизираната реч и жестове на Карадайъ (всички си се кланяха и пляскаха взаимно) пролича страхопочитанието му към почетния председател.


Събитията и разкритията за резиденцията в Росенец, действията на личната НСО охрана на Доган и полицията поставиха ДПС под широк обществен интерес и показаха скритата й роля и влияние във властта на различни нива. Те обаче едва ли ще се отразят на решенията и гласуванията по време на националната конференция и има ли някакъв ефект от тях за подкрепата към партията ще проличи на парламентарните избори догодина.


Другото интересно ще е дали доскорошният председател на младежката организация (в продължение на осем години) и евродепутат Илхан Кючюк ще стане заместник на Карадайъ, тъй като това може да се тълкува като знак за бъдещо издигане на Кючюк. Само преди няколко седмици и той засвидетелства публично почит към Доган при избора на негов наследник начело на младежите в ДПС - Сезгин Мехмед.


Заради отлагането с година и половина ДПС ще трябва да проведе онлайн националната си конференция, за да спази противоепидемичното ограничение за събиране на повече от 30 души, но и да избегне хипотезата, в която може да бъде поискано закриване на партията, ако върховният й орган не заседава повече от пет години.


Онлайн събитието обаче изглежда по-скоро улеснение, отколкото пречка за ДПС, която в последните години е още по-затворена за медии и общественост. А сред депутатите й и висши партийни кадри има нещо като омерта да говорят за реалната роля на Доган и тази на скандално известния й депутат Делян Пеевски и взаимоотношенията и влиянията помежду им.


Кой властва в ДПС


"ДПС си има реален лидер и няма никакво значение кой формално стои начело", смята социологът Юрий Асланов, според който партийното събитие ще е скучно и няма да се разбере дали зад кулисите става нещо.


Според политолога Евгений Дайнов всеки път, когато в ДПС се появи човек със самостоятелна тежест, присъствие и качества като Касим Дал или Лютви Местан, той не успява да се закрепи на ръководен пост. Заради това Мустафа Карадайъ може да остане формално начело, докато няма самостоятелно присъствие и докато Ахмед Доган иска той да бъде председател на ДПС. Политологът обаче коментира още: "В ДПС много отдавна никой външен не знае какво става, защото те се затвориха като мида."


24 април 2016 г. - последната присъствена национална конференция на ДПС и една от последните публични появи на Ахмед Доган.

© Надежда Чипева, Капитал

24 април 2016 г. - последната присъствена национална конференция на ДПС и една от последните публични появи на Ахмед Доган.


Депутатът Мустафа Карадайъ бе избран за председател на партията на Ахмед Доган на 24 април 2016 г. - няколко месеца след скандала с отстраняването на Лютви Местан от поста. Той формално представлява ДПС в страната и чужбина, където според публикации в партийния сайт не пропуска да напомня: "Д-р Ахмед Доган, създавайки българския етнически модел, ориентира България към НАТО и ЕС", "Уникалната формула "Български етнически модел", чийто създател е д-р Ахмед Доган, респектира и днес. Този модел поставя високи отговорности пред нашата партия. ДПС има активна и значима роля за определяне и запазване на евроатлантическата ориентация на страната" или "Нашият почетен председател д-р Ахмед Доган винаги е казвал, че младежите задължително трябва да бъдат част от правенето на политики".


А почетният председател се появява само в разкази за държани речи пред партийния елит в края на годината. След събитията в Росенец и последвалите антиправителствените протести пресцентърът на ДПС припомняше във фейсбук речи на Доган от миналото.


Другата ключова фигура в ДПС - депутатът и бизнесмен Делян Пеевски, обаче не се е появявала публично от юни 2019г., когато няколко пъти отиде на работа в Народното събрание. В пандемията от коронавирус станаха известни някои негови дарения за болници в страната. В медийни изявления на бивши членове на ДПС се приписва по-голяма роля ту на Доган, ту на влиянието на Пеевски. Ако по нещо тези анализи си приличат - то е за влиянието на двамата върху премиера Бойко Борисов и определени решения.


"Никой няма представа също каква е точно властовата позиция на Делян Пеевски в ДПС. В едно интервю Касим Дал беше казал, че Пеевски е най-силният човек - нямам никаква представа дали е така. Дори и да е най-силният, аз не виждам как ще се опита да се заеме с публична политическа роля. Веднъж се опита да стане шеф на ДАНС и не му се получи", каза политологът Евгений Дайнов в коментар пред "Дневник" за позициите в ДПС. Според Асланов дори и в сегашната обстановка Делян Пеевски да е малко позабравен и "да не е онази мишена на гняв, която беше"; дори и да е потънал, "защото осъзнава, че не е симпатичен образ", ролята му остава непроменена.


29 май 2019 г. - една от редките появи на депутата Делян Пеевски в парламента.

© Юлия Лазарова

29 май 2019 г. - една от редките появи на депутата Делян Пеевски в парламента.


Засега не е официално потвърдено дали Доган и Пеевски ще се включат по някакъв начин, дори и чрез видеовръзка, в откритата или закритата част на онлайн конференцията на ДПС. Но специална поява на Пеевски е малко вероятна.


Какво иска и може ДПС


От началото на мандата ДПС твърди, че коалицията между ГЕРБ и "Обединените патриоти" е нехомогенна и не може да управлява; от поне година - че е нужен национален консенсус между партиите за приоритетите на развитие на страната; от няколко месеца - засилва критиките си срещу управлението и проваля кворума в парламента.


От ръководството официално казват, че ДПС е опозиция и ще се държи като такава до края на мандата. Зад позата на опозиция обаче поръчките, назначенията и жестовете към партията на Доган продължават. Например всички решения на държавата, свързани с неговия ТЕЦ "Варна".


Секретари на няколко областни съвета на ДПС, с които "Дневник" се свърза, не пожелаха да изразят очакванията си какво да прави партията и какво ще се обсъжда в събота.


"Последните четири години бяха успешни за ДПС - тя не участва публично в управлението на държавата, но реално получи повече, отколкото "Обединените патриоти", макар и да се показваше напрежение между двете политически сили на публиката. В последните месеци ДПС поде по-критичен тон, но това е заради предстоящите избори - предстои ново раздаване на ролите и ДПС започва да се разграничава от ГЕРБ и настоящото управление", смята Юрий Асланов.


За него говоренето на ДПС за консенсус между партиите за приоритетите за развитие на страната и формиране на програма за управление е по-скоро политическо красноречие с цел печелене на по-широки симпатии сред нови избирателни групи. По думите му движението е единствената партия, която разширява електоралната си база, докато останалите формации по различни причини са в криза.


Предизборни плакати на Ахмед Доган и Мустафа Карадайъ за парламентарните избори през 2017 г. в Джебел.

© Анелия Николова

Предизборни плакати на Ахмед Доган и Мустафа Карадайъ за парламентарните избори през 2017 г. в Джебел.


Според Евгений Дайнов обаче има сериозен предизборен проблем, тъй като ДПС бележи електорален спад спрямо парламентарните избори през 2009 г., когато има около 620 хил. гласа. Политологът оценява, че от една страна, Ахмед Доган не е успял да отвори партията и да привлече по-будни млади българи, както искал, от друга, има отлив на турски гласове, заради което се прави опит за компенсация с контролирани ромски гласове, за да не падне под 400 хил. гласа електоралната подкрепа. Заради това той смята, че при 400 хил. гласа на следващите избори поведението на ДПС ще бъде невидимо в политиката, но задкулисно енергично ще се опита да поеме власт; а при гласове, близо до 500 хил. - ще може със самочувствие да се заявява публично, докато отзад с извиване на ръце иска повече власт.


Според последните социологически проучвания ДПС не е трета политическа сила, ако изборите бяха сега, тъй като това място се заема от партията на Слави Трифонов.


"С провокацията, която спретнаха на "Росенец" - на масовото плажуване да докарат обикновени отрудени хора от Родопите в опит да произведат етнически сблъсък, Доган и Карадайъ целяха да си решат проблема с турските гласове, но без успех. Там се счупи и духът на ДПС, защото тогава моментално се заговори във всички общности в страната - цитирам: "Нашите малко се поизложиха." Заради това в ДПС има да се върши тежка политическа работа, която Карадайъ не може да свърши", смята Евгений Дайнов. Според него и не е ясно дали Ахмед Доган също може да я свърши, защото напоследък изглежда "изпаднал от времето, а не - вътре в него". Той каза още, че няма представа дали, макар да е фактор в ДПС, Делян Пеевски ще иска да води задкулисни преговори след изборите и не знае дали би могъл да върши тежка политическа работа.

Ключови думи към статията:

Коментари (74)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2418 Неутрално

  ДПС е една етническа партия която вреди на България.
  Тя трябва да изчезне!

 2. 2 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1259 Неутрално

  Докато всичките ни останали политици са на нивото, на което са, Доган ще си прави, каквото му сърце сака...

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 3. 3 Профил на rkf46690675
  rkf46690675
  Рейтинг: 580 Неутрално

  НАПРЕД КЪМ ГЕПАНЕТО И ЛАПАЧКАТА. !!!!!!!
  ДОГАН АКБАР!!!!!

 4. 4 Профил на Шакир Зулов
  Шакир Зулов
  Рейтинг: 206 Любопитно

  ДПС е една етническа партия която вреди на България.Тя трябва да изчезне!
  —цитат от коментар 1 на Аз съм българче обичам наште планини зелени


  Ми убуо ......,ама то не става с пожелателно мислене.А и с какво ДПС е по-лоша от БСП,ГЕРБ ,субпродуктите на СДС.....и всички останали борци за Народно щастие?🐵

  Много съм прост
 5. 5 Профил на rkf46690675
  rkf46690675
  Рейтинг: 580 Неутрално

  ДПС е една етническа партия която вреди на България.Тя трябва да изчезне!
  —цитат от коментар 1 на Аз съм българче обичам наште планини зелени


  ДПС Е МИЛИЦИОНЕРСКА ПАРТИЯ...ОСТАНАЛОТО Е ВЯРНО.

 6. 6 Профил на rkf46690675
  rkf46690675
  Рейтинг: 580 Неутрално

  ДПС е една етническа партия която вреди на България.Тя трябва да изчезне!
  —цитат от коментар 1 на Аз съм българче обичам наште планини зелени


  ДПС Е МИЛИЦИОНЕРСКА ПАРТИЯ...ОСТАНАЛОТО Е ВЯРНО.

 7. 7 Профил на Tru Soulja
  Tru Soulja
  Рейтинг: 689 Неутрално

  До коментар [#1] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  Ами ние като не гласуваме масово за да нямат такава тежест , кой е виновен? Все пак трябва да се започне отнякъде.

  Най-добрият съвет, който съм получавал, е да избягвам банките. Те ти дават чадър, но, когато завали, ти го вземат
 8. 8 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 1249 Неутрално

  Застреляйте Сопола, ама тоя път с истински пистолет. Друг правилен път за Д(п)С няма.

 9. 9 Профил на rkf46690675
  rkf46690675
  Рейтинг: 580 Неутрално

  СНИМКАТА Е БЕЗЦЕННА!!!
  ВЕРНО ЛИ ЕЛЕКТОРАТЪТ ИМ РАСТЕ ПО ГОРИТЕ???

 10. 10 Профил на jmf29537805
  jmf29537805
  Рейтинг: 829 Неутрално

  Сараите на Доган са незаконни.
  Но не ги събарят.
  "Срещу властта не се рита".

 11. 11 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 1249 Неутрално

  Абе, мюслимани, как търпите свинята пееф ? алаха ще ви накаже.

 12. 12 Профил на ayz00590373
  ayz00590373
  Рейтинг: 18 Неутрално

  До коментар [#7] от "Tru Soulja":

  Правилно. Влизат в парламента , защото избирателната активност е винаги ниска. Надявам се март месец да изненадаме всички с една висока активност и да ги махнем всички тия октоподи...

 13. 13 Профил на Тиква загубена
  Тиква загубена
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Тази партия трябва да бъде забранена,защото е противоконституционна !

  Приживе на всички в устата ви срах, серете и вие на гроба ми без страх, че мъртвец от гроба не може да се вдигне, серящия гъз с хуй да достигне!
 14. 14 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4291 Неутрално

  Застреляйте Сопола, ама тоя път с истински пистолет. Друг правилен път за Д(п)С няма.
  —цитат от коментар 8 на Тони КОСТОВ


  КУКЛОВОДИТЕ МУ ще ни пробутат друг - ОЩЕ ПО-ГОЛЯМ ТАКЪВ

  Сопола е ДЛЪЖНОСТ - не е конкретно лице

  Днес е Този утре ще е друг такъв - че даже и ОЩЕ ПО-ТАКЪВ

 15. 15 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4291 Неутрално  МУСТАФЕНКО и Чорбаджията му Ахмедушка Доганчик

  се преправят на турци каквито НЕ СА

 16. 16 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1511 Неутрално

  Който не му харесва - да емигрира. На който пък му харесва може да отиде у Шопия - там се пази статуквото, пък може и да си остане у родната кочинка...

 17. 17 Профил на edin drugii
  edin drugii
  Рейтинг: 2183 Неутрално

  ДПС не е етническа партия , а мафиотска организация използваща бедните и неграмотни малцинства в България за користни цели ,не може да се отрече политиката им за лансиране и подпомагане на млади кадри ,която поддържа и голямата им консолидация .

 18. 18 Профил на rkf46690675
  rkf46690675
  Рейтинг: 580 Неутрално

  Застреляйте Сопола, ама тоя път с истински пистолет. Друг правилен път за Д(п)С няма.
  —цитат от коментар 8 на Тони КОСТОВ


  СОПОЛЪТ НЯМА ЗНАЧЕНИЕ,ДЕБЕЛЯНЪТ НЯМА ЗНАЧЕНИЕ.
  ЦЯЛАТА МИЛИЦИОНЕРСКА СГАН,КОЯТО СЕ КРИЕ ЗА ГЪРБОВЕТЕ ИМ ТРЯБВА ДА СЕ РАЗКАРА ОТ ДЪРЖАВНАТА КОПАНЯ И ДА СЕ ПРОТИ ПРИ КОФИТЕ ЗА БОКЛУК.ЧРЕЗ ЛУСТРАЦИЯ.!!!!!ДО ТРЕТО КОЛЯНО!!!!
  ИНАЧЕ ДЪРЖАВАТА ЩЕ БЪДЕ ОГЛОЗГАНА,ДОРИ И ОТКЪМ ДЪРВЕТА...

 19. 19 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 1029 Неутрално

  "Кой и накъде ще води ДПС"

  Това е повече от ясно. КОЙ ще води ДПС направо към пъкъла!

 20. 20 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 916 Неутрално

  Дай Боже в затвора да отиде цялото това етническо ОПГ.

  https://www.youtube.com/watch?v=eYfOYx1G2zU
 21. 21 Профил на rkf46690675
  rkf46690675
  Рейтинг: 580 Неутрално

  До коментар [#7] от "Tru Soulja":Правилно. Влизат в парламента , защото избирателната активност е винаги ниска. Надявам се март месец да изненадаме всички с една висока активност и да ги махнем всички тия октоподи...
  —цитат от коментар 12 на ayz00590373


  С ИЗБОРИ НЕ СТАВА!БРОЯЧИТЕ НА ИЗБОРНИ РЕЗУЛТАТИ ОТ СЛУГИНСКАТА ФИРМА "ИНФОРМАЦИОННО ОБСЛУЖВАНЕ" ВЕЧЕ СА ИМ ЗАДЕЛИЛИ НЕОБХОДИМИТЕ ПРОЦЕНТИ И МОГАТ ДА ТИ ГИ СЪОБЩЯТ АКО ИСКАШ...

 22. 22 Профил на Vorknkx
  Vorknkx
  Рейтинг: 477 Неутрално

  ДПС е една етническа партия която вреди на България.Тя трябва да изчезне!
  —цитат от коментар 1 на Аз съм българче обичам наште планини зелени


  По тази логика "патриотичните" партии (ВМРО< НФСБ, Атака и т.н.) също трябва да изчезнат, защото и те са етнически, нали?

 23. 23 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 2037 Неутрално

  ДПС и Пеевски бяха ползвани за началото на великите народни въстания, за да привлекат повече въстаници. Но вече се навлиза в предизборен период /за парламент, но и за президент/ и се наблюдава завръщане към прагматизъм и неутралност. БСП няма нищо против да управлява пак с ДПС. А Румен Радев е наясно, че без ДПС няма втори мандат. Тук малко увисва Демократична България. Която се престара с десанта и за малко не предизвика физически сблъсък /масов/ със симпатизантите на ДПС. Нещо невиждано и нечувано за 30-годишния преход. Сега, както се вижда от Дайнов, са обладани от повече реализъм. Но поне за момента ДПС ги е отписало. Това може и да е временно, доколкото ДПС са щампиони по опортюнизъм. Например, заедно с БСП управляваха със златния пръст на Волен Сидеров. Защо да не управляват и с нечий друг златен пръст? На Сл. Тр. , примерно, или на Христо Иванов? Човекът после прати хората си при Доган да ги черпи с шербет и сладолед.

 24. 24 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3116 Неутрално

  Мустафа не ми пречи.
  Поне е ясно каква е партията.

  Еретик
 25. 25 Профил на rkf46690675
  rkf46690675
  Рейтинг: 580 Неутрално

  НА ИЗБОРНИТЕ ПЛАКАТАТИ НА Д/п/С ПИШЕ :
  "ДА СПАСИМ БЪЛГАРИЯ".
  НА СБОРИЩАТА СИ РАЗМАХВАТ ПОРТРЕТ НА ЧУЖДЕСТРАНИЯ ТУРСКИЯ ЛИДЕР АТАТЮРК...
  ПСИХИЧНО РАЗДВОЕНИЕ ЛИ ИМАТ ТИЯ ???

 26. 26 Профил на Тиква загубена
  Тиква загубена
  Рейтинг: 0 Неутрално

  [quote#22:"Vorknkx"][/quote]

  Да ама ДПС защитава турски национални интереси, не български.

  Приживе на всички в устата ви срах, серете и вие на гроба ми без страх, че мъртвец от гроба не може да се вдигне, серящия гъз с хуй да достигне!
 27. 27 Профил на fig16550718
  fig16550718
  Рейтинг: 9 Неутрално

  Бойо им показа среден вчера/справка ПМС от 09.12.2020/, та ще видим...

 28. 28 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1827 Неутрално

  "Кой и накъде ще води ДПС"
  .....................
  Кукловодите от библиотекарския, както е вече 30 години.

 29. 29 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3797 Неутрално

  Ми той Доган и сладолед обеща, и успех пожела

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 30. 30 Профил на rkf46690675
  rkf46690675
  Рейтинг: 580 Неутрално

  Ми той Доган и сладолед обеща, и успех пожела
  —цитат от коментар 29 на дерибеев


  ЧЕ НЕ БЯХ ТАМ ДА МУ ХВЪРЛЯ СЛАДОЛЕДА ОБРАТНО В МУТРАТА..😒😒

 31. 31 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2829 Неутрално

  До коментар [#12] от "ayz00590373":

  Висока избирателна активност?! Хм-м-м-м-м...! Не вярвам мат`ряла да си го причини това нещо. Много по-удобно е да стои наврян по панелките, да чете Пик и Блиц и да псува по Костов. ;)

  Бивш tww09306483.
 32. 32 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1825 Неутрално

  Докато всичките ни останали политици са на нивото, на което са, Доган ще си прави, каквото му сърце сака...
  —цитат от коментар 2 на pariah


  Не сте прав. Докато ние, които НЕ гасуваме за ДПС, престанем да ходимза гъби и риби в деня на изборите и не постигнем активност от поне 75%, дотогава относителната тежест на общо взето постоянната маса от избиратели на ДПС, ше дават възможност на изключително посредствени хора като Доги, шиши и Ко да ни управляват.
  При това забележете, че няма значение за коя партия трябва да гласуваме и единственото условие е, да не е за теази, кото е под 4%.
  Що се отнася до това, КОЙ ще управлява ДПС въпроса е риторичен - подпийналия дървен философ с такива маши, каквито и докогато му се струват полезни.

 33. 33 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2829 Неутрално

  До коментар [#26] от "Тиква загубена":

  ДПС е проводник на руски интереси, само ти ли не си го разбрал още? :)))

  Бивш tww09306483.
 34. 34 Профил на danvan
  danvan
  Рейтинг: 566 Разстроено

  До коментар [#22] от "Vorknkx":

  Това е са части от един общ, зловещ механизъм

  Българите са малък, но изключително прост народ. Sapienti Sat
 35. 35 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4692 Неутрално

  [quote#22:"Vorknkx"]
  —цитат от коментар 26 на Тиква загубена
  Да ама ДПС защитава турски национални интереси, не български.[/quote]

  ДПС защитава руски интереси!

 36. 36 Профил на danvan
  danvan
  Рейтинг: 566 Весело

  До коментар [#23] от "nik_77.":

  Впечатляващо ... от доста време не бях чел по тъп пост, което за тук си е постижение

  Българите са малък, но изключително прост народ. Sapienti Sat
 37. 37 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3117 Неутрално

  Овцете знаят пътя и сами се прибират. Овчарят само ги наглежда. А клетата майка България се радва на своите чада.

 38. 38 Профил на 1107
  1107
  Рейтинг: 1039 Неутрално

  ДпС води на там, накъдето наредят от Лубянка.
  А кой ще е наèло, няма особено значение.

 39. 39 Профил на val1320
  val1320
  Рейтинг: 536 Неутрално

  Борисов ще спечели цяла България,ако нарита тези мръшляци!

 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 41. 41 Профил на Мизийски
  Мизийски
  Рейтинг: 943 Неутрално

  ДПС както винаги са партньори на съзателя си БКП, която на тези избори ще е в пълния си състав - БСП, ДПС, АТАКА, АБВ, Чалгаря, ИЗПРАВИ СЕ.БГ и ДБ.

  Спаси, Господи, Твоите чеда и благослови наследството си, като даряваш на православния български народ победа над враговете му и го запазваш с Твоя кръст. ☦
 42. 42 Профил на Тиква загубена
  Тиква загубена
  Рейтинг: 0 Неутрално

  ДПС както винаги са партньори на съзателя си БКП, която на тези избори ще е в пълния си състав - БСП, ДПС, АТАКА, АБВ, Чалгаря, ИЗПРАВИ СЕ.БГ и ДБ.
  —цитат от коментар 41 на Мизийски


  Ти да видиш
  https://posledniqt.files.wordpress.com/2013/11/1469907_573465456042158_195936280_n.jpg

  Приживе на всички в устата ви срах, серете и вие на гроба ми без страх, че мъртвец от гроба не може да се вдигне, серящия гъз с хуй да достигне!
 43. 43 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2492 Весело

  МУСТАФЕНКО и Чорбаджията му Ахмедушка Доганчиксе преправят на турци каквито НЕ СА
  —цитат от коментар 15 на Hawaii


  Точно Хавайчик! Този на портрета и той е руснак който се е правил на турчин, неслучайно е получил голяма помощ от болшевиките да се справи с империалистическият враг Гърция!?

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 44. 44 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2492 Любопитно

  ДпС води на там, накъдето наредят от Лубянка.А кой ще е наèло, няма особено значение.
  —цитат от коментар 38 на 1107


  Откога Лубянка се е преместила в Анкара?!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 45. 45 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1645 Неутрално

  ДПС винаги е обслужвало ДС, както и БСП, ГЕРБ, СДС и всякакви партии еднодневки. Това, което Доган е получил е десетки пъти по-малко от това, което са получили тези ,които му дърпат конците. Трябва човек да е много наивен, за да си мисли че политическите лица са крайните бенефициенти на ограбеното за прехода. Политическите лица са просто инструменти, които изпълняват това, което им се казва. И получават комисион за това. Ако някой ден имаме силна и независима прокуратура и съд, проследяването на парите ще доведе до реалните крадци.

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 46. 46 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2492 Любопитно

  ""Д-р Ахмед Доган, създавайки българския етнически модел, ориентира България към НАТО и ЕС",

  Това е така! ДПС винаги е била най-пронатовската партия в България, а чрез евродепутатите им Турция има свои представители в Европарламента! Типична проруска партия?!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 47. 47 Профил на Шоршо
  Шоршо
  Рейтинг: 1342 Неутрално

  Карадайъ оня сричащият ли беше? Клета майка България!

 48. 48 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7710 Неутрално

  ДС създаде ДПС и ще си ги крепи на всяка цена. А кой ще е начело, няма никакво значение. От него нищо не зависи.

 49. 49 Профил на nix1130
  nix1130
  Рейтинг: 564 Неутрално

  В религията на мюсл'юманите име следната директива. Ако не може даден лидер да бъде убит с оръжие, то значи е недосегаем. Прави му се ареал и се превръща в икона. Става близък до аллах и мохамед. Получава повече подкрепа а противниците му са безмълвни и често сами се предават обезверени и смазани от величието на недосегаемия.

  Такъв театър гледахме при ердо в анадола и с доганя. И забележете оръжието трябва да държи човек от същата вяра и колкото по силен е покусителя толкоз по близо до алах отива недосегамия

 50. 50 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2492 Неутрално

  НА ИЗБОРНИТЕ ПЛАКАТАТИ НА Д/п/С ПИШЕ :"ДА СПАСИМ БЪЛГАРИЯ".НА СБОРИЩАТА СИ РАЗМАХВАТ ПОРТРЕТ НА ЧУЖДЕСТРАНИЯ ТУРСКИЯ ЛИДЕР АТАТЮРК...ПСИХИЧНО РАЗДВОЕНИЕ ЛИ ИМАТ ТИЯ ???
  —цитат от коментар 25 на rkf46690675


  Никакво раздвоения няма! За тях дспасението на България е да стане част от Турция!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 51. 51 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2492 Любопитно

  До коментар [#26] от "Тиква загубена":ДПС е проводник на руски интереси, само ти ли не си го разбрал още? :)))
  —цитат от коментар 33 на Petleshev


  Петлешев, на такива като теб сто пъти съм задавал въпроса да посочат един руски интерес който ДПС е обслужило и никога не съм получил отговор!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 52. 52 Профил на Ruse_Island
  Ruse_Island
  Рейтинг: 981 Неутрално

  Тайните и специални служби водят ДПС. С цел власт и контрол над етническите турци.

 53. 53 Профил на amerikanbastard
  amerikanbastard
  Рейтинг: 747 Неутрално

  Здравка Андонова задава неправилен въпрос!
  Правилният въпрос е:
  Защо все още съществува етническа партия?
  Тази партия трябва да бъде забранена, а т. н. неформален лидер арестуван и съден, като начало за нагла търговия с влияние!

  Freedom's just another word for nothin' left to lose
 54. 54 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2829 Неутрално

  До коментар [#51] от "Julian Mall":

  Какви отговори очакваш? Гоце защо накичи вожда ти с генералски пагони по предложение на Доган? Да си чул ДПС да каже нещо за Белене или за бавената от 10 години газова връзка с Гърция? Да си чул ДПС да каже нещо за новия газопровод в който закопахме 3 милиарда лева? Реално ДПС командва парада, а ГЕРБ са подпизпълнителите. Нали се сещаш, кого вижда Борисов в огледалото? Гледай онова клипче от Лондон и как затапиха Борисов. Горкият... Направо го застреляха с този въпрос и не можа да мръдне...! :)))

  Бивш tww09306483.
 55. 55 Профил на Gunners
  Gunners
  Рейтинг: 1755 Неутрално

  А какво ще искат в ДПС, когато Доган си отиде от този свят.

 56. 56 Профил на Pomak
  Pomak
  Рейтинг: 858 Неутрално

  До коментар [#53] от "amerikanbastard":

  Като казваш Етническа, може би имаш предвид, че Пеевски и Цонев са османлии, предвид дългото Присъствие......... мда
  А и не само те.

 57. 57 Профил на Pomak
  Pomak
  Рейтинг: 858 Неутрално

  Аз много бих искал да попитам Мустафата, като поздравява със Селямун Алейкум тук таме, и после говори за Евро-Атлантически ценности, има ли си на представа, колко мюсулмански страни бяха разрушени в последните 20 год. заради интересите на тези ,, ценности,, !!!!????
  Или казвайки Селям, иска да каже Шалом, което всъщност е едно и също.............мда

 58. 58 Профил на amerikanbastard
  amerikanbastard
  Рейтинг: 747 Неутрално

  До коментар [#53] от "amerikanbastard":Като казваш Етническа, може би имаш предвид, че Пеевски и Цонев са османлии, предвид дългото Присъствие......... мдаА и не само те.
  —цитат от коментар 56 на Pomak


  Еничари винаги е имало.

  Freedom's just another word for nothin' left to lose
 59. 59 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2492 Неутрално

  До коментар [#51] от "Julian Mall":Какви отговори очакваш? Гоце защо накичи вожда ти с генералски пагони по предложение на Доган? Да си чул ДПС да каже нещо за Белене или за бавената от 10 години газова връзка с Гърция? Да си чул ДПС да каже нещо за новия газопровод в който закопахме 3 милиарда лева? Реално ДПС командва парада, а ГЕРБ са подпизпълнителите. Нали се сещаш, кого вижда Борисов в огледалото? Гледай онова клипче от Лондон и как затапиха Борисов. Горкият... Направо го застреляха с този въпрос и не можа да мръдне...! :)))
  —цитат от коментар 54 на Petleshev


  Само да ти припомня че ЮП беше спрян от правителството на Орешарски подкрепяно от БСП и ДПС, ДПС никога не е подкрепяло Белене, а в момента са открито против!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 60. 60 Профил на г-н Думанов
  г-н Думанов
  Рейтинг: 1606 Неутрално

  ...СБОРИЩАТА СИ РАЗМАХВАТ ПОРТРЕТ НА ЧУЖДЕСТРАНИЯ ТУРСКИЯ ЛИДЕР АТАТЮРК...ПСИХИЧНО РАЗДВОЕНИЕ ЛИ ИМАТ ТИЯ ???
  —цитат от коментар 25 на rkf46690675


  Не само раздвоение, но и разтроение и тотален дисонанс имат тия. Защото, както почитат Ататюрк, така боготворят днес Ердоган, а между идеите на двамата има дълбоко противоречие.

  CONTADOR GRATUITO!
 61. 61 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3797 Неутрално

  До коментар [#51] от "Julian Mall":

  Това с "руското" ДПС е дъвката с която "демократите" се опитват да заметат фактите под чий диктат беше регистрирано ДПС

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 62. 62 Профил на Мизийски
  Мизийски
  Рейтинг: 943 Неутрално

  [quote#42:"Тиква загубена"][/quote]

  Явно си малък или недостатъчно чел, че не си чувал за "отлюспванията" и какво ги предизвиква. Чети иначе ще си останеш ляв (глупав, невеж) завинаги.

  Спаси, Господи, Твоите чеда и благослови наследството си, като даряваш на православния български народ победа над враговете му и го запазваш с Твоя кръст. ☦
 63. 63 Профил на Тиква загубена
  Тиква загубена
  Рейтинг: 0 Неутрално

  [quote#42:"Тиква загубена"]
  —цитат от коментар 62 на Мизийски
  Явно си малък или недостатъчно чел, че не си чувал за "отлюспванията" и какво ги предизвиква. Чети иначе ще си останеш ляв (глупав, невеж) завинаги.[/quote]

  Ха ха ха

  Приживе на всички в устата ви срах, серете и вие на гроба ми без страх, че мъртвец от гроба не може да се вдигне, серящия гъз с хуй да достигне!
 64. 64 Профил на vzoran
  vzoran
  Рейтинг: 611 Неутрално

  Неизбежно ДПС закостенява и в последно време не отговаря на тенденциите за нови лица и послания. По естествен път ще изгубят значението си и вероятно избирателите им ще обособят нова формация, която е нормално да играе противоположна роля на ДПС. В този смисъл положителния ефект от ДПС ще се получи едва след време, но все пак предстои.

 65. 65 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 2281 Неутрално

  ДПС е една етническа партия която вреди на България.Тя трябва да изчезне!
  —цитат от коментар 1 на Аз съм българче обичам наште планини зелени


  ДПС само се показва като етническа партия, но са си същите крадливи ДС-комунисти, като БСП и ГЕРБ.

 66. 66 Профил на bobhunter
  bobhunter
  Рейтинг: 773 Неутрално

  Турците не се славят с висока образованост и интелигентност на масовото им население, но винаги, абсолютно винаги, са успявали да избират най- умните помежду им да ги управляват. За разлика от българите (избират ръководителите си не да ги управляват, а да им гледат сеира), турците оказват безрезервна подкрепа и доверие на ръководителите си. Можем само да се учим от тях.

 67. 67 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2588 Неутрално

  До коментар [#12] от "ayz00590373":

  Сериозно, партията дето не успя да събере дори 4% на предишните избори сега ще се напъне и ще "измете всички" ? И то без послание какво ЩЕ прави като вземе властта?. Айде първо да обясните какво ще правите, как ще го правите и тогава може би избирателите ще ви дадем доверие и поне да влезете в тоя пуст парламент. Примерно "калинките", как ще ги преборите. Откъде ще намерите по-добри хора, некорумпирани, компетентни и да работят за държавни заплати. Или по-належащи проблеми, примерно епидемията - какво ще правите ако вземете властта - с болниците, с икономиката, със финансите на държавата.

 68. 68 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2829 Неутрално

  До коментар [#67] от "m17":

  Оф-ф-ф-ф...! Да бе...! Немислимо е да се живее без ГЕРБ и Борисов. Даже започвам да вярвам, че Борисов е безсмъртен. ;)

  Бивш tww09306483.
 69. 69 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2492 Неутрално

  До коментар [#51] от "Julian Mall":Това с "руското" ДПС е дъвката с която "демократите" се опитват да заметат фактите под чий диктат беше регистрирано ДПС
  —цитат от коментар 61 на дерибеев


  Патриотите които са в правителството могат да свършат едно полезно нещо като разсекретят доклада на ДС за едногодишната дейност на ДПС от началото но 1991г и тогава ще лъсне идиотската лъжа как ДС била създала ДПС но това че истината се крие е разбира се в изгода ни Турция която хвърля щури пари за психологическа война срещу България не от вчера!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 70. 70 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 3428 Неутрално

  Ченгетата. Успоредно на Русия.

 71. 71 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 2142 Неутрално

  "Хидроинженера и мазната политическа корпорация са проклятие за Отечеството", каза Костов преди много години, но на практика всички се направиха, че не го чуха...

 72. 72 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3117 Неутрално

  Борисов ще спечели цяла България,ако нарита тези мръшляци!
  —цитат от коментар 39 на val1320


  Няма никакъв начин.

 73. 73 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2588 Неутрално

  До коментар [#68] от "Petleshev":

  Разбира се че е мислимо и съвсем скоро ще живеем с пенсиониран Борисов. Но това не значи че властта ще падне в скута на Бойкикиев просто щото плюе най-креативно по Борисов.

 74. 74 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 6523 Неутрално

  ДпС етническа мафиотска организация и тя драпа като ниновица за власт.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK