Правителството продължава предизборно да отпуска милиони за общините

На заседанието си днес кабинетът осигури допълнително над 3.5 милиона лева за ремонт и доизграждане на църкви и манастири, както и над 140 хил. лв. за аварийни дейности по джамията "Фатих Мехмед" в Кюстендил.

© Министерския съвет

На заседанието си днес кабинетът осигури допълнително над 3.5 милиона лева за ремонт и доизграждане на църкви и манастири, както и над 140 хил. лв. за аварийни дейности по джамията "Фатих Мехмед" в Кюстендил.На заседанието си днес правителството отпусна 30 милиона лева по бюджетите на 17 общини. 20 милиона лева са средствата за предотвратяване, овладяване и преодоляване на последици от бедствия за общините Сандански, Симитли, Варна, Дългопол, Трън, Левски, Гулянци, Иваново, Девин, Златоград и Неделино, а 10 милиона лева са одобрени по бюджетите на общините Благоевград, Свищов, Брезник, Перник, Радомир, Трън и Опан, съобщи пресслужбата на Министерския съвет. "Правителството продължава да помага на българските общини, благодаря и на кметовете за тяхната загриженост за населените места и активността им" - с тези думи министър-председателят Бойко Борисов се обърна към представителите на местната власт, поканени на правителственото заседание, а те му благодариха за парите.


Миналата сряда правителството раздаде 8.7 млн. лв. на общините Лесичово, Белово, Смолян, Плевен, Радомир, Мездра, Сливен и Болярово. "Средствата, които отпуска правителството, отиват пряко при хората. Парите се дават за водоснабдяване, канализация, училища, образование, спорт, паркове и то в общини, където кметовете са от целия политически спектър", заяви тогава Борисов, а кметовете на подпомогнатите общини, които също бяха поканени на заседанието, един по един му благодариха за подкрепата.

Предизборно изпълнителната власт ударно подпомага с пари общините, а премиерът инспектира строящите се или ремонтиарни инфраструктурни обекти с джипа си през уикенда, като излъчва в профила си във "Фейсбук" живи включвания от обиколките и използва възможността да похвали различни аспекти на управлението. "Ние не делим общините на наши и ваши", повтори многократно Борисов по време на инспекциите си през последния уикенд.


На заседанието си днес кабинетът осигури допълнително над 3.5 милиона лева за ремонт и доизграждане на църкви и манастири, както и над 140 хил. лв. за аварийни дейности по джамията "Фатих Мехмед" в Кюстендил. "Етническата толерантност е нещо, което винаги ни е водило, а хора, които обичат своя Господ и своята религия, почитат и чуждата. Защото разбират и знаят какво е да си вярващ", заяви Борисов на заседанието, на което също бяха поканени русенският митрополит Наум, главният мюфтия Мустафа Хаджи, белоградчишкият епископ Поликарп, архиерейският наместник на Кюстендилската духовна околия архимандрит Исаак, председателят на храм "Св. Мина" Генади Генадиев, председателят на новостроящия се храм "Св. Петка" в село Невестино протойерей Данаил Хаджийски, ефимерият на манастира "Св. апостол и евангелист Лука" Светослав Григоров, архиерейският наместник на Годечка духовна околия архимандрит Януарий и свещеник Стоян Стратиев от храм "Сретение Господне". Всички те изказаха благодарност на министър-председателя за щедростта.


Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK