Избори 2021: Слави Трифонов ще се срещне предизборно със студенти на живо

"Дневник" събира на едно място най-важните новини, свързани с предсрочните парламентарни избори на 11 юли.


Всичко, което трябва да знаете за изборите на 11 юли.
Слави Трифонов ще се срещне предизборно със студенти на живо

Избори 2021: Слави Трифонов ще се срещне предизборно със студенти на живо


Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов ще проведе първата си предизборна среща на живо преди парламентарния вот на 11 юли. Тя ще е със студенти в Пловдив, обяви Трифонов във "Фейсбук". Желаещите да разговарят с него ще трябва да покажат валидна студентска книжка, за да бъдат допуснати в залата.


"В четвъртък от 17 ч. ще се срещна със студентите на град Пловдив, по тяхна покана. И понеже срещата е в този формат, на нея ще могат да присъстват само тези, които представят валидна студентска книжка", написа той и допълни, че срещата ще се излъчва на живо на страницата му във "Фейсбук" и по телевизия "Седем осми".


Безплатен достъп до телевизията на Слави Трифонов


Достъпът до съдържанието на телевизия "Седем осми" на лидера на "Има Такъв народ" Слави Трифонов ще бъде безплатно от 15 юни до 15 юли, съобщава медиата на страницата си във "Фейсбук". Инициатива е на петия ден от официалното начало на предизборната кампания и съответно, по-малко от месец преди деня на изборите - 11 юли.


Телевизия "Седем-осми" съобщава, че в периода ще е свободен достъпът и до видеосъдържанието на сайта на медиата. Потребителите, които по принцип плащат за съдържание, се твърди, че ще получават пропорционално удължаване на плана.

"Сиела Норма" получава над 4 млн. лв. за обслужването на машините

Избори 2021: Слави Трифонов ще се срещне предизборно със студенти на живо

© Георги Кожухаров


Фирмата "Сиела Норма" ще осигурява технически и логистично машините за гласуване за парламентарния вот на 11 юли, както и частичните местни избори на 27 юли срещу 4.35 млн. лв. Решението за сключването на договора бе взето на заседание на Централната избирателна комисия (ЦИК) и се отнася само до поддръжка и логистика на устройствата, както и обслужването на софтуера.


В началото на юни "Сиела Норма" отказа да осигури поисканите от ЦИК допълнително 1500 машини, защото не беше съгласна с цената от 6.5 млн. лв. за поръчката, поиска 14-15 млн. лв. Тогава ЦИК прекрати преговорите с нея и започна преговори директно с производителя на машини за гласуване "Смартматик". Вчера стана известно, че в Нидерландия са произведени 672 машини, до сряда в Тайван могат да бъдат произведени още 800 и в четвъртък да бъдат изпратени към България.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK