На живо

Преди изборите: премиерът привиква шефовете на служби в отпуск (хронология)

Преди изборите: премиерът привиква шефовете на служби в отпуск (хронология)

© Лили ТоушекСлужебният министър на правосъдието Янаки Стоилов е възложил проверка на Агенцията по вписванията, включително на Търговския регистър, на Дирекция "Българско гражданство", на Регистъра за особените залози. Това обяви той на брифинг днес, като уточни, е целта на проверката е да се подобри административното обслужване на гражданите и да се избегнат нередности.


Днес стана известно и, че премиерът Стефан Янев ще свика шефовете на служби, които са в неплатен отпуск до есента. Отпуските им ще бъдат прекратени веднага. Прокуратурата обяви, че ще провери 22 внесени сигнали с твърдения за нарушения от комисията по ревизия на управлението на страната през последните 10 години в 45-ото Народно събрание. На случаен принцип сигналите ще бъдат разпределени на конкретен наблюдаващ прокурор, съобщиха от прокуратурата.


"Дневник" следи актуалната политическа ситуация в страната на живо.
В Министерството на отбраната са назначени нови зам.-министри

Пламен Йорданов и Александър Петков са назначените заместник-министри на отбраната със заповед на министър-председателя Стефан Янев. Постовете си на заместник-министри в Министерството на отбраната освободиха Атанас Запрянов и Анатолий Величков.


Повече по темата четете тук.

На 20 май Централната избирателна комисия започва да приема документи за регистрация на партии и коалиции за участие в изборите за народни представители, насрочени на 11 юли 2021 г. Това се вижда от решение на комисията.


Крайният срок за подаване на заявление за регистрация в ЦИК на партиите и коалициите е до 17,00 часа на 26 май 2021 г.


При регистрацията се внася депозит от 2500 лв.

Прокуратурата ще разглежда сигнали от комисията по ревизия срещу Бойко Борисов

Прокуратурата представи информация за внесените сигнали с твърдения за нарушения от комисията по ревизия на управлението на страната през последните 10 години в 45-ото Народно събрание. Представени са 22 сигнала, които след анализ ще бъдат препратени към компетентните прокуратури. "На случаен принцип сигналите ще бъдат разпределени на конкретен наблюдаващ прокурор, който следва да извърши конкретни действия съобразно закона и функционалната си компетентност", съобщават от прокуратурата.


Повече четете тук.

Премиерът вика на среща шефовете на службите за сигурност, излезли в дълъг отпуск

Премиерът Стефан Янев вика шефовете на служби, които са в неплатен отпуск до есента. Очаква се това да се случи днес или утре, съобщи пред БНР вътрешният министър Бойко Рашков. Отпуските им ще бъдат прекратени веднага, каза Рашков. По думите му държавата няма как да работи с тези хора.


"ДАНС, която аз дълго време наричах агенцията за държавна сигурност, извършваше престъпления във връзка с използването и прилагането на специални разузнавателни средства. Тези престъпления бяха толерирани от главния прокурор. Как ще искам, на какво основание да работя с такива хора?! Онези, които трябва да противодействат на престъпността, извършват престъпления и това са доказани факти. Те останаха ненаказани благодарение на главния прокурор, който сега са го скрили с КПКОНПИ, а другият продължава тази политика", заяви служебният министър.


Преди изборите: премиерът привиква шефовете на служби в отпуск (хронология)

© Юлия Лазарова


От справка вчера стана известно, че в дълъг отпуск до септември са председателите на Държавна агенция "Национална сигурност" и Държавна агенция "Разузнаване". В платен и кратък отпуск и е председателят на Държавната агенция "Технически операции" Цветан Китов. Единствено той се е отзовал на поканата в Министерския съвет, каза Рашков.


В ефира на Би Ти Ви вчера служебният вътрешен министър каза, че ще се наложат още смени на ръководни кадри в МВР.


От прокуратурата отказаха коментар на думите на Рашков.

Започва проверка в търговския регистър и агенцията по вписванията

Преди изборите: премиерът привиква шефовете на служби в отпуск (хронология)

© Цветелина Белутова, Капитал


Служебният министър на правосъдието Янаки Стоилов е възложил проверка на Агенцията по вписванията, включително на Търговския регистър, на Дирекция "Българско гражданство", на Регистъра за особените залози. Това обяви той на брифинг днес, като уточни, че целта на проверката е да се подобри административното обслужване на гражданите и да се избегнат нередности.


"Проверка на обществените поръчки и сключените въз основа на тях договори в министерството през последните години. Преглед на дейността и резултатите на националния механизъм за борба с корупцията, организираната престъпност, съдебната реформа и Министерството на правосъдието, МВР, ВКС, ВАС и Прокуратурата. Провеждане на срещите с представители на магистратурата, адвокатурата, нотариалната камара, държавните и частни съдебни изпълнители, Съюза на синдиците, Съюза на юристите в България за идентифициране и решаване на проблеми", обясни служебният министър.


Подробности четете тук.

Йордан Цонев: Десните искат да играят нашата роля, но не могат

Преди изборите: премиерът привиква шефовете на служби в отпуск (хронология)

© Юлия Лазарова


Не имиджът на ДПС, а етнически причини, както и желанието на някои партии да бъдат балансьор ги заставят да декларират, че не искат да имат нищо общо с ДПС. Това коментира пред "Нова телевизия" депутатът от движението Йордан Цонев в отговор на въпрос не иска ли ДПС да изчисти представата за себе си, заради която останалите партии не искат да имат нищо общо с него.


"Не е това причината да говорят това. Не е причина имиджът на ДПС. Причините са етнически и че искат да играят ролята на балансьор. Цял патриотичен блок влиза с антитурска, анти-ДПС кампания и съществува в политическото пространство," каза Цонев.


По думите му десните партии искат да играят ролята на балансьор (каквато си приписва ДПС - бел. ред.), но не могат. "С десните имаме абсолютно еднаква програма, защитаваме евроатлантическите ценности от началото на прехода, имаме еднаква визия за либералната икономика, питам ги защо? Искат да играят нашата роля, а не могат, защото влизат през парламент - два вътре", каза той.


Повече по темата четете тук.

На живо: Янаки Стоилов представя екипа на правосъдното министерство

Ивайло Мирчев: От 4 г. сигнализираме за банката за развитие

Преди изборите: премиерът привиква шефовете на служби в отпуск (хронология)

© Анелия Николова


В Българската банка за развитие (ББР) има огромен проблем, за който систематично и последователно сигнализираме от 4 години. Този проблем беше потулван и е правилно, че служебният министър на икономиката започва проверка. Това заяви Ивайло Мирчев от "Демократична България" в сутрешния блок на "Нова телевизия".


"От 2017 г. имаме последователни действия да сигнализираме, че Делян Пеевски има половин милиард лева кредитни експозиции в ББР. Този казус е от 4 години и какво е направено за това време?", попита Мирчев, "Миналата година с Христо Иванов сложихме на Министерството на икономиката стикер "Министерство на Пеевски", защото то беше отдадено на концесия на Пеевски и ДПС то под опеката на двама министри - Емил Караниколов и Лъчезар Борисов, който като шеф на надзора в ББР е подписвал тези кредити."


Той посочи, че ББР е държавна банка, която трябва да кредитира малки и средни предприятия, особено в тежки моменти, защото имат по-трудно достъп до банков ресурс. Преди дни служебният министър на икономиката Кирил Петков изнесе данни, че почти 1 милиард лева са били отпуснати на едва 8 фирми и започва проверка.


По-късно в същото предаване Йордан Цонев от ДПС опонира, че колегата му Делян Пеевски няма кредити от тази банка нито на свое име, нито на името на притежавани от него фирми. Такива нямали и членове на семейството му. Той омаловажи журналистическите разследвания, които намират косвени връзки между компании, управлявани от едни и същи хора, смятани за довереници на Пеевски.

Днес ще стане известна цената за доставка на машините за гласуване

Преди изборите: премиерът привиква шефовете на служби в отпуск (хронология)

© Георги Кожухаров


Днес се очаква по-голяма яснота за цената за доставка на машините за изборите. Най-вероятно ще са необходими около 300 за вота в чужбина. Това каза в интервю за БНТ заместник-председателят на ЦИК Росица Матева.


"Вече беше изчислено, че логистиката и хартиените бюлетини ще струват около 57 милиона лева. Въпросът с видеонаблюдението е отложен за след преброяването на населението. Видеоизлъчване може да се осъществява от хората, които имат право на това, но при ясни правила", заяви тя. По думите ѝ сумата, отпусната за предстоящите предсрочни парламентарни избори, е малко по-малка от тази, която беше предвидена в бюджета на ЦИК за изборите на 4 април.


Росица Матева обясни, че от предишната план-сметка не са използвани всички средства. "За медийни пакети сме предвидили дори малко повече от предвиденото на 4 април. Неизразходваните средства се връщат в бюджета", уточни тя. По думите ѝ сега за ЦИК са предвидени 7.7 млн. лева, които включват възнагражденията на секционните избирателни комисии, на районните избирателни комисии, допълнителните хора, които се назначават в ЦИК по време на активен период, за разяснителна кампания, за обучение, за отпечатване на хартиените бюлетини.


"След като установим колко машини ще ни бъдат необходими, ще трябва да бъдат отпуснати допълнителни средства, както и сума за логистиката на машините - за транспорта им в страната и в чужбина. Поискани са справки колко избиратели има в отделните секции в страната и дали на места, където те са много над 300, е подходящо да се предвидят две или три машини, така че да е спокоен изборният процес", каза още Росица Матева.


Тя предположи, че за страната може би няма да се наложи допълнително купуване на машини, а според предварително проучване, за чужбина може би ще са необходими около 300 машини. "Не е ясно в колко избирателни секции в чужбина ще бъдат подадени повече от 300 заявления. Трябва да предположим каква ще е бройката", допълни Росица Матева. "Освен това в Община Благоевград предстоят частични избори за 7 кметства, насрочени за 27 юни. За там са необходими 150 машини. Трябва да се предвиди, че е възможен и балотаж. После софтуерът на тези машини трябва да бъде преинсталиран, за да е подходящ за парламентарните избори. Това е свързано отново с логистика. Предстои ЦИК да вземе решение, в което много ясно да е посочено кой има право и как да прави видеоизлъчване или видеозаписване при установяване на резултата", каза още Росица Матева.


Тя съобщи, че ЦИК ще назначи по своя преценка РИК-овете, защото е факт, че има разногласия. По думите на Росица Матева от 31 районни избирателни комисии съгласие има само в 4 или 5.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (124)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3368 Весело

  На машините за гласуване да се зададе резултат от поне 100 % за ИТН !!!

  [email protected]
 2. 2 Профил на Мизийски
  Мизийски
  Рейтинг: 478 Неутрално

  Некомунистите си мислят, че машините ще са без пари, защото ще идват от братска Венецуела;))). Да, ама не!

  Не участвувайте в безплодните дела на тъмнината; напротив, изобличавайте ги. Защото за онова, което нечестивците скришом вършат, срамно е и да се говори (Еф. 5:11-12).
 3. 3 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2973 Весело

  До коментар [#1] от "karabastun":

  Вие имахте вашия шанс да ги манипулирате. Ред е на други.

  До коментар [#2] от "Мизийски":

  Затова ли ГЕРБ не ги плати?

 4. 4 Профил на Контрол на съзнанието
  Контрол на съзнанието
  Рейтинг: 310 Любопитно

  На машините за гласуване да се зададе резултат от поне 100 % за ИТН !!!
  —цитат от коментар 1 на karabastun


  Мое и 80% за ДБъ!За Мая 50%,тя и на тва ше е доволна!🥳👍

  Много съм прост
 5. 5 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3932 Весело

  До коментар [#4] от "Тошо Кочев":

  Последните няколко минути говорих с двама търговски представители, стана дума за избори, и се оказа, че и двамата станали членове на "Възраждане", и убедено заявиха, че ще вземат 7%, поне...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 6. 6 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1768 Любопитно

  Нали всички самостоятелно мислещи сме наясно, че машините не решават нито един системен проблем на българският изборен процес?
  Нали сме наясно, че машините са "лъскава брошка" на "скъсан сукман"???

 7. 7 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3768 Весело

  Еееех, как им се иска на герберята да настроят машините за победа на банкянската тиква! Ама - нъцки! Не ще ги народа и това си е. А баце тооолкова се стара! И магистрали направи (с гарантиран ремонт до пет години), и подпорни стени направи, нищо, че камъните затвориха пътя. Обикаляше по села и паланки, да прави реклама на успешната работа, работа, работа. Даже и сакото си даде сиромашкия, само и само сичко да му е у ред. То пък се случи герберски активист да го вземе, ама - найсе. Вярно, имаше едни дребнички нарушенийца, като КТБ (4млрд лева), един поток (3 млрд лева) едни самолети (над 2 млрд лева), едни реактори (над 1 млрд лева). Даже и едно чекмедже изскочи от някъде, с пачки евро и златни кюлчета, ама какво от това? Който не работи, той не греши. Ей, неблагодарен народ се извъди и туй си е! 😀

 8. 8 Профил на Zippie
  Zippie
  Рейтинг: 792 Весело

  До коментар [#6] от "selqnin":

  Не, не сме. 🙃

 9. 9 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2973 Весело

  До коментар [#8] от "Zippie":

  Какво пак не ти е ясно? Тайпи нали ти показа че ГЕРБ са настроили машините да им умножава гласовете по 1.174 и пак не стигнаха. Сега колегите горе искат професора да направи коефициента поне 1.5 или 1.8.

 10. 10 Профил на Darulio
  Darulio
  Рейтинг: 1329 Неутрално

  До коментар [#5] от "hamiltonf":

  Възраждане са някаква откъсната от реалността секта с тежък култ към личността на Костадинов и Путин. Третирай ги все едно са "Свидетели на Йехова"

  "Една от най-долните привички на дребните души е да приписват своите низости и на другите." Оноре дьо Балзак, "Дядо Горио"
 11. 11 Профил на Darulio
  Darulio
  Рейтинг: 1329 Неутрално

  До коментар [#6] от "selqnin":

  Решават проблемите с 80 хил. невалидни бюлетини и със "сбърканите" от неграмотните членове на СИК протоколи.

  "Една от най-долните привички на дребните души е да приписват своите низости и на другите." Оноре дьо Балзак, "Дядо Горио"
 12. 12 Профил на Zippie
  Zippie
  Рейтинг: 792 Весело

  До коментар [#9] от "Deaddark":

  Бъзикай се ти, ама тук ще се намерят достатъчно да ти се вържат на „шокиращото“ твърдение. Не, Тайпи не е доказал нищо такова за машините! Я да пробвам да подчертая: ̲з̲а̲ ̲м̲а̲ш̲и̲н̲и̲т̲е̲! , че да не стават недоразумения 😉.

 13. 13 Профил на fmo211046145
  fmo211046145
  Рейтинг: 91 Неутрално

  ГОЛЯМА ПОБЕДА!
  При одит в окръг Уиндъм, щата Ню Хемпшир, САЩ, е установено, че машините броят ГРЕШНО, като дават превес на кандидатите на демократите с около 5 процента.
  Това, заедно с наличните данни от одитите в окръг Антрим, Мичиган, и все още незавършения одит в окръг Марикопа, Аризона, окончателно развенчава машините като ФАЛШИФИКАТОРИ на вот.

  Краят е близо.
  Лъжата не може да се крие вечно.
  Тръмп спечели Америка.
  Борисов спечели България.

  Да живее истината!

 14. 14 Профил на Контрол на съзнанието
  Контрол на съзнанието
  Рейтинг: 310 Любопитно

  Добре,че е елитъ на ДеБъ,за да въведе ред в дръжавата!🐷👍

  Много съм прост
 15. 15 Профил на fmo211046145
  fmo211046145
  Рейтинг: 91 Неутрално

  До коментар [#8] от "Zippie":Какво пак не ти е ясно? Тайпи нали ти показа че ГЕРБ са настроили машините да им умножава гласовете по 1.174 и пак не стигнаха. Сега колегите горе искат професора да направи коефициента поне 1.5 или 1.8.
  —цитат от коментар 9 на Deaddark


  Значи МОЖЕЛО да се манипулира?
  Ми признайте си бе, манипиулатори!

 16. 16 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 4569 Неутрално

  Повтаря се случаят КТБ.

 17. 17 Профил на soundform
  soundform
  Рейтинг: 307 Весело

  До коментар [#5] от "hamiltonf":

  Умните и красиви граждани не харесват това!

  lost & profound
 18. 18 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1768 Весело

  До коментар [#8] от "Zippie":

  Разбирам, че не сте самостоятелно мислещ!
  Съчувствие и състрадание!

 19. 19 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1768 Весело

  До коментар [#11] от "Darulio":

  Ще видите какво точно "решават", особено с експресните промени в "12 без 5" в изборните правила!!!
  Ще е голяма "веселба"!!!

 20. 20 Профил на Zippie
  Zippie
  Рейтинг: 792 Весело

  До коментар [#13] от "fmo211046145":

  😁😆😁
  Май не знаеш какво е значението на думичката „развенчава“?! Нищо де, радвай ѝ се, радвай ѝ се, щом ти харесва ...

 21. 21 Профил на fmo211046145
  fmo211046145
  Рейтинг: 91 Неутрално

  До коментар [#13] от "fmo211046145":😁😆😁Май не знаеш какво е значението на думичката „развенчава“?! Нищо де, радвай ѝ се, радвай ѝ се, щом ти харесва ...
  —цитат от коментар 20 на Zippie


  След като сме избрали Борисов, Борисов ще е.
  Няма да идва Слави я!

 22. 22 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1768 Гневно

  Да не дава Бог някой да играе вашата роля на мазна политическа корпорация, която няма нищо общо с отстояване на обществения договор и защитата на обществения интерес!!!

 23. 23 Профил на Джони Пенкофф
  Джони Пенкофф
  Рейтинг: 181 Неутрално

  Ако си гей, ако си фашист, ако си русофоб, ако си неолиберал, ако си соросоид, ако не си беден, ако не си пенсионер, тогава гласувай за Демократична България. Ако си неолиберал, и леко разколебан в останалото, тогава гласувай за ИТН и Слави. Слави или ГЕРБ, неолиберали.. Е, ГЕРБ са откровени русофоби, и неолиберали. Слави само откровен неолиберал. Като ДПС..

 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 25. 25 Профил на brighty
  brighty
  Рейтинг: 21 Неутрално

  За пръв път от г-н Мента разбирам, че десните искали да крадат, според него.

 26. 26 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 4569 Неутрално

  Днес Цонев ще следим, май ще му дават пътя от ДПС, като на Пеевски.

 27. 27 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 3987 Неутрално

  "Йордан Цонев: Десните искат да играят нашата роля, но не могат"


  Този е типичен пример за "танур с две лица"!Винаги "сменя боята" , когато има изгода от това!Колкото по-малко Цоневци има в Парламента , то толкова по - добре за България!

 28. 28 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2442 Неутрално

  До коментар [#7] от "Vlado Nikolov":

  Е като искаха, защо не го направиха за предишните избори ? А допуснаха честни избори (щото и броенето на ТиБроиш съвпада до втория знак) и вкараха Слави,Мутрите и ДБ даже ?

 29. 29 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1483 Неутрално

  Мента, я кажи к'во си хортувахте с Киро Геля, шефчето на КРИБ преди избор'те. ....
  АХАХАХАХАААХ, Десна партия с най-простия електорат

  ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХ

  Ромите биле десни

  ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХ

 30. 30 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 3987 Неутрално

  "...............Той посочи, че ББР е държавна банка, която трябва да кредитира малки и средни предприятия, особено в тежки моменти, защото имат по-трудно достъп до банков ресурс......................"

  Човек е само да сравни каква е ролята на ББР и какви са реалностите и веднага ще разбере колко голямо е изкривяването "в полза на нашите хора"!Дано всички мръсни далавери в тази банка да бъдат разкрити и виновните да понесат по законов път отговорността си!

 31. 31 Профил на brighty
  brighty
  Рейтинг: 21 Неутрално

  Кириак Цонев може да защити и Хитлер от еврейските обвинения в геноцид!

 32. 32 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3051 Неутрално

  Данчо Ментата е балансьор, та дрънка. Само дето в 45-тия парламент, нещо не им се получи баланса. И усещат, че и в следващия пак няма да стане. Тоест опасността балансьорите от ДПС да останат на сухо е доста висока. Затова са нервни аркадашите от ДПС-то...! :)))

  Бивш tww09306483.
 33. 33 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 382 Неутрално

  Чакай бе, нали герб бяха десните в парламента? Излиза, че се опитвали да играят някаква роля, която само дпс могли.

 34. 34 Профил на the_librarian
  the_librarian
  Рейтинг: 514 Весело

  [.Борисов спечели България.Да живее истината![/quote]

  Факт! И я набута във вълшебното чекмедже. Каквото пък не се побра в чекмеджето "сподели с приятели" чрез ББР, ПИБ, ТП и разни измислени "холдинги" в стил фирмата на Остап Бендер - "Рога и копита".

 35. 35 Профил на chicho_gosho
  chicho_gosho
  Рейтинг: 278 Неутрално

  Чакай бе, нали герб бяха десните в парламента? Излиза, че се опитвали да играят някаква роля, която само дпс могли.
  —цитат от коментар 33 на truly


  ++++1 :)

 36. 36 Профил на Darulio
  Darulio
  Рейтинг: 1329 Неутрално

  До коментар [#12] от "Zippie":

  Така е. Писаното от Тайпи изобщо не се отнасяше до машинното гласуване.

  До коментар [#13] от "fmo211046145":

  Знам, че не трябва да отговарям на трибуквени деветоцифреничета, ама все пак да обърна внимание, че става дума за съвсем друг тип машини. Ако целта ти не беше да манипулираш, а целеше да информираш, щеше да си проверил за какво става дума, ама Кралев не плаща за истини.

  "Една от най-долните привички на дребните души е да приписват своите низости и на другите." Оноре дьо Балзак, "Дядо Горио"
 37. 37 Профил на Полковник Паликъщов
  Полковник Паликъщов
  Рейтинг: 3964 Неутрално

  Ивайло Мирчев: От 4 г. сигнализираме за банката за развитие
  ––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

  Мирчев е заместник на Шиши в българския политически живот?

  ДБ: Време е да спечелим България
 38. 38 Профил на Анти Шишковци
  Анти Шишковци
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Йордан Цонев обаче пита - защо с такъв апломб служебен министър в предаване говори за журналистически разследвания, свързали Пеевски с кредитите на ББР.
   "Един служебен министър има достъп до информация. Трябваше да каже следното - по данни и факти в регистрите Пеевски не участва никъде. Ако участва - да каже къде. Когато очакваме “ревизия” от кабинет, очакваме факти. Журналистическите разследвания са нещо хубаво, полезно. Но не са факти. Документално и всякак Пеевски няма връзка", отсече Цонев.
  Депутатът от ДПС обясни още, че проверка на Европейската централна банка е установила, че няма необезпечени или лоши кредити в ББР.
  Казаното от Данчо Ментата доказва наличието на организирана схема на паралелна власт, известна като Моделът #КОЙ. Основните играчи са в сянка. Бушоните са в изпълнителната власт, през която се създават структури и организация, управлявани от подставени лица под техен контрол. Иначе казано ГЕРБ е бил в подчинение на ДПС. Връзката е еднопосочна: Предсавлявящият ДПС нарежда на представляващия Изпълнителната власт какво да прави и какво да не прави. Т.е. ШИШИ командва ДжипкоБибитко. Защо точно ШИШИ? Защото МАМАН е решила, че може да реализира амбицията си да направи синчето си българският вариант на Путин. Подготовката му започна още когато го направи шеф на младежкото НДСВ, което пък си беше техен политически инженерингов проект. Когато ЕНП решиха да се клонират в България и осигуриха финансиране през тяхната си фондация, мисля, че се казваше "Hans Siegel", ДПС като член на евролибералите тарикатски им поднесе решение - създаде се ГЕРБ (името го предложи ЕНП), но по схема на еднолично управление на силно зависим от тях (ДПС) фигурант - ДжипкоБибипков. По нататък парите си казаха думата. Не прощават. Защо точно МАМАН притежава такава власт в ДПС за да налага волята си? Защото е дъщеря на човек от екипа на превратаджиите, свалили Тодор Живков, за да си направят демокрацията, но всъщност създадоха модел на авторитарна демагогичена демокрация (прокурорска автократура) зависима от ДПС, където Разпределителят на порции е поставен в ролята на политически представителното лице на корпорацията, нищо, че е минал в сянка, а хитрата и властна МАМАН овладя управлението на икономическата част на корпорацията, защото без пари си обречен в политиката. Защо точно ДПС е обвивката на тези, свалили по незбежност Тодор Живков, като резултат от перестройката на Горбачов, които си направиха така наречената демокрация по време на периода, известен като раздаването на свои хора на куфарите с пари и създадоха днешната прокурорска демокатура/автократура? Защото ДС е много добре наясно със силата на етническата карта в политиката на България - най-силният коз в играта.
  Създадени от тях структури като "Библотекарите", филиали на БАН, милиционерските школи ги използват за съхранение на кадрите си според ситуацията и употлеба също според ситуацията. Така например: "С решаващото участие на бившето вече правителство служители на ДАНС от кръга "Библиотекарите" са настанени на работа в други държавни структури като Държавна агенция "Финансов контрол", КПКОНПИ, Националното бюро за контрол на СРС. Това заяви в ефира на Българското национално радио служебният вътрешен министър Бойко Рашков. Той бе категоричен - това е така нареченото "окопаване" на властта, а целта е да се създаде репресивен апарат, който лесно да бъде използван."
  Промъкнал се кадър на Владислав Горанов в сегашното служебно правителство е Моника Бийчър - зам.министър във финансите и не случайно и е даден ресорът с обществените поръчкчи. Със сигурност има такива и на други позиции. Със сигурност ще има и прехващания като Москов, който още в началото на министерстването си позволи да бъде жестоко компрометиан и принуден да играе по свирката на #КОЙ, а сега ще го превърнат в политическа патерица.

 39. 39 Профил на the_librarian
  the_librarian
  Рейтинг: 514 Весело

  Добре,че е елитъ на ДеБъ,за да въведе ред в дръжавата!🐷👍
  —цитат от коментар 14 на Тошо Кочев


  Ами досега разчитахме изцяло на най-обширния експерт (поне откъм обиколка на ханша), а той такъв ред въведе на "територията" че направо опечали майката на "матрияла", образно казано. Или вие следвате завета на Кисинджър: "Може да е кучи син, ама е наш кучи син!".

 40. 40 Профил на Мизийски
  Мизийски
  Рейтинг: 478 Неутрално

  "Йордан Цонев: Десните искат да играят нашата роля, но не могат". Те десните-леви затова ви дадоха неограничен брой секции в Турция, за да можете вие да си играете играта, а на тях торхи. Нали, Мента?!

  Не участвувайте в безплодните дела на тъмнината; напротив, изобличавайте ги. Защото за онова, което нечестивците скришом вършат, срамно е и да се говори (Еф. 5:11-12).
 41. 41 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3051 Неутрално

  До коментар [#33] от "truly":

  Е...! Те ГЕРБ са самообявяват за какви ли не. В зависимост от нуждата към момента. Зависи колко баламурници имат насреща, които да им вярват. :)))

  Бивш tww09306483.
 42. 42 Профил на Dimitar Kunev
  Dimitar Kunev
  Рейтинг: 963 Неутрално

  Христо Иванов допусна фатална грешка, като се прегърна с ДПС и падна в капана на Доган. Вижте гласовете в ромските секции: купени 95 % от ГЕРБ и ДПС. Форумът започна да ми става безинтересен - 50, хайде да са сто русофоби и фанатици на Запада, а не виждат, че основната ни трагедия идва от ДПС. Но така е, в София не си виждат по-далече от носа. И там са българи, ама на практика не са българи.

 43. 43 Профил на herbaltea
  herbaltea
  Рейтинг: 958 Весело

  Аххаххах, Янакито си влезе в ролята на типичният комундел нищоправец и словоблудец. Ако някой се е заблуждавал до момента, че може да се очаква кадър на БСП да предприеме нещо в посока промяна на съдебната система, сега е моментът да се събуди :)

 44. 44 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1308 Неутрално

  Десните искат да те набутат при бай Ставри, където ти е мястото, както и на цялата ви шайка

  Не ме търсете преди обяд
 45. 45 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3932 Весело

  До коментар [#40] от "Мизийски":

  И за награда, другарите от "ДБ" дори не направиха комисия "Росенец", или по-точно, още висят пред НС, с опит да я внесат в дневния ред...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 46. 46 Профил на iiu09354227
  iiu09354227
  Рейтинг: 416 Неутрално

  Й.Цонев: ""С десните имаме абсолютно еднаква програма, защитаваме евроатлантическите ценности "

  Вашата програма е само един смокинов лист на обръчите от фирми на мафията.

 47. 47 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 2273 Разстроено

  Времето не е простило на никой.......макар това да не топли останалите !

 48. 48 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4267 Неутрално

  ВИИ Маркс имени В.И.Лелина

  Така си е.
  Ролите са сменени, за кратко време.

  След продължителна опозиция под опашката на коня,
  искат, но не могат.

  Знак за неизбежен провал.

  "Мутра вън, под коня:
  "Десните искат да играят нашата роля,
  но не могат""

 49. 49 Профил на soundform
  soundform
  Рейтинг: 307 Неутрално

  До коментар [#45] от "hamiltonf":

  46НС може да гласува денят на "Росенец" да е официален празник😎 и без това лятото липсват почивни дни и населението е принудено да хаби отпуска🤔

  lost & profound
 50. 50 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 1235 Неутрално

  Хотел на Халкидики, сянката на Пеевски… Кой стои зад заем от 115 милиона от ББР?
  https://bird.bg/mirragio-bbr-peevski-ultrastroy/

 51. 51 Профил на anty
  anty
  Рейтинг: 708 Неутрално

  Ментата от БКП-ДПС, пази сарая и ТЕЦ Варна, както и пристанището към подарения ТЕЦ на Доган от комуниста мутра Борисов от БКП-ГЕРБ.
  А плюенето по адрес на ДБ само доказва далаверите на БКП-ДПС със сътрудничеството на БКП-ГЕРБ.
  Материала, материала.

 52. 52 Профил на otrqdnik
  otrqdnik
  Рейтинг: 2429 Неутрално

  Ментата не каза нищо. Никой не иска коалиция с ДПС, защото са партия на задкулисието и сенчестия бизнес на прехода и за да се изчисти този имидж, цялата върхушка на ДПС трябва да се измете, те са си измет. Цонев е точно от тази измет и затова му е трудно да го признае. ДПС ще си остане токсична партия, до която другите като се доближат трябва да си запушват носа.

  ДПС се радват на представителство, само защото държат 200 000 български турци като крепостни селяни. Само една истинска българска власт да успее да помогне със работа и по-висок стандарт на живот на тези хора и ДПС ще се изпарят като дим.

  Красивото лице на ДПС е точно като това на ГЕРБ - по студията, в парламента редят едни приказки за демокрация и плурализъм. Грозното им лице е в общините, където кметовете колят и бесят заедно с местните главорези. Цонев много добре знае за тази дуалистичност на партията си.

  Най-интересното е, че Тиквата в момента се опитва да направи модела на Доган в ГЕРБ - той да си седи в Банкя и да разпорежда какво и как да се направи, за да не прекъснат приходите към чекмеджето.

 53. 53 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3932 Неутрално

  Другаря Янаки много оттекъл...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 54. 54 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3051 Неутрално

  До коментар [#43] от "herbaltea":

  Колкото и да е калпав Янаки-то мисля, че е класи над Цецка и Барни...! :)))

  Бивш tww09306483.
 55. 55 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3051 Неутрално

  До коментар [#45] от "hamiltonf":

  Хм-м-м-м...! Комисия "Росенец"? Какво пречеше на ГЕРБ да я сформира тази комисия още в предходното НС? Все ДеБъ с нещо е виновно, че не го свършило според очакванията на ГЕРБ. :)))

  Бивш tww09306483.
 56. 56 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3932 Весело

  До коментар [#55] от "Petleshev":

  Петлешев, оплиташ се като " пате в калчища" с тези нелепи и несвързани оправдания...
  Вашите другари с тази бъдеща комисийка, неосъществена, влязоха в НС, или ти не си чул?!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 57. 57 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 768 Неутрално

  Хахаха, в Дирекция "Българско гражданство" - Каракачанов улете
  някак ми е кефлийско

 58. 58 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 1832 Весело

  Г-н Цонев е прав за десните, че не могат да са като ДПС.
  Прав е . Не могат да крадат като тях.

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 59. 59 Профил на Darulio
  Darulio
  Рейтинг: 1329 Весело

  До коментар [#56] от "hamiltonf":
  До коментар [#45] от "hamiltonf":
  До коментар [#55] от "Petleshev":

  Само да напомня, че ГЕРБСПДПС провалиха заседанието, по време на което трябваше да се гласува създаването на въпросната комисия, като бламираха дневния ред за първи път в съвременната българска история, а след това въпросната точка изпадна от него. Затова въпросите за Росенец трябва да се отправят към тях. Мерси, чао.

  "Една от най-долните привички на дребните души е да приписват своите низости и на другите." Оноре дьо Балзак, "Дядо Горио"
 60. 60 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1670 Неутрално

  Хиполенд частушки.

  А къде е силния глас на лидера Иванов?

  09-06-20 - Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители . 13-05-19 - Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 24-01-21 - Атанас Атанасов: Нямам нито една забележка към Радев. 01-09-21 - Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев. 30-10-21 - Ген. Атанасов: Не виждам грешки в Стойчо Кацаров.
 61. 61 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3932 Весело

  До коментар [#59] от "Darulio":

  Имаше и други заседания, дори тези от ГЕРБ, БСП, че дори и ДПС декларираха "За" комисията. Мерси, чао!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 62. 62 Профил на Oggie Petkov
  Oggie Petkov
  Рейтинг: 555 Неутрално

  До коментар [#7] от "Vlado Nikolov":

  Не говори от името на "народа". На последните избори се видя кого иска народът. Всичките глупости, които си надраскал не могат да спрат народа да гласува за "Баце". Управлявал "зле" последните 11г. (с малко прекъсване) и пак този неблагодарен народ гласува за него. Огладнелите въшки, били то червени, сини или пембени реват колко зле управлява, какви кражби, какви скандали, какви провали и пак народът си го иска и дори машините няма да могат да променят това. Защо ли? И защо една партия, дори след 11г. "неуспешно" управление пак е първа на избори. Това е световен феномен.

 63. 63 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3051 Неутрално

  До коментар [#56] от "hamiltonf":

  Да се оплитам? За какво? Или за какво да се оправдавам? Накъдето и да се въртиш има няколко неоспорими факта. Факт е, че бизнесът на ДПС процъфтя по време на управлението на ГЕРБ. Факт е, че летните Сараи на Доган бяха построени по времето на ГЕРБ. Факт е, че успелият млад мъж постигна най-големите си успехи по времето на ГЕРБ. Можем да продължим с ТЕЦ Варна, студен резерв, руски потоци и всякакви подобни гранде далаверки, все по времето на ГЕРБ. Сега ГЕРБ, едва ли не искат да се дистанцират от себе си и напоително обясняват, как някой друг и най-вече ДеБъ били виновни. Толкова е плоско и смешно...! Или не го виждаш?

  Бивш tww09306483.
 64. 64 Профил на Dark Avenger alias Дечо Пора
  Dark Avenger alias Дечо Пора
  Рейтинг: 1436 Весело

  Давай Янаки !
  калинки вън, къш къш !
  небето ще почервенее от тях в въздушния коридор към Банкя !
  Буций да ги храни !
  откраднати кюлчета колкото щеш !

  Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher. Albert Einstein
 65. 65 Профил на ykv43523606
  ykv43523606
  Рейтинг: 735 Неутрално

  ГОЛЯМА ПОБЕДА!При одит в окръг Уиндъм, щата Ню Хемпшир, САЩ, е установено, че машините броят ГРЕШНО, като дават превес на кандидатите на демократите с около 5 процента.Това, заедно с наличните данни от одитите в окръг Антрим, Мичиган, и все още незавършения одит в окръг Марикопа, Аризона, окончателно развенчава машините като ФАЛШИФИКАТОРИ на вот.Краят е близо.Лъжата не може да се крие вечно.Тръмп спечели Америка.Борисов спечели България.Да живее истината!
  —цитат от коментар 13 на fmo211046145


  Въй че си тъпо. Вярно вотът беше манипулиран в САЩ, но машините нямаха нищо общо, а едни други работи, ама кой да чете...

 66. 66 Профил на Мизийски
  Мизийски
  Рейтинг: 478 Неутрално

  Един министър от комунистическото правителство иска да уволнява журналисти от частна медия, но "Дневник" мълчи. Защо ли? 112 място казва всичко, нали другари?!

  Не участвувайте в безплодните дела на тъмнината; напротив, изобличавайте ги. Защото за онова, което нечестивците скришом вършат, срамно е и да се говори (Еф. 5:11-12).
 67. 67 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1723 Весело

  Като е прав Данчо, прав е..Десните никога не са могли да крадат колкото ДПС.Факт.При ДПС схемите за източване на публичен ресурс са доведени до съвършенство.

  Sic transit gloria mundi
 68. 68 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3932 Весело

  До коментар [#63] от "Petleshev":

  Виждам го, дори на живо, подкрепям Христо на 100%, 13 стека вода от 1,5 л. занесах при втория опит за дебаркиране, просто питам за комисията!?

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 69. 69 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7342 Неутрално

  Йордан Цонев: Десните искат да играят нашата роля, но не могат.
  Тяхната роля никой не може да я играе. Задкулисието си е тяхна марка.

 70. 70 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3910 Весело

  "Служебният министър на правосъдието Янаки Стоилов е възложил проверка на Агенцията по вписванията, включително на Търговския регистър, на Дирекция "Българско гражданство", на Регистъра за особените залози. Това обяви той на брифинг днес, като уточни, е целта на проверката е да се подобри административното обслужване на гражданите и да се избегнат нередности."

  Абе едни милиарди задължения липсвали след срива в системата на ТР. Спрямо сметката на един успял млад мъж........Той затова и е успял де ! Вече малко позастарял.....😂😂👍

 71. 71 Профил на herbaltea
  herbaltea
  Рейтинг: 958 Неутрално

  До коментар [#54] от "Petleshev":

  о да, с това съм съгласен

 72. 72 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2556 Неутрално

  Шефовете на служби показват лоялност. До последно избягват момента, в който премиерът ще им поиска специфична информация за Буци и Шиши. Да не си разваллят достлука с тях, докато има поне теоретичен шанс да се върнат след изборите на 11 юли

  За трети път правителството на промяната е изрисувано. ПП+ИТН+ДБ +БСП. Първите две два шанса бяха проиграни от политическите тролове от ИТН.
 73. 73 Профил на valtoro
  valtoro
  Рейтинг: 911 Неутрално

  На Данчо Ментата ролята е на ибрикчия !!!

 74. 74 Профил на Птоломей Едно
  Птоломей Едно
  Рейтинг: 685 Неутрално

  Данчо Ментата, ибрика пеевски, докато не влезе в затвора, значи нищо не се е променило...

  люта цензура се шири в Дневник, прокопи пак се точи на властта
 75. 75 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3910 Весело

  " Премиерът Стефан Янев вика шефовете на служби, които са в неплатен отпуск до есента. Очаква се това да се случи днес или утре, съобщи пред БНР вътрешният министър Бойко Рашков. Отпуските им ще бъдат прекратени веднага, каза Рашков. По думите му държавата няма как да работи с тези хора."

  Сега, най - вероятно, ще се окажат и в дълги болнични.......😂😂👍

 76. 76 Профил на b.rainstorm
  b.rainstorm
  Рейтинг: 36 Неутрално

  АХАХАХХАХА: "Премиерът Стефан Янев вика шефовете на служби, които са в неплатен отпуск до есента. Очаква се това да се случи днес или утре, съобщи пред БНР вътрешният министър Бойко Рашков. Отпуските им ще бъдат прекратени веднага, каза Рашков. По думите му държавата няма как да работи с тези хора."

  С ГЕРБерски кучета не може, да. От тях не бих взел нищо различно от оставка

 77. 77 Профил на usp17671509
  usp17671509
  Рейтинг: 9 Весело

  Преди изборите: премиерът вика на среща шефовете на службите за сигурност, излезли в дълъг отпуск
  —цитат от коментар 0 на Статията  А некои другари по примера на Вожда и Учителя си мислеха, че кат' си вземат отпуск и ще ги отмине бурята хахаха 78. 78 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1620 Неутрално

  До коментар [#57] от "nij50393132":

  Това е точно. Тука няма ншщо общо с подобряване на обслужването, тука ще се разследва издаването на паспорти от дебилите от МВРО

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 79. 79
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 80. 80 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1670 Неутрално

  Нека вика.

  09-06-20 - Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители . 13-05-19 - Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 24-01-21 - Атанас Атанасов: Нямам нито една забележка към Радев. 01-09-21 - Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев. 30-10-21 - Ген. Атанасов: Не виждам грешки в Стойчо Кацаров.
 81. 81 Профил на Stoyan Kostov
  Stoyan Kostov
  Рейтинг: 688 Неутрално

  "Онези, които трябва да противодействат на престъпността, извършват престъпления и това са доказани факти. "

  Къде са тези факти?

 82. 82 Профил на usp18671509
  usp18671509
  Рейтинг: 8 Весело

  До коментар [#6] от "selqnin":

  Всички сме наясно, че машинното гласуване ще осигури

  ПЪРВИТЕ ЧЕСТНИ ИЗБОРИ в България от повече от 10 години насам!

  С какво сте "наясно" в Министерството на Истината в Банкя, не мога да знам. :)

 83. 83 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1620 Неутрално

  До коментар [#6] от "selqnin":

  Напротив. Решават няколко.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 84. 84 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 2274 Неутрално

  Извършва се радикална промяна в политическия курс на страната. Във вътрешен план - връщане на соцолигархията и мутрите им във властта. Във външен - дистанциране от съюзниците, които отново ще поставят службите в изолация. Разузнаването и контраразузнаването. Както беше при последните соцправителства. Както ще стане и с поредното им правителство в по-различна конфигурация. Особено ако плавно премине в експертно при новия парламент, както Радев се надява. Естествено, мечът на възмездието Рашков е освирепял час по-скоро да ги обезглави и тури свои хора. Ще се намерят. Банката на Божков е достатъчно дълга. И... до кога с тия акции срещу руско-съветското разузнаване тук. После - кой и как им мътеше водата напоследък. Все парливи въпроси, на които служебният премиер Янев ще търси отговори.

 85. 85 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1687 Неутрално

  "От прокуратурата отказаха коментар на думите на Рашков."

  Ха-ха! Прокуратурата станала много скромна и мълчалива. Няма ли Цацаров и Гешев да се изтъпанят на някоя пресконференция?!

 86. 86 Профил на pro_bono
  pro_bono
  Рейтинг: 946 Неутрално

  А-а Данчо Ментов.ДПС е незаконна етническа партия.От самото начало беше злия демон в българската политика.Срещу тях може да работи само масовия вот.Така че,гласувайте братя българи.

 87. 87 Профил на Darulio
  Darulio
  Рейтинг: 1329 Весело

  До коментар [#61] от "hamiltonf":

  Имаше, да - на 5 май, когато не стигна времето за тая точка. Толкоз за голямото желание за комисия за Росенец.

  "Една от най-долните привички на дребните души е да приписват своите низости и на другите." Оноре дьо Балзак, "Дядо Горио"
 88. 88 Профил на stoiank
  stoiank
  Рейтинг: 1535 Неутрално

  До коментар [#76] от "b.rainstorm":
  Ако желае, може да им прекъсне отпуските веднага. Без значение платен или неплатен. Единствено с болничните е сложна тема. Останалото е или непознаване на закона или популизъм.

 89. 89 Профил на falcone
  falcone
  Рейтинг: 989 Неутрално

  Много нов трол е налазил Дневник в последно време.

 90. 90 Профил на falcone
  falcone
  Рейтинг: 989 Неутрално

  До коментар [#43] от "herbaltea":

  Е да Барни беше велик герп мозък. Олицетворение направо.

 91. 91 Профил на falcone
  falcone
  Рейтинг: 989 Неутрално

  До коментар [#37] от "Полковник Паликъщов":

  Не, Шиши си остава вечно ваш. Нов няма да има.

 92. 92 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 743 Неутрално

  Богомил Бонев: """Сега разбрахте ли кои са мутренските кадри в МВР?
  Сега разбрахте ли кои са мутренските кадри в МВР? Които са в неплатен отпуск и болнични. Внезапно болни.
  Сега разбрахте ли кои са мутренските кадри в МВР?
  Които са в неплатен отпуск и болнични.
  Внезапно болни.
  В ДАНС е същото. И при псевдоразузнавачите.
  Както в цялата администрация.
  Чистка до дъно! Никакъв компромис!
  Всички те са нарушили изискването за деполитизация.
  И това предполага, че са извършили престъпления в полза на мутрите.
  А разбрахте ли кои са журналистите на мутрите?
  Тези, които сега се загрижиха за уволнените мутри."""

 93. 93 Профил на saz391051887
  saz391051887
  Рейтинг: 521 Неутрално

  е толкова ли е трудно просто да им се прекратят отпуските вместо да ни занимават по три пъти на ден с тов?

 94. 94 Профил на saz391051887
  saz391051887
  Рейтинг: 521 Неутрално

  е толкова ли е трудно просто да им се прекратят отпуските вместо да ни занимават по три пъти на ден с тов?

 95. 95 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1620 Неутрално

  До коментар [#84] от "nik_77.":

  Хахаххаха, кво друсаш бе, дъно?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 96. 96 Профил на Капабланка
  Капабланка
  Рейтинг: 647 Неутрално

  До коментар [#4] от "Тошо Кочев":Последните няколко минути говорих с двама търговски представители, стана дума за избори, и се оказа, че и двамата станали членове на "Възраждане", и убедено заявиха, че ще вземат 7%, поне...
  —цитат от коментар 5 на hamiltonf


  За миналите избори един очакваше поне 8 %, а аз му предложих да се обзаложим, че повече от 3% едва ли ще минат, но и със сигурност няма да влязат в парламента.Е,, после той се оправда, че изборите били купени и е видно, че в чужбина хората са гласували с над 7% за тях - тъй, че - бил прав.
  Но важното е и обезпокоителното е друго - че маса народ не може да различи, че Възраждане са същите, като Атака!!!С тази разлика, че тези са по-дръзки и могат да направят доста повече поразии и да извършат доста престъпления, ако се докопат до власт!Искам да мисля, че гласоподавателите им са малоумни и дебилни, но познавам такива хора, които изглеждат и мислят уж съвсем нормално, но опре ли до политика - край!!!!Започват да мислят с гъз@ си и приказват такива глупости, че чак не е за вярване!
  Надявам се, че никой от т.нар. патриоти няма да влезе в парламента, защото иначе ще е много трудно, ако не и невъзможно да подобрим положението си!

 97. 97 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 1395 Неутрално

  г-н Премиерът да привика г-н Рашков за обяснение и да му поиска оставката !

 98. 98 Профил на Капабланка
  Капабланка
  Рейтинг: 647 Неутрално

  Христо Иванов допусна фатална грешка, като се прегърна с ДПС и падна в капана на Доган. Вижте гласовете в ромските секции: купени 95 % от ГЕРБ и ДПС. Форумът започна да ми става безинтересен - 50, хайде да са сто русофоби и фанатици на Запада, а не виждат, че основната ни трагедия идва от ДПС. Но така е, в София не си виждат по-далече от носа. И там са българи, ама на практика не са българи.
  —цитат от коментар 42 на Dimitar Kunev


  Основната трагедия идва от такива, като ГЕРБ и БСП, които се прегърнаха с ДПС, само и само, за да са на власт!Изминалия парламент това не стана и точно ДПС, БСП и ГЕРБ бяха най-разочаровани, защото им се спря богатото лапане за наша сметка, поне за малко.
  Помниш ли кой беше "златния пръст"?!!!Сидеров и Атака, с които дойде Орешарски.А ако си забравил как последните години именно ГЕРБ и ДПС, с подкрепата и на патриотите, които уж много мразят Доган - окрадоха и завзеха цялата държава!!!
  Не се иска дори образование, за да ти стане ясно това, но на много хора, като теб, май са направили лоботомия, че дори не се учите и от грешките си.
  ДПС са 30-40 човека макс във всеки парламент!Как могат да станат толкова важни значими, ако останалите не се съгласят с техните условия!?!!

 99. 99 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 1974 Весело

  “Всеки паметник е свидетел на своето време. Аз съм против премахването на паметници“, каза Румен Радев, помолен за коментар на исканията за демонтиране на Паметника на съветската армия в София.
  С това изказване Радев официално се присъедини към безродническата позиция на БСП, която брани паметника на окупаторите и поробителите на нашето Отечество."
  А сега драги "десни" от лявото ДБ как ще се оправдавате за резидента-фигурант, ммм?

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 100. 100 Профил на БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  Рейтинг: 1102 Неутрално

  "Премиерът Стефан Янев вика шефовете на служби, които са в неплатен отпуск до есента. Очаква се това да се случи днес или утре, съобщи пред БНР вътрешният министър Бойко Рашков. Отпуските им ще бъдат прекратени веднага, каза Рашков. По думите му държавата няма как да работи с тези хора."
  ...........................

  правилно, директно да ги гонят и да слагат хора които ще работят и няма да блокират държавата

  след като могат да излязат в неплатен отпуск за половин година, явно така или иначе смисъл от тях няма

  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ е ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА с ясни и прозрачни идеи и цели !!!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK