На живо

Политическото напрежение: Шефът на Спецов го обяви за жертва на театрални постановки

Асен Василев

© Георги Кожухаров

Асен Василев"Дневник" следи важните политически новини и реакциите по тях
Виждаме серия театрални постановки, базирани на една и съща информация" - с тези думи министърът на финансите Асен Василев коментира пред Би Ти Ви твърденията на предходните управляващи от ГЕРБ, според които новоназначеният шеф на Националната агенция за приходите Румен Спецов е продал фирмата си на безимотно лице, за да избегне плащане на данъци.


Г-н Спецов си върши идеално работата и аз не мисля, че там има какъвто и да е проблем", каза Василев, който веднага след тиражирането на твърденията за Спецов поиска прокуратурата да провери дали това е така.


Когато е продал, фирмата не е имала задължения към НАП и не е имала ревизионен акт, по думите на министъра, който похвали приходната агенция с подобрена събираемост, която, ако остане същата до края на годината, ще осигури до 1.5 млрд. лв. за мерки в подкрепа на бизнеса по време на следващата вълна на разпространение на коронавируса.

Шефът на фонд "Земеделие" е готов да води дела заради накърнена репутация

Борис Михайлов

© Държавен фонд Земеделие

Борис Михайлов


Новият изпълнителен директор на фонд "Земеделие" Борис Михайлов отхвърли като неверни и манипулативни твърденията на ГЕРБ за свое участие във фалирали фирми и банки и свързани с тях лица. (повече за обявеното от ГЕРБ четете по-долу в блока в 13.22 ч. - бел. ред.)


"Заставам с името си и отговорно заявявам, че изнесените днес твърдения за мен от представители на
политически партии са манипулативни и създават неверни внушения в обществото. Навярно това са опити за водене на предизборна кампания. Провокациите да свързват името ми с лица, фалити на фирми, банки и авиокомпания са абсурдни. Нито една от всички фирми, в които съм участвал през годините не е
фалирала и това може да бъде проверено. Не познавам лицето Барух Чакъров", заявява Михайлов в съобщение до медиите.


Според него това е опит да бъде накърнена репутацията му, да бъде създадено изкуствено напрежение и да бъде блокирана работата му, за което, казва, ще си търси правата в съда. "Няма да допусна това да попречи на нормалното функциониране на работния процес в Държавен фонд "Земеделие", защото в противен случай ще страдат българските земеделци", пише Михайлов.

Директорът на "Мини Марица Изток" е подал оставка

Изпълнителният директор на "Мини Марица Изток" Андон Андонов е подал оставка, съобщи БНР. Пред медиата той е обяснил, че искането му е по лични причини. Оставката все още не е приета. За неговото място в борда на директорите на мините би трябвало да бъде обявен конкурс или да бъде назначен временно изпълняващ длъжността. Дотогава Андонов ще остане на поста, на който е от 7 г.


По-рано премиерът Стефан Янев се срещна с представители на енергийния сектор, на която по информация от правителствената пресслужба е обсъдено "безпроблемното функциониране на българската енергийна система и защитата на интересите на всички заинтересовани страни". Акцент в дискусията са били проблемите в енергетиката и по-конкретно в ТЕЦ "Марица Изток 2".


В рамките на срещата представителите на работодателските организации и на индустриалните енергийни консуматори изразиха безпокойството си от липсата на енергийна стратегия и от несправедливото и лишено от пазарна логика по думите им подпомагане от страна на държавата на тецовете в Маришкия басейн, посочват още от пресслужбата.

Борисов обяви, че Радев готви бъдеща коалиция

Политическото напрежение: Шефът на Спецов го обяви за жертва на театрални постановки

© Пресцентър президентство


"През последните 4 години българското правителство положи безпрецедентни усилия за разкриването на руската шпионска мрежа в страната. Вследствие на това от страната са изгонени много шпиони под прикритие като дипломати. Очаквано това ядоса политическите ни противници. Радикализираха се и тотално унищожиха нормалния диалог в страната". Това е заявил председателят на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов по време на среща на върха на Европейската народна партия (ЕНП). Той се е включил в разговорите чрез видеовръзка.


"И на фона на цялата тази криза и противопоставяне в обществото, българският президент Румен Радев вместо да търси обединение, той взе страна и задълбочи конфликта. Това много ясно личи от назначения от него служебен кабинет. С него той подготвя обществото за бъдеща коалиция между наследниците на комунистическата партия и формация от семейството на ЕНП", е казал още Борисов. Формацията, която отговаря на споменатия профил, е "Демократична България".

Фирма, която доставя материали за строителството на магистрала "Хемус", е получила предварително 84 млн. лева, без дори да са проведени отчуждителни процедури и без да се знае кога точно ще започне изграждането на отсечката от аутобана. Това се разбра при проверка на строителните дейности по магистралата от страна на служебния регионален министър Виолета Комитова. Тя инспектира трасето на участък 5 от "Хемус" при бъдещия пътен възел в близост до ловешкото село Крушуна.


Подробности - тук.

В ГЕРБ смятат, че е лудост вътрешният министър да разследва сигнали

Политическото напрежение: Шефът на Спецов го обяви за жертва на театрални постановки

© Георги Кожухаров


До каквото се докосне новият шеф на фонд "Земеделие" или е закрито, или фалира. Такава констатация направиха представители на ГЕРБ след назначението на поста на Борис Михайлов. Това бе трети брифинг на партията по темата в рамките на два дни. Той бе анонсиран за медиите 40 минути преди да започне, а присъстващите журналисти бяха колкото участвалите представители на ГЕРБ – Георг Георгиев, Тома Биков и Маноил Манев.


Като примери за неуспешната дейност на Михайлов бяха дадени обща фирма с "фалиралата и източена" банка "Славяни", това, че е съучредител на българо-американската търговско-индустриална камара, която била закрита. Тя също така била управлявана от Барух Чакъров, който също е така е бил изпълнителен директор на фалиралата авиокомпания "Балкан" и дясна ръка на Гад Зееви.


Вчера Тома Биков обяви, че срещу шефа на фонд "Земеделие" са водени дела за източване на бюджета, а говорителят на правителството Антон Кутев информира, че това се е случило докато Борис Михайлов е бил шеф на подразделение на НАП в "Овча купел" и делата са приключили оправдателно, а Михайлов е осъдил прокуратурата за нанесени щети като в резултат са му платени "десетки хиляди" за това и към момента има статус "неосъждан". Според Михайлов той е бил арестуван и делата са били заведени след като се е опитал да предотврати измами за бюджета. Последва нов брифинг на ГЕРБ, в който не бе опровергана тази информация, но партията зададе въпроси дали Михайлов е компетентен да заема поста.


ГЕРБ днес разшириха темите си, като включиха и вътрешния министър Бойко Рашков. Било "лудост" той да получава сигнали, да ги реализира, да прави разследвания. "Това не е нормално, той няма функции по оперативната работа в МВР. Да привиква действащи следователи няма нищо общо с функциите му", каза Маноил Манев.


Според представителите на ГЕРБ Рашков дължи отговори за имотите си, които били повече от 19, "за милиони". Бе изразено учудване с какви пари един "цял живот държавен служител" е направил имотна сага покрай себе си.

Според министъра на вътрешните работи Бойко Рашков отстраненият директор на полицията в Пловдив Йордан Рогачев не си върши добре работата. Вчера стана известно, че със заповед на Рашков Рогачев, който е в дългосрочен отпуск по бащинство, е временно отстранен заради заведено срещу него дисциплинарно производство.


"Няколко ръководители на служби след встъпването в длъжност на служебното правителство излязоха в дългосрочен неплатен отпуск. Директорът на пловдивската дирекция е излязъл в отпуск по болест, а сега - в отпуск по майчинство до есента", обясни вътрешният министър, цитиран от "Нова телевизия".


По думите му "поради наличието на изискуемите в закона основания и факти по отношение на него е започнало дисциплинарно производство". "Още преди месец са задържани няколко служители от едно районно управление там (в Пловдив - бел.ред.), които са обвинени в извършване на престъпления. И е много странно излезлият в дългосрочен отпуск да не знае какво се прави в едно от подчинените му районни управления. Само поради факта, че не знае, очевидно не му е там мястото", заяви Рашков.


Подробности - тук.

Материалите от проверката на Министерството на здравеопазването за купени от Китай респиратори, маски и лекарства за периода на извънредната епидемична обстановка от 13 май миналата година до момента отиват в прокуратурата. Това каза пред БНР заместник-министърът на здравеопазването д-р Димитър Петров. Проверката е показала, че става дума за непрозрачни процедури и по-високи от пазарните цени. Заобиколени са били стандартните практики за съгласуване, а подписването на договор, издаването на фактура и плащания са се случвали в рамките на един ден.


"Общото между тези процедури говори за крайно непрозрачно управление в министерството в този период. Не са изпълнени елементарни процедури и нормативни актове за дейността на МЗ. Незнайно откъде са пристигали оферти. Получихме обяснения, устни, че са идвали от Министерството на икономиката и по линия на търговските представителства", поясни Петров. Проверката обаче показала, че в Министерството на икономиката не знаят за подобно нещо.


Договорите не съдържат неустойки. В тях е имало срок за доставка 20 дни, който не е бил спазен в нито един от случаите. Последните респиратори например са дошли чак през септември. Харчени са били допълнително средства за доокомплектоване на респираторите и за тяхното инсталиране. "Прави впечатление, че 50 респиратора са на двойни и тройни цени от тези, които след това са купувани с някакви процедури", поясни д-р Петров. "Поне 30 хиляди отгоре е цената. То си личи от следващи поръчки. Цената е завишена затова, че е търсена по този начин.


Някой е дал тази оферта и моментално е превърната в договор. Този някой според мен е министърът на финансите, тогавашният, или самият министър-председател.


д-р Димитър Петров,

зам.-министър на здравеопазването


Третият договор с Турция - за лични предпазни средства, беше обявено, че е по лична договорка на премиера. Вероятно е дошъл готов договор в министерството, който заместник-министърът Жени Начева е пуснала за подпис", каза Петров.


В големи количества на склад и до момента има маски от първата доставка. "Изрично е записано, че те не са стерилни, не са за медицинска употреба, но странно защо са разпределени по болниците." По думите на Петров маските са били купувани като KN-95, тоест като медицински маски.


Проверката за купените препарати хидроксихлорохин и азитромицин извън европейските средства, със средства от националния бюджет, сочи, че хидроксихлорохинът е бил купен за 600 хил. долара и е бил складиран в "Бул био", където по това време е имало големи количества, дарени от няколко фирми. "Вероятно голяма част от хидроксихлорохина няма да бъде използван заради изтичащи срокове на годност", прогнозира Петров. Медикаментът е предложен е за лечение на ревматологични заболявания, но са заявени само 3 хиляди опаковки от общо 100 хиляди, които са застрашени от изтичане на годността.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (181)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 2. 2 Профил на 1908
  1908
  Рейтинг: 118 Неутрално

  Също така е интересно какво става в момента. Така между другото се разбра, че служебното правителство щяло да прави нова информационна система за ковид, "по-пълна". Т.е. ще се дадат няколко милиона, а информацията ще се взема от същите места, защото и в момента получаваме най-пълната информация. Кое налага да се похарчат тези пари толкова спешно. Ще ви кажа - това е шансът на служебните краци, защото са само два месеца, после идват редовните. Та да си дойдем на думата - дава се поръчка на другарска фирма, която ще дублира настоящата система, а парата после се дели между изпълнители и поръчители. И това само за няколко седмици. Справка какво се случва когато ги оставим години са 1991 или 1997 години. Мислете хора, после да не ревете...

  Няма мрак, който светлината да не може да разсее.
 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 4. 4 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 2059 Неутрално

  Герберите от взяка сватба могат да направят брадва и от всяка брадва - сватба.

 5. 5 Профил на Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Рейтинг: Неутрално

  "правителството на Борисов е купувало средства срещу COVID на завишени цени, сочи проверка"

  Всеки ден нови шамари по гербавата шайка... Одобрявам!

 6. 6 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3295 Неутрално

  > правителството на Борисов е купувало средства срещу COVID на
  > завишени цени, сочи проверка

  Е поне навреме осигуриха фурми (*) на най-застрашените от КОВИД'19

  (*) фурми - изключително питателна храна

  કટાક્ષ
 7. 7 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4036 Любопитно

  "..хидроксихролхинът е.." "хидроксихлорокина"!?
  Колко грешки може да намерите при изписването на тези две думи?

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 9. 9 Профил на cnu40695109
  cnu40695109
  Рейтинг: 371 Неутрално

  "Майната им на парите, важното е да сме живи и здрави"
  Шеф на БНБ. Бивш.

 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 11. 11 Профил на Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#10] от "hrx16647690":

  Ама оняден млъкна, като те питах конкретно колко вота на недоверие има след като Христо Иванов си подаде оставката и как са гласували ДСБ, а?

 12. 12 Профил на bry14687126
  bry14687126
  Рейтинг: 18 Неутрално

  Нормално. Нали част от парите трябва да се върнат на Боко

 13. 13 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3737 Неутрално

  "Някой е дал тази оферта и моментално е превърната в договор. Този някой според мен е министърът на финансите, тогавашният, или самият министър-председател."

  И от човешкото нещастие намериха начин да пълнят чекмеджето.

  Да не говорим, че от Китай лично Борисов е спазарил НЕГОДНИ ЗА ПОЛЗВАНЕ респиратори и лекарства:
  https://www.mediapool.bg/spazareni-ot-borisov-respiratori-i-lekarstva-ot-kitai-se-okazvat-neizgodni-i-zalezhavat-news323353.html

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 14. 14 Профил на Канасубиги
  Канасубиги
  Рейтинг: 782 Неутрално

  А-а, не, не вярвам! Инсинуации, пропаганда и предизборна кампания!
  Ще изчакам Биков да каже каква е истината :)

  + "Медикаментът е предложен е за лечение на ревматологични заболявания, но са заявени само 3 хиляди опаковки от общо 100 хиляди"

  I don't debate. Too much Word, not enough Excel.
 15. 15 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 2059 Неутрално

  До коментар [#2] от "1908":

  Информационна система нощно шкафче не пълни!

  Герболяка крАде милиарди всяка година, а сега се е загрижил, че някой ще похарчи няколко хиляди за информационна система.

 16. 16 Профил на Бобо Рашъна
  Бобо Рашъна
  Рейтинг: 83 Весело

  и са си били по 3 ваксини всеки ден за да не ги хване вируса....
  Аман от циркажйи

 17. 17 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 1015 Неутрално

  ГЕРБ да сключат неизгодна сделка за държавата ? Не може да бъде :)

 18. 18 Профил на star bastun
  star bastun
  Рейтинг: 1973 Неутрално

  Не само по-скъпи , но и част от тях негодни. Справка - маските от Китай.

 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 20. 20 Профил на Ronald Reagan
  Ronald Reagan
  Рейтинг: 911 Неутрално

  Да , ако сравниш цените днес и тогава със сигурност ще са по-скъпи. Тогава нямаше и ваксини, тези се чудят каква глупост да измислят вместо да си вършат работата.

  agent
 21. 21 Профил на oua58686497
  oua58686497
  Рейтинг: 819 Неутрално

  Алоо, когато купуваш по малко количество плащаш повече. Тия и за магазинери на хляб не стават .
  Ще плаща България повече защото купува по малко количество а си и на зор и стоката е кът. .
  Тия живеят в миналия век .
  Ми хайде купи днес нещо за по малко пари отколкото Германия например . .Дали някой ще се занимава с теб .
  А бе а свършете някаква работа де. Нали сте на власт .

 22. 22 Профил на parcaleste
  parcaleste
  Рейтинг: 612 Неутрално

  > правителството на Борисов е купувало средства срещу COVID на > завишени цени, сочи проверкаЕ поне навреме осигуриха фурми (*) на най-застрашените от КОВИД'19(*) фурми - изключително питателна храна
  —цитат от коментар 6 на Ан Он


  Обичам фурми.

  Но точно от тия фурми никой нищо не разбра. Дойдоха малко фантомни. Уж ги има́, а ги никой не ги пробва́. Само едно самолетче литна напраед-назад, цър-пър тъуй-онуй.

 23. 23 Профил на Канасубиги
  Канасубиги
  Рейтинг: 782 Неутрално

  До коментар [#2] от "1908":

  Та да си дойдем на думата - дава се поръчка на другарска фирма, която ще дублира настоящата система, а парата после се дели между изпълнители и поръчители.
  —цитат от коментар 2 на 1908


  Това за Сиела дето направи ИСУН на СУНИ за 500 хил лв ли?

  I don't debate. Too much Word, not enough Excel.
 24. 24 Профил на Бай Ганьо
  Бай Ганьо
  Рейтинг: 311 Весело

  Мутрите са били крали. Нормално, очаквано и скоро - подсъдно :) И вие и крадливите ви семейства ще стигне правосъдието, щом/ако се докаже в съда.

 25. 25 Профил на abc
  abc
  Рейтинг: 862 Неутрално

  Затова щяха да извозват труповете с камиони, затова нямаше да ни стигнат чувалите!
  В мътната вода чекмеджетата се пълнят
  най-добре!

 26. 26 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2124 Неутрално

  А за колко ги е давало после на Германия?

 27. 27 Профил на drill
  drill
  Рейтинг: 1044 Гневно

  Служебните съвсем откачиха!!!

 28. 28 Профил на regular_observer
  regular_observer
  Рейтинг: 859 Неутрално

  Правителството е купувало скъпо всичко, до каквото се докопа: лекарства, маски, бетон, асфалт...

  Затова някои станаха много богати.
  Повечето си стоят бедни.

 29. 29 Профил на Ватник
  Ватник
  Рейтинг: 589 Неутрално

  В извънредна обстановка, когато търсенето в цял свят се увеличи в пъти, на какви цени искат да се купува?
  Или и китайците отчисляват за шкафчето?
  Смешни и жалки комунета :)

  Every cradle is a grave.
 30. 30 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3947 Весело

  До коментар [#2] от "1908":

  Я това герберята как ги разбирате далаверите!?
  Абе друго нещо си е опитът.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 32. 32 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2693 Неутрално

  "...правителството на Борисов е купувало средства срещу COVID на завишени цени, сочи проверка"
  A, не бе, игра ще си играят. Менискус-предЦедателят откъде мислите пълни нощните шкафчета? Да не вярвате, че Мата Хари ги е занесла с пазарската чанта?

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 33. 33 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 2161 Неутрално

  правителството на Борисов е купувало средства срещу COVID на завишени цени, сочи проверка

  Това вече е нахално ! Текущите управляващи изнагляват до степен, достойна за Виденов, кандидатстващ за премиер.

  Миналата година по това време имаше тотален световен дефицит на всичко свързано по темата и цените не можеха и няма как да бъдат 'нормални', каквото и да значи това.
  Особено малоумно е да се очаква при такова търсене в световен мащаб, сроковете да се спазват.

  Тези нови политици за пореден път доказват абсолютно некомпетентност и рязка липса на връзка с реалността !
  СРАМ за тях !!!!

 34. 34 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3947 Весело

  Алоо, когато купуваш по малко количество плащаш повече. Тия и за магазинери на хляб не стават .
  Ще плаща България повече защото купува по малко количество а си и на зор и стоката е кът....
  —цитат от коментар 21 на oua58686497


  А си на зор защото когато са ти предлагали си се правил курназ и си се стискал глупашки!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 35. 35 Профил на hrx16647690
  hrx16647690
  Рейтинг: 718 Неутрално

  До коментар [#10] от "hrx16647690":Ама оняден млъкна, като те питах конкретно колко вота на недоверие има след като Христо Иванов си подаде оставката и как са гласували ДСБ, а?
  —цитат от коментар 11 на Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ


  „Oчаквано вот на недоверие към втория кабинет "Борисов" не успя, тъй като за оставката на правителството гласуваха само 80 депутати (всички 38 от БСП, всички 30 от ДПС, 9 от "Атака" и трима независими)“
  и
  „Правителството получи подкрепа от 135 депутати - 130 бяха "против" вота на недоверие (всички 80 депутати от ГЕРБ, 21 от Реформаторите, 17 от Птариотичния фронт, 9 от АБВ и трима независими).“
  Ето и линк:
  https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/02/19/2707956_ochakvano_votut_na_nedoverie_ne_uspia_135_deputati/

  До коментар [#11] от "Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ":

 36. 36 Профил на hrx16647690
  hrx16647690
  Рейтинг: 718 Неутрално

  До коментар [#2] от "1908":Я това герберята как ги разбирате далаверите!?Абе друго нещо си е опитът.
  —цитат от коментар 30 на Храбър


  Кънев: Борисов е по ръба на закона, но трябва да бъде подкрепен

  Ето и линк:
  https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/02/18/2707253_kunev_s_prekratiavaneto_na_poruchkite_borisov_e_po/

  До коментар [#30] от "Храбър":

 37. 37 Профил на petrow1973
  petrow1973
  Рейтинг: 1866 Неутрално

  д-р Димитър Петров = д-р Стойчо Кацаров
  Общото между тези двамата е, че само са минали през медицинското училище и после са разбрали тъжната истина - не стават за доктори!

  За умрелите - или добро или нищо За живите - само критика или нищо няма да свършат:)
 38. 38 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4038 Весело

  До коментар [#4] от "3biri":

  " Герберите от взяка сватба могат да направят брадва и от всяка брадва - сватба."

  Проблем е, че от сватба май отиват на брадва......

 39. 39 Профил на Boris Simeonov
  Boris Simeonov
  Рейтинг: 37 Неутрално

  Очевидно е, че се е крало навсякъде и от всичко! Това е отдавна ясно! Сега обаче, остава да се обърнем към себе си и да се запитаме дали искаме това да продължава! Това, че се разкриват факти за престъпна дейност не означава, че утре ще може да си купим нов ван за бизнеса или ще изпратим децата си да учат в по-добро училище.. Нали? Какво правим ние сега? Седим и четем? Чакаме нещо? Кого? Какво? Защо хората не са под прозорците на прокуратурата и съда?

 40. 40 Профил на gigabyte
  gigabyte
  Рейтинг: 713 Неутрално

  Това е само началото! Интересното предстои.

  master
 41. 41 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2272 Неутрално

  Дреболии ..., ще каже Биков :)) Май откраднатите милиарди са дреболия ..Сутринта видях ГЕРБ полицейска китка ..., търговия с наркотици !?? Излязъл спешно по бащинство...Има ли гнусотия която герболяка да не е правил ??? Търговия с човешки органи , търговия с наркотици, подслушване , търговия с национални интереси , убийства , контрабанда ...Това е партия за забрана ... , а членовете на тази секта да бъдат лекувани !!

 42. 42 Профил на Viktor Inox
  Viktor Inox
  Рейтинг: 201 Весело

  Тиквата у кауша веднага 😁🎃

 43. 43 Профил на jyh00671488
  jyh00671488
  Рейтинг: Весело

  До коментар [#33] от "Хай Буй":

  Айде след "Виденов" сега изтанцувай и нещо за турското робство, да си в крак с опорките на Министерството на Истината в Банкя!

 44. 44 Профил на zxb191059632
  zxb191059632
  Рейтинг: 39 Неутрално

  Военната хунта в действие!
  Отново една жена каза

 45. 45 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 2161 Неутрално

  До коментар [#43] от "jyh00671488":

  Да не би г-н Рашков да е представил дори грам доказателства за всичките си твърдения ?

 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 47. 47 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2388 Неутрално

  Ей за това тия "пандемични" обстановки са удобни за управляващите, въртят всякакви схеми покрай тях.

 48. 48 Профил на drill
  drill
  Рейтинг: 1044 Неутрално

  До коментар [#33] от "Хай Буй":

  Те не са виновни !
  Какво да правят като президента ги притиска всеки ден да вадят доноси !!!

 49. 49 Профил на bruno__dante
  bruno__dante
  Рейтинг: 1212 Весело

  До коментар [#46] от "jyh00671488":

  йеееи неска регистрирано
  а вече ударно изпълнява нормата
  за по пост на минута!
  па и обиди раздава
  тва дебето ногу гладни ора ве!
  )))

 50. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 51. 51 Профил на bruno__dante
  bruno__dante
  Рейтинг: 1212 Любопитно
 52. 52 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 3871 Неутрално

  Може ли плахо да вметна, че в началото на пандемията липсваха маски и в аптеките ги продаваха по 5 лв. Сега ги продават по 80 ст.

 53. 53 Профил на ykv43523606
  ykv43523606
  Рейтинг: 456 Неутрално

  Далаверки, това си могат - това правят

 54. 54 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Когато ни удари делта вариантът заради умишления саботаж на ваксинирането от страна на Кацаров, очевидно тази проверка няма да има никакво значение.

  Да не говорим, че ще се окаже, че нищо такова няма.

  Автентичните десни cinik и niksan1 ще гласуват за Мая Манолова на балотажа.
 55. 55 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 790 Неутрално

  Да,пандемията даде изключителни възможности ГЕРБ да се развихри по целия фронт.Щабът създаде необходимите условия за да проправи пътят им към голямото пилеене на народна пара."Грабвайте парата!"-някой се изкряска.И те го чуха,много добре го чуха.

 56. 56 Профил на themtrx
  themtrx
  Рейтинг: 448 Неутрално

  "...правителството на Борисов е купувало средства срещу COVID на завишени цени, сочи проверка"

  Още едно доказателство, че Борисов и компания са си играели с човешките животи по време на пандемията. Не е толкова проблем, че са на завишени цени, проблемът е, че качеството на техниката и мед. материалиали е под съмнение. А още по-голям проблем, е че не е имало неустойки при неспазване на сроковете. Все пак доста от хората по ковид отделенията нямат цяла вечност, за да чакат, нали?

 57. 57 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 1878 Неутрално

  Румен Спецов подписвал отчетите на фирмата си докато бил главен инспектор в НАП
  https://bird.bg/specov-granex-nap/

 58. 58 Профил на rta48522758
  rta48522758
  Рейтинг: 330 Неутрално

  До коментар [#41] от "dejmos":

  Мисля,че няма ,какво повече да се добави към вашия пост,но все пак,трябва да бъдат лекувани чрез трудова терапия.На интерконекторната връзка към Гърция.Природата е красива,полето е широко,а слънцето весело пече ли пече.Мотики,ръчни колички за около месец и теменужка петкова ще носи мини пола,ББ ще се втали и ще стане още по-желан за манекенки.А изкопаната пръст в конски каруци с впряг -тройка да се извозва от Т.Б.,Г.Г.и Д.С-ва.И то с юзди!!!
  Отплеснах се,не биваше да споделям мечтите си.

 59. 59 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 1878 Неутрално

  Румен Спецов подписвал отчетите на фирмата си докато бил главен инспектор в НАП
  —цитат от коментар 57 на Наблюдател


  https://www.facebook.com/birdreporting/posts/10160077809231189
  Финансовият отчет на фирмата “Гранекс Трейдър” ООД за 2014 г. е подписан от Румен #Спецов на 28 февруари 2015 г. По това време той се е трудил в НАП на позиция главен инспектор в отдел “Разследване на особени случаи” на ТД на НАП София. Информацията се открива в НАПЛийкс. Посочено е също, че достъпът на Спецов до електронните системи на приходното ведомство е прекратен на 18 април 2015 г. При тези данни възниква въпросът дали Спецов не е бил в сериозен конфликт на интереси.
  Година по-късно същата фирма “Гранекс Трейдър” вече има натрупани задължения към НАП за близо милион лева и е продадена от Спецов на “данъчно муле”. Тази информация беше разкрита от Бюрото за разследващи репортажи още в деня на назначаването на Румен Спецов на поста директор на НАП.

 60. 60 Профил на Milko
  Milko
  Рейтинг: 197 Неутрално

  Гербавите с техния щаб тотално се провалиха с ваксинацията и мерките. 7 млн население и сме държавата последна по ваксинация в ЕС. Дори Сърбия и Румъния се справиха по-добре.

 61. 61 Профил на Ватник
  Ватник
  Рейтинг: 589 Неутрално

  До коментар [#40] от "gigabyte":

  Верно е. Чалга + комунизъм + ЛГБТ.

  Every cradle is a grave.
 62. 62 Профил на Ватник
  Ватник
  Рейтинг: 589 Неутрално

  До коментар [#60] от "Milko ":

  Защото сега темпа на ваксиниране е много висок, нали?
  Всички опозиционни тролове в интернет пространството изведнъж станаха първо антиваксъри и буквално бойкотираха ваксинационната кампания с лъжлива пропаганда.
  А на простия български народ му дай конспирации.

  Every cradle is a grave.
 63. 63 Профил на Тирбушон
  Тирбушон
  Рейтинг: 304 Неутрално

  "правителството на Борисов е купувало средства срещу COVID на завишени цени, сочи проверка"

  Ами и аз преди година и два месеца купувах маски по 3 лева бройката за целия си екип, сега по хубави маски са по 20 ст. И аз ли съм за затвора?

  Накрая всичко ще бъде наред, ако нещо не е наред, това просто не е края
 64. 64 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1519 Неутрално

  Абсолютно. Имаме си разследващ-бивш-премиер, който е много обидчив, ако не се съобразяват с него. Аама-ха...

 65. 65 Профил на Тирбушон
  Тирбушон
  Рейтинг: 304 Неутрално

  До коментар [#61] от "Ватник":

  Пич, няма вече ЛГБТ, Б-то значело "бисексуални" а пловете били повече от два и това било ограничение и дискриминация. Ще заменят буквата с друга, ще добавят още един цвят към дъгата и ще нарисуват още двайсе страници към Кама Сутра ..... те поне няма да ни тормозят тия дни :)

  Накрая всичко ще бъде наред, ако нещо не е наред, това просто не е края
 66. 66 Профил на chegobara
  chegobara
  Рейтинг: 71 Неутрално

  Не знам тука от месеци се говори за 10-ки далавери, още никой не е в затвора?

  всичко е суета, Боку ни обра
 67. 67 Профил на pro_bono
  pro_bono
  Рейтинг: 1614 Неутрално

  Докато каскета е изправен , всичко ще стои в ъгъла заметено и покрито.

 68. 68 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7572 Неутрално

  До коментар [#45] от "Хай Буй":

  На вас ли да ги представи? Ще ги представи на когото трябва.

 69. 69 Профил на victor_victim
  victor_victim
  Рейтинг: 501 Неутрално

  До коментар [#66] от "chegobara":
  Умнокрасивите изпитвате трудности с мисленето!! Защото, стю-пид, пропагандата е за такива лапнишарани като вас, напр. "Роси", но в съда се искат доказателства!! хахахах

 70. 70 Профил на bramasole
  bramasole
  Рейтинг: 3315 Неутрално

  Медицинските изделия по сделката са заплатени със средства, предоставени по ОП "Региони в растеж". МЗ е закупило 1 176 770 бр. предпазни маски на стойност 1 412 124 евро и 50 респираторни апарата за 1.5 млн. евро. Цената на един респиратор е 30 000 евро /около 58 500 лв/. след това са купени респиратори от Philips (за 20 170 лв), Bellavista (29 010 лв) и други, също на по-изгодни цени. Скъпите респиратори са неокомплектовани, в договора няма оторизирана фирма, която да ги инсталира и да обучи персонала за работа с тях. Впоследствие се сключва допълнителен договор с бълг. фирма, която да ги достави по болниците, да ги монтира и да обучи персонала, което допълнително повишава цената на оборудването.
  Когато фактите говорят...

  „Някои битки се водят повече от веднъж, за да бъдат спечелени.“ Баронеса Маргарет Тачър
 71. 71 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7572 Неутрално

  Пари за купуване на избиратели им трябват на гербаджиите. Няма Боко да харчи собствени пари от шкафчето. Тука пари за несвършена работа, там много по-скъпа от свършената, некачествени материали, капка по капка, милиони.

 72. 72 Профил на Тирбушон
  Тирбушон
  Рейтинг: 304 Неутрално

  До коментар [#70] от "bramasole":

  Респиратор доставен месец по рано е спасил два до четири живота повече ( те сигурно са на гербеджи и тикви и затова нямат стойност за теб, но за мен не се измерват в пари ) . Много е лесно да смяташ година по-късно. Но когато са купувани тези респиратори света беше в паника и никой не знаееше дали смед месец въобще ще има възможност да се купят други. Цена на маска под едно евро нямаше в европа по онова време, ние доставяхме от белгия на 4 евро ..... един човек да са спасили тези маски цента си струва. Сега и да ги купуваш евтини респиратори и маски, ползата ще е много по малка. За мен това е тежко решение взето в тежък момент, аз не бих го взел по адекватно

  Накрая всичко ще бъде наред, ако нещо не е наред, това просто не е края
 73. 73 Профил на dlagnikov
  dlagnikov
  Рейтинг: 747 Неутрално

  Служебното правителство има една единствена цел :да компроматира предишното правителство.Първенец в това отношение е здравното министерство.

 74. 74 Профил на tsefan_92
  tsefan_92
  Рейтинг: 419 Неутрално

  "В ГЕРБ смятат, че е лудост вътрешният министър да разследва сигнали"

  В ОПГ ГРОБ са свикнали разследването на сигнали да се извършва от царя Слънце. Също да издава присъди и да пише закони.

  Да изринем ГРОБ-авите комунисти с 200! Да си върнем държавата!
 75. 75 Профил на bramasole
  bramasole
  Рейтинг: 3315 Неутрално

  До коментар [#72] от "Тирбушон":

  Не съм си позволявала никога да наричам апологетите на ГЕРБ и Борисов с определенията, дадени от Вас, и това е неоспорим факт.
  Донякъде се съгласявам с Вас за спешността на поръчката, както и за това, че преди повече от година "света беше в паника". Затова и не коментирам закупените количества и видове лекарствени препарати, от които са използвани минимални количества - защото медиците нямаха още изработен алгоритъм за лечение, а трябваше да лекуват много хора.
  Имам забележки към качеството на платените 1.2 млн маски и към изготвения договор за закупуване на консумативите, в който липсва дори клауза за неустойка при закъснение на доставките.  „Някои битки се водят повече от веднъж, за да бъдат спечелени.“ Баронеса Маргарет Тачър
 76. 76 Профил на dna351052920
  dna351052920
  Рейтинг: 55 Неутрално

  Ай сиктир от вас! Писна ми от “тез разкрития”

 77. 77 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 2758 Неутрално

  "Някой е дал тази оферта и моментално е превърната в договор."

  то миналата година да намериш оферта си беше геройство... и други ги купуваха на луди цени, израел пък колко плати ваксините?

  става предозиране вече...

 78. 78 Профил на themtrx
  themtrx
  Рейтинг: 448 Весело

  Биков, къде е „татко“ Джепето? Нещо много порасна нослето, започна да приличаш на него. Още малко и червена книжка на старо ще си купиш.

 79. 79
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 80. 80 Профил на pro_bono
  pro_bono
  Рейтинг: 1614 Неутрално

  Точно така.Подготвя бъдещата коалиция , а тебе за затвора.

 81. 81 Профил на olexander
  olexander
  Рейтинг: 1236 Неутрално

  В началото на пандемията - паниката март- април- май - цените на всички болнични консумативи бяха завишени. Ве защото е управлявал Борисов, а защото имаше свръхтърсене.
  Обвиненията, които ръси радевото правителство стават все по-смешни и несъстоятелни. Ако това са им "грандиозните" злоупотреби тури му пепел. Смениха чялата държавна машина, ровят колкото могат - накрая проблемът бил в цената на купените миналата година маски??? Ако не са деменцирали от възраст, трябва да си спомнят, че точно преди една година в аптеките маската за аднократна употреба струваше 2-3 лева.

  Победителите първо печелят, а след това отиват на война; победените първо отиват на война, а след това търсят начин да я спечелят.
 82. 82 Профил на stanchopansa
  stanchopansa
  Рейтинг: 331 Неутрално

  "През последните 4 години българското правителство положи безпрецедентни усилия за разкриването на руската шпионска мрежа в страната."

  Баце да погледне в огледалото, и ще види двамата най-големия руски шпиони.

 83. 83 Профил на pro_bono
  pro_bono
  Рейтинг: 1614 Неутрално

  До коментар [#78] от "themtrx":

  Не , той е за жълта книжка!

 84. 84 Профил на nabliudatelnica
  nabliudatelnica
  Рейтинг: 969 Неутрално

  На каква база е сравнението, за да се каже, че са били завишени? Наскоро един германски министър-председател разказваше, че пролетта на 20-та е купувал маски по 10 евро парчето.

 85. 85 Профил на tsefan_92
  tsefan_92
  Рейтинг: 419 Весело

  Боко тиквата продължава да бълнува. Спокойно, всичко ще приключи скоро за ОПГ ГРОБ :)

  Да изринем ГРОБ-авите комунисти с 200! Да си върнем държавата!
 86. 86 Профил на wvk19677913
  wvk19677913
  Рейтинг: 304 Неутрално

  "В ГЕРБ смятат, че е лудост вътрешният министър да разследва сигнали"

  Разбира се, техните вътрешни министри 12 години нищо съществено не са разследвали.

 87. 87 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1739 Неутрално

  Не просто и само за коалиция, подготвят ни за момента, в който комунистите ще се завърнат в в властта през официалният вход под мотото :"Правителство на всяка цена"!!!
  ГНУС!!!

 88. 88 Профил на nabliudatelnica
  nabliudatelnica
  Рейтинг: 969 Неутрално

  До коментар [#39] от "Boris Simeonov":

  Ние не искаме това да продължава. Но не искаме другите да го продължават. За нас самите не е много сигурно.

 89. 89 Профил на Skydiver
  Skydiver
  Рейтинг: 1182 Неутрално

  Милиарди окрадени, хиляди избиратели на ГЕРБ изнудвани от шефовете си да гласуват за тях за да си защитят заплатата, санкционирани от САЩ държавни служители, окопани ръководства на държавни фирми правещи съмнителни сделки и отказващи какъвто и да е демократичен контрол, прокуратура излязла тотално извън контрол и ползвана като политическа бухалка.

  И Бойко се опитва да убеди незнайно кого че всичко това е за да ни разсее от най-важната тема за разкриването на няколко руски шпиони дето снимали екраните на служебните си компютри!??

 90. 90 Профил на petrapetra
  petrapetra
  Рейтинг: 837 Неутрално

  ГЕРБ са проста шайка негодници! Нагли като комунисти, цинични като фашисти!

 91. 91 Профил на тодор георгиев
  тодор георгиев
  Рейтинг: 12 Неутрално

  Че герб само това правеха през последните 6-7 години,пазаруваха на завишени цени,строяха магистрали и всичко друго на завишени цени,завишиха си заплатите.Простата мутра това може само-да краде.

 92. 92 Профил на nabliudatelnica
  nabliudatelnica
  Рейтинг: 969 Неутрално

  До коментар [#48] от "drill":

  Тая тактика само показва колко семпъл е президентът ни и останалите фуражки- съветници, с които се е заобиколил. Колкото повече кирливи ризи вади, толкова повече олеква, защото възниква въпросът с какво неговите хора са по-различни.

 93. 93 Профил на petrapetra
  petrapetra
  Рейтинг: 837 Неутрално

  До коментар [#73] от "dlagnikov":

  Служебното правителство има една единствена цел :да компроматира предишното правителство.Първенец в това отношение е здравното министерство.

  За вас гробарите незаконните трансплантации са компромат...

 94. 94 Профил на nabliudatelnica
  nabliudatelnica
  Рейтинг: 969 Неутрално

  До коментар [#86] от "wvk19677913":

  Щото пък бесепарските вътрешни министри се скапваха да разследват. И баш мутрата Пеевски и него така го разследваха, че го предложиха да оглави разследващите.

 95. 95 Профил на yxy36658763
  yxy36658763
  Рейтинг: 85 Гневно

  „Формацията, която отговаря на споменатия профил, е "Демократична България" – от Статията на Васил Хаджийски
  ************************************************************************

  "Демократична България" не е от семейството на ЕНП!

  До коментар [#87] от "selqnin":

 96. 96 Профил на nabliudatelnica
  nabliudatelnica
  Рейтинг: 969 Неутрално

  До коментар [#93] от "petrapetra":

  Я по-добре ми кажи какво е да се иска и явно получи съдействие от президентски съветник за трансплантация. Компромат или корупция?

 97. 97 Профил на yxy36658763
  yxy36658763
  Рейтинг: 85 Неутрално

  Какъв интерес има Васил Хаджийски да пуска фалшивата новина,
  че "Демократична България" е от семейството на ЕНП?

 98. 98 Профил на CINZANO
  CINZANO
  Рейтинг: 861 Весело

  Буци пак се е наср@л да лъже

  Мома, връщай 12 и 12А!
 99. 99 Профил на nabliudatelnica
  nabliudatelnica
  Рейтинг: 969 Неутрално

  До коментар [#89] от "Skydiver":

  Че какъв по-голям шпиотаж от това да снимаш екран на служебен компютър. Вчера в Германия арестувана един такъв дето "снимал екрана" на университетски компютър. Ти въобще мислиш ли преди да се хвърляш на барикадата.

 100. 100 Профил на citoyen
  citoyen
  Рейтинг: 955 Неутрално

  Нали знаете как изглежда човек, който се опитва да ''оплеска'' политическия си противник но това минава през преводач, защото точно такъв е случаят с изказванто на г-н Борисов пред съмита на ЕНП. Жалка работа!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK