На живо

На живо: САЩ санкционираха Божков и Пеевски, първи реакции в България (хронология)

Избрано от редактора
На живо: САЩ санкционираха Божков и Пеевски, първи реакции в България (хронология)

© ДневникДържавният департамент на САЩ обяви днес, че заради корупция налага санкции на бившия депутат от ДПС и бизнесмен Делян Пеевски, на обвинявания в десетки престъпления бизнесмен с интереси в хазарта, а напоследък и в политиката Васил Божков и още четирима по-слабо известни бивши държавни служители.


От управлявалата през последните 10 г. ГЕРБ, както и от ДПС , чийто депутат в продължение на дълги години бе Пеевски, засега няма официален коментар. От БСП мнение изказа зам.-председателят Кристиан Вигенин, който във "Фейсбук" изрази надежда, че фактите, довели до тези санкции, ще бъдат предоставени на правоприлагащите органи у нас. Божков, който пребивава в Дубай, не е реагирал до 23 ч. на 2 юни, а Пеевски в съобщение до избрани медии изказа подозрение, че е дискредитиран и потърси обяснение във влияние от България.


Хронологията на събитията, последвали обявяването на решението на Държавния департамент, четете по-долу.
Не е предвидена среща на американците с главния прокурор Иван Гешев

Среща на американски официални представители с главния прокурор Иван Гешев във връзка с новите санкции от САЩ не е имало досега и така не се предвижда в следващите дни.

© Юлия Лазарова

Среща на американски официални представители с главния прокурор Иван Гешев във връзка с новите санкции от САЩ не е имало досега и така не се предвижда в следващите дни.


Среща на американски официални представители с главния прокурор Иван Гешев във връзка с новите санкции от САЩ не е имало досега и така не се предвижда в следващите дни. Това научи "Дневник" от добре информирани източници за хода на двустранните контакти около най-голямото в историята еднократно подобно действие на Вашингтон съгласно Глобалния закон "Магнитски" за борба с корупцията и нарушаването на човешките права.


Засега няма информация и за това дали при изграждането на обвиненията са използвани източници от българските правораздавателни органи, както и дали с тях са споделени данни отвъд това, което е написано в официалното прессъобщение на Министерството на финансите на САЩ.

На живо: САЩ санкционираха Божков и Пеевски, първи реакции в България (хронология)

© Фейсбук/Христо Комарницки


Карикатуристът и автор на всекидневника "Сега" Христо Комарницки реагира незабавно на новината на деня..

На живо: САЩ санкционираха Божков и Пеевски, първи реакции в България (хронология)

© Лили Тоушек


Много повече хора дойдоха тази вечер на поредния протест пред Съдебната палата с искане за оставката на главния прокурор Иван Гешев. Този път се появиха и политици - Христо Иванов и Атанас Атанасов от "Демократична България", служебният министър на културата проф. Велислав Минеков, Мая Манолова от "Изправи се! Мутри вън!"


Организаторите от гражданската инициатива "Правосъдие за всеки" обаче не дадоха микрофона на никой от тях и подчертаха, че събитието е на гражданите. Въпреки това всички бяха въодушевени от санкциите за корупция срещу Делян Пеевски и Васил Божков, наложени от американското правителство по закона "Магнитски", видя репортер на "Дневник".


Подробности за днешния протест четете тук.

Министърът на икономиката за санкциите: не трябва отвън да ни се казва

Кирил Петков - министър на икономиката

© Юлия Лазарова

Кирил Петков - министър на икономиката


Българските институции трябва да защитават обществения интерес, така че да не се налага да им се сочат отвън корумпирани лица. Това коментира пред БНТ служебният министър на икономиката Кирил Петков по повод санкциите от САЩ срещу редица български физически и юридически лица, между които и бившият депутат от ДПС и бизнесмен Делян Пеевски. .


Името на Пеевски беше споменавано като крупен кредитополучател от Българската банка за развитие (ББР), която министърът проверява заради концентрация на кредити към неколцина големи кредитополучатели. ДПС обяви, че нито Пеевски, нито негови роднини или компании са били кредитирани от държавната финансова институция. Тя е създадена в подкрепа на малкия и средния бизнес, а не за финансиране на физически лица или едър бизнес..


"Преди да вземат такова решение, САЩ правят детайлен анализ и явно са събрали достатъчно факти, за да могат толкова крайно да отсекат", коментира по принцип действията на Вашингтон Петков. "За нас е важно нашите институции да работят и да не разчитаме отвън да ни се казва. Нашите институции трябва да работят така, че да защитят нашия интерес. Цел на служебното правителство е институциите да работят в обществен интерес и да разчитаме на собствените си сили", каза министърът и добави: "Не може безконтролно да текат пари в различни посоки".


Петков уточни, че все още не може да каже кой какви кредити от банката за развитие е взел, защото обновеният от него одитен комитет до тази вечер все още не е получил от оперативното ръководство кредитните досиета.


"В цял свят този тип личности не се финансират директно, обикновено става през други хора, а в нашия случай крайния получател не мисля че ще го видим отзад", каза той и добави, че със сигурност е известно, че Пеевски е бил миноритарен собственик в "Булгартабак холдинг" - единият от крупните кредитополучатели на ББР, а "Булгартабак" има връзка и със собствеността на друг голям кредитополучател - "Техномаркет".

След санкциите САЩ призовават регулаторите да информират за рисковете

Пол Ахърн

© csis.org

Пол Ахърн


Представителят на Министерството на финансите на САЩ в департамента за борба с финансирането на тероризма и финансовите престъпления Пол Ахърн представи пред медиите в София накратко съобщението на финансовото министерство във Вашингтон, като подчерта, че то е по повод най-голямото в историята еднократно санкциониране за корупция съгласно Глобалния закон "Магнитски".


"Ние сме ангажирани с България в борбата с корупцията, с реформиране на борбата с прането на пари, прозрачността и търсенето на отговорност. Призоваваме всички регулатори да информират за рисковете пред всички, които си имат работа с тези корумпирани служители и техните компании", допълни той.

Херо Мустафа: Денят е много важен, действията са много важни

Посланикът на САЩ Херо Мустафа

© Цветелина Белутова, Капитал

Посланикът на САЩ Херо Мустафа


"Държим на прозрачността и особено в този случай искаме да има прозрачност към всички", каза днес американският посланик Херо Мустафа на среща с български журналисти след обявяването на санкциите от Държавния департамент и министерството на финансите на САЩ.


"Това е много важно за нас и знаете, че при администрацията на президента Джо Байдън искаме да сме много открити към медиите. Благодарни сме, че в срещата ни прие да се включи Пол Ейхърн. Денят е много важен, днешните действия са много важни.", допълни тя.

Пеевски ще обжалва наложените му санкции

Делян Пеевски

© Георги Кожухаров

Делян Пеевски


Бившият депутат от ДПС и бизнесмен Делян Пеевски заяви, че е информирал адвокатите си в САЩ за санкциите, които са му наложени и ще предприема всички законови действия срещу този акт. В писмо, изпратено до медиите, но не и до "Дневник" Пеевски заявява, цитиран от Би Ти Ви, че счита подобен акт за абсолютно недопустим, тенденциозен и неотговарящ на духа и смисъла на закона "Магнитски".


"Това е така, защото не съм извършил нищо, с което да съм накърнил международно признати човешки права, не съм държавен служител и не съм участвал в корупционни действия, като разпространените мотиви за наложените санкции не съдържат нито един верен факт", пише Пеевски според информацията в сайта на телевизията.


"Същевременно съм наясно, че ангажираният значителен финансов и политически ресурс от страна на медиен олигарх и приватизатор, парадиращ с добрите си контакти, които използва срещу своите опоненти, е допринесъл за дискредитирането ми. Информация за това какво се готви, присъства отдавна в неговите медии и за мен случилото се днес не е изненада", се казва в цитираното от Би Ти Ви и други медии съобщение.

За Манолова САЩ дават подкрепа, БЗНС иска санкции и за Цацаров

Като зелена светлина и подкрепа за по-решителна борба с корупцията в България оцени решението на САЩ председателят на коалицията "Изправи се! Мутри вън!" Мая Манолова в своя позиция във Фейсбук. Това е поредният знак от международната общност, че липсва резултатна борба с корупцията. Излиза така, че хората искат, но институциите – не достатъчно – да изкоренят кражбите и източването на милиарди от бюджета. Хората искат да видят носене на отговорност, допълва Манолова.


Усилията на министъра на МВР в последните дни, на министрите на икономиката, финансите, здравеопазването срещу корупцията са само част от това, което може да се направи, написа тя.


БЗНС настоява под ударите на закона и санкциите да попадне и острието на задкулисния модел бившият главен прокурор Сотир Цацаров, се казва в съобщение до медиите от партията.


БЗНС призовава българските демократи да спазват политическа хигиена и да не сътрудничат с Божков в името на никаква цел. "Божков, който има влияние върху не едно българско правителство, включително и в настоящия Служебен кабинет на Румен Радев, се оказа, че не е репресиран от властта бизнесмен, а престъпник от висок ранг. Този човек взе активно участие в сценария на протеста през лятото на 2020 г. Сценаристите му учредиха негова лична партия и интервенираха поне в още няколко партии и коалиции, с цел да направят институционален пробив в
Народното събрание. С политическия инструмент – юмрука на Радев, те направиха всичко възможно да не се сформира парламентарно мнозинство, което да излъчи редовно правителство", се казва в позицията на БЗНС.

САЩ санкционират и децата на Пеевски и Желязков

Делян Пеевски

© Юлия Лазарова

Делян Пеевски


Службата за контрол на чуждестранните активи (OFAC) нарича бившия депутат от ДПС Делян Пеевски "олигарх, който регулярно е участвал в корупция, като си е служил с търговия с влияние и подкупи, за да се защити от обществен контрол и за да упражнява контрол върху ключови институции и сектори в българското общество".


В доклада й се твърди още, че "през септември 2019 г. Пеевски е работил активно за оказването на отрицателно въздействие върху политическия процес в България по време на местните избори и се е договарял с политици да им осигури политическа подкрепа и положително медийно отразяване в замяна на защита от наказателно разследване".


Според САЩ подставено лице в корупционните дейност на Пеевски е Илко Желязков - заместник-председател на Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства, бивш заместник председател в Държавна агенция за технически операции (ДАТО) и бивш служител в Държавната агенция за национална сигурност (ДАНС).


"Пеевски е използвал Желязков за осъществяването на схема за подкупи, засягаща български документи за пребиваване за чуждестранни граждани, както и за подкупването на държавни служители чрез различни средства в замяна на информация и лоялност от тяхна страна", се казва в мотивите по закона "Магнитски".


Според документа "от 2019 г. е известно, че Желязков е предлагал подкупи на високопоставени държавни служители от българското правителство, от които се е очаквало да предоставят информация, която да бъде предавана на Пеевски. В замяна Желязков е имал грижата лицата, приели предложението му, да бъдат назначени на влиятелни длъжности и е осигурявал месечен подкуп".


Посочени са и конкретни престъпления:
- "Пеевски и Желязков са разполагали с длъжностно лице на ръководен пост, което през 2019 г. незаконно присвоявало средства в тяхна полза."
- "В началото на 2018 г. двамата санкционирани ръководели схема за продажба на български документи за пребиваване, за която се твърди, че представители на дружества плащали подкупи на български длъжностни лица, които да гарантират, че техните клиенти ще получат документи за гражданство незабавно, а не след заплащането на депозит от 500 000 щатски долара или след като изминат петте години за обработването на законно обосновано искане."
- "Желязков изнудвал евентуален кандидат за български министър чрез заплаха от повдигане на наказателни обвинения от Прокуратурата на Република България, ако след назначаването си министърът не окажел по-нататъшно съдействие на Желязков."


Службата за контрол на чуждестранни активи санкционира и шест дружества, притежавани или контролирани от Пеевски или от една от неговите компании. Това са "ИНТ" ЕООД и "ИНТРЪСТ" ЕАД, които са собственост или се контролират от Пеевски. Останалите са "БМ СИСТЕМС" ЕАД, "ИНТ ИНВЕСТ" ЕООД, "ИНТТРАФИК" ЕООД и "РИЪЛ ИСТЕЙТС ИНТ" ЕООД, които са собственост или се контролират от "ИНТРЪСТ" ЕАД.


Активите на двамата в САЩ ще бъдат запорирани. Забрана за влизане в САЩ е наложена и на техните близки - непълнолетните син и дъщеря на Пеевски и дъщерите на Желязков - Ваня Илкова Желязкова и Роза Илкова Желязкова.

Какво казват САЩ за Божков

Васил Божков

© Цветелина Белутова

Васил Божков


Пребиваващият в Дубай бизнесмен с интереси в хазарта Васил Божков, който е обвиняем за 19 престъпления в България, е наричан от САЩ "български бизнесмен и олигарх", с обяснението, че е "подкупвал официални лица от правителството в няколко случая". Сред тях е настоящ политически лидер заедно с бивш председател на вече разформированата Държавна комисия за хазарта. "Божков е планирал да предостави парична сума на бивш български служител и български политик по-рано тази година, за да му помогне да създаде канал за руски политически лидери за влияние над български правителствени служители", се казва в съобщението на Държавния департамент.


Божков се счита за "лице, което е оказвало материална помощ, спонсорирало е или е предоставяло финансова, материална или технологична подкрепа, стоки, или услуги с цел корупция, или за подпомагане на корупция, включително незаконно присвояване на държавни активи, присвояване на частни активи за лична облага, корупция, свързана с концесионни договори за добив на природни ресурси, или подкупи".


Службата за контрол на чуждестранните активи санкционира общо 58 регистрирани в България организации, включително партия "Българско лято", които са притежавани или контролирани от Божков или от една от неговите компании. "Дневник" потърси за коментар председателят на "Българско лято" Борил Соколов, но той не бе запознат със съобщението за наложените санкции.


Сред санкционираните фирми са три с името "Евробет", "Национална Лотария АД" и още хазартни компании, както и дружество, притежавано от Фондация "Тракия", стопанисваща колекцията от културно-исторически ценности на Божков и частния музей на Божков. Сред санкционираните е и "Професионален баскетболен клуб-ЦСКА-48" АД.


Повече подробности четете тук.

Христо Иванов: Това е присъда за шкафчетата

Христов Иванов

© Георги Кожухаров

Христов Иванов


Приятелски жест от страна на американското правителство, което отговаря на голямото гражданско пробуждане в България". Така съпредседателят на "Демократична България" определи наложените от САЩ санкции на Делян Пеевски, Васил Божков и Илко Желязков. той говори пред медиите на протеста пред Съдебната палата тази вечер, организиран от организацията "Правосъдие за всеки".


"Пеевски и Божков са участници в грамадна корупционна схема, която трябва да бъде разплетена, а Борисов да изчезне от политическата сцена. Това е присъда за шкафчетата, присъда, пороизнесена от българските граждани, а САЩ се присъединяват към нея" добави той с уточнението, че българското правосъдие трябва да свърши своята работа.


Реакцията на МВнР: Оставаме в готовност за диалог със САЩ

Светлан Стоев, служебен министър на външните работи

© МВнР

Светлан Стоев, служебен министър на външните работи


Министерството на външните работи реагира със съобщение по повод наложените от САЩ санкции срещу български граждани и фирми, в което обявява, че борбата с корупцията е общ приоритет..


"Върховенството на закона е в основата на демократичния процес във всяка правова държава. В отношенията с нашите партньори и съюзници недвусмислено сме споделяли убеждението си, че борбата с корупцията във всичките й форми следва да бъде безусловен наш принципен и практически приоритет. В качеството си на стратегически партньори България и САЩ поддържат устойчив и резултатен Стратегически диало", се казва в съобщението. Уверява се, че въз основа на установените през годините традиции на взаимодействие София и Вашингтон остават в готовност за диалог по всички въпроси от споделен интерес.

Би Ти Ви: Борисов разговарял с Херо Мустафа

Бойко Борисов

© Дневник

Бойко Борисов


Бившият премиер Бойко Борисов е разговарял с американския посланик в България Херо Мустафа. Това съобщи в централната си емисия Би Ти Ви, като се позова на свои източници и уточни, че информацията е неофициална, нито че има потвърждение, че тема на разговора са били наложените санкции. Потвърждение за разговора от друг източник засега няма.


Пред Би Ти Ви Александър Манолев и Петър Харалампиев, които са сред санкционираните, макар и при по-лек режим, са заявили, че научават от медията за решението. Те са отказали коментар с аргумента, че още не са се запознали с казуса.

Едновременно с обявяването на новината за американските санкции срещу Васил Божков беше съобщено, че е подала оставка шефът на кабинета на вътрешния министър Елена Фичерова. Тя беше сред учредителите на паартията на Божков "Българско лято" В прессъобщение оставката й е обяснена с желанието да не причинява негативи за политическия кабинет.

"Това е безпрецедентно решение и се надявам да има съществен принос за борбата с корупцията и злоупотребите с обществен ресурс в България. Би трябвало данните и фактите, довели до тези санкции, да бъдат предоставени на правоприлагащите органи, ако все още това не е направено", коментира в профила си във фейсбук зам.-председателят на БСП Кристиан Вигенин.

Санкционирани са и 64 юридически лица

Стефан Янев

© Юлия Лазарова

Стефан Янев


По закона "Магнитски" са в ход санкционни действия по отношение на трима български граждани и 64
юридически лица. това е съобщила в телефонен разговор с премиера Стефан Янев американският заместник-държавен секретар по политическите въпроси Виктория Нюланд.


Други трима души ще бъдат обект на по-ограничен санкционен режим, е казала Нюланд и е добавила, че мерките се прилагат в контекста на усилията за ефективна борба срещу корупцията в България.

Сед като оповести имената на Делян Пеевски, Васил Божков и Илко Желязков като санкционирани от закона "Магнитски" заради участието им в корупция, Държавният департамент на САЩ добави имената на още трима българи. Това са Александър Манолев, Петър Харалампиев и Красимир Томов.


"В официалното си качество съответно на заместник-министър на икономиката, председател на Държавната агенция за българите в чужбина и главен секретар на Държавната агенция за българите в чужбина Манолев, Харалампиев и Томов са участвали в корупционни дейности, които са подкопавали върховенството на закона и доверието на българското общество в техните демократични държавни институции и обществени процеси, включително използвайки политическото си влияние и длъжностни правомощия за лична изгода.


Подробности четете тук.

Партиите се въздържат от коментар

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, чийто бивш депутат е сред засегнатите, засега се въздържа от коментар.

© Юлия Лазарова

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, чийто бивш депутат е сред засегнатите, засега се въздържа от коментар.


От пресцентъра на ДПС казаха за "Дневник", че няма да коментират. Коментар отказаха и от пресцентъра на ГЕРБ.


От БСП казаха, че първо ще се запознаят с констатациите на доклада.


От пресцентровете на "Демократична България" и "Изправи се! Мутри вън" казаха, че лидерите ще коментират по-късно на протеста срещу главния прокурор Иван Гешев тази вечер.

На живо: САЩ санкционираха Божков и Пеевски, първи реакции в България (хронология)

© Прессекретариат на Държавния глава


Съобщението за наложените санкции съвпада по време с посещението у нас на висшия представител на американската администрация, специализиран в борбата с финансови престъпления, кибер сигурността и финансирането на тероризма Пол Ахърн.


Той се срещна с президента Румен Радев, който заяви пред госта си, че хората, които заемат важни постове в управлението на страната, включително и магистратите, трябва да бъдат открити и да има прозрачност по отношение на банковите им сметки и имуществото им.


Още за визитата на Ахърн четете тук.

Администрацията на президента Джо Байдън налага санкции на трима българи за участието им в корупция в България. Това са Васил Божков, Делян Пеевски и Илко Желязков. Всички активи и собственост на тримата в САЩ се блокират, забранява се на американски граждани да извършват трансакции с тя и да им се предоставят каквито и да било средства, стоки или услуги.


Това е вторият случай, при който на български граждани се налага подобна мярка след Андон Миталов, съдия от Специализирания наказателен съд, санкциониран в началото на февруари 2020 г. за "сериозна корупция" от администрацията на президента Доналд Тръмп.


Особеното този път е, че Вашингтон обявява решението си по време на мандат на служебно правителство, при отсъствие


Подробностите четете тук.

Коментари (533)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на sa6
  sa6
  Рейтинг: 1068 Неутрално

  Въй Въй Въй! А само преди няколко часа ДБ феновете някак симпатизираха на черепа...

  Евроатлантида
 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 3. 3 Профил на Контрол на съзнанието
  Контрол на съзнанието
  Рейтинг: 158 Любопитно

  Логично е да се въздържат!ВСИЧКИ без изключение са яли от ръката на Черепа и Шиши!
  ☠🐷☠👍

  Много съм прост
 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 5. 5 Профил на motochristo
  motochristo
  Рейтинг: 1300 Неутрално

  Болиии, болииии, заплатите на тролитееее ойдохааа у рякатааа.

  Гласуваш за прасе - получаваш кочина.
 6. 6 Профил на Vesselin Velkov
  Vesselin Velkov
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Къде си , Бойко? Герб са свършени.

 7. 7 Профил на Dimov
  Dimov
  Рейтинг: 425 Неутрално

  Най-после тежката артилерия в действие.
  Сега вече не може да се казва "Ама те нямат доказателства", "Това не е вярно, г-н Пеевски е изряден бизнесмен" и пр. глупости.
  Пеевски - в канала...
  Божков - в канала...
  Борисов - пътник

  VD
 8. 8 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1790 Неутрално

  Чакам ясни и категорични позиции на ДБ, ИМВ и ИТН по тази тема. Изборите са след малко повече от месец.

 9. 9 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2708 Неутрално

  До коментар [#1] от "sa6":

  Александър Манолев......депутат от ГЕРБ , зам министър в поселдното правителство ...:))
  Калинките на ГЕРБ ........Петър Харалампиев и Красимир Томов...търговия с паспорти :)

 10. 10 Профил на kzj35678888
  kzj35678888
  Рейтинг: 29 Неутрално

  До коментар [#6] от "Vesselin Velkov":

  Напротив. Бойко в момента е при американската посланичка. Свършено е със служебното правителстов на Решетников Фатмашки. Рашков и сие отиват на политическото бунище

 11. 11 Профил на hocker
  hocker
  Рейтинг: 357 Неутрално

  Очаква се в Алтернативата при свободните и независими журналисти г-н Божков да обясни за хунтата на Байдън.

  #бъдетесмели

 12. 12 Профил на Боже
  Боже
  Рейтинг: 249 Неутрално

  САЩ дават знаци накъде да се гласува на 11 юли.
  Досега го правеха по леко и внимателно, но като видяха че не става, показаха с пръст.

  Боже, Боже ...
 13. 13 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 1361 Неутрално

  Очакваме пресконференцията на Къдравата Сю и Георг Розовия, с обяснение, че това е лично мнение на някой сенатор.

 14. 14 Профил на MititU
  MititU
  Рейтинг: 1319 Весело

  Въххх тия ги подпукаха и всички ако са по Магнитски дупе да им е яко ;DD;D;D;

  "Колкото повече толкова повече" Мечо ПУХ
 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 16. 16 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3856 Неутрално

  Новините са прекалено сериозни, за да се коментират просто на прима виста ! А сега сикаджията като се погледне в огледалото, кого вижда отсреща ? Ами ако и той се окаже в следващите късметлии ?

 17. 17 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 1361 Весело

  До коментар [#8] от "Читател":Чакаш позиции от мутрите на Мая, Слави и Х. Иванов? Има да чакаш
  —цитат от коментар 15 на kzj35678888

  Христо Иванов току що даде изявление.

 18. 18 Профил на kzj35678888
  kzj35678888
  Рейтинг: 29 Неутрално

  Ами въздържат се тези партии, спонсорирани от Черепа. Ние си ги знаем.

 19. 19 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2708 Неутрално

  Божков :)) За признатия подкуп от над 60 милиона ..., но много скоро ще цъфнат имената на Влади Горанов , Бойко Борисов ................и поне още 5 други

 20. 20 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1708 Неутрално

  До коментар [#7] от "Dimov":

  Божков щом е в канала, то и протеста е в канала...
  Това е посланието. САЩ искат нещо да кажат, но за който разбира.

  Мы идем широкими полями На восходе утренних лучей. Мы идем на бой с большевиками За свободу Родины своей.
 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 22. 22 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3275 Неутрално

  До коментар [#4] от "anonimnii":

  "САЩ се намесиха много грубо в политическата ситуация в страната..."
  =============
  Откакто СССР не може, го прави, който може.
  Обидно е, разбира се, но повече ме дразни как някои се гърчат от кеф, когато Големият случайно е на тяхна страна.
  Големият има само своя страна!
  Така чеее... и аз си имам свои политически пристрастия или предпочитания, ама няма да се радвам, ако ги докарат с НАСА.

  Еретик
 23. 23 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3856 Неутрално

  Още и 64 юридически лица ? Ало, каскета, ДАНС, ГДБОП - нещо да коментирате по темата ? Как е в Банкя настроението ?

 24. 24 Профил на sa6
  sa6
  Рейтинг: 1068 Неутрално

  Божков :)) За признатия подкуп от над 60 милиона ..., но много скоро ще цъфнат имената на Влади Горанов , Бойко Борисов ................и поне още 5 други
  —цитат от коментар 19 на dejmos


  Ще ви се! Борисов единствен дръзна да погне олигарсите, които всичките бесепари и партии на протеста виждаха като "рекетирани бизнесмени"...

  Евроатлантида
 25. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 26. 26 Профил на Vesselin Velkov
  Vesselin Velkov
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#6] от "Vesselin Velkov":Напротив. Бойко в момента е при американската посланичка. Свършено е със служебното правителстов на Решетников Фатмашки. Рашков и сие отиват на политическото бунище
  —цитат от коментар 10 на kzj35678888


  Хайде да се обзаложим? ГЕРБ са вече минало.

 27. 27 Профил на pepisky
  pepisky
  Рейтинг: 266 Неутрално

  САЩ дават знаци накъде да се гласува на 11 юли.Досега го правеха по леко и внимателно, но като видяха че не става, показаха с пръст.
  —цитат от коментар 12 на Боже


  И накъде да се гласува ?

 28. 28 Профил на optimu_s
  optimu_s
  Рейтинг: 519 Неутрално

  До коментар [#10] от "kzj35678888":

  УУУУУУУУУ колко си.... гладен!

 29. 29 Профил на kzj35678888
  kzj35678888
  Рейтинг: 29 Неутрално

  До коментар [#27] от "pepisky":

  Да се гласува за ГЕРБ.

 30. 30 Профил на Padrino
  Padrino
  Рейтинг: 4508 Любопитно

  САЩ дават знаци накъде да се гласува на 11 юли.Досега го правеха по леко и внимателно, но като видяха че не става, показаха с пръст.
  —цитат от коментар 12 на Боже


  Дават определена насока за една нова "демокрация".... Едно време всички се кланяха на СССР....после дойде Боко и се кланяше на Меркел....сега Бг ще се кланя на САЩ.
  Само да попитам кога България наистина ще стане суверенна и НЕЗАВИСИМА държава? Вечно има някой който я управлява, насочва, съветва.... ДОКОГА???

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 31. 31 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1230 Неутрално

  Данчо Ментата какви ще ги реди сега? Какви глупости ще казва?

 32. 32 Профил на amerikanbastard
  amerikanbastard
  Рейтинг: 693 Неутрално

  А мутрата и каскета кога ще бъдат санкционирани?

  Freedom's just another word for nothin' left to lose
 33. 33 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1462 Весело

  Леле, какъв нокаут.
  За цялята лумпенизирана паплач!
  Начело с фигуранта!
  ПС Пеевски пак е бил най-добре информиран-навреме се изнесе в Дубай.

 34. 34 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1462 Весело

  "Партиите се въздържат от коментар "

  Че те до изборите няма да могат да се измъкнат от шока!

 35. 35 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3394 Неутрално

  "По закона "Магнитски" са в ход санкционни действия по отношение на трима български граждани и 64 юридически лица."?!
  64 юр. лица?! Тук става вече муй интересанте...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 36. 36 Профил на Араламбене му е майката
  Араламбене му е майката
  Рейтинг: 391 Весело

  До коментар [#16] от "samoedin":

  "А сега сикаджията като се погледне в огледалото, кого вижда отсреща?"

  Все по-ясно от мъглата изплува образът оня, де му викат "Бай Ставри".

 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 38. 38 Профил на goldfinger
  goldfinger
  Рейтинг: 10 Неутрално

  Примката около Буци се затяга, май вече няма и къде да бяга. Някак си ми е кефлийско

 39. 39 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5923 Неутрално

  Свети великомъченик Черепий, Шиши, и Ко.
  ЧЕГЪРТАЙ!!!

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 40. 40 Профил на zegi
  zegi
  Рейтинг: 559 Неутрално

  До коментар [#34] от "Дон Кихот":
  Особено Тулупа. Щото той е Герб. Какво ли ще разправя утре на гербаджийския комсомол? Че си е скъсал 18-тия менискус от напиняне да дигне златните кюлчета?

 41. 41 Профил на Синдбад-мореход
  Синдбад-мореход
  Рейтинг: 194 Неутрално

  може да се обобщи, че са санкционирани подбудителите и спонсорите на комунистическия метежа изпълняван от Дебъ, лая лудата, итн и комунистическите им камикадзета!
  за съжаление остават извън санкциите резидента и бившия човек!
  Повод за радост нямаме, защото вече се знае, че са изнесени от архивите и унищожени много материали срещу посочените по-горе , както и срещу други олигарски обект на запори в момента...

  легендарный купец, моряк и путешественник, попадавший во множество фантастических приключений
 42. 42 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2151 Неутрално  Големият брат сигур има и солидни доказателства за всяко лице (юридическо & физическо).

 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 44. 44 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3916 Весело

  САЩ се намесиха много грубо в политическата ситуация в страната...
  —цитат от коментар 4 на anonimnii


  Нищо, упойката на българското общество е дълбока!
  То търпи тези измекяри вече 30 години!

  klimentm
 45. 45 Профил на Синдбад-мореход
  Синдбад-мореход
  Рейтинг: 194 Неутрално

  "По закона "Магнитски" са в ход санкционни действия по отношение на трима български граждани и 64 юридически лица."?!64 юр. лица?! Тук става вече муй интересанте...
  —цитат от коментар 35 на hamiltonf


  Да, защото са блокирани доста средства на спонсорите на преврата!

  легендарный купец, моряк и путешественник, попадавший во множество фантастических приключений
 46. 46 Профил на Араламбене му е майката
  Араламбене му е майката
  Рейтинг: 391 Весело

  Аха, започна да се оформя и опорно-ответния удар на шайката: "Това е груба намеса във вътрешните ни работи и националния суверенитет."

 47. 47 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4409 Весело

  До коментар [#18] от "kzj35678888":

  "Ами въздържат се тези партии, спонсорирани от Черепа "

  Да! Точно така! Черепа заяви, че е платил 60 милиона на Борисов и Горанов. Заради това и двамцата и ГЕРБ се въздържат от коментар! :-)

 48. 48 Профил на star bastun
  star bastun
  Рейтинг: 2106 Неутрално

  Мога да разбера единствено мълчанието на ДПС. Хидроинженера още не се е разбудил от следобедната дрямка.

 49. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 50. 50 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3916 Весело

  Сега какво ще стане с фирмите на Пеевски на които държавата е връчила договори? Ще продължи ли да им дава пари? А банките?!

  klimentm
 51. 51 Профил на citoplast
  citoplast
  Рейтинг: 959 Весело

  Гадни жълтопаветни, лилякочервениподопашни американци!


  Имало едно време ссср...
 52. 52
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 53. 53 Профил на el_comendante
  el_comendante
  Рейтинг: 584 Неутрално

  На Каскета му се прис*ааааа. Чадъра му официално е обвинен за корупция, подкупи и влияние в съдебната и политическа власт. Чао чао Каскет и Буци. ОСТАВКА ОСТАВКА ОСТАВКА ОСТАВКА Каскетаа и ОПГ то му.

  Обичам нещата да са прости а не хората да са такива!
 54. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 55. 55 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1620 Неутрално

  ""'''Борисов е разговарял за наложените от САЩ на българи санкции по закона "Магнитски" с американския посланик в България Херо Мустафа""""" в качеството на какъв Борисов е говорил?..........

 56. 56 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1462 Весело

  "Санкционирани са и 64 юридически лица ..."

  Някой готов ли е да се обзаложи, колко от тях ще бъдат адвокати и съдии?
  Няма значение кои са- аз от години вия на умряло по форумите, че основната причина за безнаказаността на престъпниците в България е адвокатско-съдийската мафия.
  Сега ще ги видим черно на бяло.
  Разгеле!

 57. 57 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2324 Неутрално

  В решението за налагане на санкциите пише изрично, че тримата санцкионирани допринасят за разширяването на КОРУПЦИЯТА ПО СВЕТА. Какво очаквате да последва от партии като ГЕРБ, ДПС и ВМРО?

  1. Да си признаят, че визираният обект на корупция е тяхното управление
  2. Да се закълнат още веднъж в евроатлантическата си ориентация и да заобясняват, 3. 3. Да се правят на маймуни още малко и да заобясняват, че става дума за гигантско недоразумение, американците са били подведени и истинските корумпирани, които заслужават лустрация по закон Магнитски, са Десислава Иванчева и Христо Иванов, докато е бил минъстър

  По време на Костов България написа приказка - от държава с хиперинфлация до български лев, равностоен 1:1 на германската марка. По време на Петков можем да напишем втората си приказка - от бананова република, в която премиерът спи върху пачки и кюлчета по светлия пример на идола си Пабло Ескобар, до държава с нулева корупция
 58. 58 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1681 Весело

  Следващите трима санкционирани пак нямат нищо общо с герб! Кошлук, пусни някоя пресконференция на къдравата сю!

 59. 59 Профил на el_comendante
  el_comendante
  Рейтинг: 584 Неутрално

  До коментар [#1] от "sa6":

  Черепа е в списъка защото сам и доброволно е признал, че е давал подкупи. Гледай се'а Каскета как се пържи в собствената си сланина. 😁😁😁😁

  Обичам нещата да са прости а не хората да са такива!
 60. 60 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2544 Неутрално

  ""'''Борисов е разговарял за наложените от САЩ на българи санкции по закона "Магнитски" с американския посланик в България Херо Мустафа""""" в качеството на какъв Борисов е говорил?..........
  —цитат от коментар 55 на MPetr


  В качеството си на лидер на най-голямата партия и на бивш премиер, евентуално и на бъдещ. :)

 61. 61 Профил на goldfinger
  goldfinger
  Рейтинг: 10 Неутрално

  По думите на Томито Дигиталния, Деса и т.н. има само усещане за корупция

 62. 62 Профил на Араламбене му е майката
  Араламбене му е майката
  Рейтинг: 391 Весело

  До коментар [#55] от "MPetr":

  В качеството на помилвано лице.

 63. 63 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1681 Весело

  "По закона "Магнитски" са в ход санкционни действия по отношение на трима български граждани и 64 юридически лица."?!64 юр. лица?! Тук става вече муй интересанте...
  —цитат от коментар 35 на hamiltonf


  Това са все фирми, с които пееф и герб нямат нищо общо.

 64. 64 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 2015 Весело

  До коментар [#46] от "Араламбене му е майката":

  Изчакай малко,това ще го каже руското посолство както предния
  път...

  "Големият проблем на цитатите в интернет е, че повечето хора вярват в тяхната автентичност." Иван Вазов
 65. 65 Профил на el_comendante
  el_comendante
  Рейтинг: 584 Неутрално

  До коментар [#50] от "klimentm":

  По интересно е да се провери от кога ГЕРБ и ДПС са знаели?! Толкова бързо Дебелия продаде бизнеси и не се кандидатира за депутатин. И после да се провери кога ББР са дали пари на фирмите му.

  Обичам нещата да са прости а не хората да са такива!
 66. 66 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3856 Весело

  " Бившият премиер Бойко Борисов е разговарял за наложените от САЩ на българи санкции по закона "Магнитски" с американския посланик в България Херо Мустафа. Това съобщи в централната си емисия Би Ти Ви, като се позова на свои източници и уточни, че информацията е неофициална. Потвърждение за разговора засега няма."

  Първият въпрос сигурно е бил : аз сред санкционираните ли съм !

 67. 67 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4409 Неутрално

  До коментар [#56] от "Дон Кихот":

  Санчо Панса, адвокатите и съдиите НЕ са юридически лица! Но от гербер - толкова!

 68. 68 Профил на Араламбене му е майката
  Араламбене му е майката
  Рейтинг: 391 Весело

  До коментар [#56] от "Дон Кихот":
  "Санкционирани са и 64 юридически лица ..."
  Някой готов ли е да се обзаложи, колко от тях ще бъдат адвокати и съдии?"

  Приятел, подозирам, че превратно разбираш телмина "юридическо лице".

 69. 69 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1681 Весело

  Това обяснява и защо каскета рЕзко омекна.

 70. 70 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 1988 Весело

  "Бившият премиер Бойко Борисов е разговарял за наложените от САЩ на българи санкции по закона "Магнитски" с американския посланик в България Херо Мустафа. "

  ...говорил или слушал какво се очаква от него?!

  I Want To Believe
 71. 71 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3916 Весело

  До коментар [#56] от "Дон Кихот":

  Търговските дружества са също
  Юридически лица, вероятно става дума за такива свързани с Черепа и Прасето

  klimentm
 72. 72 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 1361 Весело

  До коментар [#7] от "Dimov":Божков щом е в канала, то и протеста е в канала...Това е посланието. САЩ искат нещо да кажат, но за който разбира.
  —цитат от коментар 20 на anonimnii

  Някой наистина не разбира какво казват САЩ.
  "....Васил Крумов Божков (Божков), български бизнесмен и олигарх, на няколко пъти е подкупил държавни служители. Тези длъжностни лица включват НАСТОЯЩ ПОЛИТИЧЕСКИ ЛИДЕР и бивш председател на сега премахнатата Държавна комисия по хазарта...."

  Кой ли ще е този подкупван НАСТОЯЩ ПОЛИТИЧЕСКИ ЛИДЕР?
  Божков посочи един.
  Този, за който преди часове се радвахте че е привикан в американското посолство.

 73. 73 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4409 Весело

  До коментар [#55] от "MPetr":

  "в камеството на какъв Борисов е разговарял?"

  В качеството на следващият санкциониран!

 74. 74 Профил на johnniewalker
  johnniewalker
  Рейтинг: 823 Неутрално

  Хахаха Борисов разговарял с Мустафа: подпитвал я е дали не е включен в следващият транш 'печеливши"

 75. 75 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1070 Неутрално

  Въй Въй Въй! А само преди няколко часа ДБ феновете някак симпатизираха на черепа...
  —цитат от коментар 1 на sa6


  Въй, Въй, Въй, напротив, ДБ феновете настояваха Божков да покаже записи и документи, както и да си понесе съдебните дела за даване на подкуп, ако е вярно. Божков си е ваш, гербаджийски. Благодарение на него плащага на вас, герберските тролове

 76. 76 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3856 Весело

  До коментар [#42] от "Нинов":

  " Големият брат сигур има и солидни доказателства за всяко лице (юридическо & физическо)."

  За Гешев няма да са толкова солидни, че да си го причини.......

 77. 77 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 2015 Весело

  Ще е интересно кой първи ще спечели приза "защитен свидетел"....
  Къщичката от карти започна да се разпада...

  "Големият проблем на цитатите в интернет е, че повечето хора вярват в тяхната автентичност." Иван Вазов
 78. 78
  kzj35678888
  Рейтинг: 29 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 79. 79 Профил на Gai-jin
  Gai-jin
  Рейтинг: 518 Неутрално

  Тиквата, като се погледне в огледалото, дали вижда Бай Ставри?
  Какво ще обясняват сега дьонметата Биков, Митов, Георгиев? Ами Дончев?
  Единственото лошо е, че едни корумпирани мутри и комунисти не се сменят с други корумпирани мутри и комунисти.
  Така че на 11 мислете за кого ще гласувате, за да не гладувате!

 80. 80 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1462 Весело

  "В официалното си качество съответно на заместник-министър на икономиката, председател на Държавната агенция за българите в чужбина и главен секретар на Държавната агенция за българите в чужбина Манолев, Харалампиев и Томов са участвали в корупционни дейности, които са подкопавали върховенството на закона"

  На сайта на РБК (руски бизнес канал) може зда се види, че за руснаци гражданство на България се ГАРАНТИРА срещу 3000 евро.
  Президентската институция да има някакво отношение към това?
  Леле,леле, изгърмя имунитетът на фигуранта.
  И к'во праим?!

 81. 81 Профил на johnniewalker
  johnniewalker
  Рейтинг: 823 Неутрално

  "Санкционирани са и 64 юридически лица ..."Някой готов ли е да се обзаложи, колко от тях ще бъдат адвокати и съдии?Няма значение кои са- аз от години вия на умряло по форумите, че основната причина за безнаказаността на престъпниците в България е адвокатско-съдийската мафия.Сега ще ги видим черно на бяло.Разгеле!
  —цитат от коментар 56 на Дон Кихот


  Лошо е да показваш глупоста и невежеството си. Не предполагах, че има човек, който може да пише, но не знае какво е "юридическо лице".

 82. 82 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1070 Неутрално

  "Санкционирани са и 64 юридически лица ..."Някой готов ли е да се обзаложи, колко от тях ще бъдат адвокати и съдии?Няма значение кои са- аз от години вия на умряло по форумите, че основната причина за безнаказаността на престъпниците в България е адвокатско-съдийската мафия.Сега ще ги видим черно на бяло.Разгеле!
  —цитат от коментар 56 на Дон Кихот


  Прокурорите къде останаха в тази мафия? Нали не искаш да кажеш, че прокуратурата се бори с мафията, а съда ги оправдава?

 83. 83 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 1361 Весело

  Бойко в момента е при американската посланичка. Свършено е със....
  —цитат от коментар 10 на kzj35678888


  Да, свършено е с Борисов.
  Мотивите на Държавният департамент:
  "....Васил Крумов Божков (Божков), български бизнесмен и олигарх, на няколко пъти е подкупил държавни служители. Тези длъжностни лица включват НАСТОЯЩ ПОЛИТИЧЕСКИ ЛИДЕР......."

 84. 84 Профил на fxo521082419
  fxo521082419
  Рейтинг: 58 Неутрално

  тоест, бойко си отива, пеевски изчезва безследно, черепа си остава на топло, всячески се прави опит нещата да не ескалират, от цялата работа потърпевш и платил сметката - бг народ. путин има поток, пеев милиони, черепа също, бойко милярди, купени са самолети, всичко се покрива в името на мира, а българите плащат. но да има мир. ок.

 85. 85 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 1361 Весело

  Дневник и БТВ - защо лъжете? 24 Часа пише, че санкциите не са били тема на разговорите. Темата е била съставянето на стабилно правителство.
  —цитат от коментар 78 на kzj35678888

  24 часа????
  Че той е на Пеевски.

 86. 86 Профил на kzj35678888
  kzj35678888
  Рейтинг: 29 Неутрално

  Шумкарят Радев си отива, както и комунистческата БСП след наложените санкции.

 87. 87 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2324 Неутрално

  Преди се шегувах, но днес наистина гледахме финалните кадри от "Последният самурай", когато Том Круз въртеше самурайския меч срещу прясно докараното в Япония достижение на цивилизацията, наречено "картечница". Буци снощи вдигна на последно ура Гешев и Пепи Еврото едновременно, но днес сутринта, навръх празника, картечницата модел Магнитски ги нарешети.

  Ако гербавите имат капка достойнство, трябва да се саморазпуснат като партия и да окажат съдействие за пълна лустрация на висшите си кадри, участвали в управленски извращения.

  По време на Костов България написа приказка - от държава с хиперинфлация до български лев, равностоен 1:1 на германската марка. По време на Петков можем да напишем втората си приказка - от бананова република, в която премиерът спи върху пачки и кюлчета по светлия пример на идола си Пабло Ескобар, до държава с нулева корупция
 88. 88 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1681 Весело

  Герберските трлове яко се възпалиха от първоначалната новина, но последващите факти бързо ги излекуваха.

 89. 89 Профил на kzj35678888
  kzj35678888
  Рейтинг: 29 Неутрално

  До коментар [#85] от "Virgin":

  А Дневник на кого е?

 90. 90 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1483 Весело

  До коментар [#78] от "kzj35678888":

  Що реши , че 24 часа казва истината? Ще е нещо ново за тях!

  Sic transit gloria mundi
 91. 91 Профил на Vesselin Velkov
  Vesselin Velkov
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  https://home.treasury.gov/news/press-releases/jy0208

  Иска ми се да чуя Митов, Биков и комсомолеца Георг какво мислят.

 92. 92 Профил на goldfinger
  goldfinger
  Рейтинг: 10 Неутрално

  Какво ли са си Говорили Буци и Херо. Онуй май е напълнило памперса.

 93. 93 Профил на fxo521082419
  fxo521082419
  Рейтинг: 58 Неутрално

  До коментар [#89] от "kzj35678888":

  някой пречил ли ти е да герберастваш из форума на дневник? като четеш новините в този сайт, намираш ли ги за неверни? тогава какво пискаш?

 94. 94 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2708 Неутрално

  Какъв широк терен за чегъртане в МВР :)) Кеф ти всичко ,което е помагало за трансфера на парите от Божков към Борисов ....доста имена от ДАНС , този Н.Н да бяга бързо в ЮАР .! Време е да се арестуват колко намерят "джуджета " :)

 95. 95 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2442 Весело

  Ето, искат да МУ счупАт държавата. По неговото време нямаше санкции, само хубаво.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 96. 96 Профил на JsT
  JsT
  Рейтинг: 85 Любопитно

  Още и 64 юридически лица ? Ало, каскета, ДАНС, ГДБОП - нещо да коментирате по темата ? Как е в Банкя настроението ?
  —цитат от коментар 23 на samoedin

  Дебелян, по прякор Шиши - кога ще бъде поканен на разговор с Касекета? Да го пита как се чувства, след като САЩ му изземат всички активи, банкови сметки, имоти, които се намират под юрисдикцията на САЩ? Плюс бонус да не влиза на тяхна територия?

 97. 97 Профил на Vesselin Velkov
  Vesselin Velkov
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Шумкарят Радев си отива, както и комунистческата БСП след наложените санкции.
  —цитат от коментар 86 на kzj35678888


  Добре ли си?
  ГЕРБ си отива.

 98. 98
  diq55699032
  Рейтинг: 1376 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 99. 99 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1681 Неутрално

  Дневник и БТВ - защо лъжете? 24 Часа пише, че санкциите не са били тема на разговорите. Темата е била съставянето на стабилно правителство.
  —цитат от коментар 78 на kzj35678888


  Казали са му "Лежи си под магнолията и си лекувай минискуса и остави хората да направят стабилно правителство!"

 100. 100 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 2015 Любопитно

  До коментар [#80] от "Дон Кихот":

  Не е българско гражданство, а е ВМЖ/временно местожителство/ или ПМЖ/постоянно местожителство./.
  По данни от МВР от 400 000 руснаци, посетили България през 2018 г, 60 000 души имат ВМЖи ПМЖ. Само малко над 6500 души са получили българско гражданство в периода 2000г.-2018 г.
  От тия около 60000 души на последните избори за президент са гласували малко над 5000 души, включително състава на посолството и консулствата,както и руските центрове ...
  Останалите 50000 мразят Путин и путинизма...

  "Големият проблем на цитатите в интернет е, че повечето хора вярват в тяхната автентичност." Иван Вазов
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK