На живо

Политическото напрежение: Янаки Стоилов получи документи от "Изправи се! Мутри вън!" за нарушения в затворите

Политическото напрежение: Янаки Стоилов получи документи от "Изправи се! Мутри вън!" за нарушения в затворите

© Юлия Лазарова"Дневник" следи на живо важните политически новини и реакциите по тях
Документи за проблеми в Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" предадоха на правосъдния министър Янаки Стоилов Николай Хаджигенов и Арман Бабикян от "Изправи се! Мутри вън!".


Нарушенията са извършени отгоре надолу, уточни пред журналисти Хаджигенов, цитиран от БТА. По думите му, става въпрос за всички затвори за много време назад.


Данните са за последното ръководство на дирекцията, но нарушенията са и отпреди това при предишни ръководства, отбеляза Хаджигенов. Това е част от опита ни да дадем, да направим нещо, добави той.
Говорим за цялата концепция, по която биват назначавани хората в системата, тя е изцяло крива, корумпирана, подчерта още представителят на "Изправи се! Мутри вън!" .


Двамата са получили уверение от министъра на правосъдието, че ще бъде направена проверка по подадените сигнали.


Николай Хаджигенов не пожела да каже откъде има документите. "Ако ви кажа, ще спра да получавам данни", отговори той. И уточни, че единственият начин, по който се получават данни, е отвътре.


Опитваме се да действаме институционално, надяваме се органите да си свършат работата, коментира и Арман Бабикян.

В образователната система се спускат партийни назначения, каза министърът

Политическото напрежение: Янаки Стоилов получи документи от "Изправи се! Мутри вън!" за нарушения в затворите

© Велко Ангелов


Просветното министерство е започнало проверки в някои районни управления на образованието. Това съобщи ресорният служебен министър Николай Денков, цитиран от БНР.


"Ще обърнем повече внимание на политизацията на системата. Вижда се много ясно една йерархична структура, в която от горе надолу се спускат партийни назначения. Това е нещо, което не трябва да се позволява и трябва да бъде пресечено. Образователната система трябва да бъде надпартийна. Началниците на районните управления на образованието вместо да се занимават с учебната дейност ходят по партийни сбирки, организират и учители да ходят на срещи с избиратели. Смятам това за напълно неприемливо", заяви министър Денков в интервю за телевизия "България он еър".

Финансовият министър не очаква проблеми за шефа на НАП от проверката на прокуратурата

"Кирил Ананиев е нарушил закона, изнасяйки информация, която е данъчноосигурителна тайна. Прокуратурата трябва да се заеме с това. Как тази информация е излязла на пресконференция на една политическа партия? Това ми говори, че държавата се управлява не по правилата и законите, а с телефонни обаждания и с натиск", заяви пред "Нова телевизия" финансовият министър Асен Василев. Той твърди, че бившият финансов министър Кирил Ананиев е взимал номера от вътрешни проверки, до които самият Василев няма достъп.


ГЕРБ изнесе информация, че шефът НАП Румен Спецов е продал преди години своя фирма на социално слаб гражданин, познат на НАП като сериен длъжник, а фирмата в момента е в списъка на големите длъжници. След това от партията призоваха Василев да провери дали длъжникът е в България и и бил ли е изведен от страната.


"Аз съм проверил данните, доколкото имам достъп за тях. Спецов и аз вече обяснихме. Ако министерството пусне проверка, ще кажат, че замитаме следите. Проверката е насочена към главният прокурор, не мисля, че той може да бъде обвинен в пристрастие. Ако се открият нарушения, ще се вземат действия. Аз не очаквам проблем", каза министърът. Според него това е раздухване и набеждаване на хора без факти.


"Миналата година половината държавни харчове са минали с обществени поръчки, другата половина са минали без. Били са избирани подизпълнители на най-различни фирми и ведомства. Ние можем да направим следното - всички неща да минават през обществени поръчки и да затегнем контрола. Един такъв проект са обществените поръчки за горивото за отопление. Там има много порочна практика – пуска се поръчката с висока акцизна ставка на горивата, след което се купува гориво с по-ниска акцизна ставка. Разликата е 30 лв. на тон. Има дупка в обществените поръчки",


От финансовото министерство са решили да спрат да изплащат средствата от фактури, които са с различни акцизи. Що се отнася до инхаус процедурите – те ще започнат да се качват публично. Опитва се и ограничаване на подобни процедури само до най-спешните.

Част от групата на "Демократична България" в Столичния общински съвет, Симеон Ставрев е вдясно на кадъра

© Юлия Лазарова

Част от групата на "Демократична България" в Столичния общински съвет, Симеон Ставрев е вдясно на кадъра

Общински съветници от "Демократична България" в София са сезирали четири институции, сред които и главния прокурор, за злоупотреби от столичния заместник-кмет по образованието Мирослав Боршош като изпълнителен директор на НДК, съобщават от обединението.


Яна Тодоранова, Михаил Паргов и Симеон Ставрев са подали сигнал до главния прокурор, Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ), Главна дирекция "Национална полиция" и Министерството на културата за незаконосъобразни разходи от Боршош още с встъпването му в длъжност през 2014 г. Преди седмица тримата съветници изнесоха информация за бизнес връзките на Боршош с Делян Пеевски, за злоупотреби и нецелесъобразно разходване на средства още от първата си година начело на НДК и го призоваха да се оттегли от поста си.


"Смятаме, че следва да бъде направена обективна и всестранна проверка за това дали Боршош е управлявал средствата на НДК по нецелесъобразен начин, дали е последвала вреда за дружеството, дали е налице неполагане на достатъчно грижи от страна на длъжностното лице за ръководеното, стопанисването или запазването на повереното му имущество. Налице ли е престъпен резултат, състоящ се в значителни материални щети за НДК", се казва в сигнала на тримата съветници.


"Още с встъпването в длъжност като изпълнителен директор на НДК Мирослав Боршош наследява 9 млн. лв. резерв, който е изразходван за една година за ремонти, разширяване на щата и хонорари. Броят на служителите на НДК достига близо 400 души (3 пъти повече от цялото Министерство на културата по същото време). Фонд работна заплата се увеличава с около 100 000 лева при общ фонд от 500 000 лева. Новият директор стартира множество обществени поръчки, като за някои от тях дори няма осигурено финансиране. За година НДК е докаран до практически фалит. Сред разходите правят впечатление 23 000 лева за осигуряване на луксозен начин на живот на самия Боршош - сметки в заведения в страната и чужбина, куфар и телефон, за които разходи няма одобрение от Съвета на директорите. На следващо място, при наличието на други служебни автомобили, лизинговият договор за "Лексус" за лично ползване на г-н Боршош се подновява", пишат от "Демократична България".


"Тези средства са разходвани без да е ясно дали същите са одобрени от Съвета на директорите, което по естеството си означава, че Боршош се е разпоредил с паричните средства незаконосъобразно", се казва в сигнала на тримата съветници. Като доказателство те прилагат всички решения на Съвета на директорите на НДК за периода, през който Боршош е изпълнителен директор.


На 31 март състав на Софийския градски съд оправда по всички обвинения Мирослав Боршош и осъди на 3 г. условно с 5 г. изпитателен срок бившия председател на съвета на директорите на НДК Валентин Кръстев. Боршош бе обвинен от прокуратурата за умишлена безстопанственост, сключване на неизгодни сделки и присвояване на над 3 млн. лв., поверени му да ги управлява, както и за нецелево разходване на целеви средства.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (79)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 5. 5
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 6. 6 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4235 Неутрално

  " Яна Тодоранова, Михаил Паргов и Симеон Ставрев са подали сигнал до главния прокурор, Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ), Главна дирекция "Национална полиция" и Министерството на културата за незаконосъобразни разходи от Боршош още с встъпването му в длъжност през 2014 г. Преди седмица тримата съветници изнесоха информация за бизнес връзките на Боршош с Делян Пеевски, за злоупотреби и нецелесъобразно разходване на средства още от първата си година начело на НДК и го призоваха да се оттегли от поста си."

  " Инструмента Божий " спретна неотдавна такова дело в съда срещу Боршош, при което нито едно от многото обвиненията срещу не устиска в съдебна зала, а цялата прокурорска дъвка беше за смях пред съдиите ! Боршош си беше наел Доковска за защитник......Очевидно му направи " приятелски жест" ! Сега, обаче, жегата продължава с пълна сила и обществото започва да настъпва срещу каскет и компания по всички възможни фронтове.......

 7. 7 Профил на Нико
  Нико
  Рейтинг: 575 Неутрално


  Абсолютен некадърник!

  Дайте му да харчи.

 8. 8 Профил на tsefan_92
  tsefan_92
  Рейтинг: 476 Неутрално

  Ама вижте тези комунисти от снимката. Нечистоплътни ДеБъ-ли
  —цитат от коментар 5 на kzj35678888


  Иронията- наричате комунисти единствената партия у нас, която говори за лустрация и няма членове от ДС :)))
  Комунистите са ГРОБ и БСП и е крайно време да извървим дъвкания от години насам преход и да станем демократична република най- после.
  30г. псевдо демократи, червени по душа ни тъпчат.

  Да изринем ГРОБ-авите комунисти с 200! Да си върнем държавата!
 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 11. 11 Профил на Stoyan Kostov
  Stoyan Kostov
  Рейтинг: 864 Неутрално

  "Политическото напрежение: "Демократична България" сезира четири институции за злоупотреби на Мирослав Боршош"

  Супер! Хайде сега да пуснете сигнали и срещу кметицата си в Красно Село.

 12. 12 Профил на Vladislav Stamov
  Vladislav Stamov
  Рейтинг: 55 Неутрално

  Безумно управление на НДК. Изхарчени са милиони за ново оборудване, което не се ползва, тъй като наемът за него надхвърля многократно наемане на техника от външни фирми. Получава се парадокс, при който наемаш напълно оборудвана зала и същевременно наемаш външна фирма за техника и персонал за обслужването и , защото калкулацията на ръководството на двореца е меко казано неадекватна.

 13. 13 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 1057 Весело

  има вкус другаря боршош..лексус....повечето не са чували и ще си мислят че е евтинийка...

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 15. 15 Профил на fantomas
  fantomas
  Рейтинг: 688 Неутрално

  До коментар [#11] от "Stoyan Kostov":

  Случаят не е ли в прокуратурата от няколко месеца вече? Какво точно очакваш да може някой да направи?

 16. 16 Профил на Капабланка
  Капабланка
  Рейтинг: 735 Неутрално

  "Политическото напрежение: "Демократична България" сезира четири институции за злоупотреби на Мирослав Боршош"Супер! Хайде сега да пуснете сигнали и срещу кметицата си в Красно Село.
  —цитат от коментар 11 на Stoyan Kostov


  Явно не си разбрал, но ДБ оттегли подкрепата си за въпросната кметица и я призова да си подаде оставката!

 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 19. 19 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 1540 Любопитно

  А Арменският Поп сезираха ли го?

 20. 20 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1790 Неутрално

  Момчета и момичета :"ТАКА НЯМА ДА СТАНЕ"!!!
  С такива "теми" избори не се печелят, освен ако за вас 8 % не са "победа"?!

 21. 21 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 2064 Неутрално

  "Проверката е насочена към главният прокурор, не мисля, че той може да бъде обвинен в пристрастие."

  Явно Гешев проявява пристрастие, след като бави проверката за Спецов и не дава никакви изявления, а оставя Биков и сие да раздухват случая и да правят пиар акции. Досега прокуратурата трябваше да е наясно има ли нарушение или не. Ако се произнесе, че има такова, Асен Василев обеща да отстрани Спецов. Но това бавене на топката и мълчание на Гешев играе в полза на ГЕРБ.

 22. 22 Профил на DonKey Hot
  DonKey Hot
  Рейтинг: 1873 Весело

  До коментар [#9] от "chichka":
  спокойно, Тома Биков ще ги върне обратно

  ум море, глава шамандура
 23. 23 Профил на hrx16647690
  hrx16647690
  Рейтинг: 757 Неутрално

  Явно не си разбрал, но ДБ оттегли подкрепата си за въпросната кметица и я призова да си подаде оставката!
  —цитат от коментар 16 на Капабланка


  ДСБ правят така с всеки, който не дели с тях откраднатото.
  Друг пример за такова „наказание“ е Петър Москов.

  До коментар [#16] от "Капабланка":

 24. 24 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 862 Неутрално

  До коментар [#11] от "Stoyan Kostov":

  тя напусна.
  доста си зле.

 25. 25 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2233 Весело

  До коментар [#21] от "Fiji":

  Проверката за Спецов отдавна е приключила. Достатъчни бяха публикуваните хронологични действия по откриване на ревизията, съставяне на ревизионния акт /на Спецов/ правото на допълнителен втори месец за изготвяне на възражения и.... през този допълнителен месец прехвърлянето на фирмата!
  Всичко останало е пунт и пластика. Не питам къде е Брендо!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 26. 26 Профил на fantomas
  fantomas
  Рейтинг: 688 Неутрално

  До коментар [#23] от "hrx16647690":

  С Москов имаха непреодолими принципни различия - той предпочете да управлява вместо да се отдели след като ГЕРБ, ДПС и БСП провалиха правосъдната реформа.

 27. 27 Профил на Дьо Стабан
  Дьо Стабан
  Рейтинг: 33 Неутрално

  Говореше се, че след като го “напуснаха” от НДК отвори две заведения за да осветли парите. Едното срещу байдъуей-Книгата и другото срещу бнт-кино култура. И на двете мол е негов роднина. И за тока на ндкто се шушукаше, абе много шушукане много нещо. А сайта Всеки ден беше негов и той го продаде на Д.П. Нищо не казвам. Показвам.

  Дьо Стабан -магистър за изправяне на паднало самочувствие.
 28. 28 Профил на DonKey Hot
  DonKey Hot
  Рейтинг: 1873 Неутрално

  До коментар [#13] от "не на безразличието":
  ми хайде обясни на простолюдието че Лексус е високия клас Тойота, да ви имам измамното самочувствие .

  ум море, глава шамандура
 29. 29 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 2019 Неутрално

  До коментар [#23] от "hrx16647690":

  Кое откраднато бе 😂

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 30. 30 Профил на hrx16647690
  hrx16647690
  Рейтинг: 757 Неутрално

  До коментар [#23] от "hrx16647690":С Москов имаха непреодолими принципни различия - той предпочете да управлява вместо да се отдели след като ГЕРБ, ДПС и БСП провалиха правосъдната реформа.
  —цитат от коментар 26 на fantomas


  Но депутатите на ДСБ не подкрепиха внесения Вот на Недоверие през януари 2016г. след подадената оставка на Христо Иванов през декември 2015г.
  Атанас Атанасов и Сие предпочетоха да си запазят депутатските заплати,
  вместо да подкрепят на дело Хр.Иванов.

  До коментар [#26] от "fantomas":

 31. 31 Профил на Stoyan Kostov
  Stoyan Kostov
  Рейтинг: 864 Неутрално

  До коментар [#11] от "Stoyan Kostov":Случаят не е ли в прокуратурата от няколко месеца вече? Какво точно очакваш да може някой да направи?
  —цитат от коментар 15 на fantomas


  Мерси за инфото. Пропуснал съм тази новина.

 32. 32 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 2019 Неутрално

  До коментар [#30] от "hrx16647690":

  Бахахахха, добре

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 33. 33 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 2064 Неутрално

  До коментар [#25] от "chichka":

  И кой я извърши тази проверка? Прокуратурата защо не се произнася?

 34. 34 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 2019 Неутрално

  До коментар [#25] от "chichka":

  И какво ни казва проверката?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 35. 35 Профил на pernikforbg
  pernikforbg
  Рейтинг: 288 Неутрално

  И едните и другите са Костовисти, т.е. клиентелисти и използвачи, най-меко казано!

 36. 36 Профил на fantomas
  fantomas
  Рейтинг: 688 Неутрално

  До коментар [#30] от "hrx16647690":

  Е, щом за друго нещо са гласували заедно значи са абсолютно еднакви, да, прав си, няма как да се спори с това.

 37. 37 Профил на fantomas
  fantomas
  Рейтинг: 688 Неутрално

  До коментар [#33] от "Fiji":

  Никой не знае, обикновено като е в тяхна полза са доста словоохотливи, дори и по границата на закона.

 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 40. 40
  Николов
  Рейтинг: 1607 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

  "Проверката е насочена към главният прокурор, не мисля, че той може да бъде обвинен в пристрастие."Явно Гешев проявява пристрастие, след като бави проверката за Спецов и не дава никакви изявления, а оставя Биков и сие да раздухват случая и да правят пиар акции. Досега прокуратурата трябваше да е наясно има ли нарушение или не. Ако се произнесе, че има такова, Асен Василев обеща да отстрани Спецов. Но това бавене на топката и мълчание на Гешев играе в полза на ГЕРБ.
  —цитат от коментар 21 на Fiji


  Ти май се последният в този форум, който не разбра, че нарушение на закона в случая няма - Спецов си е изпипал работата и е измамил НАП напълно законно. Той просто се е възползвал от дупка в закона, която я затвориха чак през 2017-та.

  И на мин. Василев това му е напълно ясно - просто се прави на ударен като препраща към Прокуратурата. Гешев и да иска няма как да повдигне обвинение.

  Въпросът е дали някой, който е направил такава "врътка" следва да бъде шеф на НАП.

 41. 41 Профил на wvk19677913
  wvk19677913
  Рейтинг: 299 Весело

  До коментар [#1] от "mfp22812774":

  Как да не го харесаш този коментар. >_

 42. 42 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 2019 Неутрално

  До коментар [#40] от "Николов":

  Разбира се, че точно такъв човек трябва да е шеф на нап.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 43. 43 Профил на galina georgieva
  galina georgieva
  Рейтинг: 760 Неутрално

  Истината е, че всеки гледа от неговата си камбанария. ДеБъ казали, че са снели доверието си от кметицата на Красно село,ама явно не са го казали достатъчно убедително, защото хората на протеста викаха "Христо,ела и си прибери боклука".
  Друг факт е, че сега ДеБъ се разграничавали от тая кметица,и никой не поема отговорност за нейните издънки,а в същото време ДеБъ искат Борисов да поеме отговорност за всички кадри които са сгафили през годините. Айде да не мерим с двоен аршин.Ако Борисов трябва да поеме отговорност за грешките на някой друг,то тогава и Христо Иванов трябва да поеме отговорност за всички издънки с кадри на ДеБъ.
  А за тия Спецов, разтягат локуми, въртят, сучат......Ако той беше назначен по времето на ГЕРБ, това щеше да бъде тема номер едно в държавата. Ама нали е назначен от нашите, няма проблем.Тука пак двоен аршин.
  А тоя Боршош, мисля че скоро приключи делото срещу него и го оправдаха. Сега, дали действително е невинен, незнам,но щом приемаме че Прокопиев е невинен, защото са го оправдали, защо не приемаме че Боршош също е невинен???? Нали и него го оправдаха!?!?!? Или когато съдът оправдае нашите,е прав,а когато оправдае другите,не е прав!!! Пак двойния аршин.

 44. 44 Профил на abc
  abc
  Рейтинг: 916 Неутрално

  Ще излезе, че няма гербераст, през който да са минавали някакви обществени средства и да не се е оплел със свинята Шиши като свински черва, явно тулупа е бил ковчежник и разпределител на Сопола и Тиквата и заделял за себе си. Как ли са си разпределяли парсата тези трима разбойници? И кой колко е скътал от награбеното от нас?
  При бай Ставри ще се разбере!
  Само Каскета трябва да падне!

 45. 45 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1790 Неутрално

  "Добър ден"!!!
  "Добре дошъл в реалността на така нареченият "министър"!!!
  Докато не осъзнаем, като държава, общество и народ, че имаме СИСТЕМЕН ПРОБЛЕМ ще сме в състоянието на :"Нашите мутри срещу вашите мутри"...
  Това доказано е път за НИКЪДЕ!!

 46. 46 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 2971 Неутрално

  "В образователната система се спускат партийни назначения, каза министърът"
  ==============
  Винаги е било така. Досега няма изключения.

  Еретик
 47. 47 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 2971 Весело

  До коментар [#9] от "chichka":

  "А на снимката само Тома Белев е в състояние да прогони поне 100 000 евентуални гласоподаватели на ДБ!"
  ==========
  Мене вече ме е прогонил.

  Еретик
 48. 48 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 2210 Неутрално

  Горкиат главен прокурор. По-рано си имаше само един господ и само той му казваше, кого да гони. Сега от всякъде му хвърлят пръчки и му викат Мурджо дръж!

 49. 49 Профил на pro_bono
  pro_bono
  Рейтинг: 1816 Разстроено

  Каскета е ключа за мазето.Ако той още е там където е , ще бъде преливане от пусто в празно.

 50. 50 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7956 Неутрално

  " Това ми говори, че държавата се управлява не по правилата и законите, а с телефонни обаждания и с натиск".
  Боко само така може да "управлява", понеже е "най-добрия политик", според неговите хора.

 51. 51 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1801 Любопитно

  Много добре. Бащата на Боршош не е ли бил полковик? Защото сред учредителите на ГЕРБ и Борисов няма случайни хора.
  Интрересни новини излизат със стара дата за Боршош:

  16 ноември, 2005
  Мирослав Боршош прави партията на Бойко Борисов

  Бившият директор на в. “Новинар” става заместник-председател в политическата формация на генерала. Полковник Цветан Цветанов е другият строител на новата организация.
  Мирослав Боршош е сред водещите архитекти на партията, която планира да направи ген. Бойко Борисов. Другият партиен строител е шефът на предизборния щаб на генерала полк. Цветан Цветанов. Той и Боршош се подготвят за зам.-председатели на политическата формация на Борисов.

  Мирослав Боршош беше шеф на младежката организация на СДС до 2003 г. На този пост той бе яростен застъпник на смяната на Иван Костов с Надежда Михайлова като лидер на СДС.

 52. 52 Профил на 1908
  1908
  Рейтинг: 134 Неутрално

  Много пара ще се прибере под масата, както стана с новата информационна система за ковид. Да, служебните са само два месеца, но успяха да облажат. Представете си когато дойда редовните крадци...

  Няма мрак, който светлината да не може да разсее.
 53. 53 Профил на oua58686497
  oua58686497
  Рейтинг: 815 Неутрално

  Мноого хора са останали без "работа" за много пари . Търсят си "работа".
  Ама пусто трябва да се освободи местенце.
  Та дай да плюем , сега му е времето .
  На мен ми е интересно ако "ББ" се върне на власт каква ще стане .
  Никой ли още не е завел дело че е уволнен неправомерно??

 54. 54 Профил на Бобо Рашъна
  Бобо Рашъна
  Рейтинг: 94 Неутрално

  Европейския съюз сезирахте ли?
  А арменския поп? И него!

 55. 55 Профил на Чарли Мишкин
  Чарли Мишкин
  Рейтинг: 2329 Неутрално

  До коментар [#14] от "balkantourist":

  Предполагам, че ти си на страната на крадците в България, нали гербер?

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 56. 56 Профил на zakintos
  zakintos
  Рейтинг: 90 Неутрално

  До коментар [#40] от "Николов":

  Спецов си е изпипал работата и е измамил НАП напълно законно.
  ...
  Въпросът е дали някой, който е направил такава "врътка" следва да бъде шеф на НАП.
  —цитат от коментар 40 на Николов


  За мен лично, по-важен е въпросът дали два пъти доказан и осъден клеветник, който и е лежал в затвор за кражба на автомобили, следва да е премиер или в политиката въобще?

  Другите му качества няма да коментирам, че сравнението между един изглеждащ адекватен човек, който все пак спазва закона и оня елементарен лъжец, който например с предаването на Абдуллах Буюк наруши собствените си закони, е безпредметно.

  За да не бъда разбран погрешно - не оправдавам единия за сметка на другия, а сравнявам вредата, която е нанесена. В единия случай са данъци за 1-2млн., а в другия от само КТБ, АЕЦ "Белене", "Турски поток", точенето през Автомагистрали и ДКК, формиране цените на газа, студения резерв на Доган, горенето на боклука от Ковачки и подобни врътки са може би над 10 млрд. т.е. говорим за съотношение 1 / 5 000.

  ПП При такова съотношение не знам какъв трябва да си, че да гледаш "стотинките" в единия случай, а да не виждаш другия.

  Никога не спори с идиот. Той те принизява на собственото си ниво и те побеждава, защото там има повече опит.
 57. 57 Профил на g.y.okatova
  g.y.okatova
  Рейтинг: 1077 Весело

  "В образователната система се спускат партийни назначения, каза министърът"============== Винаги е било така. Досега няма изключения.
  —цитат от коментар 46 на Костадин Иванов


  ++++++++++++++++
  Е,не е така ,моля ти се! Ще видиш,че като вземат властта партиите на"протеста",такива тинтири-минтири няма да има! Ай на бас!

 58. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 59. 59 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 2097 Неутрално

  И какво излезе, за всички е ясно, че Спецов е ДДС-ар, но наш ДДС-ар и значи няма проблем! Радев, Радееев, не че 2 млн. са кой знае какво число, но е обидно да ни правите на глупаци за такава калинка.

 60. 60 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2257 Неутрално

  “Десните” марксисти в акция!
  —цитат от коментар 14 на balkantourist


  Няма марксисти в дясно!
  Марксистите строят държавни бензиностанции, руско-турски потоци и говорят за национализация!

  А докъде стигна комуниста Борисов с тези държавни бензиностанции?
  Успя ли да ги построи?

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 61. 61 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2257 Весело

  И какво излезе, за всички е ясно, че Спецов е ДДС-ар, но наш ДДС-ар и значи няма проблем! Радев, Радееев, не че 2 млн. са кой знае какво число, но е обидно да ни правите на глупаци за такава калинка.
  —цитат от коментар 59 на svoboden


  Нито Спецов нито Радев са някакви големи величини!
  Но вредите, които мутрите нанесоха на България са наистина огромна величина!
  За това демонтажът на герп от властта е абсолютно задължителна стъпка!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 62. 62 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2257 Неутрално

  ... На мен ми е интересно ако "ББ" се върне на власт каква ще стане . Никой ли още не е завел дело че е уволнен неправомерно??
  —цитат от коментар 53 на oua58686497


  "ББ" ще се върне на власт, когато цъфнат налъмите.

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 63. 63 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 2097 Неутрално

  До коментар [#61] от "Рим":

  Незнам на кого викате мутри, като гледам Спецов на НАП, Рашев на МВР, Минков на културата...

 64. 64 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 2971 Весело

  До коментар [#51] от "Ще върнем България в Европа":

  Добра справка, мерси!
  Значи е политически номад.
  Не че повечето не са такива, но издава вкус към властта.

  Еретик
 65. 65 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2233 Неутрално

  До коментар [#47] от "Костадин Иванов":

  Либерасти сър!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 66. 66 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 2971 Весело

  До коментар [#57] от "g.y.okatova":

  "В образователната система се спускат партийни назначения, каза министърът"============== Винаги е било така. Досега няма изключения.
  —цитат от коментар 46 на Костадин Иванов
  ++++++++++++++++
  Е,не е така ,моля ти се! Ще видиш,че като вземат властта партиите на"протеста",такива тинтири-минтири няма да има! Ай на бас!"

  ======
  12 години бях ученик, 5 години студент, 31 години съм учител. Та.... не ги разправяйте на мен.
  При всяко сътресение във властта се сменя местният шеф на образованието, а всички се стискат за клонките да не ги отвее вятърът. Шансът е да си идат новите, преди да са стигнали до образованието, щото има по-важни неща. Леко е засегнато и в "Големанов" с иронична реплика.
  Кгато ги назначават, носят новата партийна правда, когато ги пъдят, са незаслужено обидени професионалисти. Много са готови да идат "на другия бряг".

  Еретик
 67. 67
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 68. 68 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 2971 Гневно

  До коментар [#58] от "g.y.okatova":

  "Чичката трябва ,крайно време е да научи,че може да псува на воля само по Б.Б. и ГЕРБ и това в дневника на прокопиев дори е задължително."
  ==========
  Спомняш си, че тук често повтарят : "Ако на 20 не си ляв, значи нямаш сърце, но ако на 40 вече не си десен, значи нямаш акъл".
  Е, на 21, когато почнах да ходя по Витоша бях зелен - в двата смисъла на думата. Тогава се дразнех от идеята да се прави зимна олимпиада на Витоша, която така и не стана. Постепенно осъзнах, че хората живеят за сметка на ресурсите, само трябва да ги управляват умно, става даже по-добре.
  Когато започнах да обикалям Алпите, ми стана ясно, че "зелените" като Томата гледат на нас като на миряни в зелената си църква или като крепостни селяни. Нищо общо между Там и Тук.
  Подкрепа от мен да не чакат!

  Еретик
 69. 69 Профил на balkantourist
  balkantourist
  Рейтинг: 994 Неутрално

  До коментар [#60] от "Рим":

  Десните е в кавички!

 70. 70 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 2971 Любопитно

  До коментар [#58] от "g.y.okatova":Мен цензора ме обича! Определено има чувства към мен. Изразява ги като ме трие и баннва за 1-3-7-14 дена..... Не се сърдя, семейство храни, на негово място по същия начин щях да изпълнявам нарежданията на началството.
  —цитат от коментар 67 на chichka


  Е, ти явно изпускаш по накоя пиперлива дума срещу неправилни хора. Аз изобщо не съм наказван, рядко съм трит, но се съобразявам, не толкова с хората, колкото с добрия тон.
  Хе, помня как ме бяха отъркали заради това, че сравних псевдонимите на "любимците" с онези от лудницата.... Там императори, президенти, антични герои да искаш....... Дали биха се разпознали?

  Еретик
 71. 71 Профил на Полковник Паликъщов
  Полковник Паликъщов
  Рейтинг: 1737 Весело

  ГЕРБ изнесе информация, че шефът НАП Румен Спецов е продал преди години своя фирма на социално слаб гражданин, познат на НАП като сериен длъжник, а фирмата в момента е в списъка на големите длъжници.
  -------------------------------------------------------------------------------------

  Спецов, културист от Дубай, сега е шеф на НАП, сложен от служебното на Радев!

  Това е все едно да сложиш вълк да пази стадо овце!

  Медиите са виновни за 112 място на Репортери без граница!
 72. 72 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2233 Неутрално

  До коментар [#68] от "Костадин Иванов":

  +++ това 20-та, 30-та,40-та година го изживях напълно! Оказа се че промитите ни главички в юношеството от червената порпаганда и набитите идеологеми трудно се трият. Но днес, от позицията на натрупан жизнен опит, прочетени още един кубик книги /забранени преди 90-та/ информацията от света на нета.... гледаме на света с други очи. Виждаме лъжите и манипулациите. Можем да събираме песъчинките информация и да си вадим изводите.

  Русия- проказата на планетата Земя.
 73. 73 Профил на otrqdnik
  otrqdnik
  Рейтинг: 1917 Неутрално

  Боршош трябва да отговаря какво правят офисите на ГЕРБ в НДК без наем, те някакви дейци на културата ли трябва да са?
  И как НДК е натрупала 60млн задължения, не може при такива наеми на площ в центъра на София да си на загуба.

 74. 74 Профил на petrow1973
  petrow1973
  Рейтинг: 2104 Неутрално

  Николай Денков 17.05.2021
  Думата "ревизия" не фигурира в нашите приоритети, заяви служебният министър на образованието и направи уточнението, че като министър е длъжен да направи проверка на разходването на средствата и това ще се случи по надлежния ред"
  Ашколсун!

  За умрелите - или добро или нищо За живите - само критика или нищо няма да свършат:)
 75. 75 Профил на валентин николов
  валентин николов
  Рейтинг: 838 Неутрално

  Никога не вярвай на ДБ - комуняги.

 76. 76 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 2064 Неутрално

  До коментар [#40] от "Николов":

  Явно не съм разбрала за дупката в закона, която е затворена през 2017 година. А кога е отворена тази дупка?

 77. 77 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 1057 Весело

  До коментар [#28] от "DonKey Hot":

  Лексус е български рап певец....

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 78. 78 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 1505 Весело

  Донос срешу Бай Ставри ...

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 79. 79 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2234 Неутрално

  Хаджигенов и компания вече си ги плещят както им падне. Дори не си правят труда да обясняват за какви нарушения става дума, а 4 и 5 ще е да се занимаваме с валидността на документите и сигналите.

  И аз получих документ (от приятел) че Хаджигенов е опасен престъпник повсеместно нарушваващ съществени закони. Престъпленията му са отгоре надолу и отдолу нагоре и за с много задна дата отиващи напред. Някой е за ареста и за затвора. Дрън-дрън.

  МАЖОРИТАРНИ ИЗБОРИ СА ЕДИНСТЕНИЯТ ИЗХОД ОТ ПАТОВАТА ПАРЛАМЕНТАРНА СИТУАЦИЯ. НЕ СИ ЗАТВАРЯЙТЕ ОЧИТЕ!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK