На живо

Преди изборите: основните претенденти за новия парламент подадоха документи (хронология)

Преди изборите: основните претенденти за новия парламент подадоха документи (хронология)


Дневник" следи политическата ситуация на живо.
Основните претенденти за новия парламент подадоха документи в изборната комисия

Днес БСП, ГЕРБ и "Демократична България" се регистрираха в Централната избирателна комисия (ЦИК) за участие в изборите. Засега единствено БСП обяви кои ще са водачи на листата им по райони. Днес в 17 часа е крайният срок за регистрация за предсрочните парламентарни избори на 11 юли.


"Внесохме максималният изискуем брой подписи - 9999. Иначе в рамките на 2 дни колегите от цялата страна събраха 32 хил. подписа", организационният секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов. По думите на зам.-председателя на партията Даниел Митов ГЕРБ ще продължи да бъде незаобиколим фактор при съставянето на правителство.


Над 10 хиляди души са подкрепили "Демократична България" за явяване на вота. Внесените днес подписи са 9999, като от изискуемия минимум от 2500 подписа за регистрация 20% са внесени по електронен път, обяви съпредседателят на обединението Христо Иванов.


И БСП се регистрира с 10 хиляди подписа. Промяна и стабилност са основните цели на БСП, заяви лидерът на партията Корнелия Нинова. Продължава и процесът на голямото ляво обединение, добави тя.


Вчера подписи в ЦИК внесоха от "Републиканци за България", "Българско лято", "Има такъв народ", ДПС.

Единствената причина за смяната на шефовете на службите за сигурност е разкриването на шпионските мрежи на Русия, обяви бившият премиер Бойко Борисов на среща на ръководството на ГЕРБ с млади активисти, след като стана известно, че правителството е започнало процедура по освобождаване на шефа на ДАНС Димитър Георгиев.


"От тук нататък никой никога в България няма повече да разкрие руски шпиони. Извинявам се на тези момчета, които съм ги карал да защитават националната сигурност, а те били непочтени според някого", заяви лидерът на ГЕРБ.


Подробности четете тук.

Дончев ще оглави Националния предизборен щаб на ГЕРБ, Митов – софийския

Преди изборите: основните претенденти за новия парламент подадоха документи (хронология)

© Дневник


Томислав Дончев ще оглави Националния предизборен щаб на ГЕРБ, а Даниел Митов – софийския, обяви лидерът на партията Бойко Борисов на излъчвана на живо във "Фейсбук" среща на ръководството на партията с млади активисти. "Можем да направим много добра смес от опита на доказани успешни министри и младостта, дръзновението, силата и амбициите", каза Борисов. Той се обърна към представящите се млади активисти на ГЕРБ с различни професии с призива "всичко това, което го говорите, не го препоръчвайте, а го вършете". По думите му те са хората, които след две години ще са кандидати за общински съветници, районни кметове, за кмет на София.


"Трябва да заложим на колкото се може повече нови лица. Да покажем, че партията се обновява", заяви Томислав Дончев. Той добави, че "когато вече сме извън администрацията и институциите, можем да сме по-дръзки" и това ще се отрази на предизборната програма.


ГЕРБ ще "радикализират" вижданията си по отношение на административната реформа с въвеждането на т.нар. "мълчаливо съгласие" при инвестиционни проекти, намаляване на лицензионни и разрешителни режими, специален фокус към българите, които се завръщат от чужбина, и мобилни кабинети с оборудване за телемедицина за малките населени места, декларира Дончев.


"Отиваме на изборите с увереност, че отново ще сме първа политическа сила", каза Даниел Митов, който е и водач на листата в 23 МИР.


БСП с цел да се замени моделът "Борисов"

Преди изборите: основните претенденти за новия парламент подадоха документи (хронология)


И БСП се регистрира в ЦИК за предстоящите избори с 10 хиляди подписа. Промяна и стабилност са основните цели на БСП, заяви лидерът на партията Корнелия Нинова. Продължава и процесът на голямото ляво обединение, добави тя.


"Тръгваме на тези избори с нови сили, с нова енергия в голямото ляво обединение, което направихме и продължаваме да подписваме споразумения. Както знаете, вече сме готови и с водачите. Така че тръгваме организирани, подготвени за тези избори с две цели - промяна и стабилност", каза тя.


"На предишните избори целта беше да се свали Борисов, сега целта е да се предложи какво да замени модела "Борисов". Въпросът е кой може да направи промяната. Ние тръгваме с амбицията, че можем", допълни Нинова.

"Демократична България" се регистрира за изборите с електронни подписи

Преди изборите: основните претенденти за новия парламент подадоха документи (хронология)

© Юлия Лазарова


"Демократична България" внесе необходимите подписи в ЦИК за регистрация на предстоящите избори. "Това е една от най-стабилните коалиции", заяви съпредседателят й Христо Иванов. Той подчерта, че "Демократична България" не може да влезе в коалиции с ГЕРБ, БСП и ДПС.


Над 10 хиляди души са подкрепили обединението за явяване на вота на 11 юли. Внесените днес подписи са 9999, като от изискуемия минимум от 2500 подписа за регистрация 20% са внесени по електронен път.


"Този път не избързахме с внасянето на документите, за да може повече хора да научат за възможността за подаване и на електронни подписи. За нас въвеждането на тези електронни услуги е политическа кауза, национална кауза. В резултат внесохме 10 хиляди подписа, от които над 500 са електронни. Доказахме, че електронното управление на изборния процес е мисия възможна и това е много важно за нас", каза Христо Иванов.


"Очаквам всички ние да превърнем електронното гласуване в залог за едни по-честни избори. Очаквам и тези избори да бъдат много по-свободни, защото ще бъдат проведени в условия, в които "страхуването", както бе произведен този глагол, няма да бъде толкова голям фактор", каза още той. По думите му в следващия парламент ще търсят сътрудничество с партиите на промяната. "Основната ни цел е да се излъчи едно управление на промяната, което да стъпи на трите основни ценности, които отстоява "Демократична България" - свобода, законност, модернизация", подчерта Иванов.


Според Даниел Митов служебният кабинетът се е превърнал в предизборен щаб на президента

Преди изборите: основните претенденти за новия парламент подадоха документи (хронология)

© Юлия Лазарова


Коалицията ГЕРБ - СДС се регистрира в ЦИК за участие в изборите. Подписката внесоха организационният секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов, лидерът на младежи ГЕРБ Георг Георгиев, зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов и лидерът на СДС Румен Христов.


"За съжаление Румен Радев направи така, че служебният кабинет да се превърне в негов предизборен щаб, което е недопустимо. Целта му е да осигури честни избори. Искам да отправя апел към всички министри – не се впускайте в кампания, която не е ваша", заяви Даниел Митов пред журналисти пред ЦИК. По думите му ГЕРБ ще продължи да бъде незаобиколим фактор при съставянето на правителство. "Ние от работа не бягаме. Доказали сме, че можем да върши работа", добави Митов.


"В изключително добра мобилизация и организационна готовност сме", коментира Цветомир Паунов. "Подадохме документи за регистрация в ЦИК на коалиция ГЕРБ - СДС. Това е едно традиционно добро сътрудничество между най-голямата дясна партия и най-старата демократична партия след промените през 1989 г. Внесохме максималния изискуем брой подписи - 9999. Иначе в рамките на 2 дни колегите от цялата страна събраха 32 хил. подписа", каза още Паунов.


Днес е крайният срок за регистрация за предсрочните парламентарни избори на 11 юли. Документи днес освен ГЕРБ, ще подадат и "Демократична България" и коалиция "БСП за България". Засега единствено БСП обяви кои ще са водачи на листата им по райони. Последната възможност за подаване на документи е в 17 часа.

Служебният кабинет ще заседава, днес е крайният срок за регистрацията в ЦИК

Служебното правителство ще проведе заседание от 10 ч. днес. На него ще бъдат приети промени в оперативната програма на Министерския съвет за периода 1 януари – 30 юни 2021 г. Ще бъде разгледан също Национален доклад за състоянието и опазването на околната среда през 2019 г. Ще бъде изменено и правителственото решение за определяне на национален координатор от българска страна на Инициативата "Три морета".


С поредните регистрации на партии и коалиции преди днешния краен срок премина вчерашният ден. Подписи в ЦИК внесоха от "Републиканци за България", "Българско лято", "Има такъв народ", ДПС. Напрежение ден след регистрацията пък се породи в "Изправи се! Мутри вън!". Членът на "Отровното трио" Николай Хаджигенов определи Татяна Дончева като "търгаш" и заяви, че тя е поискала всичко в преговорите за общо явяване, както го е направила с БСП, но то не е било прието. Формациите все пак ще се явят заедно като част от коалицията, в която участват Мая Манолова и още няколко политически и граждански субекта.


Междувременно Националният съвет на БСП реши левицата ще се яви на предсрочните избори с 11 сменени водачи на кандидатдепутатските листи.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (200)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на antikvarno
  antikvarno
  Рейтинг: 509 Неутрално

  И Митов вече е логорея.....Аман!
  Биков беше ПРЕдостатъчен!🤮

 2. 2 Профил на Северозападнал
  Северозападнал
  Рейтинг: 715 Неутрално

  Успех на ГЕРБ! Шеста поредна изборна победа се задава! Това е феномен в историята на България.

 3. 3 Профил на antikvarno
  antikvarno
  Рейтинг: 509 Неутрално

  Поправка-Вече е С логорея.

 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 5. 5 Профил на plf
  plf
  Рейтинг: 395 Неутрално

  @Дневник - оправете си заглавието. Липсва "е".

 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 7. 7 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2350 Неутрално

  Ние от работа не бягаме. Доказали сме, че можем да върши работа", добави Митов.
  ▪️▪️▪️▪️▪️
  🤦🏻‍♂️Боже, те вярват в това❓❓‼

  "Чуждестранен агент"
 8. 8 Профил на the_librarian
  the_librarian
  Рейтинг: 584 Разстроено

  До коментар [#2] от "Северозападнал":
  "Това е феномен в историята на България."

  За съжаление, прав сте. "Няма такъв народ"!


 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 10. 10 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3780 Весело

  " според Даниел Митов служебният кабинет се превърнал в предизборен щаб на президента"

  По - добре, отколкото да се държиш като кърджалийска прелест на политическата сцена !

 11. 11 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2212 Неутрално

  Радев все повече ще затъва във фатмашката си неспособност да разбере, че работата едно служебното правителство е да проведе предсрочните избори. Всичко останало е чистокръвен опит да изпълни точно и безпрекословно указанията на Москва. А те са отново да превърне България в един национално скопен васал на Кремъл. Кашата която си надроби и с мълчанието по шпионския скандал и с половинчатото порицание на Лукашенко ще са му като воденичен камък до изборите наесен.

  Заглавие в Дневник: ДБ са килимчето на което БСП стъпи за да се върне на власт
 12. 12 Профил на gorodetski
  gorodetski
  Рейтинг: 731 Неутрално

  Значи няма проблем от джипката да се агитира по време на предизборна кампания, държавната телевизия (да, държавна, не е била обществена никога) да прекъсва предавания и да пуска на живо от фейсбука, пресконференции, но сега президента бил виновен, че служебното правителство за него работело?!?!
  Що за нонсенс?

 13. 13 Профил на Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Радев все повече ще затъва във фатмашката си неспособност да разбере, че работата едно служебното правителство е да проведе предсрочните избори. Всичко останало е чистокръвен опит да изпълни точно и безпрекословно указанията на Москва. А те са отново да превърне България в един национално скопен васал на Кремъл
  —цитат от коментар 11 на emil


  Какъв Кремъл ви гони бе, лунатици. Нито едно от действията на това правителство не е облагодетелствувало Кремъл, за разлика от вашето любимо Бойково правителство, дето главната му задача беше да финализира турския поток преди да потъне на бунищесто на историята.

 14. 14 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2580 Неутрално

  До коментар [#2] от "Северозападнал":

  То и на последните избори ГЕРБ беше победител, но правителство няма. Освен това се появиха пукнатини в заявките за бъдеща победа на ГЕРБ. Забрави ли? Някои хора от ГЕРБ започнаха да мънкат, че ако не били първи, то тогава щели да бъдат втори... Освен това не се знае и колко скандала ще избухнат още. А ГЕРБ все повече започва да минава в обяснителен и оправдателен режим. Вождът се е скрил и е избутал на преден план хора, които дрънкат общи приказки. Та не знам, откъде го вадиш тоя оптимизъм. ;)

  Бивш tww09306483.
 15. 15 Профил на Smile
  Smile
  Рейтинг: 845 Неутрално

  До коментар [#11] от "emil":

  Служебното правителство има същите правомощия и задължения като редовното правителство. Действа докато се проведат изборите и се състави ново правителство, т.е. има и задължението да подготви и проведе изборите. Освен тях обаче има и всички останали задължения на редовното правителство. Това, че на ГЕРБ не му харесва и му се ще да се занимава само с организиране на избори без да се рови в далаверите им, си е проблем на ГЕРБ.

 16. 16 Профил на danvan
  danvan
  Рейтинг: 527 Неутрално

  Какъв щаб като фатмакът няма да се явява на избори ... това е предсмъртно бълнуване от стена на гербавите

  Българите са малък, но изключително прост народ. Sapienti Sat
 17. 17 Профил на Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Та не знам, откъде го вадиш тоя оптимизъм. ;)
  —цитат от коментар 14 на Petleshev


  То не е оптимизъм, ами я карат на тактиката от преди години, да се опитват да агитират чрез гръмки прогнози как ще спечелят. При тях "пророчествата" не са някаква информирана прогноза, а част от пропагандата. Затова и преди всички избори ДБ не минава чертата, ако ги питаш тях. Просто си мислят, че така ще накарат хората да гласуват за тях, ама свърши тая...И да е работело, вече не работи. Балъците са отдавна хванати, други не останаха.

 18. 18 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2580 Неутрално

  До коментар [#11] от "emil":

  По-скоро в ГЕРБ сте затънали в неспособност да разберете елементарното нещо, че не всичко може да се случва според вашите представи и очаквания. Сега, президента ви бил виновен...!
  Борисов така и не разбра, че Радев не е като Плевнелиев.

  Бивш tww09306483.
 19. 19 Профил на chicho_gosho
  chicho_gosho
  Рейтинг: 228 Весело

  Митов, а ти защо бягаш от толкова много различни партии, а ? Защото май точно от работата бягаш с надеждата за топло кресло и никаква работа :):):) Човек се мести от място на място или за повече плащане /алчност!/, или за по-малко работа и същото заплащане /Митовата история :)/, или заради идеи /тук на Митов обосновката куца, защото ако приемем ДСБ за десни, то ДБГ на Кукуневица са по-скоро център, а гербиджа е по-скоро център-ляво, така че и за идеи не е местенето :)/. Уточнете с Биков и Сачева опорките за вашия групов катарзис :):):)

 20. 20 Профил на TheRedOne
  TheRedOne
  Рейтинг: 287 Неутрално

  Льо пти женерала да беше взел папката от дамата...

 21. 21 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1369 Неутрално

  Гледай, гледай. На шега, на майтап и наш Даниелчо стана човек - той каже нещо, медиите викат бреее:)

 22. 22 Профил на Ivan Ivanov
  Ivan Ivanov
  Рейтинг: 906 Весело

  До коментар [#2] от "Северозападнал":

  Затова и ще си западнал


 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 25. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 26. 26 Профил на робин от Крузо
  робин от Крузо
  Рейтинг: 628 Весело

  Хммм... Митов, карай по-кротко, българският народ знае и видя много добре как ГЕРБ не бяга от работа. Ако се съди по стореното от вас през последните години, вие въобще не бягате от пълненето на шкафчета със златни кюлчета и банкноти, както и раздаването на кредити от милиони левове на ваши фирми, а за това къде отиват обществените поръчки за милиарди да не говорим! Наистина супер работа сте, браво на ГЕРБ.
  Поздрави от Isla Robinson Crusoe.

  Има хора, които пишат това което знаят, аз съм от другите, тези които знаят това което пишат.
 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 28. 28 Профил на mustak_dete
  mustak_dete
  Рейтинг: 501 Неутрално

  Toya lud li e? Президнета е обединител на нацишта.

 29. 29 Профил на g.y.okatova
  g.y.okatova
  Рейтинг: 1326 Неутрално

  Какъв щаб като фатмакът няма да се явява на избори ... това е предсмъртно бълнуване от стена на гербавите
  —цитат от коментар 16 на danvan


  Т.нар. президент ще се явява на избори чрез партията си ИТН.

 30. 30 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2212 Неутрално

  Напред, напред, напред лилавите!

  Напред към победа, за тази публика!

  По време на Костов България написа приказка - от държава с хиперинфлация до български лев, равностоен 1:1 на германската марка. По време на Петков можем да напишем втората си приказка - от бананова република, в която премиерът спи върху пачки и кюлчета по светлия пример на идола си Пабло Ескобар, до държава с нулева корупция
 31. 31 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 756 Неутрално

  Митов, такава я направихте като не отговаряте за златото, за пачките и за Мата Х.

 32. 32 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1417 Весело

  "Това е една от най-стабилните коалиции"

  Така е - стабилно са се хванали за гушите.
  Бойкикев с послушното мъркане на гномчето обезличи напълно ДСБ, а когато последните се усетиха, разбраха, че трябва да делят лумпените в България със седемте осми.
  И, както личи от намеренията им, ни предлагат управление на съответното ниво- без ГЕРБ, БСП и ДПС.
  Само лумпени!
  И евентуално мутрите на Маямата.
  Звучи невероятно съблазнително!
  Гласувай, българино, за бъдещето си!


 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 35. 35 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 853 Весело

  Ох, олекна ми....
  Камък ми падна от сърцето...
  дб са се регистрирали и ще има едни около 7 минути, в които няма да имаме честта да сме отново засипани с "новини" за тях!!!!

 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 37. 37 Профил на Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Ох, олекна ми....Камък ми падна от сърцето...дб са се регистрирали и ще има едни около 7 минути, в които няма да имаме честта да сме отново засипани с "новини" за тях!!!!
  —цитат от коментар 35 на selqnin


  По-хубавото е, че вече от едно месец и половина секна досадното ти "няма да стане така, момчета и момичета". Щото взе, че стана, нали Нострадамус?

 38. 38 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 1878 Неутрално

  Точен е Митов за предизборната кампания на Радев. Намеквайки, че това не е кампания на министрите му. Иначе интересно е с кого ще се коалира ДБ, след като мутрите на Мая и на Тошко оттекоха в канализацията.

 39. 39 Профил на g.y.okatova
  g.y.okatova
  Рейтинг: 1326 Весело

  До коментар [#33] от "Smile":
  В голяма грешка сте-опорки ,щабове и дрън-дрън... безумия не ме интересуват.
  Дръжте се възпитано,както подобава на една истинска дама и не си позволявайте да вменявате на непознати някакви зависимости.Много моля!
  Аз споделям личното си мнение.Или вече и това ще се забранява?!

 40. 40 Профил на nniikkii
  nniikkii
  Рейтинг: 448 Неутрално

  Е, да де, но 500 електронни подписа от общо 10 000, не правят 20% процента...

 41. 41 Профил на робин от Крузо
  робин от Крузо
  Рейтинг: 628 Любопитно

  Хммм ... много добре, при 320.000 държавни служители новината, че ...“Иначе в рамките на 2 дни колегите от цялата страна събраха 32 хил. подписа", каза още Паунов.“ многозначително ни подсказва, че на изборите се очертава категорично да бъдете 4-та политическа сила, а може и по-зле да сте.
  Поздрави от Isla Más a Tierra.

  Има хора, които пишат това което знаят, аз съм от другите, тези които знаят това което пишат.
 42. 42 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1480 Неутрално

  Успех на ГЕРБ! Шеста поредна изборна победа се задава! Това е феномен в историята на България.
  —цитат от коментар 2 на Северозападнал


  Що бе! БКП то не им ли водят малко?

 43. 43 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 0 Неутрално

  "На предишните избори целта беше да се свали Борисов, сега целта е да се предложи какво да замени модела "Борисов". Въпросът е кой може да направи промяната. Ние тръгваме с амбицията, че можем", допълни Нинова


  Изглежда, предложението за замяна включва г-н Виденов и г-н Гечев.
  Простете ми подозрителността, но предният път това не свърши добре.

 44. 44 Профил на Smile
  Smile
  Рейтинг: 845 Неутрално

  Дръжте се възпитано,както подобава на една истинска дама и не си позволявайте да вменявате на непознати някакви зависимости.
  —цитат от коментар 39 на G.Okatova


  Каза жената, след като рече и отсече, че ИТН са партия на Румен Радев :-)

  Надявам се осъзнаваш колко смешно излиза.
  Приятен ден!

 45. 45 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1480 Неутрално

  До коментар [#33] от "Smile":... Аз споделям личното си мнение.Или вече и това ще се забранява?!
  —цитат от коментар 39 на G.Okatova


  Не, но се препоръчва, особено когато не ви хрумва нищо освен откровени тъпотии!

 46. 46 Профил на herbaltea
  herbaltea
  Рейтинг: 1061 Весело

  Аххаххах, БСП-то имат поне 2ма представителя във ВСС, които активно поддържат Гешев но Курнелията щяла да заменя "моделът Борисов".
  Лелчееее, виждаш ли как ще смъкнеш до 10% процента на предстоящите избори?

 47. 47 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1263 Весело

  Митов, къде е ВОЖДА ти? Потънал в дълбока нелегалност..., в дупката в Банкя. Защо той не дойде да внесе подписите за регистрация? Останалите водачи на партии така правят, а не се крият като плъхове.

 48. 48 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Очертава се секциите в Турция да бъдат повече от тези в Англия и Германия, взети заедно.
  Честито на печелившите от ДПС.

 49. 49 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 853 Весело

  До коментар [#37] от "Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ":

  Както вече любезно Ви информирах стана това, че лилавите комунета се прегърнаха в позорният 9 дневен парламент 99 пъти с кърваво червените комунета!!!
  Ваше право е да се гордеете с това чутовно "постижение", което си е жив срам, но на вас това чувство не Ви е известно, така, че ..без изненади!!!

 50. 50 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3382 Весело

  Петя Михалевска от БСП със сигурност ще е най-красивата депутатка в новият парламент:
  https://ardanews.info/?p=160542
  На снимката на БСП е през един човек от другарката Корни...

  Не мога да виждам коментарите си и тези към мен, и не мога да отговарям, ако случайно не ги видя.
 51. 51 Профил на Zippie
  Zippie
  Рейтинг: 1076 Любопитно

  До коментар [#48] от "Хай Буй":

  Дай и някакви (прогнозни) цифри, че така твърденията ти са яко фейк.

 52. 52 Профил на wvk19677913
  wvk19677913
  Рейтинг: 83 Неутрално

  Боеко що го няма на внасянето на подписите? Копира Слави ли?

 53. 53 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 1878 Неутрално

  Последно, да се показва или да не показва Борисов. Ако се показва, що се показва. Ако не се показвал, що не се показва. Сега предимно Румен Радев ще се показва още месец-два.

 54. 54 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 853 Весело

  До коментар [#44] от "Smile":

  инт преди "партия" на решетарското хвърчишло са "партия" на пасоля и на библиотекарите!!!
  Смирено ви препоръчвам да наблюдавате поведението на чичкото без коса от плевенските села в течащата с пълна сила кандидат президентска кампания! Очаква се ново падение на обезкосмения - духови музикални инструменти....
  Така повече ли Ви харесва???

 55. 55 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#48] от "Хай Буй":Дай и някакви (прогнозни) цифри, че така твърденията ти са яко фейк.
  —цитат от коментар 51 на Zippie


  Яко фейк са за хората които не следят данните и чакат на партийната централа да им сведе опорните точки. За други - има ЦИК, сайт на ЦИК, брой заявени хора желаещи да гласуват извън страната, групирани по страни. За десерт, има и списък с отказани (засега) заявления, поради непълни данни. Само от имената там може да се ориентирате доста добре, дали става дума за Турция или друга страна.
  До 15ти юни, когато приключва тази кампания по заявяване, ще има още промени но тренда е видим и разпознаваем.

 56. 56 Профил на Zippie
  Zippie
  Рейтинг: 1076 Любопитно

  До коментар [#48] от "Хай Буй":

  На мен, за сега, ситуацията ми изглежда така (брой секции):
        TR    39+14 = 53
        UK   61+23 = 84
        DE    61+15 = 76

 57. 57 Профил на wvk19677913
  wvk19677913
  Рейтинг: 83 Неутрално

  До коментар [#53] от "nik_77.":

  Никой не иска Боеко да се показва, искаме да му се зададат неудобните въпроси и да отговаря на тях. (Както трябва да бъде и със всички останали.)

 58. 58 Профил на wvk19677913
  wvk19677913
  Рейтинг: 83 Неутрално

  До коментар [#48] от "Хай Буй":

  Очертава се, че не си внимавал в първи клас! Заявки за 120 секции в Англия добре ли е?

 59. 59 Профил на Zippie
  Zippie
  Рейтинг: 1076 Любопитно

  До коментар [#55] от "Хай Буй":

  Дай и ти цифрите, които „виждаш“ към днешна дата.
  Иначе, може да си лалаш за трендове колкото си искаш, ама пак ще си в категорията „яко фейк“.

 60. 60 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#56] от "Zippie":

  Едва ли ще се случи това което цитирате.


  https://www.cik.bg/bg/ns11.07.2021/izvan-stranata/registered

  Списък на потвърдените заявления за гласуване в секция извън страната

  Турция (2641)
  Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия (2599)
  Германия (ФР) (1998)
  Всички останали : около 2800-3000

  в този списък, можете бързо да минете по буквите/индексите
  https://www.cik.bg/bg/ns11.07.2021/izvan-stranata/not_registered

  Поне 30% от имената са турски.
  Което означава, че тези непотвърдени ще си оправят данните и завлянеията за гласуване в Турция ще се увеличат.
  Смятам, че ДПС активно ще допълват списъка с още заявления докато не постигнат желаният от тях резултат и секциите, които ще се наложи да се отворят, ще бъдат далеч повече от споменатите от вас. Вероятно, поне 2 пъти повече.

 61. 61 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 1878 Неутрално

  Днес се показа. Имал е среща с младежите от ГЕРБ. Не тъгувайте.

 62. 62 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#55] от "Хай Буй":Дай и ти цифрите, които „виждаш“ към днешна дата.Иначе, може да си лалаш за трендове колкото си искаш, ама пак ще си в категорията „яко фейк“.
  —цитат от коментар 59 на Zippie


  Яко фейк е квалификация, твърде подходяща за служебното правителство и редица партии като ДБ, ИТН и ИСМВ. Аз не принадлежа към никоя от тези групи.

 63. 63 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#48] от "Хай Буй":Очертава се, че не си внимавал в първи клас! Заявки за 120 секции в Англия добре ли е?
  —цитат от коментар 58 на wvk19677913


  Според данните на ЦИК към момента, в Турция ше бъдат повече от 120.
  Добре ли е това за ДПС ?

 64. 64 Профил на cnu40695109
  cnu40695109
  Рейтинг: 564 Любопитно

  С кво ше го смените бе, друзя? Вие сте изпикани и изядени 6 пъти говна бе.
  То у вас няма грам живец. Коалиция от партии мумии в полуразпад.
  Взимайте си помощите към пенсиите и си бегайте на село да пасете козите и никога не се връщайте. НИ КО ГА.

 65. 65 Профил на TheRedOne
  TheRedOne
  Рейтинг: 287 Неутрално

  Прави впечатление, че който има късмета да се изниже от Д(с)Б, рЕзко става враг на народа и концентрира целия умнокрасив хейт. А това не е достойно.

 66. 66 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 1878 Неутрално

  И попитал също на въпросната среща как точно смяната на шефа на митниците с шефа от времето на Орешарски ще помогне за честността на изборите. Което е задачата на служебния кабинет.

 67. 67 Профил на Zippie
  Zippie
  Рейтинг: 1076 Любопитно

  До коментар [#60] от "Хай Буй":


  Едва ли ще се случи това което цитирате. .
  —цитат от коментар 60 на Хай Буй

  Ще видим на 15-ти. Аз гледам цифрите тук – https://www.cik.bg/bg/ns11.07.2021/izvan-stranata/submit

  За сега сумарно показват (държава, секции, заявления):
        TR      96   2652
        DE    124   2006
        UK    179   2602

  По-горната ми прогноза в [#50] е на база фиксирани (сигурни) секции, плюс нови такива, които (прогнозирам, че) ще съберат над 40 заявления.

 68. 68 Профил на milenmihailov
  milenmihailov
  Рейтинг: 558 Неутрално

  До коментар [#2] от "Северозападнал":
  "Успех на ГЕРБ! Шеста поредна изборна победа се задава! Това е феномен в историята на България"  Шеста (под въпрос) "победа" и един изкаран цял мандат....

 69. 69 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 2022 Неутрално

  Да заменим модела "крадлива мутра" с "крадлив комунист".

 70. 70 Профил на xymax
  xymax
  Рейтинг: 530 Неутрално

  Хубаво ги вижте гладните хиени!
  Имам усещането за Тиквоний 4 :-(

 71. 71 Профил на milenmihailov
  milenmihailov
  Рейтинг: 558 Неутрално

  До коментар [#63] от "Хай Буй":

  И дай заради Турция, да лишим от глас българите в ОК, САЩ, Канада, Германия, Белгия...

 72. 72 Профил на astra_explorer
  astra_explorer
  Рейтинг: 305 Неутрално

  Правят впечатление безпринципните и издаващи страх коалицийки на "левите" и "патриотите". Моите прогнози са следните:

  1. ИТН
  2. ОПГ ГРОБ
  3. ДБ
  4/5. БКП=ДПС
  6. ИМВ

  Ще бъде интересно!

 73. 73 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#63] от "Хай Буй":И дай заради Турция, да лишим от глас българите в ОК, САЩ, Канада, Германия, Белгия...
  —цитат от коментар 71 на milenmihailov


  Нищо такова не съм казал.
  Просто честитих на ДПС.
  След като получиха така желаната липса на ограничения за брой секции в чужбина, моментално спряха да говорят за експертно правителство и поискаха нови избори.
  Както знаете, в Турция се гласува за ДПС не заради личен политически избор, гласува се защото така им е наредено или ще се фалшифицира.
  Не можете да контролирате вота в Турция - нито от ИТН, нито от ДБ. Не можете да докажете, че е честен, въпреки всички мантри на г-н Тошко, че с машините щяло да се случи така.
  Единственото което успяха да направят новата анти-герб коалиция от ИТН,ДБ и ИСМВ е да обслужат ДПС - волно или неволно.
  Изглежда, знаците са за волно. Един от тях е г-н Орешарски като консултант за служебното правителство.

 74. 74 Профил на milenmihailov
  milenmihailov
  Рейтинг: 558 Неутрално

  "Това е една от най-стабилните коалиции"Така е - стабилно са се хванали за гушите. Бойкикев с послушното мъркане на гномчето обезличи напълно ДСБ, а когато последните се усетиха, разбраха, че трябва да делят лумпените в България със седемте осми.И, както личи от намеренията им, ни предлагат управление на съответното ниво- без ГЕРБ, БСП и ДПС.Само лумпени! И евентуално мутрите на Маямата.Звучи невероятно съблазнително! Гласувай, българино, за бъдещето си!
  —цитат от коментар 32 на Дон Кихот  Настоящето се вижда много ясно...

 75. 75 Профил на bokster
  bokster
  Рейтинг: 273 Неутрално

  Забрана за участие в политиката на неотреклите се КОМУНИСТИ от БСП.

  После забрана за ортака им - Бойко - също член на БКП, най-успешен продукт на комунизЪма, който успя в условия на формална демокрация да бъде преизбиран 15 години (от кмет).

  Махане на всички БКП/ДС агенти от образованието, културата, науката, политическа и правосъдна система.

  0 лв. финансиране с държавни, общински и европейски средства за всички техни "обществени" начинания.

  С конституционни промени, с квалифицирано мнозинство.

  Иначе България ще продължава да е последна по всичко, а най-умните и най-работливите ни деца ще продължават да бягат.

  ПС: Забравих, също ВЪН от спорта!

 76. 76 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3780 Неутрално

  "Служебният кабинет е взел решения да предложи на президента да освободи от длъжност директора на ДАНС Димитър Георгиев. Това обяви премиерът Стефан Янев на брифинг след заседанието на правителството днес."


  Крайно време беше !

 77. 77 Профил на Zippie
  Zippie
  Рейтинг: 1076 Любопитно

  До коментар [#62] от "Хай Буй":


  Яко фейк е квалификация, твърде подходяща за .... Аз не принадлежа към никоя от тези групи.
  —цитат от коментар 62 на Хай Буй

  Напротив!
  С твърдения като:
  Очертава се секциите в Турция да бъдат повече от тези в Англия и Германия, взети заедно.
  —цитат от коментар 48 на Хай Буй
  Покажи я тая сума, като сбор на числа, моля!

  Според данните на ЦИК към момента, в Турция ше бъдат повече от 120
  —цитат от коментар 63 на Хай Буй
  Дай ги тези данни! Аз казвам, че към момента в сайта на ЦИК са към 53!!! От желания (подадени заявления) за 96 секции. Какво ще стане на 15-ти предстои да видим. Но сегашните ти твърдения са много, ама много изкривени (да не казвам лъжи) и без числени обосновки.

 78. 78 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 2112 Разстроено

  Мааааните ги дия подаяния от 50 лв., трябва да направите така, че производството да върви и да расте, оттам да растат и приходите на работещите, а пък оттам - и приходите на кколегите пенсионери. Аман от мизерия бе, хора!

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 79. 79 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2212 Неутрално

  Очертава се невиждам морален крах на герберщината. Шефът на политическата им полиция да бъде уволнен като ром, точил социални с фалшив болничен лист.

  По време на Костов България написа приказка - от държава с хиперинфлация до български лев, равностоен 1:1 на германската марка. По време на Петков можем да напишем втората си приказка - от бананова република, в която премиерът спи върху пачки и кюлчета по светлия пример на идола си Пабло Ескобар, до държава с нулева корупция
 80. 80 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#77] от "Zippie":

  Частично цитиране, без контекст може да е ваша запазена марка, но не и за мен.
  Казах си мнението, няма причина да влагам усилия да ви убеждавам.
  Всички твърдяха, че ДПС ще увеличи незначително секциите в Турция. До момента, това е доказано невярна прогноза. Двойно е увеличението и има още индикации за растеж.
  Какво друго сбъркахте, ще разберете след само 2 седмици.

  Отново, честито на ДПС. Постигнаха желаното от тях - да се заковат като трета политическа сила и неизбежен партньор за който и да спечели изборите.

 81. 81
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 82. 82 Профил на Darulio
  Darulio
  Рейтинг: 1396 Неутрално

  До коментар [#71] от "milenmihailov":

  Белгия и Германия са в ЕС, бре

  "Една от най-долните привички на дребните души е да приписват своите низости и на другите." Оноре дьо Балзак, "Дядо Горио"
 83. 83 Профил на Zippie
  Zippie
  Рейтинг: 1076 Весело

  До коментар [#80] от "Хай Буй":

  Частично цитиране, без контекст може да е ваша запазена марка, но не и за мен.
  —цитат от коментар 80 на Хай Буй
  😁😆😁

  Я да видим какво си написал и дали можеш да събираш две и две ...
  Очертава се секциите в Турция да бъдат ПОВЕЧЕ ОТ тези в Англия и Германия, ВЗЕТИ ЗАЕДНО.
  —цитат от коментар 48 на Хай Буй

  Турция (2641)
  Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия (2599)
  Германия (ФР) (1998)
  —цитат от коментар 60 на Хай Буй

  И това само от твоите коментари (на база заявления) ...
  😆😆😆

 84. 84 Профил на jmf29537805
  jmf29537805
  Рейтинг: 1060 Неутрално

  "Осигурени са пари за добавките на всички пенсионери за юни, съобщи социалният министър Гълъб Донев"
  А стига с това месец за месец!
  Само ни държат в напрежение и кръвното скача ли скача.

 85. 85 Профил на Ганьо ла фурия Балканиола
  Ганьо ла фурия Балканиола
  Рейтинг: 18 Весело

  До коментар [#49] от "selqnin":

  най хубавото е, че всички заедно наритват гербиджа!

 86. 86 Профил на petrow1973
  petrow1973
  Рейтинг: 201 Неутрално

  4.04.21 "Гласувах за промяна и стабилност, да излезем от дъното на всички мрачни класации."
  11.07.21 "Гласувах за промяна и стабилност, но пробихме дъното на всички мрачни класации."

  За умрелите - или добро или нищо За живите - само критика или нищо няма да свършат:)
 87. 87 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 1545 Неутрално

  “Правителството предлага на президента да освободи шефа на ДАНС“

  Очаквам довечера БНТ да прекъснат филма, за да има пряко включване от Банкя. Баце много ще се разлюти.

 88. 88 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3780 Весело

  " "Трябва да заложим на колкото се може повече нови лица. Да покажем, че партията се обновява", заяви Томислав Дончев. "Отиваме на изборите с увереност, че отново ще сме първа политическа сила", каза Даниел Митов, който е и водач на листата в 23 МИР."

  Много хубаво, но да отидеш в ГЕРБ като ново лице баш сега - мизата става все по - висока, иначе за едните евроатлантически ценности ли да се излагаме пред цялото общество ?! ШкаФ груп дали са се запасили с достатъчно банкноти от по 500 евра ?

 89. 89 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#83] от "Zippie":

  Господине, вече цитирах източниците си и начин да проверите. Ако не можете или не искате да приемете данните на ЦИК, нищо не мога да направя и никой не може да направи, освен кармата.

  Понеже съм в добро настроение, пак и накратко :
  Към момента:
  В Турция има най-много заявления за гласуване. Повече от УК или ФРГ.
  В списъците с непотвърдени заявления заради липсващи или грешни данни - поне 30% са за ДПС, дори и само заради видимите турски имена.
  Да напомня, има поне 2 седмици ДПС активно да допълват списъците със заявления.

  Един твърдеше, че в УК щяло да има 120 секции, заявени. На база данните от ЦИК, видимо в Турция ще има повече от 120 секции, пак на база гореизложените данни.

  На предните избори имаше 35 секции в Турция.
  Всички твърдяха, че в Турция ще се увеличи незначително броят гласове, давайки пример предходни избори (в последните 10 години).
  Беше изрично указано, че предходни години не могат да служат за пример, защото условията са били различни.
  Не го приехте.
  Е, сега се вижда колко сте сбъркали.
  Едиснтвеният въпрос, който наистина се заслужава е, за квко друго сбъркахте или за какво друго НЕ сбъркахте.

 90. 90 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 2826 Неутрално

  ....Митов, карай по-кротко, българският народ знае и видя много добре как ГЕРБ не бяга от работа. Ако се съди по стореното от вас през последните години, вие въобще не бягате от пълненето на шкафчета със златни кюлчета и банкноти, както и раздаването на кредити от милиони левове на ваши фирми, а за това къде отиват обществените поръчки за милиарди да не говорим!
  —цитат от коментар 26 на робин от Крузо


  А ако се съди по действията на ГЕРБ в последните дни на тяхното правителство спокойно можем да ги обявим за врагове на България и нейното бъдещо развитие и успех.
  То не бяха залагане на бомби, не бяха провокативни и направо враждебни действия с цел възпрепядстване работата на служебното правителство.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 91. 91 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1569 Неутрално

  До коментар [#2] от "Северозападнал":


  Успех на ГЕРБ! Шеста поредна изборна победа се задава! Това е феномен в историята на България.
  —цитат от коментар 2 на Северозападнал


  Мислиш ли?! А постиженията на другите комуняги от БКП?

 92. 92 Профил на Локомотив
  Локомотив
  Рейтинг: 551 Гневно

  Престанете да представяте новините по този начин!

 93. 93 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 2826 Неутрално

  Гласувайте за "Демократична България"!
  Единствената стабилна политическа сила, способна да ви гарантира един по-добър, по-пълноценен и по-успешен живот.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 94. 94 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2606 Неутрално

  "Трябва да заложим на колкото се може повече нови лица. Да покажем, че партията се обновява", заяви Томислав Дончев.

  Обновяват, обновяват,
  Погледнал се Илия пак в тия!
  Отпред лица,
  Отзад зад....ци!

 95. 95
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 96. 96
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 97. 97 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Гласувайте за "Демократична България"!Единствената стабилна политическа сила, способна да ви гарантира един по-добър, по-пълноценен и по-успешен живот.
  —цитат от коментар 93 на Храбър


  Вече видяхме доказателствата за това. Не съм много сигурен, как точно отпадането на синия талон и пускането на Юбер и други подобни руски компании, ще докаже лозунгите ви, но ще се опитам да повярвам. Много силно ще се напъна. Предполагам, бутилка водка ше помогне доста...
  хммм, може би, три бутилки водка.

 98. 98 Профил на Яна
  Яна
  Рейтинг: 1156 Весело

  Преди изборите: правителството предлага на президента да освободи шефа на ДАНС.
  ..............
  А тъй, освобождаване му е майката! "Нови инструменти" трябват! Вся власть Советам!
  I hope this situation is critical!
  Ех, Фройде, Фройдее...

  "Славата трябва да се извоюва, а честта просто не бива да се губи." Шопенхауер
 99. 99 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3033 Неутрално

  ,,......съпредседателят й Христо Иванов. Той подчерта, че "Демократична България" не може да влезе в коалиции с ГЕРБ, БСП и ДПС.......,,

  Еее с Мутрите на Мая може да станете патерици на Славито

 100. 100 Профил на b0b069
  b0b069
  Рейтинг: 597 Неутрално

  Това е добре да се отстрани но защо не се пита онзи дето му е разписъл 4месеца отпуска от какъв зор остава службите без шеф??? По каква причина? И ако няма такава бих му потърсил наказателна отговорност. Как ще оставаш държава от НАТО без шеф на данс

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK