Румен Радев: Олигархията е на Бойко Борисов

Румен Радев: Олигархията е на Бойко Борисов

© Георги КожухаровВ първото си интервю след назначаването на служебен кабинет президентът Румен Радев изрази убеденост, че с него "държавността ще бъде възстановена" въпреки "заложените (от правителството на Бойко Борисов - бел. ред.) бомби". Той изрази опасение, че може да се стигне до трети парламентарни избори през тази година.


Радев се дистанцира от олигархията и декларира, че неговата политика е укрепването на държавността, а самият Борисов е олигархията. Президентът отново разкритикува управлението на ГЕРБ като непрозрачно и прокуратурата като служеща му и изказа мнение, че има капацитет за провеждане на честни избори.


В интервю за БНР Радев декларира, че той носи отговорност за назначаването на служебното правителство, както и е по конституция, и той не бяга от тази отговорност. Той подчерта, че винаги се е водил от отговорността за бъдещето на България и по този критерий е подбирал министрите в кабинета, без оглед на техните партийни пристрастия.
"Страхът все още не е отхлабил своя обръч и трудно хора се решават да заемат такава позиция точно сега. Тя е натоварена с много отговорност. Все още отишлата си съвсем скоро власт разполага с всички механизми - финансови и властови, но въпреки това има хора, които могат да застанат с лицето и с биографията си и да поемат тази отговорност", каза Радев. По думите му този служебен кабинет е модел за излизане от безпътицата, в която се намира в момента България. "45-ото Народно събрание показа точно тази безпътица". Румен Радев изказа опасение, че може да се стигне до трети избори за Народно събрание през тази година.


Заложени от правителството на Борисов бомби


По думите на президента има "заложени бомби под това правителство, които са на дистанционно управление", като даде за пример отказа на правителството на Бойко Борисов да внесе актуализация на бюджета, което връзва ръцете на този кабинет. "Отишлото си правителство абдикира от една изключително важна задача за управлението на България - да депозира неговия План за възстановяване и устойчивост в Европейската комисия. По този начин отново постави служебния кабинет в една изключително трудна ситуация", каза Радев.


До няколко дни ще бъде взето решение дали планът да бъде внесен в този вид, като така всички негови пасиви ще бъдат "хвърлени върху служебното правителство", или Планът за възстановяване ще бъде актуализиран, каза президентът. Държавният глава посочи, че за целта е мобилизиран експертен екип. По думите му националната цел е укрепването на държавността. "Очаквам служебното правителство да направи първата крачка в тази посока", каза.


Радев напомни, че разчети на неговия екип за купуване на медицински хеликоптер на стойност 80 млн. лв. не са били приети от правителството на Борисов, а така много хора в отдалечени райони не могат да получат помощ в първия час. "Хиляди българи умират от инфаркти и инсулти, защото не могат да получат помощ в т.нар. златен първи час", каза президентът. Той даде за пример случаи, когато хеликоптер на военновъздушните сили е оказал помощ на родилка в отцепен от снеговалежи район и после тя е кръстила детето си на спасителя. "Ето такива случаи показват на хората, че има държава и че тя мисли за тях", посочи президентът и препоръча на служебния кабинет да мисли за купуване на медицински хеликоптери и създаване на ядро на управлението на този вид спешна медицинска помощ.


Радев лансира и друга идея на екипа си - създаването на Национален център за наблюдение контрол и управление от сателитите в реално време по подадени от министерствата критерии. По думите му така може да се предотврати и незаконната сеч, и състоянието на транспорта, да се предотвратяват бедствия, аварии и катастрофи и т.н. В Коста Рика има такова наблюдение, каза Радев, като добави, че този проект ще струва едва 30 млн. лв. на фона на 12 милиарда в бюджета.


Радев посочи, че двата месеца предстояща работа на служебното правителство са пределно малко време, но в кабинета има млади и решителни хора, визионери, а България има много повече "нужда от решителност и амбиция за реформи". Даде за пример най-младият представител на служебното правителство Атанас Пеканов, който работи по анализ на всички тези планове и европрограми в отделните европейски държави. "Ние следваме доморасла политика, а можем да заимстваме печеливши европейски модели и много по-бързо да се развием като общество", заяви президентът.


Олигархията е на Бойко Борисов


Радев предупреди, че в предстоящата предизборна кампания отново ще има всякакви обещания, но по думите му най-важната национална цел е укрепването на държавността, която минава през честни избори, през неутрализиране на натрупаните ресурси задкулисие, пресичане на кражбите и включване на активно гражданско управление. Президентът очаква от служебното правителство да направи първата крачка в тази насока.


"Олигархията е негова (на Бойко Борисов - бел. ред.) и всяка олигархия се стреми да започне да работи и със следващото управление. Няма как олигархията - Васил Божков или който и да е олигарх, да стане олигархия на Радев. Ние имаме различни ценностни системи с предишния премиер, те дори не се пресичат", каза Румен Радев в отговор на спекулации, че в правителството, съставено от него, има хора, близки до обвиняемия бизнесмен Васил Божков.


Радев даде за пример Румъния, с която България е имала сходни икономически траектории до 2009 г., до встъпването на Борисов на власт, а за последните 10 години Румъния има около 50% ръст на реалния брутен вътрешен продукт, а на България е около 30%, при Румъния има възход на инвестициите, а у нас - пълна стагнация.


Качеството на институциите е причина за изтичането на хора и пари извън страната, коментира президентът. "Когато има политически риск от експроприация на бизнеса, било то от държавата или от олигархични кръгове около управляващите, когато има вмешателство в работата на регулаторните органи, когато законодателството е абсолютно непредвидимо и когато съдебната система не може да защити хората да правят конкурентен, открит и честен бизнес, виждаме какви са резултатите - не са в наша полза. Тези неща трябва да променим. България има огромен потенциал. България има прекрасни хора и дадености, но това, което не сме имали, е адекватни институции, които да дадат възможност на тези хора да разгърнат своя потенциал тук - в България", заяви президентът.


"Мутри - вън!" - заявка служебният кабинет да осветли нередности


Президентът коментира и рокадите в министерства и ключови агенции, за които в петък бившия министър на финансите Кирил Ананиев обяви, че когато е бил служебен министър на финансите в кабинет на Румен Радев през 2017 година, президентът му заръчал да смени директорите на НАП и Агенция "Митници".


"Внезапният напън на господин Ананиев да се пише на герой, който с тялото си брани шефовете на агенциите от уволнение, е повече от комичен", каза Радев. Той декларира, че най-силният му стил на работа е делегиране на правомощия.


Лозунга "Мутри - вън!" и заявката служебното правителство да осветли нередности президентът илюстрира с припомняне на снимката на Борисов, който спи с пистолет до възглавницата и пари и злато в нощното шкафче.


След като в страна, макар и член на ЕС и НАТО, министър-председателят спи с пистолет до главата си, въпреки че НСО го пази, това означава, че в тази страна има мутри.


Румен Радев,

президент


"След като има шкафчета на управляващи, натъпкани с евра и кюлчета злато, това означава, че има мутри. Защото, ако това е вярно, тези пари не са от заплати, значи някой трябва да е рекетиран, значи има мутри. След като прокуратура, ДАНС, КФН изпращат да размазват физиономии на неудобни бизнесмени, значи има мутри", каза още Радев.


По думите му сега тези хора се притесняват да не би да изплуват злоупотребите им, а също и, че "ще бъдат отбити от потоците на публичните финанси, където досега е имало безнаказано гребане" и най-вече притеснение да не би да се проведат честни избори, защото те могат да доведат до една друга политическа конфигурация. "Затова и тези хора в момента надават вой и използват думи като "реваншизъм", "чистки", "завладяване на държавата" - на една вече завладяна държава", добави държавният глава. По думите му няма хора, на които държавата и властта им принадлежи по право, които са сраснали с постовете.


Президентът подчерта, че там, където има свободни медии, корупцията е сведена до минимум и има висок социален стандарт: "Където медиите са смачкани, има корупция и бедност и неравенства", каза той.


Режимът на безнаказаност рухва


В коментар за работата на прокуратурата Радев каза, че не може да се очакват решителни действия от прокуратура с "оглушително мълчание" за записите с Бойко Борисов и нощното му шкафче и на "4.5 млрд. лв., потънали в автомагистрали", за половин милиард в монтажи, за "Апартаментгейт".


"Всички очакваме прокуратурата да влезе в своята законова роля. Управляващите до момента са свикнали прокуратурата да бъде гарант за тяхната безнаказаност, но виждаме, че режимът рухва и пред прокуратурата има дилема - дали да започне работа в интерес на обществото, или да бъде завлечена от този рухващ режим", заяви Румен Радев.


По думите на държавния глава е илюзия да се мисли, че за два месеца може да бъде направена ревизия на управлението на ГЕРБ и Бойко Борисов. "Всеки министър в рамките на своята дейност, ако открие такива документи (подправени или липсващи - бел. ред.), те трябва да станат публични", каза Радев и подчерта, че българите трябва да знаят кой разполага с техните пари. "Ако се установят такива документи, очаквам да бъдат поканени и съответните бенефициенти на големи кредити, за да обяснят", заяви Румен Радев и даде пример с крупните кредити, давани от Българската банка за развитие, както и публичните средства, с които се строят магистрали и ремонтират язовири.


Има капацитет за честни избори


Пред БНР президентът коментира и промените в Изборния кодекс, въвеждащи задължително машинно гласуване в изборните секции с над 300 избиратели. "Не казвам, че това е най-доброто, но ние сами се докарахме дотам - да даваме пари, за да повишим по някакъв начин честността и да елиминираме недействителните бюлетини. Машините допринасят много и за намаляване на контролирания вот, защото, когато твоят вот е контролиран, ти трябва да се отчетеш", обясни той.


Държавният глава поздрави партиите в 45-ия парламент за това, че са посочили стойностни професионалисти за членове на ЦИК. "Надявам се да използват опита си ползотворно, да се обединят и да не допуснат политически вмешателства. Имат капацитета и амбицията да проведат едни добри избори", убеден е Радев.


"Никога не съм насаждал недоверие в изборния процес", заяви той. Необходимостта да се търсят решения чрез машинно гласуване обоснова с изключително високия брой невалидни бюлетини и с широко разпространения контролиран вот. "В България при 50% избирателна активност средно имаме около 5% недействителни бюлетини. Това означава, че губим цяла една партия, която би могла да влезе в българския парламент. Това означава и изкривяване на вота на българските граждани", заяви президентът.


В отговор на въпрос за решението на Нидерландия да преустанови машинното гласуване президентът припомни за публично изобличените порочни практики при изборите у нас: "В Нидерландия едва ли ще видите в Youtube видеозапис от конференция на една партия, доскоро управлявала България, на който областният координатор дава инструктаж как да се произвеждат недействителни бюлетини и посочва от кого да черпят богат опит", посочи държавният глава.


Руски агенти безнаказано тровят български граждани


В отговор на въпрос за твърденията, че е скрил подкрепата си за декларация, заклеймяваща Русия, на видеоконферентна среща на Формата Б9, Румен Радев отговори, че са учудващи демонстрираните липса на компетентност от страна на бившата изпълнителната власт за процесите на вземане на решения в Европейския съюз и непознаването на механизмите, по които се представят националните позиции в неговите формати. Атаката от ГЕРБ беше направена миналата седмица на партиен форум, на който зам.-председателят на партията Даниел Митов обвини Радев за скрита декларация срещу Русия, в която се осъждат агресивните действията й в Черноморието. В декларацията се изразява и загриженост за експлозиите във военни складове в България.Радев отказа да отговаря на твърденията на Митов с мотива, че бившият външен министър има "лични драми и болки", породени от факта, че държавният глава не е разписал указ да бъде назначен за посланик на България в Румъния.


"Това е жалко. Когато казваме, че на България не ѝ се чува гласът в ЕС и че България не може да реализира своя потенциал като равноправен член на този съюз, трябва да търсим там причините. Може би са проблеми на езикова бариера, но ние стигнахме дотам - абсолютно неразбиране и манипулация на фактите. Трябва да е ясно кой взима отношение - този, който представлява България в ЕС, той е част от колективните позиции и колективните решения", каза Радев.


Той подчерта, че по отношение на националната сигурност "компромиси са абсолютно недопустими и трябва да се преследва всяко вмешателство в нашата национална сигурност".


Румен Радев опроверга и твърденията на представители на доскорошните управляващи, че е запазил мълчание по отношение на шпионските скандали на българска територия. "Върхът на наглостта е да твърдиш подобни неща, при положение че си пуснал руските агенти безнаказано години наред да тровят български граждани, да взривяват наши складове с военна продукция, както твърдят ДАНС и прокуратурата. Прикривал си техните действия, допуснал си огромен пробив в националната сигурност, защото не си реализирал политиките за организация и контрол върху достъпа до класифицирана информация", заяви президентът.


По думите му обвиненията на доскорошните управляващи са напълно несъстоятелни, след като "са платили неимоверна цена за "Турски поток", незнайно как формирана, с наши пари, без да са попитали обществото, лишили са България от огромни такси, които се дължаха по договор от "Газпром" от Трансбалканския газопровод, и са позволили на "Газпром" да завземе всички входно-изходни точки на тръбопроводите, които минават през България, с което цялата концепция за т.нар. "Балкански поток" се изпарява".

Цялото интервю с държавния глава може да гледате във видеото след първия час и половина:


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (226)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2714 Весело

  "След като има шкафчета на управляващи, натъпкани с евра и кюлчета злато, това означава, че има мутри. Защото, ако това е вярно, тези пари не са от заплати, значи някой трябва да е рекетиран, значи има мутри. След като прокуратура, ДАНС, КФН изпращат да размазват физиономии на неудобни бизнесмени, значи има мутри"...

  Правилно! А да се возите с Деса на два мерца за 2 млн. евро общо, не е мутренско!

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 2. 2 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 1591 Весело

  "Радев се дистанцира от олигархията"

  А дистанционното е в Дубай :)

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 3. 3 Профил на mws441054107
  mws441054107
  Рейтинг: 13 Неутрално

  Радев приде, порядок наведе!

 4. 4 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1445 Неутрално

  До коментар [#2] от "Turbofan":

  Така е като партията се управлява от Дубай, влизат всякакви елементи, няма да су учудя, ако половината са гербаджии и ако случайно влезнат, подкрепят правителство на Герб

 5. 5
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 6. 6 Профил на razor
  razor
  Рейтинг: 952 Весело

  Спасението е само в БАЦЕ-5! На 11-ти юли очакваме Борисов като махаджа на бял.... слон.

 7. 7 Профил на cpl40723722
  cpl40723722
  Рейтинг: 1910 Неутрално

  Мамин златен!
  Кой една седмица след като вдигна юмрука се снима с мутрата на БСП - Гергов?
  Кой седна да пише нова "Визия" за България и беше сниман редом със стари ДС кадри?
  Кой беше дупе и гащи с главната мутреса на протестите - Мая, получаваща субсидии от Божков?
  Радев - който сее бури ще жъне урагани, а за предателството си към България ще плащаш до 10то коляно.

 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 9. 9 Профил на razor
  razor
  Рейтинг: 952 Неутрално
 10. 10 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  По всички фронтове започват да отстъпват протестиращите (Резидента е част от тях).
  Ако продължат да показват политическа импотентност, то се появява въпросът за какво точно я искаха тази власт?
  Сега вече казват, че финансите в България били добре. Т. е. предишните са управлявали добре. Само дето тези финанси няма да са винаги добре, защото нищо в този свят не става от само себе си, и ако продължи този политически вакум със страха на всички от протеста да взимат решения и да управляват, то няма как нещо да се получи.

  ДБ=БКП
 11. 11 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4351 Весело

  До коментар [#6] от "razor":

  "Спасението е само в БАЦЕ-5! На 11-ти юли очакваме Борисов като махаджа на бял.... слон."

  БАЦЕ - 5 ще бъде управление от бункера в Банкя ! " Младежкото ГЕРБ" с фанелки с неговия лик ще го брани от набезите на Мая и Дионисий .......😂😂😂

 12. 12 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1445 Неутрално

  Само Радев може да смени сегашната администрация, видя се, че парламентът не успя

 13. 13 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1445 Неутрално

  До коментар [#6] от "razor":

  Може и да са с още по-слаб резултат

 14. 14 Профил на 100 Рублей за Доллар
  100 Рублей за Доллар
  Рейтинг: 1238 Весело

  Възстановяването на държавността в главата на резидента е равно на възстановяване на НРБ, за това и няма да чуем лоша дума матушката, червеният терор и пАтоците по света и у нас...
  Интересно защо министърът на икономиката не махна шефът на Булгаргаз и не го пита накара да се отчета за пАтока, а смени някакви клпуни в БАИ ;-)

  Жуеш нагло ть1 хамон... Ах, как видно что шпион...!
 15. 15 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4338 Неутрално

  Решетниковският е най-голямата "бомба"...
  И Видке, слагай "бомби" в кавички...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 19. 19 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 2416 Неутрално

  Радев се дистанцира от олигархията и декларира, че неговата политика е укрепването на държавността ...
  ____________________________________________________________________

  Радев е продукт на червената олигархия, достатъчно информация излезе как се събира с тях на рожденни дни и други мероприятия!

  А съветниците на пРезидент Радев нали ги обвиниха в търговия с влияние, понеже се опитваха да помагат на Бобокови?

  И така почнаха "протестите", в защита на олигархията, водени от юмрука тип "Рот фронт" на пРезидента!

 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 21. 21 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1333 Любопитно

  И на кьоравите баби по селата им стана ясно, още от първият ден на „новия кабинет“, че държавността не се възстановява с абсолютно съмнителни назначения без конкурс, като тези на живущият от 2015 г. в Дубай културист за шеф на НАП, както и с това на учредителката на партията на Али БоШкоФ Баба за шеф на кабинета на вътрешния министър! Сами по себе си чутовни издънки, това са само ордьовъра и предястието, които предстоят преди основното ястие, а то ще бъде „турлю-гювеч по божковски а ла Радев“! Просто наблюдавайте какви ще ги свършат министри като финансовият, фалирал отвсякъде пишман-бизнесмен, вътрешният, който вече настрои цялото МВР срещу себе си и, например, „културният“, чиято култура се изразяваше най-вече в насъскването на „протестъри“ за омазването на обществени сгради и площади с яйца, домати, риба и свински уши! За ковчега, който Минеков носеше на 28-ия ден на протестите: „Зловещо: Отровното трио докара ковчег на протеста“ - https://lupa.bg/news/zloveshto-otrovnoto-trio-dokara-kovcheg-na-protesta_72486news.html - даже няма и да се задълбочавам!

  Нещо повече – знаейки, че са само за два месеца министри и шефове на агенции, новодошлите, които „ще възстановяват държавността“ така ще се развихрят „на ползу роду“, ама на тяхната рода, а и „на ползу джобу“ (не е нужно да разяснявам чий ще е джоба), че не само на кьоравите баби по селата, но и на глухите дядовци по градовете ще им стане ясно кой колко струва! На вас, любезни съфорумци, оставям да решите на чий гръб ще се пишат всички кражби, зулуми, издънки и откровени глупости, които ще натвори служебното правителство и, най-паче, кой ще обере негативите и ще понесе отговорността от всичко това! Ама какво да се прави, като има народни поговорки като „Не е луд този, който изяжда зелника, а този, който му го дава“? Нали? А за резултата от следващите избори не се наемам да бабавангелствам, за разлика от някои други, просто ще следя количествените натрупвания, които ще се превърнат в качествени изменения! И то неминуемо!

 22. 22 Профил на БГА Балкан
  БГА Балкан
  Рейтинг: 611 Неутрално

  "Румен Радев: С новия кабинет държавността ще бъде възстановена въпреки заложените бомби"

  Истински мъж .....................................на жена си!

  И в морето ми е до колене .....................
 23. 23 Профил на МиГ-29
  МиГ-29
  Рейтинг: 1189 Неутрално

  Новият кабинет е БКП от 1989 г.
  Само Руски мекерета има там.

 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 25. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 26. 26 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4351 Весело

  До коментар [#10] от "anonimnii":

  "По всички фронтове започват да отстъпват протестиращите (Резидента е част от тях).
  Ако продължат да показват политическа импотентност, то се появява въпросът за какво точно я искаха тази власт?
  Сега вече казват, че финансите в България били добре. Т. е. предишните са управлявали добре. Само дето тези финанси няма да са винаги добре, защото нищо в този свят не става от само себе си, и ако продължи този политически вакум със страха на всички от протеста да взимат решения и да управляват, то няма как нещо да се получи."

  Ни една от протестните формации в отминалия вече парламент нямаше да прескочи 4 % - вата бариера, а щеше да си стои " под опашката на коня" ! Нал тъй ? Също : хората са отвратени от блокадите на Орлов мост ! Столичани, да съм малко по - точен ! И дори симпатизантите на протестиращите щели да гласуват за ГЕРБ ! И наистина, така и стана ! В 2 от 3 - те МИР в столицата ДБ станаха......първа политическа сила ! Зад граница ГЕРБ са .... 4 - та !!! Но споко, има още накъде да изпадат ! Та подобни опорки и заклинания радват със своята 100 % - ва точност и изпълнимост ! Които ще се докажат отново и за предсрочните избори през юли ! Нал тъй ? Или не баш ? 😂👍

 27. 27 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3401 Неутрално

  Абе Радев,тоя дето финансира "протестърите" и Лая....И дето Ви нарича "фигурант" той какъв Ви е?Спонсор,ментор или ....работодател?Защото заедно с ДПС ако поиска,гореописаният може спокойно да ви направи обикновен военнен пенсионер!!!

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 28. 28 Профил на razor
  razor
  Рейтинг: 952 Любопитно

  Някой тук знае ли какъв е този "Ден на Росенец" и на коя дата се пада? Това денят на пристигането на танкерите ли е или е нещо друго?

 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 30. 29 Профил на Дисидент в ЕССР
  Дисидент в ЕССР
  Рейтинг: 363 Неутрално

  Тъй ли? Резидента да каже защо се назначават хора от ръководството на партията на Черепа на висши длъжности - за шеф на кабинета на Рашков.

  Защо Хаджигенов е адвокат на Лилана?

  Защо протестърският парламент закри делата за 3 милиарда на едни хора?

  Вече никой не ви вярва, когато кажете "мутри вън"! Не заслужавате подкрепа!

  "Нашите деца не получават образованието, от което имат нужда. Те трябва да бъдат обучавани в традиционните морални ценности, но вместо това им се казва, че имат изконното право да бъдат гей. Това е измама, която ги отклонява от верния път в живота." - Маргарет Тачър, 1987
 31. 31 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#26] от "samoedin":

  Е победихте? Нал тъй?
  Ама не искате да управлявате? Нал тъй?

  ДБ=БКП
 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 33. 33 Профил на Dark Avenger alias Дечо Пора
  Dark Avenger alias Дечо Пора
  Рейтинг: 868 Весело

  До коментар [#20] от "nij50393132":

  мълчи си, щото не знае дроновете на Радев какво са снимали !?
  обмяна на телесни течности със Хара Мати ?
  лъскане на кюлчета ?
  и прочеееееееееее .....

  Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher. Albert Einstein
 34. 34 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4351 Весело

  До коментар [#31] от "anonimnii":

  "Е победихте? Нал тъй?
  Ама не искате да управлявате? Нал тъй?"

  Не, как " ще сме победили" ? Всички сме натирени " под опашката на коня", а ГЕРБ управляват, защото са първа политическа сила, поели са отговорност, съставили са кабинет ! Нал тъй ? Или не баш ?

 35. 35 Профил на strymski
  strymski
  Рейтинг: 1042 Неутрално


  Качеството на институциите са причина за изтичането на хора и пари извън страната, коментира президентът. "Когато има политически риск от експроприация на бизнеса, било то от държавата или от олигархични кръгове около управляващите, когато има вмешателство в работата но регулаторните органи, когато законодателството е абсолютно непредвидимо и когато съдебната система не може да защити хората да правят конкурентен, открит и честен бизнес, виждаме какви са резултатите - не са в наша полза. Тези неща трябва да променим. България има огромен потенциал. България има прекрасни хора и дадености, но това, което не сме имали, е адекватни институции, които да дадат възможност на тези хора да разгърнат своя потенциал тук - в България", заяви президентът.”

  ————————

  "Всички очакваме прокуратурата да влезе в своята законова роля. Управляващите до момента са свикнали прокуратурата да бъде гарант за тяхната безнаказаност, но виждаме, че режимът рухва и пред прокуратурата има дилема - дали да започне работа в интерес на обществото, или да бъде завлечена от този рухващ режим", заяви Румен Радев.”

  ————————

  Това е реалността у нас казана на глас от официална власт.
  И се надявам искрено хората да вникнат добре в казаното от Президента Радев , за качеството на живота страната защото това е истината , това са последиците от Борисовото управление през последното десетилетие. Еманацията , сумарния резултат от нашия прословут преход след 1989 г. на режимът “ висшия управленски” ешалон взел връх още през 80- те години на миналия век. ГЕРБ устойчиво доразви плановете на тази комунистическа олигархия , за ограбване труда и парите на хората, като внесе елементи на разпад на държавността чрез обезличаване на институциалността и един вид нов култ към личността — тази на вожда на ОПГ - то.
  Задавам си въпроса — колко сме решени на категорични действия , за да се отървем от отровната примка ?

 36. 36 Профил на Зелена Фуражка
  Зелена Фуражка
  Рейтинг: 0 Неутрално

  "Много от другарите му помнят и до днес, ужасния му навик да се изреже в полунощ в бараката на летните лагери на леталния състав и да извика БОВ!..."

  "Чекистът трябва да има горещо сърце, хладен ум и чисти ръце"
 37. 37 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 1889 Неутрално

  Не е вярно!
  Олигархията е дело на комунистите и ДС-сътрудниците, които създадоха и мутрите!

  След 30 години олигархия, престъпните групировки, като ТИМ, ВИС и СИК станаха икономически, а мутрите почтени бзнесмени. Нито едно правителство досега, не изяви желание да се справи с тази престъпност, а правораздаването е окупирано от калинки на същите мутри и олигарси. За да се промени България, трябва да заработи правосъдието!

 38. 38 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2090 Неутрално

  Румен Радев: Олигархията е на Бойко Борисов
  **************************************************

  Де да беше така......нещата щяха да са толкова прости....

  Мараба, С-ДС доносници!
 39. 39 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1330 Неутрално

  До коментар [#32] от "victor_victim":

  Я пък ти, ние гледаме, че гърченето от безсилие е в зайчарника в Банкя 😂

 40. 40 Профил на bulit
  bulit
  Рейтинг: 535 Неутрално

  До коментар [#12] от "ggot":

  Да,и като дойдат другите,пак цмяна.Ние ще си играем само на иди ми,дойди ми ,нали?

 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 42. 42 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 2012 Неутрално

  Радев е прав за почти всичко, има недостатъци, има и положителни действия от негова страна, но аз никога няма да гласувам за президент, който е против демонтирането и преместването на МОЧА.

 43. 43 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2090 Неутрално

  Румен Радев: Олигархията е на Бойко Борисов
  ********************************************************


  Само за протокола - не олигархията е на ББ, а ББ е на олигархията. Която няма да се откаже от мерака да сложи на ревера си всеки следващ български управленец. Това е същината на проблема!

  Мараба, С-ДС доносници!
 44. 44 Профил на strymski
  strymski
  Рейтинг: 1042 Неутрално

  "Много от другарите му помнят и до днес, ужасния му навик да се изреже в полунощ в бараката на летните лагери на леталния състав и да извика БОВ!..."
  —цитат от коментар 36 на Зелена Фуражка


  Като измисляте истории, поне го правете както трябва. Заменете “бараката” с палатка , та поне мааалко да звучи достоверно.
  Иначе вие пръцкате ли или направо се ос...ирате?

 45. 45
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 46. 46 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 2675 Любопитно

  До коментар [#34] от "samoedin":
  Герб имаха 75 депутата а ротфронта 165.
  Или има някаква алтернативна протестърска математика дето ние не сме учили? Как се приемат закони и изобщо как се съставя правителство при това съотношение?

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 48. 48 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1420 Неутрално

  "Радев се дистанцира от олигархията"А дистанционното е в Дубай :)
  —цитат от коментар 2 на Turbofan


  " Радев е фигурант"

 49. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 50. 50 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1805 Неутрално

  Приказки като на пазара. Преди Борисов олигархия нямаше, всичко вървеше по мед и масло. Толкова елементарна личност не е имало в президентството.

 51. 51 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1330 Неутрално

  До коментар [#46] от "Мултикултиджендър-Ариец":

  Победители, а не могат едно правителство да направят, ту да му се не види! 😂

 52. 52 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1333 Любопитно

  Ха-ха, и от какъв зор бе тази скоропостижна смяна на заглавието? От "Румен Радев: С новия кабинет държавността ще бъде възстановена въпреки заложените бомби" на „Румен Радев: Олигархията е на Бойко Борисов“? Справка с учебника по манипулация на „широките народни маси“? или с „Наръчник на агитатора“? Или слаба реакция на тролчетата от „Постоянното лилаво-червено присъствие“? Кой ще ни каже? Иначе сте прави, щото не сте седнали! Как пък да не е „Олигархията е на Бойко Борисов“? Преди него нямаше олигархия? Нямаше куфарчета с пари? Нямаше назначени бизнесмени? Нямаше кредитни милионери? Нямаше едновременен фалит на 16 банки? А подарените за компенсаторки предприятия? А приватизираният за 1 лев Кремиковци? Нямаше приватизация от РМД (Разбойническо-Ментарджийско Дружество)? А Арабаджиеви откога са? А Баневи? А Миню Стайков? А Банку Васил? А, най-паче, Али БоШкоФ Баба? Ах, тази „олигархия на Борисов“ откога се е покрила, уж нищо на знае, уж не е нарязала предприятията за скрап, защото хал хабер си няма как да ги управлява, уж плащаше заплати, доставки, кредити и осигуровки, пък, кой знае как, забогатя така, че в Гърция например, дошлите на почивка западни милионери се червяха от срам пред хотелите, хасиендите, яхтите, бентлитата и ролсовете на българските си колеги? Ама така е – колчем Радев си отвори устата, оттам друго, освен истина не излиза! Нали?

 53. 53 Профил на 100 Рублей за Доллар
  100 Рублей за Доллар
  Рейтинг: 1238 Неутрално

  До коментар [#50] от "nema_labavo":

  Нямаше и корупция, руска намеса във вътрешните работи на БГ и некадърници в държавните институции...

  Жуеш нагло ть1 хамон... Ах, как видно что шпион...!
 54. 54 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1420 Неутрално

  Дрогарьо Радев, кой създаде олигархията, Бойко и теб?

 55. 55 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 2099 Неутрално

  До коментар [#7] от "cpl40723722":

  Той Радев назначи Каратиста на 40 000 лева заплата в надзорния съвет на ЧЕЗ!

 56. 56 Профил на David Moyseev
  David Moyseev
  Рейтинг: 716 Неутрално

  Радев е долен лицемер! Точно Президент-Пламен Узунов обслужва с крадена информация червените олигарси Бобокови - отровили България с хиляди тонове внесени токсични отпадъци, заровени в най-плодородните земи!

 57. 57 Профил на 100 Рублей за Доллар
  100 Рублей за Доллар
  Рейтинг: 1238 Неутрално

  До коментар [#54] от "4ort":

  Е сега, не е толква просто, едните са креатури на правешкия клан на БКП, а другите на докараните с влак от Москва другари през 1944-та....
  Вътрешната борба продължава 80 години по-късно на територият на ЕС ;-)

  Жуеш нагло ть1 хамон... Ах, как видно что шпион...!
 58. 58 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 2099 Весело

  На герберските тролове явно имплащат двойни надници в почивниите дни, защото днес са особено активни! Плюят по Радев сякаш им е изял десерта или им е снимал лично шкафчето.

 59. 59 Профил на Hristo Daskalov
  Hristo Daskalov
  Рейтинг: 738 Неутрално

  Радев да не се оплаква от заложени "бомби " в управлението. Той какво очаква - килими ли да постелят. Сега, а и в близко бъдеще се очаква той да управлява. Нека видим какво може. Времето на общите приказки свърши. А пък след време като загуби властта и той ще започне да залага "бомби ".

 60. 60 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 2099 Неутрално

  До коментар [#37] от "Гражданин":

  Ами те скоро даваха Кръстникът. И там нещата се развиват точно така. Само дето конселиерито на Боко напоследък не е на висота и обърка работата с другите фамилии.

 61. 61 Профил на Vesselin Velkov
  Vesselin Velkov
  Рейтинг: 1008 Неутрално

  Радев е прав.
  Виждам, че гербаджийските тролове са много активни. Скоро ще останат без работа.

 62. 62 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 2675 Весело

  Черепа похвали фигуранта рублев:
  https://tribune.bg/bg/politika/cherepa-pohvali-prezidenta-rumen-radev-e-prav/

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 63. 63 Профил на strymski
  strymski
  Рейтинг: 1042 Неутрално

  Ха-ха, и от какъв зор бе тази скоропостижна смяна на заглавието? От "Румен Радев: С новия кабинет държавността ще бъде възстановена въпреки заложените бомби" на „Румен Радев: Олигархията е на Бойко Борисов“? Справка с учебника по манипулация на „широките народни маси“? или с „Наръчник на агитатора“? Или слаба реакция на тролчетата от „Постоянното лилаво-червено присъствие“? Кой ще ни каже? Иначе сте прави, щото не сте седнали! Как пък да не е „Олигархията е на Бойко Борисов“? Преди него нямаше олигархия? Нямаше куфарчета с пари? Нямаше назначени бизнесмени? Нямаше кредитни милионери? Нямаше едновременен фалит на 16 банки? А подарените за компенсаторки предприятия? А приватизираният за 1 лев Кремиковци? Нямаше приватизация от РМД (Разбойническо-Ментарджийско Дружество)? А Арабаджиеви откога са? А Баневи? А Миню Стайков? А Банку Васил? А, най-паче, Али БоШкоФ Баба? Ах, тази „олигархия на Борисов“ откога се е покрила, уж нищо на знае, уж не е нарязала предприятията за скрап, защото хал хабер си няма как да ги управлява, уж плащаше заплати, доставки, кредити и осигуровки, пък, кой знае как, забогатя така, че в Гърция например, дошлите на почивка западни милионери се червяха от срам пред хотелите, хасиендите, яхтите, бентлитата и ролсовете на българските си колеги? Ама така е – колчем Радев си отвори устата, оттам друго, освен истина не излиза! Нали?
  —цитат от коментар 52 на Santos


  Така де! Та нали Борисов е замесен точно от това тесто , втасало през ранните 90- те когато беше възходът на мутренските групировки , дето смучеха като кърлежи де що имаше смелчага тръгнал да прави гаражен бизнес!
  Маджо , Пашата ,Маргините , висаджиите — те са един и същ продукт на шестаците. А бате ви Гойко е оцелелият тарикат докопал се до властта. И поошлайфал се покрай Дедо ,се научи да гепи директно източника ЕС , ама мутренския му манталитет си остана непроменен .

 64. 64 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 2306 Неутрално

  И да вземе да каже кой му спусна културиста от Дубай и шефката на кабинета на вътрешния министър. После да говори чия е олигархията.

 65. 65 Профил на marvinthemartian
  marvinthemartian
  Рейтинг: 145 Весело

  Спокойно, герболя! 11-ти юли идва и след това оставате в историята като пример как не бива да се управлява. Няма смисъл да си създавате допълнително проблеми, понеже и без това вече имате предостатъчно. След изборите ще ви се наложи да се пребоядисате за пореден път и сигурно ще се избиете кой да бъде придворен на новите управници.

 66. 66 Профил на sturmgewehr
  sturmgewehr
  Рейтинг: 85 Неутрално

  Видкеее,Видке,спекулация или факт е назначаването на човек на Божков ма,Видке?

 67. 67 Профил на KKM
  KKM
  Рейтинг: 315 Неутрално

  До коментар [#58] от "3biri":

  И аз забелязвам същото 😀
  Ако квичене, опорки без никаква връзка със съдържанието на статията, чудо

  Как пък никой не коментира последния пасаж на статията и ясно заявената позиция на Радев по отношение на шпионския скандал и Русия?

  Как пък всички скачат като ужилени като се слага в едно изречение Бойко, мутри и олигархия

  Неее, драги герберчета, мафията и олигархията не започна с Бойко. Просто Бойко продължи линията на влияние на разните комунистически крадци, агенти и милиционери, които държат властта още от самия преход.
  Ужасно се забавлявам като гербаджии се смятам за борци срещу комунизма и червените крадци, при положение че шефът им е виден представител на тая клика.
  Член на партията, отгледан в едно котило заедно с останалите мутри на прехода, държал ръчичка на Живков в последните му години, участвал в общи бизнес начинания с разни вълци, маргини и т. н., участвал в техни събития като един от тях, описан в книгите на Георги Стоев, позволил на бившите му партньори докато е главсек да си разчистят сметките между клановете (помните колко знакови убийства станаха точно в началото на века), оставил лукойл да си прави каквото си иска на наша територия и още, и още
  Ама не - бойко ни пази от червената мафия и олигархия
  Смешници

 68. 68 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4708 Неутрално

  И да вземе да каже кой му спусна културиста от Дубай и шефката на кабинета на вътрешния министър. После да говори чия е олигархията.
  —цитат от коментар 64 на nik_77.


  Да каже, ако го питат. Ама те не го питат.

 69. 69 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 2780 Неутрално

  включване от банкя след 5, 4, 3, 2....

 70. 70 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4708 Неутрално

  Иначе, спор няма. Служебното правителство се ползва с огромна подкрепа. И от Москва, и от Дубай.

 71. 71 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2327 Неутрално

  А Радев не е човек на олигархията тъй ли да разбирам?

 72. 72 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4708 Неутрално

  От поделението, където служи офицерът Митрофанова, изказват особено задоволство от първите действия на правителството.

 73. 73 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4708 Неутрално

  Вече няма нужда Москва да изпраща шпиони в България. Необходимата информация ще бъде предавана по служебен път.

 74. 74
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 75. 75 Профил на Taiga
  Taiga
  Рейтинг: 1276 Неутрално

  Пабеда Радев, трети мандат!

  "АМЕРИКАНСКИ ГЕОЛОЗИ, ПРОУЧВАЙКИ ПОРЕДНОТО НЕФТЕНО НАХОДИЩЕ НА США, С ИЗНЕНАДА УСТАНОВИХА, ЧЕ НАД НЕГО ИМА НЯКАКВА АРАБСКА ДЪРЖАВА"
 76. 76 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 1668 Весело

  Това с чия е олигархията е въпрос , без особена трудност, но по-точно е да се каже КОИ и КОЙ в частност са я отгледали до пълнолетието й......

 77. 77 Профил на petrow1973
  petrow1973
  Рейтинг: 1294 Неутрално

  "Радев се дистанцира от олигархията и декларира, че неговата политика е укрепването на държавността" - как, "чрез създаване на президенстка република!" - (Пламена Заячка, лидер на АБВ младежи)
  Питам се, дали са му дали да прочете за железния закон на олигархията (1911г.) Във ВСЯКА организация – независимо от нейната първоначална демократичност – в крайна сметка се развиват олигархични тенденции. Истинската демокрация практически и теоретически е невъзможна, особено в големи групи и сложни организации. Причина за това Роберт Михелс вижда в обективната необходимост от лидерство, стремежа на лидерите и организациите да защитят своите собствени интереси, прекаленото доверие на обществото към лидерите и общата ПАСИВНОСТ на масите.

  За умрелите - или добро или нищо За живите - само критика или нищо няма да свършат:)
 78. 78
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 79. 79 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1420 Неутрално

  До коментар [#7] от "cpl40723722":Той Радев назначи Каратиста на 40 000 лева заплата в надзорния съвет на ЧЕЗ!
  —цитат от коментар 55 на 3biri


  И Спецов и Спецов в НАП!!!

 80. 80 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 413 Неутрално

  До коментар [#73] от "Alarmstufe Rot":

  Москва отдавна има подлоги у нас. Ваш Бочко е достоен пример.

 81. 81 Профил на al_cenov
  al_cenov
  Рейтинг: 284 Неутрално

  "под шапка акъл не вирей" както под предишната пожарникарско-милиционерска, така и под сегашната военно-президентска, че този успя да назначи генерал от служителите на военното министерство за премиер и офицер от ДС за вицепремиер и вътрешен министър, всички за били членове на БКП и Борисов и Радев и другите шапки. Докога ще бъде търпяно това безобразие ? Може ли в Германия, Полша или Чехия, офицер и партиен член от времето на тоталитаризма да бъде избран за селски съветник ???? Не!!!!!!!!

 82. 82 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2470 Неутрално

  Цитат : "руските агенти безнаказано години наред да тровят български граждани"

  Само водка съм си купувал - с бандерол ... а руските агенти касова бележка ми дават . В последната година стоят с маски в магазина ... за да не ги разпознае прокуратурата

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 83. 83 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2470 Неутрално

  Вече няма нужда Москва да изпраща шпиони в България. Необходимата информация ще бъде предавана по служебен път.
  —цитат от коментар 73 на Alarmstufe Rot


  Точно пък братска Русия не ни е враг и едва ли тук има нещо което я интересува

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 84. 84 Профил на old school
  old school
  Рейтинг: 529 Весело

  Спасението е само в БАЦЕ-5! На 11-ти юли очакваме Борисов като махаджа на бял.... слон.
  —цитат от коментар 6 на razor


  Спасение от какво от комунисти, мутри, Пеевски и Гешев ли?

 85. 85 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2730 Весело

  Цялата ПИК ли е мобилизирано :)) Разбрахме че МУТРИТЕ са прецакали бързата помощ с хеликоптер . Не са искали да се наблюдават в реално време със спътник язовири ,реки ,гори и тн ...Те половината едва ли знаят думата спътник , но другите които знаят пълнят чекмеджетата от продажба на дървесина или източване на язовири...

 86. 86
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 87. 87 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2470 Неутрално

  "под шапка акъл не вирей" както под предишната пожарникарско-милиционерска, така и под сегашната военно-президентска, че този успя да назначи генерал от служителите на военното министерство за премиер и офицер от ДС за вицепремиер и вътрешен министър, всички за били членове на БКП и Борисов и Радев и другите шапки. Докога ще бъде търпяно това безобразие ? Може ли в Германия, Полша или Чехия, офицер и партиен член от времето на тоталитаризма да бъде избран за селски съветник ???? Не!!!!!!!!
  —цитат от коментар 81 на al_cenov


  Л Ъ Ж Е Ш ! Егон Кренц - наследникът на Хонекер дълги години беше избиран за депутат в обединена Германия след падането на ГДР.

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 88. 88 Профил на Умнокрасив гербераст от Позитано
  Умнокрасив гербераст от Позитано
  Рейтинг: 1038 Неутрално

  А ха ха. Олигархията била на Борисов. Смешник. Не олигархията е на Борисов, а Борисов е на олигархията. Както и всички преди него. Олигархията е на тези, на които младите комунисти Радев и Борисов са ръкопляскали по конгресите на партията.

  "Шумът нищо не доказва. Кокошката, снесла яйце, понякога кудкудяка толкова силно, като че ли е снесла малка планета"- Марк Твен
 89. 89 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4708 Неутрално

  До коментар [#80] от "truly":

  А ваш Радев е истински натовец. Единственият натовски генерал, делегат на 14 конгрес на партията.

 90. 90 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4708 Неутрално

  До коментар [#88] от "Умнокрасив гербераст от Позитано":

  Всъщност, на конгрес на партията е ръкопляскал само Румен Радев.

 91. 91 Профил на dlagnikov
  dlagnikov
  Рейтинг: 835 Неутрално

  Имам чувствоно, че слушам агитпропчик от живковото време.

 92. 92 Профил на courage.tcd
  courage.tcd
  Рейтинг: 1408 Неутрално

  След като прочетох всички коментари, за пореден път се убедих, че съм гласувал правилно на последните президентски и парламентарни избори. И съм сигурен как ще гласувам на следващите.

 93. 93 Профил на Васик
  Васик
  Рейтинг: 700 Неутрално

  Герб трудно ще се съвземат след това интервю. Ананиев стана за посмешище.

 94. 94 Профил на miho45
  miho45
  Рейтинг: 800 Неутрално

  До коментар [#38] от "Манчо":

  Просто е, една олигархия сменя другата.Ще мине един период от време и пак смяна. Нагледахме се вече 30 години....

 95. 95 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2629 Неутрално

  От Банкя цари мълчание, Онуй да не е дало фира
  —цитат от коментар 20 на nij50393132  Уви, все още не ...

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 96. 96
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 97. 97 Профил на abc
  abc
  Рейтинг: 825 Неутрално

  Не мога да повярвам, че ще го кажа, но Радев се оказа точния човек, от който имахме нужда.Изправи се непоклатимо пред сикаджията и не се огъна. За пръв път случихме на президент. Всички нищожества, които са ни монтирали до сега на този пост не са свършили и половината от това което успя да направи той. След него вече съм твърдо убеден, че президентската институция може да играе много положителна роля в политическия живот на страната. ДС трябва да бъде унищожено във всичките му метастази за да изчистим пътя пред нас и нашите деца. Лустрация и преследване на всички трибуквени групировки на мафията СИК, ТИМ и всички ченгесарски структури.

 98. 98
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 99. 99 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2327 Неутрално

  Тая чалга сериозно взе да ми писва. Ти си слуга на олигархията, не ти си слуга на олигархията. чалга.

 100. 100 Профил на Умнокрасив гербераст от Позитано
  Умнокрасив гербераст от Позитано
  Рейтинг: 1038 Любопитно

  До коментар [#97] от "abc":

  Румен Радев ли, чиито съветници почти всички са ченгета, ще унищожава ДС? Същия ли Радев, който назначи агента Рашков за министър?

  "Шумът нищо не доказва. Кокошката, снесла яйце, понякога кудкудяка толкова силно, като че ли е снесла малка планета"- Марк Твен
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK