Избори 2021: Рекордно ниска избирателна активност в Благоевград

Избори 2021: Рекордно ниска избирателна активност в Благоевград

© Велко АнгеловДневник" следи предизборните новини от деня. Статията се обновява.


Всичко, което трябва да знаете за изборите на 11 юли
Атанас Атанасов: Работа на следващото правителство е обезкалинчването

Избори 2021: Рекордно ниска избирателна активност в Благоевград

© Анелия Николова


Повече от десет години България е била премиерска република, а сега е станала президентска - това мнение изрази в ефира на "Нова телевизия" съпредседателят на "Демократична България" Атанас Атанасов.


"Още в началото, когато Борисов стана премиер, камерите го бяха хванали на влизане в пленарната зала, да се обръща към депутатите и да казва, че те са безделници. Това е неговото отношение към парламента, към парламентаризма и към начина, по който се управлява страната. Ние бяхме повече от десет години премиерска република. Той еднолично вземаше важните решения в страната", каза още той.


"Някак си, макар бавно и мъчително, Борисов си отива от политиката. Това се случва. Не му е приятно - подскача, сърди се - в негов стил. Хората, почти една година, по един или друг начин, протестират и дават знаци, че искат радикална промяна в управлението на страната", допълни Атанасов.


Съпредседателят на "Демократична България" коментира и думи на лидера на ГЕРБ, който няколко пъти е казвал, че и Реформаторският блок е бил част от неговото управление. "В момента, в който видяхме, че ни е излъгал, напуснахме коалицията и управлението. Това да си бил във властта и доброволно да подадеш оставка и да се оттеглиш от властта, трябва да бъде оценявано", заяви Атанасов.


По думите му сега България обаче е "президентска република, по неизбежност". "Крайно време е да въведем в цялост действието на Конституцията. Съгласно член първи, България е република с парламентарно управление. Изключително важно е да има действащ парламент за нормалното функциониране на държавата, в който и да е момент", каза той.


На въпрос за съставянето на нов парламент, той каза, че е въпрос на преговори. "Убеден съм, че партиите на промяната, ако получат 121 депутати, да имат мнозинство, би могло да се състави сериозно правителство. Една от важните функции на следващото правителство на промяната трябва да бъде обезкалинчването", подчерта Атанасов.


За подслушванията в държавата, той каза: Има много по-лоши данни за това, че с чисто политическа цел е злоупотребявано. Подслушвани са политически опоненти на властта на Борисов и това ние ще го докажем в следващото Народно събрание".

Цветозар Томов: Политици разпалзват страховете от машинното гласуване

Избори 2021: Рекордно ниска избирателна активност в Благоевград

© Георги Кожухаров


"Тонът на някои политици в кампанията разпалва апокалиптични страхове от машинното гласуване, които, все едно дали техните автори го искат или не, са форма на саботаж на изборния процес - това заяви в интервю за БНР говорителят на ЦИК Цветозар Томов. Около трудностите за машинния вот се създаде донякъде фалшиво обществено напрежение, подчерта той. По думите му има признаци, че политическото напрежение в страната се пренася в изборната администрация.


Запитан дали някои членове на ЦИК се държат повече като партийни представители, Цветозар Томов потвърди, че това е така и изрази своите опасения, че е "възможно да се блокират важни решения на ЦИК или най-малкото да се вземат със закъснение".


Изборната администрация ще бъде подготвена за парламентарните избори, методическите инструкции за СИК също ще бъдат подготвени навреме, увери Томов. През идната седмица допълнително поръчаните машини за гласуване ще бъдат в България, съобщи още говорителят на ЦИК. В понеделник симулаторът на машинно гласуване най-вероятно ще бъде качен на страницата на Централната избирателна комисия, а след това и на страниците на районните избирателни комисии.


Също в началото на новата седмица около 100 машини за тестово гласуване ще бъдат разпратени към районните избирателни комисии, които вече са подготвени с демонстративен софтуер. "Така че в последния етап на кампанията ще има доста възможности хората, които изпитват притеснения, да се запознаят с това как се гласува машинно", успокои той.

Към 17 часа едва 20% са гласували в Благоевград

Избори 2021: Рекордно ниска избирателна активност в Благоевград

© Велко Ангелов


Рекордно ниска е избирателната активност на частичните местни избори в Благоевград. Към 17 ч. едва 20% от имащите право на глас близо 66 хиляди избиратели са гласували. За сравнение на местните избори през 2019 година на първи тур в същия час правото си на глас са били упражнили 47% от избирателите, съобщиха от Общинската избирателна комисия.


Според комисията това, че в 120 от общо 140 секции се гласува само машинно, не е причина за ниската избирателна активност. В повечето секции право на глас са упражнили предимно възрастни избиратели, като машинното гласуване не ги е затруднило.


До момента няма сигнали и жалби за изборни нарушения. Няма и проблем с машините.

Машината в Сърница не е спряла заради прегряване

Избори 2021: Рекордно ниска избирателна активност в Благоевград

© Велко Ангелов


Машината, която спря да работи по време на изборите в Сърница след 10.30 ч., не е спряла вследствие на температурата и всъщност температурата не е била толкова висока в помещението - това заяви зам.-председателят на ЦИК Росица Матева. По думите й за следващите избори ще препоръча да се търсят помещения, в които да не се повишава толкова много температурата.


Едната от машините е спряла поради технически причини - защото в продължение на 5 минути никой не е гласувал. Гласуването върви спокойно, няма напрежение, няма други спрели машини. Няма получени сигнали, с изключение на този от Сърница.


По думите на Матева тези машини се използват за гласуване в държави от Южна Америка, където няма климатизация на помещенията, там се гласува включително в джунглите, в планините и не е проблем за машината да работи при висока температура.

Слаба е избирателната активност в Благоевград

Слаба избирателна активност на частичните местни избори за кмет в Благоевград. В ранния следобед едва малко над 10% от имащите право на глас или (близо 7 хил души) са гласували, което е почти два пъти по-малко от гласувалите на редовните местни избори през 2019 г. От общинската избирателна комисия очакват в следващите часове още по-малко хора да идат да гласуват, защото е горещо, а интересът да се засили след 17 часа.


Към момента няма сигнали за съществени нарушения при гласуването в общината. Единствено в една от секциите погрешка са разрешили да гласува на избирател, който няма право на вот. Пропускът ще бъда отбелязан като забележка в протокола на СИК. Вотът днес е изцяло на машини, като засега няма избиратели, които да са отказали да гласуват машинно. Няма и проблеми с устройствата, на които се гласува.

При машинното гласуване броенето на бюлетините приключва с едно натискане

Избори 2021: Рекордно ниска избирателна активност в Благоевград

© Георги Кожухаров


Членовете на секционните избиратели комисии могат да помагат на избирателите да гласуват като ги питат какво виждат на екрана, без да гледат в него - това обясни зам.- председателят на Обществения съвет към Централната избирателна комиисия (ЦИК) Румяна Дечева в интервю за Би Ти Ви. Тя обясни и показа как се гласува с машини. По думите й допълнителният брой устройства са поръчани, за да не чакат избирателите на опашки.


"При избора на опцията "Начало на изборния ден" се отпечатва нулев протокол. Изписва се че има нула гласове във всички позиции и се подписват всички членове на СИК", обясни Дечева за началото на изборния ден. По думите й отпечатването на такава бюлетина е задължително, защото тя се показва на всеки наблюдател и застъпник. "Идентичен на този протокол се получава в края на изборния ден, когато броенето на бюлетините приключва с едно натискане. Много е важно след гласуване, отрязъците да се сгъват и тогава да се пускат в урната, защото само така защитавате гласа си", посочи Дечева.

Сидеров: Явяваме се сами на вота, защото никой не споделя нашите идеи

Избори 2021: Рекордно ниска избирателна активност в Благоевград

© Цветелина Белутова, Капитал


Не споделяме еднакви идеи, затова сами се явяваме на изборите - това каза лидерът на "Атака" Волен Сидеров в интервю за Би Ти Ви за решението на партията му да се яви самостоятелно на предсрочния вот.
"Когато бяхме с ВМРО-НФСБ, в процеса на действие и коалиционно битие, не споделяхме еднакви идеи и не искаме да повторим тази грешка", каза още той.


Според него основното различие е за мястото на България. "Различни идеи за мястото на България, тя се намира в колониална зависимост и това не от вчера, а от много отдавна. Откакто сме в ЕС, загубихме икономиката, а откакто сме в НАТО, сме загубили суверенитета си в международно отношение", смята лидерът на "Атака". Той обвини подалите документите за влизане във военния блок преди години в това, че са "ни вкарали там насилствено". Сидеров смята, че мнозинството не се е произнесло и е трябвало да има референдуми и за влизането на България в ЕС, и за това в НАТО.


По думите му сБългария трябва да поеме по свой курс и икономически, и що се касае търговията, но "както на нас ни е изгодно".

Благоевград избира кмет с изцяло машинно гласуване

Избори 2021: Рекордно ниска избирателна активност в Благоевград

© Георги Кожухаров


Жителите на Благоевград избират кмет днес. Частични избори за местна власт се провеждат и за още 7 кметства в страната. 188 машини за гласуване ще бъдат използвани по време на вота днес, а в секциите с под 300 избиратели ще се гласува с хартиена бюлетина. 67 хил. души ще избират кмет на Благоевград между седем кандидати. Изборният ден започна нормално.


Избори в още 7 кметства


Избори се провеждат още в селата Вресово - община Руен, Ясен - община Плевен, Жълти бряг - община Стамболово, Сърница - община Минерални бани, Ракево - община Криводол, Памидово - община Лесичово, както и в Цани Гинчево - община Никола Козлево, където за доверието на 403 избиратели се борят трима кандидати, сред тях брат и сестра, които са представители на различни политически сили, допълва БНР.


Повече по темата тук.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (333)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1136 Неутрално

  Избирателната комисия все още не е платила на "Сиела Норма"
  Това на практика означава, че частичните избори утре в Благоевград ще се проведат с 200 устройства, които не са собственост на държавата.

  Първи Частни Избори.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 5. 5 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 3845 Весело

  До коментар [#3] от "batzdravo":
  "Мутрата" ги плати. Парите са отдавна по сметката на ЦИК и трябваше миналата седмица да бъдат платени. Само че сега с тези пари ще се платят новите 1637 машини на нашите хора без конкурс и “Сиела" ще пие една студена вода. А съветникът Узунов ще захлеби с някое милионче...

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 6. 6 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1930 Любопитно

  ,,Сидеров: Явяваме се сами на вота, защото никой не споделя нашите идеи..”
  И кои са ВАШИТЕ ИДЕИ Сидеров? … да се явиш в телевизионно студио във видимо неадекватно състояние и да излагаш избирателите си ли?
  Айде У ЛЕВО!

 7. 7 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1930 Неутрално

  https://m.youtube.com/watch?v=uxKjknBzwvo

  Пускам ви го да го гледате и да му се радвате на г-н Сидеров

 8. 8 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2634 Неутрално

  Така се случва когато се докоснеш до МУТРИТЕ ??? Колко министерства бяха квота на Атака, и просто се търгуваха ? Няма импулси в Атака и по добре да се разпусне ...

 9. 9 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1930 Весело

  До коментар [#8] от "dejmos":


  Има импулс… просто този импулс идва само след третата рИкия

 10. 10 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1324 Весело

  "Сидеров: Явяваме се сами на вота, защото никой не споделя нашите идеи"
  ...................
  Сидеров, няма да направиш нищо сам!
  Ицето Бойкикев с коалиция ги докарва под 10%, а ти си тригнал сам.

 11. 11 Профил на venci4
  venci4
  Рейтинг: 1350 Неутрално

  👌

  Платени форумни тролчета, така ли ви възпитават на Позитано? http://prikachi.com/images/793/8000793h.jpg
 12. 12 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2411 Весело

  Сидеров: Явяваме се сами на вота, защото никой не споделя нашите идеи
  ▪️▪️▪️▪️
  Защото сте токсични, както и спонсорите ви в Путенланд!
  Ето я, статия в продължение на предишната статия за фили - фоби. Ето го, сидеровска Атака с 0,7-1,2%, е реалната подкрепа на Путенланд в България

  "Чуждестранен агент"
 13. 13 Профил на so
  so
  Рейтинг: 370 Весело

  Хаха, сигурно трябва да се чувстваш дълбоко засрамен и да ти е много кофти ако някога си гласувал за Сидеров :-) Аз поне така бих се почувствал и не бих вземал участие в избори повече :-)

 14. 14 Профил на KRAFTWERK
  KRAFTWERK
  Рейтинг: 797 Неутрално

  Сидеров , бегай при Виденов и той рублоед го раздава.....само да не се здавите за кокала....

 15. 15 Профил на Michael Jordan
  Michael Jordan
  Рейтинг: 1171 Неутрално

  Този все още продължава,
  хората да ги заблуждава.

 16. 16 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2413 Неутрално

  Ако не бех против наркотиците, бих споделил твоето бело.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 17. 17 Профил на nikkkk
  nikkkk
  Рейтинг: 14 Неутрално

  До коментар [#2] от "glf54648753":

  Колко тъпоумен требва да си да въведеш машинно гласуване точно в пандемията и всички да се изредят да пипат един дисплей, обменяйки вируси и бактерии?
  —цитат от коментар 2 на glf54648753


  А ако всички пипат една и съща химикалка, то вирусите не се разменят, а???

 18. 18 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 827 Весело

  “ Явяваме се сами на вота, защото никой не споделя нашите идеи”, че ти сподели ли Кохибата на Варадеро с някои бе туфлек? Айде марш обратно в ямата!

 19. 19 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 753 Неутрално

  Сидеров: Явяваме се сами на вота, защото никой не споделя нашите идеи

  Ами вие сте пълни с идеи като лайно с витамини.

 20. 20 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2802 Неутрално

  Явяваш се сам защото всички те познават що за стока си и не иска да прави коалиция с теб. Иначе ще си изпълниш поставената от Пеевски задачка да откъснеш електорат от другите патриотични формации.

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 21. 21 Профил на proventuss
  proventuss
  Рейтинг: 878 Любопитно

  Гледайки изборната активност в Благоевград, оставам с чувството, че хората бойкотират машинния вот.

  Лигата на необикновените почтени джентълмени.
 22. 22 Профил на БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  Рейтинг: 1435 Неутрално

  машинното гласуване е супер лесно, то дефакто е същото като с хартията - на екрана виждаш абсолютно същото, само дето не можеш да я направиш невалидна и трябва да натиснеш 2-3 бутона. Реално даже е по-бързо от хартиеното или поне е със същета скорост

  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ е ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА с ясни и прозрачни идеи и цели !!!
 23. 23 Профил на БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  Рейтинг: 1435 Неутрално

  машинното гласуване е супер лесно, то дефакто е същото като с хартията - на екрана виждаш абсолютно същото, само дето не можеш да я направиш невалидна и трябва да натиснеш 2-3 бутона. Реално даже е по-бързо от хартиеното или поне е със същета скорост

  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ е ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА с ясни и прозрачни идеи и цели !!!
 24. 24
  Дария Колев
  Рейтинг: 2127 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 25. 25 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4171 Весело

  " Според него основното различие е за мястото на България. "Различни идеи за мястото на България, тя се намира в колониална зависимост и това не от вчера, а от много отдавна. "

  Колко отдавна ? От времето на СССР ли ? Ми хора като Сидеров още си живеят в него и искат да са в " колониална зависимост", само че от Кремъл ! И сън не могат да заспят, че дори и проформа сме в ЕС и НАТО !!!

 26. 26 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3318 Неутрално

  "Сидеров: Явяваме се сами на вота, защото никой не споделя нашите идеи"

  харесва ми как звучи

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 27. 27 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 2000 Неутрално

  Ако няма преброяване на хартиените бюлетини от машината, пуснати в урната, винаги ще има съмнения за манипулации.

 28. 28 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4171 Весело

  " Откакто сме в ЕС, загубихме икономиката, а откакто сме в НАТО, сме загубили суверенитета си в международно отношение", смята лидерът на "Атака". "

  Колко суверенна държава е Беларус в момента ? Като не е в ЕС и НАТО, имам предвид ! Щото не беше отдавна времето, когато руския посланик в Беларус подари на мустакатия карта, на която ясно се вижда, че последната е била част от руската империя ! Мислите, че не е така ли ?

  https://news.bg/int-politics/poslanikat-na-rusiya-v-minsk-podari-na-lukashenko-karta-s-belarus-v-sastava-na-ruskata-imperiya.html

  Тук Беларус е наречена беларуска губерния ! Колко хубаво за Кремъл, нали ? И за Волен Сидеров ! Той точно така иска да изглеждаме и самите ние - задунайска губерния.......За неговите господари, имам предвид !!!

 29. 29 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2894 Весело

  Избори 2021: "Атака" се явява на вота сама, защото никой не споделял нейните идеи
  *
  Те пък едни идеи!

 30. 30 Профил на БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  Рейтинг: 1435 Неутрално

  хмм - идеите на Волен - моето разбиране за тях е: пари от росийката, кражби от държавата, колаборация с ДПС, циркове за през матрЯла и тем подобни

  емчи има доста които "споделят" тези "идеи" ... - като почнеш от БСП, минеш през всичкото псевдо-патреот и завършиш с алфа-мутрата от ГЕРБ

  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ е ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА с ясни и прозрачни идеи и цели !!!
 31. 31 Профил на БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  Рейтинг: 1435 Неутрално

  При машинното гласуване броенето на бюлетините приключва с едно натискане__________________________________________________________Много удобно, излиза резултатът, който някой услужливо е заложил в паметта на машината? Без броене на сложените бюлетини в урната има възможност за манипулации!
  —цитат от коментар 24 на Дария Колев


  и как точно се "залага" резултат, нали затова има одит на софтуера?

  и как точно "заложената" бройка ще съвпадне с броя хора гласували по протокол?

  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ е ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА с ясни и прозрачни идеи и цели !!!
 32. 32 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1207 Весело

  Сидеров: Явяваме се сами на вота......супер....няма да им налива гласове на тея патриидиотите я..... цепи баце, колкото можеш.....

 33. 33 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 780 Неутрално

  То,пък,ако никой не споделя идеите ви,защо изобщо се явявате на избори!!!

 34. 34 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3230 Неутрално

  СИДОРОВ изпадна в немилост пред Кремъл
  по причина некадърността си в обслужването на руските интереси
  Такава е съдбата на некадърната и ненужна руска прислуга

 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 36. 36 Профил на m.konstantinov
  m.konstantinov
  Рейтинг: 407 Неутрално

  Къде в Европа гласуват с машини? Не се хабете, никъде. Даже и в Брюксел гласуват по друг начин.

  Ваксинирайте се!

 37. 37 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4171 Весело

  До коментар [#24] от "Дария Колев":

  " Без броене на сложените бюлетини в урната има възможност за манипулации"

  Да ! Сега няма да се разнасят в такава степен чувалите с бюлетините, няма да ги броят от ГЕРБ..... ! Какъв ли ще е за тях резултата накрая ? По воя им навсякъде из медиите мога само да се досещам......

 38. 38 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 2016 Неутрално

  То при машинното гласуване е по-интересно как започва броенето...

 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 41. 41 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 3845 Неутрално

  Членовете на секционните избиратели комисии могат да помагат на избирателите да гласуват като ги питат какво виждат на екрана, без да гледат в него...
  ––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
  Член на СИК: - Какво виждате на екрана?
  Избирател: - Номера...
  Член на СИК: - А сега натиснете номер "Х"...
  Машина: - Честито! Вашият вот ще бъде честно манипулиран!...

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 42. 42 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3894 Неутрално

  "Атака" се орееба, когато вкара в парламента Каракачанов и Симеонов. Патериците на ГЕРБ. Затова загубиха привържениците си.

 43. 43 Профил на stargate
  stargate
  Рейтинг: 2373 Неутрално

  "При машинното гласуване броенето на бюлетините приключва с едно натискане"
  така е, няма спор. Въпросът в кой къде натиска и какво по софтуера, за да "преброи" правилно бюлетините. Няма никакъв начин да се гарантира, че преди последното натискане не е имало "предпоследно". Още повече, че се оказа, че няма да гарантират резултатите с преброяване на хартиените бележки.

 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 45. 45 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 3845 Неутрално

  Да, отрязъците на бюлетините няма да се броят. Това означава, че мога да допиша (или да гласувам) от името на стотина умрели, отишли в чужбина или негласували.
  Чиста работа!
  И всеки може да го направи - от СИК до ЦИК!

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 47. 47 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 2016 Неутрално
 48. 48
  uvtest
  Рейтинг: 2438 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 49. 49 Профил на stoiank
  stoiank
  Рейтинг: 1536 Любопитно

  През цялото време не виждам, защо се създават изкуствени проблеми за вкарване на съмнения на валидността на вота. Да се даде право на всяка партия да посочи 50 секции, в които да иска контролно преброяване на хартиените разпечатки и готово. Ако има разминаване в резултатите, вота се анулира, ако няма всички млъкват. Нито Сиела, нито Информационно обслужване или която и да е партия няма да може нито да променя, нито да оспори резултата. Толкова ли е трудно да се измисли лесен и прост за реализиране начин на контрол. Социолозите като правят предвиждания, да не би да питат 3 милиона, ако не са платени с 1000-2000 човека могат да познаят почти на 100% резултата. Чиста математика, същото е с машините, ако на случайни 50 Ви излезне резултата 1:1, за какво да броите всичките. Ако не излезе виждате какъв е проблема. Само се борим да открием топлата вода за съжаление.

 50. 50 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 1702 Весело

  "Атака" се явява на вота сама, защото никой не споделял нейните идеи"

  И слава Богу!

 51. 51 Профил на makemydayy
  makemydayy
  Рейтинг: 1228 Неутрално

  Щото ние не сме идиоти като другите...
  Ние сме различните идиоти..

 52. 52 Профил на Бланш
  Бланш
  Рейтинг: 1778 Неутрално

  Някой сръчкал "динозавъра" или сам пък той огладнял :-))

 53. 53
  STALKER
  Рейтинг: 375 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 54. 54 Профил на n_kukaleva
  n_kukaleva
  Рейтинг: 1014 Весело

  "броенето на бюлетините приключва с едно натискане" - защо ли това изречение ме навежда на мисълта, че някъде в някой кабинет на дълбоката държава копчето вече е натиснато и резултата е готов! 11 юли е само датата на която ще обявят готовите резултати! Ха-ха, веселба!

 55. 55 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 1712 Неутрално

  "Сидеров: Явяваме се сами на вота, защото никой не споделя нашите идеи"

  На това русоробско кречетало повече никой не му обръща внимание, което е добър знак!

 56. 56 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 3130 Неутрално

  До коментар [#49] от "stoiank":

  Добре казано, но не желаят да го направят. Именно от тук се появяват съмненията.

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 57. 57 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1930 Неутрално

  До коментар [#49] от "stoiank":

  👍🏻

 58. 58 Профил на Apophenia
  Apophenia
  Рейтинг: 2546 Неутрално

  идеите фюрерчето от хатака се споделят от мнозина други... фюрерчета

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 59. 59 Профил на Apophenia
  Apophenia
  Рейтинг: 2546 Неутрално

  До коментар [#55] от "Гражданин":

  Нито един русофил не получава официално руска подрепа, Росссия ги обича много всичките :)
  А електората без гласът на Масква, се лута като муха без глава от като Сидеров, на друг...

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 60. 60 Профил на Изгубеният
  Изгубеният
  Рейтинг: 1393 Весело

  Не е важно кой гласува, важното е кой брои бюлетините.

 61. 61 Профил на stargate
  stargate
  Рейтинг: 2373 Неутрално

  До коментар [#49] от "stoiank":


  Толкова ли е трудно да се измисли лесен и прост за реализиране начин на контрол..
  —цитат от коментар 49 на stoiank


  Кой иска контрол освен гражданите?!? Те партиите не искат контрол!

 62. 62 Профил на stargate
  stargate
  Рейтинг: 2373 Неутрално

  До коментар [#60] от "Изгубеният":


  Не е важно кой гласува, важното е кой брои бюлетините.
  —цитат от коментар 60 на Изгубеният


  Или в случая да перефразираме! Важното е, кой пише софтуера и какви вратички и за кого са оставени в този процес. :-)

 63. 63
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 64. 64 Профил на constatator
  constatator
  Рейтинг: 1619 Неутрално

  Машината за гласуване в с. Сърница прегря от високите температури и спря да работи, след като и осигуриха охлаждане с вентилатор заработи отново.
  https://btvnovinite.bg/predavania/tazi-sabota-i-nedelia/edna-ot-mashinite-za-kratko-izleze-ot-stroja-v-selo-sarnica.html

 65. 65 Профил на Dimitar Kunev
  Dimitar Kunev
  Рейтинг: 928 Неутрално

  Всъщност Сидеров е единственият политик след 10 Ноември /чети: подмяната-измама/, който написа 5 книги с изключителна геополитическа класа. Предвиди Брекзит, предвиди, че Русия ще стане № 1 фактор в Европа. Тук има един постинг с Невярно съдържание, че Русия не общува и не подкрепя българските русофили. Напротив, дори и сега председателят на "Русофили" Николай Малинов е в Москва и разгаваря с председателя на управляващата партия "Единна Русия". Неосведомиността на фанатичните читатели на "Дневник" /не че няма и осведомени, но те не са от ДБ/ надхвърля равнището на Марианската падина. Каквото винаги е било равнището на българската буржоазия, заради която губим Беломорието, Македония и Западните Покрайнини. В Ньойи, където Русия я няма. Точно Западът краде български територии и ги подарява на съседите ни.

 66. 66 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 3811 Весело

  Явяваме се сами на вота, защото никой не споделя нашите идеи.
  —цитат от коментар 0 на Статията


  Те, споделителите на твоите идеи ти избягаха съвсем, Волене, няма такива повече.

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 67. 67 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1966 Весело

  До коментар [#62] от "stargate":

  Ша има разгром на 11-ти..Усещаш ли? Един софтуер остана на гарбиджа..

  Sic transit gloria mundi
 68. 68
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 69. 69 Профил на Michael Jordan
  Michael Jordan
  Рейтинг: 1171 Неутрално

  С каквото и да се гласува,
  винаги ще си се рискува.

 70. 70 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 2048 Неутрално

  "Сидеров: Явяваме се сами на вота, защото никой не споделя нашите идеи"...................Сидеров, няма да направиш нищо сам!Ицето Бойкикев с коалиция ги докарва под 10%, а ти си тригнал сам.
  —цитат от коментар 10 на 4ort


  То и вие барабар със СДСто ще сте някъде там. Тоя път циганските махали няма да помагат, а и на Делянчо му блокираха 15 те милиона дето ги беше заделил за помагане.

 71. 71 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1324 Неутрално

  До коментар [#70] от "3biri":

  Ти на нас не ни бери ядове, пак ще бъдемЕ повече от Партията на комунистите и болшевиките взети заедно!

 72. 72 Профил на pepisky
  pepisky
  Рейтинг: 747 Неутрално

  ".....Членовете на секционните избиратели комисии могат да помагат на избирателите да гласуват като ги питат какво виждат на екрана, без да гледат в него - това обясни зам.- председателят на Обществения съвет към Централната избирателна комиисия (ЦИК) Румяна Дечева......"

  Почне ли се да се говори с избирателя в момента на гласуването се опорочава тайната на вота.

 73. 73 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1324 Неутрално

  "Слаба е избирателната активност в Благоевград"
  ......................
  Боеко е манипулирАл машините!!! Отчитат само герберския вот.

 74. 74 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1324 Неутрално

  ".........."Почне ли се да се говори с избирателя в момента на гласуването се опорочава тайната на вота.
  —цитат от коментар 72 на pepisky

  Почнат ли балеринките и бабикяните да правят промени в ИК се опорочават изборите.

 75. 75 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1324 Неутрално

  Благоевград щеше да бъде генерална репетиция за парламентарните избори!!! Така търдяха мнозина специЯлисти.

 76. 76 Профил на fkm26555709
  fkm26555709
  Рейтинг: 1780 Весело

  "никой не споделя нашите идеи ..." Освен руската посланичка

 77. 77 Профил на hrx16647690
  hrx16647690
  Рейтинг: 935 Неутрално

  „Едната от машините е спряла поради технически причини - защото в продължение на 5 минути никой не е гласувал.“ – от Статията
  *********************************************

  И кой е стоял пред машината повече от 5 минути
  без да излезе запис от подадения вот?

  Българин ли е? Помак ли е? Ахмак ли е?

 78. 78
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 79. 79
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 80. 80 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3678 Весело

  ....когато те няма да се вземат в предвид....
  —цитат от коментар 48 на uvtest


  Научете я тази граматика бе!
  Пише се "в изпонадподпредвид".

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 81. 81 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2303 Неутрално

  До коментар [#4] от "Петър Самсонов":

  Болене , трябва да организираш избори в лудницата ,там може и да те изберат ,даже за Наполеон Бонапарт или Иван Грозни .

 82. 82 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 849 Неутрално

  ако в държавата имаше прокуратура, белата златка щеше да търка нара още след като ьТВ показа продажните му агитки за по 20 кинта и парче пица.

  в общи линии на моралното дъно в бг политиката има толкова много биологичен отпадък, че един кукундрел повече не се забелязва много-много.

 83. 83 Профил на Batezuzi
  Batezuzi
  Рейтинг: 1056 Неутрално

  Е, ако не броим бюлетините в кутията как сме сигурни, че машината работи правилно?

 84. 84
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 85. 85 Профил на constatator
  constatator
  Рейтинг: 1619 Любопитно

  До коментар [#79] от "Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ":
  Да, щото тя машинката не плюе едни листчета, на които пише точно как си гласувал, ти ги сгъваш и го пускаш в урна, кретене. Забравили са да ви обяснят тая част в твоето село..."" "" "" "".
  Защо след изборите "изплютите" листчета в урната няма да се преброяват и да се направи сверяване на резултатите от разписките от урната с които е гласувано и резултата от гласуването който показва машината за гласуването.

 86. 86 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2026 Любопитно

  Ако няма преброяване на хартиените бюлетини от машината, пуснати в урната, винаги ще има съмнения за манипулации.
  —цитат от коментар 27 на stedim


  Съмнения? Вчера пред едни приятели надрасках логическата схема как машината ще прехвърли гласове към която партия си пожелая въпреки написаното на разписките и пуснати в кутията! Затова Радевата ЦИК забрани броенето на разписките и сравняването с крайния протокол на машината!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 87. 87 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 2000 Неутрално

  " о думите на Матева тези машини се използват за гласуване в държави от Южна Америка, където няма климатизация на помещенията, там се гласува включително в джунглите, в планините и не е проблем за машината да работи при висока температура."
  Знаех си , че туземци в НС измислиха гласуването с машини, пригодени за използване от подобните им. Сега чакам да разкрият секции само в пещерите.

 88. 88 Профил на Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Рейтинг: 24 Неутрално

  " "" "". Защо след изборите "изплютите" листчета в урната няма да се преброяват и да се направи сверяване на резултатите от разписките от урната с които е гласувано и резултата от гласуването който показва машината за гласуването.
  —цитат от коментар 85 на constatator


  А няма ли да се преброяват?

 89. 89
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 90. 90 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2943 Неутрално

  What could possibly go wrong :)

  5 мин няма активност и машината блокира :)

  Отделно и жегата и прегряването :)

  Е те такива са проблеми със усложняването (с правенето на една система все по-сложна и по-сложна) - не знаеш от къде и как ще гръмне. :)

 91. 91 Профил на Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Рейтинг: 24 Неутрално

  Вчера пред едни приятели надрасках логическата схема как машината ще прехвърли гласове към която партия си пожелая въпреки написаното на разписките и пуснати в кутията!
  —цитат от коментар 86 на chichka


  Ама тука не смееш да я споделиш, зер си знаеш колко ти струва "логиката".

 92. 92
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 93. 93 Профил на Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Рейтинг: 24 Неутрално

  What could possibly go wrong :)5 мин няма активност и машината блокира :)Отделно и жегата и прегряването :)Е те такива са проблеми със усложняването (с правенето на една система все по-сложна и по-сложна) - не знаеш от къде и как ще гръмне. :)
  —цитат от коментар 90 на realguru


  А каква е истинската причина, поради която герболята се страхувате от машинното гласуване. Ама честно. Остай ги ся тия тинтири-минтири дето сте уж загрижени за добрата организация на изборите, видиш ли. Защо смяташ, че ГЕРБ ще вземат по-малко гласове с машинното гласуване, че толкоз чинно си тука да го плюеш?

 94. 94
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 95. 95 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2943 Неутрално

  Добре че това с 5 мин. неактивност се хвана на тези избори :)

  Че ако беше станало на парламентарните, щеше да бъде е баси излагацията и срама :)

 96. 96 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 2131 Неутрално

  До коментар [#90] от "realguru":

  Е па хибернейтнала се е :) powercfg -h off в елевейтнат cmd ,ако е виндоус вътре.

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 97. 97 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2943 Неутрално

  До коментар [#93] от "Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ":

  Аз плюя всяко едно ненужно усложняване на система.

  Би ли ми отговорил какво не ти харесва на най-примитивната система (или класическа), хартийка с номер и име на партията в плик. Която се практикува от как има избори. И беше тука до около 2007 - примерно.

 98. 98
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 99. 99
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 100. 100
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK