На живо

След изборите: комисия ще разследва Българската банка за развитие (хронология)

След изборите: комисия ще разследва Българската банка за развитие (хронология)

© Юлия ЛазароваНе без взаимни обвинения между политиците премина днешният неделен ден. В едночасово интервю пред БНР, първото, след като назначи новото служено правителство, президентът Румен Радев изрази надежда да не се стигне до трети поред парламентарни избори през тази година, както и убеденост, че с работата на служебния кабинет "държавността ще бъде възстановена" въпреки "заложените (от правителството на Бойко Борисов - бел.ред.) бомби". Радев се дистанцира от олигархията и декларира, че неговата политика е укрепването на държавността, а самият Борисов е олигархията. Президентът отново разкритикува управлението на ГЕРБ като непрозрачно и прокуратурата - като служеща му и изказа мнение, че има капацитет за провеждане на честни избори. В отговор Даниел Митов и Деница Сачева от ГЕРБ дадоха брифинг, в който Сачева обяви, че всички социални плащания са гарантирани, а Митов отново попита за позицията на президента за Навални и Емилиян Гебрев.


Днес станаха известни и мотивите, поради които служебното правителство освободи от длъжнст главния секретар на МВР Ивайло Иванов - полицейското насилие по време на протестите през миналото лято. На заседание днес Централният съвет на ДПС реши за предстоящоте на 11 юли избори да направи минимални корекции в листите и да проведе сходна предизборна кампания. Служебният министър на икономиката Кирил Петков обяви, че специална комисия ще влезе в Българската банка за развитие (ББР), за да види защо е подпомагала 8 души, от които четирима може би са свързани индиректно с Делян Пеевски.


"Дневник" проследи актуалната политическа ситуация в страната на живо.
Бившият директор на НАП: Не съм политическо назначение

След изборите: комисия ще разследва Българската банка за развитие (хронология)

© Георги Кожухаров


Бившият изпълнителен директор на Националната агенция по приходите (НАП) Галя Димитрова била изненадана от уволнението. "Анонсът на служебното правителство беше, че ще разчитат на експерти. Но не мисля, че с мен се случи точно това, тъй като аз съм професионалист с опит от 27 години в данъчното. Никак не може да се каже, че съм политическо назначение, затова беше голяма изненадата ми от решението да бъда освободена", коментира тя пред Би Ти Ви. По думите й тя била уведомена единствено по телефона за решението да бъде премахната от поста.


Тя беше освободена от длъжност миналата седмица от служебното правителство заради "системно неизпълнение на служебните задължения". За обществеността Димитрова стана известна около кибератаката срещу НАП, при която изтекоха личните данни на милиони българи. Тогава тя не прекъсна отпуската си. "Това по никакъв начин не попречи на действията ми. Бях в постоянна връзка с колегите си", каза тя. На въпрос дали е трябвало да поеме отговорност за безпрецедентната атака, Димитрова каза – "ако бях IT специалист с достатъчни познания да контролирам този бизнес, бих го направила, да".


"Никой не е застрахован от злонамерения умисъл на престъпни хора. Доказват го пробивите на ФБР, "Фейсбук" и големите банки", каза още Димитрова. Тя уточни, че непрекъснато е изисквала доклади за сигурността на системите на НАП, но след теча на данни при проверките на ГДБОП и ДАНС били установени много пропуски. Заради теча на данни са били отстранени от длъжност двама ръководители на звена в НАП.


Обществено недоволство преди време предизвика и новината, че Галя Димитрова е получила увеличение на заплатата с 10%. "С този процент беше увеличена заплатата във всички администрации", обясни тя. Стана известно също, че в НАП са били раздадени бонуси на служителите. "Възнаграждението има два елемента – основна заплата и допълнително заплащане. Така е разписано", обясни Димитрова. По думите й от НАП се справили блестящо през изминалата година, тъй като постигнали 125 млн. повече приходи от предходната. Тя отказа да каже каква сума е получила като бонус.

Тома Биков: Кой предложи Румен Спецов за шеф на НАП

След изборите: комисия ще разследва Българската банка за развитие (хронология)

© Анелия Николова


Тъй като няма парламентарен контрол, ангажимент на ГЕРБ е да осъществява някакъв контрол върху служебното правителство - това каза пред БНР Тома Биков от ГЕРБ. Той подчерта, че критиките на ГЕРБ към кадровите промени в институциите не са заради това, че има скандални назначения.


"Нормално е да бъдат сменени политическите екипи, но назначението на директор на НАП (Румен Спецов - бел.ред.) е абсолютно скандално и необяснимо, никой все още не носи отговорност за него. Ние бяхме длъжни да го посочим", заяви Биков. Въпросът му към президента Румен Радев и финансовия министър Асен Василев е кой е предложил Спецов за шеф на приходната агенция. "Има ли участие на Васил Божков в това служебно правителство?", попита той и посочи, че новоназначеният директор на Агенция "Митници" Павел Тонев е от времето на правителството на Пламен Орешарски.


Биков отрече Божков да е бил близък до ГЕРБ. "Този човек се беше превърнал в абсолютно недосегаем и единственото правителство, което се осмели по някакъв начин да му противодейства, беше третото правителство на Борисов, това е фактът. А оттам нататък - че сега явно някой е решил да го използва, за да придобие някакви позиции във властта, мисля, че греши този, който си прави такива илюзии, просто защото ще стане подчинен на Божков, а не негов началник", каза Биков.

Корнелия Нинова: Участието на БСП в служебния кабинет е само Янаки Стоилов

След изборите: комисия ще разследва Българската банка за развитие (хронология)

© Цветелина Белутова, Капитал


Участието на БСП в служебния кабинет е само Янаки Стоилов, несериозно е ГЕРБ да твърди, че БСП е вкарана през задния вход във властта - това заяви пред БНР лидерът на БСП Корнелия Нинова и добави, че има и заместник-министри на ГЕРБ в различни ведомства.


Тя подчерта, че Стоилов не е станал служебен министър на правосъдието с програмата на БСП, за да прави реформа на правосъдната система. "Янаки Стоилов ще се справи с работата, защото има качествата да го направи, но не смятам това да се използва в предизборната кампания на БСП като аргумент", коментира Нинова и уточни, че БСП ще се яви със същата програма на предстоящите предсрочни избори на 11 юли.


Нинова определи като логични и наложителни промените в институциите, които направи служебното правителство. "НАП и Агенция "Митници" работеха като чадър и като инструмент за натиск", каза тя и уточни, че смените на ръководителите им са разбираеми, защото от тези институции зависи събираемостта на средствата.


Според Корнелия Нинова предложението на Мая Манолова за съществуването на парламентарната комисия за ревизия на управлението, без да има работещо Народно събрание, е правен нонсенс. По думите ѝ смисълът на тази комисия ще е постигнат, когато има повдигнати от прокуратурата обвинения.


В БСП е започнал процесът по номинации за листите за предсрочните избори, вероятна ще има персонални промени, съобщи тя и добави, че на 22-ри май на Национален съвет на БСП ще предложи нов състав на Изпълнителното бюро.

Огнян Герджиков впечатлен от състава на служебното правителство


След изборите: комисия ще разследва Българската банка за развитие (хронология)

© Надежда Чипева, Капитал


"Още в първите дни служебното правителство тръгна много устремно и активно. Впечатлен съм от състава му. Той е много добре балансиран, с изключително качествени хора. Това ми дава надежда, че ще бъде свършена добра работа" - това заяви проф. Огнян Герджиков пред "Нова телевизия". Той беше премиер в първото служебно правителство на президента Румен Радев през 2017 година.


Герджиков коментира и рокадите по високите етажи на властта от последните дни. "Трябва да има рокади, но трябва да се спазва мярката. Много сериозни трусове могат да не дадат добър резултат, но пък защо идва нов кабинет, ако всичко ще е по старому? Трябва да се намери балансът", посочи той.


"Струва ми се, че България има нужда половин или една година да няма парламент, защото той непрекъснато произвежда продукция, една голяма част от която некачествена. Това води до непрекъснати промени, а това е най-големият бич за развитието на България – непрекъснато променящата се нормативна среда. Това плаши инвеститорите и те бягат", каза още той.


Герджиков не очаква след 11 юли да се случи нещо по-различно от това, което очакват повечето, които наблюдават процесите – пак ще има един силно фрагментиран парламент. "Някои партии ще качат малко, други ще слязат малко, ще влязат 1-2 нови партии и пак може би няма да достигне коалиционната култура за обединение. Възможно е отново да се стигне до нови избори", прогнозира той.

Ивайло Мирчев: Служебното правителство влиза в корупционен батак

След изборите: комисия ще разследва Българската банка за развитие (хронология)

© Анелия Николова


Служебното правителство влиза в един корупционен батак, в система, пропита с машинации - това каза пред БНР Ивайло Мирчев от "Демократична България". Той прогнозира, че на този служебен кабинет ще му е трудно. По думите на Мирчев основната задача на всяко служебното правителство е да проведе честни и прозрачни избори, конкретно на това обаче задачата му е и да започне разследването и да покаже "уродливите практики" в сделките на управлението на Бойко Борисов.


"Това правителство трябва да установи какво става с парите от хазарта на Васил Божков и защо не са влизали в държавния бюджет. ... Божков и Борисов бяха ортаци. Божков беше оставен в Комисията по хазарта да прави каквото поиска, беше му позволено да не си плаща хазартните такси. И за това нещо трябва да отговаря бившият финансов министър на Борисов Владислав Горанов", коментира Мирчев. Той даде пример и с "Автомагистрали" и сделките , сключвани от кабинета "Борисов 3". "Това са ревизионните актове на "Лукойл". Там става дума за около 1 милиард лева, които не са влезли в българската хазна. Какво става с "Автомагистрали"? Какво става с "Турски поток?"", попита Мирчев.


Комисията за ревизията на управлението, т.нар. комисия "Манолова", е направена, защото няма прокуратура и няма кой да разследва престъпленията на управлението, заяви той. "Прокуратурата е завладяна, съдът в голяма степен е също завладян и това, което остава, е да се направи парламентарна комисия с депутати, които да задават въпросите. Това не е европейска демокрация", коментира Мирчев.


Той подчерта, че "Демократична България" по никакъв начин не участва в служебния кабинет, като уточни, че министърът на икономиката Кирил Петков е бил сред основателите на "Да, България", но от няколко години не е вече във формацията.

Комисия ще разследва Българската банка за развитие

Служебният министър на икономиката Кирил Петков обяви, че специална комисия ще влезе в Българската банка за развитие (ББР), за да види защо е подпомагала 8 души, от които четирима може би са свързани индиректно с Делян Пеевски. Това обяви той в интервю за Б Ти Ви.


"Назначавам комисия за публичен контрол на средствата и за прозрачност заедно с Агенцията за финансов контрол, заедно с одитния отдел на Министерството на икономиката и ще влезем в ББР, за да видим как са изразходвани тези средства и защо по устав и по закон тази банка трябва да помага малкия бизнес, а се дава почит 1 милиард на 8 човека, от които 4 са може би свързани", коментира Петков. По думите му и останалите "не са случайни".


"За мен беше интересно да видя първия доклад на Сметната палата за ББР или банката, финансирана с държавни пари – нейната основна мисия е да финансира малки и средни предприятия, да помага на малкия бизнес, който не успява да се финансира от част от търговски банки. Първите 8 кредита към 8-те големи клиента са за 946 милиона, над 118 милиона е получил всеки от тях, огромни държавни средства са дадени само на 8 компании. С тези пари може да се финансират 946 фирми. 4 от тези 8 – има и журналистически разследвания за тях, които показват, че вероятно има недиректна връзка с Пеевски. Над 500 милиона са дадени на тези фирми", каза още служебният министър на икономиката.


Изцяло държавна собственост ли е ББР


Тази банка не е била 100% държавна собственост, каза още служебният министър на икономиката. Той заяви, че сегашният Надзорен съвет ще бъде освободен. "


Как да направим ревизия за два месеца, как да сменим този надзорен съвет с хора с голям опит и професионалисти, които разбират от банкиране, оказва, се, че не е 100% на българската държава. 99.9996% е, но 8 акции се държаха от търговска банка. Уставът казва, че понеже българската държава не е 100% собственик – ако иска министърът на икономиката на общо събрание да смени надзора, трябва да изчака до 3 месеца. Това прескача шанса на едно служебно правителство, да смени надзора. Намерихме писмо в Министерство на икономиката, в което тази търговска банка казва: "Ние искаме да дарим тези 8 акции – това не е част от нашия основен бизнес. Министерството на икономиката не е отговорило на това писмо. От петък вече тази банка е на държавата 100%, българската държава вече е собственик на тази банка изцяло. Това ни отвързва ръцете да направим одитите, които искаме и на общо събрание и да назначим хора, които да пазят обществения интерес. Искаме да ограничим устава така, че никой да не може да раздава 1 млрд. на 8 души", каза още Петков.


Той коментира, че от 1.4 млрд. лв. капитал държавата близо милиард са налети в 8 компании. "Самата ББР най-големият кредит, който е дала извън тези 8, е към Държавна консолидационна компания, а под нея стоят всички компании, които не са свързани с енергетиката", коментира Петков.

Минимални корекции в листите и сходна кампания за предстоящите избори, реши ДПС

След изборите: комисия ще разследва Българската банка за развитие (хронология)

© Пресцентър ДПС


На заседание днес Централният съвет на ДПС реши за предстоящоте на 11 юли избори да направи минимални корекции в листите и да проведе сходна предизборна кампания, съобщи пресцентърът на партията.


"За връщане на нормалността в политиката диалогът е необходим. Чрез диалог политическите партии, които влизат в Народното събрание, да сформират ценностни мнозинства, да сформират мнозинства с ясна цел и програмата и по този начин да излъчат кабинет, който да има достатъчна експертиза и да изпълнява ясна програма", заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ пред журналисти.


Той поосчи, че решението за предстоящата компания е взето въз основа на оценката на Централния съвет, че ДПС е постигнало много добър резултат на изминалите избори. Попитан за машинното гласуване Карадайъ каза, че от партията ще проведат обучителна кампания.

Според Митов "Има такъв народ", "Демократична България" и БСП са били в координация с президента

След изборите: комисия ще разследва Българската банка за развитие (хронология)

© Цветелина Белутова, Капитал


По състава на служебното правителство може да се допусне, че "Има такъв народ", "Демократична България" и БСП са били в някаква координация с президента по време на консултациите за съставяне на кабинет - това каза Даниел Митов от ГЕРБ на брифинг на партията след интервюто на президента Румен Радев пред БНР. "Очевидно имаше координация между президента и някои политически партии", каза Митов.


Той отговори задочно на държавния глава, като му благодари, че не е подписал указа за посланическото му назначение в Румъния.


"Когато му бе зададен въпрос защо е скрил декларацията Б9 от българските граждани, разсъждаваше върху емоционалното ми състояние. Едва ли не съм бил афектиран, че не подписал указа за мое посланическо назначение. Благодаря, че не подписахте този указ, това е услуга. Не отговарям на неговите критерии, нямам картонче на агент на ДС", заяви Митов.


По думите му предизборно президентът се опитва да лъже всички едновременно. "На едните да казва, че той е прозападен, на другите да казва, че е проруски, на трети пък да намигва към Дубай през назначения в служебния кабинет", посочи още Митов.


Всички социални плащания са гарантирани


На брифинга бившият социален министър Деница Сачева увери, че всички социални плащания на бюджета са гарантирани. "Смешен е този плач за актуализация на бюджета, който чуваме непрекъснато. Всички плащания са гарантирани през Закона за държавния бюджет и през Закона за държавното обществено осигуряване. В краткия живот на това Народно събрание президентът нито веднъж не призова за актуализация на бюджета. Напротив – интересуваше се единствено и само от Изборния кодекс и всички
знаете беше приет той и как беше публикува. За една нощ, дори предварително, преди датата на Държавен вестник. Ние предложихме правителство и ако то беше подкрепено, щеше да има актуализация на
бюджета", подчерта Сачева.


Според нея не може да се говори, че бюджетът е издънен, че хазната е празна, че има нужда от актуализация, след като 318 милиона лева бяха намерени буквално за една нощ. "Ние бяхме упреквани за това, че тези 50 лева са предизборно купуване на гласове от пенсионерите. Ако трябва да влезем в тази предизборна реторика, тъй като предизборната кампания на г-н Радев за президентските избори върви още от преди кампанията за предишните парламентарни избори, логичният въпрос към него е купува ли той гласовете на българските пенсионери с тези 50 лева, които им обеща в рамките на мандата на това служебно правителство?", попита Сачева.


Според Нейнски организацията на машинния вот е голямото предизвикателство

Според Надежда Нейнски, бивш министър на външните работи, бивш посланик в Турция, лидер на СДС от 2002 до 2005 г., депутат и евродепутат през годините, голямото предизвикателство пред служебното правителство е организацията на машинния вот.


Силно е преувеличено твърдението за увеличаване на влиянието от Турция след отпадането на изискването за броя секции за държави извън ЕС, каза тя в интервю за Би Ти Ви. "Ако видим последните избори, когато все още важеше ограничението за 35 секции, броят на гласувалите в една секция в Турция беше доста по-малък, от тези във Великобритания. Партиите, които имат притеснения относно вота, могат да изпратят свои застъпници и да проследят как протича вотът. Не трябва да забравяме, че вотът ще бъде машинен, а това ще бъде огромно изпитание и за България, и за чужбина", каза тя.


Според нея машинният вот ще въведе "невидим" ценз в начина на гласуване, защото ще затрудни част от гласоподавателите и ще отнеме повече време от пускането на бюлетина.

Главният секретар на МВР уволнен заради полицейското насилие на протестите

След изборите: комисия ще разследва Българската банка за развитие (хронология)

© Анелия Николова


Един от мотивите за освобождаването на главния секретар на МВР Ивайло Иванов от длъжност е полицейското насилие по време на протестите през миналото лято, стана известно от съобщение на сайта на Министерския съвет.


В него се посочва, че служебният кабинет е предложил на президента Румен Радев да освободи Иванов заради нарушаване на основни принципи за работа в МВР, изразяващи се в незачитане и негарантиране на правата и свободите на гражданите и тяхното достойнство.


"Той носи отговорност за действията на МВР, насочени срещу започналите на 9 юли 2020 г. и продължили до края на 2020 г. протести срещу разрастващите се корупция и беззаконие в управлението на страната, както и срещу ограниченията на свободата на словото", пише в мотивите.


Повече по темата - тук.

Вежди Рашидов: Реваншизмът не е полезен за никого, той е като бумеранг

"Реваншизмът не е полезен за никого, той е като бумеранг. Не коментирам решенията на служебния кабинет, много е рано, единственото, което мога да кажа на това правителство е "На добър час!" - това каза в ефира на Би Ти Ви бившият министър на културата Вежди Рашидов, който вече е част от Изпълнителната комисия на ГЕРБ.


"Кариера вече не гоня, но не съм предател. В такъв труден момент, когато една партия печели избори и срещу нея има национален блок, оставам да помагам с каквото мога. ГЕРБ е една сплотена монолитна партия, това е много добре. Тя е жива организация, понякога печели повече гласове, друг път по-малко. Вече без коалиционни правителства много трудно ще се управлява", добави той.

Румен Радев: С новия кабинет държавността ще бъде възстановена въпреки заложените бомби

След изборите: комисия ще разследва Българската банка за развитие (хронология)

© Цветелина Белутова, Капитал


В първото си интервю след назначаването на служебен кабинет президентът Румен Радев изрази убеденост, че с него "държавността ще бъде възстановена" въпреки "заложените (от правителството на Бойко Борисов - бел.ред.) бомби". Той изрази опасение, че може да се стигне до трети парламентарни избори през тази година.


Радев се дистанцира от олигархията и декларира, че неговата политика е укрепването на държавността, а самият Борисов е олигархията. Президентът отново разкритикува управлението на ГЕРБ като непрозрачно и прокуратурата - като служеща му и изказа мнение, че има капацитет за провеждане на честни избори.


Повече по темата четете тук.

Има добри промени като тези, които дават възможност на карантинираните да гласуват на адреса, който са посочили в РЗИ, но има и такива като решението да се гласува с машини в чужбина, които нямат смисъл, а и е съмнително дали могат да се реализират. Така коментира пред "Дневник" изборният експерт Даниел Стефанов промените в Изборния кодекс.


По думите му основният проблем е, че за пореден път изборните промени се превръщат в политически фетиш - политическите партии си харесват някои неща и нищо друго няма значение. "Гласува се набързо, без експертна дискусия, без идея какъв точно проблем искаме да решим. Например намирам за странно да се премине към машинно гласуване като основен способ за гласуване, без да се попита Централната избирателна комисия (ЦИК) как е преминало първото масово машинно гласуване. Решава се да се премахне ограничението от 35 секции в държави извън Европейския съюз, което засяга основно Великобритания и Турция, но с какво това решава проблема с опашките пред секциите в Испания например или възможността за двойно гласуване в Белгия, Турция? С нищо", заяви той.


Цялото интервю - тук.

Калоян Методиев: Предстои хаос с вота в чужбина


След изборите: комисия ще разследва Българската банка за развитие (хронология)

© Президент


Политологът и бивш началник на кабинета на президента Калоян Методиев е на мнение, че промените в Изборния кодекс са заложили бомба за предстоящия вот в чужбина. Той определи назначенията в служебния кабинет като "катран в кацата с мед".


"Кадровата политика на това правителство в първите си часове още вдигна топката на ГЕРБ и те си я отиграват брилянтно - и по отношение на културиста от НАП, и по отношение за това, което ме питате - началничката на кабинета на МВР, която е в ръководството на партията на Божков", заяви той пред БНТ.


По думите му рзговорът се е изместил от най-важната тема - за изборите. "Априори имаме проблем с провеждането на предстоящите избори по отношение на изборите в чужбина. Не дай си Боже, да имаме 700-800 или повече от 1000 секции - това означава безконтролен изборен процес в чужбина и тоя, който си направи секция, ще е този, който ще определи резултата, защото българската държава, а и българските политически партии нямат ресурса да покрият такава територия, такъв мащаб и да контролират изборния процес", заяви Калоян Методиев.

Цветанов видя сценарий за дискредитирането на "Републиканци за България"

След изборите: комисия ще разследва Българската банка за развитие (хронология)

© Цветелина Белутова


Според председателя на партия "Републиканци за България" Цветан Цветанов на парламентарните избори е имало невероятно манипулиране на изборния процес, въпреки че никой не говори по тази тема. По думите му има сценарий за дискредитирането на "Републиканци за България". Служебното правителство трябва да гарантира провеждането на честни и прозрачни парламентарни избори, каза той в интервю за БНТ.


Парламентът с невъзможността да излъчи правителство е по-голямата криза от служебно правителство, съставено от президента, защото сега не е възможно да се правят някакви реформи, има невъзможност да се увеличават разходите за определени сектори, каза още Цветанов.


"Имаме План за възстановяване и устойчивост, страната ни в тази политическа турбулентност ще загуби възможността да ползваме ресурс около над милиард лева само до края на годината от тази помощ, която е общо над 12 млрд. лв.", посочи той.

Според Каракачанов следващият парламент трябва да спре протестърските формации

След изборите: комисия ще разследва Българската банка за развитие (хронология)

© Георги Кожухаров


Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов призова лидерите на патриотичните формации да направят "крачка встрани", за да дадат шанс на онези хора, които гласуват за патриотични и националистически формации, за да има в следващия парламент "стена", която да спре протестърски формации да сменят облика на България.


"Истанбулската конвенция... да пуснат Македония в Европейския съюз, без тя да си е променила антибългарската политика. Това го правят, защото така им казват от някои посолства", заяви Каракачанов в интервю за БНТ.


По думите му в 45-ото Народно събрание е "отворена вратата на неоосманизма" с промените в Изборния кодекс. "Направиха го едни хора с желанието си да вземат 5 -10 хиляди гласа повече", каза Каракачанов. Според него не трябва да се делим на "фили" и "фоби", а да се търси национално помирение от служебното правителство. "Акцент трябва да бъде демографската криза, защитата на малкия и средния бизнес. Не съм уволнил нито един назначен от предишните, само защото е назначен от предишните. Не ме интересува на кой е човек, интересува ме дали ще върши работа или не става", коментира Каракачанов.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (338)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Are de
  Are de
  Рейтинг: 205 Неутрално

  Краси Петтераси голям българин! За 5000 лева и всеки който не е българин го прави българин. Ей така се работи за справяне с демографската криза.

 2. 2 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2189 Неутрално

  Няма как да стане :)) ВМРО и Марешки са с най -голям купен вот ...:))
  Учудващо е какви македонски организации има по циганските махали :)

 3. 3 Профил на petrapetra
  petrapetra
  Рейтинг: 755 Неутрално

  Важното е партии като тази на Каракачанов да не влязат и в следващия парламент, защото в своята същност са партии финансирани от КГБ и с проруската си политика са антибългарски.

 4. 4 Профил на milenmihailov
  milenmihailov
  Рейтинг: 558 Неутрално

  Според мен, Слави вече им издърпа патриотичното климче из под краката...

 5. 5 Профил на ivan_v
  ivan_v
  Рейтинг: 332 Весело

  Време е Краси да ходи да освобождава Македония и да ни остави на мира....

 6. 6 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3037 Неутрално

  > Според Каракачанов следващият парламент трябва
  > да спре протестърските формации

  А според мен нормалните хора трябва да спрат псевдо-патриотичните формации.

  કટાક્ષ
 7. 7 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 2898 Весело

  Цветанов видя сценарий за дискредитирането на "Републиканци за България"
  __________________________________________________________________

  Цецо апартаменто му казвахме, че ще е около 1%, ама той се надаше да дръпне много гласове от ГЕРБ!

  Не стана така и сега той търси под вола теле.

 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 11. 11 Профил на vmy29649565
  vmy29649565
  Рейтинг: 52 Неутрално

  Следващият парламент ще е пълен провал. Дори да се сформира широка коалиция и кабинет, ще е страшен цирк и ежедневни скандали. Дано на народът тогава му дойде акъла, че е време за президентска република и да се върви към такава.

 12. 12 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1171 Неутрално

  До коментар [#2] от "dejmos":

  Е те македонците са навсякъде...

  ДБ=БКП
 13. 13 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1171 Неутрално

  Лошото е, че тея най-вероятно ще влязат, а отделно ще влязат и едни други ако се коалират. И ако имаме 7 партиен парламент...

  ДБ=БКП
 14. 14 Профил на gcb59309802
  gcb59309802
  Рейтинг: 252 Неутрално

  Обединените Патерици нямат НИКАКЪВ ШАНС да влязат в българския парламент!!! Избирателите им са само в ГЕТАТА,ГРОБИЩАТА или дигитално генерирани гласове от компютрите на Мишока Константинов!!!

 15. 15 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3037 Неутрално

  До коментар [#12] от "anonimnii":

  > Е те македонците са навсякъде...

  Че какво общо има Каракачанов с македонците ?

  કટાક્ષ
 16. 16 Профил на archangel
  archangel
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Ако има тук някой гласувал за ВМРО, моля да ми обясни с думи прости какво точно го привлича в тоя Тулуп?
  —цитат от коментар 8 на moreee


  нема толко мъдър човек и толко прости думи, които да са способни да обяснят на който и да е комунист, че 2 и 2 е 4

 17. 17 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3037 Неутрално

  До коментар [#12] от "anonimnii":

  > Че какво общо има Каракачанов с македонците ?

  Освен че ДС го е назначила начело на 'организацията' дето са я спретнали да приберат имотите на истинското ВМРО дето са били закупени от преселниците.

  કટાક્ષ
 18. 18 Профил на Dark Avenger alias Дечо Пора
  Dark Avenger alias Дечо Пора
  Рейтинг: 705 Весело

  Ей Краси !
  Браво бе, такъв подарък на направиш на баща си със твоята мизерна министерска заплата!
  Факир си !

  https://www.dunavmost.com/novini/84-godishniyat-bashta-na-karakachanov-postroi-ogromna-vila-v-trevnenskiya-balkan

  Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher. Albert Einstein
 19. 19 Профил на papunqk
  papunqk
  Рейтинг: 576 Неутрално

  И да се обединят, все тая. Като не са Каракачанов, Вал. Сим, Магарешки, тези под тях да не са нещо по-различно. Политиката им не търпи развитие, не актуална и не прогресивна. Оттекоха безвъзвратно. Натам се насочва и Герб, въпреки яростно то цвилене.

 20. 20 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3766 Весело

  "Политологът и бивш началник на кабинета на президента Калоян Методиев е на мнение..."
  Този защо въобще трябва да се цитира, след като имаше прогноза, че на последните избори ще спечели БеСеПе със солидни над 22%?!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 21. 21 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1338 Неутрално

  "Според Каракачанов следващият парламент трябва да спре протестърските формации"

  Като му изметат администрацията от неговите ведомства, на следващите избори може да получи и под 1%

 22. 22 Профил на marvinthemartian
  marvinthemartian
  Рейтинг: 140 Весело

  На някои май им свършиха суджуците... Лошо, шкембо, лошо, защото занапред се очертава да си все на диета!

 23. 23 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2402 Неутрално

  Избирателите им са само в ГЕТАТА,ГРОБИЩАТА или дигитално генерирани гласове от компютрите на Мишока Константинов!!!
  —цитат от коментар 14 на gcb59309802


  Големите партии имат паралено събиране на протоколи, преди да попаднат в компютрите. Една секция да има разлика ще се вдигне скандал до небето. Опорката не е 21 век.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 24. 24 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1794 Весело

  Каракачанов призовава лидерите да направят крачка встрани. Време е Стъки да поведе патриотарската дружина.

 25. 25 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 2898 Любопитно

  Според мен, Слави вече им издърпа патриотичното климче из под краката...
  —цитат от коментар 4 на milenmihailov


  С какво и на коя партия Трифонов е издърпал "килимче"?

  С неговото мълчание, неявяването му на работа като депутат и отказване да сформира коалиционно правителство Слави си ИЗДЪРПА СОБСТВЕНОТО КИЛИМЧЕ!

 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 27. 27 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1338 Весело

  До коментар [#22] от "marvinthemartian":

  Време му е да ходи в казармата

 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 30. 30 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1737 Весело

  Значи, патриотите в България били Марешки, Белата Златка, Далавери и Шкембе! Майко мила, е те на тия искам да им видя електората , по секви разбивки..Ко има глас извън Карлуково и 4-ти километър, значи здравните власти в България са със сериозни пропуски..

  Sic transit gloria mundi
 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 32. 32 Профил на Born
  Born
  Рейтинг: 428 Неутрално

  Макар и обединени за Обединените идиоти няма да се намерят достатъчно идиоти които да ги вкарат отново в парламента. Просто са извън дневния ред на обществото.

 33. 33 Профил на hrx16647690
  hrx16647690
  Рейтинг: 747 Неутрално

  До коментар [#12] от "anonimnii":> Е те македонците са навсякъде...Че какво общо има Каракачанов с македонците ?
  —цитат от коментар 15 на Ан Он


  Нали негов човек вземал по 5000 лева от гражданин на РСМ за да му издаде документ, че е с българско потекло.


  До коментар [#15] от "Ан Он":

 34. 34 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2267 Неутрално

  В Българския Парламент има нужда от КОНСЕРВАТИВНА политическа сила. Такава, която да залага на изконните човешки ценности. Ще бъде само от полза, ако ВМРО,НДСВ, Код и др.се обединят и влязат.

 35. 35 Профил на anty
  anty
  Рейтинг: 724 Неутрално

  Следващия парламент трябва да ликвидара всички доносници на БКП, и в частност най вече на ДС, като до доностника Каракачанов.
  Това е основната задача, както и разриването на прокуратурата и обраслата съдебна система.
  Материала, материала.

 36. 36 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2199 Неутрално

  До коментар [#12] от "anonimnii":> Е те македонците са навсякъде...Че какво общо има Каракачанов с македонците ?
  —цитат от коментар 15 на Ан Он  То и баща му нямаше нищо общо с казионния БЗНС, ама пълнеше гушката .
  А иначе общото между Каракачанов-баща и Каракачанов-син, не е само кръвната връзка - и двамата са ДС- доносници и то миризливи .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 37. 37 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1301 Весело

  Леле. Тоя бая зорлем минава през портата.

 38. 38 Профил на gianni
  gianni
  Рейтинг: 1054 Неутрално

  Каракачанов, в следващия парламент ти ще протестерската партия и ще обикаляш парламента като гладно куче месарница. Под опашката на коня няма да се съберете, ама не защото сте много, а защото сте много се охранихте.

 39. 39 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 1029 Неутрално

  "Политологът и бивш началник на кабинета на президента Калоян Методиев е на мнение..."

  Този защо въобще трябва да се цитира, след като имаше прогноза, че на последните избори ще спечели БеСеПе със солидни над 22%?!
  —цитат от коментар 20 на hamiltonf


  Xyбав въпрос.

  След изборите го мярнах по някаква телевизия- питаха го за тези "прогнози". Нормален човек- при такъв въпрос- ако няма сили да "си посипе главата с пепел", трябва поне да замълчи...

  Е нЕма, бате- този започна като латерна- все едно е познал не само процентите, ами и числата от тотото! Не помня кви ги плямпаше, но основната му теза беше, че те не били точно социологическа агенция, ми били н знам си кво.

  Според него излезе, че- ако не си "точно социологическа агенция"- можеш да си бичиш квито искаш прогнози, и да ги развяваш из медиите. Дотук- няма лошо, прогнози мога да правя и аз. Лошото идва, когато медиите започнат да ни канят (мен, Калоян, и онази жена от пазарЯ), и започват да придават значение на мисловните ни полюции.

  И те го правт- ей го- и тук Калоян се изказва като някаква инстанция...

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 40. 40 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2466 Весело

  "Според Каракачанов следващият парламент трябва да спре протестърските формации"
  Че секна далаверата с български паспорти - патрЕотичното чекмедже.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 41. 41 Профил на strymski
  strymski
  Рейтинг: 736 Неутрално

  > Според Каракачанов следващият парламент трябва > да спре протестърските формацииА според мен нормалните хора трябва да спрат псевдо-патриотичните формации.
  —цитат от коментар 6 на Ан Он


  Точно. Този отдавна си мирише на фашага и трябва да бъде заврян там , където слънце не огрява.

 42. 42 Профил на hrx16647690
  hrx16647690
  Рейтинг: 747 Неутрално

  В Българския Парламент има нужда от КОНСЕРВАТИВНА политическа сила. Такава, която да залага на изконните човешки ценности.
  —цитат от коментар 34 на uvtest


  Консервативна политическа сила,
  която да залага на изконните човешки ценности е БСП.

  До коментар [#34] от "uvtest":

 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 44. 44 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2851 Весело

  Много ми се ще обединени /отново/ патриоти да не влезат в следващия парламент, но ще влезат, гадовете. Гладно не се седи, а тоя врат не е от зарзават.

 45. 45 Профил на choguna
  choguna
  Рейтинг: 995 Неутрално

  До коментар [#8] от "moreee":

  Пликчето БИЛА е най-вероятния отговор.

 46. 46 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1737 Весело

  До коментар [#34] от "uvtest":

  Марешки и Белата Златка консерватори?! Ма ти сериозно ли?

  Sic transit gloria mundi
 47. 47 Профил на iiu09354227
  iiu09354227
  Рейтинг: 518 Неутрално

  Явно мечтата на Шкембе войвода е българите да спрат да протестират, а да се търкалят като свини в тинята и доволно да грухтят. Няма да стане!
  Колкото до Северна Македония, ако не беше ВМРО, досега да сме ги накарали да спазват договори и правата на българите, без да се нагнетява такава омраза, както интелигентно и твърдо направиха гърците. А резултатът на ВМРО е само ОМРАЗА.

 48. 48 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1737 Неутрално

  До коментар [#44] от "boevbisser":

  Без купен вот - никакъв шанс..Особено с Марешки вътре..

  Sic transit gloria mundi
 49. 49 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1492 Неутрално

  Ако има тук някой гласувал за ВМРО, моля да ми обясни с думи прости какво точно го привлича в тоя Тулуп?
  —цитат от коментар 8 на moreee


  Питай Евлампи. Той прогнозираше Каракачанов с напиканите гащи премиер, а Дамаджански на външно.

 50. 50 Профил на Сенсей НАНАЙ Боку НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ Боку НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Рейтинг: 18 Неутрално

  Най-якото е, че май Каракачаня ще се обединява с Волен, който иска референдум за членството ни в НАТО 😁😁😁Ще е знаменито да гледам как феновете на "Еф-ките" гледат на другата страна...Както и тьотя Памела и Квазимодчо, видните "кодирани", ако изобщо някой се навие да уважи десетте хиляди гласа за измисления фашист Пепи.

 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 52. 52 Профил на Сенсей НАНАЙ Боку НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ Боку НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Рейтинг: 18 Неутрално

  В Българския Парламент има нужда от КОНСЕРВАТИВНА политическа сила. Такава, която да залага на изконните човешки ценности. .
  —цитат от коментар 34 на uvtest


  За втори път ми попадна "гениалната" мисъл на медузата и тоя път ми направи впечатление и нещо друго. Медузо, те твоите приятели от консервативния спектър са скарани с изконните човешки ценности бе. Те не уважават ни човешкия живот, ни други права на хората.

 53. 53 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2851 Весело

  До коментар [#48] от "Hristov":

  Е те за какво го канят Марешки, нали някой трябва и пари да даде, той може проектът за конституция да не е прочел, но пари има. Много са ми противни, но обединени имат шансове, това е положението, и парламентът с тях, а не дай боже, и с Божков, става напълно неуправляем. Май Радев ще се окаже прав и наесен ще ходим на трети парламентарни избори, уви.

 54. 54 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 1476 Весело

  Става любопитно, когато се заговори за държавност, дискредитации, олигарси, хаос и прочие типични " характеристики " на т.н. " Преход ".

 55. 55 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1396 Неутрално

  До коментар [#48] от "Hristov":

  Марешки на 20.05 влиза в затвора, ВКС му потвърди присъдата в началото на месеца. Окончателно!

 56. 56 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 1504 Любопитно

  "Румен Радев: С новия кабинет държавността ще бъде възстановена въпреки заложените бомби"

  Хайде сега и на този за всичко ще му е виновно предишното правителство... Не се ли изтърка тази плоча в българската политика?

 57. 57 Профил на pepisky
  pepisky
  Рейтинг: 1030 Неутрално

  Тези материали с много теми са изключително неудобни за коментиране!

 58. 58 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3711 Весело

  И да се обединят, все тая. Като не са Каракачанов, Вал. Сим, Магарешки, тези под тях да не са нещо по-различно. Политиката им не търпи развитие, не актуална и не прогресивна. Оттекоха безвъзвратно. Натам се насочва и Герб, въпреки яростно то цвилене.
  —цитат от коментар 19 на papunqk


  Ужпатриотите се напъват да се обединят, като се надяват отново да докарат старата коалиция с ГЕРБ.
  Само дето им убягва едно малко проблемче.
  Техните съзаклятници герберята няма да докарат и 10%, което я ги остави на трето, я на четвърто място.
  Тогава за техен ужас и бяс цялата далавера пропада.
  ....
  Откровено казано аз дори мисля, че герберята ще пропаднат още по-ниско защото всички възможности за лъжи и измами при изборите ще са им отрязани.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 59. 59
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 60. 60 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 2142 Неутрално

  Комуниста не може да възстанови държава, може само да я съсипе! Доказано!

 61. 61 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2267 Неутрално

  Много са ми противни, но обединени имат шансове, това е положението, и парламентът с тях, а не дай боже, и с Божков, става напълно неуправляем.
  —цитат от коментар 53 на boevbisser


  Щото Парламентът без тях беше много управляем и извърши чутовни дела на ползу роду. Счупи всички рекорди по продължителност, прие един ИК, който вече всички критикуват и опита да прокара проектозакон в защита на обвинените червени олигарси.

 62. 62 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3711 Неутрално

  Eто ви една рецепта, която върви в унисон с общественото настроение в момента!
  Пригответе я с чуство за добра политическа ориентираност и добър вкус!
  Рацептата е споделяна между наредилите се на опашка за безплатни фурми.

  Пилешки гърди с фурми

  https://hranene.framar.bg/рецепти/пилешки-гърди-с-фурми

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 63. 63 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3711 Неутрално

  До коментар [#60] от "Гражданин":

  Верно!
  Борисов и борисовчетата го доказаха безапелационно!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 64. 64 Профил на Сенсей НАНАЙ Боку НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ Боку НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Рейтинг: 18 Неутрално

  и опита да прокара проектозакон в защита на обвинените червени олигарси.
  —цитат от коментар 61 на uvtest


  Много държиш бухалката Гешев да преследва невинни хора, само защото имат медии, недудобни за любимата ти Народна власт, слава богу вече бивша, а?

 65. 65 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3711 Неутрално

  До коментар [#61] от "uvtest":

  До колкото си спомням тези, които скачаха и тропаха като маймуни по банките бяха все герберя!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 66. 66 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 950 Неутрално

  Ще е голяма простащина в следващия парламент пак да има такива, като Шкембе-Войвода, Фикуса, Релсата и Аптекаря...
  За мен тези са пълна пародия в политиката.

  Където и да натиснеш в ГЕРБ, излиза ГНОЙ.
 67. 67 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 519 Неутрално

  Утвърждава се властта на Отечествения фронт. Президентът обявява възстановяване на държавността.
  Лъвицата се готви за скок. Ездачката е готова да прескочи последното препятствие преди финала, т.е. преди премиерския пост. Осигурява ѝ се удобен коридор.
  След изборите Партията трябва да стане водеща политическа сила. Скоро пос ръководната ѝ роля да започне строителството на Развито общество.

 68. 68 Профил на Васик
  Васик
  Рейтинг: 613 Неутрално

  Интересно ми е коя голяма фирма ще вземе на работа Ивайло Иванов след оценката на неговата работа.

 69. 69 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1128 Неутрално

  С това, агент Иван заяви: сатуквото трябва да бъде възстановено. С това той признава не само ролята си на патерица на ГЕРБ, но и това, че патриотизмът му е изцяло подчинен на верността към идеите на комунизма и Русия.

 70. 70 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2267 Неутрално

  До коментар [#64] от "Сенсей НАНАЙ Боку НАНАЙ Шкембе НАНАЙ":

  Прав си, драг приятелю, много държа бухалката Гешев да преследва невинните Бобокови,Баневи, Арабаджиеви, Стайкови, Мустака, Черепа и Митьо очите. Вярно, те медии нямат, но имат парички.С което не казвам, опазил ме Бог, че са купили някои "десни"депутати, които да опитат да спасят тях и запорираното им имане.

 71. 71 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2851 Весело

  До коментар [#66] от "keen":

  То остави, че може и Черепухата да дойде, и онези от Възраждане.... Но като не можаха да сформират кабинет анти Герб партиите, надявайки се, че следващите карти ще са по- добри, сега ще страдат.

 72. 72 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2267 Неутрално

  :До колкото си спомням тези, които скачаха и тропаха като маймуни по банките бяха все герберя!
  —цитат от коментар 65 на Храбър


  Ааа,затова значи,165 анти ГЕРБ депутати не можаха да свършат абсолютно нищо народополезно. Аз си мислих, че е заради вродената им некадърност.

 73. 73 Профил на fmo211046145
  fmo211046145
  Рейтинг: 150 Неутрално

  По-голямо неразбирателство от генерал начело НЯМА.
  Както правилно казва Близнашки "фуражките".
  А сега мачело не един, а ДВАМА генерала.
  По-голяма издънка е просто невъзможна.

  Вие виждали ли сте по-прости хора от военните?
  Щото аз не съм.
  Ми той прекарал живота си в армията, сред малоумие и конформизъм.
  Какво да ни предложи?
  Нали знаете поговорката "С какъвто се събереш, такъв ставаш".

 74. 74 Профил на fmo211046145
  fmo211046145
  Рейтинг: 150 Неутрално

  Значи Боко олигархия.
  Добре, отчасто може да е прав.
  Вярвам, че Борисов има доста пари, макар да не признава на глас.
  Ами Божков какъв е?
  Ами Цветан Василев?
  Ами Георги Гергов?
  Ами Илчовски, който имал четвърт милион?
  Радев, внимателно с анализа - 90 процента от олигарсите са червени, за ГЕРБ оставям другите.

  То като по-комунистическо време.
  Идваме да направим светлото бъдеще.
  Идваме да премахмен неравенството.
  Идваме да премахмен експлоатацията.
  Да де, ама само на думи.
  Всъщност изоставаме, изоставаме, крадем крадем, лишаваме хората от права и въвеждаме трайна несправедливост.
  Радев е новият черен глашатай на комунизма.
  Това ли искаме?

 75. 75 Профил на Сенсей НАНАЙ Боку НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ Боку НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Рейтинг: 18 Неутрално

  Прав си, драг приятелю, много държа бухалката Гешев да преследва невинните Бобокови,Баневи, Арабаджиеви, Стайкови, Мустака, Черепа и Митьо очите.
  —цитат от коментар 70 на uvtest


  Първо, засега бухалката Гешев не е успяла да докаже вина на въпросните. Теб ли мярнах оняден да твърдиш, че раздаването на присъди преди съда е болшевизъм?

  Второ, и един невинен човек да разкарва по съдилища за политическо отмъщение, и да му запорира имуществото, това е достатъчна причина да бъде закрита агенцията, а Гешев - натирен.

  Но нали гербавите сте си всъщност комунисти по душа - много ви се услажда като държавата влезе и отнеме на някой имуществото.

 76. 76 Профил на Сенсей НАНАЙ Боку НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ Боку НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Рейтинг: 18 Неутрално

  С което не казвам, опазил ме Бог, че са купили някои "десни"депутати, които да опитат да спасят тях и запорираното им имане.
  —цитат от коментар 70 на uvtest


  Ами то си има доказателства за такива обвинения. Твоите какви са?

  Жокер: отговорът "нямам" също е опция, а мълчанието ти е равеносилно на него.

 77. 77 Профил на chedeuvre
  chedeuvre
  Рейтинг: 204 Любопитно

  До коментар [#8] от "moreee":

  Същият въпрос задавам и аз...

 78. 78 Профил на chedeuvre
  chedeuvre
  Рейтинг: 204 Гневно

  До коментар [#75] от "Сенсей НАНАЙ Боку НАНАЙ Шкембе НАНАЙ":

  Комунисти са герб и пеевски...но не съвсем....като отнемат нещо го заприходяват като свое.....

 79. 79 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2267 Неутрално

  До коментар [#76] от "Сенсей НАНАЙ Боку НАНАЙ Шкембе НАНАЙ":

  Скъпи приятелю, притеснявам се за теб. Забравил си да четеш или да осмисляш прочетеното?!? Ясно съм написал, че :А-изброените от мен са невинни и Б-не вярвам, внеслите проекта за закон и опитали да ги спасят, да са купени.

 80. 80
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 81. 81 Профил на валентин николов
  валентин николов
  Рейтинг: 719 Неутрално

  Вероятно ОП ще влязат, а изправените мутри пак ще са вън. Интересно какво ще стане с Има /нема/ такъв прост народ. Другите - без изменения.

 82. 82 Профил на choguna
  choguna
  Рейтинг: 995 Неутрално

  До коментар [#70] от "uvtest":

  ... и да пази, Домусчиеви, Пеевски, Тимаджиите, Пашата и Маджо това и е работата на прокуратурата я!

 83. 83 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2698 Неутрално

  До коментар [#61] от "uvtest":

  Интересното е, че на ГЕРБ им трябваха 10 години за да видят, че имало червени олигарси. Докато вървеше такса "съпорт" не ги виждаха. По същия начин сега не виждат Домусчиев и Ковачки, нали?
  Колкото до обвиненията на Гешев, едва ли някой очаква да бъдат доказани и да доведат до присъди.

  Бивш tww09306483.
 84. 84 Профил на atag
  atag
  Рейтинг: 444 Весело

  До коментар [#72] от "uvtest":

  Амо то да си в зоологическа градина е разсейващо.
  Излиза Тома Биков - вчера шофера е карикатура, днес е най-подготвения. В залата изумление - настава рев от макаци. Викат мутри вън, излиза Веждичката - вика аз не въм мутра, а като получаваше награда за главен мултак не рева - после пак рев от ГЕРБидж макаците.
  Днес гладам Уонаби Премиера Даниел Митов - аз вика не отговарям на критерия на Президента - не съм от ДС. Поглед в групата на ГЕРБидж - най-видния аналлизатор на шофера, депутат от ГЕРБидж в 44 парламент - Георги Марков - агент Николай и Стефан - изродът, който в явен конфликт на интереси провали лустрацията.

 85. 85 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2698 Неутрално

  До коментар [#75] от "Сенсей НАНАЙ Боку НАНАЙ Шкембе НАНАЙ":

  "... Теб ли мярнах оня ден да твърдиш, че раздаването на присъди преди съда е болшевизъм? ..."!

  Раздаването на присъди преди съда е болшевизъм, ако е хванат някой ГЕРБ-ер натясно. Виж, ако не е ГЕРБ-ер, предварителните присъди са си съвсем в реда на нещата. Тоест ГЕРБ-ерите вият на умряло, когато се обърне палачинката и почнат да ги бият по главите с техните камъни. ;)

  Бивш tww09306483.
 86. 86 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2189 Неутрално
 87. 87
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 88. 88 Профил на proizvoditel
  proizvoditel
  Рейтинг: 732 Неутрално

  ГЕРБавите се координираха с роомските главатари и органите на МВР, но пак изпаднаха от заветната власт. Дано този път дойде и ВИДОВ ден... Че то не остана за крадене и за заменяне...

 89. 89
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 90. 90 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2698 Неутрално

  До коментар [#87] от "валентин николов":

  За Мунчо не знам, обаче нещо за Руски поток и едни грешни 3 милиарда лева няма ли да чуем от ГЕРБ?!

  Бивш tww09306483.
 91. 91
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 92. 92 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1493 Неутрално

  Най-напред бих искал да обърна внимание на редакторите на статията, че интервюто на президента беше в предаването "Неделя 150" по БНР, а не в БНТ. Не мисля, че биха интервюирали Радев по БНТ – там все още, под ръководството на Кошлуков, изпълняват ролята на обслужваща медия и рупор на Борисов и ГЕРБ. Слушах цялото интервю в "Неделя 150". Направи ми много добро впечатление – Радев беше напълно спокоен, приветлив, отговорите му на въпросите, зададени от водещата Диана Янкулова, бяха съвсем на място, добре балансирани и точни. Това го пиша специално заради всички платени или неплатени гербаджийски тролове, които се надпреварват да хвърлят помия върху него. Интервюто му беше пълен противовес с това на Тома Биков от ГЕРБ, който, имам чувството, че беше изпаднал в истерия – представи се по абсолютно жалък начин.

 93. 93 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2267 Неутрално

  Интересното е, че на ГЕРБ им трябваха 10 години за да видят, че имало червени олигарси.
  —цитат от коментар 83 на Petleshev


  Още по интересното е, че след като ГЕРБ ги видяха, едни лилави другари веднага се спуснаха да спасяват червените олигарси. Пита се,дали безкористно.

 94. 94 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1493 Неутрално

  Това, което говорят Митов, Сачева, която виждам на снимката до Митов, Тома Биков – вече няма почти никакво значение. Инсинуациите и лъжите им са жалки и смешни. Митов, Сачева, Биков, Каназирева – все ренегати, тоест отстъпници, бивши членове на ДСБ или СДС, продали се и превърнали се в слуги на престъпника-сикаджия Борисов... Всъщност той е събрал в т. нар. си партия целия отпадък, изхвърлен от останалите партии от самото началло на прехода досега.

 95. 95 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 6989 Неутрално

  Митов, престани да се излагаш и да повтарят глупостите на Борисов.

 96. 96 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1493 Неутрално

  До коментар [#95] от "Роси":

  Няма да престане. Той си е продал достойнството и душата. Нищо друго не му остава.

 97. 97 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1396 Неутрално

  Тия цялата паплач все едно някой им е набил една флашка и устите им само възпроизвеждат едно и също

 98. 98
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 99. 99 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 1600 Неутрално

  Митов, престани да се излагаш и да повтарят глупостите на Борисов.
  —цитат от коментар 95 на Роси


  Борисов омръзна на хората за два мандата и половина.
  С глупотевините си Митов ще омръзне за два месеца. Комсомолец!

 100. 100 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 6989 Неутрално

  И да останат само те, крадците и далавераджиите. Мисля, че и в следващия парламент трябва да ги няма.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK