Служебният министър на икономиката смени шефа на агенцията по инвестиции

Служебният министър на икономиката смени шефа на агенцията по инвестиции

© Юлия ЛазароваСлужебният министър на икономиката е сменил шефа на агенцията по инвестиции, като връща на поста Стамен Янев. При последното правителство на Бойко Борисов Янев е бил зам.-министър на икономиката, а преди това от 2015 г. е бил начело на агенцията по инвестиции.


Крили Петков обясни връщането му на поста с опита му, както и с познанството му с екипа на институцията. "В нашето време на тези 60 дни искаме да имаме максимална ефективност. Искам да съм сигурен, че хората, които са там, имат дългогодишен опит", заяви Петков, запитан от журналисти след първото официално заседание на служебното правителство за аргументите за решението си.


Връщането на Стамен Янев доведе до неодобрението на вече бившия директор на агенцията за инвестиции Десислава Трифонова, която обяви възмущението си пред журналисти. Тя твърди, че в заповедта за освобождаването ѝ нямало мотиви, но не смята да завежда дело по темата. "Няма смисъл, под достойнството ми е да се занимавам с тази тема", заяви Десислава Трифонова. Тя твърди, че резултатите на агенцията са добри и сертифицираните проекти за първото тримесечие на годината са на стойност около 800 млн. лв.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK