ГЕРБ провали заседание на комисията "Манолова", в което бизнесмен разказваше за рекет и "Мата Хари"

ГЕРБ провали заседание на комисията "Манолова", в което бизнесмен разказваше за рекет и "Мата Хари"

© Цветелина Белутова, КапиталДепутати от ГЕРБ провалиха изслушване на зърнопроизводител, който пред комисията за проверка на злоупотребите при управлението на ГЕРБ започна да свидетелства за схеми, при които кръг около Бойко Борисов чрез институциите преразпределя пазари, диктува цени и използва прокуратурата за заплахи и за разправа с неудобни.


Бизнесменът, пожелал анонимност, се представи като крупен земевладелец в Северозападна България и разказа, че е бил принуждаван от близки до Борисов, да не купува земеделски земи, да продава продукцията си на занижени цени, а "Напоителни системи" го били изнудвали да плаща рекет, ако иска да получи вода за насажденията си.


Медии разпознаха в анонимния свидетел агробизнесмена Светослав Илчовски, който в началото на тази година обяви, че мести бизнеса си в САЩ. Преди време той беше основен свидетел в процеса срещу бившия депутат от ГЕРБ, а после и от ДПС Димитър Аврамов. (Повече за него в края на текста)
Какво коментира на следващия ден по темата Борисов - четете тук.


"Всеки ден е схема тука"


Това беше една от репликите на Илчовски за това как функиционират нещата в държавата през последните години. Според него всеки сектор е разпределен и се контролира от бизнесмени, приближени до властта, а "министрите са кукли на конци".


Той внесъл сигнал до комисията, защото досега всичко било контролирано и нищо нямало да се случи. В сряда в края на деня Илчовски свободно, но често неясно и непълно, разказваше пред депутатите за схеми и заплахи, в които често според него били споменавани "ще те дам на нашите прокурори".


В писмения сигнал на Илчовски той споменава единият от собствениците на компанията, производител на пилета "Градус" Иван Ангелов, който поискал от него да реализира фиктивен оборот за фирмата му. Самият Ангелов се представял, твърди Илчовски, като "скрит началник на Министерството на земеделието и Агенцията по храните". Бизнесменът обясни на депутатите, че от 2014 г. го карали да продава зърно на фирмите на Ангелов на занижени цени, за да няма проблеми, като натискът се засилвал и това продължило до средата на 2020г. Според описаното в сигнала тогава искали да го продава на двойно по-ниска цена с думите "какъв си ти да не си плащаш в нашата държава" и той отказал.


В разказа пред депутатите той няколко пъти споменаваше Иван Пилето, който бил приближен на премиера Бойко Борисов и от когото Илчовски знаел много неща. "Управляват ни такива като Иван Пилето във всяка една сфера - продадени и съсипани сфери", коментира той.


Кюлчето ти е по-малко от кюлчето му


Илчовски показа осведоменост и за произхода на кюлчетата в чекмеджето в спалнята на премиера (снимки за това бяха разпространени анонимно миналото лято като Борисов се разпозна като човекът, спящ на леглото, но отрече съдържанието на чекмеджетата. Версията на Борисов е, че дама, поканена от него, която той описа като "Мата Хари" е снимала в негово отсъствие и е режисирала съдържанието на чекмеджетата).


Бизнесменът твърди, че кюлчетата са подарявани на Борисов за рожден ден от приближени бизнесмени - единия посочи с прякор, а другия - с малкото му име и бранша, в който работи. Според разказа му премиерът дори създал интрига като направил шеговита забележка към подарилия по-малко кюлче колко голямо е донесъл другият ("толкова ли ти се откъсна от сърцето") и след това първият компенсирал с още няколко кюлчета за подарък.


Според Илчовски жената, направила снимките, била известна плеймейтка. Илчовски твърди, че знае коя е, коментира версия защо е била при премиера, но отказа да назове името й. Според него тя няправила снимките, защото искала да покаже "как се управлява България". Той твърди, че има и запис за това.


Свидетелстващият пред депутатите мъж каза, че е имал три срещи с премиера Бойко Борисов - по веднъж през 2017 г., 2018 г. и 2019 г. По думите му те били провеждани в резиденцията край Студена, присъствали по 30-40 души, за да уточняват "искания къде, как, кога и кой".


В бизнеса всеки "се молеше да не е следващият"


"Нарочно плащах пари, губих пари, само и само да мине тяхното време", каза анонимният свидетел. Той обвини министъра на регионалното развитие Петя Аврамова, че му звъняла с нареждане да не купува земеделски земи като го заплашила с "наш прокурор". След като той не се съобразил, срещу него започнало разследване за закана за убийство в Старозагорско, от което обаче нищо не излязло.


Той твърди, че на една от срещите в Студена му е показано видео какво се случва с бизнесмени, които не са се подчинили. От разказа му се разбра, че е виждал два клипа по темата, а от описанието че в едния става дума за насилие в ареста спрямо Миньо Стайков (собственика на "Сис индустрийс", задържан през есента на 2018г. и пуснат в началото на тази година, заради влошено здравословно състояние). В писмения сигнал, също е описано за клип с "издевателства" над Стайков.


За другия твърдеше, че става дума за Николай Банев (той и съпругата му бяха задържани също през есента на 2018г.) Илчовски каза, че не познава и двамата.


Според него обаче през последната година някои от най-големите бизнесмени в България се надявали "дано не съм аз следващия".


Вижте във видеото, разпространено от "Биволъ", какво твърди фермерът - това е част от изслушването, в което се появява и депутатът от ГЕРБ. В края на текста - пълната част на заседанието:ГЕРБ провалиха изслушването. Аврамова каза, че ще съди Илчовски


Около час след началото на заседанието в залата дойде депутатът от ГЕРБ Маноил Манев и прекъсна изслушването. В продължение на около половин час той протестираше срещу свикването на комисията в 18 ч., за което представителите на ГЕРБ не били уведомени, както и за това, че е нарушен дневният ред. Той подчерта, че за втори път представителите на ГЕРБ не са уведомени за заседание - нещо, което Манолова отрече. По-късно и пред медии тя обясни, че е уведомила представители на ГЕРБ (Десислава Атанасова, Тома Биков, Цвета Караянчева), че заседанието на комисията ще бъде след приключване на пленарното и че те са казали, че няма да присъстват.


По-късно към него се присъединиха и други представители на ГЕРБ, включително председателят на парламентарната група Десислава Атанасова, която не е неин член. Сред тях бяха бившият вътрешен министър и сега депутат Младен Маринов, зам.-регионалния министър Николай Нанков и други народни-представители.


Статията е редактирана на 6 май 2021г. в 15:35 часа като е премахнат текста, че ММА борецът Станислав Недков-Стъки е присъствал на заседанието. На една от снимките от комисия депутатът Красен Кръстев е объркан с него.


Дойде и министърът в оставка Аврамова, чието изслушване е било предвидено в дневния ред на заседанието в 15 ч. , отложено заради продължилото по-дълго от очакваното заседание на парламента.


ГЕРБ провали заседание на комисията "Манолова", в което бизнесмен разказваше за рекет и "Мата Хари"

Представителите на ГЕРБ предупредиха, че всеки от хората, чиито имена бяха споменати от бизнесмена, ще потърси правата си в съда - без да е ясно от чие име говорят. Същото заяви и Аврамова: "Този човек не го познавам, не съм му се обаждала по телефона, не съм имала спор за земи, не съм се занимавала със земи в живота си. Аз ще си потърся правата по съдебен ред. Как като депутати можете да допуснете такова нещо?!" възмути се Аврамова.


След повече от час разправии председателят на комисията Мая Манолова закри заседанието, обявявайки, че на следващото събиране в петък ще бъдат изслушани представители на държавното дружество "Автомагистрали", което строи магистрала "Хемус" и на "Главболгарстрой" заради строежа на Алепу. Манев й обърна внимание, че представителите на частните дружества не са задължени да се явят.


Така част от твърденията на Илчовски останаха неизяснени и не се разбра дали той имаше какво друго да разкаже. В коментарите си обаче твърдеше, че НАП лесно може да установи част от нещата, а други могат да бъдат проверени от разследващите за около 24 часа.


Манолова: От реакцията на ГЕРБ видяхме как изглежда страхът


Манолова обясни още, че част от сигнала на Илчовски ще се гледа в закрита част, защото предоставените документи съдържат според нея "чувствителна информация". Тя каза, че данните ще бъдат изпратени на служебното правителство, прокуратурата и други органи, които да ги проверят и разследват.


Според нея истеричната реакция на представителите на ГЕРБ показала, че те има от какво да се страхуват и отново призова граждани да изпращат сигнали. Тя каза, че до момента са получени над 75 сигнала от граждани, неправителствени организации и медии. Сред тях са за злоупотреби при разпределянето на средствата по мярката 60/40, за неправомерни назначения, за за фонд "Земеделие", за изсичане на защитени гори край Варна, за обществени поръчки, за нарушения от кметове и други.


ГЕРБ провали заседание на комисията "Манолова", в което бизнесмен разказваше за рекет и "Мата Хари"


След края на заседанието сигналът на фермера беше публикуван във "Фейсбук" от депутата от "Демократична България" Владислав Панев (вижте снимките).


Агробизнесменът Светослав Илчовски преди време беше основен свидетел в процеса срещу бившия депутат от ГЕРБ, а после и от ДПС Димитър Аврамов. Тогава Илчовски се оплака, че Аврамов го е изнудвал и е поискал от него 200 000 лева и право да ползва 3000 декара земеделска земя, а в замяна щял да му уреди административните проблеми. Аврамов първо беше оправдан на първа инстанция от Софийския градски съд, след това Апелативният съд отмени присъдата и върна делото за ново разглеждане, а в крайна сметка заради промените в законодателството през 2019 година делото трябваше да започне отначало в спецсъда. В момента Димитър Аврамов отново е депутат от Монтана, но от ДПС. През 2018 г. седмичникът "Капитал" беше включил фирмата на Светослав Илчовски на 44-то място в топ 100 на най-големите земеделски компании в България. Самият той обяви пред депутатите днес, че е реализирал печалба от 15 млн. лв. миналата година.


Ключови думи към статията:

Коментари (323)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Das Territorium
  Das Territorium
  Рейтинг: 1331 Любопитно

  Гешев дали ще си го причини?

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 4. 4 Профил на Георги Христов
  Георги Христов
  Рейтинг: 619 Неутрално

  Дано успеят да опазят човека преди да е дал реални показания. Тази мафия пред нищо няма да се спре, за да избегне решетките... и позора!

 5. 5 Профил на Гербажийски тролове сложете си повече вазелин
  Гербажийски тролове сложете си повече вазелин
  Рейтинг: 754 Неутрално

  За всички има място под каскета.
  Затова Борисов си избра каскет по мярка.
  И едва ли някой се съмнява, че свидетелят лъже ...

  Какво са за мен 1 000 000 долара?
 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 10. 10 Профил на chironex
  chironex
  Рейтинг: 137 Неутрално

  "Този човек не го познавам, не съм му се обаждала по телефона,"

  Това хич не е трудно да се провери.

 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 12. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 14. 14 Профил на Rational
  Rational
  Рейтинг: 1012 Неутрално

  Направо ме е срам в каква държава живеем. Мислихме си, че комунизмът си е отишъл преди 30 години, но реално още управлява. Силните на деня си мислят, че са там завинаги и може да безчинстват и присвояват общи блага за себе си.

  На този човек трябва да му се осигури защита и право да свидетелства, ако има реални доказателства. Самата бурна реакция на гербаджиите е ясен знак, че има от какво да се притесняват. Ех, само да имахме независима прокуратура и съдебна власт.

 15. 15 Профил на Rational
  Rational
  Рейтинг: 1012 Неутрално

  А, и междувременно националните телевизии мълчат за това. Без изненади!

 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 18. 18 Профил на d04
  d04
  Рейтинг: 131 Неутрално

  ГЕРБ провали заседание, на което не е поканено от председателката Манолова и останалите "партии на промяната"? Не е ли видимо, че тази временна комисия не е нищо повече от жалък опит на ИСМВ да си вдигнат резултатите на изборите или поне да се закрепят в следващия парламент? Не е ли видимо, че в тази комисия триото плюс БСП се вживяват като Конвент?
  Специално гледах заседанието на комисията. Безобразие от страна на Манолова и подчинените ѝ. Не подкрепям начина, по който после се саморазправяше Маноил Манев. Но се надявам, че вече достатъчно количество "повярвали" осъзнаха, че ИСМВ и ИТН (най-вече) не носят никаква вятър на промяната, а само застоял, миришещ на метан въздух.
  И една забележка към Дневник, защото знам, че ще радетели за коалицията Протест-БСП. Защо не информирахте по-обстойно за начина, по който депутатите от БСП застанаха покрай трибуната, прекъсвайки заседание, на което имаше да се обсъжда още една точка. И то за любимия на Дневник Росенец. Само си представете, ако депутатите на ГЕРБ бяха застанали покрай трибуната, не давайки право на другите народни представители да вземат думата. Възгласите щяха да са "подигравка с демокрацията", "престъпници", "страх тресе кочината". Когато обаче го прави БСП, това някак си се премълчава. Защо? Разбира се, въпросът е риторичен.

 19. 19 Профил на Вера Су
  Вера Су
  Рейтинг: 376 Неутрално

  Най-добре платените тролове в държавата не се усетиха как с тоя режисиран саботаж вместо да изпишат веждите на господаря си, му избодоха очите.

 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 22. 22 Профил на Васик
  Васик
  Рейтинг: 640 Неутрално

  В сигнала пише, че Борисов е правел филмчета какво се случва в ареста, ако не си му приятел. Миню Стайков беше в ареста две години и половина.

 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 24. 24 Профил на Ivan Dimitrov Yonchovski
  Ivan Dimitrov Yonchovski
  Рейтинг: 14 Неутрално

  Илчовски продава стопанството си за над 130млн и закупува земя в щатите и мести производството си там. 15млн годишна печалба от стопанството му - нека всеки сам си прави изводите.

 25. 25 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2234 Неутрално

  Не може да им се отрече, че са принципни.

 26. 26 Профил на antikonti
  antikonti
  Рейтинг: 210 Неутрално

  Мале, смелото ченге Манев как се хвърли на амбразурата да защитава Фончо... Щщом викат толкова и са толкова агресивни, явно има истина в казаното от фермера. Макар и аз лично да смятам, че леко украсява някои детайли.
  Само едно се надявам - да е жив и здрав и да може някой ден да подаде сигнала си в независима прокуратура и да има истинско, а не проформа разследване и съответно - съдебно дело.

 27. 27 Профил на cosmo
  cosmo
  Рейтинг: 487 Неутрално

  Защо се правите ВСИЧКИ на ощипани и незнаещи, че триумврата БОРИСОВ-ПЕЕВСКИ-ГЕШЕВ реквтира, съсипва вас лично и валите деца, приятели и работодатели от години …???

  Не се оплаквайте сега!

 28. 28 Профил на Vαζελιν Αλbιωνοβ
  Vαζελιν Αλbιωνοβ
  Рейтинг: 295 Неутрално

  Тяхното време мина, въпросът е да намерим хуманен начин то никога повече да не се повтаря. Аз предлагам отнемане на имущество и гражданство - кеф им Египет, кеф им Германия, кеф им Израел.

  кравосмешението прави зелката ^¥^
 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 30. 30 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1698 Неутрално

  Крупен земевладелец и зърнопроизводител?Предполага се с много копане и поливане. Трябва да е от преателите на Георги Първанов.

 31. 31 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4011 Неутрално

  Миризма ! На леш ! Зловонна......

 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 34. 34 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1761 Неутрално

  Скриха Мата Хари при Пунта Мара.

  SHADOWS of SOFIA
 35. 35 Профил на mto
  mto
  Рейтинг: 975 Неутрално

  Интересно, дали няма да започнат да му се случват здравословни проблеми скоро...

  Вместо виц: "Високият морален стандарт в политиката, който зададе ГЕРБ!"
 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 37. 37 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2288 Неутрално

  Каква комисия един ден преди разпускането на парламента? Всичко е за прах в очите предизборно. Мая не можа да танцува и едно лято, а беше изпълнена с надежди.

  Заглавие в Дневник: "ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ" Е ГОТОВА ДА УПРАВЛЯВА С БСП" (ЛЪЖИТЕ БЯХА ДОТУК)
 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 40. 40 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3954 Весело

  До коментар [#24] от "Ivan Dimitrov Yonchovski":

  Аха, продава за 130 млн., ама губил пари?! И интересно, как е купил над 120 000 декара най-плодородна земя, от въздуха ли, с ДС и партийни другарки и другари?!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 42. 42 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2486 Неутрално

  Мале, смелото ченге Манев как се хвърли на амбразурата да защитава Фончо... Щщом викат толкова и са толкова агресивни, явно има истина в казаното от фермера. Макар и аз лично да смятам, че леко украсява някои детайли.Само едно се надявам - да е жив и здрав и да може някой ден да подаде сигнала си в независима прокуратура и да има истинско, а не проформа разследване и съответно - съдебно дело.
  —цитат от коментар 26 на Antikonti


  Не само, че не украсява, но трябва и да приспособява, като смалява, иначе няма да му повярват. Няма да могат да преглътнат толкова на една хапка.

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 43. 43 Профил на antikonti
  antikonti
  Рейтинг: 210 Неутрално

  До коментар [#24] от "Ivan Dimitrov Yonchovski":Аха, продава за 130 млн., ама губил пари?! И интересно, как е купил над 120 000 декара най-плодородна земя, от въздуха ли, с ДС и партийни другарки и другари?!
  —цитат от коментар 40 на hamiltonf


  Абе, той че не е чист, повече от ясно е. Той и Божков съвсем не е от чистите, но и той каза доста интересни неща. Както и Цветан Василев. Да може да говори този и да стигне до съда, това е достатъчно.

 44. 44 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 3859 Неутрално

  Герберите яко се тресат от страх!Но вече е очевадно , че мръсните жълти схеми "изплуват на повърхността"!

 45. 45 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1761 Неутрално

  пошло скроен компромат. тип чекмеджетата на баце. схемите са доста по различни. абе тоя от бивол да не е брат с тоя от пик
  —цитат от коментар 39 на sarunka


  Така лошо да говорят за господин Методиев. Този благороден човек превел последната си заплата като менискус председател на една самотна майка в Барселона.

  SHADOWS of SOFIA
 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 47. 47 Профил на regular_observer
  regular_observer
  Рейтинг: 829 Неутрално

  Бизнесмени подарявали на баце кюлчета злато.
  Бацето ги е приемал.
  Бизнесмени плащат секс услуги за бацето.
  бацето и тях ги приема.
  Ама бизнесмените са се застраховали със снимки и вероятно с други неща защото с мутрите човек трябва да внимава.

  Прокуратурата прилича на три маймуни: не знам, не чух, не видях. Древната будистка мъдрост в днешно време е девиз на мафията.

  Прокуратура, правителство, парламент..се държат като мафиоти.

 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 49. 49 Профил на bulit
  bulit
  Рейтинг: 471 Неутрално

  Значи кюлчетата са подарени на Борисов от бизнесмени,така ли? И защо му ги подаряват? И след като знае коя е Мата Хари,моля да бъде призован да каже.

 50. 50
  bat_plamen
  Рейтинг: 3859 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 52. 52 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2741 Неутрално

  Спящият кьор кютук пиян напреко на леглото Борисов е факт.

  Пачките и кюлчетата в чекмеджето му са факт.

  Пищовът върху нощното шкафче и бутилката пиене за сутрешен гълток до леглото му са факт.

  Другото са пояснения със звездичка и дребен шрифт под чертата на страницата.

 53. 53 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1282 Любопитно

  Мале, смелото ченге Манев как се хвърли на амбразурата да защитава Фончо... Щщом викат толкова и са толкова агресивни, явно има истина в казаното от фермера. Макар и аз лично да смятам, че леко украсява някои детайли.Само едно се надявам - да е жив и здрав и да може някой ден да подаде сигнала си в независима прокуратура и да има истинско, а не проформа разследване и съответно - съдебно дело.
  —цитат от коментар 26 на Antikonti


  Що, сега какво му пречи да подаде сигнал до европейската прокуратура и Кьовеши? Та дори и до ЦРУ, ФБР и специалните служби на НАТО?

 54. 54 Профил на Араламбене му е майката
  Араламбене му е майката
  Рейтинг: 973 Весело

  Това е само началото и лавината тепърва ще набира мощ. Записите и снимките ще му се сторят щурчова песничка в сравнение с омразата и презрението, с което ще го удавят даже и най-приближените му. Всъщност те най-много, защото са и най-унижавани. Инструмента на господ също ще се извърти. Скоро. Нови данни, върховенството на закона, не бил знаел...

 55. 55 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4373 Неутрално

  Ей, много лоши тия от ГЕРБ.

 56. 56 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2486 Неутрално

  "По думите на бизнесмена на една от сбирките с Борисов е показван на телефон клип със сексуални извращения над бизнесмен, който е в затвора. Целта била да се покаже какво ги очаква тези, които не се подчиняват."

  Всеки гербаджия с кариера оставя залог към Матрицата, под формата на собствени клипчета с унизително съдържание - 65-годишни мъже танцуват стриптийз по розови боксерки, млади девойки духат на банан .... При нелоялност, клипчето отива директно при Недялко. Не е случайно, че партийната дисциплина в ГЕРБ е желязна. Няма даже кой да гласува едно "въздържал се" напряко на партийната повеля.

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 57. 57 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2820 Неутрално

  Сега остава и да ги докаже тези неща :)

  Щото такива приказки сме се наслушали много. И за Костов, и за Мистър 10% и за Царя и абе за почти всички политици. :)

 58. 58 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4373 Неутрално

  До коментар [#52] от "Един препатил":

  Нищо не е факт, освен в твоите заклинания.

 59. 59 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2510 Разстроено

  ""Този човек не го познавам, не съм му се обаждала по телефона, не съм имала спор за земи, не съм се занимавала със земи в живота си..." - и на калъп да те хванат, отричай, отричай, отричай... Всички тези ГРЕБящи хора не си ли дават сметка, че рано или късно всичко си идва по местата? Толкова са свикнали с безгрижните си простъпки, че сами трябва да си живеят в изградения им, гнил свят.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 60. 60
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 61. 61
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 62. 62 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2346 Неутрално

  Освен подигравки, тази бандитска власт и подопечните ѝ слуги заслужават да бъдат изметени един път и завинаги!

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 63. 63 Профил на БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  Рейтинг: 1411 Неутрално

  ГЕРБавия кораб потъва, спиране на купения вот и още няколко такива разкрития (а те явно с лопата да ги ринеш) и ГЕРБавите ще имат 10% макс на изборите от някакви заблудени и неразбрали

  и да не допускат ГЕРБавите да провалят и следващото заседение на комисията

  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ е ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА с ясни и прозрачни идеи и цели !!!
 64. 64 Профил на Синдбад-мореход
  Синдбад-мореход
  Рейтинг: 178 Неутрално

  До коментар [#6] от "Индиана":+++++++++++++++++++++++++++++++++++++Прав сте Господине!Но е вече очеваден фактът , че има огромно съпротивително движение на всички нива срещу ГЕРБ!
  —цитат от коментар 50 на bat_plamen


  Очевидно, спечели само 30% на изборите:)))))))))

  легендарный купец, моряк и путешественник, попадавший во множество фантастических приключений
 65. 65 Профил на antikonti
  antikonti
  Рейтинг: 210 Неутрално

  До коментар [#57] от "realguru":

  Пред кой да ги докаже? Пред Каскета ли? Който отказа да образвува наказателно производство за записите и снимките при потвърдена автентичност на записите от американска лаборатория и самопризнания на Фончо, че снимките са реални. От този ли очакваш действия?

 66. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 67. 67
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 68. 68
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 69. 69
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 70. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 71. 71 Профил на it4
  it4
  Рейтинг: 518 Неутрално

  До коментар [#3] от "Cv St":

  не са скандалите на Мая, те си изслушваха човека, когато онова подобие на депутат Манов се намърда в комисията и се почна пак простоватите му и единствено излизащи от устата му приказки, даже и забраняваше на човека да се изкаже за което е отишъл в комисията в опит да прикрива скрития боко

 72. 72 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1282 Любопитно

  ГЕРБавия кораб потъва, спиране на купения вот и още няколко такива разкрития (а те явно с лопата да ги ринеш) и ГЕРБавите ще имат 10% макс на изборите от някакви заблудени и неразбралии да не допускат ГЕРБавите да провалят и следващото заседение на комисията
  —цитат от коментар 63 на БКП Обединение за Каскета ГЕРБ ДПС и БСП


  Кога ще е следващото заседание на комисията? Питам за един приятел…

 73. 73 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1414 Гневно

  До коментар [#4] от "Георги Христов":

  Позорът не ги интересува. Те отдавна са се омаскарили. Искат да избегнат по всякакъв начин единствено затворническите килии. Но ние трябва да сме упорити и да ги набутаме в тях, за да има някаква справедливост. Статията ми напомни за онзи епизод от "Под прикритие", в който Иво, дясната ръка на Джаро, организираше оргия с представители на НАП и момичета в хотел в планината. И тук е същата гадна история, същите противни екземпляри, същите бандити, същите престъпни мутренски изпълнения. Начело с най-големия престъпник – Борисов. Допускам, че по негово нареждане са извършвани дори убийства. И ще бъдем най-големите некадърници, ако го изпуснем да не си плати сметката. Как ги оставихме да отидат толкова далече?

 74. 74
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 75. 75 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4373 Неутрално

  Един зърнат бил бил казал .

 76. 76 Профил на Christo Roussanov
  Christo Roussanov
  Рейтинг: 11 Неутрално

  "На такава среща се събират се и обсъждат кой ще бъде сдробен. Показаха ми клипове как издевателстват върху един от известните бизнесмени - в килия, сексуално. Да го изнудват за огромни пари"

 77. 77
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 78. 78 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3954 Весело

  До коментар [#43] от "Antikonti":

  Колко е чист човек, притежаващ подобен огромен обем земя, на мен лично ми е пределно ясно, познавам хора с 7000 дка, 15, 25, 40 000, познавам и най-големият износител на Балкансикят п-ов и 4-и в света, със собствени 180 000 дка. Тези хора са недосегаеми, нито могат да ги изнудват, дали ще вземат или няма да вземат субсидийка от 27 лв./дка, в случая, за това лице 2 700 000 лв. на година, може и без тях, всички западни вносители на едра земеделска техника буквално му правят бибитки, само да "легне" на тяхната оферта, отделно при продажбата на земеделската му продукция в огромните мащаби мултинационални компании базирани в България и Румъния пак са готови да му правят "бибитка", само да продава на тях, отделно реализира огромни печалби от ценови разлики при изградени складови площи и затваряне на продукция, т. е. буквално са недосегаеми, отделно лобито им, ако някой е забравил какво представлява то. Подобни са държава в държавата. Но,, другарката Маяма, най-пропадналото явление в родната политика заедно с Бареков чакай да ти обясни за какво става дума.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 79. 79 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1579 Неутрално

  Версията на Борисов е, че дама, поканена от него, която той описа като "Мата Хари" е снимала в негово отсъствие и е режисирала съдържанието на чекмеджетата
  —цитат от коментар 0 на статия


  Буци, със сигурност тази "Мата Хари" може да режисира само пози, но не и снимки.
  Би трябвало най-ощетени от "режисирането" да са от Дюрекс. Знаем, че се интересуваш от презервативи, но не от кеш и кюлчета.

 80. 80 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1761 Неутрално

  Един зърнат бил бил казал .
  —цитат от коментар 75 на Alarmstufe Rot


  А пък всички видяха едни снимки с кюлчета. Ако си пропуснал обади се на приятел.

  SHADOWS of SOFIA
 81. 81
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 82. 82 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1626 Неутрално

  Всичко това е много хубаво, обаче ако не представи някакви доказателства, дори и косвени си остават само приказки.

 83. 83
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 84. 84
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 85. 85
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 86. 86 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1302 Неутрално

  Ама Борисов само 1 чекмедже с пари ли има? Ако има само един корумпиран бизнесмен, значи корупцията е победена

 87. 87 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2741 Неутрално

  В сигнала има един пасаж, който не се нуждае от никакво доказателство: за картел върху търговията с маслодаен слънчоглед.

  Всеки може да види растящите цени на слънчогледовото олио в магазините!

 88. 88 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2820 Неутрално

  До коментар [#57] от "realguru":Пред кой да ги докаже? Пред Каскета ли? Който отказа да образвува наказателно производство за записите и снимките при потвърдена автентичност на записите от американска лаборатория и самопризнания на Фончо, че снимките са реални. От този ли очакваш действия?
  —цитат от коментар 65 на Antikonti


  Не бе, може и доказателства да извади :)

  Плейметка го осблужвала, била платена от някой си, ама сега имала дете и да не и казваме името. Бизнесмени са му подарявали кюлчета, ама не знам кои. :)

  Обаждаха ми се да не правя това и това - кой, кога, да си цъкне телефона на запис и да записва разговорите - толкова ли е сложно.

 89. 89
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 90. 90
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 91. 91 Профил на MilliVanilli
  MilliVanilli
  Рейтинг: 2275 Неутрално

  Тиква и бай Ставри ще е плеймейтка, ама от другия тип
  —цитат от коментар 36 на wqc45512416


  Най-скандалната част от разказа на бизнесмена обаче бе за съдържанието на два записа и участието му в три сбирки, на които е присъствал Борисов - през 2013, 2018 и 2019 г. "На такава среща се събират се и обсъждат кой ще бъде сдробен. Беше поръчан известен бизнесмен, който е още в затвора. От Карнобат... Показаха ми клипове как издевателстват върху един от известните бизнесмени - в килия, сексуално. Да го изнудват за огромни пари", разказа бизнесменът.

  https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/megaskandal-ns-biznesmen-razkazva-za-natisk-kyulcheta-i-mata-hari

  Сам съм, други няма...
 92. 92
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 93. 93 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1302 Неутрално

  Някои хора са с доста развинтено въобръжение.

 94. 94 Профил на zoq55671551
  zoq55671551
  Рейтинг: 11 Разстроено

  До коментар [#82] от "Doge":

  То не е само негова работа да представя доказателства.

  Ако беше така, защо има прокурори и разследване, ако свидетелите сами трябва да си носят доказателствата и да ги представят. Всяко от твърденията му може да се провери, един обикновен човек не може да събира доказателства.

 95. 95 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1302 Неутрално

  Това разследване ще продължи, докато Мата Хари направи записи от спалните на Мая, Ристю и др.

 96. 96 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 2318 Неутрално

  Изглежда, Мая Манолова успя да спретне нова Костинбродска афера.

 97. 97
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 98. 98 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2741 Неутрално

  До коментар [#58] от "Alarmstufe Rot":

  До коментар [#52] от "Един препатил":Нищо не е факт, освен в твоите заклинания.
  —цитат от коментар 58 на Alarmstufe Rot


  Кое не е факт? Кое е това, което съм изброил и което Борисов е отрекъл, че е факт и прокуратурата - която образува проверка - да е установила, че не е факт?

 99. 99
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 100. 100 Профил на stereo
  stereo
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Въпросният бизнесмен на нас от северозападна България ни е известен.Казва се Светослав Илчовски от гр.Кнежа ,който живее в Плевен и обработва земи от Видин до Ловеч.Има зърнобази из целия район.Това,което е започнал да говори трябва да се изговори до край.Да му се даде възможност.Да лъснат номерата на Бойко Борисов.Иначе за самият бизнесмен може да се каже ,че е уникален селянин и простак.Бие работниците и се отнася с тях като роби.Договори рядко имат работниците му , а и работят за забележете за 15-20 лева дневна надница.Ако има някой "майстор",който му прави нещо в базата в гр.Койнаре то надницата е 30 лева на ден.А вътре е направил частна зоологическа градина с редки птици и животни и какви ли не изгъзици.Вече за резиденцията му в гр.Плевен,местността Кайлъка може да се конкурира с много,много големи мутри в БГ.

  stereo
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK