"Ако дете изрече това, което те казват, такъв шамар ще изяде": какво си казаха политиците

"Ако дете изрече това, което те казват, такъв шамар ще изяде": какво си казаха политиците

© Цветелина Белутова, Капитал"Ако нещата, които изричат политиците, ги изрече едно 6-7 годишно дете, такъв шамар зад врата ще изяде от майка си...", каза през октомври режисьорът Димитър Коцев-Шошо. И макар неговият аргумент да е по съдържанието - че политиците изричат "тотални лъжи, които всички знаем", начинът на изразяване също често предизвиква (най-малкото) повдигане на вежди.


Освен с протестите политическата 2020 г. ще се запомни с острите, на моменти отвъд добрия тон, нападки между премиера и президента, с изблиците от парламентарната трибуна и с ироничните забележки на извънпарламентарните партии. Нивото на словесни сблъсъци продължи осезаемо да спада, а сарказмът доста често беше заменян от директни обиди.


"Дневник" представя избрани цитати от изказванията на политиците в годината, когато според бившия премиер Иван Костов "политиката се превърна в пикник".


"Мутри, вън!" и още от президента
Най-запомнящата се реплика на президента през 2020 г. беше "Ще си върнем България. Мутри, вън!". С тези думи той подкрепи антиправителствените протести, които започнаха след безпрецедентната акция на прокуратурата в президентството. Призивът, насочен директно към премиера (макар и без да го назовава), и жестът с вдигнатия юмрук предизвикаха гневна реакция в управляващата партия ГЕРБ, която атакува Радев, че от водач на нацията, какъвто е по конституция, се е принизил до обикновен партиен лидер.


Какво каза Радев:


"Българската мафия е безцеремонна, защото много дълго я търпяхме. Защото твърде дълго бяхме зрители на собствения си живот. Защото твърде дълго търпяхме лъжите от екрана. Но днес гневът се излива на площада... Не на страха. Ще си върнем България. Мутри, вън!" - в подкрепа на протестите срещу Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев.


"Ако дете изрече това, което те казват, такъв шамар ще изяде": какво си казаха политиците

© Георги Кожухаров


"Управляващите трябва да работят така, че да се пълнят чекмеджетата на гражданите, а не да ги изсмукват, за да пълнят собствените си чекмеджета" - в коментар за изтеклите в медиите снимки от спалнята на премиера в резиденция "Бояна", на които се вижда нощно шкафче в пистолет, пачки банкноти от по 500 евро и кюлчета злато.


"Делириумът на министър-председателя буди все по-голяма тревога"


"Г-н Борисов се опитва да прехвърли отговорността за подслушването на друг, както прави винаги. Ако може да скрие и този скандал в зайчарника, в който вече не остана място от скандали. Очевидно е, че г-н Борисов използва службите за свои политически цели" - след като прокуратурата разпространи записи от разговори между президента и шефа на ВВС ген. Цанко Стойков.


"Импийчмънтът няма да напълни язовирите, няма да напълни и хладилниците на хората, няма да вдигне пенсиите" - след заявка на управляващите да започнат процедура по предсрочното му отстраняване от поста.


"Аз се надявам се, че Конституционният съд ще защити нашата конституция от невежеството и гаврата, които се поднасят от управляващите" - при налагане на вето върху приет от парламента закон.


Отговорът: президентът не ми пречи


"Бойко Борисов в последните години изпълнява ролята и на президент.... Румен Радев по-добре да стане лидер на партия или депутат. Аз обаче мисля, че той ще се кандидатира за президент и ще загуби от кандидата на ГЕРБ" - Тома Биков, депутат от ГЕРБ, в отговор на репликата за мафията и мутрите.


"Президентът явно нещо се е объркал. Мафията във всички държави е в политиката и най-сериозната мафия е политическата" - Иван Гешев, главен прокурор, по същата тема.


"Ако дете изрече това, което те казват, такъв шамар ще изяде": какво си казаха политиците

© Цветелина Белутова


"Не ми помага или пречи словото на президента. Да е жив и здрав, не ми пречи. Президентът какво прави - общо взето, грижи се за първата дама" - Емил Димитров, министър на околната среда и водите.


"Когато държавата те слуша, нека те слуша. Въпросът е дали не те слушат и други структури" - Емил Караниколов, министър на икономиката, по повод подслушаните разговори на държавния глава.


"Не случихме нито на президент, нито на опозиция" - Валери Симеонов, лидер на НФСБ.


"Ако президентът направи партия, ще е заплаха за ГЕРБ, а не за БСП" - Корнелия Нинова, лидер на БСП.


Борисов: провал и шахматист-каратист


"Борисов, ти си провал! Проблемът не е, че си провал за себе си и за партията си. Проблемът е, че си провал за България. Докато не се разкарате, докато хората не ви разкарат, нищо няма да започне да тръгва като хората в тази страна. И затова ще ви разкараме" - съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов в обвинение към правителството, че харчи милион без план и не успява да се справи с кризата, предизвикана от коронавируса.


"Премиерът се справи добре с пожарникарската задача - когато трябваше да кажем "Затваряме и всички вкъщи". Но когато трябва визионерски да се гледа, Борисов започва да се държи като музикант слухар, който слуша публиката и не може да погледне отвъд това, което някой му казва на някоя среща или Валери Симеонов го ръга нанякъде" - отново Христо Иванов за мерките срещу коронавируса.


"Ходът на Бойко Борисов е като да играеш шах с каратист - ти местиш фигурите, а той рита дъската. Всъщност и на децата е ясно, че Бойко Борисов се е вкопчил във властта като удавник за сламка и прави всичко възможно, за да организира той следващите избори" - Слави Трифонов за предложението на Борисов за рестарт на политическата система чрез нова конституция.


"Сега има мека диктатура, която е незаконна. Допуснем ли Борисов да пише конституция, ще имаме собствен Хитлер на Балканите" - Николай Хаджигенов от "Отровното трио".


"Вие сте наше национално рядко щастие" - Мая Манолова, председател на "Изправи се.БГ", по повод изказване на премиера, че българите имат рядък шанс да ги управлява ГЕРБ.


"Ако дете изрече това, което те казват, такъв шамар ще изяде": какво си казаха политиците

© Цветелина Белутова


"Избирателната истина на министър-председателя е абсолютна лъжа и манипулация и той си взема като Форест Гъмп от кутията с бонбони този бонбон, който на него му харесва" - Арман Бабикян от "Отровното трио" коментира изказване на премиера, че "Шиши" (прякорът, който укриващия се в Дубай бизнесмен Васил Божков използва за депутата Делян Пеевски - бел. ред.) е редил служебното правителство на Румен Радев.


"Не можахме да направим България Швейцария на Балканите, но Борисов с правителството си направи Перник Сахара на Европа" - Румен Петков, лидер на АБВ, за водния режим в Перник.


"В България ние очите на министър-председателя не можем да видим" - Драгомир Стойнев, депутат от БСП, по повод ограничените публични изяви на премиера след началото на протестите и отказа му да ходи в парламента.


"Премиерът Бойко Борисов не е на повикване, не е част от Околовръстния път, за да идва в парламента, когато БСП поиска" - председателят на парламентарната комисия по култура Вежди Рашидов в отговор на Стойнев.


"Бойко Борисов трябва да бъде изнесен със стола си от Министерския съвет и трябва да се помисли логистично как да се реши тази задача." - лидерът на "Движение 21" Татяна Дончева по време на протестите.


Първият човек в държавата и ходенето пеша


"Не може популизъм по време на криза. Не трябва да си замразим заплатите, а да постъпим като депутатите от ГЕРБ - да даряваме една трета от тях в районите си. Това е по-работещият вариант, защото ако ги замразим сега, замразяваме по-високи заплати, а следващото тримесечие ще са по-ниски. Нека се смирим, нека всеки да даде част от себе си, част от своите средства, за да е полезен, и ние, народните представители, ще се притечем" - председателят на парламента Цвета Караянчева обяснява защо не трябва да се замразяват заплатите на депутатите по време на извънредното положение.


"Ако дете изрече това, което те казват, такъв шамар ще изяде": какво си казаха политиците

© Юлия Лазарова


"Някои си пътуват с хубавите коли по магистралите на Борисов и викат: Ама те не стават. Ми що не ги направихте вие, като не стават, бе? Що не ги направихте, а сега критикувате? Метрото! Отиват, протестират срещу лошия Бойко, качват се на метрото и се прибират вкъщи. Ходи пеша, ходи пеша! Това е положението" - Караянчева в защита на управлението.


"Имаше моменти, в които исках да изчезна или да скоча от някоя канара в Родопите" - обяснява от парламентарната трибуна по време на дебат за оставката й как е преживяла злорадството към личността й след изтеклия в медиите запис, в който глас, много приличащ на този на премиера, изрича вулгарен израз по неин адрес.


"Жената е като пакетче чай - не се знае колко е силна, докато не я пуснеш в гореща вода" - парламентарният шеф цитира грешно Елинор Рузвелт.


Фейсбук пехливани и комунисти от "Алиекспрес"


"Към момента ние сме в обема, в който държавата би могла да се отклони, без да нарушава тези (гражданските) права. Към момента не сме в сериозно отклонение, в сериозна непропорционална диспропорция спрямо тази ситуация на извънредното положение" - правосъдният министър Данаил Кирилов обяснява дали извънредното положение ограничава граждански права.


"Уважаеми бивши величия, провалени политици, политически тролове, "Фейсбук" пехливани, политически комедианти, които привиждат фарс, псевдомислители за народа, за който осигурявате само зрелища, но не и хляб. Говорете си. Не ми пречите. Знам коя съм, къде съм и защо. И знам къде отивам. Харесването не ме блазни. Нехаресването не ме плаши. Приятна игра" - Деница Сачева, социален министър, към критикуващите управлението.


"Пътят от министерското кресло до подсъдимата скамейка понякога е много кратък" - Томислав Дончев, вицепремиер.


"Маргинал не е обидно, ако го изследвате етимологично. Маргинал по етимология са хората, които са се самоизключили и нямат връзка с държавата" - бившият вече финансов министър Владислав Горанов обяснява думата, с която определи хората, оставящи извън държавните икономически мерки срещу коронавируса.


"Ние сме в последната фаза на комунизма" - Валери Симеонов, лидер на НФСБ, част от управляващата коалиция.


"Очевидно от парламентарна република се превръщаме в телевизионна република" - Корнелия Нинова, лидер на БСП, по повод отказите на премиера да ходи в Народното събрание.


"Парламентът е пълен с калинки и други насекоми, готови да творят и гласуват всякакви диващини" - Христо Иванов, съпредседател на "Демократична България".


"Държавният ресурс се усвоява така, както е решил министър-председателят от колата. Работите като комунисти, но поне онези строяха качествено. Вие сте като комунисти, но от "Алиекспрес" - Явор Божанков, депутат от БСП.


Кой нахрани Пеевски и ДПС


"Ако дете изрече това, което те казват, такъв шамар ще изяде": какво си казаха политиците

© Юлия Лазарова


"Ахмед Доган показа, че той управлява управляващите" - Осман Октай, бивш зам.-председател на ДПС.


"БСП създаде Пеевски, БСП се опита да назначи Пеевски в ДАНС, ГЕРБ го нахрани до абсолютно безумни размери. И затова искаме оставките на това управление" - Христо Иванов, съпредседател на "Демократична България".


"Йордан Цонев е парламентарният аватар на Делян Пеевски" - доц. Атанас Славов, "Демократична България".


"Първото място, към което Ахмед Доган се беше насочил, беше остров Св. Анастасия" - Валери Симеонов, лидер на НФСБ, по повод имението в Росенец.


И още прозрения


"Както е тръгнало, ще разрушим държавата, за да угаждаме на планетата на маймуните от жълтите плочки. Не, благодаря. Няма нужда" - Валери Симеонов, лидер на НФСБ.


"Ако изберат мен, ще живеят добре, ако не ме изберат - аз ще живея добре" - Веселин Марешки, лидер на "Воля".


"Трагедията е, че политиката стана изгорена земя. В нея не влизат способните и талантливи хора, защото знаят каква съдба ще ги последва. Отиват хората като на пикник - да се нахранят"- бившия премиер Иван Костов в коментар за изминаващата година пред БНТ.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (70)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 1607 Разстроено

  Е , така е с имунитета , той е като ваксината , преминава в стаден един божи ден......

 2. 2 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1230 Неутрално

  "Делириумът на министър-председателя буди все по-голяма тревога". Няма по точна диагноза. Браво на президента.

 3. 3 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1947 Неутрално

  Радев е под нивото за коментиране от страна на нормалните граждани.

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 4. 4 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1655 Неутрално

  Няма как да не призная, пикаещия във фонтани има точно попадение.

 5. 5 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1147 Неутрално

  Така е. СОРИ, ако има някой, който не е наясно защо сме НАЙ-БЕДНИ в Европа, надявам се да му е станало малко по-ясно.

 6. 6 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 5510 Неутрално
 7. 7 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3135 Неутрално

  "Ако нещата, които изричат политиците, ги изрече едно 6-7 годишно дете, такъв шамар зад врата ще изяде от майка си...", каза през октомври режисьорът Димитър Коцев-Шошо."

  Или как често изявени демократи налагат тезите с примери за насилие над деца...

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 8. 8 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2984 Весело

  Председателят на Парламента е моят личен фаворит в класацията с нелепи изказвания. Караянчева, още известна като пекинската патица и ПКП, позамлъкна последните месеци, иначе щеше безнадеждно да откъсне останалите призьори...

 9. 9 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1230 Неутрално

  Радев е под нивото за коментиране от страна на нормалните граждани.
  —цитат от коментар 3 на lz2


  Виж си минусите

 10. 10 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1230 Неутрално

  Председателят на Парламента е моят личен фаворит в класацията с нелепи изказвания. Караянчева, още известна като пекинската патица и ПКП, позамлъкна последните месеци, иначе щеше безнадеждно да откъсне останалите призьори...
  —цитат от коментар 8 на boevbisser


  С каква гордост обяви, че е подарила стари календари на социални домове?!!!

 11. 11 Профил на zkm24533265
  zkm24533265
  Рейтинг: 8 Неутрално

  А защо не ни разказахте за “шъът, лайв сме, ще говорим после”, или пък едно под заглавие “Бойкиев: провал министър, политик”. Или щото сте обективни :-)

 12. 12 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 598 Любопитно

  До коментар [#3] от "lz2":
  "Радев е под нивото за коментиране от страна на нормалните граждани."

  Дали да разбираме, че като го коментираш така по-горе, си признаваш принадлежността към ненормалните?

 13. 13 Профил на papunqk
  papunqk
  Рейтинг: 756 Разстроено

  Цветито Караянчева (ПКП) е най-голямото недоразумение в съвременната политика. Така става, когато издигаш посредствени хора на важни позиции. Но по кръстовищата какво може да намериш?!

 14. 14 Профил на gost22
  gost22
  Рейтинг: 1837 Любопитно

  Костов пак е с най-премереното и най-адекватно описание на ситуацията... и е прав, щото го пише от собствен опит — той извади България от много яка криза, а за благодарност го сменихме с Лъжлив дядо...
  Ама то, народите си заслужават политиците, та и при нас си е точно както трябва.

  "Историята служи на българите, да не си взема поука от нея." ...Фра Дяволо. Жалко, но все още е факт...
 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 17. 17 Профил на M M
  M M
  Рейтинг: 8 Неутрално

  "Делириумът на министър-председателя буди все по-голяма тревога". Няма по точна диагноза. Браво на президента.
  —цитат от коментар 2 на nij50393132


  Пак се дъните яко разкривайки болните си фантасмагории. Фактите по мое мнение са (за първите 2 години на президента, после го гледам чат-пат):

  В над 90% от в публичните сблъсъци с примиера инициатор е президента и то по най-долнопробен, просташки начин не съответстващ на поста му. Не отричам повод и причина е възможно и да съществували, но начина и подхода са типично взети от най-долна проба виншнополитическа руска школа. Грозно!

  Президента няма подход, няма маниер, само някаква неосъзната амбиция, която няма покритие и лъсва в много лоши форми пред публиката. Оставяйки мажоретки като Вас да скачат от радост сякаш е открил Америка и допълнително да замазват реалността. Ако бях баща му щях да му плясна един зад връта и да му обясня някой елементарни неща от социалния етикет.

 18. 18 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1230 Неутрално

  А защо не ни разказахте за “шъът, лайв сме, ще говорим после”, или пък едно под заглавие “Бойкиев: провал министър, политик”. Или щото сте обективни :-)
  —цитат от коментар 11 на zkm24533265


  Имаме си по-пикантни работи за слушане ПКП, Набивам акъл с 200, Ало Ваньо, Ти си го избра, И това докато гледаме снимки на едно чекмедже

 19. 19 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1230 Неутрално

  [quote#10:"nij50393132"]
  —цитат от коментар 15 на zkm24533265
  А пропускаш лафа на чичлемето с вируса на Шишка, което после се опитва с юмруче да подтиква стадо лумпени да седят на площада за да му прекриват далаверките и да се заразяват и да горят маски, и накрая тръгна да ръси зараза по света (щото го били предупредили само с СМС а не по устав) и беше изгонен като мръсно куче и седна да се вайка че правителството не правило достатъчно за справяне с короната (на жена му). [/quote]

  Запази си написаното от Севда за след 28.03, а си го препрочети като дойде служебния кабинет.

 20. 20 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1230 Неутрално

  [quote#17:"M M"][/quote]

  За подход и маниер ББ е пример, който трябва да следваме. Прав си, както казах той олицетворява сбъдната герберска мечта - по цял ден кара джип, докато му се пълни чекмеджето и ръси плиткоумни глупости, а в по-тесен кръг псува като каруцар. Добре, ама има и хора с други ценности и те са повече, а така и трябва.

 21. 21 Профил на M M
  M M
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Радев е под нивото за коментиране от страна на нормалните граждани.
  —цитат от коментар 3 на lz2

  Виж си минусите
  —цитат от коментар 9 на nij50393132


  А нима не усети като какъв комлексар се прояви?!
  Или може би мислиш, че "мислещите във форума" не са забелязали как някои коментари се появяват с 4-5 плюса още с публикуването си.

 22. 22 Профил на M M
  M M
  Рейтинг: 8 Неутрално

  За подход и маниер ББ е пример, който трябва да следваме. Прав си, както казах той олицетворява сбъдната герберска мечта - по цял ден кара джип, докато му се пълни чекмеджето и ръси плиткоумни глупости, а в по-тесен кръг псува като каруцар. Добре, ама има и хора с други ценности и те са повече, а така и трябва.
  —цитат от коментар 20 на nij50393132


  Вие сте като развален грамофон.

  Като Ви ударят един зад връта и почвате една и съща песничка за джипки и шкафчета, която няма нищо общо с първоначалния коментар.

 23. 23 Профил на Kalinoff Ivan
  Kalinoff Ivan
  Рейтинг: 312 Неутрално

  Тея статии и анализи са толкова безсмислени, тея които ги харесват и без това ще си гласуват за умните и красивите , никой няма да се откаже да гласува за ГЕРБ заради подобна скука и графомания.

 24. 24 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2192 Неутрално

  Тъп и прост фатмакопотник, това е радев
  —цитат от коментар 16 на lig35561597  Няма по-тъп и по-прост и по-престъпен тип от банкянската мутра от времето и въстанието на свинаря Ивайло - 1277 година !
  Да не говорим за помиярите, които венцехвалят този ПРОСТАК !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 25. 25 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3606 Весело

  До коментар [#14] от "gost22":

  Да, Костов беше влязъл в политиката не за да се нахрани, ами за да спестява от закуски!

 26. 26 Профил на ivan_lawyer
  ivan_lawyer
  Рейтинг: 236 Неутрално

  Президентът е най-добрият за цялата история на подобни постове - реално избран, всички гласуваха за него, няма нещо общо с неясно как добрали се до поста хора.

  Иван Костов естествено не може да се хареса на нормален човек - имаше шанса - но го пропиля да бута мавзолеи и общо взето - загуби темпо, корумпира се - доста неща.

  Иначе е менажерия в момента политиката, но това идва единствено от Бойко Борисов, той подава скандалите, ръчка се човека - бута се - като един Барба Ганьо, да е непрекъснато във вниманието.

  Какво да правиш - ако трябваше да работят - по перифраза на Йордан Йовков - "ако можеха да говорят".

 27. 27 Профил на zkm24533265
  zkm24533265
  Рейтинг: 8 Неутрално

  [quote#19:"nij50393132"][/quote]

  От рано си минал на гадна трева и витаеш някъде в далечните ловни полета с надежда да срещнеш духа на Винету

 28. 28 Профил на zkm24533265
  zkm24533265
  Рейтинг: 8 Неутрално

  “ Президентът е най-добрият за цялата история” - чичлемето е злобен и алчен, но за това пък арогантен и амбициозен. Най голямото недоразумение на природата

 29. 29 Профил на Dwayne Elizondo Mountain Dew Herbert Camacho
  Dwayne Elizondo Mountain Dew Herbert Camacho
  Рейтинг: 273 Неутрално

  ...и всичките тролове наизлизаха бавно но решително и надигнаха бухалките си от алчност и глупост в последен отчаян опит да защитят Статуквото...

 30. 30 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1230 Неутрално

  [quote#22:"M M"][/quote]

  Шкафчета, къщи в Барселона, мис гащи трябва да се повтарят във всяка тема

 31. 31 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2192 Неутрално

  До коментар [#25] от "Patsis":
  До коментар [#26] от "ivan_lawyer":


  Всеки дръзнал да сравнява титана Костов с въшката от Банкя е най-меко казано глупендър .
  ( Нямам желание да обиждам никого )

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 32. 32 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2761 Неутрално

  Да назначава за посланици кандидатури посочени от мутри и да вдига лозунг Мутри вън? Пореден политически спектакъл, насочен към 80%

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 33. 33 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1230 Неутрално

  [quote#19:"nij50393132"]
  —цитат от коментар 27 на zkm24533265
  От рано си минал на гадна трева и витаеш някъде в далечните ловни полета с надежда да срещнеш духа на Винету [/quote]

  Аз да не съм прост гербаджия, та да се друсам. На вас в тая секта ви държат така перманентно.

 34. 34 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1230 Неутрално

  Да назначава за посланици кандидатури посочени от мутри и да вдига лозунг Мутри вън? Пореден политически спектакъл, насочен към 80%
  —цитат от коментар 32 на Корки


  Послнници се предлагат от Външния министър, ако казваш, че Радев може да повлияе на Захариева (която бе да пита толупа не прави нищо) си меко казано и..от.

 35. 35 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4890 Неутрално

  До коментар [#16] от "lig35561597":

  Борисов е най-интелигентният еднокнижник, който познавам!

 36. 36 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2192 Неутрално

  [quote#22:"M M"]
  —цитат от коментар 30 на nij50393132
  Шкафчета, къщи в Барселона, мис гащи трябва да се повтарят във всяка тема[/quote]


  Ако имаше главен прокурор, а не милиционерски тъп и агресивен каскет, приказките отдавна, отдавна щяха да са спрели, а банкянската амеба щеше да е вече на топло с раирана жилетка .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 37. 37 Профил на zkm24533265
  zkm24533265
  Рейтинг: 8 Неутрално

  [quote#36:"niksan1"][/quote]

  Е за това си имаме шеф на ВКС който не подава данъчни декларации, корумпирани съдии (признати от САЩ) който пускат подсъдими дз ходят на среща с Путин за медали и пускат всеки който може да си плати

 38. 38 Профил на zkm24533265
  zkm24533265
  Рейтинг: 8 Неутрално

  [quote#33:"nij50393132"][/quote]


  Виждам ти си умен и възпитан ... като ти подмине тревата ще говорим пак, че сега сме в ефир

 39. 39 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2192 Неутрално

  [quote#36:"niksan1"]
  —цитат от коментар 37 на zkm24533265
  Е за това си имаме шеф на ВКС който не подава данъчни декларации, корумпирани съдии (признати от САЩ) който пускат подсъдими дз ходят на среща с Путин за медали и пускат всеки който може да си плати [/quote]


  Само мързелът ми от тази сутрин, ме възпира да започна да изреждам « пропуските « в работата на главната прокуратура, по отношение на Доган, Пеевски, Мутрата, ТИМаджийте, Ковачки и компания .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 40. 40 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2105 Неутрално

  Христо Иванов: " "Борисов, ти си провал! Проблемът не е, че си провал за себе си и за партията си. Проблемът е, че си провал за България...
  —цитат от коментар 0 на Статия


  Мутрата Борисов е не само провал, но и истинско бедствие за България!
  Да си припомним и да помним винаги, че Борисов и неговата частна партия "герб" докараха България до най-високата смъртност в света!
  В никоя държава и никой народ не би трябвало да се търпи дори за минута подобен екземпляр с ранг премиер!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 41. 41 Профил на zkm24533265
  zkm24533265
  Рейтинг: 8 Неутрално

  [quote#40:"Рим"][/quote]

  Горете маски и после ревете. Чичлемето и Шуменския грип ще ви оправи, щото Софийския е много заразен

 42. 42 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1230 Неутрално

  [quote#40:"Рим"]
  —цитат от коментар 41 на zkm24533265
  Горете маски и после ревете. Чичлемето и Шуменския грип ще ви оправи, щото Софийския е много заразен [/quote]

  От вашите кражби сме на това дередже, не си измисляй дивотии.

 43. 43 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2105 Весело

  До коментар [#41] от "zkm24533265":

  Бъркате ме с някой!
  Никога не съм подпалвал маски и не съм подкрепял подобен акт!
  Точно обратното - подкрепям както носенето на маски по установения ред, така и ваксинацията.

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 44. 44 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2105 Весело

  До коментар [#42] от "nij50393132":

  Нашите кражби...?
  Мутрата Борисов управлява от десет години. Преди мутрата управляваха комунистите от бсп, които ни докараха две национални катастрофи.
  Кои са нашите кражби?

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 45. 45 Профил на slonsco
  slonsco
  Рейтинг: 1095 Неутрално

  Нищо особено.стандартни полотически послания.Описани са още от Алеко Константинов и Марк Твен,разказа "Кандидат за губернатор".Обект са хумор в много произведения от всички жанрове,литература,драматургия,кино ,ситкоми,сапунени опери,анимационни сериали и каквото там се сетите.

 46. 46 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1947 Неутрално

  [quote#9:"nij50393132"][/quote]

  Почти равни, но това няма никакво значение в Дневник. Минусите се слагат по указания.

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 47. 47 Профил на konservator.bg
  konservator.bg
  Рейтинг: 955 Неутрално

  Помислете и ще видите, че ние страдаме от ОМРАЗА и РАЗДЕЛЕНИЕ! Няма народ, който да успее в такава среда! Толкова години си задаваме въпроса "защо сме такива" и както обикновено отговора е пред очите ни, а ние търсим друг!
  Просто си отворете очите! След 9. 9. 44 г., още на същия ден, започва унищожението на най-качествените и най-невинните българи, без съд и присъда – най-образованите, успелите, благородните! Масови разстрели, масови гробове, лагери, изселвания, ограбват им всичко и така започва разделянето на нацията на НИЕ и нАРОДА! Най-големите глупаци стават шефове на предприятия, живеят в най-хубавите къщи и апартаменти и тях зависи всичко! Кастата БКП – Политбюро, ЦК на БКП, ... до партийния секретар – кастата на всички привилегии и от другата страна народ лишен от всичко освен от лъжите и идеологемите им! Всичко това продължава и днес – кастата не се сменила, не се саморазпуснала, само малко се е трансформирала! В комунистите бяха парите, досиетата и животите ни! Е, как това няма да доведе до омраза – несправедливостта и ненаказаното зло водят до най-голямото разделение и омраза! КОМУНИЗМА ДЕФОРМИРА МИСЛЕНЕТО НИ И ГО ПРЕВЪРНА В ОМРАЗА И ПРОДЪЛЖАВА ДА НИ ДАВА ПАК ОТ СЪЩОТО ВЕЧЕ 70 ГОДИНИ! НЯМА ДЪРЖАВА С КОМУНИСТИЧЕСКО УПРАВЛЕНИЕ, В КОЯТО НАРОДА ДА Е ПРОКОПСАЛ И ОМРАЗАТА ДА НЕ Е НАД 100 % !!!

 48. 48 Профил на Ruslan Ivanov
  Ruslan Ivanov
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Простотията на мутрата-резидент на кгб/гру с водещ офицер от кгб/гру решетников е безгранична като вселената!

 49. 49 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3953 Неутрално

  До коментар [#26] от "ivan_lawyer":
  "Иван Костов естествено не може да се хареса на нормален човек - имаше шанса - но го пропиля да бута мавзолеи и общо взето - загуби темпо, корумпира се - доста неща."

  Несвързани приказки на човек с промит мозък.
  Костов не е имал никакъв шанс , България имаше шанс, в момент на дълбока икономическа и финансова криза, да се управлява от политик и държавник като Костов, който извади страната от тресавището в което я бяха вкарали комунистите. Глупендери като теб никога няма да разберат това и ще продължават да възхваляват и гласуват за душманите си.

 50. 50 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1230 Неутрално

  До коментар [#42] от "nij50393132":Нашите кражби...?Мутрата Борисов управлява от десет години. Преди мутрата управляваха комунистите от бсп, които ни докараха две национални катастрофи. Кои са нашите кражби?
  —цитат от коментар 44 на Рим


  След Живков нямаме толкова дълго управлявал, който да е имал възможност да си наложи каквото иска. Да спор няма, един честен няма от преди Борисов, но и на никой от тях не сме видяли нагледно пачките в чекмеджето, такъв разпад на цялата държавност не е имало, такъв цялостно деградирал морално и интелектуално управленски "елит" да помните. Такова бездарие?

 51. 51 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1354 Весело

  До коментар [#25] от "Patsis":До коментар [#26] от "ivan_lawyer":Всеки дръзнал да сравнява титана Костов с въшката от Банкя е най-меко казано глупендър .( Нямам желание да обиждам никого )
  —цитат от коментар 31 на niksan1


  Доцент Кънев, известен с дълбоките си изследвания на селфито си, и професор Костов, заслужил лаборант на републиката, мъдър хиндустански биволар и народен артист, накараха да се изприщят от яд и мъка всички световни политици. Тези политици, и от управляващите, и от опозицията, не могат да спрат да си скубят косите от мъка и насаме да си хапят дирниците, понеже не са могли да направят подобно, спиращо дъха, политическо откритие – как от 52,8% електорална подкрепа се стига до 0,8%. Сън не ги хваща, че едни умни, па и красиви българи ги изпревариха, но както каза един мъдър японски политик – Мисекачи Накуро – когато боговете дават, не питат от коя народност си. Светът вече няма да е същия, признават всички и се надпреварват да канят двамата български политици на лекции, турнета, симпозиуми, конгреси, конференции и други подобни мероприятия. Както обаче благоволиха да споделят двамата корифеи на политическите науки и народни трибуни: „Сега няма да ги огрее, ние имаме задача първо България да спасим!”. Доцент Кънев любезно допълни: „Освен това аз имам много задачи на брюкселските павета през деня и в храсталаците зад европарламента - през нощта! Още ми търнѝ халката!”.

 52. 52 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1354 Любопитно

  До коментар [#36] от "niksan1":

  Що бре, да няма някакви резултати от каталунската прокуратура? Па ние да сме пропуснали? Ще кажеш ли, душко?

 53. 53 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1354 Любопитно

  До коментар [#42] от "nij50393132":Нашите кражби...?Мутрата Борисов управлява от десет години. Преди мутрата управляваха комунистите от бсп, които ни докараха две национални катастрофи. Кои са нашите кражби?
  —цитат от коментар 44 на Рим


  Алоу, булдога с фуражката, това достатъчно ли е за вашите кражби - https://faktor.bg/bg/articles/petak-13/-koruptsionnata-balgariya-ot-ivan-kostov-do-spasitelya-ot-madrid – „Корупционната България“ – от Иван Костов до „спасителя“ от Мадрид“ или да ти вадя още материали? Може би това: „Корупцията и кабинетът Костов“ - https://corruptionbg.com/Korupciqta-i-kabinetut-Kostov - ще ти отговори на въпроса? Не се стеснявай, питай, материали има, ще ти дам линкове да си четеш на корем! Искаш ли?

 54. 54 Профил на tedif
  tedif
  Рейтинг: 486 Весело

  здравке,здравке,ако *прутестърите* бяха някъде *на Запад*,знаеш ли какъв кютек щяха да получат за делата си?
  А ти пиши,пиши - леб требе,че и мръвка!

 55. 55 Профил на Al Tikvone
  Al Tikvone
  Рейтинг: 363 Неутрално

  „Корупцията и кабинетът Костов“ - https://corruptionbg.com/Korupciqta-i-kabinetut-Kostov До коментар [#53] от "Santos":

  Ако Костов е господин 10% , то путинския слуга Борисич е господин 70% ( останалите 30% - за Шиши и сарая ) и също така 100% данък за Русия !

  Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either, because if we go in we might learn something that they don't know. And that makes us a little out of their control. Ken Kesey
 56. 56 Профил на olimpipanov
  olimpipanov
  Рейтинг: 726 Неутрално

  Политиците са еманация на обществото, след като опростачването е норма, а интелигентният, образован, етичен, възпитан и скромен човек е повод за присмех, горните срамни приказки са напълно естествени.

 57. 57 Профил на konservator.bg
  konservator.bg
  Рейтинг: 955 Неутрално

  До коментар [#53] от "Santos":

  Ако кабинета Костов е бил корумпиран (макар че измамниците от ДС могат да ти намерят и танк в гаража), то всички преди него и след него просто притежаваха държавата и корумпираха народа!

 58. 58 Профил на konservator.bg
  konservator.bg
  Рейтинг: 955 Неутрално

  До коментар [#54] от "tedif": здравке,здравке,ако *прутестърите* бяха някъде *на Запад*,знаеш ли какъв кютек щяха да получат за делата си?
  А ти пиши,пиши - леб требе,че и мръвка!
  ––––––––––––––––
  Кютека щеше да им се види като награда, в сравнение с глобите и парите, които трябваше да платят!

 59. 59 Профил на konservator.bg
  konservator.bg
  Рейтинг: 955 Неутрално

  Радев е еманация на комунистическото безочие, което винаги си намира ново лице да ни се предложи, но не вярвах, че ще бъде и със стиснат юмрук... 21 век!

 60. 60 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7292 Неутрално

  До коментар [#37] от "zkm24533265":

  Проблемът бе създаден заради институционален хаос. С последните промени на Закона за съдебната власт (ЗСВ) от 2016 година магистратите бяха задължени да подават имуществените си декларации пред Инспектората на Висшия съдебен съвет. Шефът на ВКС подаде декларацията си там.
  Това,че неграмотни хора пишат законите не е проблем на Лозан Панов.

 61. 61 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1230 Неутрално

  [quote#53:"Santos"][/quote]

  Виж пак на снимките чекмеджето на толупа, после къщата и магазина в Барселона, поршенце на мис гащи, половерчета по 800 лв на внучетата, а хората мрът по стълбите на болницата,

 62. 62 Профил на zkm24533265
  zkm24533265
  Рейтинг: 8 Неутрално

  [quote#53:"Santos"]
  —цитат от коментар 61 на nij50393132
  Виж пак на снимките чекмеджето на толупа, после къщата и магазина в Барселона, поршенце на мис гащи, половерчета по 800 лв на внучетата, а хората мрът по стълбите на болницата,[/quote]

  Шттт в ефир сме ще говорим после :-)

 63. 63 Профил на zkm24533265
  zkm24533265
  Рейтинг: 8 Неутрално

  АЛО МОДЕРАТОРА, ИМАМЕ ЗАГЛАВИЕ КОЕТО ОЧЕВИДНО ПОДТИКВА КЪМ НАСИЛИЕ НАД ДЕЦА - МОЖЕ ЛИ МАХНЕТЕ СТАТИЯТА ЗАЩОТО НЕ ОТГОВАРЯ ЗА ПРАВАТА ви ЗА ПИСАНЕ И ВСЕКВИ МОДЕРНИ ЕС ЗАКОНОДАТЕЛСТВА

 64. 64 Профил на zkm24533265
  zkm24533265
  Рейтинг: 8 Неутрално

  АфТОРКАТА ПРИЗНАВА ПУБЛИЧНО ЧЕ ИМА СИТУЦИИ В КОИТО ДЕЦАТА И (трябва да) ОТНАСЯТ ШАМАРИ - с което е добре да се заемат социалните служби и прокуратурата и всяквите там НПО-та дето защитават дечицата

 65. 65 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2275 Весело

  АфТОРКАТА ПРИЗНАВА ПУБЛИЧНО ЧЕ ИМА СИТУЦИИ В КОИТО ДЕЦАТА И (трябва да) ОТНАСЯТ ШАМАРИ - с което е добре да се заемат социалните служби и прокуратурата и всяквите там НПО-та дето защитават дечицата
  —цитат от коментар 64 на zkm24533265


  Чете ли статията, баджанак? Не си, нали?! ;)
  Щото, ако си я чел, щеше да разбереш, може би, кой е казал тази фраза, цитирана от авторката! ;)

 66. 66 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1354 Любопитно

  [quote#53:"Santos"]
  —цитат от коментар 61 на nij50393132
  Виж пак на снимките чекмеджето на толупа, после къщата и магазина в Барселона, поршенце на мис гащи, половерчета по 800 лв на внучетата, а хората мрът по стълбите на болницата,[/quote]

  @nij50393132, не държа да ни демонстрираш постоянно колко си тъп като чушкопек и почти толкова умен! Ясно ли е? За какво ни повтаряш като папагал едни и същи опорки, сякаш можеш да докажеш която и да било от тях? Кои опорки ли? Ето:

  1. „чекмеджето на толупа“ – за това чекмедже ли става въпрос, тъпако - https://tribune.bg/bg/multimediq/svrah-originalno-mazh-po-gashti-polegna-pred-ministerski-savet-snimki/

  2. „къщата и магазина в Барселона“? Кога излезе каквото и да било заключение на каталунската прокуратура за каквото и да било, свързано с Баце? Каже бре, тъпак? Дай линк, не си бъркай с език в носа, цървул недоклатен!

  3. „поршенце на мис гащи“? Къде е това „поршенце“, смотльо изгостиран? Дай линк, да го видиме, лъжец такъв!

  4. „половерчета по 800 лв на внучетата“? Какви „половерчета по 800 лв“ бре, изрод облещен? Да не са плетени на майка ти от храсталаците, та са по толкова пари, а? ДАЙ ЛИНК, ИДИОТО! Да ги видим!

  И изобщо какво чакаш, та не идеш при вуду-магьосниците, да те набодат с губерките вместо акупунктура, та белким рахатясаме от недобитъци като теб? Кажи бре, още ли си тук?

 67. 67 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2075 Весело

  "Ако дете изрече това, което те казват, такъв шамар ще изяде"
  **********************************************

  Колко здрава реклама на насилието над деца, като възпитателно средство....
  Хе, хе ;)

  Мараба, С-ДС доносници!
 68. 68 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1230 Неутрално

  До коментар [#66] от "Santos":

  Нали всички ги видяхме, това че на някой по закон му трябва още време да си изпипа работата, какво го грее народа, ще го повтаряме до откат, та и тия които са го пропуснали да го видят, гледай да видиш в предизборната какво ще му се извади целия набор с престъпления. На народа експертизи му нетрябват, вижда и не е тъп. Всичко си е така, Взел 60 млн от черепа, за да ощети обществото със 700 млн, Менда и Владиса в ОПГ-то, черепа му плащал в по 500 евро и обикновенно подарявал уиски като на снимката (толупа се калнеше, че не е близвал от абитуриенската), а ако излезе снимка със спящия толуп и чекмедже с пачки? Какво правим тогава? За Барселона, детето негово ли е? Ако е негово защо приятелите му се опитват да я отърват тая от испанците, тъй като очевадно тая не е имала 5 млн евро + още 7 за приблизителните разходи в Барселона? Единия даже се ожени през 02.2020 фиктивно за нея. На мене и на всички останали, без троловете тук и герберите с по две гънки, не ни трябват повече доказателства.

 69. 69 Профил на zkm24533265
  zkm24533265
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#66] от "Santos":

  Не ще си пусна видеото а “Маджо се обади” и ще чета историята за влявния номенклатурен род Бойкиев и как се мачкат турци в Кърджали от прокурор Танасчо - първи демократи и символни на новото време

 70. 70 Профил на zkm24533265
  zkm24533265
  Рейтинг: 8 Неутрално

  [quote#65:"batzdravo"][/quote]


  Чета внимателно и се дивя на какакта. Ако бат Шошо и беше казал че. ИЕ жена си или афроамериканците, пак ли щеше да изтъпани такова заглавие .

  Не разбирам защо Дневник допуска заглавия потстрекаващи към детско насилие ...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK