Кошлуков обеща предизборни дебати и диспути всекидневно по БНТ

Емил Кошлуков

© Анелия Николова

Емил КошлуковВсеки делничен ден от 16 ч. в програмата на БНТ ще има множество предизборни дебати и диспути, така че кампаниите на всички участници в парламентарните избори на 4 април да стигнат до зрителите. Това съобщи в предаването "Още от деня" генералният директор на медиата Емил Кошлуков.


Предвиждат се дебати между парламентарните, извън парламентарните партии и предавания със смесено участие.


Предаванията "Панорама" и "Референдум" ще са отделени изцяло за участниците в изборите, предвиждат се и малки предавания след емисиите "Новини".
Друго намерение на ръководството на държавната медиа е да излъчва очерци и портрети на кандидати, ако партиите искат да покажат нови лица. Регионалните центрове на БНТ два-три пъти седмично ще организират и дебати на кандидатите по места.


Водят се преговори с Централната избирателна комисия за излъчване на образователни предавания за членовете на секционните избирателни комисии по подобие на онлайн уроците, излъчвани за учениците. Идеята е БНТ да помогне за обучението на членовете на секционните комисии.


Кошлуков увери, че БНТ ще сключи споразумение с всяка от партиите, излъчили кандидати. Времето ще е равно за всички, редът на участие ще се определя от жребия.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK