На живо

След изборите: Мораториум за действия на кабинета и коалиция "Гешев" (хронология)

След изборите

Избрано от редактора
Председателят на парламента Ива Митева води заседанието.

© Юлия Лазарова

Председателят на парламента Ива Митева води заседанието.Парламентът наложи мораториум върху решения на Министерския съвет за отдаването на концесии, продажбата на държавни и общински болници и назначенията в държавната администрация. Проекторешенията бяха внесени от БСП и "Изправи се! Мутри вън!", а дебатите преминаха в нападки между парламентарните групи. По-късно ГЕРБ обяви, че ще поиска тълкувателно решение от Конституционния съд за взетото решение. След скандал парламентът отхвърли и предложението на "Изправи се! Мутри вън" независими депутати да могат да се присъединяват към други парламентарни групи. Депутатите гласуваха и отмяна на Великденската си ваканция по предложение на "Има такъв народ" и промениха част от Правилника на парламента.


ГЕРБ и БСП подкрепиха предложение на ДПС освен главния прокурор в парламента веднъж на тримесечие да бъдат изслушвани и председателите на Върховния административен и Върховния касационен съд.
Днес управляващата партия ГЕРБ не успя в опитите си да организира преговори по предложения от нея проектокабинет, след като "Има такъв народ" отказа да участва в преговори.


"Дневник" следи новините около опитите за съставяне на кабинет. Проследете развитието им днес в хронологията.

За допълнителни задачи депутатите може да вземат до 25% над заплатата

Заседание на 45 народно събрание , парламент, депутати

© Юлия Лазарова

Заседание на 45 народно събрание , парламент, депутати


Допълнителните пари при реализиране на допълнителни задачи за страната, които народните представители можеха да получават и в предишния парламент, ще могат да бъдат до 25% от възнагражденията в 45-ото Народно събрание. Това е единствената съществена промяна във финансовите правила на правилника, приета днес.


Досега тази сума не бе фиксирана и не е известно каква е била. В правилника пишеше, че е за приоритетни задачи, а сега - за допълнителни, възложени от парламента.


Депутатите отхвърлиха предложението на "Изправи се! Мутри вън" за изплащане по банков път на сумите по т.нар. допълнителни разходи, с които се заплаща дейността на сътрудници, консултации, експертизи, помещения и други дейности, свързани с работата на народните представители. Техният размер е до 2/3 от заплатата.


Досега обикновено те оставаха в парламентарните групи, което според Мария Капон е практика "черна каса".

ГЕРБ ще сезира Конституционния съд за мораториума върху действията на кабинета

Парламентарната група ГЕРБ - СДС ще поиска тълкувателно решение от Конституционния съд за взетото от Народното събрание решение за налагане на мораториум. Това обяви по време на брифинг в парламента председателят на групата Десислава Атанасова.
Десислава Атанасова

© Цветелина Белутова, Капитал

Десислава Атанасова


Парламентът по-рано днес прие мораториум върху действията на правителството в оставка на Бойко Борисов.
Мораториумът включва възлагане на концесии, даване на разрешения за проучвания за подземни богатства, вземане на дългове, промени в ръководствата на дружества и болници, разпоредителни сделки с имущество и назначения в държавната администрация.


От думите на Атанасова се разбра, че ГЕРБ ще иска Конституционният съд да обяви забраната за противоконституционна, защото чрез нея законодателната власт се намесва в работата на изпълнителната. По думите й това решение засяга сфери от обществения и икономическия живот, без да се знае какви последици ще донесе. Колегата ѝ Маноил Манев допусна, че държавни предприятия, чиито бордове не са запълнени, могат да бъдат доведени до фалит поради невъзможност за взимане на решения.

Парламентарният контрол за утре се отменя

Утре няма да има парламентарен контрол, обяви председателят на парламента Ива Митева. Причината - премиерът в оставка Бойко Борисов е в отпуск, а министрите в оставка са поискали отлагане на отговорите.


Днес парламентът прие нов правилник. По какви правила ще работят депутатите четете тук.

Блиц контрол с въпроси към премиера и заместниците му ще има всеки първи четвъртък на месеца, реши парламентът. Такава практика имаше в 42-ия и 43-ия парламент. На блиц контрола могат да се задават въпроси по актуални политики, но не могат да се искат конкретни числа, решиха още депутатите.

Ден след срещата си с американския посланик Херо Мустафа, президентът Румен Радев проведе работна среща с посланика на Германия Кристоф Айххорн.


"Двустранното икономическо партньорство, перспективите за устойчиво развитие на бизнес климата в България, както и потенциалът за повишаване на добавената стойност в производствата, създадени с германски инвестиции у нас, бяха сред акцентите на срещата. Обща бе оценката, че голямата общност от около 400 хиляди български граждани, които живеят и работят в Германия, но остават свързани с родината си, е реален фактор за трансфера на нови знания, умения и модели за развитие на бизнес средата в България", съобщават от пресцентъра на Президентството.


Повече - тук.

И законопроектите от депутати да са минали обществено обсъждане, реши парламентът

Законопроектите, които депутатите внасят, трябва да са минали обществено обсъждане. Това реши парламентът днес по предложение на Атанас Славов от "Демократична България". До този момент това се отнасяше единствено за законопроектите, внесени от Министерски съвет.
След изборите: Мораториум за действия на кабинета и коалиция "Гешев" (хронология)

© Юлия Лазарова


Заради съмнения, че така може да се спре законодателния процес, вероятно ще се приеме, че такива не трябва да се правят за вече внесени законопроекти.


Целта според Мария Капон от "Изправи се! Мутри вън" е да има промени в Изборния кодекс. Думите й станаха повод за атаки от страна на ГЕРБ, че новите бързат да променят закона за една нощ.

Парламентарната група на "Изправи се! Мутри вън!" е събрала 59 при необходими 48 подписа за внасяне на решение за създаване на Комисия за разследване на полицейското насилие срещу протестиращите на 10 юли 2020 г. и 2 септември 2020 г., съобщават от формацията.


Вчера зам.-председателят на "Изправи се! Мутри вън!" Николай Хаджигенов обяви внасянето на проект на решение за създаване на комисията. Според проекторешението комисията ще разследва фактите и обстоятелствата при използването на сълзотворен газ, употребата на сила и помощни средства от МВР срещу протестиращите.


Вносителите припомнят, че на 10 юли 2020 г. и 2 септември 2020 г. срещу протестиращи граждани са използвани насилие и репресия. "Задържани са десетки граждани и журналисти, използван бе безогледно сълзотворен газ срещу журналисти, възрастни хора, жени и деца", допълват те.


В мотивите вносителите подчертават, че във връзка с упражненото насилие са укрити доказателства за извършените нарушения на закона от страна на служителите на МВР. "Извършващите проверката институции действаха като съучастници и прикриваха извършените деяния", категорични са от парламентарната група.

При гласуване на закони са нужни поне 121 депутати, реши парламентът

След изборите: Мораториум за действия на кабинета и коалиция "Гешев" (хронология)

© Юлия Лазарова


При гласуването на законите трябва да участват поне 121 народни представители, решиха депутатите от 45-ия парламент. Досега имаше практика текстове да се приемат с 80 гласа.


Комисиите ще разглеждат законопроекти, внесени не по-рано от 72 часа. При извънредност се допуска да се гласуват след 24 часа.


Заседанията на Народното събрание ще се излъчват и в социалните мрежи, реши още парламентът днес. Парламентарният контрол ще продължи да се излъчва по БНТ 2, както досега.


Още по темата тук

По 50 лв. добавка получават пенсионерите и за май

Премиерът в оставка Бойко Борисов обяви, че правителството отпуска допълнително по 50 лева към пенсиите и за май. "Средствата са в размер на 104.4 млн. лв. и ще бъдат изплатени на всички пенсионери
независимо от размера на техните пенсии", заяви той на извънредното правителствено заседание, което се проведе чрез видеоконферентна връзка, съобщи правителствената пресслужба.


Допълнителната сума ще бъде изплатена на близо 2.1 милиона пенсионери. Борисов напомни, че над 1 млрд. лв. вече са дадени за добавките към пенсиите, които се изплащат от близо година като част от пакета със социално-икономически мерки, които правителството реализира заради пандемията.

ГЕРБ, БСП и ДПС отхвърлиха самостоятелно изслушване на главния прокурор

Мнозинство на ГЕРБ, БСП и ДПС промени процедура, която по предложение на "Демократична България" задължава главният прокурор да бъде изслушван задължително на всеки три месеца в правната комисия. По предложение на ДПС в процедурата бяха включени и Върховния административен и Върховния касационен съд.


Така на всеки три месеца в правна комисия задължително трябва да бъдат изслушвани т. нар. трима големи.


Подробности четете тук.

Депутатите отхвърлиха "политическото номадство" в парламента

След изборите: Мораториум за действия на кабинета и коалиция "Гешев" (хронология)

© Юлия Лазарова


След скандал парламентът отхвърли предложението на "Изправи се! Мутри вън" независими депутати да могат да се присъединяват към други парламентарни групи. Такава практика имаше преди около 10 г., но ГЕРБ я прекрати с мотива, че представлява "политическо номадство".


Според Мая Манолова групата й не е казарма и всеки може да напусне и да иска да се присъедини към друга. "Ние в чуждата любов не се месим, макар и нечистоплътна", каза Георг Георгиев от ГЕРБ, а от "Изправи се! Мутри вън" му отвърнаха, че любовта в ГЕРБ си личи по чекмеджетата.


"Ние кои сме, че да се месим в партийната любов? Някой искал да се събере с ДПС, с БСП, да се омешат, да си лягат. Не чухме нищо за вота на хората. От баба си знам – когато любовта заговори, била тя двойна или тройна, или различна, всичко останало мълчи", каза депутатът от ГЕРБ Маноил Манев.

"Демократична България" е внесла законопроект за намаляване на тавана на законната лихва, която се налага при забавени плащания след падежа им към държавни институции и парични по закона за задълженията и договорите, съобщава "Капитал". В момента тя е основен лихвен процент плюс 10 процентни пункта (което прави 10% при основен лихвен процент (ОЛП), който е нула в момента), като ставката е такава отпреди 20 години - при съвсем различна икономическа и финансова обстановка - икономическа нестабилност, висока инфлация и съответно висок основен лихвен процент на БНБ, коментират вносителите.


Предложението на депутатите Мартин Димитров, Георги Ганев и Владислав Панев е надбавката да бъде максимум 4% плюс ОЛП за физически лица и 8% за компании. "Досегашният таван е продукт на други времена, в които пазарните лихви бяха много над сегашните. Затова смятаме, че намаляването му е логична стъпка. Стотици хиляди българи са влезли в спиралата на натрупване на задължения от невъзможност да обслужват стари дългове заради икономическата криза. Идеята е да ги облекчим, доколкото може", коментира в свой Facebook пост Владислав Панев. През годините от Министерството на финансите са отказвали намаляване на тавана на наказателната лихва с мотива, че високото й ниво имало "възпитаващ характер" и стимулира навременното плащане на данъци и осигуровки.

Парламентът отмени ваканцията си за Великден

След изборите: Мораториум за действия на кабинета и коалиция "Гешев" (хронология)

© Юлия Лазарова


Парламентът отмени ваканцията си за Великден. Решението беше подкрепено от 165 депутати, трима бяха "против" и трима се въздържаха. Според парламентарния правилник депутатите имат 10 дни ваканция по Великден, която тази година те отменят и така се очаква да има заседание на Народното събрание на 5 и 7 май.


Причината е, че парламентът започна работа преди седмица и има много закони, които трябва да приеме в спешен порядък, сред които промяната в изборните правила.


ГЕРБ няма да върне мандата днес, ще решава утре

След изборите: Мораториум за действия на кабинета и коалиция "Гешев" (хронология)

© Юлия Лазарова


ГЕРБ ще решава утре дали да върне мандата неизпълнен или да го подложи на гласуване в парламента. Това се разбра от думите на кандидата за министър-председател от политическа партия ГЕРБ Даниел Митов на брифинг в кулоарите на парламента. Той уточни, че утре ще се проведе изпълнителна комисия на партията, която ще вземе решение за по-нататъшни стъпки.


Коментарът на Митов дойде след като по-рано днес стана известно, че "Има такъв народ’’ отказва да приеме поканата на ГЕРБ за преговори за опит за съставяне на кабинет. Даниел Митов заяви, че е направен сериозен и открит опит за провеждане на диалог, който обаче не е завършил с успех.


"За съжаление както вчера, така и днес партията "Има такъв народ" отказа да води разговори с мотива, че предизборните им ангажименти не включвали никакъв диалог с партиите на статуквото. Ние уважаваме тяхното мнение, но партиите на статуквото са нещо динамично. Зад тези партии стоят много български избиратели", заяви още Митов. Според него по този начин рискът да се изпадне в ситуация, в която няма стабилно управление е много голям.


"Отказът от диалог не е политическо решение, което може да бъде поддържано дълго време."


Даниел Митов,

номиниран за премиер от ГЕРБ


Вчера управляващата партия ГЕРБ не успя в опитите си да организира преговори по предложения от нея проектокабинет, след като "Демократична България" официално отхвърли поканата, а днес "Има такъв народ" отказа отправената покана. Премиерът в оставка Бойко Борисов обяви, че в тази ситуация проучвателният мандат за съставяне на правителство ще бъде върнат на президента в четвъртък или най-късно - в петък сутрин.

Парламентът наложи мораториум на решения на правителството

След двучасов спор парламентът прие мораториум върху действията на правителството в оставка на Бойко Борисов. Парламентарната група на ГЕРБ-СДС не участва в гласуването, а оставалите 151 депутати от всички партии бяха "за".


Мораториумът върху действията на Министерския съвет и министерствата включва възлагане на концесии, даване на разрешения за проучвания за подземни богатства, вземане на дългове, промени в ръководствата на дружества и болници, разпоредителни сделки с имущество и назначения в държавната администрация.


"В енергетиката не се извършва нищо, което е в противоречие със закона, както се опитва да се внуши" - каза министърът на енергетиката в оставка Теменужка Петкова по време на дебата. Тя напомни на БСП, че са гласували "за" прилагания в момента Закон за публичните предприятия, който е едно от условията България да стане член на Еврозоната и Банковия съюз. "На какво налагате мораториум с това предложение? На проекта на закот от ОИСР, който е приет от българския парламент и който за първи път въвежда конкурсното начало в назначенията на държавните дружества", каза още Петкова.


Подробности четете тук.

"Има такъв народ" отказа да обсъжда възможността за съставяне на кабинет с ГЕРБ

След изборите: Мораториум за действия на кабинета и коалиция "Гешев" (хронология)

© Юлия Лазарова


Парламентарната група на ГЕРБ-СДС е отправила официална покана за среща към "Има такъв народ" за обсъждането на бъдещия кабинет. Разговорите би трябвало да се проведат днес в 12 часа. В отговор на официалното писмо от ГЕРБ-СДС председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов прочете пред журналисти в кулоарите на парламента официалното писмо, което ще бъде изпратено по-късно днес:


"Уважаема г-жо Атансова (Десислава Атанасова, председател на парламентарната група нан ГЕРБ - бел.ред.), в отговор на Вашата покана за консултации по обсъждане на състав и структура на министерски съвет на 22 април 2021 г. заявяваме следното:


Още преди конституиарнето на настощия парламент политически партия "Има такъв народ" заяви пределно ясно, че по никакъв начин и по никакъв повод няма да участва в разговори с партии, представляващи досегашното управление на страната. За нас политическа партия ГЕРБ е основен символ на статуквото и за нас е изключено да обсъждаме каквото и да е било правителство, предложено от представителите на тази партия. Затова намираме за естествено да откажем участие в предложените от вас консултации.", гласи писмото до ГЕРБ.


На въпрос дали от "Има такъв народ" ще се опитат да изпълнят втория мандат, Йорданов отговори лаконично: "Трябва първо да го получим".


В същото време в пленарната зала депутатът от ГЕРБ Тома Биков обяви, че партията вероятно ще върне още днес мандата неизпълнен. Това стана в изказване за мораториума за действията на правителството, който според ГЕРБ е противоконституционен.

Цонев молел Нинова да оттегли предложението за мораториума

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев й казал пред ръководството на БСП в петък: "Отггели това предложение за мораториума, другата седмица ще те подкрепим, че има няколко обществени поръчни и няколко концесии на плажове. Тя му отвърнала: "Кой си ти да ми казваш какво ще правя?"


Йордан Цонев обяви, че не е произнасял такива думи. Той обясни, че е казал, че решението, написано в такъв вид от БСП, би затруднило служебен кабинет.

БСП пита ДПС колко са назначенията на Пеевски

След изборите: Мораториум за действия на кабинета и коалиция "Гешев" (хронология)

© Юлия Лазарова


Колко от назначенията са на ДПС и лично на Делян Пеевски? Този въпрос зададе депутатът от БСП Стоян Мирчев на Йордан Цонев от ДПС по повод последните назначения в енергетиката, земеделието и държавната администрация. Това стана по време на дебат за мораториум върху действията на правителството, в това число и за назначения.


Въпросът дойде след изказване на Цонев, че ДПС го подкрепя, но има съмнения за конституционността на спирането на назначенията. "Назначенията на ДПС и на Пеевски са нула", отвърна Цонев.

Нинова и Манолова в спор за мораториума върху действията на правителството

Лидерът на БСП Корнелия Нинова и председателят на парламентарната група на "Изправи се! Мутри вън!" Мая Манолова влязоха в спор за мораториума върху действията на правителството в оставка на Бойко Борисов.


Според Нинова останалите партии забавили мораториума в спор "Кой да води бащина дружина", като решили, че опонент е БСП, а не ГЕРБ. Заради това имало назначения на второто ниво на властта, което всъщност правило избори.


"Новите партии насочиха стрелите си към БСП вместо срещу общия ни опонент ГЕРБ"


Корнелия Нинова,

лидер на БСП


Мая Манолова каза, че мораториумът не е приет миналата седмица, защото е нямало как юридически да е в решението за комисията за ревизията. Тя обеща законови промени, които да дадат възможност на следващото правителство да ревизира назначенията на "калинки".

Парламентът гледа мораториум върху действията на правителството

Според Хаджигенов патриотите ще влязат в парламента при избори

Депутатът от "Изправи се! Мутри вън!" Николай Хаджигенов заяви пред "Нова телевизия", че едва ли много от хората искат да има нови избори. Според него при провал със съставянето на кабинет може да се стигне до вот през юни или юли, а тогава започват летните почивки. Неговите очаквания са все пак да има кабинет, който да работи поне до края на годината. Дали той ще е на "Има такъв народ" обаче той не може да прогнозира.


"Със сигурност ще са разочаровани избирателите, ако не се създаде правителство. Водим неофициални разговори с партиите на протеста и имаме нагласа да правим кабинет. Сигналите от "Има такъв народ" са какво каза Тошко (бел. ред. Тошко Йорданов) вчера от трибуната. Каквото знаете вие, това знаем и ние", каза Хаджигенов.


Според него при нови избори патриотичните партии ще се обединят и вероятно ще успеят да влязат в Народното събрание.

Парламентът ще обсъди мораториум върху действията на правителството

След изборите: Мораториум за действия на кабинета и коалиция "Гешев" (хронология)

© Юлия Лазарова


Парламентът днес ще разгледа проекти за налагане на мораториум върху отдаването на концесии, продажбата на държавни и общински болници и назначенията в държавната администрация. Проекторешенията са внесени от БСП и "Изправи се! Мутри вън!", а целта е отиващото си правителство да не може да подписва договори за отдаване на концесии, продажба на държавни и общински болници и за назначения в държавната администрация.


Мораториумът трябва да важи до избирането на нов Министерски съвет или назначаването на служебно правителство.


Депутатите ще гласуват и отмяна на Великденската си ваканция по предложение на "Има такъв народ". Прогрмата предвижда и разглеждане на Правилника на парламента. Очаква се и ГЕРБ да коментира съставянето на кабинет с "Има такъв народ".


ГЕРБ се готви да върне неизпълнен мандата за кабинет


Вчера управляващата партия ГЕРБ не успя в опитите си да организира преговори по предложения от нея проектокабинет, след като "Демократична България" официално отхвърли поканата, а "Има такъв народ" запази пълно мълчание по отправената покана. Премиерът в оставка Бойко Борисов обяви, че в тази ситуация проучвателният мандат за съставяне на правителство ще бъде върнат на президента в четвъртък или най-късно - в петък сутрин. Това трябва да задвижи втората фаза от конституционната процедура - предложение към партията на тв водещия Слави Трифонов, за сформиране на правителство.


Новата пленарна седмица започна с размяна на остри нападки между парламентарните групи, а ГЕРБ избърза да внесе предложение за анкетна комисия по случая "Росенец" преди автора на идеята - "Демократична България". Премиерът в оставка така и не отиде да отговаря пред депутатите по националния План за възстановяване и устойчивост, въпреки гласуваното миналата седмица решение за това. Изслушването отпадна изненадващо от седмичната програма на парламента, без да бъде осъждано.


След изборите: Мораториум за действия на кабинета и коалиция "Гешев" (хронология)

© Юлия Лазарова


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (323)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Съдебна Реформа Сега
  Съдебна Реформа Сега
  Рейтинг: 8 Весело

  Мая е номер 1 депутат ! Първо върви до трибуната на Парламента като манекенка в Милано ! И ГЕРБ ги шашка като говори !

 2. 2 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1711 Весело

  Ако перифразираме "Най-много се лъже преди избори, по време на война и след лов", то - най-много се раздава след оставка.

 3. 3 Профил на drumeff
  drumeff
  Рейтинг: 22 Неутрално

  Чета и му слушам изказванията на Хаджогенов и се чудя как може юрист да има толкова объркана и неподредена мисъл.

 4. 4 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1711 Весело

  Дали ГЕРБ днес ще върнат мандата, или ще правят още циркове и ще бавят топката, за да раздават и назначават?

 5. 5 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2406 Неутрално

  Сега да си кажем честничко защо е толкова загрижена ф-жа Нинова и от два дена усилено призовава нехаещите нововлезли партии да наложат мораториум. Факт е че ГЕРБ най-вероятно назначават свои хора в последния момент, които както каза Нинова не могат да бъдат пипнати. Проблемът на Нинова не е че те са лоши специалисти и няма да си вършат работата. Тревогата на др. Нинова е че сигурно има един километър списък от другари които няма да може да назначи или хързулне на нововлезлите които очевидно страдат от дефицит на кадри. Това и са кахърите на Нинова - че няма да може да направи същото и да си уреди с работа кадрите които чакат от нея и се вълнуват.

  Заглавие в Дневник: ДБ са килимчето на което БСП стъпи за да се върне на власт
 6. 6 Профил на hrx16647690
  hrx16647690
  Рейтинг: 595 Неутрално

  „парламентът гледа мораториум върху действията на правителството“ – от Заглавието
  -------------------------------------------------

  ИТН, БСП, ДПС и ИСМВ са за мораториума!
  ГЕРБ са против този мораториум.
  Само депутатите от ДСБ се ослушват и не са казали дали са „ЗА“ или „ПРОТИВ“ мораториума. Пак се надяват от ГЕРБ да им подхвърлят „захарче“!

 7. 7 Профил на fmo211046145
  fmo211046145
  Рейтинг: 40 Неутрално

  Господи, отърви ме от простотията...

 8. 8 Профил на fmo211046145
  fmo211046145
  Рейтинг: 40 Неутрално

  Падали сме, падали сме, ама чак толкова долу не сме падали.
  БСП и ДПС бяха по-добри, поне имаха някакви кадри.
  Тия съвсем гола вода...
  Бедна България.

 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 10. 10 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Изключително неприятни просташки изпълнения - каквото си избереш, такова ще те управлява.

 11. 11 Профил на Stoyan Kostov
  Stoyan Kostov
  Рейтинг: 654 Неутрално

  "Тя обеща законови промени, които да дадат възможност на следващото правителство да ревизира назначенията на "калинки"."

  Супер! Това ще даде повод при следващо нормално управление от държавна администрация да бъдат изринати всички кадри на БСП, т.е. да се направи лустрация по втория начин.

 12. 12 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2406 Неутрално

  Хитрицата Нинова министри няма да може да вземе, но се е подготвила срещу подкрепа в парламента да иска да и назначават кадрите от средно ниво по фирми и дружества. С това тя най-вероятно се е надявала да си реши вътрешно партийните търкания като хвърли малко кокалче на всеки. По малко, но за всеки. Новите партии понеже са в зародиш, нямат кадри си казва тя и ще клъвнат с благодарност. Обаче сега е изпаднала в отчаяние най вече заради енергетиката която винаги е била десятка в мишената за БСП.

  Заглавие в Дневник: ДБ са килимчето на което БСП стъпи за да се върне на власт
 13. 13 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3533 Весело

  Маяма е срам и позор за българският парламент, отделно излиза и си говори по колкото иска, никой не я спира, все едно си е на улицата!?
  Аууу, какъв шамар заби Корнела на Данчо Ментата?!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 14. 14 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 2444 Неутрално

  Цялата борба е стани да седна. Това са нашите политици.

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 15. 15 Профил на lovkya
  lovkya
  Рейтинг: 0 Весело

  Забавно е да гледаш как се зъбят едновремешните първи дружки.
  Данчо Ментата искал да се поукроти топката, другарката му рекла да оди да се пери, яко!

 16. 16 Профил на PETZL
  PETZL
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Курнелия и Галева имат опит, когато здаваха власта едно време. Даже си приеха закон за амнистия на престъпленията по служба. Хайде моля у лево в канала, червени боклуци. 😜😛👎👎👎👎👎🖕🖕🖕🖕

  99,9% от всички хора, умрели от рак, приживе са яли краставици.
 17. 17 Профил на Dimitar Kunev
  Dimitar Kunev
  Рейтинг: 897 Неутрално

  Мая се усети, че с предложението за Мораториума БСП се оказа най-чистата партия. Сега се опитва да изземе инициативата. Жалко, че Възраждане не влезе, но и това ще стане. Новите партии заради ПиАр интереси не успяват да спрат грабежите на ГЕРБ. Срам. А ХрИв се поддаде на капаните на Йордан Цонев заради 2 комисии, срам и за "принципите" на ДБ.

 18. 18 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 0 Неутрално

  На мен лично, освен ревнивото намахване на пръст към ДПС от БСП, най-много ми хареса изказването на г-н Тошко.
  След като 1 минута се чуди, ще се изказва или ще репликира, накрая по соломоновски обяви, че тия процедури са глупости и излишни.
  Така е, г-н Тошко. Какво са разни процедури в законодателният орган на държавата ?!
  Това са пълни глупости. Напълно ви подкрепям и предлагам направо да се премахне и съдебната система, защото то всичко е ясно и знаем кой е виновен.
  Да се забранят адвокатите, прокурорите и подобни процедурни глупости. По стар обичай, кадията ще е прокурор, адвокат и съдия едновременно.

 19. 19 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Нинова и Манолова в спор за мораториума върху действията на правителството
  _____________________________________________________________________

  И двете са властни натури, може сериозно да се счепкат с всички екстри!

 20. 20 Профил на lovkya
  lovkya
  Рейтинг: 0 Весело
  До коментар [#18] от "Хай Буй":
  Е хайде сега, поне Хаджигенов няма ли да оставиме, тоз светъл пич?

 21. 21 Профил на xso16686927
  xso16686927
  Рейтинг: 558 Неутрално

  Галя Костинбродска още се надява да измести Сланинова от шефското място в БСП. Какви ли пируети не направи, но ...акъла ù е толкова.

 22. 22 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Лидерът на БСП Корнелия Нинова и председателят на парламентарната група на "Изправи се! Мутри вън!" Мая Манолова влязоха в спор за мораториума върху действията на правителството в оставка на Бойко Борисо


  Доколкото разбирам, двете лидерки спорят, коя първа е предложила противоконституционен мораториум.

 23. 23 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3533 Неутрално

  Трябва да се забрани излъчването на парламентарните сесии по БНТ! Предава ли се на живо, основните "играчи" настръхват, започват предизборни представления, глупости и още нещо, като резултата е огромна загуба на парламентарно време!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 24. 24 Профил на iiu09354227
  iiu09354227
  Рейтинг: 435 Неутрално

  Ех, ако Нинова беше толкова остра като опозиция в миналия парламент! Ама тя си беше тогава част от статуквото, като се правеше на опозиция. И на нейната съвест е избирането на Каскета.

 25. 25 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#18] от "Хай Буй":Е хайде сега, поне Хаджигенов няма ли да оставиме, тоз светъл пич?
  —цитат от коментар 20 на Lovkya


  Той ще е министър на нещо. След това може да стане Кадия или Кадийка, не зная кое е правилното обръщение за този случай.

 26. 26 Профил на ozd05563707
  ozd05563707
  Рейтинг: 764 Неутрално

  Чета и му слушам изказванията на Хаджогенов и се чудя как може юрист да има толкова объркана и неподредена мисъл.
  —цитат от коментар 3 на drumeff


  Щото го вълнува повече ЛБГТ обшеството и Мравун, а най-големия му ужас, е че пшатриоти може да влезнат в парламента. Което автоматично признава, че той не е патриот. На следващите избори Възраждане са вътре в парламента.

 27. 27 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 1435 Неутрално

  Не че нещо, ама в момента поведението на ДБ и особено на ГЕРБ е най-разумно.
  ЗА ОГРОМНО СЪЖАЛЕНИЕ, тоя Биков ги закопа до шията.
  ЖАЛКО!!!

  Отнемане на имуществото на всеки, който не е жигосан с COVID "ваксина"!
 28. 28 Профил на lovkya
  lovkya
  Рейтинг: 0 Весело

  Трябва да се забрани излъчването на парламентарните сесии по БНТ! Предава ли се на живо, основните "играчи" настръхват, започват предизборни представления, глупости и още нещо, като резултата е огромна загуба на парламентарно време!
  —цитат от коментар 23 на hamiltonf

  М, че тя Мая си е перманентно настръхнала, навирва перушина още щом зърне микрофон,сметай пък пред камера кво става...

 29. 29 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3047 Разстроено

  Тъй като гледам, шансовете за съставяне на правителство все повече намаляват.
  Голямо говорене, голямо чудо, а се забравя главното - има шанс с компромисен кабинет да започне нормализацията на страната, това е невъзможно да се случи само с антигерб мнозинство в НС и промяна в закони, но с изпълнителна власт в Борисов. Служебно правителство пък без парламент е с орязани правомощия. Явно юли пак ще гласуваме....

 30. 30 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3533 Неутрално

  И накрая излезе министърката, и каза, че последните назначения са от 30 март?! Какъв див популизъм върви в НС, каква неграмотност?!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 31. 31 Профил на lovkya
  lovkya
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Видно е, че всеки се опитва да прехвърли горещия картоф в чуждия скут, но ми е любопитно как Мая Бабикян ще отиграе ситуацията, защото съм сигурен, че третият мандат ще отиде при тях, а те само това и чакат.

 32. 32 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2039 Неутрално

  До коментар [#29] от "boevbisser":

  Как с компромисен кабинет ще стане промяна.
  И кой е формулирал тази промяна.
  Какво ще променяме?! Формата на собственост. Или формата на държавното устройство?! Или ще сменим кадрите в държавната администрация ли?!
  Единствено възможният вариант е управление на ГЕРБ и ИТН. Не иска Тошко. Не иска. Толкова по консултации те на ГЕРБ.
  Казва "Оправяй те се" и толкова.
  После гледаме шоу за сметка на зависимите от държавата групи хора и така до белият автобус.

 33. 33 Профил на Dimitar Mogilarov
  Dimitar Mogilarov
  Рейтинг: 258 Неутрално

  "На въпрос дали от "Има такъв народ" ще се опитат да изпълнят втория мандат, Йорданов отговори лаконично: "Трябва първо да го получим".

  За да го получат, трябва първо да предложат кандидат за премиер.

 34. 34 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6163 Весело

  До коментар [#1] от "Съдебна Реформа Сега":

  Държава не се управлява с фръцкане, прически, костюмчета и злобничко лаене.
  Правете разлика между шофьор и стопаджийка.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 35. 35 Профил на que02671561
  que02671561
  Рейтинг: Весело

  До коментар [#3] от "drumeff":

  Така е, Дани Ръбъла и Цецка - Мамата на нацията "вдигнаха" много летвата на юридическата мисъл!

 36. 36 Профил на Кум Лисан
  Кум Лисан
  Рейтинг: 472 Неутрално

  До коментар [#4] от "spiegel":

  Ще го върнат днес или утре, на теб за какво ти е. Правителството ще го прави Радев.

  Много хитър
 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 38. 38 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1681 Неутрално

  До коментар [#18] от "Хай Буй":

  Ами герберчетата нямат проблем с решенията какво ще правят. Получават СМС от телефонче без кирилица и изпълняват.

 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 40. 40 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#18] от "Хай Буй":Ами герберчетата нямат проблем с решенията какво ще правят. Получават СМС от телефонче без кирилица и изпълняват.
  —цитат от коментар 38 на 3biri


  Господин 3 бири,
  не мога да зная какво правят и ще правят герберчетата. Все пак, учуден съм. Нима цветятата имат телефони и получават смс, не дай си боже - да изпълняват ?!
  Поне моите цветя, съвсем предвидимо си растат в градината и излъчват красота и спокойствие. Ако видя някоя герберче или .. не дай си боже, мушкато ... да работи с телефон, веднага ще се обадя на личният си лекар, да ми даде направление за психиатър.

 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 43. 43 Профил на ilkoiliev123
  ilkoiliev123
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Истинското удоволствие в тази ситуация е да видиш как герп стоят на масата, но не могат да си боднат от кебапчетата. Все тая ми е кой ще управлява.

 44. 44 Профил на g.y.okatova
  g.y.okatova
  Рейтинг: 1435 Разстроено

  Изключително неприятни просташки изпълнения - каквото си избереш, такова ще те управлява.
  —цитат от коментар 10 на tsvetko_51


  Да,обаче Мира Баджева в Панорама каза,че парламентаризмът се бил завърнал!
  За мен това си е един Зверилник,никакъв Парламент не е.Тия са като гладни хищници,ще се изпоразкъсат взаимно за власт . Да не говорим,че са изпаднали в някаква дива истерия от желание за мъст .Това е токсичното влияние на ИТН-възбужда първичните страсти .

 45. 45 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 426 Неутрално

  "Има такъв народ" отказа да обсъжда възможността за съставяне на кабинет с ГЕРБ-СДС
  _____________________________________________________________

  Сега е ред на ИТН, Трифонов оздравя ли?

 46. 46 Профил на nix1130
  nix1130
  Рейтинг: 583 Неутрално
 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 48. 48 Профил на g.y.okatova
  g.y.okatova
  Рейтинг: 1435 Неутрално

  На мен лично, освен ревнивото намахване на пръст към ДПС от БСП, най-много ми хареса изказването на г-н Тошко.След като 1 минута се чуди, ще се изказва или ще репликира, накрая по соломоновски обяви, че тия процедури са глупости и излишни. Така е, г-н Тошко. Какво са разни процедури в законодателният орган на държавата ?! Това са пълни глупости. Напълно ви подкрепям и предлагам направо да се премахне и съдебната система, защото то всичко е ясно и знаем кой е виновен. Да се забранят адвокатите, прокурорите и подобни процедурни глупости. По стар обичай, кадията ще е прокурор, адвокат и съдия едновременно.
  —цитат от коментар 18 на Хай Буй


  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++===

 49. 49 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 2444 Неутрално

  До коментар [#41] от "que02671561":

  Ми не са само циганите. Много ми е чудно, че сега всички са против ГЕРБ, а откъде събираха преди това гласове? Та много от вас също са гласували за тях. Или сте толкоз много тролчета?

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 50. 50 Профил на g.y.okatova
  g.y.okatova
  Рейтинг: 1435 Весело

  [quote#25:"Хай Буй"][/quote]

  Ахахахахаха,подкрепям с две ръце!

 51. 51 Профил на nniikkii
  nniikkii
  Рейтинг: 488 Неутрално
 52. 52 Профил на Armagedon
  Armagedon
  Рейтинг: 375 Неутрално

  Според мен,първо трябва да се пречупи гръбнакът на организираната престъпност,и тогава да се тръгне към нормално (на законова основа) управление в нормална демократична обстановка.В противен случай всички усилия на извън парламентарната опозиция до сега,ще изглеждат като гротеска и може да има нежелателни последици за всички ни(терор от страна на престъпността,домогнала се до власта в Държавата)

 53. 53 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2619 Неутрално

  Да обобщим днешното парламентарно заседание:
  1. Час нападки и плювки между Нинова и Цонев;
  2. Час нападки и плювки между Нинова и Маяма;
  3. Час нападки на всички срещу ГЕРБ.

  Представете си следната ситуация. Имате огромна къща на няколко етажа и сте си наели фирма за почистване, която криво-ляво си върши работата. Отвън обикалят като койоти шефовете на други фирми, които вдигат плакати, че тия вътре са некадърници и крадци и че те могат да свършат по-добре работата. В един хубав ден ви писва, отстранявате чистачите и пускате вътре претендентите. Две-три седмици те идват всяка сутрин, почват да се обиждат и да спорят с какъв парцал/вестник ще чистят прозорците, дали във водата за миене на под да се слага белина или не и т.н., НО никой не си мърда малкото пръстче да почне да чисти.
  Ето това е ситуацията в момента, драги ми собственици на "къщата" България.

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 54. 54 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1850 Любопитно

  Важното е че ще имаме веднага мажоритарни избори и субсидия на партиите от 1 лев!

  Русия- проказата на планетата Земя. Гребете роби, фараона ще кара водни ски!
 55. 55 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 2444 Неутрално

  Според мен,първо трябва да се пречупи гръбнакът на организираната престъпност,и тогава да се тръгне към нормално (на законова основа) управление в нормална демократична обстановка.
  —цитат от коментар 52 на Armagedon


  И как ще стане това? Гръбнака трябваше да се пречупи много отдавна, вече е късно.

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 56. 56 Профил на regular_observer
  regular_observer
  Рейтинг: 742 Неутрално

  До коментар [#8] от "fmo211046145":

  Кадрите на БСП и на ДПС.
  Само почетният председател савата имаше квалификация за 20 и повече експерта: геология, хидрология, строителство, философия......Данчо ментата е финансист та дрънка. Пеевски...

  Имат си кадри.

 57. 57 Профил на lovkya
  lovkya
  Рейтинг: 0 Весело

  До коментар [#54] от "chichka":
  Ааа, и Баце при бай Ставри, не забравяй!

 58. 58 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1850 Любопитно

  Днес гледах 20-тина минути парламента...... съжалявам за женицата от "ИтИ" но да гласуваш три пъти и видимо на таблото неприето решение да обявиш за прието.... после пак, и пак докато на таблото излязат "правилните" гласове. Убеден съм че е образована жена, но в този зверилник ще се похаби. Поне като Мая ще я вози НСО!

  Русия- проказата на планетата Земя. Гребете роби, фараона ще кара водни ски!
 59. 59 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6163 Весело

  Истинското удоволствие в тази ситуация е да видиш как герп стоят на масата, но не могат да си боднат от кебапчетата. Все тая ми е кой ще управлява.
  —цитат от коментар 43 на


  Ех, Андрешко... Маси и кебапчета, чекмеджета и кюлчета...
  Прости неща за прости анализи...

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 60. 60 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2619 Весело

  Сандов току-що се изцепи, че водата край Панчарево била "язовир", хахахаха....

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 61. 61 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2619 Весело

  Сандов току-що се изцепи, че водата край Панчарево била "язовир", хахахаха....

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 62. 62
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 63. 63 Профил на srd05575979
  srd05575979
  Рейтинг: 117 Неутрално

  Има такъв народ........зависи от Вас, шансът изобщо не е за изпускане и психологически също сте във формата да победите.....

 64. 64 Профил на rexdog2004
  rexdog2004
  Рейтинг: 703 Неутрално

  До коментар [#12] от "emil":

  От новоназначените кадри в енергетиката мнозинство са от БСП и ДПС. Сега може да не са ниновисти но са си предложения на червената олигархия

 65. 65 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 1577 Неутрално

  [quote#26:"ozd05563707"][/quote]

  Че Възраждане какви патриоти са!?
  Дори ДПС са по-големи патриоти от това чуждоземно котило.

 66. 66 Профил на Полковник за европейско развитие на България
  Полковник за европейско развитие на България
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Ще идвам да го виждам във четвъртък
  детенцето с меченцето в ръце ...
  О, бате Слави, бате Слави,
  защо си тъй намусен и извънредно моля те
  отново ти кажи ми пак защо си тъй така ...

  Ние сме в държавата и държавата е в нас! Ние събираме бюджета и го раздаваме помежду си.
 67. 67 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 1577 Неутрално

  "Има такъв народ" отказа да обсъжда възможността за съставяне на кабинет с ГЕРБ-СДС_____________________________________________________________Сега е ред на ИТН, Трифонов оздравя ли?
  —цитат от коментар 45 на Дария Колев


  Минало е само месец.
  Да минат 2-3 месеца, да дойдат нови избори, може и да "оздравее". Не че вече ще има значение.

 68. 68
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 69. 69
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 70. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 71. 71 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Днес гледах 20-тина минути парламента...... съжалявам за женицата от "ИтИ" но да гласуваш три пъти и видимо на таблото неприето решение да обявиш за прието.... после пак, и пак докато на таблото излязат "правилните" гласове. Убеден съм че е образована жена, но в този зверилник ще се похаби. Поне като Мая ще я вози НСО!
  —цитат от коментар 58 на chichka


  20 години в администрацията на НС като калинка ,а сега е балеринка.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 72. 72 Профил на Armagedon
  Armagedon
  Рейтинг: 375 Неутрално

  Има начини.Трябва търпение и здрава и стабилна законодателна и Съдебна власт.И първата крачка трябва да я направи тя с хората дали клетва пред народа ,че ще му служат в негов интерес.Само така ченгета убедиени избирателите,че има надежда.В противен случай ще настъпи ситуация в която всеки ще е срещу всеки и в крайна сметка ще започне терор ,които може да се превърне и в гражданска война.Наченки на разширяваща се престъпност вече има.Убийства ,гангстерски нападения над инкасо,имотни измами и други всеизвестни престъпления.Включително и от политическата класа.И дълбоко грешат тия ,че ще останат незасегнати от нея.

 73. 73
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 74. 74 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 2444 Неутрално

  До коментар [#62] от "xpd03671562":

  Въобще не ме интересува как се става трол. Не си продавам мнението за жълти стотинки.

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 75. 75 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1510 Весело

  "Според Хаджигенов патриотите ще влазат в парламента при избори"

  Не само патриотите ще влязат, при това според мен вече отново обединени и то заедно с "Воля" ,но и повече от половината калинки от "партиите на протеста" няма да ги има. А някои партийки пак ще подсмърчат отвън.
  Те, колкото и да са застреляни, стоплят нещо по въпроса.
  Примери- колкото искаш- Атака, РЗС, Новото време, РБ, АБВ, Воля, Лидер и т.н.- все еднодневки, които само леко размътваха водата с гнил популизъм.
  Според мен може и Цецо републиканеца смирено да се върне в ГЕРБ след фиаското, което претърпя.
  Затова и Бойкикев се гъне като настъпен глист в опитите си да провокира създаването на поне някакво правителство, което да отложи неизбежното фиаско във времето .
  Надежда всяка оставете

 76. 76 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Абе, къде е Слави!?
  —цитат от коментар 51 на nniikkii


  Добър вечер уважаеми зрители. Спите ли или чакате да дойдат поредните спасители? Колко пъти се повтаря старата история? Изхвърляме единия, прегръщаме втория.
  Те нали уж са нови, а пак са си същите, правят се на шефове, гледат мрачно, мръщят се. И изведнъж става ясно, че са пълни с имоти. И изведнъж става ясно, че са пълни идиоти. И какво да ги правим сега тея кавали `щот така или иначе вече сме ги избрали?

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 77. 77 Профил на Batezuzi
  Batezuzi
  Рейтинг: 1306 Неутрално

  Изборите минаха. Някои си стояха в къщи. Някой да е спрял някой да гласува? Можехме ли да си регистрираме кандидати ако текущите не ни кефят? Имаше ли секции в посолствата? Значи изборите са представителни и суверенът какво каза? Не искаме пълно мнозинство за никой. Седнете и си говорете за балансирана политика, в която да има за всеки по нещо.
  На тия дето въпреки това мрънкат ще кажа така. Демокрацията иска да се потрудим. Не може 200 човека да се забият на остров по средата на нищото, да не са внесли нито един лев данъци в държавата и да очакват, че ще им занесем урна с бюлетини пред у тях в новата им държава.

 78. 78 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 3833 Неутрално

  Сигурно новите назначения са от партията на Манолова, затова ѝ е изгодно.

 79. 79 Профил на Armagedon
  Armagedon
  Рейтинг: 375 Неутрално

  Поправка.Изречението в по горния ми пост:"Само така ченгета бъдат убедиени.........." Да се чете :- Само така избирателите ще бъдат убедени,че има надежда."(Грешката не умишлена а е по вина на автоматичния редактор)

 80. 80 Профил на Dimitar Mogilarov
  Dimitar Mogilarov
  Рейтинг: 258 Весело

  Важното е че ще имаме веднага мажоритарни избори и субсидия на партиите от 1 лев!
  —цитат от коментар 54 на chichka


  Референдумът важи само за редовни избори. За предсрочни не е имало референдум.

 81. 81
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 82. 82 Профил на vincenzo76
  vincenzo76
  Рейтинг: 27 Весело

  Абревиатурата ИТН - от тук нататък трябва да се чете като "Има и Такива Несретници"....)Лошото е, че тия несретници са и пълни политически нещастници!И продължават с мълчанието, когато всички очакват от тях отговори!А тия дето сте гласували за тях - акъла ви е само за равновесие!Както и на тези които гласуваха за триото тетки и отровените измекяри!Другарката Манолова се движи в парламента все едно е Синди Крауфорд:)Ама не е)

 83. 83
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 84. 84 Профил на petrow1973
  petrow1973
  Рейтинг: 228 Весело

  "spiegel"
  Дали ГЕРБ днес ще върнат мандата, или ще правят още циркове и ще бавят топката, за да раздават и назначават?
  един работи - петима гледат:)
  https://pia-news.com/wp-content/uploads/2014/03/legeci.jpg

  За умрелите - или добро или нищо За живите - само критика или нищо няма да свършат:)
 85. 85 Профил на enterfornone
  enterfornone
  Рейтинг: 770 Неутрално

  ГЕРБ са Т-О-К-С-И-Ч-Н-И
  Като БСП до 2001-ва, когато царя почна да ги ребилитира и като ДПС.
  Кукловодския ресурс вече се пренасочва, а плъховете бягат от потъващия менискус.

 86. 86 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4016 Весело

  "Лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев й казал пред ръководството на БСП в петък: "Отггели това предложение за мораториума, другата седмица ще те подкрепим, че има няколко обществени поръчни и няколко концесии на плажове. Тя му отвърнала: "Кой си ти да ми казваш какво ще правя?""


  От Данчо Ментата нищо не ме изненадва особено !

 87. 87 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1451 Неутрално

  Тошко-шоу мустгоон

  09-06-20 - Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители . 13-05-19 - Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 24-01-21 - Атанас Атанасов: Нямам нито една забележка към Радев. 01-09-21 - Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев. 30-10-21 - Ген. Атанасов: Не виждам грешки в Стойчо Кацаров.
 88. 88 Профил на David Moyseev
  David Moyseev
  Рейтинг: 508 Неутрално

  Най-големият кошмар за Чалгаря и пинчера му Тошко не е, че не могат да съставят правителство - отрепки за власт и кинти се намират и в най-безизходната ситуация. Ужасът на Чалгарите е, че ГЕРБ ще подкрепи шайката и Чалгарят ще се окаже със собствено правителство дори без подкрепа на останалата парламентарна пасмина! И тогава започва големият цирк на некадърници, които ще обърнат България по таван за има няма месец-два! Чалгарското правителство си отива при първия вот на недоверие! След това ще броим колко малоумници ще гласуват за Маями, Бойкикевци, Чалгари и Бабикяни!

 89. 89 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  И Така Нататък мили деца.
  Не ми били чалгари ,най ми били жалкари.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 90. 90 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1510 Весело

  Това, което е пределно ясно до момента е, че съставът на второто за тази година Народно събрание ще бъде коренно различен.
  А българинът ще прежали парите, похарчени за първите избори, щото му дадоха възможност да направи в реално време оценка на това, което му се предлага.
  Мисля, че дълго време ще му държи влага...

 91. 91 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  "Ужасът на Чалгарите е, че ГЕРБ ще подкрепи шайката и Чалгарят ще се окаже със собствено правителство дори без подкрепа на останалата парламентарна пасмина! "

  Всеки гледа да намаже ските на Слави.
  И после в мътната вода най-добре се лови риба.Едни милиарди за въстановяване.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 92. 92 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1681 Неутрално

  До коментар [#91] от "deepblue":

  Опорната точка преди седмица беше, че герб ще направи правителство с подкрепата на ИТН. Сега се врътнахте наопаки.

 93. 93 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 476 Любопитно

  Трябва да се забрани излъчването на парламентарните сесии по БНТ! Предава ли се на живо, основните "играчи" настръхват, започват предизборни представления, глупости и още нещо, като резултата е огромна загуба на парламентарно време!
  —цитат от коментар 23 на hamiltonf

  М, че тя Мая си е перманентно настръхнала, навирва перушина още щом зърне микрофон,сметай пък пред камера кво става...
  —цитат от коментар 28 на Lovkya


  Какво точно имате предвид под "микрофон"?

 94. 94 Профил на lovkya
  lovkya
  Рейтинг: 0 Неутрално

  ГЕРБ няма да върне мандата днес, ще решава утре
  ----------------------------------------
  Какво има да решават, ясно е, че няма да имат кабинет, защо излишно бавят естествения ход на нещата?

 95. 95 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3132 Весело

  "Днес няма да върнем мандата. Ще проведем заседание на партията на 23 април, на което ще вземем решение". Това каза пред журналисти в парламента номинираният за министър-председател Даниел Митов в проектокабинета на ГЕРБ-СДС.

  Заседание, на което ще вземели решение?
  Че те къде видяха алтернатива някаква?

  Може би алтернативно на връщането на мандата ще си го запазят и окачат в рамка?

  Баси тъпанарите, те още не са осъзнали какво им се случва ...
  И за какво протакат, като им шибнаха вече мораториума?
  Даже гювечът, простият сужук дори - тютюууу! - гитти!

 96. 96 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1681 Неутрално

  "Ужасът на Чалгарите е, че ГЕРБ ще подкрепи шайката и Чалгарят ще се окаже със собствено правителство дори без подкрепа на останалата парламентарна пасмина! "Всеки гледа да намаже ските на Слави.И после в мътната вода най-добре се лови риба.Едни милиарди за въстановяване.
  —цитат от коментар 91 на deepblue


  Тия милиарди не ви излизат от главата. Все за тях си мислите щото нямате намерение да възстановявате, а да усвоявате.

 97. 97 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3132 Весело

  ГЕРБ няма да върне мандата днес, ще решава утре----------------------------------------Какво има да решават, ясно е, че няма да имат кабинет, защо излишно бавят естествения ход на нещата?
  —цитат от коментар 94 на Lovkya


  Мии ... еднокнижници, бавно вдяват ...

  Кат' в оная ... Баце, пишем ти бавно, оти знаем, че четеш трудно ...

 98. 98 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 476 Весело

  Трябва да се забрани излъчването на парламентарните сесии по БНТ! Предава ли се на живо, основните "играчи" настръхват, започват предизборни представления, глупости и още нещо, като резултата е огромна загуба на парламентарно време!
  —цитат от коментар 23 на hamiltonf


  Нееее! Искаме да гледаме кого сме си избрали! Защо да ги спираме? За да не гледа народът задкулисните им договорки ли? Предишният парламент, дето бил еди какъв си и еди какъв си - можеше, а тези не? Или те изобщо не са за гледане?

  (То че "партиите на промяната" - аааа -ха-ха -ха, са си жив позор, е ясно на всички, ясно е, ама след като се очаква в резултат на управлението им и хляб да няма - като при Виденов, поне зрелищата ни оставете!)

  ГЕРБ НЕ СЕ КРИЕШЕ ОТ НАРОДА!

 99. 99 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1681 Неутрално

  До коментар [#97] от "xm...":

  Надяват се да проточат нещата до юли, защото 3 месеца преди президентските избори Радев не може да назначава служебно правителство.

 100. 100 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4016 Весело

  " След изборите: ГЕРБ няма да върне мандата днес, ще решава утре"

  От ГЕРБ живеят с илюзии, че някой се интересува от безмислените им ходове, а днеска по време на всички обсъждания относно налагане на мораториума върху техните действия мълчаха като риби !

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK