Избори 2021: номерата на партиите вече са известни, Цветанов остана без спонсора си (хронология)

Избори 2021: номерата на партиите вече са известни, Цветанов остана без спонсора си (хронология)

© ДневникЦентралната избирателна комисия (ЦИК) изтегли днес жребия за определяне на номерата на партиите и коалициите в изборната бюлетина. Всички български граждани могат да проверят по електронен път номера и адреса на избирателната секция, в която ще гласуват на изборите за Народно събрание на 11 юли.


След обявяването на санкциите на САЩ срещу Делян Пеевски и Васил Божков, вотът за ГЕРБ намалява с 2%, което е най-същественият му спад за толкова кратък период. Това е един от изводите от изследване на социологическата агенция "Алфа Рисърч". На старта на кампанията за 46-то Народно събрание отново се очертава фрагментиран, 6 до 7 партиен парламент, заключават социолозите.


Всичко, което трябва да знаете за изборите на 11 юли.
И БСП с критика към Карадайъ заради изказването му в Турция

Изявлението на председателя на Движението за права и свободи (ДПС) Мустафа Карадайъ по време на срещата му с председателя на Великото национално събрание на Турция Мустафа Шентоп е недопустимо и неприемливо. Това се казва в позиция на Изпълнителното бюро на Градския съвет на БСП – София. По думите на социалистите Карадайъ е председател на политическа партия, която неотменно и равнопоставено присъства в българския парламентарен живот от началото на демократичните промени в страната ни и изказването му, че Турция е негова родина е недопустимо.


Избори 2021: номерата на партиите вече са известни, Цветанов остана без спонсора си (хронология)

© Пресцентър на БСП Пловдив

Партията на Цветанов остана без най-големия си спонсор

Избори 2021: номерата на партиите вече са известни, Цветанов остана без спонсора си (хронология)

© Републиканци за България


Зам.-председателят на партията на Цветан Цветанов "Републиканци за България" Павел Вълнев обяви, че излиза от проекта.


"Излизам от проекта "Републиканци за България". Твърдо съм убеден, че мога да реализирам моите идеи по единение на българската нация и завръщане на голяма част от българската емиграция в родината, без да прибягвам до средствата и методите на партии. Много скоро ще запозная вас и българското общество с идеята си за голям граждански проект", пише Вълнев в профила си във "Фейсбук", където съобщава, че пише на път за България.През февруари Цветан Цветанов обяви, че Вълнев му е дарил 1 млн. лв. за партията, както и че работи в негова компания на средна европейска заплата.


Подробности четете тук.

Караянчева поиска експериментално машинно гласуване в Кърджали

Избори 2021: номерата на партиите вече са известни, Цветанов остана без спонсора си (хронология)

© Анелия Николова


Водачът на листата на ГЕРБ и председател на Областния предизборен щаб на партията в Кърджали Цвета Караянчева поиска да се проведе експериментално машинно гласуване в секции по избор на територията на областта, съобщи пресцентърът на ГЕРБ. В писмо до председателя на ЦИК Камелия Нейкова, Караянчева аргументира искането си с многобройните сигнали и запитвания на граждани, отправени към нея по време на обиколките ѝ в региона.

Избирателите могат да проверят секцията си в интернет и чрез есемес

Избори 2021: номерата на партиите вече са известни, Цветанов остана без спонсора си (хронология)

© Дневник


Всички български граждани, могат да проверят по електронен път номера и адреса на избирателната секция, в която ще гласуват на изборите за Народно събрание на 11 юли. Справката може да се направи в сайта на Главна дирекция "Гражданска регистрация и административно обслужване" (ГРАО) тук, както и със есемес на номер 18429 на цена 25 стотинки без ДДС. В текста на есемеса се изписва единствено ЕГН и системата връща съобщение с номера и адреса на избирателната секция. Справка може да се направи и на телефон 0800 1 4726, който е безплатен за цялата страна.


Гражданите също така, могат да подадат електронно заявление за гласуване по настоящ адрес, ако населеното място на настоящия им адрес е различно от това на постоянния им адрес тук.

"Българските патриоти" протестират заради изказването на Карадайъ в Турция

Избори 2021: номерата на партиите вече са известни, Цветанов остана без спонсора си (хронология)

© Лили Тоушек


"Българските патриоти" - ВМРО, "Воля" и НФСБ протестират пред централата на ДПС в София. Те осъдиха думите на лидера на движението Мустафа Карадайъ при посещението му в Турция, че тя е "нашата родина". Казва, че са останали в България след Османската империя и нарича тази земя "нашата", като "патриотите" смятат, че това е България. Според "Българските патриоти" е недопустимо партия, регистрирана и действаща на територията на България да прави изказвания, които поставят националната ни идентичност и териториална цялост под съмнение.

След обявяването на санкциите на САЩ вотът за ГЕРБ намалява

Боряна Димитрова, управляващ партньор в "Алфа Рисърч"

© Анелия Николова

Боряна Димитрова, управляващ партньор в "Алфа Рисърч"

След обявяването на санкциите на САЩ срещу Делян Пеевски и Васил Божков, вотът за ГЕРБ намалява с 2 процентни пункта, което е най-същественият му спад за толкова кратък период. Това е един от изводите на социологическата агенция "Алфа Рисърч", която днес публикува резултатите от последното си проучване:"Електорални нагласи на старта на предизборната кампания".


Доскорошните управляващи губят позиции, освен в София, вече и в областните градове. Твърдите им симпатизанти са силно мобилизирани, но по-широката периферия може и да не отиде до урните, коментират социолозите.


На старта на кампанията за 46-то Народно събрание отново се очертава фрагментиран, 6 до 7 партиен парламент, заключават социолозите. Към момента изолацията и атаките срещу ГЕРБ водят до спад, но не и до срив в подкрепата му. С висока степен на вероятност партиите на протеста ще бъдат в по-добри позиции в следващия парламент. При определени обстоятелства е възможно и по-силно сближаване на позициите между тях.


Подробности за социологическите резултати на "Алфа Рисърч" четете тук и тук.

На живо: Жребият за номерата на партиите и коалициите за изборите на 11 юли

Избори 2021: номерата на партиите вече са известни, Цветанов остана без спонсора си (хронология)

© Георги Кожухаров


Централната избирателна комисия чрез жребий определя поредните номера на партиите и коалициите, регистрирали кандидатски листи в бюлетината за гласуване за народни представители на 11 юли 2021 г.Тегленето на жребия се извършва публично, като на него могат да присъстват по един представител на партия и двама представители на коалиция, регистрирани за участие в изборите. Вчера беше последният срок, в който листите с кандидат-депутатите можеха да бъдат регистрирани. За изборите участие заявиха 18 партии и 9 коалиции.


На 11 юни е началото на предизборната кампания. До 15 юни българите в чужбина могат да подават заявления, че искат да гласуват. До 18 юни ЦИК трябва да реши къде и колко избирателни секции ще има.

Румяна Дечева от Обществения съвет на ЦИК: Ще се справим с изборите

Избори 2021: номерата на партиите вече са известни, Цветанов остана без спонсора си (хронология)

© Велко Ангелов


"В кодекса са предвидени бюлетини, бюлетини ще има във всяка секция. Когато нещо се случи и при невъзможност за гласуване с машина, ще има бюлетини", увери в интервю за БНТ Румяна Дечева от Обществения съвет на ЦИК.


Остава отворен въпросът дали ще бъдат доставени още 1500 машини за обезпечаване вота в чужбина, след като ЦИК и "Сиела Норма" не се споразумяха за цената. Изчисленията на фирмата доставчик са, че логистиката и доставката на машините струва 14 млн. лева и е невъзможно да се справят за 6.5 млн. лв., каквото е предложението на ЦИК.


Тя подчерта, че в момента ЦИК работи в много различни условия. "Това е нов състав, който за първи път трябва да организира избори с машини по места, да организира за първи път гласуване с машини в чужбина, за първи път да организира избори за по-малко от два месеца. Аз съм убедена, че ЦИК ще се справи", уверена е Дечева.


По думите ѝ голяма част от напрежението идва от всички тези специфични за решаване задачи и необходимостта ЦИК "да докладва на обществото докъде са успели". "Това, което аз виждам, е, че те полагат неимоверни усилия да изпълнят всяка една от точките в тези много нетипични за процеса до момента условия", добави тя.

Изборната комисия тегли жребия за номерата на партиите и коалициите

Избори 2021: номерата на партиите вече са известни, Цветанов остана без спонсора си (хронология)

© Георги Кожухаров


Централната избирателна комисия (ЦИК) тегли днес жребия за определяне на поредните номера на партиите и коалициите за изборната бюлетина. В него ще участват всички формации, регистрирали кандидатски листи.


Жребият започва в 10:30 ч. и ще се излъчва онлайн на сайта на ЦИК. По един представител на партия и двама на коалиция могат да присъстват. След два дни започва предизборната кампания.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (94)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на radelmarfx
  radelmarfx
  Рейтинг: 206 Неутрално

  Не гласувайте, само така може да опазите съвеста си чиста че не участвате в узаконяването на държавната мафия.

  Не поддържам никоя партия или чужда държава. Държавите са подтисници на свободния човек и на капитализма. Най удачната система която позволява най много свободи е анархическия капитализъм. Повече на моя канал: https://www.youtube.com/channel/UCtu_sd6wJycUkJwU8u4dkJw?view_as=subscriber
 2. 2 Профил на Alexander Kotcev
  Alexander Kotcev
  Рейтинг: 128 Неутрално

  Една от причините да стигнем до тук е именно негласуването. Викам сега да пробваме да гласуваме.

 3. 3 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1727 Неутрално

  Единственото, с което ще се "справите" е да продължите да създавате систематичен ХАОС!!!

 4. 4 Профил на Smoke
  Smoke
  Рейтинг: 978 Неутрално

  Какво стана с преговорите между премиера и шефа на Сиела Норма? До вчера ни заливаха с по няколко статии на ден по казуса, а сега когато чакаме развръзката на сагата - пълно мълчание :(

 5. 5 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 5907 Любопитно

  След два дни започва предизборната кампания.
  ------------
  Започва голямото плюене...

  [email protected]
 6. 6 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 2125 Неутрално

  До коментар [#3] от "selqnin":

  Систематичен хаус е нещо като дървено желязо и некорумпиран гербер.

 7. 7 Профил на petrow1973
  petrow1973
  Рейтинг: 2094 Весело

  Партиите с "по-неграмотни избиратели" мечтаят да са на първа страница (екран)

  За умрелите - или добро или нищо За живите - само критика или нищо няма да свършат:)
 8. 8 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1727 Весело

  До коментар [#6] от "3biri":

  "хаУс"е един определен стил в музиката!
  Иначе благодаря за ръсенето от онова, от което имате най-малко....
  Казва се оксиморин - нещо като смислен и умен Ваш коментар...

 9. 9 Профил на julesta
  julesta
  Рейтинг: 558 Неутрално
 10. 10 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5888 Любопитно

  До коментар [#6] от "3biri":

  А систематичният рок?

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 11. 11 Профил на georgievb
  georgievb
  Рейтинг: 1688 Весело

  Какво стана с преговорите между премиера и шефа на Сиела Норма? До вчера ни заливаха с по няколко статии на ден по казуса, а сега когато чакаме развръзката на сагата - пълно мълчание :(
  —цитат от коментар 4 на Smoke


  Ами имаме залагания. Аз съм заложил, че ще си стиснат ръцета на 11.5 милиона.
  :-)

 12. 12 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1508 Неутрално

  То е ясно, защо въобще да има избори?

  09 Jun '20 — Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители 13 May '19 — Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 01 Sep '21 — Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев
 13. 13 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1508 Неутрално

  Рашков ще се справи с тях

  09 Jun '20 — Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители 13 May '19 — Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 01 Sep '21 — Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев
 14. 14 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1727 Неутрално

  Отпадането на номерата в интегрираната бюлетина е напълно легален и легитимен начин за въвеждане на образователен ценз за гласуване!!!

 15. 15 Профил на amerikanbastard
  amerikanbastard
  Рейтинг: 518 Неутрално

  Добре ще бъде да се изясни, дали не е имало някакво руска единица, наблюдавала учението, защото инцидентът може и да е резултат от прилогане на РЕБ.

  Freedom's just another word for nothin' left to lose
 16. 16 Профил на amerikanbastard
  amerikanbastard
  Рейтинг: 518 Неутрално

  СОРИ, грешен пост!

  Freedom's just another word for nothin' left to lose
 17. 17 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 2125 Неутрално

  До коментар [#6] от "3biri":"хаУс"е един определен стил в музиката!Иначе благодаря за ръсенето от онова, от което имате най-малко....Казва се оксиморин - нещо като смислен и умен Ваш коментар...
  —цитат от коментар 8 на selqnin


  Не се притеснявайте за моите коментари. Грижете се за съдбата на Отечеството, че ако не се погрижите вие направо няма кой.

 18. 18 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1727 Весело

  До коментар [#17] от "3biri":

  Постовете Ви изобщо нямат капацитета да ме притесняват - забавляват ме.

 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 20. 20 Профил на tsefan_92
  tsefan_92
  Рейтинг: 476 Неутрално

  Не е лесно да си тъп герберски трол в наши дни. Кльопачката лека полека свършва. Нали колеги selqnin и diq55699032?
  —цитат от коментар 19 на Darkman


  Хахах може би въпросът Ви е отправен към 1 и същи трол, сега ще се чуди от кой профил да отговаря :)))

  Да изринем ГРОБ-авите комунисти с 200! Да си върнем държавата!
 21. 21 Профил на dorko
  dorko
  Рейтинг: 518 Неутрално

  И късметът работи за ДПС. Не само поправките в кодекса и Ердоган.

 22. 22 Профил на Боян Баянов
  Боян Баянов
  Рейтинг: 1777 Неутрално

  Слоганът на ГЕРБ за изборите:
  "Гласувайте за нас, за да продължим да крадем от Вас"

 23. 23 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1727 Любопитно

  Я сега да чуем "вселенските експерти", които бяха абсолютно убедени, че "Алфа рисърч" е "герберска" агенция???

 24. 24 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4075 Весело

  " Доскорошните управляващи губят позиции, освен в София, вече и в областните градове. Твърдите им симпатизанти са силно мобилизирани, но по-широката периферия може и да не отиде до урните, коментират социолозите."

  Спадат скоро ще прерастне в срив ! Тепърва ще започнат да излизат нови и нови разкрития за ОПГ - то на бай Тошовия, ударите още не са започнали сериозно да валят......

 25. 25 Профил на wvk19677913
  wvk19677913
  Рейтинг: 299 Неутрално

  "Това е един от изводите на социологическата агенция "Алфа Рисърч""

  Тая същата агенция подцени вота за "партиите на протеста" с 40% преди предишните избори. И надцени ГЕРБ+БСП с 20%. Та като казват, че се е сринал сега с 2%, да не се окажат 10?

 26. 26 Профил на noirdesir
  noirdesir
  Рейтинг: 205 Неутрално

  До коментар [#8] от "selqnin":

  опитваш се да скочиш по-виоко от знаеш какво, но не ти се получава

 27. 27 Профил на amerikanbastard
  amerikanbastard
  Рейтинг: 518 Неутрално

  Я сега да чуем "вселенските експерти", които бяха абсолютно убедени, че "Алфа рисърч" е "герберска" агенция???
  —цитат от коментар 23 на selqnin


  ---
  Ами вижте угрижената и притеснена физиономия на придворната социоложка.
  С мъка се откъснаха от сърцето й едва два процента!

  Freedom's just another word for nothin' left to lose
 28. 28 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3360 Неутрално

  До коментар [#1] от "radelmarfx":

  точно така

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 29. 29 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4075 Весело

  До коментар [#3] от "selqnin":

  " Единственото, с което ще се "справите" е да продължите да създавате систематичен ХАОС!!!"

  Абсолютно съм съгласен с написаното с малкото уточнение, че под система в нашия случай се разбира престъпното ОПГ на сараите !

 30. 30 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2405 Неутрално


  « ... подкрепата за ГЕРБ пада, но не се срива ... «


  Щом социалогическата певица на ГЕРБ Боряна казва, че пада, разбирай, че се СРИВА, но и тя е човек и на нея нищо човешко ( финансово ) не и е чуждо .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 31. 31 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1727 Весело

  До коментар [#2] от "Alexander Kotcev":

  Ние на село не "викаме"!!!
  Юли е изключително "подходящ" сезон за очакване на "висока" избирателна активност!!!

 32. 32 Профил на noirdesir
  noirdesir
  Рейтинг: 205 Неутрално

  феновете на бойко няма да намалеят много, въпросът е дали останалите ще се мобилизират. да харесваш бойко е сериозна девиация и ако я имаш, тя е нелечима. няма бовш бойковист.

 33. 33 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5888 Любопитно

  Сривът на едни, води ли до възход на други, това е въпросът.
  Къде е тайгата с неговото "Пабеда БСП"?

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 34. 34 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 2125 Неутрално

  Я сега да чуем "вселенските експерти", които бяха абсолютно убедени, че "Алфа рисърч" е "герберска" агенция???
  —цитат от коментар 23 на selqnin


  Разбира сд, че е! Казват, че само около 7.5% от гласувалите за греб са проумяли, колко са ги крали. Все си мисля,че не сте чак толкова тъпи.

 35. 35 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 938 Неутрално

  Гледам дневничето ни залива със статии на придворните гробаджийско-сарайски социолози. Дето май никога нищо не познават :)

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 36. 36 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1751 Неутрално

  Разбира се ГЕРБ качва. Даже санкциите действат като мехлем за икономиката ни. И е крайно време да се национализират краварските закусвални и на тяхно място да се направят български с патриотичното име „Наш дом Россия”.

 37. 37 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2405 Неутрално

  Сривът на едни, води ли до възход на други, това е въпросът. Къде е тайгата с неговото "Пабеда БСП"?
  —цитат от коментар 33 на Незнайко в Слънчевия град  Даже Боряна казва, че рейтингът на партиите на протеста се увеличава, ама трябва да се прочете статията ...

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 39. 39 Профил на .
  .
  Рейтинг: 1104 Неутрално

  Нормално е подкрепата за ГЕРБ да спадне, и това изобщо не е свързано със САЩ. По начало има контингент от гласоподавателите , и то твърде голям процент - към 20%, които си гласуват по инерция за статукството. Независимо кой е на власт, за него. Това не е само у нас, по цял свят е така.

 40. 40 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4818 Неутрално

  До коментар [#39] от ".":

  Съвсем ще се срине.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 41. 41 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1584 Неутрално

  До коментар [#21] от "dorko":

  И късметът работи за ДПС. Не само поправките в кодекса и Ердоган.
  —цитат от коментар 21 на dorko


  Какъв "късмет", там нещата са ясни, каквото каже т.н. сокол, пияния дървен философ и както се очертва, не без любезното съдействие на Ердо, ще се окаже, че ще си вдигнат броя. А ако се отчете отпускарския сезон, най-вероятно всички останали ще онесат щети и в резултат, относителната тежест на тази банда, нма да е малка.
  А ако заради това пък успеят да влязат т.н. патриоти, които са скачен съд с ДПС и не без помошта на напълно измисления към днешна дата македонски въпрос, наистина ще го закъсаме.

 42. 42 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2767 Неутрално

  Ми то нали затова беше направено изказването -- за да се включат патреотите. Тон за песен. . .

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 43. 43 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7634 Неутрално

  Българските "патриоти", когато им е изгодно гласуват с ДПС, сега се правят, че много им пука.

 44. 44 Профил на Pomak
  Pomak
  Рейтинг: 676 Неутрално

  ПатрЕотите и ДПС- ето са като скачени съдове.
  Приятел в нужда се познава, важи и за двата субекта.
  Мдааа

 45. 45 Профил на zegi
  zegi
  Рейтинг: 676 Неутрално

  До коментар [#44] от "Pomak":
  "Обединените идиоти" 4 години зобеха яко, разпределяйки порциите с този, дето България не му е родина. Двама от тях се намагнитиха , заедно с Шиши по този повод. Сега е късно да се правят на по католици от папата.😛😜😆

 46. 46 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2856 Любопитно

  ПатрЕотите и ДПС- ето са като скачени съдове. Приятел в нужда се познава, важи и за двата субекта.Мдааа
  —цитат от коментар 44 на Pomak


  Като са скачени съдове де го Волен да протестира предизборно белким влезе в парламента?! Или на него му позволяват да протестира само срещу американците?!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 48. 48 Профил на Pomak
  Pomak
  Рейтинг: 676 Весело

  До коментар [#46] от "Julian Mall":
  Като са скачени съдове де го Волен да протестира предизборно белким влезе в парламента?!

  Мда
  Не знаех, че и Болен е патрЕот.

 49. 49 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 1872 Неутрално

  Интересно, че новината е публикувана от Анадолската Агенция, но нито един известен турски вестник не я е препечатал. Изглежда, че Ердо няма доверие на Карадайъ и не иска да го подкрепи за изборите.

 50. 50 Профил на Pomak
  Pomak
  Рейтинг: 676 Неутрално

  Проблемът при комунизАма бе, че има една партия, и нямаме Избор.
  Сега имаме много партии, но проблемът е същия.
  Мда

 51. 51 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2063 Весело

  подкрепата за ГЕРБ пада, но не се срива, според "Алфа Рисърч"......... и колко пари ще им трябват на "Алфа Рисърч"......да се срине ГЕРБ?....... подозирам че няма да са много........

 52. 52 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2856 Неутрално

  До коментар [#46] от "Julian Mall":Като са скачени съдове де го Волен да протестира предизборно белким влезе в парламента?!МдаНе знаех, че и Болен е патрЕот.
  —цитат от коментар 48 на Pomak


  Беше докато не го хванаха на къса каишка заради телевизията му чието съществуване зависи изцяло от Пеевски и Доган.

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 53. 53 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2521 Неутрално

  Алфа рисърч добре заработват, разпространявайки главното послание на ГЕРБ. Клиентелистката партия ГЕРБ става господин Никой, ако няма какво да предложи на клиентелата. Насади ли се впечатлението, че вече е бита карта, ще се срути за няколко седмици от 25% на 5%. Алфа рисърч заработиха някое кюлче...

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 54. 54 Профил на Forest
  Forest
  Рейтинг: 1146 Неутрално

  '"Българските патриоти" протестират заради изказването на Карадайъ в Турция'.
  ех, този филм го гледаме вече 15 години, само актьорите се сменят от сценаристите (преди Местан и Сидеров/Атака). ДПС и 'патриотите' като са в криза се провокират един друг, за да влезнат в новините и да си мобилизират електората. Така наречените патриоти (Атака/ВМПРО/НФСБ) са сиамски близнаци и коалиционни партньори с ДПС от самото начало, всички създадени от ДС.

  Истината ни прави свободни.
 55. 55 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1580 Неутрално

  Дуган ще изрита Карадайътъ. Както беше с Лютвито...

 56. 56 Профил на pro_bono
  pro_bono
  Рейтинг: 1808 Неутрално

  ПКП иска да има и машинна проба.Драга , и с машина и без машина ще катастрофирате с 200.

 57. 57 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2405 Неутрално


  ПКП е поискала експериментално машинно гласуване в Кърджали ...
  Дали е « експериментално «, или ограмотяващо ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 58. 58 Профил на zegi
  zegi
  Рейтинг: 676 Неутрално

  "Караянчева поиска експериментално машинно гласуване в Кърджали."
  Логично, на ПКП-ки трябва да се обяснява повече. Като на слаб ученик. За да се разделят със заблудата си за Пекин, столицата на Виетнам.🤪😁😜😆😛

 59. 59 Профил на Konstant Ray
  Konstant Ray
  Рейтинг: 365 Любопитно

  Трябва ли да се съобразим с ПКП и нейните специални потребности

 60. 60 Профил на Мавродинов
  Мавродинов
  Рейтинг: 441 Неутрално

  До коментар [#32] от "noirdesir":

  Аз не съм боковист, но като гледам отровните и чалгарите, този път ще гласувам за ГЕРБ

 61. 61 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4075 Весело

  " "Излизам от проекта "Републиканци за България". Твърдо съм убеден, че мога да реализирам моите идеи по единение на българската нация и завръщане на голяма част от българската емиграция в родината, без да прибягвам до средствата и методите на партии. Много скоро ще запозная вас и българското общество с идеята си за голям граждански проект", пише Вълнев в профила си във "Фейсбук", където съобщава, че пише на път за България."

  Тоя не издържа в проекта на Цв. Цв. и няколко месеца ! Пълен резил.......

 62. 62 Профил на noirdesir
  noirdesir
  Рейтинг: 205 Неутрално

  До коментар [#60] от "Мавродинов":

  ти си бойковист и винаги си гласувал за бойко (или не си си правил труда изобщо).. кое точно те накара "този път" да гласуваш за герб? не вярваш на разкритията за злоупотреби? това с магнитски нищо не значи?

 63. 63 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 1520 Весело

  "Караянчева поиска експериментално машинно гласуване в Кърджали"

  Бях се затъжил за ПКП!

 64. 64 Профил на Darulio
  Darulio
  Рейтинг: 1402 Неутрално

  "мога да реализирам моите идеи по единение на българската нация и завръщане на голяма част от българската емиграция в родината, без да прибягвам до средствата и методите на партии. Много скоро ще запозная вас и българското общество с идеята си за голям граждански проект"

  Късно е, либе, щом веднъж си показал подобно нечистоплътие. По-добре създай стипендия за талантливи български ученици и студенти, и стой надалеч от политиката.

  "Една от най-долните привички на дребните души е да приписват своите низости и на другите." Оноре дьо Балзак, "Дядо Горио"
 65. 65 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2431 Весело

  "През февруари Цветан Цветанов обяви, че Вълнев му е дарил 1 млн. лв. за партията, както и че работи в негова компания на средна европейска заплата." - и защо ли Вълнев, за тази цена трябваше да стигне до сегашния си извод? ЦвЦв е голЕм убеждач, ей!

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 66. 66 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2405 Неутрално

  До коментар [#61] от "samoedin":


  « Тоя не издържа в проекта на Цв.Цв. и няколко месеца ! «


  Ами не издържа, защото му се прииска да е войвода и заговори за « нов голям граждански проект « и вероятно точи слюнки да го оглави .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 67. 67 Профил на ozd05563707
  ozd05563707
  Рейтинг: 654 Неутрално

  ПКП напомни за себе си. Колкото повече се показват, толкова по-добре. Че иначе става синдрма на Слави - кокото по се крият, толкова повече им се вдига %. Българинът помни колкото муха еднодневка.

 68. 68 Профил на n_kukaleva
  n_kukaleva
  Рейтинг: 1220 Любопитно

  П.Вълнев избиза от проекта Републиканци за България, а Цв.Цв. ще върне ли милиона и ще продължи ли да работи в негова компания?

 69. 69 Профил на Бланш
  Бланш
  Рейтинг: 2318 Неутрално

  Колко режисирано та чак противно.

 70. 70 Профил на army
  army
  Рейтинг: 585 Неутрално
 71. 71
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 72. 72 Профил на otrqdnik
  otrqdnik
  Рейтинг: 1857 Неутрално

  За Цецко няма проблем, винаги може да удари коляното пред посолството, "Америка за България" или да отиде директно в САЩ на молитвена закуска, те ще му хвърлят някоя трохичка, няма да го оставят на лошите руснаци да разкъсат снажния войн на демокрацията и корупцията.

  Политиката му осигури луксозно жилище и банково обезпечение, сега вече ще поработи за къща в Калифорния.

 73. 73 Профил на Gunners
  Gunners
  Рейтинг: 1772 Неутрално

  Защо не си остане в Турция за постоянно.

 74. 74 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 5237 Неутрално

  До коментар [#73] от "Gunners":

  Пета колона.

 75. 75 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1508 Неутрално

  Вълната нагази и тая до колено и вика, аа то много мокро.

  Като беше и с оная журналистическата.

  09 Jun '20 — Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители 13 May '19 — Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 01 Sep '21 — Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев
 76. 76 Профил на enterfornone
  enterfornone
  Рейтинг: 833 Неутрално

  Хаха, ПКП изпълзя от дупката си.
  Специално за нея - тя осигурява една поцинкована кофа и ние сгъваме и хвърляме бюлетини за "тест".
  Тя така си представя гласуването, толкова е и допринесла да се подготви за години на власт...

 77. 77 Профил на Анти Шишковци
  Анти Шишковци
  Рейтинг: 435 Неутрално

  Истинският играч в Сиела не е Веселин Тодоров а брат му - Иван Тодоров. Бивш служител от ДС. Занимавал се е някога като длъжностно лице в ДС с машинна обработка на данните за неблагонадеждните по комунистическо време. Тогава за по-лесна обработка на данните от тогавашните изчислителни машини, ДС предложила към всяко име на неблагонадежден да му се прикрепи машинно-читаем код/номер. Но всеки неблагонадежден контактувал с други хора, поради което по предложение на ДС, ЦК на БКП взема решение за въвеждане на системата от ЕГН за всички. След планирания преврат от ДС/БКП срещу Т.Живков се реализира предварително планираният модел #КОЙ от същите тези превратаджии с цел собственото си оцеляване в условията на демокрация и установяване на постянен контрол върху властта. На създадената кръгова икономика (обръчи от фирми) избраха разпределител на порциите. Политическият контрол го постигат чрез партията корпорация, разполагаща с най-силният коз - етническият. Така #КОЙ успява да подчини икономиката и политиката на собствените си интереси. Важен фактор в управлението на държавата от #КОЙ е информацията. Избора пада върху Иван Тодоров, получи правото да трансформира наследената система от ДС за управление на идентификацията на гражданите ЕСГРАОН, обединявайки я с бизнеса и собствеността им в частна, справочно - информационна система, регистрирана като юридическо лице "Норма". Впоследствие се появява "Сиела" - също контролирано от Иван Тодоров, представено като независимо от "Норма". Когато става ясно, че са едно цяло се обединяват като Сиела-Норма. Контролът върху идентификацията (ЕГН) на живите и мъртвите души е поверен на дирекцийка, кадрово осигурявана изключително от #КОЙ. "Мъртвите души" винаги участват в разпределението на изборните резултати. И такива, които отдавна са се устроили някъде по света, нямат никаква представа има ли няма ли избори в БГ, не ги интересува изобщо гласуването, но ЕГН са им тук и по някакъв странен начин се оказва, че са гласували. Не случайно Сиела е единствената фирма, която поддържа платен паралелен/огледален образ на данните в Агенцията по Вписвания (АВ) и монополист в "машинното гласуване", дискретно обвързана с преброителите - Информационно Обслужване. От сървърите на Сиела са прехвърлени данни в умишлено счупената система на АВ под глуповатите оправдания на Томито Дончев за изгорелите дискове. Тайното възстановяване на "повредената" система на АВ убедително доказва зависимости между #КОЙ/ДПС и ГЕРБ и ролята на Иван Тодоров. Иван Тодоров е бил адвокат на Мултигруп. Той е адвокатствал и на приватизацията на БТК, поръчана от #КОЙ. Негова е най-голямата адвокатска кантора, която обслужва основно паралелната власт, създадена от ДС, създала ДПС и моделирала така нареченият преход. Във времето #КОЙ установи пълен контрол и върху ГЕРБ. ШИШИ трябвало да бъде пожизненият скрит министър председател на паралелната власт, който започна да изпълнява тази роля твърде грубо и безцеремонно, разчитайки на "правилното" обработване на изборните резултати и гангстерски методи в комбинация с Бибитко Джипков за употреба на власт и гарантиране на недосегаемост. Не случайно точно СИЕЛА е монополист в доставките на машините за гласуване. Очевидна е играта, разигравана на последния търг между Сиела и свързаната с тях фирма Лекс БГ в полза на първите. Иван Тодоров и ШИШИ са в постоянно взаимодействие. Номерата с неплатените машини за гласуване и отказът да се доставят допълнително количество с оправданието, че парите били малко, очевидно се съгласуват с #КОЙ. Целта със сигурност е да се ПРОВАЛЯТ ИЗБОРИТЕ!!! ШИШИ нито е бит, нито е в Дубай. Скрит е в новият си бункер до печатницата на ценни документи и се разпорежда!!!! Машинното гласуване е кошмар за #КОЙ/ГЕРБ!!!

 78. 78 Профил на г-н Думанов
  г-н Думанов
  Рейтинг: 1301 Неутрално

  Не искам да го мисля този Карадйя,като ще дава обяснения пред Сарая. Доган толкова години гради етническия мир, а този с две изречения върна старите съмнения.

  CONTADOR GRATUITO!
 79. 79 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7634 Неутрално

  Патриотите и ДПС са като скачени съдове. Щом се появи опасност да не влязат в парламента и ДПС си влиза в ролята.

 80. 80 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 3773 Неутрално

  "И БСП с критика към Карадайъ заради изказването му в Турция"
  ––––––––––––––––––––––––––––––––––––––--
  Каква критика?
  Тази партия е етническа, финансира се от чужда държава, води кампаниите си на чужд език и експлоатира членската си маса.
  Тя трябва да бъде закрита незабавно!
  На времето БСП ѝ беше кръстницата. В мазетата на ДС...
  Днес са се сетили да се обадят...
  Ами нали е същото Копейкин да отиде в Думата и да иска помощ от Единна Русия (той не че не го е правил!)...

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 81. 81 Профил на Nedyalko Lazarov
  Nedyalko Lazarov
  Рейтинг: 1493 Неутрално

  Премахнете двойното гражданство.

 82. 82 Профил на uej56649621
  uej56649621
  Рейтинг: 88 Неутрално

  Винаги съм се учудвал на глупостта на уж успели и интелигентни хора в определени ситуации. Как може да заложиш на лице като Цветанов - един достатъчно дискредитиран и изхабен за политиката човек? Чак такова непознаване на обществените нагласи и настроения? Или от американските служби са го "помолили" учтиво да му удари една финансова инжекция?

 83. 83 Профил на г-н Думанов
  г-н Думанов
  Рейтинг: 1301 Неутрално

  До коментар [#82] от "uej56649621":

  Държи някого с едни папки. Това е единственото обяснение за Горан Благоев и Хр. Христов, поне от прима виста.

  CONTADOR GRATUITO!
 84. 84 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7634 Неутрално

  На предните избори нямаше ли машини в Кърджали, че сега пак не знаят, как се гласува.

 85. 85 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4075 Неутрално

  " Изявлението на председателя на Движението за права и свободи (ДПС) Мустафа Карадайъ по време на срещата му с председателя на Великото национално събрание на Турция Мустафа Шентоп е недопустимо и неприемливо. Това се казва в позиция на Изпълнителното бюро на Градския съвет на БСП – София. По думите на социалистите Карадайъ е председател на политическа партия, която неотменно и равнопоставено присъства в българския парламентарен живот от началото на демократичните промени в страната ни и изказването му, че Турция е негова родина е недопустимо."

  По някаква странна случайност, БСП е партията, управлявала най - много в коалиция с турците ! Е, конкуренция и прави само ГЕРБ, но двете са сестрински формации, така че подобни " осъждания" в А4 формат ми стоят крайно неприемливо !

 86. 86 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 5237 Неутрално

  БСП като опозиция станаха принципни и обективни, а навремето Станишев даваше на ДПС всичко което пожелаят, в град като Враца където няма нито един турчин назначи областен управител от ДПС, започна ислямизирането на циганите и вече ДПС имат гласове във Враца, града на Ботев.

 87. 87 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 1883 Неутрално

  Г-н Вълнев направи голяма грешка като се свърза с дискредитирана личност като г-н Цветанов.
  Като успял бизнесмен /без политически протекции както е в България/ ще бъде добре за нашата държава този човек да реализира свой политически проект в Родината.

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 88. 88 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 1883 Неутрално

  Г-н Вълнев направи голяма грешка като се свърза с дискредитирана личност като г-н Цветанов.
  Като успял бизнесмен /без политически протекции както е в България/ ще бъде добре за нашата държава този човек да реализира свой политически проект в Родината.

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 89. 89 Профил на abc
  abc
  Рейтинг: 903 Неутрално

  ПКП напомня за себе си?

 90. 90
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 91. 91 Профил на Октавиан
  Октавиан
  Рейтинг: 643 Неутрално

  За това пък е лесно да си ОФ трол чалгаджия.
  Най-после получихте индулгенция от номенклатурните христо и другия чекист да маате чалгите.
  Пък и русофилието не е лошо, виж президента колко е свестен!

  Българската действително й се задръсти тоалетното казанче от тъпота, видно... ама па сте ехидни, мислите си, че сте изчегъртали без да разберете, че за вас става дума в ямата :Д

  Не е лесно да си тъп герберски трол в наши дни. Кльопачката лека полека свършва. Нали колеги selqnin и diq55699032?
  —цитат от коментар 19 на Darkman


  за мен няма нищо нередно в редакцията на този вестник, като изключим, че е честно читателите да знаят, вестник с новини ли четат или сводки на политическа фондация с неясно финансиране и подизпълнител - псевдоопозиционна партия с ръководство произлизащо от тежката номенклатура на бкп, както и позиция за културата, която врагува с автентичната българска култура в интерес на други страни? Долу БКП и герберската болест! Долу комсомолската имитацията на преса!
 92. 92 Профил на _pataran_
  _pataran_
  Рейтинг: 73 Неутрално

  На предните избори нямаше ли машини в Кърджали, че сега пак не знаят, как се гласува.
  —цитат от коментар 84 на Роси


  ми и те като тебе, дето една запетайка не знаеш къде да туриш - тъпи

 93. 93 Профил на pontius_glarus
  pontius_glarus
  Рейтинг: 3081 Неутрално

  Да харесваш Бойк М. Борисов е диагноза.
  А какво е да харесваш изпълнителя на "Шат на патката главата"?

 94. 94
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK