ДПС защити Пеевски, иска факти и доказателства

ДПС защити Пеевски, иска факти и доказателства

© Юлия ЛазароваДен след като САЩ санкционираха трима българи по закона "Магнитски", сред които и бившия депутат Делян Пеевски, партията му ДПС се обяви за изкореняване на корупцията, но поиска факти и доказателства, които са мотивирали решението за санкциите срещу бизнесмена.


В позиция на партията на Ахмед Доган от тази сутрин се посочва, че дотогава тя остава солидарна с личната позиция на Делян Пеевски, която е, че подобен акт е "абсолютно недопустим, тенденциозен и неотговарящ на духа и смисъла на този закон". Бизнесменът твърди: "Не съм извършил нищо, с което да съм накърнил международно признати човешки права, не съм държавен служител и не съм участвал в корупционни действия, като разпространените мотиви за наложените санкции не съдържат нито един верен факт"(позицията на санкционирания бизнесмен вижте тук).


В защита на Делян Пеевски в позицията на ДПС се цитира определението за корупция по българското законодателство, според което "по смисъла на този закон (ЗПКОНПИ) тя е налице, когато в резултат на заеманата висша публична длъжност лицето злоупотребява с власт, нарушава или не изпълнява служебни задължения с цел пряко или косвено извличане на неследваща се материална или нематериална облага за себе си или за други лица". От партията припомнят, че "Делян Пеевски не е заемал висша публична длъжност от 2009 г. до сега, освен че е бил народен представител от ДПС".


Пеевски се опита да се оттегли
Бизнесменът Делян Пеевски, който е свързван от години със задкулисния модел на управление и връзките между изпълнителната и съдебната власт, бе народен представител от ДПС четири мандата, но не ходеше на заседанията на Народното събрание. Той се отказа да е кандидат за депутат в 45-ото Народно събрание и се очаква да не е част от листите и за изборите на 11 юли. Според един от зам.-председателите на ДПС, Йордан Цонев, решението на Пеевски за неучастие в отминалите избори е лично, а не е на ръководството на ДПС. Отношенията между бизнесмена и почетния председател Ахмед Доган през годините са загадка.


Делян Пеевски избягва всякакви публични прояви през последните години, не дава интервюта и в редките случаи, когато е правел изявления, ги разпространяваше през агенция. Освен при неуспешния опит да оглави ДАНС през 2013 г. при мандата на кабинета "Орешарски", той се е появявал само няколко пъти в Народното събрание.


Преди да се откаже да е депутат, той продаде част от медиите си първо на "Нова тв", а след това и вестниците на новия собственик на "Нова телевизия", която пък братя Домусчиеви продадоха на United Group. Така поне официално в момента няма медийна собственост. В края на миналата година се разбра, че американският Сенат разследва Пеевски и той е наел лобистка фирма там.


ДПС се обяви срещу корупцията


В позицията на ДПС от тази сутрин се посочва, че партията вярва, че "корупцията отслабва върховенството на закона, нанася щети на икономиката и икономическия растеж, подкопава демократичните институции, задълбочава конфликти и лишава невинни граждани от основни човешки права". Движението обявява, че "подкрепя всички, които се стремят да изкоренят корупцията, настоявайки да бъдат подведени под отговорност корумпирани лица, които подкопават икономическите функции и демократичните институции на България".


"Корупцията не само лишава гражданите от ресурси, но и подкопава институциите, предназначени да ги защитават. ДПС подкрепя върховенството на закона и ще продължава да работи за това държавните служители и свързаните с тях лица, които използват държавните институции с цел лична печалба, да платят висока цена", се посочва в позицията.


От партията твърдят, че насърчават всички да прилагат подходящи и ефективни мерки срещу прането на пари за справяне с рисковете, причинени от корупция. И освен това обещават реформите, свързвани с прането на пари, които водят до финансова прозрачност и отчетност.


В Наказателния кодекс българското законодателство разделя подкупа, който е една от най-често срещаните форми на корупция, на активен и пасивен. Получаващият облагата е длъжностно лице като целта на подкупа по смисъла на закона е изпълнение или неизпълнение на конкретно служебно задължение на длъжностното лице. Активният подкуп е свързан с предлагането и даването на пари или облаги, а пасивният - с получаването на такива. Престъпление е и опитът за даване на подкуп, както и посредничеството. И двете форми - активния и пасивния подкуп, са наказуеми по закон.

Ключови думи към статията:

Коментари (81)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 580 Неутрално

  "...иска факти и доказателства"

  Ами, добре!
  Само да не подгонят проскубания "Сокол"!

 2. 2 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 912 Весело

  Буци ще изохка ли нещо най-после?

 3. 3 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2182 Весело

  Много е сладко как от сутринта нИдялкУ се кара на американците за корупция и че подкрепяли ДеБъ, които, екзактли, са хора на Божков. За това ,#КОЙ е current political leader, дето !Черепът е подкупвал ни дума, ни вопъл, ни стон.

  Истерията на Шайката и плеймейтките ѝ е на макс.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 4. 4 Профил на m_todorov
  m_todorov
  Рейтинг: 516 Неутрално

  Слабо ме вълнува дпс какво иска.

 5. 5 Профил на themtrx
  themtrx
  Рейтинг: 331 Весело

  "...ДПС защити Пеевски, иска факти и доказателства"
  Да видим какво пише в една друга статия за закона "Магнитски":

  Санкциите по закона "Магнитски" се издават от отдела за контрол над чуждестранни активи (OFAC) към финансовото министерство на САЩ, подписват се от президента на САЩ, за да влязат в сила, и се прилагат от три министерства - на външните работи, на финансите и на правосъдието.


  ДПС разбират ли, че за да стигне до президента на САЩ, няма да е без покритие и доказателства?
  Чакаме коментар от слугата на Пеевски - Гешев, а и ортака му - Борисов.

 6. 6 Профил на gir301052374
  gir301052374
  Рейтинг: 37 Неутрално

  Корупция
  Конвенцията, съставена на основание член К.3, параграф 2, буква в) от Договора за Европейския съюз, за борба с корупцията, в която участват длъжностни лица на Европейските общности или длъжностни лица на държавите-членки на Европейския съюз ( Обн. с ОВ. бр.195 от 25 Юни 1997г.), дава определение на два вида корупция - пасивна и активна.

  По смисъла на конвенцията пасивна корупция е умишленото действие на служител, което пряко или чрез посредник иска или получава облаги от какъвто и да е вид за себе си или за трета страна, или което приема обещание за такава облага, за да извърши или да не извърши действие по служба, или да наруши служебните си задължения при осъществяване на функциите си.

  По смисъла на конвенцията, активна корупция е умишленото действие на всяко лице, което обещава или дава, пряко или чрез посредник, облага от какъвто и да е вид на служител, за себе си или за трета страна, за да извърши или да не извърши действие по служба, или да наруши служебните си задължения при осъществяване на функциите си.

  Съгласно определението, съдържащо се в Гражданската конвенция за корупцията, ратифицирана със закон, приет от 38-ото Народно събрание на 10 май 2000 г., в сила от 1 ноември 2003 г., корупция е „искането, предлагането, даването или приемането, пряко или косвено, на подкуп или всяка друга неследваща се облага или обещаването на такава, което засяга надлежното изпълнение на някое задължение или поведението, което се изисква от приемащия подкупа, неполагащата се облага или обещаването на такава.”

  Корупция по смисъла на Закон за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество е налице, когато в резултат на заеманата висша публична длъжност лицето злоупотребява с власт, нарушава или не изпълнява служебни задължения с цел пряко или косвено извличане на неследваща се материална или нематериална облага за себе си или за други лица.

 7. 7 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 580 Неутрално

  Нека някой да ми обясни!
  КАК КОРУМПЕТАТА ДА НЕ ИСКАТ ДА СА ПУТИНАРИ!

  До часове очаквам Митрофанова да се изтапанчи в защита на Пеевски ; Божков и посочения политически ГЛАВАТАР, получил подкуп!а

 8. 8 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2182 Весело

  Буци Фчера о̀ди при Херо, а не е обелил и лаф за това. Очаквах да има онлайн брифинг от зайчарника, за да ми се накара, че американците го подкрепят и колко е вели, пък аз не го оценям, ама ядец. Мълчи с 299.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 9. 9 Профил на Синдбад-мореход
  Синдбад-мореход
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Струва ми се, че този път хунвейбините няма да могат да пренесат опорката си "каскет" и "няма съдебен акт". Объркан доста е душевния им мир,ако и те самите да не са наясно с това и само крайните марксисти ще застанат на "рубежа" на"долу злите американци".

  легендарный купец, моряк и путешественник, попадавший во множество фантастических приключений
 10. 10 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1279 Неутрално

  Как се защитава незащитимото? Сараите искали факти и доказателства, ти да видиш. Ние пък искаме да почват разследванията на сараите, студените резерви, хидроинженерстването и т.н., а тази партия интересуваща се главно от обръчите фирми да заминава в небитието.

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 11. 11 Профил на quatro_4x3
  quatro_4x3
  Рейтинг: 982 Неутрално

  Няма как да застанат срещу Пеевски. Това е като да застанат срещу себе си.
  ДПС най-мого да получат санкции срещу себе си.
  Ще тръгне някой в САЩ да се обяснява на нашето ДПС.

  Нямам такъв дворец, не е кичозен и мебелите в него са красиви!!!
 12. 12 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 580 Неутрално

  До коментар [#8] от "Николай Колев":


  а не е обелил и лаф за това
  —цитат от коментар 8 на Николай Колев


  А... Ще обели! И зов за лед за компреси ще нададе!

 13. 13 Профил на regular_observer
  regular_observer
  Рейтинг: 818 Неутрално

  ДПС искат доказателства от САЩ.

  Може би главният прокурор трябва да разследва. Да търси истината. Той е инструмент божи.

  Това е сложна задача за Гешеф. В интелектуален и морален план.

 14. 14 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2182 Весело

  Кошлуковците бяха поканили оня Близнашки, който естествено омеша опорките и сред хълцания и подсмърчания сглоби следното:

  - управляващите и Радев не успяха да се разграничат от Божков и трябва да се пренастроят
  - Пеевски е готин пич и не виновен
  - законът "Магнитски" е за абсурден свят, който не съществува
  - Американците имат огромни проблеми с корупцията, ама се правят на отворени
  - олигарсите вече са станали добри и си мислят, че прокуратурата няма да ги гони (очевидно има предвид Божков)
  - Херо е взела държавата на ръчно управление
  - служебното правителство и Радев не разбират от политика, а искат да обсебят цялата власт, бият се за кадруване
  - идва икономическа и финансова криза. Вдига се тока и парното. УТРЕ!
  - върви пълзящ преврат!
  - Гешев постъпва правилно и нормализира нещата

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 15. 15 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4003 Неутрално

  До коментар [#11] от "quatro_4x3":

  Така е, само че "нашето дпс" получи изрична подкрепа от Ердоган, и нищо чудно снощи да са текли разговори с него... Въпросът е, дали, или по-точно, кога, ще започнат да развяват "знамето: Застрашен е етническият мир"...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 16. 16 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4000 Весело

  " Ден след като САЩ санкционира няколко българи по закона "Магнитски", в т.ч. и бившия депутат Делян Пеевски, партията му ДПС се обяви за изкореняване на корупцията, но поиска факти и доказателства, които са мотивирали решението за санкциите срещу бизнесмена."


  Я веднага Байдън да се отчете на главната бухалка с каскет у нас ! Иначе той ( бухалката) няма да си го причини ! То и да се отчетат, пак няма да си го причини !
  Турските другарЕ солидарни с наскърбеното си корпоративно другарчЕ !

 17. 17 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1812 Неутрално

  Корпулентния най-после оттече в сифона...дано е достатъчно широк да го поеме...
  Впрочем маямата- галева- костинбродска ще е тъжна тези дни...което е добре за Отечеството!!!

 18. 18 Профил на quatro_4x3
  quatro_4x3
  Рейтинг: 982 Неутрално

  Бийко вчаера ходи при американската посланичка да се моли да си спаси кожата! Да не се надява на спасение! Да видим дали ще е сред имената в следващата група санкционирани по закона "Магнитски" и кои ще са другите? Със сигурност ще има такава група, ако властите не предприемат нищо, а те със сигурност нищо няма да направят.

  Нямам такъв дворец, не е кичозен и мебелите в него са красиви!!!
 19. 19 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1542 Неутрално

  ДПС поне се записаха с някакъв опит за замазване, а Трифонов си е глътнал езика. Когато го питаха трябва ли Гешев да разледва Пеев, се измъкна с въпроса - А Прокопиев?

 20. 20 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4000 Весело

  До коментар [#9] от "Синдбад-мореход":

  " Струва ми се, че този път хунвейбините няма да могат да пренесат опорката си "каскет" и "няма съдебен акт". Объркан доста е душевния им мир,ако и те самите да не са наясно с това и само крайните марксисти ще застанат на "рубежа" на"долу злите американци"."

  Щом и на ОПГ - то в Банкя това вече му става ясно, значи ножът хептен е опрял до кокала !
  Гербидж, защо изоставяте вашите " коалиционни партньори" в толкова труден за тях момент ? Баш сега най - много трябва да подкрепите тези, които неизменно заставаха до вас във всяка корупционна схема ! 😂😂😂

 21. 21 Профил на n_kukaleva
  n_kukaleva
  Рейтинг: 763 Весело

  ДПС се обяви за изкореняване на корупцията, но това означава да изкорени сама себе си! Откъдето и да го погледнем мисията е невъзможна! Невъзможно е партийте да унищожат хранителната среда, в която съществуват!

 22. 22 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4566 Весело

  😂😂😂😂😂😂
  Едно качество което не очаквах от ДПС...чувство за хумор 😂😂😂

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 23. 23 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3905 Весело

  Ами нека ДПС се скарат на Щатите....И да ги порицаят....

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 24. 24 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4000 Весело

  " В позицията на ДПС от тази сутрин се посочва, че партията вярва, че "корупцията отслабва върховенството на закона, нанася щети на икономиката и икономическия растеж, подкопава демократичните институции, задълбочава конфликти и лишава невинни граждани от основни човешки права". Движението обявява, че "подкрепя всички, които се стремят да изкоренят корупцията, настоявайки да бъдат подведени под отговорност корумпирани лица, които подкопават икономическите функции и демократичните институции на България"."

  ДПС да не би публично да се е разграничило от почетния си ? Нещо аз ли съм пропуснал или ....?

 25. 25 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1542 Неутрално

  Много е сладко как от сутринта нИдялкУ се кара на американците за корупция и че подкрепяли ДеБъ

  До [#3] от "Николай Колев":
  Точно така е. Разкрити са.
  ДъБъ дърпат конците на САЩ тайно от една телефонна будка под опашката на коня.

 26. 26 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 912 Неутрално

  До коментар [#15] от "hamiltonf":

  Те Доган и Пеевски имат изрична забрана да стъпват в Турция, но имали подкрепата на Ердоган? 😂 😂 😂

 27. 27 Профил на konservator.bg
  konservator.bg
  Рейтинг: 583 Неутрално

  ДОКАЗАТЕЛСВА ЗА ИВАН КОСТОВ НЯКОЙ ДАЛ ЛИ Е, А НИКОЙ НЕ МУ Е НАЛАГАЛ САНКЦИИ!

  "БЪЛГАРИЯ ПРЕД ВАС ЩЕ СИ ПРИЗНАЯ ОТСКОРО МИ НАПОМНЯ БЯЛА СТАЯ" (психиатрия) – "НЛО"

  Ако има дискусия за нещо, за което не сте достатъчно запознати, устоявайте на желанието да се включите.
 28. 28 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2182 Весело

  Струва ми се, че този път хунвейбините няма да могат да пренесат опорката си "каскет" и "няма съдебен акт". Объркан доста е душевния им мир,ако и те самите да не са наясно с това и само крайните марксисти ще застанат на "рубежа" на"долу злите американци".
  —цитат от коментар 9 на Синдбад-мореход


  Я кажи, дали наш'то Кьовеши ще разследва #КОЙ e current political leader, който е подкупвал Божков, или няма да си го причини?😀

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 30. 30 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4003 Весело

  До коментар [#26] от "Големи яйца:)":

  Каква забрана имали, не знам, но чух и видях това:

  https://www.youtube.com/watch?v=gyGSss-giF0

  Пък и другарят ви радев също каза, че:
  "Поздравлението на турския президент Ердоган към конференцията на ДПС е признание за амбиции за участие в българския политически живот и е недопустимо."

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 31. 31 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 580 Неутрално

  До коментар [#19] от "Ще върнем България в Европа":

  +++

  Ако и на Избори - 11.07.2011 Умният Български Избирател даде висок кредит на доверие НА ИШЛЕМЕ на Уичиндолския, ЗАСЛУЖАВАНЕ НЕЗАВИДНАТА СИ СЪДБА!

 32. 32 Профил на makemydayy
  makemydayy
  Рейтинг: 1131 Неутрално

  Право е прасето.Не е държавен служител.
  То само ограбва държавата като страничен наблюдател.
  Подпомаган от държавни ятаци,аватари,прокситс и подобни...
  Само лапа държавната баница без да бачка за държавата.
  НЕВИНЕН!!!

 33. 33 Профил на evtimvz
  evtimvz
  Рейтинг: 862 Неутрално

  Мъж хванал жена си на кълъп. Развеждат се. В съда защитната теза на адвокатът на жената е била "А той конец прокарал ли е за да провери имало ли е акт"

 34. 34 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 580 Любопитно

  До коментар [#28] от "Николай Колев":

  Това е работа на Гешев!
  Надяваш ли се?
  (Вярваш ли в Дядо Мраз?)

 35. 35 Профил на Синдбад-мореход
  Синдбад-мореход
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Важното в ситуацията е не разбира се какво мислели ДПС..
  Важен е знака, който Америка дава и на няколко други олигарси, които си мислят, че могат да тероризират правовия ред в България, да организират преврат и за си продължат просто така по пътя!

  легендарный купец, моряк и путешественник, попадавший во множество фантастических приключений
 36. 36 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2182 Неутрално

  Боец не вдигат шум, но делото за къщата в БарЦелона вече се води от испанската, а не от каталунската прокуратура.

  Бойчееее.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 37. 37 Профил на cnu40695109
  cnu40695109
  Рейтинг: 402 Любопитно

  Доказателства? Ами това е работа на оня голям камък в прокуратурата дето е запушил пещерата на али баба.

 38. 38 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 912 Весело

  До коментар [#30] от "hamiltonf":

  За обръщението в което Ердоган нарича идола ти Боко "моят скъп приятел" ли става дума? Логично е Ердоган да се интересува от екектората на ДПС, а не от Доган и Пеевски. Враждата му с Доган е от поне 15 години.

 39. 39 Профил на quatro_4x3
  quatro_4x3
  Рейтинг: 982 Неутрално

  До коментар [#11] от "quatro_4x3":Така е, само че "нашето дпс" получи изрична подкрепа от Ердоган, и нищо чудно снощи да са текли разговори с него... Въпросът е, дали, или по-точно, кога, ще започнат да развяват "знамето: Застрашен е етническият мир"...
  —цитат от коментар 15 на hamiltonf


  Ако щат да развяват и на Доган посраните гащи. Това вече приключвч.

  Нямам такъв дворец, не е кичозен и мебелите в него са красиви!!!
 40. 40 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 1079 Неутрално

  До коментар [#1] от "Tzar Vova Josei-ki":

  Пеевски е Доган.

 41. 41 Профил на Big_Villager
  Big_Villager
  Рейтинг: 675 Весело

  Ха, ха, Шиши се пържи зедно с Божков, а Баце ходи да ги топи да си спасява задника.
  БТВ кво да го правиме Рашков като колаборира с Божков?

 42. 42 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 788 Неутрално

  И тия ги е хванал ретроградния. Искали доказателства от Чичо Сам.
  Явно са решили да потъват с корпулентния

 43. 43 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2318 Неутрално

  И фактите у доказателствата задължително да минат през всички кръгове на съдебнята система през слеевашите 30 години.

 44. 44 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4791 Неутрално

  "ДПС се обяви против корупцията"

  Това е някакъв виц, нали?!

 45. 45 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 1207 Любопитно

  премълчаният въпрос е защо каскетурата някакси не иска да си причини дори проформа разследване на явни престъпления?

  едва ли е толкова сложно като липсващия зарзават на баба Вуна от Щръклево.

 46. 46 Профил на enter_k
  enter_k
  Рейтинг: 1403 Неутрално

  Една настъпана мотика от ДПС преди изборите.
  Айде сега САЩ да кажат за студения резерв и Росенец и да се свършва.

 47. 47 Профил на chicho_gosho
  chicho_gosho
  Рейтинг: 278 Весело

  За ДПС не змам,но още се чудя кой ли е този Лидер на политическа партия у нас, който многократно е получавал подкупи от Черепахата, кой ли е наистина? :):):) Гербидж-троловете имат ли мнение по въпроса, опорки тип Христо Иванов, Мая Костинбродска, Курнелка ненагледната, КарадайЪто ли, кой ли е този Лидер на партия, получавал многократно подкупи от Божков? Цяла нощ не съм мигнал и не знам .... :):):):(

 48. 48 Профил на enter_k
  enter_k
  Рейтинг: 1403 Неутрално

  До коментар [#35] от "Синдбад-мореход":

  Въпросът е с това да не отклонят вниманието от чекмеджетата на Тиквата.
  Оня, дето се държеше с Х.Мустафа, като с простите му п*тки от ГЕРБ.

 49. 49 Профил на От Бункера на Бай Хой
  От Бункера на Бай Хой
  Рейтинг: 16 Весело

  Дпс се обявява против корупцията, сега и Барба Ганьос ще се обяви за "демократ", а Възраждане ще поискат натовска база във Варна. И така :)

  Бий Гербиджака по главата Бий, Бий, Бий!
 50. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 51. 51 Профил на pantyshot
  pantyshot
  Рейтинг: 839 Весело

  До коментар [#27] от "konservator.bg":

  Чудих се кога ще замесите Костов. 😂😂😂😂😂😂
  Ако имаше нещо нередно с него не ви ли е минавало през ума, че прокуратурата щеше да го удари за 20 години. Да разбирам ли, че прокуратурата е корумпирана, защото не го е ударила?😂😂😂😂😂

 52. 52 Профил на От Бункера на Бай Хой
  От Бункера на Бай Хой
  Рейтинг: 16 Весело

  До коментар [#47] от "chicho_gosho":

  В творческия отдел на Министерството на Истината в Банкя кипи усилен труд по въпроса :)

  Със сигурност се знае, че не може да е Барба Ганьос тъй като той се закле във внуците си, че не взел една стотинка...а както знаем, Буци Бибитков никога не е лъгал през живота си!

  Бий Гербиджака по главата Бий, Бий, Бий!
 53. 53 Профил на chicho_gosho
  chicho_gosho
  Рейтинг: 278 Весело

  До коментар [#52] от "От Бункера на Бай Хой":
  Барба Ганьос не лъже само когато спи :):):):) Но пак питам гербиджа - кой ли е този настоящ лидер на политическа партия, получавал мнгократно подкуп от Черепухин? :):):);

 54. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 55. 55 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1422 Неутрално

  "ДПС подкрепя върховенството на закона"

  Малииии..... От заграбения Росенец ли го подкрепяте, наглеци? Или със студените резерви? Или с контрабндата с цигари от Булгартабак. Че накрая продадоха и машините и го засраха. Понякога Георинг ми изглежда като дилетант в сравнение с тия.

 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 57. 57 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5372 Неутрално

  "ДПС защити Пеевски, иска факти и доказателства"

  Добре, да заведат дело в САЩ заедно с Пеевски и ще им ги предоставят доказателствата в съда

 58. 58 Профил на Чарли Мишкин
  Чарли Мишкин
  Рейтинг: 1821 Гневно

  ДПС е Пеевски, Пеевски е ДПС!

  Закривай това мафиотско ОПГ.

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 59. 59 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4000 Весело

  До коментар [#47] от "chicho_gosho":

  " За ДПС не змам,но още се чудя кой ли е този Лидер на политическа партия у нас, който многократно е получавал подкупи от Черепахата, кой ли е наистина? :):):) Гербидж-троловете имат ли мнение по въпроса, опорки тип Христо Иванов, Мая Костинбродска, Курнелка ненагледната, КарадайЪто ли, кой ли е този Лидер на партия, получавал многократно подкупи от Божков? Цяла нощ не съм мигнал и не знам .... :):):):("

  Стига сте разстройвали и без това влошената психика на повелителя на шкаФа ! Той бездруго отиде вчера на крака при Херо Мустафа, за да се информира ЛИЧНО дали не е измежду санкционираните за корупция !
  Е, не бил ! Засега !

 60. 60 Профил на DonKey Hot
  DonKey Hot
  Рейтинг: 1518 Любопитно

  Вчера САЩ се включиха открито в предизборната кампания в България. След като американците откриха топлата вода, че в страната ни има корумпирани политици и държавни служители, се налага да направим следните изводи:
  1. Всички знаем, че лицето на корупцията е партия ГЕРБ. "Удрят" се обаче лица от партиите ДПС, ВМРО, Българско лято, и само две второстепенни фигури от ГЕРБ. Пожален ли е ГЕРБ, или просто американците взеха Борисов за заложник?
  2. Всички знаем, че корупцията е алфата и омегата на българската политика, но трябваше да се намеси една чужда държава, за да започне това да се коментира по българските "медии". Не става ли за пореден път ясно колко брутално зависима и управлявана отвън е нашата държавоподобна територия?
  3. Американците не обявиха кой е политическият лидер, който според тях е бил подкупен от Божков. За Каракачанов, Борисов или някой друг ли става въпрос, и ако е така, защо не казват името му?
  4. Твърденията на американците не са голословни, в това няма две мнения. Въпросът е как са събирани доказателствата, подслушвани ли са били българските политици, и ако са били подслушвани, ще има ли реакция от страна на българските власти?
  5. Стано ясно, че ДПС и ВМРО са свързани дори и в престъпността. Знаковите фигури на Делян Пеевски (ДПС) и Петър Харалампиев (ВМРО) вървят ръка за ръка в първият подобен доклад за корупцията в политиката, с което ВМРО за пореден път се превърна в една от емблемите на политическата престъпност в България.
  6. Главният прокурор продължава да мълчи, все едно нищо не се е случило, при това на фона на поредните големи протести срещу него. Тук за пореден път се налага извода, че за да се води ефикасна битка с престъпността първо трябва да се арестува Гешев.
  Корупцията е наш сериозен проблем, но той трябва да бъде разрешен от нас, българите! Унизително е да се налага чужда държава да се намесва за пореден път във вътрешните ни работи, а още по-унизително е, че голяма част от нашите сънародници смятат това за съвсем нормално. Напълно съм съгласен с констатациите на Копейкин, с уточнението че става въпрос за която и да е чужда държава, включая и неговата матушка.

  ум море, глава шамандура
 61. 61 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1478 Неутрално

  Прави са ДПС-то, човека се утрепа от работа, да прави антикорупционни закони, а лошия чичо Сам да го изкара мошеник. Добро, най-вече интелегентно и предприемчиво момче.

 62. 62 Профил на Боян Баянов
  Боян Баянов
  Рейтинг: 1601 Неутрално

  В България корупция няма.
  Гарантирано от - Борисов, Пеевски, Гешев, Цацаров, "Газпром", "Лукойл" и Руското посолство в България.

 63. 63 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 698 Неутрално

  ДПС искали факти? И доказателства?
  'Ба си мамата!
  'Ми да си питат хидрофилософа. Той ще им даде всички факти и доказателства . . . ако е трезвен, де, което е почти невъзможно. За обръчите ще ги осветли, за порциите и за всичко друго, от което ги боли.

 64. 64 Профил на zegi
  zegi
  Рейтинг: 520 Неутрално

  Той , и Боко на времето не виждаше доказателствата за Скрипал, въпреки, че щяха да му издадат очите.
  И де-пе-се-то ще прогледне по някое време, ама ще видим кога?

 65. 65 Профил на scott
  scott
  Рейтинг: 790 Неутрално

  ИЗЧАКАЙ!
  6-ТИ американски флот пристига с тех, доказателствата.............

 66. 66 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1645 Весело

  И като заваляха едни факти... та цял месец. Няма скриване от тях. Валят и по главите им падат.

 67. 67 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 698 Неутрално

  Много е смешно, че Наполеон от "Фермата на животните" иска факти и доказателства за свинщините си.
  Вчера беше един хубав ден за нормалните хора.

 68. 68 Профил на робин от Крузо
  робин от Крузо
  Рейтинг: 478 Любопитно

  Хммм... алооооо дебилите от ДПС, това е санкция наложена от Държавния департамент на САЩ, там не работят като ГЕРБ, нито като БСП, нито като вас от ДПС. От тридесет години (някой от вас повече, а други от по-малко) лъжете и заблуждавате българският народ, че се грижите и работите за него. Единствената ви грижа е как да напълните джобовете си и банковите си сметки в чужбина. Така, че не съдете по вашите методи на работа и политически (и не само) морал за работата на държавните служби на САЩ.
  Поздрави от Isla Robinson Crusoe.

  robin ot Crusoe
 69. 69 Профил на робин от Крузо
  робин от Крузо
  Рейтинг: 478 Любопитно

  Хммм... алооооо дебилите от ДПС, това е санкция наложена от Държавния департамент на САЩ, там не работят като ГЕРБ, нито като БСП, нито като вас от ДПС. От тридесет години (някой от вас повече, а други от по-малко) лъжете и заблуждавате българският народ, че се грижите и работите за него. Единствената ви грижа е как да напълните джобовете си и банковите си сметки в чужбина. Така, че не съдете по вашите методи на работа и политически (и не само) морал за работата на държавните служби на САЩ.
  Поздрави от Isla Robinson Crusoe.

  robin ot Crusoe
 70. 70 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3857 Неутрално

  Да питат посолството на САЩ за доказателства. Ако им изнася.

 71. 71 Профил на izq46648498
  izq46648498
  Рейтинг: 173 Весело

  ДПС-то ако се ипонапънат още малко и че земат курбан да идат...

 72. 72 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2851 Весело

  ""Не съм извършил нищо, с което да съм накърнил международно признати човешки права, не съм държавен служител и не съм участвал в корупционни действия, като разпространените мотиви за наложените санкции не съдържат нито един верен факт"

  Ама как може някой да обвиниш член на либералната партия за права и свободи че неин член може да наруши " международно признати човешки права"?! Да не говорим пък за корупцията която е най-чуждото нещо за същата партия защото всички са вярващи мюсильмани и се страхуват от божието наказание на Аллах! Те затова приемат българи в партията си като Ментата, Бисеров и Пеевски те да вършат тази неприлична дейност!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 73. 73 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 1095 Неутрално

  Грух-грух. Какво ще лъже Ментата сега?

  Къде си Данчо,
  къде си Данчо,
  да ни пееш сладко-сладко?

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
 74. 74 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7498 Неутрално

  О, ДПС искали факти. Ами те ги знаят фактите, да си ги извадят.

 75. 75 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 1233 Неутрално

  Брей какъв обрат! До вчера фактите и доказателствата нямаха никакво значение...

  Cancel "Cance(r)l culture" (#MeToo, #LGBTIQ+, #EndFatTalk, #BlackLivesMatter, etc.)
 76. 76
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 77. 77 Профил на rdb41527334
  rdb41527334
  Рейтинг: 1163 Неутрално

  До коментар [#62] от "Боян Баянов":

  Нали.... Божков е невинен - Гешев е лош че го гони.
  Ах този джо байдън и той бухалка на Гешев се оказа .........

 78. 78 Профил на kahles
  kahles
  Рейтинг: 1713 Неутрално

  САЩ са суверенна държава и щом са решили да не правят бизнес с някого, не дължат обяснение никому. Както аз не дължа обяснение защо не пазарувам от "Газпром" и "Лукойл".

  Freedom is a fragile thing and it's never more than one generation away from extinction.
 79. 79 Профил на Соколов
  Соколов
  Рейтинг: 87 Неутрално

  На никой в този свят не му пука какво иска ДПС.

 80. 80 Профил на kahles
  kahles
  Рейтинг: 1713 Неутрално

  Кой предложи Пеевски за шеф на ДАНС?
  - Мая Манолова си призна, че е тя.

  Кой висеше с часове в приемната на Черепа за финансова подкрепа на нейния политически проект?
  - Мая Манолова, фиксирано е с видео от охранителните камери.

  Кой предложи Фичерова за шеф на кабинета на Рашков в МВР?
  - Ясно е кой, Васил Божков-Черепа.

  Кой подкрепи Мая Манолова на кметските избори в София?
  - ДБ и Христо Иванов.

  Кой търси взаимодействие с партията на Мая Манолова и я легитимира като "партия на протеста" и борец срещу мафията и корупцията?
  - ДБ и Христо Иванов.
  _________________________________________

  И тия, горните, щели да борят мафията и корупцията! И ми сочат с пръст Боко и ГЕРБ, те били мафията! Ай сиктир бе, негодници!

  Freedom is a fragile thing and it's never more than one generation away from extinction.
 81. 81 Профил на vila
  vila
  Рейтинг: 770 Неутрално

  "ДПС защити Пеевски, иска факти и доказателства"

  ДПС и те като руснаците, все не им стигат доказателствата :-)

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK