На живо

Политическото напрежение: Кабинетът смени още шефове в администрацията (хронология)

Избрано от редактора
Политическото напрежение: Кабинетът смени още шефове в администрацията (хронология)

© Юлия ЛазароваСлед заседанието си днес правителството съобщи, че ще предложи на президента Румен Радев освобождаването на председателя на Държавна агенция "Разузнаване" (ДАР) Атанас Атанасов. За негов заместник е предложен Антоан Гечев. По-късно пред медиите Атанасов заговори за диктатура, като предложи да бъде задвижена процедура по отстраняване на президента от поста.


Правосъдният министър Янаки Стоилов съобщи, че за директор на Агенцията по вписванията е назначена Даниела Митева на мястото на Габриела Козарева. По-късно през деня бе сменен и досегашният шеф на Патентното ведомство, а министърът на регионалното развитие Виолета Комитова прогнозира "цивилизована раздяла" и с шефа на държавното дружество "Автомагистрали".


"Дневник" проследи в развитие важните политически новини и реакциите по тях.
Премиерът за уволнения шеф на разузнаването: Има дълга ръка и от други столици

"Несериозно е", - с тези думи служебният премиер Стефан Янев коментира пред БНТ заявеното от уволнения по-рано днес шеф на разузнаването Атанас Атанасов, който смята, че е освободен в угода на Кремъл и на известен бизнесмен с много обвинения, който може би бил "едно цяло с Кремъл".


"Тези обвинения ги слушаме от миналата година, несериозно е. Дългата ръка на друга държава... Има дълга ръка и на други столици, но ще се получи неудобно за човека, който говори. Непрофесионално е", коментира неясно Янев.


Той припомни, че мотивите за уволнението на Атанасов са публични и са заради това, че е спестил да подаде информация към държавния глава, която е била нужда да вземе информирано решение. Янев каза, че от ръководителя на тази служба се търси единствено лоялност към държавата, а не към конкретна личност.


На въпрос за съмненията около назначаването на Румен Спецов за шеф на Националната агенция за приходите заради продажбата на фирмата му, която е имала дългове към НАП, Янев каза, че както е назначен, така може да бъде и уволнен, и наказан, ако проверката покаже нарушения. Предложи да оценяваме Спецов по резултатите от работата му.

Петко Николов вече не е начело на Патентното ведомство

Петко Николов

© Надежда Чипева

Петко Николов


Със заповед на министър-председателя Стефан Янев от длъжността председател на Патентно ведомство е освободен Петко Николов. На поста е назначена Владя Борисова, съобщи правителствената информационна служба.


Според официалната й визитка Владя Борисова е била член на Академичния съвет към председателя на Патентното ведомство от 2017 г. досега. Директор е на Института по интелектуална собственост и технологичен трансфер към УНСС. Притежава юридическо и икономическо образование от УНСС.

Предложеният за освобождаване шеф на разузнаването заговори за импийчмънт на президента

Политическото напрежение: Кабинетът смени още шефове в администрацията (хронология)

© Скрийншот Фейсбук/Новините на NOVA

"Искам да кажа добре дошли в Римската империя. Императора го знаем, личното му правителство се грижи всеки ден да дава хляб, кръв и зрелища. Основната причина за отстраняването ми е дългата ръка на Кремъл и координирани действия с известен бизнесмен с много обвинения, те може да са едно цяло с Кремъл, но това не е моя работа", бе първият коментар на предложения за смяна шеф на Държавна агенция "Разузнаване" Атанас Атанасов.


Според него причината за смяната му са успешните действия срещу "зловредното влияние" на руските специални служби. Атанасов заяви, че ако някой някога реши да сезира Конституционния съд за очаквания указ на президента Румен Радев за освобождаването му, това би могло да доведе до процедура за импийчмънт на президента. Той добави, че говори и от името на, според него, отстранените несправедливо Димитър Георгиев, шеф на ДАНС и Ивайло Иванов, главен секретар на МВР.


"Намираме се в уникална ситуация, президентските правомощия се припокриват с тези на лично избрания от него служебен кабинет. Има редица примери, в които и Конституцията бива нарушена. Може да проверите издаването на указите, свързани с ЦИК, прекратяване работата на парламента и всичко останало. Президентските укази са може би най-сивата зона в нашето право, включително и Конституцията. На практика те не подлежат на контрол, поради което не мога да потърся своите права във връзка с отстраняването. Конституционният съд има тълкувателни решения, в които ако се окаже, че е един президентски указ не е стабилен, но е порочен, това може да бъде повод за задвижване на процедура за импийчмънт. Призовавам депутатите от следващия парламент да го направят", коментира Атанасов.


Всъщност на 28 март 2002 г. по конституционно дело № 2/2002 г. магистратите решават точно обратното на неговото твърдение. Според съда президентските укази са стабилни актове именно защото не могат да бъдат проверявани за законосъобразност, а само за конституционосъобразност. Подробности - тук.


Добави, че на среща с премиера Стефан Янев му е обяснил причините за отпуска си, които са дълбоко семейни и лични. След встъпването в длъжност на служебното правителство стана ясно, че Атанасов си е пуснал дълъг отпуск – от 7 май до 5 септември.


Атанасов добави, че е работил 27 години за България, но не може да се защити, защото информацията още 30 години ще е с най-високия гриф на секретност. Каза, че е спазвал закона, а мотивите за освобождаването му не отговарят на истината. "По отношение на тези, които през изминалите седмици имаха наглостта да обвиняват мен и ръководителите на други служби за това, че сме престъпници, крадци, предатели, категорично да заявя, че от 27 години работя за България. Правителството на Борисов просто беше поредното, работил съм при много. Посъветвам ги да се съобразяват с отправянето на критики и подобни обвинения, да не говорим за човека със специфичния син поглед, който е юрист, за съжаление и преподавател, съжалявам неговите студенти, които също използват подобни термини без никакви основания", каза Атанасов. Още по темата тук.

Даниела Митева е новият директор на Агенцията по вписванията

Политическото напрежение: Кабинетът смени още шефове в администрацията (хронология)

© Анелия Николова


За директор на Агенцията по вписванията е назначена Даниела Митева, съобщи правосъдният министър Янаки Стоилов. Тя е бивш изпълнителен директор на агенцията. Освободена е през октомври 2009 г. от първото правителство на Бойко Борисов заради "принципни различия с ръководството на министерството по отношение организацията на работа, както и по отношение съблюдаване на финансовата дисциплина в Агенцията по вписвания". Сега Митева заменя Габриела Козарева.


Вчера по време на пресконференцията, на която служебното правителство се отчете за дейността си, премиерът Стефан Янев съобщи, че се готви смяната на Козарева. "Настоящият директор на агенцията не иска да работи по прозрачен начин и в интерес на хората, други мотивации има в нейната работа", обясни Янев.


На 9 юни здравният министър Стойчо Кацаров каза, че агенцията умишлено се е забавила с регистрацията на новото ръководство на болница "Лозенец", изчаквайки отстранения заради незаконни трансплантации проф. Любомир Спасов да подаде възражение по съдебен ред.


Козарева заемаше поста от 2018 г., когато наследи Зорница Даскалова, която подаде оставка заради срива на Търговския регистър. По-късно същата година вестник "Сега" излезе с информация, че в агенцията са били разпределени бонуси за общо 700 хил. лв. за постигнати резултати за периода, в който Търговският регистър не работеше.

Проверка във финансовата инспекция, директорът й не може да бъде открит

Политическото напрежение: Кабинетът смени още шефове в администрацията (хронология)

© Георги Кожухаров


Министърът на финансите Асен Василев e разпоредил одит на дейността на Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ). Одитът е по сигнали за нарушения в дейността на агенцията, включително при предоставянето на държавен имот – почивна база в курортния комплекс Албена, за стопанисване от сдружение с нестопанска цел "Асоциация на експертите по финансов контрол в България", основано на 10 август 2020 г., както и за стартирани обществени поръчки от АДФИ за ремонт на почивната база, след предоставянето и на Асоциацията.


Проверката е разпоредена във връзка с невъзможността министър Василев да получи обяснения от директора на АДФИ Георги Начев, тъй като същият още при встъпването в длъжност на министър Василев е представил болничен лист за домашно лечение до 17.06.2021 г., но не може да бъде открит на адресната си регистрация. Повече от едномесечното отсъствие на директора на АДФИ в момент, когато от инспекцията се очаква да извърши проверки в ключови държавни институции и предприятия в енергетиката, здравеопазването, строителството, Българската банка за развитие и други структури силно възпрепятства работата на Министерството на финансите и изпълнението на възложените финансови инспекции.

Правителството предложи шефът на разузнаването да бъде освободен

Политическото напрежение: Кабинетът смени още шефове в администрацията (хронология)

© Георги Кожухаров


На днешното си заседание правителството е решило да предложи на президента да издаде указ за освобождаване на председателя на Държавна агенция "Разузнаване" (ДАР) Атанас Атанасов. За негов заместник е предложен Антоан Гечев. Той е бил заместник-директор на служба "Военна информация" в периода 2018 г. – 2020 г. Притежава образователно-квалификационна степен "магистър" по специалността " Военно дело" от военна академия "Г. С. Раковски". Мотивите са, че дейността на Атанасов е осъществявана при неспазване на презумпцията за политическа безпристрастност и неутралност. Налице са факти, че не са предоставени еднакви по обем информации на президента и министър -председателя.


След встъпването в длъжност на служебното правителство стана ясно, че Атанасов си е пуснал дълъг отпуск – от 7 май до 5 септември. Впоследствие бе извикан на среща заедно с вече бившия председател на ДАНС Димитър Георгиев с премиера Стефан Янев, която така и не се състоя. Той подаде заявление за прекратяване на отпуската си, но сега е предложен за освобождаване.


Като зам.-председател на ДАНС предсрочно е освободен Недялко Недялков. На 1 юни той обясни, че е подписал документа, с който се отнема достъпа на вътрешния министър Бойко Рашков до класифицирана информация, като причината е, че Рашков е разгласил такава. Правителството реши Станислав Станчев да бъде избран за зам.-председател на ДАНС и да довърши мандата до 25 юли 2023 г. По закон зам.-председателите се назначават от Министерски съвет за срок от 5 години. Станчев притежава образователно-квалификационна степен "магистър" по специалността "Танкови войски-строеви" от военния университет "Васил Левски" и по специалността "Финанси" от УНСС. Работил е в ДАНС. Заемал е длъжности в силите на НАТО в Афганистан.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (269)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 5650 Любопитно

  Колкото повече време минава , колкото повече сме на власт - толкова по-виновни са предишните , - истинско професионално правителство!

  [email protected]
 2. 2 Профил на K2doors
  K2doors
  Рейтинг: 411 Неутрално

  Още една калинка отлетя от Магнолията.Летят калинки,летят калинки.......

 3. 3 Профил на strymski
  strymski
  Рейтинг: 691 Неутрално

  Режи!
  Пипалата на октопода трябва да бъдат премахнати от всички жизненоважни сектори !

 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 5. 5 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 2022 Неутрално

  Положението с Българския "Уотъргейт" става международно.
  https://www.facebook.com/birdreporting/posts/10160056539051189

 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 7. 7 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 2022 Неутрално

  Положението с Българския "Уотъргейт" става международно.https://www.facebook.com/birdreporting/posts/10160056539051189
  —цитат от коментар 5 на Наблюдател


  Покрай дело за бунт и преврат водено от Специализираната прокуратура по време на антиправителствените протести 2020 г. са подслушвани масово и журналисти. Сред тях са водещата от Телевизия “Евроком” Люба Кулезич, разследващият журналист Димитър Стоянов (Биволъ и БРРД) и двама журналисти от Агенция “Франс Прес” – шефът на софийското бюро Весела Сергиева и репортерът Николай Дойчинов. Така скандалът с подслушванията, наречен Българския “Уотъргейт” придобива и международно измерение.

 8. 8 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 2022 Неутрално

  70% нарушения сред 2,6% проверени декларации за действителни собственици на фирми в Агенцията по вписванията:
  https://www.facebook.com/birdreporting/posts/10160054825031189
  Кой декларирал, кой не…
  Продължава практиката да се обявяват за собственици очевидни подставени лица или “сламени хора”. Явно залозите са такива, че реалните собственици предпочитат да поемат риска да платят огромните парични санкциите, предвидени по ЗМИП, ако някой ден бъдат разкрити.

 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 11. 11 Профил на themtrx
  themtrx
  Рейтинг: 1036 Неутрално

  "Като зам.-председател на ДАНС предсрочно е освободен Недялко Недялков. Решението е Станислав Станчев да бъде избран за зам.-председател, който да довърши мандата до 25 юли 2023 г. По закон зам.-председателите се назначават от Министерски съвет за срок от 5 години."

  И как се очаква човек назначен от управляващите, след това да ги разследва? Нещо тотално е сбъркано в тази държава. От далеч си личи, че тези служби не са, за да служат на народа.

 12. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 13. 13 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2371 Неутрално

  До коментар [#7] от "Наблюдател":

  Брях,ама всичките ли са контактували с Божков?!

 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 15. 15 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2675 Любопитно

  Този нали беше много уморен , преуморен от работа ,гокато ГРУ взривяваха складове и тровеха хора , той пак си почиваше ....

 16. 16 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3602 Весело

  " На днешното си заседание правителството е решило да предложи на президента да издаде указ за освобождаване на председателя на Държавна агенция "Разузнаване" (ДАР) Атанас Атанасов.

  Мотивите са, че дейността му е била при неспазване на презумпцията за политическа безпристрастност и неутралност. Налице са факти, че не са предоставени еднакви по обем информации на президента и министър -председателя."

  Поредният герберски бръмбар отлетя от поста си ! По - точно казано, помогнаха му да отлети ! След вярна служба на шкаФ груп и компания, идва времето и за сметката......

 17. 17 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2675 Любопитно

  До коментар [#10] от "Mike Crazy":

  Лъьец ! Вие видяхте ,че на бай Х му се раминават 99% от лъжите и го ударихте през просото.

 18. 18 Профил на serenalipuma
  serenalipuma
  Рейтинг: 1100 Неутрално

  Тия няма ли да се сбъркат и да свършат за две пари работа, освен да вилнеят и ликвидират! Дотук действат като пиари на Бойко. Не му трябва предизборна кампания, те работят за него, особено с черните списъци и похода срещу докторите. Ум царува, ум робува, ум патки пасе!

 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 22. 22 Профил на tsefan_92
  tsefan_92
  Рейтинг: 873 Неутрално

  Поредната ГРОБ-ава комунистическа калинка. Голяма чистка трябва да падне, за да се изчистят и да заработят държавните структури у нас.

  Да изринем ГРОБ-авите комунисти с 200! Да си върнем държавата!
 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 25. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 26. 26 Профил на Йоаникий
  Йоаникий
  Рейтинг: 600 Разстроено

  Служебните правителства имат ОСНОВНА задача да подготвят и проведат избори! Тези кабинетни плъхове съвсем се унесоха в напъните си, а това ги прави още по-жалки... 🤔 😨🤥🤮🤮🤮

  Най-високите препятствия са тези, които сами си поставяме.
 27. 27 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 2196 Весело

  Колкото повече време минава , колкото повече сме на власт - толкова по-виновни са предишните , - истинско професионално правителство!
  —цитат от коментар 1 на karabastun


  Запомни си мисълта! Костов беше виновен 12 години. Орешарски 4. Чакай да минат поне 2.

 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 29. 29 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 3057 Неутрално

  Айде сега като дойдат следващите пак ще има смяна :)

  Освен ако няма следващи, а избори до дупка или не се споразумеят да управляват тея, докато парламента гласува разни лобистки закони. :)

 30. 30 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4023 Неутрално

  UNITED EU UNION

  Правителство уволнява савецка мужичка.
  Обвинява по предписан от законодател ред.

  Защо освобождава?

  "Политическото напрежение:
  правителството предложи шефът на разузнаването
  да бъде освободен"

 31. 31 Профил на galina georgieva
  galina georgieva
  Рейтинг: 1464 Неутрално

  До коментар [#4] от "K2doors":

  "Спокойно миекащ варненски селяндур,след 11.07 и жена ти ще стане безработна!!"

  Айде да не се обиждаме на градове и села и на граждани и селяндури а???? Щото незнам кои са селяндурите,ама вече 50% от "столичаните",а ако не и повече,са хора от провинцията. И незнам кои са селяндурите,ама факта, че само Софиянци се вързаха на измишльотините на Христо Иванов и партиите на протеста, показва кои са шараните. Дали варненци са селяндури или не няма никакво значение, тях това не ги обижда, защото не са комплексари. А и защо "селяните" са нещо лошо според теб, незнам!?!?Би трябвало да се гордеем с хората от село, защото там са нашите майки и бащи, баби и дядовци......Те са хората, които са по цял ден по полетата,за да могат такива "граждани" като тебе да отидат до магазина и да си купят хляб и месо.Да отидат до кварталното пазарче и да си купят плодове и зеленчуци. И незнам кои са селяндурите,ама в нито един град или село не се оскверняваха паметници на културата, институционални сгради, църкви.......по време на протестите, освен в София. И последно, хората във Варна са граждани не само на България,а и граждани на Европа. Имат европейско мислене. Затова никога няма да позволят хора като Мая Манолова, Корнелия Нинова, Татяна Дончева.......да се представят за "новите които ще ни оправят",или да се върнат във властта, поне не и във Варна.
  Айде сега много поздрави от "селяндурите" от Варна!!!!

 32. 32 Профил на stanishev
  stanishev
  Рейтинг: 452 Неутрално

  Служебните правителства имат ОСНОВНА задача да подготвят и проведат избори! Тези кабинетни плъхове съвсем се унесоха в напъните си, а това ги прави още по-жалки... 🤔 😨🤥🤮🤮🤮
  —цитат от коментар 26 на Йоаникий


  И нямат никакви други задачи ли? Посочи къде точно пише, че служеният кабинет има за задача само да организира избори?
  Напротив - разкарването на октопода на Бойко Мутрата от всички властови позиции, прави точно това - подобрява средата за изборите. Защото те тия калинки дупелизци, членове на бандата на Банкянската Мутра са на позициите си точно с тази цел - да съдействат за добавяне на 10-15% към резултата, защото за гербавите гласуват само към 5-10% ненормални граждани на България.

 33. 33 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1742 Неутрално

  Дано проявят и същия хъс в организирането на изборите.

 34. 34 Профил на pernikforbg
  pernikforbg
  Рейтинг: 239 Неутрално

  А защо не сменяват "голия полковник" от Военното разузнаване? Той трябваше да е първият освободен!

 35. 35 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4023 Неутрално

  ВИИ Маркс имени В.И.Лелина

  #1... как да ти кажем с добро.

  Ти си излишен.
  Ти си предишен.

  До коментар [#1] от "karabastun":

  Колкото повече време минава ,
  колкото повече сме на власт
  - толкова по-виновни са предишните ,
  - истинско професионално правителство!

 36. 36 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 2196 Весело

  Служебните правителства имат ОСНОВНА задача да подготвят и проведат избори! Тези кабинетни плъхове съвсем се унесоха в напъните си, а това ги прави още по-жалки... 🤔 😨🤥🤮🤮🤮
  —цитат от коментар 26 на Йоаникий


  Ами те точно това правят! Режат герберската гнилоч, която финансира и контролира манипулациите на изборите. Да ви напомням ли, че Близнашки лично си призна за 218 уволнени.

 37. 37 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2215 Неутрално

  Ма дайте нещо и за непеотата. Аз отчетливо чух по талавизията, че и оттам са изскочили зайци.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 38. 38 Профил на Stoyan Kostov
  Stoyan Kostov
  Рейтинг: 810 Неутрално

  "Политическото напрежение: правителството предложи шефът на разузнаването да бъде освободен"

  Е как иначе ще заменат шпионския скандал в полза на Расия!? Трябва да сложат някой предан руски петоколонник.

 39. 39 Профил на pro_bono
  pro_bono
  Рейтинг: 2232 Неутрално

  Рязане до здраво , за ГЕРБ е нужна сериозна хирургия.

 40. 40 Профил на bruno__dante
  bruno__dante
  Рейтинг: 1289 Весело

  нема проблем!
  важно е Киро Язовиро да е на пост!

 41. 41 Профил на Darulio
  Darulio
  Рейтинг: 1377 Весело

  До коментар [#31] от "galina georgieva":

  Сипи си една чаша вода от езерото и пий до дъно, "гражданко".
  Много сте хитри и не се връзвате на ХИ, ама хитрата сврака плува с двата крака в морето на "Васил Левски" и ла*ната на варненското езеро.
  Браво, за много години, хитреци. Даже можете да си изберете Бойко за кмет, заслужавате си го.

  П.П. Ало, провинцията, пише се "не знам". Две думи.

  "Една от най-долните привички на дребните души е да приписват своите низости и на другите." Оноре дьо Балзак, "Дядо Горио"
 42. 42 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4023 Неутрално


  UNITED EU UNION

  уточнение

  Международен съд Магнитски
  подплаши Crazy.
  Отгоре: Върховенството на закон.
  Тандем...

  До коментар [#28] от "stanishev":
  [quote#25:"Mike Crazy"][/quote]

  Ей Георг, какво общо има народен съд

  с вкарване в затвора на явни мутри и мафиоти?
  Народният съд му бута на Бойко Мутрата пачки със евро и кюлчета в чекмеджето, нали?
  И народният съд му издаде разрешително за пистолет, който съхранява неправилно върху същото шкафче, докато някаква Мата Хари му лигави мъничкото пишле на дебелака?

 43. 43 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1564 Неутрално

  Хунтата се окопава.
  Ще касират изборите или няма да изберат правителство и ще управляват с години.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 44. 44 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1564 Неутрално

  Рязане до здраво , за ГЕРБ е нужна сериозна хирургия.
  —цитат от коментар 39 на pro_bono


  Какво рязане това е пълзяща диктатура.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 45. 45 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 891 Неутрално

  До коментар [#10] от "Mike Crazy":
  Бойко Борисов е комунист от БКП-то и управлява 12 години, преди месец предаде поста. А и комунетата от ГЕРБ построиха потока на Путлер с български пари. Това е комунизъм за 3 милиарда лева.

 46. 46 Профил на pro_bono
  pro_bono
  Рейтинг: 2232 Неутрално

  Служебното правителство форевър!

 47. 47 Профил на star bastun
  star bastun
  Рейтинг: 1731 Неутрално

  Служебните прекаляват.

 48. 48 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4356 Неутрално

  Шефът на разузнаването е сменен. Криел е информация от руските колеги.

 49. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 50. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 51. 51 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7228 Неутрално

  Атанасов трябваше да бъде сменен, още когато се разбра за неплатения му отпуск до 5 септември. Това е подигравка със службата, която оглавява.

 52. 52 Профил на courage.tcd
  courage.tcd
  Рейтинг: 729 Неутрално

  Служебните правителства имат ОСНОВНА задача да подготвят и проведат избори! .
  —цитат от коментар 26 на Йоаникий


  Къде го пише тва?

 53. 53 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4023 Неутрално

  ВИИ Маркс имени В.И.Ленина

  Нечувано иногда грозно явление ;)

  Свирепа конкуренция в ресор угодничество

  До коментар [#48] от "Alarmstufe Rot":
  Шефът на разузнаването е сменен.

  Криел е информация от руските колеги.

 54. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 55. 55 Профил на pro_bono
  pro_bono
  Рейтинг: 2232 Неутрално

  И този е излязъл в неплатен отпуск?

 56. 56 Профил на diegos
  diegos
  Рейтинг: 1335 Неутрално

  До коментар [#1] от "karabastun":

  Поредната калинка се скрила в миша дупка... поредният бастун се е снишил и чака Буда да се върне на бял кон...

  :)

 57. 57 Профил на ykv43523606
  ykv43523606
  Рейтинг: 471 Неутрално

  Представете си само как Тиквата командва всичките си плъхове да се скрият по дупките "да залегнем да отмине таз буря"

 58. 58 Профил на kwb261060662
  kwb261060662
  Рейтинг: 5 Гневно

  Уважаеми г- н премиер,
  Крайно време е да започнете чистка и в сектора на образованието, за да видите какво се случва там. Училището за мнозина вече не е храм, нито институция, към която обществото да се отнася с почтителност.
  Твърди се, че е приоритет да се защитава достойнството и да се утвърждава престижа на българския учител, но… кажете ми, моля, как това ще се случи, при положение, че системата допускаше да бъдат назначавани директори на училища в следствие на безпринципни и порочни конкурсни процедури?! Откъде според Вас ще дойде моралът у такива хора? И в крайна сметка какви ценности ще възпитават у нашите деца?

 59. 59 Профил на cpl40723722
  cpl40723722
  Рейтинг: 1518 Неутрално

  Не може да бъде.
  К къде зяпахте до сега?

 60. 60 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 2196 Весело

  Хайдаааа! Герберите започнсха да излизат в нелегалност!

 61. 61 Профил на Изгубеният
  Изгубеният
  Рейтинг: 868 Весело

  Мориц изкърти мифките днес - нито е оспорил болничния, нито иска да изчака един ден за да получи обяснения. Презумцията , ако си в домашно-амбулаторно лечение не трябва напускаш дома си, явно Кацаров му я подшушнал. А съформунците имат такива големи надежди тези да вкарат България в законовия път. Направо е потресаващо

 62. 62 Профил на drill
  drill
  Рейтинг: 785 Неутрално

  Хунтата се окопава.Ще касират изборите или няма да изберат правителство и ще управляват с години.
  —цитат от коментар 43 на deepblue


  Той и Орешерски така си мислеше , но видяхме какво го застигна !!!

 63. 63 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2204 Неутрално

  Чистката ще продължи докато шайката на Радев окупира и последния пост в държавата и му осигури доживотна еднолична власт. Добър ученик на Путин е.
  —цитат от коментар 19 на potop  Умен,
  как може да се осигури « доживотна еднолична власт « в една парламентарна република с 5 годишен изборен цикъл на президента ? Знам, че не можеш да ми отговориш, защото, ако можеше, нямаше и да помислиш да постнеш горната дебилщина .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 64. 64 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7228 Неутрално

  Всиките герберски калинки са се изпокрили в дън земя. Някой им е обещал, че Борисов ще се върне и всичко ще е по старому.

 65. 65 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1564 Неутрално

  Още една калинка отлетя от Магнолията.Летят калинки,летят калинки.......
  —цитат от коментар 2 на K2doors


  От калинка на калинка та на фаса на Сокола.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 66. 66 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 1538 Неутрално

  " е назначена Даниела Митева"
  Една Калинка заменена с друга Калинка. Критерии, конкурс /но по правилата, а не за своя човек/, изисквания , обсъждане . Естествено няма. С какво се различавате от тези дето ги изчегъртвате? Гледаме поредното шоу.
  Стана както едно време в кръчмите - от нашата маса за вашата маса.

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 67. 67 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 1538 Весело

  До коментар [#65] от "deepblue":

  Най- голямото нахендряне ще бъде ако направят и правителство с гласовете на Сокола.

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 68. 68 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2285 Неутрално

  Хора, докато тука драскаме "политическото напрежение"... Хунтата отдели 15 000 000 лв за "почивка" на учениците в хотелите на мутрите по морето. Смените ще са по 6 дена! 15 млн лв!!!! Нали хазната беше празна, нали държавата била изметена!
  15 млн лв!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 69. 69 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1564 Неутрално

  До коментар [#65] от "deepblue":Най- голямото нахендряне ще бъде ако направят и правителство с гласовете на Сокола.
  —цитат от коментар 67 на kvasimodo


  Ако нарочно не прецакат изборите това ни очаква.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 70. 70 Профил на Корабов
  Корабов
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Масква громи и службите! 30г. по-късно се върнахме пак ...там....

 71. 71 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3722 Весело

  Не може де, ние какво ви разправяме? ...
  —цитат от коментар 24 на Mike Crazy


  Кои сте тези вие бе смешко?
  Само ти ги плещиш тези глупотевини тук!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 72. 72 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 2196 Неутрално

  Преврата върви по ноти! Хунтата кога ще назначи до всеки министър директор или началник по един "руски съветник" от КГБ?
  —цитат от коментар 50 на chichka


  Спокойно! Близнашки успя да изгони 218 души (всъщност само за толкова си призна), и тогава не рИвахте.

 73. 73 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2587 Неутрално

  До коментар [#1] от "karabastun":

  Що бе Бастуне?! Борисов изкара едно 7-8 години в обяснения колко виновни били Станишев и Орешарски. И Костов, разбира се...! :)))

  Бивш tww09306483.
 74. 74 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2285 Неутрално

  До коментар [#70] от "Корабов":

  Споко, предстои назначаването на "руски съветници" от КГБ зад всеки министър, директор, началник..... Червените другари имат опита от 1944 до 1990 г!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 75. 75 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 2196 Неутрално

  До коментар [#68] от "chichka":

  Ами тези пари са от онези 620 милиона дето автомагистрали плати авансово, а сегашното правителство кара нищоправците бенефициенти да връщат. 620 милиона! Хора! Мутрите бяха откраднали 620 милиона, и сега хунтата даде 15 милиона от тях на децата ни за да подпомогне туризма! Престъпници!

 76. 76 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 2196 Весело

  До коментар [#70] от "Корабов":Споко, предстои назначаването на "руски съветници" от КГБ зад всеки министър, директор, началник..... Червените другари имат опита от 1944 до 1990 г!
  —цитат от коментар 74 на chichka


  Тази опорка вече я споделиха с нас трима, четирима ваши колеги.

 77. 77 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 2347 Неутрално

  Фактът, че се изпокриха всички - кой в болнични, кой в отпуск - показва, че има нередности в работата им. Иначе защо ще се крият, ако са убедени, че не са сгазили лука? Менискус-стайл.

 78. 78 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2285 Неутрално

  До коментар [#63] от "niksan1":

  Никсане, защо се правиш на дебил? Какъв е проблема служебни кабинети на РРадев да управляват до края на втория му мандат? Избори, не се съставя правителство, но парламента приема 10-тина закона както сега нов ИК и нова ЦИК....пак избори, не се съставя правителство но за три месеца се закрива специализираното правосъдие...... избори не се съставя кабинет но се променя Конституцията......

  Русия- проказата на планетата Земя.
 79. 79 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 2326 Неутрално

  До коментар [#68] от "chichka":

  Споко, във Великобритания отделиха 4 млрд паунда за подкрепа на туристическият бранш и заведенията..4 МИЛИАРДА !!!! И то в паунди..И това само за стимулиране на потреблението от клиенти..Ти кажи, що вместо и гарбиджа да направи това, разпределихте 10 милиарда между вашите петдесетина фирми? А?

  Sic transit gloria mundi
 80. 80 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 2326 Весело

  До коментар [#78] от "chichka":

  Идеален вариант...

  Sic transit gloria mundi
 81. 81 Профил на Дисидент в ЕССР
  Дисидент в ЕССР
  Рейтинг: 560 Неутрално

  "За директор на Агенцията по вписванията е назначена Даниела Митева. Сега Митева заменя Габриела Козарева"

  Как им дава сърце да уволнят такава хубава калинка...

  "Нашите деца не получават образованието, от което имат нужда. Те трябва да бъдат обучавани в традиционните морални ценности, но вместо това им се казва, че имат изконното право да бъдат гей. Това е измама, която ги отклонява от верния път в живота." - Маргарет Тачър, 1987
 82. 82 Профил на galina georgieva
  galina georgieva
  Рейтинг: 1464 Неутрално

  До коментар [#41] от "Darulio":

  "Сипи си една чаша вода от езерото и пий до дъно, "гражданко".
  Много сте хитри и не се връзвате на ХИ, ама хитрата сврака плува с двата крака в морето на "Васил Левски" и ла*ната на варненското езеро.
  Браво, за много години, хитреци. Даже можете да си изберете Бойко за кмет, заслужавате си го.

  П.П. Ало, провинцията, пише се "не знам". Две думи."

  Никъде не съм се определила като "гражданка" или "селянка"!!! Не деля хората на граждани или селяни!!! От къде ще пия вода,не е твоя работа.Ти може да пиеш директно и от езерата ако искаш,твой избор. Само че, във Варна се направиха и много добри неща за града! Смятам, че не само аз,а и много варненци виждат това, защото ние не забравяме,и много добре помним какво беше в града преди и какво е сега. Тука не сме предубедени и неблагодарни, затова виждаме и лошото,но виждаме и доброто. А дали и кого ще изберем за кмет,е грижа на варненци!!!
  Истината е, че града се развива,и това не може да се отрече. Да,има проблем с езерото, само че не може, заради един проблем да се отрича всичко което е направено. Нито пък някога ГЕРБ или Борисов са излизали и са казвали, че са безгрешни,или че всичко което са искали е свършено! И точно там е разликата между ГЕРБ и другите. Като ги слушаш сегашните,те са най- честните, най- неопетнените,най - безгрешните........ Нищо, че освен Слави, всички от "новите" сс били в някой от управленията през годините. Е пък айде да видим,те какво са направили??? За Варна не са направили нищо,за другите населени места не знам.

 83. 83 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 2326 Неутрално

  Гарбиджа са много болнави , лишени от всякакво достойнство хора..Тива е изводът от последният месец.

  Sic transit gloria mundi
 84. 84 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 2196 Неутрално

  Разпределили 700 хиляди лева бонуси, щото дружно сринали търговския регистър!

  ГЕРБЕРИ сър.

 85. 85 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 2326 Неутрално

  До коментар [#82] от "galina georgieva":

  Варна е трагедия..Виж, преди 10-15 години наистина се развиваше.

  Sic transit gloria mundi
 86. 86 Профил на lxo07370614
  lxo07370614
  Рейтинг: 298 Неутрално

  Никак няма да страдам за директорката на АВ заради хаотичната и тук-там некомпетентна работа. От друга страна съм силно разтревожен от конкретните аргументи, поради които я сменят. Сменят я, защото не е угодила на властта да отстрани светкавично едни хора - преди да могат да се защитят пред съда, който ,впрочем, е спрял отстраняването. Ако можеха - и Софийски Градски щяха да подменят със свои хора, със същите аргументи.

 87. 87 Профил на georgievb
  georgievb
  Рейтинг: 1706 Любопитно

  "Искам да кажа добре дошли в Римската империя, императора го знаем, личното му правителство се грижи всеки ден да дава хляб, кръв и зрелища. Основната причина за отстраняването ми е дългата ръка на Кремъл и координирани действия с известен бизнесмен с много обвинения, те може да са едно цяло с Кремъл, но това не е моя работа", това гласи първият коментар на предложения за смяна шеф на Държавна агенция Разузнаване Атанас Атанасов."

  Мдааа .... добро мятане срещу вентилатора, сега ще има едно цапане, едно бърсане.
  Президентът действа по военному - биеш с всички огневи средства докато в окопите нещо мърда, но не знам дали това в политиката няма да му изиграе лоша шега ...

 88. 88 Профил на galina georgieva
  galina georgieva
  Рейтинг: 1464 Неутрално

  До коментар [#85] от "Hristov":

  "Варна е трагедия..Виж, преди 10-15 години наистина се развиваше."

  За тебе може и да е. За по - голямата част от варненци обаче не е,и това се доказва всеки път след избори!

 89. 89 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 2196 Неутрално

  До коментар [#86] от "lxo07370614":

  Ами нали и СГС е овладян от същите мафиоти!

 90. 90 Профил на objective
  objective
  Рейтинг: 625 Неутрално

  пРезидентът отдавна е за импийчмънт !

 91. 91 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1153 Неутрално

  Пълен хаос сред разгромените гербери. Бившият шеф на разузнаването обвинява враговете във връзки с Русия.
  По същото време сладкогласната чалгаджийка Георги Марков, агент Николай, псува американците и разправя как Байдън сложил колониална администрация.
  https://pik.bg/георги-марков-пред-пик-след-11-юли-ни-очаква-марионетно-правителство-на-байдън-с-мандата-н-news1032783.html
  Нищожества. Без власт за броени часове станаха едно голямо нищо.


 92. 92 Профил на strymski
  strymski
  Рейтинг: 691 Неутрално

  С това си изсказване Атанасов просто доказва правотата на решението довело до неговата смяна. Няма как да си политически обвързан на този пост , а той показва точно това.
  Такива като него са свикнали света да се върти около тях и забравят , че в крайна сметка е на такъв отговорен пост не за бистри политиката в държавата , а да служи и защитава интересите й.

 93. 93 Профил на pro_bono
  pro_bono
  Рейтинг: 2232 Неутрално

  Гудбай Чарли , пардон А.А.!

 94. 94 Профил на У Чен
  У Чен
  Рейтинг: 1053 Весело

  "Основната причина за отстраняването ми е дългата ръка на Кремъл и координирани действия с известен бизнесмен с много обвинения, те може да са едно цяло с Кремъл, но това не е моя работа"
  Да е@а тия борци срещу Кремъл, дето проспаха отравянето на Гебрев, и взривените складове. Първо ни обясняваха, че човека бил преял с рукола, и чак след като от вън им дадоха неопровержими доказателства, че лъжат от кумова срама изгониха двама-трима. Иначе преди това бореха Кремъл като ги замеряха с пачки, то не бяха платени пък не получени реактори, газопроводи, укриване на данъци от руски рафинерии.

 95. 95 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3602 Весело

  "Основната причина за отстраняването ми е дългата ръка на Кремъл и координирани действия с известен бизнесмен с много обвинения, те може да са едно цяло с Кремъл, но това не е моя работа", това гласи първият коментар на предложения за смяна шеф на Държавна агенция "Разузнаване" Атанас Атанасов.
  Според него причината за смяната му са успешните действия срещу зловредното влияние на Русия за България."


  😂😂😂😂 Тоя наистина ни направи деня ! Всички за последователи на бай Тошовия ли ни взе, че ни говори по този начин, идея си нямам ! Успешни действия....срещу Русия ? 🤣🤣🤣

 96. 96 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1153 Неутрално

  Даже е обидно колко лесно колабираха гербухалките, когато ги измъкнаха на светло и им спряха глюкозата.
  И тези нищожества са държали в страх нормални, работещи хора.
  Нищожества.

 97. 97 Профил на pascaldevel
  pascaldevel
  Рейтинг: 199 Неутрално

  Браво на Радев и Янев!
  Разкарването на подлогите на Пеев и Доган от службите е най доброто нещо което се е случвало последните години.

  Трудно е да се повярва, че този героичен народ, който Хан Аспарух доведе тук през 681 г. е същият, който допусна да бъде управляван цели 12 години от криминален престъпник.
 98. 98 Профил на ddd
  ddd
  Рейтинг: 532 Неутрално

  Само простосмъртните ли имаме право на дисциплинарно уволнение? Защото най-малко такова заслужава този пишман разузнавач, дрънкалник на празни приказки.

 99. 99 Профил на Шоршо
  Шоршо
  Рейтинг: 1225 Весело

  Някакъв анонимник, който ако се яви на избори и майка му няма да гласува за него щял да импийчва Радев, който има над 3 милиона гласа и е политикът с най-висок рейтинг в България. Това някакъв виц ли е?

 100. 100 Профил на pro_bono
  pro_bono
  Рейтинг: 2232 Неутрално

  До коментар [#83] от "Hristov":

  Прав си,нужна е много висока доза Антигерберин.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK