На живо

Преди изборите: експериментите с машините продължават, Борисов очаква манипулации (хронология)

Преди изборите: експериментите с машините продължават, Борисов очаква манипулации (хронология)

© Георги КожухаровСлужебният министър-председател Стефан Янев представя новоназначените областни управители. Основна тяхна отговорност ще е организацията и подготовката за провеждането на предстоящите парламентарни избори, подчерта той.


Новите експерименти на Централната избирателна комисия в село Доброславци и в Сливница показаха, че средно 52-ма избиратели успяват да гласуват с машина в рамките на един час.


Три нови партии - "Съюз на отечеството" на Васил Точков, "Българска пролет" на Велизар Енчев и "Движение за социален хуманизъм" на Александър Радославов, се присъединиха към лявата коалиция "БСП за България".
Вижте повече в хронологията.

Според бившия премиер Бойко Борисов служебното правителство няма да проведе честни избори и се готви манипулация с машинното гласуване. Във видео, излъчено в профила му във Фейсбук, в което се вижда, че той за пореден път се среща с млади активисти на ГЕРБ, той се обърна към IT специалистите в партията.


"Кой пази в момента машините? Аз вече нямам никакво доверие на това правителство и съм убеден, че те няма да проведат честни избори. Някой ми каза сутринта, че машините ще се отчитат колко са преброили, но няма в урните да броят късчетата, които излизат. Значи те се готвят да направят манипулация. Така че вие като IT специалисти бдете, защото тук според мен ще възникне проблем", каза Борисов.

Почиващите в България няма да могат да гласуват

Българите, които са на почивка в изборния ден, няма да могат да гласуват чрез регистрация по настоящ адрес в хотела или почивната станция, в която са отседнали. Това се разбра от изказване на служебния регионален министър Виолета Комитова.


Преди изборите: експериментите с машините продължават, Борисов очаква манипулации (хронология)

© Юлия Лазарова


Принципно това е възможно, но при много сложен сценарий. За целта, желаещите да гласуват, трябва да отидат със собственика на хотела, който носи нотариален акт на имота, до мястото, където се извършва регистрация по настоящ адрес. Освен това собственикът трябва да даде съгласие неговият гост да се регистрира в имота по настоящ адрес, за да може да гласува. Такава е процедурата за всички случаи, когато се иска гласуване по настоящ адрес.

Три нови партии се присъединиха към широката коалиция на БСП

Преди изборите: експериментите с машините продължават, Борисов очаква манипулации (хронология)

© Юлия Лазарова


Три нови партии - "Съюз на отечеството" на Васил Точков, "Българска пролет" на Велизар Енчев и "Движение за социален хуманизъм" на Александър Радославов, се присъединяват към лявата коалиция "БСП за България". Днес председателите им са подписали споразумения с Корнелия Нинова.


Лявата коалиция бе регистрирана за участие на изборите миналата седмица, като към нея се присъединяват и АБВ на Георги Първанов и "Нормална България" на Георги Кадиев.

"Това служебно правителство е коалиция между БСП, ДПС и Мая Манолова, а в него Пламен Орешарски (премиер в кабинета на БСП и ДПС през 2013-2014 г. - бел. ред) е отговорен за кадровата политика и стратегическите проекти". Това заяви Тома Биков от доскоро управлявалата партия ГЕРБ на брифинг, чиято основна тема беше профилът на новоназначените областни управители. Малко по-рано управителите бяха публично представени от премиера Стефан Янев на среща в Министерския съвет. Според Биков повечето от тях са кадри на БСП.


Преди изборите: експериментите с машините продължават, Борисов очаква манипулации (хронология)

© Цветелина Белутова, Капитал


В продължилата 20 минути пресконференция членовете на ГЕРБ Христо Гаджев и Георг Георгиев изброиха дълъг списък с имена на служебни министри, техни заместници, както и на някои от новите областни управители, които имат "безспорна принадлежност към левицата и към нейните структури". Това, според Биков, следва да покаже, че БСП е една от партиите, които управляват в момента, въпреки, че не е спечелила последните изборите.


"В момента не само, че повтаряме злополучния опит от 2013-2014 година , когато управлявах БСП и ДСП без да се спечелили изборите, но и го надграждаме по този начин без парламент", заяви Биков.

Бойко Рашков разпространявал класифицирана информация, според уволнения зам.-шеф на ДАНС

Преди изборите: експериментите с машините продължават, Борисов очаква манипулации (хронология)

© Анелия Николова


Служебният вътрешен министър Бойко Рашков е с отнет достъп до класифицирана информация, тъй като е разгласявал такава. Това съобщи отстраненият заместник-председател на ДАНС Недялко Недялков. Днес той отиде в агенцията за сигурност, за да разбере мотивите за освобождаването си.


Недялков е сочен за реален председател на агенцията и близък до ДПС. Според публикация на "Капитал", изключително симптоматично е, че вече бившият председател на ДАНС Димитър Георгиев запазва като свой заместник Недялко Недялков, който е герой от епопеята около опита за инсталиране на Делян Пеевски за ръководител на службата по времето на Орешарски. Повече по темата четете тук.


На влизане в ДАНС Недялков обясни, че е подписал документа, с който се отнема достъпа на Рашков до класифицирана информация. Причината е, че Рашков е разгласил такава. Достъпът му е отнет по време, когато не е заемал длъжност, изискваща да има такъв.


"Оттогава, от случая, мина доста време и нямам спомен с детайли", каза Недялков и посочи, че Рашков е бил уведомен за решението от служители на ДАНС.


Освободеният зам.-председател на ДАНС допълни, че на среща със служебния премиер Стефан Янев му е искана цялата информация за разбитата руска шпионска група у нас. На същата среща Бойко Рашков го е попитал защо не отнеме достъпа до класифицирана информация на главния прокурор Иван Гешев.


Подробности четете тук.

По 52-ма успяват да гласуват с машини за час при поредния експеримент

Преди изборите: експериментите с машините продължават, Борисов очаква манипулации (хронология)

© Георги Кожухаров


Средно 52-ма избиратели успяват да гласуват с машина в рамките на един час, показаха експериментите на Централната избирателна комисия в село Доброславци и в Сливница. Резултатите разкриват още, че времето за гласуване зависи от пола, възрастта и образованието на избирателите. По тази причина ЦИК ще проведе допълнителни тестове, за да определи в колко секции ще е нужно повече от едно устройство за машинно гласуване.


Според данните жените се справят по-бързо от мъжете, както и хората с висше образование – те са успели да подадат гласа си за средно около 57 секунди. За сравнение избирателите, които имат по-ниско от средното образование, са гласували за минута и 53 секунди.


Разликата във времето между тези, които опит с машинното гласуване и тези, които никога не са се сблъсквали с подобно устройство е около 22 секунди в полза на първите, което означава, че информационната кампания преди изборите ще има решаващо значение за провеждането на гладък изборен процес, заяви още Томов.


Трите експеримента в София, Доброславци и Сливница разкриват няколко тенденции – най-съществен проблем с машинното гласуване ще има в секциите, където има струпване на хора с по-нисък образователен ценз, смята Цветозар Томов. Освен това според него хората на възраст над 70 година също ще представляват "деликатен проблем", тъй като те изпитват значително повече трудности при гласуването с машина. Друг съществен извод е, че за да успеят всички избиратели да подадат гласа си в изборния ден, на опашките не трябва да има струпване на повече от 50 души.


Заради тези фактори Цветозар Томов обяви, че само критерият брой избиратели не е достатъчен за определяне къде точно да се постави втора машина и са небходими допълнителни тестове. Такива ще бъдат проведени в Подуене, Люлин и Триадица тази неделя. Засега общият извод на ЦИК е, че в секциите с до 500 избиратели, не би трябвало да има нужда от второ устройство за машинно гласуване.

Премиерът разчита на областните управители за честни избори

Преди изборите: експериментите с машините продължават, Борисов очаква манипулации (хронология)

© Юлия Лазарова


Разчитам на вашия висок професионализъм, за да бъдат организирани едни честни и прозрачни избори, които по-голяма част от българското общество ще приеме - това каза служебният министър-председател Стефан Янев на среща с новите областни управители. Той допълни, че всички усилия трябва да са посветени на това, да не се натрупат негативи, които да дадат основание да се каже, че е имало нещо нередно.

Като най-голямо предизвикателство премиерът посочи гласуването основно с машини.

Стефан Янев каза, че основна цел е да не се създадат предпоставки за опашки, напрежение и удължаване на изборния ден. След откритата част на срещата, продължила десетина минути, всички участници останаха за съвещание, което е закрито за медиите.

Премиерът представя областните управители

Стефан Янев

© Юлия Лазарова

Стефан Янев


Служебният министър-председател Стефан Янев представя новоназначените областни управители. Основна тяхна отговорност е организацията и подготовката за провеждането на предстоящите парламентарни избори.


Стоилов иска анализът на спецправосъдието да е готов до изборите

Фактите за работата на специализираните съдилища и прокуратури от създаването им до днес могат да бъдат събрани и анализирани до началото на август. Тогава ще заработи новият парламент и депутатите ще могат да разполагат с необходимата информация.


Това коментира служебният министър на правосъдието Янаки Стоилов в интервю за БНТ. Мнозинството във Висшия съдебен съвет смята, че тази дейност трябва да продължи поне 3 месеца, за да се стигне до необходимия резултат. За мен това време е прекалено дълго, коментира Стоилов. Подробности за интервюто на служебния правосъден министър четете тук.

Управата на банката за развитие отказа да даде кредитните досиета на одиторите

Преди изборите: експериментите с машините продължават, Борисов очаква манипулации (хронология)

© Юлия Лазарова


Служебният министър на икономиката Кирил Петков ще сезира днес БНБ за това, че вчера управителният съвет на Българската банка за развитие (ББР) е отказал на одитния комитет на институцията да й предостави поисканите от него кредитни досиета. Това обяви Петков на брифинг тази сутрин. Одитният комитет бе назначен от самия него след като стана известно, че банката е отпуснала кредити в големи размери на малък брой крупни компании, свързани с предишната власт.


Предсрочните парламентарни избори на 11 юли: какво трябва да знаете - четете тук


Освен това управителният съвет на банката все още не е представил пред БНБ новия устав на ББР, обяви Кирил Петков с уточнението, че няма законов срок за това. Това означава, че служебният министър може да не успее да наложи промените в банката в рамките на мандата си, който се очаква да приключи малко след предсрочните парламентарни избори на 11 юли.


В отговор на въпрос той увери, че финансовото състояние на банката е много добро.

Конституционен съдия: Гласуването само с машини е дискриминационно

Според бившия конституционен съдия Румен Ненков изцяло машинно гласуване е дискриминационно, защото има възрастни хора, които чисто психологически ще искат да гласуват с бюлетина. По думите му в ефира на Би Ти Ви е възможно Конституционният съд да се произнесе след изборите на 11 юли и това да доведе до спорове и жалби по изборните резултати. ГЕРБ поиска Конституционният съд да се изкаже дали това не нарушава правата на избирателите.


"Освен това само в големите секции ще е задължително, което може да е решаващо за резултата. В селата ще се гласува на хартия", посочи експертът.

Стефан Янев ще представи новите областни управители

Премиерът Стефан Янев ще представи в Министерския съвет днес новите областни управители, назначени от правителството му, съобщи правителствената пресслужба. С новите областни управители ще бъде обсъдена организацията и подготовката за провеждането на предстоящите парламентарни избори. До рокадата се стигна преди две седмици, когато служебният кабинет обяви, че сменя областните управители с мотив "гаранция на вота".


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (156)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 2. 2 Профил на fxo521082419
  fxo521082419
  Рейтинг: 75 Неутрално

  ней-вероятно всичко това е в реда на нещата, както ще бъде доказано от увтест, мизийски, рот, uq и всички останали колективни и не толкова, акаунти, на феновете на статуквото..

 3. 3 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2474 Неутрално

  "Според бившия конституционен съдия Румен Ненков изцяло машинно гласуване е дискриминационно"-------------------------------------------------------Това е , другарки и другари, един закон гласуваха ОФ партиите и той се оказа пълна шитня!!!

 4. 4 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 3187 Любопитно

  "вчера управителният съвет на Българската банка за развитие (ББР) е отказал на одитния комитет на институцията да й предостави поисканите от него кредитни досиета." - какво "работят" тези хора, след като не изпълняват задълженията, за които ги "подтиква" цял министър?!? Държавните интереси ли защитават, след като г-н министърът го прави или нещо друго? Колкото и да са лоялни като държавни служители май трябва да изпълняват заповедите веднага. Калинки или търтеи?!?

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 5. 5 Профил на wvk19677913
  wvk19677913
  Рейтинг: 193 Неутрално

  "защото има възрастни хора, които чисто психологически ще искат да гласуват с бюлетина"

  И? Това не е юридически аргумент.

 6. 6 Профил на fxo521082419
  fxo521082419
  Рейтинг: 75 Неутрално

  До коментар [#1] от "nhh18551388":

  викаш, смешно е. държавна институция, която ползва държавата, за да набира капитал и раздава на няколко типа, отказва да се подчинява на работодателя си и на теб ти е забавно?

 7. 7 Профил на Nathan Cohen
  Nathan Cohen
  Рейтинг: 315 Неутрално

  Параноичното поведение на подопечните калинки на вожда от село Банкя не остава никакви съмнения за целта на отказа от изпълнение на закона и относно използването на ББР като касичка на криминалната групировка ГЕРБ. Министър Петков има юридическите основания, след като получи достъп до кредитните досиета и след отказа на кредитополучателите да обяви кредитите за предсрочно изискуеми. Така хем ще свали отговорността от крдитополучателите по плащането на тези лихви, които по признание на последните били по-високи от тези в търговските банки, хем ще осигури средства за осъществяване на истинската дейност и цел на банката. Мутрата Борисов , в съучастие с Цветан Василев, по същата схема разграбиха и КТБ

 8. 8 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2474 Неутрално

  До коментар [#2] от "noirdesir":

  Когато за министър е сложен човек без авторитет, и шефове на фирми му отказват среща и банки не му дават документи.Иначе,напълно в реда на нещата е, че "финансовото състояние на банката е много добро.". Все пак досега не са я управлявали некадърници.

 9. 9 Профил на Nathan Cohen
  Nathan Cohen
  Рейтинг: 315 Неутрално

  Дори само отказът на кредитополучателите да предоставят информация за изразходването на средствата е законово основание за предсрочна изискуемост на вземането.

 10. 10 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2857 Любопитно

  Любопитно е да се види семейство НЕНКОВИ ...:)) Те са влезли в комунизма ..., вероятно и внуците . Интересен ми е конституционни съдия Р.Ненков ! Как социалната справедливост се ВЪРЗВА с постовете , които семейството е ...ЗАПАЗИЛО за себе се ?

 11. 11 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2857 Любопитно

  Могат да дадат кредитни досиета но не за ПЪРВИТЕ ДВАДЕСЕТ ФИРМИ ..:)) ГЕРБ в цялата красота

 12. 12 Профил на fxo521082419
  fxo521082419
  Рейтинг: 75 Неутрално

  До коментар [#8] от "uvtest":

  щом е въпрос на авторитет.. ще видим какво е състоянието и, нека да дойде есента и да преброим пилетата

 13. 13 Профил на iiu09354227
  iiu09354227
  Рейтинг: 436 Гневно

  Как ще даде досиетата? Нали ще се разбере, че големите кредити са взети без достатъчно обезпечентие, за да не се върнат!

 14. 14 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2474 Неутрално

  ":щом е въпрос на авторитет.. ще видим какво е състоянието и, нека да дойде есента и да преброим пилетата
  —цитат от коментар 12 на noirdesir


  Важното е какво е състоянието и СЕГА, а то, според министърчето е "финансовото състояние на банката е много добро. До есента ОФ скакалците може да са я опоскали.

 15. 15 Профил на iiu09354227
  iiu09354227
  Рейтинг: 436 Гневно

  До коментар [#2] от "noirdesir":Когато за министър е сложен човек без авторитет, и шефове на фирми му отказват среща и банки не му дават документи.
  —цитат от коментар 8 на uvtest  Друго си беше, когато министрите на икономиката бях посочени от ДПС и утвърдени от Пеевски, нали? Това ги е правило "почтени", за разлика от този! Колко ли пари от хранилката на мафията получаваш и защитаваш, за да си отстранил съвеста си?

 16. 16 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4220 Неутрално

  " Управата на банката за развитие отказа да даде кредитните досиета на одиторите"

  Ще и се наложи ! Или, по - точно казано, ще и наложат ! И не само кредитните досиета, а много други неща я очакват тази черна каса на сараите.........

 17. 17 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 3089 Неутрално

  Е баси парадокса - назначаваш одитен комитет и той на другия ден ти прави сечено :)

 18. 18 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 3089 Неутрално

  И кво новите областни управители както може да се очаква са фуражки повечето :)

 19. 19 Профил на fxo521082419
  fxo521082419
  Рейтинг: 75 Неутрално

  До коментар [#14] от "uvtest":

  изобщо не е така, доесга казаха, че няколко големи кредитополучателя засега погасяват кредитите си. повече инфо от банката не се дава.

 20. 20 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3859 Неутрално

  Държавни чиновници отказват да се подчинят на законно назначено правителство.

  ТОВА е преврат, а уволнението им ще бъде акт на справедливост.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 21. 21 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 1275 Весело

  Ами просто "управителният съвет на ББР" се е запътил към изхода "с гордо вдигната глава" :)

  Cancel "Cance(r)l culture" (#MeToo, #LGBTIQ+, #EndFatTalk, #BlackLivesMatter, etc.)
 22. 22 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3859 Неутрално

  До коментар [#21] от "keen":

  "Ами просто "управителният съвет на ББР" се е запътил към изхода..."

  По-скоро към входа на затвора.

  Който засега е препречен от един каскет, но ... кой знае докога.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 23. 23 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5239 Неутрално

  До коментар [#1] от "nhh18551388":

  ПееФски не дава!!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 24. 24 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2515 Неутрално

  А защо БНБ? Ако одиторите имат право да получат документите, трябва да се влиза с полиция и следователи. Ако няма, какъв е смисъла да се информира БНБ?

 25. 25 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1774 Неутрално

  Бойковите хора се изпокриха като партизани в гората. Надяват се да дочакат там Червената армия след изборите, ама ще дочакат горския.

 26. 26 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3859 Неутрално

  На загуба

  ББР е единствената банка у нас, която излиза на загуба в ковид кризата. Държавната кредитна институция е с отрицателен финансов резултат от 104,6 млн. лв. за миналата година, а през първото тримесечие на тази година продължава да е на червено с 5,6 млн. лв.

  Това става на фона на съществен ръст на печалбата на банковата система за първите месеци на 2021 г. За периода януари-април банките в България са реализирали 484 млн. лв. чиста печалба, което е с 36% повече от същия период на миналата година, показва последната статистика на БНБ.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 27. 27 Профил на diegos
  diegos
  Рейтинг: 1178 Неутрално

  Държавните интереси ли защитават, след като г-н министърът го прави или нещо друго? Колкото и да са лоялни като държавни служители май трябва да изпълняват заповедите веднага. Калинки или търтеи?!?
  —цитат от коментар 4 на ЗаНиЗа


  Е, не, защитават интересите на Вълка, Пеевски и Домуса... крият при какви условия са давали кредити и на кого, как, защо. Чакат да дойдат по добри времена, за това протакат. Прокуратурата дали ще нахлуе с тежко въоръжено МВР? Едва ли...

  Някаква герберска птица тук ми говори за авторитет... а само трябва да видиш как изглеждат и говорят калинките от надзора на ББР и ти става ясно за какво въобще иде реч... две калинки дошли от Агенцията по приватизация, които нямат нищо общо с банките...
  :)))

 28. 28 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3859 Неутрално

  До коментар [#25] от "spiegel":

  "Бойковите хора се изпокриха като партизани в гората. "

  По-скоро излязоха "на дюшеци" като класически мафиоти, когато ги подгони ФБР.

  в Мафията важат два закона: АБСОЛЮТНА ЛОЯЛНОСТ нагоре по командната верига и ОМЕРТА (клетва за мълчание, чието нарушаване типично се наказва със смърт).

  В Ютюб има видео, на което трима висши функционери на ГЕРБ, сред които онзи "Георг" с тениската, ЦЕЛУВАТ РЪКА на Бойко Борисов, задето ги е ръкоположил.

  Би трябвало да му челуват пръстена, ако в бижутерийните магазини се намери размер като за него.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 29. 29 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1769 Неутрално

  "Служебният министър на икономиката Кирил Петков ще сезира днес БНБ за това, че вчера управителният съвет на Българската банка за развитие (ББР) е отказал на одитния комитет на институцията да й предостави поисканите от него кредитни досиета. Това обяви Петков на брифинг тази сутрин."

  Проблемът е, че и БНБ се опитва да бойкотира (започвам да си мисля, че думата бойкотира идва от "Бойко не разрешава") правителството. Много държавни организации и служби определено нарушават конституцията с неподчинението си на официалната власт.

 30. 30 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 1277 Неутрално

  БНБ незабавно да одититира банката по реда на надзора. ТНТМ (Техническо и научно творчество на младежта) е Министърът да назначава одитен комитет на банка, каквато и да е тя.

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 33. 33 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1774 Неутрално

  До коментар [#28] от "Norman Granz":

  В мафията лоялността и омертата се основават не само на страха, но и на обвързаността в престъпленията.

 34. 34 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 3664 Неутрално

  Премиерът разчита на областните управители за честни избори
  ‐--------------------------
  Аз пък наивно си мислех, че служебният премиер е назначен от резидента да свърши тази работа. Чудно е сега областните кого ще назначава надолу за развиване на отговорността...😛😛😛😛😛😛

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 36. 36 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1825 Неутрално

  " Според бившия конституционен съдия Румен Ненков изцяло машинно гласуване е дискриминационно, защото има възрастни хора, които чисто психологически ще искат да гласуват с бюлетина."
  Съгласен съм с това мнение.

 37. 37 Профил на drill
  drill
  Рейтинг: 1107 Любопитно

  Аз ли се лъжа или почти всичките са полицаииии......... военни и за цвят някой друг !?!?!?

 38. 38 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 3664 Неутрално


  До коментар [#4] от "ЗаНиЗа":
  До коментар [#6] от "noirdesir":

  А дали всеки новоназначен одитор има право да е оператор на лични данни? А да оперира с банкова тайна?

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 39. 39 Профил на wqc45512416
  wqc45512416
  Рейтинг: 265 Неутрално

  До коментар [#1] от "nhh18551388": Да и се радваме че захранва кухи фирми ли?

 40. 40 Профил на tlr33621309
  tlr33621309
  Рейтинг: 24 Неутрално

  И кой стана на Варна ?

  Всичко, което може да се яде е обект на властта
 41. 41 Профил на Онуфри
  Онуфри
  Рейтинг: 1052 Неутрално

  Как ще даде досиетата? Нали ще се разбере, че големите кредити са взети без достатъчно обезпечентие, за да не се върнат!
  —цитат от коментар 13 на iiu09354227


  На НЕГО не са ги дали, но явно на ТЕБ - да!

  Щом знаеш "че големите кредити са взети без достатъчно обезпечентие, за да не се върнат!"

  п.п. Има наистина такъФ народ!

  Малоброен, но изключително проЗд!!!

  : ))))))))))))))))

  Имало едно време ссср! Маргарет Татчър: "Комунизмът свършва тогава, когато свършат чуждите пари, които харчиш!"
 42. 42 Профил на Онуфри
  Онуфри
  Рейтинг: 1052 Неутрално

  ...ТОВА е преврат, а уволнението им ще бъде акт на справедливост.
  —цитат от коментар 20 на Norman Granz


  Също като на 9.9.44 г.

  Кумунизите дойдоха освирепели (от глад) !!!

  : )))))))))))))))))))))

  Имало едно време ссср! Маргарет Татчър: "Комунизмът свършва тогава, когато свършат чуждите пари, които харчиш!"
 43. 43 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 1500 Неутрално

  На загубаББР е единствената банка у нас, която излиза на загуба в ковид кризата. Държавната кредитна институция е с отрицателен финансов резултат от 104,6 млн. лв. за миналата година, а през първото тримесечие на тази година продължава да е на червено с 5,6 млн. лв.Това става на фона на съществен ръст на печалбата на банковата система за първите месеци на 2021 г. За периода януари-април банките в България са реализирали 484 млн. лв. чиста печалба, което е с 36% повече от същия период на миналата година, показва последната статистика на БНБ.
  —цитат от коментар 26 на Norman Granz


  ББР, за разлика от други банки, не работи с такива обикновени слабоумни хорица като мен. Заради това, не ни цака с такси за всичко. Моята банка сигурно ще ми иска и пари за вход вече. Поради тази причина, всички банки работещи с физически лица, имат печалба. Ма трябва да си слабоумен като мен, за да го чатнеш. Ако си малоумен - няма шанс да го разбереш.

 44. 44 Профил на tlr33621309
  tlr33621309
  Рейтинг: 24 Неутрално

  София си стана Самоков ! Само картофи дето не вадиме

  Всичко, което може да се яде е обект на властта
 45. 45 Профил на Онуфри
  Онуфри
  Рейтинг: 1052 Весело

  До коментар [#4] от "ЗаНиЗа":До коментар [#6] от "noirdesir":А дали всеки новоназначен одитор има право да е оператор на лични данни? А да оперира с банкова тайна?
  —цитат от коментар 38 на Петър Самсонов


  Сега пък питаш.

  Кой ти гледа такива дреболии?

  : )))))))))))))

  Имало едно време ссср! Маргарет Татчър: "Комунизмът свършва тогава, когато свършат чуждите пари, които харчиш!"
 46. 46 Профил на bib45647808
  bib45647808
  Рейтинг: 404 Весело

  Бойковите хора се изпокриха като партизани в гората.
  —цитат от коментар 25 на spiegel


  По-правилно е да се каже, че се изпокриха като ДСБ след изборите на 26 март 2017г за 44-то НС. Тогава ДСБ взе жалките 2,5% в коалиция с други партии.
  Сме-е-е-ех.

  А партизаните, може и да са се криели в гората, но също така в центъра на София са наказвали с разстрел фашисти като ген. Луков

  До коментар [#25] от "spiegel":

 47. 47 Профил на ALEX BA
  ALEX BA
  Рейтинг: 259 Весело

  Я да стане малко по-ведро:

  1Боксьорът Кубрат Пулев ще основе партия "Велика България" два дни преди изборите.

  Учредителното събрание е насрочено за 9 юли в столичния хотел "Маринела, издадоха негови приближени.",

  Партията на Пулев няма да може да участва на парламентарните избори, но ще е регистрирана за президентските.

  Самият боксьор обяви амбиции за поста на държавен глава.

  Копирано от standartnews.com

  2Стъки:Тръгвам за президент. Дебат с Радев! Копирано от standartnews.com

 48. 48 Профил на Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Рейтинг: 20 Неутрално

  Когато за министър е сложен човек без авторитет, и шефове на фирми му отказват среща и банки не му дават документи..
  —цитат от коментар 8 на uvtest


  Стига си дрънкал глупости бе, старши. Авторитетът не е нещо дето гербавият трол трябва да го мери. Ясно е, че вашите хора крият нещо.

 49. 49 Профил на Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Рейтинг: 20 Неутрално

  "Според бившия конституционен съдия Румен Ненков изцяло машинно гласуване е дискриминационно"
  —цитат от коментар 3 на uvtest


  А синът му бил депутат от ГЕРБ.

  Колко жалки са гербавите...

 50. 50 Профил на kzj35678888
  kzj35678888
  Рейтинг: 64 Неутрално

  До коментар [#49] от "Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ":

  ГЕРБ ви мачкат яко вас комунистите.

 51. 51 Профил на Онуфри
  Онуфри
  Рейтинг: 1052 Весело

  [quote#49:"Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ"][/quote]

  Това "НАНАЙ" от "нани нани на" ли идва или е нещо от езика на тъмнозелените?

  : ))))))))))))))))))))))))))

  Имало едно време ссср! Маргарет Татчър: "Комунизмът свършва тогава, когато свършат чуждите пари, които харчиш!"
 52. 52 Профил на tsefan_92
  tsefan_92
  Рейтинг: 147 Весело

  До коментар [#49] от "Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ":ГЕРБ ви мачкат яко вас комунистите.
  —цитат от коментар 50 на kzj35678888


  ГЕРБ да мачкат комунисти ли? Защо да се мачкат сами? :))

  Да изринем ГРОБ-авите комунисти с 200! Да си върнем държавата!
 53. 53 Профил на БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  Рейтинг: 1150 Неутрално

  "Заради тези фактори Цветозар Томов обяви, че само критерият брой избиратели не е достатъчен за определяне къде точно да се постави втора машина и са небходими допълнителни тестове. "
  ================

  доста професионално работи новата ЦИК - тестват, анализират, мислят, не е като преди - да правим квото му штъкнало на Мутрата-пожарникар

  според мен трябва да дори да се застраховат в най-големите секции, както и в тези където се очаква по-бавно гласуване с по една машина повече

  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ е ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА с ясни и прозрачни идеи и цели !!!
 54. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 55. 55 Профил на БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  Рейтинг: 1150 Неутрално

  "Според бившия конституционен съдия Румен Ненков изцяло машинно гласуване е дискриминационно, защото има възрастни хора, които чисто психологически ще искат да гласуват с бюлетина. "
  ............................................

  ХАХАХАХ, егати юридическата мисъл, ами аз пък ще кажа че 100% гласуване с хартия е дискриминационно щото много млади хора не искат да се хаби хартия за избори и това съсипва природата

  егати опорките честно

  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ е ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА с ясни и прозрачни идеи и цели !!!
 56. 56 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 1968 Весело

  "Премиерът разчита на областните управители за честни избори"
  Това ще бъдат най-честните избори. При този висок процент на областни управители със зелени чорапи или полицейски фуражки няма начин това да не са най-справедливите избори.

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 57. 57 Профил на БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  Рейтинг: 1150 Неутрално

  "вчера управителният съвет на Българската банка за развитие (ББР) е отказал на одитния комитет на институцията да й предостави поисканите от него кредитни досиета." - какво "работят" тези хора, след като не изпълняват задълженията, за които ги "подтиква" цял министър?!? Държавните интереси ли защитават, след като г-н министърът го прави или нещо друго? Колкото и да са лоялни като държавни служители май трябва да изпълняват заповедите веднага. Калинки или търтеи?!?
  —цитат от коментар 4 на ЗаНиЗа


  ето това е пример за ПРЕВРАТ извършен от ГЕРБ - внедряване на хора за последните 11 години, които не зачитат легитимното правителства на България

  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ е ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА с ясни и прозрачни идеи и цели !!!
 58. 58 Профил на kam27
  kam27
  Рейтинг: 921 Неутрално

  До коментар [#18] от "realguru":

  О,грешите обл.упр. ше са от бесепето

 59. 59
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 60. 60 Профил на JsT
  JsT
  Рейтинг: 93 Разстроено

  Как така ще бъде задължително електронното гласуване само в големите избирателни секции, пък в селата с хартия?!
  Нали идеята беше да се избяга от фалшифицирането?! Сега половин България ще се окаже, че е отишла на село да гласува, а оправданието на платилите ще е, че хората са решили да не се излагат с машините и са отишли да гласуват на сигурно на село.

 61. 61 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2474 Неутрално

  Как така ще бъде задължително електронното гласуване само в големите избирателни секции, пък в селата с хартия?!
  —цитат от коментар 60 на JsT


  Така е по новият ИК, гласуван от умните депутати на протестърските партии.Ако имаш някакви претенции, към тях се обръщай.

 62. 62 Профил на petrow1973
  petrow1973
  Рейтинг: 536 Неутрално

  До коментар [#26] от "Norman Granz":
  БЪЛГАРСКА контра теза:
  "Максималният размер на очакваните загуби е равен на внесения от държавата чрез увеличение капитал. Този капитал да НЕ МОЖЕ да се използва за друг вид кредитна дейност извън гаранционните програми за подкрепа на пострадалите от ПАНДЕМИЯТА"
  Някоя друга банка да има това ограничение?

  За умрелите - или добро или нищо За живите - само критика или нищо няма да свършат:)
 63. 63 Профил на Онуфри
  Онуфри
  Рейтинг: 1052 Неутрално

  [quote#54:"tsefan_92"][/quote]

  НАНАЙ

  Цигански език - български речник

  ВРЪЗКА
  няма - български - Цигански език речник
  ПРЕВОДИ
  нанай
  ТРАНСЛИТЕРАЦИЯ
  nyama
  rom липса
  bg липса

  Имало едно време ссср! Маргарет Татчър: "Комунизмът свършва тогава, когато свършат чуждите пари, които харчиш!"
 64. 64 Профил на Галя Станчева
  Галя Станчева
  Рейтинг: 2830 Неутрално

  "Пламен Узунов инструктира областните вместо Стефан Янев

  Пламен Узунов, секретар на президента Румен Радев, остана на инструктажа на областните управители, който се провежда в Министерския съвет.

  Инструктажът на областните продължава на закрити врати, а премиерът Стефан Янев напусна малко след началото му."

  Червенолилава бодряшка радост - няма кремълскорешетников преврат. Който го твърди - лъже, нали :)))

 65. 65 Профил на fxo521082419
  fxo521082419
  Рейтинг: 75 Неутрално

  на пеевски човечето в данс няма никакви спомени защо е прекратил достъпа до информация (знам, той има толкова много задачи, откъде да помни малки детайли). ами нека проверят и да кажат защо. не може да няма пейпъртрейл. всъщност, може, но в този случай ще трябва да намерят, иначе издишат.

 66. 66 Профил на MilliVanilli
  MilliVanilli
  Рейтинг: 2444 Неутрално

  Как така ще бъде задължително електронното гласуване само в големите избирателни секции, пък в селата с хартия?!Нали идеята беше да се избяга от фалшифицирането?! Сега половин България ще се окаже, че е отишла на село да гласува, а оправданието на платилите ще е, че хората са решили да не се излагат с машините и са отишли да гласуват на сигурно на село.
  —цитат от коментар 60 на JsT


  Ми трудно ще се получи. С "книжно" гласуване ще е в села и секции до 300 ригистрирани избиратели. Е, колко ще могат да се регистрират в село с 250 избиратели? Най-много още 49. Иначе ако са 50 или повече - пак ще се насадят на машина.

  Сам съм, други няма...
 67. 67 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1698 Неутрално

  По 52-ма успяват да гласуват с машини за час при поредния експеримент.
  —цитат от коментар 0 на статия


  Това с експериментите - добре. Нека ЦИК на тази база да си прави разчети, къде по повече от 1 машина и т.н.

  Друго ми изглежда странно и неприемливо: След като за първи път ще се гласува по този начин, колкото и да е проста процедурата с машините, една практическа кампания изобщо няма да е от загуба. След като БНТ е национална и обществена, не може, а ТРЯБВА нон-стоп във времето на реклами да върви образователно клипче, направено като за пенсионери на 75 г. и като за недоучили роми: "Първо получавате картата, после я поставяте на това и това място в машината със стрелката напред, после ви се зарежда бюлетината, после можете да я прелистите напред и т.н." С картинки и цветове, и с глас, и със субтитри. За някои сигурно ще е досадно, но ще свърши прекрасна работа. Средностатистически може да се окаже, че това предварително обучение е съкратило средното време за 1 гласуване примерно с 10 секунди. Повече от печалба за обществото.

 68. 68
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 69. 69 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4220 Весело

  " Причината е, че Рашков е разгласил такава. "Оттогава, от случая, мина доста време и нямам спомен с детайли", каза Недялков и посочи, че Рашков е бил уведомен за решението от служители на ДАНС."

  Нямал спомен за това каква класифицирана информация била разпространявана от Рашков, ама достъпа отнет от тия, дето превърнаха държавата ни в престъпен вертеп......🤣🤣🤣

 70. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 71. 71 Профил на wvk19677913
  wvk19677913
  Рейтинг: 193 Неутрално

  "Бойко Рашков разпространявал класифицирана информация"

  Поредната недодялана простотия. Към април месец 2019-та, когато му е отнет достъпа, ТОЙ НЕ Е ИМАЛ ТАКЪВ. Ако е разпространявал класифицирана информация до която е имал достъп преди това, следва да се заведе дело в прокуратурата, не да се фабрикува някакъв правен абсурд.

  И един въпрос за Недодялко и началника му: Това какво е поискал премиера от вас не е ли също класифицирана информация?

 72. 72 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2474 Неутрално

  Някой да припомни, имали ли сме досега министър на МВР и силов вицепремиер, с отнет достъп до класифицирана информация? Черепа толкова ли нямаше някой по читав, да го сложи на тази позиция?

 73. 73 Профил на evtimvz
  evtimvz
  Рейтинг: 894 Неутрално

  Очаквайте саботажи на машините от герберастите. Най-елементарният ще е да бавят гласуването - например по 10 минути.

 74. 74 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2515 Неутрално

  52 на час... Егати, моята успява за по-малко време да си похарчи заплатата. И не че получава малко, просто интерфейсът за взимане на пари от клиентите е правен от много по-заинтересовани и кадърни хора.

 75. 75 Профил на wvk19677913
  wvk19677913
  Рейтинг: 193 Неутрално

  До коментар [#67] от "inn":

  Предполагам, че ще има медийна (нядявам се и практическа) кампания. Дори не е нужно практиката да е на самите машини, един таблет с елементарен симулатор, каквито вече има няколко може да свърши чудесна работа. Но ще е добре и то да се таргетира. Да съкратим от минута на 50 секунди ще е добре, но ако се таргетират хората на които им е отнемало по 2-3-4 минути в тия експерименти ще е още по-добре. Аз не вярвам, че човек който го е правил веднъж може да му отнеме 4 минути.

 76. 76 Профил на Полковник Паликъщов
  Полковник Паликъщов
  Рейтинг: 4454 Неутрално

  Служебният вътрешен министър Бойко Рашков е с отнет достъп до класифицирана информация, тъй като е разгласявал такава.
  -------------------------------------------------------------------------------------
  За да е лишен от достъп 3 години сигурно е разгласявал на чужди разузнавания, предимно руското?

  ДБ: Време е да спечелим България
 77. 77 Профил на валентин николов
  валентин николов
  Рейтинг: 641 Неутрално

  Цървули с фуражки и червени тъпанари назначени от руска марионетка с празна кратуна.

 78. 78 Профил на Полковник Паликъщов
  Полковник Паликъщов
  Рейтинг: 4454 Неутрално

  Някой да припомни, имали ли сме досега министър на МВР и силов вицепремиер, с отнет достъп до класифицирана информация? Черепа толкова ли нямаше някой по читав, да го сложи на тази позиция?
  —цитат от коментар 72 на uvtest


  Читави има, но на пРезидент Радев не му вършат "работа"!

  ДБ: Време е да спечелим България
 79. 79 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2474 Неутрално

  До коментар [#70] от "Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ":

  Приятелю, не е ли малко опасно да говориш за родата на тези, който според теб, не изповядват правата вяра? Щото по тази логика, някой може да ти припомни, какви са били родителите на Бойкикев, и оттам да си направи извода, защо сега той подкрепя отечественофронтовската власт.

 80. 80 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1774 Неутрално

  "отнет достъп до класифицирана информация, тъй като е разгласявал такава"

  Да не би да е за това, че преди няколко години Рашков каза, че се подслушват журналисти и магистрати, а Цацаров много се разневи?

 81. 81 Профил на fxo521082419
  fxo521082419
  Рейтинг: 75 Неутрално

  До коментар [#72] от "uvtest":

  тоест, човекът на пеевски в данс е отнел достъпа до информация на Рашков и това за теб е доказателство, че Рашков е кофти? нека да видим защо му е отнет този достъп, ако е сгафил, данс трябва да се произнесе. щото иначе са само брътвежите на един уволнен по некадърност

 82. 82 Профил на Полковник Паликъщов
  Полковник Паликъщов
  Рейтинг: 4454 Гневно

  "Пламен Узунов инструктира областните вместо Стефан ЯневПламен Узунов, секретар на президента Румен Радев, остана на инструктажа на областните управители, който се провежда в Министерския съвет.Инструктажът на областните продължава на закрити врати, а премиерът Стефан Янев напусна малко след началото му."Червенолилава бодряшка радост - няма кремълскорешетников преврат. Който го твърди - лъже, нали :)))
  —цитат от коментар 64 на Галя Станчева


  Това е нонсенс, съветник на пРезидента да инструктира областни управители!

  пРезидентът Радев все повече се самозабравя!

  ДБ: Време е да спечелим България
 83. 83 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 4954 Неутрално

  Новините станаха пак интересни, както преди години.

 84. 84 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1774 Неутрално

  "На същата среща Бойко Рашков го е попитал защо не отнеме достъпа до класифицирана информация на главния прокурор Иван Гешев."

  Има ли връзка с телевизионната активност на Гешев в първите безоблачни месеци на главпрокурорстването му?

 85. 85
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 86. 86 Профил на otrqdnik
  otrqdnik
  Рейтинг: 2639 Неутрално

  "Освободеният зам.-председател на ДАНС допълни, че на среща със служебния премиер Стефан Янев му е искана цялата информация за разбитата руска шпионска група у нас. На същата среща Бойко Рашков го е попитал защо не отнеме достъпа до класифицирана информация на главния прокурор Иван Гешев."

  Ами то е ясно, Рашков е разгласявал престъпленията на ГЕРБ и затова му е отнет достъпа, Гешев разгласява жълтини около Радев и затова не му е отнет достъпа. От самото изказване на Недяло става ясно, че работи в организираната престъпна групировка на Тиквон, Гешев също е в нея. ДАНС трябва да се разформирова, как проспиват полицейски престъпни групи:
  https://www.youtube.com/watch?v=VrMXUpMPHWE

  И защо ДАНС разследва Възраждане, а не разследва действаща в Кърджали друпировка, която разпространява протурска пропаганда? Преследват се пробългарски шовинисти, а турския шпионаж прави каквото си иска, това последно се е случвало в османската империя.
  https://www.youtube.com/watch?v=DCXKdwdjWRg

 87. 87 Профил на Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Рейтинг: 20 Неутрално

  Приятелю, не е ли малко опасно да говориш за родата на тези, който според теб, не изповядват правата вяра? Щото по тази логика, някой може да ти припомни, какви са били родителите на Бойкикев, и оттам да си направи извода, защо сега той подкрепя отечественофронтовската власт.
  —цитат от коментар 79 на uvtest


  Само дето майката на "Бойкикев" не ходи по телевизията да се прави на обективен експерт, всъщност скрито защитавайки каузи, обслужващи сина й.

  Поредната ти счупена аналогия, друже. Толкова си можеш.

 88. 88
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 89. 89 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1735 Неутрално

  До коментар [#1] от "nhh18551388":

  И на всеки, който плаща данъци и има бизнес. Това не включва гербавия електорат, щото в Столипиново данъци не се плащат. Само помощти.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 90. 90 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1735 Неутрално

  До коментар [#61] от "uvtest":

  Умно е, да. Нещо против? Трудно ти е боравенето с машина? В гетото не използвате ли поне телефони? Социалните помощи не ти ли ги дават от банкомата?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 91. 91 Профил на petrow1973
  petrow1973
  Рейтинг: 536 Неутрално

  Резултатите разкриват още, че времето за гласуване зависи от пола, възрастта и образованието на избирателите.
  Искаме специални машини, ние ЛГБТИ не можем да се определим:)

  За умрелите - или добро или нищо За живите - само критика или нищо няма да свършат:)
 92. 92 Профил на drill
  drill
  Рейтинг: 1107 Любопитно

  "Преди изборите: По 52-ма успяват да гласуват с машини за час при поредния експеримент"

  Прилича ми на връзване на гащите .....
  Защото на всички е ясно какво ще се случи ако :
  - вотът не е равномерен във времето
  - ако "зациклят" няколко страрци , роми или................
  - ами нарочно ако се събере група в която всеки гласува за по 10 , 15 или 20 минути , а защо не и час.
  а ако някой на излизане пъхне кламер в отвора за картата или пък впръска вода например
  и т.н и т.н.....................................

 93. 93 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 1968 Неутрално

  До коментар [#70] от "Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ":

  Като говорите за г-н Дилов е добре да споменете и г-н Трифонов с неговите простотии.

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 94. 94 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1725 Неутрално

  Няма как 52 човека да гласуват на час, има хора, които се мотат по 3 минути на машината, има и технологично време за търсене на името в протокола, машините забиват и имат нужда от рестартиране. Има хора, които се придвижват трудно,. Казусите са много. Реалистично е да се сложат 2-3 мин за гласуване на човек., което прави 20-25 човека на час. По 13 часа, или около 300 човека на една машина. В секции с 500-600 човека по списък не би трябвало да има проблем, но в секции с повече хора, би трябвало да има 2 машини.

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 95. 95 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7996 Неутрално

  "По 52-ма успяват да гласуват с машини за час при поредния експеримент"
  За 13 часа 670 човека. Никъде не гласуват повече.

 96. 96 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 1500 Неутрално

  Рашков бил издал тайни.

  Принципно, класифицираната информация е държавна тайна.
  Когато издаваш тайна, това те прави предател.
  Когато издаваш дъжавна тайна, това те прави национален предател.
  Е, г-н Рашко, как се чувствате в ролята на национален предател ?

 97. 97 Профил на fxo521082419
  fxo521082419
  Рейтинг: 75 Неутрално

  "Борисов е карикатура на диктатор" Т.Биков

 98. 98 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1829 Неутрално

  Тези партии как са се присъединили към коалицията, нали срокът за регистрация според ЦИК уж беше изтекъл!?!?!?

 99. 99
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 100. 100 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 1500 Неутрално

  До коментар [#96] от "Хай Буй":това не е доказано, а само твои измислици. все едно аз да кажа - някъде във вселената да си силно глупав е престъпление. Е, г-н Хай Буй, как се чувствате в ролята на престъпник?
  —цитат от коментар 99 на noirdesir


  Доказано е безспорно. Човекът отнел достъпа на г-н Рашков - сам си го каза. г-н Рашков не оспори. Тоест, това е железобетонен факт !

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK