На живо

Политическото напрежение: Рашков смени за втори път директора на столичната полиция

Политическото напрежение: Рашков смени за втори път директора на столичната полиция

© Пресцентър МВРДневник" следи важните политически новини и реакциите по тях. Статията се обновява.
Нов опит за смяна на управителния съвет на Българската банка за развитие и за увеличаване на членовете на надзорния съвет направи икономическият министър Кирил Петков. В Търговския регистър е внесено отново искането за вписването на Владимир Георгиев, Цанко Арабаджиев и Крум Георгиев като членове на УС, а надзорниците от трима да станат петима, като новите имена са Валентин Михов и Васил Щонов. За изпълнителни директори на банката се предлагат Владимир Георгиев и Цанко Арабаджиев.


Смяната на ръководството на държавната банка предизвика напрежение между министър Кирил Петков и съда в края на миналата седмица. След като процедурата бе спряна от Софийския градски съд Петков заяви, че това не е в съответствие със закона. От съда определиха изказванията на министъра като безпрецедентни и напомниха, че съдебни актове се проверяват само с обжалване пред следваща инстанция, а не чрез неуместни политически изказвания. От своя страна Петков заяви, че всеки ден ще подава документите за смяна на ръководството на банката.

За евентуални смени в ръководството на БДЖ съобщи служебният министър на транспорта Георги Тодоров. Пред Би Ти Ви той заяви, че е готова проверката по две обществени поръчки, като утре ще има разговор с шефа на холдинга и този на "Пътнически превози". Тодоров уточни, че няма данни за престъпление, но са установени административни нарушения. По думите му утре ще има повече информация, която ще даде на пресконференция.


"Само от началото на годината 4710 пътнически влака са реализирали закъснение. При товарните превози закъснения има при 556 влака, като по този начин те губят клиенти. БДЖ е на голяма загуба и има около 20 млн. лева задължения", каза още Тодоров.

Нова смяна на директора на Столичната полиция

Със заповед на вътрешния министър Бойко Рашков за директор на Столичната дирекция на вътрешните работи е назначен ст. комисар Калоян Милтенов. Днес той е бил представен пред състава на дирекцията от и.д. главен секретар на МВР гл. комисар Стоян Темелакиев.


Ст. комисар Милтенов започва работа като разузнавач в системата на МВР през 1999 г. В следващите години заема последователно ръководни длъжности в системата - началник на група и началник на сектор "Икономическа полиция" в Първо РУ, началник на сектор в отдел "Противодействие на икономическата престъпност" – СДВР, заместник-началник, по-късно и началник на Трето РУ в София, началник на Първо РУ в София. От 14 октомври 2019 г. е назначен за директор на Областната дирекция на МВР в Ямбол, а година по-късно – за зам.-началник на отдел "Икономическа полиция" в ГДНП. Награждаван е многократно за професионалната си работа.


Досегашният директор на СДВР ст. комисар Антон Златанов е преназначен на длъжност заместник - директор на СДВР. Златанов бе назначен от Бойко Рашков на 19 май, като тогава той смени Георги Хаджиев. Тогава пред журналисти Рашков даде да се разбере, че е освободил от поста Хаджиев заради побоя над участници в антиправителствените протести през миналото лято. "Не мога да приема ръководител, който е гледал как пребиват младежи в центъра на София, под колоните на Министерски съвет. Трябва да изкореним това. Ще взема най-строги мерки. Законът е разписал какви са правата на полицейските служители, никъде не пише, че могат да пребиват децата в центъра на София. Докато съм министър, ще бъда безкомпромисен", каза Рашков.

Финансовият министър планира 1.5 млрд. за тежка есенна COVID вълна

Политическото напрежение: Рашков смени за втори път директора на столичната полиция

© Юлия Лазарова


"Разчетите са, че ще можем да реализираме 1-1.5 млрд. лева повече приходи до края на годината", заяви след извънредното заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество финансовият министър Асен Василев. Към 14 май те са били, че ще се реализират приходите, които са заложени.


Василев добави, че целта е да се запази нивото на предвидения дълг и дефицит и този 1-1.5 млрд. да бъде похарчен за "подготовка, за посрещане на една доста тежка есенно-зимна вълна на COVID кризата", което ще включва мерки за бизнеса, за здравеопазването и подкрепата, която върви към пенсионерите.

Правителството ще променя мярката 60/40

Политическото напрежение: Рашков смени за втори път директора на столичната полиция

© Георги Кожухаров


Предвижда се малък редизайн на мярката 60/40. Интензитетът на помощта на държавата ще бъде на две части, съобщи социалният министър Гълъб Донев след края на извънредното заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество. "При 30% спад в оборота държавата ще подпомогне 50% от осигурителния доход за лицата, включени в икономическите дейности, които ще бъдат подпомагани, а също така към осигурителния договор ще бъдат включени и допълнителните от работодателя осигурителни вноски за лицата. При спад в оборота с 40% помощта от държавата ще се запази в съотношение 60/40. Тази подкрепа ще бъде изчислена от осигурителния доход за месец април", каза той.


От КНСБ са подкрепили изпълнението и допълнението на постановление 151, което съдържа мярката.


КТ "Подкрепа" са единствените, които не са подкрепили мярката. Ваня Григорова заяви, че това, което ги спира е фактът, че мини "Марица Изток" няма да бъдат обхванати от това подпомагане, тъй като се увеличава размерът на спада на приходите, които трябва да има едно дружество, за да получи подпомагане от бюджета. "Оказва се, че за мините няма 20 млн., за подкрепа да не бъдат затворени, а има за намаление на ДДС в ресторантьорството", заяви Григорова. Тя предупреди, че в "Мини Марица Изток" се говори, че ще има съкращение на 2000 миньори до края на тази и в началото на следващата година, което е проблем. Добави, че през последната година и половина държавата е била изключително щедра към някои компании, за разлика от други, лишени от подпомагане.


Васил Велев от асоциацията на индустриалния капитал уточни, че АИКБ са внесли предложения за подобряване на проекта - добавяне в раздела за особено потърпевшите бизнеси пътническия и въздушен транспорт. Второто предложение е подкрепата да важи за назначени към месец април, а не към месец януари. Той каза, че през миналата година страната е започнала с много лош дизайн на мярката 60/40 и през април 2021 г. България има най-голям ръст на безработицата в целия ЕС, по данни на дъблинската агенция към съюза.

Уволнена директорка ще съди земеделския министър

Политическото напрежение: Рашков смени за втори път директора на столичната полиция

© Скрийншот/


"В създалата се патова ситуация с "Напоителни системи" отговорността за блокиране на дружеството ще я носи единствено министърът". Това заяви пред БНР досегашният председател на Съвета на директорите на дружеството Снежина Динева, като се закани да съди министъра на земеделието Христо Бозуков. В петък Бозуков заяви, че освободената шефка на "Напоителни системи" Снежина Динева саботира дейността на дружеството, което не може да плати заплатите на служителите си за този месец.


Според Динева освободени за злоупотреби от предишното ръководство служители са подавали сигнали до Бозуков.


"Отговорността на министъра и на цялата администрация беше да се проверят тези твърдения, да се видят фактите и доказателствата. Според мен е редно да се изслуша и другата страна", каза Динева. В петък министърът съобщи, че след извършена проверка от вътрешен одит са констатирани редица слабости - посочени са 17 констатирани нарушения и на база на доклада на 9 юни е предложил Динева за освобождаване.


"Във вътрешния одит за оптимизиране на работата на дружеството има само 3 препоръки и няма никакви от тези изнесени от министъра санкции или нарушения, които да са описани", твърди Динева.


"Пресконференцията, която беше дадена от министъра, беше поредният опит да се прехвърли отговорността, която носи той и назначените от него назначени хора. Наистина към момента дружеството е блокирано, това е вследствие на незаконосъобразните действия по освобождаване на Управителния съвет. Не беше спазен Законът за публичните предприятия", коментира Снежина Динева.


Тя поясни, че Сметната палата е направила одит в дружеството за двугодишен период, но все още няма готов доклад. Динева допълни, че "за щастие" докладът ще бъде публичен на сайта на Сметната палата.


Относно огласената информация за превеждани пари между различни клонове на компанията, без да бъде уведомявано централното ръководство, Динева уточни, че след нейното освобождаване "някои от клоновете са превели на друг клон по вътрешни разчети задължения". Управителите на клоновете имат право по Правилника за дейността на "Напоителни системи", когато е налице заплаха от запориране на сметки на дружеството и завеждане на изпълнителни дела от външни контрагенти, на които се дължат средства, да преведат суми по вътрешни разчети и това не е прецедент, изтъкна Снежина Динева.


Запитана има ли информация, че се намалява делът на средствата за "Напоителни системи" в Плана за възстановяване, Снежина Динева отбеляза:


"Над 30% са орязани по искане на министъра на земеделието от новия назначен УС на "Напоителни системи". Управителите на клонове са потвърдили, че искат да останат обекти, които са в проекта на "Напоителни системи". Този проект беше изработен от мен и моя екип в рамките на 1 година време и беше съгласуван с Европейската комисия. Той вече "светеше" в зелено", коментира тя.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (71)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Рейтинг: 1358 Неутрално

  Да го съди до дупка. И дано да го осъди.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 2. 2 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4011 Неутрално

  Калинките на гербиджа реват като за последно ! Не помага вече нищо, шайката е в тотален сволоч........

 3. 3 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 1772 Неутрално

  Тази женица е подчинена на министъра и той й е работодател.
  Ако той е преценил, че тя не ръководи правилно държавната фирма, има право да я освободи.
  А тя не иска да напусне.
  Вероятно ще занимава и съдът със своя измислен казус.
  Ето докъде доведе това 30 годишно неуважение към институциите и незачитане на авторитетите, в случая има явно неразбиране на субординацията в държавата.
  Калинки ли са или обикновени недоучили, няма значение.

  кратък
 4. 4 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2514 Неутрално

  Мария Вранеску....:))) Чалга певица и Напоителни системи ... , Там нещата са толкова дебели , че ако отърве затвор ще е добре... Но като всяка калинка слуша ВОЖДА ..

 5. 5 Профил на pro_bono
  pro_bono
  Рейтинг: 1176 Неутрално

  Я , някои калинки били и гласовити...

 6. 6 Профил на everlast666
  everlast666
  Рейтинг: 1361 Неутрално

  Горката ромка, имайте малко съчувствие 😂 😂

 7. 7 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4749 Весело

  До коментар [#5] от "pro_bono":

  Нали била фолкДИВА. Каквото и да означава това.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 8. 8 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 2318 Неутрално

  Гледах дамата вчера, направо го разкости този 'министър'. За пореден път се доказва, че новите министри са назначени с тест за лъжа - колкото повече може д алъже, без да му трепне окото, толкова по-добре.

 9. 9 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 2318 Неутрално

  Лично аз, преди да бъда освободена, направих запитване до председателя на Сметната палата и получихме отговор от него, че такъв доклад не е изготвен все още. Той ще бъде изготвен в края на юли или началото на август. Ще бъде публичен на сайта на Сметната палата. Отново поредната лъжа на министър Бозуков. Той ме обвини, че имам няколко дела. Аз отидох и си издадох от Националната следствена служба свидетелство. Нямам нито едно досъдебно производство. Голословни твърдения, базирани на нула факти и доказателства",

  каза Динева

 10. 10 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1698 Неутрално

  Всеки има право да се защити. Ако реши да го съди, може и да се разбере права ли е или не.

 11. 11 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2510 Весело

  Отговорна другарка, най-паче към партийното поръчение, с което е тургната за шефка. Работливка е явно, а че е скромна и личи от милите думи, с която се доказва незаменимостта и. Службата е едно на ръка, но свършената работа съвсем друго, дори и с последно 10! ТЕ, ГРЕБящите продължават да си мислят, че играят бИлот, а го правят без да са усетили, че има ново раздаване!? Цакай госпожа, белким от ръкава изпадне нЕ КОЙ коз!

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 12. 12 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7447 Неутрално

  Тази ли беше заменяла имущество на Напоителни системи за заеми?

 13. 13 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1798 Неутрално

  Предвижда се малък редизайн на мярката 60/40

  Гълъбе, гълъбе, донев.

  09 Jun '20 — Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители 13 May '19 — Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 01 Sep '21 — Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев
 14. 14 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2758 Весело

  Тази чалга певачка се оказва особено устата след като я изритаха от държавната ясла. Сега ще трябва да се връща към кръчмарският бизнес на дърти години.

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 15. 15 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 2318 Неутрално

  Бозуков заяви, че освободената шефка на "Напоителни системи" Снежина Динева саботира дейността на дружеството, което не може да плати заплатите на служителите си за този месец.


  Според г-ца Динева, точно новите членове на УС, назначени от г-н Бозуков, са запорирали всички сметки.

  Същото се прави и за Автомагистрали - с писмо N910040 от 10.06.2021 г. министър Виолета Комитова блокира банковите сметки на дружеството във всички търговски банки.

  г-ца Виолета публично обеща, че няма да спира АМ Хемус. Оказва се, отново мащабна и грозна лъжа !

 16. 16 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 2318 Неутрално

  този 1-1.5 млрд. да бъде похарчен за "подготовка, за посрещане на една доста тежка есенно-зимна вълна на COVID кризата

  Поредната борба с последствията а не с причините и превенцията.
  От туристическия бранш вече предложиха срещу всяко ваксиниране да се дава ваучер за 50 лв за туристически услуги. Според бранша, достатъчно са 50 млн лв.
  Аз би предложил дори 100 лв. 100 млн лева пред 1.5 млрд е нищо, да не споменаваме, че парите ще влязат в туристическия бизнес и ще се запазят работни места.

  Тези харвардски клоуни трябва да си ходят веднага !

 17. 17 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1854 Весело

  Снежинка не успя като калинка, за разлика от много успешната ѝ кариера, по собствените ѝ думи, като чалга певица.

 18. 18 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1953 Неутрално

  До коментар [#16] от "Хай Буй":

  Шкафчо бибитков по колко даваше? Или той ваксинираше само Мата Хари?

 19. 19 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1843 Любопитно

  "Финансовият министър планира 1.5 млрд. за тежка есенна COVID вълна"

  Е? Вирусът политика ли е? Ковидталибаните ще ни обяснят ли?

 20. 20 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7447 Неутрално

  "Земеделският министър Христо Бозуков посочи още, че фирмата има несъбрани вземания за 4 млн. лв. от години, които били издадени на база съдебни решения. "И учудващо е защо не са направени никакви постъпки за събиране на тези милиони", попита министърът.
  Снежина Динева опонира, че юристите й активно предприемат действия по събиране на текущите вземания. Според нея най-вероятно става въпрос за стари вземания, чието събиране е изтекло по давност и съответно е невъзможно.
  Шефката на Напоителни системи е ремонтирала кола на майка си срещу 2800 лева от касата на фирмата."
  Май госпожата плаче за съд.

 21. 21 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 2318 Неутрално

  До коментар [#16] от "Хай Буй":Шкафчо бибитков по колко даваше? Или той ваксинираше само Мата Хари?
  —цитат от коментар 18 на 3biri


  Господине, изобщо не знам за какво фъфлите. В тази статия се говори за поредните лъжи глупости на новите управляващи.
  Ако ви дразни това, натиснете Алт+Ф4

 22. 22 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 1555 Разстроено

  "Финансовият министър планира 1.5 млрд. за тежка есенна COVID вълна"

  Вече имаме оценка колко струва забавната ваксинация...

 23. 23 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 2329 Неутрално

  Аааааа...есенна вълна ще има! Може и по света да няма обаче тука - ще, щом ще има 1.5 милиарда за изпапкване.....нема начин да няма

 24. 24 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1854 Неутрално

  До коментар [#12] от "Роси":

  И си направила ремонт на личния автомобил с пари на Напоителни системи за 2800 лева.

 25. 25 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 2318 Неутрално

  Шефката на Напоителни системи е ремонтирала кола на майка си срещу 2800 лева от касата на фирмата."
  Май госпожата плаче за съд.
  —цитат от коментар 20 на Роси  Г-ца Динева вече обясни, че това е практика от много години. Не се купуват нови коли, използват се лични, срещу надлежно подписан договор. Естествено, разходите по подръжка тогава, трябва да се поемат от компанията. Нищо незаконно или неморално.

 26. 26 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 1555 Разстроено

  До коментар [#22] от "plamen_b":

  * забавЕната ваксинация...

  (автокоректорът ми промени предишното съобщение)

 27. 27 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 2318 Неутрално

  Някой спомня ли се поне едно служебно правителство, освен текущото, успяло да предизвика множество протести, в рамките на 1 месец ?

  Аз поне не си спомням.
  Толкоз за експертизата им, както и тази на г-н Радев, който ги назначи и е директно отговорен за всяко действие, на всеки министър.

 28. 28 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 1555 Любопитно

  До коментар [#16] от "Хай Буй":

  "От туристическия бранш вече предложиха срещу всяко ваксиниране да се дава ваучер за 50 лв за туристически услуги."

  Да "се дава", но кой да го дава? Защо "бранша" (който е от най-заинтересованите да се ускори ваксинацията) не платят поне половината от тези "ваучери"?

 29. 29 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1937 Любопитно

  Интересно как в ограбена държава могат толкова бързо да се съберат 1,5 млрд. лева?

 30. 30 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1953 Неутрално

  [quote#21:"Хай Буй"][/quote]

  На таблет съм! Нямам функ ионални клавиши. Някакъв по-умен съвет ще ми дадете ли?

 31. 31 Профил на smotlixx
  smotlixx
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Ама как така тежка есенна вълна? Нали другарите Радев и разни функционери на ДееБъ и Маяма и Слави ни обясняваха с месеци че това е измислица за да ни подтиска тиранина Борисов?

 32. 32 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1505 Неутрално

  Свалете това чучело от снимката.

 33. 33 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1953 Весело

  Интересно как в ограбена държава могат толкова бързо да се съберат 1,5 млрд. лева?
  —цитат от коментар 29 на stedim


  Нали знаете, че всяка жена може да направи мъжа си милионер ..., ако преди това е бил милиардер.

  На 31.12.2020 в хазната имаше 8 милиарда. На 02.04.2021 вече бяха 7. Просто не са измислили толкова големи шкафчета.

 34. 34 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1953 Весело

  Впрочем към 18.06.2021 са 8.5 милиарда.

 35. 35 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 2318 Неутрално

  [quote#21:"Хай Буй"]
  —цитат от коментар 30 на 3biri
  На таблет съм! Нямам функ ионални клавиши. Някакъв по-умен съвет ще ми дадете ли?[/quote]

  Можете да изхвърлите таблета на боклука. Ако не помогне, питайте г-н Радев за съвет.

 36. 36 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 2318 Неутрално

  До коментар [#16] от "Хай Буй":"От туристическия бранш вече предложиха срещу всяко ваксиниране да се дава ваучер за 50 лв за туристически услуги."Да "се дава", но кой да го дава? Защо "бранша" (който е от най-заинтересованите да се ускори ваксинацията) не платят поне половината от тези "ваучери"?
  —цитат от коментар 28 на plamen_b


  Пари има и ще има, дори новите управляващи лъжци го признават с половин уста.
  Държавата няма да я заболи за 100 млн, ако това доведе до поне 1 млн още ваксинирани, като парите ще отидат директно в туристическия бранш. Всички печелят.
  3 млн ваксинирани, ще помогне много повече на здравната система, отколкото 1.5 млрд вложени в болници. Щото болници има, лекарите са кът.

 37. 37 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 2318 Неутрално

  Гърция дава 150 евро за ваксиниране срещу COVID-19
  Гърция ще предложи на младите парична награда за първата доза ваксина срещу COVID-19, като част от усилията на правителството за повишаване на нивата на ваксинация преди разгара на летния сезон, съобщи Ройтерс.

  При това, в Гърция ваксинацията върви с пълна сила. Нашите харвардски клоуни обаче, предпочитат да дадат милиард на техните фирмички, вместо да подкрепят максимално в превенцията и ваксинацията.
  Защото са клоуни на г-н Радев.

 38. 38 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 1916 Неутрално

  "Разчетите са, че ще можем да реализираме 1-1.5 млрд. лева повече приходи до края на годината"

  Да реализираМЕ.
  Хмммммм къде в тази сметка е ДеБе, къде е ИТН??

  ДБ ВЪРНАХА ДПС И БСП В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
 39. 39 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1953 Неутрално

  [quote#36:"Хай Буй"][/quote]

  Пари има и ще има, защотоновите управляващи пресякоха кражбите на мутренската мафия.

 40. 40 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3097 Весело

  "Уволнена директорка ще съди земеделския министър"
  =============
  И какво?
  Ако го осъди, пак ще пеем песничката "Съдията - ананас", защото съдебната система не ни изнася.

  Еретик
 41. 41 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1953 Неутрално

  До коментар [#37] от "Хай Буй":

  Попитах ви, но не ми отговорихте! Мутрата как подкрепяше ваксинирането?

 42. 42 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3097 Весело

  До коментар [#30] от "3biri":

  "На таблет съм! Нямам функ ионални клавиши. Някакъв по-умен съвет ще ми дадете ли?"
  ===========
  Пий си бирата! Наздраве!

  Еретик
 43. 43 Профил на val1320
  val1320
  Рейтинг: 430 Гневно

  Рашков се ебава със служителите от МВР!Господи,вразуми го да не се излага на стари години!

 44. 44 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2514 Неутрално

  Нормално ...При 11 години идиотия на ГЕРБ , то няма нищо качествено . Ще става на стъпки. Назначаваш еди от хората с ....., редови го правиш заместник , а после директор . Трябва да се махнат всички гербави възлови назначения , защото там няма хора които са за държавата България , а СИК/ИПОН и други за ограбване .

 45. 45 Профил на David Moyseev
  David Moyseev
  Рейтинг: 645 Неутрално

  Безумията на Рашо Канибала ще спрат в момента, когато комисията на Цацаров запорира десетките му имоти и солидни банкови суми. Нека да докаже, че не ги е взел като рушвети за смачкани следствия на известни престъпници!

 46. 46 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2820 Неутрално

  Що - предния не му е играел по свирката ли? ;)

 47. 47 Профил на David Moyseev
  David Moyseev
  Рейтинг: 645 Неутрално

  Абе Цветанов с три дъщери за шест апартамента, закупени от тъста му-бизнесмен, го разпънаха на кръст цели 10 години. Оказа се, че Рашо Канибала имал 19 - все купени с парите на жена му - обикновен нотариус! При това редовно е забравял да вписва по 685 хил лв/както през 2018 г-/ в данъчната си декларация, добити от "стопанска дейност". Ало Радевите слагачи - защо сега мълчите?!

 48. 48 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2506 Неутрално

  Интересно как в ограбена държава могат толкова бързо да се съберат 1,5 млрд. лева?
  —цитат от коментар 29 на stedim


  Ами това е въпрос с един отговор – частично спряни кражби, парите потичат като от печатница!
  Замислете се какво е ставало при управлението на ОПГто повече от десет години!
  Частично спиране, защото няма зона която да е налазена от КАЛИНКАЖ.
  Глямото чистене предстои!

 49. 49 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2506 Неутрално

  До коментар [#48] от "Alexander97":

  Онзи ден пътувах до Варна и обратно!
  Тези, които са го изминавали, знаят за какво става дума!
  На две места групи работници по 5-6 човека "поправят" пътя, парче от 1/2 до километър. Преди това – гробница!!
  Това е герберска организация с четири милиарда и половина за "Северната магистрала". Нещо някой прави, нещо някой кърпи. а какво е на самата "магистрала",
  един бог знае – Боко!
  Малко зони бяха в нормално състояние – колата не се люлее, става извънредно тиха. Питах се – това моята, същата кола ли е?
  Обикновено е грохот и безумие!

 50. 50 Профил на ddd palamudiy lefferski
  ddd palamudiy lefferski
  Рейтинг: 780 Неутрално

  Нова смяна на директора на Столичната полиция..

  И 100 пъти да ги сменят - все тая. В МВР (и не само там) трябва преатестация и реподбор, вкл. и с детектора на лъжата, поне на големите и средни началници, за да се премахнат от тази система поне най-отявлените социопати и психопати.

  ИДИОТ = ТРОЛ, който си е сложил за ф. подпис безподобна глупост като тази: "ДБ=БКП"
 51. 51 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 2080 Неутрално

  И съдийката Вранеску отново ще откаже новото назначение,което ще й бъде дадено с компютъра на "случаен" принцип. В мафията Герб няма нищо случайно.

 52. 52 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1419 Неутрално

  И съдийката Вранеску отново ще откаже новото назначение,което ще й бъде дадено с компютъра на "случаен" принцип. В мафията Герб няма нищо случайно.
  —цитат от коментар 51 на Toni Ivanov


  Съдийката спазва закона. Ама някои не го четат и бързат да се изплякват. Има мотиви към решението, за тези които могат да четат.

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 53. 53 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1062 Весело

  До коментар [#51] от "Toni Ivanov":

  младото момче малинчо уволнява преди да е назначено, това и у путеландия го няма🐞

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 54. 54 Профил на Viktor Inox
  Viktor Inox
  Рейтинг: 131 Неутрално

  Този да не е братчед на Антон Милтенов - Клюна? 🎃🤣

 55. 55 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7447 Неутрално

  До коментар [#16] от "Хай Буй":

  А с милиционерските клоуни какво ще правим? Тях направо в затвора трябва да ги пращаме.

 56. 56 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7447 Неутрално

  До коментар [#16] от "Хай Буй":

  А с милиционерските клоуни какво ще правим? Тях направо в затвора трябва да ги пращаме.

 57. 57 Профил на oua58686497
  oua58686497
  Рейтинг: 830 Неутрално

  Това правителство работи петилетката за 3 години.
  Само това знае да уволнява и да не спазва законите.
  .

 58. 58 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1995 Гневно

  Лудостта на хунтата на РРадев е опасна! Бясното куче Рашков хапе озверяло в несвяст. Комитова със злоба е готова за провали магистрала Хемус, но да наложи крадливия си инат! Кутев по примера на РРадев намества любовницата си на два щата!.... Какво ли ни чака следващите 4 години?

  Русия- проказата на планетата Земя.
 59. 59 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 1721 Весело

  Да го съди до дупка. И дано да го осъди.
  —цитат от коментар 1 на Wornoxmaniak vs Фейсбук дупката на Славуца от Чалгария

  За какво ще го съди?
  Змията хапе най-силно, когато знае, че умира.

 60. 60 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 2080 Неутрално

  До #52 Darkman. Аз да съм казал нещо за мотивите? Макар че не съм сигурен и този дето го уволняват дали с конкурс е назначен,а и тези ги назначават временно до идването на редовно правителство . Моят въпрос е следният: Четири назначения е отказала тази съдийка Вранеску и как на нея все се падат тези дела уж на случаен принцип. Четири пъти случайно друг път. Този който разпределя делата и съдийката играят заедно и то да запазят калинките на Герб,но май министър Стоилов не е на мястото си и да ги изрита от там.

 61. 61 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3558 Любопитно

  Някой спомня ли се поне едно служебно правителство, освен текущото, успяло да предизвика множество протести, в рамките на 1 месец ?Аз поне не си спомням. Толкоз за експертизата им, както и тази на г-н Радев, който ги назначи и е директно отговорен за всяко действие, на всеки министър.
  —цитат от коментар 27 на Хай Буй


  Някой спомня ли си поне едно друго правителство да е напуснало властта с толкова много врътки, оплаквания, лъжи и манипулации?
  А кое друго правителство е откраднало от обикновения човек толкова много и по такъв арогантен начин?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 62. 62 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 2127 Весело

  Нов опит за смяна на управителния съвет на Българската банка за развитие и за увеличаване на членовете на надзорния съвет направи икономическият министър Кирил Петков.
  __________________________________________________________________________

  Кирчо е от Харвард, но упорит?

  И какво печели, ако всеки ден внася документи за вписването? Съдът му обясни ясно защо няма да му стане играта!

 63. 63 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 2127 Весело

  Някой спомня ли си поне едно друго правителство да е напуснало властта с толкова много врътки, оплаквания, лъжи и манипулации?
  —цитат от коментар 61 на Храбър


  Да, помним!

  Кабинетите на Станишев и после на Орешарски!

  Но два пъти смяна на шеф на Дирекция го има само при Рашков, той е рекордьор!

 64. 64 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 2127 Неутрално

  Гледах дамата вчера, направо го разкости този 'министър'. За пореден път се доказва, че новите министри са назначени с тест за лъжа - колкото повече може д алъже, без да му трепне окото, толкова по-добре.
  —цитат от коментар 8 на Хай Буй


  Назначени са за 2 месеца, нямат много време, а имат да вършат много "работа".

  Затова карат през просото!

 65. 65 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3060 Неутрално

  До коментар [#38] от "kaiser":

  Мдаа,като го чувам тоя пореден умнокрасив титан с това "реализираме" ,се сетих за вечния Тодор Колев в "Опасен чар" -"да реализираме копина" ...

 66. 66 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3060 Неутрално

  До коментар [#62] от "Дария Колев":

  Поговорката е "Умнокрасив,но упорит!"

 67. 67 Профил на t5eyes
  t5eyes
  Рейтинг: 670 Гневно

  само тъпаци останаха в администрацията, тази мутреса нагла няма озаптяване явно. кога ще започнат регресните искове към дебилни некадърници като тази?

  свят, спри да се кланяш на богинята Кали
 68. 68 Профил на val1320
  val1320
  Рейтинг: 430 Неутрално

  Рашкоов,кога получи прозрение свише-когато назначаваше преди месец за директор Златанов или сега,когато го смени?!Да ти еВа "принципната" кадрова политика!

 69. 69 Профил на Онуфри
  Онуфри
  Рейтинг: 827 Весело

  Н... Толкоз за експертизата им, както и тази на г-н Радев, к....
  —цитат от коментар 27 на Хай Буй


  Ама ТОЙ и експертиза ли има?

  : ))))))))))))))))))))

  Имало едно време ссср! Маргарет Татчър: "Комунизмът свършва тогава, когато свършат чуждите пари, които харчиш!"
 70. 70 Профил на Онуфри
  Онуфри
  Рейтинг: 827 Весело

  До коментар [#37] от "Хай Буй":Попитах ви, но не ми отговорихте! Мутрата как подкрепяше ваксинирането?
  —цитат от коментар 41 на 3biri


  Мутрата или мутреса галева?

  Имало едно време ссср! Маргарет Татчър: "Комунизмът свършва тогава, когато свършат чуждите пари, които харчиш!"
 71. 71 Профил на Онуфри
  Онуфри
  Рейтинг: 827 Весело

  защото няма зона която да е налазена от КАЛИНКАЖ.
  —цитат от коментар 48 на Alexander97


  калинчо кацаров ли имаш изнапредвид?

  : )))))))))))))))))))))))

  Имало едно време ссср! Маргарет Татчър: "Комунизмът свършва тогава, когато свършат чуждите пари, които харчиш!"
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK