На живо

След изборите: ГЕРБ се готви да върне неизпълнен мандата за кабинет (хронология)

Избрано от редактора
След изборите: ГЕРБ се готви да върне неизпълнен мандата за кабинет (хронология)

© Велко Ангелов
Управляващата партия ГЕРБ не успя в опитите си да организира преговори по предложения от нея проектокабинет, след като "Демократична България" официално отхвърли поканата, а "Има такъв народ" запази пълно мълчание по отправената покана. Премиерът в оставка Бойко Борисов обяви, че в тази ситуация проучвателният мандат за съставяне на правителство ще бъде върнат на президента в четвъртък или най-късно - в петък сутрин. Това трябва да задвижи втората фаза от конституционната процедура - предложение към партията на тв водещия Слави Трифонов, за сформиране на правителство.


Новата пленарна седмица започна с размяна на остри нападки между парламентарните групи, а ГЕРБ избърза да внесе предложение за анкетна комисия по случая "Росенец" преди автора на идеята - "Демократична България". Премиерът в оставка така и не отиде да отговаря пред депутатите по националния План за възстановяване и устойчивост, въпреки гласуваното миналата седмица решение за това. Изслушването отпадна изненадващо от седмичната програма на парламента, без да бъде осъждано. "Дневник" проследи най-важните политически новини от деня, хронология четете в статията.
Мораториум върху нови решения на кабинета

След изборите: ГЕРБ се готви да върне неизпълнен мандата за кабинет (хронология)

© Цветелина Белутова


Мораториум върху решенията на правителството в оставка ще има, но той ще касае започването на нови процедури. Това се разбра от обсъжданията в правна комисия, където за образец бе взето предложението на Мая Манолова, а не - на Корнелия Нинова, а текстовете бяха редактирани на крак.


Утре сутрин предложението ще бъде гласувано в пленарна зала. От изказванията се разбра, че мораториумът няма спира започнати процедури за обществени поръчки, а само нови.


БСП критикува партиите, че този мораториум не е въведен в първия ден, заради което Бойко Борисов се е окопал в енергетиката и земеделието.

Отмяна на спорната Наредба Н-18 и въвеждане на т.нар. отдалечена фискализация предвижда проект за промени на Закона за ДДС, внесени от Ивайло Мирчев и група народни представители от "Демократична България", съобщи пресцентърът на обединението.


В проекта е заложена отмяна на текстовете, с които бе въведена Н-18, която бе отлагана няколко пъти и все още не е влязла в сила. Наредбата бе остро критикувана от бизнеса заради трудностите да бъдат приложени изискванията ѝ, заради високите разходи за въвеждането ѝ и заради това, че тя ще препятства конкуренцията, а данъчните ще имат достъп до чувствителна финансова информация, касаеща не само продажбите.


Вносителите изтъкват, че измененията в Наредба Н-18 са внесени без адекватна оценка на въздействието и без обосновам модел на изчисление на приходите в бюджета и посочват, че предложените сега промени отрязва възможността НАП да въвежда подобни изменения отново.


Наред с това с поправките в Закона за ДДС се въвежда и т.нар. отдалечена фискализация (софтуерна фискализация). Тя позволява регистриране на продажбата в реално време от софтуера за управление на продажбите и получаване на уникален номер, който може да бъде отпечатан от устройство, различно от фискално устройство, или изпратен по електронен път. Така отпечатаният фискален бон съдържа всички реквизити на стандартните "бележки", издавани от касов апарат, в това число възможност за проверка в реално време дали продажбата действително е регистрирана в приходната администрация.

Започва работата по нови изборни правила

След изборите: ГЕРБ се готви да върне неизпълнен мандата за кабинет (хронология)

© Дневник

Правната парламентарна комисия започва обсъждането на изменения и допълнения на Изборния кодекс. Сред предложенията са както въвеждането на изцяло мажоритарен вот, което изглежда все по-малко вероятно, така и идеи за облекчаване на вота в чужбина, видеонаблюдение на преброяването на гласовете, активна регистрация, и др.


Заседанието можете да следите на живо тук:За предложенията на партиите за нови изборни правила четете - тук.
За капаните, които крият промените - тук

Фенове на "Левски" на посещение при Борисов след изписването му


Двама от популярните фенове на футболния клуб "Левски" – Даниел Илиев и Георги Валентинов, публикуваха в социалните мрежи снимка от посещение в дома на премиера в оставка Бойко Борисов часове след изписването му от болницата, където беше опериран заради получена на футболен мач травма в коляното. Двамата са ММА бойци и не за първи път демонстрират симпатии към Борисов. Те позират с тениски с негова снимка в полицейска униформа. "Скорошно оздравяване на премиера, победителите винаги се подкрепят", пише Илиев под публикацията си.


Валентинов стана публично известен покрай расисткия скандал през 2019 г. по време на домакински мач на България срещу Англия. Двубоят беше спрян на два пъти през първото полувреме заради сигнали за обиди. Около 50 запалянковци от сектор Б, сред които Георги Валентинов. пък напуснаха стадиона, като преди това бяха снимани как отправят нацистки поздрав.

В този час започва заседанието на временната комисия, която ще проверява разходите на изпълнителната власт и държавните предприятия и дружества в последните 10 години. Днес депутатите трябва да определят правилата, по които ще работят. Тук можете да проследите на живо заседанието, водено от Мая Манолова ("Изправи се! Мутри вън!"):


ГЕРБ нарече "груба политическа грешка" и "политическа незрялост" отказа на "Демократична България" да обсъжда предложения от мнозинството проектокабинет. Кандидатът за премиер Даниел Митов определи като несъстоятелен аргументът на коалицията, че фокусът ѝ е правосъдната реформа, защото и ГЕРБ подкрепяла тази идея.


Председателят на СДС Румен Христов акцентира на политическата принадлежност и изрази учудване, че две десни формации, членове на Европейската народна партия, не могат да седнат на масата на преговори, а вместо това е предпочетена "Има такъв народ". По-рано днес същото недоумение изрази и лидерът на ГЕРБ и премиер в оставка Бойко Борисов, като го илюстрира с история опреди години - как двамата със Слави Трифонов били на кино и срещнали пред залата тогавашния лидер на ДСБ (една от партиите в "Демократична България") Иван Костов, който отказал да подаде ръка на тв водещия. "Партията на Иван Костов днес безусловно подкрепя партията на Слави Трифонов, а не най-голямата дясна европейска партия - ГЕРБ", възмути се Борисов.

Ангелов поиска от депутатите решение за COVID щаба

По нареждане на премиера в оставка Бойко Борисов здравният министър Костадин Ангелов се яви изненадващо пред депутатите, за да поиска да вземат възможно най-бързо - ако е възможно още днес, решение какво искат да правят с Националния оперативен щаб срещу коронавируса. Той се обърна с молба към народните представители да определят посоката и да го уведомят, за да подпише нужните заповеди, с които те да бъдат правно регулирани.


По-рано днес Бойко Борисов обяви, че новоизбраният председател на здравната парламентарна комисия Александър Симидчиев поискал среща с министъра, за да обсъдят как да продължи работата на щаб. Той я отказал по нареждане на началника си: "Карах му се на министъра. Няма такова нещо да говори на четири очи, отива на трибуната и говори там. Да си поемат отговорност какво правят с щаба и да решават. След това министърът подписва заповед за една минута".


След изборите: ГЕРБ се готви да върне неизпълнен мандата за кабинет (хронология)

© Юлия Лазарова


Миналата седмица правителствената пресслужба обяви, че оперативният щаб, създаден със заповед на премиера през февруари миналата година, е бил разформирован. Официален документ за това липсва в системата за правна информация, а от пресслужбата все още не са отговорили на искането на "Дневник" да го получи. Два дни по-късно Борисов обяви, че щабът все пак продължава да заседава, макар за момента да не е известно какъв е статутът му. В същото време премиерът в оставка повтаря, че е оставил решението за това кой да координира действията на държавните институции на парламентарното мнозинство, в които включва всички партии, извън ГЕРБ. Ще бъде ли удължена извънредната епидемична обстановка и как ще бъде взето решението дали да бъде удължавана четете тук.

Ананиев отчете 8.5 млрд. лв. във фискалния резерв

Дефицит в размер на близо 620 млн. лв. е отчетен в държавният бюджет за първото тримесечие на 2021 г. по предварителни данни, или около 0.5% от Брутния вътрешен продукт, а целият дефицит за 2020 г. е разчетен на около 4.9 млрд. лв. - това отчете пред Народното събрание финансовият министър в оставка Кирил Ананиев.


Приходите в държавния бюджет към март 2021 г. са над 11 млрд. лв. или 24% от годишния разчет, по предварителни данни. Фискалният резерв на държавата към днешната дата е в размер на 8.5 млрд. лв., посочи министърът, като е намалял значително спрямо есента на миналата година, когато е бил около 15 млрд. лв. Ананиев обясни това с разходите около третата вълна на коронавируса. От началото на пандемията до 31 март 2021 г. правителството е изхарчило 5.1 млрд. лв. за справяне с COVID кризата, обяви още Ананиев. От началото на годината до края на март правителството е изтеглило само 800 млн. лв кредит, при разрешени малко над 4 млрд., каза още той. Подробности - тук.

Коалицията ГЕРБ-СДС се готви да върне утре или най-късно в петък мандата и да уведоми президента, че се отказва от опит за съставяне на правителство. Това се разбра от думите на представители на обединението, което е най-голямата политическа сила в парламента.


Вчера предложеният за премиер Даниел Митов получи от държавния глава Румен Радев проучвателния мандат и обяви, че кани на преговори най-близките идеологически формации - "Демократична България" и "Има такъв народ". Днес първо лидерът на СДС и кандидат за вицепремиер Румен Христов заяви, че няма да се прави опит за прокарване на проектокабинет в Народното събрание, ако не бъде получена подкрепа от двете формации. След него премиерът в оставка и водач на ГЕРБ Бойко Борисов уточни, че ще изчака и утре, за да се види дали партията на Слави Трифонов ще откликне на поканата и след това Митов ще отиде на "Дондуков" 2, за да върне мандата. По думите му това ще стане най-късно в петък сутрин.


Според изискванията на Конституцията ще последва връчване на проучвателния мандат на кандидат за министър-председател от втората по численост група - на "Има такъв народ". Към президента няма изискване за срок, в който това да бъде направено.


"Демократична България" официално обяви, че няма да участва в никакви преговори с ГЕРБ. "Има такъв народ" не е излизала с позиция конкретно по поканата, но от думите на председателя на парламентарната група Тошко Йорданов днес в парламента се разбра, че партията мисли за това какво ще се случи, когато тя получи мандата и след това.


За изявлението на Румен Христов - тук, на Бойко Борисов - тук, на Тошко Йорданов - тук.

"Демократична България" отказа и формално поканата за кабинет

След изборите: ГЕРБ се готви да върне неизпълнен мандата за кабинет (хронология)

© Юлия Лазарова

"Демократична България" отказа и формално поканата на ГЕРБ да преговарят за подкрепа на номинирания кабинет, начело с Даниел Митов.


В писмо до председателя на групата на мнозинството Десислава Атанасова, разпратено и до медиите, от коалицията заявяват, че предизборните ангажименти и каузата за дълбоки реформи в правосъдието и за борба със системната корупция, изключва възможността да се отзове на предложението. "ГЕРБ продължава да бъде основен носител на порочния управленски модел "Борисов" и опитите за лансиране на фасаден състав на Министерския съвет от подставени лица по никакъв начин не променя този факт", се посочва в писмото от името на парламентарната група на "Демократична България".


На брифинг в кулоарите на парламента съпредседателят на коалицията Атанас Атанасов заяви, че няма как да се водят разговори, тъй като липсват допирни точки:

"Тезата на номинирания за министър-председател Даниел Митов, че сме идеологически близки, е невярна. Идеологията на ГЕРБ са корупцията и обръчите от фирми, така че нямаме допирни точки".

Борисов с нова теза - опонентите му били страхливци, ако не направят кабинет

След изборите: ГЕРБ се готви да върне неизпълнен мандата за кабинет (хронология)

© Юлия Лазарова

Премиерът в оставка Бойко Борисов предизвика опонентите си в парламента, обявявайки, че разполагат с мнозинство от 165 гласа и ще са страхливци, ако не направят правителство.


Борисов даде пространно изявление пред журналисти, които го очакваха пред болницата, където в понеделник претърпя операция заради получена на футболен мач травма. За брифинг не беше официално съобщено предварително, а изявлението беше излъчвано във фейсбук профила му. В небрежно облекло и видимо добро настроение премиерът в оставка напусна болницата, а на въпроси за Народното събрание и отправените от политически лидери обвинения към него отговори с "Бе, я да си гледат работата".


В поредица от изявления в последните дни премиерът в оставка обединява гласовете на депутатите от всички групи, извън управляващата партия ГЕРБ, базирайки се на общите им гласувания за избор на шеф на парламента и ръководители на комисии миналата седмица, и напълно пренебрегвайки заявките на новите формации да не преговарят за подкрепа при съставянето на кабинет с "партиите на статуквото" - ГЕРБ, БСП и ДПС.


Подчертавайки мнозинството, с което д-р Александър Симидчиев от "Демократична България" беше избран миналата седмица за шеф на здравната парламентарна комисия, Борисов заяви: "След като има такова брутално мнозинство и за всички постове монолитно гласуваха, явно са провели разговори (за правителство - бел.ред.). Същата теза - че новите формации водят задкулисни разговори помежду си и с ДПС, за съставяне на кабинет с мандата на "Има такъв народ" разви минути по-рано в декларация от парламентарната трибуна и зам.-председателят на групата на ГЕРБ Тома Биков. Подробности - тук.

БСП обвини новите партии, че допускат окопаване на ГЕРБ във властта

След изборите: ГЕРБ се готви да върне неизпълнен мандата за кабинет (хронология)

© Юлия Лазарова

Лидерът на БСП Корнелия Нинова отправи остри критики към новите формации в Народното събрание, заради отказа им да подкрепят предложението на социалистите да се наложи мораториум върху решения на правителството в оставка за сделки и смяна на бордовете на държавните дружества.

Действия трябват, хора. Борисов си действа, докато вие си чешете езиците


Корнелия Нинова,

лидер на БСП, към новите формации в парламента


Тя повтори, че в последните дни са направени ключови промени в сферата на енергетиката и земеделието, благодарение на които секторите са били овладени за години напред. Нинова подчерта, че и в двата сектора важните позиции се държат от близки до ДПС и се обърна към новите формации :"Не знам защо го правите".
По думите й Борисов и неявните му съмишленици се окопават във властта.


Още за това какво казаха от трибуната парламентарните групи - тук.

"Има такъв народ": Ще видите какво ще направим с мандата

След изборите: ГЕРБ се готви да върне неизпълнен мандата за кабинет (хронология)

© Юлия Лазарова

Мнозинство срещу ГЕРБ се оформи, защото няма политическа партия, която иска дори да се докосне до нея, обяви парламентарният лидер на "Има такъв народ!" Тошко Йорданов.


В думите му се съдържаше и намек, че втората по численост група може и да не направи кабинет. След репликата "Ще видите какво ще направим ние с мандата", Йорданов допълни: "Ако случайно се стигне до трети мандат, т.е. то ще се стигне..." и предупреди партиите, при които е възможно да отиде третият проучвателен мандат, да внимават, защото управляващата ГЕРБ може да ги подкрепи и това ще означава "коалиция с тези, които трябва да бъдат оставени в дъното на политическия живот заради всичко, което направиха за България".

Всеки в тази зала трябва за знае, че ако гласува каквото и да е с ГЕРБ, ще бъде предател към гражданското общество.


Тошко Йорданов,

депутат от "Има такъв народ"


Какво още каза Йорданов - тук.

"ГЕРБ е токсична": ДПС отрече да участва в преговори

След изборите: ГЕРБ се готви да върне неизпълнен мандата за кабинет (хронология)

© Юлия Лазарова

В отговор зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев декларира, че с движението не са водени никакви разговори за участие в управленски формат. "Няма задкулисие, няма преговори, няма цена. ДПС следва решенията на колективните си органи - ще подкрепяме трите нови формации в усилията им да съставят мнозинство в парламента и кабинет, но с ясни цели и хоризонт", заяви Цонев.


Той обвини ГЕРБ, че е изпратила в небитието всяка от партиите, които е "прегърнала в управлението".


ГЕРБ е най-токсичната партия, която някога българският политически живот е виждал - токсична и в управление, и в опозиция


Йордан Цонев,

депутат от ДПС

В декларация от името на ГЕРБ Тома Биков обвини оформилото се парламентарно мнозинство срещу най-голямата партия в "задкулисни преговори за правителство".


Той попита риторично водят ли се преговори за кабинет на "Има такъв народ" с подкрепата на другите нови формации - "Демократична България" и "Изправи се! Мутри вън", и с ДПС. "Каква е логиката на "Демократична България" да откаже каквито и да било разговори с ГЕРБ, но да дава министри на хипотетично правителство на "Има такъв народ?. Да не би да сте узрели за предложения от лидера на ДПС Мустафа Карадайъ за експертен кабинет, който да е параван за политическа безотговорност?", допълни Биков и припомни, че историята в последните десетилетия помни два подобни кабинета - на Любен Беров и Пламен Орешарски, и те не са завършили добре.


Още за предложението на "Демократична България" към "Има такъв народ" - тук.

ГЕРБ изпреварващо внася предложение за комисия за Росенец

След изборите: ГЕРБ се готви да върне неизпълнен мандата за кабинет (хронология)

© Юлия Лазарова

В изявление веднага след Христо Иванов, Тома Биков обяви, че ГЕРБ вече е събрала необходимите 48 подписа и е готова незабавно да внесе предложение за комисия за Росенец и призова желаещите да се присъединят.


Как в опит да се разграничи от ДПС управляващата партия пое инициативата за комисията - тук.

"Демократична България" предложи комисия за Росенец

От името на "Демократична България" председателят на групата Христо Иванов обяви, че ще поиска съставяне на временна парламентарна комисия за разследване на случая "Росенец", обсъждан в последните дни от ГЕРБ, БСП и ДПС.


Акцията по крайбрежието на едноименния парк в Странджа, край имението на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, беше осъществена от Иванов и негови съпартийци. Тя показа как служители на държавната служба за охрана не позволяват стъпването на плаж, до който по Конституция има достъп всеки гражданин. При последвалите протести се стигна до сблъсъци със силите на реда, а случаят увеличи участниците в започналите антиправителствени демонстрации в София.

След изборите: ГЕРБ се готви да върне неизпълнен мандата за кабинет (хронология)

© Юлия Лазарова


"Темата "Росенец" не слиза от дневния ред защото този случай е наистина емблематичен за това, че в България има хора над закона, обслужвани от институциите. В България продължава да има яхтено пристанище, регистрирано като земеделски имот в морето", обясни Христо Иванов.

"Изправи се! Мутри вън!" поиска плана за възстановяване да влезе в програмата на парламента

След изборите: ГЕРБ се готви да върне неизпълнен мандата за кабинет (хронология)

© Юлия Лазарова

В декларация от парламентарната трибуна председателят на групата на "Изправи се! Мутри вън" Мая Манолова настоя проектът за национален План за възстановяване и устойчивост да влезе още тази седмица в програмата на Народното събрание.


Тя подчерта, че работодателите, синдикатите, бизнесът, гражданите и цели сектори имат огромни забележки по съдържанието на плана заради фокусирането му в цели, които нямат общо с големите цели за зелена икономика и цифровизация, а акцентира на саниране.

Стиропорът няма да промени българската икономика


Мая Манолова,

председател на групата на


Манолова настоява планът да бъде доработен, рационалното в него да бъде използвано, а средствата, предвидени за аналогови мерки, да бъдат пренасочени към цифровизация и модернизация.

В дневния ред на ресорните комисии да бъдат включени законопроекти на БСП, сред които и за семейните помощи и преизчислението на всички пенсии, поиска лидерът Корнелия Нинова. Според нея мнозинството в пленарната зала може да реши и да ги отхвърли, но БСП иска да бъдат разгледани, защото си изпълнява предизборните обещания.


Председателят на парламента Ива Митева й отговори, че предложенията са разпределени по комисии, но решение на техните ръководства е кога ще бъдат гледани.


Любен Дилов (ГЕРБ) поиска в петък парламентът да почете годишнината от масовото изтребление на арменците. По думите му всяка група може да прецени дали това да стане с едноминутно мълчание или изявления от трибуната.


По предложение на Николай Хаджигенов ("Изправи се! Мутри вън!") беше решено заседанието да се излъчва пряко по обществените радио и телевизия.

Изслушването на Борисов тихомълком отпадна от програмата на парламента

След изборите: ГЕРБ се готви да върне неизпълнен мандата за кабинет (хронология)

© Юлия Лазарова

Изслушването на премиера Бойко Борисов в оставка отпадна от седмичната програма на Народното събрание без обсъждане.


Точката не фигурираше в прочетената от председателя на парламента Ива Митева и одобрена от пленарната зала програма. Изказвания по темата нямаше.

След изборите: ГЕРБ се готви да върне неизпълнен мандата за кабинет (хронология)

© Юлия Лазарова

Изслушването на Борисов е първа точка в предварително обявената седмична програма на Народното събрание. Следва изслушване на финансовия министър в оставка Кирил Ананиев за изпълнението на държавния бюджет, касовите наличности в него и плановете за тяхното развитие до края на годината. Програмата трябва да бъде одобрена от депутатите в началото на пленарното заседание.


От днес депутатите ще гласуват електронно, което се очаква да облекчи значително работата им. Тъй като по искане на "Има такъв народ" и с подкрепата на останалите групи, без ГЕРБ, беше решено парламентът да заседава отново в историческата сграда, а системата за електронна идентификация и гласуване беше преместена в новата зала в бившия Партиен дом, в първите два дни се наложи да се гласува поименно с вдигане на ръка. Това силно забавяше процеса. Сега системата е върната в залата.

Засега не е известно дали парламентарните групи, подкрепили решението за изслушване на премиера, ще предприемат някакви действия след като той обяви, че не възнамерява да изпълни искането им. В интервю за "24 часа" днес председателят на Народното събрание Ива Митева ("Има такъв народ") заявява: "Не смятам, че трябва да стигаме до крайни мерки за довеждането му в зала. Но Конституцията е ясна - парламентът може да задължи премиера да дойде в пленарната зала". Митева уточнява, че в полученото в парламента писмо от администрацията на Министерския съвет се казва, че Бойко Борисов е в отпуск от 16 април, но без крайна дата.

Премиерът се е заклел да спазва Конституцията и законите на страната и трябва да изпълни това


Ива Митева,

председател на Народното събрание

Борисов обяви, че излиза в отпуска след като при откриването на Народното събрание миналия четвъртък повечето парламентарни групи поискаха изслушването му в пленарна зала по Плана за възстановяване и устойчивост. Именно заради това се стигна до гласуването на специално решение ден по-късно. Борисов остави за свой заместник вицепремиера Томислав Дончев. В понеделник той не отговори на въпроса докога е натоварен със задачата да бъде и.д. премиер.

Втората седмица на парламента обещава отново високо напрежение

След тежките политически сблъсъци от първите две пленарни заседания, започващата втора седмица на 45-ото Народно събрание обещава не по-малко напрежение.


Очаква се в центъра на дискусиите днес да бъде отново искането за изслушване на премиера и лидер на управляващата ГЕРБ Бойко Борисов по националния План за възстановяване и развитие. В петък с гласовете на всички групи, без ГЕРБ, парламентът прие решение, с което задължи министър-председателя да се яви пред депутатите. В следващите дни Борисов първо потвърди, а след това оказа да отиде. От понеделник той е в болница, след като беше обявено, че е опериран заради получена на футболен мач травма на крака. Оттам представи вчера в пространно изявление, излъчвано във "Фейсбук", кандидатите си за нов кабинет с премиер Даниел Митов.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (203)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1585 Неутрално

  След изборите: втора седмица... Няма как да няма напрежение. Едните си пазят чучура , други искат да им го отнемат.

  SHADOWS of SOFIA
 2. 2 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1626 Неутрално

  Ще се види кои от партиите в парламента са за разграждане на прокурорската република, за закриването на комисията Цацаров, за гласуване на всички български граждани в чужбина и за разследване на Росенец.

 3. 3 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2369 Неутрално

  Най ми е интересно какво се случва в десния ъгъл на залата. Там на ред снимки се виждат рамо до рамо Мая Манолова, Атанасов, Ристьо, Бабикян и други револУцонери. Активно припкат за изказване от трибуната и жизнерадостно разговарят под сурдинка. Нещо като син Комсомол от хора в напреднала възраст.

  Заглавие в Дневник: "ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ" Е ГОТОВА ДА УПРАВЛЯВА С БСП" (ЛЪЖИТЕ БЯХА ДОТУК)
 4. 4 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4327 Неутрално

  Ще се види кои от партиите в парламента са за разграждане на прокурорската република, за закриването на комисията Цацаров, за гласуване на всички български граждани в чужбина и за разследване на Росенец.
  —цитат от коментар 2 на spiegel


  Много ги е страх от гласуващите извън България, особенно двете БКП та. ГЕРБ и БСП😂

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 5. 5 Профил на Съдебна Реформа Сега
  Съдебна Реформа Сега
  Рейтинг: 11 Любопитно

  Няма Премиер в историята на България отказал да отиде в Парламента.

 6. 6 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3762 Любопитно

  Големият въпрос сега не е какво ще направи почитателя на бай Тошо с парламента, а дали Слави Трифонов ще поеме отговорност да състави правителство в така създалата се ситуация ! Засега шансове са наравно, но вероятно ще е с кратък времеви хоризонт от няколко месеца !

 7. 7 Профил на iex01649594
  iex01649594
  Рейтинг: 0 Гневно

  ДЕМОГРАФСКАТА КРИЗА е проблем номер 1 на България.

  Никоя партия в парламента не го споменава дори.

 8. 8 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1626 Неутрално

  До коментар [#4] от "padrino":

  "Питаха ме за коя партия съм гласувал и аз им отговорих, че съм гласувал с "не подкрепям никой" - това още повече ядоса Илиян и започна да ме бие. Постоянно повтаряше "нямаш оттърване, къщата ти ще запаля, ще ви избия и от другата седмица в Каварна ще бъде "Делта гард" и тя ще контролира всичко в града. Аз назначавам и уволнявам началник на полиция и съдии и прокурори"

  Ето това трудно може да се направи в чужбина, затова и не искат гласовете на българските граждани там.

 9. 9 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4547 Неутрално

  Няма Премиер в историята на България отказал да отиде в Парламента.
  —цитат от коментар 5 на Съдебна Реформа Сега


  До сега нямаше и премиер - пожарникар, който във време на здравна криза да води министъра на здравеоипазването на инспекция на сторежа на магистрали!

 10. 10 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1626 Неутрално

  До коментар [#5] от "Съдебна Реформа Сега":

  Да уточним - в демократичната история на България. Защото в годините 1944-1989 Народоното събрание беше сборище на знатни доячки и стахановци, което се събираше от дъжд на вятър, а законите ги правеше Секретариата на ЦК на БКП.

 11. 11 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2221 Неутрално

  До коментар [#8] от "spiegel":

  Почти половината пълнолетни в България не гласуват. Вместо новото ОФ да се загрижи,как те да бъдат стимулирани и мотивирани да го направят, цялото усилие е насочено към гласуването в чужбина. Не е ли малко странно?

 12. 12 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1618 Неутрално

  Право да ви кажа, БГ политиката почна да прилича на БГ футбола,. Бойко е поел ролята на Венци Стефанов. И тука като във футбола сме се запътили уверено към 4та урна, ама за съжаление за разлика от футбола, в който не ми се отразява много в коя урна сме, тук ни засяга пряко

 13. 13 Профил на Go Go
  Go Go
  Рейтинг: 493 Весело

  Ама само напрежение ли ще има, аз рекох че ток ще тече...

  73! Go Go
 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 15. 15 Профил на oolit
  oolit
  Рейтинг: 33 Неутрално

  Пак ще грачат цял ден и накрая резултатът ще е поредното зеро. Но при толкова нули в парламента едва ли може да се очаква нещо по-различно. Пак всеки ще казва, че иска нещо, но всъщност не знае какво точно и дали въобще го иска. Добре поне, че ще се изпълни основното обещание на ИТН за мажоритарно гласуване. Или не, май нямаше да го има, отлага се :Д

 16. 16 Профил на knd081048908
  knd081048908
  Рейтинг: 235 Неутрално

  До коментар [#5] от "Съдебна Реформа Сега":

  Твърдите нещо, което не сте проверили, препоръчвам Ви внимателно да се запознаете с парламентарната история на България, ще се учудите, колко пъти министър-председател не се е явявал в пленарната зала, въпреки задължението да го направи!!!

 17. 17 Профил на Armagedon
  Armagedon
  Рейтинг: 447 Неутрално

  Никак няма да е лесно да бъдепречупен гръбнака на българската мафия.И в Италия и в САЩ това не е било лесно.Понеже тя купува и държи в ноктите си политици,сенатори,бандити и частни че и частни финансови институции както и здравни заведения(болници).
  Но пътят е правилен.Нужно е само обединение на демократичните сили във и извън Н.С.(Съединението прави силата-Така пише отвън на сградата на Н.С.)Законодателния орган на Държавата.За плана за възстановяване мога само да каже само,че има редица частни и държавни институции и Институти,които с общи усилия мигът да го изготвят и предложат за обсъждане и гласуване.Стига мафията да не се домогне до него.Време е .Народа на тези избори каза своята дума.Стига вече,вън мафията от делата на Държавата.Държава на народа а не на мафията.

 18. 18 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2240 Неутрално

  ДЕМОГРАФСКАТА КРИЗА е проблем номер 1 на България.Никоя партия в парламента не го споменава дори.
  —цитат от коментар 7 на iex01649594


  Именно! А ни натискат да приемаме истамбулските извращения, които са напълне непродуктивни в демографски план!!!

 19. 19 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1600 Неутрално

  Сестри кушлеви се провалиха в първото си начинание.

  09-06-20 - Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители . 13-05-19 - Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 24-01-21 - Атанас Атанасов: Нямам нито една забележка към Радев. 01-09-21 - Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев. 30-10-21 - Ген. Атанасов: Не виждам грешки в Стойчо Кацаров.
 20. 20 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1600 Неутрално

  Всъщост Борисов каза на Станишев, "подавайте ми ги по една бе, колега".

  09-06-20 - Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители . 13-05-19 - Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 24-01-21 - Атанас Атанасов: Нямам нито една забележка към Радев. 01-09-21 - Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев. 30-10-21 - Ген. Атанасов: Не виждам грешки в Стойчо Кацаров.
 21. 21 Профил на Armagedon
  Armagedon
  Рейтинг: 447 Неутрално

  Нали за това са създадени тези институции и регистри,агенции и нститути.Да са в помощ на държавата.Например И.П.И. ,институтите в БАН и редица други.

 22. 22 Профил на Dimitar Kunev
  Dimitar Kunev
  Рейтинг: 892 Неутрално

  Защо ДБ се прегърнаха с ДПС за 2 комисии? Нали уж бяха против Росенец и Доган? Да бе, то в НС трябвало да има игри... Заради уловката на играча Йордан Цонев ДБ допуснаха ББ да назначи свои хора за 5 г в енергетиката. Колко милиона ще се отраднат така от Бойковите хора. Волно или неволно ДБ подкрепиха Бойко. Така не се прави.

 23. 23 Профил на peaspiring
  peaspiring
  Рейтинг: 518 Неутрално

  До коментар [#18] от "ivanpopov":

  Демографските проблеми се решават със социална и икономическа сигурност. Така че всички политики, насочени към икономически ръст и стабилизиране на съдебната система индиректно спомагат за демографската политика.

 24. 24 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 1501 Неутрално

  Големият въпрос сега не е какво ще направи почитателя на бай Тошо с парламента, а дали Слави Трифонов ще поеме отговорност да състави правителство в така създалата се ситуация !
  —цитат от коментар 6 на samoedin


  Гербаджиите губите чувство за реалност изправени пред перспективата да не сте на власт.

  Големият въпрос сега е дали Даниел Митов ще успее да направи правителство или не. Въпросът дали Трифонов ще състави правителство би могъл да бъде актуален след няколко дни. Схващаш ли?

 25. 25 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1841 Неутрално

  Бойко що се мъчи, ами не Фане самолета за Дубай!? Днес менискуса, утре сливиците, други ден апендисита ... Ми той ше вземе да се свърши.

 26. 26 Профил на peaspiring
  peaspiring
  Рейтинг: 518 Неутрално

  До коментар [#8] от "spiegel":Почти половината пълнолетни в България не гласуват. Вместо новото ОФ да се загрижи,как те да бъдат стимулирани и мотивирани да го направят, цялото усилие е насочено към гласуването в чужбина. Не е ли малко странно?
  —цитат от коментар 11 на uvtest


  Как да бъдат стимулирани? С безплатни дъвки или с 50 лв. от джипка.

  Усилията се насочват към улесняването на тези, които имат желание да гласуват, но им се ограничава възможността да го направят. На следващите избори ще има повече гласуващи и в България. И да, няма да е за менискуса и дуловската принцеса

 27. 27 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1600 Неутрално

  Да се повторим,

  Христо ще получи план наготово, ама друг път.

  09-06-20 - Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители . 13-05-19 - Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 24-01-21 - Атанас Атанасов: Нямам нито една забележка към Радев. 01-09-21 - Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев. 30-10-21 - Ген. Атанасов: Не виждам грешки в Стойчо Кацаров.
 28. 28 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1841 Неутрално

  До коментар [#24] от "мики маус":

  Това не е въпрос. Това е отговор. Въпрос е, когато може да има различни отговори.

 29. 29 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 1013 Неутрално

  Мишоците се крият успешно (засега).

 30. 30 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2017 Весело

  "изслушването на Бойко Борисов отпадна от седмичната програма на парламента"
  Оставете го чиляка. Ще вземе да вдигне и кръвно.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 31. 31 Профил на hasmokar
  hasmokar
  Рейтинг: 789 Неутрално

  Откак бай Ангел Найденов я "изправи", мутрата все навън гльода.

 32. 32 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2321 Неутрално

  До коментар [#24] от "мики маус":

  Не, не схващам. Задълбаването в процедури няма да ви спаси от отговора "и сега какво правим". Ясно е че ГЕРБ няма да управлява и това стана ясно още в 20:00 на 4.4. И от там нататък единствения смислен въпрос е какво ще прави новото управляващо мнозинство и как точно ще изпълни големите обещания.

 33. 33 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2117 Неутрално

  ДЕМОГРАФСКАТА КРИЗА е проблем номер 1 на България.Никоя партия в парламента не го споменава дори.
  —цитат от коментар 7 на iex01649594  Демографската криза в България съществува още от времето когато руския миризлив ботуш стъпва у нас . Какво според теб накара БКП да прекръства циганите с български имена в средата на 80-те години на миналия век, а веднага след това, силово да наложи този толкова позорен « Възродителен процес «, който имаше за цел същото като с циганите ?
  Само ми поискай примери и веднага ще ти ги поднеса .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 34. 34 Профил на Armagedon
  Armagedon
  Рейтинг: 447 Неутрално

  На България в момента им е нужно Правителство от хора с неумърсени ръце а не със стари мутри,за да бъде пречупен гръбнака на мафията веднъж завинаги.Сега или никога.Въпрос на оцеляване на българския народ.В противен случай престъпниците облечени в бяло и техните политически"патерици" ще продължат да смучат силиците на народа,до като Държавата се обезлюди съвсем(и последния човек напусне нещо своя воля Родината си,вместо в нея да се завърнат способни и можещи хора)Богатството на богатите в Държавата,би следвало в условията на пазарна икономика да се формира от пазара а не от далавери,престъпни политики и откровени кражби на една шепа престъпници за сметка не цяла една нация.Само така държавата може да бъде и социална,каквато трябва да е и според основния и Закон( Конституцията )

 35. 35 Профил на ck2013
  ck2013
  Рейтинг: 870 Неутрално

  какъвто аршин имат с такъв мерят :)

  “I am sorry for the length of my letter, but I had not the time to write a short one.” Blaise Pascal
 36. 36 Профил на hasmokar
  hasmokar
  Рейтинг: 789 Неутрално

  Що петнят герба ни труженнички ГЕРБ

 37. 37 Профил на Dimitar Kunev
  Dimitar Kunev
  Рейтинг: 892 Неутрално

  Браво за Анкетната комисия за Росенец Но защо ХрИв се прегърна с играча Йордан Цонев за председателството на 2 комисии? Защо играят скрита игра със статуквото, т.е. с ДПС? Май Росенец е дафинов лист за бъдещи "общи" действия с ДПС?

 38. 38 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2117 Неутрално

  Бай Тошовата Мутра няма морално право да влиза в Народното събрание, което той превърна в селски клозет. А те го канят да се обяснява. Оставете тая мутра на улицата, където му е мястото....
  —цитат от коментар 14 на Хи-хи  Не, мястото му не е на улицата, а в ЦСЗ !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 39. 39 Профил на pavelsilistra
  pavelsilistra
  Рейтинг: 613 Весело

  Манолова и Татяна Дончева да изработят техен вариант на национален План за възстановяване и устойчивост ! Те двете са толкова компетентни, че не се съмнявам в техните знания и възможности.

 40. 40 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 1501 Неутрално

  До коментар [#32] от "m17":

  Вашето е класическо wishful thinking
  Нищо не е ясно докато не бъде гласувано.

 41. 41 Профил на fpyyh
  fpyyh
  Рейтинг: 2303 Неутрално

  "Изправи се! Мутри вън!" поиска планЪТ за възстановяване да влезе в програмата на парламента - той да влезе, не него да го вкарат.

  за да разберете всичко за белодробния рак, продължавайте да пушите
 42. 42 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2117 Неутрално

  До коментар [#24] от "мики маус":


  « Големият въпрос сега е, дали Даниел Митов ще успее да направи правителство ... «


  Ще успее в шестък на 36-ти ...
  Абе, ти поне през плет не си ли видял/чул как се конструира действащо правителство и на какво мнозинство в парламента трябва да разчита ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 43. 43 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2017 Неутрално

  "ГЕРБ изпреварващо внася предложение за комисия за Росенец
  В изявление веднага след Христо Иванов, Тома Биков обяви, че ГЕРБ вече е събрана необходимите 48 подписа и е готова незабавно да внесе предложение за комисия за Росенец и призова желаещите да се присъединят."

  Защо не я направихте миналата година, ГЕРБеРЕБЯТА?

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 44. 44 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2151 Весело

  До коментар [#27] от "diq55699032":"Да се повторим,

  Христо ще получи план наготово, ама друг път."

  Да бе! То нали и за Конституцията на Дани "Умното" е тъй!
  Нищо даром да няма! Да си го "заслужат"!
  Нали баджанак?!
  Ще ми правят задкулисни договорки, ама де! ;)

 45. 45 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 1501 Неутрално

  До коментар [#42] от "niksan1":

  Какво съм чул и видял няма никакво значение!
  Митов взе ли мандата? Взе го. Значи ще има гласуване, т.е. шанс за правителство.
  Като отиде мндатът при Слави, ще коментираме Слави.

  На вас много ви пасва стила на Боце да се правите на луди. Ама като ви кажат, че сте глупави люто се обиждате.

 46. 46 Профил на Северозападнал
  Северозападнал
  Рейтинг: 716 Неутрално

  Политическите миндили , няма как да не обявят най- голямата политически парламентарно представена партия по друг начин. Те за това се и наричат така- политически миндили!

 47. 47 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2240 Неутрално

  Трагедия! Сякаш някой е изтрил последните 140 парламентаризъм в България и почваме отново.

 48. 48 Профил на Бай Ганьо
  Бай Ганьо
  Рейтинг: 271 Неутрално

  ГЕРБ са предимно мутри, БСП и Маяма са комуняги, ДПС са си ДПС, кое не е ясно?

 49. 49 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2017 Неутрално

  "Изслушването на Бойко Борисов отпадна от седмичната програма на парламента"
  Братчедите се забавляват с това;
  https://twitter.com/Janakija/status/1384444788938772482?s=20
  Мистер Менискус!!! 🤗

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 50. 50 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5755 Любопитно

  До коментар [#5] от "Съдебна Реформа Сега":

  Колко пъти през периода 1944-1989, парламентът е викал премиера?
  Иначе - шикалкавенето на Боце с легендарния менискус е изпитано средство срещу призовки в съда. От сега отиграва упражнението.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 51. 51 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5755 Любопитно

  До коментар [#48] от "Бай Ганьо":

  Не е ясно, какви са ИТН и ДБ...

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 52. 52 Профил на Armagedon
  Armagedon
  Рейтинг: 447 Неутрално

  На министър Председателя в оставка му се иска да отиде в Н.С.Но мафията не му разрешава,защото с неговата логорея,без да се усети,може да издаде отряда.Иначе много му се иска,но не му стиска. Пък и тъпнята,която той нарича План за възстановяване си е едно голямо нищо и има за цел аванта за нашите и малко за вашите.

 53. 53 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1270 Неутрално

  До коментар [#9] от "vassilun":

  И такъв, който когато всички свиждания са забранени, да обикаля стаите на болницата без маска и да задава тъпи въпросчета на пациентите. И да ги излъчва във Фейсбук. Сигурно не са ги и питали, нарушавайки и Конституцията, освен мерките.

  Не ме търсете преди обяд
 54. 54 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2321 Неутрално

  До коментар [#40] от "мики маус":

  Кое точно е моето пожелателно мислене - че е време партиите от протеста да кажат какво ще правим от тук нататък ?

 55. 55 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2151 Весело

  До коментар [#32] от "m17":"Не, не схващам. Задълбаването в процедури няма да ви спаси от отговора "и сега какво правим". Ясно е че ГЕРБ няма да управлява и това стана ясно още в 20:00 на 4.4. И от там нататък единствения смислен въпрос е какво ще прави новото управляващо мнозинство и как точно ще изпълни големите обещания. "

  И след като стана ясно,е няма да управлявате, въпреки "голяяямата победа", що не си подвиете куйрука, "пинчери ГЕРБ", и не изчакате да се връчи мандат на следващите?!М?!
  Не сте в правото си да задавате "смислени" въпроси! Тях ги задавайте на Вожда си, спечелил, пардон "победил" с 13% срещу 87%?!
  А тия 87%, са в голямата си част, тия които протестираха половин година и някои от тях бяха бити, други смачквани и т.н., по заръките на Вожд ви, от всевъзможни държавни структури, използвани като репресивен апарат!
  И не ми пробутвайте мантрите с Каскета и каскетчетата, щото и извън България, взеха да вдяват, колко голяма е пропастта между правото и Мафиотското "право"!

 56. 56 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2516 Неутрално

  Много ги е страх от гласуващите извън България, особенно двете БКП та. ГЕРБ и БСП😂
  —цитат от коментар 4 на padrino


  Вие колко внасяте в бюджета, за да да налагате мнението си как да се харчи?

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 57. 57 Профил на Северозападнал
  Северозападнал
  Рейтинг: 716 Неутрално

  Политически миндили, обявиха най- голямата политическа партия и спечелила парламентарните избори , за "токсична "! Хора, бдете!

 58. 58 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2321 Неутрално

  До коментар [#52] от "Armagedon":

  Ами давайте тогава, направете по-добър план и го покажете. Борисов заяви че ще внесе каквото гласува парламента пък ако другата седмица има правителство на протестърите, ще може да го внесете сами дори.

 59. 59 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1812 Неутрално

  " "Демократична България" поиска анкетна комисия за Росенец"

  "ГЕРБ/СДС изпревариха Христо Иванов - внасят предложение за създаване на Временна анкетна комисия "Росенец" "


  Докато се наведеее и охлюва се шмугна в храстите.

  Сега очаквам Христо да използва култовата анимационна реплика "Това е моя реплика".

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 60. 60 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4706 Неутрално

  Търси се бял кон за винету.
  Ама да е як и да носи 130-150!!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 61. 61 Профил на Lubomir Velev
  Lubomir Velev
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Горкият Доган!!!
  Все строи:ОГРАДИ,БАРБЕКЮТА,ЛЕТНИ,ЗИМНИ САРАИ...ВСЕ МУ ГИ”БУТАТ”!!!
  ЩО НАРОД НАПРАВИ ИМИДЖ НА НЕГОВ ГРЪБ!!!

 62. 62 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3759 Весело

  Баси нивото, никакво, почва парламентарният ден, няма никакъв дневен ред, изскача МАяма и прави предизборно изказване, после изкача друг - пак предизборно, трети, четвърти - същото. После Борисов, извън парламента, им пуска емчета, и сега цял ден ще има оправдания, контранападки и т.н. И това е дневният ред в последните дни... Между другото, личното ми впечатление е, че някои от "играчите" започват да показват сериозна нервност. А след няколко дни какво ще е?!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 63. 63 Профил на Шоршо
  Шоршо
  Рейтинг: 880 Неутрално

  Мутрата с Винету едно и две ще се окаже прав, че е най-подготвен. Другите са просто много нефелни.

 64. 64 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1812 Неутрално

  До коментар [#24] от "мики маус":Не, не схващам. Задълбаването в процедури няма да ви спаси от отговора "и сега какво правим". Ясно е че ГЕРБ няма да управлява и това стана ясно още в 20:00 на 4.4. И от там нататък единствения смислен въпрос е какво ще прави новото управляващо мнозинство и как точно ще изпълни големите обещания.
  —цитат от коментар 32 на m17


  По простички са нещата, нито има такова мнозинство, камо ли пък то и да е управляващо.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 65. 65 Профил на herbaltea
  herbaltea
  Рейтинг: 975 Весело

  "Бе, я да си гледат работата"
  ---
  Гласът на работническо-селската партия ГЕРБ проговори

 66. 66 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 1131 Неутрално

  Ами ... Борисов е прав! Но истината е по-лоша. Ще бъдат президентски слуги. Да не казвам чии маши ще бъдат ... И в края на краищата за какво са се явявали на избори. По-добре би било да се явят в шоуто 7/8

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 67. 67 Профил на debruckere
  debruckere
  Рейтинг: 1533 Неутрално

  ГЕРБ са ясни.
  По-интересното е, че "мъжкарите" от ИТН дават яко на заден ход :)
  Знаят много добре, че ако искат да управляват, не може без някоя от партиите на статуквото. Освен това , ако предложат кабинет,като нищо ще получат подкрепа от ГЕРБ и тогава как ще обясняват на избирателите си ситуацията ? :):)

 68. 68 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2321 Неутрално

  До коментар [#55] от "batzdravo":

  Ами чакаме, след ден-два ще го връчи и после до 7 дена ще видим какво ще сътвори новата тройна коалиция.

 69. 69
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 70. 70 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2321 Неутрално

  До коментар [#64] от "zz_s":

  Е тогава как ще "изтържете" Борисов ?

 71. 71
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 72. 72 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 1501 Неутрално

  Хайде Баце!
  След като си се появил и размирисал отново, дърпай най накрая синджирчето и те отмие най накрая, там където ти е мястото.

 73. 73 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2321 Неутрално

  До коментар [#60] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Става и джип, важното е да е бял.

 74. 74 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2151 Весело

  Цитат:"В декларация от името на ГЕРБ Тома Биков обвини оформилото се парламентарно мнозинство срещу най-голямата партия в "задкулисни преговори за правителство"."

  Ренегатът Тома Биков, обвинява!
  Доводът е, "практиките" на ГЕРБ, за задкулисни "преговори"! ;)

 75. 75 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1270 Неутрално

  А този смел мъж защо си говори с опонентите си задочно? Не можеше ли да отиде в НС и там да се изказва? Защо медиите въобще го отразяват. Като неще да отиде на парламентарната трибуна, неще. Да си подвиква там от болницата

  Не ме търсете преди обяд
 76. 76 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4706 Весело

  До коментар [#73] от "m17":

  Банкянско слонче
  се качило на конче

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 77. 77 Профил на Бланш
  Бланш
  Рейтинг: 1645 Неутрално

  Баце ви в ролята на Ив. Костов-става само да дава акъл ;-))

 78. 78 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2321 Неутрално

  До коментар [#75] от "tulup":

  Под медиите имате предвид опозиционните медии като Икономедия ?. И аз не разбирам защо всяка простотия която Борисов изръси, моментално се появява тук. Бих разбрах ако "кафявите медии" го правят, даже и държавните. Но основните радетели на свободното слово се занимават само с Борисов и после реват за свободата си.

 79. 79 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2321 Неутрално

  До коментар [#76] от "КМЕТ В СЯНКА":

  На джипче, на джипче.

 80. 80 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1270 Неутрално

  До коментар [#74] от "batzdravo":

  Аз друго не разбирам, ако ГЕРБ е политическа партия, а мутренска групичка, защо очакват със заплахи, клевети и обиди към другите, да получат подкрепа за кабинета си?

  Не ме търсете преди обяд
 81. 81 Профил на хитрушко
  хитрушко
  Рейтинг: 350 Неутрално

  Аз съм смел.
  Поме, докато Ванката е главен.
  Нищо не могат да ми направят.

  Страх ме е само от оня от Дубай.

  Не ща да влизам у затвора!
 82. 82 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1812 Весело

  До коментар [#64] от "zz_s":Е тогава как ще "изтържете" Борисов ?
  —цитат от коментар 70 на m17


  Ас не съм от стържещите, Борисов
  Не си ме разбрал.
  Каквото стане.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 83. 83 Профил на БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  Рейтинг: 1023 Неутрално

  "В небрежно облекло и видимо добро настроение премиерът в оставка напусна болницата, а на въпроси за Народното събрание и отправените от политически лидери обвинения към него отговори с "Бе, я да си гледат работата"."
  =========================

  без думи

  искам реална съдебна реформа и тоя да се срещне с истински прокурор

  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ е ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА с ясни и прозрачни идеи и цели !!!
 84. 84 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3762 Неутрално

  " В небрежно облекло и видимо добро настроение премиерът в оставка напусна болницата, а на въпроси за Народното събрание и отправените от политически лидери обвинения към него отговори с "Бе, я да си гледат работата"."

  Тия " лентяи" в парламента ли ша ми каат кво да праа бе ъ ? Ай да ги е....а всички, да ходят при кърджалийската дама !

 85. 85 Профил на хитрушко
  хитрушко
  Рейтинг: 350 Неутрално

  Аз съм като стоножка.
  Тмам сто менискуса и всеки път, когато трябва да се скрия, влизам да ми оперират някой менискус.

  Не ща да влизам у затвора!
 86. 86 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2739 Весело

  Комисия за Росенец!? Не е истина с какви глупости се занимават в парламента.

 87. 87 Профил на Bira
  Bira
  Рейтинг: 874 Неутрално

  До коментар [#3] от "emil":

  Кадри на комсомола (ДКМС) са "лица" като Любен Дилов и Радомир Чолаков. Ама истински, с червените членски книжки и на отговорни длъжности.
  Така че си прибери отровното лъжливо езиче и стига потопи това, което си си сложил вместо мутра.

 88. 88 Профил на Bira
  Bira
  Рейтинг: 874 Неутрално

  "позори", не "потопи".
  пардон

 89. 89 Профил на grajdanin1
  grajdanin1
  Рейтинг: 747 Неутрално

  "а на въпроси за Народното събрание и отправените от политически лидери обвинения към него отговори с "Бе, я да си гледат работата"."

  Не мога да повярвам, че този ПРОСТАК ни управлява 10 години. Май всички задръжки са паднали и съвсем тънкото и нищо непокриващо и без това лустро е изчезнало. Този каруцарски език може и да се харесва на каруцарите, дето гласуват за ГЕРБ, но няма нищо общо с нормалното човешко общуване, камо ли с един водещ политик, каквито са претенциите. Дори и бай Тошо (неговият идол) не си позволяваше публично такива изцепки. За да изполва този език, или е най-долна отрепка, или е под влияние на силни лекарства/наркотици.

 90. 90 Профил на Бланш
  Бланш
  Рейтинг: 1645 Неутрално

  Какво забелязваме...Баце ви нахлузил така да се каже знамето на ЕС.
  Евродепутат няма да става, но дали не се гласи за Канцлер...

 91. 91 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1270 Весело

  До коментар [#78] от "m17":

  Този въпрос не виждам какъв смисъл има, вчера по подобен начин обяви кабинета си. Какво очаквате, да не го излъчват? Па да не гласувате за него и няма да му слушаме глупостите

  Не ме търсете преди обяд
 92. 92 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1577 Неутрално

  "Бе, я да си гледат работата".

  В добро настроение е Бойко, казват, но нещо нервничък изглежда.
  А време е и той да започне да си гледа работата, защото бъркане в чуждите работи не е неговата работа. Той е свикнал подчинените да му вършат работата, а той да се кичи с лаврите.

 93. 93 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 528 Гневно

  "След изборите: Борисов с нова теза - опонентите му били страхливци"

  Гьонсурат!
  Пълни гащите само пред мисълта за неизбежното потърсване на сметка!
  При следващата дата за явяване пред каквито и да е питащи го, или отново ще хване Китайски грип, или някое от внучетата ще е с хрема!

 94. 94 Профил на Zippie
  Zippie
  Рейтинг: 724 Весело

  До коментар [#56] от "Корки":

  Вие колко внасяте в бюджета, за да да налагате мнението си как да се харчи?
  —цитат от коментар 56 на Корки

  Божков ли да казва как да се харчи бюджета? Той, предполагам, доста повече е внасял от мен.


 95. 95 Профил на skeptichen
  skeptichen
  Рейтинг: 383 Неутрално

  От една година не даваше изявления пред журналисти, а сега като видя зора дава пространни и се кълне че ще се върне. Незнам защо но ми напомня на Тръмп, който също не можеше да понесе загубата и потъна в гняв и забвение.

  Борисов не просто отказва да иде в парламента, той оскърбява директно тези които го викат там. Това не е сериозно отношение към конституцията и демокрацията у нас.

  Нищо, в мътния му гняв само се вижда колко му е трудно да потърси вината в себе си. Така само се вижда по-добре колко е слаб.

 96. 96 Профил на Miti Konst
  Miti Konst
  Рейтинг: 73 Неутрално

  Както скачаха заедно по площадите, така да вземат и да управляват. Иначе да не се чудят що пак Боко после!

 97. 97 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 910 Неутрално

  След изборите: Борисов с нова теза - опонентите му били страхливци, ако не направят кабинет
  ________________________________________________________________

  За съжаление не е теза, а истината!

  Трифонов се скри веднага след изборите, не че се е показавал много преди тях. Страхът какво да прави с 51 депутати още не му е минал!

 98. 98 Профил на transvaal
  transvaal
  Рейтинг: 734 Неутрално

  Цяла година викаха Бойко-вън. Сега лъсна голата истина - няма НИТО ЕДИН политик, който да би могъл да го замести. Просто няма. Дали Чалгаря или кресльовците като Бабикян или Хаджигенов, дали Мая или Пинокио - все са от един дол дренки и чеп за зеле не става от тях. Лош-добър, Бойко е истински ДЪРЖАВНИК. Подържаше 10% данък върху доходите, във външна политика - Еврофондове на макс, нулев мигрантски натиск откъм Турция (правилна политика с Ердо), ясен курс към близост с Германия, заплатите в Бг растяха с доста над инфлацията, изобщо, подобренията, които виждам при посещенията си в Бг (вече от 2 години не съм си ходил заради ковид-а, но виждам, че всички мои близки и познати живеят значително по-добре от преди). И това, че толкова хора гласуваха за Чалгаря, особено тия от чужбина, говори за едно масово малоумие, за една настройка, която накратко може да се изрази с Не Знам Какво Искам. След като броят на хората чакащи да минат границата за почивка в Гърция беше в много пъти по-голям от този на кресльовците на Бабичкян и Хаджигенов, след като Мая по най-безсрамен начин използваше нещастните майки на увредени деца, след като отдавна е очевидно, че ДБ играят с БСП не само задкулисно, но и явно в ключови ситуации, резултатите от изборите показват пълна неадекватност и бих казал масово малоумие на гласоподавателите. Сега да си сърбат попарата. От тия мишоци не очаквам държавнически решения, нито пък истински реформи. ГЕРБ и те не са цвете, понеже имат бая калинки и освен това не направиха нищо по посока Съдебна Система, както и не засегнаха интересите на истинската, про-Московска олигархия (може би е невъзможно, понеже въпросната олигархия държи почти всички ключови позиции в държавата, но не се и опитаха). Друг важен показател е това, че не се направи дори опит да се затворят лихварските къщи (кръвопийците с бързите кредити) - отдавна трябваше да им се бие шута, а се оставят да дерибействат. Въпреки всичко, Бойко си остава най-добрият избор, поне е прагматичен, докато останалите изобщо нямат идеи.

 99. 99 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2516 Неутрално

  Божков ли да казва как да се харчи бюджета? Той, предполагам, доста повече е внасял от мен.
  —цитат от коментар 94 на Zippie


  Реалният платец на ДДС, ДОД и т.н. е крайният получател (във вашият пример търкачите), а Божков само го е внасял в бюджета. Вие колко картончета сте изтъркали?

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 100. 100 Профил на thenomad
  thenomad
  Рейтинг: 390 Неутрално

  Крадеца вика - дръждте карадеца, страхливеца вика - бягам щото ги е страх. Тюфлек пълен е Бойко и винаги е бил. Ама има сума народ дето му се връзва на глупостите.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK