Избори 2021: "Изправи се! Мутри вън!" отстрани обвинен в купуване на гласове (хронология)

Избрано от редактора
Избори 2021: "Изправи се! Мутри вън!" отстрани обвинен в купуване на гласове (хронология)

© Велко Ангелов
Днес главният прокурор Иван Гешев поиска отнемане на имунитета на кандидата за депутат на "Изправи се! Мутри вън!" Цветелин Георгиев заради купуване на гласове. Малко по-късно от коалицията го изключиха от листите в Бургас.


Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов няма да бъде санкциониран заради това, че в предизборната си кампания използва деца.
"Демократична България" няма да подкрепи правителство, което няма ясно отношение към превзетата от ДПС и агентите на Държавна сигурност (ДС) държава.


"Дневник" проследи изборните и предизборните новини от деня.


Всичко, което трябва да знаете за изборите на 11 юли

Бойко Борисов няма да бъде санкциониран за предизборни снимки с деца

Избори 2021: "Изправи се! Мутри вън!" отстрани обвинен в купуване на гласове (хронология)

© Профил във Фейсбук на Бойко Борисов


Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ще остане без санкция за това, че използва деца за предизборна агитация - това се разбира от отговорите на Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) на въпроси на вестник "Сега" по темата. Законът за закрила на детето казва, че децата не трябва да бъдат въвличани в политически дейности. Не се предвижда обаче санкция за нарушаването на тази норма.


ДАЗД обяснява, че е получила 14 сигнала за участие на деца в предизборна агитация на политическа партия, от които 12 - от граждани, 1 - от политическа коалиция и 1 - от гражданско движение. Агенцията не цитира имена, но става ясно, че сигналите се отнасят за Борисов и ГЕРБ. "Данните, изложени в сигналите, сочат конкретни населени места, в които деца използват предизборни материали за агитация – тениски с облик на политически лидер и за направени снимки с тях. Няма данни в сигналите децата по време на заснемането да са били оставени без родителска грижа и надзор", пише ДАЗД до вестника. И допълва, че е изпратила писмо на председателя на политическата партия, за която се отнасят сигналите, да спазва закона, който забранява децата да бъдат въвличани в политически дейности.


ДАЗД е уведомила и ЦИК, но подчертава както и че "първостепенна отговорност за отглеждането и развитието на детето носят родителите".


Днес БСП-Пловдив област сезира централната и регионалната изборни комисии, както и Агенцията за закрила на детето и Регионалното управление на образованието в Пловдив "за злоупотребата с деца" от страна на Борисов.

Доган, ДС, ДПС, "Лукойл" - условията на "Демократична България" за правителство

Избори 2021: "Изправи се! Мутри вън!" отстрани обвинен в купуване на гласове (хронология)

© "Демократична България"


Съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов обяви, че обединението няма да подкрепи правителство, което няма ясно отношение към превзетата от ДПС и агентите на Държавна сигурност (ДС) държава. В пряко включване от "Росенец" точно година след дебаркирането на плажа там, Иванов и Ивайло Мирчев потвърдиха основните линии за включване в бъдещо управление. Те включват статута на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, на ДПС, присъствието на агенти на ДС в политическия живот, равното третиране на всички български граждани спрямо закона и разследването дали "Лукойл" е избягвал плащането на данъци.


"България, в която руският нефтен гигант "Лукойл" може да си прави каквото иска и да източва печалба. България, в която хора ползват влияние, което се корени още в Държавна сигурност и може да изключват действията на българските власти и да си осигуряват тяхното съдействие, това не е суверенна държава. Това не е правова държава, в която българският гражданин решава на избори чрез упълномощените институции. Това е поробена държава, обсебена от мафията и корупцията. Именно срещу това се борим", добави той.


Христо Иванов заяви, че смесицата от корупция и безнаказаност все повече подлагат на риск българския национален суверенитет "Когато българският суверенитет е изключен и когато българските институции отказват да изпълняват българските закони, през тази врата влизат влиянията на режими като този на Путин и Ердоган. Не е никак случайно, че първо Карадайъ ходи да целува ръката на Ердоган, а след това Бойко Борисов отиде там", заяви той. Според него при посещението си в Турция Борисов е търсил закрила от Ердоган. Добави, че според информацията, с която разполага, лидерът на ГЕРБ се е срещнал с турския президент по своя молба. Не е имало срещи с българските изселнически организации, както твърди заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов.


"ДПС и Сарая не смятат да се откажат да са щабквартира на българската корупция. Те смятат да продължават да бранят своята позиция да злоупотребяват с власт, да капсулират български граждани, да ограничават техните реални права и свободи. Срещу това се бори "Демократична България", каза той.


"Изправи се! Мутри вън!" отстрани от листата си обвинен в купуване на гласове кандидат


Снимка: Фейсбук профила на Цветелин Георгиев

© Фейсбук/

Снимка: Фейсбук профила на Цветелин Георгиев


Кандидатът за депутат Цветелин Георгиев от "Изправи се! Мутри вън!" ще бъде отстранен от листата на коалицията в Бургас заради искането на прокуратурата за отнемането на имунитета му - това обяви коалицията на страницата си във "Фейсбук". Събраните от прокуратурата доказателства са достатъчни за привличането на Георгиев към наказателна отговорност и за предявяване на обвинение за извършено престъпление, съобщиха по-рано от прокуратурата. Имунитетът му беше поискан от главния прокурор заради купуване на гласове в бургаското село Маринка.


"Водачът на листата ни в Бургас Живко Табаков ще окаже пълно съдействие на органите на реда и прокуратурата за установяването на истината. В листата в Бургас случаят се изяснява. Цветелин Георгиев твърди, че няма съпричастност към никакви практики, нарушаващи върховенството на закона. От този момент нататък Георгиев е отстранен от листата, за да се изясни цялата истина и да не се възпрепятства разследването", се казва в съобщението.


Подробности четете тук.


БСП сезира институции заради предизборни снимки на Бойко Борисов с деца

Манол Генов. Снимка: пресцентър на БСП

Манол Генов. Снимка: пресцентър на БСП


БСП-Пловдив област сезира централната и регионалната изборни комисии, както и Агенцията за закрила на детето и Регионалното управление на образованието в Пловдив за злоупотребата с деца на Бойко Борисов, съобщи пресцентърът на партията.


"Какво ли не видяхме, на какви ли фантасмагории не се наслушахме в предизборната кампания на ГЕРБ и лидерът им Бойко Борисов. Много са примерите, които сътвориха в жалкия си опит да се задържат на повърхността преди изборния ден на 11 юли, и те са си за тяхна сметка. Ред в хаоса няма как да има и ГЕРБ ще го разберат по-лесния или по трудния начин. Но да се нахлува в училищна територия, да се притискат учители и да се въвличат деца и ученици, за да се наснима Бойко Борисов с тях, това не е нередно, това е дръзко прекрачване на закона. И не на един, а на поне три закона", пишат кандидатите за депутати от БСП Манол Генов и Енко Найденов. За един такъв случай - на 5 юли в село Тополово, те са сезирали няколкото институции.

Премиерът призова хората да гласуват без страх

Избори 2021: "Изправи се! Мутри вън!" отстрани обвинен в купуване на гласове (хронология)

© Велко Ангелов


Служебният премиер Стефан Янев призова българите да бъдат активни на изборите в неделя, да упражнят правото си на глас "свободно, отговорно, осъзнато и без страх". Преди днешното заседание на правителството той изрази надежда, че след вота на 11 юли ще се сформира ефективен парламент. Янев подчерта, че на страната е нужно правителство, подкрепяно от стабилно мнозинство, за да може да взима непопулярни решения и да прави реформи. Премиерът призова в последните дни от предизборната кампания партиите да загърбят популизма и пиар акциите, и да чуят гласа на хората.

Главният прокурор иска имунитета на кандидат за депутат заради купуване на гласове

Избори 2021: "Изправи се! Мутри вън!" отстрани обвинен в купуване на гласове (хронология)

© Юлия Лазарова


Главният прокурор внесе искане до Централната избирателна комисия (ЦИК) за даване на разрешение за привличане към наказателна отговорност на Ц. Г. - кандидат за народен представител на парламентарните избори на 11 юли заради купуване на гласове.


Досъдебното производство е започнато от областната дирекция на МВР в Бургас под ръководството и надзора на Софийска градска прокуратура (СГП), съобщи пресцентърът на прокуратурата. Събраните доказателства са достатъчни за привличане на Ц. Г. към наказателна отговорност и за предявяване на обвинение за извършено престъпление. На 29 юни в бургаското село Маринка той е дал на четирима души имотна облага, с цел да ги склони да упражнят избирателното си право в полза на определен кандидат и коалиция. Предвиденото в закона наказание е лишаване от свобода от 1 до 6 години и глоба от 10 до 20 хиляди лева.

Тошко Йорданов: Кандидатът ни за премиер ще е експерт и противоположност на Борисов

Избори 2021: "Изправи се! Мутри вън!" отстрани обвинен в купуване на гласове (хронология)

© Юлия Лазарова


Практичният вариант за стабилно правителство е да има 121 депутати. Това, обаче не зависи само от нашето желание, а какво ще направят хората на изборите - това каза в ефира на "Нова телевизия" зам.-председателят на "Има такъв народ" Тошко Йорданов.


По думите му ако хората искат промяна и да продължат промените, които започна служебния кабинет, трябва да гласуват. "Да гласуват така, както го усещат. Надявам се, не за партиите от статуквото, за да може този вариант да се осъществи. Това е. Иначе другият вариант е много сложен. Ако е същото съотношение, както беше в миналия парламент, кабинетът няма да има сигурност, защото може да бъде свален всеки момент", каза той. "За да има стабилно правителство, говорим чисто теоретично – дали ще е на една партия или на три партии – би било добре да има поне 121 депутати от тези партии. Ние, както вече заявихме, коалиция с партии на статуквото няма да правим", подчерта.


Зам.-председателят на "Има такъв народ" посочи, че кандидатът на партията за премиер ще е експерт. "Такъв, който отоговаря на минималните ни изисквания - добро образование, владеене на езици, професионален опит, за да не прилича на това предишното, което бе премиер преди служебния кабинет. Кандидатът ни ще има качества и ще е противоположност на Борисов", каза. На въпрос дали Ива Митева или Антоанета Стефанова могат да бъдат издигнати за премиер, Йорданов каза: "Ива Митева е една от нас. Както и Антоанета. Вече казах на какви изисквания ще отговаря нашият кандидат за премиер." Дали някой от служебното правителство ще бъде поканен да остане в следващия кабинет, ще стане известно след 11 юли, каза още Йорданов.


Подробности четете тук.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (202)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2591 Неутрално

  Както винаги, ясно и конкретно и подробно.

 2. 2 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1925 Неутрално

  Отец Дионисий най-вероятно ще е кандидата за премиер на партия Има такъв народ.

 3. 3 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1681 Разстроено

  Този човек определено е смешен, но не по забавния начин, а като си помисля, че след 11-ти вероятно ще е фактор в управлението на Отечеството....Бог да пази България!!!

 4. 4 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1208 Неутрално

  "Тошко Йорданов: Кандидатът ни за премиер ще е експерт и противоположност на Борисов"
  ......
  Шишо Бакшишо!!!!!!

 5. 5 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5684 Весело

  До коментар [#4] от "4ort":

  Една противоположност на Борисов, на първо място трябва да е жена, да не е с наднормено тегло и да има коса!

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 7. 7 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1208 Неутрално

  "Такъв, който отоговаря на минималните ни изисквания - добро образование, владеене на езици, професионален опит......."
  .............
  Ясно, нема да е Ицето Бойкикев!

 8. 8 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1208 Неутрално

  "Такъв, който отоговаря на минималните ни изисквания - добро образование, владеене на езици, професионален опит....."
  А какви ли са им МАКСИМАЛНИТЕ изисквания?

 9. 9 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4615 Неутрално

  До коментар [#3] от "selqnin":


  До коментар [#4] от "4ort":

  Пътници сте. Воглаве с вожда ви.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 10. 10 Профил на fkm26555709
  fkm26555709
  Рейтинг: 1621 Неутрално

  Експерти- крадци, също дал Господ...

 11. 11 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2275 Весело

  Щом не Тоше? Вожда изкара три мандата с “конграЧулейшън”. Папи и Патриарси го галеха по главата, а видни “колеги” го потупваха по рамото. И Той им се “отблагодаряваше” с 200!
  Нямате ли някой с такава “харизма”?! ;)

 12. 12 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1208 Неутрално

  До коментар [#3] от "selqnin":До коментар [#4] от "4ort":Пътници сте. Воглаве с вожда ви.
  —цитат от коментар 9 на КМЕТ В СЯНКА


  Заедно с вас и вождката ви си отиваме.

 13. 13 Профил на 1908
  1908
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Мая, БСП и ДПС са реформатори?! Колко трябва да е умственият ти капацитет, за да повярваш в това?

  Няма мрак, който светлината да не може да разсее.
 14. 14 Профил на valtoro
  valtoro
  Рейтинг: 904 Неутрално

  Щом ще е противоположен сигурно е почти ангел !!!

 15. 15 Профил на yp123
  yp123
  Рейтинг: 306 Весело

  Знаем, че Слънцето, да се свети името му, е на-подготвения на света... Всички държави по света си мечтаят да имат такъв министър-председател

 16. 16 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1838 Неутрално

  "Тошко Йорданов: Кандидатът ни за премиер ще е експерт и противоположност на Борисов"......Шишо Бакшишо!!!!!!
  —цитат от коментар 4 на 4ort


  Шишо Бакшишо и Бойко Борисов са два персонажа на един актьор. Така че няма как да са противоположности. Те са еднакво дебели, еднакво прости и еднакво цинични.

 17. 17 Профил на oua58686497
  oua58686497
  Рейтинг: 782 Неутрално


  Добро образование?
  Кое е добро образование?
  Владеене на езици?
  Да обяснява на чужденците политиката си?
  А на български ще обяснява ли на българския народ?
  Професионален опит?
  Бил е МП преди това?

  Обратно на Борисов?
  Предполагам че комисионните от сделките вместо да си останат за него ще ги подарява на на пенсионния фонд , или ще направи детски градини на дечицата?

 18. 18 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1440 Неутрално

  обозе... в село Маринка некой купил цели 4 гласа хахах... не им липсва чувство за хумор на сийките, дума да няма

 19. 19 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2522 Любопитно

  Противоположното на Борисов е Янев , то се вижда ....Не е влюбен в микрофони , дава път на министрите , но...винаги ги подкрепя в момент на остра конфронтация и не на последно място военен , което означава - подреден , смел дисциплиниран . Не сме виждали досега такъв типаж на министър председател ....но българите харесват точно такъв министър председател !

 20. 20 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 2183 Неутрално

  Е6ати цирка, 4ма.души. Будалкат ви тънко с купуване на гласове, а те купуват цели избирателни комисии

 21. 21 Профил на yp123
  yp123
  Рейтинг: 306 Неутрално

  обозе... в село Маринка некой купил цели 4 гласа хахах... не им липсва чувство за хумор на сийките, дума да няма
  —цитат от коментар 18 на extraCACA


  Отворих листите в Бургас с тайната надежда, че са скочили на герберугите, които най-нагло купуваха цели махали предишните избори.... Но не би - Възраждане

 22. 22 Профил на chironex
  chironex
  Рейтинг: 152 Неутрално

  Проблема на нашата държава е, че свестните хора не се занимават с политика.

 23. 23 Профил на ThePal
  ThePal
  Рейтинг: 675 Неутрално

  Преди повече от две петилетки една мутра спечели задълго и ни навря в.... Защо и новите смешници да не го направят сега ?! Това ни е капацитетът, свиквайте !
  ....за съжаление сме малък и много ...героичен народ...

 24. 24 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1040 Неутрално

  "Тошко Йорданов: Кандидатът ни за премиер ще е експерт и противоположност на Борисов"

  Значи трябва да е марионетка.Да знае езици -руски турски.Да е чел книги-Капитала ,тезисите от конгресите на КПСС,трудовете на Т.Ж.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 25. 25 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1838 Весело

  Този човек определено е смешен, но не по забавния начин, а като си помисля, че след 11-ти вероятно ще е фактор в управлението на Отечеството....Бог да пази България!!!
  —цитат от коментар 3 на selqnin


  Да ви припомня вашите препоръки "Или свиквайте или емигрирайте!"

 26. 27 Профил на tsefan_92
  tsefan_92
  Рейтинг: 227 Весело

  "...той е дал на четирима души имотна облага, с цел да ги склони да упражнят избирателното си право в полза на определен кандидат и коалиция..."

  Щом могат да хванат купуване на гласове на 4 човека, защо не хващат по- голямата търговия на вот? Ааа да, защото всички партии са еднакви пред закона, но някои са по- еднакви :)))

  Да изринем ГРОБ-авите комунисти с 200! Да си върнем държавата!
 27. 28 Профил на 1908
  1908
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Значи новият премиер няма да яде хора! Му-аха! Умници!

  Няма мрак, който светлината да не може да разсее.
 28. 29 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 2183 Неутрално

  Там е работата Тошак, че нямате човек, който става. Да си умен и да знаеш езици, не значи, че ставаш за премиер. Трябва да е някой, който все пак има и опит как функционира държавата

 29. 30 Профил на constatator
  constatator
  Рейтинг: 1489 Неутрално

  Кандидат за депутат на "Изправи се! Мутри вън!" лично купил четири гласа в бургаско село.

  https://trud.bg/главният-прокурор-поиска-снемане-на-имунитета-на-кандидат-за-народен-представител/

 30. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 31. 32 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1838 Неутрално

  Добро образование?Кое е добро образование? Владеене на езици? Да обяснява на чужденците политиката си? А на български ще обяснява ли на българския народ? Професионален опит?Бил е МП преди това? Обратно на Борисов?Предполагам че комисионните от сделките вместо да си останат за него ще ги подарява на на пенсионния фонд , или ще направи детски градини на дечицата?
  —цитат от коментар 17 на oua58686497


  Т.е. обяснявате, че Борисов е оставял комисионите за себе си! Поне на троловете си не даваше ли по някой лев от тях?!

 32. 33 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2225 Неутрално

  Подобни мъгляви изказвания само затвърждават мнението, че бББ може и да не е най-голямото зло.

 33. 34 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 5510 Неутрално

  До коментар [#22] от "chironex":

  Според Стефан Цвайг, с политика се занимават тези, които не могат да се реализират в професията си.

 34. 35 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1838 Неутрално

  Аз съм сигурен, че главният прокурор, този инстумент божи, се бори с всички престъпници от всички партии, даже и от божията.

 35. 36 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 2145 Неутрално

  Водещият като изреди лексикон с въпроси, какви цветове харесва, какъв мирис, с колко живее на месец и пр, пропусна да го пита откъде четвърт милион да завърши сина му в престижен лондонски университет, че и да си купи марков състезателен нисан. И откъде самият тошко се е снабдил с повече от 100 000 за фолксвагена си. След като живял с по хиляда на месец!? Въпросът за бъдещият премиер е глупав, естествено, доколкото Тошко се явява проект на Радев и Доган. Да питат тях. Но Радев вече си има в лицето на Янев.

 36. 37 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1681 Неутрално

  До коментар [#9] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Всички сме пътници, защото всички сме в ръцете на Бог, но това вие - комунеутата просто няма как да го знаете!!!
  Как беше "Религията е опиум за народите"... и залп с право мерене на артилерийските оръдия против църквите или тротил в купола...
  Впрочем, комунделите, като смятате, че хората имат "вожд", като вас определено грешите, нали си знаете...
  Или сериозно Ви надценявам?!

 37. 38 Профил на gl_avatar
  gl_avatar
  Рейтинг: 529 Неутрално
 38. 39 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1681 Разстроено

  До коментар [#13] от "1908":

  Колкото да гласуваш за Жорж Ганчев /лека му пръст/, за мадридският измамник или за бюрека....ето толкова- впрочем този избирателен корпус е удивително устойчив...

 39. 40 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1838 Неутрално

  Значи новият премиер няма да яде хора! Му-аха! Умници!
  —цитат от коментар 28 на 1908


  Той и стария не ядеше. Само заплашваше, че ще ги транжира и сервира.

 40. 41 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1681 Разстроено

  До коментар [#25] от "3biri":

  Виждате ли друг вариант????
  Преди 30 години бях по площадите с намерението да разкараме комунетата и да направим Отечеството прилична европейска държава...
  30 години по-късно перспективата е ..."тошко", маямата- галева- костинбродска, копейкин, малинов....!!!
  Бог да пази България!!!

 41. 42 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2225 Неутрално

  121 дуперати, при положение, че всеки от очакваните опоненти с лекота може да напазарува поне няколко от "вашите" е крайно недостатъчно за стабилно управление. Трябва кокалиция от поне 150 народни представители, за да разчитате на мандат. И то не е ясно, защото при евентуални действия отвън, подобна кокалиция може да се разпадне за броени дни. По-интересното е, дали избиратело си е направил поне някакви изводи от санкциите Магнитски. Защото, опасявам се, ще стане същото, както по-миналата година, на изборите за €парламент.

 42. 43 Профил на petrow1973
  petrow1973
  Рейтинг: 1003 Неутрално

  "Ако е същото съотношение, както беше в миналия парламент, кабинетът няма да има сигурност" и още от сега клати лодката.
  За следващите избори, ще се наложи обяснение - ИТН да се чете ИМАШЕ такъв народ

  За умрелите - или добро или нищо За живите - само критика или нищо няма да свършат:)
 43. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 44. 45 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2225 Неутрално

  Аз съм сигурен, че главният прокурор, този инстумент божи, се бори с всички престъпници от всички партии, даже и от божията.
  —цитат от коментар 35 на 3biri


  Не е редно да се напада главния прокурор, за това, че си върши работата, на която е назначен. Ако смятате, че не я върши в пълен обем, дайте случаите, когато не е реагирал. Но да го обвинявате, че е реагирал, когато има всички основания за това!? А иначе е пич!:
  https://www.facebook.com/pravnaludost/posts/4610611965634928

 45. 46 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3469 Любопитно

  Тошко АФрикански не знам кой му е казал че фактор ама си живее още с представите на соца....Пълното мнозинство за която мечтае показва колко малко разбира от политика и колко провинциален е мирогледът му.....Даже Живков нямаше 100% гласове....

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 46. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 47. 48 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3469 Любопитно

  До коментар [#37] от "selqnin":

  Определено надценявате мисловите способносто на бае Герги...От дребна комунарска номеклатура искате широта на възгледи!?!?

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 48. 49 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1040 Неутрално

  Кандидат за депутат на "Изправи се! Мутри вън!" лично купил четири гласа в бургаско село. https://trud.bg/главният-прокурор-поиска-снемане-на-имунитета-на-кандидат-за-народен-представител/
  —цитат от коментар 30 на constatator


  А някой може и по-наедро.
  https://trud.bg/хакери-могат-да-подменят-вота/

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 49. 50 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4308 Неутрално

  До коментар [#4] от "4ort":Една противоположност на Борисов, на първо място трябва да е жена, да не е с наднормено тегло и да има коса!
  —цитат от коментар 5 на Незнайко в Слънчевия град


  И да е гладко избръсната.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 50. 51 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2225 Неутрално

  До коментар [#46] от "Willy Messerschmitt":

  При Тато конституционно нещата се решаваха в комитета по планиране и после в ЦК. НС едно че не заседаваше постоянно и друго, че само утвърждаваше вече взетите решения. Институирането на НС като основен законодателен орган, пряко избиран от народа, беше една от основните заслуги на действащата в момента конституция.

 51. 52 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4308 Неутрално

  До коментар [#9] от "КМЕТ В СЯНКА":

  И ти си пътник.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 52. 53 Профил на choguna
  choguna
  Рейтинг: 1185 Неутрално

  Това очакват хората от ИТН не трябва да ги разочароват, компетентно управление от компетентни и честни хора, които нямат чекмеджета и сексуални забежки със скъпо платени куртизанки.

 53. 54 Профил на drill
  drill
  Рейтинг: 981 Любопитно

  Технически погледнато и Бойко е експерт - по пожарите.

 54. 55 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1838 Неутрално

  До коментар [#45] от "ivanpopov":

  Той винаги си върши част от работата! Друга част обаче не я забелязва фори и да е обемиста, като Деюянчо или огледалният му образ от Банкя.

 55. 56 Профил на fkm26555709
  fkm26555709
  Рейтинг: 1621 Разстроено

  До коментар [#19] от "dejmos":

  Властта развращава.Всеки.

 56. 57 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2225 Неутрално

  До коментар [#49] от "deepblue":

  Добра статия! Най-малкото, защото аз за Красимир Симонски никога не бях чувал, че да вярвам на обещанията му. А дори и да бях, какво пречеше да се направи одит от независими екипи от всички партии и от студенти от водещите университети, развиващи информатика и хардуер у нас!?

 57. 58 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1681 Разстроено

  До коментар [#48] от "Willy Messerschmitt":

  Проблема не е в мисловните способности, а в доброволният отказ на този тип хора да мислят САМИ!
  Замерянето с опорки и клишета вероятно е значително по-лесно...нищо, че не води до никъде...!

 58. 59 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2225 Неутрално

  До коментар [#45] от "ivanpopov":Той винаги си върши част от работата! Друга част обаче не я забелязва фори и да е обемиста, като Деюянчо или огледалният му образ от Банкя.
  —цитат от коментар 55 на 3biri


  Нека е така. Обаче защо го нападат именно заради това, което е свършил, а не заради това, което не е!? Така приучават не толкова ербап-чиновниците да не вършат нищо, че да не бъдат критикувани...

 59. 60 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2254 Весело

  "Зам.-председателят на "Има такъв народ" посочи, че кандидатът на партията за премиер ще е експерт."

  Начи Ристю нема да е!

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 60. 61 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1681 Разстроено

  До коментар [#53] от "choguna":

  "компетентно управление от компетентни и честни хора,..."- Вие сериозно ли????това от чичкото без коса от плевенските села, приятел на всички шефове на мутренски кланове ли го очаквате или от привърженика на членовредителното - средновековно законодателство - тошко, го очаквате...???
  Бог да пази България!!!

 61. 62 Профил на petrow1973
  petrow1973
  Рейтинг: 1003 Неутрално

  До коментар [#21] от "yp123":

  Две възможности - "Възраждане" или "Мутри вън"
  https://rik02.cik.bg/ns2021/registers


  За умрелите - или добро или нищо За живите - само критика или нищо няма да свършат:)
 62. 63 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2254 Весело

  Бай НердеСтамбулОФ, казахте ли на Бойкикев някоя и друга дума, не разбрах? Успокоихте ли го, рекохте ли му, че поне "икономическият екип" има шанс или...?

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 63. 64 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3469 Разстроено

  До коментар [#58] от "selqnin":

  Имено де те така са научени да НЕ мислят!Винаги над тях е ИМАЛО отговорен партиен другар който "мисли"!!!Погледнте само вездесъщият "сценарист" Тошко....освен празни клишета и лозунги НИЩО смислено не е казал до сега!!И затова такива като "Кмета" се радват!!!Чакат височайшата "мисъл" на оня с вдигнатото юмруче и шапкарите около него......

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 64. 65 Профил на TzZar
  TzZar
  Рейтинг: 1422 Неутрално

  До коментар [#3] от "selqnin":
  По голям смешник от Баце трудно, Дани Кирилов направи опит но Борисов бързо усети конкуренцията и го низвергна. Но не може да се отрече, че ГЕРБ има неизчерпаема банка от карикатури,

  Тиква под наем.
 65. 66 Профил на chudomor
  chudomor
  Рейтинг: 1212 Весело

  Всяка публична изява на политическите ни герои удължава живота на служебното правителство.
  Има, разбира се, и недоволни от това. А най-недоволния го знаят всички...

  От идиоти отговор не чакам
 66. 67 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2254 Весело

  И "експерт" в коя област не казват, хахах... Нас кво ни интересува кат не отбираме от нищо!
  Щот видяхме само един-дваме експерти там - по шах, по държавна сигурност и по история... Ох, последният се издъни при Бареков!
  Значи кой остава? Ивето? Ама то, горкото, рече, че ще вадят прокуратурата от съдебната власт със закон, не с промяна в КРБ. Е, как ще искат промяна в КРБ, моля ви се, щом рекоха, че в сговор с БСП, ДПС и ГЕРБ няма да влизат?! Че то кой остана да им скача по нефелата тояжко-подпирачка на баш командиря с татусите?!

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 67. 68 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2254 Разстроено

  Нда-а-а... Или ни чакат трети избори тая година, или ръчно управление на Радев с НС - гумен печат със Славиту - в яркочервена роба, с ореол, архангелски криле, а в далечината три-четири по-дребни образа около ореола му... на турскосин фон.

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 68. 69 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1208 Неутрално

  Преди повече от две петилетки една мутра спечели задълго и ни навря в.... Защо и новите смешници да не го направят сега ?! Това ни е капацитетът, свиквайте !....за съжаление сме малък и много ...героичен народ...
  —цитат от коментар 23 на ThePal


  Когато този малък и героичен народ осъзнае, че трябва да се образова, ама истински, да работи, ама истински, да разчита на себе си, а не на мутри, чалгари, бабикяни,пРезиденти, потомци на АБПФК, сестри и братя, то тогава може да излез от ауспуха на кучето.
  Когато този малък и героичен народ не осъзнае, че вината за неговото дередже е самият той, спасение нема.

 69. 70 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4308 Любопитно

  Тошко Йорданов: Кандидатът ни за премиер ще е експерт и противоположност на Борисов
  ***
  Експерт по културизъм или експерт в друга област?

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 70. 71 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4615 Весело

  До коментар [#52] от "Alarmstufe Rot":

  Позна. Ваканцията ме очаква.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 71. 72 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1681 Неутрално

  До коментар [#65] от "TzZar":

  Надявам се да ви е толкова "весело" и след 12-ти, когато дори на вас ще Ви стане ясно кристално - очевидното "Тези хора нямат съвършено никаква идея как се управлява държава"!!!
  Като добавите факта, че ще трябва да ги "подкрепят" комунетата или мазната политическа корпорация ще се наложи да ме разберете и от "весело" ще Ви стане "тъжно"...!!!

 72. 73 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1681 Неутрално

  До коментар [#69] от "4ort":

  ++++++++
  За съжаление пропуснахме едни 30 години да мислим и да работим върху това...
  За съжаление онова, което идва е малко по-зле...

 73. 74 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4615 Неутрално

  До коментар [#72] от "selqnin":

  Ти намери ли си нов господар и работодател? Побързай, други вече те изпревариха.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 74. 75 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4615 Неутрално

  Премиерът призова хората да гласуват без страх

  Ако гласуваме без страх
  Вожда ще "яде" пердах!!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 75. 76 Профил на Dankol
  Dankol
  Рейтинг: 987 Неутрално

  "Премиерът призова хората да гласуват без страх"

  Винаги съм гласувал без страх. Ама искам да гласувам и без Атанас Шарков да ми контролира вота!

 76. 77 Профил на chudomor
  chudomor
  Рейтинг: 1212 Неутрално

  Дотук забелязах само два коментара, свързани с уводната тема - Гешев.
  Колко простичко е ... прокуратурата започва да работи и престава да бъде злободневието на обществото. Дали е за вярване...

  От идиоти отговор не чакам
 77. 78 Профил на imaligoogle_hr
  imaligoogle_hr
  Рейтинг: 1711 Любопитно

  Без маска ще ме пуснат ли да гласувам? :)

 78. 79 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1681 Весело

  Хващам бас , че в длъжностната му характеристика не пише нищо подобно....

 79. 80 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3469 Неутрално

  До коментар [#69] от "4ort":

  +++++++++++++++++++++Абсолютно вярно!!!

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 80. 81 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 2390 Любопитно

  До коментар [#70] от "Alarmstufe Rot":

  За Александър Сталийски или някое друго “борче” от скамейката на Баце става дума?

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 81. 82 Профил на Stoyan Kostov
  Stoyan Kostov
  Рейтинг: 714 Неутрално

  "това е дръзко прекрачване на закона"

  АХХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХХАХАХА

 82. 83 Профил на potop
  potop
  Рейтинг: 172 Неутрално

  Служебният премиер призовал хората да гласуват без страх.... след което пратил шпицкомандите на Рашков да им вземат страха...

 83. 84 Профил на kapitan_laino
  kapitan_laino
  Рейтинг: 984 Весело

  Кефи ме как прокуратурата е заливана със сигнали за ГЕРБ-ДПС злоупотреби, но те са успели да изровят някъв нещастник на МаяМа дето купил 4 гласа. Евала.

 84. 85 Профил на Apophenia
  Apophenia
  Рейтинг: 2459 Неутрално

  До коментар [#34] от "Тsonkooo":

  нашие политици са професионални ... упс.

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 85. 86 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3425 Весело

  Кефи ме как прокуратурата е заливана със сигнали за ГЕРБ-ДПС злоупотреби, но те са успели да изровят някъв нещастник на МаяМа дето купил 4 гласа. Евала.
  —цитат от коментар 84 на kapitan_laino


  Нещастикът на МаяМата е перебежчик от СДС-то.

 86. 87 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5684 Неутрално

  Ооо, Боце и на дечицата ли посегна?

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 87. 88 Профил на Apophenia
  Apophenia
  Рейтинг: 2459 Неутрално

  До коментар [#87] от "Незнайко в Слънчевия град":

  чавдарчета пионерчета и комсомолчета?

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 88. 89 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4615 Неутрално

  До коментар [#87] от "Незнайко в Слънчевия град":

  Стара слабост са му.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 89. 90 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4615 Неутрално

  До коментар [#88] от "Apophenia":

  То и за Мата се говори, че била прокурорска мургавелка.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 90. 91 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1063 Весело

  """".....бургаското село Маринка той е дал на четирима души имотна облага, с цел да ги склони да упражнят избирателното си право в полза на определен кандидат и коалиция.... """" ======Ей тея от прокуратурата верно не са у ред......

 91. 92
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 92. 93 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4308 Неутрално

  До коментар [#70] от "Alarmstufe Rot":За Александър Сталийски или някое друго “борче” от скамейката на Баце става дума?
  —цитат от коментар 81 на vesolr


  Не, за фитнес треньора на Черепа и по съвместителство - шеф на НАП.
  Цялата ви банка - кадри е подобна.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 93. 94 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1395 Неутрално

  Главният прокурор иска имунитета на кандидат за депутат заради купуване на гласове

  Фанал го за купуване на 4 (четири) гласа.
  Имаше една приказка за храбрия шивач, дето убил 7 мухи с един удар.

 94. 95 Профил на event_horizon
  event_horizon
  Рейтинг: 943 Неутрално

  Предизборната кампания на БСП е от типа: от умрял писмо да чакаш.
  На тези избори герб ще имат по-голям отлив на гласове отколкото анкетите им дават.
  Предизборните изяви на тошко ще имат по-скоро възпиращ ефект на набиращите скорост ИТН.
  Най-добре и най-ясно се дискутират належащите промени от ДБ.
  Моята лична прогноза за изборите: герб, БСП, ИТН и ДБ ще имат сходни резултати в диапазона 14-18%.

 95. 96 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1063 Неутрално

  А да го питам "Главният прокурор" когато един кмет на Бургас обещаваше публично нивите на тея същите да ги вкара в регулацията на Бургас ако гласуват за ГЕРБ, тва кво беше?........ купуване или некупуване на гласове......обаче за Митито Николов тва прокуратура отдавна не съществува....... А когато помиярите на Домуша купуваха чрез извънреден труд ромските гласове в Комлука за ДПС тогава де беше бе Гешев...... съвсем на близко нали....... и ДПС направиха над 13% в Бургас.......ще каже човек че там е фряшкано с турци
  ....... смешници.....

 96. 97 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2192 Неутрално

  Както винаги, ясно и конкретно и подробно.
  —цитат от коментар 1 на atmanpg  А, защо не е така ясно и конкретно по въпросите за снимките на чекмеджето и гласа от записа ?
  Каскета трябва да знае, че гласът НЯМА КАК ДА БЪДЕ МАНИПУЛИРАН, защото е уникален за всеки човек от 7,5 милиарда население на планетата Земя .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 97. 98 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4202 Неутрално

  ВИИ Маркс имени В.И.Лелина

  Той децата използвава ;)
  внучетата си дори

  (тигърчета футболисти),
  да финтира Sympathy

  "БСП сезира институции заради
  предизборни снимки на Бойко Борисов с деца"

 98. 99 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2192 Неутрално

  Този човек определено е смешен, но не по забавния начин, а като си помисля, че след 11-ти вероятно ще е фактор в управлението на Отечеството....Бог да пази България!!!
  —цитат от коментар 3 на selqnin  Не знам колко смешен ти се вижда, но знам, че на съвестта му не тежи дори една открадната стотинка, да не говорим за милиарди и чекмеджета пълни с 500 еврови банкноти и кюлчета злато .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 99. 100 Профил на ddd palamudiy lefferski
  ddd palamudiy lefferski
  Рейтинг: 814 Неутрално

  "Общата стойност на необяснимо сключените договори по държавни поръчки е много над 9,242 млрд. лева за трите последни години." Като се направи една груба сметка сумата излиза поне 14 милиарда лева.

  Тези главоломни разхищения на публични средства са извършени от конкретни лица. Тези лица си имат имена, които фигурират в съответните документи, обаче изглежда разполагат с някакъв друг вид "имунитет", който ги прави недосегаеми за закона. Това по повод "купувача" на четири гласа от бургаско село, чиито имунитет се иска с такава клоунска сериозост от гл. каскет.

  ИДИОТ = ТРОЛ, който си е сложил за ф. подпис безподобна глупост като тази: "ДБ=БКП"
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK