Най-важната година на президента Радев

Най-важната година на президента Радев

© Прессекретариат на Държавния главаПрезидентът Румен Радев започва най-важната си година. Следващите девет месеца ще определят политическото му бъдеще и възможностите за спечелване на втори мандат на изборите през есента. Но негови ходове, правомощия и думи могат да повлияят и други политически събития и дори да имат решаващо значение за следващото управление.


Въпреки че все още няма официално потвърждение, че ще се кандидатира, това е от въпросите с ясен отговор. Засега неясна остава подкрепата, с която ще се яви, след като БСП отложи тази тема за след парламентарните избори. През последните месеци Радев изразява гласовете на недоволните от управлението от целия спектър, но дали те ще се превърнат и в негови избиратели е по-сложно уравнение.


Решаващата роля за сформирането на следващото правителство ще е негова, ако първите две партии не успеят да съставят кабинет. Затова и те ще се опитват да избегнат този сценарий (в момента социологическите агенции дават с минимална разлика тези позиции за ГЕРБ и БСП). Но ако не успеят - изборът на кого да бъде връчен третият мандат ще е на Радев. А ако и той не бъде изпълнен, президентът ще трябва да назначи служебно правителство и да насрочи извънредни парламентарни избори.
И ако преди пет години липсата на политическа биография и опит на генерала от Военновъздушните сили се оказаха ключови за победата му, сега представянето му ще зависи от натрупаните такива.


В последната година от мандата си Радев влиза с 46% положителна оценка за дейността му срещу 24% отрицателна (при 51% срещу 10% в началото на мандата му) по данни на "Алфа Рисърч" към декември 2020 г. (вижте графиките).


Радев на висок глас


В последната почти година Радев показа, че няма и да мълчи по ключови теми и проблеми, което при правомощията на президентската институция често е единствената възможна реакция. И се измъкна от наслагвания от партии и наблюдатели шаблон, че държавният глава като "обединител на нацията" трябва да е пасивен наблюдател на събитията без позиция. А сред институциите и парламентарно представените партии е единственият, който говори все по-директно за модела "Пеевски" и последно вбеси по темата премиера, който се появи за първи път от много време пред журналисти (макар да не остана за въпроси), за да му отговори.


През лятото на 2020 г., когато въоръжени мъже влязоха в президентството в показна акция, типична за новия главен прокурор, планиралите я едва ли са очаквали как Радев ще се възползва от нея и че българите ще подкрепят него в този сблъсък - 45% спрямо 11% за действията на Гешев (според данни от национално представително проучване на "Алфа Рисърч" по поръчка на "Дневник").


Ходът с призива "Мутри, вън!", изречен с вдигнат юмрук на площада в началото на протестите, и подкрепата му за тях, може и да не са се харесал на всички критици на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев, но са опит президентът да се позиционира като обединител на недоволните от ГЕРБ, ДПС, модела на управление и прокуратурата.


Според социолога Юрий Асланов през четвъртата година от мандата си (която изтича на 22 януари) държавният глава се е превърнал в единствен притегателен център на опозиционно настроените избиратели и ще продължи да ги символизира, надявайки се това да му донесе успех.


"Очевидно Румен Радев ще се кандидатира за втори мандат през есента и ще се опитва да се позиционира така, че да възпроизведе гласовете от миналите избори - основната подкрепа да е от БСП, но и да може да събере гласове от онези хора, които протестираха и са в либералната градска част на спектъра. Мисля, че има големи шансове да събере този вот", коментира пред "Дневник" политологът Евгений Дайнов.


Ще има ли роля в изпълнителната власт


За първите избори през тази година - парламентарните, изглежда президентът Румен Радев няма да успее да наложи предложения на партиите извън парламента и на българите в чужбина, които подкрепя - за гласуване по пощата, онлайн наблюдение на броенето на бюлетините и попълването на протоколите с резултатите от изборите, равнопоставеност в обществените медии по време на кампанията и др.


Той обаче може да изиграе и немаловажна роля при формирането на новата изпълнителна власт - ако първите две партии не успеят да сформират правителство и се стигне до връчване на трети мандат за съставяне на кабинета - тогава изборът коя партията да го получи е на Радев. Първите два мандата се дават по броя на гласовете на изборите и според социологическите проучвания към момента те ще са за ГЕРБ и БСП. След тях в парламента ще са поне още три формации - "Има такъв народ" на Слави Трифонов, ДПС и "Демократична България".


"Изборът на кого да връчи третия мандат е единственото правомощие, което би направило президентът по-интересен за един момент, но роля при формиране на мнозинство, ускоряване или забавяне на преговорите между парламентарно представените сили в случая не може да изиграе", смята Юрий Асланов. Според него Радев би имал по-важна роля, ако изборите бяха предсрочни, т.е. организирани от назначен от него служебен кабинет.


Ако и трите мандата за съставяне на правителство след парламентарния вот тази пролет бъдат неуспешни и се стигне до нови избори, ролята на Румен Радев ще нарасне - той трябва да назначи служебен кабинет, който да организира провеждането им.


Иначе от "Дондуков" 2 предлагат нов модел на управление на страната - в проектодокумент на Стратегическия съвет към президента са посочени стъпки за управление с повече отговорност и по-силен граждански контрол.


Най-важната година на президента Радев

© Георги Кожухаров


Според анализаторите от новата управленска коалиция обаче може даде и допълнителна мотивация на избирателите за подкрепа или неподкрепа на определен кандидат за президент през есента.


"Ако Бойко Борисов събере повече гласове от останалите на парламентарните избори - не казвам да ги спечели, защото той не може, то очакванията към президента ще бъдат отново да се идентифицира с недоволните. Ако Бойко Борисов не спечели повече гласове, то очакванията към президента ще бъдат да обещае през втория си мандат някакъв механизъм, някакви негови инициативи, с които да се преодоляват пораженията, нанесени от ГЕРБ", смята Евгений Дайнов. Според него, ако Борисов вземе най-много гласове на парламентарния вот, рязко ще се вдигне гласуването за Радев на президентските избори. От своя страна - по думите на политолога - Радев може да призове да се гласува за него с оглед на преодоляването на тези, които той нарече "мутри".


Ще спечели ли втори мандат


Засега изглежда сигурно, че Румен Радев ще се кандидатира за втори мандат и официално вероятно ще бъде издигнат от инициативен комитет, но въпросът кои партии ще го подкрепят остава отворен. С уговорката, че в БСП има процедури, лидерът Корнелия Нинова дори не дава знак, че ще призове партията отново да подкрепи президента. От ДПС вече казаха, че за държавен глава искат "обединител на нацията", и са все по-остри в изказванията си срещу президента, което според самия Радев е знак, че партията на Делян Пеевски ще подкрепи партията на Бойко Борисов за президентските избори, защото "двамата са ортаци в бизнеса и политиката".


"За да спечели един кандидат-президент, на него му трябва подкрепа от една от двете големи партии - или ГЕРБ, или БСП. От ГЕРБ Радев не може да получи - ясно е, ако не получи от БСП, няма да успее. Дано подкрепата на БСП да е въпрос на време или формалност", смята Юрий Асланов, който преди бе в широкото ръководство на "Позитано" 20. Според него подкрепата на ДПС за президентските избори отдавна е мит, тъй като ситуацията е различна от преди 30 г. и последните няколко пъти президентите са избирани независимо от подкрепата или неподкрепата на движението. Въпреки че нямаше официален призив за подкрепа през 2016 г., резултатите от втория тур показаха, че 90% от избирателите, които на първия са гласували за кандидата на ДПС Пламен Орешарски (над 253 хил. души), на балотажа са пуснали бюлетина за Радев.


"Този път от ДПС официално искат да са във властта и от тази гледна точка те ще търсят най-изгодна позиция спрямо другите играчи, в т.ч. и президента. Всичко ще опира до това - ДПС искат да са официално властващи. Като видим какво е отношението към Радев, ще разберем още малко за това как искат да вземат и упражняват властта", смята Евгений Дайнов.


Друг интересен въпрос е кой ще е кандидатът на ГЕРБ за президент и дали настоящият има шанс да спечели втори мандат, ако негов опонент е Бойко Борисов.


Със сигурност сблъсъците (определяни от медийни заглавия като "война") между премиера и президента ще продължат, а може би и ще се засилят през следващите месеци. А Радев досега показа, че нито атаките от прокуратурата на Гешев (няколко през миналата година, като първите бяха анализирани и като реванш на главния прокурор, чийто избор президентът върна първия път), нито от жълтите медии, подкрепящи Борисов, ще повлияят да замълчи. Дали прокуратурата ще се намеси по-активно в президентската кампания ще проличи след парламентарните избори.


Най-важната година на президента Радев

© Прессекретариат на Държавния глава


Според Юрий Асланов Румен Радев има теоретичен шанс да спечели президентските избори срещу който и да е кандидат, дори и срещу лидера на ГЕРБ, тъй като "всички познати играчи и партийни величия" с изключение на Радев, са "изхабени лица за българската политика и в съзнанието на избирателите; за всеки един от тях могат да се кажат повече лоши неща, отколкото добри".


Неизвестни би имало, ако се появи нов сериозен претендент, но засега друг потенциално силен кандидат няма. "Ако двубоят е генералски, но между Радев и да кажем ген. Венцислав Мутафчийски, това би било изключително заплетена драма, чиято развръзка не е известна, но ще се въведе интрига, която засега не се вижда", смята социологът.


Който и да е кандидатът на ГЕРБ за президент, Румен Радев ще продължи да се позиционира като изразител на недоволството към управляващите. Конфронтация между двете страни се очаква да има и покрай тазгодишното домакинство на България на инициативата "Три морета", лице на която е президентът, макар и голяма част от организацията се поема от изпълнителната власт. След злополучното посещение в Естония, което се запомни със скандал, че Радев е заминал след контакт със заразен с коронавирус, се видя, че в ГЕРБ не искат държавният глава да си прави предизборен пиар с инициативата.


При загуба на президентските избори - според Юрий Асланов - засега остава неизвестно какво ще прави Румен Радев - дали ще напусне политиката или ще се яви на терена в ново качество. Едва ли обаче - според Евгений Дайнов - ще го видим като партиен лидер още тази година.

Ключови думи към статията:

Коментари (134)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Инженер Раул Викторов
  Инженер Раул Викторов
  Рейтинг: 601 Неутрално

  Дали ще вземе 20 заплати?

 2. 2 Профил на proventuss
  proventuss
  Рейтинг: 1164 Весело

  За този /не/случайно попаднал в Президентството човек с пълна сила важи лозунгът:
  "45 години народна власт - 45 години цирк!".

  Smooth criminal-a criminal who is sneaky and doesn't leave a trace of his presence at the scene.
 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 5. 5 Профил на vankata1
  vankata1
  Рейтинг: 1204 Неутрално

  В България на президентските избори няма значение кой си, а кой стои зад теб. С изключение на последните, когато Цачева беше толкова жалка, че дори с Борисов зад нея загуби.

 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 8. 8 Профил на bobhunter
  bobhunter
  Рейтинг: 857 Неутрално

  "....Да имаш власт да нараниш и да не ползваш тази своя страшна власт,
  да будиш страсти и стоиш студен като гранит над всяка страст,
  тогова чака вечна благодат..." У. Шекспир.
  Определено не е успял. Доказано! Не е обединител- разединител на нацията; подстрекател към размирици и "протести", към извънпарламентарни методи за манипулация. Един блюстител на реда и закона в държавата, по дефиниция стои зад гърба на държавните институции, полицията и армията; не може да си позволява подобно поведение. Не 2021 г. ще е важна; 2020 беше! Минало- свършено!

 9. 9 Профил на proventuss
  proventuss
  Рейтинг: 1164 Весело

  И в бъдещият музей на въстаническото движение юмрука му ще бъде изложен в стъкленица със спирт. Там ще се връзват връзките с цветовете на дъгата на новите малки лилявчета.

  Smooth criminal-a criminal who is sneaky and doesn't leave a trace of his presence at the scene.
 10. 10 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3428 Весело

  Сложете му една винтовка във високо вдигнатата ръка и ще получите????....

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 11. 11 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3529 Неутрално

  " А сред институциите и парламентарно представените партии е единственият, който говори все по-директно за модела "Пеевски" и последно вбеси по темата премиера, който се появи за първи път от много време пред журналисти (макар да не остана за въпроси), за да му отговори"

  Не е вбесил само премиера ! Вбесил е цялата престъпна шайка на мафията у нас ! Ударил е там, където най - боли : истината за пълния съпорт, за шкаФчето, изречена и повтаряна от висотата на най - високата представителна власт у нас - тази на президентската институция ! Затова и 70 % от коментарите под подобни статии са писани от първосигнална омраза и безсилие ! Защо го прави, обаче ? Не е от омраза към комунистите, чиито модел в крайна сметка изобличава ! И той е подкрепен от БСП, без нея нямаше да е президент - факт ! Защо тогава застава срещу комунистическия престъпен модел у нас, поне на думи, част от който е и гербиджа, неизменна при това !? Дали е осъзнал, че сараите тровят обществото ни, че с тях нямаме бъдеще ? Или го гъделичка егото да стои в ролята на борец срещу прогнилото статукво ? Всеки сам може да си прецени !

 12. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 13. 13 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3529 Неутрално

  " Неизвестни би имало, ако се появи нов сериозен претендент, но засега друг потенциално силен кандидат няма. "Ако двубоят е генералски, но между Радев и да кажем ген. Венцислав Мутафчийски, това би било изключително заплетена драма, чиято развръзка не е известна, но ще се въведе интрига, която засега не се вижда", смята социологът."

  Интригата ще е предимно за социолози и политолози и техните глави ! Затова гербиджа внимателно покри от общественото внимание мистър " яко ще се мре" ! И правилно ! Ако се " мре яко" , то е само заради безхаберието на престъпната власт у нас ! Виновни няма, разбира се - системна грешка......

 14. 14 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2922 Весело

  За фигуранта тази година е действително най-важна.
  Най-вече за това, че му предстои да загуби имунитета си.
  След което ще стане ясно, от какво го е спасявал.

 15. 15 Профил на qid44693832
  qid44693832
  Рейтинг: 922 Неутрално

  Голямата любов на Дневник може, да спечели само, ако Решетников заповяда на Нинова.

 16. 16 Профил на olexander
  olexander
  Рейтинг: 1167 Неутрално

  Защо много-много не вярвам на "графиките"? Защото Асланов, въпреки графиката с това чутовно одобрение към Радев се чуди какво ли би правилако загуби изборите (? с такова одобрение???) а пък наш Дайнов направо го отписва.

  Победителите първо печелят, а след това отиват на война; победените първо отиват на война, а след това търсят начин да я спечелят.
 17. 17 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3428 Гневно

  В бързината прочетох "Най-важната година на презерватива Радев".
  —цитат от коментар 6 на dma12587967


  Всеки с вълненията си, всеки с проблемите си.
  Радев все пакпредставлява една важна интитуция на България.
  Всеки опит, да бъде унижавана която и да е институция на страната, трябва да се разглежда като опит за разрушаване остановения конституционен ред и международния ни имидж.
  Опиталите се в това отношение би трябвало да бъдат подвеждани под съдебна отговорност.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 18. 18 Профил на olexander
  olexander
  Рейтинг: 1167 Весело

  А иначе е вярно, че годината е най-важната за господин Р. Радев.
  Само дето той не е най-важен за годината :)

  Победителите първо печелят, а след това отиват на война; победените първо отиват на война, а след това търсят начин да я спечелят.
 19. 19 Профил на Мизийски
  Мизийски
  Рейтинг: 757 Неутрално

  За червените тикви отдавна е ясно.
  Но какво ли ще кажеш за тия от "дясно"?
  Заедно с Костя, Мая, Бабикян
  Не си демократ! Ренегат си презрян!

  Спаси, Господи, Твоите чеда и благослови наследството си, като даряваш на православния български народ победа над враговете му и го запазваш с Твоя кръст. ☦
 20. 20 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 2423 Неутрално

  Румен Радев-Президентчето е доказателство на две неща!
  1. Президент - ненужен храненик, без който можем.
  2. И магаре да направиш Президент, разлика няма да има!

 21. 21 Профил на Инженер Раул Викторов
  Инженер Раул Викторов
  Рейтинг: 601 Неутрално
 22. 22 Профил на четири
  четири
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Голямо кадро, кърти!
  Венсеремоса и Родина мать зовет с маршова крачка...

 23. 23 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 2423 Любопитно

  До коментар [#17] от "Храбър":


  Радев все пакпредставлява една важна интитуция на България.
  —цитат от коментар 17 на Храбър


  Какво ѝ е важна на тая важна "интитуция"😊😊 ?

 24. 24 Профил на Северозападнал
  Северозападнал
  Рейтинг: 895 Неутрално

  "...През лятото на 2020 г., когато въоръжени мъже влезнаха в президентството в показна акция, типична за новия главен прокурор..."
  Дневник, какви са тия "въоръжени мъже "??? Бандити ли са? Някакви терористи ли са? Командоси?

 25. 25 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2922 Весело

  "От ГЕРБ Радев не може да получи - ясно е, ако не получи от БСП, няма да успее. Дано подкрепата на БСП да е въпрос на време или формалност", "

  Че за какво му е на фигуранта подкрепа от ГЕРБ или БСП, ако рейтингът му е 46 %, както показва графиката. Вторият мандат му е в кърпа вързан!
  И ако се съмняват в подкрепата на БСП, и потвърждават отхвърлянето от ДПС (за Патриотите и Воля да не говорим-те директно му казаха в очите, какво мислят за него), то откъде идва този висок процент?
  А, извинявайте, не съобразих- От Бойкикев, Маямата и Чалгата.
  Платените "социолози" на фигуранта имат едно добро качество- и те са гола вода като него.


 26. 26 Профил на slonsco
  slonsco
  Рейтинг: 1046 Неутрално

  Дали ще вземе 20 заплати?
  —цитат от коментар 1 на Инженер Раул Викторов


  20 те заплати ги е взел,като се е пенсионирал от въоръжените сили.След края на мандата си ще получава 80% от заплатата на действаюия президент,плюс платени орт държавата жилище и офис,

 27. 27 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 405 Неутрално

  "Мутри, вън!" беше изстрел в целта. Българската олигархия, олицетворявана от ГЕРБ и ДПС има своята цялостн основа в мутрите. ГЕРБ е един АДСИЦ за управление на държавата, в който акционери са СИК, ВИС, ТИМ, Брендо, Алексей Петров и с-ие.

  Mутри, вън!
 28. 28 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2725 Неутрално

  Президента ще си вземе втория мандат, едва ли някой ще изкара читав кандидат срещу него. Герб сигурно ще предложат някъв стил Цецка да има драма колкото за пред публиката. Ама това едва ли ще е достатъчно да изкара и половината избиратели на Герб.

 29. 29 Профил на vankata1
  vankata1
  Рейтинг: 1204 Неутрално

  Президентът е най-престижната фигура в една държава и да станеш президент, самото ти избиране за такъв, е върховен успех. Веднъж избран, президентът е охулван от противниците си, но той цял живот си остава Президент, дори и след като завърши мандата си като такъв. Президент Тръмп, Президент Радев, Президент Желю Желев, всеки от тях си остава Президент и получава най-голямата държавна пенсия, както и пожизнен офис в държавата си. А всички, които ги плюят, никога в живота си няма да се докоснат до такава чест, да бъдат избрани на най-висшия пост. Може да боли, но това е истината. Истината боли.

 30. 30
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 31. 31 Профил на qid44693832
  qid44693832
  Рейтинг: 922 Неутрално

  "Мутри, вън!" беше изстрел в целта. Българската олигархия, олицетворявана от ГЕРБ и ДПС има своята цялостн основа в мутрите. ГЕРБ е един АДСИЦ за управление на държавата, в който акционери са СИК, ВИС, ТИМ, Брендо, Алексей Петров и с-ие.
  —цитат от коментар 27 на cinik


  Кой създаде тези организации 1992- 1995

 32. 32 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 1316 Весело

  Герболята, що толкова ви страхува Радев бе?

 33. 33 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 1522 Неутрално

  Радев е странна птица в политическата менажерия. Беше избран и посочен на Корнелия от някакъв фантомен съюз на летците ветерани /!?/. Първоначално се спрели на космонавта Александър Александров, но тъй като бил открито свързан с руснаците чрез МИГ, чиито представител е по това време, затова се спрели на Радев. Все пак, генерал, летец-изтребител. Карал и той като всички перспективни офицери курс в Щатите... Няма две мнения кой може да е зад фантомния съюз на летците ветерани. Когато генерал Решетников пита Корнелия Нинова за мнението й, тя отговаря - не го познавам, но сигурно е добра кандидатура /!?/ Т.е. лидерката на партията, издигнала Радев, не е наясно с кандидата си!? Преди това му организираха /не Корнелия, естествено/въздушно шоу, гледано от цяла София - "Това сме ние". На рекламната дипляна най-отпред се мъдреше именно Радев. Нещо не срещано. Командир на ВВС участва в пропагандно шоу и се саморекламира. И не само това. Пуснаха му видеоклип как пилотира изтребител, прави виражи и лупинги, коментирайки натоварванията. Гледан 1 милион пъти /!?/ Това подсказа, че ще спечели изборите с голяма преднина. По време на кампанията определено зае проруски и патриотарски пози, наричайки съвместното патрулиране "еърполисинг" най-голямото унижение за България след Ньойския договор. Успя да заблуди електората на БСП, че е техен в това отношение. Сега се оказва, че главната му съветничка /по юридическите въпроси/ е Иванка Иванова, от 15 години във фондацията на Джордж Сорос Отворено общество - София. От тук нескритата симпатия и съпорт на Демократична България, Мая Манолова и триото и пр. Те са в комбина.Иванка Иванова, например е работила по проекти, финансирани от фондацията й, с лидера на Да, България, Христо Иванов. А Мая Манолова още в ранната утрин, когато раздигаха лагера на въстаниците, бе засечена как звъни на Радев да го информира... Изобщо - пълно покритие и единодействие. Нещо повече, Радев е политическата обединяваща и ръководна фигура на народните въстания. Как се връзват идеите на Сорос с изявленията му за падането на санкциите срещу Русия или за унижението пред съюзниците заради еръполисинг, или сагата с грипените. Когато заложи всичко, авторитет, престиж, достойнство, за да се изяви като търговски представител на шведите. Само и само да не получим стратегическо въоръжение, съвместимо със съюзната авиация. Така, че не е ясно дали и днешните му ментори няма да се окажат излъгани както руснаците бяха в началото. А може би играе чисто своя игра, заради безкрайното му его и властолюбие, гарнирани с откровени авторитарни инстинкти.

 34. 34 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 405 Неутрално

  [quote#31:"qid44693832"][/quote]

  Агентурата на КГБ-ДС, известна днес като "сарайско-библиотекарски кръжок"

  Mутри, вън!
 35. 35 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2565 Неутрално

  Всеки опит, да бъде унижавана която и да е институция на страната, трябва да се разглежда като опит за разрушаване остановения конституционен ред и международния ни имидж.
  —цитат от коментар 17 на Храбър


  Съгласен, но ,ако може ,да попитам.Написаното отнася ли се и до институцията министър председател и министерски съвет ?

 36. 36 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2565 Весело

  "В последната година от мандата си Радев влиза с 46% положителна оценка за дейността му срещу 24% отрицателна (при 51% срещу 10% в началото на мандата му) по данни на "Алфа Рисърч" към декември 2020 г. (вижте графиките)."
  *
  При тези ниски критерии на населението, нищо чудно.

  Борисов да си опича акъла и вместо партиен кандидат да предстви силна непартийна кандидатура на личност, която има авторитет в обществото и би играла обединяваща, а не разединяваща роля в обществото. Дано да му светне, че кандидат като Цецка само би предизвикал смях сред избирателите и осигурил победа за Радев.

 37. 37 Профил на qid44693832
  qid44693832
  Рейтинг: 922 Неутрално

  Да ходи, да целува пръстена на Доган, че благодарение на него светът разбра, че е жив.

 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 39. 39 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3428 Неутрално

  Какво ѝ е важна на тая важна "интитуция"
  —цитат от коментар 23 на Tzar Vova Josei-ki


  Е!
  За руските мекерета най-важни са руските институци.
  Само че тук става дума за България.
  Но това теб очевидно не те интересува.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 40. 40 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1290 Весело

  след като го изхвърлиха като мръсно коте от естония, някой европейски лидер говорил ли е с това нищо?

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 41. 41 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3428 Весело

  ...Борисов да си опича акъла и вместо партиен кандидат да предстви силна непартийна кандидатура на личност, която има авторитет в обществото...
  —цитат от коментар 36 на pamela


  И да е гербер?
  Това е невъзможно.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 42. 42 Профил на vincenzo76
  vincenzo76
  Рейтинг: 552 Весело

  Радини вълнения.......!!!Но не по патриарха на българската литература Иван Вазов, а по УГКС(устав гарнизонна и караулна служба).Румен да си пали мАтора и да катапултира далече от общественото пространство!Двойните и тройните толупи са част от арсенала на фигуристите, обаче след него са вече част и от арсенала на фигурантите!

 43. 43 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3428 Неутрално

  До коментар [#35] от "uvtest":

  Разбира се!
  Стига личностите заемащи съответните длъжности сами да не са се постарали достатъчно, за да унижат съответната институция.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 44. 44 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2547 Неутрално

  До коментар [#10] от "Храбър":

  Ха, що не му го казахте докато бяхте коленичили пред него с молба да ви поведе в боя с диктатора ?

 45. 45 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2565 Неутрално

  До коментар [#35] от "uvtest":Разбира се!Стига личностите заемащи съответните длъжности сами да не са се постарали достатъчно, за да унижат съответната институция.
  —цитат от коментар 43 на Храбър


  Щом е така,то и институцията" Президент"не трябва да е сакрална,защото фигуранта направи премного да я унижи.

 46. 46 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2533 Неутрално

  " А сред институциите и парламентарно представените партии е единственият, който говори все по-директно за модела "Пеевски" и последно вбеси по темата премиера, който се появи за първи път от много време пред журналисти (макар да не остана за въпроси), за да му отговори" Не е вбесил само премиера ! Вбесил е цялата престъпна шайка на мафията у нас ! Ударил е там, където най - боли : истината за пълния съпорт, за шкаФчето, изречена и повтаряна от висотата на най - високата представителна власт у нас - тази на президентската институция ! Затова и 70 % от коментарите под подобни статии са писани от първосигнална омраза и безсилие ! Защо го прави, обаче ? Не е от омраза към комунистите, чиито модел в крайна сметка изобличава ! И той е подкрепен от БСП, без нея нямаше да е президент - факт ! Защо тогава застава срещу комунистическия престъпен модел у нас, поне на думи, част от който е и гербиджа, неизменна при това !? Дали е осъзнал, че сараите тровят обществото ни, че с тях нямаме бъдеще ? Или го гъделичка егото да стои в ролята на борец срещу прогнилото статукво ? Всеки сам може да си прецени !
  —цитат от коментар 11 на samoedin


  Радев е най-голямото недоразумение на демокрацията! Нито по условие, нито на практика той се явява политик! Военен не може да стане демократ! Просто не е възпитан в демократични норми! Те са диктатори по условие! И Радев не прави изключение! Цялата му "политика" се състои от определения, квалификации и нетърпимост към чуждото мнение!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 47. 47 Профил на Scorpi_4404
  Scorpi_4404
  Рейтинг: 645 Весело

  Реалното име на т.н. пРезидент е Румен НИНОВ...

  Опознай себе си...Нищо излишно.
 48. 48 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2547 Неутрално

  До коментар [#28] от "realguru":

  Е надяваме се Борисов да се е поучил от грешката си, поне досега е показал че го прави за други ситуации.

 49. 49 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 2231 Неутрално

  Дано повече да нямаме подобна фигура за президент.

 50. 50 Профил на Strymski
  Strymski
  Рейтинг: 1051 Неутрално

  Герболята, що толкова ви страхува Радев бе?
  —цитат от коментар 32 на moreee

  Защото е принципен , неподатлив на корупция , показа характер като каза на висок глас кой е проблемът в държавата и не се поддава на “опитомяване”.
  Слабост му е липсата на политически опит , който се трупа с пребиваване на дълги години в блатото на политическите боричкания .
  Честен и прям.

 51. 51 Профил на Kreader
  Kreader
  Рейтинг: 336 Разстроено

  Четем "Ода за Фатмака" ли? втф ... Дневник ...

 52. 52 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2565 Неутрално

  До коментар [#41] от "Храбър":

  Писах "непартийна кандидатура". Отдавна на големите партии трябваше да им светне, че не се избира 12-ти играч на терена да им защитава интересите, а представителна личност на държавата, арбитър който да изглажда противоречията между тях и който да обединява нацията, а не да ръководи опозицията или да действа само в интерес на управляващите. Тази война между институциите трябва да бъде прекратена и да бъде сложено начало на нова трядиция в политическия живот.

 53. 53 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2565 Неутрално

  Най голямото изпитание пред света и България е пандемията от Ковид.Някой от апологетите на фигуранта ще припомни ли ,какво направи той по този проблем ? Събра
  КОНСУЛТАТИВНИЯ СЪВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ ,направи консултации с мед.специалисти ,предложи свой подход за справяне с кризата,излезе с обръщение към народа....?

 54. 54 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 868 Неутрално

  С две думи: втори мандат няма да има! Други въпроси?

 55. 55 Профил на Strymski
  Strymski
  Рейтинг: 1051 Неутрално

  Гербаджийските глашатаи непрекъснато тиражират една лъжа , че Радев бил проруски политик....това е толкова вярно , колкото лъжата , че Борисов не е зависим от Сараите. И понеже си мислят , че всички са като тях — зависими и корумпирани , се опитват да окалят всеки който не е съгласен със статуквото и има смелост да се опълчи. Ако пък има и подкрепата на избирателите , тогава съвсем озверяват!

 56. 56 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2565 Неутрално

  До коментар [#50] от "Strymski":

  Хайде де! И не е нарушавал военния устав за да устрои тогавашната си любовница и сегашна съпруга?

 57. 57 Профил на proventuss
  proventuss
  Рейтинг: 1164 Неутрално

  С две думи: втори мандат няма да има! Други въпроси?
  —цитат от коментар 54 на Santos


  Само един, като загуби изборите, дали на летището ще го чака самолет със работещи двигатели?

  Smooth criminal-a criminal who is sneaky and doesn't leave a trace of his presence at the scene.
 58. 58 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2922 Весело

  До коментар [#26] от "slonsco":

  "След края на мандата си ще получава 80% от заплатата на действаюия президент,плюс платени орт държавата жилище и офис"

  Много бързаш да го пратиш при бай Ставри.
  При нашия строг, но справедлив (под масата) съд може и да не стигне дотам.

 59. 59 Профил на Ruse_Island
  Ruse_Island
  Рейтинг: 1239 Неутрално

  Сещам се за Плевнелиев, който надигна второте перденце на политиката в България, като показа, че един последователен антируски и десен политик, може да стане защитник и част от идейно аморфно, но крадливо статукво. Първото беше ДОСТ и ортаклъка по този повод на Патриоти и ДПС. Май пропускам КТБ като още едно перденце. Няма у нас комунисти и антикомунисти, леви и десни, идеите са власт и пари, пари и власт - невероятно добра и прогресивна комбинация. :-))

 60. 60 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 868 Весело

  До коментар [#57] от "proventuss":

  Не, фаща рейса за с. Славяново, за да разработи бостана за кауни, че пари се изкарват от тях, ей!

 61. 61 Профил на Инженер Раул Викторов
  Инженер Раул Викторов
  Рейтинг: 601 Неутрално
 62. 62 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3428 Неутрално

  До коментар [#52] от "pamela":

  Е да ама това е невъзможно.
  Политическите отношения в България се движат по байганьовски.
  Политическите "сили" в страната се борят за властта не за да помогнат за по-нататъшното ни развитие, а за да се качат най-отгоре. Пък от там вече....всеки има роднини, приятели, съратници и авери, а и те искат да живеят като хората.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 63. 63 Профил на D04
  D04
  Рейтинг: 482 Неутрално

  Малко преувеличавате със значението на Радев за третия мандат. Ако ГЕРБ и БСП имат общо над 120 депутати, ясно е, че правителство без тяхно участие (или най-малкото подкрепа в парламента) е невъзможно. Тоест, никакво значение няма дали Радев ще даде третия мандат на Слави Трифонов, Христо Иванов или Мая Манолова (дай Боже да не го дава на ДПС), защото този последен проучвателен мандат не би могъл да състави правителство.

 64. 64 Профил на D04
  D04
  Рейтинг: 482 Неутрално

  Малко преувеличавате със значението на Радев за третия мандат. Ако ГЕРБ и БСП имат общо над 120 депутати, ясно е, че правителство без тяхно участие (или най-малкото подкрепа в парламента) е невъзможно. Тоест, никакво значение няма дали Радев ще даде третия мандат на Слави Трифонов, Христо Иванов или Мая Манолова (дай Боже да не го дава на ДПС), защото този последен проучвателен мандат не би могъл да състави правителство.

 65. 65 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3428 Неутрално

  Щом е така,то и институцията" Президент"не трябва да е сакрална,защото фигуранта направи премного да я унижи.
  —цитат от коментар 45 на uvtest


  Всеки случай не толкова колко Борисов направи за да унижи не една а няколко институции.
  Това да се налагащ над решенията на парламента малко унижение ли е?
  А над заключенията и декларираните вече решения на всеки отделен министър?
  А да теглиш една майна на задължението си да се отчиташ пред парламента и да се юрнеш по горите?
  Борисов тотално отряза функциите на парламента и с това унищожи демократините функции остановени от конституцията на страната.
  Така той се опита да подмени онова, за което се бориха толкова знатни българи!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 66. 66 Профил на D04
  D04
  Рейтинг: 482 Неутрално

  До коментар [#65] от "Храбър":

  БСП, ДПС, а и Радев не веднъж заявиха, че парламентът не е легитимен. Е, не е ли малко лицемерно хем да обявяваш Народното събрание за нелегитимно, хем да обвиняваш Борисов, че не се появявал на парламентарен контрол?

 67. 67 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2565 Неутрално

  До коментар [#65] от "Храбър":

  Уауу ,а да наричаш легитимно избран от същия този парламент, мин.съвет и мин.председател , мутри,шайка,мафия ...какво е ? Боко може да е всичко,но не си е позволил една обидна дума към фигуранта.Може би е въпрос на възпитание.

 68. 68 Профил на Strymski
  Strymski
  Рейтинг: 1051 Неутрално

  Институцията Президент на републиката беше унижена от Прокуратурата с въоръженото нахлуване в нея!

  Никъде по света в държава с демократично управление и разделение на властите не може да се случи подобен акт , граничещ с опит за суспендиране на Конституцията.

  Понеже Радев показа , че е кукла на конци , ГЕРБ започна видимо кална кампания срещу него с опора на Гешев да внуши ,че има нещо нередно в президентството — подслушваха го незаконно , подхвърлят разни лъжи и интриги в послушните медии ( искане на тълкуване що е то измяна ) , нахлуване в сградата сякаш там са се укрили въоръжени терористи и , аха да пуснат атомна бомба....

  И никой не посмя да се възмути даже на глас , срещу това варварско—мутренско поведение на изпълнителната власт , която използва машата Прокуратура за гнусните си планове!

  Е, неудобен е Радев !
  Защото е популярен и няма тъмно минало....

 69. 69 Профил на vincenzo76
  vincenzo76
  Рейтинг: 552 Любопитно

  До коментар [#50] от "Strymski":

  " неподатлив на корупция "..............

  Неподатливия на корупция товарищ.................така и не даде смислено обяснение, защо в рамките на един месец, служебния кабинет избра спрян от производство самолет(Грипен Ц/Д версия)???Е смотолеви, че бил по-евтин......!Което обаче си беше една долна инсинуация!И бивши пилоти обясниха, защо всъщност това е така!

 70. 70 Профил на Strymski
  Strymski
  Рейтинг: 1051 Неутрално

  *** не е кукла на конци****
  Извинявам се за правописната грешка.

 71. 71 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2565 Неутрално

  До коментар [#68] от "Strymski":

  Много глупава опорка.Нито един закон не забранява на прокурори,С РАЗРЕШЕНИЕ ОТ СЪДИЯ ,да влизат в сградата на президентството и да извършват обиск на кабинети на съветници на президента , подозирани в престъпления.Ако не знаеш,с имунитет се ползват само президент и вице президент,не и служителите там.

 72. 72 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2565 Неутрално

  До коментар [#70] от "Strymski":

  "И най-малкото движение срещу БСП няма да ви бъде простено! " - Илияна Йотова. Неее ,фигуранта хич не е кукла на конци.

 73. 73 Профил на Strymski
  Strymski
  Рейтинг: 1051 Неутрално

  Статуквото включва и БСП . Ето още едно доказателство в полза на Радев , че не позволява партийните интриги да въздействат на личната му убеденост в падането на държавата в ръцете на мафията.

  И Нинова затова лекинко страни от Президента....
  И на нея не й харесва призива “ Мутри вън”!

 74. 74 Профил на Strymski
  Strymski
  Рейтинг: 1051 Неутрално

  До коментар [#68] от "Strymski":Много глупава опорка.Нито един закон не забранява на прокурори,С РАЗРЕШЕНИЕ ОТ СЪДИЯ ,да влизат в сградата на президентството и да извършват обиск на кабинети на съветници на президента , подозирани в престъпления.Ако не знаеш,с имунитет се ползват само президент и вице президент,не и служителите там.
  —цитат от коментар 71 на uvtest


  😂😂 с въоръжени до зъби ченгета.....
  Недейте вие да приказвате глупости , моля! Има си далеч по цивилизован и законен начин за подобни действия.

 75. 75 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2565 Неутрално

  с въоръжени до зъби ченгета
  —цитат от коментар 74 на Strymski


  Айде още една опорка.Ще опишеш ли това въоръжение.

 76. 76 Профил на pdk00624807
  pdk00624807
  Рейтинг: 15 Неутрално

  До коментар [#2] от "proventuss":

 77. 77 Профил на Strymski
  Strymski
  Рейтинг: 1051 Неутрално

  [quote#75:"uvtest"][/quote]

  А вие ще го опровергаете ли?

 78. 78 Профил на anonim440
  anonim440
  Рейтинг: 2481 Неутрално

  Вдигнатият юмрук на Резидента е точно комунистически символ. Има снимки така как със същият вдигнат юмрук партизаните (бандитите и разбойниците) се поздравяват след преврата през 1944 г.

 79. 79 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2565 Неутрално

  До коментар [#77] от "Strymski":

  "Въоръжението до зъби "се състои от един пистолет на кръста. П.П.Опорките ,особено писаните от не много интелигентни водещи офицери, винаги имат обратен ефект.

 80. 80 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3428 Весело

  До коментар [#27] от "cinik":"Мутри, вън!" беше изстрел в крака, в отчаян опит на обеднялата шайка комунисти, градски безделници и лакоми политически трупове да се докопат до властта и парите на българина.
  —цитат от коментар 30 на proventuss


  Абе друго си е когато мутрите произлезли от силовите органи на БКП са се "докопали до властта и парите на българина"!
  Някак си по-демократично иде!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 81. 81 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2565 Неутрално

  До коментар [#80] от "Храбър":

  Малка поправка.Визираните от теб,не са се "докопали ",а са ИЗБРАНИ от българите. И избирани вече няколко пъти.

 82. 82 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8282 Неутрално

  Ако Радев ясно се разграничи от Русия и Путин, може и да успее.

 83. 83 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3428 Весело

  До коментар [#65] от "Храбър":Уауу ,а да наричаш легитимно избран от същия този парламент, мин.съвет и мин.председател , мутри,шайка,мафия ...какво е ? Боко може да е всичко,но не си е позволил една обидна дума към фигуранта.Може би е въпрос на възпитание.
  —цитат от коментар 67 на uvtest


  С тази разлика, че аз говоря чистата истина, а вашето другарче си позволява да пише простотии....И забележете, не по адрес на опеделено лице, а по адрес на институцията президент на България.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 84. 84 Профил на Strymski
  Strymski
  Рейтинг: 1051 Неутрално

  До коментар [#77] от "Strymski":"Въоръжението до зъби "се състои от един пистолет на кръста. П.П.Опорките ,особено писаните от не много интелигентни водещи офицери, винаги имат обратен ефект.
  —цитат от коментар 79 на uvtest

  Когато привърженици на ГЕРБ правителството започнат да говорят за интелект....някак си се сещам за крилатата фраза “ проста кърджалийска пеперудка”.

 85. 85 Профил на krastjo
  krastjo
  Рейтинг: 270 Неутрално

  Интересно е, че под статия в медия която има вече позициониране в политическия спектър основната част от коментарите са от хора с абсолютно противоположни политически възгледи или тролове.
  Абе хора що не си пишете в прасешките сайтове.

 86. 86 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3428 Весело

  До коментар [#80] от "Храбър":Малка поправка.Визираните от теб,не са се "докопали ",а са ИЗБРАНИ от българите. И избирани вече няколко пъти.
  —цитат от коментар 81 на uvtest


  Пак си в грешка.
  1. Тези които са в опозиция също не се стремят да се докопат, а се борят да бъдет избрани.
  2. Ако не бяха се навили ужпатриотите и други дребни партийки и с вашия постоянно падащ рейтинг едва ли щяхте да намерите с кой да се коалирате, та сега ката ден да се биете у гърдите, че сте били избрани. С какъв процент от общото число избиратели сте избрани бе аланколу? Тази фалшива и взаимоизгодна коалицийка дето си спретнахте едва ли може да бъде наречена избрана от народа. Излиза, че действително сте се ДОКОПАЛИ до властта. И понеже все още се дърпате да останете във властта, защото видите ли сте били най-способните (Олеле Боже!) сега ужпатриотите ви изнудват като последни прошляци.
  3. За скритата коалиция с ДПС, която вече стана напълно открита да не говорим. Тя няма нищо общо с докопването до властта!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 87. 87 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4841 Неутрално

  През лятото на 2020 г., когато въоръжени мъже влязоха в президентството в показна акция,
  ***
  Дневник, тези въоръжени мъже не са ли от прокуратурата?

  Gunter glieben glauchen globen
 88. 88
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 89. 89 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4841 Любопитно

  До коментар [#17] от "Храбър":

  В Белене ли ще ги въдворявате, комунета?

  Gunter glieben glauchen globen
 90. 90 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4841 Неутрално

  "...През лятото на 2020 г., когато въоръжени мъже влезнаха в президентството в показна акция, типична за новия главен прокурор..."Дневник, какви са тия "въоръжени мъже "??? Бандити ли са? Някакви терористи ли са? Командоси?
  —цитат от коментар 24 на Северозападнал


  Сега виждам, че си задал същия въпрос.

  Gunter glieben glauchen globen
 91. 91 Профил на Октавиан
  Октавиан
  Рейтинг: 704 Неутрално

  +++

  Не забеляза никой как радан кънев в национален ефир, насред протестите, говореше как президента имал функции да прокарва сговор между партиите. И като го пита журналистката как така президента ще води такива разговори между сили, които не се понасят, въпросния нагльо настояваше как президента имал такива функции. Защо го казвам? Ами защото е ясно, как т.нар. опозиция мигрира вляво, поради изчерпването на дясното (поради некадърност). И как всичките са си много добре заедно и си отиват.
  Беше оставено само на електората да ги брани с голи гърди как нямали нищо общо едните и другите... Т. нар. "дясно" никога не е уважавало избирателите си, да сме честни.

  Радев е странна птица в политическата менажерия. Беше избран и посочен на Корнелия от някакъв фантомен съюз на летците ветерани /!?/. Първоначално се спрели на космонавта Александър Александров, но тъй като бил открито свързан с руснаците чрез МИГ, чиито представител е по това време, затова се спрели на Радев. Все пак, генерал, летец-изтребител. Карал и той като всички перспективни офицери курс в Щатите... Няма две мнения кой може да е зад фантомния съюз на летците ветерани. Когато генерал Решетников пита Корнелия Нинова за мнението й, тя отговаря - не го познавам, но сигурно е добра кандидатура /!?/ Т.е. лидерката на партията, издигнала Радев, не е наясно с кандидата си!? Преди това му организираха /не Корнелия, естествено/въздушно шоу, гледано от цяла София - "Това сме ние". На рекламната дипляна най-отпред се мъдреше именно Радев. Нещо не срещано. Командир на ВВС участва в пропагандно шоу и се саморекламира. И не само това. Пуснаха му видеоклип как пилотира изтребител, прави виражи и лупинги, коментирайки натоварванията. Гледан 1 милион пъти /!?/ Това подсказа, че ще спечели изборите с голяма преднина. По време на кампанията определено зае проруски и патриотарски пози, наричайки съвместното патрулиране "еърполисинг" най-голямото унижение за България след Ньойския договор. Успя да заблуди електората на БСП, че е техен в това отношение. Сега се оказва, че главната му съветничка /по юридическите въпроси/ е Иванка Иванова, от 15 години във фондацията на Джордж Сорос Отворено общество - София. От тук нескритата симпатия и съпорт на Демократична България, Мая Манолова и триото и пр. Те са в комбина.Иванка Иванова, например е работила по проекти, финансирани от фондацията й, с лидера на Да, България, Христо Иванов. А Мая Манолова още в ранната утрин, когато раздигаха лагера на въстаниците, бе засечена как звъни на Радев да го информира... Изобщо - пълно покритие и единодействие. Нещо повече, Радев е политическата обединяваща и ръководна фигура на народните въстания. Как се връзват идеите на Сорос с изявленията му за падането на санкциите срещу Русия или за унижението пред съюзниците заради еръполисинг, или сагата с грипените. Когато заложи всичко, авторитет, престиж, достойнство, за да се изяви като търговски представител на шведите. Само и само да не получим стратегическо въоръжение, съвместимо със съюзната авиация. Така, че не е ясно дали и днешните му ментори няма да се окажат излъгани както руснаците бяха в началото. А може би играе чисто своя игра, заради безкрайното му его и властолюбие, гарнирани с откровени авторитарни инстинкти.
  —цитат от коментар 33 на nik_77.


  за мен няма нищо нередно в редакцията на този вестник, като изключим, че е честно читателите да знаят, вестник с новини ли четат или сводки на политическа фондация с неясно финансиране и подизпълнител - псевдоопозиционна партия с ръководство произлизащо от тежката номенклатура на бкп, както и позиция за културата, която врагува с автентичната българска култура в интерес на други страни? Долу БКП и герберската болест! Долу комсомолската имитацията на преса!
 92. 92 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3428 Гневно

  До коментар [#81] от "uvtest":

  Вашето "избиране" на власт беше не по-малка далавера, от далаверата по "избирането" на Гешев за главен прокурор!
  От далавера на далавера вървите от както сте се прълнали.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 93. 93 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4841 Неутрално

  "Мутри, вън!" беше изстрел в целта. Българската олигархия, олицетворявана от ГЕРБ и ДПС има своята цялостн основа в мутрите. ГЕРБ е един АДСИЦ за управление на държавата, в който акционери са СИК, ВИС, ТИМ, Брендо, Алексей Петров и с-ие.
  —цитат от коментар 27 на cinik


  Как деликатно пропускаш Маджо, Черепа, бобоковите...

  Gunter glieben glauchen globen
 94. 94 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4841 Неутрално

  До коментар [#33] от "nik_77.":

  Безжалостно точен анализ!

  Gunter glieben glauchen globen
 95. 95 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4841 Неутрално

  Най голямото изпитание пред света и България е пандемията от Ковид.Някой от апологетите на фигуранта ще припомни ли ,какво направи той по този проблем ? Събра КОНСУЛТАТИВНИЯ СЪВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ ,направи консултации с мед.специалисти ,предложи свой подход за справяне с кризата,излезе с обръщение към народа....?
  —цитат от коментар 53 на uvtest


  Единственото, с което ще се запомни Радев е, че на 3 март се подиграваше с пандемията, а на 3 декември обяви, че правителството се проваля в борбата със страшната пандемия.

  Gunter glieben glauchen globen
 96. 96 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4841 Неутрално

  Защото е популярен и няма тъмно минало....
  —цитат от коментар 68 на Strymski


  Напротив, той има светло минало - делегат е на 14 конгрес на Партията!

  Gunter glieben glauchen globen
 97. 97 Профил на SS
  SS
  Рейтинг: 3019 Весело

  Каквито и лачени чепици да обуе , зелените чорапи се виждат ...

 98. 98 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3428 Любопитно

  През лятото на 2020 г., когато въоръжени мъже влязоха в президентството в показна акция, ***Дневник, тези въоръжени мъже не са ли от прокуратурата?
  —цитат от коментар 87 на Alarmstufe: Rot


  От кога прокурорите започнаха да работят с оръжие?
  Това не е ли останка от времето на Андрей Вишински?
  По инструкциите на Вишински ли действат при Гешев?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 99. 99 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3428 Неутрално

  Единственото, с което ще се запомни Радев е, че на 3 март се подиграваше с пандемията, а на 3 декември обяви, че правителството се проваля в борбата със страшната пандемия.
  —цитат от коментар 95 на Alarmstufe: Rot


  Абе и Радев си има кусури.
  И той има трески за дялане.....
  Но поне не е гешефтар и далавераджия като Борисов.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 100. 100 Профил на slonsco
  slonsco
  Рейтинг: 1046 Неутрално

  До коментар [#26] от "slonsco":"След края на мандата си ще получава 80% от заплатата на действаюия президент,плюс платени орт държавата жилище и офис"Много бързаш да го пратиш при бай Ставри.При нашия строг, но справедлив (под масата) съд може и да не стигне дотам.
  —цитат от коментар 58 на Дон Кихот


  Къде намесваш съд и бай Ставри.Това и още някои други са права по силата на ЗАКОН ЗА НЯКОИ ПРАВА НА ЛИЦАТА, КОИТО СА БИЛИ ПРЕЗИДЕНТИ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ.ще получава и пенсията ,която с оглед трудовия му стаж ще е близо до максималната.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK